Deleted
Törölt felhasználó
Utoljára online: Nov 23, 2024 11:54:34 GMT 1
Nov 23, 2024 11:54:34 GMT 1
|
Post by Deleted on Nov 24, 2016 19:57:54 GMT 1
Ebony & Raze • Living in the wall of solitude • Rémálommal köszöntöttem a reggelt. Ebben a hivatásban szinte köztudott, hogy senki sem eléggé kipihent. Mégha a szabály megköveteli a nyugodt 8 órás alvást. 8 óra alvás? Micsoda utópiának hangzik...én hajnalban riadtam fel. Az egységem zöme inkább az ágyában maradt mintsem követte volna a példátlan példámat. A hivatalosan előírt virradó 6 órára esett. Addig én, a bő, felhalmozott két órámat azzal törlesztettem, hogy kísértetként végig jártam a folyosókat, hátha akad egy olyan titkos szoba, ahova még nem nyertem betekintést. A felderítő egységről, - Levi hadnagy vezetésé által - már idestova 4 napja nem hallottunk. Még egy biztató talánt sem, ami megnyugtatta volna a lelkiismeretem. Kitudja mi történt velük...a körülményeket beleszámítva, nem is mer igazán belegondolni az ember. Erről, nekem a figyelemelterelés a hűséges négylábúm "átcsutakolásával" párosult. De minden erőfeszítésem ellenére folyamatosan a barátaim jártak a fejemben. A társaim, akik most ezekben a pillanatokban is a túlélésért küzdenek. Furcsamód lehetetlennek érzem a halálukat, főként a legendásan elhíresült "a világ legerősebb embere" társaságában. Természetesen ezzel a címmel nem jár együtt a halhatatlanság. Mint azt sokan úgy gondolják! Éppeszű ember nem gondol úgy egy személyre mint Isten. Erre a magasztalásra meg van nekünk, História királynő. Gyorsan letelt a tétlenséggel teli két órám. A mindenütt jól hallható harangozás ezt sugallta. Azonnal vissza kellett térnem a főhadiszállásra, mielőtt még egy megrovásban részesülök, drága egyetlen osztag vezetőm által. Noha természetben Lucas igazi fapapucs volt, fizimiskája egészen kolosszális egy normál katonához képest. Biztosra veszem, hogy én egyike vagyok azoknak a kadétoknak, akit nem szívesen osztott volna maga mellé. Elhiszem...hisz folytonos engedetlenségemmel lassan kopasszá teszem. Nem tehetek róla. Ő nem az az ember, akinek feltétel nélkül követem a parancsait. Még szerencse, hogy az engedetlenségem csak a falon belül üt ki nála. Ha éles helyzetben elutasítanám az utasításait, azzal a saját végrendeletem időpontját hoznám előrébb. Ennek ellenére én már jóval előbb kihúztam nála a gyufát. Két olyan eset is volt, mikor már majdnem elért ahhoz a ponthoz, hogy elvegye tőlem a katonai címem. Mind a két esetből a szökésem tehető ürügynek. Addig jó, míg ebből a két esetből a többi 5-ről nem tud! Szapora, - mondhatni - futóléptekben érkeztem a helyi rendőrség folyosójára. S ahogy a fizikai is alátámassza, egy nagyon gyors erejű tárgy csakis egy sziklaszilárd akadállyal ütközhet. Az én esetemben ez annyit tett, hogy valakit majdnem fellöktem a sietségemben. - Kérlek ne haragudj! Bocsánat! - példátlan viselkedésemet mentve fordultam hátra, nagy gesztikulált kézhadonászások közepette. Az áldozatul esett férfi - akit korosztály szerint 20 és 30 közöttire tennék - láttán nyilvánvalóan még nagyobb szégyenérzetem támadt. Hiszen mégis csak jobb, hasonló neműbe beleütközni, ezzel is lényegesen rövidre zárva a balesetet. Rokonlelkeimnek csak annyit mondanák: " nem ütötted meg magad?" Az ellenkező nemmel viszont jókora dilemmába estem. Mégse mondhatom ugyanazt, hisz ezzel azt hinné gyengének titulálom. A férfi és a nő olyan mint két eltérő síkidom. Csak egy ponton érnek össze. És ahol nem, ott keletkeznek a találgatások. - Én...azt hiszem...most érzem az ütközés tünetét a vállamon. - remek fordított manőver. Ha őt nem titulálhatom egyenesen szemből gyengének, akkor magamat kérdés nélkül. Nos legalább a köztudatnak adok igazat. A nők gyengébbek mint a férfiak. Állítja az, aki nem látta gyakorlatban egy nőt harcolni. A kijelentéssel egy időben húzom végig bal vállamon a kezemet, ezzel is szimulálva mennyi fájdalom ért az ütközésben. Sokáig azonban nem tudom a hű törékeny kisasszonyt adni. Mert a nem túl távoli távolban két, erősen figyelemfelkeltő szó üti meg a hallójáratom. História. Eltűnt. Ráadásul mindez Ackerman kapitány száját hagyja el. Egy pillanat alatt levetkőztem a gyenge szerepemet - ami sajnálatos módon lebuktatta színlelésemet - és aggodalommal teli pillantásokkal a két beszélgető fórszerre néztem. - Értesítem Lucas osztagvezetőt! - kiáltom el magamat hirtelen, nem sokkal azután hogy Ackerman is kiejtette ezt a nevet a száján.
|
|
Raze
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Apr 24, 2024 22:17:58 GMT 1
Jul 31, 2016 14:07:00 GMT 1
|
Post by Raze on Nov 25, 2016 21:06:18 GMT 1
- Na megérte maradnod? - suttogta keserédes gúnnyal a szavakat a fülembe egy hang ezzel térítve magamhoz nem túl mély szinte éber álmomból. Ahogy kissé sikerült kinyitnom a szemeimet, nem láttam pontosan az előttem található valószínűleg guggoló vagy térdelő alakot a sötét magánzárkában. Viszont a körvonalaiból, és a hangból azonnal ráismertem ezek gazdájára: Nori Kazumi-ra. A legjobb barátom, a legjobb szövetség, az árulóm...aki magamra hagyott, és aki miatt most magánzárkában ülök. Nem tudom, hogy mióta lehetek idebent...a teljes sötétségben az idő elveszíti az értelmét a hozzám hasonló számára. Valószínűleg napok telhettek el, erre utal a gyomrom korgása is, mert amióta itt vagyok enni nem nagyon kaptam csak vizet leginkább. Azóta kísért Nori "emléke vagy inkább "szelleme" nem is tudom mióta csak bezártak és először sikerült a kimerültségtől álomba zuhannom. Persze be kell, hogy valljam néha olyan valóságosnak hat a sötétben mintha tényleg itt lenne velem. Pedig tudom, hogy csak az elmém játszadozik velem... - Hagyj békén, és menj. - dörzsölöm meg fáradtan a szemeimet miközben fejemet a zárka hideg falának döntöm. - Ha nem hagysz a csávában, akkor most nem lennék itt. - szólalok meg vádló hangon miközben a hallucináció felé billentem a fejemet. Behunyhatnám a szemet, de semmi értelme, mert akkor is csak az Ő arca ugrik be, csak a közös emlékeink férkőznek be az elmémbe a barátságunk kezdetétől fogva egészen az elválásunkig. - Ha velem jössz, akkor most nem lennél itt. - érkezik a felelt, és szinte látom is magam előtt, ahogy felhúzott szemöldökkel ráncolja a homlokát. - Nem lett volna egyszerűbb elfogadni a kinyújtott kezemet, és elhagyni ezt az átkozott kalitkát? Már régen túl járnánk hetedhét határon, és építgetnénk a kis birodalmunkat. - a bal oldalam felől érkező neszezésből a képzeletbeli Nori pozíciót váltott, és mellém kuporodott a fal mellé. Amikor a vállamra hajtotta a fejét tudtam, hogy csak hallucinálok, de mégis olyan valóságosnak tűnt, hogy szinte már jólesett elhinni, hogy tényleg itt van velem... - Vagy pedig rég felzabáltak volna minket az óriások. Talán elfelejtetted, hogy a hajtógáz véges mennyiségű? Nem sokra jutnánk üres tankokkal, és a pengék is elhasználódnak. - feleltem neki tárgyilagos hangon. - Hát már elfelejtetted, hogy mire tanítottak minket? - vágott vissza gyengédnek hangzó hangon. - Ha szükséged van valamire, nem kell tenned semmi mást, csak elvenned. A gyengéknek nincs helye ebben a világban. Az erősnek pedig joga van hozzá, hogy azt tegyen, amit csak akar. - Olyan sokszor hallottam tőle ezeket a mondatokat, hogy a végén már vele együtt tudtam mondani ebben a pillanatban is. - Ugyanakkor az erős kötelessége megvédeni a gyengéket is. Ezért lettünk katonák. Arról nem is beszélve, hogy az őrök sem fogják hagyni, hogy besétálj, és elvidd zokat a palackokat, és pengéket. - Ellenkeztem. - Csak Te lettél ezért katona. De ez az idealista maszlag fogja egyszer a vesztedet okozni...vagy az ostoba kis barátnőd. Embert ölni pedig sokkal könnyebb, mint Titánt. Ezt te is ugyanolyan jól tudod, mint Én. Hisz mindkettőnk kezéhez tapad már vér… - Már éppen feleltem volna neki, amikor hallottam, hogy kattant a zár a cella ajtaján. - Nos úgy néz ki ideje mennem. - szólalt meg kelletlenül a lány. - De ne feledd, még találkozunk Barsachii. Én sose fogok messzire eltávolodni tőled, mert Mi ketten összetartozunk. Erre akár mérget is vehetsz. - Még Egy utolsó kacsintás, és Nori Kazumi ismételten köddé vált.
- Szerintem totál megérte. - felek az őrnek egy vigyorral, amint kilépek a magánzárkából. Ezután megszaporázott léptekkel igyekszem feljutni a kinti világba…Fintorogva elfordítom a fejemet, amint kilépve a börtön ajtaján szinte elvakít a kinti világ erőteljes fénye, amit napok óta nem érezhettem vagy tapasztalhattam. Most, hogy végre valahára kijutottam végre abból a patkánylukból, első dolgom, hogy kicsit megnyújtóztassam elgémberedett végtagjaimat. ~ Azt hiszem nem tett jót ez a kis elzárás. Még fáradtabb vagyok, mint amikor bekerültem. - állapítom meg magamban, majd a gyomrom korgó hangját tudomásul véve elindulok, hogy szerezzek valamiféle kaját. ~ Ami azt illeti le is nyúlhatnék valamit, de lehet, hogy visszakerülnék, szóval inkább megpróbálok kérni valamit a konyháról. Pár perc, némi meggyőző mosolygás, és lehengerlő társalgás után már egy kenyeret csócsálva rovom a folyosókat.
Két dolog jár a fejemben, ahogy elmerülök a gondolataimban: Nori és Lena. Tisztában vagyok benne, hogy Nori eltűnésért egész biztosan elő fognak venni előbb-utóbb, és sajnos az a valószínűbb, hogy inkább előbb…Ez persze nem is csoda. Mindenki tudja, hogy közel álltunk egymáshoz, és az is kézenfekvő, hogy én voltam az utolsó ember, aki látta őt az eltűnése előtt. Nem szívesen emlékszem vissza a történtekre, és Nori-t sem fogom bemártani semmiképpen sem. Akármi is történt, sose tennék vele ilyet…És itt csúszik be a képbe Lena. Mivel nekem is velük kellett volna tartanom a falon túlra, így egész biztosan hallott a történtekről, és, amikor visszatér - mert, hogy vissza fog térni ebben egészen biztos vagyok - nem fog megdicsérni, és több, mint valószínű, hogy számon fogja a történteket, de még Neki sem mondhatom el, hogy mi történt Nori és közöttem. Nem szívesen hazudok Neki, de hogy ha kérdezősködni kezd, akkor sajnos nem lesz más választásom…A cellában rengeteget gondoltam rá, és aggódom érte. Imádkoztam is volna, de nem tisztelünk egyetlen Istent sem, így nem volt kihez mégis igyekeztem magamban könyörögni bármihez, ami az emberek és az Óriások felett áll, hogy ne essen semmi bántódása. Furcsa mód amiatt aggódtam a legkevésbé, hogy valószínűleg nem tettem túl jó benyomást a jövendőbeli osztagom tagjaira egy ilyen belépővel. De azt hiszem, emiatt ráérek majd akkor aggódni, amikor végre lesz lehetőségem találkozni velük. Mindenesetre a Lena-val való újbóli találkozást várom a legjobban…
Elmélkedésemből egy erős ütközés ránt vissza a valóságba, amikor is majdhogynem fellök valaki a nyílt folyosón. Elképesztő, hogy az emberek mennyire figyelmetlenek. Már épp leteremteném az illetőt ez ügyben, de végül aztán mégiscsak elállok ettől, hisz jobbik felem meggyőződése, hogy a dolog nem volt szándékos. - Nem történt semmi. - mosolyodom el finoman, és, hogy ha a másik esetleg elesett, akkor kinyújtom felé a kezemet, hogy elsegítsem amennyiben igényt tart rá. Első ránézésre meg lehet állapítani, hogy a nálam valamivel idősebb fiatal nő is a Felderítők közé tartozik, bár nem valószínű, hogy az én osztagomba - kivéve, ha esetleg Ő is magánzárkát kapott az indulás előtt - mert Ők az én kivételemmel a Falon túl vannak.
