Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Apr 5, 2021 20:49:02 GMT 1
#s://cdn~inprnt~com/thumbs/8f/7c/8f7cf4b54f6eb256ebca84999d2a7951~jpg?response-cache-control=max-age=2628000 Hát, hogy őszinte legyek magamhoz, ez a bűbájtan szakkör volt az egyik legrosszabb valaha. Bár ott muszáj volt mosolyogjak, hogy Mattieke jövőbeli párja ne érezze rosszul magát amit igazából én tettem vele, de továbbra sem jó érzés. Tudtam, hogy nem lett volna szabad elsütnöm azt a varázslatot, mégis megtettem. Úgyhogy legközelebb hallgatok az ösztöneimre, még ha ez jegybe vagy akár házpontokba kerül. Ezen a kedvemen az sem segít, hogy ma Lydia véletlenül ráült a fülesemre és eltörte azt. Még ha varázslattal meg is buheráltam, hogy itt is működjön, egy törést azért már nem bírt elviselni szegény. Elmélkedésemből az egyik hercegem a sok közül ránt ki. Rózsaszín köd, a világ megszűnik létezni körülöttem. Azaz csak a fejemben, a testem azonban folytatja tovább a sétát egyenesen neki egy falnak. Ám meg sem érzem az ütközést, hanem csak a Prince Charmingomat figyelem, s fejben már az esküvő is megvolt, és jöhet a happy ever after. Finn és Tiana ketten sétálnak az ebédlő felé, mikor hallják, hogy Aislinn nekimegy a falnak. Odakapják a fejüket, majd a fiú hahotázni kezd. - Hé, álommanó, kelj már fel, mert a maradék agysejtjeidet is elpusztítod, ha a falba vered a fejed... Bár... Már majdnem mindegy... - mondja, majd olyan arcot vág, mint egy zombie, akinek a nyála csordul ki. - Fiúk, fiúk, fiúk... - játssza magát. Tiana csak lesajnálóan néz a lányra, majd a fiúra néz. - Inkább menjünk, Finn... - mondja kiismerhetetlen hangon.Awww, de édes amikor nevet! Legalább okoztam neki pár boldog pillanatot... sóhajtok ábrándozva. Mindeközben a teljes testsúlyommal a falnak támaszkodom, s az egyik kezemet meg is támasztom a fejem mellett, miközben az arcomat is a falnak nyomom. Közben pedig igyekszem addig magamba inni a fiú látványát, amíg csak tehetem. Végül azonban eltűnnek a szemem elől, mire nagy nehezen észhez térek. Ellököm magamat a faltól, és letörlöm az éppen kicsorduló nyálcsíkot, ami idáig fel sem tűnt. Ezután pedig határtalan jókedvvel, szökdécselve indulok a nagyterembe, ahol végül középtájt foglalok helyet egy szimpatikus tányérnál. Dudorászva dölöngélek jobbra-balra, ugyanis a közelben nem ül senki. Kivételesen időben érkeztem, talán mert úgy elrohantam a szakkör után... De nem bánom, így legalább nem zavar senkit, hogy egy csomó helyet foglal a füzetem. Egy hetedéves lány, aki Mattie egyik jóbarájta, foglal velem szemben helyet a barátaival. Küld felém egy gyors mosolyt, amit viszonzok, majd folytatják a csevegést. Na de térjünk vissza mit is csinálok. A bűbájtan szakkör megihletett, úgyhogy már ott elkezdtem megírni Mattie és a jövendőbelijének történetét. Meglátom a párost az ajtóban, először ábrándozva elmosolyodom, majd mintha... kis feszültséget éreznék a levegőben? Megcsóválom a fejem. Ai a szerelem védelmezője majd vigyáz rájuk...! majd elkezdem illusztrálni az eddig leírtakat (természetesen elég bénácska pálcikaemberekkel, de ez sem zavart soha). Majd a baldachinos ágyam rejtekében kiszínezgetem őket. Az asztalnál azért csak nem fogok nekiállni... Aaron nem kicsit hullafáradtan lép be a Nagyterembe, kivételesen egyedül. Még elintézett pár dolgot a kviddiccsel kapcsolatban, így a többiekhez képest valószínűleg később ért be. Fogja magát és mint egy zombie, levágja magát Ai mellé, majd pár pillanatig csak bámul ki a fejéből, aztán megrázza magát és a mellette ülő lányra néz és elvigyorodik. - Ó, helló, Aislinn! - köszönti a lányt, majd megemeli az egyik tökös korsót. - Kérsz? - kérdezi tőle kedvesen, a választól függően neki is tölt (persze először, mert dzsentülmen), vagy csak magának. Majd megint a lányhoz fordul. - Olvastad vagy hallottad, hogy a kötelező tanulásnál együtt leszünk csapatban? - kérdezi tőle, ám ebben a pillanatban hullik a lány ölébe a levél, ami ezt tartalmazza.
Bár érzem, hogy valaki lehuppan mellém, de különösebben nem törődöm vele. Sosem szoktak hozzám szólni, még ha véletlenül máshol nincs hely, és kénytelenek mellettem helyet foglalni. Bár ezek általában elsősök, s köztük van egy-két olyan aki beszélgetést kezdeményez velem, de általában biztosan túl félénkek azok. Azért mosolyogva elmormogok egy "Szia!"-t, de nem igazán nézem meg ki az. Nevem hallatán, s hogy egy fiú hangja az, összerezzenek, majd kissé meglepetten odafordulok. És teljesen lefagyok. Nem kellett volna ilyen korán bejönnöm... Azóta tudatosan kerülöm ŐT, mióta rájöttem, hogy teljesen belezúgtam. Pont ezért, mert képes idejönni, és beszélgetni velem, ami valószínűsíthetően nem tenne jót a reputációjának. Ösztönösen kicsit arrébb húzódom, s ajánlatára megrázom a fejem. - Nem, köszönöm. Nem szeretem a töklevet... - Majd ismét valami meglepő dologgal rukkol elő. - Csapatban? - kérdezek vissza, ám már landol is az ölemben a levél. Felbontom, s villámgyorsan elolvasom. - Ó...! - Ó-ó... szegény Aaron-nak ez biztos teher lehet... Azaz, nem ismerem a másik két lányt, talán látásból... Lehet ők nagyon kedves és vicces emberek, akik miatt szívesen maradna ebben a csapatban. morfondírozom magamban, teljesen megfeledkezve a mellettem ülőről és a nyitott füzetemről. Csak egy mosollyal felhúzza a szemöldökét, de nem firtatja, hanem tölt magának. Vet egy pillantást a levélre. - Jaja, ez az... - mondja Ai-nak, majd türelmesen megvárja, hogy elolvassa, addig szed magának egy nagy adag sült húst, meg valami köretet, majd enni kezd. Körülbelül három perc múlva azért oldalra sandít. - Naaaaa, azért ennyire nem rossz velem dolgozni, Aislinn! - löki meg viccelődve a lány vállát két falat között. Mivel a srác még mindig dzsentülmen, nem olvas bele a füzetébe, épp csak egy pillantást vet rá és elmosolyodik. - Tudom, tudom, nem vagyok olyan jó tanuló meg tehetséges, de azért majd én is próbálkozom, jó? - vigyorog rá a lányra.Teljesen elveszek a gondolataim között. Hogy vajon milyen lehet ez a közös tanuló móka, meg hogy milyenek lesznek a többiek. Így meg mivel nem is vagyok ahhoz hozzászokva, hogy bárki saját akaratából a szükségesnél többet kommunikáljon velem, csak akkor veszem észre, hogy a fiú még ott van mellettem, és beszélt is hozzám, mikor finoman meglöki a vállam. Újfent meglepetten fordulok felé. - Tessék? Bocsáss meg, elkalandoztam. - Mosolyodom el végül. - Mi? Jaj, én sem tanulok jól... Ez sem tanulni való... - Nézek vissza elérzékenyülten a kis füzetemre, majd visszatérek a rajzolgatáshoz. Nem igazán tudom, hogy merjek-e tovább beszélgetni vele, vagy sem. Kicsit félek hogy ezért valaki megszólja, úgyhogy csak félve pillantok rá. Kicsit meglepődöm, hogy már szedett is magának. - Jó étvágyat! - Majd körbe nézek. - Hogyhogy nem a barátaiddal eszel? Elüljek? Én még nem nyúltam semmihez! - Mosolygok rá kedvesen, miközben be is csukom a füzetem, és összeszedem a dolgaim, hogy átüljek máshova. Aaron megint felhúzza a szemöldökét és a fejét csóválja. - Aha, aha... Rendben... - viccelődik a lánnyal, majd megint eszik pár falatot, ezúttal még le sem nyeli, úgy folytatja. - Köfi! - lenyeli, majd mikor a lány át akar ülni, akkor rácsap a füzetére, hogy ne tudja felemelni. Most kicsit komolyabb. - Ha máshol akarnék lenni, máshol lennék... Amúgy meg mindenkinek kötelező a háza asztalánál enni és a barátaim egyike sem Griffendéles, a kviddicsesekből meg elég a hétvégéig... - mosolyodik el szeretetteljesen. - Úgyhogy nyugi, és egyél! - mondja határozottan, de nem parancsolóan neki. Megint betöm legalább három falatot egyszerre. - Szófal, ifmered a töffieket? - csámcsogja nem túl férfiasan.Megriadok, mikor állnék fel és rácsap a füzetemre. Meglepetésemben vissza is huppanok a helyemre, és tágra nyílt szemekkel nézek rá. Vajon bolondgombát evett? Vagy ez megint csak valami viccelődés? Bár ő nem ilyen... Akkor valami bűbáj vagy bájital? fut végig a fejemben egy csomó opció. De végül engedelmesen magam elé veszek egy süteményt és töltök magamnak tejet. Ez biztos nem tetszene a szobatársaimnak... gondolok itt arra a kettőre akiket nem éppen nevezhetne az ember kedvesnek és segítőkésznek. Ám nem nézek fel, csak a tányéromon lévő sütit bámulom, és arra várok mikor küld el valaki. - Mmmh-mmhh- Rázom a fejem nemlegesen a kérdésére. - Névről legalábbis biztosan nem... Aaron tovább zabál, látszik, hogy rohadt éhes. - Hmmm... én sem voltam itt, mert ugye kviddics volt... De Nora-t ismerem, Loreley pedig rohadt ismerős... Mutatom is Nora-t... - mondja elgondolkodva, majd ledönt egy egész pohárnyi töklevet. Szemeivel keresni kezdi Nora-t, de hirtelen valakit beállnak elé. Sabrina és Lydia az, akik csípőre tett kézzel bámulják a párost. - Van itt még két szabad hely? - kérdezi Lydia sipító hangon, jóóó hangosan, mire Eva felpillant unottan, megszólal. - Nincs... - mondja egyszerűen, mire a két lány megsértődik. - De hát itt van még két hely, ne mondjad már, hogy nincs... - vágja csípőre a kezét Sabrina. Mielőtt Aaron, Aislinn vagy Eva ismét megszólalhatna, egy harmadik, magas, széles vállú lány is megjelenik. - Nekem lett foglalva... Na, tűnés innen, hülye libák, mielőtt olyat mondok, amit magam is megbánok! - tornyosul a két lány fölé Jemima (Griffendél kviddics csapat terelő, hetedéves), akik felhúzott orral, de odébb mennek. Vele ők sem mernek kekeckedni. Jemima rákacsint Aaron-ra és Aislinn-re is, mire a fiú csak hálásan int és kifújja a levegőt. - Kösz, Jem, jövök neked eggyel... - mondja megkönnyebbülten a fiú. - Nem csak eggyel, Boots... - vigyorog rá a lány, majd levágja magát Eva mellé, lepacsiznak és beszélgetni kezdenek. Aaron a lányhoz fordul. - Fú, bocs... Nem tudom, hogy tudod elviselni ezeket a lányokat, én teljesen kiégek tőlük... A szobában is ilyenek? - kérdezi Aaron Aislinn-t még fáradtabban, mint eddig.Összerándulok Lydia hangjára, s félős mosollyal nézek rájuk. Már éppen válaszolnék, hogy én szívesen elmegyek, de nem jutok szóhoz. Csak aggódva kapkodom a fejem a történésekre, majd elkezdem rágcsálni a hüvelykujjamon a körmöt. Mindig ezt teszem ha ideges vagyok. Aaron kérdését figyelmen kívül hagyom. - Nem kellett volna elküldeni őket. Én szívesen átadtam volna a helyem... Biztosan nagyon szomorúak... - Nézem a két lányt aggódva. Igazából inkább attól félek, hogy megint feltúrják a dolgaimat. Szerencsére a naplómban nincs olyan dolog, ami másnak nagyon kínos lehet, ám ha ennek a füzetnek a tartalma kikerül, akkor sok embernek lesz rossz. Magamhoz szorítom a fent említett tárgyat. - Megyek és szólok nekik, hogy nyugodtan ülhetnek ide... - A füzetet gyorsan elteszem a táskámba, becipzározom hogy elindulhassak. Jemima döbbent arccal néz Ai-ra. - Föld hívja az előttem ülő lányt, ezek hárpiák! Mindenkibe belekötnek, akik kicsit is gyengék... Nem éppen a legkedvesebb fajták... - forgatja a szemeit. - Megérdemlik... Amúgy meg, ha már szívességet tettem, hogy nyugton megeheted a vacsidat anélkül, hogy csesztetnének, akkor légyszi, ne rontsd már el azzal, hogy még te mész utánuk, jó? Megköszönném... - biccent a lány még neki, majd visszafordul Eva-hoz. Aaron vigyorogva csóválja a fejét. - Igaza van, még ha kicsit nyers is... Biztosan te is tapasztaltad, hogy nem a legkedvesebbek, szóval... Hagyjad csak, jó? Amúgy sem mutattam meg a többieket még... - mondja, majd megkeresi először Nora-t és megmutatja neki. - Na, ő lenne az.Teljesen lesokkolódom azon amit a lány mond. - Bo-bocsánat... - dadogom. - És köszönöm... - Mondom még elhaló hangon, majd a tányéromra meredek. Nagyon fognak haragudni. Nagyon fognak RÁM haragudni... Ajaj... Mitévő legyek? A Táskát a biztonság kedvéért a lábaim közé veszem, és jó szorosan összeszorítom, miközben azon gondolkodom, mitévő legyek. Így ismét nem figyelek a mellettem ülőre, csak a végén kapom fel a fejem. - Tessék? Megint elbambultam... - Mondom, miközben elnézek abba az irányba ahova mutat, majd szinte leesik az állam. - De szép lány... - Préselem ki magammal, miközben Norat bámulom. Nem csoda, hogy Aaron ismeri. Vajon mit gondolhat róla? Gondolom, hogy ugyanazt mint én... és én még csak nem is ismerem, de már leesik az állam tőle. És... mintha... Mattie-vel beszélne? Na azért na! Neki már megvan a hime-samája. Ha úgyis egy csapatban vagyunk, akkor be kell vessem magam, hogy ez a Nora lány valaki másra vessen szemet inkább. Igen! Ai a szerelem védelmezője majd megoldja a helyzetet! Fejemben már el is kezdenék lefuttatni ilyen irányú terveket, mikor Aaron újfent megszólal. Ekkor beugrik a 200IQ-s ötlet. Talán összehozhatnám Aaronnal. Elvégre helyes, kviddicsezik, jófej, vicces és kedves... AI TÉRJ MAGADHOZ! Be kell áldoznod a hercegedet egy nagyobb jóért! korholom le magam. - Ja, ja... - röhög fel Aaron is a lány reakciójára, majd a Mardekár asztalt kezdi nézni. - Meglesz a másik csaj is... - koncentrál, majd mikor meglátja a színes hajat, csettint a nyelvével. - Bingó! Megvan! - mutatja meg Loreley-t is Aaron. - Asszem ez lesz a kis csipet-csapat, mit szólsz? - vigyorog rá a lányra Aaron.Nagy nehezen leveszem a szemeim a Nora nevű lányról, és a mardekár asztalára nézek, oda ahova Aaron mutat. - Milyen egyedi. Nagyon tetszik a hajszíne... - Könyökölök fel az asztalra, miközben a másik lányt nézem egy álmodozó mosollyal. - Bár az én hajam is lenne ilyen szép... - Tűnődöm hangosan, miközben ujjaim közt morzsolom a saját uncsi enyhén hullámos seszínű barna hajamat. A hugrabugos lányról már szót sem merek ejteni. Annyira gyönyörű, és a bőre is biztosan nagyon puha... ábrándozom, amiből Aaron hangja zökkent ki. - Én bárkivel szívesen dolgozom... - Válaszolok mosolyogva, miközben kihúzom magamat. Összeteszem a két kezem, majd halkan elmormogok egy "Itadakimasu"-t s nagyon lassan elkezdek enni. - Ki fog hűlni... - Bökök a fejemmel a fiú tányérján maradt ételre. - Most mé? - kérdezi Aaron megint teli szájjal. Rág, nyel. - Szerintem szép hajad van - rántja meg a vállát, majd a ki fog hűlni részre csak elvigyorodik. - Ha rajtam múlik, akkor nem - és megint bekanalaz egy adagot.-Igen? - Kérdezek még vissza enyhén elpirultan mosolyogva, de nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget. Különben is, ez már eldöntetett. Ő mától kezdve annak a Nora nevű csodaszép királykisasszonynak lesz a jövendőbelije! Azon meg csak kuncogok, hogy hogy tömi magába az ételt. Jómagam viszonylag hamar befejezem, majd újfent előveszek egy kisebb kemény fedeles füzetet, és leírom hogy milyen kedvesek voltak most velem az emberek. Csak bólint neked, majd folytatja az evést. Mihelyt Aaron befejezte, büfög egy kellemeset, majd Aislinn-re néz. - Hupsz, bocsi... - mondja vigyorogva. - Amúgy valamikor nem ülünk össze négyen, hogy mizu lesz? - kérdezi, miközben valami gyümölcsös sütiből is vesz még.- Egészségedre! - Nézek fel nevetve az írásból. Kérdésére megvonom a vállam. - Én benne vagyok. Illetve nekem bármikor jó, szóval alkalmazkodom! - Mosolygom rá. Majd hirtelen eszembe jut a mai válogatás. - Tényleg, hogy ment a válogatás? Ügyes volt mindenki? - Nézek rá. Ajaj, lehet nem kellene ennyit beszélgetnie velem. De olyan kedves, megbántani sem akarom. Egy ártalmatlan csevelyből csak nem lesz baj... ugye?- Jó, akkor amúgy mivel első nap van, nincs kedvem tanulni. Összeszedjük őket vacsi után? - vigyorog megint a lányra. A válasz alatt befejezi a pitéjét, majd a fejét ingatja. - Hmmm... Szerencsére csak két játékos kellett, szóval nem annyira vész a helyzet. Háááát, voltak jobbak, kevésbé jobbak - rántja meg a vállát. - Az egyik posztra már egészen fix, ki lesz, a másikon még hezitálok. De még majd beszélek a többiekkel is - néz rá a lányra kedvesen. - Na, én neked hogy ment aaa... - a lány füzetére sandít. - Az írás szakköröd? - vigyorog rá a lányra, próbál viccelődni.- Nekem megfelel! - Vigyorgok rá. Majd visszatérek az íráshoz, de közben figyelek is rá. Hirtelen felkapom a fejem! - Ne is mondj ilyet! Mindenki ügyes aki nem fél a magasban, és nem esik le a seprűről! - Mondom neki kissé hevesen, majd elmosolyodom. - Azok meg akik kviddicseznek is a legügyesebbek! - Egy pillanatig értetlenül nézek, majd kuncogni kezdek. - Ha írás szakkör lenne, akkor valamiben jó lennék! Azaz, szerintem legalábbis, de ez nem túl objektív vélemény. Lehet ha valaki elolvasná, kiderülne, hogy borzalmas az összes. De nem baj! - Rántom meg a vállaim. - Nagyon szeretek írni, mindegy mennyire jól vagy rosszul! - Hát, akkor köszi... Gondolom... - vakarja meg a tarkóját a fiú. - Na, ez a hozzáállás kell! -nyújtja lelkesen egy pacsira a kezét. - Amúgy miket írogatsz?Kissé gyengén meg óvatosan, de lelkesen belecsapok a tenyerébe. Akkor konstatálom mennyivel nagyobb az enyémnél, pedig nem vagyok törpenövésű. - Hááát... minden félét. Leginkább novellákat, ha nagyon megihletődöm akár kisregényeket is. Néha-néha ha olyan hangulatom van verseket is, de azok tényleg borzasztóak, ezt én is aláírom. - Vigyorgok a fiúra. Ha nem róla lenne szó talán fel is ajánlanám, hogy az egyiket elolvashatja, de nem hinném hogy pont egy ilyen népszerű és elfoglalt embert érdekelnék azok a kis butaságok amiket írogatni szoktam. Aaron érdeklődve hallgat. - Na, nekem sosem volt hozzá tehetségem... Meg türelmem! De tök, jó, ha neked igen... Mutatsz valamit, amit te írtál? - kukucskál a lányra érdeklődve.Meglepődöm az érdeklődésén és először szégyenlősen elmosolyodom, majd szélesen vigyorgok. Nem kaphat más bánásmódot mint mások, mert akkor még a végén valaki ràjönne. - Hát, ha megmondod, miről olvasnál szívesen! - Kezdem ahogy előhalászok egy másik füzetet. - Vannak történeteim sárkányszelidítő hercegekről, unizusokról, a gonosz tünde-törp hercegnek is van egy trilógiája... Írtam egy kedves óriásról, aki végül megtalálta élete szerelmét egy vérfarkas személyében... - Sorolom lelkesen, ahogy lapozgatom a betelt füzetet. - Szóval szerintem ha mondasz valamit, biztos találok olyan történetet! - Nézek rá csillogó szemekkel. Aaron ahogy hallgat, halványan elvörösödik, majd a tarkóját kezdi vakarni. Nagyon pörög az agya, hogy mit mondjon. - Őőő... Nincs esetleg olyasmid, ami... Akciódúsabb? Fiúsabb esetleg? - kérdezi zavartan, majd kicsit összeszedi magát. - Én olyanokat szoktam olvasni, csak azért - mosolyog a lányra még mindig kicsit zavartan.Nagy kiskutya szemekkel a fiúra nézek és megrázom a fejem. - Nem, nincsen. Nem szeretem az erőszakot. - Majd elmosolyodom és becsukom a füzetet. Elrakom, majd veszek egy újabb süteményt, és lassan elkezdem enni, miközben a másik két lányt nézem álmodozva, s néha-néha írok a naplómba. Aaron halványan mosolyog és bólint. - Valószínűleg te gondolod jól... - mondja, majd visszatér a következő tányér sütijéhez.
|
|
Karin
Kezdő tollforgató
Utoljára online: Jan 13, 2022 21:18:09 GMT 1
Feb 26, 2021 17:33:18 GMT 1
|
Post by Karin on Apr 6, 2021 14:58:39 GMT 1
#s://i~imgur~com/at4avmZ~jpg Egész aranyos ez a Loreley – egészen tetszik ez a lelkesedése a konyha iránt, állapítom meg magamban, ahogy vonszolni kezd a pince felé. Ez az öröm határozottan jó pont, hiszen a Hugrabug klubhelyisége után nekem az a kedvenc helyiségem az egész kastélyban. Tele van finomságokkal, ennivalókkal (eszembe jutnak az ínycsiklandó szendvicsek, csokoládék, bonbonok és innivalók, és a gondolattól még DuciNora képe sem tud eltántorítani), és házimanókkal. Cuki, aranyos, ölelgetni való házimanókkal, akik közül szerencsére néhányan kevésbé félénkek, mint az a szegény, szívklinikát kockáztató porlock. Micsoda szerencse! Jut eszembe, manók… - Azért ne ijeszd meg őket nagyon - fordulok Loreley felé -, túl cukik ahhoz, hogy rémisztgessük őket - teszem hozzá, és remélem, tényleg nem tervez semmi olyat. Nem viselném jól, ha szegény manóknak bajuk esne… - Egyébként gyakran szoktál erre fosztogatni? - kérdezem tőle, hogy kissé eltereljem a gondolataimat. Ez persze, szokás szerint, egy picit rosszul sikerül. Ahelyett, hogy a szegény, védelemre manókra gondolnék, hirtelen már a szerencsétlen, törékeny kis elsős önmagamra gondolok, aki egyedül bőgött a konyhában, tekintve, hogy nem volt egy hely sem, ahová mehetett volna. Akkor kaptam meg a hírt, hogy anya már megint házasodni készül, ami ráadásul még a Szombati Boszorkány lapjaira is bekerült, mert valami gazdag csókára vetette ki a hálóját, néhányan pedig piszkálni kezdtek, hogy bizonyára én is egy kattant tyúk vagyok, ha anyám is ilyen. Emlékszem, ezt mondták…talán csúnyábbat is, de az már szerencsére kitörlődött az emlékeimből, talán azért, mert rohanni kezdtem. Nem is emlékszem, hogy kerültem a konyhába, de a következő emlékképem már az, ahogy ott ülök a melegben és a finom illatok között, és az egyik manó vigasztal, miközben egy kakaóscsigát erőltet a kezembe. Micsoda kis szánalmas kölyök voltam! De micsoda nagy mákom volt azon a napon, hogy pont Hógolyó talált rám! Ugyanakkor, ha Jordan elballag, ugyanilyen szánalmas kamaszlány leszek, így jobb lesz, ha összeszedem magam, és keresek néhány itt maradó barátot, mert… Az ajkamba harapok, de a következő pillanatban már újra vigyorgok. Ugyan, kit érdekel? Aztán meg semmiképp nem akarok lemaradni Loreley kérdéseiről, mert akkor csak közelebb kerülök ehhez a rémképhez. Aztán meg ha nem lettem volna olyan borzalmasan magányos, soha nem ismertem volna meg a kedvenc manóimat… Befordulunk a konyha folyosójára, és vidámság tölt el. Ez az én helyem, itt vagyok csak igazán elememben! A falon túl sorakozó finomságok gondolatától is összefut a nyál a számban, attól pedig csak még jobb kedvre derülök, hogy Hógolyóval is összefuthatok, ebben az évben először. Kicsit gyanakvóan azért a bűntársamra pillantok – nem akarok én senki bántani, de ha csak egy rossz szót is szól az én kedvenc manómra… A franc vinné el a Teszlek Süveget, hogy ilyen jól kiismert! Mindenesetre figyelmeztetem magamat arra, hogy én éppen jókislány vagyok, a jókislányok pedig jót feltételeznek mindenkiről, így ebben a helyzetben ez lesz a helyes megoldás, igen. Semmiképpen a… Szóval nem, nem kell semmiféle ártásokon gondolkoznom. Nem. Mielőtt még a festményhez lépnék, körülnézek, hogy nincs-e senki a közelben, és ha Loreley is benne van, megcsiklandozom a gyümölcstálon a kis zöld körtét, ami szokás szerint imádnivalóan nevetgélni kezd, mielőtt kilinccsé változna. - Hát nem cuki? - kérdezem mosolyogva Loreleytől. Meg kell mondanom, ha ez Hugrabug Helgus ötlete volt, biztos, hogy bírnám a csajt. Ha továbbra sincs senki a közelben, nagy svunggal benyitok a konyhába, és vidáman köszönök a manóknak. - Annyira hiányoztatok már! - nevetek rájuk. És tényleg – ha tehetném, az összeset, de Hógolyót mindenképp hazacipelném nyárra, apa meg nem is panaszkodhatna…ő is hozott már haza emberi csontokat meg mumifikált állatokat…. Na, mindegy. - Mi legyen a mai menü? - fordulok Loreley felé, és remélem, nem lepődik meg túlzottan a lelkesedésemen. És nem ijesztget direkt manót, mert akkor... Hát, oda lenne a jóskislánynak.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Apr 6, 2021 17:07:01 GMT 1
A bemelegítéssel viszonylag gyorsan végzünk, de azért sikerül átmozgatni a csapatot, vagy odarepülök a gyűrűkhöz. Eközben hallom, hogy Aaron kiosztja a feladatokat, és vetek egy pillantást az első újoncra a hajtók között. Warrennek hívják, ötödéves, és elsőre nem sokat állapíthatok meg róla... a lényeg úgyis a dobással, meg a csapatmunkával derül ki. Eközben Jemima mellé beosztanak egy harmadikos lányt, Clare-t, akit rögtön félre is von egy gyors megbeszélésre... elszakítom tőlük a tekintetemet, és Warrenre fókuszálok. A srác egyébként nem ügyetlen, de az is nyilvánvaló, hogy rettenetesen izgul. Aaront ismerem, próbálja belőle a legjobbat kihozni, ő is tisztában van vele, hogy mennyire pocsék, amikor próbálsz megfelelni, de így is elég egyértelmű, nem ő lesz a befutó. Felkészülök a védésre, várok esetleges cseleket is (az utolsó pillanatban becélzott szélső karika egy klasszikus, amivel még kezdők is szeretnek villogni), de nem nagyon feltételezem, hogy lesznek... nem is kell mozdulnom, a srác sajnos teljesen elvéti a dobást. Wei és Aaron elmennek labdát szedni, én meg azért odarepülök Warrenhez, és megpróbálok egy bíztató mosolyt megereszteni felé... egyértelműen lelombozta a dolog. - Hé, semmi baj - mondom a srácnak. - Mindenki parázik először, alig találsz olyat a csapatban, aki elsőre bekerült. És hidd el, még azok se mindig menők. Én például lezúgtam a seprűmről az első repülésórámon. Egy szomorú bólintást kapok csak... felvidítani aligha sikerült, de nem foglalkozhatok vele tovább, mert Aaron már a következő embert hívja... illetve hamarosan tudatosul bennem, hogy ezúttal két tagot szólított egyszerre Wei mellé. Mindkettőre próbálok figyelni, egyenként is, de eléggé szétesett a munkájuk... mikor pedig a védésre készülök, sikerül kiszúrnom egy gurkót a szemem sarkából, ami egyenesen felém közelít. Remek. Igyekszem észben tartani a jelenlétét, de csak az utolsó pillanatban mozdulni... a gurkóknak van az a bosszantó tulajdonsága, hogy ha túl hamar reagálsz rájuk, sikerrel irányt is tudnak változtatni. Vagyis várok... a fiúk dobnak, de simán tudom védeni, még úgy is, hogy közben ki kell mozdulnom a gurkó útjából. Ismét nem valószínű, hogy ők lesznek a nyerők. És ugyanez igaz a következő párra is - igazából nagyon ki sem kell mozdulnom, szinte a kezembe dobják a labdát. Ha valakin látom, hogy elszomorodott, próbálok szólni egy-két jó szót, de hazudnék, ha azt állítanám, hogy nem vagyok kicsit csalódott. Annyi ember jött, sokkal szorosabb versenyre számítottam, pláne a tavalyi után. Aztán megérkezik az utolsó lány. Harmadéves, láthatóan nem sok tapasztalattal, szóval elsőre nem nagyon reménykedem benne, hogy ő lesz az... de nagyon hamar rádöbbenek, hogy tehetséges. Stabilabban ül a seprűn, nem remeg, nem izgul úgy, mint az előzőek, mer játszani a srácokkal, és kezdeményezni, ha kell. Vetek egy gyors pillantást Aaronra, ahogy megindulnak felém... ő is mosolyog, valószínűleg ugyanezen a véleményen van. Szinte biztos, hogy meglesz az új hajtónk. A dobást tudom védeni, de ott is sikerül megizzasztani (a nyomorult oldalsó karikás csel), ami még egy jó pont a lánynak. A következő körökben pedig nem is nagyon érkezik, aki hasonlóan jó lenne... aztán a látóterem szélén meglátok egy gurkót, és épphogy ki tudok térni, hogy mellettem süvítsen el. Felnézek az új terelőjelöltre, aki egy idősebb, magas fiú, Jemima mellett... ismét elmosolyodom. Úgy tűnik, ott is találtunk valakit. Amikor véget ér az edzés, még odamegyek Aaronhoz, hogy váltsak vele pár szót, és elmondjam a véleményemet a tagokról... igazából elég erősen egyetértünk. Meghallgatom a többieket is, esetleg még teszek pár kiegészítést saját megfigyelések alapján, ha vitás helyzet alakul ki, ha pedig tényleg meghoztuk a döntést, akkor nyugodtan mosolyogva figyelem, ahogy a csapatkapitányunk ki is hirdeti. Edzés után átöltözöm, és ha van lehetőségem, gyorsan le is zuhanyzok, hogy már némileg frissebben menjek a nagyterembe... talán a közös tanulás végét elkapom, de ha nem, akkor nem árt, ha a vacsorára már összekaptam magam. Erre csak rátesz egy lapáttal, hogy ismét vetek egy pillantást az órarendemre, és tudatosul bennem, hogy hosszú lesz az este, mert csütörtökönként vár rám az asztrológia.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Post by Pandora on Apr 6, 2021 21:10:13 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/cc/5c/a4/cc5ca4000ce68f92007246bdc71bd42e~jpg Az órák végeztével, a kötelező tanulás kezdetén kicsit unottan vetem le magam a szobatársaim mellé a Mardekár asztalánál. Érzem, hogy az asztal alatt valami a lábamnak ütközik – lepillantok hát a lábaim között. Rögtön mosoly szökik az arcomra – csak Banshee az, rögtön fel is ugrik mellém a padra, a fejét az ölembe hajtja, de éberen figyel továbbra is, minden zajra rezzen a füle (márpedig abból van dögivel).
