Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Nov 12, 2017 16:16:01 GMT 1
Yorktown és a Központi Sivatag közt elhelyezkedő karavánpihenő, amit a Nepal City-beli őrök és Swamptown zsoldosai közös erővel tartanak fent. A két település közt sok a fosztogató, így a legtöbb kereskedő hajlandó kifizetni a védelem árát, ami az áruk méretétől függően nőhet, vagy akár csökkenhet. A karavánpihenő három részre van osztva. Az őrök szállása egy épület, míg a kereskedők számára csak stabil sátrakat tartanak fent. A harmadik rész bárki számára bejárható, itt kisebb standokat, valamint egy kültéri kocsmát találhat az ember.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Post by Ben on Jun 26, 2020 18:42:58 GMT 1
Az új életedre nem sok panaszod lehet. A Swamptownbeli lakosok befogadtak, mert nem tudták, hogy a Szellemek törzsének tagja voltál. Még azt is engedték, hogy egy nagyon kis sufnit építs a kevésbé őrzött területekre, bár a méreteiből adódóan két embernek ez már baromi kényelmetlen, épp ezért csak aludni jársz ide. A város peremén baromi jó portyázni, mert minden életben maradáshoz szükséged dolgot meg tudsz találni a környéken. A hely tele van gyógynövényekkel, az élővilág apró képviselői ehetőek és időnként még felszerelésre is akadhatsz. Épp a szokásos felfedező-gyűjtögetésed végzed, mikor hangokra leszel figyelmes a távolban. Ha a városban nőttél volna fel, nem pedig a Szellemek neveltetése alatt, akkor ezeket a neszeket valószínűleg figyelmen kívül hagynád. Erőszakos léptek ezek, melyek a város irányából távolodnak el, egyenesen az egykori otthonod felé. Az első gondolatod az lehet, hogy valami mogorva kalandor csapat indult öngyilkos küldetésre, hogy felfedezze a dzsungelt, ám ekkor egy magas női, vagyis inkább tinédzser hangot hallasz. - Segítség! Majd újabb csend és szaporább léptek. Ezt a segélykérést viszont bármi és bárki meghallhatta. Ha közelebb lépdelsz, két íjászt pillanthatsz meg a sajátjaid közül, akik a nyelvükön épp azon vitáznak, hogy először erőszakolják meg, vagy végezzenek a bőrdzsekis lánnyal. Az egyértelműen sokkos állapotban, arcán egy hatalmas ütés nyomait veheted észre, a ruhája tiszta, száradt vér. A megjelenése arról árulkodik, hogy amúgy rendkívül kemény leányzó, most viszont iszonyúan retteg.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
"Sunsets are proof that endings can be beutiful too"
Utoljára online: Apr 12, 2023 16:25:15 GMT 1
Apr 29, 2020 13:23:55 GMT 1
|
Post by Lyzy04 on Jun 26, 2020 19:02:20 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Már egy órája csak meditáltam. Ültem és hallgattam. Madárcsiripelések, a szél halk süvítése, minden békés és állandó, ahogy szeretem. Ebből az ellazult állapotból rántottak ki a fülsértő zajok. Idegesen felpattantam. Ki a fene az a nyomorult, aki meg mert zavarni?! Tomboltam magamban. A sikítás viszont átbillentett egy komolyabb, ésszerűbb, aggódó felfogásba. Nem gondolkoztam sokat, rögtön utánaeredtem a forrás megkeresésének. Szellemek, kik mások… A nyomorultak nem szoknak le soha az ártatlanok molesztálásáról?! Okosnak kellett lennem. Meghúzódtam egy mohás betonoszlop mögött a közelben, majd a törzs nyelvén felkiáltottam.
