Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Jul 20, 2020 18:38:22 GMT 1
- A családom. Feleli a viperás kérdésre egyértelműen. - Nem egy vérből valók vagyunk, de nem ez határozza meg a család fogalmát. Befogadtak engem és apámat is. Az, hogy mit csinálunk pontosan. Szereket készítünk amiktől jobban élvezik magukat az emberek. Nem a legjobb dolog, de ez van. Egy ilyen világban abból kell megélned, amihez értesz. Az utolsó három mondatot a természetéhez képest nagyon meglepő ridegséggel mondja ki. Hagy egy kis szünetet, hogy ezt feldolgozd, aztán felel a másik kérdésedre is. Az ételt elveszi, de csak annyit eszik belőle, mint egy kisegér. Hagy belőle neked is. Bőven. - Tudni akarom, hogy az apám jól van e. Olyan hangon mondta ezt ki, mint aki meg van győződve arról, hogy az édesapja életben van. Még csak bele sem gondolt abba a lehetőségbe, hogy akármi érhette őt. Az, hogy mire célzott ezzel a válasszal pontosan, az rejtély, mert belemerült a gondolataiba. Könnyes szemével ismét a dzsekit nézte, vizsgálta.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
"Sunsets are proof that endings can be beutiful too"
Utoljára online: Apr 12, 2023 16:25:15 GMT 1
Apr 29, 2020 13:23:55 GMT 1
|
Post by Lyzy04 on Jul 20, 2020 19:13:30 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Család…? Olyanom is rég volt… Hirtelen elfogott egy szomorú érzés… Visszaemlékeztem az apámra. Neki köszönhetek mindent. Szerettem és tiszteltem, mert megérdemelte. Ő volt a tanítom, mentorom, védelmezőm. Mindenem. Miatta ismerem népem kultúráját, miatta lehetek egy olyan család sarja, kiknek múltja évezredekkel ezelőttre is visszavezethető. A császár szolgálatában álltak. Mindig büszke leszek múltamra, ’s a véremben csörgedező önfeláldozásra és elkötelezettségre. Hiányzik a családom. Nagyon. Most még jobban… Amanda előtt először esik le a védelmem. Bánat ül az arcomra, amit nem rejtek el akkor sem, mikor közelebb megyek a lányhoz. Lassan leülök mellé, hogyha zavarná, tudjak reagálni és visszahúzódni. Mély levegőt veszek, együttérzően ránézek.
-Amanda… Figyelj. Őrültségnek tartom, hogy segítsek. De azt hiszem, így is fogok. Azt hiszem tudom mit érzel… És nem szeretném, hogy tudd, milyen érzés elveszíteni az apádat. Segítek megkeresni a családodat. De rád is szükség van benne. Pihenned és enned kell, hogy újra erős légy. És lehet, hogy harcolnunk is kell majd… Egyedül lehet, nem leszek elég. Ha elindulunk megkeresni apádat, meg kell ígérned nekem, hogy mindent megteszel, amit csak tudsz.
Nem parancsolóan beszélek vele, csupán határozottan és megértően. Nyílt lapokkal játszok, nem fogok szépíteni semmin. Tudom, hogyha a szókincsem engedné, sokkal jobban el tudnám magyarázni, mit akarok, de remélem az értelme így is megmarad. Néha elbizonytalanodok, hogy jól mondom-e amit mondok, néha pedig japánul kezdem el, de gyorsan kijavítom.
