Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Jul 31, 2019 20:43:35 GMT 1
"Kedves Játékos! örömmel értesítjük hogy felvételt nyert a Roxfort Boszorkány és varázslóképző iskolába. A tanévkezdéshez szükséges felszerelések listáját lejebb csatoljuk. Értesitjük továbbá, hogy az iskolába magával hozhat egy macskát, patkányt, varangyot, baglyot vagy más kisálatot."
Egyébb információk: Kaland idő vonal: A második varázsló háború után.
Kalandban résztvevők átlag életkora: 13-14 év.
Házak: Nem korlátozom.
Jó szórakozást! (Ha valami eszmbe jut még, úgyis szólok)
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Aug 2, 2019 15:28:45 GMT 1
Adgar Eliot Sowerberry (Waterbrook) Kor: 13 Nem: Férfi Magasság: ~170 Ház: Hollóhát Pálca: 12 hüvelyk Rózsafa unikornis szőr Kisérő állat: Snowberry (Rekalu, vagyis Rekalugala udutta)Snowdoniában születtem, Isabelle Sowerberry és Charles Waterbrook egyetlen gyermekeként. Ott van egy gyönyörű nemzeti park. Illetve kettő. Az egyik a mugliknak a másik a maradék kevés varázslénynek. Egyetlen kastély áll a területen, ami régi idők óta a Sowerberryk tulajdona. Az erdőt erős varázslatok védik, így csak az találhatja meg aki pontosan tudja mit keres és maga is boszorkány varázsló vagy féllény. Az egyesült királyságban az egyetlen hely ahol szabadon élnek sárkányok.
Édesanyámra sajnos nem emlékszem. Hat éves voltam amikor meghalt, még sincs egyetlen emlékem sem róla. Van ugyan egy régi fényképem, még a roxfortos éveiből. A hollóhát lila színében pompázó ruhát visel szőke haja kibontva benne egy szál papír virág, egy tó mellet áll valahol a birtokon. Az alak néha a fűben ül máskor táncol a víz mellet. Furcsa érzés egy ember fényképét nézegetni, akire emlékeznem kéne, de mégsem emlékszem rá. Teljesen idegen és mégis ismerős a mosolya. Édesanyám a hollóhátba járt, tehetséges diákvolt, jól varázsolt, de inkább az eszével tűnt ki. Félelmetes könyvtárat hagyott hátra maga után habár, nem ismerem az összes könyvet, benne, vannak veszélyes darabok is és a halála óta senki sem nézte át igazán a gyűjteményét, úgyhogy a könyvtár egyetlen kulcsa mindig apámnál van, hogy még véletlen se férjen hozzá senki. Édes apám harcolt a második varázsló háborúban. Nos… sem nem a jó, sem nem a győztes oldalon. Nagymamám (apai) váltig állítja a mai napig, hogy a dolgoknak nem így kellet volna történnie, és egy nap igen is győzni fog az igazság és átvesszük az uralmat a mugliktól egyszer és mindenkorra. Ezt nagyon gyakran hajtogatja. Apa ilyenkor szokta mindig megjegyezni, hogy a nagyi valószínűleg a keleténél megint több szilva bort ivott. Ő megadta magát miután anya meghalt. Önként adta át a varázspálcáját cserébe a „szabadságáért”, hogy felnevelhessen. (Igaz anya pálcájával néha látom varázsolni, de ahogy ígérte is sosem hagyta el a birtokot, amíg meg nem kaptam a levelet a Roxfortból.
Mindenképpen ő akart elkísérni megvenni a felszerelést, azt mondta az sem érdekli ha a minisztérium lecsukja ezért. Bár szerencsére senki nem jelent meg. Én is akkor jártam először a birtokon kívül, legalább is amire emlékszem. Még soha nem láttam ennyi embert egy helyen, kicsit ijesztő is volt. Nem volt egyszerű megtalálni a pálcát, ami majd kiválaszt. Az első pálca amit Olivander a kezembe adott Bükk fa, sárkány szív húrral. Még szinte meg sem fogtam már eltörtek az üvegedények a helységben. Tölgyfa unikornis szőr, nem volt túl szerencsés Olivander két polc sora bánta. Alig győztem bocsánatot kérni tőle, elképesztően szégyelltem magam a rendetlenségért. Még kb két pálca járta meg a kezem és a végére már majdnem inkább hagytam volna az egészet amikor végre megtaláltuk. Rózsafa egyszarvú szőr 12 hüvelyk.
Mostanra a rózsafából egy levél is kinőtt már. De mivel ettől még rendesen működik a pálca nem hinném hogy ez problémát okozna.
A „háziállatom” akit magammal vittem egy Rekalu, vagyis egy tollas mókus-nak nevezet kis sárkány féle. Sosem lesz nagyobb egy macskánál, sosem fog tüzet okádni, de remek társaság. Snowberry minden évszakban más színben pompázik, általában egereket, kisebb rágcsálókat kígyókat, de ha jó az idő gyümölcsöket is megeszik. A legenda viszont hogy a Rekalu tud beszélni, csak mese. Nem beszélnek, de akár sok madár rendkívüli hang utánzók. Így ha eleget hallanak beszélni megjegyzik, hogy mondod ki a szavakat, de ennyi. Nem tanulmányozzák az emberi nyelvet és főleg nem fogják megenni a nyelved, hogy megtanuljanak beszélni. Ezek csak buta mesék.
