Lyzy04
Írónövendék
"Sunsets are proof that endings can be beutiful too"
Utoljára online: Apr 12, 2023 16:25:15 GMT 1
Apr 29, 2020 13:23:55 GMT 1
|
Post by Lyzy04 on May 2, 2021 3:09:48 GMT 1
#s://i~imgur~com/2Es2trX~jpg A doki japán válasza határozottan meglep, de nem tulajdonítok neki túl sok jelentőséget, ugyanis amint lehet, elhúzom a csíkot. A kutyák előtt megállok pár pillanatra, abban reménykedve, hogy nem tépnek szét, és igen nagy megkönnyebbülés, mikor beengednek. Némi várakozás után Elijah is megérkezik, láthatóan nagyon kimerült és nincs épp jó kedve.
-Elintéztem. Kapunk kíséretet. –mondom tömören. Ez kissé felvidítja, ám mikor megkérdezi mi volt az ára, mélyen hallgatok, hálistennek végül ő kéri, hogy inkább ne is mondjam el. Nem is tenném… Vannak dolgok, amik jobb, ha titokban maradnak. Azonban az utcára került barátjának említésekor ismét bukfencet vet a gyomrom. Miattam halt meg… Hirtelen az eddiginél sokkal durvább bűntudat fog el, ebből mégis szinte semmi nem látszik, épp csak egy pillanatra ingok meg. Fapofával bámulok tovább és hallgatok, mint a sír, csak biccentek felé egyet és segítek a pakolásban. Minden percben újra és újra megkérdőjelezem a döntésem helyességét, azonban mindig emlékeztetem is magam arra, hogy vagy ők vagy mi, de valaki meghal így is, úgy is. Ráadásul nem én válogattam össze az embereket. Még csak azt sem tudtam, hogy ezt fogja tenni az az őrült doki… Tehát a legnagyobb felelősség nem engem terhel. Ezt persze nem akarom Elijah-nak is kifejteni, tényleg jobb lesz, ha nem tudja…
A pakolás végeztével a férfi megkér, hogy vezessem a kocsmához, én pedig készségesen mutatom is az utat, ha tehetem, segítek a cipekedésben. Bent egy mogorva zsoldos int le minket, oda is megyek hozzá, közben végigmérem a csapatot. Nincsenek fegyver híján, az biztos… Elég képzettnek tűnnek.
-Fuse Katsu. –válaszolom a bemutatkozására ugyan olyan röviden, majd némán végighallgatom a tervét. A hapsi nem viccel… Határozott, nyers és szigorú… Tetszik a stílusa.
-Értettem és mehetünk, gondolom. –nézek hátra kérdően Elijah-ra, ha ő is rábólint, akkor vele együtt hagyom el a helyiséget és várom meg a katonákat. Nem szokásom panaszkodni és jó formában vagyok, szóval elvileg nem lehet gond a feszített tempóval és vasszigorral. Az mondjuk nem tetszik túlságosan, hogy feladjuk ha ők meghalnak, de lehet, tényleg az a jobb megoldás az életben maradásra. Bízok a tapasztalatában.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on May 25, 2021 9:40:25 GMT 1
| Üzlet az ördöggel |
Fuse Katsu- Lyzy04
Elijah csak bólintott és egészen addig nem mondott semmit, amíg ki nem léptetek a kapun. - A Fekete Medvét megelőzi a hírneve. Karvett egyike annak a kevés embernek, akinek a pénztárcája és a befolyása meg tudja engedni azt, hogy ilyen hosszabb melókra is beszervezze. Azt viszont nem gondoltam volna, hogy meg is teszi... A kutyák és az ő társaságában viszont nem kételkedem abban, hogy egy karcolás nélkül elérjük Nepal Cityt. Hirtelen egy kar veregeti meg Elijah vállát, Bryan egyik katonája az. - Amit hallottál róla, az valószínűleg igaz. Többszörösen is. Én láttam, amikor a klánja próbára tette. Egészen addig nem láttam embert puszta kézzel zombikkal bírkózni. Egyoldalú meccs volt, pedig az agyatlanok létszámfölénnyel indultak. Ahogy hallgatjátok a mesét, megjelenik az említett medvebundás zsoldos is, kezében egy hatalmas aktatáskával. Biccent, hogy induljatok. A katoná is alaposan szemügyre veszik a kezében cipelt tárolóeszközt, ami alapján ők sem tudják, hogy mégis mi lehet benne. Erre azonban hamarosan fény derült, ugyanis amint elhagytátok a karavánpihenőt, fejmagasságba emelte az ökölbe szorított kezét, ami azt jelentette, hogy megállj. Leguggolt, felpöccintette a négy összetartó zárat és egy távirányítót emelt ki. A dobozban lévő másik szerkezethez még csak hasonlíthatót sem láttál korábban, épp ezért tölt el ámulattal mikor az felemelkedik a levegőbe és madár módjára körözni kezd a levegőben, élő képet küldve Bryan távirányítójára. A táskában van még három akkumlátor és több, a gépre erősíthető kellék is. Az eszköz egy bizonyos távolságig elrepül tőletek minden irányba és ezt a mozgást ismétli. Felderít. *** Az út nyugodalmasan telt, sőt, még veszélyben sem éreztétek magatokat. Voltak zombik az úton, de a drónnak (mert így hívják azt az eszközt) és a távolba leadott lövéseknek köszönhetően a második halál hamarabb elérte őket, mint észrevettek volna. Bryan hírneve úgy néz ki, hogy tényleg igaz volt. Ha nem kéne tartani vele a tempót, akkor nyugodtan hátra is dőlhetnétek amíg ő és az emberei írtják körülöttetek a zombikat. Jó pár órát gyalogoltatok mire elértetek a korábban említett metrólejárót. Itt volt a következő megálló. - Az alagutat még a fertőzés kezdetén kipucolták a célkereszt tagjai, így odalenn nem leselkedik rátok zombiveszély, ahogy az amcsi hadsereg is jóval beljebb szokott csak járőrözni. Az egyik emberem lemegy és feltérképezi a terepet, de mi hárman fent éjszakázunk, ha odalenn minden tiszta. Szavai egyértelművé tették, hogy ez nem javaslat volt és magába a tervbe sem volt semmi beleszólásod, beleszólásotok.
