Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Post by Pandora on Jan 26, 2021 14:57:39 GMT 1
Sophie körülbelül fél órára magára marad a gondolataival. Amíg a többiek készülődnek, a teraszon várakozik, komótosan elfogyasztja az almát, amit Kamilla hozzá vágott. Szerencsére a felszerelése nem igényel karbantartást, és a holmija is vele van. Időnként be-bepillant az ajtón, figyeli a felderítők mozgását, de egyébként kihasználja ezt a kis időt, és csendes magányban pihen egy kicsit. Mikor meghallja, hogy gyülekezőt fújtak, kis habozás után ő is belép a nappalinak csúfolt helyiségbe. Bár már várta, mikor fog szembe kerülni a hadnaggyal, azért meglepi egy kicsit, hogy épp most akar beszélni vele. Az arcán nem látszik, de a következő „meglepetés”, ami éri, hogy milyen alacsony a férfi valójában. Persze hallott már róla, tudja, hogy milyen veszélyes a hadnagy, de azért… szemtől szemben mégis más a helyzet. – Mi a neved? – Sophie Rinder, 103-as egység, uram. – A hangja bár tiszteletteljes, éppoly hűvösen cseng, mint az imént Levi-é. – Rinder. Gondolom, nem okozok nagy meglepetést, ha azt mondom, nem örülök a jelenlétednek. – Cseppet sem meglepő, valóban. – A parancsaid, az itt tartózkodásod háttere ismeretlen előttem, és az, hogy a Katonai Rendőrség tagja vagy, nem ad okot kölcsönös bizalomra. Ugyanakkor nem küldhetlek el, és az ellenséges szándékot sem feltételezhetem. Elfogadom, ha velünk tartasz, de elvárom, hogy ne hozz olyan helyzetbe minket, amiben bárkinek baja eshet. – Ez csak természetes, hadnagy. Nem leszek útban. Levi nem szól többet hozzá, így Sophie is csendben marad az eligazítás hátralévő részében. Érzi, hogy az elhangzottak meglehetősen… hiányosak, feltehetőleg a jelenléte miatt, de nem tudja okolni érte őket. Semmi okuk rá, hogy bízzanak benne – de ugyanez érvényes visszafelé is. Mivel semmi dolga nincs a fennmaradó öt percben, amit a hadnagytól kaptak, Sophie úgy dönt, kimegy a ház elé. Újabb öt perc magány… lenne, ha nem követik. Egy barna hajú, nála picit magasabb lány lép oda hozzá. – Szia! Lena vagyok! Hallottam, hogy te is velünk tartasz! – Lena kezet nyújt Sophienak. Gyanakodva méri végig a lányt, mikor az odalép hozzá. Kissé tartózkodóan, de elfogadja a felé nyújtott kezet. Vajon miért ennyire barátságos? – Szia! – Sophie megrázza a lány kezét. – Az én nevem Sophie. – Sikerült kicsit pihenned? Ettél is? – Oh, öhm... kaptam egy almát Kamillától. Nem igazán van mit kipihennem - feleli, közben megvonja a vállát, és elhúzza a kezét Lenától. – Hát, jó... Csak azért kérdezem, mert nem valószínű, hogy nyaralni megyünk, szóval igen... Vigyázz magadra és ahhoz kell az erőnlét... Oké, fura vagyok, igaz? – Lena zavara mulattatja kicsit Sophiet, amit csak egy apró mosoly jelez éppen egy pillanat erejéig. – Őszintén, egy kicsit fura a többiek után - biccent egy aprót, és összefonja maga előtt a karjait. Ösztönösen bezárkózik. – Ne... aggódj, azt hiszem? Igyekszem majd nem útban lenni. – Hát, én ilyen vagyok... Meg most a csapatunk része vagy, ha nem tévedek. Szóval rád is figyelünk, ne aggódj. Amúgy... Én is viszonylag új vagyok, szóval, igen... Ha kell valami, engem nyugodtan megkereshetsz... Hátha tudok segíteni. – Csak nem vagyok hozzászokva, nálunk... - Néhány másodpercre elakad, mintha a megfelelő szavakat keresné. – Mondjuk úgy, nem divat az összetartás. Köszönöm. Talán élni fogok vele. – Tudod, ezek az emberek sok mindenen átmentek együtt, muszáj összetartaniuk. Örülök, hogy beszéltünk, Sophie! – Én is örültem, Lena! – Sophie egy halvány mosollyal és egy apró intéssel köszön el a lánytól. Az indulásig hátralévő pár percet már egyedül tölti el, és azon tanakodik, vajon mi vár most rá… vagyis rájuk.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Jan 30, 2021 23:59:19 GMT 1
Arisa Qanto és Viper WrightVannak parancsok, amikről az ember finoman szólva képtelen megállapítani, hogy mi értelmük van. Igazság szerint az Orvud körzet szemmel tartása is kicsit ilyen volt. Az egyetlen lényegesebb terület, ami elkülönítette a Sina fal többi külső körzetétől a Rod Reiss hajdani birtoka volt, de mikor a férfi négy évvel ezelőtt látszólag eltűnt, a törvénytelen lánya pedig trónra került, ezzel visszajuttatva a hatalmat a Reiss család kezébe, nos... az Orvud körzet gyakorlatilag elveszítette jelentőségét. A birtokot alaposan átkutatták a Felderítő Egység katonái, egyszer, de azóta csak pár havonta visszatért oda egy kisebb csoport, ellenőrizni, hogy történt-e valami