- Értem. Akkor ezek szerint a legközelebb jobban fogsz figyelni? - vonom fel a szemöldökömet kérdően. Na jó ez már túlságosan is Nori-éra emlékeztető reakció volt. Vagyis nem…Ő már rég pengét rántott volna. - Szükséged van orvosra? - kérdem a nőtől miután ismételten sikerül mosolyt erőltetnem az arcomra. Ekkor kapom fel én is a fejemet az emelt hangú szóváltásra, ami kiszűrődik az egy másik folyosóról. Nemsokára az is kiderül, hogy miről folyik a vita. Mint kiderül elraboltál a Királynőt, aki úgy rokonszenvezik a Felderítőkkel, akik közé már én is tartozom. Ráadásul nemhogy nem ellenség, hanem a saját Katonai Rendőrségünk soraiból valóak az elkövetők. - Az emberek megbízhatatlanok. - reagálok a hallottakra egy lemondó fejcsóválással. Igen. Az ember a legaljasabb teremtmény a világon. Akár egy cent borért is képes elharapni a másik torkát, és egy fél tasak pénzért eladni a legjobb barátját. Néha úgy érzem, hogy a Titánok sem véletlenül jelentek meg ezen a földön...Ők a bűneink reflektálásai, s a büntetésünk, amiért olyanok vagyunk amilyenek. - Azt hiszem én is szabad vagyok. - emelem fel végül a kezemet. - Az osztagom a Falon kívül tartózkodik. - teszem hozzá megelőzve a kérdést. Ekkor Nori arca úszik be a szemeim elé, és hozzá néhány szó visszhangzik a fejembe: „Embert ölni pedig sokkal könnyebb, mint Titánt.” Elhessegetem magamtól a méreggel is felérő szavakat. ~ Igen, de én egynek sem fogom most a vérét ontani. - felelek gondolatban. - Majd meglátjuk. - érkezik a válasz, miközben én igyekszem a legbizalomgerjesztőbb mosolyomat villantani az előbb hallott, ellőttem álló tisztek felé, miután tisztelgő pozícióba vágtam magamat.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Nov 26, 2016 1:12:35 GMT 1
Levi nekivetette a hátát a barlang falának, és egy rövid pillanatra lehunyta a szemét. Nem tervezett aludni, nem is tudott volna, de a szeme elég fáradt volt már, így jól esett neki a rövid pihenés. Megpróbálta kiüríteni az elméjét... a teljesen üres gondolatok, és a lehunyt szem végül is majdnem egyenértékű volt az alvással, alighanem segített volna ismételten összegyűjteni az erejét. És már pont kezdte úgy érezni, remekül megtalálta ezt a bizonytalan mezsgyét az álom és ébrenlét között, amikor meghallotta Diethert. Azonnal kinyitotta a szemét, és csak legyintve felelt az első kérdésre: - Nem. De a többiek alighanem már alszanak. - biccent unottan ironizálva, és szinte már lezártnak is tekinti a beszélgetést… persze, továbbra is figyel, nem akarja, hogy kellemetlen meglepetések érjék. Azokból már bőven elég volt. „Azt hiszem, tudom, mint mész keresztül” - Ó, csodás, ma mindenki lelkizni akar? – horkan fel ironikusan, majd hallgatja, ahogy Diether folytatja. ”Úgy értem, nem úgy mintha közeli jóbarátok lennénk, mert még messziről sem érzem, hogy akár a tiszteletem ki tudnám feléd mutatni!” ~Különösen azok akarnak lelkizni, akikkel nem vagyok jóban. Még jobb.~ Teszi hozzá magában, ismételten erős szarkazmussal. Mindenesetre végighallgatja a fiú szavait, némán, míg meg nem torpan. Akkor megszólal. Egyszer nem mondom, és megölök mindenkit… - Remélem, ez nem fog bekövetkezni. El tudok képzelni kellemetlenebb halált, de kevés az ember a világon. Ha mi is öljük egymást, a fajunk pusztulásra van ítélve. – nem vette egészen komolyan a kijelentést, ami nem is volt meglepő az abszurditását tekintve. Diether furcsa volt, abnormális, és gyakran idegesítő, de abban azért erősen kételkedett, hogy gyilkos. Inkább a megjegyzés másik felére összpontosított. - Nem vagyok az egész világért felelős. – közli. – De az osztagomért igen. És pontosan ezért nem sodorhatom veszélybe feleslegesen az életüket. Igen, lehet, hogy aggódom, lehet, hogy dühös vagyok, lehet bármi, de az a magánügyem. Nem fogom vele a társaimat terhelni, és nem is akarom elmondani őket. Ahogy te mondanád, én így rendezem a dolgaimat. A fiú tovább folytatta, és ismételten visszatértek a gyilkosság témájához. Levi továbbra is csendesen, homlokráncolva hallgatta a szavait. - Halvány segéd fogalmam sincs, hogy mi történt veled, hogyan lettél olyan amilyen, de jelen pillanatban ember vagy. Nem fogom hagyni, hogy árts másnak, ez alapvető, de ha ennyire elkapnak a gyilkos gondolatok, akkor gondolj arra, hogy képes vagy őket realizálni. Képes vagy nekik ellenállni. Aki erre képes, az nem óriás. És én sem vagyok szörnyeteg. Talán nem vagyok jó ember, de ember vagyok. És ez olyasmi, amiben az eddigi életem során egyszer sem kellett kételkednem. – mondja végül halkan, hogy lehetőleg továbbra se verjen fel senkit, aki alszik. Mindenkinek kijár a pihenés a történtek után. Többet már nem beszél, és miután Diether is elhalkul, és arrébb megy, csak ismét lehunyja rövid időre a szemét… felesleges, teljességgel képtelen aludni. Nem is bánja, igazából… bár a hosszú távú következményektől kissé tart. Már az idegesség is rányomta a bélyegét a teljesítményére, de az ilyen hosszú álmatlanság sem kecsegtet túl sok jóval. És nem szabad legyengülnie. Bármikor indulhatnak, amint a parancsnok felébred… ismét a férfi felé néz, akinek a kezén, jobban mondva annak csonkján még viszonylag fehér volt a legutóbbi kötés, de Levi így is csak reménykedett, hogy a fertőzést sikerült elkerülniük. Ha tényleg „csak” a sérülésről van szó, akkor nincs mitől félnie. Veszélyes, erősen vérző seb, de jól bekötötték… ha viszont mégis van fertőzés, az egészen más helyzet. Végül kényszeríti magát, hogy másra gondoljon. Egyszerű tényekre, lényegtelen, érzelmi töltettel alig rendelkező emlékekre, csupa olyan képre, ami a lehetőségektől függően minél üresebb. Ezek elég megnyugtatónak bizonyulnak, így legalább néhány szempontból pihen… napkeltéig nem is zavarja semmi sem. Ha Martha elaludt, akkor napkeltekor körbenéz a társain. Amennyiben van valaki ébren, megkéri, hogy vigyázzon Erwinre, ha kell, cserélje a kötéseket, amennyiben viszont nincs, Marthát kelti fel.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
Utoljára online: Nov 23, 2024 11:54:34 GMT 1
Nov 23, 2024 11:54:34 GMT 1
|
Post by Deleted on Nov 26, 2016 12:12:48 GMT 1
Ebony & Raze • Living in the wall of solitude • Hitetlennek véltem mindezt. A királynő elrabolását csakis belső indíttatással vihettek végbe. A külső támadások, Kenny igazgatása alatt igen elenyésző százalékban teljesülhettek volna. Főként, hogy a királynőt az egész rendőrség védelmezi. Elsősorban ez a lényeges feladatunk, csakis ezután következik az óriások kiiktatása. Bár mostanság némelyik katona kételkedik a megölésükben. A feltárt forrásokat illetőleg. Egy csomó információ került nap világra, és már néhányuk úgy tartja, az óriások valójában ember áldozatok. Emberek, akik tudatlanságukban falják föl embertársaikat. Igazán furcsa teória...de annak, akinek ezek a óriások szülei meggyilkolásáért tehetőek felelősnek, kétség kívül nehezebb elhinnie. A félreértések elkerülésének érdekében, saját bosszúm nem homályosítsa el a racionális érveket. Pusztán csak fájó belegondolnom, hogy öntudatlan érző emberek végeztek a szüleimmel. Így ténylegesen nem tudok rájuk hivatkozni bűnbakként, hisz mindezt akaratlanul cselekedték/cselekszik. A fiatal ember joggal von kérdőre, hogy a következő alkalomkor több energiát fektessek mások figyelmébe. - Igen, ígérem! - bólintással adtam igazat neki. Bár nem tudtam figyelmen kívül hagyni alaptalan érdeklődését, hogy orvost hívjon-e avagy sem. Úgy hiszem, átestünk a ló túlsó oldalára. Azért ez a hétköznapi ütközet nem okoz akkor traumát, mint azt ő gondolja. Lényegtelen, kitüntetett figyelmét azért mégis megjutalmazom egy őszinte mosollyal. Mint ahogy ő is ezt teszi minden válaszadását lezáróan. ~ Mivel derítettem ilyen jó kedvre? Azzal hogy ének-idején egy ütközöttel adtam neki szép jóreggelt? Netalán zavarban lenne? ~ Egy férfi arca számomra olyan mint egy feltárt, kihalt írásnyelv. Látom a jeleket, de semmit sem értek belőle. Így inkább a találgatásaimra vagyok ismét hagyatkozva. Ami sok esetben nem tükrözi a tényleges üzenetet. Ackerman nyílt beszéde azonban komolyabb hangvételű mint a mi kis cseverészésünk. Hozzám becsatlakozva szólt az ismeretlen - immáron egyértelmű vált, kadét társam is -, közelve részvételét az ügyben. Az ő osztaga kintre volt rendelve. ~ Akkor mégis miféle indokkal tartották őt itt? ~ Valami indok biztos van a háttérben, hiszen alapvető, hogy egy osztagot teljes létszámmal indítanak felderítésre. Különleges esetként kezelik, ha valaki mentális vagy fizikai "elmaradottsága" miatt visszatartanak, vagy börtönbe zárnak. Ő melyik kategóriát szerepelteti? Az elsőt kizárom...hisz fizikailag nem alultáplált egyén. Magas és karizmatikus. Remélem túlzott szemlélődésem észrevétlen marad számára, míg ki nem derítem hogy hol lehet a baj. ~ Börtön? ~ Csakis ez jöhet számításba... - Nahát nézzenek oda, micsoda elszánt kis taknyosok....bár mindenki ilyen bátor virtuóz lenne a gárdában! - jön a dicséretként vett hozzászólás a kapitány által. Tőle igazán alacsony számban kaphat az ember valamiféle elismerést. De ha mégis, azoknak a legtöbbje iróniával teli. Ez viszont most túlzottan őszinte jellegű bók volt. Ami már megér egy misét! A balesetben részesített fiatal férfit követve én is megadtam a közismert tisztelgési formát, majd az ellenkező irányba fordulva elindultam hogy felderítsem Lucas jelenlegi helyzetét. Mindenbizonnyal az irodájában van, és nyomja a 100-as váltású bemelegítő gyakorlatokat. - Tündérem! Ne ilyen sietősen, először meg kell győződnöm arról, hogy te és a szerelmed megfeleltek egy ilyen jellegű küldetéshez! - hátráltató cselkevésként jött utánam Ackerman kapitány, elszántságomat megtörve vállamtól magához fordítva. Ügyet sem vetettem arra, hogy a névtelen szemtanút a barátomnak nevezte. Min több a "szerelem" szót is bevetette. Sokkal inkább az izgatott, hogy hogyan - milyen elképzelés útján - próbál majd meggyőződni, hogy készen állunk arra, hogy megmentsük História királynőt. Kenny-t ismerve biztos valami abszurd és alantas bizonyítást választ. S mindezt csak fokozza az ördögi vigyorra, dohánnyal teli száján.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Nov 27, 2016 0:34:22 GMT 1
Először senki nem reagál, ezért szép lassan beletörődöm, hogy egyedül kell megcsinálnom, de a végén valaki megszólal. Felpillantok rá. Jean… Már megint ő segít ki egy helyzetből. Lassan megrázom a fejem, ahogy arra gondolok, hogy igazából egyre több dologgal tartozom neki. Aztán még csatlakozik hozzánk Sasha, illetve Connie. Valami visszavágóról beszéltek, amit nem értek. Amikor Jean azt mondja, hogy „Velem van az újonc”, akkor majdnem odakiáltom, hogy neve is van, de végül visszafogom magam. Senkinek nincs szüksége ilyen felesleges és gyerekes problémázásra. Bólintok egyet neki, majd lassan elindulok a tetem felé. Az egyik pengém már a kezemben van, és nekiállok a hús feldarabolásának. Eszembe jut, hogy ezt mindig ketten csináltuk a testvéremmel, és egy pillanatra lebiggyesztem az ajkam. Francba… Egyre rosszabb érzést kelt bennem, ha rágondolok… Vajon mi ez? Azonban a fájdalom visszaránt a valóságba. Majdnem a homlokomra csapok. Hülye... Felállok, és levetem a manőver-felszerelést meg a kabátomat, hogy ne legyen koszos. Az ingem annyira nem érdekel. Így folytatom. Persze, ettől függetlenül az oldalam még nagyon is fáj. Néha meg is kell állnom fél percekre, de ilyenkor próbálok úgy tenni, mintha csak természetes lenne. Egy idő után a társamra nézek. - Ha ez egy visszavágó vagy mi – kezdem. – Akkor csináljuk azt, amit te akarsz… Te vagy a főnök, mondjad, mit tegyek. Melyik részét hozzam?