Odalenn szerencsére minden tiszta volt, minden értelemben. Akár egy metrókocsi is közlekedhetett volna a síneken, ugyanis se törmeléket se a zombi holtesteket sem láttatok. A hadsereg jó kézben tartja a metróalagutakat, elvégre a nagyon is valós alapon nyugvó mesék alapján valahol a metróhálózaton belül lehet a főhadiszállásuk is. Nektek a zsoldosoktól függetlenül kellett tábort bontanotok. Bryan tartotta magát ahhoz az ígéretéhez, hogy nincs osztozkodás, ők védeni vannak itt titeket, nem pedig ellátni. Együtt vagytok, de mégis külön. Elijah, mielőtt szétpakolna az élelmet tartó hátizsákból kivesz pár szelet nyers húst, amit a kutyáinak ad, majd a szárított fajtából téged is megkínál. Nem pakol szét nagyon, csak a hálózsákokat csatolja le és azonnal belebújik. Te magad is érzed, hideg van idelenn. Hideg, sötét és nyirok. A férfi érezte, hogy nem fog tudni elaludni így a hátizsákjából kivett valami pirulás dobozkát is, melynek a tartalmát (három bogyó) azonnal le is gurította és pár pillanaton belül álomba is orvosságozta magát. Neked viszont nem jön álom a szemedre. Talán a csend és az egyedüllét előhozta a bűntudatot, de rövid időn belül te magad is sejted, hogy ennél többről van szó. Olyan érzésed van, mintha valaki figyelne titeket, pedig elvileg a katonák azt mondták, hogy tiszta a terep...
|
|
suvarus
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Sept 27, 2023 19:14:11 GMT 1
Sept 16, 2020 20:46:31 GMT 1
|
Post by suvarus on May 25, 2021 14:50:10 GMT 1
Annyira zavaros volt ez a reggel, hogy John csak az út során döbbent rá, mennyi mindenen ment keresztül. Megint. Halál, kínzás, zsarnokok, őrült fanatikusok és egy megtámadott város. Ahogy egyedül maradt, minden egyre rosszabbnak tűnt és zavarosnak. Nem is próbálta összerakni a kirakós elemeit, erre nem volt idő egy ilyen veszélyes terepen. Az egész világ veszélyes volt, de a városa adott egy fajta biztonságot. Ha a szellemek így haladnak tovább, ez is a múlté lesz. Ezért kell teljesítenie a küldetését.