Miközben a macskát simogatom és a szobatársaimmal váltok néhány szót – megint centivastag macskaszőr-réteg keletkezik a taláromon, de nem bánom, sőt, kis túlzással fázom is nélküle –, a Nagyterem szépen feltelik a tanulásra érkező diákok sokaságával. Jó ideig a kétszárnyú ajtón beözönlő embereket figyelem, ismerős arcok után kutatok. Olykor-olykor meg-megállok egy-egy diáknál – észre sem veszem, de ilyenkor mindig összehúzom a szemöldököm, az orrnyergem felett apró ráncok jelennek meg a koncentrációtól, majd sűrűn pislogok néhányat. Mi van velem? Beletúrok a hajamba, majd már visszafordulnék a többiekhez, ám menet közben ismét megakad a tekintetem egy felsőbbéves srácon – egy kicsit talán még el is bambulok, mert McGalagony professzor hangja a következő, amire felfigyelek. Még jó, hogy nem pakoltam elő a cuccaimat a táskámból, így könnyebb átköltöznöm a másik asztalhoz a fiúkkal és Banshee-val. A macska nagy kegyesen leugrik mellőlem, majd mintha semmi sem történt volna, a zúgolódó-mozgolódó diákok közt cikázva elillan. Máig nem tudom, hogy csinálja, de az biztos, hogy (fél-)murmánchoz híven mindig előkerül, ha szükségem van rá, így sosem aggódtam amiatt, ha eltűnt a szemem előtt.
Könnyedén átslisszolok az emberek közt a Hugrabug-asztalához, hála viszonylag kis termetemnek és fürgeségemnek. A tanári asztalhoz közelebb eső végén sikerül helyet foglalnom. Az asztalra könyökölve mérem fel a megváltozott erőviszonyokat, a körülöttem ülőkre koncentrálva. Mikor McGalagony elér hozzánk a papírköteggel, gyanakodva biccentem oldalra a fejem, és homlokráncolva nézem a professzorasszonyt. Furcsa előérzetem van, talán…
…igen, a magyarázat is beigazolja, hogy próbadolgozatot írunk. Kisebb pusmogás-zúgolódás támad körülöttem, én azonban nyugodt maradok. Felmérő. Nincs okom aggodalomra. A pergamenek a tanárnő kezéből röppenek a diákok elé. Elegáns, szálas betűimmel felfirkantom a pergamen tetejére a nevem, majd átfutom a kérdéseket. Első nekifutásra csak egy-két kérdésen gondolkozom el, így a korábbi nyugalmam megtartva állok neki a dolgozat kitöltésének. A biztos válaszokat gyorsan beírom, a gondolkodósakkal is egészen könnyen dűlőre jutok. Miután végeztem a dolgozattal, várok egy kicsit, mielőtt beadnám. Aztán Lumpsluck professzort figyelem az asztalnál, és mikor kicsit csökken a sor, beállok – én nagyjából tudom, mit akarok, így remélhetőleg nem fog sokáig húzódni a beszélgetés.
Igazam is lett, a házvezetőnk is oda lyukadt ki, amit már magamtól is tudtam, magizoológia, esetleg még specifikusabban drakológia. Micsoda meglepetés, tényleg. Udvariasan megköszönöm a segítséget, majd visszamegyek a holmimért az asztalhoz, majd kislisszolok a teremből. A szabadidőnk első felében visszatérek a körletünkbe: levelet írok Stan bácsinak, hátha akad valamilyen plusz tanácsa a porlockkal kapcsolatban, illetve, hogy tudna-e nekem szerezni ízletesebb fűféléket, amiket bevethetünk a csapattársaimmal. A levéllel és Banshee kíséretével ezután elballagok a bagolyházba. Egy meleg mosollyal üdvözlöm Dantét, a gyöngybaglyomat, aki mintha csak sejtette volna, hogy jövök, a bagolyház előtt várt kint rám. Megkínálom némi bagolycsemegével, és mivel tudom, mennyire szereti, megvakargatom a fejét. Beszélek vele egy kicsit, mielőtt útjára bocsátanám a levéllel Stan bácsihoz – sosem tartottam furának, hogy beszélek hozzá vagy bármelyik állathoz, annyira természetesen jön az egész, és a legtöbb állat kedveli is a hangomat. A bagolyházban tett látogatásom után visszavonulok a körletünkbe vacsoráig. Első körben elkezdem megírni az aznapi házi feladatunkat, utána teljesen elszeparálom magam a világtól – behúzom a baldachin függönyeit az ágyamon, befészkelem magam a párnáim közé, és naplóírással, illetve a legendás lények órán megkezdett rajzom folytatásával ütöm el az időt, néha meg-megszakítva egy kis macskadögönyözéssel a menetrendet.
|
|
senshi
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Nov 23, 2024 0:36:04 GMT 1
Jul 24, 2020 20:22:19 GMT 1
|
Post by senshi on Apr 9, 2021 20:35:43 GMT 1
Miközben Norával a konyha felé tartunk figyelmeztet, hogy ne nagyon ijesszem meg a manókat. - Jaj emiatt ne aggódj. Nem vagyok én szörnyeteg. Habár az az idén másodéves Hóllóhátas osztály fele lehet mást mondana... volt tavaly egy... Valami ami nagyobbat szólt mint terveztem... Na mindegy! Szóval hol tartottunk? Ja a manók. Tudod én kifejezetten szerem őket. Kicsit olyanok mintha szorgos kis öregeket keresztezett volna valaki a kopasz macskákkal. Hú ez még tőlem is fura volt... Hogy gyakran-e? Well... mondjuk úgy elégé gyakran ahhoz hogy már ne számoljam. Az út további részében folyamatosan a kedvenc édességeimet sorolom, amiből hát... nincs kevés. Nem tudom a társam mennyire figyelt rám de lehet már félúton megunta halgatni a karattyolásomat. Lehet figyelmeztetnem kéne az embereket miszerint heveny szófosásban szenvedek? mikor odaérünk Nora megcsiklandozza a körtét. - Ja baromi cuki. Szerencsés vagy hogy a te házalapítód nem egy rasszista paraszt volt... -mondom kicsit keserűen. Nem mintha valaha bajom lett volna a házammal... csak hát... ami tény az tény. Bent a konyhában Nora vidáman ráköszön az apróságokra. Kicsit furán energikus de ki vagyok én hogy ítélkezzem? - Menü? Passz... amíg édes ide jöhet. De ami fontosabb - itt megkerülöm Norát, hogy jól látható legyek - Felismertek engem házimazsolácskák?
|
|
Karin
Kezdő tollforgató
|
Post by Karin on Apr 10, 2021 11:58:43 GMT 1
#s://i~imgur~com/at4avmZ~jpg Loreley kérdésére a manók egyáltalán nem kezdenek ádáz menekülésbe - sőt, mintha még örülnének is a lány feltűnésének, mivel szinte kórusban zengenek egy nagy, a manóktól határozottan boldognak hangzó "igent", mintha csak házasodni készülnének. Tömeges manóházasság... Na azt megnézném. Mindenesetre, sandítok újdonsült bajtársamra, úgy tűnik, valóban igazat mondott. A manók ijedős kis lények, kész csoda, hogy tőlem már nem kapnak sikítófrászt, de ettől a lánytól láthatóan nem tartanak, sőt... Kedvelik. Összeráncolom a szemöldököm. - Egy mardekáros, akit kedvelnek a manók... Ez már majdnem olyan, mint egy hugrabugos, aki folyton büntimunkán ül - vigyorgok Loreleyre. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy jól ki fogunk jönni. Nagyon jól. És az elsősök meg a bármilyen évfolyamban található idegesítő, nyávogó szájhősök retteghetnek...izé, a házi feladatok, meg a konyha desszertkészlete retteghet. Én jókislány vagyok jelenleg. Még ideig-óráig. - Hé, Hógolyó, merre találjuk az édességeket? - fordulok kedvenc manóm felé, aki ugrándozva egy hátsó asztal felé indul, ami roskadásig tele van... Megnyalom a szám szélét. A büszkén sorakozó pitéktől, derelyéktől, muffinoktól, krémes süteményektől, száraz süteményektől, kekszektől, és attól a mennyeien gőzölgő forrócsokoládétól úgy érzem, ismét szerelmes vagyok. És éhes is, az szentigaz. - Szerintem van itt nekünk épp elég finomság - kacsintok Loreleyre, és türelmetlenül az édességek felé veszem az irányt. Azt hiszem, ha olyan kis rajzolt figure lennék, mint amiket nyáron, hétvégente bámulok a tévében Jordannal, miközben popcornnal tömjük a fejünket, most az animátor szívecskéket rajzolt volna a szemem helyére, és egészen biztos vagyok benne, hogy ez az érzés még nem animálva is kiül az arcomra. Tiszta szégyentelen vagyok...egy új tanulótárs előtt illene a szép, kedves, nem falánk oldalamat mutatni, ehhez képest olyannak érzem magam, mint egy mutáns, feneketlen gyomrú szörnyeteg. De a manók főztjének akkor sem lehet ellenállni. Szinte látom magam kívülről, ahogy kapzsin rávetem magam egy szelet cseresznyés pitére - honnan szereznek egyáltalán cseresznyét iyenkor a manók? -, és habzsolni kezdem. Mint valami farkas, ahogy a leendő áldozatára ugrik... - Ez olyan finom - sóhajtok fel két falat között, aztán csak élvezem, ahogy a könnyű, édes tölteték betölti a gondolataim, a puha tészta pedig szinte elolvad a számban. - Ez mennyei! - teszem hozzá, mire Hógolyó elneveti magát. Hogy a fene vinné el a falánkságom! - Hé, Hógolyó - állok meg hirtelen az evésben -, nem ismertek véletlenül egy Ai...Aislinn Mormoth... Normoth... Normoyle - csettintek - nevű lányt? Ha minden igaz, ő lesz az ismeretlen tényező a kis csapatunkban - címzem ezt már Loreleynek -, már ha azt a helyes kis griffendéles Aaront ismered. Hógolyó egy pillanatra lefagy, majd elgondolkozva vakargatni kezdi a füle tövét - hát nem ennivaló édes kis cukiság? -, aztán sarkon fordul, és elviharzik a konyha másik sarkába. Most megbántottam? Lehet, azért hallottam ennek a lánynak a nevét itt, mert valami borzasztó, bántalmazó boszorkány, aki bomlasztja a bájos bucikáim boldogságát? Még végig sem gondoltam a dolgot, mikor észreveszem, hogy Hógolyó egy másik manóval kézenfogva ugrál felém, széles mosollyal a kis töpörödött arcocskáján. - Kisasszony, Puszedli nagyon ismeri Aislinnt! - jelenti ki büszkén a kis manó, mire megsimogatom a fejecskéjét. Olyan édes kis lény! - Kisasszony, ismerem! - szólal meg Puszedli is. - Kedves, aranyos - mondja, majd int nekem, mintha azt akarná, hogy közelebb hajoljak hozzá, így leguggolok, hogy kényelmesebb legyen neki. - Még ajándékot is hozott nekem egyik nyár után - suttogja, majd az ajkára tapasztja a mutatóujját. - De sssh, ez titok - teszi hozzá bólogatva. Elvigyorodok. A manók titkai nálam aztán biztonságban vannak. Ez az Aislinn pedig rögtön pirospontokkal indít nálam. Ezek alapján egy igaz is cukorfalat lehet. Jut eszembe, cukor... A desszertekre pillantok. Ha ennél is többet eszem, vacsoránál fel fogok fordulni. - Én szerintem jóllaktam - szólok Loreleynek, majd Hógolyó szomorú pillantása miatt folytatom -, illetve csak azért nem eszek már, hogy hagyjak helyet a vacsinak is. De nyugodtan megvárlak, talán még van kis időnk vacsiig... Jut eszembe, gondolom te is prefektusnak készült - vigyorgok a lányra. (OOC: ha az elején akarsz a manókkal beszélgetni, nyugodtan, én azért rohantam el Norával, hogy legyen alkalmad rá )
|
|
senshi
Lelkes fórumozó
|
Post by senshi on Apr 10, 2021 19:02:38 GMT 1
Az apróságok mind egy emberként... izé manóként, örömmel ismerik el, hogy tudják ki vagyok. - Látod? Mondtam, hogy sokat járok erre. Amúgy nem annyira fura hogy kedvelnek... Csak tudni kell foglalkozni velük. Körülpillantok és kiszúrok egy manót akinek az egyik füle furán nagyobb a másiknál, átsurranok a többi manó között, felkapom és mosolyogva birizgálni kezdem a vitorláit. A manó először meglepődik de hamar jól kezdi érezni magát. Néhány idősebb manó a szemét forgatja, ahogy felemás példánnyal a karomban követem Norát a nasi irányába. Ott aztán tényleg minden van! Abbahagyom kicsit a fülezést és betömködök egy brownit a pofikámba. Ha Nora rákérdez a manóra elmagyarázom, hogy Csálé egy kis szeretethiányos menekült manó aki valamiért különösen kedvel engem, majd tovább eszem. Mikor Csálé kicsit kapálózni kezd hogy most már azért menne vissza, irányba állítom és nézem ahogy elspurizik vissza a helyére. Ha se Nora se a manók nem figyelnek orvul beledugom az ujjam egy pudingba és rajzolok bele egy mosolygó fejet majd lenyalom az ujjamat és gondosan betolom a pudingot egy kevéssé látható helyre. Ekkorra már Nora is végez a eszegetéssel, hogy finom és nőies legyek. - Hát persze! Mert mi másnak készülnék? - mondom vigyorogva a prefis poénra, közben kezdem lassan az ajtó felé irányozni magamat, vigyázva nehogy letaroljak akár csak egy manót is.
|
|
Karin
Kezdő tollforgató
|
Post by Karin on Apr 11, 2021 12:13:51 GMT 1
#s://i~imgur~com/at4avmZ~jpg Mivel érzékelem, hogy Loreley is lassan az ajtó felé próbál indulni – ami persze kissé nehézkes a konyhában tömörülő, kissé túlzottan is vidámnak tűnő manótenger miatt –, még egyszer megpaskolom Hógolyó fejecskéjét, és igyekszem a lány mellé kerülni, hogy én is kijussak. Az akciót persze szigorúan kecsesen és elegánsan hajtom végre, mint minden mást az életben. Erős a gyanúm, hogy a manók között egyensúlyozva egészen úgy nézek ki, mint anyám egyik udvarlója, aki tökrészegen akart kviddicsbemutatót tartani. Oldalra húzom a számat. Legalább százhatvanöt plusz-mínusz néhány centi magasról nem lehet akkorát esni… Végül Loreley mellé érek, és rávigyorgok. - Azt hiszem, ezt nevezhetjük egy kellemes első találkozásnak - mondom neki, miközben kilépünk az ajtón, és elindulunk vissza, a Nagyterem felé. És komolyan is gondolom: ha ez az év tele lesz ilyen arcokkal, mint ez a szimpatikus mardekáros, életem egyik legjobb éve lesz. Vagy a legrosszabb, már ha a javulásra tett ígéreteimre gondolunk, jut eszembe, és még szélesebben elmosolyodok. Ugyan már, tuti összeegyeztethető a kettő! De azért megkérem az ügyeletes jósbarátomat, hogy nézzen a jövőbe a kedvemért… A szervezetem bizonyára a süteményemésztésbe fekteti az összes erejét, mert szinte észre sem veszem, és máris a Nagyteremnél vagyunk…de hát jó társaságban fut az idő, nem? Jut eszembe, társaság… - Most már csak a szépfiút meg a cuki kislányt kell összeszedni a tanulócsoportunkhoz - szólalok meg Loreleyre pillantva. - Remélem, ők is hasonlóan hasznos tagjai lesznek a csoportnak - teszem hozzá nevetve, majd Loreleyre kacsintok. - Azt meg remélem, hogy mielőbb összefutunk, jó végre találni valakit, akiben ennyi a lehetőség - mosolygok rá, majd intek neki, és a Hugrabug asztala felé indulok. Tulajdonképp, ha nem lenne ekkora tömeg, le sem esne, hogy mindjárt vacsoraidő van, de hát mit is mondtam a jó társaságról? A másik lehetőség, hogy öregszem, és lassan olyan leszek, mint a nagyanyám, aki egy év után is azt mondja, hogy épp, csak egy perce látott. Megborzongok. Még nem vagyok felkészülve a bajszosodásra. Hogy eltereljem a figyelmemet a bajszokról meg kellemetlen helyeken növésnek induló ősz szőrszálakról, megpróbálom végiggondolni a mai napot, Simon cukiságát, az órákat, Simon mosolyát...izé, szóval a nap fontosabb pillanatait, és közben zseniális ötletem támad - kész csoda, hogy korábban még nem jutott eszembe. Jordanra pillantok, elvigyorodok, majd cinkosan rákacsintok - remélem, ebből érteni fogja, hogy éppen egy csodálatos ötlet megvalósítása miatt kell hanyagolnom a társaságát -, aztán irányt váltok, és Matthew Owler mellé huppanok le. - Szép estét, prefektus úr - köszönök neki vidáman. Bár tudom, hogy még hivatalosan nem prefi, de kit áltatok? Tuti az lesz. Szóval jóban lenni vele eleve jó pont. Már kimertem a vacsorámat, s épp elkezdenék enni miközben az ikrek és Tom beszélgetését hallgatom, amikor hirtelen lehuppan mellém valaki. Ahogy odafordulok legnagyobb meglepetésemre Noraval találom szemben magam. Ami elég szokatlan, ugyanis ő egy felsőbb évessel, Jordannel szokta idejének nagy részét tölteni. - Szép estét neked is, Nora. - Mosolygok rá, miközben megforgatom a szemeimet. - Nem vagyok prefektus, szóval kérlek ne hívj így. - Kérem meg szépen. - Hogyhogy nem Jordannel ülsz? - Nézek rá, majd míg válaszára várok bekapok egy falatot. Elnevetem magam. Ez a srác még akkor is cuki, amikor forgatja a szemét. Nem csoda, hogy a fél iskola csorgatja rá a nyálát, fiúk-lányok egyaránt. Csak engem most épp nem ez érdekel - hanem az, hogy az ő nyála kire csorog. - Most azt válaszolnám, hogy azért, mert jóban kell lennem a leendő prefivel, de... - megvonom a vállam. - Igazából csak ismerkedni akarok. Tudod, Jordan előbb fog végezni, mint én - teszem hozzá, és felsóhajtok. - És nem vagyok az a magányos alkat, szóval... - Elmosolyodok. - Szóval, Matt, megfelel ismerkedős kérdésnek a milyen volt a napod? Mikor Nora megkérdezi milyen napom volt, félrenyelek, és vadul köhögni kezdek. Nagy nehezen visszatérek a fulladás határáról, nagy kortyokban lehúzom a kitöltött töklevemet, majd a lányra nézek enyhe gyanakvással. Ennek ellenére belemegyek a kis játékába. Viszont az evőeszközeimet leteszem, ugyanis nem akarom hogy az előbbi manőver megismétlődjön. - Nos, köszönöm kérdésed, egészen kellemes. Bár még nincsen vége. - Órák után mehetek tanulni... - És neked? történt veled valami érdekes? - Kérdezek vissza bár mosolyogva, de továbbra is gyanakszom, hogy nem szimplán ismerkedni akar, hanem valami más áll a háttérben... Még gyanakszik is a kis aranyos! Jól teszi - csak hát én túlságosan is élvezem ezt a játékot, hogy holmi gyanakvás miatt abbahagyjam. Az, hogy félrenyelt, már önmagában is egy egész jó jel...szóval tényleg történt valami, amit nem szívesen osztana meg. Mivel arról esélyes, hogy hallottam volna, ha valami nagy gáz történik a suliban, az meg, hogy őt bárki megszégyenítse, elég kicsi valószínűséggel bírt, azt hiszem, jókor kezdtem el tapogatózni. És talán jó helyen is. - Kellemesen? Ez a szó elég...sok mindent takarhat - vonom fel a szemöldököm, miközben magamnak is töltök töklevet, és kortyolok egyet. - Azon kívül, hogy véletlenül majdnem halálra stresszeltem egy porlockot, nekem is kellemesen telt a napom. Mint mondtam, ismerkedem, és eddig kettő szimpatikus diáktársat sikerült kihalásznom. Szóval jó sorozatom van - vigyorodok el. - A roxforti napjaim mindig... kellemesen teltek eddig is... - Inkább elkezdek újra enni, ugyanis van egy olyan érzésem nem lesz hamar vége ennek. Felvont szemöldökkel újfent Norara emelem a tekintetem. - Ki a másik? feltéve ha helyes a feltevésem, miszerint az egyik alany én lennék... - Ismét bekapok egy falatot, amit töklével öblítek le. Egy pillanatra elgondolkodom, hogy megjegyezzem, hogy eddig a bátyja is itt volt, de ejtem az ötletet. Én sem örülnék, ha lenne, mit tudom én, egy népszerű nővérem, és mindig mindenki hozzákötne engem is. Pfuj. Éppen elég, ha valaki ismeri a szüleim egyikét, és öt kezdi emlegetni. - Téves - rázom meg a fejem, miközben valami igazán finom falatért kezdem pásztázni az asztalt. - Csak a sikeresen megismert embereket számolom, és téged még nem győztelek meg - mondom, és egy szendvicsért nyúlok. - Amúgy meg, most komolyan, miért vagy ilyen merev velem? Valami rosszat nézel ki belőlem? - nézek a szemébe, és oldalra döntöm a fejemet. - Ha őszinte akarok lenni, egy kicsit még fáj is ez az előítéletesség, de azért annyira nem, hogy ne akarjalak megismerni. Felhúzom a szemöldököm, de nem szólok semmit... Legalábbis egészen addig, míg ahhoz a részhez érünk, amikor azt kérdi, hogy valami rosszat nézek ki belőle. Erre akaratlanul is felnevetek egy kicsit. - Nora... már ötödik éve ismerlek, és bár nem beszélünk sokat, tudom hogy általában valami rosszaságon töröd azt a nagy buksidat. Valamint azt is nagyon jól tudom, hogy általában akkor jössz hozzám, ha akarsz valamit. - Egy félmosolyt villantok rá. - Szóval ha te őszintén elárulod a szándékaidat, én sem leszek veled ilyen merev. - Vonom meg a vállam mosolyogva, miközben töltök magamnak töklevet. - Kérsz te is? - Kérdem a lányt, miközben kissé megemelem a kancsót. Elneveti magát. Rosszul esik, de megérdemlem ezek szerint. Ha én egy ekkora hóhányó vagyok...! Cöh. Azért annyira nem fogok szétesni emiatt. Elmosolyodom a kérdésére. - Aha, kérek - válaszolom. Csak az után térek rá a többire, miután öntött. - Nézd...lehet, hogy sokszor törtem a fejem, ami egyébként pontosan megfelelő méretű, és egyáltalán nem túlméretezett, ha szabad megjegyeznem, szóval... - felsóhajtok. - Komolyan csak barátkozni szeretnék. Nem nagyon van másom Jordan mellett, és őszintén szólva ez kezd kínos lenni - teszem hozzá. És komolyan igazat mondok. Tény, hogy van hátsó szándékom is - de az csak a saját, piti érdeklődésem kielégítésére szolgál. Semmi rossz. Sőt, még segítenék is. Még mindig kissé kételkedem a lány teljesen tiszta szándékaiban, de egy sóhaj után elmosolyodom. Tudom jól, hogy Jordanen kívül nincsenek nagyon barátai. Rámosolygok, miközben töltök neki töklevet. - Hát ha tényleg ez a helyzet, akkor mi bármikor szívesen látunk... - Bökök a fejemmel Thomasék felé. - Valamint ha megfogadsz egy tanácsot, a hugrabugos lányokkal is érdemes lehet barátkozni. Például Pennyvel, vagy Lilah-val. Elvégre szobatársak vagytok. Vaaaagy... - Kezdem miközben a pillantásom a griffendéles asztalnál ülő Aira vándorol. - Van még rengeteg évfolyamtársunk, akiket lehet nem is ismersz, de nagyon jól kijönnétek! - Ez igazán kedves - vigyorodok el, bár abban azért kételkedek, hogy tényleg szívesen látnának. Egy fokkal talán nagyobb bajkeverő vagyok annál, hogy tényleg be tudjak illeszkedni a társaságukba. Egyébként meg nem is kellene ilyeneken gondolkodnom - a fene vinné a szokásomat, hogy mindig úgy füllentek, hogy valami számomra is rettenetesen kellemetlen igazságot fedek fel, ráadásul magamról. Bár objektíven nézve ez amúgy egy egész cuki szokás, de azért szubjektívan zavaró. Fel kell írnom az "erről is le kellene szokni" listámra, a többi...hát, vagy párszáz már meglévő elem mellé. Penny és Lilah említésétől elmosolyodok, és elfojtok egy nevetést. Ha most ittam volna, akkor most esélyes, hogy én is fuldokolnék, és valószínűleg kevésbé cukin, mint Mattie. - Biztos vagy benne, hogy nekem ilyen lányokkal kell barátkoznom? Nem félsz, hogy elrontom őket? - kérdezek vissza, majd követem a srác pillantását a Griffendél asztala felé. Nem tudom, ki akar nekem onnan ajánlgatni, de azért sok ott a cuki lány. És ezek szerint a leendő (vagy már meglévő? ki tudja) barátnője nem griffendéles, mert akkor nem promózna onnan olyan nyilvánvalóan senkit...nehogy a végén olyan legyen a csajszi, mint én. Szóval nagy eséllyel marad a Mardekár és a Hollóhát. - Mert, kinek mutatnál be, ha téged kérnélek fel segítőnek? - kérdezem, miközben a következő lépésemen gondolkodom. - Nem, nem félek. Penny talán jó hatással lenne rád, Lilah meg... Ott meg te esetleg kirángathatnád a teknőspáncéljából... Az évfolyamunkból pedig lányok közül ott van a griffendélből Moira, aki egy nagyon belevaló és vagány lány... Vagy Marion, aki ugye szobatársad... Bár ő inkább Vincenttel tölti az idejét. - A mardekárt kihagyom, félek, hogyha onnan megismerné Loreleyt vagy éppen Gemmát, akkor az iskola idő előtt a fejünkre robbanna. - Vagy a hollóhátban is ott van például Helen a kviddics csapatból, vagy éppen Elise, Thomas baráti társaságának egyik tagja és az ikrek nővére. - Gyorsan bekapok egy falatot, mielőtt folytatnám. De végül úgy döntök Aislinnt nem említem meg. Őt aztán könnyen bele lehet vinni a rosszba, azt pedig azért lehet mégsem kellene... Bár Eliset sem kellett volna mondanom, de remélhetőleg Nora nem akar egy meglévő baráti körbe befurakodni. - Szóval rengetegen vannak, ha akarod egy-két embernek be is tudlak mutatni. Csak mondd ki keltette fel az érdeklődésed. - Mosolygok rá, s közben nyúlok valami tökös desszertért. Jobban megy ez, mint ahogy gondoltam, mosolyodok el. Egész könnyű beszéltetni a srácot, aztán meg...elég sokat el is árul magáról, többet is, mint kellene. Egy pillanatig nem válaszolok, és átgondolom a hallottakat - a Griffendélt és a Hugrabugot ugye kizártam, a Mardekárbl viszont nem említett senkit...ugyanakkor gyanús, nagyon