Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Oct 21, 2020 13:00:13 GMT 1
Percy Jackson és az Olimposziak
Szervusz! Kheirón vagyok. Igen, jól látod. Kentaur vagyok. Én és Dionüszosz vagyunk a tábor vezetői. Először is szeretnék gratulálni: sikeresen eljutottál a Félvér Táborba, ami már önmagában is nagy teljesítmény. Remélem, mindenféle probléma nélkül sikerült. Elmagyarázták neked, miért vagy itt? Nem? Nem volt idő, mi? Akkor mégsem lehetett olyan zökkenőmentes. Nem akarom rabolni az idődet, majd a bungaló vezetőd elmagyarázza a többit. A lényeg, hogy félisten vagy. Igen, igen, tudom, nehéz elhinni. Ismered a tizenkét főistent a görög mitológiában? Na, nekik vagy valamelyik kisebb istennek vagy a gyermeke. Küldött már jelet? Nem? Majd fog. Vagy sem… Khm, mindegy, addig akkor a Hermész bungalóba kísérd el kérlek, köszönöm! Ja, és üdvözlünk a Félvér Táborban! Itt biztonságban leszel, már amennyire manapság ez lehetséges! A történet nagyjából a Csata a labirintusban és Az utolsó olimposzi története között vagy aközben lenne, ezt az igényektől függően lehet változtatni. Alapvetően jó lenne, ha félvéreket hoznátok, akik táborozók (12-19 éves kor kb), de ha valaki szeretne valami mást, azt is lehet, csak beszélje meg velem, mert akkor úgy kell igazítani a történetet. De nyitott vagyok mindenre! Ha valaki nem lenne tisztában a dolgokkal, nagyon szívesen segítek bármiben! Nem tervezem túl pörgősre a kalandot, illetve ez az első mesélésem, szóval nagyon igyekszem, de lehet, bénázni fogok. Azért előre is elnézést! Illetve ide beküldhetiket az ET-ket! Várlak Titeket sok szeretettel!
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Post by Pandora on Oct 21, 2020 17:29:34 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/e9/f1/52/e9f15245398b10cbc7fba5d978fbfc0b~jpg Charlotte KenwayBecenevek: Charlie, Lottie Életkor: 17 Kabin: Apolló Küllem:
Rövid, hátul felnyírt, sötétbarna haja van, kicsi copfba fogva még éppen összeér. Általában oldalra fésülve hordja. Körülbelül 170 cm magas, a tábori edzéseknek és a korcsolyázásnak hála szikár, izmos. Szemei mandulavágásúak, világos szürkéskék színűek – ha mérges, szinte teljesen szürkének látszanak. Sosem volt az a tipikus lányos lány, mindig is fiúsan öltözködött, és jobban szeretett fiúkkal barátkozni is. A kényelmet és a praktikusságot részesíti előnyben a megjelenéssel szemben, ezért szinte mindig egy egyszerű felsőben és farmerben, bakancsban vagy edzőcipőben és anyjától elcsent bőr pilótadzsekijében van.
Charlie New Englandben, Boston városában „született”. Halandó édesanyja brit származású, a sors furcsa fintoraként az ókori görög irodalom egyik nagy szakértője, az egyik bostoni egyetemen tanít. Halandóhoz képest meglehetősen tisztán lát, talán ez ragadta meg Apolló figyelmét is. Charlie küllemében és természetében is jórészt halandó anyjára ütött: mosolygós, segítőkész lány, nyitott mindenre és mindenkire. Nagyon szeret olvasni és új dolgokat tanulni, könnyedén alkalmazkodik új helyzetekhez, ugyanakkor ha valami nem megy neki elsőre, hajlamos túlhajszolni magát. Egészen kislány kora óta műkorcsolyázik (saját bevallása szerint korcsolyával a lábán született), tehetsége ellenére jónéhány iskolát el kellett hagynia a kisebb atrocitások miatt, amelyek gyermekkorát kísérték. Anyja sohasem haragudott rá emiatt, hiszen tudta, hogy lánya nem átlagos gyerek. Charlie a korcsolyázásnak és a velejáró edzéseknek köszönhetően még a legtöbb félvérhez képest is rendkívül gyors és agilis, reflexei is jóval gyorsabbak, mint társaié. Nem szereti fitogtatni az erejét, de nem hátrál meg a kihívásoktól, ha szükséges, magabiztosan kiáll bárki ellen – kevés olyan táborlakó van, aki le tudja győzni párbajban.
Charlie tizenegy éves korában járt először a táborban. Egy ifjúsági műkorcsolya versenyen vett részt New Yorkban – még ma is emlékszik rá, mennyire nyomott és ideges volt édesanyja azon a hétvégén, mintha előre érezte volna a bajt. Sokszor tűnt halálra rémültnek. A Central Park állatkertjét látogatták épp meg a verseny utáni napon, mikor Charlie a tömeg miatt elszakadt anyukájától hüllőházban, ahol kisvártatva szörnyek támadtak rá. Az életét egy őket régóta követő szatírnak köszönheti, aki azonnal kimenekítette és a Félvér Táborba kísérte a rémült félistent. Charlie-t sokként érte a rengeteg új információ származását illetően. Mindig is azt hitte, apja lemondott róla, ezért hagyta magára az anyjával. Utólag eszébe jutott, milyen kevésszer esett szó a másik szülőjéről – anyja jól értett hozzá, hogy elterelje figyelmét erről a témáról, és Charlie sem érezte különösebb hiányát egy apafigurának. Eleinte mérges volt édesanyjára, de később megértette, miért kímélte őt egészen addig ettől az információtól. Charlie hamar beilleszkedett, életében először érezte azt, hogy egy közösségbe tartozik. A sok barátságos gyerek mellett rettentően gyorsan fejlődött, és szinte mindent kipróbált, amit a táborban lehetett. Íjat a táborban fogott a kezében először. Bár ugyanolyan kiemelkedő teljesítményt nyújtott íjászat terén is, mint a többi Apolló-gyerek, a kard jobban a kezére áll.
Természetesen nagyon meglepődött, mikor Apolló néhány hét után, amit a Hermész-kabinban töltött, végre valahára jelt adott magáról. Új otthonában, az Apolló-kabinban örömmel fogadták őt. Az iskolaidőre mindig elhagyja a tábort, hazautazik édesanyjához, de egy karácsonyi látogatásra és a nyári szünetre mindig visszatér barátaihoz és testvéreihez.
Felszerelése: – Kardja, Ηλιαχτίδα [Iliachtída - Napkitörés] – egyszerű, az átlagosnál kicsit hosszabb, jól kiegyensúlyozott mennyei bronzkard, amit az egyik Héphaisztosz-gyerek készített neki. – Könnyű, bőr páncél. Nem korlátozza a mozgásban, nem lassítja le, viszont csak a legkritikusabb pontokat védi. – Apolló íjának másolata, amit az istenség küldött neki az első sikeres küldetése teljesítéséért – különlegessége, hogy jóval nagyobb a lőtávolsága, mint a legjobb íjaknak, lángra lobbanthatja vagy felrobbanthatja a kilőtt nyilat, ha használója úgy akarja, illetve gyógyítja is azt, aki használja. Hátránya, hogy nagyon nagy akaraterő szükséges a felajzásához, és ha olyan ember kezébe kerül, akinek Apolló nem adta az áldását a használatához, az íj megölheti a használót. Charlie épp emiatt nem használta még egyszer sem, ki sem próbálta, de mindig magánál tartja. Az íjat egy vékony, kígyót mintázó arany karperecként szokta a bal csuklóján egyetlen ékszereként viselni, ha kinyitja a karperecet, az íj megjelenik a kezében, ha pedig huzamosabb ideig nem használja, visszaváltozik karpereccé. – Egyszerű, hétköznapi íj és egy tegez, tele nyilakkal. – Túrahátizsák, amiben küldetések alkalmával mindig tart magánál néhány proteinszeletet, vizet, némi ambróziát, váltásruhát és pénztárcáját. Képességei:1. fotokinézis – A nap istenének gyermekeként Charlie bizonyos szinten képes rá, hogy manipulálja a fény látható és láthatatlan sugarait is. Rövid illúziókat, illetve olyan fénysugarakat tud létrehozni, amelyekkel átmenetileg megzavarhatja, elvakíthatja ellenfelét. Később képes lesz a fényt mint pajzsot, illetve a létrehozott fénysugarakat fegyverként használni, valamint elmosni saját körvonalait, ami jelentősen megnehezíti a detektálását. 2. audiokinézis – Mint szinte minden Apolló-gyerek, Charlie bármilyen hangszeren mesterszinten tud játszani, és képes a hanghullámok manipulálására. Zenei képességét nem igazán kamatoztatja, ritkán játszik hangszeren, de a zongora és az akusztikus gitár a kedvence. Később képes lesz olyan magas hangok létrehozására is, amelyek átmenetileg megbénítják ellenfeleit. 3. biokinézis – Az élő szervezetek anatómiájának manipulációját takarja. Mivel Charlie szinte olyan, mint egy két lábon járó napelem, ezért képességei közül ez a legkiemelkedőbb: nagyon jó gyógyító (ezért gyakran besegít a gyengélkedőn, de megfelelő körülmények közt harc közben is gyógyítani tudja társait), és bármilyen fényforrás közelében azonnal regenerálódni kezd, ez azonban magával vonja azt is, hogy sötétségben, illetve éjszaka sebezhetőbb, mint félvér társai. 4. Charlie szót ért a kabócákkal.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Oct 24, 2020 13:01:23 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/510923335702413323/769527641325174804/20201024_134803~jpg Klaus Savege Kor: 19 Isteni szülő: Hecaté
Képességek: •Mystokinezis: Mágia feletti hatalom. Képes uralni a mágiát maga körül, bár a kepesége gyengébb a napfényben, mint éjszaka, vagy sötét helyeken. •Hypnokinezis: Előidézheti és irányíthatja mások álmait. •Pyrokinezis: Képes manipulálni és irányítani a tüzet. •Creat illuson: Képes illúziókat létrehozni •Umbrakinesis: Irányítja és manipulálja az árnyakat és a sötétséget. •Shadow travel: Képes az árnyékokon keresztül utazni, akár nagy távolságokra is.
Külső: Magas, de vékony fiú, sötét rövid göndör hajjal. Nem sokat foglalkozik mások véleményével, vagy úgy általában másokkal, amik jól látszanak az általa viselt furcsa érdekes ruhákon. Nem csak a ruhái érdekesek gyakran sminket is visel és több tetoválása is van, az egyik leg jellemzőbb a két tenyerén szereplő felirat. Jobb kezén a „Helló” a bal kezén pedig a „Good by” felirat olvasható, akár egy szellemtáblán. Ahogy a külseje is sugallja nem egy harcias alkat, nem kifejezetten tehetséges semmilyen közelharcban, de szerencsére ezt jó részt kiegészítik a Hecatétól örökölt képességei. Dohányzik és többféle gyógyszert is szed, épp azokat, amikhez hozzá tud jutni. A listán szerepel pár erősebb fájdalomcsillapító, antidepresszáns és altató is. A cigit általában kanabiszal is kiegészíti, de a tábor területén igyekszik kevesebbet fogyasztani mindenből. Már csak azért is, mert ha el fogy, itt nehezebben szerez újat.
Jellem: Első ránézésre olyannak tűnik, mint aki nem törődik senkivel és semmivel, és nincs semmi gondja az életben. De persze ahogy lenni szokott ez nem így van. Igenis figyel és törődik a környezetével, na nem annak véleményével, de sokkal nehezebben fordít hátat valakinek mint ahogy ezt szeretné elhitetni magáról. Még akkor is, ha saját maga már nem sok értelmet lát a világban maga körül. Az első benyomás miatt kevesen engedték őt közel magukhoz és sajnos velük sem volt szerencséje szinte mindenkit elvesztett, már aki fontos volt neki ezért nehezen enged tényleg közel bárkit. Ennek elkerülésére kezdett el úgy tenni, mint akit tényleg abszolút senki nem érdekel. Az istenek gyerekeire általában jellemző figyelem zavar mellet még folyton visszatérő depresszióval is küzd, amit egyedül a saját módján (Általában gyógyszerekkel) próbál leküzdeni.
