Zima
FRPG Guru
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on Jul 26, 2021 20:44:51 GMT 1
Ben és Lina térnek vissza először. Teks nem foglalkozik az elhangzottak elejével. Ben kérdéseire válaszol. - Nincsenek, a körülményekhez képest jól vagyok. Nincs szükségem semmire, köszönöm. ~ Csak, hogy Zed épségben visszaérjen… ~ Ti hogy vagytok? A következő mondatára azonban elsápad. ~ Jajj ne… remélem Zednek nem volt… Effie itt volt velem és őt elkerülte… ~
A nő persze nem tud csendben maradni és mindenképp kell generálnia a konfliktust. ~ Mondjuk azért igaza van… nem foglalkozunk vele nagyon… De ha egyszer ilyen a stílusa…~ Ben még talán el is engedte volna a megjegyzését, de Lina nem tudta és kifakadt. Teks teljesen megértette, de… egyszerűen nem akarta hallgatni. Mert Effie is vissza fog szólni… Nagyot sóhajtott. Hangja már-már talán ijesztően nyugodt és békés. - Kérlek, ne vesszünk össze! Így is elég pocsék a helyzet… Mindenkinek a maga módján igaza van. Senkinek sem könnyű… Tekintsünk inkább előre. Kicsit jobb csapatmunkával talán. Ha már így alakult, hogy ugyanaz a célunk, fogjunk össze és tudjuk le békében.
Szerencsére bátyja épségben visszatér. Teks nagyon megkönnyebbül. A férfi beszámol a tapasztalatairól. Nem tesz említést blackoutról. A lány nem tudja eldönteni, hogy csak azért nem, mert nem történt, vagy azért, hogy ő ne aggódjon. - Örülök, hogy rendben visszaértél. – mosolyog rá kedvesen, majd hozzáteszi. – Viszont… jobb lenne, ha nem mennél el innentől egyedül… Lináéknak volt kiesése… nem szeretném, ha ilyen módon kerülnél veszélybe. A következő napirendipont a tűzgyújtás és a rajtaütés. Szerencsére utóbbit mindenki ellenezte. Zed a tűzgyújtást sem tartotta jó ötletnek, de nem is ellenezte, mikor hozzáláttak a begyújtáshoz. Ben kérdésére határozottan bólintott. - Igen, tudok. Büszke volt főzési képességeire. (Ha van rá lehetősége és szükséges, azért tőle telhető legjobban, akár kesztyűben (talán van nála) azért „fertőtleníti” a húst, mégis csak ő az egyetlen tiszta, nehogy itt kapja el. Meg ha szükséges és van hozzá felszerelése, minden mást is fertőtlenít.) Határozottan nyúlt a húsért, előszedte egyik kését és rutinos mozdulatokkal folytatta az előkészítést. Lina duzzogva elment őrködni. Zed felé fordult és ő is érdeklődött a hogyléte felől. - Jól vagyok a körülményekhez képest. Tudtommal nem vagyok beteg, semmilyen tünetet nem tapasztaltam. Te hogy vagy?
A válasza után nem sokkal bejelentette, hogy ő is őrködni fog. Húgát kissé meglepte, de legalább nem egyedül fog. És Ben és Effie jobban tudják kezelni egymást váltásnál. ~ Remélem nekem nem kell őrködnöm… nem mintha kényes lennék, csak ilyen téren nincs sok hasznom… Semmi tapasztalatom, a célzás pedig továbbra sem az erősségem… ~ Ha senki nem szól hozzá, halkan dudorászva főz. Mikor végez és elég finomnak ítéli, elkülönít magának egy kisebb részt, majd szed Linának és Zednek is. Két társának táljával az említettekhez megy. Kicsit távolabb áll meg és teszi le az ennivalót. - Kész a vacsora, remélem jó lett. Jó étvágyat! – mosolyog rájuk kedvesen. Visszatér a másik csapathoz. - Akkor jó étvágyat! Miközben hozzáláttak elgondolkodik, hogy be kellene dobnia valami beszédtémát. Végül letesz róla. Nem tudta, miről beszélhetnének. Mondjuk érdekelte például Benék honnan jöttek, milyen az a város… Lehet azt kéne… vagy… Effiehez fordult. Kissé esetlennek érezte magát, de a nő úgyis hiányolta a törődést… - Mesélnél egy kicsit a Karavánpihenőről, Effie? Még sosem jártam ott…
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Aug 10, 2021 9:49:19 GMT 1