|
|
Lilyum
Kezdő tollforgató
Utoljára online: Jul 29, 2021 20:44:53 GMT 1
Jul 29, 2019 18:55:36 GMT 1
|
Post by Lilyum on Aug 2, 2019 17:09:27 GMT 1
Név: Lilyum Lestrange Apja: Rabastan Lestrange Anyja: Amanda Lilyum Black Kor: 13 Magasság: 165cm Pálca: Magyal fa (fehér), sárkányszívizomhúr, 13 hüvelyk
háza: Mardekár házvezető tanár : Horatius LumpsluckA nevem Lilyum Lestrange de hívjatok csak Lulának. A szüleim meghaltak a 2. nagy varázslóháború végén. Elkötelezett hívei voltak tudjukkinek. Amennyire emlékszem belőlük, mindig azt mondogatták hogy „A Vér Kötelez”. Mivel generációkat áthidaló aranyvérű családba tartozom. Haláluk után Bellatrix nagynéném Nővéréhez kerültem Androméda nénihez és a férjéhez aki egy mugli Ted Tonkshoz. Andromeda sokat mesélt mindig a szüleimről, édes anyám az unoka testvére volt, de nem voltak túl jóban, szinte soha nem találkoztak vagy beszélgettek. Viszont rengeteg sajtó volt róla és cselekedeteiről, többek közt mugli heccelések és sárvérűek felkutatásai. Apám Azkaban egyik szigorúan örzött rabja volt, míg a Sötét Nagy Úr fel nem szabadította, utána ugyan ott folytatta testvérével és a barátaival ahol abba hagyta. Nem sokra emlékszem belőlük, anyám ezüst szőke hajára ami már alapból furcsa hisz a Black vérvonal igen erős és fő jellemzője a dús ében fekete haj. Emlékszem apám vörös hajára és kecske szakálára, a mosolygós szemeire. Lehet hogy a mai szemmel szörnyetegek voltak de engem mindig nagyon szerettek. amíg éltek el hallmoztak ajándékokkal. Tőlük kaptam a macskámat is Lucifer. Szinte mindenhova együtt megyünk, több különleges képessége is van de a legfeltűnőbb hogy változtatni tudja a méretét, mikor épp lusta mindig össze zsugorodik és a fejemen utazik tovább. Tökéletes összhangban élünk, bár Androméda néni nem kedveli mer Lu se rajong érte. 11 évesen kerültem be Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolába ahol is a Mardekárház tagja lettem. Böszkén viselem az Ezüst és Zöld színeket. Távol a sok mugli ivadéktól és rajongóiktól. Egy kivétellel Tehetségem főleg átváltoztatás és sötét varázslatok kivédése tantárgyhoz van, de a többiből se szorulok segítségre.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Aug 3, 2019 15:24:25 GMT 1
Név: Elise Althea Bachet Kor: 14 Magasság: 170 cm Ház: Hollóhát
Negyedik évemet kezdem idén a Roxfortban. Nem vagyok se lelkesebb, se kevésbé lelkesebb. Az ember egy idő után beleszokik ebbe, mint minden más iskolába, azt hiszem. Félvér vagyok, édesanyám mugli származású, nincs is varázsereje, édesapám aranyvérű. Érthető módon az apai ággal nem igazán ismerkedtem meg, hiszen fent kellett volna tartani az aranyvérű vonalat. Ritkán találkozom velük, elég is annyi. Kiskoromban mugli iskolába jártam, ezért az alapvető dolgokat megtanultam ott. Teljesen otthon vagyok ebben a világban is, de a varázsvilágban is megtalálom a helyem. Két öcsém van, akik ikrek: Oliver és Connor, idén kezdik a Roxfortot. Sokkal nyitottabbak, mint én.
Alapvetően nem nevezném magam egy társasági embernek. Teljesen jól elvagyok a saját kis világomban anélkül, hogy bárki zavarna. Persze másokkal is jól érzem magam, de többnyire inkább a csendet kedvelem. Kívülről inkább hidegnek tűnhetek, de azért ez erős túlzás. Csak nem jártatom a számat feleslegesen. Megfigyelek.
Emellett valamilyen oknál fogva Metamorfmágus is vagyok, azaz tetszés szerint változtathatom a külsőmet. A születési külsőmtől függetlenül még ezt a megjelenést szeretem, ha egy kicsit megunom magamat és jó kedvem van.
Mindig szerettem volna egy különleges állatot, de azért azt sosem hittem, hogy ennyire az lesz. Egy nap sétáltam az erdőben és egy apró varjú fiókát találtam, aki megsérült. Persze hazavittem. Zriew-nek neveztem el. Mikor meggyógyult, inkább velem maradt. Mint kiderült, mágikus képességei vannak. Például ilyen fura szimbólumok világítanak rajta és a szeme is. De mást nem nagyon tud. Csak nagyon okosan néz és mindig megvéd.
Pálcám vörösberkenyefából van, benne főnix tolla található. Enyhén rugalmas.
Remélem, idénre tartogat valamit az év…
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Aug 3, 2019 19:56:26 GMT 1
Név: Rose Granger-Weasley Kor: 13 Magasság: 160 cm Ház: Griffendél
A nevem Rose Granger-Weasley. Igen, a híres-neves Hermione Granger és Ronald Weasley lánya vagyok. Hogy jó-e? Nem tudom… Nehéz eleget tenni az elénk állított elvárásoknak. Mármint az öcsémnek, Hugo-nak és nekem. Szegény, most kezdi az első évét itt, én harmadikos leszek. Szerencsére a barátaim nem azért szeretnek, mert híresek a szüleim, hanem magam miatt. Összességében édesanyámra ütöttem a legjobban, külsőre is és belsőre is inkább. Eléggé vidám, aktív és közösségi ember vagyok. Szeretek emberek között lenni. A legjobb barátom unokatestvérem, Albus Potter, de mióta összebarátkozott Scorpius Malfoy-jal, kicsit eltávolodtunk. Apa figyelmeztetett, hogy kerüljem őt. Mert Halálfaló az apja és a nagyszülei is. Vagyis voltak. Nem tudom, Scorpius nem tűnik annyira veszélyesnek, de azért igyekszem hidegen viselkedni vele. A baj az, hogy Albus-szal folyton együtt lógnak, ezért nehéz az unokatesómmal is lenni… Mindegy… Másodikos korom óta tagja vagyok a Griffendél Kviddics csapatának, méghozzá az egyik Hajtó lennék én. Jó képességem van a repüléshez, gyors vagyok és a reflexeim is gyorsak. Többek között a Sötét Varázslatok Kivédését szeretem nagyon, meg a Legendás Lények Gondozását, illetve természetesen a Repüléstant. Bájitaltanból és Mágiatörténetből teljesítek a legrosszabbul, de még így is jelesre. Csak többet kell belefektetni. Alapvetően mindenkihez barátságosan állok, nem úgy, mint a baglyom, Horton…
Senkit nem képes megtűrni maga mellett, csak engem. Valamiért engem szeret, másra meg legszívesebben rátámadna. Pálcám tiszafából van, és sárkányszívizomhúr a magja. Kellemesen rugalmas. Mint én!
Igyekszem segíteni az öcsémet idén, remélem, ő is a Griffendélbe kerül, mit én. Továbbra is szeretnék minél jobban teljesíteni. Ettől függetlenül nagyon várom, hogy újra találkozhassam a barátaimmal is!
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Aug 4, 2019 12:18:11 GMT 1
9 és ¾. vágány Adgar Eliot Sowerberry: Különlegesen meleg és napos időnek indult, de a levegő esőt ígér későbbre. Apa megsértődött mert nem tudott kikísérni az állomásra, még rendes elköszönésre is alig tudtam rávenni. Egyike volt azon ritka pillanatoknak, mikor a nagyi tűnt józanabbnak, még azt is felajánlotta, hogy kikísér, de elég idős vagyok már, hogy egyedül kimenjek a vonatig. Meg Snowberry így is ideges az utazás miatt, nem kell neki még a nagyi parfümje is amit utál. Snowberry kevés dolgot utál, de ezek közé tartozik az utazás, a nagyi parfümje, és a tömeg. Ma sajnos mindháromban lesz része. Mivel a ruhámon is érezni a nagyi édes nehéz illatát, valószínűleg ezért nem a vállamat választotta ahogy szokta, hanem az utazóládát. Rengeteg ember van ilyenkor a peronon, a családtagok és az éppen indulók, szeretem ezeket a zajos napokat de egy kicsit irigylem is azokat akiket többen is kikísérnek, hogy elbúcsúzzanak.