-Testvéreim, gyertek ide gyorsan! A nőre majd később visszatérünk ezt látnotok kell! Nagyon reméltem, hogy beválik. Apám katanáját is kihúztam tokjából és a kezembe fogtam, csapásra készen.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jun 28, 2020 13:48:13 GMT 1
A két törzsi először egyáltalán nem reagál vokálisan a kiáltásodra. Kódjelekkel kommunikálnak egymás közt, mely szintén egy jól bevett szokás volt náluk. Mivel egymást takarják a testükkel, így csak a válluk mozgásából tudod megállapítani, hogy így váltanak pár szót. Az egyik végül megindul feléd, mely cselekedetéért egy gyors, fájdalommentes halál lesz a jutalma. Sokkal rosszabbat érdemelne, sokkal fájdalmasabbat, de a túszuknak nincs erre ideje. A legnagyobb meglepetésedre a másik nem jön utána. Egy machetét szegez a rettegő lány torkához majd húzni kezdi befelé az erdőbe. A zsebéből elővesz egy sípot, amibe három rövidet fúj. Erősítést hív. Talán abban reménykedik, hogy az ellenfele csak a nyelvüket beszéli, nem pedig közülük való. - Gyere elő rohadék, vagy elmetszem a kis kurva torkát! A saját nyelvén kiabál, ami egyáltalán nem meglepő. Hamarabb végezne magával, mint, hogy angolul megszólaljon. Ha vannak a közelben egységek, akkor valószínűleg nincs sok időd reagálni. De ez egy olyan dolog, amit most semmivel sem tudsz megállapítani. Röviden a sípról: Olyan frekvencián szólaltatják meg a használói, ami a zombik hallótartományán kívül esik, így egy egyszerű jelnyelvvel tudnak kommunikálni a dzsungelben. Röviden a jelnyelvről: Nem sokban különbözik a kommandós egységekétől. Ha látta volna, bárki értelmezné tudná kb, hogy mit jelent.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jun 28, 2020 20:33:23 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Hogy a nyomorult machetéd állna a segglyukadba! Sziszegem magamban mikor a második gyökér menekülőre fogja. Ha van a közelben még pár ilyen faszkalap, nagyon kell sietnem. Sietve felmérem a másik férfi helyzetét, majd a növényzetben megbújva próbálok a háta mögé kerülni. Elég nagy ívben megyek, hogy még nehezebben halljon vagy lásson meg, de azért elég közel, hogy gyors legyek. Óvatosan bepattintom a pisztolyomba a tárat. Egy bokor ágai közül kikukucskálva újra megnézem, hogy hol van, és mikor már kedvező a helyzete, én is előrébb bújok, majd lövök. Fejre célzok. A lehető legközelebb mentem és lehetőség szerint oldalt vagy a háta mögött helyezkedtem el.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jun 29, 2020 18:49:44 GMT 1
- Kezd elfogyni a türelmem! Feleli, miközben finoman végighúzza a machetét a lány nyaka alatt, melynek hatására az apró hajszálerek felszakadnak és az vérezni kezd. Már készülne a következő, ezúttal érdemi vágáshoz, azonban te gyorsabb vagy. A golyó fejen találja a férfit. A földre rogy, de pillanatokon belül követi a tinilány is. Valószínűleg a férfire tartotta a teljes súlyát, annyira rettegett. Fel sem kel a földről, felülni is nehezére esik. Tolni kezdi magát hátrafelé, ha közelítenél felé. Mindezt addig csinálja, amíg a mögötte lévő fának nem ütközik. Levegő után kapkod, a könnyei patakokban folynak és nem szól egy szót sem. Fél. Tőled is. Az elrablói nyelvén beszéltél. Összefonja a lábai körül a kezeit, a térdeire hajtja a fejét majd hangos zokogásban tör ki. Az elrablását leszámítva biztos, hogy valami más is történt vele...
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jun 29, 2020 19:05:16 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Megkönnyebbülten felsóhajtok és kicsit el is lazulok. A pisztolyt biztosítom és visszateszem a tokjába. Még nem szedem ki a tárat, lehet szükségem lesz rá. Óvatosan közelítek a lány felé, megköszörülöm a torkom, nem túl szép, de érthető angoltudásom megcsillogtatva szólok hozzá.