Ahogy várta, utazása során ezerszer borzasztóbb dolgokat látott, mint ezen a reggelen. Mindkét fél szenvedett veszteségeket. Ebből leszűrte, hogy nem reménytelen a harc, de nem is állnak jól. Elégtételnek érezte, amikor egy szellemet végeztek ki térdepeltetve, ahogy nála a szellem végezte ki hadifoglyát. Az érzések mégis oda-vissza csapódtak benne, teljesen felkavarta a látvány és azon gondolkodott, hogy ő elegendő lesz-e a rábízott feladathoz. Egy üveg finom itóka segített volna, de Evelyn gonosz volt és nem adott neki. Megkedvelte azt a nőt minden rigolyájával együtt, mert nagyon sokat tett a városért. Zavartan biccentett vissza és valami hümmögésfélét morgott az őröknek. A vásári forgatag nagyon tetszett Johnnak. Szüksége volt erre a zajra, erre az embertömegre és a rengeteg áru látványára. Rákacsintott a klinika villódzó jelére, mintha viszonozta volna azt. Az árusok sorai között haladva főként a szőnyegeseket nézte. Közelebb állt hozzá ez a kiterített valóság, mint a fabódék eleganciája. Neki az már luxusnak számított. Az üvegeken megállt a szeme, a kocsma látványa pedig szinte feledtette, miért jött. John elindult az elnyűtt épület ajtaja felé. Eszébe idézte, hogy a vizet és a szállító járműveket az őrtoronyban tudja elkérni, de hát biztos nem adják majd könnyen és Evelyn nincs itt, hogy egy mondattal leteremtsen mindenkit. Kell az a felkészítő finomság és talán valami hasznosat is hallhat az ivóban beszélgetők között. Megnedvesítette az ajkát és tágra nyílt szemekkel közeledve gyújtott rá egy cigarettára, mielőtt kikérte volna az italát.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Post by Ben on Jun 1, 2021 14:24:57 GMT 1
| Far from home |
John Francis - suvarus
Ha a falak beszélni tudnának, nagyon sok mindent elmesélhetne a karavánpihenő kocsmája. Ahogy közelebb érsz, sejtheted, hogy a hely már jóval az apokalipszis előtt jelent volt, az olvashatatlanul kopott cégérből itélve hasonló szerepet töltött be, mint most. (Egyedül egy motorkerékpár szimbolómát tudod kivenni, magát a hely nevét nem) Városmenti motel lehetett, már azelőtt is nagy forgalommal, hogy a túlélők települést és falakat emeltek volna köré. Ahogy lenyomod az öreg faajtó kilincsét, odabentről számodra nagyon ismerős italok illata árad kifelé, egyenesen irányodba. A sör a legdominánsabb, de néhány erősebb szesz illatát is fel véled ismerni. A kocsma meglehetősen kicsi volt a hely méretéhez képest, hat box-szal (amikbe körül-belül nyolc ember tudott egyenként leülni) és szintén hat két személyes asztallal rendelkezett. A bárpult mögött lévő polc tele volt itallal, de a te szakértő szemed nem tudják becsapni. Az összes csak színezett víz és puszta dekoráció, a föld jóságokat nyilvánvalóan a kíváncsi szemektől távol tartják. A hely tulajdonosa egy, az ötvenes évei végén járó, ápolt hajú, ugyanakkor testalkatból kiindulva jól tartott férfi. Az idő által megsárgított ingjét könyökig feltűrte, így semmi sem takarta a szőrös kezeit, a mellénye viszont patyolattiszta, bordó, elegáns viselet volt. Ő maga is épp magányosan fogyasztott valamit a pult mögött, a másik kezével pedig éppen a támaszt nyújtó bútort törölgette. - Mit önthetek? -Kérdezte, amint hallótávolságba érkeztél. Visszarakta a dugót a számodra ismeretlen (és ez nagy szó), szeszes üveg nyakán lévő lyukba, hátrébb húzta azt a pulton és folytatta. - Téged még nem láttalak itt. Tudnám a neved, ha így lenne. Hank. Hank Shaw. - Mutatkozott be, és bár a jobbját nem nyújtotta feléd, hangja kedvességet sugárzott. - Mi járatban vagyunk a Központi sivatag legjobb kocsmájában? A hely egyértelműen, minden kétséget kizárólag Swamptownhoz volt közelebb. Méghozzá sokkal, de ilyen apróságokon egy ilyen kedves kocsmáros esetében aligha lehet fennakadni.
|
|
suvarus
Lelkes fórumozó
|
Post by suvarus on Jun 19, 2021 16:11:22 GMT 1
Egy újabb motel. Lehetett fénykorában. John eljátszott a gondolattal, hogy hogyan élne az apokalipszis előtt, de ahhoz túl keveset tudott, hogy tényleg el tudja képzelni. Visszatérve az itt és most világába inkább hasznosnak találta a helyet, mint tetszetősnek. Védett és tele van italokkal. Vizezett italokkal, ezeket látta meg először. Az elegáns pultos egy kicsit atavisztikusnak hatott itt, érdekesen festett a világégés utáni helyen. - Abból egy pohárral, amit maga is ivott. John sejtette, hogy ez nem lesz olcsó. - Itt mindenki megfordul, ugye? John vagyok Yorktownból. Csak átutazóban.