-Én megteszem, amit tudok. Yakusoku shimasu. (Ígérem)
Ha engedi, finoman a vállára teszem a kezem egy kis időre. Ha már az enyém meghalt, legalább az övé ne… Tudom, hogy nem kéne érdekeljen, de hiába… Elsősorban én is ember vagyok. Nagyon nehéz kiirtani egy társas fajból a társas viselkedést. Az is átfut az agyamon, hogy esetleg bevennének-e engem, illetve, hogy egyáltalán akarnám-e. Ezt a kérdést egyelőre elhessegetem messzebbre, most csak zavar.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Post by Ben on Jul 23, 2020 15:40:37 GMT 1
Látja rajtad, hogy elszomordsz, elgyengyülsz, azonban a saját szomorúsága miatt pusztán egy őszinte, szánó tekintettel tudja csak ezt lereagálni. Nem húzódik el tőled és a szavak, amelyek elhagyják a szádat nagyon jól esnek neki. Ha nem lenne letört, lehet, hogy ismét meg is ölelne. Végül, hosszas hallgatás után csak ennyi hagyja el a száját:- Köszönöm. Aztán ismét elfekszik egy kicsit a talajon, majd behunyja a szemeit. Percekbe telik, sőt lehet, hogy fél órába is, míg sikerül elaludnia, de utána csendesen szundikál, mint egy kisegér. A fertőzöttek a távolban közben "tábort vertek", valami miatt nem portyáznak tovább. Elég nagy ívben talán ki lehetne őket kerülni, de elég közel vannak egymáshoz ahhoz, hogy ha szagot fognak, akkor mind üldözőbe vegyenek. Az esélyek pedig egyértelműen nekik kedveznek nyílt terepen. A dzsungelbe vezető út viszont szabad, legalábbis innen semmilyen veszélyforrást nem érzékelsz. A sűrű növényzetben viszont még a ghost tribe is hajlamos lehet eltévedni, a kijelölt, kitaposott utak pedig óriási kerülőt jelentenének. Leghamarabb késő délutánra érnétek vissza, ha most azonnal felkelted Amandát.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jul 23, 2020 22:16:57 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Nem tudom visszatartani a mosolyt, mely elfoglalja az arcomat, mikor végre elalszik. Megkönnyebbülten felsóhajtok. Még egy ideig mellette maradok. Félóránként ránézek a zombikra, hogy változott-e valami. A terven gondolkodok. Túl sok van. Nem akarok az irányukba menni. Jobb ötletnek tartom az erdőt. Sokat járok erre, bízok benne, hogy sikerül biztonságosan átvágnom rajta. Időközben csendesen nekilátok enni is, de még hagyok, nem vagyok túl éhes. Az ételt félrerakom. 1,5 óra után leülök törökülésbe a nádszőnyegre és meditálok. Nem akarok aludni, őrködhetnék. A magam életét muszáj lenne ilyen helyzetben kockára tennem, de Amandáét nem fogom, nem szükséges. Az idő nem dolgozik a javunkra, és ha még ma oda akarnék érni világosban, akkor már indulnunk kéne. De nem. A lány kimerült. Ha nem alszik, nem lesz elég ereje az úthoz magához sem. Nem vagyok hajlandó most elindulni. Hajnalban majd. Ha az eltelt órák alatt (4) semmi nem változik, a fertőzött tábor pedig nem tesz gyanús lépéseket, én is lefekszek aludni. Ha az éjszaka nem történik semmi, hajnalban ébredek az első napsugarakkal. Ha még alszik Amanda, finoman megsimítom a vállát, úgy ébresztgetem.
-Amanda… Jó reggelt. Kelj fel.
Ha minden gördülékenyen halad, megkínálom reggelivel is. Közben megint ellenőrzöm a csapatot.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jul 27, 2020 16:36:16 GMT 1
Az ébren töltött órák csendesek voltak és mozgásmentesek. A fertőzöttek csak minimálisan mozogtak és akkor is minden rendszert nélkülözve. Volt, hogy a megtettek száz métert előre, de kétszázat vissza. Ilyenek ezek az agyatlanok. Mivel nem történt semmi, így te is nyugovóra térsz. Egy esőponyva alatt térsz magadhoz. A kezeid és a lábaid is meg vannak kötözve, ahogy a szád is. Amanda darabokra szaggatott hullája vesz körbe téged. Otthon vagy. Az erődben.Rengeteg ismerős arcot látsz, azok azonban mind megvetéssel és lenézéssel néznek rád, már ha méltatnak egyáltalán arra, hogy figyeljenek valakire, aki mindjárt egyenlő lesz a másik két testtel mellette. Egyetlen valaki van, aki minden figyelmét neked szenteli. Garan, a hóhér. Több mint két méter magas izomkolosszus, arcán hófehér, vörös csíkos maszkkal, kezében egy kétkezű pallossal, amit emberfeletti erejének