-Nyugodj meg, én nem bántalak. –mondom kedvesen- Tudom, hogy nem bízol meg bennem, nem is kell, de én nem közéjük való vagyok. Ez a gyökér erősítést hívott az előbb, el kell tűnnünk innen minél hamarabb. A nevem Katsu, Swamptown-ban élek… Mondjuk. Szóval... Nyugi… -mondom erősen próbálkozva, hogy ne tűnjek fenyegetőnek- Te ki vagy? Nem esett komoly bajod? Fel tudsz állni? Segítek ha kell…
Egy méterre előtte térdelek le, nem akarok túl közel menni, még a végén többet ártana mint használna. Meg amúgy nem is akarok nagyon.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jul 2, 2020 9:33:48 GMT 1
A lány először nem mozdult és nem is reagált semmit a szavaid. Csak a fejét emelte fel és a szétloccsantott fejű hullát nézte, ami pár pillanattal ezelőtt szorongatta. Csupán akkor szólalt meg, amikor az erősítést említed. - Am... Amanda v-v-vagyok. Feleli dadogva, levegő után kapkodó szünetekkel. A kabátja ujjába törli a könnyeit, majd megpróbálkozik azzal, hogy felálljon, de nagyon gyorsan visszahuppan a fenekére. Ha segíteni akarsz, akkor kérlelő, félelemmel teli hangon megkér, hogy ne. Végül a fának kapaszkodva nagy nehezen feltápászkodik, de pár másodpercig még tartja azt, mert nem biztos abban, hogy nem esik a földre újra. - Nem... bántottak. Nagyon. Böki ki lassan, majd a szemén lévő sebet kezdi simogatni. - Swamptown... Onnan jöttem, de most... Most nem biztonságos... Még mindig rendkívül dadogva beszél, csoda, hogy érted amit mond. - Megölték! Megölték és azt akarták, hogy egyek a lefejezett testéből... Fakad ki végül és újból elsírja magát. Nem épp a legjobb időpontban, ha vannak a közelben szellem tagok és ha hallották a sípszót, akkor már nagyon közel lehetnek.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jul 2, 2020 12:10:17 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Kissé türelmetlenül sóhajtok. Hagyom, hogy felkeljen. Mély levegőt veszek és a szemébe nézek.
-Részvétem, Amanda… Ígérem, meghallgatlak, ha eltűntünk innen és segítek, csak… Csak húzzunk el innen. Kérlek, gyere… Menni fog.
Mondom bíztatóan. Kissé aggódok, ez most látszik is rajtam. Kinyújtom felé a kezem kicsit, hogyha akar, támaszkodhat belém. Ha visszautasítja, akkor hagyom. Elindulok be a bozótosba, mert tudom, hogy pár száz méterrel arrébb van egy magas épület, aminek a 3. szintjén sokat tanyázok, van egy zugom benne ahol napközben pihenhetek. Oda akarok eljutni vele, talán biztonságos.
-Van fegyvered vagy bármid, amit annak tudsz használni?
Kérdezem. Ha nemet mond, átnyújtom neki a késem. Útközben rendszeresen megállok 1-1 fa vagy oszlop vagy bármi mögött körülnézni.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jul 7, 2020 16:52:54 GMT 1
Amanda arcán továbbra is látszik a bizalmatlanság, ebből adódóan el sem fogadja a kezed. A fegyveres kérdésedre is csak a fejét rázza, ellenben a fegyvert sem fogadja el. Amilyen állapotban van, valószínűleg úgysem tudná rendesen használni. Talán majd odabent, ha kicsit lenyugszik. Minden probléma nélkül eléritek az általatok leírt felhőkarcolót. A Szellem erősítése sehol. Legalábbis te nem észleled őket sehol. Lehet nem is volt a környéken senki. Lehet, hogy valami sokkal fontosabb dologgal voltak elfoglalva, mint a társuk élete. Ez nem most fog kiderülni. A bejárathoz érve Amanda lélegzete is lelassul végre egy picit. Úgy tűnik kezd megnyugodni. Már a színe is jobb. Amint eléritek a harmadik emeletet és megbizonyosodik róla, hogy nincs veszélyben, hirtelen felindulásból megölel. - Köszönöm! Suttogja halkan, majd azonnal el is húzza magát tőled. A szoba egyik sarkában leül. Leveszi magáról a dzsekijét és a sérüléseit kezdi nézegetni. A karja is több ponton lila, de semmi vágás vagy bármi komoly. Aztán törökülésben ücsörögni kezd, de egy szót nem szól. Magától legalábbis nem. Mintha arra várna, hogy te mondd meg mi legyen.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jul 7, 2020 18:53:25 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Nem fogok semmit ráerőltetni, visszacsúsztatom a kést a tokjába. Nagyon figyelek útközben, de szerencsére sehol senki. Remélem valami olyan gondjuk van (már ha van), ami az ő bajuk marad. Amint beérünk az épületbe, sokkal nyugodtabb leszek én is. Mikor megölel, eléggé meglepődök, de nem lököm el magamtól. Még csak az kéne, hogy tovább rontsam a kedvét…
Ehm… Szívesen!-mondom kicsit zavartan, nem ölelem vissza, túl rövid volt ahhoz a pillanat.