Effie olyan mosollyal hallgatja végig Lina kifakadását, aminél kevés idegesítőbb dolog van egy konfliktusban. - Így gondolod kiscsillag? Igen? Így? Szabályosan a lány elé lép és mélyen a szemébe néz és mikor Ben megindul, hogy közéjük lépjen a nő nemes egyszerűséggel megálljt parancsolva kitárja elé a tenyerét. - Ha ti nem lennétek, akkor az emberem még életben lenne és én sem kaptam volna el azt a szaros vírust. Szóval de, kibaszottul túl tudnám élni nélkületek, szóval légy hálás azért, hogy nem vágom majd rá a formás kis hátsódra az orvosi ajtaját, mert jelenleg - a mutató és hüvelykujját összezárja, majd egy nagyon kis távolságra szétnyitja - ilyen közel vagyok ahhoz, hogy megtegyem. Elhiszem, hogy szarul vagy és fáradt vagy bogaram, de a saját érdekedben ülj le a hátsódra és maradj csendben. Szakadj el a múlttól és a mi lett volna ha lehetőségektől, mert most nem az van. ÉN vagyok miattatok szar helyzetben és én ismerem az egyetlen embert, aki talán helyre tudja kapni a búránkat szóval TE vagy az, akinek be kell fejeznie a panaszkodást és... Ekkor a fejéhez kapott, majd hátrált egy lépést és térdre rogyott. Leült a földre és a hirtelen meginduló verejtéket kezdte el törölgetni a homlokáról. Pár pillanatra úgy nézett ki, hogy ő is el fog ájulni, de végül kábé fél perc után visszaesett a valóságba. Az arckifejezése egy "ez is a te hibád" arcot vett fel Lina irányába, de végül nem mondott semmit ami nagy részben Teksnek volt köszönhető. Még mielőtt bármit mondhatott volna, Ben Lina irányába nézett és ennyit szólt: - Beszélek vele, a kaja ott van a táskában. Ennek a kijelentésnek a férfin kívül valószínűleg senki nem érezte szükségességét, de a választ meg sem várva már el is indult a lány után. Effie nem is tulajdonított nagy jelentőséget a szerelmes pár ismételt távozásának, bár sejtette, hogy Ben hamarosan visszajön. Főleg mivel így ismét egyedül marad Teks-el, az idegesítő bátyja pedig ennek egyértelműen nem örül.
Ben a tábor határán érte utol Linát és finoman, ám határozottan megfogta annak kezét és magához húzta. - Nekem sem tetszik jobban a helyzet, mint neked - pillantott vissza Effie felé - De jelenleg ő az egyetlen esélyünk és amúgy is... nélküle is szuper csapat vagyunk. - elmosolyodott, majd hozzátette - Főleg te meg én. Ha a lány engedi, akkor egy puszit nyom annak homlokára. - Pár nap és elérjük a karavánpihenőt, aztán minden rendben lesz. Ott is körbekérdezek majd a generátorrunkkal kapcsolatban és talán ránk mosolyog a szerencse, ha pedig nem, akkor megoldjuk majd. Ahogy mindig. Amennyiben látta, hogy a lánynak sikerül valamelyest megnyugodni, még megenged magának egy csípős megjegyzést. - Őrségváltás előtt, a tábor mögött levezethetjük a feszkót - kacsintott a lányra - Ott tali. A férfin látszott, hogy ő is dühös Effie-re, de kénytelen volt a legjobbat kihozni a szituációból és lenyelni az ilyen veszekedéseket. - Na megyek, mielőtt Zed számonkéri, hogy már megint a boszorkánnyal maradt kettesben a húga. Ismét, ha a lány engedi, ad neki egy búcsúcsókot és visszatér a tábortűz elé. A távolból figyeli, ahogy Teks az ételt készíti. - Jó illata van. - majd jobban szemügyre veszi - És jól is néz ki. Érzem, ahogy összefut a nyál a számban. Őszinték voltak a szavai, de Effie persze nem bírta beszólás nélkül. - Biztos, hogy nem a csajod miatt van nyállal tele az arcod? Ám végül őt is elárulta a gyomra, ugyanis azonnal megkorgult ahogy Teks közelebb hozta az ételt. A kérdés és úgy összeségében a lány kedvessége is meglepte Effie-t. - Az a hely a mindenem - kezdte halkan, mintha azt akarná, hogy ne hallja mindenki amit mond (feltehetőleg Zed ne) - Apám után vettem át a helyet, de az, hogy virágzik és a környék kereskedelmi központja az ő érdeme, nem az enyém. Erőskezű vezető volt, de a fertőzés sajnos nem válogat, saját magamnak kellett meghúznom a ravaszt. A mondat után azonnal témát váltott. - Biztos vagyok benne, hogy bele fogtok szeretni amint megpillantjátok. Nepal Cityt leszámítva sehol nem fogtok akkora nyüzsgést és embertömeget látni, mint ott. Ha valamit nem tudtok megvenni ott, akkor az nem létezik. Nepal Cityvel, Swamptownnal, zsoldosokkal és a saját embereimmel közösen védjük a helyet és minden valamire való kereskedő megfordul itt, mert nem csak pihenő hanem csatlakozási pont is a sivatagok különböző részeinek. Ben egyelőre nem szólt hozzá a beszélgetéshez, de csak időnként harapott az ételéből és csendben hallgatta Effie meséjét. - Nem tudom, hogy mi lehetett a világvége előtt, de az elhelyezkedése miatt gyakorlatilag egy kincs. - a torony felé pillantott - Épp ezért vagyok hajlandó elmenni bármeddig, hogy megvédjem. Ezért és apa miatt. Bármeddig.