köszönhetően bizonyos módokon egy karral is minden gond nélkül megforgat. Mindenki félt tőle, pláne azóta, hogy egyedül végzett tíz állig felfegyverzett felfedezővel és pusztán csak egyetlen golyót kapott a vállába. Hangos, nehéz léptekkel közelít feléd, egyre hangosabban hallod a lélegzetvételét, ami még a külsejét mellőzve is bőven elég arra, hogy rettegjenek tőle az emberek. Próbálsz kiabálni, próbálsz szabadulni a láncok szorításából, de mind hiába. Hatalmasat lendít a palloson és a fejed hamarosan távozik a helyéről, egyenesen Amandáé mellé zuhan. A szemei rögtön feléd fordulnak, száját beszédre nyitja és miközben patakokban folyik a fér belőle, csak ennyit mond:- Számítottunk rád.Ekkor a senseied hangja is csatlakozik a kántáláshoz.- Számítottunk rád. Rád. Rád. Rád. Visszhangzik az utolsó hang, miközben Garan darabokra vagdossa a tested.A rémálmodból egy villámlás zaja riaszt fel. Amandával együtt. Az arckifejezéséből és a ziháló légzéséből ítélve ő sem álmodott túl jót. Vihar, ráadásul savas esővel. Körülöttetek csodálatosan világít a radioaktív növényzet, ezer és egy színben pompáznak a virágok leveli, a fű is több színben játszik. A gyönyör viszont felkeltette a közelben tanyázó zombik érdeklődését is. Az egész horda az épület felé tart, az ilyen esőben ők csak gyógyulnak, a ti bőrötöket viszont megégeti.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jul 27, 2020 17:28:57 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Zihálva és rémülten kelek, patakokban folyik rólam az izzadság. Gyorsan körülnézek, mivel még a sokk hatása alatt vagyok, beletelik pár percbe, míg sikerül összeszednem magam. Felpattanok, megtámaszkodok a falban, hogy ne veszítsem el az egyensúlyom. Amandára nézek, majd ki, majd megint Amandára, majd az ajtóra. Még mindig lihegek, beletúrok az összekócolt hajamba. -Figyelj… Látom, hogy nem vagy jól te se. De most bajban vagyunk és nem foglalkozhatunk a rémálmokkal. Ott azok ide fognak jönni. Segíts lezárni az előző szint réseit. A növényeket meg le kell terítenünk. Ledobok pár levelet meg ilyeneket, annyira érdekli őket, nézzék azt. Nem megyünk ki az épületből ha nem kell. Miközben ezeket mondom már csinálom is. A takarókkal beborítom a növényeket, már amennyit tudok. Egy adag fénylő részt ledobok az agyatlanoknak, persze figyelve, hogy engem ne vegyenek észre. Gyorsan felkapom a fegyvereimet is. Az álom hatása nem akar elmúlni. Félek. Nagyon. És zavarodott is vagyok. A légzésem sem állt még a helyére. Egy pillanatra Amandához lépek és finoman átkarolom, meg akarom nyugtatni.
-Nem lesz baj, ha bántani akarnak, először engem kell megölniük. Ezek csak hülye zombik, legyőzzük őket.
Ha csak nem gátol meg benne, már rohanok is ki a helyiségből, az előző szint összes rését pedig törmelékekkel kezdem elzárni. Közben szólok, hogy jöjjön. Mivel régebben már felkészültem efféle „támadásra”, van pár bekészített tömb amiket oda tudok görgetni a fal mellett. Ezen kívül arra a lépcsőre kifeszítek indákat mindenfelé, amibe könnyű beleakadni. Egy adag sódert (Vagy kis darabokra aprózódott betont, úgyis van ott bőven. Egy zsákba lettek lapátolva) borítok le, hogy még egy normális ember is könnyedén megcsússzon az ingatag, össze-vissza guruló talajon (ezeket még a torlaszolás előtt teszem). A szintek között csak a lépcsőházban lehet közlekedni, mivel a lift már rég megszűnt közlekedni, a liftakna pedig lift nélkül nem funkcionál. Ha sikerül mindez, a saját szintemre megyek vissza eltorlaszolni a réseket, csak hogy ne lássanak be. Felmászni ide úgyse tudnának. Egyet hagyok teljesen nyitva, amin eddig is kinéztem mindig. Ez a menekülő út is egyben. Ha van időm, a biztonság kedvéért felkapom a pulcsimat és intek Amandának, hogy ő is vegye fel a dzsekijét, ha menekülnünk kéne. A lépcsőnél állok és kivont karddal várom őket, ha mégis feljutnának. Közben akár akarja akár nem, Amanda kezébe nyomom a kést amit először nem akart elfogadni. Ha tovább ellenkezik, ráparancsolok, hogy vegye el, nem kérés volt. Nem fogják bántani őt… Számít rám… nem okozhatok csalódást!