Közelebb hajolt és a helyiségben körülnézve odasúgta a csaposnak: - Mennyi egy vodkásüveg a polcról? Jól mutat. Kacsintással jelezte, hogy ez mit jelent. Arra gondolt, hogy majd elcseréli egy hozzá nem értővel valami értékesebbre. - Mondja, nyugalom van errefelé? A Szellemek nagyon beindultak. Ez az Aulus fene egy ember. Ha egyáltalán az. Közben szívta a cigarettát és ha megkapta az italt, akkor gyakorlott mozdulattal felhajtotta. Ha erős volt, gyorsan, ha nem annyira, akkor ízlelgette. A csapos rendes fickónak nézett ki, de a mai világban ezt senkinek nem lehetett elhinni. John még egyszer megnézte, kik voltak még itt kettejükön kívül.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jun 27, 2021 20:58:52 GMT 1
#s://i~imgur~com/2Es2trX~jpg A „Fekete medvéről” szóló történeteket némán hallgatom végig és csupán helyeslően bólogatok. Nincs igazán mit mondanom, de egy kis megnyugvással tölt el, hogy ilyen jó kíséretet kaptunk. Ha már ilyen komoly árat kellett érte fizetni, akkor legalább érje is meg… A drón feltűnésénél rendesen tágra nyílnak szemeim, értetlen pillantásokat vetek a szerkezetre, mikor pedig felrepül, kissé meg is hátrálok, csak hogy utána csodálkozva kövessem végig a repülő masinéria pályáját a szememmel. Mire nem képes a technológia… Egy halk, elképedt „sugoi!” hagyja el a számat. Bryan valóban feszes tempót diktál, de ez önmagában kicsit sem zavar, hisz cserébe a zombik még a közelünkbe sem érnek, előbb leirtják őket. Az út alatt is csendes maradok, elmerülök a gondolataimban. Még mindig nem teljesen békéltem meg a tudattal, hogy azok az ártatlan emberek miattam haltak meg, ahogy újra és újra átélem azokat a hosszú perceket, amiket nála töltöttem, néha összeszorítom ökleimet, de más reakciót nemigen mutatok, nem akarom, hogy Elijah tudakolózni kezdjen. Bőven elég dolgot szúrtam már el neki, nem akarom, hogy ezt is a számlámra írja… A megállj parancsra biccentek és készségesen letelepszek, az Elijahtól kapott eleséget egy kisebb meghajlással veszem át és elfogyasztom, majd a hideg elől szintén hálózsákba menekülök. A férfinek még utoljára jó éjt kívánok, majd én is megpróbálok aludni, azonban ez nem igazán sikerül. Talán csak a kellemetlen hely teszi, talán a száguldozó gondolataim, talán a honvágy… Bár látszólag minden békés, a Yorktown-i épületemben sokkal nagyobb biztonságban éreztem magam, pedig ott őrség se volt soha. Most viszont egy érzés gyötör, mintha valaki figyelne. Biztos csak paranoia… -feltételezem magamban, mégis, egyszerűen nem hagy aludni. Hamar közelebb húzom magamhoz a fegyvereim, hogy vész esetén értük kaphassak, noha a vezetőnk szerint nem tanácsos. Mégis… Megnyugtat a jelenlétük.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jun 28, 2021 10:49:04 GMT 1
| Far from home |
John Francis - suvarus
A férfi szájára széles mosoly húzódott a kérésed hallatán, aztán azonnal tele is töltötte a poharat, méghozzá csordultig. Ha reszket a kezed, akkor valószínűleg a pultra is kerül a nedűből, annyira fel van töltve a poharad. - Figyelmeztetlek, erős. Aztán megvárja, amíg lehúzod az italt és a reakciód figyeli. Igaza volt, még te - több év alkoholos tapasztalat és szeretet után is - is nehezen tartod vissza a köhögésrohamod. Érdekes, növényekben gazdag ízvilága van, de magad sem tudod, hogy mit ittál. Még. De iszonyú finom, amellett, hogy erős. Szerencsére a csapos azonnal felvilágosít, egy kicsit. - Ez az én italom, John. A Yorkshine. Ilyet máshol nem fogsz inni, a receptet hét lakat alatt őrzöm és az üveget sem viszi ki senki innen. Azzal ő lezártnak is tekintette az ügyet, az üveg nyakát azonban szabadon hagyta. Öntött még egy pohárral. - A ház ajándéka. Feleli és a pohár töltése közben folytatja a mesélést. - Általában megfordul itt mindenki, aki hosszabb időt tölt a karavánpihenőben - felelt a kérdésedre - aki pedig kipróbálja a Yorkshine-t, az többször is. Nehéz megjegyezni ennyi embert, de én úgy vélem, hogy egy jó kocsmárosnak ez egy olyan talentum, amit el kell sajátítani. Ha tudod, mit kell adni a vendégnek, visszajön. A vodkásüveggel kapcsolatos kérdésedre felvonja a szemöldökét, aztán leveszi az üveget és odaadja. - Két nepal dollár - gyakorlatilag ingyen van és látszott rajta, hogy csak a hasára csapott és mondott egy teljesen random összeget - nem tudom, hogy mit akarsz vele, de ha ez kell neked, vidd. Végül válaszolt az utolsó kérdésedre is. - A falak mögött biztonságban vagyunk. Nepal City, Swamptown, a karavánok és a zsoldosok mindent megtesznek a biztonságunkért. Az egyetlen dolgot, amit felkavartak az a Yorkshine utánpótlásom. Így, hogy szellemek bóklásznak odakint nagyon kevés zsoldos lesz hajlandó alapanyag vadászatra indulni, a pihenő szolgálatában lévők pedig drágán adják magukat az extra kitérők tekintetében. Amikor körülnéztél nem láttál semmi különöset a vendégekben. Volt ott két katona, akik pestisdoktor maszkjai az asztalon pihentek és egy Nepal City egyenruhát viselő katonát vertek épp el pókerben, illetve néhány kereskedő alkat iszogat magányosan egy-egy asztalnál. Az árujuk nélkül senki nem tűnik érdekes embernek.