gyanús a dolog, hogy inkább a Hollóhát asztala felé kellene keresgélnem. Elvégre Matt kviddicsezik, Moirát és Helent onnan ismerheti, Elise viszont... Elgondolkodok, és egy tökös derelyéért nyúlok, az izgatottságom pedig valószínűleg kiütne egy mérőszerszámot. Ugyan ismerheti Thomas révén, de eddig nem láttam vele lógni, és ha egy fiú hirtelen érdeklődni kezd egy lány iránt, akivel korábban nem barátkozott... Elégedetten harapok bele a derelyébe. Amúgy is róla mondta a legtöbb személyes infót, szóval a pénzem egyelőre a csajra teszem. - Hm, nem is tudom - válaszolok végül, és elmosolyodok. - Úgy érzem magam, mint valami beteg öreg néni, aki unokapótlékot keres - rázom meg a fejem, és elnevetem magam. Azért a nagyi ruháiban eléggé izgalmasan festenék. Ugyanakkor nem akarom forszírozni a dolgot, és konkrétan rákérdezni Elise-re, attól tartok, attól szagot fogna, és megint olyan lenne, mint egy tüskés kis sündisznó. Cuki, de szúrós. Szóval egyelőre megkerülöm a dolgot, és... - Te Matt - mondom, és kicsit közelebb hajolok hozzá, hogy azt is hallja, amit suttogok. - Nem ismersz véletlenül valami szexi meleg srácot a környéken? Nem is tudom mit vártam. Tényleg fogalmam sincs. Már azt hittem, hogy valami értelmes dolog sül ki ebből a beszélgetésből. De természetesen újfent nyelés közben kellett rájönnöm, hogy nem. Megint félrenyeltem, ezúttal kicsit jobban, és több ideig is fuldokoltam tőle, de annyira, hogy a szemeim is könnybe lábadtak. - Te... - Egy kis krákogás. - Tessék?! - Kérdezek vissza, könnyes szemekkel ránézve. Azt hiszem többé kevésbé kezdem érteni miért is kezdeményezte ezt a beszélgetést... Basszus, ez a srác egy fokkal bénább, mint amire egy kviddicsjátékostól vártam volna. Egyébként meg...mit várt tőlem? A váratlan és kellemetlen kérdések a szakterületem. Lehet, ebben is kellene elhelyezkednem. Meg akarja öletni az anyósát? Én olyat kérdezek tőle, hogy félrenyel! Micsoda hasznos cég lenne... Már éppen emelném a kezem, hogy hátbavágjam, mint a nagyi engem kiskoromban, de szerencsére krágogni kezd, és valahogy képes megszólalni. Az ügyessége és a meglepetésekre való felkészültsége lehet, nem ideális kviddicsben, de meg kell hagyni, a küzdeni akarása az. - Csak egy fontos és megkerülhetetlen szerepre keresek szexi, kedves srácot a Roxfortból, aki történetesen a srácokat kedveli. Ennyi - vonom meg a vállam mosolyogva. - Most miért, nekem is segítettél barátokat keresni. De ha nem, hát nem. Ez esetben tudsz valamit bizonyos Aislinn Normoyle-ról? A tanulótársa leszek - váltok témát. Micsoda prűd figura! Csak rázom a fejem, egészen addig a pillanatig, míg megemlíti Ai nevét. Itt totálisan lefagyok, szerencsére egy harmadik fulladás már nincs, mert nem eszek. Nora... és Ai... Tanulótársak... LYALY. Félve sandítok a lányra. - Nem tudom meg merjem-e kérdezni, de... Kik vannak még a csoportodban? - Már előre félek, mi lesz ott. Előre félek mikbe fogja belerángatni nora Ait! Aki ráadásul remek boszorkány, ha olyanról van szó. LYALY. Még le is fagy...mondom, hogy a srác meglepetésekre nyújtott reakciója elég...szomorú? Szánalmas? Szánnivaló? Talán az utóbbi, mert a cuki kiskutyaarca miatt nem tudok róla túl csúnyán beszélni. Vagy gondolkodni, ha már itt tartunk. Viszont ez érdekes. Úgy néz ki, félti a lányt...vajon ő lenne az, aki tetszik neki? Egy pillanatra összeráncolom a homlokom - ha én lennék a nagy Matt, az iskola császára, akit lányok tucatjai plakátolnak ki a hálószobájuk falára, olyan barátnőt akarnék, akit féltenem kell? Ha már én vagyok a jó őrzője és elveim védelmezője, már csak olyat választanék, aki hozzám hasonlóan eltéríthetetlen, és mindig az igazat, csakis az igazat... Nem? Nem??? - Aaron, Loreley... - sorolom megjátszott közömbösséggel, majd egy mosolyt villantok a srácra. - Szóval, milyen ez az Aislinn? Ha nagyon vallásos lennék, itt elkezdenék sűrűn kereszteket vetni, majd elrohannék a keresztért és a szenteltvízért, s ha nem lenne lehetőségem egy templomban meggyónni bűneimet s megbocsátást kérni, akkor csak az ágyam mellett térdepelve fohászkodnék a magasságos isten bocsánatáért és kegyelméért. De, mivel nem vagyok az, ezért csak hosszan és fájdalmasan felsóhajtok, majd a halántékomat kezdem dörgölni. - Te jó ég... - Nyögöm viszonylag halkan. - Még Loreley is?! - Miután rendezem előre meggyötört arcvonásaim, ismét a lányra nézek. Balszerencsés véletlen, ez ellen nem tudok semmit sem tenni... - Hát, Ai egy igen... különleges lány. Egyáltalán nem olyan, mint a többi roxfortos, vagy más korunkbeli. De egy rettentően jószívű és kedves lány. Nagyon vidám és optimista. Biztos láttad már egy ilyen ketyerével a fején... - Itt imitálom a fejhallgatóját. - Miközben táncol a folyosón. Na az ő volt. Szegény, szegény Mattie... Nem igazán örül. Mintha a kis hörcsöge életét fenyegetném legalábbis. Nem vette még észre, hogy én cuki és aranyos dolgokat csak akkor bántok, ha titokban láncfűrésszel gyilkolnak éjszaka? És...hát, ha véletlenül halálra ölelgetem őket, de ezen még dolgozom. - Áh, akkor tudom - csettintek, és magam elé képzelem a lányt. Aha, igen, az a kis cuki, akit egyszer megpróbáltam megszólítani, de annyira táncolt és énekelt, hogy nem vett észre. Sebaj, bírom a csajt előre is. És nem fogom elrontani, esküszöm... Bár... Ha esetleg megpróbálnám felszedni, kiderülne, hogy ő is bírja a lányokat, az minek számít? Én rontottam el ez esetben, vagy eleve el volt rontva, és mindegy is? Ki kell kérnem egy gyakorlott keresztény véleményét, attól tartok. - Félted tőlem? És Loreleytől? És Aarontól? - kérdezek vissza ártatlanul. - Nekem megmondhatod, én nem sértődök meg. - Őszintén? - Kérdem tőle felvont szemöldökkel de azért mosolyogva. - Ennél rosszabb négyes nem is lehetett volna. Pedig Aira ráfér a segítség egy pár tantárgyból... - Bírom, hogy legalább őszinte vagy - felelem, és újabb tökös derelyéért nyúlok. Ha ennyire rászokom, a végén még el fogok hízni, de ez momentán nem érdekel. - Viszont... - döntöm kicsit oldalra a fejemet -, tudok ajánlani valamit. Vigyázok, hogy Aislinn ne kerüljön bajba, sőt, ha kell, segítek is neki bármiből, ami nem repüléstan, cserébe pedig csak annyit kérek, hogy válaszolj egy eldöntendő kérdésre. Benne vagy? - kérdezem vigyorogva. - Ez attól függ, mi a kérdés... - Nézek a lányra gyanakvóan. - Aislinn pedig tud magára vigyázni, hidd el. Az pedig, hogy a büntetőmunkák egyik hercegnője ígérje meg, hogy vigyáz valakire, felettébb mulatságos. De mivel finom a tököspite, ezért hajlandó vagyok meghallgatni a kérdésed, s ha olyan meg is válaszolom. - Villantok rá újfent egy félmosolyt. - Szerintem azzal kapcsolatban, hogy Aislinn mennyire tud vigyázni magára, blöffölsz, vagy minimum túlzol - válaszolok neki vidáman. - És a büntetőmunkák hercegnője név egyszerre kedves, és degradáló, nem szép kihasználni, ha valaki nagyon sértődékeny - teszem hozzá könnyedén, de ténylegesen vegyes érzéseim vannak. Nem vagyunk mi olyan jóban, Mattie-fiú, hogy így beszélgett velem! Ugyanakkor el kell ismernem, szépen hárított - olyan szépen, hogy most kérdést feltenni egész értelmetlen lenne, na meg amúgy is...van egy nevem. Ha elég ideig figyelek, úgyis fel fog tűnni a dolog, és felesleges feszegetnem a témát. Az csak hátráltatná egy bimbózó barátság kiteljesedését, jut eszembe, és cinikus mosoly suhan át az arcomon, még ha csak egy pillanatra is. Igen, néha emlékeztetnem kellene magamat, hogy alapvetően miért nem kerültem szoros barátságba a Matthez hasonló srácokkal, de végül is ez most mindegy. Most játszok, és nem szeretem, ha megzavarnak - akkor sem, ha saját magamról van szó. - Mivel ilyen gyanakvóan nyilatkoztál, nem élek kegyes engedélyeddel - rázom meg a fejem -, hanem ajánlok egy még jobb lehetőséget. A következő hónapokban tényleg vigyázni fogok arra, hogy az a cuki kis Aislinn ne kerüljön bajba, és segítek neki, te pedig elismered, hogy hátsószándékokon és büntetőmunkához szükséges ötleteken kívül több is van bennem...és válaszolsz egy kérdésemre, amit nem mondok meg, mert még én sem találtam ki - adom elő mosolyogva. Azt persze nem tudom, hogy tartanék valakit messze a bajtól úgy, hogy én benne szándékozom maradni, szóval a szám persze előbb járt, mint az agyam...megint. Bár ha azt nézzük, elrettentő példákra is szükség van... Miközben Nora kicsit elgondolkodik Hex előbújik, és meghúzza a hajam. Ennyiből megértem, hogy talán ezzel kicsit túllőttem a célon. Végighallgatom a lányt, miközben némán falatozom. Mire ő végez addigra én is. - Figyelj Nora, sajnálom, nem akartalak megbántani... - nézek mélyen a szemébe. - Mivel nem igazán ismerlek, ezért nem kellene véleményt alkotnom rólad... - Bár az tény, hogy a negatív hírneved megelőz, de ez nem mentség - Olyat pedig ne ígérj, amit nem tudsz betartani... - Nézek rá egy konszolidált bűnbánó mosollyal. - Csak annyit ígérj meg, hogy nem hagyod magára, és akkor nyugodt leszek... - Már amennyire. Elnevetem magam. - Matt, nem hiszem, hogy meg tudsz bántani engem úgy igazából - vonom meg a vállam, és így is gondolom. Tulajdonképpen arra sem emlékszem, mikor bántottak meg utoljára - a negatív gondolatok egyik fülemen be, aztán hiperűrsebességgel a másik fülemen ki is mennek. Nem igazán izgat, hogy mit gondolnak rólam, pláne a piperkőc jófiú sztárocskák. - Viszont kérlek, ne becsülj le ennyire, komolyan gondoltam - teszem hozzá, aztán megakad a szemem a bólintéren, és... Képszakadás. Komoly Nora kikapcs, cuki lényekre nyáladzó kisliba bekapcs. - Jaj, de aranyos! - mondom, de nem nyúlok felé, és semmilyen ijesztő mozdulatot nem teszek. Hé, ezért vállveregetést érdemlek magamtól! - Honnan van? Milyen a természete? Mesélsz róla? - kérdezem egy levegővel. Már épp válaszolnám, hogy pont nem becsülöm le, de észreveszi Hexet, és elvesztettük. Csak mosolyogva felnyúlok, mire átugrik a kezemre, majd óvatosan lehelyezem Nora elé. - Akkor találtam sérülten, mikor édesanyámat kísértem el Magyarországra egy sárkányos ügyben. Magamhoz vettem és ápolgattam, majd miután meggyógyult és elengedtem volna nem akart elmenni, szóval velem maradt. És azóta egy pillanatra sem tudom levakarni magamról. Nem mintha nagyon akarnám. - Mosolygok a kis bólintérre, aki közben elkezd Nora evőeszközeivel szórakozni. - Nem csodálom, hogy megtartottad - mosolyodom el, miközben minden erőmet arra összpontosítom, hogy ne tátott szájjal bámuljam a kis bólintért, ahogy az evőeszközeimmel játszik. Milyen kis aranyos! Életemben először némiképp irigy vagyok Mattre, ami még engem is meglep. - Tehetséges lehetsz, ha ennyire magadhoz tudtad édesgetni... - teszem hozzá elgondolkodva. - Bár ha ez az Aislinn is annyira bír téged, mint te őt, akkor tuti, hogy az ilyen kis védtelen cukiságok vonzódnak hozzád. Szóval annyira mégsem lehetsz nagyképű és idegesítő. - Nyilván, ezt már megint nem kellett volna mondanom, de annyira nem vagyok dühös magamra. Nem tudom, ki kezdte a "büntetőmunkák hercegnője" cím önkényes kiosztásával... Az elején mosolyogva hallgatom, majd ledermedek. Auch, ez azért durva... - Auch, ez fájt. De megérdemeltem...valamennyire... - Felkönyökölök az asztalra, majd a tenyerembe támasztom a fejem. - Dee ha nagyképűnek és idegesítőnek tartasz, akkor miért is jöttél ide? - Kérdem tőle, miközben a messzi szemközt lévő falat pásztázom, mintha oly érdekfeszítő lenne. - Bocsi - sóhajtok fel, és őszintén sajnálom is, hogy megbántottam. Kicsit. Jobban is sajnálnám, ha ő nem bántott volna meg ugyanennyire, bár tény, rajtam gyorsabban átmegy. - Tudod, igazából az érdekelt, melyik lány tetszik - válaszolom őszintén -, de ne aggódj, nem fogok rákérdezni, már nagyjából hatvan százalékos bizonyossággal tudom - teszem hozzá. Nagyon remélem, hogy megnyugtatja a srácot ez a dolog, de azért azt nem mondanám, hogy ezt is hiszem. - Aztán meg, ha végül is ilyen kedves voltál hozzám, azt is elmondhatom, hogy van egy listám tele csupa-csupa rossz tulajdonságommal, amiktől meg akarok szabadulni, és az előítéletesség is ilyen. Szóval mondhatni - kortyolok egyet a tökléből -, lehetséges barátkozás mellet fejlődési lehetőségnek is tekintettem a veled való beszélgetést. - Vagy olyasmi. Utólagosan legalábbis tök egyértelmű, hogy az is, csak a fél órával ezelőtti Nora ezt nem sejtette. De az a fél órával ezelőtti Nora problémája. Felegyenesedem, és mosolyogva ránézek. - Rá se ránts... - Vonom meg a vállam. - Így legalább kvittek vagyunk. - Azt hogy arra volt kíváncsi ki tetszik nekem, telibe ignorálom. Tuti kamu. Hatalmas kamu! Felvont szemöldökkel nézek rá. - És sikerült már megszabadulni valamennyitől? Kérdem, de mire válaszolhatna, addigra McGalagony hangja csendül, mire Hex megijed és sebesen elrejtőzik a taláromban.
|
|
senshi
Lelkes fórumozó
|
Post by senshi on Apr 11, 2021 13:47:26 GMT 1
- Határozottan kellemes. - mondom miközben a manóceánon keresztül balettozunk kifelé. Ez egy nagyon kellemesen induló év már most, hát még akkor milyen kellemes lesz ha valaki megtalálja a pudingomat... Hehehe... Manókat nem trollkodok az szent igaz, de az emberek már más tészta. És végül is ebben igazából semmi rossz nincs. Nos... nem sok, hiszen senkinek nem ártok vele. Max választ az illető egy másikat. De azért a reakció biztos hibátlan lesz... - Biztos jó kis csapat leszünk Noni. Mikor felérünk elválunk egymástól. Nora megy a saját asztalához én is az enyémhez. Nem igazán foglalkozom vele hova ülök, csak arra figyelek hogy (amennyire az megoldható) viszonylag korrekt rálátásom legyen a többi asztalra. Innentől már csak eszem és figyelem elsül-e a tréfa.
|
|
Gresh550
Írónövendék
"A sense of humour is the only divine quality of man" - Arthur Schopenhauer
Utoljára online: Nov 11, 2024 19:52:46 GMT 1
Jun 9, 2020 18:53:23 GMT 1
|
Post by Gresh550 on Apr 13, 2021 12:16:03 GMT 1
#s://i~imgur~com/ngsdoDB~png A nagyterembe beérve látom, mennyien vannak jelen. Nem igazán szeretem a tömeget, de az ötödik évemre már hozzászoktam. Általában csak leülök az asztalhoz s a saját dolgommal foglalkozom, vagy Pennyvel beszélek. Ha már épp a szokásosról gondolkodtam, az igazgatónő bejelenti hogy felcseréljük a dolgokat. Bár hirtelen nem tudom mire vélni az egészet, átfáradok a Hugrabug asztalához, miközben próbálom elkerülni a tömeget. Végül Penny mellett foglalok helyet, s egy értetlen pillantással fordulok a lány felé. - Szerinted most.. mi lesz? – kérdem a lánytól halkan, közben elnézek a másik asztalok irányába, a tanárokat figyelve. - Biztos valami az RBF-fel kapcsolatban! – válaszolja lelkesen. – Vajon mit találtak ki idénre?- Hát, nem tudom. Valószínűleg az lehet mert az ötödikeseknek nincs más jellemző feladata vagy kiváltsága.. viszont a tavalyi években ilyen nem volt. Miért most? - Gondolom, újítananak – gondolkodik el a lány, majd rám vigyorog. – Hé, ez tök jó! Nem lehet mindig 100 éves tanítási stílusban oktatni!- Hát.. remélem azért valami hatásos újítás lesz ami segít vizsgázni, nem olyan ami hátráltat vagy nehezít... – teszem hozzá, majd visszafordulok, és várom hogy eljussanak hozzánk. Amikor Mcgalagony professzor elér hozzánk is, figyelmesen hallgatom amit mond. Minden héten tesztek? Az elég sok lesz, tekintve hogy a vizsgák év vége felé lesznek... De ha segít, hát legyen. A csoportokról hallva azonban némileg megzavarodom. Egy kissé aggodalmas pillantással nézek oldalra Penny felé. A lány észrevesz, s egy szigorú pillantással válaszol. Valószínűleg már most tudja mi jár a fejemben.. Viszafordítom a fejem a profeszsor felé. Hát.. Talán nem kell annyit érintkezni a csoporttársakkal. Talán megcsinálhatom a feladataim egyedül. Ezután kiosztja a dolgozatokat, ami elsöpri a többi gondolatom. Penny hangját meghallva még oldalra pillantok. - Eszedbe se jusson kihúzni magad a feladat alól. Csapatmunka! Remek lehetőség kicsit ismerkedni! – mondja meglehetősen szigorúan, majd nekiáll a dolgozatnak. Halkan sóhajtok. Erre még lenne mit mondanom, de előbb a feladat. Innentől csak a tesztre koncentrálok, így azt se tudom mennyi idő alatt lettem kész. Azt hiszem a megoldásaim jelentős része jó, de majd meglátjuk... Miután kész vagyok, ismét a mellettem ülő szőke lány felé fordulok. Ahogy látom, ő már hamarabb kész volt. - Szerinted um.. mennyire lesz fontos a csoportmunkában a .. csoport rész? - Valószínűleg nem véletlen csoportmunka. Amennyi eddig volt itt, az mind komolyan épített rá. Szóval nyomatékosan kérlek, hogy ne húzd ki magad belőle, okés? – kérdezi megint komolyan.- De én.. a feladatot úgy is elvégezném. Tudod hogy mennyire figyelek a tanulásra. Csak az, hogy másokkal.. Nem szeretek idegenekkel dolgozni. Nem elég hogy idegenek de alkalmazkodni is kell mindenki tempójához meg képességeihez... Egyszerűen túl sok mindenre kell figyelni. Egyébként um... Te hallottál már azokról akikkel egy csapatba kerültem? – kérdezem a lányt. Kevés embert ismerek az évfolyamról név szerint. Ellenben, ő... - Tudom, hogy fontos, Corvus... De ha meg lehetne oldani egyedül és nem lenne ennek valami célja, akkor nem lenne csoportmunka... Amúgy is, az életben sem fogsz egyedül dolgozni, ott is idegenek közé dobnak majd be az elején! Szóval lehet, jobb, ha itt hozzászokunk ezekhez... – majd elgondolkodik a neveken. – Moira-t ismerem, ő is kviddicsezik, ő a Griffendél őrzője. Kedves lány, kicsit a háttérben szokott maradni, de ha olyan a helyzet, akkor tud robbanni... Most nincs is itt, edzésük van... Nézzük, Helen, őt biztosan ismered, Hollóhátas, lány, róla nem mondok akkor sokat... Ő az, tudod! – mutat a lány irányába. – Tom pedig Hugrabugos, ő Matt-tel szokott sokat lenni. Ott ül Helen mellett. Ő is végtelenül kedves, viszonylag csendes, de jószívű. Amúgy nem panaszkodhatsz. Ezek az emberek mind tanulás orientáltak, szerintem nem lesz probléma a tempóval. Úgyhogy összeteheted a két kezedet, hogy ilyen szuper csapatot kaptál! – mosolyog kedvesen.- Én uh.. Jó, oké... De nem tudom, hogy milyen lesz. Vagy hogy egyáltalán mennyit kell velük beszélni. Nem hiszem hogy ezután egyébként összebarátkoznék velük... Ahj. - sóhajtok fel a végén. Nem vagyok hozzászokva az ilyen feladatokhoz, s kissé idegesít. De a lány megkért rá és.. nem szeretném ha csalódna.. bennem. Ha ettől boldogabb lenne, akkor talán megér egy próbát, azt hiszem. Meg aztán igaza van a munkai kapcsolatokkal is... Túl jó a meggyőző képessége. A lány elmosolyodik, majd oldalra dönti a fejét. Egy pillanatig csak néz, majd a vállamra teszi a kezét. - Én bízom benned! – mondja bíztatóan mosolyogva. Ezután közli, hogy elmegy ismerkedni a csapattársaival, mire csak bólintok. Ahogy ott hagy, egy pillanatig utána nézek. Ezután elnézek a tanári asztal irányába. Úgy tűnik Flitwick professzor jelenleg nem beszél senkivel.. feltápászkodom az asztaltól, majd megindulok felé. Mikor odaérek megállok a férfi előtt s kihúzom magam. - Elnézést a zavarásért professzor úr, a pályaválasztási tanácsadás miatt jöttem... – mondom komoly hangsúllyal. - Ó, Mr. Deanor – mondja kedvesen. Nem mosolyog vagy valami, de nem árad felőle semmilyen negatív dolog. Elkezd keresni valami papírt. – Volt bármiféle ötlete már? – pillant rám egy kicsit a papírok közül.- Nos, kisebb korom óta két álláson gondolkodom mint cél. Az egyik az átok törő lenne, a másik az auror. Tisztában vagyok azzal, hogy mindkettőhöz milyen magas elvárások társulnak, és igyekszem a legjobbat nyújtani emiatt... Bár ami azt illeti, az átoktöréssel mint lehetőséggel kétségeim támadtak egy ideje. Ahhoz nem ártana ismerni a varázslényeket, de én nem vettem fel Hagrid professzor óráját... Flitwick bólogat, közben megtalálta a papírját. - Hmm... Ahogy látom az eredményeit, nem lesz ezekkel semmi probléma. A feje és a szorgalma is megvan hozzá. Ne aggódjon! Átoktöréshez nem szükséges varázslényes tárgy. Aritmetikából kell RBF, illetve a kötelező tárgyakből RAVASZ. Rúnaismeretet melegen ajánlom melléjük, ha gondolja, megkönnyítené vele a dolgát, de nem kötelező. Auror képzésnél ugyanezekre van szükség, csak Gyógynövénytannal együtt. Figyeljen rám! Ez most csak egy előzetes felmérés, nem kell még semmit eldönteni. Az már hatalmas lépés, hogy ilyen szűk körben tudja, mit akar. Rengeteg ideje van még eldöntenie, jelenleg csak a tárgyak miatt forszírozzuk őket. Úgyhogy ne aggódjon, van ideje még dönteni! – mosolyog. - Hm. Ezesetben azt hiszem félre informált voltam. Bár.. így a döntés még mindig elég nehéznek tűnik. De azt hiszem majd előbb utóbb csak rájövök melyik a nekem való. - Rendben. Azt hiszem egyelőre ennyi. - pillantott fel rám a kisnövésű professzor - További szép estét!- Magának is. Viszontlátásra! - köszönök el, s hátrébb lépek. Ezután a nagyteremben körülnézve elgondolkodom mi legyen a következő ... Felmehetnék pihenni, de még belefér némi tanulás... Így aztán a könyvtárba megyek, ahol egy asztalnál letelepedve különböző tananyagokat veszek át. A tanulás nálam egyfajta hobbi is. Nem csak órákon átvett anyagokat szoktam átnézni, de gyakran előfordul hogy előre is tanulok. Jelenleg a tesztben szerepelt témákat veszem át még egyszer, hogy biztosan tudjak mindent, illetve elkezdjem pótolni a hiányosságaimat amilyen gyorsan csak lehet. Vacsora időre pedig visszatérek a nagyterembe.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Apr 13, 2021 17:11:35 GMT 1