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Aug 4, 2020 6:56:38 GMT 1
Hamar rájössz, hogy a növények letakarásának már nem sok értelme lenne. Az első pár növény letakarása után realizálod, hogy a fényforrás kioltása csak ront a helyzeten, ugyanis azok a fertőzöttek, akik látják eltűnni a fényt, gyorsabban kezdenek rohanni felétek. Amanda szó nélkül követi az utasításaid, ő maga is pakolgatni kezdi a torlaszoló törmeléket, aztán egyszer csak felsikolt. Egy kar nyúl át az egyik be nem tömött résen és a lány dzsekijébe kap. Olyan erővel szorítja a fertőzött kar a kabátot, hogy az darabokra szakad ahogy a lány próbál kitörni a szorításól. Szélsebesen rohan fel a lépcsőházban, szinte csoda, hogy nem akad el valamelyik általad kifeszített csapdában. Odalentről hangos ricsajt hallotok, melyet nem sokkal később hatalmas koppanás követ. A horda együttes ereje hatalmas, valószínűleg rengeteg társukat nyomták palacsintává a procedúra közben, de ha ez a rengeteg test nekifeszül az odatolt vagy bedeszkázott felületnek, annak esélye nincs, hogy kitartson. Egy szerencsétek, hogy a felhőkarcoló tágas és elsősorban a növények érdeklik őket egyelőre, így a lenti szinteken maradtak. Úgy tűnik, hogy Amandáról gyorsan "megfeledkeznek", ha egyáltalán tudták, hogy mibe kapaszkodnak egyáltalán. Ha ezek észrevesznek, akkor a felállított csapda haszontalan lesz. Néhányat felfog majd, egy kicsit talán le is lassítja őket, de a nagyja valószínűleg átverekszi magát. El kell hagyni az épületet. Valahogyan. És túlélni a savasesőt. Valahogyan.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Aug 7, 2020 21:06:08 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Egy adag japán szitkot hadarok el magamban, majd némán és fürgén, mint az árnyék, visszaszerzem Amanda leszaggatott dzsekiét (OOC: Gondolom a zombi nem vitte magával illetve a 2. szinten van, ahol amúgy sincsenek zombik). Gyorsan oda is adom neki egy gyors részvét-nyilvánítással együtt. Majd nagyot sóhajtok és újra a lányra nézek.
-El kell mennünk. Nagyon nem így akartam ezt… Sajnálom… -kérek gyorsan bocsánatot- Vedd fel ezt. –nyomom a kezébe az előhalászott kabátot, közben én két pulcsit veszek fel, elrakom a zseblámpát és egy bicskát, valamint a kis sárkányszobrot is a kezembe veszem, megforgatom, majd óvatosan besuvasztom a mellényem egy zsebébe. Legalább ennyi legyen velem a családomból mikor meghalok…
Kattog az agyam ezerrel, hogy mit tegyek. Hogyan tűnjünk el innen, mit vigyek még magammal, hogyan védjem meg kettőnket. Abban reménykedek, hogy mikor a dolgaimat itt hagyom, a zombik nem fogják széthordani, megrongálni, megpiszkálni. Nagyon nagy kár lenne értük és rengeteg idő, míg újra megszerzem őket. Valószínű, hogy mindent már nem találnék meg, legfőképpen a személyes cuccaimat. Az már csak a hab a tortán, hogy mindezekért sokkal beljebb kéne mennem. Így is a Halállal pókerezek már évek óta, és nagyon nem kívánok rákot is guberálni a többi cucc mellett. Vagy más, sugárzással kapcsolatos mostmeghalszagecibe betegséget. Azt már elfogadtam, hogy 40 évesen halok meg, de hogy 26 legyen belőle, az nem vonz túlságosan. És világítani sem akarok, még a végén lelegelnek a zombik, csakúgy, mint a növényeimet. Miközben ezen az érdekes szcenárión mozizok a fejemben, ellenőrzöm, hogy a vészkijáratomul választott „ablakom” funkcionál-e. Minden „ablakot” megnézek, hogy melyiknél lehet a legbiztonságosabban lemászni az indákon, esetleg bármi máson lejutni. Még egyszer körülnézek, hogy mennyi zombi van a közelben, illetve hol, majd Amandára nézek.
