Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Mar 4, 2020 11:49:53 GMT 1
Levi pillanatokon belül rádöbben, hogy nem lesz elég, ha egyszerűen a fojtást próbálja kikerülni. A fiú - nem merte Barsanként azonosítani - egyértelműen elég képzett ahhoz, hogy felismerje, más módon is támadhat... a gyomorszája környékére térdel. A nyomás egyre fájdalmasabb, és a férfi túlságosan kiszolgáltatott helyzetbe került, hogy hatékonyan lelökje magáról, és tudja, ha megfelelő szögben nehezedik rá, össze fogja roppantani a tüdejét. ~Gyerünk már, Ackerman!~ gondolja, és szerencséje van, Mikasa kihasználja az alkalmat, és oldalba szúrja a fiút. Barsan hirtelen jött, abszurd ereje mintha elszállt volna, talán olyasmi módon, ahogy az adrenalin adta lendület is eltűnik a harc elmúltával, elveszíti az eszméletét. Levi csak egy pillanatra néz rá, de miután rájött, hogy ártalmatlan, tudatosítja magában, hogy a harc még nem ért véget, és a legveszélyesebb célpontjuk egyértelműen a lány, Anette. Felpattan a földről, ismét vált egy pillantást Mikasával, csak hogy lássa, ugyanarra a konklúzióra jutottak-e, és elindul Eren és Kyle felé. A két fiúnak láthatóan jót tett a több évnyi kemény, közös edzés, mert nagyon hatékonyan dolgoznak együtt... Anette bár gyors, és ügyesen taktikázik, de végig tudják tartani a lépést, átváltozás, és ezáltal áldozatok kockáztatása nélkül is. A lány tekintete viszont ekkor rá siklik, és abban a pillanatban stílust vált. Egyenesen nekimegy Erennek, és még mielőtt a fiú bármit reagálhatna, a torkának szorít egy pengét. Levi megtorpan, ahogy Anette egészen hűvös tónusban szólal meg: - Jól van, akkor most volt elég a cirkuszból - Szinte reflexből kapja el Mikasa karját, ahogy a lány alakja megjelenik a látóterében. Tudja, hogy a lány gondolkodás nélkül nekimenne a nőnek, de Erennek ebben a helyzetben talán azzal árt a legtöbbet. Amikor Anette a megbízójáról kezd beszélni, észreveszi, hogy Ymir megmozdul, félig a többiek takarásában. Elindul a nő mögé, realizálta a helyzetet. De időre lesz szüksége. - Ki a megbízód? - kérdezi a férfi, szinte cinikus unalommal a hangjában, és szerencsére Anette beszélni kezd, Mikasa izmai is ellazulnak. Tehát felismerte a trükköt... egy pillanaton belül meg is szólal, és további értékes másodperceket nyer. Anette mögött feltűnik Ymir magasabb alakja, és pontosan nyakra csap... láthatóan nem igazán törődik azzal, milyen áron, de el akarja intézni a lányt, ami az aktuális helyzetben tökéletesen érthető. Anette azonban gyorsabb, és Levi érzi, hogy a torkában kúszik fel a tehetetlen düh, ahogy a hárítás után a lány azonnal elindul, nyomában Josh-sal. Nem tudja, lett-e volna más lehetőség, okosabb trükk, talán egyszerűen csak egy kis ügyesség, egy kis gyorsaság, ami lerövidítette volna a Barsannal való harcot, de a lényeg az, hogy egy embere már megint fogságban van, már megint ki tudja, mit tesznek majd vele, és még azt sem tudják, merre kéne indulniuk, hogy megmenthessék. Tompa, szédelgő fejfájás kapja el, és nem tudja eldönteni, hogy az oxigénhiány és az adrenalin távozása okozza, vagy az érzések. Mikasa tombolására nem is igazán tesz megjegyzést - szüksége van minden emberére, hogy egyáltalán esélyük legyen indulni valamerre, a lány pedig még mindig az egyik legjobb katona. Ha attól, hogy szétveri a kezét az asztalon, legalább kicsit jobban érzi magát, az már jó. Csak amikor feleszmél, akkor int neki, hogy szedje össze az embereket egy eligazításra, Ymirnek pedig int, hogy menjen el Aaron testéért. A fiú szélsőséges eset volt bár, és tudta, hogy ha lett volna idejük, akkor is kicsi lett volna az esély, hogy igazán megértik egymást, és megbízható emberévé válik, de a csapata tagja volt. Valaki, akiért felelősséggel tartozott, akit nem szabadott volna hagynia meghalni, és főként nem így. Lenéz a testre, és magában megállapítja, hogy megérdemel egy tisztességes temetést. Ha itt, a föld alatt, akkor itt a föld alatt. De jár neki annyi, hogy ne egy átkozott ivó személyzetén múljon, hol nyugszik majd. Mikor Mikasa végzett, odamegy hozzá, és beszélni kezd. - Barsan teljesen ki van ütve, Lena és Jean közepesen rossz állapotban vannak, a többiek megmaradnak, de pihenésre van szükségünk. Mit szólnál, ha az ominózus házadba mennénk? Ott nem keresnének, de van minden nagyjából. - A férfi bólint, a tegeződésre pedig abszolút nem reagál. Egyrészt, mert úgy érzi, kis gondjuk is nagyobb most annál, másrészt pedig a lány nem hivatalos felhatalmazást kapott a dologra, mikor Kenny felfedte a rokonságukat... túl hosszú, és túl kínos vitákat szülhetett volna, ha beleköt, most pedig sem ereje, sem kedve nincs egy hasonló eszmecseréhez. Mikasa közelebb hajol, és csak suttogva teszi hozzá. - Csak hogy tudd... Az a srác nem magától pipult be ennyire. Egy ember nem képes a szervezetét önmaga irányításától ilyen szinten túlhajtani. Valamit valakik tettek vele. Vigyázni kell vele, nem hinném, hogy ő az, akinek kiadja magát... Ismét bólint, de ezúttal válaszol is. - Igen, én is erre gyanakszom - felsóhajt. - Szánalmas. Árulók árulók hátán, én pedig fogadom be őket, mint valaki akinek mindkét szemét kikaparták, és csak nézem, ahogy gyilkolják az embereimet. - ezt inkább magának jegyzi meg. - Ackerman! Szeretném, ha eltemetnénk a srácot akit megölt. Jár neki ennyi, és azt hiszem, az osztagnak is jót tenne, ha nem hagynánk itt ezen a lepratelepen. Ha megérkezünk a házhoz, te és Ymir gyertek velem segíteni. Arra a helyre mennek, ahová süt a nap. Talán az egyetlen terület, ahol a föld nem kőkemény, döngölt agyag, hanem ténylegesen talaj és növények is vannak, így az egyetlen hely, ahol egy emberséges temetést végre lehet hajtani. Mindhárman borzalmasan némák, senki nem tud semmit mondani, így az egyetlen, amit megtesz az a szokásos, régi rituálé... elővesz egy kést, és lemetszik az egyenruha mellrészéről a jelvényt, majd a zsebébe gyűri. Ezzel jobban elismeri a csapata tagjaként, mint bármivel, amit mondana. Mikor visszaérnek, épphogy idejük van lepakolni, egyeztetni az őrséget, mert Lena nagyon hamar megjelenik. A lány kimerültnek és kétségbeesettnek tűnik, és ez egyáltalán nem meglepő - de pillanatok alatt összeszedi magát, és beszélni kezd. - Hadnagy! Barsan felébredt... - Milyen állapotban van? - kérdezi a férfi, mire a lány mintha még jobban elsápadna, és a fejét kezdi rázni. Ez nem jó jel. - Csak... vigyázzon vele. Támadós kedvében van. Tehát a helyzet nem javult. Akármi is történt a fiúval, még mindig tart... ismét Lenára néz, és komoran, de a lényegretörő kérdés után kicsit megértőbben, és talán vigasztalóbban szólal meg. A csapat legtöbbjének a fiú egy magánzárkában elkülönített újonc, akivel még alig beszéltek, de Lena együtt töltötte vele a kiképzést, és láthatóan közel állt hozzá. Neki sokkal nagyobb ütés lehet minden, ami történt, különösen, mert a konfliktusban a testvére is szerepet kapott. - Tudom, hogy iszonyú lehet egy barátot ilyen állapotban látni… - kezdi. - De mégis, nem tudsz valamit mondani? Valamit, ami furcsa volt Tymirjazev-ben a kiképzés alatt, amit nem tudtatok róla? Bármit, ami támpontot jelenthet, hogy mi a franc történt? A lány sajnos kevés információval tud szolgálni. Nem sokat tudtak a fiúról, azt leszámítva, hogy volt egy barátnője… illetve állítja, hogy a vörös szemet mintha már látta volna valahol. Levi kis híján tovább kérdezgeti, mert ez az apró információ újabb lehetőségeket nyit meg, de végül megfékezi magát. A lánynak is pihennie kell. Ő addig megpróbál Barsannal beszélni, ráér utána faggatni Lenát. - Ez is valami – biccent. - Tőle talán többet is meg lehet tudni. És elindul a szobába. Belépve úgy tűnik, a fiú némileg lenyugodott, de van valami a kisugárzásában, amitől Levi továbbra is érzi, ez nem az ő beosztottja. Már azelőtt biztos benne, hogy megszólalna. Cinikus humorral üdvözli, „Törpe Majom Démonként” ~Ennél jobban nem tudtad volna túltolni?~ jegyzi meg magában, aztán ledobja magát az egyik székre, miközben a fiú megjegyzi, hogy „örül, amiért szakított rá időt feltehetően roppant sűrű időbeosztásában”. Levi azt is érzékeli, hogy a fiú árgus szemekkel követi minden mozdulatát. - Határozottan lenne jobb dolgom. De ha az egyik beosztottam megőrül, az sajnos számos kellemetlen kötelezettséget von maga után – biccent. - Szándékozol őszintén beszélni velem, vagy tovább akarod rontani a napomat? - Kinek mi. Én inkább jogos önvédelemnek nevezném. Nem Én rántottam elsőként fegyvert. – mielőtt Levi felelhetne, még hozzáteszi: - Az én napom sem kellemesebb. Szeretem ugyan a sötét helyeket, de a bezártságot kevésbbé. Szívlelni nem szívleljük egymást éppen ezért is lenne egy ajánlatom. - Jogos önvédelem? - Levi először fortyan fel a beszélgetés során, és szinte sziszegi a szavakat. - Megölted egy emberemet! Ez nálam nem bocsánatos bűn. Nem mi rántottunk rád fegyvert, mégis az én embereimre támadtál. - Ugyanaz az egyenruha. – vonja meg a vállát a fiú, irritálóan flegmán. - Nehéz különbséget tenni. Az ember mindig biztosra akar menni, amikor a saját biztonsága a tét. Levi keze ökölbe szorul, és az arcán látszik, hogy nehezére esik az önkontroll, de egyelőre sikerrel jár. Ismét beszélni kezd: - A helyzetre való tekintettel nincs választásom, hogy meghallgatlak-e. És tudni akarom mi a pokol folyik itt, Tymirjazev. Már, ha az vagy egyáltalán. - Én sem tudok többet. Csak arra emlékszem, hogy megtámadtak Én pedig megvédtem magamat. – összevonja a szemöldökét a névre. - Nem ismerek ilyen nevű személyt. - felel nyugodtan. - Viszont, hogy feleslegesen be raboljuk egymás idejét lenne egy ajánlatom, de előtte még elmesélnék egy rövidke történetét, kevés emlékem egyikét, hogy könnyebb legyen dönteni. - Hallgatlak. - Levi karba fonja a kezét, és komoran néz Barsanra… a fiú szeme bár most barna, olyan, mintha kicsit vöröses lenne, hasonlóan a harc közbeni állapotához. A fiú elmosolyodott, és belekezdett. - Hálás köszönet. Ez inkább mese nem emlékszem, hogy hol vagy mikor hallottam, ahogy sok minden másra se. Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy érteni fogod a mese üzenetét. – A szemei megvillantak, így Levi azonnal realizálta a rejtett üzenetet… játssza az agyát, de valójában fenyeget. A mese nem mese, hanem maga az ajánlat. - Egyszer született a gyermek a kezén hat ujjal. A hatodik ujj miatt "különlegesnek" tartották ráakasztották a Táltos nevet. Ugyanakkor az öregek csak sóhajtoztak a látványán, mert a "Táltos-sors" mondották szomorú sors lehet. Azt mondták, hogy midőn a Táltos felnő és magasra emelkedik, akkor a nagy kékségen túlról sötét fergetegként eljő az izzó tekintetű fekete árny, aki maga a Halál, őt pedig a pokol követheti. Ha a Táltos megütközik a Halállal és veszít akkor a Halál magával viszi és a sorsa örökös kín és szenvedés, de ha a Táltos győz az mindenki másnak talán öröm, de Neki csak bánat, és szenvedés, mert a győzelemért mindent oda kell adnia amit szeret. A bánata pedig a halála napjáig nem ér véget... - fejezi be végül Raze a tekintetét Levi-re függesztve. - Szomorú mese nemde? Igazán kár lenne ha valóra válna… De persze van egy kiskapu is elrejtve a mesében. Ha megtalálod, akkor úgy gondolom, nagyon könnyen meg fogunk tudni egyezni. Levi végig karbafont kézzel hallgatja. Nem szól bele egyszer sem, csak néha egy-egy fintor fut át az arcán, valahányszor a fiú dramatikusabbra veszi a figurát. Az aggasztó a dologban nem is feltétlenül maga a történet burkolt üzenete volt - a rejtett fenyegetés – azt nagyon hamar felismerte, hanem sokkal inkább a tény, hogy a fiú különleges képességekről és sorsról beszélt. Ő maga sosem tartotta különlegesnek magát, egészen addig, míg nem közölték vele, hogy a vezetékneve Ackerman, Kenny pedig nem kezdte el részletezni a család meglehetősen zavaros, és meglehetősen titokzatos hátterét. Barsan erről még aligha tudhatott bármit - ugyan dolgozott együtt Kenny-vel egy kis ideig, de Levi nem feltételezte, hogy a nagybátyja annyira beszédes lenne a múltját illetően. Ebben talán hasonlítottak. - Szóval a Táltos teljesen mindegy győz vagy veszít, mindenképp szenved - hajolt előre. - Az egyetlen mód, hogy jól jöjjön ki a helyzetből, ha megtagadja a harcot. Menekül. - Idegesen felhorkan. - Mennyit akarsz még szarakodni velem? Még mindig fogalmam sincs, ki vagy. Nem tudom, hogy a fenyegetésednek mi az alapja, és miért hiszed azt, hogy ennyi minden maradt, amit még el lehet szúrni rajtam. De egyvalamit tudok. Ha belemegyek a kis alkudba, elengednélek... aztán kimennék ebből a szobából, az embereim elé. Az embereim elé, akiknek a szeme láttára őrültél meg, szúrtad le az egyik társukat, és tudják, hogy bármelyikük lehetett volna az áldozat. És a szemükbe kéne mondanom, hogy ennek nem volt következménye, hogy nem tettem semmit, hanem bizonytalan alapokon alkudoztam veled. Aztán ha túléljük ezt az egész rohadt helyzetet, a parancsnokom elé is oda kell állnom, és neki is a szemébe kell mondanom ezt az egészet. Nem egy nyomorult hős vagyok egy mesében, hanem katona. Úgyhogy ennél többet kell mondanod, hogy jussunk valahová a párbeszéddel. - Igen. - bólint. - Szokták volt mondani, hogy egy behúzott farok néha jobb mint egy levágott. Főleg ha nem csak a sajátodról van szó. Én sem vagyok benne biztos, hogy kivagyok. Az alapja...vannak dolgok amiket az ember zsigerből érez...és én érzem a többieket. Érzem a szívük dobogását a sajátomban...az illatukat ahogy átjárja a testemet...hallom a lélegzetük hangját miközben hívnak. - teszi hozzá immár komorabb arccal. - Nyugodtan hozzáteheted, hogy ha nem támadnak meg ennek nem kellett volna megtörténnie. Ha bűnbakot keresel tévúton jársz. Itt nem én voltam az agresszor. Bocsánatot vársz tőlem talán? Tőlem ki fog bocsánatot kérni amiért ilyenné tettek? Kímélj meg hát a szentimentális faszságoktól, és próbálj kevésbbé úgy tenni mintha akár egy bagolyköpésnyivel is jobbak lennétek nálam. Ha kevés is, de vannak emlékeim a "másiktól" is. A "másik" emlékszik ám, hogy a ficsúr akit elvittek, hogy tarolt le egy egész városrészt, és arra is, hogy hány ártatlan halt meg. Vagy az talán igazolva van, mert TI a nagyobb jóért tettétek? Kímélj meg hát ettől... - Raze hangja ingerült volt, kezdte elveszíteni a türelmét. Végül nyelt egyet és vett egy mély levegőt. - Legyen hát. Ha ez a válaszod ám legyen. Ez esetben nincs miről beszélnünk a továbbiakban. Csak, hogy tévedés ne essen köztünk. Veled vagy nélküled, de Én ki fogok innen sétálni a lehető legnagyobb békességben. De el fog jönni a nap, amikor be fogom hajtani a tartozásomat. Holnap, egy hét, egy hónap vagy évek múlva de megteszem. Amikor eljön a nap emlékezz majd a mai beszélgetésünkre, és jusson eszedbe, hogy bármi is fog történni az csakis egyedül a TE hibád lesz. Én mosom kezeimet! - fejezi be végül. - Nem a nagyobb jóért tettük. Egy kamaszfiú, aki nem tudta uralni az erejét, elvesztette az önkontrollt, részben azért, mert én ostoba döntéseket hoztam, és sarokba szorítottam. A feletteseként és a társaként megfizettem mindenért, ahogy a barátai is akik mellette álltak. És egyikünk sem menekült a következmények elől. - Az utolsó szavaira közelebb lép a fiúhoz, és a szemébe néz. Egyáltalán nem rémíti meg a vöröses árnyalat, sem az a természetellenes hűvösség… Barsan is láthatja, hogy minden szavát komolyan gondolja. - Talán így lesz. Talán elhibázom újra, és te ki tudsz szabadulni a felügyeletem alól. Abban az esetben vállalom a döntésem következményeit. De ha hozzá mersz érni az embereimhez, akkor kinyírlak. Egyszer meglepett az őrületed, mert nem számoltam rá. Ez többször nem ad neked előnyt. Ha bárki meghal innen a kezed által, halott vagy. És magasról leszarom, hogy hogy érzem majd magam utána. Ha Barsan nem mond semmi többet, kisétál a helyiségből. Ha Lena vissza akar menni, rá pillant: - Legyél nagyon óvatos. Ha bármi, a legkisebb baj van, azonnal kiálts, és ott leszünk. Nem akarok kockáztatni ezzel a sráccal. Noha hivatalosan nem kell őrségben állnia, teljesen reménytelen, hogy pihenjen, úgyhogy csak kinyitja az egyik kulacsot, és iszik egy keveset… észre sem vette, mennyire kiszáradt a szája. Az agyában továbbra is keringenek a fiú szavai, és a saját reakciója. Akármilyen alkut is dobott fel, tudja, hogy nem volt választása. Nem az a fajta ember volt, akit meg lehet győzni őrült alkukkal, nem egy ennyire bizonytalan helyzetben.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Aug 30, 2020 15:54:27 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/88/52/bc/8852bc016f60fa8db8a790e87660b26d~jpg Képtelen vagyok összeszedni a gondolataimat. Ez egyszerűen nem lehetséges… Lehet, hogy egész életemben hazugságban éltem?