Fegyver: Atame (Díszes szertartásokhoz használt Wicca tőr) A gyenge fizikai kepeségei, és ügyetlensége mellet, nagyjából csak levélnyitónak jó, habár a kés maga elég éles. Mindig magánál tartja, ha más nem egy bőr szíjon a nyakába akasztva, ha nem tudja máshová tenni.
Shadow: Nagy fekete őr kutya. Nem igazán hallgat Klausra de mindig ott van amikor segítségre van szüksége. Inkább védelmezőként, mint fegyverként működik. Pontosan nem tudni, hogy micsoda, de az biztos, hogy nem közönséges kutya, erre utalnak a vörösben izzó szemei is.
Történet:
Az édes anyámnak jó érzéke volt a nőkhöz, a mostoha anyám egy angyal volt, a valódi pedig egy istennő. Logikus, különben nehezen esik teherbe valaki, aki csak a saját nemét bírja. Ok tudom ez már a 21. század, meg minden. Meg az istenek amúgy is szarnak a természet törvényeire. Engem meg sosem érdekelt. Mármint Hecaté, az istenek, meg a természet törvényei, meg úgy alapjáraton ez az egész hülyeség. Egyébként is kevésre emlékszem belőle, hat éves voltam, amikor meghalt, én pedig a barátnőjénél maradtam. Miranda jó ember volt, és mindent megtett értem. Talán túl sokat is. Amíg velem volt, valahogy mindenen sikerült túl jutni. Akár csak az anyám ő is wicca volt, arra próbált tanítani, hogyan lehet mindennel megbirkózni egy kis pozitív energiával és gondolkodással. (kis kölyökként még benyeled az ilyen baromságokat). Tizenhárom voltam mikor meg ált a szíve, várható volt, sosem működött valami jól. Útánna elmenekültem mindentől. Szó szerint, két évig éltem az utcán bujkálva én sem tudtam mi elől. Aztán végre rám talált a szatír, őszintén inkább küldtem volna el a fenébe. Talán erélyesebben el is kellet volna. A tábor után kicsit könnyebbek lettek a dolgok. Befejeztem a sulit és találkoztam vele. Lenny Moore-nak hívták. Már az első perctől tökéletesen értettük egymást. Sosem felejtem el az első találkozást. Egyedül ebédeltem egy pocsék gyors éteremben, amikor a csaj csak meg ált mellettem.
-Helló, Lenny vagyok. Azt még megeszed?- És közben már bele is rabolt az addigra kihűlt és egyébként sem valami jó krumpliba. -Enyire biztos, hogy azt mondom nem?- Vállat vont és leült velem szemben.
-De azért bánnád, ha itt maradnék megvárni. Hátha mégis jut nekem is valami.- Mondta mosolyogva. Nagyjából még egy fél falatot ettem abból a szendvicsből, aztán letettem és elé csúsztattam.
-Látod? Már az elején láttam, hogy sok lesz ez.
-Persze, látom, jól megy a maradéklesés.
-Miért, bánod?
-De a kóla az enyém.- Majdnem elnevette magát, akkor láttam először azt a huncut mosolyt, később megtanultam, hogy ez a mosoly sosem jelent jót.
-Ok, szépfiú.- Beleharapott a szendvicsbe és még nézet egy darabig.
-Mond voltál már nővel?- Majdnem belefulladtam a kólába. Ugyanaz a gonosz mosoly.- És akarsz? Bele telt egy kis időbe mire újra kaptam levegőt.
-Jó olcsó vagy, ha egy fél szendvics és 5 szem hideg krumpli a tarifád.
-És egy gofri.- Tette hozzá. Nekem pedig szerencsére éppen maradt annyi hogy megvegyem azt a gofrit.
Évekig sikerült úgy lavírozni a tábor és a város között, hogy együtt lehessünk, persze tudott is mindenről. Aztán egy idő után nem tértem vissza többet a táborba, Lenny-vel maradtam. Nem volt túl biztonságos, de úgy gondoltam nem lesz probléma a szörnyekkel meg semmivel, tanultam már eleget a táborban hogy mindketten viszonylag biztonságban legyünk. Ráadásul Lenny nem is kellet nekik. Nem, őt nem akarták, de ott volt. Én pedig nem voltam elég gyors. Nem sokkal később végül vissza tértem a táborba. Bár még mindig nem tudom mi hozott vissza.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Oct 24, 2020 15:18:39 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/ec/49/da/ec49da6aafa767754501c7a2fcad4c4f~jpg Név: Lyra Rivera (A Lyrát, i-vel ejti – mint a lant csillagkép nevében) Isteni szülő: Nemesis Életkor: 18 év
Képességek: • Tychokinézis – képes manipulálni a valószínűségeket (például gyanúsan szerencsésnek tűnhet) (Potenciálisan fejlődhet: A saját szerencséjének értékét nagyobb mértékben növelheti, másokra balszerencsét küldhet.) • Átmeneti időre blokkolhatja más félistenek képességeit (Potenciálisan fejlődhet: nő az időtartam, amíg blokkol.) • Ha az illetőn Achilles Átka van, látja a gyengepontot • Enyhén manipulálhatja az elmét – képes bosszúvágyat ébreszteni valakiben, ha az illetőnek van oka az érzésre. (Potenciálisan fejlődhet: Megérezheti, hogy tudja-e alkalmazni a képességét, illetve, majd már nagyon magas szinten akár azt is, hogy ki felé irányul majd az érzés.) • Amikor megsérül, átmenetileg gyorsabb és erősebb lesz (mivel Nemesis a bosszú istennője, ezért az elszenvedett csapást is megtorolja)
Kinézet: Magas, nyúlánk lány, jónéhány fiúnál is magasabb, sötét hajjal és szürke szemekkel, átható, kicsit fenyegető tekintettel. A vonásai (apai ágról) enyhén ázsiai jellegűek. A haját jellemzően rövidre vágja, kicsit ér legfeljebb az álla alá – edzés közben ezt is összefogja. Első ránézésre sokan gyengének hiszik, mert meglehetősen vékony alkatú, de nem érdemes alábecsülni – inkább az eszére és az ügyességére, nem annyira a fizikai erejére támaszkodik a harcban. Dohányzik – próbálja visszafogni, már csak azért is, mert a táborban senki nem pártolja, de sajnos legalább két-három szálat elszív naponta. Jellem: Nemesis gyermekeként Lyra legmeghatározóbb tulajdonsága a rendkívüli igazságérzete. Mindenfajta igazságtalanságra érzékeny, akár ellene, akár más ellen követik el, és ki nem állhatja a túlzottan büszke és nagyképű embereket. Tipikus példa arra az emberre, aki nem felejt és nem bocsát meg – ha valaki egyszer kihúzta nála a gyufát, az a jövőben nem sok jóra számíthat. Ha hátbaszúrják, bosszúálló természetű.
Ugyanakkor a látszat ellenére Lyra tud kifejezetten kedves és szimpatikus egyéniségként is viselkedni. Végtelenül hűséges a barátaihoz – ő nem tűri, hogy átverjék, de cserébe ő sem teszi meg másokkal. Őszinte és egyenes, csak a legvégső esetben hazudik. Kicsit talán nyers is, de nem rossz indulatú. Nem is kifejezetten hirtelen haragú… bosszúálló természete dacára valójában nagyon nehéz felbosszantani, általában ő az, aki az utolsó pillanatig megőrzi a nyugalmát. Igazságérzete miatt van egy erős morális kódja, ami minden döntésének alapját képezi – amíg ezt a kódot védi általa, úgy véli, a cél szentesíti az eszközt, és hajlandó nem túl szép lépésekre is, de onnantól kezdve, hogy valamilyen döntés sértené a moralitásait, semmilyen körülmények között nem hajlandó meghozni. Intelligens lány, nagy a tárgyi tudása, és jó a taktikai érzéke is – mindkettőt folyamatosan csiszolja.
Fegyver: Két (mennyei bronzból készült) sai-tőr – első látásra nem igazán praktikusak, de ha valaki jól kezeli őket, nagyon sokoldalú fegyverek (lehet őket dobni, beakaszthatják a csuklót, a keresztvas is sebezhet, és a vékony markolat miatt olyan gyorsan forgatható, hogy a másik alig tudja követni). A csizmája szárába tűzve gyakran hord még egy-egy dobókést is, végső esetekre.
Előtörténet: Maine államban születtem, Portlandben. Apám ügyész volt, az a fajta, aki teljes meggyőződésből választotta a jogot, abban a hitben, hogy így rács mögé juttathat jónéhány bűnözőt tollal, papírral, és a törvényeivel. Belegondolva, egészen egyértelműnek tűnik, hogy miért keltette fel Nemesis érdeklődését.
Anyámat egyáltalán nem ismertem – még a halvány emlékeim is hamar elvesztek róla. Igyekeztem nem panaszkodni, már csak azért sem, mert apámmal nagyon jól megvoltunk. Ő szeretett, és szeretett volna egy normális életet biztosítani nekem, annak ellenére, hogy nagyon jól tudta, hosszútávon ez úgyis lehetetlen. Emlékszem, hányszor mondta, hogy kettejük közül inkább anyámra hasonlítok – anyámra, aki egy „nagyon különleges nő volt”. De azért egy kislány életéből hiányzik annyira egy szülő, hogy folyton járjon az agya a dolgon.
Hat évesen, pár hónappal az iskolába kerülésem után két diagnózist is kaptam, ami onnantól megkeserítette az életemet: ADHD, és diszlexia. Az osztálytársaim szépen haladtak az olvasással, én pedig órákat görnyedtem a könyvek felett. Apa ebben is mellettem állt – valószínűleg mert tudta, hogy nem tehetek róla, és nem is igazán az az oka, amit gondoltam – de segíteni nem nagyon tudott a dolgon. Ezt leszámítva egyébként nem tartottam magam kifejezetten problémás gyereknek. Az osztálytársaimmal nem találtam a közös hangot (bár ez azt hiszem, inkább a személyiségemnek köszönhető), általában én ültem a hátsó padban, és én maradtam a teremben szünetekben, mert nem volt kivel beszélgetni, és igen, a bosszantóbb alakok ennek megfelelően könnyű áldozatnak is tekintettek, de volt egyfajta természetes szerencsém, ami megvédett ezekben a helyzetekben. Ha valaki utánam rohant a lépcsőn, és le akarta volna rántani a táskámat, két fokkal azelőtt megbotlott, hogy elérte volna. Ha valaki meg akart dobni valamivel, pont abban a pillanatban hajoltam le valamiért, amikor elért volna. Apámmal néha viccelődtünk, hogy ez a szerencse az, amit a tanulási nehézségekért cserébe kaptam – ironikus, hogy ez mennyire igaz.
Tíz éves koromban kezdődtek el az első furcsa események. Az egyik, ami felhívta a figyelmet a helyzet abnormalitására, hogy elkezdtem nyelvet tanulni. Ez igazából apám egyik kollégájának javaslata volt, aki szerint a diszlexia kinőhető, ha erőltetik – vagyis a legjobb, amit tehetünk, hogy rengeteget olvasok, és megpróbálkozom valami nyelvvel. A francia kötelező volt az iskolában, és nem boldogultam vele jobban, mint az angol szövegekkel, szóval nekiálltunk keresni valami alternatívát… és miután gyakorlatilag bojkottáltam a németet, elkeveredtünk a holtnyelvekhez. Ekkor láttam először ógörög szöveget – és nagyon hamar kiderült, hogy jó érzékem van hozzá. Igazából gyanúsan jó.
Persze hiba lenne azt gondolni, hogy apám mindent azonnal kiteregetett, amikor elkezdtem gyanakodni, hogy valami furcsa a diszlexiám körül. Csak apró részleteket árult el, és igazából nem is vagyok benne biztos, hogy mennyit tudott igazából. Viszont elkezdtem felébredni, elkezdtem máshogy nézni a világra magam körül és innentől kezdve vonzottam a veszélyt. Életem első szörnytámadását egy hárpiától szenvedtem el, tíz és fél évesen, egy elhagyott játszótéren, csak három utcára a lakásunktól – pokoli közel. Egy tizennégy év körüli srác sietett a segítségemre, azt állította, azért van ott, hogy segítsen. Később tudtam meg, hogy ő az a szatír, akinek figyelnie kellett rám, és a táborba vinni, ha eljött az idő. Apa persze ki volt akadva – benne még mindig élt a vágy, hogy lehet egy normális életem, minden furcsaság ellenére – de mikor megtudta, hogy mennyire közel voltam a halálhoz, nem kérdezett többet. Remélte, hogy hazamehetek majd, de egyelőre még minden kérdéses volt.