-Ha van jobb ötleted, most szólj… -sóhajtok- Elkerüljük a zombikat. Nem akarok harcolni velük, mert mindketten meghalunk. A dzsungelen keresztül megyünk, az a legbiztonságosabb. –Ekkor egy pillanatra megremegek, mert a fejemben a dzsungel sötétjéből előugrik rémálmom hóhérja, Garan. Pár másodpercre összezárom a szemeim és mély levegőt veszek. Nem lesz semmi baj… Suttogom magam elé. Majd Amandára nézek, szemeimben kb az összes létező érzés úszkál: félelem, határozottság, kétely, bizakodás, csupa kettős érzés.- Nem lesz semmi baj… -Mondom neki nyugtatóan, bíztatóan, védelmezően. Ha már segítek neki, csináljam azt jól…- Mehetünk?
Ha beleegyezik, akkor előre megyek. Félúton szólok neki halkan, hogy jöhet. Nem akarom, hogy a zombók beérjék esetleg. Én érek elsőre talajra mindenképp, így ha bármi baj van, meg tudom őt állítani ahol van. Persze ereszkedés előtt ellenőrzöm az indákat, elég erősek-e. Az ereim majd megpukkadnak a sok adrenalintól. Az érzékeim maximumon működnek. Minden apró neszre felfigyelek, minden megmozdult árnyékra odanézek, testemben pattanásig feszülnek az izmok ahogy felkészül a legrosszabbra. Most, hogy kint vagyok és megcsap az éjszakai, esőillatú hűs levegő, az elmém elcsendesedik és csak a helyzetre összpontosít. Nem lesz semmi baj. Ha Amanda is épségben leér, elindulok a bozótos felé.
-Maradj olyan közel, amennyire csak tudsz, és ne csapj zajt! Bármit észreveszel, szólj nekem. Ha megállok, megállsz. Ha elindulok, követsz. Ha bármit mondok, megteszed kérdés nélkül. –Mondom határozottan, parancsolóan, választ sem váróan. Ha eddig nem vette el, akkor megint a kezébe nyomom a késemet.- És ne halj meg… -Teszem hozzá, jóval finomabban és kedvesebben.
Aggódok érte. Komolyan aggódok érte. Ő csak egy fiatal, életerős, a családjáért aggódó lány, akivel megpróbál a világ kibaszni. De én ezt nem hagyhatom. Ne legyen a nevem Fuse Katsu, ha nem teszek meg minden tőlem telhetőt, és hagyom a világnak, hogy azzal baszakodjon, akivel csak akar. Ha minden terv szerint történik, a kitaposott ösvényen indulok el Amandával. Nem megyek be a bozótba, főleg éjszaka az eltévedés esélye 100%. Nem kockáztathatok jobban. Bőven elég az eső, a zombik és a sötét.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Aug 19, 2020 16:22:54 GMT 1
Amikor elindulsz a kabátért, valószínűleg azonnal vissza is fordulsz, ugyanis alapból darabokra van tépve, arról nem is beszélve, hogy a tévhiteddel ellentétben a fertőzöttek ott is jelen vannak. Nagyon leszűkült a mozgásteretek, de mivel úgyis az ablakon terveztek távozni, így ez nem olyan nagy probléma. Az indák erősek, a ruháitok is jól bírják a savat, de azért fel-fel szisszentek amikor a maró folyadék valahol a bőrötök éri. De végül lent vagytok, aminek talán nem a szakadó esőben kellene örülni. A fertőzöttek továbbra is inkább befelé iramoznak, így minden gond nélkül el tudtok indulni az ösvényen. Amanda szorosan mögötted van, a késeddel a kezében és fedez. Nyakig sárosak lesztek az egész úton és nagyon sokáig csak az alapján tudjátok megkülönböztetni az ösvényt a dzsungeltől, hogy itt több a föld és kevesebb a gyom, mint két méterrel odébb. Aztán hatalmas hörgést hallotok, ami egyenesen felétek tart. Mielőtt kiszúrnátok, egy puska is elsül, a fertőzött pedig a lábad elé zuhanva rogy össze, kilehelve lelke maradványait. Megmentőd talpig rongyokban ácsorog tőled két méterre, mellette egy csupasz kutyával. Mindkettejük hátán és oldalán rengeteg hátizsák van. Egy fényrudat tart felétek, majd amint látja, hogy élő húsvér emberekkel van dolga, a sátra irányába int. Ha követitek, akkor odabent megpillanthatjátok az arcát is. - Mégis mi a fenét kerestek idekint ilyen időben? - Feleli miközben a földhöz vágja a rengeteg hátizsákot és a kutyáját is megszabadítja azoktól - Elijah Kemball. Mutatkozik be, majd a szétnyitható ágyára ül. Eközben ti megpillanthattok még három másik ilyen kutyát, egy marék fegyvert és további hátizsákokat, mindet telepakolva. - Érezzétek otthon magatokat, amíg elmúlik a vihar. - feleli kedvesen - Veszélyes út ez ilyenkor.