Annyira le vagyok sokkolva, hogy még a lépcsőben is elesem. Nagyot koppanok, felszisszenek. A francba! Ez nem hiányzott. Majd egy szelíd hang, melyet én is ismerek, szólal meg.
- „Hahó, van itt valaki? Hol vagyok?” – kérdezi zavarodottan. Azonnal megfeszülök. Nem akarok még egy olyan csúnya elutasítást. De ez túlságosan Barsan-os hang volt, nem tudom figyelmen kívül hagyni. Feltápászkodom és odasántikálok a rácsok elé és szótlanul nézek a fiúra, akit egykor a barátomnak hívtam, de most nem tudom, kicsoda valójában.
- „Na, mi van, szellemet láttál?” – kérdezi könnyed, viccelődős hangon, amire én nagyon közel kerülök, hogy kijöjjek a béketűrésből. Hogy képes ilyen gyorsan váltogatni?! - Nem tudlak követni… - mondom hideg, de azért kissé remegő hangon. - "Nem is kell. Innen bajosan megyek akárhova is..." - mutat körbe a cellában. - "Lassan olyan, mintha hazajárnék. Bár érdekelne, hogy most éppen miért kerültem ide... Annak ellenére, hogy ÉN voltam az akit leszúrtak..." - mélyet sóhajt. Kezdek tényleg összezavarodni. Most akkor megint Barsan?
- "Apropó" - felvonja a szemöldökét. - "Ne vedd zokon, ha a következő találkozásunk alkalmával eltöröm a bátyád néhány csontját. Kissé zokon vettem, hogy hátulról leszúrt" - megtapintja az oldalát. - "Hány napig voltam eszméletlen?" - Kérdi érdeklődve, miközben sajgó oldalát masszírozza. - "Úgy érzem szétrobban a fejem... Nem... Az egész testem. Nem tudom létezik-e ilyen, de mindenem fáj."
Komolyan elgondolkodom. Egy ideig fürkészőn nézem. - Nem tudom követni a hangulat ingadozásaidat, az előbb még meg akartál ölni... - mondom kemény, de kissé bizonytalan hangon. - „Miről beszélsz?" - kérdezi döbbenten felvonva a szemöldökét. - "Az utolsó emlékem az, hogy a TE testvéred leszúr hátulról, amikor egy fél pillanatra nem figyelek oda!"
Felsóhajtok. Összeszedem minden bátorságomat, eddig túl sokszor bántott meg a másik. - Barsan? Vagy te most játszol velem? - kérdezem csendesen. - "Ki más lennék?" Kérdez vissza meglepetten. "Meg talán nem jött le abból, amit eddig mondtam, de körülbelül hangyafasznyi távolságra vagyok attól, hogy felöklendezzem a tüdőmet a többi belsőszervemmel együtt." - feleli megviselten. "Hidd el, hogy nem vagyok játékos kedvemben." - Akkor áruld el, hogy lehet, hogy benned él még egy ember?! - kiáltok rá hevesen.
Elkomorodik, és az arcán fáradt kifejezéssel a cella falának dől. Megijedek. Talán mégsem kellett volna olyan keményen szólnom? - "Úgy, hogy nem Ő él bennem... Hanem fordítva." - Szólal meg végül. - "Nori elmondta... Mielőtt elment..." – mondja csendesen. Úgy érzem, mintha az összes szervem összezsugorodna egyszerre és kipréselné a maradék oxigént is belőlem. Közelebb lépek, kezeim rákulcsolódnak a cella rácsára, muszáj megtámaszkodnom. - Te meg miről beszélsz? – kérdezem döbbenten. Fel sem merült bennem, hogy esetleg fordítva is lehet a történet és tényleg a másik alaknak lenne igaza. - "Én... Akit Te Barsan Tymirjazev néven ismersz... Mindössze öt éve létezik. Ettől korábbi időkről nincsenek emlékeim... Csak foszlányok, villanások a legjobb esetben... Semmi konkrét. Olyan... Mintha nem is léteztem volna előtte..."
Tágra nyílnak a szemeim, majd kapkodva kinyitom az ajtót és a fiú elé lépek, majd finoman az öklömmel megütöm a mellkasát. - Ez nem lehetséges! Mondd, hogy hazudsz! Hogy történhetne mindez? Ilyen nem létezik!!! Barsan összerándul az ütés ereje alatt. Még ennyi is elég, hogy fájdalmat érezzen, azonnal abba is hagyom, megbánom, hogy ezt tettem. - "De létezik... Itt ül előtted az élő példa. Nem tudom, hogy ki vagyok, honnan jöttem, hogy kerültem ide... Vagy miért." - Barsan...- Nem tudom folytatni a gombóc miatt a torkomban, inkább szorosan átölelem. - „Ez van..." - feleli. - "Szóval miért vagyok itt?"
Finoman visszaölel, de érezhetően nem olyan, mint amilyen régen lett volna. Egy világ dől össze bennem egy pillanat alatt. Úgy érzem, hogy az lenne a legjobb, ha most azonnal elnyelne a föld vagy belém csapna egy villám vagy akármi, csak ne kelljen ezt átélnem megint. Kissé megbántottan hátrébb lépek, majd rémület ül a szememben és az arcomon. - Barsan? Meddig leszel köztünk? – kérdezem sürgetően. Csak komoran megcsóválja a fejét, majd megvonja a vállát. - "Nem tudom... Napok, hetek... Évek. Senki se tudja" – feleli színtelen hangon. Kissé összehúzom magam. Belül korholom magam, hogy önzően csak azzal foglalkoztam, nekem mennyire rosszul esik ez, abba bele sem gondoltam, hogy milyen lehet ez Barsan-nak. Jó kis barát vagy, mondhatom…
- Tudok segíteni valahogy most? - "Nem." - feleli komolyan. - "Ezen senki se tud. Itt a betegség nem a másik fél... Én vagyok a betolakodó, a betegség, amit ki kellene szívni a sebből..." - Ez nem igaz! - mondom határozottan. Nagyon nem tetszik, hogy így beszél magáról. - Beszéltem a másikkal... Szörnyű alak! Közeledbe sem ér! Nehogy azt gondold, hogy te vagy a rossz! Az az alak... Förtelmes, nincs benne egy szemernyi emberségesség és jóindulat sem! Ha valakinek veszni kéne, neki kéne! - mondom hevesen. - "Ha öt évig a saját testem rabja lennék... Valószínűleg én is zabos lennék." - válaszol egy gondterhelt sóhajjal. - "Ez a test az övé. Ez a személyiség..." - mutat magára - "Én...Én is az Ő része vagyok." - Szomorkás mosoly játszik az arcán. - "Nori ezt is elmondta."
Sosem szerettem kifejezetten azt a lányt, de most határozottan bemosnék neki egyet. - Nem akarom, hogy visszajöjjön az a szemét alak - utalok itt Raze-re és Nori-ra is. - Te maradj köztünk - mondom keserűen és durcásan. - "Ez végső soron rajta múlik. Most megint alszik... De ki tudja, meddig... Keres valakit, valakit, akire nagyon vágyik. Ez hajtja. De Ő sem emlékszik, hogy kit... Ez dühíti..." – mondja elgondolkodva. - Mondj el mindent, amit tudsz! Segíteni akarok! És ki tudja, mennyi időnk van!... Szerinted baj, hogy bejöttem melléd? – kérdezem elgondolkodva. - "Ennyit tudok csak... Semmi többet. Ő le tudja zárni magát előttem." A kérdésre megcsóválja a fejét. - "Amíg a tudatomnál vagyok, addig nem.fog újra előjönni. Ez biztos." - Szóval ha elalszol, ki tudja, melyikőtök lesz utána? - kérdezem szorongva. - "Igen. Most alszik. Gyenge. Nem hiszem, hogy egyhuzamban sokáig tudja irányítani ezt a testet. Az se biztos, hogy vissza tudja venni az irányítást. Nem tudom... Tényleg nem." - Csóválja lemondóan a fejét. Közelebb lépek, megragadom a kezét. - Kérlek, mondj valamit, hogy tudok segíteni! Megőrülök, hogy így látlak téged... - "Nem tudsz..." - sóhajt fel egy keserű mosollyal. Vár egy kicsit. - "A hadnagy a közelben van? Valószínűleg ezt ő is hallani szeretné."
Csak összeszorítom a fogamat, hátrébb lépek egyet. Fáj az elutasítása, pedig csak segíteni szeretnék. Legszívesebben megütném magamat, hogy nem tudok segíteni sehogy. - Mindjárt idehívom - mondom színtelen hangon, majd ha a fiú nem állít meg, akkor kisétálok a cellából, bezárom és felmegyek a lépcsőn. Még egyszer visszanézek és azon gondolkodom, hogy siklott ki ennyire mindegyikőnk élete.
Lassan sétálok vissza a többiekhez, próbálok nem darabokra hullani. Iszonyú érzés tehetetlennek lenni. Szerencsére hamar megpillantom a szunyókáló hadnagyot az egyik széken. Habár fogalmam sincs, hogy kéne felébresztenem. - Őőő… Hadnagy? – kérdezem bizonytalanul és kínosan. Azonnal kipattannak a szemei. Kis híján felkiáltok, de szerencsére időben moderálom magam. - „Igen, Ravensal?” – kérdezi mintha nem is most kelt volna fel. Megköszörülöm a torkom. - Barsan… Az igazi Barsan magához tért. Beszélni szeretne önnel… - mondom kifejezéstelen hangon. - „Megyek…” – mondja, majd azonnal feláll. Tágra nyílik a szemem, de tapasztaltabb ennél. Azért kicsit figyelek rá. - Őőő... Én... Jöjjek vagy hozzak valamit? - kérdezem tanácstalanul. Aztán eszembe jut az álmom, kihúzom magam, határozottabban szólalok meg. - Mennem kell nekem is... Ha beszéltek, még nekem is lenne egy történetem, amit érdemes lenne hallania, bár előrébb nem visz minket szerintem... - "Nem, köszönöm" - rázza meg a fejét a férfi. - "És gyere. Minden információ fontos lehet." – mondja, én pedig bólintok és követem a férfit.
Mikor leérünk, halkan és óvatosan szólalok meg. - Barsan? – kérdezem, mire csak röviden válaszol. – Itt a hadnagy, neki is elmondhatod most… Ezután Barsan mindent, amit tud, megoszt, látom a hadnagyon, hogy figyelmesen hallgatja, emészti, végül hosszas hallgatás után válaszol csak. - „Engem nem érdekel, ki az eredeti és ki bitorolja a testet. Tymirjazev a beosztottam, az a másik pedig kinyilvánította, hogy az ellenségem. A beosztottaimat megvédem és megbízom bennük. Ez nagyon egyszerű" - megáll egy pillanatra. - "De nem kockáztathatjuk, hogy újra megtörténjen egy ilyen eset." - „Vagyis vagy itt maradok, vagy rövidebb leszek egy fejjel” - feleli szomorkás mosollyal Barsan. Riadtan kapkodom a fejem. - Nem lehet valahogy megoldani ezt? Nem lehet valahogy kilökni azt a másikat belőled? Csak nem akarjuk, hogy meghaljon vagy örökké itt maradjon, nem? – kérdezem. - „Nem akarjuk, és nem hagyjuk, de most mindenkit veszélybe sodorhat. Döntenünk kell” – feleli komolyan a hadnagy. - „Ez nem ilyen egyszerű. Ti kettő vagy három különböző személyiségről beszéltek. De itt csak egy személyiség van három részre szakadva. Raze ezt akarja összerakni... Hogy újra egy legyen.”