|
|
suvarus
Lelkes fórumozó
|
Post by suvarus on Jul 1, 2021 9:25:48 GMT 1
John örült, hogy a jó ízlés és a szívélyes viselkedés együtt járt a kocsmárosnál. Igyekezett minél óvatosabban megfogni a poharat, nehogy az értékes italból egy csepp is kárba menjen. - Ez igen! Már érdemes volt eljönni a Karavánpihenőbe! A legjobb, amit...nem tudom, mióta ittam! A Yorkshine elsőrangú ital volt és a pultos figyelmeztetése sem bizonyult túlzásnak. - Sehol máshol? Úgy látom, ezt a kocsmát ki kell neveznem törzshelyemnek. Tényleg megfordult a fejében, hogy ide szívesen visszajön máskor is. Az arcán ezek mellett zavar látszott, talán az italtól, talán a küldetés és a ma történtek súlyától.
- Nagyon köszönöm, Hank! A fickó értett az üzlethez is, nem csak a piákhoz. Tudta, hogy kell fogadni egy új vendéget. A másodikat John már egyből lehúzta és utána ízlelgette, utána birkózott az erővel. Talpon kellett maradnia. Hallgatta Hank Shaw meséit. A két nepál dollárt szó nélkül kifizette. Az üveget megforgatta, nézte, lötyögtette. Tényleg egy baleknek akarta eladni. Olykor begyűjtött ilyen "valamire jó lesz" árukat. Halkan kérdezett, hogy a vendégek ne hallják:
- Hallott esetleg kútmérgezésekről? Ahonnan én jövök, ott ez történt. Elég durva módon. Lefejeztek két őrt és a fejüket beledobták a vízbe, hadd legyen dögkút az egészből. Brutál, nem? Nagyokat pislogott. Látott lehetőséget abban, amire Hank panaszkodott. Ő ugyan nem zsoldosnak számított, de áruért képesnek érezte magát veszélyes területre menni. - Ha azt mondom, hogy egyszer lesz időm utánpótlást hozni... Mennyit fizet? John a pultra tette kezeit és kihúzta magát. A vendégeket már nem nagyon nézte. Biztonságosnak tűnt a hely, ennyi elég volt neki. A csapossal szívesen beszélgetett.
- Egyébként az őrtoronyban lenne dolgom. Kell tudni bármit vagy csak odamegyek és intézkedek?
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jul 12, 2021 13:15:21 GMT 1
| Ryan közlegény megmentése |
Fuse Katsu- Lyzy04
Nem tudod, hogy a Szellemek neveltetése, vagy a menekültléttel járó paranoia tart ébren, de valahogy attól sem enyhül a dolog, hogy a fegyvereid biztos távolságba helyezted. Kellemetlenül forgolódsz míg a paranoiád valóssága igazolást nem nyer. Egy vörösen izzó szempárra leszel figyelmes, az viszont ahogy elfordul az irányodból teljesen eltűnik és nem látod többé. Ha visszaindulsz a felszínre, arra lehetsz figyelmes, hogy egy kötél a lábad köré fonódik és kirántja alólad a talajt. Szélsebesen húz a vöröslő szempár irányába. Ha betudod halucinációnak és megpróbálsz aludni, akkor hasonló sorsa jutsz, csak épp az álomközlei állapotból rángat ki téged a szerkezet. Ahogy a kellemetlen, egyenletlen talajon csúszol, kirajzolódik közted egy katonai alak. Rendkívül felszerelt katonai páncélja van, pár méterről távolabbról a technológia miatt gyakorlatilag nem is láttad és ha véletlen nem olyan szögben esik rád a szeme, egészen biztosan nem veszed észre. A Fekete Medve lehet, hogy a környék legjobb és legfelszereltebb zsoldosa, a katona viszont valami egészen... más. Soha nem láttad még a Célkereszt katonáit, azonban hallottál róluk történeteket. A férfi végül kikapcsolta az álcázómezőt és a földhöz vágta a sisakját, a gépkarabélyt a másik kezével az arcodba tartotta. - Ryan vagyok - felelte zihálva, miközben a homlokán tátongó sebből elkezdett folyni a vér. - Te pedig haza fogsz - összeszorította a fogait fájdalmában - Haza fogsz vinni. Biccentett a sötét alagút felé, majd lecsatolta a szerkezetet a lábadról. Az egyik felét, legalábbis. Egy karperec ott maradt és ahogy megszakadt a kötél és közte a kapcsolat, egy LED indikátor halványkéken pislákolni kezdett. Nem tudod mit rakott rád, de amint lelocsolta az arcát azzal a kevés vízzel, ami a kulacsában maradt fel is világosított. - Vagy felrobbantalak... és a.... - újabb fájdalomteljes sziszegés - a társadat pedig kinyírom. Felelte az orvosságoktól alvó Elijah felé biccentve. Ahogy végigmérted, láthattad, hogy több seb is volt a testén, amikről a vértől átázott egyenruha árulkodott. Az álcázomező nelkül is rendkívül ijesztő volt a katona felszereltsége. Nem tudni, hogy mi kaphatta el őt, de tisztességes küzdelemben aligha lenne bármilyen embernek esélye a Célkereszt katonái ellen .