Mindenki - Aria Pandora Kami senshi Karin Gresh550 Bes[T]rollVégre mindenki megérkezik a vacsorához. Hihetetlen módon minden diák és tanár is itt van, ami igen meglepő. A Mardekár asztalánál Damen és Loreley próbálkozik nyugodtan enni, de mellette két hasonló külsejű lány az évfolyamukról vitatkozik és húzzák egymás agyát. Nehéz mellettük koncentrálni bármi másra is. Gemma Jenkins Zoe Powell - Fogd már be, Jenkins! Miattad fogunk megint utolsóként végezni a Kviddics kupán! – torkollja le Zoe a másik lányt. - Miattam?! Kit szokott a személyes bosszúja vezérelni a meccseken?! – kiabál vissza rá a lány, majd tovább sértegetik egymást. A Griffendél asztalánál Moira Dante-val oszthatja meg a mai napját nyugodtan, míg Aislinn Aaron-nal beszélget és eszik a nagyobbak társaságában. A Hugrabug asztalánál Nora végül Matt mellé ült le, másik oldalán pedig Jordan hallgatja, de nem folyik bele. Úgy szintén Thomas sem szólal meg Matt másik oldalán, de ő is hallgatja, nagyon jót derül legjobb barátja szenvedésén. Miközben Nora kérdezősködik, Matt tekintete elkalandozhat élete szerelme felé, ám sajnos nem éppen egy kellemes jelenetet láthat… A Hollóhát asztalánál Corvus a Hugrabug asztalánál ülő Penny-vel beszélgethet szájról olvasással egy rövid ideig Helen mellett, nekik kivételesen nyugodt környezetet adott a sors, bár szemben velük egyik igen kotnyeles és közepesen kedves negyedéves társuk ül, aki rendszeresen szól azokhoz, akik nem beszélgetnek egymással. Szóval vagy egymással beszélgetnek vagy elviselik, hogy a csaj hozzájuk szól és ki tudja, ezúttal mibe üti bele az orrát… Quinn vacsora közben mintha egy rávigyorgó pitét találna… Mintha neki címezték volna! Közepesen tud a zsivajban gondolkodni, pláne, hogy nem messze tőle egyik osztálytársát, Elise-t piszkálják viszonylag durván. Bár nem sokat hall belőle, láthatja, hogy a lánynak igen rosszul esik. Beleszólhat, hogy megállítsa őket, de nem sokra jut valószínűleg, ennyire ismeri a szobatársait. De ha megteszi. Finn Wilkins Eric Cervantes Elise két oldalára pedig Eric és Finn ül le. Ééés máris dumálnak hozzá. Ha Matt tényleg odanézett, akkor nem tudja, pontosan miről lehet szó, de abban egészen biztos lehet, hogy nem a lány haját dicsérték meg. Elise nagyon próbálkozik tudomást sem venni róluk és enni, de a két fiú csak nem hagyja békén. Keze ökölbe szorul a villa körül, arca máris tök vörös és mérges. Határozottan mérges. Eddig főleg Finn beszélt, de most Eric is megszólal, mire a lány odakapja a fejét csodálkozva. Majd megint elsötétül a tekintete és idegesen feláll, hogy faképnél hagyja őket. A tányérján félig megevett vacsorája árválkodik. Ekkor azonban McGalagony áll ismét a pulpitusra és megszólal. - Kérem mindannyiójukat, hogy foglaljanak helyet! – mondja határozottan, mire Finn visszarántja Elise-t, aki továbbra is a tányérját vizslatja a két fiú között, majd az igazgatónőre tekint. Friccs bezárja a Nagyterem ajtaját, így se ki, se be. Ez furcsa. - Köszönöm! Üdvözlök mindenkit a második napon! Ne aggódjanak, nem fogom minden este az idejüket rabolni, de ma este különleges alkalmunk van. Bizonyára furcsállják az ötödévesek, hogy senkiről nem tudnak, akik prefektusokká avanzsáltak voltak. Ez így igaz. Ugyanis idén újítani szerettünk volna, így ők maguk sem tudják még, hogy azok… - kis hatásszünet. - Ezennel megnyitnám a 2020-as év Prefektusi Ceremóniáját! – mosolyodik el a nő, ami ritka nála, majd int a kezével, és kicsit sötétebbé válik a terem. Megjelenik négy, a házak színében tündöklő tárgy. Hogy mi az? Senki sem tudja. Valami ereklye, ennyi biztos. Leginkább valami régi kőre emlékeztet, de ebben senki nem biztos. Halvány aura dereng körülöttük. - Most pedig egyesével kihívjuk a választott fiúkat és lányokat, akik a Prefektusi Ígéret után a többi prefektussal együtt ott oldalt – mutat egy oldalsó ajtóra – elvonul és átadják az alapvető tudnivalókat. Kezdjük, hát! – mondja a nő, majd végig tekint az asztalokon, s megállapodik a Hugrabug-on. - A Hugrabug házról mindenki tudja, hogy elsődleges céljuk, hogy másokat segítsenek. A tanulók türelmesek, szorgalmasak és igencsak lojálisak. Nem utolsó sorban nem szeretik a csalást. Ennek tudatában és a tanulók tulajdonságait figyelembe véve Sinistra professzor a lányok közül Penny Haywood-ot választotta, míg a fiúk közül Matthew Owler-t! Kérem, fáradjanak ki mellém! – mondja, majd a tanári kar tapsolni kezd, s ezt a diákok is átveszik. Thomas vállon veregeti a barátját, közben igencsak vigyorog és csak annyit mond, hogy: „Na, én megmondtam! Jössz nekem egy vajsörrel!” Penny Haywood Penny miután Corvus-ra nevetett, máris Matt-re vigyorog, csillogó szemmel néz a fiúra. Látszik, hogy nagyon izgatott, majd egy pacsira nyújtja a kezét, de ha Matt-et nem zavarja, akkor meg is öleli, amire a sok fangirl és fanboy vagy elalél vagy féltékeny lesz. Elvégre ők ketten már régóta shippelve vannak, ők az évfolyam dream párja. Miután kisétáltak és a taps is elhal, s az igazgatónővel is kezet fogtak, McGalagony most a következő, a Hollóhát asztalára tekint. - A Hollóhát házról tudjuk, hogy igen értelmes társaság jár oda, akiknek az eszük és logikájük az erényük. Gyors észjárásuk miatt sokkal gyorsabban tudnak megoldani bizonyos problémákat, így ők igen sokoldalúak is. Ezek alapján Flitwick professzor a lányok közül Phoebe Richardson-t, míg a fiúk közül Quinn Hart-ot választotta. Kérem, fáradjanak önök is ki! – mondja, majd megint taps kíséri a párost. Phoebe Richardson Phoebe céltudatosan és határozottan indul meg a már ott álló páros felé, de egy halvány mosolyt megereszt Quinn felé. Még kezet is nyújt a többieknek, hogy gratuláljon. Hát, igen, ő elég célorientált típusú lány. És naaaagyon szabálykövető. De vág is az esze, az biztos. Ezután az igazgatónő a Griffendélen tekint végig, kicsit ellágyul a tekintete. Mégis csak az ő háza. - A Griffendélről tudhatjuk, hogy rendkívül bátrak és lovagiasak, kiállnak társaikért, még ha bajba is kerülnek amiatt vagy ütközik a szabályokkal. Igen sok vezető kerül ki közülük, mert felvállalják azt a nehéz szerepet, hogy először szólaljanak meg, ha olyan a helyzet. Ezek alapján jómagamnak a lányok közül Moira Magpie-re esett választásom, míg a fiúk közül Caidan Scott-ra! – mondja, majd tapsolni kezd. Caidan Scott Caidan csak egy szégyenlős mosollyal áll fel, ami a nagy termete mellé igen mókás. Mikor meglátja Moira-t, szélesebben vigyorodik el és ha a lány nem bánja, akkor ölelésre nyitja a karjait. Phoebe velük is kezet fog, halvány mosoly játszik az ajkán, Penny pedig majd kicsattan az örömtől. A tanárnő végül az utolsó, a Mardekár asztalán tekint végig. - A Mardekár ház tanulói rendkívül kreatívak tudnak lenni. Mindig van valami ötlet a tarsolyukban, sokféle megoldásuk és oldaluk van. Ambíciójuk és találékonyságuk páratlan, amivel sok helyzetben tudnak helyt állni. Nem utolsó sorban az egyik legravaszabb társaság, amivel sok emberre hatást tudnak gyakorolni. Ezek alapján Lumpsluck professzor a lányok közül Tiana Moon-t, míg a fiúk közül Damien Charles Winchester-t választotta! – mondja, majd megint tapsolni kezd. Tiana Moon Tiana érzelemmentes, szinte unott arccal áll fel. Damien-en tulajdonképpen keresztül néz, csak biccent, Phoebe kezét is csak kényszeredetten fogadja el, majd Damien mellé áll. Azért a lánynak van kiállása, tehát nem kell félteni. Nem véletlen Jégkirálynő a gúnyneve a háta mögött. Mikor az izgatott vagy éppen mérges morgolódások elhalkulnak, ahogy az első reakciók megérkeznek, úgy az igazgatónő a nyolc emberre néz. - Kedves leendő prefektusok. Reméljük, mindannyian érzik ennek a feladatnak a súlyát és felelősségét. Önök lesznek felelősök a többiekért és szabályokért. Önök lesznek a példaképei a fiatalabbaknak. Készen állnak erre? – megvárja a válaszokat, majd int a kövek felé. – Akkor kérem, házanként, párosával mondják fel a kövekbe vésett fogadalmat. „Ígérem a Roxfort és a Ház alapítóinak nevében Hogy munkámmal az iskolai színvonalat és közösségi életet fogom növelni Társaim segítőkeze leszek, nem hagyom, hogy negatív hatás érjen bárkit Bástyája és védelmezője leszek a gyengébbnek Társa és barátja, kinek az kell Támogatom és eredményességre segítem Fogadom a Roxfort és a Ház alapítóinak nevében Hogy eskümet meg nem szegem!” Ha párosával elmondták a fogadalmat, akkor minden kő a ház színében izzik fel, ezzel fogadva el őket. Bár ezt csak a szemfülesek vehetik észre, de a prefektusok neve ekkor megjelenik a kőbe gravírozva többi mellé. - Köszönjük szépen! – tapsol megint McGalagony. – Kérem, az idősebb prefektusok vezessék el új tagjait a közösségnek és készítsék fel őket a feladatra… Ezután az új prefektusokra – amíg az idősebbek kiérnek -, McGalagony feltűzi a prefektusi kitűzőt, majd ők elvonulnak az oldalsó terembe némi étellel. Ott bent a hollóhátas prefektus, Hector King szólal meg. - Üdvözlünk titeket! Reméljük, ti is annyira izgatottak vagytok, mint mi! Nem kell aggódni, nem sokáig lopjuk az időtöket. Csak pár apróságot szeretnénk átadni nektek… Angella - Jól van, már, Hector, haladjunk… - szól közbe Angella, mardekáros prefektus türelmetlenül, akire Tiana feltűnően hasonlít. – Szóval mostantól szabad hozzáférésetek van a Prefektusi Fürdőhöz is, aminek szeptemberben a jelszava: Az új kezdet. Aki nem tudja, merre lenne, kérdezze majd meg valamelyik idősebb prefektust… - mondja, majd átveszi ismét tőle a szót Hector egy dorgáló pillantással. - Amúgy a szabályokat mindannyian ismeritek, igyekezettek betartatni és betartani! És nem visszaélni a hatalommal, feleslegesen ne vonjatok le házpontot, úgyis elér a feljebb valókhoz is, nem éri meg… Itt még van egy fél órátok összeismerkedni a többiekkel, ha van kedvetek. Minden ház prefektusai külön fognak szervezni ismerkedős estet, majd egyeztessetek velük! Közös megbeszélés minden hónap első hetének vasárnap estéjén van azonnal vacsora után itt. Erről ne késsetek és ne hiányozzatok. Néha szervezünk közös programokat is – mosolyodik el a fiú. Angella összecsapja a kezét. - Na, de most magatokra hagyunk titeket, az idősebbek majd keresnek, ti is nyugodtan keressetek minket, ha akartok… Most pedig menjetek ismerkedni vagy menjetek vissza, pápá! – mondja vigyorogva és türelmetlenül, aztán az idősebbek egy-egy gratuláció után ott hagynak titeket, ha nincsen kérdésetek. A vacsora innen folytatódik, most már mindenki azt tesz, amit csak szeretne, kilencig szabadon járhat mindenki, utána azonban már csak a Klubhelyiségekben tartózkodhattok. OOC: Itt tényleg azt csináltok, amit akartok, rátok bízom. Ha kell valakinek valamilyen NPC, írjon bátran. Ha nincs ötletetek vagy tervetek, de szeretnétek valami csinálni, akkor is írjatok, kitalálunk valamit! Ennek az a célja, hogy ismerkedjetek, meg ne csak én irányítgassalak titeket. Kérlek, a másnap reggeli kelésig írjátok meg a reagot! Jó szórakozást, ismerkedést, felfedezést!
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Jun 6, 2021 16:39:57 GMT 1
#s://66~media~tumblr~com/d4c80956acc41cc6fd11e6fe6b77d0b5/tumblr_o056vu22qb1tqvzqto1_400~png Mikor kicsit összeszedem magam az edzés után, és immár újra emberi formát öltve beesek a Griffendél asztalához, Dante már vár rám. Töltök magamnak egy adag gyümölcslevet, és nagy lendülettel kirakok a tányéromra valami ennivalót is - nem is nagyon nézem, hogy mit egyszerűen éhes vagyok... az egy dolog, hogy a kviddics amúgy is kimerített, de most még ebédelni sem tudtam rendesen, aztán először meghallgatom legjobb barátom beszámolóját... neki általában amúgy is több mondanivalója van, mint nekem. A békés falatozás végén, miután legurítom az utolsó korty narancslevet, épp váltanánk a témát, rákérdez a kviddics válogatóra, amikor McGalagony hangját halljuk. A prefektusok kinevezésének hiánya valóban feltűnt - igaz, valójában nem számítottam rá, hogy érintett leszek a témában, így bíztam benne, hogy csak egy kis csúszásról van szó. Mikor azonban kiderül, hogy innentől ezt is ceremóniával ünnepeljük, azért szökik egy mosoly az arcomra. Nem vagyok a nagy ünnepek híve, de a Roxfortban azért megvan a varázsuk. Itt jó végigülni egy-egy nagyobb ünnepélyt, barátok mellett, a Prefektusok kiválasztása pedig az egész házat érinti, szóval nem csoda, hogy akartak köré egy nagyobb felhajtást. A hugrabugosokkal kezdünk, és a legkevésbé sem lep meg, mikor Matt nevét hallom - a sráccal szerencséje van a házának, biztos, hogy jól fogja ellátni a feladatát... és ahogy nézem, ők is így gondolják. Magamban megállapítom, hogy a következő közös óránkon majd gratulálok neki. A hollóhátasokat kicsit kevésbé ismerem, de azért egy benyomást tudok alkotni a kiválasztottakról... aztán jön a Griffendél. Nem kicsit lepődöm meg, mikor a saját nevemet hallom - Danténak oldalba kell böknie, hogy felálljak, de igazából akkor már fülig ér a szám. Még fel kell dolgoznom a dolgot, de határozottan büszkeséggel tölt el... közben kiszúrom Caidant, aki a másik kiválasztott lett, és kicsit felnevetve megölelem, mikor kitárja a karját. Hamarosan odasétálunk a kövekhez, és elmondjuk a fogadalmakat. Mikor végeztünk, még kiszúrom, hogy a felizzó kövön megjelent a nevünk... említettem már, hogy a Roxfortnak valahogy jól áll az ünnepélyesség? Hamarosan megkapjuk a kitűzőket is, és a hollóhátar prefektus után besétálunk egy helyiségbe. Amikor elhangzik, hogy ne éljünk vissza a hatalommal, magamban cinikusan megállapítom, hogy nagy kár, pedig már pont kezdtem eljátszani a gondolattal, hogy innentől ha Sabrina nagyon vagánynak érzi magát, egy prefektussal szórakozik... Azt is megállapítom - ezt már komolyan - hogy a kviddiccsel együtt a vasárnapjaim innentől kissé zsúfoltak lesznek, vagyis jobb, ha nem csúszom el a házikkal. Végül az idősebbek kimennek, és nyolcan, az újoncok maradunk a teremben. Penny szólalna meg először, az egyik hugrabugos, de mivel majdnem egyszerre kezdenek bele a mondatba, végül átadja a lehetőséget Phoebe-nek. - Szóval sziasztok! Mivel nincsen annyira sok időnk, de én például mindenkire kíváncsi vagyok, ezért azt javaslom, hogy mindenki először körülbelül két percben mutatkozzon be, akkor is elmegy már a fele időnk. Okés? Ki akarja kezdeni? - néz körbe céltudatosan a lány, mintha nem is feltételezné, hogy valaki ellent mond neki. Még agyalok, hogy magamhoz ragadjam-e a kezdeményezést, ha már mind megszeppent gyerekekként ücsörgünk, de Mattie - állandó megmentőnk - egy fokkal határozottabb nálam, megköszörüli a torkát, és beszélni kezd. - Sziasztok! Én Matthew Owler vagyok. Nagyon megtisztelhető, hogy veletek együtt figyelhetek arra, hogy az iskola a lehető legzökkenő mentesebb legyen, és mindenki kiélvezhesse az itt töltött időt... - Itt felém pillant, én pedig megeresztek egy biztató mosolyt. - Nem igazán tudom mit mondhatnék még... Szeretek kviddicsezni, és a varázslényeket is szeretem, de ennek ellenére leginkább az aurori pályával szemezek... - Közben a talárjából előmászik egy bólintér, ami úgy tűnik, ihletet is ad neki. - Ja, és ha esetleg találnátok egy kóbor bólintért a kastélyban, akkor az valószínűleg az én Hexim. Ez így... jó lesz? - megerősítést várva körbe pillant. Nem akarom, hogy sokáig kelljen húzni a dolgot, szóval én is összeszedem kicsit a bátorságom, és felállok. - Üdv, mindenkinek. Én Moira Magpie vagyok, és kicsit még próbálom feldolgozni a kinevezést... de nagyon örülök a közös munkának mindenkivel - teszem hozzá. - A kviddics nekem is kedvenc, a varázslények nem annyira, de mágiatörténetből nehéz megfogni. És... - itt még agyalok egy sort, de a bemutatkozások sosem tartoztak kimondottan az erősségeim közé - hát ja. Örülök, ha segíthetek - huppanok vissza a székre. Penny látható lelkesedéssel hallgat mindkettőnket, és ahogy befejeztük, azonnal feláll. - Haligali, én Penny Haywood vagyok és úúúúgy örülök, hogy mindannyian itt vagyunk! Én szintén nagyon lelkes vagyok és tűkön ülök, hogy együtt dolgozhassunk és megismerhessük egymást, mert mindannyian szimpatikusnak tűntök így elsőre. Amit szeretek, hmm... - elgondolkodik kicsit. - Kedvencem a bájitaltan, de a bűbájtanért is odavagyok. Én is kviddicsezem, de azért nem hiszem, hogy ez lesz az életpályám... Ja, és imádok új embereket megismerni és beszélgetni velük! Azt hiszem, ennyi, bocsi, ha sokat beszéltem! - vigyorog, majd visszaül. Őt szinte azonnal követi a hollóhátas Phoebe, aki mintha karót nyelt volna, olyan fegyelmezetten áll fel... nincs bajom a rendszerszerető, és kicsit szigorú emberekkel, félreértés ne essék, de van egy olyan érzésem, hogy ez a lány néha kicsit sok lesz nekem. - Sziasztok! Phoebe Richardson vagyok, szintúgy örülök a kinevezésnek és én is várom a munkát - kezdi. - Én nagyon szeretem az Aritmetikát, az Asztrológiát és bármit, aminek köze van a matekhoz vagy logikusan levezethető. Valami ilyesmivel is szeretnék foglalkozni később, még az építészen is elgondolkodtam. Egyelőre többet nem mondanék, ha ismerkedünk, úgyis sok minden ki fog még derülni! - mondja, majd elegánsan leül. Ezután a mardekáros srác, Damien következik, aki talán a legkényelmetlenebbül érzi magát közülünk... de kifejezetten nyugodt a hangja, amikor beszélni kezd. - Sziasztok! Én Damien Winchester vagyok, szólítsatok csak Damennek. A kedvenc tárgyaim a gyógynövényismeret, a bájitaltan és a legendás lények. Magizoológiával, drakológiával szeretnék foglalkozni, ha végeztünk. Én is szeretek kviddicsezni, illetve sokat olvasok és rajzolok. - Néhány másodpercig hallgat, aztán megvonja a vállát, és óvatos félmosolyra húzza a száját... első benyomásra kifejezetten szimpatikus. - Kíváncsian várom, mit tartogat ez az év.
Penny közben közbeszól, rákérdez a rajzra, de Phoebe gyorsan lepisszegi, hogy Caidan is sorra kerülhessen. Őt mondjuk már ismerem, tekintve, hogy ház és évfolyamtársak vagyunk, de azért figyelek a szavaira. - Hali! Caidan Scott vagyok! - kezdi, egyre jobban felbátorodik. - Bár én nem vagyok menő kviddicses, sportolni alapvetően szeretek, illetve szabadidőmben imádok gitározni, írtam is pár dalt, de azért azt nem fogom bemutatni egy ideig, az biztos... - mosolyog Penny-re a fiú, aki kicsit lebiggyeszti az ajkát, de megértően bólint. - Majd egy nap! - mondja biztatóan, mire Caidan felvillantja ezer wattos mosolyát, amire még Tiana-nak is hunyorognia kell, majd folytatja. - A kedvenc tárgyaim a sötét varázslatok kivédése és a gyógynövénytan, de még nem tudom pontosan, mit szeretnék kezdeni az életemmel... - jön kicsit zavarba, mint aki nem tudja, ez mennyire ciki... szerintem tizenöt évesen még eléggé a "belefér" kategória, de tekintve, hogy én is hasonló cipőben járok, ez annyira nem meglepő - Asszem, ennyi... Köszi, hogy meghallgattatok! - teszi még hozzá egy kellemes mosollyal, majd leül és szinte abban a pillanatban áll fel Tiana, aki megint hátralöki a haját. - Na, gyorsan letudom a körömet... - kezdi. Sugárzik belőle az életkedv. - Tiana Moon vagyok, jó vagyok Bűbájtanból, valami ilyesmivel is akarok foglalkozni. Talán... Nem szoktam sok mindent elárulni magamról, úgyhogy magamról ennyit, majd ha veszi valaki a fáradtságot, hogy valóban megismerjen, akkor mesélek... - mondja kicsit frusztráltan és kecsesen visszahuppan a helyére. Nem tartom valószínűnek, hogy ő lesz az új legjobb barátom, de ki tudja... abban igaza van, hogy ebből nagyjából semmit nem tudtunk meg róla. Végül a másik hollóhátas, Quinn kerül sorra... ő egészen eddig le sem ült közénk, hanem mintegy tüntetőleg a falnál álldogált. - Quinn Hart vagyok - mutatkozik be hűvösen - és tulajdonképpen minden érdekel, amit ebben az iskolában meg lehet tanulni, és igazán várom a közös munkát - a szavai elég éles ellentétben állnak az előadásmódjával, határozott meggyőződésem, hogy komoly erőfeszítésébe került kimondani őket... fel is szalad a szemöldököm, de nem ítélkezem, első nap a közös munkában, még a végén kiderül, hogy kifejezetten jó fej, csak kissé antiszociális. Quinn közepesen meggyőző beszéde után pár pillanatig hűvös csönd áll be, majd ismét Penny szólal meg egy fokkal kevésbé széles mosollyal. - Őőő, na! Én arra gondoltam, hogy mi lenne, ha szerveznénk közös programokat, ahol ismerkedni is tudunk meg a feladatokról is tudunk beszélni meg ilyesmi. Gondolok én itt közös tanulásra vagy közös társas estre vagy ilyesmi. Mit szólnátok hozzá? - néz körbe csillogó szemmel. Hát, ha Quinn-nek nem jutott lelkesedés, akkor Penny kétszer állt sorba érte, ez már biztos. Mattie azonnal válaszol rá. - Én benne vagyok minden további nélkül! - mosolyog. - Sőt, talán már most jelentkeznék Moira professzor mágiatörténet óráira ha lehet - néz rám... láthatóan kicsit zavarban van, ami nem meglepő... a mágiatörténet tényleg még az éltanulóknak is mumus szokott lenni. Elvigyorodom. - Moira professzor áll rendelkezésedre! - bólintok. - Egyébként én is nyitott lennék a dologra. Nem árt, ha kicsit tudjuk támogatni egymást.
Tiana, a mardekáros lány azonban láthatóan kezdi megunni a társaságunkat, vagyis a válaszom után azonnal feláll. - Nos, én nagyon örültem, de még egy csomó házim van, mert nyilván az első nap már leterheltek... Tervezgessetek csak, majd meglátom, hogy fér bele... - legyint kissé leszarom stílusban. Majd ráveszi magát és Damien-re néz. - Majd tájékoztatsz légyszi, hogy mi volt? Köszi... - préseli ki magából. - Na, sziasztok! - mondja, majd szőke hajzuhataga libben és már el is tűnt a csaj. Caidan az első, aki felocsúdik. - Hát... Nem mindenki ugyanolyan lelkes, igaz? - vakarja meg a tarkóját zavartan. - Amúgy én is nagyon pártolok bármilyen közös programot... És a mágiatörténet órára én is beneveznék, bár lehet, nem lesz mindig alkalmas... - mondja mosolyogva, aztán Phoebe szólal meg. - Igen, igen... Nekem is rendkívül zsúfoltak a napjaim, úgyhogy legalább két héttel előtte tervezzünk, jó? Gondolom, az mindenkinek jó úgy, ha nekem is belefér... - fontoskodik kicsit megint. Damen következő megjegyzése igazából nagyjából az, ami az én fejemben is jár (meg szerintem a nagy részünk fejében), de van egy olyan érzésem, hogy rossz vége lesz. - Phoebe... Nem azért, hogy kötekedjek, vagy ilyesmi, de mindannyian elfoglaltak vagyunk. Nem hét embernek kell egyhez igazodni...
A másik hollóhátas is kiáll a srác mellett. - Phoebe, tényleg hagyd a többieket is szóhoz jutni... Nem neveztünk ki vezetőt - mondja, majd óvatosan témát is vált... nem hiszem, hogy a robbanástól megkímél minket, de legalább próbálkozik. - Egyébként - fordul felénk - nem vagyok egy nagy társasjátékos, nem is ismerek sokat, de ha valakinek van türelme megtanítani...
- Pedig éppen azt teszed, de mindegy... Éppen ezért kérdeztem, hogy jó-e, ha két héttel előtte tervezünk, okoskám... - forgatja türelmetlenül a szemét Phoebe (ó, hogy fessem az ördögöt a falra) - Nem úgy láttam volna, mintha bárki más hirtelen meg akart volna szólalni, szóval ezt csak figyelmen kívül hagyom... - mondja teljesen komolyan. - Amúgy is éppen arra vártam, hogy válaszoljatok! És nem is akarok vezető lenni, viszont koordinálni kell magunkat, hogy összejöjjenek a dolgok... - gondolkodik el, majd felsóhajt. - Jó, na, befogtam...
A sértődésre már nem tudok tovább csendben ücsörögni, szóval válaszolok. - Hé, hé, hé, srácok. Ha most elkezdünk egymásnak esni egy közös program kapcsán, akkor szép kis évünk lesz - szólalok meg. A hangomban hallani egy árnyalatnyi cinizmust, de elég egyértelmű lehet mindenkinek, hogy lecsitítani tudom a kedélyeket. - Mind tudjuk, hogy kemény a suli, tele vagyunk tárgyakkal, és még csak most kezdődött az év. De vannak hétvégék, és hét közben sem hiszem, hogy minden este foglalt mindenkinek. Azt meg, hogy össze is jön, amit terveztünk, vagy nem, úgyis meglátjuk. Ember tervez, a kopogószellem a padláson végez, tudjátok... Damen válaszol. - Senki sem esett neki a másiknak - hát, nem egészen rá céloztam, inkább a hollóhátas lány reakciójára, de a békepártiságot azért értékelem. - Egyébként fair pont, Moira. Szükségtelen ekkora hűhót csinálni egy-egy estényi időből. Bőven lesz alkalmunk összeszokni. Teher alatt nő a pálma, ugyebár...
Mattie egész eddig, kissé rémülten kapkodta a fejét a szóváltáson, és csak most szólal meg ismét, Penny felé biccentve. - Akkor most, hogy megbeszéltük, hogy szervezünk majd közös programokat, akkor mit szólnátok, ha most hétvégén lemennénk a tóhoz például... piknikezni? - Megerősítésként először Penny-t szúrja ki, majd engem, végül Dament és Phoebe-t... engem személy szerint egészen vonz az ötlet. - Most még nincs annyi tanulnivalónk, így talán mindenkinek belefér az idejébe...