Nagyot nyelek és előrébb lépek. - Nem hagyom, hogy a legjobb barátomnak valami baja essen. Ha kell, felelősséget vállalok érte. Nyilván nem fog menni egyedül. De akkor sem hagyom, hogy megöljék vagy egy börtönben rohadjon – mondom határozottan a hadnagynak. - "Nem kell. A hadnagy tudja, mit csinál és mi a legjobb. A cella amúgy is olyan mintha a második otthonom lenne. A sötét cellákba pedig szinte már hazajárok..." – mondja kissé cinikusan a fiú. Bevallom, kicsit mérges vagyok Barsan-ra. Segíteni akarok, de azonnal elutasítja és saját magának okoz kellemetlenséget. - „Nem tudom, hogy a cella, mint olyan, megoldás lesz-e" - sóhajt Levi. - "Ha vissza tudnánk jutni a kaszárnyára, egyetértenék, a te érdekedben is. Lehet, hogy te egy széthasadt személyiségről beszélsz, de én két különbözőt ismerek, és képtelen vagyok ezek egyesülésére másképp gondolni, mint a jelenlegi beosztottam elvesztésére, így igyekszem elkerülni a lehetőséget" - rám pillant, majd vissza Barsan-ra. - "De jelenleg nem tudunk visszamenni. És hidd el, eleget éltem ebben a szarban idelent, hogy tudjam, embertelen lenne téged magadra hagyni a régi házamban, miközben mi megpróbálunk megoldást találni a helyzetre. Ravensal!" - néz ismét rám, én pedig reménykedve nézek vissza rá. - "Nem engedem, hogy egyedül vállalj felelősséget érte. Az éjszakákat, ha megfelelő helyen tudjuk meghúzni magunkat, bezárva tölti, mindig őrködik valaki az ajtajánál és én beszélek vele először. Nem teszem ki egyetlen emberemet sem a veszélynek, hogy esetleg megtámadja őket. De napközben felügyelhetsz rá. Ha esetleg elveszti az eszméletét, azonnal jelzed, érted?" - Igen, uram! – tisztelgek. Nagyon örülök. Így van lehetőségünk segíteni neki. Talán mégsem vesztem el a barátomat. - „És Tymirjazev...” - néz még egyszer Barsan-ra. – „Te se add fel. Mi akkor tudunk harcolni érted ebben a teljes őrületben, ami körbevesz minket, ha te is szeretnél az lenni, aki most vagy. Ha nem, akkor már vesztettünk, és jobb, ha ezt időben megtudjuk. Mert nem bocsátom meg, sem magadnak, sem neked, ha feladod, és emiatt életek vesznek oda.” - „Értem. Megteszem, amit tudok, uram.” - bólint.
A hadnagy elindul vissza, de eszembe jut, hogy nekem még volt mondandóm. - Uram! – szólok neki. Mihelyt megállt, belekezdek. – Nem olyan rég volt egy furcsa álmom. Ami már akkor sem álomként hatott. Nem tudom, létezik-e, de szerintem egy emlékemet láttam, amiről eddig nem is tudtam, hogy létezik. A lényege az volt, hogy fiatalabb voltam és szintén ebben a csodás városban voltam. Ami furcsa, mert nincs emlékem arról, hogy valaha lettem volna itt… Mindegy, tanúja voltam egy gyilkosságnak, felsikítottam, mire az elkövető engem vett célba, nehogy szemtanú maradjon. Az életemért küzdöttem és nem sokon múlt. De azt tudom, hogy az elkövetőnek ugyanolyan vörös szeme volt, mint Barsan-nak. Sőt, csúnyán meg is haraptam a kezét, aminek nyoma maradt. Pont olyan, mint ami Barsan kezén van. Fogalmam sincs, miért nem emlékszem erre és miért csak most. Szerintem a vörös szemek hozták elő. Azt sem tudom, miért nem emlékeztem Brasan-ra, ha már találkoztunk a kiképzés előtt is. Olyan mintha… Törölve vagy inkább el lennének zárva egyes emlékeim. Ez lehetséges?
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Sept 1, 2020 12:29:51 GMT 1
(OOC: Szerintem ez a bemesélői kritikán aluli lesz, de nézzétek el nekem - a kaland egy ideje úgy hömpölyög, mint egy nyugodt, lassú folyó: kilométeres, de ritkán érkező reagokkal Vagyis nekem is bele kell kicsit rázódnom, egyelőre csak próbálom egy helyre terelni a játékosokat.) kylenorthonKyle jelen volt a harcnál, és a csapattal együtt ment Levi régi házába - őt is megszállhatja néhány emlék, ha nem is töltött itt annyi időt, mint a 104-es kiképzőegységbe tartozó társai. Az éjszaka folyamán van lehetőségük aludni kicsit, amíg Mikasa és Ymir őrködnek. Levi felmegy beszélni Barsannal, és nem meglepő módon meglehetősen komoran tér vissza - később, pár óra zavart pihenés után pedig ő is, és Lena is ismét beszélnek a fiúval, próbálva kideríteni, mi történt vele, és mit tudhat. Nyilvánvaló, hogy ezt a napot a csapat már nem tölti helyben... nem sokat tudnak arról, hogy odafent mi zajlik, de mégiscsak összetűzésbe keveredtek két katonai rendőrrel. Kyle-nak is lehetősége van enni valamit, és beszélgetni, megkérdezni a társait a fejleményekről. @sophierinder @kamillaevans (OOC: a korábbi bemesélőitek érvényes, azt leszámítva, hogy nincs harmadik tag - Kami közvetítőként, egyedül indult le, Sophie pedig a katonai rendőrség megfigyelőjeként csatlakozott hozzá.) A fő csapat nyomaira a kocsmánál bukkantok, ahol a verekedés történt - még éppen elég nagy a káosz, hogy leszűrjétek, egy csapat Felderítő csapott össze néhány katonai rendőrrel... az egyik dühös vendég az alkohol gőzében azt is elejti, hogy valaki meghalt, azt azonban nem tudjátok azonnal kivenni, hogy ki és melyik oldalon. A csapatról tudjátok, hogy gyorsan felszívódtak, eltűntek a városban, és Kami, amennyiben eszébe jut a négy évvel korábbi esetük, asszociálhat is Levi régi házára. Itt végre beérhetik a fő csapatot, megoszthatják velük a felszínről hozott információkat, és kideríthetik, pontosan mi történt annál a bizonyos verekedésnék, és hogyan lépjenek tovább...
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Sept 12, 2020 14:06:14 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/54/51/de/5451dea168299ef7d91367d947600edf~jpg Ma este nem egy új álomkép kísért. Egy régi, némi változtatással. Futtok. Ég a tüdőd. Eren van elöl. Rettegtek. Körülöttetek káosz. Vér. Zihálás. Veszteség. Nem figyeltek oda, csak szaladtok a ház felé. Eljátszol a gondolattal, hogy minden rendben lesz. De a következő sarkon befordulva látod, hogy nem. A ház félig összeomlott. Nem álltok meg. Rohantok. Ég a tüdőd. Eren van elöl. Rettegtek. Körülöttetek káosz. Vér. Zihálás. Veszteség. Nem figyeltek oda, csak szaladtok a ház felé. És megtörténik az, amitől a legjobban féltetek: Carla a romok alatt hever. Muszáj megmenteni. De mindhiába. Nem vagytok elég erősek. Ha itt maradtok, meg fogtok halni. Hiába kiabál Carla. Úgysem hagyjátok itt. Szívdobogás. Gombóc a torokban. Közeledő léptek. Vagy mentek, vagy meghaltok. Előttetek áll a titán. Hirtelen már nem a kisgyerekek vagytok. Azonban a titán csak Eren-re figyel. Benned azonnal bekapcsol a védelmező ösztön, rajtatok terem az egyenruha, így a titán felé igyekszel, hogy átvágd a nyakszirtjét. Most sikerülni fog. Most mindent megváltoztathatsz… Ám mielőtt ez sikerülne valaki megjelenik és téged támad. Ymir. Mit keres itt? És miért téged támad? Ez teljesen megbolondult? Kénytelen vagy visszaverni a lány támadását, közben a titán elkapja Eren-t, aki valamiért nem változik át. Legszívesebben odakiáltanál, hogy vigyázzon, tegyen valamit, de nem tesz semmit. Hagyja magát. Még több erőd lesz. Könnyűszerrel visszavered Ymir-t, de már későn éred el a titánt. Bár átvágod a nyakszirtjét, Eren addigra már halott. Valaki lesodor. Ymir az. Rajtad áll. Mégis mit tettél? Miért ölted meg Historia-t? Nem érted, miről beszél. Egészen addig, amíg ki nem emeli a halott királynőt a titán nyakszirtjéből. Teljesen össze vagy zavarodva. Nem csak Eren-t vesztetted el, hanem egy barátot is. És te ölted meg…Hirtelen ülök fel. Teljesen össze vagyok zavarodva. Úgy tűnik, ez a beszélgetés Ymir-rel megtette a hatását… Morgom magamban. Észreveszem, hogy Lena és a hadnagy eltűnnek Barsan-hoz. Elgondolkodom kicsit. Össze kéne szednem magam. Nem leszek túl hasznos, ha megint fejjel megyek a falnak, ráadásul több sérültünk is van. Nagyot sóhajtok. Félre kell tennem a félelmem és gőzerővel azon lenni, hogy a lehető leghatékonyabbak legyünk. Még az újoncnak is megy viszonylag, akkor nehogy már nekem ne menjen! Elgondolkodom a hadnagyon. Nem is akarom elképzelni, milyen lehet teljesen egyedül vinni ezeket a terheket. Habár nem kéne. Csak képtelen ebből engedni. Felállok. Halkan kutakodni kezdek, közben gondolkodom. Az egyik szekrényben találok valami nem annyira ősrégi teát, hát vizet melegítek és belemerítem, majd leülök ahhoz az asztalhoz, ahol a hadnagy ült. Visszaaludni már úgysem fogok tudni. Néhány perc múlva kész a tea, az asztalra teszem, várok és gondolkodom. Nem sokkal később megjelenik Levi is. - Nem irigyellek, hogy egyedül kell mindenkiért felelősséget vállalnod - biccentek felé. Igen, megint letegezem, de ezzel már nem tudok és nem is akarok mit kezdeni. Látom rajta, hogy legszívesebben elküldene a fenébe, de végül rám pillant lemondóan, cinikusan felsóhajt, és biccent. - „Valahogy boldogulok. Egy halál bőven sok egy napra” – feleli végül. - Sajnos nem az utolsó... – sóhajtok fel, majd az asztalon gőzölgő teából töltök mindkettőnknek. Elég régi a teafű, de még elmegy. Nem mondom ki, hogy neki csináltam, de elég egyértelmű. Mindenki megérdemel egy kis figyelmet. És a hadnagy az egyetlen, akinek talán most nincs itt senki, aki olyan támaszt tudna nyújtani, amire szüksége lenne. De próbálkozni lehet. - Na, mi van a fiúval? - biccentek az ajtó felé. - „Valójában fogalmam sincs, mi a franc van vele” – néz rám. – „Olyan, mintha két külön személy lenne. Tudnak egymásról, de teljesen mások.”Zavartan nézek, felhúzom a szemöldököm. - Ilyen lehetséges? – kérdezem kételkedve. - „Ha nem így van, akkor a srác a legjobb színész akit valaha láttam. Amikor velem beszélt, még a szeme is megváltozott…” – mondja bosszankodva Levi. - „Ravensal pedig mintha emlékezett volna erre a másik személyiségre. Attól tartok, akármilyen őrültségnek hangzik, ez igaz…” – mondja sóhajtva. Nekem eddig is kicsit furcsa volt ez az egész, de ezek után már jogosan gyanakszom. - Nem kicsit gyanúsak nekem ezek ketten. Együtt érkeznek, mint újdonsült tagok a csapatba, majd kiderülnek ezek a ködös titkok, ráadásul összefonódva és még ők sem tudnak semmit mondani?! Nekem ez valahol nagyon bűzlik. Nem mellesleg a fiú meg is fenyegetett téged, innentől kezdve nincs miről beszélnünk. Lehet, hogy valami baleset következtében előbb jöttek elő az emlékeik, de mi van, ha ők is azon az oldalon állnak, mint Reiner-ék? Nem kéne még egyszer előfordulnia, hogy a saját embereink árulnak el minket. Remélem, folyamatos megfigyelés alatt marad mind a kettő – mondom szinte ellentmondást nem tűrő hangon. Levi lehunyja a szemét. - „Bár ne lenne ilyen rohadtul jogos…” - motyogja. – „A fiúra figyelek, de Ravensal eddig nem adott okot bizalmatlanságra. Nem akarom, hogy teljes káosz legyen az osztagban. Ha mindenki ellenség, ha senkiben nem lehet megbízni, akkor magunkra nagyobb veszélyt jelentünk, mint az ellenségre” – válaszolja határozottan. - Ez is jogos – biccentek felé. - De ugyan miért adna okot rá, ha az a lényeg, hogy beolvadjon? Nem szeretek feltételezgetni, de túl kedves és segítőkész. És feltűnően igyekszik mindenki kedvében járni. Nem utolsó sorban meglepően gyorsan jó kapcsolatba került Jean-nel... Mindenesetre én figyelni fogom a lányt. Nekem még mindig gyanús. De a többieknek nem fogom mondani. Talán Jean-nak nem ártana szólni, hogy legyen óvatosabb és körültekintőbb Lena-val. És ha bármi gyanúsat lát, szóljon. Akár még figyelhetné is - megrázom a fejemet, ahogy végig gondolom, hogy ez már kicsit sok. Belekortyolok a teába. - Azt hiszem, kicsit paranoiás vagyok... De azért remélem, nem Lena fog a srácra figyelni... - nézek jelentőségteljesen Levi-ra. Sokáig agyal azon, amit mondok, aminek örülök, mert legalább átgondolja. - „Talán tényleg az vagy” - válaszolja végül, rám néz. – „Nem akarom azt feltételezni, hogy több áruló van köztünk, már csak azért sem, mert képtelen lennék vezetni titeket. Az osztagom tagjait nem sorolhatom kicseszett bizalmassági skatulyákba, mert akkor csak szétcsúszik minden, és a dolgok már most sem akarnak egyben maradni…” - elhalkul. – „Úgyhogy továbbra is rühellem, hogy van logika abban, amit mondasz. Nem fogom Ravensal-t célkeresztbe állítani, különösen nem olyanok célkeresztjébe, akikhez közel áll. Ha te személy szerint figyelsz rá, azt pártolom, de nem akarom Kirschtein-t kicsinálni az üggyel” – mondja. Az utolsó kérdésre biccent. – „Nem csak. Mondtam, hogy nem állíthatom célkeresztbe. A kritikusabb pillanatokban én leszek a sráccal, amikor megállunk valahol, váltakozó őrséget állítunk. Amikor utazunk, engedélyeztem neki a felügyeletet. Lehet, hogy szar döntésnek bizonyul, de ez tűnik a legkezelhetőbbnek” – mondja végül, ezzel lezártnak tekinti a dolgot. Értem a hadnagyot, felsóhajtok. Akkor sem tetszik, hogy így van. És azt sem akarom, hogy esetleg még egyszer pofára essünk. Jelen esetben főleg Jean. Még nem döntöttem el, hogy ezek ellenére is figyelmeztetem-e a fiút vagy sem. Egyelőre inkább nem, tényleg nem kéne bomlasztani. De amint egy kétes mozdulatuk van bármelyikőjüknek, azonnal cselekedni fogok. Úgy döntök, inkább témát váltok. - Na, és mi a terv a következőkben? Van valami stratégiánk? – kérdezem, majd kortyolok még egyet a hűlő teából. - Nem mellesleg marha jó, hogy még jobban lefárasztjuk magunkat egy őrült miatt... - morgom az orrom alatt. - „Vitatkozhatnánk, hogy a családi tea délutánunk, vagy a hasadt személyiségű őrült a rosszabb” - biccent Levi szarkasztikusan. Na, igen, a beszélgetések még mindig nem az erősségünk. Csak a szememet forgatom. - Tekintve hogy nem ez az első és még mindig itt vagy, inkább a hasadt személyiségű őrültre tippelek - válaszolom szárazon. - „Jogos...” - morogja a férfi legyőzötten, miközben ő is belekortyol a teába, és egy aprót bólint, mintegy köszönetképpen. – „Látszólag jelenleg két célpontunk van” - tér rá a stratégiára. – „Az egyik az a lány, Stadtbäumer, aki Eren-t vitte el, és akivel Ravensal testvére is van. Róla amit még tudunk, azon túl, hogy alighanem ellenünk van, hogy csak Jeager-t célozta. Ott van Northon is, célpont lehetne, de nem volt az. A másik szál Historia. Valakinek a királynő is kellett, az eltűnése után ráadásul azonnal feltűnik Rod Reiss, a felderítő egység célponttá válik, nekünk pedig be kell szállnunk egy kétes nyomozásba a föld alatt. Két opció volt, vagy lehozom az alakváltókat, tartva a politikai káosztól, vagy fennmaradnak, és a politikai káosz közepette Jeager ugyanúgy veszélybe