mozgás - azonban jellemzően semmi. A Reiss birtok üres volt, elhagyatott, és nem érdekelt senkit. Azonban most úgy tűnik, ez megváltozott. Két felderítő tartott még veletek, hogy ellenőrizzétek a birtokot, közvetlenül Historia eltűnése után - valószínűleg küldtek volna több embert is, de az Egység még mindig nem a legnépesebb, és éppen igen nagy fejetlenség uralkodott, tekintve, hogy a Parancsnok, és a speciális osztag is küldetésen volt, és mást se lehetett hallani, mint az állatszerű titánról kapott híreket. A birtokra érkezve azonban, meglepetésetekre nem a megszokott, hatalmas, de üres udvar fogadott, hanem meglepő nyüzsgés... egy csapat katonai rendőr járkál a ház körül. Szokatlan... minthogy a katonaság egyik frakciójáról van szó, valószínűleg tudnotok kellett volna, hogy lesznek itt mások, de jelen pillanatban úgy fest, mintha nem tudná a jobb kéz, mit csinál a bal. A társaitok egyetértettek abban, hogy vissza kéne vinniük a hírt - rajtatok múlik, hogy azt javasoljátok, egyvalaki, vagy két ember induljon vissza, jelezve, hogy a birtokot jelenleg is átkutatja a katonai rendőrség. Ettől függően vagy ketten, vagy még egy felderítővel maradtok az Orvud körzetben, és meghozhatjátok a döntést: szeretnél kicsit tudakozódni, hogy mit keresnek, és milyen parancs hozta őket ide? A két tag, akik jelenleg veletek vannak: Karl Mauss, 23 éves - meglehetősen tapasztalt katona, de azért mindkettőtöknél jóval gyakorlatlanabb és fiatalabb. Kissé makacs és nehéz természetű, ezt rövid idő alatt is kiszúrtátok, noha korábban nem dolgoztatok együtt... ennek ellenére úgy tűnik, szimpatikusnak talál mindkettőtöket. Valószínűleg kényelmesen együtt fog veletek működni, és hallgat rátok, akármilyen döntésre juttok. Aaron Vahlen, 19 éves. Ő viszont egészen fiatal, két éve került az egységhez. Tipikusan azok közé tartozik, akik bátrabbnak hitték magukat eleinte, mint amilyenek - nem sokat beszél, de szinte látjátok rajta, hogy örül neki, amiért csak egy birtokellenőrzésre osztották be. Valószínűleg nem fog vitatkozni, akármire juttok, de szinte biztos, hogy ő inkább menne vissza a főhadiszállásra hírvivőként, minthogy bármilyen szinten konfrontálódjon a Katonai Rendőrséggel. Aline LerouxIgazából egy dolog van, ami nagyon bosszantó a feladatban, amit kaptál - hogy fogalmad sincs, mit akarnak elérni vele. Az egész helyzet ködös, lényegében inkább egy takarítás, és néhány régi dokumentum megszerzése egy öreg házból, mint bármilyen valódi, katonai feladat. Röhejes, hogy ilyesmi feladatot osztanak ki rátok, de egyben azért felmerül benned a kérdés... tudod, hogy az osztagod megbízhatónak és tehetségesnek számít, tehát ha titeket választottak, akkor talán mégis lehet valami jelentősége az ügynek. Az Orvud körzetbe mentek a régi Reiss birtokra. A királynő eltűnése után az apja szinte azonnal feltűnt, hogy magához ragadja a politikai hatalmat, amihez igazából minden joga megvan - de így is, jó eséllyel felmerül benned, hogy túlságosan jó az időzítés. És közvetlenül ezután ez a parancs. A saját osztagodat hozhattad, szóval könnyű dolgod van, a tagjaival már összeszoktál. Az akciót te koordinálod, ahogy, ha megtaláljátok azt a néhány régi feljegyzést, aminek a megszerzésére küldtek, az is rajtad múlik, beléjük pillantasz-e... (OOC: Kami, Aline-nal lehetőséged van kitalálni az osztagát. Ebben az esetben maximum négy NPC-t alkothatsz, akik alapvetően engedelmeskednek neki, és irányíthatóak, szélsőséges helyzetben azonban mesélői döntés korlátozottan felülírhatja ezt (a korlátozottság alatt értsd, törekedni fogok rá, hogy egyik karakter se törje meg az alapszemélyiségét ilyen helyzetben sem, és ezzel kapcsolatban elfogadok reklamációt ). Amennyiben nem élsz a saját osztag személyre szabhatóságának lehetőségével, jelezd, és egy következő reagban írok neked a döntésedtől függő számú, de maximum négy tagot.)
|
|
Lyzy04
Írónövendék
"Sunsets are proof that endings can be beutiful too"
Utoljára online: Apr 12, 2023 16:25:15 GMT 1
Apr 29, 2020 13:23:55 GMT 1
|
Post by Lyzy04 on Feb 2, 2021 13:14:16 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/803959048785494057/Arisa_Qanto~png Ezek csak szivatnak, ugye? Átjövök a Felderítőkhöz, erre mit csinálok? Egy üres birtokon keresek… Mit is? Titánokat? Azok itt nincsenek. Behatolókat? Mégis mit vinnének el, deszkákat? Esetleg pár tonna port? Basszus, hadd csináljak valami értelmeset! Játszódott le Arisában a gondolat, miközben almásderes lova, Hoshi hátán zötykölődött.