Lináék őrjárata úgy tűnik csendesnek ígérkezik. Semmi nincs a környéken, ami különösebben baljós lehet és remélhetőleg ez reggelig így is marad, csak lenne minden rendben, ahogy Ben mondta.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Sept 10, 2021 22:45:45 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/6d/87/17/6d8717e8d1ca3e86911577fbaff08eb9~jpg Hidegen felnevetek, amikor Effie a válaszát mondja. Valami nagyon nem okés a csajjal...- Szerintem itt valamit nagyon félreértesz... Valószínűleg miattunk vagy életben... Mert ha mi nem mentünk volna Zed-del azt a szar tornyot keresni, akkor valószínűleg te lettél volna a helyünkben, szóval még szarabbul lennél... De legalább annyira, mint most, szóval szerintem ezt hagyjuk... - teszem még hozzá. - Igen, hálásak vagyunk, hogy segítesz, de ez nem jogosít fel az alól, hogy te is részt vegyél a dolgokban! - köpöm még a szavakat, majd mikor rosszul lesz, csak tetőtől talpig végig mérem kissé undorodva. Ezek után rohanok el. Már ülök egy ideje és próbálok lenyugodni. Nem sokkal később Ben lép mellém és megfogja a kezem. Azonnal megszorítom és nagyot sóhajtok, mikor magához húz. Máris jobban érzem magam. Csak bólintok. - Tudom... Akkor sem tetszik, hogy visszaél ezzel a dologgal... Semmivel sem több, mint mi... - mondom még duzzogva, de sokkal kevésbé mérgesen, mint eddig. Még el is mosolyodom a végére és belehajolok a puszijába. Megint csak bólintok, most már inkább csak kurva szarul érzem magam, hogy jelenetet rendeztem, mint hogy mérges lennék. - Hé, bocsi, hogy így kiakadtam, nem akartam még ennél is szarabb helyzetet kialakítani... - mondom bűnbánóan. - Mondjuk, tőle biztosan nem fogok bocsánatot kérni! - teszem hozzá. - De tényleg nem akartam még mélyebbre juttatni ezt a dolgot... - pillantok fel Ben-re. A csípős megjegyzésére felhúzom a szemöldököm és féloldalasan elmosolyodom. - Na, és kinek a feszkóját kell inkább levezetni? - pillantok le. - A tiedet vagy az enyémet? - kérdezem tőle. - Ne aggódj, Főnök, kérésed számomra parancs! - kacsintok én is rá, aztán hagyom elmenni. Mármint a dolgára, hehe. Azonban mielőtt elhúzódhatna a csókból, én visszarántom és még egyszer megcsókolom, csak utána hagyom visszatérni a dolgára. Nem sokkal később csatlakozik Zed is hozzám, de egyelőre nem tudok mit mondani neki. Talán nem is akar semmit. Mindenesetre most én sem bánom, hogy csendben vagyunk, pedig ez nálam ritka. Időnként körbekémlelek a puskámmal, hogy látok-e valamit a távolban, aztán visszatelepedem a helyemre. Valamennyivel később pedig megérkezik a kaja is, aminek én magam nagyon örülök és a korgó gyomrom is. - Nagyon szépen köszönjük! - mondom kedvesen mosolyogva neki, ahogy elveszem az ételt. Jóízűen falatozom, majd amikor végeztünk elégedetten sóhajtok egyet. - Hát, ez kurva jó volt! - mondom őszintén, majd Zed-re nézek és megpróbálok beszélgetést kezdeményezni, ugyanis nagyjából visszatért a régi énem, bár továbbra is kurvára zavar a fejem, igyekszem elvonatkoztatni tőle. Próbálok kevésbé necces témákat érinteni, csak kicsit ismerkednék, bár tudom, hogy ő nem az a fajta, azért kicsit próbálok puhatolózni, ha nem bánja. Közben persze időnként körbekémlelek a puskámmal, hogy még mindig minden rendben-e. Néha-néha rám tör a fáradtság és egy-egy percre elbóbiskolok, de aztán gyorsan összeszedem magam. Remélem, minden gond nélkül tovább tudunk állni és elérjük a célunkat. Nem szeretném, ha bárkinek is baja esne vagy rosszabbodna az állapota... Gondolom gondterhelten.