kerül. Ha feltételezzük, hogy e mögött az egész mögött egyvalaki áll, akkor az egész egy kiválóan megtervezett csapdává válik, amibe egyenesen belesétáltunk" – foglalja össze a lényeget. Elmerengek a távolba, amíg átgondolom az egészet és próbálok valami logikát találni. - Ha feltételezzük, hogy tényleg belesétáltunk és valószínűleg így van... Akkor talán nem véletlen vagyunk a föld alatt. Mi a francért hurcoltak volna ide le minket, ha fent is lehettünk volna ugyanúgy? Szerintem nekik könnyítettünk valamin… - mondom összeszűkített szemmel. - „Egyetértek” – válaszolja tömören, elgondolkodik. – „Ha a dolgok tényleg egy helyre futnak össze, akkor amit tudunk... Rod Reiss, Anette Stadtbäumer, Josh Ravensal egészen biztos, hogy részei az összeesküvésnek. Nem tudom, odafent mi van, de szinte biztos vagyok benne, hogy Erwin és a Pápaszem nagyon megszorulnak. Potenciálisan ez az egész összefügg az alakváltókkal és a falon kívüliekkel is. Illetve van még egy részlet…” – megtorpan egy pillanatra, mintha azon gondolkodna, hogy elárulhatja-e nekem a dolgokat vagy sem. Magamban csak a szememet forgatom. – „Kenny is felhívta Rod Reissre a figyelmet, ő is sejtette, hogy tud valamit. Ráadásul ő is beszélt a királyról, az Ackerman-ek múltjáról, és a falakon belüli agymosásról. Iszonyú bizonytalanság, de lehet, hogy ez az egész a hiányzó láncszemről szól, hogy hogy vesztek el az emlékek és mit tett a király. A baj az, hogy ez nem visz minket közelebb a helyszínhez, hogy hol vannak most…” – morogja Levi. - Egyetértek. Nincs valami helyszíne ezeknek az embereknek? Valami helyszíne az Ackermanok-nak, Anette-éknak, a Ravensal-oknak, bár kétlem, hogy ha lenne is, ott lenne valami, esetleg a Reiss-eknek? Hátha ott van valami... Vagy oda viszik Eren-éket - kicsit idegesebb leszek, ahogy erre gondolok. - „Talán...” – megint elgondolkodik. – „A Reiss család befolyásos volt” – mondja végül. – „Lehet, hogy a trónt elvették tőlük, de a pénzétől nehezebb megfosztani egy nagyképű nemest, mint a hatalmától. Mikor négy éve, Historia hatalomátvétele után Rod Reiss nyomába eredtünk, az Orvud körzetben volt egy birtok, amit át kellett kutatnunk. Gyenge nyom, de az a Reissek-hez tartozott. És Rodnak talán pont érdeke, hogy azt higgyük elhagyta azt a helyet.”- Van jobb tervünk vagy egyéb nyom? Itt úgysem maradhatunk, mert megtalálnak… - mondom vállat rántva. - „Sajnos nincs. Megkockáztathatnánk, hogy újra felvesszük a kapcsolatot Kenny-vel, mert biztosra veszem, hogy az a vén róka többet tud, mint amennyit eddig elmondott, de ha tényleg tovább bonyolódott az ügy a távollétünkben, a fővárost megközelíteni veszélyes lenne. Ahogy szétszedni a csapatot is. A legtöbb, amit megtehetünk, hogy megkísérelünk üzenni az odafentieknek, de utána egészen biztos, hogy minél gyorsabban el kell tűnnünk innen” – bólint egyet. Én csak a fejemet ingatom, nem tartom jó ötletnek. - Nem tudom, mennyire érné meg... Szerintem holnap induljunk el mindannyian arra a birtokra. Hátha lesz ott valami… - mondom, iszom még egy kicsit, várok. Majd oldalra sandítok, nagyot sóhajtok. Össze kell szednem magam ehhez és nem vagyok képes elhinni, hogy meg fogom tenni a következőt. - Na, és... Hogy bírod ezt az egészet? - kicsit feszengek, mert sosem kérdeztem még ilyet. Pár pillanatig teljesen néma, őt is lesokkolja, hogy ezt kérdeztem, aztán megszólal. - „Nem akarom rászabadítani ezt egy emberemre. Ti is bőven eleget kaptatok az utóbbi időben. A felettes tiszt kínjaira nincs szükségetek” – hárít végül. - Ja, biztos sokkal jobb, ha magadban tartod... – ironizálok. - Egész biztosan jól jövünk ki belőle, ha még lesz valami szar és neadjisten, bepöccensz... Tuti, nem éri meg elmondani... – felsóhajtok, komolyabbra veszem. - Azért annyira gyakran nem szoktam ajánlgatni magamat beszélgetésre... Elég szar helyzetben vagyunk, egyedül vagy. És valószínűleg még sokáig egyedül leszel, aki a létfontosságú döntéseket meghozza. Ott kell lenned fejben, de ehhez az kell, hogy ne marcangold magad az eddigiek miatt. Mindenki megérdemli, hogy elmondja ezeket, nem szabad egy embernek vinnie az egész csapat terhét... - lehunyom a szemem. - Komolyan eljutottunk odáig, hogy én mondok neked szent beszédet? Te jó ég... – morgom. - „Ez mindkettőnket minősít, Ackerman…” - jegyzi meg szárazon Levi, aztán egy pillanatig még csendben van. – „Az embereid elvesztése sosem könnyebb. Hozzászoksz, megtanulod tényként kezelni, de nem felejted el őket. Túl sok a bizonytalan tényező, egyetlen rossz döntés, és vagy Jeager-t nem hozom vissza, vagy másvalakit nem tudok kihozni. És talán ostoba dolog, és eltereli a figyelmemet, de nem tudom elfelejteni azt sem, hogy az ember, akiben a világon mindenkinél jobban megbízom, egy kórházban fekszik odafent, és kétségtelenül célponttá válik, ha legalább a sejtéseink egy kis része igaz… Egyszerre kellene koncentrálnom és tartanom a lépést a káosszal, de a kettő együtt lehetetlen, tehát előbb-utóbb hibázni fogok. És nem tudom, hogy ezúttal ki fog fizetni érte” – fakad ki végül. Teljesen ledöbbenek. Nem számítottam arra, hogy ennyit el fog árulni. Átgondolom a válaszomat. - Nincs ezzel semmi baj. De talán elgondolkozhatnál azon, hogy ne vegyél minden döntést magadra. Vagy legalább a következményeit ne. Egyszer belerokkansz, arra meg senkinek sincs szüksége. Nem csak te hibázol. Mi is. És lehet, te jó döntést hoztál, de mi vagy akárki elrontja. Attól még nem te vagy a hibás. Itt, ha valami balul sül el, mindenki a hibás. Elvégre egy osztag vagyunk vagy mi. Szóval ennyi idő után már igazán leszokhatnál arról, hogy minden miatt magad okold. Mert ez nem ilyen egyszerű. Persze ha szeretsz szenvedni, hajrá, de hosszú távon mindannyian megszívjuk... – mondom végül szárazon. Kicsit zavar, hogy ilyen lelki-re vettük ezt az egészet, de tényleg szeretnék segíteni, csak nem ehhez szoktam Levi társaságában. Ő pedig egy pillanatig csak néz maga elé. - „Meglepődnél, hogy Erwin mennyire hasonló dolgokat mond néha…” - aztán elkomorul. – „Nem akarom hibáztatni magam, és tudom, hogy nem helyes. De légy egy kicsit őszinte, Ackerman. Ha Jeager-nek, vagy Arlert-nek baja esik, mikor te velük voltál, és lett volna lehetőséged tenni valamit, képes lennél megszüntetni a bűntudatot pusztán azért, mert tudatosan tisztában vagy vele, hogy az a helyes?” – kérdezi teljesen jogosan. Nagyot nyelek, átgondolom a választ. - Nem, valószínűleg nem. De elfogadnám a segítségüket és a támogatásukat, illetve a bocsánatukat, hogy együtt túllépjünk ezen. Az sem a legjobb, ha örökké ezeken rágódunk, mert akkor sosem tudunk előre haladni. De valóban nem egy egyszerű dolog ez. Viszont tényleg megéri a többiekre támaszkodni ilyen szinten. Ők átsegítenek ezeken a nehézségeken. És mi is őket. Ettől csapat egy csapat vagy ettől barát a barát - mondom kissé elrévedve. Levi pár percig teljesen néma, láthatóan elgondolkodik a szavaimon. Aztán viszont finoman tereli a témát. - „Mindenesetre nem számítottam erre a beszélgetésre. Legutóbb amikor itt jártunk, egy vágást kaptam a kezemre. Lehet, hogy már nem öljük egymást, de edzés szinten is, könnyebb pengékkel beszélni…” – mondja kissé viccelődve. - Talán mindkettőnknek könnyebb lenne, ha kiadhatnánk a feszültségeinket egy edzéssel, nem igaz? - nyújtózom egyet, felhajtom a maradék teát. - „Igen. Az valóban segítene” - bólint. Közben mintha világosodna, bár itt lent ezt nehéz megállapítani. Megrántom a vállamat. - Én mindig nyitott vagyok erre… Viszont hajnalodik, mi meg az életünkért futunk jelenleg, szóval talán okosabb lenne felkelteni a többieket és készülődni kezdeni… - mondom neki, majd megszorítom a vállát, felállok és az alvó Armin felé haladok, hogy felkeltsem és összepakoljunk. Végig tekintek a többieken. Még sok minden vár ránk…
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Sept 13, 2020 13:18:48 GMT 1
Az ellenőrző ponton Kamit gond nélkül átengedik, ám már ekkor felfigyel arra, hogy valaki követi. Azonban csak akkor áll meg, és szólítja meg az idegent, amikor már mindketten leérnek a Földalatti városba. - Üdv, katonai rendőr-san. Segíthetek esetleg valamiben? – kérdi, miután megfordult, és egyenesen a Levi-méretű barna hajú lány szemeibe néz. Habozásából azonnal tudja, hogy nem számított arra, hogy észreveszik. Illetve azt sem akarja elmondani, valójában miért követi. Kíváncsi vagyok mit próbál meg bekamuzni, gondolja magában. „- Jó napot! Tulajdonképpen igen - ” Kami itt értetlenül néz rá. Nem feltűnő, á dehogy, gondolja magában, s a gondolataiban megforgatja szemeit. „- Néhány katonai rendőrt, a... csapattársaimat keresem. Idáig tudtam követni a nyomaikat.-” Facepalm Kami gondolataiban. Kami felhúzza a szemöldökét, azonnal átlát a hazugságon. Tesz egy lépést a rendőrlány felé, s kihasználva annak zavarodottságát, kilövi az egyik szigonyát a falba, s egy szempillantás múlva már a lány torkának szegezi a kardját. - Ugyan, jobbat is kitalálhatott volna, kedves katonai rendőr-san. Szóval megkérdezem újra, miért követ engem? Ne aggódjon, ezzel a karddal nem csak titánokat lehet ölni ám...! - Kami szemeiben tisztán csillan, hogy nem viccel, s képes bármelyik pillanatban átvágni a lány torkát. - Nem ez az első, hogy embert ölök, ráadásul pont itt, a földalatti városban. - Itt annyira a katonai rendőr torkához nyomja a kardját, hogy annak egy vékony csíkban kiserken a vére. - Nem igazán érek rá, és nincs is túl jó kedvem, úgyhogy beszélj! - hangja ijesztően komolyan és ridegen cseng. „- Újabban gyilkosokat képeznek ki a felderítőknél?-” A lány meglehetősen higgadt. Ez nem tetszik Kaminak. „- Ha annyira sietsz, mire vársz?-” Kami figyelmét nem kerüli el, hogy miközben a lány őt próbálja provokálni, keze az övén lévő késre csusszan. - Én nem így fogalmaznék, csak megtanultunk túlélni. - Száját elég pszichopata vigyorra húzza, amint ismét odanyomja a kardot a lány torkához. - A helyedben meg sem próbálnám, mire előkapod azt a kést, már rég halott vagy! - Szemei baljósan megvillannak, s hirtelen lendít egyet a kardon, ami ismételten a lány nyakánál áll meg, milliméter pontosan úgy, hogy pár kósza hajszálon kívül semmi másnak nem esik bántódása. Ezután Kami stílusa teljesen megváltozik, és elrakja a kardot. - Nyugalom, jómagam tényleg nem vagyok gyilkos. Nem tudnálak megölni. - Mondja, miközben hátat fordít, s elindul. - Ám a csonkítás már egészen más helyzet. - Itt egy gonosz vigyort villant a lányra. - Egyébként magam is sejtem, miért vagy itt, az azonban meglepett, hogy egy katonai patkánynak lehet ennyi gerince, hogy tartja a száját... Vagy lehet csak én vagyok rossz színész... - Ez utóbbi inkább csak önmagának szólt. - Hmm, na mindegy. - Megrántja a vállát, s megindul attól függetlenül, hogy a másik mond-e valamit, vagy sem. „- Pont úgy tudsz színészkedni, mint ahogy én hazudni.-” Kami nem reagál. „- Sértegess csak. Elismerem, hogy vannak köztünk olyanok, amilyennek te gondolsz. Inkább lennék halott, mint áruló.-”Az utolsó megjegyzésére Kami felnevet. - Azta, ki nem nézném egy ilyen törpéből! - Mondja ezt úgy, hogy ő is kb ekkora. - Egyébként mi a neved, kedves "nem félek a haláltól" katonai rendőr-san? - Enyhe gúny kivehető a szavaiból. „- Nicsak, akkor ma törpe találkozó van! A nevem Sophie, nem mintha szükséges lenne tudnod, Kamilla.-” Kaminak megrándul a szeme. Az arcáról kivehető, hogy Sophie már most nagyon idegesíti. - Nehogy azt hidd, hogy várni fogok rád. Ha lemaradsz, akkor elhagylak, és nem fogsz hiányozni! - Ezután többet nem szól Sophie-hoz, s nagy léptekkel megindul. Hosszas kutakodás után, már épp kezdené elveszíteni a reményt, hogy valaha is a hadnagyék nyomára bukkan, amikor egy kocsmába lépve felcsillant egy reménysugár. A nagy káoszból annyit sikerült leszűrnie, hogy a felderítők összecsaptak katonai rendőrökkel. Kamit rossz érzés fogja el, s felrémlenek benne a belsős rendőrökkel folytatott csatáik, hogy Armint, Jeant és őt majdnem megölték, hogy Mayu apját tényleg meg is ölték... Aztán megrázta magát, s már épp indult volna, amikor egy részeges fazontól hallja, hogy valaki meg is halt. Már megint, megint ez történik, gondolja rémülten magában, már túl sok számomra fontos embert veszítettem el, többet nem bírok. Felvillant előtte az anyja meg a húga képe, valamint Pixis parancsnoké is, és Bertié is. Erőt vesz magán, s még annyit sikerül megtudnia, hogy gyorsan felszívódtak, s valahol itt a városban bújtak meg. Gyorsan kiront a kocsmából, mert úgy érzi megfullad odabent. Kiérve igyekszik hosszú és mély levegőt venni, ám az hamar zihálásba fullad. Még nem heverte ki teljesen a Bertis dolgot, ami meg sok mást felhozott. Aztán megcsapkodja mindkét orcáját. - Szedd már össze magad Kamilla! – Rendbe rakja a gondolatait, és Sophie akár szól hozzá, akár nem, figyelmen kívül hagyja, ugyanis bevillan neki a hadnagy régi háza, ahol Pixis parancsnok vezetése alatt bújtak el Erennel. Felcsillan a szeme. - Tudom hol lehetnek! – kiált fel, és teljes erejéből futni kezd. Magában pedig végig fohászkodik, hogy jól emlékezzen az útra, és hogy ne tévedjen. Aztán gyorsan 3D manőverfelszerelésre vált, Sophie akár tuja tartani az iramot, akár nem. Kamit most nem is érdekli a katonai rendőr lány, csak minél előbb látni szeretné a többieket és azt, hogy mind jól vannak-e. A gázzal ahol teheti spórol, s percek múlva landol abban az utcában, ahol a hadnagy háza van. - Bingó! – Szalad ki halkan Kami száján, s megkönnyebbülten felsóhajt. Úgy tűnik helyes volt a sejtése, hisz őrködnek a ház előtt. Azt még nem látja kik, de elindul az ajtó felé szapora léptekkel, hogy minél előbb kideríthesse.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Post by Pandora on Sept 26, 2020 15:22:48 GMT 1
- Üdv, katonai rendőr-san. Segíthetek esetleg valamiben? Francba, szitkozódik magában, mikor a lány megszólítja, noha az arcán egyáltalán nem látszódik, mennyire zavarba jött. Végigméri a lányt, de a zöld szempárba nézve egy kissé pánikba esik. Annyi ideje lett volna rá, míg követte, mégsem gondolta végig, mit is fog mondani, ha szóváltásra kerül a sor. Már gyerekként is pocsék hazudozó volt - az anyja mindig elcsípte, ha füllenteni próbált -, és később is jobban szerette az őszinteséget.