Vagyis tíz és fél évesen kerültem a Félvér Táborba, a Hermész kabinba, mint minden félisten, akit nem ismert el az isteni szülő. Nagyon nem illettem oda, természetesen – a Hermész kabin lakói befogadók, humorosak, és lazák voltak, én pedig… nos, én pedig végtelenül merev, egy kiskamaszkora határán álló gyerekhez képest. Örültem, hogy a táborban mindenki kicsit kilóg, örültem, hogy leültek mellém az asztalnál az étkezések alatt, élveztem, hogy végre tanulhatok és edzhetek, anélkül, hogy rám sütnének egy csomó címkét. Különösen tehetségesnek bizonyultam a dobókésekkel, illetve a tőrökkel – rövid fegyverek, de nagyobb mozgásteret, és több kreativitást biztosítanak, mint a kard és pajzs hagyományos kombinációja. De nem éreztem magam otthon, nem voltam igazán a helyemen. Ebben az időszakban ismerkedtem meg a Hermész kabin egy másik fekete bárányával, Ethan Nakamurával – a fiú egy évvel idősebb volt nálam, de a személyiségünk sok szempontból nagyon hasonlított. Egyikünk sem érezte otthon magát a kabinban, egyikünket sem ismerték el, és mindketten nagyon vágytunk valamilyen célra, amiért küzdhetünk. Abban az időszakban talán ő lett a legjobb barátom a táborban – valószínűleg, ha ki nem is mondtam volna, mélyen sejtettem, hogy féltestvérek vagyunk.
Amikor elhagyta a tábort (én ekkor tizenhárom éves voltam), megint kicsit egyedül maradtam – nem igazán részletezte az okokat, de tudtam, hogy szerepet játszik benne, hogy az anyja nem küldött semmilyen jelet. Arra jutottam, én is teszek egy próbát, és hazamegyek az évre – apámnak is hiányoztam már, egy-két rövid találkozónk kivételével nem mentem el a táborból. A gondolat jó volt, de rosszul sült el – ha eddig nem tudtam beilleszkedni a normális diákok közé, most már biztossá vált, hogy nem is fogok. Miután tizennégy évesen újra megérkeztem Portlandbe, teljesen idegennek éreztem magam az életemben, sodródtam ide-oda. Az évet azért lehúztam egy normális gimnáziumban, de a tizenötödik születésnapom után nem sokkal elkezdtem cigizni, stresszlevezető céllal. Rossz ötlet volt, persze, tudtam, hogy nem kéne, de úgy éreztem, ez már igazán nem oszt, nem szoroz. Amikor eltűntem az öngyújtómmal, és egy dobozzal, mindig volt időm kiszellőztetni a fejem.
Annak az évnek a nyarán visszatértem a táborba, visszaköltöztem a Hermész kabinba, és tudtam, hogy jó eséllyel el sem fogom hagyni, amíg nagykorú nem leszek. Tizenhat évesen viszont megtörtént, amire nem számítottam, hogy valaha meg fog: Az anyám elismert. Fogalmam sem volt, mi lehet a célja vele, de megjelent a fejem felett a mérleg szimbólum. Sok minden nem változott, olyan szempontból, hogy Nemesisnek nem volt kabinja, tehát maradtam Hermész gyermekei között, de mégis, az érzés nagyon más lett. Immár kimondottá vált, hogy nem illek oda. Nem sokkal később, tizenhét éves koromban kiderült, hogy Nemesis Kronosz pártjára állt a háborúban, és ekkor hallottam újra Ethanről is – biztossá vált, hogy az egykori legjobb barátom... a testvérem, és az anyám is az ellenségeim közé tartozik. Mindezek ellenére azonban nem merült fel bennem, hogy hátbaszúrjam a társaimat – akármi is történt, akármilyen helyzet is állt elő, azt olyan bűnnek gondoltam, amit nem követhetek el. Maximum elszívok még egy cigarettát, hogy megnyugtassam a gondolataim, ha már nincs jobb ötletem…
A legutóbbi egy évben, a rosszabb napjaimon ismerkedtem meg Klausszal, Hekaté fiával. A srác eléggé szét van esve, és hasonlóan keveset kommunikál az emberekkel, mint én, de azt hiszem, pont ezért kedvelem… kiváló partner, ha Kheirón, és a többi félvér tekintetétől távol csak egy cigaretta társaságában szeretne merengeni az ember, és legalább tudunk nyújtani egymásnak egy kis támogatást a káoszban.
Egyéb: A végzetes hibája, hogy azt hiszi, csak magára számíthat.
|
|
Bes[T]roll
Kezdő tollforgató
What people often desire most is the thing that is most forbidden.
Utoljára online: Aug 11, 2021 11:56:40 GMT 1
Oct 24, 2020 20:47:11 GMT 1
|
Post by Bes[T]roll on Nov 2, 2020 19:26:59 GMT 1
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Nov 2, 2020 22:19:53 GMT 1
GlobálisKellemes, tavaszias idő kísér benneteket a mai napon. Mintha semmi baj nem lenne. Mintha ez lenne maga a Béke-szigete. Milyen jó is lenne! Ám nem ez a helyzet. Mindannyian tudjátok, hogy egyre közeledik az a háború, mely elkerülhetetlen és bár tudtok fesztelenül táborozni, majdnem mindennap végig söpör a táboron az a kellemetlen félelemérzet, hogy ki tudja, mennyi időtök van még. Majdnem egy hónap telt el a Labirintus Csatája óta. Azóta mindenki összeszedte magát, amennyire lehetséges. Észrevehetitek, hogy mindenki sokkal jobban koncentrál az edzéseken és még az Aphrodité gyerekek is kiveszik részüket a készülésben, ami igazán meglepő tőlük. Kheirón igyekszik egyelőre mindent a szokott kerékvágásban tartani, mintha csak egy szokványos nyár kezdődne. De rajta is látszódnak a feszültség nyomai: mintha pár évet öregedett volna a csata óta. Hogy is ne? Futótűzként terjedt el a hír, hogy Kronosz visszatért Luke testében és ki tudja, mennyi időtök van még? Azonban az utóbbi pár nap meglehetősen kellemes volt, még az utóbbi idők és a közelgő eseményekről is megfeledkeztek kicsit. Klaus - RavenMai napod nem kezdődött a legfényesebben. Reggeli után éppen az istállóba tartottál volna, mikor sírásra leszel figyelmes. Mikor közelebb érsz, észreveszed a Hermész-kabin egyik tagját, Mia Franger-t, aki éppen a széna mögé bújva itatja az egereket. Először kicsit kényelmetlenül érzed magad, hiszen nem sok szót váltottál még vele, de mindig is kicsit… Lányosnak tartottad, pontosabban kislányosnak. A lovak körülötted prüszkölnek, egyelőre még senki nem jött ide, nyilván senki nem szeretne kitrágyázni. Még esélyed van lelécelni, ha inkább magára hagynád a lányt, de ha nem teszed, pár másodpercen belül kiszúr, mert nem nehéz, ha az ember az ajtóban áll. - Ki az? – kérdezi riadt hangon. Majd hozzászokik a szeme az ellenfényhez és felismer. – Ó, Klaus… - mondja kissé feszengve, bár nagyon igyekszik elrejteni, azért kihallod a hangjából. Imbolyogva feláll, kisöpri a hajából a szénát, amivel sikerül teljesen összeborzolnia a haját. Igazából aranyos lány, de tényleg fiatalabbnak néz ki, mint tizenöt és sokszor nem is a korához illően viselkedik. – Mit keresel itt? Mármint… Gondolom, nem trágyázni jöttél… - mondja kissé összeszedettebben. Mintha elgondolkodna valamin, majd közelebb lép hozzád. Kissé összehúzza a szemét, majd csípőre teszi a kezeit. Úgy néz ki, mint egy durcás kislány. - Erről egy szót sem, jó? Tudod, hogy ott tudok beléd szúrni, ahol fáj… - mondja kissé fenyegetően, amit csak közepesen tudsz komolyan venni. Bár tényleg volt példa arra, hogy Mia csúnyán viselkedett bosszúból, de alapvetően olyan kis bénácska, hogy nehezen hiszed el, hogy pont téged tudna megbántani. A válaszod után azonban nem marad idő nagyobb cselekvésre, mert egy harmadik figura lép be az istállóba: Billy Gibson, Dionüszosz egyik idősebb fia. Amint meglát titeket nagyon is közel egymáshoz, megtorpan, először meghökken, majd féloldalasan, sokat sejtetően elmosolyodik. - Ti meg mit csináltok itt ketten, egyedül az istállóban? – kérdezi somolyogva. Mia csak fújtat, összefonja a karját a mellkasán. - Remek… - morogja, amit csak te hallasz. Egyértelműen mindketten tőled várják a választ. Oliver - Bes[T]rollA napodat egy kis edzéssel kezdted, majd reggeli után még egy kis testépítés következett, amit összekötöttetek egy kis játékkal: a Kenu Tavon tartotok egy gyorsasági versenyt, de jól megpakoltátok a hajókat, így biztos jót tesz majd a karizmotoknak. Egy lány mert kiállni és veled együtt három fiú: Ellie Galloway az Árész bungallóból, Zacharias Atkinson az Apollón bungallóból és Isaac Mallons az Athéné bungallóból. Ellie Zacharias Isaac Egyedül Isaac-kel vagy közelebbi kapcsolatban, de a többiekkel is szoktál néha együtt edzeni, tudsz róluk ezt-azt. Mindenki a saját kenujával indul. A driádok indítják és fejezik is be a versenyt, de készülhettek valamire a najádoktól is, ők is szeretnek szórakozni veletek. A többiek tisztában vannak a képességeiddel, ezért ők is készültek trükkökkel, hogy kompenzáljanak, de te ezekről nem tudsz. Bár azért tippelni lehet. Felsorakoztok a hajók mellé. - Készen álltok, kutyák? – kérdezi félig viccelődve Ellie. - Ugyan, csak mert te a harc istenének a lánya vagy, nem jelenti azt, hogy ezt meg is nyered! – löki meg a vállát Zacharias féloldalas mosollyal. Isaac melletted csak megütögeti a hátadat, majd rád kacsint. - Azért én nem hagynám figyelmen kívül egy vizes és néha feltűnően szerencsés srác képességeit? – hívja fel a figyelmet rád Isaac. - Ugyan már, magadról akarok elterelni a figyelmet, Isaac? Athéné gyereke, heh! – nevet fel diadalittasan Ellie. Mindannyian beültök a hajótokba. A driádok izgatottan sugdolóznak. Az egyikük kissé elpirulva fordul feléd. Nem csoda, elég sok táborlakó szerint vagy jóképű, bár ezt csak a hátad mögött mondják nyilván. - Sok sikert, Oliver! – mondja félénken neked Alder, alig hallod. Ő is szemrevaló teremtés mellesleg. Majd az egyikük lassan startolni kezd. Mindannyian izgatottak vagytok. Pattanásig feszültök, elvégre a vesztes a másik három ember helyett is trágyázni fog. Végül elindultok… Charlie - PandoraA reggeled szokásosan telt. Semmi izgalmas. Reggelinél csevegsz a kabintársaiddal, igyekszel megtudni valami izgalmas: legyen az a jelenlegi helyzetről vagy valami pletyka. De csak annyit tudsz meg, hogy Silena és Beckendorf között egyre komolyabb a dolog. Valaki azt rebesgeti, hogy már le is feküdtek! De ennél többet sajnos nem tudsz meg. Ezek után egy kabintársaddal, Jared Watts-szal mész az Arénába, hiszen tegnap megbeszéltétek, hogy együtt edzetek. Egész közel álltok egymáshoz, ez részben azért is van, mert hasonlítotok, de amúgy is megértitek egymást. Mindketten érettek vagytok a korotokhoz képest. Ketten sétáltok az Aréna felé, ami ahogy mostanában