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Aug 21, 2020 23:59:37 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg A bőrömet nem először éri savas eső, ismerem az érzést, ám még így is fel-felszisszenek, ahogy az égető cseppek alkalomadtán kikerülik a ruhák védelmét. Lent csupán a sötét éjszaka és a rémisztő hangok várnak. Minden szőrszálam az égnek áll, lábaim mégse remegnek. Voltam már rossz helyzetekben, ez is csak egy közülük… Ez a világ nem csupa fény és luxus. Aki azt hiszi, hogy itt a napjait könnyed, békés keretek közt éli, az vagy bolond, vagy már rég halott. Gyakran pillantok kísérőmre és védencemre, hogy jól van-e. Egy ideig egész jól haladunk, mikor is a hangos dörrenésre testem összerezzen. Automatikusan a lány elé ugrok és kitárom karjaim, hogy védjem, egyik kezemben már ott is a pisztoly. Mikor viszont ellenség helyett egy szövetségesre-legalábbis olyanra, aki nem akar megölni-bukkanunk, egész fellélegzek. Elteszem a fegyvert és követem. Bent lehúzom a kapucnim.
-Fuse Katsu desu. Arigatou gozei-mármint hálásan köszönöm!-kapok gyorsan észbe. Néha még összemosódik az angol és japán közti határ. Még szerencse, hogy nem a Szellemek nyelvén szólalok meg… Előnyömre váljék, hogy annyira gyűlölöm, hogy magamtól eszembe se jut.
-Megköszönnénk, ha itt maradhatnánk... Mármint, amíg esik. Fertőzöttek támadtak ránk és menekülnünk kellett.
Hagyom, hogy Amanda is bemutatkozzon. Egyelőre nincs okom félni Elijah-tól. Megmentett minket, majd a saját sátrába vitt, ahol biztonságban vagyunk.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Aug 26, 2020 9:11:42 GMT 1
- Addig maradtok, ameddig csak akartok. Erősítette meg magát ismét Elijah, miközben elővett két adag szárított húst. Először Amanda, majd a te kezedbe adja az ételt és ugyanígy tesz egy-egy kulacs vízzel is. Ezt követően egy papírtekercset vesz elő, majd félre hív téged Amandától. A papírdarab tartalmától a szíved dobogása felgyorsul és hevesen izzadni kezdesz. A te neved és képed van a papíron, alatta egy "csak holtan" felirattal és egy nagyon, mármint NAGYON terebélyes összeggel. A szöveg csak angolul van rajta, de a jutalom begyűjtéséért - aminek feltétele a fejed egy karón - a szellemek területére kell menni az illetőnek. Akkor kerülhetett ki, mikor elmentél otthonról, mert biztos, hogy észre vetted volna, ha valaki korábban kihelyezi. - Ne aggódj, a titkod biztonságban van nálam. - feleli kedvesen - A Szellemek elvették tőlem a fiamat és a feleségemet, nincs dolgom velük. Érezhető volt a hangjában a gyűlölet. Nem is kicsit. - Ráadásul most, hogy Aulus lett az új törzsfőnök, sokkal bátrabbak lettek. Veszélyesek. Ennek ellenére továbbra sem veszik őket komolyan. Az egyes pletykák szerint Aulus a Központi sivatagig akar menetelni velük és mindent el akar foglalni, vagy elégetni az odaút során. Swamptown vezetősége a korábbi támadás ellenére is úgy gondolja, hogy felkészült a "kövekkel és botokkal hadonászók" birkanyájára, de ha engem kérdezel, Aulus jóval veszélyesebb, mint amilyen jelentőséget tulajdonítanak neki. Csak két napja lett vezér, de máris rengeteg változást bevezetett és nyíltan hadat üzent a városnak. Uralom alatt tartja az utakat... Hirtelen