Ahol végül sikerül felszállnunk, az egész kocsi szinte végig a Grifendélé, én pedig nem szeretnék ott szemtelenkedni, De teljesen a Hollóhátat sincs értelme megkeresni, nem vagyok olyan népszerű a saját házamban, hogy többen várjanak rám, úgyhogy csak leülök az első üres kupéban ami már nincsen tele egyik ház diákjaival sem.
-Még mindig nem akarsz az ölembe ülni?- Kérdezem az ukalu-t, aki a szemben lévő ülésen foglalt magának helyet.- Ahogy gondolod, de nem hinném, hogy végig fogsz majd tudni ott utazni.- Nem foglalkozom vele tovább, ha tehetném én is hanyagolnám magam ezzel az „illattal” vajon túl korán van még átöltözni? Előveszek egy könyvet ami véletlen felülre kerül és olvasni kezdem. Mágia történelem, nem a legérdekesebb könyv ami előkerülhetett de az útra megteszi. Amúgy sem vagyok túl jó mágia töriből, nem segíti az ember tanulmányait, ha retteg a tanártól. A többiek mind jót alszanak Binns professzor óráin, engem meg a hideg ráz végig. Tudom, hogy nem szabadna félnem a szellemektől, egyrészt mert a nagy részük ártalmatlan, másrészt mert a Roxfort tele van velük. Elsőben minden nap rémálmaim voltak, amikről sajnos Hóborc is tudomást szerzet és ez sem javított igazán a helyzeten, minden lehetőséget megragadott, hogy ijesztgessen. Szinte nem is aludtam hetekig, aztán a Szürke hölgy megmondta Hóborcnak, hogy ha nem hagy békén rá uszítja a véres bárót és a többi kísértetet, utána leszállt rólam. Azóta is gyűjtöm a bátorságot, hogy megköszönjem a szürke hölgynek, de valamiért tőle szinte jobban félek mint előtte Hóborctól, szerencsére mondjuk ő nem keresi a társaságom, sőt őt látom a legritkábban, tavaly talán háromszor láttam, pedig ő a házunk kísértette.
Snowberry ásít egyet és összetekeredik az ülésen, kicsit sajnálom szegényt előbb utóbb valaki biztos elküldi arról a székről.
|
|
Lilyum
Kezdő tollforgató
|
Post by Lilyum on Aug 6, 2019 21:03:48 GMT 1
Elég korán keltem hogy elérjem a vonatot. Ma lesz először hogy „Anya”és „Apa” enged egyedül menni a vonathoz. Persze ez is hosszú vitát követően történhetett meg.
„Apa eltörte a lábát így nem tud vezetni, „anya” meg nem tud lévén hogy boszorkány és a szülei se nagyon engedték hogy mugli dolgokat csináljon. Ez az egy legalább emlékeztet benne aranyverű mivoltjára….”A régi és nagy multú Black-ház” na persze….. Ragaszkodtak hogy Harry vigyen ki a vonathoz, Ted is könyörgött hogy engedjem, de nem. Inkább magam megyek mint hogy a „Nagy” Harry Potter vigyen a vonathoz. Nem igazán kedvelem, nem csak azért mert a szüleim halála az ő és persze Tudjuk ki hibája, szerintem egy nyámnyila alak aki a barátai nélkül sehova se jutottt volna, le fogadom hogy a Varázsbűn Üldözési Főosztály élére is csak a barátja Hermione Granger révén jutott. Röhejes alak.
Elég jól ismerem a várost , nem szeretek otthon ülni, úgy hogy ha tehetem mindig kint tekergek, így elég korán a vonathoz értem a King’s cross pályaudvarra, de még nem mentem be a 9 és ¾ vágányra, figyeltem a muglikat, chhh annyira vakok ,és a varázsló és boszorkány családokat. Láttam a flúgos Hollóhátas fiút is a sárkányszerű állatkájával….és persze a pökhendi Granger lányt a családjával. Nem sokkal ezután persze be futott a Potter familia is Teddyvel aki sajnos észre is vett integetett nekem, majd miután vissza intettem és láttam hogy Potter felém tart gyorsan el szeleltem.
A 9 és ¾ vágány csak úgy vibrált a rengeteg varázslattól, imádom ezt az érzést, ahogy a varázslat körülvesz, ki tisztít, mosolyogva szálltam fel a vonatra mielőtt a bárgyú Potter újra észre vesz. Nem volt kedvem az idióta Not és csapata társaságához, habár többnyire velük múlatom az időm, úgy hogy egy szóló fülkét kerestem pechemre nem találtam. Egy kocsi maradt már csak ahol csak a buggyant Hollohátas fiú ült a madár izéjével. Gyorsan ellenőriztem Lu kallitkáját rendesen le van e zárva, természetesen nem. a ketrec nyitva és Lu sehol. Elindultam vissza mikor égtelen nyarvogás és visongás csapta meg a fülem a Hollóhátas csaj kocsijából, gyorsan vissza rohantam és láttam hogy Lucifer épp próbállja meg kergetni azt a madarat…..
-Lucifer Ne!!!! Vissza!!!! Hagyd őt békén!!!!- Kiáltottam rá hasztalan, ekkor már be rongyoltam a kocsiba és elkaptam a grabancánál, mire kétszeresére nőtt ki esett a kezemből s miközben össze ment el futott a másik irányba…
-Bocs, ne haragudj elég nehéz természetű….de amúgy nem eszik izé….madarakat…- mondtam a srácnak bizonytalanul, majd elindultam hogy ki menjek a macskám után.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Aug 10, 2019 17:14:05 GMT 1
Elise Althea Bachet: A tükörben nézem magam. Laza kontyba kötöm a hajam. Felsóhajtok. Utálok utazni… Konstatálom magamban. Megkértem szüleimet, hadd menjek idén egyedül, hiszen már elég idősnek tartottam magam. Aztán kiábrándítottak, hogy idéntől már nem egyedül megyek, hiszen az öcséim is jönnek. Csak felsóhajtottam. Mindegy… Elcsomagoltam a szendvicseket, amiket Anya adott, majd végleg lezártam a bőröndömet és a hátizsákomat. Beültem az anyós ülés mögé. Vállamon Zriew. Tollászkodik, hiszen tudja, megyünk vissza. Negyed óra múlva már robogtunk is a King’s Cross-ra. Csak fintorogtam egyet a hatalmas tömegre. Tényleg utálok utazni… Hamarosan már a vonat mellett álltam. Megígértem szüleimnek, hogy vigyázok a két lurkóra, majd elköszöntem tőlük. Elég volt ennyi mára… Elindultam megkeresni három legjobb barátomat. Nem kellett sokáig keresgélnem. Ahogy haladtam feléjük, elgondolkodtam, hogyan lehet, hogy még mindig barátok vagyunk így négyen. Hiszen mindannyian négy különböző házba járunk, és még csak rokonok sem vagyunk. Érdekes. Egy széles mosollyal köszöntöm őket, majd öklözöm velük. Először Gemma Jenkins-szel ölelkeztem. Ő a Mardekár házba jár.
Aztán Aaron Boots-szal, aki a Griffendél házba jár. Ezek ketten az igazi rosszak, egyfolytában valami rosszaságon törik a fejüket.