Mihelyt ez megvan, kicsit arrébb vonulunk, hogy legyen elég helyünk. Éppen ledobok egy nagyobb darab húst, hogy nekiálljak szeletekre vágni, de ezzel a mozdulattal le is lököm a késnek használt pengémet. Nincs kedvem leguggolni hozzá, így inkább lehajolok, de ezzel elkövetem azt a hibát, hogy kétszer jobban kezd fájni az oldalam. Halkan és röviden felkiáltok. Gyorsan felkapom a pengét, majd rendezem magam. Remélem, nem vette észre… Az ingembe törlöm a pengét, és folytatom a munkát. Azonban nem sokáig, mert Jean megszólal. - „Megsérültél – jelenti ki. – Menj, és próbáld meg valamennyire ellátni. Ne próbáld azt mutatni, hogy semmi bajod” – fejezi be. Nem nézek rá, és csak közömbösen ennyit válaszolok. -Nem – válaszolom. - "Ne játszd az agyadat és add a bátrat meg erőset, mert előbb-utóbb rohadtul bele fogsz halni" – Ekkor megfogja a karom. és kénytelen vagyok ránézni. – "Menj és lásd el a sebeidet!” - Nem, csak zúzódás… - „Persze, veszem észre. A zúzódásoktól gyakran jajgatnak az emberek. Nem tudjuk, mi lesz innentől, senkinek sem szabad legyengülnie. Lásd el a sebet. Most.” - Nem! – Egy nagyot sóhajtok, mert nem akarok veszekedni. – Nem akarom, hogy velem is számolni kelljen… Van elég gondunk… Majd később, ha nem lesz dolgom. Most van elég feladat, nem? – nézek rá többé-kevésbé békülékenyen. Azonban ő elfordul tőlem. - „A te döntésed. Ha ennyire nem akarsz törődni saját magaddal, játszd a mártírt.” Bántanak a szavai, de könnyedebb hangon folytatom, hogy leplezzen. Maximum a szememen láthatja. - Anya mindig azt mondta, hogy nem törődöm magammal eléggé, hogy mindig másokat helyezek előtérbe. Én is tudtam ezt, de sosem zavart. Ha magamat helyezném előtérbe, az véleményem szerint önzés lenne – mondom. Látom rajta, hogy valamivel megbántottam. Azonnal bűntudatom támad, de jelen helyzetben nem találok megfelelő pillanatot, hogy bocsánatot kérjek tőle, így feszült hangulatban telik tovább a főzés. De azért rendesen odateszem magamat, és pofás kis vacsit ütünk össze. Azonban mikor végzünk, és Jean elindul máshova, elérkezettnek látom a percet a bocsánatkérésre, ezért megállítom. - Jean, én nem akartalak felbosszantani. Te vagy az egyetlen. aki kicsit nem néz teljesen veszett ügynek… Szóval köszönöm, és ne haragudj, oké? – nézek rá őszintén. - „Nem… arról van szó, hogy haragszom. Csak… én sosem voltam bátor ember, és van, amikor ez jól jön, hidd el, nekem is, és másoknak is. Mi hasznod van abból, hogy nem látod el rendesen a sebedet, mert nem akarsz terhünkre lenni? Sokkal nagyobb teher vagy sérülten. Halottan meg még nagyobb…” - Szerinted én bátor vagyok? – kérdezem csendesen. – Mellesleg mondtam már, hogy el fogom látni. Tudom, hogy teher vagyok így, de akkor azzal segítettem a legtöbbet, hogy tettem a dolgom, és nem a magam kis ügyeit intéztem. vagy tévedek? – nézek rá felhúzott szemöldökkel. - „Talán…” – gondolkodik el. Tudom, hogy ennek a beszélgetésnek annyi, ezért sóhajtok egyet, majd megfogom a kezét, egy pillanatra megszorítom, és a szemébe nézve elmosolyodom. Először meglepődik, de aztán bizonytalanul visszamosolyog, majd hátat fordítva elvonulok, hogy ellássam a sebem. Megkérdezem Peter-t, hogy kaphatnék-e valami kenőcsöt és kötszert, majd ha megkapom, akkor kivárom a soromat a fürdőhelyre, majd jó alaposan megtisztálkodom, hajat is mosok, aztán hagyom magam megszáradni. Sikerül teljesen átlátni sebem. A medencémtől a bordámon át tart, és elég nagy területen kezd lilulni. Vastagon bekenem a kapott gyógyszerrel, majd jó erősen magamra tekerem a kötszert, és visszaöltözöm. Mikor kilépek, csodálkozva tapasztalom, hogy sötétedni kezd. Így elszaladt volna az idő? A többiek lassan vacsorázni kezdenek, ezért segítek előkészíteni mindent, majd leülök az első szabad helyre, és a nekem szánt adagot villámsebességgel bekebelezem. Ez jól esett… Még beszélgetek a többiekkel, aztán ahogy szépen lassan mindenki lefekvéshez készülődik, én sem teszek másként. Leheveredem egy kellemes kis helyre, a mellényemet a fejem alá gyűröm. Valóban jobban érzem magamat. Az eget bámulom, és több minden eszembe jut. Először a történtek, de ezt gyorsan elhessegetem, és a gondolataim az otthon marad társunkra terelődik. Barsan-ra. Vajon jobban járt, hogy magánzárkába került, és nem kell átélnie ezt? Én minden esetre örülök, hogy biztonságban van... Aztán egyszer csak kinyújtom a kezemet az ég felé. A jelemre nézek a csuklómon. Az utóbbi időben eszembe sem jutottál, Josh, csak a húsnál… Vajon mi lehet veled? Olyan mintha kicsit bizseregne a csuklóm. Rossz előérzetem van… Lehet, majd valamikor kiderül, mit titkolt előlem, hiszen biztosan van oka, hogy ilyen hirtelen ellenségként kezelt. És az biztosan nem a féltékenység volt. Olyan volt, mintha egy teljesen más oldalon állnánk. Mintha nem is együtt éltünk volna olyan sokáig. Lassan megrázom a fejem. Remélem, azért jól vagy, bátyó. Mert igen csak hiányzol, nélküled elég nehéz. A legjobbakat kívánom neked! Elmosolyodom, aztán lehunyom a szemem, és pillanatokon belül elalszom. Szerencsére a kimerültség megteszi a hatását, és semmit sem álmodok. Azonban nem sokáig élvezhetem ezt a nagyszerű ajándékot, hiszen rossz érzéssel telve felkelek. Hangokat hallok. Beszélgetés… Igazán nem akarom kihallgatni, de a végét még így is elcsípem. A hadnagy és Diether… Csak az utolsó hosszabb monológját hallom a fiúnak, de az is tovább fokozza bennem a rossz érzést. Szememmel megkeresem őket, addigra elnémulnak, majd hamarosan Diether felkel, és szó nélkül elindul. Mihelyt hátat fordít nekem is, felállok, és követni kezdem, mert nagyon rosszat sejtek. Útközben valakiről lerúgom a „takaróját”, ezért azt gyorsan visszarakom, majd újra a fiúra szegezem tekintetem, és közelebb osonok hozzá. Megrémülök. Egyenesen a szurdokból kifele megy. Nem engedhetem ki… Egyelőre nem vesz észre, addig követem. Magában beszél. - „Ember, óriás, közhelyek, túl sokat akar a saját fejében ládákban tartani, hogy azokra a ládákra állva magasabb legyen? Mi a francért érzek együtt vele? Hiszen Ő bilincsel meg, a kétértelmű viselkedésével. Mit beszélek ellene, vagy mellette? Megvédhetem őket. Elcsalom azokat. Az a hatalmas büdös, halál szagú. Meg kell találnom. Amíg rám figyelnek, ők haza mennek. Miért törjem be a derekam, és hagyjam magam a tervüknek?" Egyre jobban félek. Tényleg ki akar menni. Ennél a pontnál - a szurdok széléhez közel – nem bírom tovább, és elkapom a karját, majd elé lépek. - Nem mehetsz ki! – jelentem ki. Úgy tűnik, ma mindenkivel összeveszek… Nem vesz komolyan. - „Menj aludni, ez nem lányoknak való dolog” – válaszolja. Erre a szemeimet forgatom. - Nélküled biztosan nem megyek el - „Menj el, mert veled nem tudok kimenni” – folytatja. - Nem mehetsz tovább ezen a ponton. Nem hagyom, hogy megölesd magadat… Te is megmentettél, most én teszem ezt. - „Ne már. A Sámli most azt hiszi embert eszek, neked mit adjak be? De lehet meg kéne egyelek, ezzel igazolom magam Levi-nak, és ki is jutok. Valaki kell. Mert csak akkor élitek túl, ha elvonják az óriások figyelmét” – magyarázza. Nagyot sóhajtok. - Te tényleg meg akarsz halni? Működni fog a terv… És most menjünk vissza, mielőtt észrevesznek minket ezek a dögök – Egy percig csöndben és mozdulatlanul állunk egymással szemben. - „Én nem tartozom közétek. Tehát nem is lenne dolgom, hogy hallgassak rád vagy rátok! De amíg ilyen nevetségesen hülye p*csa vagy, addig kénytelen leszek” - lép egy nagyot. Belesuttog a fülembe. - „Miért nézzem végig, hogy meghaltok? Erwin vére által. Olyan büdös, hogy semmilyen szag nem fedi el. A haldokló ember szaga a legintenzívebb. Amikor tudod, hogy még frissen elroppanthatod a fogaid közt, de túl gyenge, hogy ellenálljon. Tudod, mit láttam? Az óriások nem ették meg a hullákat. Nekik nem a tested kell, hanem egy finomabb anyag” - a homlokomra bök. - „Az agyad. A friss, illatos agyad”- elmegy mellettem. - „Azt hiszem, ha meghalunk, onnantól halál íze lesz az agynak, ami nekik nem kell. Te érted miről beszélek? Mert én nem.” Kicsit remegek a dühtől és a félelemtől. Nem fogom tudni megállítani… Villan be. Hiszen ha nem sikerül meggyőznöm, megállítani se, tudom, nem vagyok elég erős… - De igen, közénk tartozol! – elkapom a kezét, hogy megálljon. – Nekem igen is számítasz, mert a csapattársam vagy… Ne legyél meggondolatlan… Senki nem jár jól, ha ezt teszed - mondom határozottan, tettre készen nézve rá. - „Ezek ellen semmit se ér az agyalás. Úgysem azt fogják tenni, amit a nagyszerű és népszerű feletteseink kitaláltak. Vagy a terv része volt a Parancsnok keze és Mike halála? Lószar a tervetek, mindegyik! Egyenesen elfele kéne menni. Lehet, feleslegesen mentitek meg az embereket. Honnan tudjátok, hogy az óriások miatt vagyunk elzárva? Vagy lehet, hogy a világ vége egy nagy szakadék a semmibe! Vagy körbemegyünk, és itt lyukadunk ki. Semmit se tudtok, csak mentek össze vissza jelentéktelen küldetésekre!” - Lehet, hogy így van – mondom csendesen. – Valójában nem is érdekel. Most az a fontos, hogy ne halj meg feleslegesen – kétségbeesetten próbálom meggyőzni, de nem sok esélyt látok rá. - Mert akkor egész életemben bűntudatot éreznék miattad. Mondd, hogy önző vagyok, a saját érzéseim miatt, lehet – kicsit hangosabban folytatom. - De akkor sem fogom hagyni, hogy megölesd magad hülyeségből! - „Miért te? Nem is kedvellek. Nem belőled akarom kicsikarni a figyelmet. Mindig olyanoknak kellek, akikre nekem nem is lenne szükségem” - a szurdok fekete mélységébe néz. – - „Amikor a társaim meghaltak, és megtaláltam Őt, végre tudtam kit hibáztatni. De most. El van cseszve ez az egész, te csaj” – válaszolja. Érzem, hogy egy kicsit megtört, ezért felcsillan bennem a remény. Sikerülhet meggyőzni? - Először is, a véleményem. Másokat hibáztatni könnyű, megbocsátani és támogatni nehezebb… Másodszor: Ez nem a te francos pofidról szól! Ha Sasha vagy Jean állna itt, akkor is ugyanezt tenném… Mellesleg, ha a társaid meghaltak, akkor bosszúért kiáltanak, de nem a hadnagy fele, hanem a titánok felé. És mivel ők meghaltak, neked kell a válladon cipelned az ő érzéseiket, hogy ne legyen értelmetlen a haláluk. - „Amint látod, kibasz*tt erősek a vállaim. Ezért ne aggódj. Bárkit elcipelek, Erwint kivéve. Ő most kivételes helyzetben van, különben hagynám meghalni. Menjünk vissza!” – El sem hiszem, hogy sikerült! Megkönnyebbülten fellélegzem, majd rámosolygok. - Köszönöm! – mondom neki, majd elengedem a kezét, és együtt visszaindulunk. Csak most realizálódott bennem, hogy mennyire fáradt vagyok. Szinte alig vonszolom magamat. Útközben ránézek. - Fáradtnak látszol… Pihend ki magadat… Minden rendben lesz veled? – kérdezem aggódva. - „Nem. Jah. De. De nem. Reggel jobban szeretek ébren lenni. De szeretnék megnézni valami fontosat. A Sámlim. Otthagytam a tűznél, és félek, hogy megégett – pont visszaérkezünk, és egy pillanatra megállunk. Aztán ő tovább megy, egyenesen a hadnagyhoz, én pedig halványan elmosolyodom. Aztán nekidőlök a sziklafalnak, és nehezen tudom csak megtartani magam. A kezembe temetem az arcom. Mindjárt elájulok… Ennyi izgalom bőven elég volt… Végül összeszedem a cuccaim, és Diether mellé pakolom. - Nem bízom benned, félek, hogy megint elmennél... - mondom. - "Mit esztek rajtuk?" - kérdezi Levi-ra és Erwin-re nézve. Megrántom a vállam. - Én aztán semmit. Egyszerű felettesként tekintek rájuk. De eléggé motiválnak ahhoz, hogy tegyek is valamit. Illetve kell nekünk vezető, ha valahova el akarunk jutni, nem csak a nullán topogni. - "Magadat vezesd" - mondja, miközben hátat fordít nekem. - Ha magamat vezetem, sehova nem jutok... Viszont mióta a katonaságban vagyok, rengeteget fejlődtem és, sokkal céltudatosabb vagyok... Na de most már elég... Aludnunk kell. Figyelmeztetlek, ha felkelsz, én is fel fogok, szóval ne is álmodj, hogy elszökj... Na jó éjt! - mondom neki. Ő néhány perc alatt elalszik, és én is szinte azonnal. Szerencsére nem jön álom.
A többi két nap leginkább gyógyulgattam, és segítettem, ahol csak tudtam. Erwin parancsnokra is figyeltem, mikor Martha és Levi éppen nem ért rá. A második nap próbálgatni kezdtem az oldalam, de még azért eléggé fájt. Kicsit ütögettem, rúgtam, de nem erőltettem magam túl. Igyekeztem jobban megismerni a többieket, hogy könnyebben beilleszkedjem. Sikerült úgy-ahogy felépülnöm.
|
|
Martha
Lelkes fórumozó
Everywhere I go...