Valójában egész élvezte a vágta hintapaci-mozgását, de jelenleg nem tereplovaglásra, hanem akcióra vágyott. Elege volt az unalmas, hétköznapi, nyomi feladatokból. Nagyot sóhajtott, majd három társára nézett. -Szerintem jelen esetben még csak az emberhiány miatt sem kell fájjon a fejünk, elegek leszünk mi négyen is. Egyébként honnan jöttök?
Karl volt az első, aki válaszra nyitotta száját.
-A Mária faltól kellett bemenekülnünk a családommal a titánok betörésekor, sikerült letelepednünk a Rózsa fal északi részén, nem is annyira messze innen.
-Ow… Az kellemetlen. De örülök, hogy jól vagytok! –válaszolta Arisa.
-Én a Krolva körzetből jövök. Semmi extra. –szólalt fel Aaron is.
-A Mária faltól egy kis faluból. –zárta a témát Viper tömören.
-És mit gondoltok az „izgalmas” feladatunkról? –kérdezett ismét a nő.
-Egy kicsit feleslegesnek tartom… Szerintem hülyeség erre pazarolni 4 katonát. Vagy bármennyit. Főleg tapasztaltat. –néz a két idősebbre - Akkor már inkább csak valami közlegényt küldjenek ki. –jelentette ki Karl zsörtölődve, mire Aaron rögtön szólt is vissza;
-Engem nem zavar… Mármint, valakinek ezt is meg kell csinálnia, és legalább addig sem lesz belőlünk titáneleség…
-Sajnos Karl-al kell, hogy egyetértsek. Szerintem is barom ötlet. De hát ez van… Valakinek az uncsi melót is el kell végeznie. Még mindig jobb, mint a papírmunka.
A rangidős hallgatott, valószínűleg nem volt mit mondania, ám Arisa ezt nem hagyta annyiban.
-Hah, nem vagy valami beszédes... Vagy csak minket nem kedvelsz? -kérdezte szórakozottan Wrighttól, mire az kissé meglepetten válaszolt;
-Nem szeretek beszélni. Csak akkor szoktam, ha nagyon muszáj. A társaimat viszont tisztelem addig, amíg ők is engem.
A nő kurtán biccentett, majd kuncogva visszavágott.
-Akkor nem fogsz kedvelni azt hiszem, mert én viszont sokat beszélek.
Viper elgondolkozott, majd hümmögött egyet.
-Ezt nem mondhatom meg most. Majd kiderül idővel, hogy kedvellek-e vagy sem.
A nő csupán elmosolyodott.
-Akkor a jövő zenéje, hogy páros lábbal rúgsz-e ki az osztagodból! Azért remélem, jól megleszünk.
Viper néhány pillanatig némán és értetlenül bámult rá, majd tekintetét inkább ismét az útra vetette. A rövid csevej befejeztével el is érték a birtokot, ám meglepő módon az nem volt üres. Sőt, még csak nem is akármilyen emberek voltak ott, hanem a Katonai Rendőrség tagjai. Még mielőtt túl közel értek volna, Viper megparancsolta Aaronnak, hogy vigye vissza a hírt. A srác bólintott, láthatóan megkönnyebbült, hogy nem kell beszélnie a másik frakció barmaival.
-Legyetek felkészülve. Nem tudni mi a céljuk… -súgta két társának Wright, ahogy közeledtek a birtok bejáratához. Nyugalom, megoldjuk… Mindketten csupán biccentettek.
-Mi a fészkes fenét keresnek ezek itt… -morogta magában Risa, miközben rászorított a kantárra és kissé meghúzta, hogy lelassítsa kancáját. A háztól nem messze állt meg az osztaggal együtt, majd osztagvezetőjükre tekintett, hogy kezdeményez-e, viszont mikor látta, hogy Viper nincs a helyzet magaslatán, azonnal saját kezébe vette az irányítást. Lecsusszant lovának hátáról majd közelebb sétált az őket fogadó két Rendőrhöz, kezében fogva a kantárszárakat, nehogy a kanca elnyargaljon.
-Üdv, Arisa Qanto őrmester vagyok a Felderítő Egységtől. Rutinellenőrzésre kaptunk parancsot, azonban a Katonai Rendőrség jelenlétéről nem tájékoztattak. Megtudhatnánk, hogy mi járatban vannak errefelé?
-Hmm Quanto? Lehetséges, hogy ismerős nekem ez a név? -a férfi az állát vakargatta, míg a nő csak a szemét forgatta.
-Te Valorra gondolsz. Csak nem a kishúga vagy? –szögezte a kérdést Arisának. Hangjából enyhe gúnyt vélt kivenni, érezte, hogy nem veszik komolyan őket. Mintha megrándult volna pár arcizma a bújtatott sértésen, ám komoly reakciót nem váltott ki belőle. Nem akarok máris felsülni a Felderítőknél... Több évet kibírtam ezekkel a majmokkal, most is meg tudom állni, hogy ne töröljem képen valamelyiket. Mély levegőt vett és válaszolt;
-Igen, Valor Qanto a bátyám, de ez nem válasz a kérdésemre...
Ekkor Viper is becsatlakozott, és maga komor hangnemében elismételte a kérdést;
-Mégis miért vagytok itt?
A férfi karba fonta kezeit a mellkasa előtt.
-Mit gondolsz? Nem nyaralni vagyunk itt, parancsot teljesítünk...
Erre társa oldalba bökte, mert ezt nagyon emelt hangon mondta.