Végül Thomas Harren-nel, aki pedig logikus módon a Hugrabug házba jár. Ő hasonlít hozzám a legjobban: csendes, szemlélődő, visszafogott. Na, jó, az utolsó rám nem igaz annyira.
Miután leadtuk a csomagjainkat, azonnal felszálltunk a vonatra. Örültem, hogy végre láthatom őket. Egyik pillanatban felnéztem. Éppen akkor robogtak el öcséim. Azonnal kikiáltok a kupéból. - Oliver, Connor! Keressetek magatoknak helyet, mert nem fog maradni! – kiáltok nekik, majd fejcsóválva visszaülök. Gemma gonoszan vigyorog rám. - Hehe, öccsök… Szívás – mondja, majd mesélni kezd a nyaráról. Szerencsére nincs köztünk versengés, mert Gemma a vibráló, élénk, figyelemfelhívó lány, én meg az ellentéte. Csak félig figyelek rá. Egy nagy döccenéssel elindult a vonat. Mindenki szépen lassan elmesélte, mi történt vele a nyáron. Én csak a számat húztam, meg a vállam vonogattam. Nem sok minden történt velem. Majd szépen lassan elővettem egy könyvet. Természetesen mugli könyv volt. Camus: Közöny. Szerintem igenis érdekes az irodalmuk… Persze Gemma és Aaron azonnal kiröhögtek, de még Thomas is mosolygott. Nem szóltak semmit. Hozzászoktak a fura dolgaimhoz. Az út eseménytelenül telt. Olvastam, kártyáztunk, beszélgettünk, nevetgéltünk. Csak a szokásos. Aztán mikor eljött az ideje, átöltöztem. Persze egyből összefutottam a legnagyobb riválisunkkal, Finn Wilkins-szel és csapatával:
Finn Wilkins
Eric Cervantes
Tiana Moon
Zoe Powell
Finn és Eric Hollóhátas volt, Tiana és Zoe pedig Mardekárosak. Finn és Zoe ráadásul unokatestvérek. Így állt össze a csapatuk. Csak egy nagyon sóhajtottam, mikor megint beszóltak. Annyira tapló egy csapat. De ők mindenkivel ilyenek. Na, mindegy. Ezenkívül sikerült akadálytalanul átöltöznöm, visszamentem a többiekhez. Zriew is már türelmetlen, a szeme már kéken világít. Szerencsére hamarosan leszállunk, és elindulunk a hintók felé. Az öcséimnek még nyomok egy puszit a fejükre, hogy sok sikert, persze nem örültek nekik, mert mennyire ciki vagyok, aztán csatlakozom a többiekhez. Kezdek éhes lenni, nem volt elég a két szendvics. Remélem, gyorsan túlleszünk a Beavatási Ceremónián…
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Aug 10, 2019 18:18:30 GMT 1
Rose Granger-Weasley: Vidáman ébredtem fel. Csak úgy kicsattantam. Végre újra mehetek a Roxfortba! Reggeli közben is alig lehetett lelőni, de közben azért láttam, hogy öcsém, Hugo már nem ennyire jókedvű. Feszengett, izgult. A fejére tettem a kezem, és megnyugtatónak szánt hangon ezt mondtam neki. - Ne aggódj, minden rendben lesz. Én majd vigyázok rád – mondtam egy bólintás kíséretében. Édesanyám persze már izgult, hogy meglegyen minden. Sürgött-forgott. Édesapám nem igazán vette a lapot, hogy segítenie kéne. Odaültem hozzá és együtt csóváltuk a fejünket. Végül negyed órás késéssel, de elindultunk. Aztán mint kiderült, igazából időben indultunk, csak apa elnézte az időt. Na, mindegy, ez az én családom. Szerencsére nem kellett sokat utazni a pályaudvarig. Azonnal összefutottunk az unokatestvéremékkel. Apa húgával, Ginny-vel és Harry-vel. Amint megláttam Albus-t, rohanni kezdtem felé, ő pedig kitárta karjait. Szorosan megöleltem, ő pedig még egy puszit is nyomott a homlokomra.
- Hiányoztál! – mondtam neki. Ő is csak mosolyogva bólint, hogy egyetért. Tudom, hogy kissé eltávolodtunk egymástól, de igyekszem ezt rendbe hozni jelenleg. Csak az a Malfoy fiú ne lenne! Őszintén nem tudom, mit gondoljak róla. Albus-szal sétáltam a szokásos oszlophoz. Közben megláttam Ted egy… rokonát? Évfolyamtársunk, Lilyum-ot. Csak egy széles mosollyal az arcomon integetek neki én is, de ő elmegy. Lebiggyesztem az ajkam. Néha tényleg nem könnyű ebben a családban élni. Besétálunk a vonat mellé. Szépen lassan elköszönünk a szüleinktől. Egyszer csak még egy jelenlétet érzek magam mellett. Odanézek. Scorpius… Felugrom ijedtemben. Kedvesen rám mosolyog. - Szia… - motyogom. Albus-szal megölelik egymást. Éééés… Ennyi… Mintha itt sem lennék. Könnybe lábad a szemem. Anya látta, de mielőtt még szólhatna, felszállok a vonatra. Látom, hogy Albus és Scorpius elfoglaltak egy kupét. Egy pillanatig hezitálok, hogy most mi legyen, de túlságosan fáj még, hogy így otthagytak, ezért hiába néznek rám, gyorsan tovább megyek, mielőtt meggondolhatnám magam. A következő pillanatban egy elsősnek kinéző ikerpár zúg el mellettem, majdnem fellöknek. Majd bevágódnak a következő fülkébe. Elmegyek mellette. Hugo van ott. Kissé félénken reagál a két izgága fiú bemutatkozására, de mikor beintegetek és biztatóan bólintok, ő is szélesebben elmosolyodik, majd bemutatkozik. Az utolsó kép az, hogy a két fiúnak leesik az álla és teljesen bepörögnek, hogy milyen menő és mennyire remélik, hogy most nem hiszi azt, hogy azért barátkoznak, mert híres emberek gyereke, meg ilyenek. Csak felnevetek. Horton a kalitkájában felhorkan. Már leülhetnék… Megyek tovább, egészen addig, amíg egy sikítást, visítást nem hallok a következő fülkéből. Odasietek. Egy macska-izé éppen valami szárnyas-izét támadt meg. Lilyum állata rátartian kivonul a kupéból. Mielőtt elmenne mellettem, csak barátságosan ennyit mondok a lánynak: - Remélem, minden rendben lesz az állatoddal. Örülök, hogy megint látlak – igyekszem tényleg őszintének tűnni. Egy félénk mosolyt is megeresztek, majd ha elhaladt mellettem, akkor a Hollóhátas fiú kupéjába lépek. Szintén megeresztek egy félénk mosolyt. - Szia! Nem bánnád, ha… Leülnék? – kérdezem tőle barátságosan. Ha megengedi, akkor Horton-t leteszem mellé, én pedig a sráccal szemben ülök le. - Rose vagyok, örülök, hogy találkoztunk. Ne haragudj, a nevedre nem emlékszem, de tudom, hogy évfolyamtársak vagyunk. Még közös óránk is volt. Szóval… Igen… Ne haragudj – motyogom zavartan. - Kicsit sokat beszéltem – nevetek zavartan, miközben megvakarom a tarkóm. Érzem, hogy elvörösödöm. Nagyot nyelek. Ha nem szól semmit (már), akkor újból megszólalok. - Meg szabad kérdeznem, hogy milyen volt a nyarad?