Utoljára online: Jul 20, 2021 21:57:48 GMT 1
Feb 27, 2016 10:55:21 GMT 1
|
Post by Martha on Nov 27, 2016 17:30:32 GMT 1
Martha a történtek óta Erwinnel maradt. Ott ült mellette a földön lábait mellkasához húzva. Időközönként megnézte a légzését és a vérzés mértékét. Miután megbizonyosodott, hogy nem romlott az állapota -annyira- elmerült a gondolataiban. Sorra képzelte el, hogy mégis mit tenne, ha a parancsnok meghalna. Sokféle opció megfordult a fejében, de mindegyiknek ugyanaz lett a vége. Elveszettnek és üresnek érezte magát. Persze azt is számba vette, hogy mi lenne, ha felébred, de azokat a képeket elnyomták a negatív lehetőségek. Több órányi töprengés után rávette magát, hogy kicsit elmozduljon a férfi mellől. Amikor felállt, akkor érkezett meg Levi. - „Pihenj le. Éjszaka figyelek rá én, sosem alszom sokat.” - Azt hiszem, hogy ebben a helyzetben én sem tudnék sokat aludni. –elindul kifelé a helyiségből. –Elintézek pár dolgot. A sokan már aludtak vagy aludni próbáltak, ezért Martha halkan és óvatosan ment el a fürdőhelyig, majd lassan levette magáról a poros/koszos ruháit. Megpróbálta a lehető legtöbb port és egyebet kirázni belőle, de még ezután is úgy nézett ki, mintha most húzta volna ki valaki egy pöcegödörből. Egy nagy sóhaj után úgy döntött nem éri meg vele foglalkozni, így hát kiterítette egy nagyobb kőre, majd elment a vízhez, hogy lemossa magáról a sok mocskot. A víz hideg volt. Legalábbis így érezte, mégis ennek ellenére óráknak tűnő hosszú perceket töltött a vízben. Miután végzett megjelentek rajta a kisebb-nagyobb sebek és zúzódások rajta, amiket a kosz- és vérréteg eltakart. Semelyik sem tűnt vészesnek. Felöltözött, majd kiment. A sötétben megpróbálta megkeresni a maradék élelmet, amit Sasha-ék csináltak. Talált pár kisebb szelet húst, rápakolta egy tányérra, fogott egy pohár vizet, majd visszament a parancsnokhoz. Pont elkerülte Diether. Leült a földre törökülésbe és elkezdte enni a vacsoráját. Miután befejezte a hadnagyra nézett. -Már megint játszotta az eszét az a monstrum? –próbálta kicsit oldani a hangulatot. Megvárta Rivaille válaszát (már ha mondott valamit), majd visszanézett Erwinre és elvonult a gondolataiba. A nap már lassan elkezdett felkelni. A hadnagy megkérte Marthat, hogy kösse be a parancsnok sebeit, ha kell. Megnézte a férfi kötéseit. Már-már kezdett átütni a vér, szóval elment a kötszerekért és újrakötötte a csonkot. Utána visszanézett a hadnagyra, hátha mondd még valamit.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Nov 28, 2016 17:12:00 GMT 1
- Levi hadnagy osztagának újonca lenne, ugye? - fordult a fiatal tiszt Barsanhoz, majd rövidesen végigfuttatta a tekintetét a kezében tartott mappán. - Verekedés miatt kellett zárkába juttatnunk, ráadásul az egyik társáról még mindig nem tudunk semmit. Biztos, hogy a továbbiakban még felelősségre vonják. - gyanakodva szólal meg. - Normális esetben azt hiszem, tiltanánk, hogy komoly küldetésre menjen, de most túl kevés a nélkülözhető emberünk. Lucas alighanem nem fog panaszkodni. pre10.deviantart.net/8180/th/pre/i/2015/009/6/e/santas_workshop__titan_shifter_seina__video_by_valsharea-d8d7wuh.jpg (Ő a tiszt, akivel éppen beszéltek) - És hány emberre számíthatunk? - horkan fel Kenny. - Öt, hat? Piszok kevés? - Megteszünk mindent. - morgott vissza a nő. Lucas közben ajtót nyit Ebony-nak, és biccent. - Mit akarsz? - ha Ebony válaszol neki, csendben végighallgatja, és a helyzettől függően felel. Ha Ebony részletesen kifejti, mi a probléma, láthatóan ideges lesz... de nem panaszkodik, csak ráparancsol a lányra, hogy készüljön össze. Ha Barsan is jelen van, elmondhatja, hogy ő is a küldetés résztvevője, ebben az esetben az osztagvezető int neki, hogy ő is szedje össze magát, és nagyon reméli, hogy van felszerelése a szálláson. Amennyiben Ebony nem fejti ki, mi a probléma, ezt tömören és nem túl barátságosan Kenny teszi meg helyette. Lucas ebben az esetben nyílt rosszallással hallgatja, nyilvánvalóan nem szimpatizál a férfivel. Amennyiben Barsan nincs a lánnyal, mikor leérkeznek, a korábban említett, vörös hajú tiszt az, aki közli Lucasszal, hogy a fiú is az osztaga tagja lesz a küldetés idejére. A férfi ebben az esetben hasonló stílusban, mint korábban ráparancsol a fiúra, hogy készülődjön. A konklúzió minden esetben ugyanaz: Ha felkészültek, Az osztagvezetővel együtt hat fős osztag, és Barsan Kenny irányítása alatt kezdenek neki a nyomozásnak. Az elérhető információk: - A katonai rendőrség számtalan tagja részt vett az elrablásban, ezek között vegyesen találhatóak frissen végzett kadétok, és régebbi katonák. - A támadás alaposan megtervezett volt, a testőrség egy részét elcsalták, lőfegyverekkel is támadtak, így a testőrség legtöbb tagja eszméletlen volt, vagy nem volt jelen az elrablásnál. Érdekes, hogy a királynő szobájában nem voltak nyomai dulakodásnak, pedig a nő korábban katonai kiképzést kapott, tehát minden bizonnyal védekezett volna, ha erőszakkal akarják rávenni valamire. Meggyőzték volna? - Historia, noha királynő már négy éve, senkivel nem került komoly konfliktusba, a népe szereti, igazságos uralkodónak tartja. Vagyis, ha valaki elraboltatta, alighanem régebbi a konfliktus. - Historia családjáról, múltjáról szinte semmit nem tud a nyilvánosság, akik komolyabb mennyiségű információ birtokában lehetnek, azok a kint tartózkodó speciális egység tagjai, akik között többen a lány barátai voltak Krista Lenz időszakában, illetve lehet, hogy érdemes kérdezgetni Kenny-t is, aki a testőrségének tagja volt. Lehet, hogy tud valamit a származásáról, a múlt béli problémáiról. s-media-cache-ak0.pinimg.com/564x/e2/8a/c0/e28ac089a74c2d5d1925e9dcee462c38.jpgEzek alapján az információk alapján szabad a nyomozásotok. Ami javaslatot tesztek, hogy hová mennétek a városon belül, mely helyszínekre látogatnátok el, kikkel beszélnétek, a ti választásotok, Lucas rá fog bólintani, így ő, és Ebony négy másik osztagtársa is veletek tartanak. Ha Kenny-től kérdeztek, mesélőiben megírom a válaszát, ugyanez történik, ha átnéztek egy helyszínt. (Következtetéshez természetesen segítségül hívhatjátok a mangát, de ne felejtsétek, mennyit tudhatnak reálisan a karaktereitek, és abból mennyire pontos következtetésekre juthattok). OOC: Ebony, legközelebb Kenny irányításáról/beszéltetéséről kérdezz meg engem, én megírom, hogy mondaná-e vagy sem, stb. Nem probléma, így elsőre, csak erre a jövőben figyelj. Egyébként jó nyomozást mindkettőtöknek!
|
|
Raze
Lelkes fórumozó
|
Post by Raze on Nov 30, 2016 0:48:05 GMT 1
- Igen az lennék. Legalábbis beszélik. - felelek egy fél-mosollyal a nőnek. Annak ellenére, hogy tiszt első ránézésre nem néz ki sokkal idősebbnek, mint például én, de hát ki a megmondhatója, hogy milyen képességei vannak. Ha őszinte akarok lenni, akkor azt mondanám, hogy nem igazán örülök, hogy olyan nagyon lesegeti a kezében lévő mappát, aminek a tartalmáról anélkül is van sejtésem, hogy egy sort is látnék belőle. Legalábbis erre utal, hogy köztem, és a mappa között felváltva jártatja a tekintetét. - Én inkább nevezném verésnek. - helyesbítek egy apró kézmozdulat kíséretében. - Az ellenfeleim csak addig voltak kemények, amíg egy 14 éves kislány volt az ellenfelük. - mutatok rá a tényre. Bár lehet, hogy nekik erről nem volt tudomásuk, mert rögtön engem vettek elő… - Mellesleg nem mintha hálát vártam volna, vagy ilyesmi, de azért kicsit erős volt rögtön magánzárkába dugni, amikor én csak tettem egy aprócskát a dicső fal mögötti emberek közbiztonságáért. - fejtem ki a véleményemet egy vállvonás kíséretében. - Nori hollétéről pedig pontosan annyit tudok, amennyit maguk…vagyis semmit. Higgye el, hogy nem rejtegetem a szobámban vagy a kabátom alatt. - Tudom, hogy néha jobban járnék, hogy ha lakatot tennék a nyelvemre, de sajnos egyszerűen vannak helyzetek, amikor képtelen vagyok ezt megtenni. Ez persze sose vált az előnyömre, de utána legalább jobban érzem magamat. - Igen ezt valahogy magamtól is sejtettem. - válaszolok a tisztnek kedvetlenül egy nagyon erőltetett mosoly - nem is én sokkal inkább vicsorként jellemezném - kíséretében. Afelől nem voltak téveszméim, hogy elő fognak venni Nori és a verekedés miatt, de azt nem gondoltam volna, hogy talán még Nori eltűnését is megpróbálják a nyakamba varrni. Kezdem azt hinni, hogy talán tényleg jobb lett volna megpattannom Nori-val együtt. A következő mondatra szívem szerint mondanám, hogy „Látom a szükség nagy Úr…”, de sikerül uralkodnom magamon, és csak egy felvont szemöldökkel reagálok a hallottakra. Mondjuk, hol ne lenne a szükség nagy Úr, ahol gyakorlatilag a saját testőrsége rabol el egy királynőt… - Minden bizonnyal egy arany ember lehet. - morgom inkább magamnak, mint válaszként a Lucas nevű ember nevének hallatán, és, hogy Ő valószínűleg nem fog panaszkodni szerény személyem miatt.
A két tiszt közötti további társalgásba nem folyok bele, de mélyen magamban egyet kell értenem a Kenny nevezetű taggal, hogy bizony egy ilyen kaliberű nyomozáshoz ennyi ember édes kevés ráadásul kétlem, hogy mindenki profi lenne a csapatban. Én is frissen végzett kadét vagyok, ráadásul nem nyomozó, hanem felderítő, ahogy a többiek is, és a fiatal nő, aki majdnem fellökött sem tűnik túl idősnek így Ő sem lehet olyan régóta az osztagnál, de a végén még én is meglepődhetek hisz nem szabad a könyvet a borítója alapján megítélni. Mindenesetre nekem leginkább akkor vehetik majd hasznomat, hogy ha harcra kerül a sor valakikkel, talán az emberrablókkal vagy bárki mással…másra nem i hiszem, hogy nagyon jó vagyok. Bár azt is megfogadtam, hogy semmiképpen sem akarom mások vérét ontani, hacsak erre feltétlenül nincs szükség…Szótlanul követem a vörös hajú tisztet lefelé a lépcsőn, és bár szívesen megkérdezném, hogy mégis mit értett felelősségre vonás alatt, de aztán úgy döntök, hogy felesleges ezen rágódnom. Ha jól alakul ez a nyomozósdi akkor talán még meg is úszhatom a dolgot, és csatlakozhatok Lena-hoz, és a többiekhez az egységemnél végre valahára. Nem sokkal később már a korábban említett Lucas osztagvezető előtt állunk, aki azt követően, hogy a vörös hajú tiszt közli vele, hogy jelenleg én is a csapatához tartozom, igen „szívélyes” hangnemben közli velem, hogy készüljek fel. - Értettem. - majd gyors tisztelgés után eloldalgok a szállásom felé. ~ Elrabolták a Királynőt? Na ez már valami. Ha ezt előre tudom, akkor nem siettem volna annyira. - fogad egy ismerős hang, amint belépek a szálláskörletbe. A tekintetem egyből az ágyon heverő, épp a hajával játszó Nori-ra téved, de nem szólok hozzá. ~Nem létezel! Nem létezel! - kántálom magamban, és igyekszem teljesen figyelmen kívül hagyni a képzeletbeli lányt. ~ A fejedben létezem. Ez nem éppen elég? - suttogja egy hang a fülembe. Ijedtemben ugrok egyet hirtelen, amikor megpillantom az immár a hátam mögött álló lányt. - Ne csináld ezt még egyszer, és a legfőképpen légy oly kedves és kopj le végre! - mordulok r feszülten. ~ Az, hogy megyek, vagy maradok, csakis egyedül rajtad múlik. Hisz ha Te nem vágyódnál utánam, akkor Én sem lennék, itt tudod. - vonja meg a lányát a lány. És bármennyire is kellemetlen, de azt kell, hogy higgyem, hogy igaza van Neki. De ez egy olyan probléma, amivel ráérek később is foglalkozni. Felveszem a Háromdimenziós manőverfelszerelésemet, majd miután a palackjaimat megtöltöttem gázzal, és a pengéimet is ellenőriztem végül úgy döntök, hogy immár indulásra készen állok. ~ Gyerünk légy Te a Herceg a Fehér Lovon. Még a végén király is lehetsz. Bár kezdő lépésnek az se lenne rossz, hogy ha nem dugnának vissza a börtönbe. - szól utánam még piszkálódó hangon a képzeletbeli Nori. Amikor visszafordulok, hogy visszavágjak neki, még éppen sikerül elkapnom egy kedélyes mosolyt mielőtt az árnyalak ismét köddé válna. - Asszem kezdek becsavarodni. - rázom meg rosszallóan a fejemet, majd nem sokkal később csatlakozom az átmeneti egységemhez.
Gyors tisztelgés, majd egy kurta bemutatkozás, és részemről ezzel le is tudtam reményeim szerint a formaságokat, hogy ha valakinek van kérdése, az majd úgyis felteszi, én meg majd válaszolok rá, hogy ha tudok. Ezután figyelmesen végighallgatom az eligazítást, amikor is közlik velünk azt, amit eddig tudni lehet erről az egész ügyről. És a magam részéről minél többet hallok erről az egész ügyről az annál ködösebb, és annál kevésbé tetszik. Bárki is áll az egész mögött az nagyon meg akarta keverni a dolgokat, és bizony sikerült is. Mert, hogy ha egyszer bekerül a szar a darálóba, akkor onnan bizony nincs megállás. Ha elerjed a híre a Királynő elrablásának, akkor abból káosz lesz, és azt se tartom kizártnak, hogy esetleg a Felderítőkre próbálják meg rátolni a balhét. Arra még pont szüksége lenne a Felderítő Egységnek…
- Uram! - fordulok Kenny-hez miután valamennyire végiggondoltam a helyzetet, és elő tudtam állni a saját elképzeléseimmel. Bár nem vagyok nyomozó szóval nagydologra remélem, nem számítanak tőlem. - Ha megengedi, szerintem érdemes lenne kicsit megvakargatni a fővárosi alvilágot. Ha valakit elrabolnak, akkor az el is kell rejteniük, márpedig ha valakik, akkor a bűnözők tudják, hogy hol lehet valamit olyan helyre rejteni, ahol senki se keresné, hisz Ők ismerik a legjobban a várost hasonló okokból kifolyólag. - kezdek bele tárgyilagos hangon a mondókámba. - Arról nem is beszélve, hogy bármi is történik, egy városban az általában átfolyik az ilynek kezei között is, szóval könnyedén meglehet, hogy Ők tudnak valami olyasmit is, amit mi nem is sejtünk. Úgy gondolom, hogy veszteni nem vesztünk semmit a dologgal, egy próbát megérhet. - vonom meg a vállamat. - Valamint Ön a testőrségének a tagja volt. - szólítom meg ismételten Kenny-t. - Tud bárki olyanról, akinek szabad bejárása volt hozzá? Bárkiről, akiben esetleg annyira megbízott, hogy még Őrök nélkül is maradhatott vele akár kettesben. - kérdezem a férfitól. - Mert amennyire tudom, a Királynő bölcs uralkodó volt, akinek megvolt a magához való esze. Kétlem, hogy önszántából belement volna egy ilyen akcióba, aminek az utóhatásáról még talán Neki sincsen semmi elképzelése. - folytatom a magam kis suta teóriáját. - Viszont ha volt bárki, aki felügyelet nélkül bejuthatott hozzá, az akármikor leüthette vagy elkábíthatta anélkül, hogy Ő maga - aki egykor maga is katona volt - ellenállást tanúsíthatott volna vagy riaszthatta volna a többi lojális őrt. Onnantól kezdve meg már minden mehetett ütemszerűen, hisz gondolom ez lehetett a kulcspillanata az egésznek. Persze ez csak az én teóriám. - vonom meg ismételten a vállamat.