lenni szokott, sokkal tömöttebb, mint régebben. Ezt már párszor meg is jegyeztétek egymásnak, de alapvetően nem zavar titeket. Annyi változott, hogy most már a bemelegítést az erdő szélén végzitek. Nem sokat beszéltek, korán van még, koncentráltok. A mozgásotok már viszonylag összeszokott. Végül visszatértek az Arénába. Először egy kis íjászattal kezdtek, Jared mutat neked egy technikát, amivel kevesebb erőfeszítéssel tudsz ugyanolyan erőset lőni. Tulajdonképpen csak a tartásodon javított kicsit. Ezután pedig áttértek a kézi tusára: mindketten kardot ragadtok. Itt te tudsz ragyogni, nem keveset tudsz javítani a srác állásán, főleg a védekezésével vannak gondok. Könnyen bekapna pár szúrást, de szerencsére te vagy annyira tapasztalt, hogy ezeket észrevedd és kijavítsd. A fiú pedig kellemes természetéből adódóan csak mosolyog, néha szabadkozik és örömmel veszi, hogy valaki segít neki. Másfél óra múlva büszkén veregetheted meg a vállát, hogy kijavította ezeket az apróságokat. Frissítő párbaj volt. Már éppen szedelőzködnétek össze, ám ekkor Kheirón baktat felétek kissé gondterhelt arccal. Görcsbe áll a gyomrod. Mégis mi történhetett? Eszedbe jut alig egy hónapja elvesztett kabin vezetőtök. Reméled, nem valami hasonló kaliberű hírt jött közölni. - Charlie, Jared… Bocsánat a zavarásért. Az a helyzet, hogy halaszthatatlan ügyem van, de a fiataloknak éppen én tartok edzést. Még nagyon kezdők – atyai szeretettel elmosolyodik, ahogy a fiatalokra néz. Tényleg nincsenek többet tizenegy-tizenhárom évesnél, vegyesen a bungallókból. – Ti viszont elég tapasztaltak vagytok, ügyesek is. Rátok bízhatnám a mai edzésüket? Még csak most kezdtünk el ismerkedni a kardforgatással és az íj helyes használatával. Leköteleznétek… - néz rátok fürkészően. Nyilván nem fogtok neki nemet mondani. Annyi mindent tett már! És az utóbbi időben teljesen le van terhelve, de emellett még vállal kiképzést is… Elképesztő ez a kentaur, fogalmatok sincs, hogy tud ennyi mindent koordinálni egyszerre. Miután beleegyeztek, kissé idegesen odasétáltok a fiatalokhoz. Elvégre még sosem tartottatok edzést, legalábbis ennyi kicsinek és kezdőnek biztosan nem. Jared feléd hajol útközben. - Mit szólsz, ha én viszem az íjászatot, te meg a kardforgatást? – súgja a füledbe. Ő is izgul. Ha beleegyezel, akkor csak bólint és bátorítóan rád mosolyog. Megérkeztek a nagyjából egy tucatnyi kölyökhöz. Akiknek eddig fingjuk sem volt a kard használatáról. Gyorsan ki kell találni valamit. Persze lehet egy kis időt húzni azzal, hogy kettéválasztjátok őket. Egy ijedt arcú fiú, aki talán a Démétér bungallóhoz tartozik, remegő hangon szól hozzád. Toby - Miss Kenway, ugye ezek nem élesek igazából? – nagyot nyel. Fogalmad sincs, honnan tudja a neved, azt meg pláne nem, miért magáz, de erről eszedbe jut, hogy neked sem ártana az övéket tudni, addig is tudsz gondolkodni. Egy másik lány válaszol neki, aki kissé morc fejet vág, de hát Héphaisztosz lányától végül is elfogadható. Mollie - Ne aggódj, Toby, ennél még én is élesebbet kovácsolok… - forgatja a szemeit kissé cinikusan. - Mollie, te ilyenek csinálsz már?! – néz rá nagy szemekkel. Kezd kicsit eluralkodni a fejetlenség, gyorsan kéne lépni valamit. Lyra - AriaFurcsa érzésed támadt, mikor felébredtél. Érezted, hogy valamiről vagy valakiről álmodtál és fontos volt, de nem tudod felidézni, és ez roppantul zavar. Egész reggel ezen kattogsz, most még a Hermész bungallóban lévő felfordulást sem veszed észre. Mielőtt még nagyobb káosz kitörhetne, lelécelsz onnan. Teszel egy frissítő sétát az Eper Földeken. Semmi izgalmas nem történik. Mintha minden rendben lenne. El is gondolkodsz kicsit az elmúlt időkön. Mit lehetett volna tenni másképp, jobban. Ezzel el is megy az idő a reggeliig. Csendesen falatozol, csak szemeddel és füleddel követed az eseményeket. A ti asztalotoknál úgyis mindig nagy a zsibongás, nem hiányzik még a te hangod is. Ráadásul kissé mérges is vagy, mert tegnap este lefekvés előtt az egyik drága kabintársad, akinek hirtelen még a nevére sem emlékszel, sikeresen leverte, majd ráejtett valamit a tőrödre, ami így kissé meghajlott. Egyszóval jelenleg használhatatlan. Így ugrik a napi terved, mert muszáj beugranod Kovácsműhelybe, ha meg akarod javíttatni. Igyekszel nem túl mérges lenni a lányra, mert valószínűleg tényleg nem direkt csinálta, de ugyan miért nem lehet egy kicsit odafigyelni? Szegényt még csak el sem ismerte a szülője és még egészen fiatal, kicsit elveszett. Ezekkel a gondolatokkal vágsz neki a Kovács Műhely felé vezető útnak. Közben igyekszel újratervezni a napodat. A Műhelyben Beckendorf fogad mosolyogva. Néha váltotok egy-két szót, egészen jófej srác. - Mi történt, Lyra? – kérdezi jókedvűen. Majd ha beavatod a részletekbe és elé teszed a tőrödet, akkor megnyugtatóan legyint. - Ne aggódj, ezt simaliba megoldom még ma. Az jó, ha délutánra kész lesz? – kérdezi tőled most már kicsit komolyabban. A munkaasztalán láthatsz félkész eszközöket, mintha egy bombát tervezne… Még beszélgethettek pár percet, de mindkettőtöknek vannak dolgai. Te például szeretnéd végre elszívni a mai első cigidet. Lesétálsz a part és az erdő közötti sávhoz. Ide nem sokan jönnek már el, magad lehetsz. Közel s távol nincs senki. Boldogan szívod a cigarettádat, sétálgatsz, mikor egyszer csak egy hang szól hozzád. Túlságosan ismered ezt a hangot, de nem mered elhinni. Mert nem lehetséges! Mégis úgy tűnik. A hang felé fordulsz. Teljesen lefagysz. Ez egy Írisz-üzenet. - Lyra? Te vagy az? Egyedül vagy, igaz? – körbe kémlel, majd ha meggyőződött erről, akkor újra rád néz, kissé elmosolyodik. Beléd vág a hiánya a féltestvérednek. Rég nem láttad. Hiányzik neked. – Figyelj rám, nincs sok időm - mély levegőt vesz, összeszedi magát. - Azt szeretném, ha csatlakoznál hozzám, ha csatlakoznál Kronoszhoz! Én nem bántam meg, és érzem, hogy ez lesz a nyertes oldal. Nem akarlak elveszíteni. És erős vagy, jó harcos és jó taktikai ember. Ilyen félistenekre mindig szükségünk van, mert képes lennél irányítani. Itt sokkal többre viheted, mint ott abban a nyeszlett Hermész-kabinban! Még csak nem is tartozunk oda! – fakad ki tipikus Ethan módra. Aztán összeszedi magát. – Figyelj, anya is itt van, beszéltem vele… Ő is örülne, ha itt láthatna és én is. Mi hárman összetartozunk, nem akarunk ellened küzdeni… - kissé szomorú lesz az arca. Mielőtt hosszabban tudnál válaszolni, félbeszakít. – Mennem kell! Nem kell most válaszolnod, gondold át. Nemsokára újból megkereslek. Hiányzol, Lyra, vigyázz magadra! – mondja még egy fáradt mosollyal, majd eltűnik, egyedül hagyva a napfénnyel, ami most már a szemedbe tűz.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Nov 3, 2020 0:59:09 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/ec/49/da/ec49da6aafa767754501c7a2fcad4c4f~jpg Pocsék reggelem volt. Annyira nem meglepő, az utóbbi időben elég ritkán ébredtem tényleg energikusan, és nagy lelkesedéssel, de most sok más tényező is közrejátszott a dologban. Az első, hogy másodpercekig éreztem úgy, hogy álom és ébrenlét között lebegek. Próbáltam megragadni az álmot, felidézni a részleteket, de abban a pillanatban, hogy koncentrálni kezdtem rá, és az agyam kitisztult, természetesen elillant az egész. Ez már eleve bosszantott, de a következő pillanatban az éjjeliszekrényem felé fordultam, és kiszúrtam Dioskouroi egyik tagját, amivel tegnap igen mostohán elbántak. Igazából már az bosszantó volt, hogy az egyik új lány a cuccaim körül matatott, de mivel bizonytalan származású volt, azt az érzést pedig jól ismertem, nem tettem megjegyzést. Amikor viszont a levert tőrre ráejtett egy dögnehéz táskát, és az erős, de nagyon vékony penge megadta magát és elhajolt, azért kicsit ráförmedtem. A sai tőrnél az egyensúly mindennél fontosabb - ha jól akarod pörgetni, és közben nem szétszabdalni az alkarod, akkor tökéletesen egyenesnek kell lennie. Mivel pedig nem állt szándékomban összevagdosni magam, ezért sejthető volt, hogy szegény tőröm a fél napot a Héphaisztosz kabinban fogja tölteni, ezzel ellehetetlenítve, hogy gyakoroljak vele. Pedig mostanában a gyakorlás volt az egyetlen dolog, ami tényleg lenyugtatta az agyamat. A Hermész kabin olyan reggelente, mint egy belbolydult méhkas, úgyhogy miután rövid időre beszabadultam mosdóba, és el tudtam végezni az alapvető higiéniai tevékenységeimet, egyszerűen felkaptam egy szürke pulcsit, és kiverekedtem magam a szobámból. Szükségem volt egy kis csendre és nyugalomra, hogy helyrerázódjak, azt pedig határozottan nem kaptam meg a kabintársaim között - ők még ezt a reggeli őrületet is sokszor "jópofának" találták. A kabin előtt állva próbáltam kitalálni, merre menjek, de megállapítottam, hogy ilyenkor még sehol nem mászkálnak túl sokan, vagyis végül az Eperföldeket céloztam. Megdöbbentően halk minden, de nehéz nem a csata emlékét (és a jövőbeliek lehetőségét látni mindenhol). Próbálunk nyugodtan táborozni (már amennyire a Félvér Tábor valaha megfelelt a nyugodt táborozás fogalmának), de igazából mindenki tudja, hogy mindjárt vége. Hogy ki tudja, honnan legközelebb, de biztos, hogy ránk ront majd egy csapat szörny, és félvér, és akiket még Kronosz maga mellé tudott állítani. Egyszer talán ő maga is eljön. Beleborzongtam a gondolatba. Egyszer talán eljön a bátyám és az anyám. Elég volt gondolni rá, és máris eszeveszettül megkívántam a nikotint, úgyhogy turkálni kezdtem a pulcsim zsebében a cigisdobozomért... hogy rádöbbenjek, bentfelejtettem a kabinban. Fantasztikus. El kellett valahogy terelnem a gondolataimat, mert tudtam, hogy ha anyán és Ethanen kezdek rágódni, csak rosszabb lesz. Úgyhogy jöttek a racionalitások. Mivel a tőröm a mai napon jó eséllyel használhatatlan lesz - jó lett volna azt gondolni, hogy a Héphaisztosz kabinosok ráérnek majd, és gyorsan helyrekalapálják, de ők is elég elfoglaltak voltak mostanában - ezért alternatív edzéseket kell keresnem. A tőrdobálás mindig jól jön, és talán gyakorolnom kéne a