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Aug 12, 2019 11:55:12 GMT 1
Edgar Eliot Sowerberry: Ahogy gondoltam is nem sokáig pihenhetett szegény Snowberry az ülésen, egy macska rontott be és azonnal rá vetette magát. A macska nyávogott, Snowberry pedig az általa legijesztőbbnek választott hangot az otthoni kopogó szellemünk sikoltását választotta, hogy kifejezze az érzéseit. Valószínűleg szegény cicát is kellemetlen meglepetés érhette hiszen külseje ellenére a rukalu nem madár, hanem sárkány, így a tollai élesek, főleg a háton és a szárnyakon. Ahogy szabadult máris az ölemben találta magát, ahol medve morgást utánozva morgott a macska után.
-Semmi baj! Bár ő nem madár… igazából.- Felelem a lánynak.
A zaj másoknak is felkeltette a figyelmét úgyhogy egy Grifendéles lány jelenik meg az ajtóban. Tudom, hogy Weasley de nem tudom a keresztnevét az évfolyamon a mi kettőnk jegyei a legjobbak,, szóval illene tudnom, de nem jut eszembe.
-Szia! Nem bánnád ha… Leülnék?
-Nem! Persze! Csak nyugodtan.- Mosolygok rá. – A bagoly elég mufurcnak tűnik.- Mondom.- Általában jó vagyok az állatokkal, de otthon nem igazán van baglyunk. Csak kettő van de ők is ritkán visznek levelet.
-Edgar Sowerberry vagyok! Igazából én is csak a vezetéknevedre emlékeztem, szóval nincs miért bocsánatot kérned. Eléggé meglep a kérdése hiszen eddig nem beszélgettünk, de végül is. Kedves lánynak tűnik és kevésbé lesz hosszú és unalmas az út ha beszélgetünk.
-Kezeltünk egy sárkányt amelyik összeverekedett egy másikkal, találtunk pár új egyszarvút, ami, elég szerencsés mert már nagyon rég vártuk hogy többen legyenek. És végre találtam pár tényleg érdekes varázs könyvet anya könyvtárában. Azt hiszem most én beszéltem túl sokat. És a te nyarad milyen volt?
Közben a vonat is elindul egy nagy rándulással, odakint egyre több felhő gyülekezik és egyik másik elég haragos kinézetű. Egyre inkább az az érzésem hogy nem csak esőre számíthatunk.
|
|
Lilyum
Kezdő tollforgató
|
Post by Lilyum on Aug 14, 2019 14:14:51 GMT 1
Pont amikor kiléptem a kupéból jött velem szembe Rose Granger Weasley. Majdhogynem bele is szaladok. -Remelem minden rendben lesz az állatoddal. Örülök hogy megint láttalak.-mondja mosolyogva. Bólintok és kisietek. Mintha izgatna engem hogy ő mit remél. Az apja és a barátai az egész családom vagy Azkabanba küldték vagy meghaltak. Lu megint úgy eltűnt hogy nem találom. Csak bolyongok a kupék között és keresem, de sehol sincs. Így feladom és a barátaim kocsijába foglalok helyet. Not ép a nyári élményéről tart beszámolót. Szüleivel ellentétben ő elég értelmes srác és meglepően helyes is. Nem mintha sok esélye lenne nálam. -... aztán fogtuk magunkat Awery-vel és elmentünk a Zsebpiszok közbe a Borgin és Bornsba ahol megtaláltuk azt a híres lángoló tollat. Sajna az öreg Borgin úgy ítélte meg hogy túl fiatalok vagyunk egy lángoló tollhoz és durván kiparamcsolt minket …-fejezte be fájdalmas sóhaj kíséretében. Mindenki nevetett. -Na és mesélj mi történt veled "Potter"!- gúnyolódott kacagva Carow - Zseniális poén volt Carow, de tisztáznám hogy nem vagyok Potter egy Leastrange vagyok vagy Black amelyik jobban tetszik. Ha Pottert akarsz azt két kocsival feljebb találsz az ifjú Malfoy urfi mellett…..- jegyzem meg epèsen. - Jól van na nem kell úgy meg sértődni. Tudod hogy szeretlek Lil! Csak hát ez mindig kihagyhatatlan poén. És amúgy is úgy tudom nálatok járt Mr.Potter. Fél biztos hogy fellázadunk ellene. Azok után amit tett a szüleinkkel nem is lenne csoda..ch … - Van igazság a szavaidban bár továbbra is hülyeségeket beszélsz. Én is siratom a szüleim de nem fogok szembe menni a Minisztériummal. 22 évvel ezelőtt bebizonyosodott hogy nincs értelme. Egyébként köszönöm jól telt a nyaram. Főleg az utcákat jártam inkább. Sok időt töltött nálunk a Potter család Teddy születésnapja mindig nagy felhajtás. De eddig Godric's Hollowban töltötték főleg. Ted az mondta most azért volt nálunk hogy részt is vegyek. Nem jött össze.- mondtam nekik, mire mindenki elkezdett hahotàzni. - Szívesen megnéztem volna ahogy Potter girlandokkal teszi tele a házatokat!- nevet Not - Azt főleg Lily és Mrs Potter csinálta.- válaszolok Teddyn gondokodvan. Az igazság az hogy jobban szeretem Teddyt mint amennyire ezeknek be merném vallani. Nem az az elfuserált mugli bolond...mint a barátnője Victorie. Vicces srác és szórakoztató főleg az ég kék hajával amit fel nyírva hord. Meg a tetoválásaival amik tulajdonképpen nem is tetoválások, csak egy egyszerű bűbáj amivel olyan minta lehet rajtad amilyet szeretnél. Ezt meg tanította nekem is l, azóta is használom ezért van a jobb fülem mögött a Maradékár ház címere és egy szárny a hátamon. -Biztos jó lehetett a buli.-mondja csendessen mosolyogva Wilkes az egyik legrégibb barátnőm. -Jah.. jó volt.- valaszolom. Mindenki visszatér a nyári élmény beszámolókhoz, rövid ideig mi is beszélgetünk Agnessel de miután a fiúk elkezdenek robbantó snapszerezni meg unom őket és felállok hogy távozzak. Avery rögtön felpattan - Hova mész szépségem? - mondja mosolyogva... Idióta! -Közöd? Egyébként Lut fogom megkeresni, megint ellogot. Majd találkozunk Roxfortban.- azzal kivonulok, és mintha látnèk egy macska farkat elhaladni előttem. Utána indulok. Egésszen hihetetlen a macskám. Rose és a Hollóházi srác kocsijában találok rá ahogy dorombolva fekszik egy igazán szép bagoly mellett. A bagoly meg, alig hiszek a szememnek épp őt tisztogatja...bezzeg az otthoni baglyokat úgy kergeti mint ha ártottak volna neki. Látom hogy Rose és a srác nagyon elmélyülten beszélgetnek. Semi esélyem hogy észrevétlenül ki csempésszem Lucifert így veszek egy mély levegőt és benyitok. -Sziasztok! Nem baj ha én is csatlakozom hozzátok? Szia Rose! Hogy telt..khm a nyarad?- kérdezem mosolyogva- És a tiéd? Íze hogy is hívnak?- mosolygok.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Aug 16, 2019 22:01:17 GMT 1