elhalkult, majd egy fél mondat erejéig témát váltott és csendben maradt. - Még olyan háromszáz métert mehettek majd tovább ezen az úton, a többi már... az övéké... Nagyon jól ismerted Aulust. Nem tartozott mindig a Szellemekhez, egy saját népet vezetett ami túlságosan közel volt a Szellemek határaihoz és nem kellett sok, amíg a kettő meg nem ütközött. A Szellemek általában nem ejtenek hadifoglyokat, de Aulus különleges volt. Beszélte a nyelvüket, az okos cselszövéseivel rengeteg ellenféllel végzett amíg le nem gyűrte a túlerő. A szeme láttára mészárolták le a népét, képes volt mosolyogva megköszönni, hogy új értelmet adtak az életének. Saját elmondása szerint a "tisztítótűz" ami végigsöpört a népén szükséges volt ahhoz, hogy megtalálja önmagát. Halálig tartó hűséget esküdött a szellemeknek, ők pedig életben hagyták. Bár Elijah nem tért ki rá, hogy hogyan lett Aulus az új vezér, feltehetőleg párbajban végzett a jelenlegivel. Egy biztos, az ő vezetése alatt a Szellemek meg fognak változni, még ha ez a változás csak a haláláig is tart majd. Az első és számodra a legkellemetlenebb példa az, hogy holtan akarják látni az árulókat és e feladatért még a kívülállóknak is hajlandóak fizetni. Ráadásul a fizetség még Nepal Dollárban is fel van tüntetve, tehát nagyon nagy távolságra eljutott ez a vérdíj.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Aug 26, 2020 15:23:03 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg A pillanatnyi nyugalmat rögtön felváltja a még nagyobb probléma, amivel vendéglőnk szembesít. Mikor befejezte szövegét, egy éles „basszameg” hagyja el számat, pár másik, számára érthetetlen káromkodással együtt. Megrökönyödve bámulok a papírra.
-Rohadékok… Először a családom, most én… -mondom halkan és dühösen, majd ha engedi, kiveszem a plakátot a kezéből és összegyűröm. Ezután mély levegőt veszek.- Ezer hála Elijah-sama. Én… Nem tudom, hogy mit csináljak. Amanda apját és csapatát keressük, Swamptown felé. De úgy tűnik, nekem nem kéne oda mennem… -idegesen a hajamba túrok, majd Amandára nézek, ezután vissza a férfira- Mit tanácsolsz…?
Kezdek egyre nyugtalanabb lenni. Aulus egy eszelős őrült. Ha ő végig akar vonulni Yorktown-on, ő végig is fog vonulni Yorktown-on. Az egészen. És mindenkit vagy lemészárol, vagy beépít. Utána jön Nepal City… Hogy ott mi történne? El se merem képzelni. Már csak az kéne, hogy Garan vezesse a terrorhadjáratot… A gondolattól is kiráz a hideg. Folyton visszatekintgetek Amandára, hogy hogy van, eszik-e egyáltalán, vagy ezen kívül mit csinál. Most félek. Félek a Szellemektől és hogy mit tehetnek. Félek Aulustól, mert okos és tervez, ráadásul vad és könyörtelen. És persze Garan rémképe is ott motoszkál az agyamban, ahogy egyetlen ütéssel felken a falra bárkit. Nem most először jelent meg álmomban… Remegek… Nyelek egy nagyot, próbálok lenyugodni. A ninja erénye, hogy nem hagyja, hogy érzései felül kerekedjenek rajta. Gondolatban ősi éneket dúdolok. Bambuszfuvolák gyönyörű, megnyugtató hangjára lenne most szükségem… De nem adatott meg a luxus nekem se. Bárcsak ne kéne ezt átélnem… Bárcsak láthattam volna hazám… A sakura hullást… Az óceánt… Azokat a csodás házakat, amikről apám mesélt… A hósapkás Fuji hegyet. Sosem ismert országomba vágyok. A béke földjére. A felkelő nap országába… Bárcsak…
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Sept 1, 2020 20:01:27 GMT 1