karddal is... nem igazán szeretem, de sosem árt. Délután pedig be akartam ugrani az Athénésekhez, hogy átfussunk néhány taktikai lehetőséget... Sikerrel jártam, eltereltem a gondolataimat, és már viszonylag józanul érkeztem meg a reggelihez. A kabinban kezdődött őrület az asztalnál is folytatódott, de ezt már megszoktam - néha akad egy-egy megjegyzés, amin lehet is egy jót mosolyogni. Némi ételt természetesen ezúttal is odavittem a tűzhöz - kicsit kínos volt a helyzetem, mióta tudtuk, hogy Nemesis az ellenségeink oldalán áll, az első áldozatnál a csata után elég pocsékul is éreztem magam... de azóta arra jutottam, oldalak ide vagy oda, az anyámról van szó. Ha már egy kabin sem jutott neki, annyi a legkevesebb, hogy én neki ajánlom fel az étkezéseim egy részét. - Fogadd el a felajánlásom, Nemesis - suttogtam, majd a tűzbe dobtam az ételt, és visszasétáltam az asztalhoz. Megkentem egy pirítóst, töltöttem egy adag gyümölcslevet, és némán hallgattam, ahogy az egyik, nálam egy-két évvel fiatalabb srác épp a tegnapi edzésének - egyébként tényleg meglehetősen komikus - részleteit ecseteli. Reggeli után összeszedem a tőreimet, és zsebrevágom a cigisdobozomat is - egy harmadik kört nem akarok tenni - majd átsétálok a kovácsműhelyhez. Beckendorf jókedvűnek tűnik, mint mindig. Kedvelem a srácot, bár ahogy senki mással, úgy vele sem beszélek különösebben sokat. De általában mosolyog, segítőkész, egyszerűen jól érzi magát az ember a környezetében, szóval én is visszamosolygok rá, mikor köszönt. - Tudsz kezdeni valamit vele? - teszem elé az egyik tőrt. - Történt egy kis baleset tegnap éjjel, ez a fegyver pedig jelen állapotában gyakorlatilag használhatatlan. Beckendorf szerencsére optimista. - Ne aggódj, ezt simaliba megoldom még ma. Az jó, ha délutánra kész lesz? - kérdezi, mire láthatóan felcsillan a szemem. - Tökéletes - ezek szerint ma még edzhetek is vele. - Nagyon köszönöm! Egy pillanatra, mielőtt elbúcsúzok, még végigpillantok a műhelyben, és észreveszem az eszközöket a munkaasztalon - igazi bizonyítékai annak, hogy mindannyian próbálunk megfeledkezni a helyzetről, de valójában egyikünk sem tud. Akármit tervez, annak már köze van a háborúhoz. Szeretnék rákérdezni, de egy pillanatra elkapom a tekintetét ahogy dolgozik, és arra jutok, inkább nem teszem. Beckendorfot azért bírom, mert általában jókedvű. Nem akarom szétzúzni a hangulatát azzal, hogy rákérdezek olyasmire, amire nem kéne. Talán ez is az oka (meg a reggeli feledékenységem), hogy mikor ismét kilépek a szabadba, már tényleg nagyon vágyom arra a nyomorult cigire. Ezúttal a partot célzom. Kitapasztaltam már, hol nem szokott lenni senki, és a tenger illata, valamint az egyre magasabbra kúszó nap tényleg jókedvre derít. A keserédes reggel után egy egészen jó napnak nézek elébe. Meggyújtom a cigarettát, és próbálom lassan szívni, hogy tovább mászkálhassak. Aztán egyszer csak mintha a nevemen szólítana valaki. Nem. Nem valaki. Pontosan tudom, ki, de először azt gondolom, hallucinálok. Látták hűséget esküdni Kronosznak, nem lehet itt... lassan fordulok meg, még mindig kezemben a füstölgő cigivel. Egy Írisz üzenet az, de tényleg Ethantől. Megkockáztatta, hogy üzenjen a táborba... láthatóan ő is tisztában van azzal, hogy pontosan mennyire problémás ötlet ez, mert körbenéz. - Egyedül vagy, igaz? - kicsit kábán bólintok, mire elmosolyodik. Borzalmasan hiányzott. Igazából tényleg ő volt az egyetlen a táborban, aki tényleg a barátom volt, és nem csak kedves ismerős szintjéig emelkedett, azokban az években, amikor először idekerültem. Amióta pedig tudtam, hogy a féltestvérem, beszélni is akartam vele, tisztázni a helyzetet, de mivel egy háború két ellentétes oldalán álltunk, ez enyhén szólva is a lehetetlen kategóriába esett. Ő sokkal hamarabb meghozott egy döntést, minthogy én egyáltalán gondolkodhattam volna azon, mi legyen a következő lépés. - Figyelj rám, nincs sok időm. - kezdi, és csak röviden válaszolok. - Rendben. - mondom, mire vesz egy mély levegőt. Látszik, hogy nehezére esik beszélni. - Azt szeretném, ha csatlakoznál hozzám, ha csatlakoznál Kronoszhoz! Én nem bántam meg, és érzem, hogy ez lesz a nyertes oldal. Nem akarlak elveszíteni. És erős vagy, jó harcos és jó taktikai ember. Ilyen félistenekre mindig szükségünk van, mert képes lennél irányítani. Itt sokkal többre viheted, mint ott abban a nyeszlett Hermész-kabinban! Még csak nem is tartozunk oda!Ez az egész gondolatmenet nagyon jellemző Ethanre. Azonnal eszembe jut, amikor még mindketten bizonytalan származásúak voltunk, és rengeteget gondolkodtunk azon, ki lehet az anyánk. Engem is megviselt a dolog, de ő sokkal jobban a szívére vette. Nem bántam meg... Az a baj, hogy ez sem lep meg igazán - mindig is makacs volt, ha egyszer elhatározott valamit, kitartott mellette. Ebben is hasonlítottunk. Egy kicsit megrázom a fejem, és már kezdenék beszélni, azonban folytatja. - Figyelj, anya is itt van, beszéltem vele… Ő is örülne, ha itt láthatna és én is. Mi hárman összetartozunk, nem akarunk ellened küzdeni…Ez a mondat viszont túlságosan is talál - nem, nem vagyok sem naiv, sem idióta. Nem képzeltem rögtön azt, hogy a bosszú istennője majd fogja a félvér fiát és a félvér lányát, és egy szép, bájos csonka családként elfoglalják az Olimposzt... ezzel a koncepcióval akkor is bőven lett volna gond, ha a hadsereget, amibe mindketten beálltak, történetesen nem Kronosz vezeti. De... a baj az volt, hogy ugyanazt éreztem, amit ő mondott. Nem akartam ellenük küzdeni. Amióta a Labirintus csatája lezajlott, és sok részlet tisztázódott, rengeteget járt a fejemben a gondolat, hogy ha nyerünk, ha legyőzzük Kronoszt... ők akkor is elveszettek számomra. Az anyámat sose fogom megismerni, sosem lesz több számomra, mint egy ellenséges kisisten, és a mérleg a fejem felett tizenhat éves koromban. Ethannel pedig sosem lehetünk újra barátok, és sosem lehetünk igazán testvérek sem. Ebbe nem akartam belegondolni. Még abban sem vagyok biztos, mit kéne mondanom, de nyitom a számat... - Ethan, meg kell érte... - azonban nem tudom befejezni a mondatot. - Mennem kell! Nem kell most válaszolnod, gondold át. Nemsokára újból megkereslek. Hiányzol, Lyra, vigyázz magadra!Felsóhajtok, és válaszolok. - Te is - bólintok az utolsó mondatára, és én is visszamosolygok. - Majd akkor... beszélünk. Mindenképp. Elég röhejes válasz volt. Igazából számíthattam volna erre az üzenetre... nem, nem erről van szó... fel kellett volna készülnöm arra, hogy a döntésemnek következményei lesznek. Hogy nem fog ott véget érni a dolog, hogy az "Olimposzt választottam, és kész". Túl egyszerű lett volna, és igazság szerint én sem voltam elég szívtelen ahhoz, hogy a választás egyszerű legyen. Lenéztem a cigarettámra, ami lassan leégett, és szívtam belőle egy utolsót, mielőtt elnyomtam volna. "Nemsokára újból megkereslek." Tehát ki kell találnom, mit válaszoljak. Hogy hogy próbáljam meggyőzni, mert úgy éreztem, muszáj megpróbálnom. Egyúttal pedig azt is tudtam, hogy az Írisz üzenetről hallgatni fogok, mint a sír. Ez az én ügyem volt. Senkinek nem volt köze hozzá, és senkit nem is akartam belekeverni.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
|
Post by Pandora on Nov 3, 2020 10:48:37 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/e9/f1/52/e9f15245398b10cbc7fba5d978fbfc0b~jpg #s://i~pinimg~com/564x/e9/f1/52/e9f15245398b10cbc7fba5d978fbfc0b~jpg A reggelem a megszokott mederben zajlott le. Mint mindig, most is jóval a testvéreim előtt ébredtem fel. Végignéztem alvó féltestvéreimen, és akaratlanul is elmosolyodtam – néha még most is hihetetlennek találtam, hogy itt lehetek. Az idilli kép nem sokáig szórakoztat: az üres, érintetlen ágyak és hátrahagyott tárgyak látványa minden reggel arcon csap, mint egy emlékeztető, hogy az elmúlt hónap eseményeivel a csatánknak nincs vége. Sőt! Még csak most kezdődik.
Mire a testvéreim ébredezni kezdtek, én már rég felöltöztem. A hajamat összefogtam egy aprócska copfba, az elálló, össze nem érő tincseket néhány hullámcsattal tűztem félre. A kedvenc zenekaros pólóim közül találomra kiválasztottam egyet, és mivel úgy tűnt, kellemes időnk lesz, egy kényelmes, félhosszú farmert húztam fel mellé. Felvettem a karperecem, majd a többi holmimra pillantottam, de végül arra jutottam, hogy edzés előtt úgyis vissza fogok térni a kabinba. A reggeli a szokásos őrületes hangzavarral telt, de ezt csak kevesen bánták. Valamelyik öcsém dalra fakadt. A mi asztalunknál ez aligha nevezhető váratlan fordulatnak. Néha még engem is magával ragad a hév, és énekelek egy kicsit, de ez inkább vacsoránál fordul elő. A zenés mulatozásaink a csata óta megritkultak - a kabinvezetőnk és testvéreink elvesztése mindannyiunkat lesújtott. Csendben hallgatom a testvéreim csevegését és ökörködését. Én ugyan sosem voltam nagy pletykafészek, egy ilyen helyen nem árt, ha az ember hegyezi a fülét, hátha a sok butaságból kiszűr valami hasznos információt. Ma Silena és Beckendorf kapcsolata került terítékre, ami bár roppant izgalmas és zaftos téma, de a "hasznos" címke alá aligha helyezhető, így a beszélgetésre alig-alig figyeltem oda. Mielőtt enni kezdtem, néhány kisebb gyerekkel együtt én is áldozatot ajánlottam apámnak. Egy pillanatra elcsíptem az egyik hasonló korú lányt, aki az áldozata után visszatért a Hermész-kabinhoz.
Hamar végeztem az étkezéssel. Az asztal felett összemosolyogtam Jareddel, hogy jelezzem, folytassa nyugodtan az evést, mert megvárom. Úgyis együtt fogunk menni az arénához. A srác nagyon gyorsan szívemhez nőtt. A táborban sok barátra leltem a testvéreim és a többi félvér közt is, de volt valami extra kettőnk közt. Talán a hasonlóságukból fakadt az egyetértés, talán másból. Ráadás gyanánt a labirintus csatája óta ez a kötődés erősödött, legalábbis részemről. Komolyan féltem tőle, hogy elveszíthetem a fiút. Gyakran elgondolkoztam azon, hogy vajon Jared is így érez-e velem kapcsolatban, de igyekeztem nem túlgondolni.