Rose Granger-Weasley: Kiengedem visszatartott levegőm. Ez a fiú kedves. Visszamosolygok rá. Ahogy megjegyzést tesz Horton-ra, csak összehúzom a szemem, majd ha leülök, kiengedem a ketrecéből és a vállamra teszem. Mindjárt jobban érzi magát. A fiúra kacsintok. Mikor bemutatkozik, csak bólintok. - Örülök, hogy megismerhettelek, kedves másik éltanuló – mondom neki játékosan. Mikor mesélni kezd, szinte tátott szájjal hallgatom. - Zseniális! – ujjongok. – Milyen sárkány volt? És milyenek pontosan az egyszarvúak? Te ilyen… Állatmenhely szerűségen laksz? Ne haragudj, nem találtam jobb szót rá, ne vedd magadra, ha nem jót mondtam, csak nehéz elképzelni – mondom neki álmélkodva. Mikor megkérdezi a nyaram, először csak vállat vonok és kinézek az ablakon. - Tudod, mivel a szüleim éppenséggel ismertek, ráadásul olyan munkakörük is van, ami eléggé lefoglalja őket, nem sokat szoktam őket látni. Persze, azért elmegyünk mondjuk, nyaralni, de rendesen nem szoktunk sok időt tölteni. Gondolom, ezzel jár a híresség – rántom meg flegmán a vállam, közben szomorú mosolyra húzom a szám, és a srác szemébe nézek. - Nem akarok panaszkodni. Nagyon jó dolgom van. De azért néha elképzelem, milyen lehetne, ha csak egy átlagos családból származnék, ez minden. A kérdésedre visszatérve, sok időt töltöttem a nagyszüleimnél. Ugyebár apáé aranyvérű család, anya mugli születésű, szóval vegyesen szoktunk időt tölteni a két világban az öcsémmel. De én szeretem mindkettőt… - ekkor lehuppan egy macska, Horton pedig leszáll a vállamról a karfára. Nem igazán foglalkozom vele, tudom, hogy csak el akarja üldözni. Azonban nem ez történik. Leesik az állam. A baglyom barátkozni kezd a macskával. - Ez lehetetlen… - Motyogom. Kié a macska? Szerencsére azonnal válasz is jón rá. Lylium-é, hiszen benyit. Visszamosolygok rá. Szorítok helyet magam mellett. - Gyere, persze! – bólintok. - A baglyom eddig... Mindent és mindenkit utált rajtam kívül. Hogy lehet, hogy a macskád...? - kérdezem álmélkodva. - Az enyém köszönöm, jó volt. Éppen most meséltem el, hogy a két világban felváltva szoktunk időt tölteni az öcsémmel, és nagyon izgalmas. Na, és neked? – kérdezem tőle őszinte érdeklődéssel.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Sept 12, 2019 22:14:08 GMT 1
Moira MagpieKor: 14 év Ház: Griffendél Kinézet: 162 centi magas, vékonyabb lány zöld szemekkel, és hullámos, barna hajjal. Jellemzően kényelmes, de kicsit régies ruhákat hord, az arcán pedig már kifehéredett, de valaha meglehetősen mély sebhelyek húzódnak. Pálca: Ébenfa, tizenegy hüvelyk, egyszarvúszőr – az ébenfa kompenzálja az egyszarvúszőr hátrányait, a pálca maga pedig vékony, kiegyensúlyozva ezzel a fa merevségét és nehézségét. Precizitást igénylő, gyors varázslatokhoz a legideálisabb. Állat: Merlin – kis sólyom, kékesszürke háti tollakkal Azt hiszem, annyira nem lehet ritka látvány a Roxfortban, amikor egy tizenhárom, (másfél hónap híján tizennégy) éves lány az igazgatói iroda előtt toporog – mert elkezdődött a nyár, és mikor a vizsgák lemennek, haza kell mennie. Azt hiszem, minden intézeti gyerek, aki ebbe az iskolába került átéli ezt évente egyszer. Már kérvényeztem, hogy a nyarat is a kastélyban tölthessem… gyakorlatilag a végszóra várok. A nevem Moira, Moira Magpie. Több szempontból is utálhatnám – egyrészt, a Moira úgy hangzik, mintha valaki az 1800-as évek kedvenc lányneveiből válogatott volna, másrészt pedig a két szó még alliterál is, amitől különösen komikussá válik az összhatás – de igazából a nevem az egyetlen, amit a szüleimtől kaptam, tehát megbecsülöm. Az árva gyerek történetben tudtommal itt az jönne, hogy amikor 11 évesen megkaptam a levelet, egyben megtudtam azt is, hogy nagyon különleges vagyok, a szüleim halálát övezi valami rejtély, és természetesen varázslóvér csörgedezik az ereimben – nos, ilyen szempontból mindenkiben csalódást kell keltenem. A szüleim nem különlegesek, és minthogy a varázslóvilágban senki nem ismert semmilyen Magpie-ékat, feltételeznem kell, hogy mindketten átlagemberek voltak. Különleges voltam az intézeti gyerekek között, mert kiderült rólam, hogy tudok varázsolni – a varázslók között viszont átlagosnak számítottak. A legtöbb varázslógyereknek, aki muglik közül érkezett, megvan a története arról is, hogy hogyan mutatkozott meg a mágiája… én ilyen szempontból szerencsés és szerencsétlen voltam egyszerre. Maga a mágia nem keserítette meg az életemet, nem voltak felgyújtott függönyök, betört ablakok és orrok – ha jól emlékszem a legszörnyűbb, ami történt, egy színt váltott, korábban undorítóan magentarózsaszín sál, és egy rejtélyes körülmények között málnaszörppé változott aspirin volt. Gyakorlatilag abban sem voltam egészen biztos, hogy közöm volt azokhoz az esetekhez, legalábbis próbáltam meggyőzni magam, hogy nem volt… de tíz évesen, egy évvel a levelem előtt elég határozott találkozásban volt részem a mágia világával. Mindenki hallott már az erklingekről? Nagyjából kilencven centis manók, karmos ujjal, hegyes arccal, és elég ritkák. A minisztérium különösen ügyel arra, hogy lehetőleg ne jussanak gyerekek közelébe – én ilyen szempontból rosszkor voltam rossz helyen azon az évi egy, átkozott kiránduláson. Az erklingek jellemzően magas hangon nevetnek, a gyerekeket pedig egészen megbabonázzák… ösztönösen elindulnak a hang felé. Az én szerencsém az volt, hogy a manó nem vitt elég messze, és elég hangosat sikítok. Néhány mélyebb karmolásnyomot összeszedtem az arcomra, az egyik épphogy elkerülte a szememet, de az arcom, és ami fontosabb, az életem megmaradt. Orvoshoz kerültem, és az egészet rákenték egy rókára, majd fél évig pszichológushoz járattak, mert valami manóról hadováltam. A sebhelyek mindenesetre megmaradtak, és egyszerre volt rémisztő és örömteli, mikor megkaptam a levelet – örültem, mert nem voltam őrült, és rémisztő, mert a pszichológus kitartó próbálkozásainak hatására már majdnem elhittem, hogy róka volt. Nem voltak elvárásaim a Roxforttal szemben, minden új, és minden meglepő volt. Különleges élmény volt kiválasztani a pálcámat