-Halkabban, vagy meghallja... –sziszegte.
Mivel még mindig semmilyen választ nem kaptak, Viper nyughatatlanul, fapofával tovább kérdezgette őket;
-Ti tudjátok, hogy miért vagyunk itt. Most ti jöttök. Mi a parancsotok?
A rendőrök erre összenéztek, valószínűleg nem tudták mennyit mondhatnak. Hirtelen léptek zaja hallatszott, mire a kettő összerezzent. Megfordultak és rögvest szalutáltak is.
-Mi ez a hangzavar? -szólalt meg egy kellemes női hang. Hangja enyhén álmatag és göndör haja is kissé kesze-kusza volt, de összességében egy rendkívül megnyerő külsejű fiatal nő bukkant fel a házból, Arisának viszont majdhogynem hányingere támadt, mikor meglátta. Túlságosan is ismerősnek hatott.
-Áhh, vendégek. Ráadásul felderítők. Mi járatban errefelé? Nektek nem a királynőt kellene keresnetek? -arcáról és hangjából lehetetlen volt megállapítani, hogy milyen érzelmeket váltottak ki belőle a Felderítők. Azt hiszem, tudom ki ő... Személyesen nem beszéltünk soha, de biztosra veszem, hogy egy igazi... Hogy is mondjam... Egy igazi, vérbeli katonai Rendőr a csaj. És akkor még szépen fogalmaztam... Wrightnak láthatóan kezdett elege lenni a semmitmondó párbeszédekből. Nyugodt arckifejezése mellé egy kissé ideges hang is társult már.
- Rutinellenőrzés. Maguk?
Miközben Arisa szúrós tekintettel vizslatta Alinet, Viper gyűlő idegessége sem kerülte el figyelmét. Mindenképp ő akart beszélni, nem tartotta jó ötletnek az egészet elöljárójára hagyni. Talán önkényes ötlet volt, de nem akarta, hogy túlságosan beguruljon. Szándékait enyhén jelezte is a férfinak azzal, hogy köhintett egyet majd ránézett, enyhén lefelé intve a kezével: "Hagyd csak, intézem." Néma kommunikációjuk alatt a Rendőr nő beküldte beosztottjait. A férfi ellenkezett volna, ám egyetlen pillantás a szöszitől elég volt, hogy elhallgattassa. Ezután újra Alinera nézett, vállalva egy lehetséges vita kockázatát.
-Historia királynőt jelenleg a Speciális Egység kutatja, a mi feladatunk az Orvud körzet szemmel tartása és a Reiss birtok ellenőrzése. Nem értesítettek róla, hogy a Katonai Rendőrségnek bármi dolga lenne errefelé, így szeretnénk megtudni, hogy egyrészt, miért vannak itt, másrészt, miért nem kaptunk erről tájékoztatást. Harmadrészt, a feladatunk átnézni a területet, így majd szeretnénk bemenni a házba. -mondta határozottan és hivatalosan. Beszéde és megfogalmazása tisztelettudó és lényegre törő volt, hangjában viszont enyhe fenyegetés csendült, melyre ha felfigyeltek, egyértelműen jelezte a Rendőrök felé irányuló negatív érzelmeit. Nem volt szembetűnő, ám ott leledzett benne. Ugyan próbálta elfojtani ellenszenvét, megfélemlíteni nem hagyta magát, ráadásul már csak a nő puszta jelenléte majd’ kihozta a sodrából. Utálom a Rendőröket…
Aline higgadtsága Arisa enyhe fenyegetése ellenére is rendületlen maradt, legyen az jó vagy sem.
-Jól van törpe, elsőre is felfogtam. Nem kell itt feleslegesen pattogni. Mi sem hallottunk az érkezésetekről, csak mi nem kezdjük el verni magunkat rajta. Csináljátok a dolgotokat és mi is a miénket. Csak ne álljatok az utunkba. –hangjából csak a színtiszta lenézés volt kivehető, semmi más, és pókerarca sem tört meg. Mondandója végeztél egyszerűen hátat fordított és elindult befelé.
Ha nem járna következményekkel, most azonnal bemutatnám a csizmám talpát annak a nagy arcának! Fortyogott magában Risa, ám mindez csak egy ideges sóhaj képében jött ki belőle. Nem vagyok képes felfogni, hogy lehet valaki ekkora seggarc!!! Érezte, hogy a toleranciájának határát feszegeti régi „ismerőse”, ám minden megtett annak érdekében, hogy a fennhéjázó nő ne tudja kihozni a sodrából. Nyugodj meg Ari, mély levegő, ne kezdj el veszekedni... Azzal csak rosszabbá teszed a dolgokat... Nyugalom... Ő a felettesed, ha kötekedsz, azzal nagyon elkúrhatod a dolgokat… Követte a házba az irritáló nőszemélyt, közben pedig ujjait ropogtatta, dobolt velük combján, csinált mindenfélét, csak, hogy elterelje kicsit a gondolatait. -Még mindig nem kaptam választ rá, hogy mi dolga itt a Rendőrségnek -csúszott ki a száján a kérdés. Baszki, ezt nem kellett volna! Picsába! Csak jobban fel fog idegesíteni... Ahg, komolyan, még a végén valami rossz dráma közepébe kerülök...
-Nem vagyok köteles egy rangban alattam állónak válaszolni... –válaszolta ridegen Aline, miközben egy pillantásra sem méltatta a lányt. Beértek oda, ahol a beosztottjai is voltak, ott volt egy harmadik magas férfi is. Ő csak felsóhajtott osztagvezetője reakcióján, egy pillanatra nézett fel a keresésből.