- Minél messzebbre mentek, annál jobb. - Felelte szomorúan a kérdésedre. - Én magam is napok óta úton vagyok. Nagyon nehéz az összes cuccoddal új életet kezdeni, de nem olyan időket élünk, hogy megengedhessem azt, hogy kétszer forduljak vagy bármit hátra hagyjak. Egy hosszú pillanat erejéig a szemedbe néz, majd pedig Amandáéba. Azt keresi, hogy mennyire bízhat meg bennetek. Egy nagy, megkönnyebbülést sugárzó sóhajjal kezdett újra beszélni. - Én Nepal City-be tartok. Egyedül terveztem megtenni az utat, de velem tarthattok. Ott hiába van vérdíj a fejeden, a város falain belül többé kevésbé demokrácia van. A közeli sivatagok tündöklő gyémántja az a hely... Annál már csak az ígéret földje lehet jobb, már ha létezik egyáltalán, de szerintem csak mese. Nagyot kortyol az italába. - Ha szeretnétek, velem tarthattok. Segítek visszajutni Amandának Swamtownba, te pedig Fuse velem jöhetsz a Központi sivatagba, Nepal Citybe. Végig néz a rengeteg cuccán. - Az viszont nagyon hosszú út lesz, ha társaságban akarod megtenni. Ha pedig társaságban akarod és nem az enyémben, nagyon vigyázz arra, hogy ki mellé állsz ilyen vészes időkben.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Sept 7, 2020 19:37:55 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Elijah kedvessége és támogatása továbbra is meglepő számomra, felettébb jól esik. Elmélkedve Amandára nézek.
-Mit gondolsz? Én szerintem vele tartok majd. Talán így a legbiztonságosabb. Nem tudom angolul azt, hogy ésszerű… Nyamvadt idegennyelvek!
Nem akarom az épületben hagyni a cuccaimat, de azt hiszem nincs választásom. Előveszem a kis sárkányfigurámat a mellényem zsebéből és megforgatom ujjaim között. Hiányoztok… Szemem végigsuhan a kis faragványon, finoman a szívemhez teszem, tekintetem pedig a padlót pásztázza.
Csak félig vagyok jelen a sátorban, másik felemmel családom körében fogyasztom el a házi készítésű sushit, melyet a történetek szerint nagyanyám oly’ kiválóan készített el, hogy még a legnagyobb ínyencek is megnyalták mind a 10 ujjuk. Sosem ismertem őt, mégis látom most. De még a dédszüleimet is. Tán képük nincs meg előttem, de a nevüket tudom. Nem csoda… Mindig a családomról és hazámról érdeklődtem, hisz ez a múltam, ez a lényem. A részem. Én magam… Ha Amanda válaszol, csupán némi késéssel reagálok rá. Nagyon elkalandoztam.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Sept 11, 2020 9:53:11 GMT 1
A gondolataidba vagy merülve, szóval nem látod, hogy Amanda milyen mélyen elgondolkodik a kérdéseden a gondolatait keresgélve. Végül nagyon halkan válaszol, mert látszik rajta, hogy bizonytalan. A válasza egyik felében legalábbis. - Mindennél jobban szeretném újra viszont látni apát. Velünk is tarthatsz... A viperák olyanok, mint egy nagy család... Kezdte Amanda, de a hangja nagyon bizonytalan volt. Tudja, hogy sokan képesek lennének odavetni téged a Szellemeknek, pusztán kedveli a társaságod. Te magad viszont érzed, hogy nem lennél ott biztonságban. - Nem tudom, hogy hogyan háláljam meg, hogy megmentetted az életem... Elijah csak csendben figyeli a párbeszédet, majd mikor Amanda befejezte a beszédet, felvázolta a tervét. - Amint elállt az eső, sátrat bontok. A maró kemikália nem tesz jót az anyagnak, szóval a külső burkolatot valószínűleg le kell majd cserélni a karavánpihenőben. Effie, a hely vezetője nagyon jó barátom, nála meghúzhatod magad Fuse amíg kerítek Amandának egy Swamptownba tartó, jól védett karavánt. Neked veszélyes lenne hazamenned. Ez a haza minden helyszínére igaz volt. Az erődbe, a vadonba és Swamptownba is egyaránt. Nem vagy több egy egyszerű menekültnél. Azonban van valamid, ami nagyon sok embernek nincs itt. Esélye. Elijah ekkor bekapcsolta a rádiót és elkezdte megnyúzni az egyik vadat amit az utazása közben elejtett. Az eszköz azonban csak egy zenét tudott lejátszani, utána sisteregni kezdett és megszólalt belőle Aulus beszédje.
|
|