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Dec 11, 2016 17:51:16 GMT 1
Miután Kami rendesen kialudta magát, és Bertolttal is kibékült, kicsivel jobb hangulatban vágott neki az útnak. Két nap múlva, egy tisztáson kis pihenőt tartottak, amikor az óriások körbevették, és megtámadták őket. Kami a parancsra rögtön mozdult Mayuval egyszerre. Magával rántotta a felvágott nyelvű Blacket is, hátha valami haszna is lesz, és nem csak a szája jár. Az óriásoknak azonban se vége, se hossza, hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy ha ez így megy tovább, mindenkiből titánétek lesz. Egy idegen azonban elvezette őket egy biztonságos helyre, a sziklák közé, ahová a titánok nem tudtak bejutni. Kami hangosan fújta ki a levegőt, és a sziklafal tövében leroskadt. Egy hajszálon múlt az életük... mégis, az összes kadét ott volt. ~ Mint a régi szép időkben, huh?!~ Fejét barátnője neve hallatán kapta fel. Ahogy végigmérte a férfit, felismerte, hogy a bátyja az. Erre halványan elmosolyodott. ~ Legalább valami jó is történik ebben a káoszban...~ Boldogsággal töltötte el, hogy Mayu végre találkozhat imádott bátyjával, akit eddig halottnak vélt. Mikor a férfi "megvadult" , felállt, hogy ő is segítsen valamit, ám ekkor Reiner leütötte Tinát, majd Bertivel, Nicolával, és az ájult Tinával futásnak eredtek. Kami a sokktól lefagyott. Még elkapta Bertolt pillantását, de teljesen összezavarodott. - Heh...?! - Ennyit bírt kinyögni. Ez már túl sok volt neki. ~ Mi történik... Miért? Miért futnak el? Hová megy? Kint megöleti magát? Mi...folyik itt?~ Aztán a hatalmas robaj kicsit visszarázta a valóságba. - Ez csak egy álom... Csak egy rossz álom lehet... - Össze-vissza motyogott maga elé. Teljesen elvesztette a józan ítélőképességét. A teste magától mozdult, előrántotta a pengét, és beleszúrta a kezébe. Ugyanabba, amelyikbe az első betörés alkalmával tette, hogy összeszedje magát. A fájdalom ezúttal sem hagyta cserben, és képessé vált újra tisztán gondolkodni. - Szóval ez nem álom...- motyogta maga elé. Elkezdtek folyni a könnyei. - Miért csinálod ezt?! Hogy vagy képes ilyenkor itthagyni? - Még mindig hangosan beszélt. Eszébe jutott a két nappal ezelőtti beszélgetésük. "-Sajnálom, hogy kerültelek... Ha minden jól megy, egyszer majd elmesélem, hogy miért... Sőt, mindent elmondok! De egyenlőre, csak veled szeretnék lenni!-" - Ha ez tényleg így van, miért hagytál itt?!... Baka. - Ismét a földre roskadt, és addig úgy és ott maradt, amíg a többiek vissza nem tértek a félholt parancsnokkal. Kami többé-kevésbé összeszedte magát, ebben leginkább az segített neki, hogy újból és újból összeszorította a lyukas kezét (a mazochista). Letörölte az utolsó könnycseppeket is az arcáról, majd feltápászkodott. Kicsit közelebb húzódott a csoporthoz, azonban Berti nevének hallatán megtorpant. Még teljesen nem sikerült feldolgoznia a történteket, de próbált nem erre gondolni. ~ Majd ráérek marhaságokon gondolkodni, ha kijutottunk innen...~ Hátul csendben végighallgatta a többiek beszélgetését. Sasha szavai ragadtak meg benne "-Ne légy buta! Tudod, hogy a pacikat nem eszik meg! Sőt! Csak az emberek ízlik nekik... Se zöldséget, se gyümölcsöt, se állatot nem zabálnak!-" . ~ Az állatokat nem eszik meg... Az állatokat nem eszik meg... Vajon hogy különböztetik meg az embereket az állatoktól... Szag, vagy látvány alapján? Valószínűbb a szag, nem? Hisz ha látványból, akkor nem kellene tudniuk, hogy a falakon belül élünk... Akkor, ha esetleg... ~ Körbenézett, és megpillantotta a marhákat. Nem igazán figyelt a beszélgetésre, de most előrelépett. - Azt hiszem, nekem van egy ötletem... Talán, de ez csak egy felvetés, nem az alakunkról ismernek fel minket... Tehát, ha minden igaz, és bekennénk magunkat az itteni marhák- itt fejével a jószágokra bök- vérével, akkor talán kijuhtatunk innen. - Mikasa "tervére" azonban megrázza a fejét.- Azon ráérünk akkor gondolkodni, ha egyáltalán kijutunk innen élve...- Ezután ismét elvonul, és a háttérből figyeli aggódva, ahogy Armin kimegy, hogy leellenőrizze feltevése helyességét. Kami a falnak támaszkodva a földet bámulta, és végig azon kattogott az agya, hogy ha Armin nem tér vissza, az az ő buta ötletének lesz köszönhető. A fiú azonban visszatért, mire Kami hangosan felsóhajtott. Miután végighallgatta Armin beszámolóját, úgy döntött, körülnéz a szurdokban. Fejét igyekezett kiüríteni, és jelentéktelen gondokon agyalni, mint például az a szikla villám alaku, amaz szürkébb mint a többi, meg ilyenek. Amikor visszaért a többiekhez, Connie hangját hallja meg: "- Tudnátok segíteni? Tűzifa kéne, valami kellően száraz. Normál esetben Ber... -" Itt oldalra pillant, azonban Sasha hangjára a lányra pillant. "- Kami! Segíts, kell még egy ember a húsdaraboláshoz.-" Értékelte a lány próbálkozásait, ezért egy bólintással jelezte, hogy megy segíteni. - Megyek... - Magára erőltetett egy mosolyt, és ment segíteni húst darabolni.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Dec 15, 2016 18:05:27 GMT 1
@barsan @ebony Barsan tanácsát elfogadják, így az osztag célba veheti a földalatti várost, vagy megpróbálkozhat a felszínen működő kisebb bűnöző szervezetekkel. Ha a Földalatti városba mentek, Kenny tovább tud vezetni titeket, jól ismeri a helyet. Akár útközben válaszol Barsan kérdésére: A testőrségben nem volt olyan, akiben igazán megbízott volna, talán csak a felderítő egység egyik tagja, Ymir volt az, aki igazán a bizalmát élvezte. Ugyanakkor megbízható emberei közé tartozott az egyik pap is, Nick tiszteletes. Nem tudni, pontosan miért bízott meg benne a többieknél jobban, de a pap közelében sem járt a királynő lakosztályának hosszú ideje, és Ymir is távol volt, így mindketten tisztázottak a gyanú alól. Ymir még a falakon kívül tartózkodik, de lehet, hogy érdemes lenne felkeresni a papot.
|
|
Raze
Lelkes fórumozó
|
Post by Raze on Dec 23, 2016 18:13:14 GMT 1
Akármennyire is hihetetlen, de végül elfogadják a felvetésemet, ami engem is meglep egy kicsit,a hogy az is, hogy a többiek nem igazán igyekeznek tevékenyen hozzátenni az "ötleteléshez", bár meglehet, hogy megvan a maguk tippje - sőt inkább biztos - csak nem akarják, vagy nem merik elmondani. Akárhogy is, de végül Kenny elfogadta az érveimet annak ellenére, hogy még én sem vagyok teljesen biztos a helyt állóságukban. Ekkor következik a következő döntés: mégis merre tovább? Folytathatjuk a kutatást a felszínen. A magam részéről em vagyok benne biztos, hogy sok értelme van itt kutakodnunk. Az alatt az idő alatt, amit a felszínen töltöttünk valahogy arra a következtetésre jutottunk Nori-val, hogy itt főleg csak a pitiáner bűnözők lébecolnak, akik kisstílű dolgokban utaznak, akik pedig igazán nagy halaknak számítanak azokhoz úgyse érhetünk hozzá anélkül, hogy átlépnénk egy-két olyan határt - ami esetleg Nekem például még beleférhet, de másnak már nem olyan biztos - ami által mi is könnyedén bűnözőkké válhatunk...és ezáltal akár ugyanolyan űzött vaddá is...feltéve, hogy nem vagyunk már elve azok. A másik lehetőség az a hely, amiről én csak hírből hallottam, és ahova Nori is minden áron el akart jutni. Ez nem más, mint a Földalatti Város...Azon a helyen úgy hallottam, hogy nagyobb a nyomor, mint bármely más körzetben. Márpedig az a hely, ahol a nyomor az úr, és az elkeseredettség, ami ebből fakad, az a bűnözés melegágya is egyben, ahol az igazi nagyhalak halásznak a zavarosban. Ezenfelül úgy hallottam, hogy nem mehet le akárki, és nem is jöhet fel onnan akárki. Ha el kéne rejtenem valamit, akkor a Falon kívül - ahova nem sokan mennek szívesen - szerintem keresve sem találhatnék jobb helyet, mint a Földalatti Város. - Uram! - fordulok ismételten Kenny-hez némi gondolkodás után. - A magam részéről úgy vélem, hogy talán a Földalatti Város lenne az a hely, ahol érdemes lenne próbálkoznunk. - szólalok meg, majd Neki is felsorolom az érveimet ha kérdezi.
Nem olyan sokkal később már a Földalatti városba vezető lépcsősoron menetelek lefelé Kenny oldalán amennyiben elfogadta az ajánlatomat. Elég sok dolgot láttam már életemben, de attól, ami ott a szemem elé tárul még Nekem is eláll egy pillanatra a lélegzetem. Megbabonázva szegezem a szemeimet a hatalmas üregre a Föld mélyében, ahova az emberi kéz egy egész világot volt képes varázsolni...még ha elég nyomorúságosat is. Ezek az emberek tényleg biztonságban élhetnek a titánoktól egész életük során...bár nem vagyok benne biztos, hogy megéri-e az árat, amit ezért a tényért fizetnek. A saját szememmel láttam, és átéltem, hogy milyen borzalmasok is az Óriások, és milyen szörnyűséges pusztításra képesek - ami végül is az ittlétemhez vezetett - de egy életen keresztül élni anélkül, hogy akár csak egy pillanatra is látnám a napot, és a minket körülvevő világot, és viselni a betegségeket, egészségügyi problémákat, amik ennek következményeként alakulnak ki...nem biztos, hogy az-az ár, amit egy ilyen hamis biztonságért fizetni akarok. Nem mintha a legtöbb itteninek lenne választása szerintem. Miután sikerül magamat hozzászoktatni a látványhoz, már közönyösen bámulom, a város fényeit, amik bevilágítják az egész földalatti üreget, annak mindene gyes árnyoldalával, és nyomorúságával együtt.
~ Ismerős? - csendül egy ismerős hang a fülemben, és, ahogy a szemem sarkából tétován oldalra pillantok, látom, hogy Nori ismételten mellém szegődött - de nem is, Ő nem Nori hanem mindössze a saját képzeltem fabrikálványa, ami pótolni akarja Őt - legnagyobb bánatomra. Nagyobb probléma az, hogy nem nagyon akarok itt mindenki előtt nekiállni beszélgetni az üres levegővel, mert félő, hogy nem feltétlenül nyilvánítanának beszámíthatónak ezután, és már így is éppen elég van a rovásomon sejtésem szerint...és még így is mennyi minden van, amiről nem tudnak... ~ Mi is pontosan ugyanilyen lepratelepről jöttünk. - folytatja a lány nem is várva a válaszomra. - Tsk. Szinte minden stimmel csak éppen a háttér más, mint anno Odahaza. - folytatja, miközben az arcára kelletlen szinte undorodó kifejezés ül ki, amint mindkettőnk tekintete embereken akad meg, akik semmi mást nem csinálnak, csak kuporognak a házak, és sikátorok tövében, szemlátomást már arra se képesen, hogy egyáltalán megmozduljanak. ~ Otthon is voltak ilyenek, emlékszel még? Az éhségtől már a karjukat se bírték felemelni, és semmi másnak nem számítottak csak betegséggócoknak, akik csak a terhünkre voltak. Te sem felejtetted el még a Roncsokat igaz? Pont olyanok voltak, mint ezek. - bök a fejével az emberi roncsok felé, bár szükségtelen mert már így is őket figyelem önkéntelenül is. Szinte reflexszerűen bólintok, miután elhallgat, és a szavai sok kellemetlen emléket idéznek fel bennem. Bár a mi otthonunk nem a föld alatt volt, hanem a hegyekben, az erdő mélyén, de pontosan ugyanúgy van, ahogy Nori is mondta, és szinte ijesztően hasonló a látvány az ottanihoz. Szinte mindig éheztünk, mert a föld rossz volt, és nehezen lehetett művelni, az állat pedig kevés, mert nem sok bírta a megpróbáltatásokat, amiket a mi életmódunk szabott nekik. Éppen ezért is specializálódtunk arra, hogy másoktól vegyük el, amire szükségünk van. A felderítőktől vagy éppen attól a titokzatos másik településtől, akikkel folyamatosan harcban álltunk szinte az idők kezdete óta, ahogy Nekem mesélték. Persze az élet valamivel könnyebb lett miután az Óriások áttörték a falat, és a Falon belüli emberek hanyatt-homlok menekültek hátrahagyva szinte mindent, amit aztán Mi felhasználhattunk...De még így is rengetegen voltak, akiknek végül már nem volt visszaút, s Roncsokká lettek, olyan teherré, amitől meg kellett szabadulnunk...