-Csak rutin ellenőrzésre jöttünk. Hátha találunk valami újat a királynő eltűnése kapcsán... De nem úgy fest, hogy lenne valami... –meglepő módon teljesen normális hangnemben válaszolt.
Neki köszönhetően még mielőtt Arisa felkaphatta volna a vizet a lenézőbbnél lenézőbb kijelentéseken, megkapva a választ le is nyugodott. Jé, egy normális ember... Ilyen is van? Hogy került szerencsétlen ebbe az osztagba? Végülis, a gyökerek közt is nő néha egy-egy virág... Halvány mosollyal az arcán biccentett a férfinak.
-Köszönöm. Sok szerencsét a kutatáshoz. -válaszolta nyugodtan.
Viper végig csöndben maradt, nem szólt közbe és végül nem is húzta fel magát.
-Arisa, Karl, kezdjétek átnézni a házat. –hangzott el tőle az újabb parancs, majd maga is kutatni kezdett. Ari megkönnyebbülten sóhajtott, hogy végül nem kellett veszekedni, ’s csatlakozott a kutatáshoz. Karl közvetlenül mellette állt, így Risa rögtön megragadhatta, mikor meg akart indulni a szőke felé. Ettől lefagyott és ránézett.
-Hé, nyugalom… Minden rendben. Egész simán ment. Ne húzd fel magad. –súgta neki a nő lágyan. A fiatalabb férfi idegesen sóhajtott, majd még mielőtt ő is nézelődni kezdett volna, orra alatt pár felettébb nem kedves szóval illette a másik osztagot, ezt azonban Arisán kívül senki nem hallhatta. Ő csak megveregette a srác vállát, majd egy másik szobába terelte, hogy a lehető legmesszebb kerüljenek az ellenérzések forrásától és csökkentse makacs, forrófejű társa kirohanásának esélyét.
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Feb 2, 2021 18:13:57 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/48/4b/e9/484be900947e2e4788853a49984b2d2a~jpg Aline kelletlenül bár, de osztagával felkerekedik Orvud körzetbe a régi Reiss birtokra. Rod Reiss aki négy évvel ezelőtt nyomtalanul nyoma veszett, miután Historia a trónra került, majd pedig közvetlenül azután rögtön feltűnik, hogy a királynő eltűnt. Maga Aline is kapizsgálja, hogy ennek az egésznek ő áll a hátterében, de különösebben nem érdekli az egész. Itt van, mert parancsba adták, ennyi, meg egy bambi. Legjobban az idegesíti, hogy egy ilyen profi osztagot küldtek ilyen egyszerű feladatra, mint amilyen az övé. Aline maga választotta ki az embereit, akik a legjobbak legjobbjai a szó leszorosabb értelmében, Aline-nal az élen. Szóval ez mégsem annyira jelentéktelen küldetés mint beállították. Aline rühelli, hogy ennyire a sötétben kell tapogatóznia, de nem tehet semmit. A falakon belül legalábbis a katonai rendőrség tagjaként nem. Idő közben az osztag megérkezik a házhoz. Lovaikat leszállás után kikötik, majd Aline hosszan felsóhajt. Erre a többiek azonnal abbahagyják a beszélgetést, és minden idegszálukkal az osztagvezetőjükre figyelnek. - Na essünk neki, hogy mielőbb végezzünk. Nincs kedvem sokáig ezzel szórakozni…- A nő egy pillanatig elmereng, majd folytatja. – Melinda és Luka, ti kint őrködtök. Nem szeretném hogy hívatlan vendégek zavarjanak meg. Nathan, Mateo és jómagam pedig elkezdjük a kutatást. - Igenis osztagvezető! – Harsogja egyszerre a négy beosztott, majd mindenki elfoglalja a helyét. Melinda és Luka megáll az ajtóban, míg Nathan és Mateo követik felettesüket. A két férfi szinte szó nélkül elkezdi a kutatást. Mateo átkalandozik egy másik szobába, míg Nathan szisztematikusan kezd el keresgélni. Aline keres egy könyvet, valamint egy ülő alkalmatosságot ahova levethetni magát, s elkezdi lapozgatni a könyvet, hátha talál benne valami érdekességet. Aláhúzott sorok, titkos feljegyzések… úgy bármi érdekes. Közben magában morfondírozik: Nyilván kell valami oka legyen, hogy minket küldenek ide. Ha a megérzésem nem csal, itt találnunk kell valami dokumentumot, ami kapcsolatban állhat a királynő elrablásával. Ha ez igaz, akkor valószínűleg nem mi vagyunk az egyetlenek akik keresni fogják. Csak idő kérdése mikor bukkannak fel a felderítők. Akkor viszont ez arra enged következtetni, hogy Rod Reiss nyakig saras ebben az egészben. Ezt pedig nem akarják, hogy kiderüljön...Ez a békés keresgélés azonban nem is olyan sokára, de megszűnik. Kintről hangok szűrődnek be. Aline egészen addig nem törődik velük, míg Luka emelt hangját meg nem hallja. Itt kelletlenül sóhajtva feláll, a könyvet ledobja az ülőalkalmatosságára, és kibattyog. - Mi ez a hangzavar? – Kérdi Aline a beosztottjait. Ahogy a két őrszem félre áll, megpillantja a felderítőket. - Áhh, vendégek. Ráadásul felderítők. Mi járatban errefelé? Nektek nem a királynőt kellene keresnetek? Mintha magamtól nem tudnám...