is… Ollivander vagy hármat a kezembe adott, mielőtt leemelte azt a vékony, finoman díszített ébenfa pálcát, amiről azonnal tudtam, hogy az lesz az enyém. Első évben minden különlegességet mellőznöm kellett… a második évem végén tudtam csak megvenni Merlint is, a kis, kékes tollazatú sólymot, aki azóta állandó társam. A baglyok sokkal népszerűbben a varázslók körében, de Merlin valahogy azonnal a szívemhez nőtt – ahogy a pálca is engem választott ki, úgy azt hiszem, ez kicsit rá is igaz volt. Noha van kalickája, gyakorlatilag sosem zárom be… esténként mindig visszajár, nappal pedig meglepő fegyelmezettséggel képes a vállamon ülni, és néha megesküdnék, hogy minden szavamat tökéletesen érti. A Teszlek süveg a Griffendélbe osztott be… igazából az elmondottak alapján nem tudtam elképzelni, hova kerülök majd. Az intézet nem hagyott sok teret a barátkozásra, tehát nem lettem elég nyitott és vidám a Hugrabughoz. Sosem voltak nagy ambícióim, így nem illettem a Mardekárba. És bár szerettem olvasni, és vonzott a tudás, nem hittem, hogy megtalálnám a helyem a Hollóhátban. A Griffendélhez a bátorságot, a hősiességet kapcsolták – erről pedig nem tudtam, megvan-e bennem. A házam azonban illett hozzám, természetesen. A melegség, ami a Griffendélben fogadott, egészen éles váltás volt az intézet rendszere és hangulata után. Az sem volt különösen szörnyű, vagy különösen kegyetlen – csak valahogy szigorú, hideg, és üres. Itt végre lettek barátaim. Ott volt egy Dante Foxglove nevű évfolyamtársam, aki egészen abszurd mértékig tejfölszőke volt, és folyamatosan beszélt – minthogy engem kezdetben annyira elszédített az új környezet, hogy alig mertem megszólalni, ideális hallgatóságnak bizonyultam. Szerintem már két hete ismert, amikor eljutott addig, hogy megkérdezze a nevemet, de addig is mindig megtalált a folyosón, és rám zúdította, ami épp eszébe jutott. Sosem zavart. Jót mosolyogtam rajta, és hamarosan rádöbbentem, hogy bár a csend nem az erőssége, de amikor bajban vagyok, mindig számíthatok rá. És persze ott volt a kviddics csapat. Oda másodévesként kerültem be, az Őrző posztra jelentkeztem. Kicsi a termetem, de elég fürge vagyok ahhoz, hogy gyorsan reagáljak a labdára, így be is válogattak a csapatba – azóta a Roxfortban az egyik legkedvesebb tevékenységem a kviddics lett. Az edzéseket mind a kihívás, mind a csapat miatt imádtam, a versenyeken pedig igazi élmény volt együtt dolgozni velük. Mondhatjuk, hogy jó tanuló vagyok – néha elfelejtkezem magamról, és jobban fókuszálok a sportra és a barátokra, mint a tanulásra, de azért stabilan jó jegyeket szerzek… és valószínűleg az egyetlen ember vagyok az egész iskolában, aki élvezi a mágiatörténet órát. A Legendás Állatok és Megfigyelésük tárggyal harmadévben azt hittem, meggyűlik majd a bajom… a tízéveskori találkozásom az erklinggel igencsak beárnyékolta a varázslényekkel való kapcsolatom, de úgy tűnik, mégis van valami a Teszlek Süveg döntésében… képes voltam rá, hogy eldöntsem, nem hagyom, hogy a kezdeti félelmem legyűrjön. Tehát most állok az igazgatói iroda előtt, és próbálom azt képzelni, hogy soha nem lesz nyár.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Oct 1, 2019 15:38:30 GMT 1
- A Mágiatörténet nem hiányzik. Egész nyáron próbáltam felzárkózni belőle, rajtad kívül mindenki utálja azt a tárgyat... - morogta Dante, miközben a bőröndje tetejére ültette a varangyát. Mrs. Foxglove hozott ki mindkettőnket a pályaudvarra, de a fiú úgy érezte, kínos lenne, ha az anyja még harmadikosként is a vonathoz kísérné. Nem vitatkoztam vele, de magamban azért megállapítottam, sokért nem adtam volna, ha az én szüleim az utolsó pillanatig a vágánynál ácsorognak. - De a tárgyak, amiket felvettem, izgalmasnak tűnnek. Igazából még most sincsenek konkrét céljaim, de szerintem senkinek nincsenek, szóval talán nem is lesz gond... - és így tovább, lényegében tegnap óta hallgattam az előadását, hogy melyik tárgyról mi a véleménye. Nagyon ritkán szóltam bele, jellemzően csak mosolyogtam és bólogattam (ha az ember elég korán kel, másra nem is nagyon képes), de nagyon hamar kiszállt az álom a szememből, amikor kifejezetten kérdést tett fel. - Hogy-hogy felvetted a Legendás Állatok és Megfigyelésüket? Nem emlegetted, hogy "van egy enyhe fóbiád"? - Van is - biccentettem. - De nem félhetek mindentől, aminek karma vagy foga van. Pocsék életem lenne. Kezdenem kell valamit a dologgal. - Figyelmeztesselek, hogy egy karmos, éles csőrű madár ül a válladon? Egy teljes éve minden nap? - Merlin más - húztam össze a szemem. - Ő egy teljesen átlagos sólyom. - Merlin idegesen felvijjogott, mintha méltatlankodna, hogy átlagosnak mertem nevezni. - Ezt most pozitívumként mondtam - simogattam meg a tollakat a nyakánál. - Engem kifejezetten a varázslények zavarnak. És ezen túl kéne jutnom. Elértük a megfelelő kocsit, és feltettük a bőröndöket - Dante is ismét magához vette a varangyot, majd felkapaszkodtunk a vonatra. Elég későn érkeztünk ahhoz, hogy üres helyet találni reménytelen legyen, így inkább csak ismerős arcokat kerestem. Hamarosan végigrohant a folyosón egy csapat elsőéves, elsodorva a barátomat, aki hirtelen fantasztikus lehetőséget látott arra, hogy elárasszon egy csapat embert érdekességekkel, és szórakoztató féligazságokkal az iskoláról, így intett nekem, hogy menjek előre, majd megkeres... amennyire ismertem, megvolt rá az esély, hogy az előadása egész úton tart majd, így magam folytattam az utat a kabinok mentén. Aztán az egyik üvegén bepillantva végre észrevettem egy ismerőst. - Szia Rose! - húztam el az ajtót, aztán a két másik diák felé is megeresztettem egy halvány mosolyt. - Sziasztok. Bánnátok, ha én is csatlakoznék? Kicsit káosz van idekint. Időközben felismerem a másik két arcot is... mindkettejükkel keveset beszéltem, de a keresztnevükre emlékszem, és néhány alapvető részletre... ezzel legalább sikerülhet elkerülni a kínos "két éve vagyunk évfolyamtársak, de hogy is hívnak?" helyzetet...