~ Úgy hiszed, hogy jó nyomon jársz? - fordul felém vissza érdeklődve a lány miután végzett a bámészkodással. - Igen, úgy. - szalad ki akaratlanul is a számon, és én legszívesebben csak fejbe csapnám magamat, hogy miért nem tudtam csak szimplán bólintani. ~ Neked legyen igazad. Mindenesetre próbáld nem megöletni Magadat. - simul hozzám egy kedélyes mosollyal az arcán, én pedig szívesen elfejteném magamról, de szüntelen eszembe jut a tény, hogy csak én láthatom őt...ami tényleg annak lehet a jele, hogy kezdek teljesen becsavarodni. ~ Egyvalamit viszont jegyezz meg. - hajol végül a fülemhez, és szólal meg komoly hangon. ~ Ha már voltál ilyen hülye, hogy ebbe belementél, akkor legalább húzz belőle hasznot. Tégy róla, hogy ha úgy sülnek el a dolgok, akkor a Királynő észrevegyen. Tégy róla, hogy emlékezzen az arcodra. - súgja a fülembe, mielőtt végre-valahára elhúzódna tőlem. - Sose tudhatod. Lehet, hogy egyszer még előnyödre válik, majd a dolog. - vonja meg a vállát egy széles mosollyal mielőtt ismételten köddé válna. - Persze, mert ez aztán így működik. - morgolódom bosszúsan a képtelen ötletre reagálva.
A következő pillanatban már ismételten figyelmesen hallgatom Kenny szavait, amiből az derül ki, hogy a gyanú szerint senki olyan nem tartózkodhatott a Királynő közelében, aki bejáratos volt hozzá, és segédkezhetett az elrablásában. A férfi szerint azok, akik beleeshetnének ebbe a kategóriába, azok mind tiszták mivel nem lehetnek a közelben. - Már megbocsásson Uram. - szólalok meg egy kesernyés fél-mosollyal az arcomon miután végighallgatom. - Talán csak én vagyok paranoiás, de úgy vagyok vele, hogy attól, hogy valaki nincs a tett helyszínén még nem biztos, hogy nincs benne a bizniszben. Legalábbis én így tapasztaltam. - fejtem ki neki a mondandómat, de többet szerintem felesleges mondanom, talán már ezt sem kellett volna. - Mit gondol, hol lenne érdemes kezdenünk? - kérdezem ismételten Kenny-t, ki a jelek szerint nagyon i jól ismeri már ezt a Földalatti Várost.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Dec 24, 2016 19:41:48 GMT 1
Eren-re pillantok, aki nagyon ügyetlenül próbálja imitálni, hogy alszik. Csak a szememet forgatom, és eszembe jut a vacsoránál tanúsított rendes viselkedése. Hiszen amikor egyedül ettem, ő – bár kelletlenül- de odaült mellém, majd a következő szöveget kezdte: - Bocs – mondja először tömören. – Kiakadtam Reinerék miatt, és… Kicsit túlzásba estem. Armin meg te mellettem voltatok mindig, de… Egyszerűen nem tudom, mit gondoljak erről az egészről. - Kicsit túlzásba estél? Kicsit?! Messzire mentél, Eren… - esem én is kicsit túlzásba, aztán egy percig hallgatok. - Szerinted nekünk mennyire nehéz ez? Hm? Mégsem teszünk elhamarkodott cselekedeteket – nézek rá. - Elhiszem, hogy nektek sem könnyű, de próbáld meg elképzelni, hogy ők olyanok, mint én! Talán tudják is, honnan ered az egész, de eljátszották a barátainkat, hogy aztán ezt csinálják. Sóhajtok egy nagyot. - Igazad van. Biztos van valami céljuk, van valami, amit tudnak, mert ők az emberiség ellenségei. De Eren! ha valaha viszontlátjuk őket, nagyon oda kell figyelnünk! – Ezután szinte csak magamnak mondom a következő mondatot. - Vagy legalábbis én minden erőmmel azon leszek, hogy semmi bajod ne essen, jelentsen ez bármit… - Látom, hogy mindjárt jön a szokásos szövegével, hogy neki nem kell védelem, mire én is majdnem nekikezdek, de végül mindketten hallgatunk. Ezután megeszem az utolsó falatot, majd felkelek, és szó nélkül otthagyom. Legközelebb csak az alvó helyen találkozunk, amikor már teljesen lenyugszom. Leülök, hogy éjszaka is tudjak figyelni. Azért én is alszom minimum négy-öt órát, de többet semmiképp sem. Eren megfogott azzal a mondatával, hogy ki akarja deríteni, honnan ered az egész. Másnap hajnalhasadta előtt felkeltem, és a hadnagy elé léptem. Mellette az új lány és Diether feküdt. Felhúztam a szemöldököm, és már emeltem a lábam, hogy egy jól irányzott, de kevésbé fájdalmas rúgást indítsak felé, mikor kipattant a szeme. Csalódottan tettem le a lábam, majd intettem neki, hogy emelje fel a seggét, mert dolgunk van. Követett, majd jó nagy három kört futottunk bemelegítésnek. Hónom alatt egy-egy nagyobb farönk, biztos vicces látványt nyújthattam, de ha bárkit észreveszek, biztosan kap egy jó nagyot. Én legalább teszek is valamit, nem csak várom a jó szerencsét. Ezután nekiálltunk erősíteni. Először fekvőtámaszoztunk fél kézzel is. Egymás hátára ültünk, és vártunk, hogy a másik kikészüljön. Aztán csere. Egy szót sem szóltunk. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megerőltető lett volna, de aztán szerencsére áttértünk a lábizomra, habár ott is szenvedtem egy idő után. Ugyanazzal a farönkkel guggoltunk, először két lábbal háromszázat, aztán egy kis pihenés után mindkét lábbal százötvenet. Következő lépésben a minimum háromszáz felülést csináltuk. Körülbelül a felénél megszólalok. - A tegnap estéről szólva… - kezdem, de persze beleugat. - Bőven többet beszéltem a múltamról, mint szándékoztam volna, szóval téma lezárva, Ackerman. - Szerinted én nem? Azért jóval többet beszéltem, mint amit megérdemeltél volna, Ackerman – gúnyolódom vele védekezésül. - Rendben. Miről akarsz még beszélgetni? Kiöntenéd a szívedet, vagy én öntsem ki az enyémet, hm? – válaszol a szokásos szarkazmussal a hangjában. - Cöh… - egy percig hallgatok. – Volt még valamilyen rokona? - Nem – vágja rá. – Vagyis… Most már fogalmam sincs. Felsóhajtok. Közben végeztünk a hasizommal is, így áttérünk a hátra. - Kenny-ről azt hittem anyám barátja, de azonos a vezetéknevünk, így már nem tudom – folytatja, mire csak a fejemet ingatom. - Mi van?! – kérdezi ingerülten. - Gondolkodom – válaszolom. – A családon. Ki akarom deríteni, miért üldözték az apámat. - Ha bármit ki akarsz deríteni, akkor alighanem kezdheted Kenny-nél. Kiváló tehetsége van ahhoz, hogy eltitkoljon fontos dolgokat – válaszolja szemforgatva, mire én csak bólintok. – Nekem is van bőven, amit meg kell kérdeznem tőle – teszi még hozzá. Ekkorra pont végzünk az erősítéssel, a többiek is kelni kezdenek, ezért jó alaposan nyújtani kezdek. Ezután segítek a reggeliben, aztán Eren mellett elfogyasztom azt. Látom, hogy nagyon kimerült, mire csak elnyomok egy morgást. Legalább aludhatott volna. Na, mindegy. Ezután a ház körül is segítek valamelyest, majd mikor már úgy éreztem eléggé kivettem a részem, újból intek a hadnagynak, hogy itt az idő a gyakorlásnak. Ezúttal tompább pengékkel is harcolunk… A következő napon is gyakoroltunk, amikor viszont örömteljes ám valamelyest aggasztó dolog történt. Végre-valahára felkelt Erwin parancsnok. Látszott rajta, hogy lidércnyomásai lehettek, és a láza sem szűnt meg, hiszen folyamatosan motyogott, majd megpróbált felülni. Levi azonnal odaszaladt, majd én is. Visszanyomtam, mielőtt felkelhetett volna. Szerintem még nem érzi a karja hiányát. Ha Levi vagy Martha ott vannak, akkor jelzek nekik, hogy fel kéne világosítaniuk őt, de majd ha összeszedi magát. - Ma este? – nézek a hadnagy szemébe. Tudja, mire gondolok. – Nincs több vesztegetni való időnk! Ha beleegyezik, akkor elindulok, és elmondom a többieknek a fejleményeket, majd én magam is készülődni kezdek. Végre történik is valami, nem csak várunk. Elmegyek még egyszer utoljára fürdeni, alaposan, hiszen ki tudja, mikor találkozunk legközelebb tisztálkodásra alkalmas hellyel, majd azt az egy pengémet, ami maradt, alaposan előkészítek mindent. A felszerelésem már vár, és az egyik kölcsönvett kés is, amit az állatok leölésére kaptam. Ha jeleznek, nem habozom, Kyle-lal együtt előkészítjük a terepet, hogy végre-valahára elhagyjuk ezt a völgyet, ahol mintha máshogy telne az idő. Ezer meg egy dolgunk van még…
|
|
kylenorthon
Lelkes fórumozó
Dolgok történnek.
Utoljára online: Dec 2, 2022 20:44:51 GMT 1
Mar 3, 2016 22:57:29 GMT 1
|
Post by kylenorthon on Dec 24, 2016 22:20:28 GMT 1
Mikor ott állt a szakadékszélén, Erwin egy pillanatra megingott. Lenézett a mélybe, de nem látott mást, csak végtelen sötétséget. A sötétség pedig közeledett. Egyre csak felfelé kúszott a síkos sziklafalon gomolyogva, akár a füst. Erwin hátra lépett, mikor az elérte a lábát. Hideg volt. Rettenetesen fázott, mégsem remegett vagy vacogott. Felemelte a kezeit, de csak az egyiket látta. Nem zavarta, nem érezte a másik hiányát. Teljesen természetesnek hatott az az egy tenyér, amire bámult. Ujjai közt lassan átömlött a sötét köd aztán teljesen ellepte.*** Nem kapott levegőt. Melege volt. Szörnyen melege, de vacogott. Vacogott, miközben érezte, ahogy az izzadság átáztatja a ruháját. Nem nyitotta ki a szemét. Maga sem tudta, miért. Nem vágyott a fényre, sem a színekre. Hangott hallott. - Erwin! - kiáltotta. Nem tudta beazonosítani. Egy embernek tűnt, mégis mintha rengeteg hang kavargott volna benne. - Erwin! - Hallotta ismét. A szemei összeragadtak, így csak nagyon lassan tudta kinyitni őket. Levi állt előtte. Mérges volt. Karjait összefonta a mellén, hátát egy fának vetette és nekitámasztotta az egyik talpát. Úgy festett, mint aki nagyon régóta vár valamire, vagy valakire. Nem őt nézte, csak elnézett mellette, és a szemében ott villózott a világ összes dühe. Megfordult, és Mike közeledett felé. Próbált megszólalni, de nem tudott. Mike egyszerűen keresztül sétált rajta, Levi pedig ellökte magát a fától, és megálltak egymással szemben. - Hát te is itt vagy - kezdte Mike. - Itt... - folytatta Levi. - Mióta? - Nem tudom. - Lassan mindenki megérkezik. Itt majd nyugalomban élhetünk. - Tch. Halottak vagyunk. Többé nem élünk. Erwin hirtelen levegőhöz jutott. Pánikszerűen kezdett zihálni, pedig korábban egyáltalán nem érezte a levegő hiányát. A másik kettő hirtelen ránézett. - Te! - Mike megindult felé. Teljesen átitatta az agresszió. - Te rohadék! Miattad kerültünk ide! Feláldoztál mindenkit! És mit értél el?! Mit?! Itt vergődsz a saját gyötrelmedben ahelyett, hogy segítenél a világnak! Mindenki miattad hal meg! Semmit sem számítunk neked! - Levi ekkor lépett közéjük - csendre intve a barátját - és hidegen Erwin szemeibe nézett. - Te nem vagy közénk való. Takarodj innen! Egy szempillantás alatt sötétült el a világ. A fekete köd úgy ömlött vissza a szakadékba, mint amikor kihúzzák a kádból a dugót. A fagyos hideg szinte elillant, de Erwin valamiért ismét a szakadéák szélére botorkált. Lenézett. Bele a hívogató mélységbe. Végül megadta magát neki és hagyta, hogy a gravitáció lerántsa a mélybe. Hallotta a levegő süvöltését. Aztán csattanás...