Phoebe csak rohadt hangosan sóhajt egyet, de nem szólal meg. Caidan egyetértően bólogat Moira és Damen szavaira, majd Matt javaslatára el is mosolyodik. - Én nagyon támogatom! - ért egyet kedvesen. Majd Penny szólal meg, aki direkt nem mond semmit az előzőre, ha már elterelték róla a szót. - Remek, remek! Csak ugye az van, hogy hétvégén mindenkinek van kviddics edzése, de kell lennie egy délelőttnek vagy délutánnak, mert Quinn és Phoebe sem kviddicsezik... - mosolyodik el kedvesen. - Nekünk Matt-tel - villant társára egy cuki mosolyt. - Szombat délután van edzésünk. Damien, Moira, nektek hogy van? - kérdezi érdeklődve tőlünk. - Nekem vasárnap délelőtt van edzésem, Penny - válaszolja a mardekáros srác. - Nekem vasárnap délután és csütörtökön van - válaszolok én is. Penny végig mosolyog egész idő alatt, a válaszok után pedig azonnal magyarázni kezd. - Ez remek! Akkor a szombat délelőtt mindenkinek szabad, ugye? Szerintem az remek lenne! Még jó időt mondanak, szóval kiélvezhetjük a nyár utolsó sugarait is! Jaj, igen, azt szerettem volna kérdezni, hogy akkor itt csak mi nyolcan legyünk, igaz? Vagy hívhatunk egy-két embert magunkkal? - néz körbe kicsit tanácstalanul a lány. Caidan elmosolyodik. - Szerintem ha egy-két embert hozol magaddal, nem harapjuk le a fejedet... - mondja neki. - Hááát, szerintem egyelőre ismerkedjünk így nyolcan... Meg ha mindenki hoz egy-két embert, az máris tizenhat vagy huszonnégy fő... Én azt javaslom, maradjunk kicsiben... - mondja határozottan Phoebe. Caidan csak megrántja a vállát. - Hát, ez is jogos pont, nekem igazából mindegy... - motyogja még. - Jó, végülis először lehetünk csak kevesen... - adja be a derekát Penny is kicsit csalódottan. Az ismerkedést végül Friccs töri meg, aki közli, hogy a "lábujjánál fogva akasztja fel azt, aki két perc múlva még itt lesz", szóval gyorsan kell összekapnunk magunkat. Azért elég produktív megbeszélés volt, így elsőre, és a végére egészen sikerült felfognom a tényt, hogy prefektus lettem. Még váltunk pár szót, mindenki az eszébe vési, hogy szombat este kilenckor találkozunk a tóparton... én azon is elkezdek agyalni, hogy vadásznom kéne valami sütit az alkalomra - az, hogy ez mennyire megvalósítható, már más kérdés, de egy próbát megér. Még integetek egyet Mattnek is, mielőtt elindulok Caidan után... ahogy azonban kiérünk a nagyteremből, megszólalok. - Bocsi, a klubhelyiséget én ma passzolom. Tizenegyig még csillagokat vizslatok - biccentek a lépcsők felé. Caidan egy kicsit szomorúan, de azért mosolyogva bólint. - Ó, rendben... Akkor... Holnap találkozunk! - integet még, mielőtt elindul a klubhelyiségünk felé a lépcsőkön. Én is kicsit megrázom magam, elmosolyodom, és megcélzom a csillagvizsgáló tornyot.
|
|
Gresh550
Írónövendék
"A sense of humour is the only divine quality of man" - Arthur Schopenhauer
Utoljára online: Nov 11, 2024 19:52:46 GMT 1
Jun 9, 2020 18:53:23 GMT 1
|
Post by Gresh550 on Jul 2, 2021 13:31:33 GMT 1
#s://i~imgur~com/ngsdoDB~png A nagyteremben a házam asztalánál foglalok helyet. Direkt olyan részre ülök, hogy rálássak a Hugrabug asztalára is. Az évek alatt nagyjából megtanultam szájról olvasni, illetve a kézmozdulatok is segítenek a megértésben, így távolról is tudtam beszélni Pennyvel. A lány a csoporttársairól mesélt, s rákérdezett arra is, hogy én beszéltem e már velük. Kissé szégyellve magam megrázom a fejem, mire egy csalódott tekintetet kapok vissza a lánytól. Valamiért jobban fáj a kelleténél. Ezután inkább a vacsorával foglalkozom. Étkezés után körbe nézek, s látom hogy Penny az egyik ismerősével beszélget. Így végig tekintek a saját környezetemen is. Feltűnik, hogy az egyik csoporttársam ott van mellettem. Vajon meg kéne szólítsam? De.. mit mondjak neki? Míg ezen gondolkodom, hirtelen történik más. Az előttünk ülő lány nagyon izgága és ide-oda forgolódik, valószínűleg valami érdekeset keres. Aztán felénk fordul. - Hé, ti ötödévesek vagytok, nem? – kérdezi előredőlve, miközben érdeklődve bámul. – Ti lesztek a prefektusok? Vagy tudjátok, hogy kik? Én hallottam, ezt-azt... – kezdi, közben megint elkezd nézelődni.A gondolataimba merülve váratlanul érint a lány kérdése. Zavarodottan rápillantok a mellettem ülő lányra is, aki Penny szerint a Helen névre hallgat. Visszanézve a kérdést feltevőre, kissé bizonytalanul válaszolok. - Igen, azok vagyunk, de ... Nem tudjuk kik lesznek a prefektusok. Csak hogy erről az évfolyamról lesznek, és a hagyományok alapján 1 lány 1 fiú minden házból. - Én csak remélem, hogy nem leszek prefektus, ha lehet minél kevesebb felelősség terheljen, idén a tanulásra kéne figyelnem, jobban mint eddig. – bólogat Helen.A lány továbbra sem bír magával. - Naaaa, ne már! Tuti, tudtok valamiiiiiiiit! – folytatja megállás nélkül. Hirtelen előredől és megragadja mindkettőnk kezét. – A ti évfolyamotok! Csak van valami tippetek! – vigyorodik el..- Hát... igen a mi évfolyamunk de én például nem túl gyakran vagyok társaságban szabadidőmben, így nem is nagyon tudok ilyenekről. Neked talán van tipped? – Néz rá egy mosolyogva Helen. Vajon őt nem zavarja ami történik? Ahogy elkapja a karom a lány, megborzongok. Reflexből megpróbálom finoman elrántani, de nem túl feltűnően, az túl bunkó lenne, nem? Mindegy is, mert a lány szorosan tartja a kezemet, és nem engedi el. Elég kellemetlen, kínos.. többféle negatív érzést kelt egyszerre. Veszek egy mély levegőt, ês igyekszem nem a képembe bámuló lányra nézni. A vigyora még furcsább hangulatot kölcsönöz a szituációnak. - Én, uh.. Tényleg nem tudom. Nem igazán ismerkedtem az évfolyamtársaimmal. De, biztos ... több lehetséges jelölt is lenne. Ezért szerintem senki se tudja igazán. – mondom, miközben a lány válla felett elnézve a terem szomszédos falát nézem. - Ej, de unalmasak vagytok... – sóhajt fel egy grimasszal az arcán. – Mégis mi a tökömet csináltok akkor szabadidőtökben? Hogy lehet az, hogy nem nagyon barátkoztok? Nem értem... – csóválja a fejét. Fogalmam sincs ezzel pontosan mit akar mondani. Vajon épp leszólja a viselkedésünket, vagy mindjárt az jön hogy „na majd én”? - Szerencse napotok van! Itt vagyok én, hogy kicsit segítsek! – folytatja, amitől majdnem elmosolyodom, de aztán erőt veszek magamon. Arra is csak rákérdezne, még több kínos pillanatot teremtve - .... Nézzük, mit tudok... – körbenéz, majd megakad a szeme a Hugrabug asztalánál. – Naaa, a Hugrabug az elég egyértelmű: majdnem biztos vagyok benne és a forrásaim is, hogy Matt Owler és Penny Haywood lesznek azok – pillant vissza felénk - Azért őket talán még ismeritek is! Naaaa, mit gondoltok róluk? Jó csávó az a Matt, nem? Aranyos, kedves, okos, figyelmes... Nem mellesleg marha jól is néz ki!- mondja, valószínűleg Helennek címezve, majd rám pillant – Igaz, hogy mind a hat kockája megvan a hasán? – kérdezi nagyon lelkesen. – Mit meg nem adnék, hogy egy pillantást vessek arra a felsőtestre, hmm... – álmodozik hangosan a furcsa vágyairól, majd ismét felém fordul. Pedig hálás lennék ha tovább beszélne Helennel a pasikról akármennyire is fura hallani. Ugyanis sejtem mi következik... - Úúú, Penny is elééééég szép, nem igaz? Szintén tehetséges boszorkány... Mit gondolsz róla? – kérdi a lány. Egy pillanatra csak bámulok magam elé, majd a falról áthelyezem a tekintetem a lány vállára, hogy nagyjából lássam az arckifejezését miközben hozzá beszélek. - Hát.. Penny tényleg tehetséges lány, és elég segítőkész is. Prefektusnak jó választás lenne, mert biztosan szívesen segítene az alsóbb éveseknek, illetve tartana rendet mások közt. Izé ... Kedves lány, szerintem megérdemelné hogy őt válasszák. – nézek a lányra zavartan. Remélem most legalább egy kicsit békén hagy, de fene tudja mit akarhat még. Mintha direkt akarna kínos helyzetbe hozni... A szemem sarkából látom ahogy Helen bólogat miközben beszélek. - Ahaaa, igen-igen, rendes lánynak tűnik ez a Penny, biztosan jó prefektus lesz ha majd rá esik a választás. Eközben a velünk szemben ülő lány, akinek a nevét még mindig nem tudom, érdekes módon mosolyodik el, főként felém nézve. Valószínűleg semmi jó nem járhat a fejében, ami aggodalomnal tölt el. Tudom, hogy minden szavamat óvatosan meg kell válogatnom, ugyanis ha valami rosszat mondok kitudja ki fog róla hallani és ki nem. A lány elég bajlós, csúfos mosolyt ölt magára a válaszom hallgatva. - Ááá, értem, szóval kedves, ühüm.. – ezután Helen felé fordul. – Hm, téged Matt-ről kérdeztelek... – méregeti a lányt. Így kissé hasonlít valami vadállatra, ami a prédáját lesi - Talááán direkt kerülöd a témááát? – kérdezi, majd kicsit feláll és az asztalra könyököl, hogy jobban belehajoljon a lány arcába. – Miééért kerülöd ki a választ, hm? Talán tetszik neked?! – kérdezi tőle valamilyen elvetemült kíváncsisággal a hangjában. Á, az igazi pletykás lányok. Penny figyelmeztetett pár ilyenről, de azt gondoltam nem lesz nehéz elkerülni őket, tekintve hogy úgy se beszélek senkivel. Arra nem számítottam, hogy majd valamelyikük megszólít engem. Amint a lány figyelme elterelődik rólam, kissé megnyugszom. Eztán rögtön belemászik Helen arcába és őt faggatja tovább. Kissé elhúzom a számat. Ezt mégse kéne hagyni, nem? Bár a lány láthatóan jobban bírja mint én, felteszem nem örül neki, tekintve hogy pár perccel ezelőtt még ő is csak csendben ült az asztalnál, nem beszélve senkivel. - Matt? Fooogalmam sincs ki az a Matt, de ahogy leírtad, szerintem sokkal inkább a te eseted, nem gondolod? – mosolygott vissza rá Helen. Talán mégse tartja magát olyan rosszan mint gondoltam. Tényleg dolgoznom kéne a saját beszédkészségeimen. Miután visszakérdez, kissé halkan és erőtlenül, de hozzászólok én is a témához. - Én se igazán ismerem a srácot. Azt hiszem kvidiccs meccseken láttam párszor, de mivel én fogó vagyok úgysem a többi játékost figyelem. De gondolom ha szerinted ő az esélyes jelölt akkor jó tanuló lehet.. - Ja, lehet benne valami... Bááár... A fél évfolyamotok... Nem is! A fél suli oda van érte és jogosan - vigyorog ránk a lány. Már éppen veszi a levegőt, hogy folytassa, mikor az igazgatónő figyelmet kér. Így hát csak izgatottan odasúg még egy mondatot. - Vajon mi lesz most?! - kérdezi, de a mellette ülő idősebb srác lepisszegi, így csendben marad. Így végre... Nem kell válaszolni senkinek. Az igazgatónő felé fordulok, és kíváncsian várom mi lesz. Érdekes ötlet, hogy nem akartak szólni az új prefektusoknak arról, hogy ki lettek választva, de mindig van valami új dolog. A hagyományokat is elkezdik valahol... Ahogy a professzor a Hugrabug házat említi, egyből arra kapom a fejem. Kikeresek egy bizonyos szőke lányt a sok tanuló közül, és őt figyelem. Aztán elhangzik a két név. Elmosolyodom, s ekkor találkozik a tekintetem Pennyével. Örülök annak, hogy így elismerték az eredményeit, ugyanakkor valahol aggódom is. Vajon emiatt ritkábban tudunk majd találkozni? A prefektusoknak a folyosókon is járőröznie kell, eligazítani az alsóbb éveseket meg mindent. Ahogy átöleli azt a másik srácot, kissé összehúzom a szemem. Valahogy furcsa érzés tölt el, de valószínűleg csak a pletykák miatt amik eszembe jutottak. Eleget hallottam már arról, hogy ők ketten, de a lány sose igazolta ezeket a teóriákat. Eztán rátér a többi házra. A saját házam nevét hallva ismét a pódium felé pillanatok, de aztán kiengedek egy kis sóhajt. Kisebb érdeklődéssel végig hallgatom a többi nevet is, majd az eskütételt... Eztán a prefektusok elvonulnak. Utánuk nézek, s elhúzom a szám. Gyorsan befejezem a vacsorámat, majd elsietek a szobám felé. Ott hagyom a taláromat, majd egyszerűbb ruhában indulok el sétálni a kastélyban. Penny valószínűleg valamilyen prefektusi megbeszélésen lesz, úgyhogy egyedül leszek. Az udvarra kiérve sétálok egy darabig, majd amikor már senki se lát, átváltozom sassá, s a kastély felé emelkedem. Ugyan regisztrálva vagyok mint animágus, nem hiszem hogy sokan tudják ezt a diákok közül. Jobban is szeretném ha ez így maradna. Az iskola területén körbe repülök a magasban, miközben különböző gondolatok szúrják az oldalam. Félek, hogy ezzel eltávolodhatok az egyetlen barátomtól. Ahogy teltek az évek már így is kevesebbszer tudtunk találkozni, de most? Ráadásul kissé csalódtam, hogy engem nem választottak ki. Ebben az zavart a legjobban, hogy nem tudtam pontosan hogy miért. Nem lenne megfelelő a tanulmányi eredményem? Vagy ennyit számítanának a szociális készségek? Emellett tudtam, hogy ezt a szüleimtől is hallgatni fogom. Az idősebb testvéreim mindketten iskolaelsők, prefektusok voltak. De én... Ez nem éppen felel meg a „majd megmutatom nekik” című tervemnek. Ez csak egy cím volt, de ez lett volna az egyik első lépés a bizonyítás felé. Legalább a vizsgáimat képes leszek majd idén letenni? Mi van ha tényleg túlvállaltam magam és mégse vagyok olyan jó mint hiszem? Annyi kérdés, amire nem nyerhettem választ. Majd idővel... De hogy addig mi lesz, nem tudom. Fogalmam sincs mennyi idő után aztán landoltam egy tisztáson, ahol ismét emberi alakot öltve visszaindultam a hálókörletbe. Útközben kerültem a többi diákot ahogy kifele menet is, s ha minden jól megy, szó nélkül eljutok az ágyamig, ahol nyugovóra térek.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Post by Pandora on Jul 12, 2021 1:00:04 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/cc/5c/a4/cc5ca4000ce68f92007246bdc71bd42e~jpg Gondoltam rá, hogy nem megyek fel vacsorázni, hanem később benézek a konyhára, de… meredek lenne így az első napokban kihagyni a főétkezéseket. Persze abszolút semmi szerepe nem volt ebben az egészben annak, hogy Wyatt és Albus szétszekált, amiért máris tanulok és házit írok, pedig eléggé egyértelműen jeleztem az elhúzott függönyökkel (előbb-utóbb el fogok jutni arra a pontra, hogy egy hangszigetelő bűbájjal lássam el őket), hogy perpillanat nem vágyom társaságra. Még Banshee is mellém állt, és egy ponton egy, a szobánkra roppantul nem jellemző, már-már nőies sikoly jelezte, hogy valakit elkergetett az ágyamtól. A békesség megőrzése érdekében magamtól előbújtam kicsi-de-kellemes-azonban-kicsit-sem-privát búvóhelyemről, mielőtt valaki tényleg kiköt az ágyamban, Banshee ide vagy oda. Talán ideje lenne keresnem egy rejtett szobát vagy ilyesmit a kastélyban, ahová bekuckózhatok a srácok elől is? Félreértés ne essék, a tévhittel ellentétben nem vagyok aszociális, bírom őket – az elmúlt 4 év alatt egészen összekovácsolódtunk – de azért még mindig jobban szeretem a csendet. A szobánkban ezzel többnyire egyedül vagyok.
Szóval vacsorázni is a srácokkal karöltve, Banshee-val szorosan a nyomomban – konkrétan a talárom alatt osont – indultunk el a Nagyterembe. Út közben integettem a szembejövő szellemeknek – amire a fiúk még most is csak a fejüket rázzák – és az ismerős arcoknak, akikkel beszélgetni szoktam. A szokásos helyünkre vetjük le magunkat, Banshee a padon foglal helyet mellettem, és hatalmas, sárga szemeivel a beérkező diákokat figyeli árgus szemekkel. Körülöttünk izgatott fecsegés hallatszik, mint minden étkezés alkalmával. Kviddics, prefektusok, nyári élmények… egy idő után feladom az aktív hallgatózást, csak fél füllel fogadom be a rengeteg infót (így azt is, hogy Zoe és Gemma megint egymás haját tépik), és a többi asztalra fókuszálom a figyelmem fennálló részét. Mindenféle rendszert nélkülözve pásztázom végig a többi asztalt, meg-megállapodva egyes évfolyamtársaimon. Ahogy átsiklik a tekintetem Mattie és Nora felett, megakadok a lány mellett ülő fiún. Ráébredek, hogy nem tudom a nevét, és ez valamiért roppantul zavar – hosszú ideig nézem őt. Elhúzom picit a számat, majd ismét a többieket kezdem vizslatni, így kiszúrom például azt is, hogy Elise-t a háztársai nem túl diszkréten zaklatják. Rosszallóan megcsóválom a fejemet, mert sosem értettem az ilyesmit, habár soha nem is tettem ellene: ami nem az én dolgom, abba viszonylag ritkán avatkozom bele.
Nem viszem túlzásba a vacsorázást, mivel tényleg nem igazán voltam még éhes, így mire McGalagony megszólal, már nagyon-nagyon mehetnékem van, de pechemre az ajtót bezárta a gondnok. Ami meglehetősen furcsa, de bizonyára a bejelentés miatt van. Kifejezéstelen arccal hallgatom végig a többi ház prefektusainak nevét, egyik sem ér váratlanul. Most komolyan, kérdés volt bárki számára is, hogy Mattből prefektus lesz? Noha a Hollóhát újoncaival tudnék vitatkozni, nem sok időm van belelovallni magam a gondolatmenetembe, ugyanis… Ugyanis a Mardekár fiú prefektusának kinevezésekor a saját nevemet hallom. Az ágyamban kellett volna maradnom. Nagyon érnek azok a hangszigetelő függönyök.
Kívülről persze semmi sem látszik, de belül egy kisebb belső krízisen esem át. Semmi kedvem a többi diák ügyes-bajos dolgával vacakolni. Persze, egy önéletrajzon és továbbtanulásnál is pazarul fest majd, hogy prefektus voltam, de ezekkel egyébként sem lett volna bajom. Ugyan éltanuló vagyok, ritkán konfrontálódom a többiekkel. Mindig úgy gondoltam, hogy a prefektusok szükségszerűen amolyan szociális pillangók, akik, nos… értenek ahhoz, hogyan kezeljék a kényes szitukat. Ha lehet, ezekből a szitukból én inkább kimaradnék. Még akkor is ez jár a fejemben, amikor a többiekkel együtt leteszem az esküt, és a smaragdzöld fényben úszó kövön megjelenik a nevem. Hát… tényleg prefi lettem. Legalább anya és Stan bácsi örülni fog neki, azt hiszem. Miután megkapjuk a kitűzőket, követjük a hollóhátas prefektust a kijelölt helyiségbe. A fejemet ingatva mérlegelem az elhangzottakat. Hatalom… bármelyik másik mardekáros srác kiugrana a bőréből a helyemben, ha szabadon szekálhatna bárkit, mégis én állok itt. Talán pont ezért? Piszkosul hosszú és zsúfolt lesz ez az év. Még szerencse, hogy szeretem a kihívásokat.
Miután az idősebb prefektusok magunkra hagynak, hogy „ismerkedjünk”, pár másodpercig kínos csendben nézzük egymást a többiekkel. – Sziaszt... – kezdené Penny, de pont egyszerre szólalnak meg Phoebe-vel, így egymásra néznek, majd Penny int, hogy folytassa a másik lány, mire az csak elégedetten bólint. – Szóval sziasztok! Mivel nincsen annyira sok időnk, de én például mindenkire kíváncsi vagyok, ezért azt javaslom, hogy mindenki először körülbelül két percben mutatkozzon be, akkor is elmegy már a fele időnk. Okés? Ki akarja kezdeni? – néz körbe céltudatosan a lány, mintha nem is feltételezné, hogy valaki ellent mond neki. Penny és Caidan továbbra is mosolyog, Tiana csak a szemét forgatja, összefonja a karját a mellkasa előtt, miközben hátrasöpri hosszú, aranyló haját. Az estét végül Mattie menti meg, cseppet sem meglepő módon. – Sziasztok! Én Matthew Owler vagyok. Nagyon megtisztelhető, hogy veletek együtt figyelhetek arra, hogy az iskola a lehető legzökkenőmentesebb legyen, és mindenki kiélvezhesse az itt töltött időt... – Itt Moirára tekint. – Nem igazán tudom mit mondhatnék még… Szeretek kviddicsezni, és a varázslényeket is szeretem, de ennek ellenére leginkább az aurori pályával szemezek... – Előmászik egy bólintér, ami mosolyt csal az arcomra. Szeretem a kis zöld fickókat, mókásak. Láthatóan Mattie-nek is egyfajta bátorságot ad a beszédhez, így folytatja. – Ja, és ha esetleg találnátok egy kóbor bólintért a kastélyban, akkor az valószínűleg az én Hexim. Ez így... jó lesz? Persze, hogy jó, Matt, mint bármi, aminek általában nekifogsz… oké, a csajozás kicsit zötyögős, de előbb-utóbb az is meglesz. Biccentek egyet neki, inkább csak szimpátiából, mint válasz gyanánt. Őt Moira követi a bemutatkozással. – Üdv, mindenkinek. Én Moira Magpie vagyok, és kicsit még próbálom feldolgozni a kinevezést... de nagyon örülök a közös munkának mindenkivel. A kviddics nekem is kedvenc, a varázslények nem annyira, de mágiatörténetből nehéz megfogni. És... hát ja. Örülök, ha segíthetek. Azt hiszem, Moirával sem váltottam soha két szónál többet, amit most egy kicsit bánok, mert rendes lánynak tűnik. Penny csillogó szemmel hallgatja őket, majd ő is nagy lelkesen, szinte sugározva feláll. – Haligali, én Penny Haywood vagyok és úúúúgy örülök, hogy mindannyian itt vagyunk! Én szintén nagyon lelkes vagyok és tűkön ülök, hogy együtt dolgozhassunk és megismerhessük egymást, mert mindannyian szimpatikusnak tűntök így elsőre. Amit szeretek, hmm... – elgondolkodik kicsit. – Kedvencem a bájitaltan, de a bűbájtanért is odavagyok. Én is kviddicsezem, de azért nem hiszem, hogy ez lesz az életpályám... Ja, és imádok új embereket megismerni és beszélgetni velük! Azt hiszem, ennyi, bocsi, ha sokat beszéltem! – vigyorog, majd visszaül. Ezután villámgyorsan Phoebe pattan fel. Olyan egyenesen áll, mintha karót nyelt volna. Mindenkin végighordozza a tekintetét. Nagyon-nagyon komolyan veszi magát a lány. Talán túl komolyan is… – Sziasztok! Phoebe Richardson vagyok, szintúgy örülök a kinevezésnek és én is várom a munkát – kezdi. – Én nagyon szeretem az Aritmetikát, az Asztrológiát és bármit, aminek köze van a matekhoz vagy logikusan levezethető. Valami ilyesmivel is szeretnék foglalkozni később, még az építészen is elgondolkodtam. Egyelőre többet nem mondanék, ha ismerkedünk, úgyis sok minden ki fog még derülni! Bár a gondolataim részben még mindig akörül forognak, hogy mégis hogyan kötöttem itt ki, nagyon figyelek a többiek bemutatkozására is. Leginkább itt lenni sem nagyon szeretnék, de ez részletkérdés, és már letettem az esküt, szóval… ha már csinálom, legalább csináljam jól. Phoebe után senkinek sem akaródzik megmozdulni, így végignézek a többieken, majd felállok, és kihúzom magam. Essünk túl rajta. – Sziasztok! Én Damien Winchester vagyok, szólítsatok csak Damennek – mutatkozom be, a hangom nyugodt, és a testtartásomon is lazítok kicsit. – A kedvenc tárgyaim a gyógynövényismeret, a bájitaltan és a legendás lények. Magizoológiával, drakológiával szeretnék foglalkozni, ha végeztünk. Én is szeretek kviddicsezni, illetve sokat olvasok és rajzolok. – Néhány másodpercig hallgatok, ahogy elmélázom, mit mondhatnék még, de végül csak megvonom a vállam. – Kíváncsian várom, mit tartogat ez az év. – Félmosolyra húzom az ajkaimat, majd visszaülök a székemre. Egész jól ment, azt hiszem. Sikerült nem nyilvánvalóvá tennem, mennyire nem érzem magam idevalónak. Penny természetesen nem bírja ki és közbeszól. – Nem is tudtam, hogy szeretsz rajzolni! Ez tök menő! – mondja kedvesen és lelkesen. – Majd mutatsz párat? – kérdezi még, majd csendben marad, mert Phoebe lepisszegi, hogy ne húzza az időt. Nyíltan nem, csak egy kurta biccentéssel válaszolok, nehogy az én fejem is leharapják. Kicsit hangulatromboló, elvégre az ismerkedés lenne a célunk, de mindegy... Caidan kissé feszengve tápászkodik fel a helyéről, majd ő is belekezd. – Hali! Caidan Scott vagyok! Bár én nem vagyok menő kviddicses, sportolni alapvetően szeretek, illetve szabadidőmben imádok gitározni, írtam is pár dalt, de azért azt nem fogom bemutatni egy ideig, az biztos... – mosolyog Penny-re a fiú, aki kicsit lebiggyeszti az ajkát, de megértően bólint. – Majd egy nap! – mondja biztatóan, mire Caidan felvillantja ezer wattos mosolyát, amire még Tiana-nak is hunyorognia kell, majd folytatja. – A kedvenc tárgyaim a sötét varázslatok kivédése és a gyógynövénytan, de még nem tudom pontosan, mit szeretnék kezdeni az életemmel... Asszem, ennyi... Köszi, hogy meghallgattatok! – teszi még hozzá egy kellemes mosollyal, majd leül és szinte abban a pillanatban áll fel Tiana, aki megint hátralöki a haját. – Na, gyorsan letudom a körömet... – kezdi kissé unottan. Annyira tipikusan Tiana, hogy ha süket és vak lennék, akkor is kiérezném az aurájából, hogy ő az. Brrr. – Tiana Moon vagyok, jó vagyok Bűbájtanból, valami ilyesmivel is akarok foglalkozni. Talán... Nem szoktam sok mindent elárulni magamról, úgyhogy magamról ennyit, majd ha veszi valaki a fáradtságot, hogy valóban megismerjen, akkor mesélek... – mondja kicsit frusztráltan és kecsesen visszahuppan a helyére. Hart maradt csak hátra, aki mostanáig a falnál állt. – Quinn Hart vagyok – mutatkozik be hűvösen –, és tulajdonképpen minden érdekel, amit ebben az iskolában meg lehet tanulni, és igazán várom a közös munkát – préseli ki magából. Ahogy Quinn megszólal, felé fordulok, és alaposan végigmérem a srácot. Lerí róla, hogy nem szimplán kényelmetlenül érzi magát, mint mondjuk én, hanem a háta közepére sem kívánja ezt az egészet. A vészcsengőm kapcsol – nem szép ilyet gondolni, de jobb lesz vigyázni vele. Elhúzom kicsit a szám, de inkább nem reagálok rá hangosan. – Őőő, na! Én arra gondoltam, hogy mi lenne, ha szerveznénk közös programokat, ahol ismerkedni is tudunk meg a feladatokról is tudunk beszélni meg ilyesmi. Gondolok én itt közös tanulásra vagy közös társas estre vagy ilyesmi. Mit szólnátok hozzá? – néz körbe Penny csillogó szemmel. Szerencsére túllendül a pillanatnyi zavaron, bár a közös programok, közös tanulás ígérete engem nem annyira dob fel, mint azt illene... Én szeretem a csendet. Ó, egek. Mibe keveredtem? – Én benne vagyok minden további nélkül! Sőt, talán már most jelentkeznék Moira professzor mágiatörténet óráira ha lehet. – Láthatóan nem csak engem akasztott meg Quinn kisugárzása, Matt is mintha kényelmetlenül érezné magát. – Moira professzor áll rendelkezésedre! – bólint Moira egy vigyorral. – Egyébként én is nyitott lennék a dologra. Nem árt, ha kicsit tudjuk támogatni egymást. – Nos, én nagyon örültem, de még egy csomó házim van, mert nyilván az első nap már leterheltek... Tervezgessetek csak, majd meglátom, hogy fér bele... – legyint kissé hanyagul, majd ráveszi magát és rám néz. – Majd tájékoztatsz légyszi, hogy mi volt? Köszi... – préseli ki magából. – Na, sziasztok! Tiana egy Mattie-nyi idővel később felkel – láthatóan elege lett belőlünk –, majd felém fordul. Az elmúlt négy évben talán ez volt a leghosszabb mondat, amit nekem címzett... érdekes. Csak biccentek neki válaszul, mielőtt hajlobogtatva lelépne a teremből. Egek… nem vagyok én erre kellően felkészülve. Asszem', ha már megnyertem magamnak ezt a pozíciót, legalább az esélyét meg kell adnom a közösködésnek. – Hát... Nem mindenki ugyanolyan lelkes, igaz? – vakarja meg a tarkóját zavartan Caidan. – Amúgy én is nagyon pártolok bármilyen közös programot... És a mágiatörténet órára én is beneveznék, bár lehet, nem lesz mindig alkalmas... – mondja mosolyogva. Már nyitnám a szám, hogy én is beleegyezésem adjam, de Phoebe gyorsabb. Csak a jó modorom akadályoz meg abban, hogy felnyögjek, miközben hallgatom. Fá-rasz-tó. – Igen, igen... Nekem is rendkívül zsúfoltak a napjaim, úgyhogy legalább két héttel előtte tervezzünk, jó? Gondolom, az mindenkinek jó úgy, ha nekem is belefér... – fontoskodik kicsit megint. – Phoebe... – kezdem a lehető legsemlegesebb hangon, amit meg tudok ütni. Igazából mindegy lenne, hogy közlöm vele. Úgyis kötözködésnek fogja venni. – Nem azért, hogy kötekedjek, vagy ilyesmi, de mindannyian elfoglaltak vagyunk. Nem hét embernek kell egyhez igazodni – nézek a lány szemébe, és megeresztek egy halvány mosolyt. Tulajdonképpen mindegy, az ilyen emberek általában megsértődnek, ha valaki jelzi nekik, hogy nem ők a világ közepe. Beletúrok a hajamba, majd a többiek felé fordulok. – Én egyedül szoktam tanulni – meg úgy általában lenni, Damen, gondolom magamban – de a társasozásra, ilyesmikre... nyitott vagyok. A társasjátékos karrierem az anyámmal és a nővéremmel való karácsonyi römi-partijainkban kifulladt. Maryvel régen elég sokat sakkoztunk, de mindig feltöröltem vele a padlót, így már ez is csak a múlté. – Phoebe, tényleg hagyd a többieket is szóhoz jutni... Nem neveztünk ki vezetőt. Egyébként – fordul Quinn felénk, még engem is meglep egy kicsit, hogy egyáltalán beleszólt a helyzetbe – nem vagyok egy nagy társasjátékos, nem is ismerek sokat, de ha valakinek van türelme megtanítani… Phoebe kissé fagyos tekintettel néz rám, Quinn megszólalása aligha dobott a hangulatán. Quinnre sandítok, ahogy közvetlen utánam felszólal, és csak hümmögök egy kicsit – aki a közelemben ül, talán még hallhatja is. – Pedig éppen azt teszed, de mindegy... Éppen ezért kérdeztem, hogy jó-e, ha két héttel előtte tervezünk, okoskám... – forgatja türelmetlenül a szemét (na, ki kezdett el személyeskedni?), majd Quinn felé fordul. – Nem úgy láttam volna, mintha bárki más hirtelen meg akart volna szólalni, szóval ezt csak figyelmen kívül hagyom... – mondja teljesen komolyan. Hát, ha figyelmen kívül hagynád, akkor nem kommentálnád... – Amúgy is éppen arra vártam, hogy válaszoljatok! És nem is akarok vezető lenni, viszont koordinálni kell magunkat, hogy összejöjjenek a dolgok... – gondolkodik el, majd felsóhajt. – Jó, na, befogtam... – morogja még, majd csendben marad. Caidan csak kínosan érzi magát, hirtelen Penny sem tudja, mit mondjon. Szándékosan nem reagálok. Csak még jobban felfújná magát, és az senkinek sem hiányzik – pláne nem nekem. Moira igyekszik elsimítani a dolgot. – Hé, hé, hé, srácok. Ha most elkezdünk egymásnak esni egy közös program kapcsán, akkor szép kis évünk lesz. Mind tudjuk, hogy kemény a suli, tele vagyunk tárgyakkal, és még csak most kezdődött az év. De vannak hétvégék, és hét közben sem hiszem, hogy minden este foglalt mindenkinek. Azt meg, hogy össze is jön, amit terveztünk, vagy nem, úgyis meglátjuk. Ember tervez, a kopogószellem a padláson végez, tudjátok... – Senki sem esett neki a másiknak – vonom meg a vállamat, és a griffendéles lányra nézek. Én tényleg nem sértésnek szántam a dolgot, arról nem tehetek, hogy Hollóhát hercegnő egója ilyen nehezen viselte a konstruktív kritikát. – Egyébként fair pont, Moira. Szükségtelen ekkora hűhót csinálni egy-egy estényi időből. Bőven lesz alkalmunk összeszokni. Teher alatt nő a pálma, ugyebár… Mattie egész idáig oda-vissza kapkodta köztünk a fejét, láthatóan zavarta a helyzet, de nem tudott vele hirtelen mit kezdeni, akárcsak Penny. – Akkor most, hogy megbeszéltük, hogy szervezünk majd közös programokat, akkor mit szólnátok, ha most hétvégén lemennénk a tóhoz például... piknikezni? Most még nincs annyi tanulnivalónk, így talán mindenkinek belefér az idejébe. Mattie-re pillantok, ahogy feláll és feldobja a piknik ötletét. Mikor rám néz, csak egy apró biccentéssel jelzem, hogy részemről is működőképes ötletnek tartom – bár nem igazán tudom elképzelni magam, ahogy szendvicset falatozom egy kockás terítőn, na de... mindent el kell kezdeni egyszer, nemde? – Én nagyon támogatom! – ért egyet Caidan kedvesen. – Remek, remek! – szólal fel Penny, nem is feszegetve tovább a korábbi kis összezörrenést, amiért mindenki hálás. – Csak ugye az van, hogy hétvégén mindenkinek van kviddics edzése, de kell lennie egy délelőttnek vagy délutánnak, mert Quinn és Phoebe sem kviddicsezik... – mosolyodik el kedvesen. – Nekünk Matt-tel – villant társára egy cuki mosolyt – szombat délután van edzésünk. Damien, Moira, nektek hogy van? – kérdezi érdeklődve tőlük. – Nekem vasárnap délelőtt van edzésem, Penny. – Nekem vasárnap délután és csütörtökön van – feleli a griffendéles lány. – Ez remek! Akkor a szombat délelőtt mindenkinek szabad, ugye? Szerintem az remek lenne! Még jó időt mondanak, szóval kiélvezhetjük a nyár utolsó sugarait is! Jaj, igen, azt szerettem volna kérdezni, hogy akkor itt csak mi nyolcan legyünk, igaz? Vagy hívhatunk egy-két embert magunkkal? – néz körbe kicsit tanácstalanul a lány. Caidan elmosolyodik. – Szerintem ha egy-két embert hozol magaddal, nem harapjuk le a fejedet... – mondja neki. – Hááát, szerintem egyelőre ismerkedjünk így nyolcan... Meg ha mindenki hoz egy-két embert, az máris tizenhat vagy huszonnégy fő... Én azt javaslom, maradjunk kicsiben... – mondja határozottan Phoebe. Caidan csak megrántja a vállát. Személy szerint én is a kicsi felé húzok, nem szeretnék hirtelen egy kerti partiba csöppenni. – Hát, ez is jogos pont, nekem igazából mindegy... – motyogja még. – Jó, végülis először lehetünk csak kevesen... – adja be a derekát Penny is kicsit csalódottan. Mielőtt azonban bárki bármit hozzáfűzhetne, Friccs masírozik be a terembe, hogy véget vessen a mókának. Eléggé beleélte magát a saját maga kreálta képbe, mely szerint a lábujjunknál fogva lógat fel majd minket, ezért amilyen gyorsan csak lehet, el is köszönök a többiektől, és kislisszolok az ajtón.