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jul 12, 2021 20:19:24 GMT 1
| Far from home |
John Francis - suvarus
Hank fintorodott egyet a kútmérgezés hallatán. Ha nem a saját kocsmájában lenne, valószínűleg köpött is volna egyet. - Swamptownban is próbálkoztak, de valami drogdíler bandafej lánya és a kis barátja beleköpött a levesükbe. A csaj megkerült, a srácnak viszont csak a fejét találták meg, karóba húzva a város bejáratánál. A pihenőt nem tudnák megmérgezni és valószínűleg van annyi eszük, hogy a támadással se próbálkozzanak. Ettől függetlenül, rohadt szörnyetegek. A beszerzés ajánlatánál már egy kicsit jobban megeredt a nyelve. - A standard ár harminc nepal dollár egy órára. A helyiek pénzét nem szeretem, túlságosan instabil így csak a központiak valutájával vagyok hajlandó dolgozni. A magas fizetés viszont nem fedezi a felszerelést és okkal drágább, mint bármilyen munka a környéken. Néhány alapanyag csak az erőmű közelében nő, a hely pedig nem csak a zombik, mutánsok és a fertőzöttek miatt, hanem a sugárzás miatt is veszélyes. Gondolhatod, hogy mennyit kérhet egy portyázó őr, ha a harminc dolcsit nem vagyok rest kifizetni... A férfi nem csak ebben látott üzletet, hanem az őrtornyos témában is. - Feltételezem a kútmérgezés ügyében. Nem szolgálhatok jó hírekkel, sajnos. Effie napok óta házon kívül van, de valamelyik embere, erre kijelölt helyettese szívesen fogad majd. Az árak viszont nem feltétlen lesznek kedvesek. Megköszörülte a torkát. - Viszont, - úgy megnyomta ezt a szót, mintha ő lenne a fehér lovon érkező megmentő - Nagyon jó a kapcsolatom a Víz karavánjaival, ők a standard áron tudnák biztosítani a vízellátást a környéken bárhova. Annyi, hogy a zsoldosokat élelmezni és elszállásolni is el kell, de a víz tisztasága kiemelkedő. Nem mindenkinek van ebben a pusztaságban nagyüzemű víztisztítója... Ez nem volt minden, felvázolt mégegy lehetőséget is. - A saját szolgálataim is fel tudom ajánlani, de belőlem csak egy van, így a szállítmányt nektek kell elszállítani innen, cserébe olcsón adom. Végül úgy tett, mintha annyira nem lenne tolakodó. - De ezek persze csak lehetőségek, a toronyban is kisegítenek majd. Csak gondoltam szólok, hogy a város nem biztos, hogy a legjobb áron biztosítaná a vizet. Pláne így, hogy Effie nincs itt. A francba is - lehúzza az italát - hiányzik az a nő.
|
|
suvarus
Lelkes fórumozó
|
Post by suvarus on Jul 15, 2021 15:55:21 GMT 1
Ugyanaz a módszer. Amikor a fej a test helyett egy karón díszeleg, az nagyon erős látvány. A legbátrabbakat is meg tudja rettenteni. - Ez a csaj még Swamptownban van? John fejében megfordult, hogy jó lenne beszélni vele, mert sokat tudhat. Kíváncsian csillogtak a szemei, pedig inkább csak infót akart szerezni, hogy a saját városát megmentse. Nem izgatták a Szellemek titkai, az eredmény jobban érdekelte. - Veszélyes. Az egész élet, az egész rohadt világ veszélyes! A családja jutott eszébe és az a szerencsétlen, akinek ma az ő szobájában elvágták a torkát. Nem kell erőmű közelébe menni ahhoz, hogy a halállal játsszon az ember. Akkor pedig miért ne vállaljon el egy ilyen jól fizető melót?