- Jó napot! - feleli roppant kimérten, mintha ezzel is értékes másodperceket nyerhetne magának. - Tulajdonképpen igen - biccent egy aprót, és igyekszik összeszedni a gondolatait. - Néhány katonai rendőrt, a... csapattársaimat keresem. Idáig tudtam követni a nyomaikat.
Meglepetésként éri a hirtelen, meglehetősen heves reakció, így ideje sincsen rá, hogy bármiféle ellenállást tanusítson. Hiába, egyszerűen nem erre volt felkészülve. Ennyit a hazudozásról, gondolja magában, és egészen a lány karjáig követi a szemével a kard pengéjének vonalát.
- Ugyan, jobbat is kitalálhatott volna, katonai rendőr-san. Szóval megkérdezem újra, miért követ engem? Ne aggódjon, ezzel a karddal nem csak titánokat lehet ölni ám...! Na, ne mondd, tényleg? Sophie horkant, ahogy a lányt hallgatja, és a szemébe néz. Látja a vad csillogást a lány szemében, így továbbra sem mozdul. - Nem ez az első, hogy embert ölök, ráadásul pont itt, a földalatti városban. - Akaratlanul is hátrarántja a fejét, ahogy a penge a nyakát érinti, az apró seb okozta szúró fájdalom csak egy pillanatra bénítja meg. - Nem igazán érek rá, és nincs is túl jó kedvem, úgyhogy beszélj!
Ahhoz képest elég sokat szövegelsz, fut át az agyán. Hosszú másodpercekig hallgat, Kami arcát fürkészve próbálja eldönteni, hogy komolyan gondolja-e, vagy csak a levegőbe beszél, és ráijeszteni próbál, de végül úgy dönt, az utóbbiról van szó. - Újabban gyilkosokat képeznek ki a felderítőknél? - feleli meglepően higgadtan, mintha nem is ő állna a kard rossz oldalán. - Ha annyira sietsz, mire vársz? - kérdi kihívóan, miközben lassan az övén lógó kése felé nyúl, de nem veszi elő, mert tudja, hogy alighanem alulmaradna a lánnyal szemben, ha most harcra kerülne a sor.
- Én nem így fogalmaznék, csak megtanultunk túlélni. A helyedben meg sem próbálnám, mire előkapod azt a kést, már rég halott vagy! Nem adják az olyan olcsón, teszi hozzá gondolatban, és maga mellé engedi a kezét. Sophie mindig utálta a kézitusát, ellenben a késsel „hadonászás” sok szorult helyzetből kihúzta már.
- Nyugalom, jómagam tényleg nem vagyok gyilkos. Nem tudnálak megölni. Ám a csonkítás már egészen más helyzet. - A csonkítás említésére Sophie csak megforgatja a szemeit, mert ezt sem nézi ki belőle. Mulattatja, mennyit jár a lány szája. - Egyébként magam is sejtem, miért vagy itt, az azonban meglepett, hogy egy katonai patkánynak lehet ennyi gerince, hogy tartja a száját... Vagy lehet csak én vagyok rossz színész... Hmm, na mindegy. - Pont úgy tudsz színészkedni, mint ahogy én hazudni - vágja rá azonnal, ahogy a lány a monológja végére ér, miközben egy ujjával lehúzza a nyakáról a kiserkenő vércseppeket. - Sértegess csak. Elismerem, hogy vannak köztünk olyanok, amilyennek te gondolsz - mondja, és lassú léptekkel a lány után indul. - Inkább lennék halott, mint áruló. - Azta, ki nem nézném egy ilyen törpéből! Egyébként mi a neved, kedves "nem félek a haláltól" katonai rendőr-san? - Nicsak, akkor ma törpe találkozó van! - Sophie-nak nevethetnékje támad, hiszen ez a lány pont olyan kicsi, mint ő. Talán meg kellene kérdeznem, hogy nézett-e már tükörbe, fut át az agyán. - A nevem Sophie - feleli, és eléggé mulattatja, mennyire próbál felsőbbrendűbbnek mutatkozni nála a lány -, nem mintha szükséges lenne tudnod, Kamilla. - Nehogy azt hidd, hogy várni fogok rád. Ha lemaradsz, akkor elhagylak, és nem fogsz hiányozni! Ne aggódj, kölcsönös, feleli magában Sophie, de azért rögtön Kami nyomába ered.
Az idő múltával sokszor megfordul a fejében, hogy Kaminak talán éppúgy ötlete sincs, merre kellene tovább keresniük, mint neki, ezért a kocsmai felfordulás már-már felüdülésként éri. Elég gyorsan felméri a helyzetet, mert az efféle verekedések számára sem jelentenek újdonságot, de egy percre sem veszi le a szemét Kamiról. Látja, hogy a lányt valami felzaklatja, de úgy dönt, nem most van az ideje a lelkizésnek. Amúgy sem érdekli túlzottan, mi zavarhatta meg ennyire, így nem követi azonnal, amikor kiront a kocsmából. Az órák hosszat tartó közös, békésnek éppen nem nevezhető bandukolás után egy fél perc magány még neki is kijár, küldetés ide vagy oda. Kami kiáltásakor éppen elindul kifelé, és látván, hogy futásnak ered, ő is gyorsabb tempóra kapcsol, és gondolkodás nélkül követi, bízva benne, hogy ezúttal tényleg tudja, hová tartanak.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Oct 3, 2020 0:15:11 GMT 1
#s://i~pinimg~com/236x/48/b6/b7/48b6b7d8b5e411ac5e06453967768a13--ymir-dancing~jpg Kami, Sophie: Az őrségben még mindig Ymir van, aki úgy fest, eleget aludt, amíg Mikasa Jeannal beszélgetett, mert feszült éberséggel pásztázza az utcát, és láthatóan nincs igénye arra, hogy valaki leváltsa. Messzebbről kiszúrja a két lányt, de csak akkor áll fel, és hajol ki a ház - egyébként meglehetősen lehangoló - teraszának korlátján, amikor már elég közel érnek. - Kami? - értelemszerűen először az osztagtársát szólítja meg. - Á, és egy idegen katonai rendőr. Örvendek - biccent lazán, de azért a hangjában hallani azt az örökös, száraz cinizmust. A tekintete egy pillanatra ide-oda jár a két lány között, végül arra jut, nem találgat, hogy kicsoda Sophie, és miért csatlakozott a barátjukhoz. - A hadnagy bent van. Szerintem vele van megbeszélnivalód - néz Kamira, aztán, ha a lány bemegy elmondani a híreket a felszínről, Sophie pedig követné, diszkréten elállja az utat, és kezet nyújt - Új lány. Katonai rendőrség, meg mindenféle frakciók ide vagy oda, egy bemutatkozás nem árt. Kami sejtheti, hogy Ymir valójában húzza az időt... ha esetleg kényes információt hoz a felszínről, amit nem lenne szerencsés, ha Sophie is hallana, netán pont vele kapcsolatban van gyanúja, akkor azt szabadon elmondhatja abban a pár értékes percben, amit a bemutatkozósdival nyer.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
|
Post by Pandora on Oct 6, 2020 21:49:54 GMT 1
A ház, ahova Kami vezette őket, meglehegősen nyomasztó látványt nyújt, ahogyan a környék többi épülete is. Ez az egész hóbelebanc rohadt depresszív, és vannak, akik itt élik le az életüket, állapítja meg magában. Korábban is hallott ezt-azt a Földalatti Városról, az Alvilágról, ahogy a rossz nyelvek nevezik, de soha nem gondolt rá, milyen szerencsés, hogy a felszínen született.
Sophie Ymir köszöntésére egy kimért biccentéssel válaszol, és végig az arcát fürkészi. Mi a fenét gondolhat rólam? A lány bő 10-15 centivel magasabb nála - na nem mintha az olyan nagy feladat lenne -, és van valami zavaró a tekintetében. Úgy dönt, jobb, ha megtartja a két lépés távolságot, így meg sem próbálja követni Kamit befelé, de a felé nyújtott kar meglepi egy kicsit.