Felérünk. Az emeletet néhány nagyobb helyiségre bontják a falak, amiknek nagyrésze még áll, noha a gaz is benőtte őket. Az egyiken még bogyók is nőnek az ablak mellett. Ablak? Jó vicc… Lyuk a falban. Még csak nem is olyan lyuk aminek ott kéne lennie. A belsőbb részekre kevésbé jutnak be a növények, elszórva találni mohákat vagy egyéb makacs zöldeket. Az én zugom abban a külső helyiségben van, ahol a bogyós növény nő. A sarokban van pár leterített takaró és egy matrac, valamint egy nádból készült szőnyeg. Én készítettem pár hónappal ezelőtt. Egy törmelékből épített polcon vannak elsősegélyhez használatos dolgok is-már amennyit össze tudtam gyűjteni. Némi kötszer, egy pár szem fájdalomcsillapító, amit az orvostól vettem Swamptown-ban, valamint egy felakasztott szövetzsák, belőle kikandikáló Aloe vera levelekkel. A zsák egy „ablak” előtt van, hogy érje fény és földdel van megtöltve, így a növényke vidáman fejlődik. Majdnem alatta van egy tégely, a címkéjére „Aloe Vera” van írva. Ezek mellett van egy elsősegélydoboz, benne olló, szike, ragszalag és géz, valamint fásli és a hozzá való fémkapcsok. Ezeket még régebbről őriztem meg, elég tartósak, kár lenne értük. Ránézek, még nem ülök le.
-Megsérültél. -mutatok a nyakára- Van rá Aloe kenőcsöm, meg amúgy a többire is lehet kenni. Hűsítő, véd a baktériumoktól, nyugtatja a bőrt, meg… -erősen elgondolkozok, hogy hogy is van a szó angolul- Jó arra is mikor olyan… Feldagadt kicsit és piros és ég… Ja igen, égésekre is jó, de az neked nincs. –zavartan a hajamba túrok- A lényeg, hogy sok dologra jó és kérem, hogy használd. -Bekened vele te a sebeket, vagy akarod, hogy én csináljam? –teszem hozzá félénkebben, közben elveszem a tégelyt, leteszem a katanát a földre és leülök vele szembe az egyik pokrócra. Gyorsan a pisztolyomból is kiszedem a tárat és a benne maradt töltényt, nehogy véletlenül elsüljön. Visszacsúsztatom a tokjába, a tárat pedig az egyik zsebembe. Bármelyik opciót választja, csak bólintok. Ha ő csinálja magának, törökülésben maradok, de ha megkér, hogy csináljam én, finoman bekenek minden látható sérülést. A nyakánál lévőnél először felitatom a vért gézzel, csak azután kenem be. Az Aloe Vera kenőcs megszáradva védőréteget képez, gátolja az elfertőződést. De hogy még mi egyébre jó, fel se tudnám sorolni. Mindenre! Varázsnövény. Személyes kedvencem mind közül. Sóhajtok, miután végeztem/végzett ránézek.
-Mi történt…?
Ha mesélni kezd, csendben végighallgatom. Ha nem:
-Figyelj, nem akarom erőltetni, hogy beszélj róla. Nem kell. Csak hátha valahogy tudok segíteni, vagy… Valami. –mondom bizonytalanul, újból kisöpröm a hajam az arcomból, próbálom a fülem mögé fésülni amennyire lehet.