|
|
Zima
FRPG Guru
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on Oct 18, 2021 23:22:48 GMT 1
Zed
- Az jó. - mondom esetlenül, legalább ő megúszta egyelőre, remélem ez így is marad. - Én is jól vagyok. - Hazudom szemrebbenés nélkül. - Alig rosszabbul, mint mikor elindultunk, a fejem fáj egy kicsit, de ez minden. - Segítenék még Teonak mielőtt még el mennék őrködni, de nem akarom pont én megfertőzni, ha már olyan körültekintően lefertőtlenített mindent, amit csak lehetett. Úgyhogy egy ideig nézem ahogy előkészít mindent aztán némán odébb állok. Fél szemmel látom ahogy a galambok turbékolnak egy sort. Milyen idegesítőek... Leülök valahova, ahonnan elég jól belátni mindent. Nem zavar, hogy Lina még nem csatlakozott. Nem igazán akarok vele beszélgetni. Nekem tökéletesen megfelel, ha később is csak mindketten csöndben vagyunk. Nemsokára Teks megjön az étellel. - Köszönöm! - Veszem el tőle, vigyázva, hogy véletlenül se érjek hozzá. Nekiállok az ételnek és közben fél füllel hallom ahogy a húgocskám a boszorkányt faggatja. - Kár a levegőért... - Morgom halkan. Amit ezután mond azt nem hallom csak a leírását a helyről. - Jah fantasztikusan hangzik... - Morgom ismét. Linával legfeljebb néhány szót váltunk az este során, egyébként csendben figyelünk.
Teks
Teks végig csendben volt, amíg tartott a konfliktus. Ő megpróbált békét kezdeményezni, de túl nagy volt a feszültség… Legalább a főztje jól sikerült, örült a többiek elégedettségének. Úgy tűnt, Effienek jól esett az érdeklődés, mert mesélni kezdett. - Sajnálom… - mondta halkan, mikor az apját említette. Így, ahogy az otthonáról mesélt, Teks már-már egy fokkal szimpatikusabbnak tartotta a nőt és úgy érezte, kezdi megérteni. - Érthető… - jegyzi meg ezt is halkan, amint a nő befejezte – Köszönöm, hogy meséltél róla. Valóban lenyűgöző helynek tűnik. Ha a többiek is végeznek, a saját cuccát elmossa. Láthatják rajta a szándékot, hogy szívesen elvégezné a pakolást, de még időben észbe kap. Kissé zavartan motyog egy „bocsánatot”. Persze, amit tud, megtesz a rendért. Még elnéz bátyjáék felé. Elnyom egy ásítást. Hosszú volt a napjuk. - Akkor én… megyek aludni. Segítenék az őrködésben, de… szerintem jobban jártok, ha nem bízzátok rám… Nem vagyok egy harcos alkat… Még megvárja a választ. - Aludjatok a lehető legjobban! – mosolyog kedvesen Benre és Effiere is.
Visszavonul a sátrába. Előkotorja hálózsákját, pulcsiját a feje alá hajtja. Hajgumiját a csuklójára húzza. Táskájában össze van pakolva mindene, ha véletlen futniuk kellene. A lábát is gyorsan ellenőrzi zseblámpafénynél, hogy minden rendben van-e… A pisztolyt a pulcsi alá helyezi, a kést a sapkájával fogja. ~ Remélem nem lesz semmi az este… nem akarok harcolni… Nem akarom, hogy a többieknek baja essen… ~ Hosszú ideig, talán egy órán keresztül nem jön álom a szemére. Csak forgolódik. Aggódik, hogy lesz-e valami, aggódik a többiekért… Nem lesznek-e rosszul az este… ~ Az a baj, hogyha rosszul is lesznek, akkor is tehetetlen vagyok… ~ Kesereg magában. Nagy levegőt vesz. Próbál nem gondolni semmire. Végül nagy nehezen, de elnyomja az álom.
|
|