„- Rutinellenőrzés. Maguk?” – Aline az ideges hang irányába fordítja a fejét. Halvány lila gőze sincs arról ki lehet a férfi, és a viselkedése alapján nem is lehet nála hosszabb ideje a katonaságnál. Hihetetlen, hogy már mindenféle jöttmentet összeválogatnak ezek… És én még egy időben akartam ide csatlakozni. Te jó ég... Aline arcáról egy pillanatig sem türköződik semmilyen érzelem. Miközben látja hogy a kócos törpe leinti felettesét, ő pedig a fejével int a beosztottjainak, hogy induljanak ők is befelé. Luka már nyitná a száját, hogy tiltakozzon, ám Aline egy pillantással a férfibe fojtja a szót. Szalutálnak, majd bemennek. Aline egy kicsit elmereng, majd egy idegesítő hang zökkenti ki. A törpe az. Aline kiérzi a hangjából az enyhe „fenyegetést”, ám nem reagál rá semmit. Csak magában gondolja azt, hogy milyen tiszteletlen ez a kölyök, és hogy legszívesebben ezért az összes körmét letépné az egyik kínzókamrában. Miközben ezen a kellemes dolgon filozofál nem is nagyon figyel oda. De jó is lenne, csak a következmények. Shajj… úgy fest az aljanép az utódait sem képes megnevelni… -Jól van törpe, elsőre is felfogtam. Nem kell itt feleslegesen pattogni. Mi sem hallottunk az érkezésetekről, csak mi nem kezdjük el verni magunkat rajta. Csináljátok a dolgotokat és mi is a miénket. Csak ne álljatok az utunkba. – Aline hangja csordultig volt megvetéssel és undorral. A nőt csak egy röpke pillantásra méltatja, majd hátat is fordít, és bemegy a dolgára. Más sem hiányzott nekem, mint a felderítő csőcselék. Remélem hamar végzünk, hogy mielőbb eltűnhessünk innen.„-Még mindig nem kaptam választ rá, hogy mi dolga itt a Rendőrségnek -”Aline szeme egy kicsit megrándul. Hogy merészeli kérdőre vonni a felettesét ez a kis görcs?! Komolyan kezdi felidegesíteni ez a mitugrász kis törpe. Ám szerencsére az évek megedzették, így ebben a szituációban is higgadt tud maradni. -Nem vagyok köteles egy rangban alattam állónak válaszolni... – - Hangja rideg, és teljesen érzelemmentes. Nem csoda, hiszen körülbelül már 15 éve van a rendőrségnél. A szobába beérvén egy harmadik, társainál jóval magasabb férfi szólal meg, ő válaszol Arisa kérdésére. - Csak rutin ellenőrzésre jöttünk. Hátha találunk valami újat a királynő eltűnése kapcsán... De nem úgy fest, hogy lenne valami... – Meglepő módon teljesen normális hangnemben válaszol a felderítőknek. Aline csak egy röpke rosszalló pillantást vet a férfire. A férfi csak biccent Arisa szavaira, ám mielőtt újfent belemerülhetne a kutatásba megtörténik a baj. Egy fél lépés ugyan a legifjabb felderítőtől, ám észrevette az összes szobában lévő katonai rendőr. Ketten, Melinda és Luka rögtön kardot is rántottak rá, míg Nathan csak harckészültségben vár, keze a markolaton. - Mégis mit képzelsz magadról, te senkiházi! Fenyegetően akarsz fellépni egy felettesed ellen?! – Ordítja a vörös hajú nő. - Azt hiszed nem vesszük észre, te sunyi dög! Ezért megfi… - Kontrázik Luka is, ám mielőtt befejezhetné félbeszakítják. - Most azonnal tegyétek el a fegyvereket! – Aline még csak meg sem emelte a hangját, ám még a felderítők is érezhetik, hogy most igazán dühös. Bár meg sem mozdul, mégis van benne valami tekintélyt parancsoló. – Szégyent hoztok az osztagra, de legfőképpen magatokra! – Hangja szigorúan cseng, de nem fenyegetően. A két forrófejű rögvest elteszi a fegyvereit, és mélyen magukba zuhannak. - Elnézést kérünk, Aline osztagvezető… - mormogják kórusban. - Ne tőlem kérjetek elnézést, hanem… - Azonban nem tudja befejezni, mert egy újabb ember libben be a helyiségbe. A hosszú ruha alól kikandikál az egyenruhája, kezeivel végig fésüli, majd meglibbenti hosszú világosbarna „haját”. - Nézze osztagvezető, mit találtam! – Megpördül, hogy a haja és a szoknyája is csak úgy száll, mire végül észreveszi a felderítőket is. – Ohh, itt meg mi történt? Nem úgy volt, hogy csak minket osztottak be ide? – Kapkodja értetlenül a fejét a férfi. Még pár másodperc erejéig Aline arcára is kiül a döbbenet és meglepettség. Teljes kékhalál. Ám a rendszer nagyon gyorsan újraindul, és ismét felveszi a pókerarcát. - Vannak pillanatok, amikor megkérdőjelezem a saját döntéseimet… Nos ez most pontosan egy ilyen pillanat. – A halántékát dörgöli, hátha az segít neki megnyugodni. Vagy hirtelen ráeszmél, hogy ez csak egy álom. Egy nagyon