- Szükségtelen úgy tenned, mintha érdekelne. Nem fogok utána menni - vonja meg a vállát, mert neki is leesik, hogy nem udvariaskodni akar, hanem a feltartása a cél. - De ha már ilyen formálisak vagyunk... Sophie Rinder - nyújtja ki ő is a kezét, és épp csak egy pillanatig habozik, mielőtt megrázná. - Te pedig...? - kérdi várakozón, miközben Ymir szemébe néz.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on Oct 6, 2020 23:34:22 GMT 1
Amint Ymir kihajol a ház teraszának korlátján, Kami rögtön felismeri, és elkezd rohanni felé. - Ymir, de jó, hogy megtaláltalak titeket! - Kami egy jelentőségteljes pillantást vet rá, de nem mond semmit sem Sophie miatt. Bólint egyet Ymir szavaira, és őt megkerülve szapora léptekkel bemegy a házba, egyenesen a hadnagyhoz. Előtte megáll, és szalutál. - Levi hadnagy! Hanji osztagvezető megbízott, hogy adjam át az alábbi üzenetet:- Itt lejjebb veszi a hangerőt, s egy levegővel érthetően, de elhadarja az üzenetet.- Rod Reiss lépett. Hamarosan az ő kezében lesz a kormány, vagyis Historia megtalálása létfontosságú. A Felderítő Egység megint megszorult, Erwint már számon kérik, vagyis ilyen szempontból is fogy az idő. Jobban járnak, ha megpróbálnak hallgatni arról, hogy az Egység tagjai odalent. - Idézi Kami szóról szóra Hanji szavait. A végén kifullad, de mindent elmondott, mielőtt Sophie bejöhetett volna. Ezután észreveszi Mikasát is. Megkönnyebbülten fellélegzik a lány láttán, és elmosolyodik. Amennyiben a hadnagynak van kérdése, vagy hozzá intézendő mondanivalója, azt megvárja, majd szalutál, és Mikasához lép. - Minden rendben, Mikasa? Rég találkoztunk. Sajnálom, hogy ennyit kellett rám várni. - Mosolyog rá Kami kissé szomorkásan. Mikasa rámosolyog Kamira, és a vállára teszi a kezét. - Kami! Tényleg rég volt. Hiányoztál a csapatból. Jó látni. Sok minden történt... - A fekete hajú lány felsóhajt és hátrébb lép. - Változatosság kedvéért nyakig ülünk a szarban, csak a szokásos... Historia és Eren eltűntek... Megint. Minket üldöznek... Megint. Kicsit belefáradtam és az sem segít, hogy egy srác, akinek a személyisége hasadt is minket is boldogít, illetve Lena, aki valamilyen rejtélyes okból már találkozott ezzel, de nem emlékezett... Megint túl sok a homályos folt és én csak... Elfáradtam, azt hiszem. Bocs, hogy rád toltam... Te merre voltál eddig? - Egy srác hasadt személyiséggel? - Kérdi Kami, fejét egy kicsit oldalra billenti. - Tényleg, és a verekedés a kocsmában? Mindenki jól van? Kyle merre van? - Kami kapkodja a fejét, hátha megpillantja a férfit. Arra a kérdésre, hogy ő merre volt eddig, kissé elpirul. - Hát, igazság szerint a felszínen tébláboltam, és próbáltam összeszedni magam. Csodálom, hogy el tudtak viselni, biztosan kibírhatatlan volt a búskomor képemet bámulni. De összeszedtem magam. Csak azt sajnálom, hogy Mayu nem jött velem, de már egy jó ideje nem láttam őt sem... - Mondja Kami elgondolkodva azon, vajon mi lehet vele. Mikasa elkomorul a veszekedés hallatán. - Nem... Egy srác meghalt odabent a hasadt személyiségű miatt... Lena-t kis híján kicsinálta az ikertesója... Jut eszembe, kicsit féltem Jean-t. Feltűnően közel kerültek Lena-val, de egyelőre nem tudom, bízhatunk-e benne. Túl sok minden szól ellene. Nem akarom, hogy még valakit eláruljanak és sérüljön... - Kami összerándul az utalásra, de nem zuhan össze. - Kyle szerintem még alszik. Lassan úgyis fel kell kelteni, mert indulunk... Örülök, ha segített ez az idő. Mármint ha tényleg hasznos volt. De annak még jobban örülök, hogy visszatértél. Most nagyobb szükségünk van a régi, megbízható barátainkra, mint hiszed. - Várj egy kicsit. Lena-nak van ikertestvére? És ki ez a hasadt személyiségű? Kezdek összezavarodni... - Megdörzsöli a fejét, hátha segít a gondolkodásban. Erre összekócolódik a haja, de nem igazán érdekli jelenleg. - Miattam pedig ne aggódj, most már tényleg jól vagyok. Tényleg! - Nyomatékosítja saját szavait, nem csak Mikasa számára. - Van, hála az égnek, csak hogy ő is boldogítson minket... Jelenleg ellenünk van. Barsan a hasadt személyiségű. Lena-val jött, legjobb barátok vagy mik. Mármint amikor Barsan. Ne aggódj, én sem tudom már lassan követni... - Mikasa keserűen legyint. - Oh, értem. - Kami lemondóan sóhajt, hogy megérti ezt a szituációt. - Elég rossz a helyzet. De voltunk már hasonló szituációban, úgyhogy ebből is kimászunk valahogy. Ne aggódj, Mikasa! Megtaláljuk, és visszaszerezzük Erent. - Biztatóan rámosolyog. - Remélem ez a katonai rendőr kolonc sem fog akadályozni minket... - Kami megforgatja a szemeit, miközben Sophie-ra utal. Kami észreveszi Kyle-t. - Bocsáss meg Mikasa, szavad ne feledd! - Mondja a lánynak, ha az még akar neki mondani bármit is, majd odarohan Kyle-hoz, egyenesen a nyakába ugrik és jó szorosan átöleli. Kyle meglepetésében felpattan, Kamival a nyakában. - Úgy örülök, hogy jól vagy! - Mondja a férfinek, miután elengedte, s mélyen a szemébe néz. - Én is nagyon örülök... - Kami derül egyet a férfi zavarán. -Mi történt?- Kami csípőre teszi kezeit, és lemondóan megcsóválja a fejét. - Még Te kérded, hogy mi történt?! Arra érek ide, hogy ti balhéztok egy kocsmában, én halálra aggódom magam, hogy valamelyikőtök akár megsérült, és még te kérded mi történt? Na szépen vagyunk. - Sóhajt egyet, leereszti a karjait. - Nem sérültél meg, ugye? - Kérdi a törpelány komoly hangon. Kyle félrenéz válasznál. - Nem igazán... - Aaron meghalt... Mások nem sérültek meg súlyosan. - Kami látja, Kyle mennyire megviselt, és ezért, bár nagyon meg akarja kérdezni ki a tök az az Aaron, inkább nem faggatja tovább a férfit. - Ittál már kávét? - Mint derült égből villámcsapás, úgy jött ez a téma és hangnem váltás. Kami úgy döntött megpróbálja felvidítani Kyle-t. A férfi arcán először enyhe döbbenet, majd egy halvány mosoly látszott. - Lassan már azt is elfelejtem, milyen az íze. - Válaszolja Kyle, majd hirtelen ő is témát vált. - Te nem sérültél meg idefelé?- Kaminak jól esik, hogy aggódik érte. Mosolyogva megcsóválja a fejét. - Ugyan, nekem, a felderítők gyöngyének hogy eshetne bármi baja? - Kérdi kiparodizálva saját magát. - Bajom csak annyi, hogy kaptam egy katonai rendőr koloncot a nyakamba, de ezen kívül minden a lehető legnagyobb rendben! - A katonai rendőr szót elég erősen undorral és szemforgatással megfűszerezve mondja. Koloncot? Itt van?- Közben Kyle körbekapkodja a fejét. - Odakint... - Morogja Kami az orra alá. - Idegesítő kis törpe. - Kami tekintete elsötétül.-Ha mernék embert ölni, mint Mikasa, akkor már rég alulról szagolná az ibolyát. Lassú mint egy lajhár, még én is el tudtam volna vágni a torkát. - Felsóhajt, és visszavált. - De mint tudjuk, én nem vagyok Mikasa, szóval itt van, és épp Ymirrel beszélget. Vagy ki tudja mit csinálnak, nem is érdekel. - Kami nemtörődöm módon megrántja vállait. Ekkor Kyle leveszi róla a kezét. - Pihenj egy kicsit. Siettél, de nem maradunk itt sokáig. - Mondja Kyle, majd elindul a kijáratig. Kami nyitja a száját, és a férfi után nyúl, hogy megállítsa, ám mégsem teszi. Nem tud már neki mit mondani, és jelenleg nem is akar. Lesz még idejük beszélgetni, legalábbis Kami nagyon reméli. Felsóhajt újra, és leereszti a karját, és csak mosolyogva nézi ahogy Kyle elmegy az ajtóig, majd ki is lép rajta. Ezután keres magának valami ülőalkalmatosságot, leül, és az arcát a kezein támasztja meg.
|
|
kylenorthon
Lelkes fórumozó
Dolgok történnek.
Utoljára online: Dec 2, 2022 20:44:51 GMT 1
Mar 3, 2016 22:57:29 GMT 1
|
Post by kylenorthon on Oct 7, 2020 23:45:15 GMT 1
Kyle a bejárattal szemközti falnak támaszkodva ült, fejében kavarogtak a gondolatok az utóbbi napok eseményein. Azokon az eseményeken, amiken mintha részt se vett volna. Nem volt valami effektív és ő nagyon nem szerette, ha nem volt effektív. Sőt, még Azt is hagyta, hogy elvigyék Erent.
Nem tudott aludni, pedig tudta, hogy pihennie kellene. Az éjszaka fennmaradó részét az ajtót bámulva töltötte. Az időérzéke elveszett a föld alatt, így mikor végül leragadt a szeme, nagyjából világosodhatott már fent.
Mindössze néhány perc telhetett csak el mikor hirtelen valaki a nyakába vágódott, ő pedig megragadta az illetőt és felpattant vele még mielőtt realizálta volna a kilétét. Az ölelésből elsőre csak arra jött rá, hogy az illető nő.
- Úgy örülök, hogy jól vagy! - Kyle ekkor ismerte fel Kamit. Elengedte és mikor a lány a szemébe nézett, kissé zavarban érezte magát... valamiért. Talán nem is annyira kicsit. Lehet, hogy nagyon. - Én is nagyon örülök... -motyogta. - Mi történt? Kami fent marad mikor ők lejöttek, így biztosan oka volt annak, hogy követte őket a pokolba. A lány erre a kérdésre csípőre tett kezekkel reagált, amit egy lemondó fejcsóválás követett. - Még te kérded, hogy mi történt?! Arra érek ide, hogy ti balhéztok egy kocsmában, én meg halálra aggódom magam, hogy valamelyikőtök akár megsérült és még te kérded mi történt? - sóhajtott, majd leeresztette a karjait. - Nem sérültél meg, ugye? Kyle sose szerette, ha valakinek aggódnia kellett miatta, ennek ellenére rosszul sem esett neki. Sőt. Aggodalomra azonban nem volt ok, pár horzsolástól eltekintve semmi baja nem esett. Megtörte a szemkontaktust. - Nem igazán... - válaszolta röviden. - Aaron meghalt... Mások nem sérültek meg súlyosan. Ugyan Eren eltűnését nem említette, de a zaklatott Mikasa látványából ítélve arról már tudomása lehetett.
- Ittál már kávét? - A kérdés mint derült égből villámcsapás, úgy érkezett hirtelen. A férfi kezdeti meghökkent arckifejezését viszont hamar felváltotta egy mosoly. Egyik kezét a lány vállára tette, majd választ adott a kérdésére. - Lassan már azt is elfelejtem, milyen az íze. - A mosolya viszont hamar el is illant, mikor eszébe jutott hogy ő, a tuskó férfi meg sem kérdezte, hogy -ugyan látszólag nem volt gond- Kami épségben érkezett-e meg. - Te nem sérültél meg idefelé? - Ugyan, nekem a felderítők gyöngyének hogy eshetne bármi baja? Bajom csak annyi, hogy kaptam egy katonai rendőr koloncot a nyakamba, de ezen kívül minden a lehető legnagyobb rendben! Kyle kuncogott, mikor a lány parodizálta saját magát, de az arckifejezése elkomorult, amint a rendőr szóba került. - Koloncot? - azonnal körbenézett. Már a gondolattól is felállt a szőr a hátán. Eleve nem bízott a katonai rendőrségben és az, hogy talán közéjük került egy, ebben a helyzetben eleve nem volt számára örömteli. - Itt van? - Odakint... - morogta az orra alá. - Idegesítő kis törpe. Ha mernék embert ölni, mint Mikasa, akkor már rég alulról szagolná az ibolyát. Lassú, mint egy lajhár, még én is el tudtam volna vágni a torkát. De mint tudjuk, én nem vagyok Mikasa, szóval itt van és épp Ymirrel beszélget. Vagy ki tudja mit csinálnak, nem is érdekel! - végezetül megrántotta a vállait, mire Kyle elvette a kezét. Még mindig lenyűgözte, hogy Kami milyen természetességgel tudta váltogatni az arcait. Mindenesetre kedvelte, ahogy pont Kami mondta valakire azt, hogy törpe... és még csak nem is a Hadnagyra. Eljött az ideje, hogy Kyle megnézze magának azt a koloncot. - Pihenj egy kicsit. Siettél, de nem maradunk itt sokáig. - ezzel sarkon fordult és ott hagyta a törpe lányt. Kiment az ajtón és meglátta a fiatal rendőrt, amint okosan tartotta a távolságot Ymirtől. - Mit akarsz? -szegezte hozzá a kérdést, miközben vállával az ajtófélfának támaszkodott.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Oct 14, 2020 17:40:25 GMT 1
A Barsannal való beszélgetés után Levi abban a felemás állapotban érzi magát, amikor egyszerre végletesen kimerült, és kezelhetetlenül felpörgött. Továbbra sem hagyja nyugodni Barsan állapota... egyszerűen túl sok a kérdés, túl sok a fehér folt, és bár a fiú előtt nem volt hajlandó semmilyen bizonytalanságot mutatni, valójában nagyon is felzaklatja a gondolat, hogy talán elveszített valakit a beosztottjai közül, úgy, hogy az illető meg sem halt egyszerűen csak megváltozott, egyik pillanatról a másikra. Biztos volt benne, hogy helyesen döntött, hogy nem állt le alkudozni, ostobaság lett volna megtenni, de a helyzetet ez nem tette kevésbé kellemetlenné. Azonban az őrülten száguldó gondolatok mellett fizikailag teljesen kimerült. A harc Barsannal kemény volt, még érezte a nyakán a fojtogatás nyomait, és undorodott attól, hogy mennyire bőrére tapadt az inge a verítéktől. A házat évek óta nem használták, de azért a mosdó még betöltötte annyira a célját, hogy legalább valamennyire tudjon tisztálkodni, és ne őrjítse meg a kosz. Ahogy kicsit megnyugodott, leült az asztal mellé, és megpróbált rendet tenni a fejében is. Nem igazán sikerült... de a kimerültség tompasága hatékonyan küzdött a töprengés ellen, érezte, hogy lassan leereszkedik az elméjére a homály, és a feje előrebukik. Felületes pihenés volt, olyan, aminél mindig álmodik az ember, de ezúttal az álma is túlságosan reálisnak tűnt - gyakorlatilag csak ismétlésekről volt szó, az elmúlt napok emlékképeinek furcsa, torz felidéződéséről, de pont ezért egészen nehéz volt eligazodni bennük... amíg álmodott, nem tudta megmondani, honnan hová került, hogy következtek egymás után az események, csak abban volt biztos, hogy megtörténtek. Így amikor meghallja, hogy valaki megszólítja, a felületes álom el is száll, és azonnal kipattannak a szemei. Lena láthatóan kicsit megriad, de a férfi inkább nem firtatja a dolgot. - Igen, Ravensal? - nem aludt annyit, hogy a hangján hallani lehessen, most ébredt fel. - Barsan... az igazi Barsan magához tért. Beszélni szeretne önnel...Levi ezen nem is gondolkodik. Ha a fiú végre felébredt, talán tud válaszokat adni arról, hogy mi a pokol van vele, és ez még azt a kis fáradtságot is elűzi, ami esetleg maradt benne. - Megyek - áll fel. A lány még óvatosan megkérdezi, hozzon-e valamit, de csak megrázza a fejét. Nincs szüksége semmire. Mikor viszont Lena megjegyzi, hogy csatlakozna hozzá, már bólint. Minden információ értékes lehet... ezt röviden közli a lánnyal is, majd elindul a lépcső felé. Belépve a szobába Levi megállapítja, hogy a Barsannal történtek még zavaróbbak, mint elsőre gondolta... egyszerűen nem tud ugyanazzal a szemmel nézni a fiúra. Mintha az ösztönei már veszélyforrásnak tekintenék, elsőre furcsa óvatossággal közelít. Aztán persze hamar lerázza az érzést... Nem. Nem tehetem meg, hogy más szemmel tekintek rá. Jelen pillanatban túl nagy az esély, hogy ő is áldozat.Amíg a fiú elmondja a részleteket, némán hallgat, de láthatóan egyre gondterheltebb. Nem feltételezi, hogy hazudik, egyszerűen képtelen elhinni, hogy valaki ennyire jó színész legyen. Még a szeme is megváltozott, a stílusa, a hangsúlya, egyszerűen az arcukon kívül minden más a két alakban. Majdnem egy teljes percig csak néz maga elé, és próbál valahogy értelmet találni a káoszban Barsan szavai után, aztán megszólal: - Engem nem érdekel, ki az eredeti és ki bitorolja a