- Írja fel, hogy mik kellenek. Ha van fotó vagy rajz, amiről felismerem, az még jobb. Készen állt, hogy legalább egyetlen beszerző utat tegyen. Azt érezte, hogy kezd elsápadni, pedig csak lelkesedett. Szokott ilyen történni vele. Nem tartotta jó jelnek, hogy Effie, aki valószínűleg a vezető volt, napok óta elérhetetlen. Pont most? Gyanús volt neki. Felvont szemöldökkel, tátott szájjal hallgatta a csapost. - Gyakran jönnek ide ilyen kérésekkel? Hank egyből három lehetőséget is felsorolt. Az érdekében az állhatott, hogy tőle vegyen vizet Moonlight Drive In népe. Érdekesnek találta, hogy a kocsmáros úgy beszélt a vezetőről, mint aki közeli ismerőse. Kacsintott egyet és odakönyökölt: - Volt köztetek valami? Nálunk is egy kemény csaj a főnök, de hát... Ezt még fontosnak tartotta, mielőtt döntést hozott volna. Rajta múlt, hogy milyen áron és milyen minőséggel vesz vizet az isten háta mögötti kis település. Túl nagy felelősségnek érezte most, hogy több választása is volt, ezért hezitált.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jul 22, 2021 16:37:34 GMT 1
#s://i~imgur~com/2Es2trX~jpg Amint megpillantom a vörös szempárt felülök és utánanézek a sötétségbe, de nem látok semmit. A fészkes fenébe… Mi a fasz volt ez? Tudom, hogy láttam valamit, nem szoktam képzelődni... Azonban egyedül utánaeredni is legalább akkora öngyilkosság, mintha csak itt maradok… Talán elmegy és csak meg akart minket nézni közelebbről mert… Az pokolba is, akkor is nagyon zavaró! Azt hittem, hogy megvédenek minket, ehelyett egy ismeretlen és láthatatlan valami itt ólálkodik körülöttünk… Végül a dühöngésem és félelmem magamba fojtom, de képtelen vagyok lehunyni a szemem… Majd hirtelen valami a bokámnál fogva kiránt az ágyamból és végighúz a földön. Előtte még megragadom a fegyvereim (jó esetben a katanát és a pisztolyt is, rosszabb esetben csak az egyiket vagy egyiket sem) és szorosan tartom, hogy ki ne essenek a kezemből. Nem ordítok, még a végén olyanok figyelmét vonnám magamra, akikét nem akarom, ellenben a fájdalmas utazás miatt azért párszor felnyögök. Az előttem álló katona látványa elborzaszt. Nem tudom, ki ez a Ryan, de még úgy is a frászt hozza rám, hogy ő meg van sérülve, én pedig egészséges vagyok. Az arcomba nyomott puskacső sem épp a legbiztatóbb dolog, amivel életemben találkoztam… Nem vagyok egy félős típus, de most még én is fenyegetve érzem magam, talán egy pillanatra meg is remegek, miközben feltartom kezeim. Most legyél észnál Katsu, mert ez a csávó úgy kinyír, mint a sicc… Meredten bámulok rá, arcom grimaszba torzul. Utálom, mikor mások parancsolgatnak nekem… nem hagy választási lehetőséget. Elvisz az agybaj, de nem akarok meghalni, így csak ciccegek egyet.
-Nincs választásom. –jelentem ki- De azt elárulhatnád, Ryan, hogy hova és hogyan viszlek. –felelem a katonának, majd kiengedek egy reszketeg sóhajt- Az én nevem Katsu…
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jul 26, 2021 11:23:00 GMT 1
| Far from home |
John Francis - suvarus
Kérdésedre megrázta a fejét. - Nem, visszament a Pokolba, amint valami japó megtalálta és visszavitte őt az erdőbe. Ekkor ellépett egyet balra és megláttad a srác körözési poszterét. Fuse Katsu és a megjelenése alapján Szellem, a szövegből viszont kiderül, hogy csak szellem volt és maga Aulus körözteti, busás jutalomért. Biztos van, akit érdekel a dolog, de az emberek nagyrésze valószínűleg nem tesz majd lépéseket a fiú felkutatására, a Szellemek nem a legjobb üzleti partnerek. - Csak találgatni tudok, hogy ki lehet a gyerek valójában, egyesek szerint Elijah, az egyik vándorkereskedő fogadott fia, de én csak most láttam őket errefelé először. Nagyon jó beszélgetőpartnerre sikerült akadnod. A vendégei titkait megőrizte ugyan, de az idegenekről nem volt rest információkat kiadni. - Nem rég indultak el a Medvével és csapatával - a névről olyan természetesen beszélt, mintha tudnod kéne, hogy ki az - Nepal Citybe. Maga a doki intézte el a fuvart, szóval komolyat bizniszelhetett a kis ferdeszemű. A munkáról pedig... Töltött magának egy kis szomjoltó, gyengébb italt. - Fel van írva minden, ami kell, egy képeskönyvet is készítettem róla. Amint esedékes lesz és biztos vagyok abban, hogy azonnal odamész, ahova küldve vagy beszélhetünk is erről. Nem akarok üresben fizetni. Ekkor