Imádom a reggeli edzéseket. Sosem voltam az az álomszuszék típus, szinte mindig együtt ébredek a pirkadattal, mintha engem is a felkelő nap rántana magával minden áldott reggel. Mivel ilyenkor még egyikünk sem túl beszédes, a bemelegítés megszokott csendjét csak egy-egy rövidke szóváltás szakítjuk meg. A mozdulataink szinte teljesen szinkronban vannak, megszoktuk egymás jelenlétét. A bemelegítés végeztével, az arénába való visszatérés után gyorsan megegyezünk a haditervben: előbb Jared segít nekem az íjászatban, utána én vezetem az edzést egy kis kardforgatással. Kerestünk egy kevésvé zsúfolt placcot, és belevágtunk. Az edzésünk kellemes hangulatban telt. Az íjászkodás szokatlanul gördülékenyen ment. Jared jó tanárnak bizonyult, a segítségével gyorsan finomítottunk a technikámon. Mint mindig, most is a tartásomat kellett egy kicsit helyre tenni. A képességeim az íjászat terén a többi isten gyermekeihez képest természetesen még így is kiemelkedőek, de a testvéreim között szinte átlagosnak számítanak. Hiába az örökletes tehetség, a karddal való dinamikus küzdelem sokkal nagyobb teret biztosít a képességeim kiaknázásához. Az íjászedzés végeztével a csuklómon fityegő kígyós karperecre tévedt a tekintetem – máig sem értettem, miért pont egy íjat küldött nekem az apám. Sokkal jobb helye lenne például Jarednél - ő biztosan méltó módon tudná használni. Egy lángoló pengéjű kard – na, az már lenne valami!
Amint előkerültek a kardok, a harcmodorom egészen megváltozott. Magabiztosabb, összeszedettebb lettem, játszi könnyedséggel forgatom mennyei bronzkardomat, Napkitörést. Örömmel segítettem a fiúnak, mivel hamar észrevettem a hibáit, és rögtön tudtam, min kell változtatnia. Ha kardról volt szó, Jared könnyű ellenfél, nagyon egyszerű áttörni a védelmét. Mindketten azon vagyunk, hogy ezeket a hibákat kijavítsuk. A másfél órányi tikkasztó hadonászás meg is hozta a gyümölcsét - sikerült kiütnie a kezemből Napkitörést még azelőtt, hogy újabb ellentámadásba kezdhettem volna. Eddig egyszer sem sikerült neki. Büszkén megveregettem a vállát, és gyorsan újra átismételtük vele, mire kell figyelnünk.
Már épp távozni készültünk, mikor Kheirón megjelent. Görcsbe rándult a gyomrom, és arcomról is lerítt az aggodalom (és talán a félelem). A kentaur az utóbbi hetekben szinte mindig csak valami nagy bajnál keresett fel minket. A csata után Lee halálát is alig volt időm kiheverni, annyi dolgom akadt a gyengélkedőn. Istenek, remélem, semmi komoly! – Charlie, Jared… Bocsánat a zavarásért. Az a helyzet, hogy halaszthatatlan ügyem van, de a fiataloknak éppen én tartok edzést. Még nagyon kezdők. Ti viszont elég tapasztaltak vagytok, ügyesek is. Rátok bízhatnám a mai edzésüket? Még csak most kezdtünk el ismerkedni a kardforgatással és az íj helyes használatával. Leköteleznétek… Hatalmas kő esett le a szívemről Kheirón kérése hallatán. Természetes volt, hogy beleegyeztünk. Ha ezzel leemelhetünk némi terhet a válláról, ez a legkevesebb, amit tehetünk. Miután Kheirón magunkra hagyott a kicsikkel, összenéztem Jareddel, és kissé idegesen elmosolyodtam. Ugyanaz járt a fejünkben, sosem tartottunk még edzést kicsiknek. Egymás hibáit kijavítani korántsem ugyanaz, mint kezdőket elindítani egy úton, de... Kihívás elfogadva! – Mit szólsz, ha én viszem az íjászatot, te meg a kardforgatást? – fordult felém Jared. Hallok a hangján az izgatottságot. Valószínűleg az enyém is hasonlóan cseng. – Benne vagyok – biccentettem. A mosolya megnyugtatott egy kicsit, de ez a nyugalom azonnal elszállt, amint megálltunk a kicsik mellett. Gyorsan megszámoltam őket – tizenketten vannak. Mind újak, mind amatőrök, sokuknak még az arca sem rémlett az étkezésekről, nemhogy a nevük vagy kabinjuk. Lázasan gondolkoztam, hogyan is lássunk hozzá. Válasszuk szét őket? Vagy tartsuk egyben? Fiúk ide hozzám, lányok Jaredhez? Vagy fordítva? Ó, hogyaza... – Miss Kenway, ugye ezek nem élesek igazából? – A vezetéknevem kizökkent a gondolatmenetből, a hang forrásához fordultam. Egy ijedt arcú kisfiú. Gőzöm sincs, hogy hívják. Muszáj lesz bemutatkozniuk, legalább azzal is nyerünk egy kicsi időt, amit gondolkodással tölthetünk. Biztatóan rámosolyogtam, és már válaszra nyitottam a szám, de egy kislány félbeszakított. – Ne aggódj, Toby, ennél még én is élesebbet kovácsolok… – Mollie, te ilyenek csinálsz már?! Egyik gyerekről a másikra kapkodom a fejem. Bár a helyzet nem volt vicces, kínomban nevetnem kellett. Újfent Jared szemébe néztem, hátha neki akad ötlete, mihez is kezdjünk. Láthatóan ő is hasonlóan tanácstalan, ezért a kezembe vettem a gyeplőt. Éles, magas hangon füttyentettem egyet, hogy felhívjam magamra a többi izgő-mozgó félistenpalánta figyelmét. – Nos, fiúk-lányok! – kezdtem kissé megemelt, határozott hanggal, hogy biztosan ne kezdjék újra a lármázást. – Az én nevem Charlotte. Nevezzetek csak Charlie-nak vagy Lottie-nak, és tegezzetek légyszi. Tizenhét leszek, az nem olyan öreg – mosolyodom el, és Toby nevű fiúra pillantok. – Őt Jarednek hívják – mutattam a barátomra. Elhallgattam néhány másodpercre, hogy Jared is üdvözölhesse a gyerekeket, majd valamivel lágyabb hangon folytattam. – Kezdetnek mindenki bemutatkozik, rendben? Szeretnénk tudni a neveteket – mondtam, közben próbáltam összeszedni a gondolataimat. – A többit majd utána elmondom.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Nov 11, 2020 11:54:38 GMT 1
Utálom a reggeleket. Általában az a tény is elég hogy elrontsa őket, hogy reggelre esnek, de a mai különösen ramatynak ígérkezett. Azért sikerült valami ehetőt találni reggelire és már ép azon gondolkodtam hol tudok még elbújni egy szál cigire, és úgy egyébként is meddig elég még ami van amikor meghallottam a hüppögést.
„Nem, ehhez nekem semmi közöm.” Már tovább is mennék, de elég elkeseredetten hangzik. „Hogy az a…” Összeszorítom a fogaim, de végül csak vesztesen sóhajtok egyet. „A fenébe ezzel nekem is lenne okom bőgni.”
A lehető leghalkabban közelebb megyek, közben a zsebeimben matatok, hátha találok valamit ami legalább nekem segít hogy jobb kedvem legyen.
-Helló!- Köszönök rá a lányra, amikor már elég közel vagyok, hogy mindenképpen észrevegyen. –Tudod, számtalan jobb hely van ennél a táborban arra, hogy ki sírd magad.- „Az egyik a saját szobád...Shhh… Ne legyél gonosz!”- Szóval mért pont ezt a csodás lószaros épületet választottad?- Kérdezem és közben, ha ül valahol akkor oda ülök mellé vagy vele szemben.
-Mi van ha én is ép egy helyet keresek sírni? Nagyobb rá az esély, mint arra hogy trágyázzak.- Nem tudom nem kinevetni a megjegyzését, és azt, ahogy az egész kinéz.
-Hallgatok mint a sír.- Mondom, nevetve és a kezemmel teszek egy mozdulatot a szám ellőt mintha cipzárat húznék rá. Ahogy megjelenik, Billi tudom, hogy a reggeli cigimnek már kampó. Sóhajtok egy kisebbet, remélem még maradt a vicces nyalókából, vajon kiszúrná valaki?
-Helló Billy!- Köszönök és még egy csókot is dobok felé. Közben felállok, így még közelebb kerülök a lányhoz. -Tudod, ép az a egereket itattam amikor a kicsi Mia- Közben átkarolom a vállát.- Rám talált ezen a helyen. Aztán itt maradt beszélgetni. Hát nem egy tündér, hogy így törődik, a többiekkel?- És közben szorosabban magamhoz húzom a lányt.- Pedig van itt néhány nagyon takaros gerenda. –Mutatok felfelé.
-De. Ha már megérkeztél, ki ganajozni a lovakat a világért sem tartanánk fel.
|
|
Bes[T]roll
Kezdő tollforgató
What people often desire most is the thing that is most forbidden.
Utoljára online: Aug 11, 2021 11:56:40 GMT 1
Oct 24, 2020 20:47:11 GMT 1
|
Post by Bes[T]roll on Nov 13, 2020 22:11:35 GMT 1
A nap eleji edzés és az azt követõ kiadós reggeli után mi más jöhetne, mint a napi testépítés. Neki is álltam volna egyedül, ám Isaac haverom egy egész jó gondolattal állt elõ, hogy hogyan lehetne még ezt is hangulatossá tenni. Az ötlet nem más volt, mint egy gyorsasági verseny jól megpakolt kenukkal, hol máshol, mint a Kenu Tavon. Felbukkan még 2 ismerõs arc is: Ellie és Zacharias. Nem tudok róluk túl sokat de eddig nem tūntek rossz arcoknak. Úgy tūnik õket is érdekli ez a kis verseny. Hogy tétje is legyen, kitalálták, hogy a vesztes fog trágyázni a többiek helyett is, szóval nem nagyon kéne veszíteni.
A driádok fogják indítani a versenyt, meg gondolom befejezni is. Elkezdünk felsorakozni s közben azon gondolkozom, hogy vajon miféle vizes trükkökkel álljak elõ amik segíthetnek majd elsõnek célba érni és megúszni a trágyázást. Nem mellesleg arról sem szabad megfeledkeznem, hogy mi van ha a többiek is terveznek majd valamit. Nos az elsõ trükk már meg is van. A többiek éppen cseverésznek de ez épp kapóra jön nekem, mert addig többnyire a vízre tudok összpontosítani és "felizzítani" hogy majd valamilyen kezdõ löket féleséget tudjak magamnak adni rögtön startoláskor. A baj csak az, hogy még sosem csináltam ilyet és vagy túl kicsi lesz a löket vagy túl nagy és a végén még az egész kenu fogja magát és felfordúl velem meg a "rakománnyal" együtt. Remélem a szerencsém nem fog cserben hagyni pont most. Isaac közben megütögeti a hátam meg rám kacsint de éppen a vízre koncentrálok ezért csak egy kis ideig fordulok felé és biccentek egyet majd fordulnék is vissza de akkor feltūnik, hogy egy kissé elpirult driád éppen felém fordul. Csupán egy pillanatra terveztem rápillantani, de a tekintetem mégis az õ gyönyörū szemeiben ragadt. Még a vízre való összpontosításomról is majdnem elterelte a figyelmem de akkor végigfutott bennem egy gondolat ami miatt még erōteljesebben kezdtem összpontosítani a vízre: Nyernem kell!
A lány mondott valamit, talán valami olyasmit, hogy sok sikert de annyira máshol járt az eszem és nem mellesleg nem is mondta túl hangosan így nem vagyok benne biztos, hogy ezt mondta. Igazából mióta a táborban vagyok igyekeztem megfeledkezni minden rosszról ami történt velem a tábor elõtt és próbáltam nem túl komoly kapcsolatokat kiépíteni az elmúlt idõben, így szinte meg se fordult még a fejemben se egy túl komoly barátság, se szerelem. Igaz, hogy jópár srácot és lányt ismerek de szinte mind csak haver vagy barát és sosem gondoltam ennél többre de ez az elbūvölõ driád szempár a felszínre próbál hozni egy érzést a szívem mélyérõl ami ellen így hirtelen nem is ellenkezem, olyan, mintha nem is én lennék.