testet. Tymirjazev a beosztottam, az a másik pedig kinyilvánította, hogy az ellenségem. A beosztottaimat megvédem és megbízom bennük. Ez nagyon egyszerű - megáll egy pillanatra. - De nem kockáztathatjuk, hogy újra megtörténjen egy ilyen eset. - Vagyis vagy itt maradok, vagy rövidebb leszek egy fejjel - jegyzi meg a fiú. Levi elhúzza a száját. Nem éppen erre célzott... tény, hogy ha a kaszárnyán lennének, valószínűleg javasolná a magánzárkát, határozatlan ideig, amíg ki tudják deríteni, miről van szó, de jelen pillanatban az a leghatározatlanabb, hogy mikor jutnak vissza. Nem teheti meg, hogy egyszerűen bezáratja egy emberét. Lena látványosan megrémül, ide-oda kapkodja a fejét kettejük között, ami aztán végképp nem hiányzik. - Nem lehet valahogy megoldani ezt? Nem lehet valahogy kilökni azt a másikat belőled? Csak nem akarjuk, hogy meghaljon vagy örökké itt maradjon, nem? - Levi idegesen megmasszírozza az orrnyergét, és megrázza a fejét. - Nem akarjuk, és nem hagyjuk, de most mindenkit veszélybe sodorhat. Döntenünk kell - feleli komoran. Barsan megrázza a fejét. - Ez nem ilyen egyszerű. Ti kettő vagy három különböző személyiségről beszéltek. De itt csak egy személyiség van három részre szakadva. Raze ezt akarja összerakni... Hogy újra egy legyen. - a hozzászólás a lényegen nem sokat változtat. Lena és Raze gyakorlatilag azonnal beszélni kezdenek, hogy mi is történjen, Levi azonban rövidesen félbeszakítja az eszmefuttatást. - Nem tudom, hogy a cella, mint olyan, megoldás lesz-e - sóhajt. - Ha vissza tudnánk jutni a kaszárnyára, egyetértenék, a te érdekedben is. Lehet, hogy te egy széthasadt személyiségről beszélsz, de én két különbözőt ismerek, és képtelen vagyok ezek egyesülésére másképp gondolni, mint a jelenlegi beosztottam elvesztésére, így igyekszem elkerülni a lehetőséget. - Lenára pillant, majd ismét Barsanra. - De jelenleg nem tudunk visszamenni. És hidd el, eleget éltem ebben a szarban idelent, hogy tudjam, embertelen lenne téged magadra hagyni a régi házamban, miközben mi megpróbálunk megoldást találni a helyzetre. Ravensal! - ezúttal csak Lenára néz. - Nem engedem, hogy egyedül vállalj felelősséget érte. Az éjszakákat, ha megfelelő helyen tudjuk meghúzni magunkat, bezárva tölti, mindig őrködik valaki az ajtajánál és én beszélek vele először. Nem teszem ki egyetlen emberemet sem a veszélynek, hogy esetleg megtámadja őket. De napközben felügyelhetsz rá. Ha esetleg elveszti az eszméletét, azonnal jelzed, érted? Lena tiszteleg, mire Levi egy aprót bólint, aztán Barsanra néz. - És Tymirjazev... Te se add fel. Mi akkor tudunk harcolni érted ebben a teljes őrületben, ami körbevesz minket, ha te is szeretnél az lenni, aki most vagy. Ha nem, akkor már vesztettünk, és jobb, ha ezt időben megtudjuk. Mert nem bocsátom meg, sem magadnak, sem neked, ha feladod, és emiatt életek vesznek oda - ez a mondata teljesen őszinte. Hajlandó adni egy esélyt a fiúnak, mert nem tudja, és nem akarja azt hinni, hogy hazudik, de nem akar egy kést a hátában. Barsan bólint, Levi pedig elhagyná a szobát, amikor Lena még utánaszalad, és mesél egy álmáról. Ha eddig nem lett volna elég furcsa a helyzet, most még egy lapáttal sikerül rátenni... Levi úgy érzi, kezd megfájdulni a feje, vagy a stressztől, vagy attól, mert még mindig kimerült, vagy egyszerűen csak az új információ túl sok, de igazából lényegtelen is. - Sajnos erről nem tudok többet nálad.. Ami most történik, az már kezd túlmutatni azon, amit én emberileg lehetségesnek hittem - mondja egyszerűen. - De ha hasonló álmaid lesznek, akár valami lényeges információval, jelezd. Nem tudom, mi történik, de minél előbb rakunk össze egy működőképes elméletet, annál közelebb leszünk ahhoz is, hogy segítsünk Tymirjazevnek. - mondja végül. Ezután lesétál a lépcsőn. Végignéz az emberein, akik éppen őrséget váltanak, és legtöbben még alszanak, majd visszamegy a konyhába... nem hiszi, hogy ismét tud majd pihenni, de nem is igazán bánja. Ahogy belép a konyhába, az asztal mellett Mikasát pillantja meg, aki épp egy régi teáskanna mellett ücsörög, alighanem várva, hogy kioldódjanak a levelek. - Nem irigyellek, hogy egyedül kell mindenkiért felelősséget vállalnod - biccent felé a lány. A férfinek éppen semmi hangulata beszélgetni, és majdnem csak egy elutasító választ ad, de aztán arra jut, hogyha Mikasa már megerőltette magát, és próbál emberi hangnemben szólni hozzá, akkor illene viszonozni. - Valahogy boldogulok. Egy halál bőven sok egy napra - leül az asztal másik szélére, Mikasa pedig rövidesen kivesz két bögrét, és mindkettejüknek tölt egy-egy adagot. A teafű elég régi, így az ital nem nyújt akkora élményt, de legalább koffeintartalmú, és valamennyire idézi a nyugodtabb napokat. - Sajnos nem az utolsó... Na, és mi van a fiúval? Kérdezi, mire Levi megrázza a fejét. - Valójában fogalmam sincs, mi a franc van vele. Olyan, mintha két külön személy lenne. Tudnak egymásról, de teljesen mások. - Ilyen lehetséges? - vonja fel a szemöldökét a lány. - Ha nem így van, akkor a srác a legjobb színész akit valaha láttam. Amikor velem beszélt, még a szeme is megváltozott… – mondja bosszankodva Levi. - Ravensal pedig mintha emlékezett volna erre a másik személyiségre. Attól tartok, akármilyen őrültségnek hangzik, ez igaz… - ismét kortyol egyet a teából. - Nem kicsit gyanúsak nekem ezek ketten. Együtt érkeznek, mint újdonsült tagok a csapatba, majd kiderülnek ezek a ködös titkok, ráadásul összefonódva és még ők sem tudnak semmit mondani?! Nekem ez valahol nagyon bűzlik. Nem mellesleg a fiú meg is fenyegetett téged, innentől kezdve nincs miről beszélnünk. Lehet, hogy valami baleset következtében előbb jöttek elő az emlékeik, de mi van, ha ők is azon az oldalon állnak, mint Reiner-ék? Nem kéne még egyszer előfordulnia, hogy a saját embereink árulnak el minket. Remélem, folyamatos megfigyelés alatt marad mind a kettő. Mikasa hangja szinte számonkérő, ami ezen a ponton a legkevésbé sem hiányzik a férfinek, de végül lehunyja a szemét, és szinte suttogva felel. - Bár ne lenne ilyen rohadtul jogos… A fiúra figyelek, de Ravensal eddig nem adott okot bizalmatlanságra. Nem akarom, hogy teljes káosz legyen az osztagban. Ha mindenki ellenség, ha senkiben nem lehet megbízni, akkor magunkra nagyobb veszélyt jelentünk, mint az ellenségre. Ezt így is gondolja... Barsanhoz is ezért viszonyult biztatóan. Nem teheti meg, hogy azt feltételezi, hogy szándékosan árulnák el. Túl nagy kárt okozna vele. - Ez is jogos - biccent Mikasa - De ugyan miért adna okot rá, ha az a lényeg, hogy beolvadjon? Nem szeretek feltételezgetni, de túl kedves és segítőkész. És feltűnően igyekszik mindenki kedvében járni. Nem utolsó sorban meglepően gyorsan jó kapcsolatba került Jean-nel... Mindenesetre én figyelni fogom a lányt. Nekem még mindig gyanús. De a többieknek nem fogom mondani. Talán Jean-nak nem ártana szólni, hogy legyen óvatosabb és körültekintőbb Lena-val. És ha bármi gyanúsat lát, szóljon. Akár még figyelhetné is - Ez a megjegyzés azért eredményez egy ideges fintort a férfitől. Nem, ezt nem gondolhatja komolyan. - Azt hiszem, kicsit paranoiás vagyok... De azért remélem, nem Lena fog a srácra figyelni... A lány szavain azonban elgondolkodik, mert a zavaróbb elemei ellenére tudja, hogy Mikasa mondandójában van logika. - Talán tényleg az vagy - válaszolja végül, a lányra nézve. – Nem akarom azt feltételezni, hogy több áruló van köztünk, már csak azért sem, mert képtelen lennék vezetni titeket. Az osztagom tagjait nem sorolhatom kicseszett bizalmassági skatulyákba, mert akkor csak szétcsúszik minden, és a dolgok már most sem akarnak egyben maradni… - elhalkul. – Úgyhogy továbbra is rühellem, hogy van logika abban, amit mondasz. Nem fogom Ravensal-t célkeresztbe állítani, különösen nem olyanok célkeresztjébe, akikhez közel áll. Ha te személy szerint figyelsz rá, azt pártolom, de nem akarom Kirschtein-t kicsinálni az üggyel – mondja. Az utolsó kérdésre biccent. – Nem csak. Mondtam, hogy nem állíthatom célkeresztbe. A kritikusabb pillanatokban én leszek a sráccal, amikor megállunk valahol, váltakozó őrséget állítunk. Amikor utazunk, engedélyeztem neki a felügyeletet. Lehet, hogy szar döntésnek bizonyul, de ez tűnik a legkezelhetőbbnek – mondja végül, ezzel lezártnak tekinti a dolgot. Mikasa még láthatóan gondolkodik, mielőtt felteszi a következő kérdést, ami már sokkal kellemesebb téma. - Na, és mi a terv a következőkben? Van valami stratégiánk? Nem mellesleg marha jó, hogy még jobban lefárasztjuk magunkat egy őrült miatt... Nem mondod, Ackerman? Levi csak magában teszi meg az első cinikus megjegyzést, de képtelen visszafogni magát a kimondott válaszban is. - Vitatkozhatnánk, hogy a családi tea délutánunk, vagy a hasadt személyiségű őrült a rosszabb - biccent. - Tekintve hogy nem ez az első és még mindig itt vagy, inkább a hasadt személyiségű őrültre tippelek - érkezik a válasz. - Jogos... - morogja a férfi legyőzötten, miközben ő is belekortyol a teába, és egy aprót bólint, mintegy köszönetképpen. – Látszólag jelenleg két célpontunk van - tér rá a stratégiára. – Az egyik az a lány, Stadtbäumer, aki Eren-t vitte el, és akivel Ravensal testvére is van. Róla amit még tudunk, azon túl, hogy alighanem ellenünk van, hogy csak Jeager-t célozta. Ott van Northon is, célpont lehetne, de nem volt az. A másik szál Historia. Valakinek a királynő is kellett, az eltűnése után ráadásul azonnal feltűnik Rod Reiss, a felderítő egység célponttá válik, nekünk pedig be kell szállnunk egy kétes nyomozásba a föld alatt. Két opció volt, vagy lehozom az alakváltókat, tartva a politikai káosztól, vagy fennmaradnak, és a politikai káosz közepette Jeager ugyanúgy veszélybe kerül. Ha feltételezzük, hogy e mögött az egész mögött egyvalaki áll, akkor az egész egy kiválóan megtervezett csapdává válik, amibe egyenesen belesétáltunk. – foglalja össze a lényeget. Mikasa eltöpreng. - Ha feltételezzük, hogy tényleg belesétáltunk és valószínűleg így van... Akkor talán nem véletlen vagyunk a föld alatt. Mi a francért hurcoltak volna ide le minket, ha fent is lehettünk volna ugyanúgy? Szerintem nekik könnyítettünk valamin… - Egyetértek – válaszolja tömören, elgondolkodik. – Ha a dolgok tényleg egy helyre futnak össze, akkor amit tudunk... Rod Reiss, Anette Stadtbäumer, Josh Ravensal egészen biztos, hogy részei az összeesküvésnek. Nem tudom, odafent mi van, de szinte biztos vagyok benne, hogy Erwin és a Pápaszem nagyon megszorulnak. Potenciálisan ez az egész összefügg az alakváltókkal és a falon kívüliekkel is. Illetve van még egy részlet… Kenny is felhívta Rod Reissre a figyelmet, ő is sejtette, hogy tud valamit. Ráadásul ő is beszélt a királyról, az Ackerman-ek múltjáról, és a falakon belüli agymosásról. Iszonyú bizonytalanság, de lehet, hogy ez az egész a hiányzó láncszemről szól, hogy hogy vesztek el az emlékek és mit tett a király. A baj az, hogy ez nem visz minket közelebb a helyszínhez, hogy hol vannak most… Lena korábbi szavai csak egy pillanatra jutnak eszébe. "Olyan mintha… Törölve vagy inkább el lennének zárva egyes emlékeim. Ez lehetséges?" A cél szempontjából most lényegtelennek tűnik, de nem tudja teljesen kiverni a fejéből. - Egyetértek. Nincs valami helyszíne ezeknek az embereknek? Valami helyszíne az Ackermanok-nak, Anette-éknak, a Ravensal-oknak, bár kétlem, hogy ha lenne is, ott lenne valami, esetleg a Reiss-eknek? Hátha ott van valami... Vagy oda viszik Eren-éket - jegyzi meg a lány. - Talán... – Levi megint elgondolkodik egy pillanatra. – A Reiss család befolyásos volt – mondja végül. – Lehet, hogy a trónt elvették tőlük, de a pénzétől nehezebb megfosztani egy nagyképű nemest, mint a hatalmától. Mikor négy éve, Historia hatalomátvétele után Rod Reiss nyomába eredtünk, az Orvud körzetben volt egy birtok, amit át kellett kutatnunk. Gyenge nyom, de az a Reissek-hez tartozott. És Rodnak talán pont érdeke, hogy azt higgyük elhagyta azt a helyet. - Van jobb tervünk vagy egyéb nyom? Itt úgysem maradhatunk, mert megtalálnak… - von vállat Mikasa. - Sajnos nincs. Megkockáztathatnánk, hogy újra felvesszük a kapcsolatot Kenny-vel, mert biztosra veszem, hogy az a vén róka többet tud, mint amennyit eddig elmondott, de ha tényleg tovább bonyolódott az ügy a távollétünkben, a fővárost megközelíteni veszélyes lenne. Ahogy szétszedni a csapatot is. A legtöbb, amit megtehetünk, hogy megkísérelünk üzenni az odafentieknek, de utána egészen biztos, hogy minél gyorsabban el kell tűnnünk innen. - Kockázatos terv, és nem is szívesen választaná, éppen ezért. Ahogy mondta: egy halál bőven sok egy napra. Jobb, ha nem tesz ki még valakit neki. Mikasa is a fejét ingatja, így ebben az ügyben alighanem egyetértenek. - Nem tudom, mennyire érné meg... Szerintem holnap induljunk el mindannyian arra a birtokra. Hátha lesz ott valami… A férfi épp elkönyvelné lezártnak a beszélgetést, amikor olyan kérdést hall a lány szájából, amire a legkevésbé sem számított... pláne nem tőle. - Na és... hogy bírod ezt az egészet? Pár pillanatig csak hallgat, igazából még el sem hiszi, hogy a lány komolyan a hogyléte felől érdeklődik, aztán végül megrázza a fejét. - Nem akarom rászabadítani ezt egy emberemre. Ti is bőven eleget kaptatok az utóbbi időben. A felettes tiszt kínjaira nincs szükségetek - egyszerű, és igazából egészen udvarias hárítás, el is könyveli, hogy itt elengedhetik a dolgot. Sajnos Mikasának határozottan más tervei vannak. - Ja, biztos sokkal jobb, ha magadban tartod... – ironizál. - Egész biztosan jól jövünk ki belőle, ha még lesz valami szar és neadjisten, bepöccensz... Tuti, nem éri meg elmondani... – felsóhajt, majd kissé megkomolyodik. - Azért annyira gyakran nem szoktam ajánlgatni magamat beszélgetésre... Elég szar helyzetben vagyunk, egyedül vagy. És valószínűleg még sokáig egyedül leszel, aki a létfontosságú döntéseket meghozza. Ott kell lenned fejben, de ehhez az kell, hogy ne marcangold magad az eddigiek miatt. Mindenki megérdemli, hogy elmondja ezeket, nem szabad egy embernek vinnie az egész csapat terhét... Komolyan eljutottunk odáig, hogy én mondok neked szent beszédet? Te jó ég... – morogja. Levi igazából egy hajszálra van attól, hogy ismét hárítson, mert nem akar beszélni. Nem akar azon rágódni, hogy hogy érzi magát az aktuális helyzetben, mert addig sem arra fókuszál, hogy túléljék, és lehetőség szerint megoldják. És igazság szerint azért sem akar beszélni, mert az a gyengeség beismerése lenne. Magának is el kéne fogadnia, hogy nehezen boldogul, és ha nem tud vezetni, az ismét megalapozhatja, hogy szétessen a csapat. Egyúttal viszont van egy olyan érzése, hogy ha Mikasa feltette a kérdést, már régen elvesztette azt a lehetőséget, hogy a gyengeségéről egyszerűen ne vegyen tudomást. Akkor pedig nincs értelme. Akkor igazából beszélhet is.