Senki sem teszi szóvá az öregnek, hogy cirka két óra van hátra takarodóig, és ez így is van jól.
Miután kellő távolságba értem, teszek egy kis sétát a kastély folyosóin, majd letelepedem az egyik nyugisabb ablakba, hogy onnan bámulhassam a birtokot. Észre sem veszem, hogy a prefektusi kitűzőmet babrálom, amíg Banshee fel nem ugrik az ölembe. Furcsa volt ez a kis „ismerkedés”, elég gyorsan elrepült az idő. Egy kicsit könnyebbé tette elfogadnom a helyzetet, bár valamikor biztosan meg fogom kérdezni Lumspluckot, hogy miért pont engem dobott be a mardekáros fiúk közül. Mindenesetre… Roppant hosszú és sűrű évnek nézünk elébe.
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Jul 21, 2021 17:19:55 GMT 1
#s://i~pinimg~com/736x/94/3d/70/943d70a5802af2e8e9584356c18638b9~jpg Noraval való beszélgetés közben bár meglátom, hogy Elise-t szekálja a két ügyeletes rosszfiú, de mielőtt felhergelhetném magam annyira, hogy ez kívül is meglátszon, addigra McGalagony professzor szólal meg. Felvont szemöldökkel fordulok a nagyterem ajtaja felé, amit érdekes módon bezártak. Végül egy mély sóhajtással lenyugtatom magam és nem bocsátkozom feltevésekbe. Hamarosan úgyis megtudjuk, miről van szó. És igazam is lett. Szóval Prefektusi Ceremónia… Bár igyekszem lenyugtatni magam, de mégis nagyon izgulok. A bátyám is prefektus volt, én pedig nem szeretném ha a családom csalódna bennem. Ennek ellenére viszont nem érzem úgy, hogy alkalmas lennék rá. Bár az igazgatónő minden szavára figyelek, ezen belső őrlődésem miatt a kíváncsiságom és örömöm nem épp felhőtlen. Igazán gyerekes , hogy ilyen miatt aggódom, ezt jómagam is tudom. Nem dől össze a világ, ha nem leszel mindenből ugyanolyan jó, mint a bátyád… szajkózom magamnak immáron ötödik éve. Meg családomból sem mondja azt senki, hogy ugyanolyan jónak kellene lennem, mint Al. De a gesztusukból, félszavakból mégis azt érzem, hogy csalódnának, ha nem hoznám a színvonalat… De ideje ténylegesen is odafigyelni. A hugrabuggal kezdenek. Lányok közül biztosan Penny lesz az… gondolom magamban. Láss csodát, igazam lett! Mondjuk meg is lepődtem volna ha nem. Következőként pedig a saját nevemet hallom, mire felkapom a fejem. Kell egy pár másodperc, mire realizálom, de a testem azonnal reagál, s már emelkedik is fel a padról. Tom vállveregetése is csak később jut el az agyamig. Nem vagyok képes felfogni, hogy amellett, hogy a kviddics csapatunk kapitányává választottak, még prefektus is leszek. Tán álmodom? Mi lesz a következő? Hogy egy párt fogok alkotni a szerelmemmel, és lesz valamilyen különleges esemény, ahol együtt jelenhetünk meg? Na jó, nyugodj meg szépen Mattie, és maradjunk a realitás talaján... Ez nem valószínű, hogy megtörténne, de később ábrándozhatok majd rajta. Most pedig irány fel a pódiumra, ne legyél tök! Annyira izgatott vagyok és a gondolataimba mélyedek, hogy szimplán rábólintok, hogy meghívom Tommyt egy vajsörre. Visszavigyorgok Penny-re, s előbb a pacsiját, majd az ölelését is viszonzom. Bár nem töltünk mostanság annyi időt együtt, de nagyon közel áll hozzám a lány. Mintha csak testvérek lennénk. Jobb szót nem találok rá. Elsétálunk a pulpitushoz, ahol úriember módjára előre engedem, majd őt követve én is kezet rázok az igazgatónővel. Ezután csillogó szemekkel megtapsolom az összes többi prefektust, kezet is fogok velük (legalábbis én mindenkinél kinyújtom a kezem, aztán vagy elfogadják, vagy nem). - Kedves leendő prefektusok. Reméljük, mindannyian érzik ennek a feladatnak a súlyát és felelősségét. Önök lesznek felelősök a többiekért és szabályokért. Önök lesznek a példaképei a fiatalabbaknak. Készen állnak erre? – Kérdi a nő felénk fordulva. – Igen, McGalagony professzor! – Bólintok a professzor kérdésére remélhetőleg nem teljesen egyedül. Bár ezen a ponton nem érdekel, olyan boldog vagyok! Ezután a kövek felé int, amikbe a fogadalom van belevésve. - Ígérem a Roxfort és a Ház alapítóinak nevében Hogy munkámmal az iskolai színvonalat és közösségi életet fogom növelni Társaim segítőkeze leszek, nem hagyom, hogy negatív hatás érjen bárkit Bástyája és védelmezője leszek a gyengébbnek Társa és barátja, kinek az kell Támogatom és eredményességre segítem Fogadom a Roxfort és a Ház alapítóinak nevében Hogy eskümet meg nem szegem! – Mondom el egyszerre az eskümet Pennyvel, miközben kihúzom magam, s a mellem is dagad a büszkeségtől. A kő az eskünk után felizzik, s ahogy elbambulok rajta, látom megjelenni először Penny, majd a saját nevemet is. Következőnek pedig McGalagony igazgatónőtől megkapjuk a jelvényeket, amire én a szemébe nézve csillogó szemmel biccentek egyet. Majd követem kifelé az idősebb prefektusokat, de természetesen a csoport hölgytagjait magam elé engedem. Figyelmesen végig hallgatom az idősebbek mondanivalóját, majd mikor gratulálnak kezet fogok azzal, aki elfogadja, majd elköszönök tőlük, s csend telepszik ránk. Egészen addig, míg Penny és Phoebe egyszerre nem szólal meg. A háztársamra mosolygok, ahogy átadja a szót a hollóhátas lánynak. ~~~ Pár perccel később magatokra hagynak az idősebbek, így nyolcan maradtok a helyiségben. Pár pillanatig csend száll rátok, ahogy mindenki végig nézi a társaságot, végül Penny szélesen elmosolyodik és megszólal kedves hangján. - Sziaszt... - kezdené, de pont egyszerre szólalnak meg Phoebe-bel, így egymásra néznek, majd Penny int, hogy folytassa a másik lány, mire az csak elégedetten bólint. - Szóval sziasztok! Mivel nincsen annyira sok időnk, de én például mindenkire kíváncsi vagyok, ezért azt javaslom, hogy mindenki először körülbelül két percben mutatkozzon be, akkor is elmegy már a fele időnk. Okés? Ki akarja kezdeni? - néz körbe céltudatosan a lány, mintha nem is feltételezné, hogy valaki ellent mond neki. Penny és Caidan továbbra is mosolyog, Tiana csak a szemét forgatja, összefonja a karját a mellkasa előtt, miközben hátra söpri hosszú, aranyló haját. ~~~ Körbenézek, majd ha senki nem szólal meg, még Penny sem, akkor megköszörülöm a torkom. - Sziasztok! Én Matthew Owler vagyok. Nagyon megtisztelhető, hogy veletek együtt figyelhetek arra, hogy az iskola a lehető legzökkenőmentesebb legyen, és mindenki kiélvezhesse az itt töltött időt... - Itt Moirára tekintek miközben azon filózom mit mondhatnék még. - Nem igazán tudom mit mondhatnék még...- Vakarom a tarkómat zavaromban. - Szeretek kviddicsezni, és a varázslényeket is szeretem, de ennek ellenére leginkább az aurori pályával szemezek... - Közben előmászik Hex. - Ja, és ha esetleg találnátok egy kóbor bólintért a kastélyban, akkor az valószínűleg az én Hexim. Ez így... jó lesz? - Nézek körbe megerősítést várva. Kicsit még sokkos vagyok, hogy prefektussá választottak, így egy kicsit még úgy tűnhet, hogy nagyon félénken állok a dolgokhoz. Pedig csak... alig tudom elhinni, hogy tényleg itt állhatok ilyen csodás emberek közt... még ha az olcsó kínai másolatom is köztük van. - Üdv, mindenkinek. Én Moira Magpie vagyok, és kicsit még próbálom feldolgozni a kinevezést... de nagyon örülök a közös munkának mindenkivel. A kviddics nekem is kedvenc, a varázslények nem annyira, de mágiatörténetből nehéz megfogni. – A varázslényes résznél biztatóan rámosolygok. - És... hát ja. Örülök, ha segíthetek. – Na igen. Moira Penny mellett a tökéletes prefektus alapanyag. Míg Penny egy kedves, segítőkész barátságos lány, addig Moira pedig a vagány, határozott, de ugyanakkor nagyon jó fej lány, és mindketten látják az emberek igazi valóját, ami ritka képesség. ~~~ Penny csillogó szemmel hallgatja Matt-et és Moira-t is, majd ő is nagy lelkesen, szinte sugározva feláll. - Haligali, én Penny Haywood vagyok és úúúúgy örülök, hogy mindannyian itt vagyunk! Én szintén nagyon lelkes vagyok és tűkön ülök, hogy együtt dolgozhassunk és megismerhessük egymást, mert mindannyian szimpatikusnak tűntök így elsőre. Amit szeretek, hmm... - elgondolkodik kicsit. - Kedvencem a bájitaltan, de a bűbájtanért is odavagyok. Én is kviddicsezem, de azért nem hiszem, hogy ez lesz az életpályám... Ja, és imádok új embereket megismerni és beszélgetni velük! Azt hiszem, ennyi, bocsi, ha sokat beszéltem! - vigyorog, majd visszaül. ~~~ Rámosolygok Pennyre miután visszaül, de utána rögtön Phoebe is darálni kezdi a bemutatkozó szövegét, így többre sajnos nincs időm. ~~~ Ezután villámgyorsan Phoebe pattan fel, és olyan egyenesen áll, mintha karót nyelt volna. Mindenkin végig hordozza a tekintetét, majd ő is belekezd. Csak úgy árad belőle a fegyelem, de nem ellenséges, csak kicsit... Túlságosan határozott. - Sziasztok! Phoebe Richardson vagyok, szintúgy örülök a kinevezésnek és én is várom a munkát - kezdi. - Én nagyon szeretem az Aritmetikát, az Asztrológiát és bármit, aminek köze van a matekhoz vagy logikusan levezethető. Valami ilyesmivel is szeretnék foglalkozni később, még az építészen is elgondolkodtam. Egyelőre többet nem mondanék, ha ismerkedünk, úgyis sok minden ki fog még derülni! - mondja, majd elegánsan leül. ~~~ Wow… csak wow…Phoebe után van egy kis kellemetlen szünet… mintha senki nem akarná folytatni a sort. Végül Damien lesz a megmentőnk. - Sziasztok! Én Damien Winchester vagyok, szólítsatok csak Damennek. A kedvenc tárgyaim a gyógynövényismeret, a bájitaltan és a legendás lények. Magizoológiával, drakológiával szeretnék foglalkozni, ha végeztünk. Én is szeretek kviddicsezni, illetve sokat olvasok és rajzolok. – Áhh igen. Már nagyon hamar feltűnt, hogy egészen jól ért a varázslényekhez. Érdekesnek találom a munkaválasztását. Ezek a pályák engem is érdekelnek ugyan, de mivel én eleve ebbe a közegbe születtem, kissé másra vágyom. De kívánom neki, hogy sikerrel járjon. Hmmm, lehet egyszer elhintem édesanyámnak, hogy van egy hozzá hasonló sárkánymegszállott az évfolyamomon. Odáig meg vissza lesz érte! mosolygok magam elé, ami inkább úgy néz ki, mintha Damienre mosolyognék így. - Kíváncsian várom, mit tartogat ez az év. ~~~ Penny nem bírja ki és közbeszól. - Nem is tudtam, hogy szeretsz rajzolni! Ez tök menő! - mondja kedvesen és lelkesen. - Majd mutatsz párat? - kérdezi még, majd csendben marad, mert Phoebe lepisszegi, hogy ne húzza az időt. Csak azt nem veszi figyelembe, hogy éppen az ismerkedést rontja el ezzel, ami a lényeg lenne. ~~~ Kissé szemrehányó tekintettel nézek Phoebe-re, aki lepisszegi Pennyt. Pont az lenne, hogy egy kötetlen ismerkedős beszélgetés kerekedjen ebből… gondolom magamban enyhe idegességgel. De ezután tekintetem az imidzstolvajra téved. Jó, na. Nem rossz ember, csak lopja már valaki más imidzsét… nekem csak ez az egy van…
~~~ Caidan kicsit félve áll fel, de mosolyog. Zsebre dugja egyik kezét. - Hali! Caidan Scott vagyok! - kezdi, egyre jobban felbátorodik. - Bár én nem vagyok menő kviddicses, sportolni alapvetően szeretek, illetve szabadidőmben imádok gitározni, írtam is pár dalt, de azért azt nem fogom bemutatni egy ideig, az biztos... - mosolyog Penny-re a fiú, aki kicsit lebiggyeszti az ajkát, de megértően bólint. ~~~ Betikkel a szemem a gitározásra. ~~~ - Majd egy nap! - mondja biztatóan, mire Caidan felvillantja ezer wattos mosolyát, amire még Tiana-nak is hunyorognia kell, majd folytatja. - A kedvenc tárgyaim a sötét varázslatok kivédése és a gyógynövénytan, de még nem tudom pontosan, mit szeretnék kezdeni az életemmel... - jön kicsit zavarba, mert nem tudja, ez mennyire ciki. - Asszem, ennyi... Köszi, hogy meghallgattatok! - teszi még hozzá egy kellemes mosollyal, majd leül és szinte abban a pillanatban áll fel Tiana, aki megint hátralöki a haját. ~~~ Még nem teljesen térek magamhoz a sokkból, hogy a srác jobban hasonlít rám, mint kéne, mikor már áll is fel Tiana, hogy letudja a saját körét. ~~~ - Na, gyorsan letudom a körömet... - kezdi kissé unottan. - Tiana Moon vagyok, jó vagyok Bűbájtanból, valami ilyesmivel is akarok foglalkozni. Talán... Nem szoktam sok mindent elárulni magamról, úgyhogy magamról ennyit, majd ha veszi valaki a fáradtságot, hogy valóban megismerjen, akkor mesélek... - mondja kicsit frusztráltan és kecsesen visszahuppan a helyére. ~~~ Mialatt Tiana beszél, hirtelen rossz érzés fog el. Körbejáratom a többieket a tekintetem, s megáll Quinn-en, aki akkor éppen Penny-t vizslatja egy baljós mosollyal. Összehúzom a szemeimet, ugyanis nem tudom mire vélni ezt az egészet. Nem értem, miért néz így Penny-re, és azt sem értem, hogy lett prefektus… Végig figyelem, ahogy ellöki magát a faltól, és beszélni kezd. - Quinn Hart vagyok, – Hangja jegesebb, mint Tianáé, ami elég nagy szó… - és tulajdonképpen minden érdekel, amit ebben az iskolában meg lehet tanulni, és igazán várom a közös munkát. - Hát hogyne… Bármennyire is csúnya dolog, nagyon nem kedvelem… gondolom magamban. ~~~ Quinn közepesen meggyőző beszéde után pár pillanatig hűvös csönd áll be, majd ismét Penny szólal meg egy fokkal kevésbé széles mosollyal. - Őőő, na! Én arra gondoltam, hogy mi lenne, ha szerveznénk közös programokat, ahol ismerkedni is tudunk meg a feladatokról is tudunk beszélni meg ilyesmi. Gondolok én itt közös tanulásra vagy közös társas estre vagy ilyesmi. Mit szólnátok hozzá? - néz körbe csillogó szemmel. ~~~ Elismerően tekintek a lányra, miután nagy nehezen leemelem a tekintetem Quinnről. Mindig tudja, hogyan oldja a feszültséget, s ezért nagyon csodálom. Lelkesedéséből rám is ragad, és eltereli a figyelmemet a sötét gondolataimról, meg arról, hogy mennyire nem kedvelem Quinn-t. - Én benne vagyok minden további nélkül! - Mosolygok rá. - Sőt, talán már most jelentkeznék Moira professzor mágiatörténet óráira ha lehet. - Nézek itt az említettre, ám kissé zavarban vagyok. Nem szeretek sebezhető lenni, de kellenek a jó eredmények, szóval muszáj segítséget kérnem. - Moira professzor áll rendelkezésedre! -A lány vigyora nyugtatólag hat rám. - Egyébként én is nyitott lennék a dologra. Nem árt, ha kicsit tudjuk támogatni egymást.~~~ Mikor Penny megszólal, Tiana türelme láthatóan kezdi megadni magát. Még Mattie-t meghallgatja, de aztán felpattan, mielőtt megszólalna bárki. - Nos, én nagyon örültem, de még egy csomó házim van, mert nyilván az első nap már leterheltek... Tervezgessetek csak, majd meglátom, hogy fér bele... - legyint kissé leszarom stílusban. Majd ráveszi magát és Damien-re néz. - Majd tájékoztatsz légyszi, hogy mi volt? Köszi... - préseli ki magából. - Na, sziasztok! - mondja, majd szőke hajzuhataga libben és már el is tűnt a csaj. Caidan az első, aki felocsúdik. ~~~ Na jó… tényleg nem értem, hogy nevezhettek ki olyan embereket, akiket ennyire nem érdekel ez az egész… Mármint persze, én sem vagyok tökéletes, de én legalább szeretném megismerni a többieket, illetve tenni valamit a közösségért… A wish-remake hangjára ocsúdok fel gondolataimból. ~~~ - Hát... Nem mindenki ugyanolyan lelkes, igaz? - vakarja meg a tarkóját zavartan. - Amúgy én is nagyon pártolok bármilyen közös programot... És a mágiatörténet órára én is beneveznék, bár lehet, nem lesz mindig alkalmas... - mondja mosolyogva, mire nekem betikkel a szemem egy kicsit aztán Phoebe szólal meg. - Igen, igen... Nekem is rendkívül zsúfoltak a napjaim, úgyhogy legalább két héttel előtte tervezzünk, jó? Gondolom, az mindenkinek jó úgy, ha nekem is belefér... - fontoskodik kicsit megint. ~~~ Összenézek Pennyvel Phoebe szavaira, ám mielőtt megszólalhatnék, hogy elcsitítsam a kedélyeket, Damien szólal fel elsőként. ~~~ - Phoebe... Nem azért, hogy kötekedjek, vagy ilyesmi, de mindannyian elfoglaltak vagyunk. Nem hét embernek kell egyhez igazodni – Bár egyetértek vele, de véleményem szerint nem pont így kellett volna megközelíteni a dolgot Phoebe esetében. - Én egyedül szoktam tanulni – Folytatja Damen - de a társasozásra, ilyesmikre... nyitott vagyok. – Küldök felé egy visszafogott mosolyt, ami hamarosan le is hervad az arcomról, mert Quinn szólal meg. - Phoebe, tényleg hagyd a többieket is szóhoz jutni... Nem neveztünk ki vezetőt - Jajj, csak ne Quinn! nyögök magamban, ahogy a fiú mosolyára nézek, ami csupa rossz érzést kelt bennem. Vajon mire játszik? Fel akarja dühíteni? Vitát akar szítani? Vagy csak paranoiás lennék? - Egyébként nem vagyok egy nagy társasjátékos, nem is ismerek sokat, de ha valakinek van türelme megtanítani... - Ó, jaj… Bár tudom, hogy nem kellene, de kezdek kombinálni. Nagyon nincsenek jó érzéseim ezzel a sráccal kapcsolatban. Jó lesz vele vigyázni… ~~~ Phoebe kissé fagyos tekintettel néz Damen-re. - Pedig éppen azt teszed, de mindegy... Éppen ezért kérdeztem, hogy jó-e, ha két héttel előtte tervezünk, okoskám... - forgatja türelmetlenül a szemét, majd Quinn felé fordul. - Nem úgy láttam volna, mintha bárki más hirtelen meg akart volna szólalni, szóval ezt csak figyelmen kívül hagyom... - mondja teljesen komolyan. - Amúgy is éppen arra vártam, hogy válaszoljatok! És nem is akarok vezető lenni, viszont koordinálni kell magunkat, hogy összejöjjenek a dolgok... - gondolkodik el, majd felsóhajt. - Jó, na, befogtam... - morogja még, majd csendben marad. Caidan csak kínosan érzi magát, hirtelen Penny sem tudja, mit mondjon. ~~~ Én sem tudok megszólalni, de én inkább azért, mert a Quinn iránti ellenszenvem átvette a gondolataim felett az irányítást, így kénytelen Moira rendet rakni köztük. Nagyon hálásak lehetünk azért, hogy ő itt van köztünk. Szerencsére mi jól meg is értjük egymást, úgyhogy remélhetőleg a közös munka is gördülékenyen fog menni. - Hé, hé, hé, srácok. Ha most elkezdünk egymásnak esni egy közös program kapcsán, akkor szép kis évünk lesz. Mind tudjuk, hogy kemény a suli, tele vagyunk tárgyakkal, és még csak most kezdődött az év. De vannak hétvégék, és hét közben sem hiszem, hogy minden este foglalt mindenkinek. Azt meg, hogy össze is jön, amit terveztünk, vagy nem, úgyis meglátjuk. Ember tervez, a kopogószellem a padláson végez, tudjátok... – Komolyan, imádom a lány stílusát! Lassan a példaképemmé fog avanzsálni.- Senki sem esett neki a másiknak – Vonja meg a vállát Damien, miközben Moirára néz. Most, hogy elterelődtek a gondolataim a negatív irányból, s kezd kitisztulni a kép, elkezdek gondolkodni azon, milyen random ötletet dobjak be a feszültség oldására. - Egyébként fair pont, Moira. Szükségtelen ekkora hűhót csinálni egy-egy estényi időből. Bőven lesz alkalmunk összeszokni. Teher alatt nő a pálma, ugyebár...Pálma… fa… árnyék… kellemes… virágillat… finom pite illat… Hmmm tököspiteee… szóval pite illat… lazulás… jó társaság… MEGVAN! PIKNIK!!!Bár kívülről kissé úgy tűnhet, hogy tanácstalanul kapkodom a fejem a többiek között, de csak elgondolkodom. Pennyre is ránézek, mikor elkalandoznak a gondolataim a tökös pite irányába, ugyanis úgy érzem, elakadtam… Aztán jön az isteni szikra. Amint kicsit elcsitul a dolog, felállok, és a fejemmel intek Pennynek is. - Akkor most, hogy megbeszéltük, hogy szervezünk majd közös programokat, akkor mit szólnátok, ha most hétvégén lemennénk a tóhoz például... piknikezni? - Nézek megerősítésért először Pennyre, majd Moirára, majd Damira és Phoebere, hátha ezzel oldani tudom a feszültséget. - Most még nincs annyi tanulnivalónk, így talán mindenkinek belefér az idejébe. - Igyekszem a lehető legmegnyerőbb mosolyomat elővenni. ~~~ Phoebe csak rohadt hangosan sóhajt egyet, de nem szólal meg. Caidan egyetértően bólogat Moira és Damen szavaira, majd Matt javaslatára el is mosolyodik. - Én nagyon támogatom! - ért egyet kedvesen. Majd Penny szólal meg, aki direkt nem mond semmit az előzőre, ha már elterelték róla a szót. Hálás vagyok a lánynak, hogy szavak nélkül is segít nekem elterelni a többiek figyelmét az előbbi kis szóváltásról. - Remek, remek! Csak ugye az van, hogy hétvégén mindenkinek van kviddics edzése, de kell lennie egy délelőttnek vagy délutánnak, mert Quinn és Phoebe sem kviddicsezik... - mosolyodik el kedvesen. - Nekünk Matt-tel - villant társára egy cuki mosolyt. - Szombat délután van edzésünk. Damien, Moira, nektek hogy van? - kérdezi érdeklődve tőlük. ~~~ Dami biccent nekem az ötletemre, mikor ránézek, Phoebe egy hangos sóhajjal jutalmazza a próbálkozásomat, Köszi amúgy… Cadien hangot is ad egyetértésének. Penny cuki mosolyára hasonlóképp válaszolok. Majd Damien válaszol először a háztársamnak. - Nekem vasárnap délelőtt van edzésem, Penny.- Nekem vasárnap délután és csütörtökön van – Válaszol utána Moira. Halkan de hosszan kieresztem a bent tartott levegőmet. ~~~ Penny kedvesen mosolyog tovább. - Ez remek! Akkor a szombat délelőtt mindenkinek szabad, ugye? Szerintem az remek lenne! Még jó időt mondanak, szóval kiélvezhetjük a nyár utolsó sugarait is! Jaj, igen, azt szerettem volna kérdezni, hogy akkor itt csak mi nyolcan legyünk, igaz? Vagy hívhatunk egy-két embert magunkkal? - néz körbe kicsit tanácstalanul a lány. Caidan elmosolyodik. - Szerintem ha egy-két embert hozol magaddal, nem harapjuk le a fejedet... - mondja neki. - Hááát, szerintem egyelőre ismerkedjünk így nyolcan... Meg ha mindenki hoz egy-két embert, az máris tizenhat vagy huszonnégy fő... Én azt javaslom, maradjunk kicsiben... - mondja határozottan Phoebe. Caidan csak megrántja a vállát. - Hát, ez is jogos pont, nekem igazából mindegy... - motyogja még. - Jó, végülis először lehetünk csak kevesen... - adja be a derekát Penny is kicsit csalódottan. Itt megveregetem egy kicsit a lány vállát, hogy ne csüggedjen. Mielőtt bárki megszólalhatna, Friccs jelenik meg az ajtóban. - NA, vége van a bájcsevejnek és tea délutánnak, tűnjetek el innen! TAKARODÓ! Gyerünk csipkedjétek magatokat... Aki két perc múlva még itt lesz, esküszöm, hogy a lábujjánál fogva fogom felakasztani... TIK-TAK, KETYEG AZ ÓRA - morogja gonosz mosollyal, ahogy beljebb csoszog. Igazából még van két órátok takarodóig, de mindegy... Innen el kell mennetek. Caidan Moira-ra néz, hogy mennek-e együtt, biccent is kifelé, hogy jelezze szándékát. Penny szintén Matt-re pillant. - Matt, jössz a klubhelyiségbe vagy még tanulni fogsz? - néz rá kedvesen a fiúra. Phoebe telibe ignorálja Quinn-t, máris valami jegyzetét vizslatja. - Akkor szombat reggel kilenc a tó parton? - fordul még gyorsan körbe Penny, hogy kapjon visszajelzést. Phoebe biccent. - Már alig várom! - mondja lelkesen Caidan. ~~~ - Szombat reggel kilenc – ismétli el Moira, majd int nekem, amit én viszonzok, és két külön irányba indulunk útnak. Ezután pedig Pennyre mosolygok, majd megrázom a fejem. - Még nem, előbb szeretnék valakivel beszélni, aztán lehet ránézek erre a híres neves prefektusi fürdőre... - Mondom miközben teszek egy körzést a fejemmel meg vállammal. Közben azon gondolkodom hol találom meg legnagyobb eséllyel Elise-t. ~~~ Egy pillanatra elhalványodik a lány mosolya, de aztán csak legyint. - Ohh, rendben van! Akkor... Magadra hagylak... Aztán majd meséld el, milyen a híres neves fürdő! - kacsint még a fiúra, majd elindul a klubhelyiség felé. ~~~ - Mindenképp! - mondom, miközben finoman meglapogatom a hátát. Mosolyogva biccentek, majd megindulok. Eleinte csak céltalanul, majd gondolok egyet és a könyvtár felé veszem az irányt, hátha ott találom Elise-t. A könyvtárban körbe nézek, de elsőre sehol sem találom Elise-t. Mielőtt azonban elmennék, leveszek egy asztronómiás könyvet, ami hátha segít majd a tanulásban, majd az eldugottabb részeket is megnézem. Elsőnek a saját kis eldugott helyem felé veszem az irányt, s láss csodát, ott ül. Megállok, s egy pillanatra kihagy egy ütemet a szívem. Mély levegőt veszek, amit hosszan kifújok, majd megindulok felé. - Khm... - Köszörülöm meg halkan a torkom. - Szabad ez a hely? - Mosolygok kedvesen a lányra. Kicsit sem zaklatottan ülök be a könyvtárba. Szerencsére a vacsi utáni jelenetnél még tudtam koordinálni magam, de most kicsit aggódom. Szerencsére a tanulás mindig elvonja a figyelmem, bár ehhez ki kellett offolnom Gemma-t és Tommy-t is. Már éppen belemerülnék a bájitaltan leckébe, mikor valaki megint megszólít. Egy kicsit összerezzenek, majd felkapom a fejem. Szerencsére nem bántó szándékkal érkezett a személy. - Szia Matt! - mosolyodom el halványan. Neki legalább valóban örülök is. - Persze, hogyne! Csak nem te is tanulsz már az első napon? Amúgy gratulálok a prefektusi címhez. Az ember azt gondolná, hogy akkor a többiekkel leszel - nézek rá elgondolkodó arccal.- Ahh, köszi... - Nevetek fel kissé. Még nem ülök le, hanem a szénakazlam alól figyelem. - Igen? Nos Friccs elzavart minket szóvaaal... - Vonom meg a vállam. Lerakom az asztronómia könyvet az asztalra, s lassan le is ülök vele szemben. - Nem, nem tanulni jöttem. Téged kerestelek... - Nézek mélyen a szemébe. Mikor leül velem szemben, még őt figyelem. Nem kicsit jövök zavarba, mikor azt mondja, engem keres. Mélyen elvörösödöm. - Hogy... Engem? - kérdezem nem kissé zavarban. - Miért? - kérdezem őszintén csodálkozva.