rossz álom. A rossz kedvük ellenére is elkezd kuncogni a két bajkeverő, Nathan meg csak mosolyogva rázza a fejét. Még mielőtt Mateo megszólalhatna, Aline felteszi a kezét hogy megállítsa. - Nem, nem akarom tudni, hogy hogyan és miért kerültek rád ezek a dolgok… Csak… Menj vissza a dolgodat végezni, jó?! Melinda és Luka, ti is menjetek vele. – Már ellenkezne az utóbbi kettő, ám Aline szemében a villanás elég volt hogy beléjük fojtsa a szót, ismét. – Most! – Az orrukat lógatva bár, de követik Mateot a másik helyiségbe, és ott kezdenek némán kutatni. Aline sóhajt egyet, majd a felderítők felé fordul. – Elnézést az előbbiért. Többet nem fordul elő. – Érezhető a hangjában, hogy egy cseppet sem sajnálja a történteket. Ezután, mint aki jól végezte dolgát felveszi a könyvet, és felül egy asztalra, és újfent elkezdi lapozgatni. - Nathan, ha itt végeztél, akkor menj a többiekhez te is, és folytassátok a kutatást. Ha találtok valamit azonnal hozzátok ide nekem. – Osztja ki az utasításokat a szőke nő, miközben fel sem néz a könyvből. - Értettem, osztagvezető! – Még pár helyen körbe néz, ám ha nem talál semmit csatlakozik a társaihoz. Tehát a sejtésem beigazolódott, a felderítők is ugyanazt keresik, amit mi. Csak velük szemben mi parancsba kaptuk miket kell elhozni. Érdekes. Egy apró mosoly ül ki az arcára, de csak épphogy egy szempillantásnyi időre. Nathan: Luka: Melinda: Mateo:
|
|
Lyzy04
Írónövendék
"Sunsets are proof that endings can be beutiful too"
Utoljára online: Apr 12, 2023 16:25:15 GMT 1
Apr 29, 2020 13:23:55 GMT 1
|
Post by Lyzy04 on Feb 2, 2021 19:18:53 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/721325260019990540/803959048785494057/Arisa_Qanto~png Baszki! Szitkozódott magában Arisa, mikor Karl apró ellenséges mozdulatát észrevették a Rendőrök és fegyvert rántottak. Arcán enyhe idegesség és meglepettség látszott. Nem jó nem jó nem jó!!! Aahhg.... Nyugi, nyugi, no para… Nem kell ez most nekünk… Karl ezzel ellentétben majd’ felrobbant, annyira felidegesítették, ám egy erős rántás Arisától helyrezökkentette.
-Viselkedj! –sziszegte a fogai között ellenvetést nem tűrő hangnemben. Nem bírom a rendőröket, de nem kell a balhé… Nagyon nem… Karl továbbra is mérgesen nézett rájuk, ám ekkor Aline leintette osztagát, de még le is szidta őket. Mindeközben Törparisa erősen tartotta az ifjú Felderítőt, végül még elé is lépett és karját kinyújtva akadályozta meg, hogy közelebb mehessen Alinehoz vagy bármelyik társához. Elég nevetségesen nézett ki a jelenet, mivel Karl legalább egy fejjel tornyosult őrmestere fölé, és mégis, semmit nem tehetett ellene. A feszült hangulatot egy újabb tag váratlan érkezése törte meg. Az egyértelműen férfi egyénen szoknya és hosszú paróka volt, ráadásul az alakításával még rá is tett egy lapáttal a viccfaktorra. Karl megrökönyödve bámult, korábbi haragját teljesen elfeledve, kompakt méretű női társa viszont alig bírta visszatartani nevetését. Egyik kezét szája elé tartotta és próbálta a lehető leginkább minimalizálni kuncogásának hangját. Még az ujjára is kicsit ráharapott, hogy ne kezdjen hahotázni. Mateo megjelenése és csodálatos randomsága nagyban oldotta a kedélyeket. Jó, ez most tényleg vicces volt… Meglehet, hogy ő sem seggfej… Az osztag vezetője hamar elküldte a nőszerű entitást és a többi társát is, majd elnézést kért. Tudom, hogy nem sajnálod, de azért kössz… Asszem. Legalább a látszat megvan… Megköszörülte torkát, majd rövidesen Aline után ő is bocsánatot kért.
-Én kérek elnézést a társam vérmérséklete miatt. Nem akartunk gondot okozni. –mondta, majd még egy haragos pillantást vetett Maussra, aki időközben kiszabadult Ari szorításából.
-De hát… -ellenkezett volna, ám elhallgatott, mikor a nő enyhén oldalba könyökölte. Érezte, hogy elérte a határt és nem lesz jó vége, ha tovább kötözködik. Sóhajtott és szemét lesütve próbált menekülni őrmesterének szigorú tekintete elől, végül lenyelte mérgét és felnézett Alinera.
-Elnézést kérek a viselkedésemért…
Ezután a nő elvezette és kissé leteremtette, bár haragja már eloszlott.
-Kérlek, ne csinálj ilyet! Megértem, ha idegesítenek, de attól még fékezd magad… Komoly bajba kerülhetsz… Csak simán hagyd őket. –dorgálta meg Risa Karlt, aki makacsul ragaszkodott továbbra is a maga igazához, noha ezzel sokat nem ért el- És amíg itt vagyunk, maradj mellettem. Nem engedhetem, hogy csak úgy nekitámadj valamelyik rendőrnek!