Erwin szemei kipattantak. Nem látott mást, csak valami halvány foltot a félhomályban. Zihált. Hangosan. - Nem... nem akartam... megölni. Mindenki. Nem akartam. Mindenki... halott. Miért...? - motyogta. Nagyot nyögött, ahogy megpróbált felülni, de mielőtt ez sikerrel járhatott volna, kezeket érzett a vállán, és ismét a földön találta magát. Kezdett élesedni a kép. Kirajzolódtak az arcok... - Nem akartalak... megölni... Fogalma sem volt, melyiküknek is mondta, csak mondta. Beszéltek körülötte. Semmit sem fogott fel az egészből. Nehéz volt a mellkasa... fájt a lelke. Levi felé próbálta nyújtani a jobb karját, de nem sikerült... [/font]
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Dec 25, 2016 23:30:39 GMT 1
Diether távozása után Martha ült le Levi mellé. A lány szavaira a férfi kinyitja a szemét, és lassan bólint. - Mondhatni. - a válasz rövid, és tömör, de valamennyire számít rá, hogy a beszélgetés itt még nem ért véget. Martha következő kérdése egyszerű: "Mi lesz, ha nem éli túl?" Levi erre egy pillanatra lehunyja a szemét, az ajkát pedig összeszorítja, mint aki próbál megnyugodni. - Túl fogja élni. Muszáj. Teljesen természetesen még mindig elutasította a lehetőséget. Nem akart belegondolni, ezért hazudott magának. Azt hazudta, hogy nem opció. Hogy nem kell vele számolni. Nem kell belegondolni, hogy elveszíthetik. Egyszerű volt így, és elviselhető. Martha is arról kérdezte, hogyan ismerte meg a parancsnokot. ~Harmadik lelkizés egy napra. Ez valami egészen új szint.~ állapította meg magában morogva. - Hosszú történet rohadt sok vérrel. - biccentett végül egyszerűen, de Martha továbbra is kérdőn nézett rá, mintha azt mondaná, hogy van bőven idejük, kezdjen neki. Egy ideig azért még nem beszélt, nem szerette volna kiteregetni a múltját (bőven elég volt, hogy Mikasa kiszedte belőle majdnem az egészet), végül azonban úgy döntött, egy végletesen zanzásított verziót elmondhat. Egy végletesen zanzásított verziót, amiben nincs benne a huszonnyolc év kínlódás a föld alatt, nincs benne Farlan és Isabel, és csak összefoglalja azt, amit egy külső szemlélő láthatott az egészből, ha már a felderítő egység tagja volt abban az időszakban. - Akkor a rövid verzió... - sóhajtott. - Tolvaj voltam, és felbéreltek, hogy öljem meg. Gondolom nem nehéz kitalálni, hogy nem jártam sikerrel. Bekerültem a hadseregbe, aztán az első bevetésemen egy barom voltam, és két barátom élete lett az ára. Erwin pedig felkapart a padlóról, mikor azt hittem, végem van, és nem is érdemeltem volna segítséget. Ezt már nem állt szándékában kiegészíteni. - Ezek szerint mindketten ugyanazt kaptuk a parancsnoktól...egy új életet. - jegyezte meg Martha, mire Levi csak aprót bólintott. Rövid hallgatás után szólalt meg ismét. - Tudom, hogy senki nem halhatatlan. De Erwin élni fog. Felébred, és visszavisszük a nyomorult falak mögé. - Hogy aztán meg újra kimenjen rajtuk miután felépült. - tette hozzá a lány. Levi erre már nem reagált, csak ismét lehunyta a szemét. Külső szemlélőnek egészen úgy tűnhetett, mintha elaludt volna, de ügyelt arra, hogy ez ne történjen meg. Hallotta Diether és Lena beszélgetését, de csak nyomokban. Tudta, hogy fáradt lesz másnap is, de ez volt a legkisebb gondja. Lezárt szemhéjjal is érzékelte, mikor Mikasa hajnal környékén fölé hajolt, és még azelőtt kinyitotta a szemét, hogy a lány egy rúgással próbálta volna felébreszteni. - Azt hittem legalább fegyverszünetet kötöttünk. Amennyiben a lábad megszokásból próbál belém rúgni mikor nem figyelek, és te nem tehetsz semmiről, kérem szíves elnézésedet. - morogta, miközben felkelt. A futásba már belejött, mivel rendszeresen és sokat futott, különösen a lábtörése után, a bemelegítést egészen kellemesnek érezte. A fekvőtámasz már fárasztóbb volt, rendes plusz súlyok híján egymás hátára ültek. Guggolások, felülések... nem beszélnek, és ez megnyugtató. Ilyenkor képes az ember leghatékonyabban kikapcsolni az agyát. Mikasa végül megtöri a csendet. - A tegnap estéről szólva... - pontosan ezt a mondatot nem hiányolta, így azonnal visszaszól a lánynak, mielőtt az befejezhetné a mondatot: - Bőven többet beszéltem a múltamról, mint szándékoztam volna, szóval téma lezárva, Ackerman. - Szerinted én nem? Azért jóval többet beszéltem, mint amit megérdemeltél volna, Ackerman. - jött a gúnyos válasz, Mire Levi idegesen felült, és maró szarkazmussal válaszolt. - Rendben. Miről akarsz még beszélgetni? Kiöntenéd a szívedet, vagy én öntsem ki az enyémet, hm? A lány cicceg, majd megszólal: - Volt még valamilyen rokona? - Nem – vágja rá, miközben folytatja a felüléseket. – Vagyis… Most már fogalmam sincs. - hasra fordul, és nekikezd a törzsemelésnek. - - Kenny-ről azt hittem anyám barátja, de azonos a vezetéknevünk, így már nem tudom. - fejezi be, mire Mikasa ingatni kezdi a fejét. - És most mi van? - kérdezi ingerülten Levi. - Gondolkodom – válaszolja a lány. – A családon. Ki akarom deríteni, miért üldözték az apámat. - Ha bármit ki akarsz deríteni, akkor alighanem kezdheted Kenny-nél. Kiváló tehetsége van ahhoz, hogy eltitkoljon fontos dolgokat – válaszolja szemforgatva, majd hozzá teszi. - Nekem is van bőven, amit meg kell kérdeznem tőle. A nap további része meglehetősen normálisan telt. Segített cserélni Erwin karján a kötéseket, kitisztítani a sebet, ha kellett, délután pedig edzett Mikasával. Elgondolkozott, hogy beszélnie kéne Hanjival, akinek a nyakába a legnagyobb felelősség szakadt a történtekkel, de végül úgy gondolta, mindketten jobban meg tudják oldani a problémákat, ha van idejük egyedül gondolkodni. Mikasával is gyakorolt. Először alapvető közelharcot, ebben már volt gyakorlatuk. Aznap nem foglalkoztak szabad küzdelemmel, inkább az alap ütésekre és rúgásokra helyezték a hangsúlyt. Ezt követően tompa pengékkel is gyakoroltak, itt már rövidebb, mozgással összekötött páros harcot is csináltak. Levi némán konstatálta, hogy Mikasa még mindig az erejében bízik jobban. Egyszerű keresztvágásokat használt, amivel nagy erővel tudott támadni, ám jelentősen lassult az ő saját támadásaival szemben, ahol forgással váltotta az egyenes és fonák vágásokat. Ezzel jelentősen csökkentette a vágások erejét, de gyorsabb volt. Később késharcra váltottak, ehhez rövid botokat használtak, aminek az egyik oldaláról lehántották a kérget. Ezt nevezték ki élnek, így relatíve jó modelljévé vált a késnek. Mikasának láthatóan nem volt ismeretlen a fegyver, de teljesen más technikát próbált használni, mint Levi. A lány kalapács-fogásával jól lehetett szúrni, de a csuklója alig mozgott, a vágással pedig bajban lehetett. A férfi legalább annyit már megtanult a lányról a négy éve viszonylag rendszeres edzéseik alatt, hogy bár Mikasa gyakran idegesítő, gyakran tesz megjegyzéseket, legalább hajlandó tanulni, és figyelni, ha mond valamit, ezért ahol tudta, kijavította a kéztartását és a támadási stílusát. Ez olyasmi volt, amit úgy sem tudott elfelejteni, hogy jó tíz éve már nem a kés volt a fő fegyvere. Ezúttal éjszaka megpróbált aludni. Nem jelentett nagy kihívást, eléggé hajszolta magát az elmúlt napokban, hogy teljesen kimerüljön. Hiába járt az agya, abban a pillanatban, hogy lehunyta a szemét, és megtámasztotta a hátát, a feje előrebukott, és elnyomta az álom. Nem volt éppen nyugodt, békés éjszaka. Az túl idilli is lett volna. Futott. Nem tudta mi elől, de pokolian csúszott a kövezet. Nem nézett hátra, és nem nézett körül. Befordult egy sarkon, és egy beugróban próbált eltűnni. Az övéhez nyúlt a késéért, de nem volt ott. Fegyvertelen volt. Pedig egészen biztosan nála volt percekkel ezelőtt. Felgyorsult a légzése, és kezdte érezni, hogy pánikol. Nem tehet semmit. Ha utolérik, halott lesz fegyvertelenül. Az üldözői befordultak a sarkon, és észrevették. Nem volt menekvés. Éppen felemelte volna a fejét, amikor a kép átalakult. Az üldözők óriások lettek, és a kezében már ott volt a kard. Nem volt tehetetlen. Ennek ténye azonnal megnyugtatta. Elhúzta magát a támadás elől, és átvágta az óriás nyakszirtjét. Ekkor azonban tudatosult benne, hogy nem ez az egy van, hanem rengeteg, mégis egy vágástól mindnek vége lett. Úgy dőltek el, mint a kivágott fák, és ahogy földet értek, mindegyik ember lett. Felismerte Petrát, Oluo-t, Gunthert, és Eldet. Látta Isabelt és Farlant, és még rengeteg halottat. Olyanok is köztük voltak, akik még éltek a valóságban, de hirtelen, az álomban erre nem emlékezett. Ott és akkor halottak voltak, és ő ismét tehetetlen volt, nem tudott segíteni, pedig felelős volt értük, és... A háta mögül dübörgést hallott. Lépéseket. Megfordult, és az állatszerű titánt látta közeledni. A kezében vitte Erwint, vagy legalábbis a testét, groteszk módon, kar nélkül, és közeledett. Levi azonnal pengékért nyúlt, tudta, hogy az előbb még voltak nála, hiszen átvágott egy nyakszirtet, de... üres volt mindkét tárolója, nem volt a kezében semmi. Ismét fegyvertelen lett, mintha valami nyomorult bűvész szórakozna vele... A következő pillanatban felriadt. Zihált, de próbálta magát kényszeríteni, hogy lassítson a légzésén. Még fel sem kelt a nap, így lement a forráshoz a barlangba, és megmosta az arcát. A hideg víz ismét megnyugtatta, így kissé megnedvesítette a tarkóját, és a halántékát is, remélve, hogy így még gyorsabban le tud higgadni. Aznap éjjel már nem aludt vissza, és ezúttal ő rázta fel Mikasát. Ideje volt a visszavágónak. Rövid bemelegítés után ismét megszabadulva a csizmáktól és dzsekiktől álltak be a harchoz. Mikasa egyenes, majd horog ütésekkel indított, ezt Levi könnyedén védte, az ezután combra érkező rúgás viszont talált. Levi próbálta megfeszíteni az izmait, hogy tompítsa a fájdalmat. Mikasa következő célpontja a fej volt, Levi itt egyszerűen lehajolt. Mikasa a lába mögé lépett, és készült kibillenteni az egyensúlyából, de a férfi megragadta a karját, és ezzel eléggé meglepte, hogy a lány mögé kerüljön, majd fél karral a nyakára támadjon, és hátrafelé döntse el. A lábát a saját lába támasztja meg, így nem tud hátralépni, és elesik. Levi úgy áll meg mellette, hogy ne tudja ismét megtámadni, mint legutóbb, és már éppen tenne valami megjegyzést, amikor észreveszi, hogy Erwin felébredt. Azonnal odasietett, és látta, hogy a parancsnok még nincs a legjobb állapotban. Motyogott, a láza sem múlt el. "Nem... nem akartam... megölni. Mindenki. Nem akartam. Mindenki... halott. Miért...?" - Életben vagyunk parancsnok. - mondta, de Erwin láthatóan még nem tért egészen magához. "Nem akartalak... megölni..." Nem volt benne biztos, kivel beszél a férfi, de ismét megszólalt. - Élünk Erwin! - ismétli. Mikasa eközben felhívja a figyelmét, hogy tudatosítani kellene a parancsnokban, hogy elveszítette a fél karját, majd el is megy, megjegyezve, hogy még aznap este indulniuk kéne. Levi egyszerűen biccent, hogy tudomásul vette, de ismételten hasznavehetetlennek érzi magát. Többnyire tudott beszélni hasonló helyzetekben, meg tudott nyugtatni embereket, de most valahogy nem jutott eszébe, mit kellene mondani. A váll mozgásából sejti, hogy Erwin megpróbálná felemelni a kezét, de természetesen nem képes rá... egyelőre nincs olyan állapotban, hogy felhívják a figyelmét arra, mi történt. - Minden rendben lesz. - mondja végül. Hazugság, persze, de nem tudja, mi más mondhatna. Minden rendben lesz. Marthára néz. - Csillapítsuk a lázát, és figyeljünk a kötésekre! Hamarosan beszélnem kell a pápaszemessel a továbbiakról. - Egyelőre azonban még a parancsnokkal marad, és igyekszik figyelni, hogy eszméleténél maradjon.
|
|
kylenorthon
Lelkes fórumozó
Dolgok történnek.
Utoljára online: Dec 2, 2022 20:44:51 GMT 1
Mar 3, 2016 22:57:29 GMT 1
|
Post by kylenorthon on Dec 27, 2016 2:48:30 GMT 1
- Mit művelsz?! - Rontott oda Kamihoz, mikor a lány éppen átdöfte a saját kézfejét. - Normális vagy Kamilla? - Vette a tenyerei közé a kezét. Tudta, hogy valószínűleg éppen látja, ahogy megszakad egy szív, így mint vígasztalásban analfabéta, kissé meg volt lőve. - Figyelj rám te lány. Akármin mész is keresztül... nem csonkíthatod meg magad! - Felkészült mindenre amit egy érzelmileg kikészült lánytól csak a fejére kaphat. Kamitól pedig számíthatott is fejmosásra. Végül nem kapott ki.
"Mazochista vagyok és élvezem." Jelentette ki hidegen, mintha semmi érdekes nem történt volna.
- ... gyere. - Megfogta a másik csuklóját, egy fa tövébe rángatta, ahol leültette és miután talált egy kevés kötszert, letelepedett mellé és bekötötte a sebet. - Tudom, hogy egy mazochista vagy, de felülmúltad az elképzeléseimet.
Kami hallgatott.
"Az az igazság, hogy akartam valami vicces visszaszólást, de jelen helyzetben nem igazán megy..." Itt vált teljesen egyértelművé -nem, nem az öncsonkításnál- hogy nagy a gond. Ráadásul Kyle számára még mindig nagyobb megerőltetést jelentett megvigasztalni valakit, mint megölni egy óriást.
- Emlékszel arra, mikor először találkoztunk? - A lányra mosolygott. - Egymás ellen harcoltunk, te meg megkérdezted, hogy szeretem-e a tejet... - Sosem fogja elfelejteni. Ironikusan morbid küzdelem volt. "Mire akarsz most ezzel célozni?!" Sértődött fejjel elfordult, mint egy kislány. ~Bingó. Semmit sem változtál.~ Ha durcázni tud, akkor jó felé halad a dolog.
- Arra, hogy... - hogy még mindig egy vigasztalási analfabéta- még a pocsék helyzetekben is mindig találsz valamit ami... - off.
Kami várt egy kicsit, majd felvont szemöldökkel szólalt meg. "Ami...?"
- Ami... - Zavartan megvakarja a tarkóját. - Csak arra akartam kilyukadni, hogy erős vagy és mindig... mindenben találsz valami pozitívat. Ennél ostobábban már nem is érezhette volna magát. ~Most feldobni akarom, vagy leégetni magam?~ A lány természetesen ki is röhögte.
- Igazán kitalálhatnád, mire gondolok! - Felfújta az arcát, ahogy azt egy férfinak illik. - Értékeld az igyekezetem... - Kami folytatta a nevetést, és így Kyle is megengedett magának egy keveset, majd a tenyerei közé fogta a barátja sérült kezét. - Vigyázz magadra!
Kami meglepődött majd mosolygott.
"Megpróbálok!"
- Nagyon helyes!
"Amúgy ha már az első találkozásnál tartunk... Nekem a legélénkebb emlékem rólad abból az időből az az, hogy olyan kíváncsi voltam, hogy mi volt a szemfedőd alatt, hogy este megpróbáltam meglesni, de te ébren voltál... Ez igen galád húzás volt, csak hogy tudd!" És ismét durca. Kyle nem tudta elnyomni a vigyorát.