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Oct 4, 2019 14:12:02 GMT 1
Globális: Ahogy a vonat elhagyja Londont egyre vadabb tájakon megy keresztül. Máskor ezek a völgyek és a mezők hihetetlen zöldek, most viszont mintha csak az eget akarnák utánozni, még a növények is igyekeznek minél szürkébbnek látszani. Már egyértelműen nem tart sokáig amíg leszakad a vihar, de egyelőre még csak távoli mennydörgésekkel fenyegetőzik, és csak a világ színeit lopta el. Elise Althea Batchet:
A rossz idő ellenére a kabinotokban határozottan jó hangulat uralkodik. Zriew is elégedetten szunyókál a közeledben. És a beszélgetés egy pillanatra sem hagy alább, persze még egyébként is alig indultatok el. Az ajtóban nem sokára meg is jelenik az édességes kocsit toló öreg boszorkány.
-Helló kedveseim! Kértek esetleg valamit?- Kérdez be kedvesen.
Ahogy minden fontos dolgot beszereztetek tőle el is indul tovább, hogy a többi kupéba is jutáson kicsit az ellátmányból, de nem élvezhetitek ti sem a magányt sokáig. Nemsokára ismét rátok rántják az ajtót. A nagyjából 16 éves lány hosszú egyenes szőke haja szinte teljesen eltakarja a prefektusi jelvényt, már talárban van de anélkül is felismernétek, a Mardekár sztár fogója és prefektusa Angella Moonweather az. Mögötte a Hollóhát egyik prefektusa áll, a srác csak tavaly lett prefektus a majdnem 2 méteres magasságával nevetségesen kicsinek tűnik a vonat belseje, a jeges tekintetét pedig bármelyik sötét varázsló megirigyelné. De mint Hollóhátos nagyon jól tudod, hogy ez csak a látszat. Hector King az egyik legkedvesebb ember a házatokban, csak a legtöbben bedőlnek az üveges tekintetnek és inkább messzire elkerülik. -Helló vesztesek.- Köszön be Angella kedvesen, a tökéletes kisvárosi királylány mosolyával.- Azért jöttünk, hogy szóljunk mindenki maradjon szépen a székében egy kicsikét. Előre láthatóan majd meg kell állni a vonattal pár percre nem sokára, amíg állunk pedig nincs elmászkálás, mert aki elkószál mínusz pontokkal indítja az évet. Remélem érthető voltam.- Majd azzal a lendülettel rátok kacsint hátra dobja a haját és kilép a fülkéből. King még beköszön mielőtt lelépnek.
-Viszlát Bachet. Próbáljátok meg tartani magatokat az üldögéléshez ok? Még látjuk egymást. Adgar Eliot Sowersberry, Lilyum Lestrange, Rose Granger-Weasley, Moira Megpie
-Egyszerű Walesi zöld.- mosolygok- Nem a legveszélyesebbek, de nem árt azért vigyázni velük. Sajnos nagyon kevés van belőlük.- Elmosolyodok a kérdésekre.- Olyasmi végül is. Ez egy mágiával védet hely ahol a varázslények többnyire biztonságban élhetnek. A boszorkányok is csak akkor találnak oda ha pontosan tudják merre menjenek a muglik pedig egyáltalán nem képesek megtalálni a helyet. Anyukám családja nagyon régóta vigyáz már rá.
-Hmm. Hallotam olyasmiket hogy édes anyád a volt a legokosabb boszorkány előre száz évre a Roxfort történetében. A varázsló háborúról nem tudok többet a pletykáknál mivel apa sosem beszél róla.- Helyesebben két szónál többet, ha rákérdezek olyan gyorsan témát vált, hogy azt tanítani kéne.
-Tényleg? Én még sosem jártam a mugli világban a pályaudvart leszámítva. És apa meg a nagymamám sem beszélnek róla. Vagyis nagyi igen, de az ő véleményére inkább nem adnék a témában.
Aztán mielőtt folytathatnánk egy macska ront be a kupéba és kezd el játszani Rose baglyával. Ugyanaz a komisz macska amelyik előtte megpróbálta megenni Snowberry-t. És nemsokára a gazdája is megérkezik.
-Eliot vagyok!A mardekárba jársz igaz? Mi is a neved?
Alig hogy Helyet foglal még egy lány jelenik meg az ajtóban.
-Persze, nyugodtan.
Ahogy mindenki kényelembe helyezkedik nem sokkal később meg is érkezik az édességes kocsi is. Úgyhogy az első egy hétre előre el is látom magamat. Veszek legalább 15 csoki békát és kettőt kivéve a többit belegyömöszölöm valahogy a bőröndömbe. Pár perccel a távozása után pedig két prefektus tépi fel az ajtót.
-Hellóka! Végre valaki, aki majdnem olyan szép mint én, de ilyen társaságban lebzsel, micsoda pazarlás.- Angella Moonweather a belépőjét még egy kacsintással teszi teljessé a mardekáros lány felé. Ő az a prefektus aki direkt piszkálja a többi ház elsőseit minden kis apróság miatt és ha csak teheti pontot von le tőlük. Az egyetlen érdeme talán, hogy tényleg piszok jó fogó, bár én nem vagyok nagy kviddics rajongó. Szerencsére ezzel a belépővel be is fejezte és átadja a szót a mi prefektusunknak.
-Sziasztok. Azért jöttünk hogy szóljunk a vonat valószínűleg megáll majd egy rövid időre. Ez idő alatt maradjatok a kupéban, ne mászkáljatok ki a folyosóra és főleg ne hagyjátok el a vonatot.- A tőle megszokott érzéketlen tónussal mondta el az egészet. Az elsősök általában rettegnek tőle, pedig ő volt velem a legkedvesebb, amikor kiderült, hogy félek a szellemektől. Meg valószínűleg az iskola legkönnyebben megvesztegethető prefektusa.
-Ha van kérdésetek nyugodtan feltehetitek, de nem biztos, hogy tudunk rá válaszolni.
Mielőtt még elmennek utána szólok.
-King, van még egy fölösleges békám ha gondolod.
|
|