Enyhén elmosolyodom, mikor visszakérdez miért. - Láttam, hogy baj volt a vacsoránál... csak meg akartam róla győződni, hogy most már minden rendben van-e. Egy picit lefagy a mosolyom. - Ó, szóval láttad, hogy... - Nem hallhatta, mi történt, ez biztos. Igaz? - Csak a szokásos Finn és Eric - legyintek frusztráltan. - Csak most a szokásosabbnál is rámenősebbek voltak - sóhajtok. Végül a fiúra pillantok. - Nagyon feltűnő volt? - kérdezem halkan.- Nem, nem a szokásos... érzem... - Nézek rá komolyan. - Ha szeretnéd, én szívesen meghallgatom mi történt, de nem erőltetem. Azt meg hogy nagyon feltűnő volt-e, nem tudom. De én észrevettem. És nem szeretném ha rossz érzésekkel mennél el aludni... Egy pillanatra elkapom a tekintetem, mivel lelepleződtem, de aztán csak felsóhajtok, és újból a fiúra nézek. - Nem hiszem, hogy... Szóval nem szeretném, ha mérges lennél és esetleg... Tettlegességig fajulna a dolog... - mondom bizonytalanul. - Szóval ha megígéred, hogy nem teszel semmit, akármi is az, akkor... Tulajdonképpen elmondhatom...Tudtam...! Egy pillanatra ökölbe szorul mindkét kezem, úgy hogy az ujjaim elfehérednek, s az állkapcsom is megfeszül, majd hosszan kifújva a levegőt leeresztek. - Úgy ismersz engem, aki ilyet tenne? - Kérdezem tőle, bár az az igazság, hogy szívesen okoznék fájdalmat annak a kettőnek azért a rengeteg rossz tettért amit idáig már elkövettek. - Hát, nem? Nem hiszem... - mondom zavartan, mert közben meg azt látom, hogy ez a nulla információ is felzaklatta. - Szóval akkor... Megígéred? - kötöm az ebet a karóhoz, mert ha tényleg elmondom, akkor nagy a valószínűsége, hogy nem lesz ennek jó vége. De én sem akarom magamban tartani...
Komor arccal bólintok egyet. - Megígérem... Én is csak bólintok, majd beharapom a számat, közben az asztalon pihenő kezemet szuggerálom, ahogy az ujjaimat morzsolom. - Szóval összefoglalva... Mondhatni megfenyegettek. Hogyha nem teszem meg, amit kérnek... Ezek főleg csak házi feladatok elkészítése egyelőre, remélem, nem lesz rosszabb... - kezdek hadarni tökre nem összefüggő mondatokat, egyelőre nem merek a fiúra nézni.- Mivel fenyegettek meg? - Kérdezem hűvös hangon. Kicsit összehúzom magam, mintha beleolvadhatnék a székbe. - Mondom... Ha nem teszem meg a kis kéréseiket, akkor... - itt kicsit elakadok. Hogy mondjam ezt el? - Akkor napvilágra hoznak egy titkot, aminek nagyon nem örülnék, aztán mivel ez kiesne fenyegetés ügyileg, rászállnának az öcséimre... Gondolom... - hadarom még gyorsabban, mint az előbb. Nem kicsit tartok a reakciójától.Legszívesebben most azonnal felállnék és megkeresném őket, de mint prefektus sem tehetem, meg a szüleim amúgy sem így neveltek. Így csak egy dolgot tehetek. Kedvesen rámosolygok Elise-re. - Miattuk aztán nem kell aggódnod. Az öcséid miatt meg végképp nem. Addig őket nem érheti baj, ameddig Penny és én is prefektusok vagyunk... - Majd felállok, mert van még pár elintézni valóm ezek után. - Azért ne hajszold túl magad már az első tanítási nap után. Szép estét neked! - köszönök el tőle, majd felkapom a könyvet, és céltudatosan lendületes léptekkel Sinistra professzor irodája felé veszem az irányt. Mivel egy ideig nem szólal meg, óvatosan felpillantok. Kedvesen mosolyog rám, én pedig csak bólintok a szavaira. Viszont most, hogy így hirtelen elindul, automatikusan beindulnak a vészradarjaim. Félek, hogy máris cselekedni akar. Ahogy elköszön és elfordul, azonnal pakolni kezdek, s egy tíz méterrel lemaradva látom, hogy kifordul a könyvtárból. Sietős léptekkel, néha kocogva követem a fiút. Mikor a következő, egyáltalán nem meglepő módon üres folyosón ismét meglátom, utána kiáltok. - Matt! Kérlek... Várj! - kiáltok utána kétségbeesetten. Tudtam, hogy nem kellett volna elmondanom... Most őt is belekevertem...Mikor meghallom Elise hangját egy pillanatig elgondolkodom megállak-e. Tudom mit akar. Hogy ne tegyek semmit, hagyjam az egészet. Nos, ez semmi esetre sem következhet be. Természetesen semmi olyat nem teszek egyelőre, de tájékoztatom először Sinistra professzort a dolgok állásáról. Aztán ha a hivatalos úton nem megy... akkor remélem Penny és Moira segítenek. Meg talán Damien. Quinnre meg Phoebere nem hinném, hogy számíthatok, Tianát meg bolond lennék beavatni. A gondolatmenetem végén mégis megtorpanok, és visszafordulok. - Igen? Tán otthagytam valamit? - Kérdezek vissza teljesen ártatlanul. Először úgy érzem, nem fog megállni, így még inkább kétségbeesek. De aztán végre visszafordul, én viszont egészen addig nem állok meg, amíg elé nem érek. Zihálok, arcomon kétségbeesés, de a fiú előtt lefékezek. - Mattie! Megígérted, hogy nem teszel semmit! Kérlek... - kezdem nagy hévvel, olyan naggyal, hogy hirtelen megragadom a két kezét is és megszorítom. - Ha a fiúkat keresed meg, akkor mindkettőnknek baja eshet, ha tanárokat, akkor meg... Nekem. És ez biztos... Kérlek, csak... Hagyd annyiban... Vagy ha nem akarod, akkor az öcséimre figyelj, de ne mondd el senkinek... Könyörgöm! - mondom neki elkeseredetten.- És hagyjam, hogy tovább csinálják ezt? Hogy újra és újra fájdalmat okozzanak rengeteg diáktársamnak, és köztük neked is? Sajnálom, de arra képtelen lennék. -Csóválom meg a fejemet szomorúan. Mit ér a prefektusi cím, ha ugyanolyan tehetetlen vagyok, mint eddig?!Csak frusztráltan mordulok egyet, hátrébb lépek, kissé járkálni kezdek. Próbálok kitalálni valamit, amivel mindenkinek jó lesz. De nem tudok. - Igen! Nem! Nem tudom... - mondom tök értelmesen. - Argh... - idegeskedem, de aztán kicsit összeszedem magam. Ismét Matt felé fordulok. - Figyelj! Nem akartalak ebbe belekeverni... Sajnálom, hogy elmondtam... Nem akarom, hogy neked vagy az öcséimnek vagy bárki másnak baja legyen... De ha most odaállítunk a fiúkhoz vagy a tanárokhoz, csak az én szavam van erre az egészre. Nincs semmilyen bizonyíték, nem jönnénk ki jól ebből... Engem... Nem zavar, ha egy ideig hülyeségeket kell csinálnom nekik. A házival még fejlődöm is... Ha pedig durvább lesz... - nyelek egy nagyot. - ...akkor szólok, rendben? - kérdezem most már sokkal csendesebben, ismét közelebb lépek, mélyen a szemébe nézek, hogy lássa, fontos lenne, ha most nem történne semmi. Vagy nem így. Illetve én is kíváncsi vagyok, mit látok az övében.Mégis mit tudhatnak róla, amivel ennyire sakkban tarthatják? morfondírozom magamban. Egy ideig kerülöm a tekintetét, majd mikor rá emelem a tekintetem, szemeimből elszántság tükröződik. - Eszem ágában sincs ölbe tett kézzel várni, hogy durvább legyen... Engem pedig zavar, hogy így bánnak veled. Vagy ha nem veled, akkor mással. Kérlek, hagyd, hogy segítsek... - Nézek már rá szinte könyörögve. - Ugyan már, mindenkivel így bánnak! - szakad ki belőlem idegesen. - Én sem akarom, hogy mással ez legyen... - nyugtatom le magam, végül csak érdeklődve nézek rá. - Hogyan tudnál segíteni, Matt? Talán együtt ki tudunk valamit találni, de akkor kérlek, ne rohanj el egy szó nélkül, jó? - kérem tőle egy halvány mosollyal. - Mit szeretnél tenni most?- Tudom jól! - Válaszolok hasonló hevességgel, keserűen. - Tudom nagyon jól, és ezért akarok tenni valamit, érted? Különben mi értelme van egyáltalán, hogy prefektus lettem?! - Lendítem fel a karjaimat, hogy kifejezzem vele mennyire tehetetlennek érzem magam. Idegességemben teszek egy kiskört, majd Elise szemeibe nézek megint. - Eddig nem akartál tenni semmit sem, ezért gondoltam, hogy inkább egyedül kezdek bele. Nem kevertelek volna bele, rólam amúgy is tudják, hogy nem hagyom szó nélkül amit művelnek. Engem pedig nem tudnak mivel fenyegetni, szóóvaal... - Rántom meg a vállamat, majd sóhajtok egy nagyot. - Egyelőre csak Sinistra professzorral akartam beszélni... Mindketten igyekszünk lenyugodni. Érdekes, hogy mennyire felidegelt bennünket ez az eset, mintha egymásra lennénk mérgesek, pedig erről szó sincs. Óvatosan szólalok meg. - Nem szeretem, mikor helyettem vagy értem tesznek valamit, amiről nem tudok... Nem mindig jól sül el - nyelek egy nagyot. Majd mikor Sinistra-t említi, olyan hevesen kezdek nemet inteni a fejemmel, hogy a hajam csak úgy röpköd ide-oda. Már úgyis megszoktam, hogy össze-vissza. - No, no, no, nagyon nem jó ötlet! Ne keverjük bele ebbe a tanárokat, pláne ne Sinistra professzort, mert onnan... Se a fiúk, se én nem jövök ki jól. Egyéb ötlet? - kérdezem kicsit fáradtan.
Veszek egy mély levegőt, majd kifújom lassan. - Mivel fenyegettek meg? - Szegezem neki a kérdést most már egyenesen. Zavartan nézek rá, megint egy kicsit hátrébb lépek. - De hát... Már mondtam... - majd megértem. - Ó, nem! Nem, nem... Nem kell ennél jobban is belekeveredned... Ha elmondanám, akkor jelentened kéne a tanároknak, pláne hogy prefektus vagy.... Ha pedig nem teszed, magadat is belekevered és én nem akarom, hogy rossz híred kelljen miattam... - mondom keserűen. Megint mélyen a szemébe nézek, hátha így át tudom adni, amire gondolok.- Engem nem érdekel milyen hírem van. Segíteni szeretnék... De ha nem bízol bennem, akkor kénytelen leszek a saját módszeremmel megoldani... - Várok mit reagál erre, de ha továbbra sem akar beavatni, akkor biccentek neki, elköszönök, s elmegyek. - Nem arról van szó, hogy ne bíznék benned, csak... - megint elakadok, mérges leszek, elvörösödöm. Most én kezdek járkálni. Két tűz közé kerültem. Ha nem mondom el, akkor valami olyasmit fog tenni, amiből én fixen rosszul jövök ki. Ha elmondom, akkor meg őt keverem bajba. Viszont ha esetleg tudunk felhozni több dolgot a fiúk ellen, akkor végre rendes büntetést kapnának. Nagy levegőt veszek, megállok ismét a fiú előtt, majd hadarni kezdek, mielőtt meggondolnám magam. - Minden héten pár este takarodó után kimegyek a Tiltott Rengetegbe Firenzéhez, hogy még több asztronómiát tanuljak és minimális jóslástant is... - mondom, majd ökölbe szorított kézzel várom a válaszát.
Vegyes érzelmek árasztanak el. Egyrészről ez aranyos, hogy ilyen szorgalmas, másrészről rémisztő több okból is. A Rengetegben ártalmas lények is vannak, és ez az információ őt is bajba keverheti. Kattognak a fogaskerekek, majd hirtelen megfogom a kezét like rendesen és magammal húzom egy árva szó nélkül. Mivel a Roxfortban még a falnak is füle van, ezért egy olyan helyre kell mennünk, ahová csak kevesen tehetik be a lábukat. Elsőnek a szükség szobájára gondolok, de ha az nem jelenik meg, B tervnek ott a prefektusi fürdő. Idegesen várom a fiú válaszát, azonban amikor nem jön, hanem csak megfogja a kezem és elhúz valamerre, csak egy nyikkanásnyi időm van. - Mattie... Hova megyünk? - suttogom valamiért, miközben azon gondolkodom, hogyan lehet ilyen kellemes tapintása a kezének. Aztán megállunk egy bizonyos helyen. Természetesen ismerem én is, így várakozóan nézek a fiúra, hogy intézkedjen. Egy ideig semmi nem történik, azonban egyszer csak megjelenik az ajtó. Ha Mattie megy be először, én meg utána, akkor kissé csodálkozva szólalok meg. - Őőő... Egy fürdő? - kérdezem, majd ahogy ez tényleg eljut a tudatomig, iszonyatosan zavarba jövök. Egy lépést hátrálok, de majdnem felbukom a saját lábamban. - Miért jöttünk ide, Matt? - kérdezem bizonytalanul.
Mikor megjelenik az ajtó elmosolyodom. A Roxfort mindig is kiállt a jó ügy mellett... Behúzom magam után Elise-t, majd egy pillanatra lefagyok. Még el is vörösödöm... Most komolyan?!?! Érzem ahogy Elise kihúzza a kezét az enyémből, és hátrálni kezd. - Hé, óvatosan! - Próbálok utána kapni, mikor majdnem elesik. De magától is talpon marad. - Szóvaaal... - Az ajtó lassan bezárul mögötte. - Kellett egy hely, ahol nyugodtan beszélhetünk, nem kell attól félni, hogy bárki lehallgat... - Motyogom magam elé. - A másik ötletem a Prefektusi fürdő lett volna, gondolom ezért... - Megvakarom a fejem. - ...Ezért egy fürdő jelent meg... - Lesütöm a szemeim, rá sem merek nézni. Közben pedig az arcom színe vetekedik egy szép érett paradicsoméval. Egy ideig idegesen hallgatom, de mikor megértem, miért ez a szoba jelent meg és hogy ő még jobban zavarba jött, mint én, kénytelen vagyok felnevetni. Csípőre teszem a kezem. - És fürdeni is szeretnél vagy ez alkalommal ezt kihagyjuk? - kérdezem tőle felhúzott szemöldökkel, érezhetően csak cukkolom. Bár mindig is ki akartam próbálni a Prefektusi Fürdőt.Na, ezt nem kellett volna. Mivel tovább vörösödni már nem tudok, ezért megszédülök, majd seggre ülök. - Hogy m-m-m-m-m-mi-mit mo-mo-mondtál?!?! Szélesebben kezdek mosolyogni, ahogy látom, hogy kivételesen ő az, aki jobban zavarban van. Néha megköszönöm, hogy Gemma és Aaron nevelget a zavarba jövés leküzdésére... - Azt kérdeztem, hogy ha már ide hoztál minket, akkor fürdeni is szeretnél vagy most inkább nem? - teszem fel újból a kérdést, közben lehajolok, hogy egy szintbe kerüljön az arcunk.- Mi?! Nem! Nem! Jézus! Dehogy! - Ellenkezem hevesen. - Hová gondolsz?! É-én csak szerettem volna egy helyet, ahol tudunk beszélni anélkül, hogy bárki lehallgathatna... de-de nem abban az értelemben... hanem hogy mit tegyünk... tegyél... tegyek, hogy megállítsuk őket... Megrántom a vállamat, majd felé nyújtom a kezem, hogy felhúzzam a földről. - Kár... Mindig is ki akartam próbálni a Prefektusi Fürdőt... - húzom tovább az agyát, de most már tényleg ez volt az utolsó.- Hát... - Közben elfogadom a kezét. - Egyszer talán segíthetek bejutni... - Mondom még mindig elvörösödve, de kezdem összeszedni magam. - De ahhoz még rengeteg korrepetálás szükséges. Nincs ingyen ám, hogy kockára tegyem a “jó” hírnevemet... - Mondom a jót kiemelve, miközben mosolyogva megforgatom a szemeim. - Érdekes... A folyosón mintha azt mondtad volna, idézem... "Engem nem érdekel, milyen hírem van." Ez alapján akkor tulajdonképpen elég, ha csak szépen nézek rád, és beviszel, nem? - kérdezem tőle félre biccentett fejjel, mert megvárom, hogy teljesen összeszedje magát. Nem mintha sokat segítenék neki ebben.Direkt csinálja... biztos vagyok benne, hogy ezt direkt csinálja! Ez így nem fair! Gondolom magamban. Kissé enyhül a vörösségem, majd közelebb lépek hozzá. - Igen, a te esetedben ez így van... - Nézek mélyen a szemébe, majd egy félmosoly kúszik az arcomra. Ha Elise-t sikerül ezzel zavarba hozni, akkor előkapom a pálcám, és annak segítségével nevetve egy kis vizet fröcskölök az arcára. - Na-na! Nem kell ám rosszra gondolni, kedves cinkostárs! Most már hűtsük le egy kicsit a kedélyeket! - Nézek rá szórakozottan. Őszintén nem számítok a reakciójára. Pontosan emiatt jövök most én olyan zavarba, mint ő az előbb. Hogy... Mi? Megszólalni sem tudok, csak csillogó szemmel nézek az övébe. Viszont a következő pillanatban egy kis víz fröccsen az arcomra, magamhoz térek. - Hééé! - mondom tüntelőleg. Szórakozik velem! Hah, na szép... Gondolok egyet, majd én is előkapom a pálcám, mintha visszavágnék. Majd úgy teszek, mintha megcsúsznék a padlón, remélem, hogy utánam kap, ám mielőtt elérne, meglököm, hogy a medencében végezzen. Elvégre biztosan számít valami viszavágásra, de talán erre nem. Remélem, nem fog haragudni... - Na, na, nem én jöttem annyira zavarba, hogy lecsüccsentem! Gondoltam, akkor neked nagyobb szükséged van a lehűlésre - vigyorgok rá mókázva a medencétől pár méterre. Remélhetőleg...Természetesen a lány után kapok, de álmomban nem gondoltam arra, hogy belelök a vízbe. Érted?! BELELÖK A VÍZBE!!! Nos, ez megtorlásra vár... Hirtelen kapálózni kezdek és fuldokolni, annak ellenére, hogy leér a lábam. De ezt ő nem tudhatja. Majd kiszorítom e lehető legtöbb levegőt a tüdőmből, mire enyhén kapálózva süllyedni kezdek. A mosolyom azonnal lefagy, amint meglátom, hogy kapálózni kezd. Körbenézek, hogy van-e valami, amit be tudok neki dobni, hogy megkapaszkodjon, de nem látok semmit. A medence széléhez megyek, hogy kinyújtsam a kezem felé, útközben lerúgom magamról a cipőmet és lekapom magamról az iskolai mellényt. - Hé, fogd meg a kezem! - kiáltom neki riadtan. Ugye nem fog nekem itt meghalni?!
Abban a pillanatban felállok, megragadom a kezét. - Nagy levegő! - Kiáltok neki vigyorogva, s berántom magam mellé. Természetesen rögtön fel is húzom a víz felszínére, hiszen nem tudom tud-e úszni, vagy sem, így a rosszabbat feltételezve biztonságos körülmények közt tartom. Ha azt érzem, hogy minden oké és boldogul, akkor elengedem, ha nem, akkor szorosan tartom. - Ejnye- enyje, nem kéne úgy másokat a vízbe lökdösni, hogy legalább azt nem tudod róluk, hogy tudnak-e úszni vagy sem... De mázlid van, mert egy, tudok úszni, kettő bőven leér a lábam. - Miiii? - sikoltok fel, szóval se levegőt nem vettem, se a számat nem csuktam be, így mikor beérkezem a vízbe, a szám, orrom is tele megy vízzel. Persze azonnal levegőt is próbálok venni, így még rosszabb. Aztán máris a a felszínre kerülök, kapálózni próbálok, meg levegőért kapkodom, de csak még lejjebb szívom a vizet. Azaz köhögőrohamot kapok, de azért értem, amit mond. - Akkor most jön... - köhögés. - Az a rész, hogy... - köhögés. - Öt pont a Hollóháttól? - köhögés. Próbálom összeszedni magam, kitörlöm a szememből a vizet, majd ránézek. - Még hogy nem akarsz fürdeni... - forgatom a szememet. Közben realizálom, hogy mindenem csurom vizes lett a cipőmön és a mellényemen kívül. Remek... Soha nem fognak megszáradni... Köhögök még párat.- Na! Nna! - Veregetem meg finoman a vállát, majd kiültetem a medence szélére. - Ha azt mondom nagy levegőt, azt ne a víz alatt próbáld már meg... - Csóválom a fejem. Bár kissé aggódom, de odafigyeltem mindenre, hogy ennél nagyobb baja ne eshessen. - Nos, nem én akartam fürdeni, te magad löktél bele önkényesen. - megtámaszkodom mellette, úgy hogy a két karom közrefogja a helyet ahol ül, és továbbra is a vízből nézek fel rá. - Bocsáss meg, nem kellett volna... Minden oké? A következő pillanatban már ki is emel a vízből a medence szélére, aztán megtámaszkodik. Elmosolyodom. - Igaz... De ne hogy már bocsánatot kérjél, mert gyökér vagyok... - nevetek rá, miközben önkéntelenül is előrenyúlok, hogy beletúrjak a hajába és kissé összeborzoljam. - Igen, minden rendben. Ugye nem haragszol, hogy belelöktelek? - kérdezem tőle, miközben kiengedem a vizes loboncomat, majd kicsit megrázom a hajamat.