Közben még mindig öszpontosítok a vízre, vissza is fordultam közben és elkezdek komolyabban hozzáállni ehhez a baráti kis versenyhez. Sokkal határozottabnak érzem magam és egyre jobban koncentrálok, hogy jól sikerüljön ez a kis vizinitróm hiszen akár ezzel az egy trükkel is van esélyem megnyerni a versenyt.
Az egyik driád startol és én villanó gyorsasággal be is vetem az én kis trükkömet.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Nov 19, 2020 16:53:50 GMT 1
Charlie - PandoraA káosz azonnal abbamarad, amint füttyentesz egyet, de azért izegnek mozognak, sutyorognak és nevetgélnek tovább. Jared láthatóan magához tér, amint kimondod a nevét és előre lép. A szokásos laza félmosolyát látod, majd int egyet. - Sziasztok! Jared vagyok, Lottie kabintársa az Apollón házból. Mivel Kheirón-nak dolga akadt, ma kivételesen mi fogunk veletek edzeni, ha nem baj – mosolyog továbbra is, majd visszaadja neked a szót. A bemutatkozás ötletét vegyesen fogadták: volt, akinek felcsillant a szeme, de volt olyan is, mint Mollie, aki a szemét forgatta és fújtatott, hogy mekkora baromság ez. De mivel a nagyobb résznek tetszett, ezért egyelőre nyert ügyed van. Egy ideig nem mer senki megszólalni, de nagy meglepetésedre Mollie kezdi el. - Na, jó, ne legyünk már ennyire beszariak! – morogja, majd előre lép. – Mollie vagyok a Héphaisztosz bungalóból. Tizennégy éves vagyok. Ugye, elég ennyi? – nyafogja, majd mivel Jared bólint neki, visszalép. Mollie Egy újabb lány lép előre, ő talán még idősebb. - Sziasztok! Nakamoto Gemmei vagyok, egyelőre ismeretlen szülőtől – mondja kicsit szomorkásan, de mosolyogva. – Ő… Én tizenöt éves vagyok. Már tapasztaltabb kicsit, de azért még nem elég jó… - mondja zavartan, majd visszalép, szemét le sem tudja venni Jared-ről. Gemmei Következik egy fiú. Jack - Jack Lawson. Szintén Héphaisztosz bungaló. Tizenöt éves vagyok – biccent neked, majd visszalép. Nem néz ki valami jókedvűnek, sőt kifejezetten zárkózottnak tűnik. Nem sok időd van ezen morfondírozni, mert egy testvérpár lép előre. A lány nagyon kicsi, talán hétéves, ha van. A bátyja kezét markolja erősen. Félősnek tűnik. Igazából mindketten olyan elveszett látványt nyújtanak. Lily és George - Helló… Mi csak pár hete jöttünk. Egyelőre ismeretlen szülők természetesen – nagyon izgul szegény. – Őőő… Én George vagyok, ő pedig Lily Rogers. Én tíz éves vagyok, ő pedig hat múlt, pár hónap múlva tölti a hetet. Igen, elég fiatalok vagyunk. Sajnos, az emberi szülőnk… - Lily szomorúan rángatni kezdi a bátyja pólóját, így ő is elhallgat. Nagyon kellemetlen és szomorú pillanat ez. Már érted, mi ez az elhagyatottság körülöttük. – Bocsánat… - mondja végül, visszalép, de még eszébe jut valami. – Jaj, és ne haragudjatok Lily-re, ha nem válaszol. Némán született – mosolyog a testvérére szeretetteljesen, majd tényleg visszalépnek. Jared a válladra teszi a kezét, szinte vigasztalásképp. Mindketten érzitek, milyen szerencsések vagytok. - Köszönjük, hogy ilyen bátrak vagytok… - motyogja végül társad. Fél percig senki nem megy ki, mert mindenkit megrázott a dolog, de aztán végül egy nagyon aranyos, félénk, szőke kislány lép előre. Esme - Helló! – integet. – Esme Royven vagyok. Aphrodité lánya… - mondjuk, ezt tényleg nem volt nehéz kitalálni. – Bevallom, kicsit félek ettől… - mondja egy ideges mosollyal. – Ó, és tizenkét éves vagyok… - fejezi be, majd szinte rögtön utána jön is a következő. Őt már ismeritek. Toby - Igen, Toby vagyok a Démétér házból… Tizenkét éves szintén – hadarja, majd elpirultan visszalép. Toby után egy idősebb és határozottabb lány lép előre. Cathy - Sziasztok! Catherine Baron vagyok, szólítsatok csak Cathy-nek akár… Athéné az anyám és tizennégy éves vagyok… - mondja. Nem tűnik mogorvának, csak elég… Céltudatosnak. Ezután egy félénkebb kislány lép előre. - Helló! – cincogja. Nagyon aranyos amúgy. – A nevem Eloise Hayse és Dionüszosz az apám. Öm… Kilenc éves vagyok… - riadtan néz körbe, majd visszalép és szinte elbújik a nagyobb Esme mögött, aki csak rámosolyog bátorítóan. EloiseEgy barátságos fiú lép előre, aki eddig meg rólad nem vette le a szemét. Annyira zavarban van melletted, hogy észre sem veszi a göröngyöt, pofára esik. A többiek kinevetik, de Jared vagy te felsegíthetitek. Ő ettől még inkább zavarba jön, de beletúr a hajába és habogni kezd. - Ó, bocsánat… Szóval én… Izé… Lewis Price vagyok, de sokan csak LP-nek szólítanak. Hermész az apám, igen, igen… Ja, és tizenhárom éves vagyok… - motyogja még, majd egy félénk mosolyt ereszt meg feléd. Mollie csak a bordái közé könyököl. - Mi van, hősszerelmes? – vigyorog rá gonoszan, mire Lewis csak a tarkóját vakarja zavartan. LP Következőként ismét egy szőke lány lép előre. Sarah - Sziasztok! – mondja kissé unottan. – Sarah Bennett vagyok, tizennégy éves és ismeretlen szülőktől. Na, mindegy… - mondja kissé lemondóan, legyint is, majd visszalép. Jared szeretne valamit mondani, hogy jobban érezze magát, de nem tud. Eltelik fél perc, nem történik semmi. De ha nem tévedsz, kéne még valakinek lenni. Jared is realizálja és ha te nem teszed, ő szólal meg. - Srácok… Valaki még nem volt… Ki az? – kérdezi, szemével keresi. Nem nagyon tudja megtalálni, mert elbújt Jack mögött, azonban ő odébb áll és ekkor megpillantjátok, miért bújt el eddig. Antoine - Sziasztok! – hebegi a kisfiú szomorúan. Láthatóan nagyon szégyelli, ahogy kinéz, egész végig a földet bámulja. – Antoine Lott vagyok, Árész bungaló. Nyolc éves… - hadarja nagyon halkan, majd visszalép Jack mögé, aki a szemeit forgatja, de nem foglalkozik tovább vele. Vége tehát a bemutatkozásnak. Jared egy pillanatra rád néz, majd megszólal. - Köszönjük! Nagyon örülünk, hogy veletek dolgozhatunk és reméljük, ti is élvezni fogjátok és hasznosnak ítélitek majd. Arra gondoltunk, hogy kétfelé osztanánk titeket. Egyik fele velem jön íjászkodni, közben a másik Lottie-val kardvívást tanul, majd csere. Ez így jó? – nem kaptok ellenkező szavakat, szóval a csapat felénél megtörve két részre osztjátok őket. Hozzád kerül Cathy, Antoine, Sarah, Gemmei (aki láthatóan csalódott, hogy nem Jared-del megy, de cserébe LP is az, aki meg Jared-nél van), Eloise és Toby is, a többiek odébb mennek Jared-del. Ám előtte még rád kacsint, rád mosolyog biztatásképpen és int. Magad maradtál ezzel a hat kölyökkel. Már előttük vannak a fakardok, úgy tűnik, Kheirón eljutott már idáig velük. De ennél többet nem tudsz. A kezükbe veszik szépen lassan, tapasztalt szemeddel könnyedén felméred, ki milyen szinten áll nagyjából. Ahogy az várható volt, Gemmei elég jól tartja azonnal, az állása is szuper. Cathy is egész ügyes, de neki a tartása és állása nem elég jó. Toby és Sarah elég félősek, de próbálkoznak, csak szegények elég kezdők. Antoine azonban még csak meg sem fogja a kardot. Csak bámul rá és nem szól semmit. Talán ki kéne deríteni, ki mennyit tud a kardforgatásról alapvetően, előző tapasztalatok, ilyesmik. A nagyobbak kissé türelmetlenül várják, hogy kezdődjön az edzés, a kisebbek pedig nagyon próbálkoznak és reménykedve néznek, hogy segítesz nekik. Antoine pedig továbbra is a földet bámulja…
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Nov 19, 2020 18:13:00 GMT 1
Klaus - Raven Mia közepesen értékeli a megjelenésedet. Habár az igaz, hogy kizökkentetted és azonnal abbahagyta a sírást, de attól még mérgesen néz rád. De úgy tűnik, azzal elégedett volt, ahogy reagáltál arra, hogy nem mondhatod el senkinek. Billy érdeklődve néz rátok, várja a szaftos történetet. Azonban mikor látja, hogy Mia mennyire igyekszik elhúzódni tőled, csak lebiggyeszti az ajkát és legyint. Eddig tartott a figyelme. - Á, húzzatok inkább a fenébe, ez még csak nem is érdekes… - mondja csalódottan, ám a következő pillanatban mégis felcsillan a szeme. Ugyanis Mia megelégelte, hogy a közelében vagy és támadásba lendült. Sajnos, nem veszed észre időben a dolgot, így védekezni sem marad időd. A lány egész egyszerűen belekönyököl a hasadba, ami valljuk be, nem kellemes. Még szerencse, hogy ő is bénázik, így nem sikerült neki teljes erővel, mert a végén lecsúszik a keze. De így is fáj és azonnal elengeded a lányt, aki meglepő sebességgel elszökken mellőled. Mérges szemét látod csak és a hangját hallod. - Ha még egyszer a közelembe merészkedsz, te Freak én esküszöm, nem állok jót magamért! – kiabálja eltorzult arccal, de te még így sem ijedsz meg tőle. Majd megfordul és kicsörtet az istállóból. Billy csak halálra kacagja magát az eseten, majd melléd lép és a válladra teszi a kezét. - Haver, elég bénán megy ez a felszedés. Amúgy is, nem vagy kicsit idős hozzá? – néz rád vigyorogva, még mindig jót mulat rajtatok. Egészen biztosan lehetsz benne, hogy hamarosan máshonnan is hallani fogod a Mia és Klaus párost. De hát, ez a Félvér Tábor… Te lassan összeszeded magad. - Haver, ha már így itt vagy, nem maradnál velem lószart szedni? Akkor talán elfelejtem ezt az esetet… - néz rád könyörögve. Te pedig sebesen elkezdesz imádkozni az összes istenséghez, akit csak ismersz, hogy segítsenek már, küldjenek valamit vagy valakit, hogy eltűnhess innen. Felőled akár fel is robbanhatna ez a hely, csak ne kelljen maradnod, ugyanis rossz emlékek kötnek ide. Még amikor kisebb voltál, az idősebbek bizony előszeretettel szívattak, mert furának tartottak. Ezek közé tartozott az, hogy a WC kagylóba dugták a fejed vagy az összeszedett lócitromba dobtak. Nem valami jó élmények… Már épp azon töröd a fejed, hogy mivel tudnád kihúzni magad a csávából, amikor is olyan történik, amire nem számítasz: megérkezik a felmentő sereg egy srác képében. - Hálló, Klaus-t keresem! – köszön viccesen. Fogalmad sincs, ki ő, de úgy tűnik, ő sem ismer téged. Ha válaszolsz neki, akkor csak biccent. – Asszem, velem kéne jönnöd. Mr. D beszélni akar veled… - mondja, majd várja, hogy csatlakozz hozzá. Billy csak nagyon szomorúan néz, majd sóhajt és a kezébe veszi a lapátot és nekiáll a