Nem nagyon nézek Amanda szemébe, maximum egy-egy pillanatra. Főleg az arca mellett nézek el kicsit, esetleg alatta, kb az orrát/állát nézve. A japán kultúrában nem illik csak úgy a másik szemébe nézni. Mindkét kezem az ölemben pihen, valamint enyhén előre dőlök. A katana közvetlenül mellettem fekszik. Akár elkezd mesélni, akár nem, előhúzom tokjából, előveszek egy rongyot, kicsit megnedvesítem és letörlöm a vért. Így már látszik az is, hogy ez egy kétélű katana, a kézvédő fémet pedig sárkányok díszítik. Ha megijedne arra, hogy előhúzom, gyorsan nyugalomra intem.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jul 10, 2020 14:00:08 GMT 1
A lány elfogadja a krémet. Az első dolga beleszagolni ami után rögtön elhagyja a száját egy "hapci". Úgy tűnik megbízik benned, vagy az orrában, vagy mindkettőtökben, ugyanis bekeni vele a sebeit. Elégedetten felsóhajt a hűsítő érzésre, aztán megbátorodik és a következő sebre már többet ken belőle. - Apám egy beszállítót üldöz, aki átverte... Kezdte halkan, miközben levette a cipőjét és a zokniját, majd a lábfején lévő horzsolásokat is bekente. - Egy sráccal indultunk megviccelni az egyik helyi öreget mikor rajtunk ütöttek. Előttem vágták el a fiú torkát, majd az élettelen testét... Ekkor elerednek a könnyei, amiket a dzsekijébe töröl. - ... elhurcolták. Az egyik férfi levágta a fejét, majd apró darabokra vagdosta az egész testet.Ne-nem értettem pontosan, hogy mit mondott, de rágást mutatott a szájával miközben a végtagokat csomagolta, szóval azt akarta, h-hogy egyek belőlük. Többen voltak... Valamiért jöttek... oda... Swamptownba... Rendkívül gyorsan hadar, szipog és még ráadásul dadog is. Néhány szavát nem is érted, csak ha elismételteted vele. - Nem tudom, hogy miért maradtam életben, az a kettő akiket megöltél... külön vált... a többiektől. Nevettek... A többit már tudod... Swamptown... nem biztonságos. Letette a földre a kenőcsöt, aztán csendben bámult kifelé az egyik "ablakon". - Mi lesz most? Teszi fel félve a kérdést.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jul 10, 2020 14:54:12 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Amit hallok, teljesen elborzaszt, még ha nem is teljesen értem. Amúgy sem vagyok eléggé hozzászokva az angolhoz, de hogy még hadar, az plusszba rátesz egy lapáttal. Idegesen morgok egyet.
-Mocskos szadista beteg állatok… -mormogom az orrom alatt, ahogy elfordítom a fejem- A halálon kívül nem sokat érdemelnek.
Sóhajtok, visszanézek Amandára a kérdése után. Kicsit gondolkozok.
-Apád él? Valahogy vissza kéne menned hozzá… Én csak aludni járok Swamptown-ba, szóval a cuccaim majdnem mind itt vannak. Csak nem megyek vissza amíg baj van ott… -kicsit megállok, elgondolkozok. Befogadtak… Segítenem kéne nekik… Nem? De az őrültség lenne…
-Szerintem, ha visszamegyünk oda, meghalunk… Itt jobb.
Mondom határozottan, majd felkelek és a bogyóbokorhoz megyek, letépek egyet és megeszem, majd visszanézek rá.
-Kérsz bármit? Éhes vagy? Szomjas? Egyéb? Ez ehető, valami elfajzott, makacs, betonban és sugárzásban is növő áfonyaféle. Az íze remek.
Próbálom kicsit feldobni a hangulatot és elterelni a gondolatait az eseményekről. Pár bogyó után megöntözöm az Aloe Verát. Ha kér ételt, a bokorra mutatok, illetve megemlítem, hogy tudok adni húst is, mert még kora reggel vadásztam és maradt, valamint energiaszeleteket, müzli szerű készítményeket, más gyümölcsöket. Ha vízre van szüksége, átnyújtom a kulacsom.