látszottak a bizalmatlanság első jelei Hank-en. Érthető volt, hogy ha órabérre fizet akkor nem adja csak úgy a nyakadba a melót, csak ha biztos benne, hogy oda indulsz el, de mégis az a szintű bizalmatlanság ami a hangjában volt eddig rendkívül szokatlan volt tőle. Azonnal rá is tért a fő témára. - Gyakran vannak, akik nagy mennyiségű nedűt akarnak eljuttatni valahova, de főleg a sivatagon kívül. A Víz karavánjait szoktam javasolni, cserébe pedig jutalékot kapok értelemszerűen. Az Effie-s kérdésen mosolyogva megcsóválta a fejét. - Nem, semmi olyasmi. Effie az apja után örökölte a helyet és erőskezű vezető, aki mindig a hely szabályozásán dolgozik. Ő nem félt betörni pár arcot, ha a város megkívánja. Most is a Mole-Tech egyik fegyvere után kutat, amit hasznosíthat majd a hely védelmébe. Megértem... Csak hát... Nélküle mások hozzák a fontos döntéseket, azok a döntések pedig nem feltétlenül a legjobbak. Szokatlannak pedig biztosan szokatlanok.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jul 27, 2021 10:07:05 GMT 1
| Ryan közlegény megmentése |
Fuse Katsu- Lyzy04
Ryan csendben maradt egy darabig a kérdésed után, de ennek nem azt volt az oka, hogy ne akarna válaszolni, pusztán erőt kellett gyűjtenie. - Szent Péter... Metróállomás... Központi. Bökte ki, aztán úgy helyezkedett, hogy könnyebb legyen számára a légzés és a beszéd, de a fegyverét ott tartotta a kezében, mivel neked is sikerült a csúszás közben megragadnod a katanád. - Halkabban, felébreszted az ASZ-400-at. - csitított azonnal, miközben kérdezgetted őt. Nem tudod ki, vagy mi lehet ez a teremtmény, de az első tipped az, hogy ő az aki elbánt Ryannel és feltehetőleg az osztag többi részével. - Megmutatom az utat, de... nem tudok lábra állni. Ebben a pozícióban már ki tudtad venni tisztán a hangját, a negyvenes évei végén járó férfi lehet. - Az ott - mutat egy nagyobb pléh lemezre - azzal el tudsz húzni, csak... szánná kell alakítani. Felnyitotta a táskáját és egy kötelet dobott feléd, majd szép lassan oldalazva odamászott a lemezre és ráült. A szán felállításában a lehetőségei szerint segédkezett, de az embertömegén nem tudott, a felszerelése súlyán pedig nem akart könnyíteni. Elég durva testedzés lesz innen eljutni a Szent Péter Metróállomás közelébe ha csak nem találkoztok célkeresztesekkel korábban, ami nem túl esélyes hisz állítólag ezt az útvonalat nem használják. Állítólag viszont egyedül voltatok lent, ami szintén nem volt igaz. Majd megpróbálhatod levonni a Medve béréből, feltéve ha nem akarsz tovább élni. - Nem sok vadember merészkedik le a metróba, katonai terület - próbált beszélgetést indítani miközben húztad őt - Mi dolgod... lenne erre? Az eredeti parancsaim szerint azonnal... le kellett volna lőnöm téged.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Aug 7, 2021 1:50:54 GMT 1
#s://i~imgur~com/2Es2trX~jpg Figyelmesen hallgatom a férfit, bár mivel nehezen beszél, pár szavát nem tudom jól kivenni, bár feltételezem, hogy ettől még értem a mondandóját. A katanámat a hátamra veszem, úgysem megyek vele semmire se a katona, se az ellen, ami majdnem megölte őt. Csak tömör „értettem” válaszokat kap, a lemeznél pedig elég hamar feltalálom magam. Rengeteg dolgot kellett már átalakítanom haszontalanból hasznossá, egy szán összeeszkábálása sem nehezebb feladat. Még hogy a legjobb zsoldos, meg teljes védelemben leszünk… Lófaszt a seggükbe, épp egy gyilkológép vagy 100 kilóját vontatom magam után mint egy idióta bele a nagy sötét segglyukba, ahol most már tényleg nem tudom, hogy a célkeresztesektől vagy azoktól a dolgoktól kell jobban félnem, amik a célkeresztesekre támadhatnak… Utálom ezt a helyzetet, utálom minden egyes részét. Nem zavart volna, ha az egész út alatt csöndben marad, de az se különösebben, ha beszélni akar velem. Egy fél pillantást vetek rá mielőtt ismét előre nézek. Kissé szuszogok a nehéz súly miatt, így kell egy pár nagyobb lélegzet és egy alapos átgondolás, mielőtt felelni tudnék neki. -Nepal Citybe akarok jutni… Egy kis katonacsapat vezet minket, én nem ismerem az utat. –majd egy kis szünetet tartok, hogy kifújjam magam- Igen, le kellett volna lőnöd… De nem teszed, mert kellek neked, hogy hazajuss. –összeráncolom a szemöldököm- Meg fogtok ölni később? –teszem fel a kérdést egyenesen és szarozás nélkül.
|
|