- Ez mindkettőnket minősít, Ackerman… - jegyzi meg szárazon, aztán egy pillanatig még csendben van. Végül erőt vesz magán, és beszélni kezd. – Az embereid elvesztése sosem könnyebb. Hozzászoksz, megtanulod tényként kezelni, de nem felejted el őket. Túl sok a bizonytalan tényező, egyetlen rossz döntés, és vagy Jeager-t nem hozom vissza, vagy másvalakit nem tudok kihozni. És talán ostoba dolog, és eltereli a figyelmemet, de nem tudom elfelejteni azt sem, hogy az ember, akiben a világon mindenkinél jobban megbízom, egy kórházban fekszik odafent, és kétségtelenül célponttá válik, ha legalább a sejtéseink egy kis része igaz… Egyszerre kellene koncentrálnom és tartanom a lépést a káosszal, de a kettő együtt lehetetlen, tehát előbb-utóbb hibázni fogok. És nem tudom, hogy ezúttal ki fog fizetni érte. A hangja meglehetősen egyszínű, de azért kihallani belőle a feszültséget. Mikasát láthatóan megdöbbentik a szavai. - Nincs ezzel semmi baj. De talán elgondolkozhatnál azon, hogy ne vegyél minden döntést magadra. Vagy legalább a következményeit ne. Egyszer belerokkansz, arra meg senkinek sincs szüksége. Nem csak te hibázol. Mi is. És lehet, te jó döntést hoztál, de mi vagy akárki elrontja. Attól még nem te vagy a hibás. Itt, ha valami balul sül el, mindenki a hibás. Elvégre egy osztag vagyunk vagy mi. Szóval ennyi idő után már igazán leszokhatnál arról, hogy minden miatt magad okold. Mert ez nem ilyen egyszerű. Persze ha szeretsz szenvedni, hajrá, de hosszú távon mindannyian megszívjuk... Érkezik a válasz. Igazság szerint Levi megint kezdi magát kicsit kényelmetlenül érezni. Túlságosan nyíltan beszélnek - Erwint leszámítva senkivel nem volt szokása ennyit beszélni az érzéseiről. Valamilyen szempontból mondhatta, hogy még vele sem... ők alapvetően már ismerték annyira egymást, hogy ne legyen szükség beszélgetésre vagy hosszas lelkizésre. Ironikus módon Mikasa szavai is, bár nagyon más stílusban, egy kicsit Erwint idézték. "Ne hibáztasd magad!" - Meglepődnél, hogy Erwin mennyire hasonló dolgokat mond néha… - aztán elkomorul. – Nem akarom hibáztatni magam, és tudom, hogy nem helyes. De légy egy kicsit őszinte, Ackerman. Ha Jeager-nek, vagy Arlert-nek baja esik, mikor te velük voltál, és lett volna lehetőséged tenni valamit, képes lennél megszüntetni a bűntudatot pusztán azért, mert tudatosan tisztában vagy vele, hogy az a helyes? Ez a kérdés láthatóan kicsit felkészületlenül éri Mikasát is, aki zavartan nyel egyet. - Nem, valószínűleg nem. De elfogadnám a segítségüket és a támogatásukat, illetve a bocsánatukat, hogy együtt túllépjünk ezen. Az sem a legjobb, ha örökké ezeken rágódunk, mert akkor sosem tudunk előre haladni. De valóban nem egy egyszerű dolog ez. Viszont tényleg megéri a többiekre támaszkodni ilyen szinten. Ők átsegítenek ezeken a nehézségeken. És mi is őket. Ettől csapat egy csapat vagy ettől barát a barát.Levi elgondolkodik, de igazából nem tudja, mit kéne felelni. Mikasának igaza van... bizonyos szempontból. Tényleg szükség van rá, hogy a csapat tagjai megbízzanak egymásban. Mindig törekedett rá, hogy ennek lehetőségét megteremtse, és el akarta érni, hogy az emberei megbízzanak benne is. De a csapatáért ő felelősséggel is tartozott, egy másik szinten, katonaként. Azért bírt a ranggal, amivel, mert bizonyítottnak tekinthették, hogy az embereket rá lehet bízni. Amikor valaki meghalt, mindig úgy érezte, elárulja ezt a bizalmat, cserben hagyja őket. Nem tudta, mit kéne felelnie, hogy kéne továbbvinnie a gondolatmenetet, így végül csak óvatosan terelte a témát. - Mindenesetre nem számítottam erre a beszélgetésre. Legutóbb amikor itt jártunk, egy vágást kaptam a kezemre. Lehet, hogy már nem öljük egymást, de edzés szinten is, könnyebb pengékkel beszélni… - a válaszában van egy halovány, száraz humor. - Talán mindkettőnknek könnyebb lenne, ha kiadhatnánk a feszültségünket egy edzéssel, nem igaz? - kérdezi Mikasa. Levi megállapítja, hogy valóban jól esne, de persze tudja, hogy sem hely, sem lehetőség nincs arra, hogy itt helyben nekiálljanak püfölni egymást. - Igen. Az valóban segítene. - biccent végül, teljesen hipotetikusan. - Én mindig nyitott vagyok erre… Viszont hajnalodik, mi meg az életünkért futunk jelenleg, szóval talán okosabb lenne felkelteni a többieket és készülődni kezdeni… - mondja a lány, és feláll, hogy felkeltse a többieket. Levi bólint, és mielőtt elindulna, megpróbálja eltakarítani a bögréket, aztán ő is ellenőrzi a holmiját, és felkészül arra, hogy prezentálja a további lépéseket. Mielőtt azonban az egész csapat felkelne, és eljutnának eddig a pontig, zajt hall odakintről. Közelebb siet az ajtóhoz, és felismeri a hangot. " Ymir, de jó, hogy megtaláltalak titeket!" Evans? Ez csak rossz hír lehet. Állapítja meg magában. Ha Hanji megkockáztatta, hogy utánaküldjön valakit az osztaga fennmaradt tagjai közül, akkor biztos, hogy valami komoly baj történt. A feltételezése sajnos megerősítést nyer, ahogy a lány elhadarja a jelentést. Levi aprót bólint a végén. - Sejtettük, hogy történt valami. Ezek szerint Rod Reiss nagyon biztos a dolgában. Basszus. - csettint egyet. - Beszélj a többiekkel, ők elmondják a történteket. Szívesen adnék neked több időt, hogy kifújd magad, de nem hiszem, hogy erre van időnk. Egyél egy pár falatot, és hamarosan tartok egy eligazítást a további lépésekről - bólint. Aztán kipillant az ablak felé, ahol egyelőre még Ymir tartja szóval Sophie-t. - És Evans... ki az a katonai rendőr?
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Oct 14, 2020 17:53:16 GMT 1
#s://i~pinimg~com/236x/48/b6/b7/48b6b7d8b5e411ac5e06453967768a13--ymir-dancing~jpg Sophie bemutatkozására Ymir hűvösen elmosolyodik. - Honnan tudod, hogy nem érdekel tényleg? - aztán megrázza a kezét. - Ymir. Csak simán Ymir. Örvendek a találkozásnak. Valamikor ilyentájt érkezik oda hozzájuk Kyle is, és szólítja meg Sophie-t. - Á. Kyle-Sophie, Sophie-Kyle - Ymir láthatóan kicsit túljátszva mutatja be őket egymásnak. - És engem is érdekelne a válasz. Miért csatlakozik hozzánk egy katonai rendőr? Sophie érzékelheti a bizalmatlanságot, de Ymir valamennyire tényleg kíváncsi... sejti, hogy Sophie más céllal érkezett, mint Kamilla, és talán ellenséges oldalon is áll, de nem tekinti biztosnak a dolgot.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on Nov 7, 2020 19:01:04 GMT 1
"- Sejtettük, hogy történt valami. Ezek szerint Rod Reiss nagyon biztos a dolgában. Basszus. Beszélj a többiekkel, ők elmondják a történteket. Szívesen adnék neked több időt, hogy kifújd magad, de nem hiszem, hogy erre van időnk. Egyél egy pár falatot, és hamarosan tartok egy eligazítást a további lépésekről" A hadnagy szavaira Kami csak bőszen bólogat. Ám mielőtt elindulhatna a többiekhez Levi ismét hozzá szól. "- És Evans... ki az a katonai rendőr?-" Kami ereiben megfagy a vér, és eléggé darabosan fordul vissza. Egy nagyot nyel, mielőtt belekezdene. - Háttő... Azért küldték, hogy kémkedjen utánunk... gondolom. De a légynek sem tudna ártani... És ki tudja, talán megpuhul annyira, hogy ő ejtsen el egy-két információt nekünk, szóval úgy gondoltam nem nagy baj, ha velem jön... - Nagyon félve pislog a hadnagyra, és reméli nem lőtt óriási bakot azzal, hogy meghagyta Sophie életét.
Annak ellenére, hogy nem igazán éhes, leerőszakol pár falatot a torkán. Ám mielőtt befejezhetné a kenyeret, amit elkezdett majszolgatni, feltűnik neki, hogy Sophie és Kyle is még mindig kint vannak. Feltápászkodik a helyéről, felkapott egy almát és ő is kimegy.Egyből érzi a Kyleból áradó ellenszenvet, mire a férfi vállára helyezi a kezét. - Nyugalom, a törpe még egy légynek sem tudna ártani... Nem lesz baj, kezeskedem felőle... - Azaz nagyon remélem hogy nem okoz galibát, különben nekem is lőttek... gondolja Kami miközben félrepilant. Ez alig tart egy másodpercig, majd Sophienak hajítja az előbb felvett almát. - Egyél valamit, nemsokára indulunk...
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
|
Post by Pandora on Nov 7, 2020 20:06:38 GMT 1
– Honnan tudod, hogy nem érdekel tényleg? – aztán megrázza a kezét. – Ymir. Csak simán Ymir. Örvendek a találkozásnak. – Én is örvendek, Ymir – megszorítja a kezét, majd a kézrázás végeztével összefonja maga előtt a karjait. Az újonnan érkező férfire kapja a tekintetét, és tetőtől talpig végigméri. – Mit akarsz? – Kyle ellenséges tónusa sem éri váratlanul. Utál hazudni, és nem is tud jól. Valószínű, hogy nem most fogja elkezdeni. Teljes joggal gyanakodnak, fordított helyzetben ő is így tenne, sőt… – Á. Kyle-Sophie, Sophie-Kyle – Sophie akaratlanul is elmosolyodik Ymir stílusán. Ha más körülmények között ismeri meg a lányt, talán azonnal meg is kedvelte volna. Csak biccent egyet Kyle-nak, de nem szól hozzá, mert feleslegesnek tartja. – És engem is érdekelne a válasz. Miért csatlakozik hozzánk egy katonai rendőr? Ötlete sincs, mit válaszoljon nekik. Tudja, hogy ez a téma elkerülhetetlen, és előbb vagy utóbb úgyis szóba kerülne. Épp ezért lepődött meg még ő is, amikor Kamilla képében érkezett a felmentősereg. Nem mutatja, de nagyon megkönnyebbül, mintha egy tonnás szikla súlya szakadt volna épp le a vállairól. – Nyugalom, a törpe még egy légynek sem tudna ártani... Nem lesz baj, kezeskedem felőle... – Szemrebbenés nélkül kapja el a felé dobott almát, és egy hálás mosolyt villant a lányra. Talán mégsem olyan szörnyű, mint elsőre gondolta. – Egyél valamit, nemsokára indulunk... – Valóban nem áll szándékomban gondot okozni, és nem vagyok annyira haszontalan sem. Köszönöm, Kamilla – néz a lány szemébe, és a kabátjába törli az almát, majd beleharap. Észre sem vette idáig, mennyire éhes is volt. Miközben az almát eszegeti, az előtte álló napokon gondolkozik – hosszú és fárasztó feladatnak néz elébe.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Jan 7, 2021 16:40:17 GMT 1
(OOC: Mesélői értékű poszt!) Nagyjából fél óra telik még el, ennyi ideje van a csapat többi tagjának, hogy összeszedje magát, egyen, és csomagoljon, és feltöltse a tartályait, ha szüksége van rá, aztán Levi összegyűjti őket. Megkéri Kyle-t, hogy segítsen mindenkit összeterelni a (nappalinak csak nagy jóindulattal nevezhető) közös helyiségbe, és ha Sophie is belép a szobába, egy pillanatra odalép hozzá, hűvös stílusban megszólítva: - Mi a neved? - Ha a lány válaszol, biccent. - Rynder. Gondolom, nem okozok nagy meglepetést, ha azt mondom, nem örülök a jelenlétednek - a megjegyzés kicsit nyers, de őszinte. - A parancsaid, az itt tartózkodásod háttere ismeretlen előttem, és az, hogy a Katonai Rendőrség tagja vagy, nem ad okot kölcsönös bizalomra. Ugyanakkor nem küldhetlek el, és az ellenséges szándékot sem feltételezhetem. Elfogadom, ha velünk tartasz, de elvárom, hogy ne hozz olyan helyzetbe minket, amiben bárkinek baja eshet. Többet nem mond - azt például diszkréten elhallgatja, hogy már így is van egy tagja a csapatnak, aki miatt aggódnia kell. Pokolba ezzel az egésszel... Az legalább egy kis békét jelent, hogy Kamilla láthatóan tisztában volt a helyzettel, és remélte, hogy a lány ítélőképessége is helyesnek bizonyul... vagyis több hasznuk származik abból, hogy a katonai rendőr csatlakozott hozzájuk, mint hátrányuk. Amikor a csapat összegyűlik, Levi azért észben tartja az aktuális helyzetet azzal kapcsolatban, hogy mennyit és hogyan mondhat... és feltételezi, hogy az osztaga már ismeri annyira, hogy ezt érzékelje is. - A helyzetünk több szinten is bonyolódott az utóbbi órákban, így ennek megfelelően kell reagálnunk - mondja. - Nem kockáztathatjuk meg az időveszteséget, és nem térhetünk vissza a fővárosba sem, hogy további nyomokat szerezzünk, és felkészüljünk a továbbhaladásra. A parancsunk azonban nem változott, meg kell találnunk a királynőt, és Erent is. Északra fogunk haladni, jelentős részen a föld alatt, az Orvud körzetig és a Reiss birtokig. Kisebb pihenőket beiktatunk, de ha jó ütemben haladunk, nem lesz szükség nagyobb megállóra, így nem kerülünk ennél súlyosabb helyzetbe. Rynder a katonai rendőrségtől szintén velünk kíván tartani, és feltételezem, ő is a királynő ügyében érkezett, így ezen a szakaszon elkísér minket. Megáll egy pillanatra, és végignéz a csapaton: - Ha van még kérdés az indulás előtt, akár mindenki előtt, akár négyszemközt, most tegye fel. Ha nincs több, akkor mindenki fejezze be a készülődést, és öt perc múlva a ház előtt. Gyerünk!
|
|