-Fáradt vagy? Nyugodtan pihenj le… Itt biztonságban vagy. Őrködök úgyis.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Jul 17, 2020 10:22:09 GMT 1
Egyértelműen rosszul esnek neki a szavaid. Magához szorítja a dzsekijét, amin most először pillanthatod meg a viperákat. Nagyot nyel és egy kicsit megbátorodva válaszol. - A Viperák nem hagyják hátra azokat, akik hűségesek hozzájuk. A "Viperák" fogalom valószínűleg belefoglalja az apját is, de nem tudhatod biztosra. Soha nem hallottál még róluk, tehát a lány sem ide valósi valószínűleg. Úgy öleli a kabátot, mintha egy élő ember lenne benne. Egy könnycsepp is végig csúszik az arcán. - A csapat már elhagyta Swamtownt. Éjjel történt eset... A hangja ismét bátortalan. Le tudod olvasni a tekintetéből, hogy minden porcikája visszamenne, de ez a kis kitérője a szellemekkel egyértelműen realizáltatta vele, hogy csak egy kis homokszem a sivatagban. Az összes többi kérdésedre csak bólogat. Éhes, szomjas és fáradt is. Még mindig félve veszi el tőled a kulacsot, pihenni viszont egyáltalán nem mer. Elfekszik a talajon, de csupán nyitott szemmel bámul maga elé. Te az őrködés közben észreveszel a távolban egy nagyobb zombi csoportosulást. Pont útban van. Nincs köztük egyetlen "speciális" sem, legalábbis ekkora távolságból nem tudod megmondani, de rengetegen vannak. És lassúak. Vagy vállalod a kockázatot, hogy valamilyen módon elcsalod őket az útból, vagy egy darabig biztos nem mentek vissza Swamptownba. Öngyilkosság lenne harcolni velük.
|
|
Lyzy04
Írónövendék
|
Post by Lyzy04 on Jul 18, 2020 14:10:36 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/726089147093352489/Fuse_Katsu~jpg Sóhajtok, nem igazán tudom mit csináljak. De annak örülök, hogy már nincsenek Swamptownban. Cserébe van pár tucat zombi amik elállják az utat. Remek! Egyszerre gondolkozok azon, hogy mit csináljak velük és azon, hogy mit csináljak a lánnyal.
-Kik azok a viperák…? Valami társaság? Az apád is beletartozik?
Eközben egy tálkába szedek a bogyókból és mikor már egy szőlőfürtnyi mennyiség van benne, lerakom a közelébe a földre. Egy másik szekrényt kb 1 méterre a matracoktól kinyitok és kiszedem belőle az üveg tárolót a sülthússal. Egy személyt jól tud lakatni, de kettőnek már kevés lenne. Ha ő nem kéri, majd megeszem én. Van egy kőből készített kemenceszerűségem. Még füstkivezetőt is csináltam neki (avagy egy újabb „ablakot”). Meggyújtom benne a fát (szenem nincs), rázárom a kőlapot ami ajtóként szolgál. Megvárom míg bemelegszik az üreges kocka, majd mikor már csak pislákolnak a lángok, óvatosan kinyitom, behelyezek egy állványt és arra rakom rá az üvegtárolót. A tetejét leveszem persze, úgy gyorsabban átmelegszik a hús. Nem sütni akarom, csupán felmelegíteni. Elég magas a hő bent, hogy átmelegítse a húst, de közben ne süsse meg és ne égesse le a kezem se. Ráadásul még egy kellemes füstölt ízt is hozzáad. Mikor kész, azt is kiszedem és lerakom Amanda mellé. Előszedek hozzá egy összecsukható étkészletet, olyat, amilyet kempingezni visz az ember vagy a katonák használnak. A kemence tákolmányt hagyom kiszellőzni és lehűlni.
-Jó étvágyat Amanda-mondom kedvesen-Nem a legjobb, de ennyivel szolgálhatok.
Újra az ablakhoz lépek és megnézem a zombikat.
-Van egy csapat agyatlan, pont Swamptown irányába. Elcsalhatom őket, de sok kedvem nincs hozzá. Mennyire sürgős a dolgod?
|
|