Mauss kelletlenül bólintott, majd még egyet sóhajtott. Nekiállt nézelődni a házban, fiókokat nyitogatott, benézett pár szekrénybe, de nem erőltette meg magát.
-Mit is keresünk amúgy itt? –kérdezte pár perc után.
-Én jelenleg értelmet. Értelmet keresek. De nem találok. Te meg leginkább a bajt keresed, azt hiszem! –válaszolt szórakozottan, halkan nevetve saját béna viccén.
-Haha, nagyon vicces… -sóhajtott, majd folytatta a fel-alá sétálgatást.
|
|
TherealKREY
Írónövendék
Elfoglaltság:Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Jan 2, 2023 13:38:08 GMT 1
May 31, 2020 21:07:02 GMT 1
|
Post by TherealKREY on Feb 3, 2021 23:07:47 GMT 1
Fenébe ebbe a rutin ellenőrzéssel. Biztos unalmas lesz. De legalább az osztagom egészen tűrhető emberekből áll. Kíváncsi vagyok a képességeikre. A birtokra tartva "ismerkedik" az osztag egy kicsit. Nem akarok sokat beszélni de Arisa csak nem hagyja, hogy csendben maradjak. A birtok közelébe érve kiszúrjuk a katonai rendőrséget. Aaron a parancsomra ellenkezés nélkül el is indult vissza. Biztos nem akarta jönni, megértem. Amikor megérkezünk bíztok benne, hogy pár mondattal letudjuk az egészet. De sajnos egy hosszadalmas idegességgel megtelt párbeszéd lett belőle. Amikor már nagy nehezen a párbeszéd végéhez érünk akkor Karl egy meggondolatlan lépést tesz. Látom az osztagomban senki sem tudja kezelni az agresszív megmozdulásait. A Rendőrök is észreveszik ezt. Már majdnem vérontásba torkolódott a beszélgetés. De a Rendőrök osztagvezetője lecsillapítja őket. Karl-t pedig Arisa. Végül csak tudja végezni mindkét osztag a dolgát... Karl-al meg kell váltanom kell egy két szót.
Amikor Arisa és Karl átmennek egy másik szobába követem őket. - Karl! jegyzem meg idegesen és mellé még tarkón is vágom Ezután az arcába mászva lecseszem. - Mégis mit akartál tenni? Normális vagy? Mindhárman utáljuk azokat a seggfejeket de azért nem kéne megöletni magunkat. Érted? Amíg bennem van tartás addig benned is legyen. - Arisa maradj Karl-al és figyelj rá.
Arisának nincs ideje reagálni az osztagvezető hirtelen támadására, így csak megrökönyödve bámul. Végül is... Jogos a felháborodása... Karl a tarkójához kap ijedten és fel is nyekken, majd fülét-farkát behúzva bámul Viperre. -Én csak... Ki akartam állni Arisa őrmesterért! Amiért olyan bunkó volt az a nő... -magyarázta újonnan lelt önbizalommal, miközben összefonta karjait- Megérdemelte volna, hogy valaki kiossza rendesen! Mit képzel magáról?! -mindezt haragosan mondta, ám hangerejére figyelt, nehogy neghallják. Risa nagyot sóhajt és továbbra is csöndben marad
Csendben hallgatom Karl mondandóját. Amikor kimondja, hogy megakarta védeni Arisat pár másodperce megváltozik a nézésem. Majd mikor befejezi visszaváltok fapofára és mélyen a szemébe nézek. - Értem én hogy bunkók és el férne azon a nagy pofájukon pár csizmanyom, de akkor sem tehetsz ilyet. - Majd ha én rántok rájuk fegyvert akkor te is! Ezután hagyok neki egy kis gondolkozni való időt majd mikor megszólalna gyorsan kérdezek tőle. - Tényleg megakartad védeni Arisa-t vagy csak dühödet akartad kiengedni magadból?
Láthatóan kissé magába szállt felettese beszédének hallatán. Lesütötte a szemét és kezeit is leengedte. Csak akkor nézett újra fel, mikor kérdést szögezett neki. Kissé kihúzta magát és Wright szemébe nézett. -Uram, igen uram! Az őrmestert akartam megvédeni. Bár... -határozottsága alábbhagyott és arcán is megbánás jelei tükröződtek- Azt hiszem, a haragom is ki akartam tölteni rajtuk... Sajnálom uram. Megpróbálom ezentúl fékezni az indulataimat... -a végét már egész halkan mondja, láthatóan szégyelli magát.
Látom Karl-on, hogy most kezdi igazán megérteni mit is akart tenni. Most kezdi beismerni teljesen magának azt hogy hibázott. - Rendben Karl... Rendben... mondom neki halk és nyugodt hangon - Megértem, hogy ideges voltál... mindhárman azok voltunk és vagyunk is... de ezt most tegyük félre. ezt alig hallhatóan mondom Mondandóm befejeztével megfogom Karl vállát és a szemébe nézek. Nem mutatok az arcommal semmilyen érzelmet. Egy percig fogom a vállát majd amikor elengedem újra megszólalok. - Gyerünk! Vissza a munkánkhoz. Ti ketten maradjatok együtt és figyeljetek egymásra. El is kezdek keresgélni valami használható dolog utána.
Az ifjú katona halvány mosollyal az arcán bólint, majd Arisa is. -Igenis uram! -mondják egyszerre, majd visszatérnek a keresgéléshez
(A beszélgetés olyan hangnemben történik hogy csak mi hárman halljuk)
|
|