- Nem vagy gyökér... - Csóválom meg a fejem. Közben nagyon idegesít, hogy a vizes hajam a szemembe lóg, de nem akarom róla levenni a tekintetem egy pillanarta sem, de Ő megoldja. Mástól zavarna ha ezt tenné, de már úgyis mindegy, és neki amúgy is szabad. - Oh wow... biztos csodásan festek... - Megforgatom a szemeim. - Haragudni? Rád? Dehogy... - Megbabonázva nézem a mozdulatsort, majd megrázom a fejem, s a következő pillanatban kipattanok mellé a medence szélére. - Akkor azt hiszem a mai fürdés és mosás 2 az egyben pipa... már csak az eredeti cél maradt, amiért idejöttünk... - A plafont kezdem el bámulni, s várom hogy magától meséljen. - Igen, határozottan jól festesz... - bukik ki belőlem, majd zavarba jövök. A vizet nézem egy kicsit, majd felnevetek a viccén. - Hát, a szárítást is vállalhatták volna... - teszem még hozzá, majd ahogy felvezeti az eredeti témát, felsóhajtok. Hátra dőlök és elfekszem a padlón, lábammal a vízzel szórakozom, majd rápillantok, de ő a plafont bámulja. - Mit szeretnél, mit mondjak? - kérdezem csendesen, komolyan.- Hogy segíteni tudjak, tudnom kell mindenről, amit eddig veled tettek... - Veszek egy mély levegőt. - Valamint... ezt az egész esti Tiltott Rengetegbe járást is rendbe kellene tegyük valahogy. Amikor elmondtad... nagyon nem örültem neki. A Rengeteg veszélyes... Főleg egyedül. Pláne éjszaka. Talán... - Sóhajtok egy nagyot. - Talán lehetne beszélgetni a tanárokkal erről. Hogy legyen ott kiscsoportos szakkör, vagy nem tudom. De nem akarom, hogy többet egyedül menj ki oda sötétedés után... - Felé fordulok és mélyen a szemeibe nézek. - Ugyan, lehetetlen felsorolni az összes sérelmet! - próbálok viccelődni, de elég szánalmasra sikeredett. De a végén próbálok megnyugtatóan mosolyogni a srácra. Felülök, én is a szemébe nézek. - Matt... Harmadikos korunk óta járok ki. Eddig soha nem történt semmi velem, mert Firenze vigyáz rám. Mindig az erdő szélén vár és mindig az erdő széléig kísér vissza. És nem, nem lehetne beszélni velük, mert nem szeretném, ha emiatt Firenze is bajba kerülne. Talán... Megérted... A kentaurok alapvetően sem szívesen beszélnek ezekről, csak Firenze kivételesen nyitott és meggyőztem, hogy megéri velem foglalkoznia... - mondom, majd nagy levegőt veszek. - Őszintén nem tudom, a fiúk hogyan jöttek rá... Még Tommyéknak sem mondtam el - csóválom a fejemet. - De ez tényleg olyasmi, amit fel tudnak ellenem használni és mivel nem csak én vagyok benne érintett... Nem szeretném, ha baja esne - utalok a kentaurra.- Elise... - Nézek komolyan a szemébe. - Az, hogy eddig veled nem történt baj, az nem jelenti azt, hogy veszélytelen... Hallottam egy s mást James-től és Rose-tól, hogy az apáikkal mik történtek... Meg más diákoktól is akik jelenleg járnak ide. Megértem, hogy nem akarod, hogy bajba kerüljön Firenze, de akkor mit gondolsz, mi fog történni, ha egy ilyen alkalommal megsérülsz? Vagy netán meghalsz? Ez nem játék, egyáltalán nem... - S itt kissé a gondolataimba merülök. - Tudom, hogy nem játék, nem vagyok már tíz éves... - válaszolom morogva. - Szerinted Firenze miért van velem? Vigyáz rám, én pedig eddig is és továbbra is szívesen vállalnám a kockázatot... Értem, miért mondod, amit mondasz, de szerinted mit kéne csinálnom most? - nézek rá felhúzott szemöldökkel.- Nem, úgy fest fogalmad sincsen miről beszélsz! - Csattanok fel hirtelen. Majd ahogy ránézek rögtön el is szégyenlem magam. - Bocsáss meg... - Elöntenek az emlékek. Előre hajolok, könyökeimmel a térdeimen támaszkodom és a tükörképem bámulom ami eléggé zavaros. Mikor kicsit élesebben szólal meg, csak összepréselem az ajkaimat, és elkapom a tekintetem, nem nézek rá, nem is szólalok meg. Csak ülünk ott egymás mellett csendben, kissé mérgelődve. Legalábbis én.A hallgatása rosszul esik. Meg az is, hogy nem hiszi el, hogy csak jót akarok neki ezzel. Visszatérve a rossz emlékek közül kissé megszorítom a két karom, amik megszenvedtek az esetet, majd szomorúan rá nézek. - Tényleg sajnálom... Nem akartam így felemelni a hangom... Csak a fejemet csóválom. - Szíved joga felemelni a hangod... Nem ez zavar... Hanem amit mondtál... Mindegy... - legyintek. - De most komolyan... - ismét felé fordulok, kicsit előrehajolok, ahogy a kezemen megtámaszkodom, megint megnyugodtam. - Mégis mit kéne csinálnom? Többet ne menjek? Vagy mi? - kérdezem tanácstalanul.- Nem biztonságos! - Nézek rá már konkrétan könyörögve. - Még Firenze sem tud megvédeni mindentől, ami ott ólálkodik! - És ha nem az erdőbe megyünk? Akkor nem zavarna a dolog? - kérdezem tőle kíváncsian.Hangosan és fájdalmasan felsóhajtok. - Annyira nem... - Mondom ezt úgy, hogy rá sem nézek, sőt egy kicsit még el is fordulok. - De legalább addig várj vele, ameddig nem rendezzük le Finnéket. Meg nem ártana erről legalább a házvezetőddel beszélni, vagy egy olyan tanárral akiben megbízol... Elvigyorodom, ahogy a válaszát hallgatom. Majd ismét előrenyúlok, hogy összeborzoljam a haját. - Annyira nem, mi? - kérdezek vissza. - Figyi, ha tényleg le akarjuk buktatni Finn-éket, akkor kell egy csali. Nálam jobb nincs is, nem vagyok se prefektus, se senki... - mondom neki komolyan, mielőtt folytatom. - Benned -hangsúlyozom. - megbízom... Deee majd elgondolkodom, hogy kivel tudnék beszélni... Szóval? Csinálunk még valamit vagy mennél inkább aludni? - pillantok rá izgatottságtól csillogó szemmel.- NEM! Azt nem! Nem leszel csali, és ne is mondj ilyeneket, hogy nem vagy senki! Szerinted Tommy-éknak, vagy a családodnak nem fájna, ha ezt hallanák? - Mert nekem nagyon rosszul esik, de ez mindegy is... - Hmm. Nem tudom, szerintem ennyi. Én nagyjából mindenre választ kaptam, ami érdekelt, szóval... Ha neked nincs más kérdésed, akkor mehetsz nyugodtan... - Vonom meg a vállam, miközben visszafordulok a víz felé. Halványan elmosolyodom. - Nem vagy te egy kicsit... Védelmező típus? - pillantok rá mosolyogva. - Nem úgy értettem a dolgot. Hanem úgy, hogy nincsenek extra címeim, ami miatt óvatosnak kellene lenniük velem. Szóval hogy... Velem nem kell visszafogniuk magukat, na... Oké, ez nagyon rosszul hangzott - nevetek fel röviden. Aztán félre döntöm a fejemet, majd kicsit közelebb húzódom, hogy meg tudjam lökni a vállammal az övét. Végül kissé előredőlök, hogy lássam az arcát. - Elmondod, miért van rossz kedved? - kérdezem tőle kedvesen utalva arra, hogy meglehetősen kedvetlen lett hirtelen.- Miért, talán az baj? - Kérdezek vissza továbbra is a torz tükörképemet bámulva. Mikor meglök a vállával egy pillanatra rá nézek, majd szinte azonnal visszafordulok a víz felé. Megrántom a vállam. - Csak... eszembe jutott egy rossz emlék... - Mondtam én olyat, hogy probléma? - kérdezek vissza. Mikor megint kedvetlenül válaszol, akkor a kezembe csúsztatom a pálcám, nagyon halkan elmormogok egy varázslatot, mire a fiú tükörképe helyett megjelenik az én tükörképem. Az néz vissza rá. - Na? És elmondod, hátha tudok segíteni vagy próbálkozzak a gondolatolvasással? - mosolygok rá kedvesen. Ha közben rám pillant, akkor a tükörképe máris visszaváltozik a sajátjává.Felsóhajtok, majd lassan rá nézek. - Azzal segítesz a legtöbbet, ha felügyelet nélkül többet nem mész a rengetegbe... - Azt... Nem ígérem, hogy többet nem megyek... - kezdem bizonytalanul. - De lehet, ki tudunk valamit találni Firenzével - morfondírozom.Bassza meg... Ez a második, hogy káromkodom... bár ez legalább a gondolataimban történt csak. - Azt hiszem ideje lenne visszatérned a hálókörletedbe... - Jegyzem meg halkan, de érezhető frusztráltsággal a hangomban. A két könyökömmel megtámaszkodom a lábaimon, az államat pedig az összekulcsolt kezeimem támasztom meg. Összerezzenek a mondandójának a hangulatától. De ki vagyok én, hogy ellentmondjak egy prefektusnak? Így hát csak halkan, lassan felállok, felkötöm a hajam, majd felveszem a cipőmet, kezembe pedig a mellényemet. Még mindig csurom víz vagyok, de legalább már nem csöpög belőlem. Lassan és nehéz szívvel indulok kifelé a teremből, a néma csendben kopog a cipőm. Félúton megállok, hogy visszanézzek a fiúra. Pár másodpercig állok ott, hátha szól hozzám. Szeretném, ha szólna hozzám... Ha nem teszi, akkor tovább megyek, de az ajtónál megint időzök kicsit. Ha továbbra sem hajlandó hozzám szólni, akkor lenyomom a kilincset. - Jó éjt, Matt... Sajnálom... - suttogom szomorúan, mert én nem akartam, hogy ez legyen.Mielőtt még elindulhatna felugrom és elkapom a csuklóját. Előveszem a pálcám, elmormogom a bűbájt, mire Elise megszárad. - Mielőtt még megfáznál... - Közben végig kerülöm a tekintetét. Tehetetlennek érzem magam, és teljesen haszontalannak, mint eddig. De eddig legalább Al itt volt nekem, így érezhettem azt, hogy valaki vagyok. Most pedig hiába vagyok kviddics csapatkapitány meg prefektus, mégsem tudok semmit sem egyedül tenni. Rögtön be is ugrik egy nem éppen kellemes emlék… Amikor tavaly még valamikor az év kezdetén sétálunk Tommal visszafelé a kastélyba Hagridtól, és megpillantjuk Norat, amint éppen befelé igyekszik. - Nem kellene megállítanunk? – Kérdi Thomas. - De… - Kezdem homlokomat összeráncolva. – De Norat ismerve ez nem biztos, hogy kivitelezhető… Kérlek, szólj egy tanárnak, én utána megyek, s megpróbálom megállítani… - Mondom neki, mire ő bólintva elindul futva a kastélyba, én pedig Nora után. Természetesen a lány nem hallgat rám, s miközben én igyekszem őt győzködni egyre mélyebbre és mélyebbre keveredünk a Rengetegben. És ráadásul ránk is sötétedik. Én csak sejteni merem, merre lehet a kastély, de jelen helyzetben nem bízom a saját tájékozódási képességeimben. Ekkorra szerencsére a lány is úgy dönt ideje visszatérni a kastélyokba, ugyanis a vérfarkas vonyítások után nem valószínű, hogy pont egy kósza unikornisba futnánk bele. Viszont a nemkívánatos lények esélye a sötétség és a köd növekedtével egyenesen arányosan nő… Az sem segít rajtunk, hogy egyikünk sem tudja merre kellene pontosan elindulni, hogy mielőbb kijussunk. Hirtelen reccsenéseket hallhatunk, majd pont annyi időm van, hogy Norat félre lökjem, a karjaimat védekezőn magam elé helyezzem, és egy pillanatra lássam annak a fránya trollnak a rusnya pofáját, amely egy igen szép ívű röppályára helyez engem, amit egy fa állít meg. Eléggé beverem a fejem, így hamar elsötétül minden. Az utolsó dolgok, amire emlékszem: Nora aggódó arca, patadobogás, és a karjaimban lüktető baromi erős fájdalom. Utána elsötétül minden, és a sípoló hang is elhalkul. Legközelebb pedig a gyengélkedő vakító helyiségében térek magamhoz két szilánkosra tört karral. Ezek után úgy vélem, jogos, hogy annyira nem szeretném, ha Elise a Rengetegben mászkálna egyedül… Ráadásul éjszaka… El is határozom, hogy annak ellenére, hogy mit kért, tennem kell valamit. Erőtlenül hagyom, hogy megállítson, pár másodperc múlva érzem, hogy megszáradtam. Ráemelem a tekintetem, de nem néz rám. - Köszönöm... - suttogom. Finoman kitekerem a kezem a kezéből, majd mielőtt elvehetné, megfogom és finoman megszorítom az övét. Pár másodpercig csak állok előtte. Nem akarom, hogy azt érezze, elrontott valamit, de nem szokásom hazudni, és tényleg nem ígérhetem meg, hogy többet nem megyek oda. Ettől függetlenül ő nem rontott el semmit.
Kicsit rosszul esik, hogy nem hallgat rám, de ezen az alapon azt jelenti, hogy nekem sem kell rá. Eldöntöttem. Teszek valamit a bully-k ellen! És el is döntöttem mit fogok tenni. Viszont nem akarom, hogy rossz érzésekkel menjen el, így magam sem hiszem el, mire készülök most ezért. Mikor elengedné a kezem, most én kapom el az övét, magamhoz rántom és megpuszilom a homlokát. Nem ölelem meg, meg semmi, mert még csurom vizes vagyok. Ezután elengedem, és anélkül, hogy ránéznék elindulok az ajtó felé, a fejem szinte forr annyira zavarban vagyok. Közben egy pálcaintéssel szárazra varázsolom magam, majd kinyitom az ajtót és utat mutatok neki. Még mindig kissé ki van pirulva az arcom, de talán nem annyira feltűnő. - Hölgyem... Nem gondoltam, hogy kapok bármilyen reakciót arra, amit teszek. Szóval egyáltalán nem vagyok arra sem felkészülve, hogy visszaránt, és mivel nyilvánvalóan gyökér vagyok, megbotlom a saját lábamba. Az a szerencse, hogy előttem áll, így csak nekisimulok, még az sem érdekel, ha kicsit vizes leszek. Viszont amit tesz, annyira meglep megint, hogy lefagyok. Aztán elolvadok. Még soha senkitől nem kaptam puszit. Oké, anyun és apun kívül, de az nem számít. És... Meglepően jól esik. Az első pillanat okozta merevség elég gyorsan elvész és szinte elájulok, ahogy forogni kezd velem a világ. Talán meg is inogok, de kivételesen megtartom magam. Őszintén fogalmam sincs, mi járhat a srácnak a fejében. Teljesen összezavart, mert ezután egy szó nélkül elindul. Most akkor... Mi van? Fogalmam sincs... Az ajtóban megállok egy pillanatra, és kutatóan nézek az arcába. Látom, hogy még elpirult, szóval... Neki is jól esett? Gondolom? Nem vagyok benne biztos. De tudom, hogy attól még mindig nem tetszik neki a dolog, viszont lehet, csak engem akar megnyugtatni? Milyen kedves már! Lágyan elmosolyodom. - Mondd csak, neked mindig elsődleges feladatod, hogy a másik jól érezze magát, még akkor is, ha közben neked nem jó mindig? - kérdezem őszintén kíváncsian. - Mellesleg ez igen nemes gesztus - teszem hozzá kedvesen, miközben az arcát fürkészem.- Mmmm… az esetek 98,5%-ában. - Felelem egy kis tettetett gondolkodás után. Aztán csak megvonom a vállam. - Neveltetés kérdése az egész… - Közben visszamászik rám Hex is, aki valahol még idő előtt elhagyta a süllyedő hajót. Amint Elise kisétál előttem én is utána megyek, majd amint bezártam a szükség szobájának ajtaját megállok egy pillanatra, hogy végig nézzem ahogy eltűnik, majd felsóhajtok. - Nagyon szeretek a Roxfortba járni… Csak mosolyogva csóválom a fejemet. - Ugye tudod, hogy nagyon ritka az ilyen tisztán önzetlen ember, mint te? Sokan megirigyelnék a csodás személyiséged, ha túl látnának a népszerűségeden... - sóhajtom. - Amúgy... Tényleg köszönöm! - utalok itt... Sok mindenre, mozgalmas nap volt ez. - Kérlek, te is pihend majd ki magad! És... - itt inkább meggondolom magam és mást mondok. - Álmodj nagyon szépeket! - mosolygok még rá, majd hirtelen nem tudom, hogyan köszönjek el tőle. Szóval ha ő nem kezdeményez valamit, akkor egy félénk integetés mellett maradok.
Fújok egy nagyot majd mosolygok. - Nem ritka, csak nehéz őket észre venni. És nem hiszem, hogy bármi irigyelni való lenne rajtam… Ha túl látnának a bátyám által generált népszerűségen, akkor simán elmenne mellettem a roxforti diákok 98%-a. Na jó, talán van az 99 is! - Mosolygok rá. - De amíg vannak olyanok, akik engem látnak, addig én boldog leszek… - És igen. Eddig talán magányosnak éreztem magam, de most kezdem realizálni, hogy vannak olyanok, akik magamért szeretnek, és nem egy rólam alkotott tökéletes képet. Amikor megköszön… nem is tudom mit, akkor csak megvonom a vállam. - Meglesz, ne aggódj. Te is pihenj, a hétvégi repülés különórádra kelleni fog a bátorság és az energia! Aludj jól! Jó éjszakát! - Intek neki én is, majd külön utakon indulunk el. Gondolataimba merülve sétálgatok a viszonylag kihalt folyosókon. Azon gondolkodom, hogy vajon mégis mit tudok tenni, úgy hogy Elise-t ne sodorjam bajba. Akárhogy is gondolkodom leginkább 3 lehetséges személy jut eszembe. Ebből is inkább csak egyikük, aki már többször bizonyította, hogy bármikor képes kiállni másokért. És mit ad isten, pont bele is botlom. - Oh, hé Moira! Jó újra látni. Mi járatba errefelé? - Kérdem tőle mosolyogva. Fortuna ma velem van… - Matt! Én éppen asztrológiára megyek, de elforgott a lépcső, szóval kerülök egyet. Szerencsére még van időm. És te? Hogy-hogy ilyenkor még a folyosón? – kérdez vissza, mire kissé meglepődöm. - Áhh értem! Hogy én? Nem igazán vagyok még álmos és jó hogy pont beléd futottam. Épp rád gondoltam… - Kell egy kis idő, hogy realizáljam, hogy ez kissé félreérthető, így magyarázkodni kezdek. - Mármint na… szóval… szeretnék beszélni veled. De persze csak ha van időd. Fontos lenne. - Nézek rá komolyan. - Belefér még – Bólint mosolyogva. Én egy megkönnyebbült mosollyal és apró sóhajjal díjazom, hogy nem értette félre egyből amit mondani próbáltam. - Miről lenne szó?
Körbe tekintek van-e valaki a közelünkben aki hallgatózik, majd miután meggyőződöm arról, hogy hallótávolságban nincs senki, közelebb lépek Moirához és lehalkítom a hangom annyira, hogy ő is csak éppenhogy hallja. - Finnről és a bandájáról lenne szó… leginkább. De mondjuk úgy, hogy ez vonatkozhat mindenkire, aki bármilyen módon ártott, vagy ártani akar másoknak. Szeretnék tenni ez ellen valamit. Segítenél nekem? - Á. A hollóhátas "annyira lazák vagyunk, mint a leszakadt biciklilánc" banda – morogja Moira. Ez a lány tényleg zseniális! Említettem már, hogy imádom a stílusát? Díjat érdemelne, komolyan mondom!- Számíthatsz rám. Van ötleted, vagy most kezdjük a kupaktanácsot?Elmosolyodom arra amit Moira mond. - Hát nincs igazán. Nem szeretek belemenni ilyen dolgokba, de úgy érzem itt az ideje ennek véget vetni. Szóval mivel ez az első ilyen alkalmam, gondoltam megkérdezek valakit aki elég vagány, és otthon van az ilyen zaklató leszerelésekben… Nevess ki, de én először a tanárokhoz akartam menni, de ez nem opció jelenleg, szóval… - Megvonom a vállam. Látom ahogy elkomorul, s ez aggodalomra ad okot. - Nem nevetek. De jó, hogy nem tetted. Nem tudom, hogy kinek mentek neki, neked, vagy másnak, de az biztos, hogy rosszul járna, ha a tanár a képbe kerülne. Hidd el. Intézeti tapasztalat - biccent. Nos igen, ezért is hozzá fordulok elsőként ebben a helyzetben. - A helyzet az, hogy a legjobban akkor tud támadni az ember, ha tanúja a dolognak. Akkor nála van az előny, a másik nem tudja kihúzni magát, és aki bajba került, nem úgy fest, mint aki elsírta a bánatát valakinek.
- Hát igen… Nekem nincsenek ilyen tapasztalataim. Szóval akkor Főnök, tartsuk őket megfigyelés alatt? - Kérdezem őszintén, mert ötletem sincs ilyenkor mi a teendő. - Azt mondanám... – kezdi el, majd turkálni kezd a táskájában. Végül előhalászik egy órarendet belőle. - Lessük meg, mikor vagyunk együtt a jómadarakkal.
Az órarend fölé hajolok. - Hmm. Remek. Hétfő és szerda este asztrológiára megnyertem őket magamnak, kedden pedig a lányokat SVK-n. Párbajszakkörön is vannak, de arra mindketten megyünk… Hmm…- Megdörzsölöm egy kicsit az állam. - De órákon azért nem fognak olyat csinálni úgysem, amit mi felhasználhatnánk ellenük… - Én azt mondanám, amennyire tudunk, szünetekben is figyeljünk rájuk. Ne járjunk a nyakukon állandóan, de azért ha egy helyen vagyunk, egy fél szem ami néha odapillant, elfér. És ha valakit esetleg nagyon kipécéznek, az se árt, ha megkérjük, hogy jelezzen. Nem tökéletes megoldás, de talán többet segíthetünk. Növeljük a szemek számát, amik figyelnek. Ami a lányokat illeti, tőlük múltkor már láttuk, hogy nem idegen az órai balhé sem, párbajszakkörön pedig úgyis elverem őket, szóval ott a balhé már eléggé adja magát. A hollóhátas csapat lesz a keményebb dió... Elgondolgodva hümmögök, s közben az államat dörgölöm. - A “növeljük a szemek számát, amik figyelnek” alatt gondolsz még valakikre? - Kérdem tőle, majd igyekszem elnyomni egy ásítást. Többé kevésbé sikerült is. - Áhh, bocsáss meg, így is tovább tartottalak fel, mint eredetileg terveztem! - Kérek tőle elnézést fáradtan. - Köszönöm az eddigi segítségedet! Kitartást az asztrológiához! Jó éjszakát! - Intek Moirának, majd a hálókörletem felé veszem az irányt. - Egyelőre nem. De ha te tudsz valakiről, aki esetleg gyakrabban áldozatuk, akkor nem árthat beszélni vele. Mondom, hogy nem gáz. Én csak örülök, ha kicsit helyreteszünk pár alakot, aki azt hiszi, hogy bármit megtehet. Meg... most már a feladatunk is, nem igaz? – a hajába túr és halkan felnevet, mire belegondolva bólintok erre, hisz végső soron tényleg ez a feladatunk most már…- Neked pedig jó pihenést! Szia, Matt!
Sok minden történt ezen a napon, és érzem, hogy kellemesen elfáradtam. Felsétálok a hálókörletbe, ahol látom, hogy Mateo már alszik, Tommy pedig mintha csak rám várt volna. - Huh, azt hiszem ma nem kell ringatni… - Mondom, ahogy az ágyamra rogyok, majd el is terülök rajta. Amint Mattie az ágyra terül, egy halk pukkanás hallatszik, majd konfetti és Bogoly Berti féle Mindenízű Drazsé száll fel és lepi el az ágyat. - Gratulálok! - mondja mosolyogva Tommy.Kipattannak a szemeim és egyből fel is ülök. A szívem hevesen ver, mert megijedtem mi pukkanhatott, de Tommy gratulációjára elmosolyodom. - Köszi szépen! - Vonom meg a vállam, majd dobok neki is egy BB drazsét. - Vacsoránál nem tudtunk nagyon beszélni, szóval milyen napod volt? - Kérdem amint bekapok egy drazsét majd elfintorodom, mert csótány íze van. - Pfujj… - Előre hajolok és megtámaszkodom a térdeimen. Tommy csak felkuncog, közben ő is bevesz egyet a szájába, de arca rögtön el is torzul. - Pfejj, ez nem is tudom... Csak szar... - nyögi. - Jó volt. Ugye arról már meséltem, hogy ma nagyon menő voltam és kezdeményeztem beszélgetést. Amúgy kedves lány... - gondolkodik el, ahogy egy újabb drazsét vesz a szájába. Ezúttal nem fintorog, szóval annyira rossz nem lehet. - Érdekel, milyen lesz holnap a Párbajszakkör... Na, meg érdekel, milyen a prefektusi élet, hmmmm? - néz Matt-re kíváncsian. - Eddig velük voltál? - érdeklődik még.
Csak nagyban bólogatok, mikor azt említi a jóslástanos párjával beszélgetést kezdeményezett. - Hát… az biztos, hogy érdekes lesz… - Mondom itt visszagondolva arra amit Moira mondott nekem. - Milyen? Egyelőre nem sokban más mint az eddigi. Ja, meg megyünk közösen piknikezni szombat délelőtt. Jó kis feltöltődés lesz a válogató előtt… remélem… - Gondolkodom el, hogy az első megbeszélés után vajon a piknik maga hogy fog alakulni. - Ohh, wow, ez tök menő! Remélem, jó lesz! - mondja lelkesebben a srác. - Aztán nehogy lecserélj a csapatra engem! - vigyorodik el, de azért egy kis aggodalom kihallatszódik a hangjából. Közben Mattie-hez vág egy drazsét.Gyors reflexeimnek hála elkapom a drazsét, s válasz előtt a számba kapom. Az arcom újfent elfintorodik, ahogy megérzem a büdös zokni ízét a számban. - Soha nem cserélnélek le, még akkor sem, ha borzalmas ízű drazsékkal próbálsz épp meggyilkolni... - S dobok vissza neki egyet, viszonozva a szívességét. Thomas-nak nincsenek olyan reflexei, mint Matt-nek, szóval ő csak elhajol, így az ágyán landol a drazsé. - Na, na! Ki akar kit megölni?! - kérdez vissza rögtön, ahogy bekapja a drazsét. Elfintorodik. - Na, asszem, tojást sem eszem többet reggelinél... - mondja, majd egy méretes adagot köp a kukába, végül bocsánatkérően néz a srácra. - Bocsi, de... Behánytam volna... - mondja, ahogy keres magának valami innivalót, hogy leöblítse az ízt. - Amúgy remélem is... Nem találsz még egy ilyen ikertesót, mint én - mosolyog rá megnyugodva a srác. - Na, de mesélj már részletesebben! - ül vissza az ágyra. - Milyenek a többiek? Miket csináltatok eddig? Azért nincs korán... Milyen lesz a csapatmunka? Ja, és mostantól akkor Prefektus úrnak kell szólítsalak? - vigyorog megint kicsit gonoszkásan a srácra.
- Csak edzem a reflexeid. Még van két éved bekerülni a kviddics-csapatba! - Vigyorgok rá, és kétszer is megfontolom bekapjak-e egy újabb drazsét. Végül csak megkockáztatom, s kivételesen jól járok. - Hmmm. Végre tutti-frutti. Az egyik legjobb! - Elégedetten rágcsálom a drazsét, ami végre egy jó, s megvárom, hogy visszaüljön. - Hát... érdekesek. Pennyvel és Moirával jól kijövök, az olcsó kínai másolatommal sincs különösebb gond... Damien bár eléggé visszahúzódó, szerintem vele sem lesz gond. Viszont a maradék hárommal nem tudom mennyire fogok tudni együtt dolgozni. Kezdve Tianával, aki Finnék társaságába tartozik. Ott van Phoebe, akinek teljesen más elképzelései vannak, mint a többieknek, na meg végül Quinn... Lehet gonoszan fog hangozni, de ő az egyetlen, akit nem értek mit keres közöttünk. Most sem volt valami barátságos amikor beszélgettünk egymással... - Vonom meg a vállam kétkedve. A végére viszont felnevetek, és a párnámat az arcába hajítom. - Persze, és csak neked hajlonganod is kell előttem minden egyes alkalommal, ha meglátsz! - Nevetek rá visszafogottan, nehogy Mateot felkeltsem. Tommy csak a szemeit forgatja. - Ja, én mint kviddics csapat tag... Jó vicc... - horkan fel, majd figyelmesen hallgatja Mattiet, közben bólogat. Az olcsó kínai másolatra felnevet, de gyorsan a szája elé kapja a kezét, nehogy Mateo felkeljen. Szerencsére eddig ez sikeres, mert csak átfordul a másik oldalára. - Figyelj, nem kell mindegyikükkel jóban lenned... Munkatársak maradtok akkor a többiekkel, aztán kész. Moira és Penny jófej, szerintem OKM is jófej, de majd belátod, aztán velük jól elleszel... - húzza össze a szemét gonoszkodva. Majd komolyan néz. - Ugye tudod, hogy innentől kezdve ez lesz mindig? - utal arra, hogy meghajol majd a srác előtt. - Aztán nehogy megbánd, hogy ezt kívántad - nyújtja a fiúra a nyelvét.Arra amit mond, hogy OKM jófej csak megforgatom a szemeimet. - Engem attól még idegesít. De még mindig jobban el tudok lenni vele, mint Quinnel vagy Tianával… - Felsóhajtok. - Ugyan, élvezni fogom! - Vigyorgok rá kissé gonoszkásan. - Na, persze, Matt, akit az is zavar, ha megdicsérik... Nem hiszem, hogy kifejezetten örülnél, ha istenítenélek... - forgatja a szemeit, majd nagyot sóhajt. - Miért halmoztak máris el házival minket? - nyög fel és elterül az ágyán. - Nem akarok aludni még...
- Tőled elviselném! - Kacsintok rá játékosan. - Na, ha nem akarsz aludni, akkor akár házit is írhatnál, nem? - Kérdem s ásítok egy hatalmasat. Ami engem illet, én nagyon álmos vagyok… - Első nap?! Ennyire nem vagyok stréber... Még... - sóhajt egy nagyot. - Aludjunk? - kérdezi tőled, miközben rád pillant.- Hát, ha a házi feladatot nem akarod megírni most, akkor ezt tudnám javasolni! - vigyorgok rá, és felpattanok. - Én viszont megyek fürdeni! - Előhalászom a pizsamámat és a törölközőmet s a fürdő felé veszem az irányt. A kellemesen meleg zuhanyzás után tisztán de még enyhén vizes hajjal térek vissza. Még egy nagyon keveset beszélünk Tommal, leginkább Helenről faggatom, hogy ne én legyek végre a téma, majd jó éjszakát kívánunk egymásnak, s aludni térünk. Engem nagyon hamar nyom el az álom. Másnap reggel nagyon jó időben ébredek, még az ébresztőórám előtt. Tomot is felkeltem, csak a biztonság kedvéért, nehogy elkéssen… noha még rengeteg időnk van. De akkor se aludjon, na! Amúgy is, vagy leszidna, mert nélküle megyek le reggelizni, vagy én várhatnám, ameddig elkészül. De most annyira nem vagyok türelmes. Több dolog miatt is izgulok. 1. a párbajszakkör, 2. hogy ma is láthassam Elise-t, és még többet beszélhessek vele, 3. hogy vége legyen ennek a napnak, és letudhassuk a holnapi válogatót. Utána pedig a „nem igazi randi” randi Elise-szel, ezek előtt pedig a prefektusi piknik. Vajon Quinn és Tiana eljönnek? Jobban örülnék neki, ha nem... Megrázom a fejem, hogy elhessegessem ezeket a gondolatokat, mert nagyon gonosz tőlem. Egyébként is egyelőre a mai tanórákra kell összpontosítanom, utána jöhet a többi.
|
|