- Mert az nem galád, ha olyasmit akarsz meglesni, amit az ember eltakar mások elől? - Felidézte azt az esetet. - Mondjuk megérte... Sose felejtem el, ahogy seggre ültél.
"Hmpf!" Ismét elfordult.
- Bolond leány.
"Bolond aki mondja!"
- Nincs okom tagadni.
Kamitól egy mosolyt kapott válaszul, majd a mosolya halványulni kezdett, végül egy pillanat alatt ott is hagyta. A semmiből. Talán mégsem sikerült annyira feldobni, mint amennyire szerette volna...
A stratégia megvitatása után Kyle követte Mikasát a haszonállatokhoz. Nem akart gondolkodni azon, hogy Armint küldjék ki az óriások közé. Gyávának érezte magát, hiszen már gondolni se mert olyan dolgokra, amik körbelengték az egész életét és amik... normálisak a katonaságban. Erővel kényszeritette az agyát, hogy csak pozitívan nézze a dolgot.
Megérkeztek a marhákhoz. Igazából sajnálta őket, holott mindig evett húst, ha tehette. Vágott is már állatot, amikor volt is mit, de még így is... Megrázta a fejét. ~ Csak fáradt vagyok ~ Gondolta. Ebben a helyzetben néhány tehén élete miatt bánkódni... Mikor a parancsnok elveszítette a karját -ráadásul a domináns karját - és egy barátja ki fog menni a szörnyek közé. Armin, aki ugyanott született ahol ő maga. Olyan szörnyek közé megy... amilyen ő maga.
"Úgyis tiszta vér vagyok, vigyázz, ne taposson agyon ez az állat engem." Mikasa hangja szerencsére és megkönnyebbülésére kirángatta az elméje majdnem bezáruló csapdájából. A tehén szelíd volt, ő pedig elé állt és lehetőleg mindenféle rémisztő és hirtelen mozdulat nélkül az állat szarvaiba kapaszkodott. A szemeibe nézett. Várt. Várt amíg Mikasa végül belemártotta pengéjét az állat húsába, és az szinte mindenféle válaszreakció nélkül adta meg magát. Megtöltötték a vödröket, majd a lány előre ment az egyikkel. Kyle az állatra nézett. ~ Te fogod megmenteni az életünket. ~ Felemelte a másik vödröt és a társa után eredt.
Armin kiment, majd késett. Mikasa - és mindenki - aggódott. Kyle a vállára tette az egyik kezét.
- Mi Shiganshinaiak nem halunk meg egykönnyen. Armin vissza fog jönni. - Erőltetett gyenge mosolyt az arcára, és később megkönnyebbülten tapasztalta, hogy igaza volt.
Armin visszatért épen és egészségesen. Mikor Eren kifakad arról, hogy senkiben sem lehet bízni, ő mindenkinél hamarabb távozott a közelükből. Úgy érezte, hogy ez rá fokozottan igaz. Hiszen magában sem bízott, hogyan várhatná el, hogy más bízzon benne? Egyre erősebben érezte, hogy ki fognak menni. És ha kimennek, bármelyik pillanatban szükség lehet az átkára. Mi lesz, ha nem tudja irányítani? Mi lesz, ha most nem csak majdnem öl meg valakit, hanem meg is teszi? Mi lesz ha megeszi a barátait... ha megeszi Marthat? Mikasa és a Hadnagy egymásnak estek. Kivételesen viszont eszébe sem jutott, hogy közéjük álljon. Megérezte, hogy ők így vezetik le... Neki is erre lett volna szüksége. Egy fa tövében ülve épp a földbe készült boxolni, de mielőtt az ökle talajt ért volna, megállt. Elég ideges volt ahhoz, hogy egy apró seb is katasztrófát okozzon. Lassan visszafektette a karját az ölébe. Kénytelen volt az egészet csendben... fejben lerendezni.
Este segített vacsorát főzni a többieknek, majd az Martha mellé ült. Nem szólt hozzá, nem is tudta, mit mondhatna neki. Martha szörnyen ragaszkodott a Parancsnokhoz. A lány felé fordult és aggódó tekintettel nézett rá, majd Kyle meglepetésére közelebb húzódott hozzá és megszorította a kezét. Halványan elmosolyodott és viszonozta a szorítást, aztán kisvártatva egy kézzel átkarolta a lány vállait.
- Akarsz beszélni róla? - kérdezte kisebb csendet követően.
"Én... félek."
- ...Tudom. Én is félek... Mind félünk.
"Régen mélyponton voltam és azt hittem, hogy onnan már nem tudok feljönni... de a parancsnoknak sikerült visszahoznia onnan... Igaz, hogy akarata ellenére..." Halványan elmosolyodott. Ekkor Kyle látott valami mozgást, ami rendellenesnek tűnt. Nos az is volt. Kami vele szemben hadonászott mint egy idióta, csücsörített, ölelgetést szimulált... Kyle úgy érezte, ha lenne bármilyen ereje a szemének, megnyúzná a tekintetével. Élve. "Én... nem tudom, mit csinálnék, ha őt is elveszteném." a Kyle derekán pihenő kezével megmarkolta a pólóját és azt szorongatta. ~Nem maradsz egyedül...~ Persze... ezt is magában tartotta. Nem volt képes kimondani, csak megszorította a lány vállát.
"Kyle..." Nézett fel rá csupa ártatlansággal. "Visszaviszel?"
- Vissza?
"Erwinhez."
- Ah... - Nos. Igazából ez teljesen nyilvánvaló volt. Feltápászkodott elengedve Marthat, majd leguggolt neki háttal, hogy felmászhasson rá, és a szokásos módon cipelje... ahogy az már megszokott volt. Amint megkapaszkodott, felállt és mielőtt kiértek volna, még egy gyilkos tekintetet vetett Kamira, aki azóta is kapálózott, és akit már Hanji is szemmel tartott.
"Igyekezz, vagy hozom az ostort!" Igen... Martha mindig is Martha marad. Kyle pedig elkuncogta magát.
Erwinhez nem vezetett hosszú út. Kyle letette Marthat a parancsnok mellé, aztán egy biccentéssel és egy halvány mosollyal ott is hagyta. Visszatért a többiekhez, ahol evett egy keveset. épp csak annyit, amennyire mindenképp szüksége volt, aztán csak egy félreeső részre vonult, és a földre ülve a falnak dőlve próbált aludni.
Természetesen nem aludt.
Kyle külső szemlélője maradt a további napok eseményeinek. Figyelte Marthat, néha csak csendben vitt neki valamit enni meg inni, hiszen el nem mozdult a parancsnpok mellől. Ez odáig fajult, hogy nem tudta eldönteni, vajon az a rosszabb, hogy a "Hozd a reggelit!" volt a lány első megszólalása, vagy az, hogy hozta is.
A következő alkalommal, mikor lecsekkolta, hogy Martha él-e még, kénytelen volt realizálni, hogy a lány épp Erwin mellkasára borulva alszik. Kyle katona volt. Egy katonának pedig tartania kell magát. De nem tagadhatta le, hogy a látvány nem volt ínyére, és legszívesebben sarkon fordult volna, hogy hagyja az egészet a fenébe, Martha se volt már gyerek, nem kellett felügyelni. De rá kellett jönnie, hogy egy ostoba, idióta barom, aki ahelyett, hogy szépen kitűnt volna a képből, szerzett egy pokrócot és ráterítette a hátára, mert kint volt a dereka.
~Rohadt nagy mázlid van, hogy fontos vagy nekem...~
- Baromi nagy mázlid... - csúszott ki a száján halkan, aztán el is tűnt onnan.
Javarészt a Hadnagyból csak annyit látott, hogy Mikasával edz. Hajnalban viszont még egészen korán tetten érte egymagában. Mellé lépett.
- Hadnagy... - Állt meg mellette, és csak akkor telepedett le, mikor Levi egy intéssel engedélyt adott rá. Csak pár nyugodt levegővétel után folytatta. - Sok variáció volt arról, hogyan is menjünk el innen. Ön gondolt arra, mit teszünk, he az a véres dolog nem válik be?
"Gondolkoztam, de sajnos a lehetőségeink nagyon korlátozottak. A rövid táv a leglényegesebb, akkor meg tudjuk szerezni a felszerelést és remélhetőleg össze tudjuk terelni a lovainkat. A probléma ott kezdődik, hogy az út rohadt hosszú, de ha már lesznek jelzőpisztolyaink, jobban tudjuk alkalmazni a távolsági formációt."
Kyle bólintott, jelezvén, hogy felfogta a helyzetet.
- Vajon Annie tudott erről? Onnan kiindulva, hogy Eren meg én nem. Ha tudott erről, akkor esetleg rá is szükségük van. Tehát elkerülhetetlen lesz, hogy megpróbáljanak betörni mégegy falat. - Sóhajtott. - Nem érzem, hogy bíznék az erőmben annyira, hogy ezt meg tudjam akadályozni... - Elhallgatott, mielőtt a lényegre tért volna. - Hadnagy. Ha szükség lenne az erőmre, de én veszélyt jelentenék bárkire... meg tudna ölni engem?
"Ha nem lenne más választás..." Megtorpant egy pillanatra. "Igen, képes lennék rá. Részben azért is felelek pont én értetek, mert ha oda jutnánk, képes lennék meghozni ezt a döntést." Ismét elhallgatott. "De ne töprengj ezen túl sokat. Csak akkor vállalok egy ilyen lépést, ha meggyőződtem róla, hogy nem vagy önmagad és nem is leszel ismét az."
Halvány mosoly szaladt végig Kyle arcán.
- Ezt akartam hallani... Ha ilyesmi történne... ne habozzon.
Levi elfordította a fejét, de aprót bólintott.
- Sajnálom! - mondta szórakozottan. - Biztosan nem vágyott újabb üdítő beszélgetésre.
"Plusz-mínusz egy, ezt most már kibírom." Biccentett.
- Csak biztos akartam lenni, de... tudja, valójában nem hiszem, hogy szükség lenne erre. - És ebben a pillanatban talán komolyan is gondolta. - Nem látom azt az opciót, hogy meghalunk, vagy azt, hogy a Parancsnok nem ébred fel...
"Sikerrel fogunk járni." Mondta gépiesen. "Muszáj lesz."
- Sikerrel járunk. A Parancsnokunk erős, akár egy medve. A medvéket pedig nem eszik meg az óriások - mondta, miközben felkelt. - Amint visszaérünk megiszunk egy teát. - Levira nézett. - Köszönöm. - Elindult, mert nem akart tovább zavarni, de a következő kérdés hallatán megtorpant.
"Szerinted tehettem volna még valamit?" Egy pillanatig nem fordult meg. Teljes meglepetésként érte, hogy a Hadnagy ezzel a kérdéssel megosztotta vele az aggodalmát. Halványan elmosolyodott, és visszafordult.
- Ugyan, mi tehetett volna még? Csak nézzen rám! - Mutatott a jobb szemére, amit régen szemkötővel takart el. - Én magam is tökéletesen hazudtam a kilétemről. Embernek születtem. Ők is embernek születtek. Hibátlanul el tudjuk játszani az ember szerepét. Mindent megtett, amit csak tehetett... Ön sem isten, ne várjon el magától ekkora dolgokat. Mi sem tesszük.
"Köszönöm." Válaszolt nagyon halkan, egy biccentéssel egybekötve. Kyle is csak egy biccentéssel felelt, majd magára hagyta Levit. Furcsa mód megnyugodott. Ugyan az ereje még mindig taszította, de már tudta, ha bármi baj történne, a Hadnagy nem fogja hagyni, hogy megölje a szeretteit.
Később Erwin ébredése hirtelen jött. A semmiből. Ráadásul már majdnem olyan rémisztő volt, mint az ájulása. Egyértelműen nem volt képben, nem tudott megbírkózni a hirtelen rázúdult valósággal. Össze-vissza motyogott... De ébren volt... És Kye megnyugodott már csak azért is, mert nem kellett a Hadnagy elé állnia azzal, hogy "Tévedtem." Mindannyian körbevették. Mikasa visszanyomta a földre mikor fel akart ülni. Rettenetesen festett. Borostás arca teljesen beesett, sápadt volt, koszos, és valószínűleg még mindig lázas. Elhangzottak szavak arról, hogy az este folyamán indulni kéne. Kyle ezzel egyet tudott érteni. Ideje volt. A parancsnokot kórházba kellett szálítani és mindenkit biztonségban kellett tudni. Rá amúgy sem volt szükség, így Mikasa társaságában elhagyta a helyszínt, hogy levágják az állatokat.
- Végre felébredt... Igazad van abban, hogy a lehető leghamarabb indulnunnk kell. Remélhetőleg addigta a Parancsnok feje is tisztul. - A lány bólintott.
"Ha elindulunk és miatta lassulunk... Nem tudom, mit kéne tenni."
Kyle még mindig hitt benne, hogy a Parancsnok erős, és hamar a lábaira áll, hogy visszahozza a lelket a katonákba. Elképzelni sem merte, mi lenne akkor, ha ez nem így történne. Mit lehetne még tenni. Szét is válhatnának, ahogy Mikasa mondta -bár ez nem volt ínyére-, átváltozhatna, hogy Erwint cipelje. Ez sem volt jó ötlet. Kivételesen gyors volt ugyan, de csak rövid távon. Ráadásul nem volt rá garancia, hogy irányítani is tudná az óriását. Sőt.. arra sem, hogy képes lesz teljes alakot ölteni. Biztosan meghalnak. Eren helyzete is hasonló. Ő se maratonra volt kitalálva, nem úgy, mint Annie. Felemelte a kezét, és a tenyerébe bámult.
- Megteszem amit tudok.
"Nem rád gondoltam." Pillantott rá. "Te katonaként is megállod a helyed... Véleményem szerint majd előjön belőled." Bökött az állával a keze felé. "Ha eljön az ideje."
- Remélem nem felesleges áldozatok árán jön el az ideje... - Összezárta a markát.
"...Shiganshinai vagy. Tudni fogod, mikor jön el az ideje. Mert mi tudjuk, mi is az az áldozat..."
Bólintott. Hálás volt a lánynak, hogy adott nekiegy kicsi... nagyon kicsi önbizalmat a dologgal kapcsolatban, és talán hinni is kezdett abban, hogy ha eljön az ideje... akkor képes lesz elnyomni az önutálatát és hasznossá válni, mint óriás.
- Na... Vágjunk tehenet! - jelentette ki, lezárva a témát, és közösen meglátogatták az állatokat. Felváltva vágtak. Egyszer ő fogta az áldozat szarvait, egyszer Mikasa. Életében nem ölt egyszerre ennyi állatot. Magában az összesnek megköszönte, hogy a vérükkel esélyt kaptak a megmenekülésre. Rengeteg vért gyűjtöttek. Közeledett az idő.
|
|