szarszedésnek… Te pedig először örülsz a fejednek, hogy megszabadulsz ettől a feladattól, de amint sétálni kezdtek, elfog egy kényelmetlen érzés. Azért ha Mr. D, Dionüszosz, a táborvezető hívat, azért az már baj… Azon gondolkodsz, vajon rájöttek-e a vicces dolgaidra. Pedig te annyira vigyáztál! Ha megkérdezed a srácot, hogy miért mentek, ő is csak a vállát rántja, hogy fogalma sincs. Oké, véged van… Fejben már megtervezed a tökéletes sírt magadnak, mire odaértek. Hárman várnak rátok. Egy lány, Katie Gardner, a Démétér bungaló vezetője, egy srác, akit nem ismersz, csak látásból és Mr. D. Egyre kevésbé érted a dolgot, de úgyis mindjárt kiderül. Kíváncsian várod, hogy mi lesz már, mire Mr. D észrevesz. Mr. D, Dionüszosz - Áhh, te vagy Karl Solvinger, ugye? – kérdezi unottan. Igen, már megint elrontotta a neved, de ezen már meg sem lepődsz, mert Mr. D mindenki nevét elrontja. Ha esetleg közbeszólnál, hogy nem is így hívnak, csak leint. - Na, akkor miért vagyunk itt, Keira? – kérdezi Katie-t, aki csak a szemeit forgatja a nevére. Majd összecsapja a két tenyerét. - Szóval! Az jutott eszembe, hogy kicsit oldani kéne a helyzetet, ami van, mielőtt tényleg elkezdődik a háború. Két tervem van, de kéne ehhez a táborvezető engedélye. És mivel Kheirón elfoglalt, ezért jöttem önhöz, Mr. D… - mondja Katie. Megnyugszol. Mégsem buktál le. A lány folytatja töretlenül, Mr. D összefonja a kezét, egy kólát iszogat a változatosság kedvéért. - Az egyik az lenne, hogy valamit kitalálhatnánk a holnapi Kapd el a zászlót! játékra, amivel feldobnánk. A másik meg, hogy az utána következő tábortüzes éneklés helyett lehetne valami rendhagyó. Esetleg valamit az Amfiteátrumban vagy a Kézműves Központban… Csak hogy kicsit elfelejtsük, hogy mi közelít hozzánk – mondja reménykedve a lány. Mr. D csak legyint. - Most komolyan ezért hívta ide, Kara?! Felőlem azt csináltok, amit akartok, nem érdekel. Az istenekre, még komolyan ötven évet kell ezen a szörnyű helyen letöltenem bor nélkül?! – szenved magában, miközben elmegy. Katie pedig ismét összecsapja a kezét. - Szuper! Akkor ez egy engedély – vigyorog, majd rátok néz. Szerintem menjünk át a Kézműves Központba és ott folytassuk… Együtt mentek át az oszlopos, félig nyitott helyiségbe. Alig van itt pár félvér, ők is a szabadidejüket töltik itt, nem zavarnak titeket. Téged lassan kezd zavarni, hogy fogalmad sincs, kivel vagy itt együtt. Mintha Katie a fejedbe látna, azonnal belekezd. Katie Gardner - Szóval én Katie Gardner vagyok, a Démétér bungaló vezetője. Mi lenne, ha ti is bemutatkoznátok? – kérdezi, majd a srácra néz, akit érted küldtek. Malcolm - Ja, Malcolm vagyok, szintén Démétér bungalós! – int nektek lazán. Aztán a különös fiú szólal meg, akit annyira ismersz, hogy ő is egy bungalóban lakik veled. Olyan… Lazának tűnik. Mintha semmi nem tudná kiborítani. Végtelen nyugalom árad belőle. Alistair - Sziasztok! Alistair vagyok, a Hermész-bungalóban lakom, de Hüpnosz az apám, aki az álom istene… - mondja réveteg hangon. Meg kell ráznod magad, te is elálmosodsz kissé. Várakozás teljesen néznek réd, majd ha te is megejtesz egy rövid bemutatkozást, ismét Katie szólal meg. - Azért hívtalak titeket, mert kreatívnak bizonyultatok eddig, szóval reménykedem, együtt kitalálunk valamit. A terveim azok, amiket Dionüszosznak mondtam. Valamit kezdenék a holnapi Szerezd meg a zászlót! játékkal és az esti énekléssel. Ötletek? – néz rátok kíváncsian.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Nov 19, 2020 18:54:28 GMT 1
Oliver - Bes[T]rollMicsoda szerencse, hogy a többiek sem sietik el a dolgot, így van időd koncentráltan összeszedni a vizet, bár azt nem tudod, hogy fog elsülni. Szegény haverod nem teljesen érti, miért vagy ilyen szótlan, de betudja versenyszellemnek és nem foglalkozik tovább ezzel. A fanimfa lány is elveszik a te tekintetedben, de ő kapja el előbb a szemét, elpirul és kuncog kicsit. A közelében álló driádok is észreveszik és cukkolni kezdik barátnőjüket. De te már nem figyelsz erre, mert beülsz a hajódba. Így tesznek a többiek is. Most már mindenki fél egy kicsit, de annál nagyobb a teljesítési vágy. Isaac ül be utoljára, nem is értitek mit húzza az időt… Ám végre elindultok. Te pedig azonnal betolod a kis nitródat. Azonban úgy tűnik, tényleg tapasztalatlan vagy ebben, mert annyira erősek sikerül, hogy egyenesen mint egy torpedó, kilősz. Ám ezt a sebességet nem sokáig tudod tartani, a hajód megadja magát, majd hátulról felfordulsz. Próbálsz korrigálni, hátha még vissza tudod állítani az egyensúlyt, ám hiába: a hajó felfordul, te pedig a vízben végzed mindennel együtt. Kell pár pillanat, mire összeszeded magad, de szerencsére tényleg a tenger egyik titánja a nagyszülőd, így hamar elemedben érzed magad a vízben. Ám ez nem segít abban, hogy megnyerd. Elég csalódott és mérges vagy, de gyorsan kibújsz a fejjel lefelé fordult hajóból, felméred a többiek helyzetét. Kicsit fellobban benned a szikra: a nitród tényleg előre lökött, tehát még mindig első vagy, de hogy mászol vissza a hajódba? És a súlyok?! Már biztosan a tó alján vannak. Megint elkeseredsz. Nem tudod tisztességesen megnyerni ezt a versenyt. A part felé pillantasz, szégyenedben a fanimfát keresed, hogy látta-e. Ő pedig a part mellett guggol közvetlenül, szomorúan mosolyog rád. Egyre rosszabbul érzed magad. Így lejáratni magad. Valamit tenni kéne… Azonban mielőtt kiötölhetnél valamit, egyszerre mozogni kezd körülötted a víz. Vízi nimfák jelennek meg és veled együtt fordítják meg villámgyorsan a kenud, majd látod, hogy a súlyokat is felhozták a tó aljáról, szóval ha visszamászol, megkaphatod őket. Ötleted sincs, hogyan lehetséges ez. A vízi nimfák nem a segítségükről híresek. Nem gonoszak, de szeretnek viccelődni. Valaki beszélt volna velük? De vajon ki? Nem tudsz jobban elgondolkodni, ugyanis a többiek pont beérnek, mire visszaszállsz, sőt, az előnyöd tökéletesen elveszik. Az élen Isaac van, aki tényleg gyorsabb az átlagnál… Ha jobban megnézed, akkor látod, hogy a hajójára valami önműködő motort vagy evezőt rakott, az gyorsítja kicsit. Valószínűleg saját ötlet, tehát emiatt szállt be később, mint ti. A második Zack, aki szintén nem rest: egy bűzbombát vagy valami olyasmit dob isaac hajójába, ami azonnal kifejti hatását. Ellie pedig egyelőre nem vet be semmit. Neked is gyorsan bele kéne húzni, egyelőre fej-fej mellett haladsz Ellie-vel, de a többiek sincsenek annyival előrébb. Még behozhatod, ha ügyesebb vagy, mint eddig…
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Nov 19, 2020 19:39:58 GMT 1
Lyra - AriaMég pár percig sokkoltan állsz a parton, majd összeszeded magad és elindulnál, ám ekkor valamin megcsillan a nap. Odakapod a fejed, a homokban látsz valamit, nagyjából ott van, ahol Ethan Írisz üzenetét láthattad. Ha lehajolsz és felveszed, egy szépen megmunkált ezüst karperecet látsz a kezedben, amin egy sarló mintájú medál fityeg. Pontosan tudod, hogy kinek a szimbóluma a sarló. Azt is tudod, hogy Ethan hagyta itt. Egy apró papír is van mellé tűzve, ha elolvasod, csak ennyi áll rajta Ethan kézírásával: „Ha kommunikálni szeretnél…”Ha eddig nem lett volna elég gondod a sráccal, ez végképp a padlóra lök. Pontosan tudod, mennyire veszélyes ez. Akármit kezdhetsz vele: megtarthatod, elrejtheted, elpusztíthatod, bedobhatod a tengerbe… Rajtad áll, mit teszel vele… De vajon ez az egyetlen kommunikációs eszköz közted és a testvéred között? Bárhogy is döntesz, ezután már tényleg elindulsz, nehogy feltűnő legyen a hiányod. Muszáj valahogy kiüríteni a fejed, így futni indulsz, miután átöltöztél. Itt van elég időd átgondolni mindent vagy ha ahhoz nincs kedved, akkor egyszerűen csak el tudod terelni a gondolataidat. Nagyjából egy órája futsz már, el is fáradsz, úgyhogy megállsz a Ligeteknél. Amikor is hangok ütik meg a füled. Gyanús hangok. Szatírok azok. Közülük az egyik elég idősnek is tűnik. - De, uram… Talán nem ez a legjobb… - kezdi egy félénk hang. - DE IGEN! – mondja erélyesen a másik. – Itt többé nincs helyünk, nem vagyok képes még egy napot itt lenni… Muszáj elárulnunk a Félvér Tábort… - mondja lemondóan az öreg. Többet nem hallasz, mert távolodnak, de megpróbálhatsz utánuk menni. A baj az, hogy nincs túl sok fa, ami takarna. Tehát elég veszélyes. Bár nem nehéz kitalálni, miről beszélnek vagy mire gondolnak. Ha esetleg mégsem mész utánuk, akkor futás után egyre több gondolattal veszed az irányt az Athéné bungaló felé, ahol szerencsére látsz is ismerős arcot. Malcolm Pace, Annabeth jobbkeze fogad téged. - Szia Lyra, miben segíthetek? – mosolyog rád szelíden, megigazítja a szemüvegét, de amúgy teljes figyelmét rád szenteli. Keze különböző papírokon pihen, amik tervrajzok, irka-firkák, mindenfélék. Nyilvánvaló, hogy mindenkinek tudja a nevét.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
|
Post by Pandora on Nov 19, 2020 21:04:42 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/e9/f1/52/e9f15245398b10cbc7fba5d978fbfc0b~jpg Figyelmesen hallgatom végig, ahogy a gyerekek egyenként bemutatkoznak. Mindenki nevét sikerül megjegyeznem – nem kis örömömre –, és próbálom azt is eltárolni, ki melyik bungallóba tartozik, hogy tudjam, nagyjából mire számíthatok tőlük. Észreveszem Gemmei feltűnő érdeklődését Jared felé, amin magamban jót derülök, azonban örömöm nem tart ki sokáig. George hallgatása közben elszorul a szívem – nem volt kegyes a testvérpárral a sors. Rájuk mosolygok amolyan biztatásképp, de közben arra gondolok, mennyire szerencsés vagyok, hogy anyukám megúszta ép bőrrel a létezésemet. Mikor Lewis elesik, azonnal ott termek, hogy felsegítsem, Mollie ugratására pedig csak egy szigorú pillantással reagálok. Mikor a kis Antoine előbújik Jack mögül, újfent rám tör az a szívszorító érzés, amit imént az ikerpárnál éreztem. Ösztönösen szeretném megölelni, de tudom, hogy furcsán venné ki magát, ezért őt is csak egy kedves mosollyal jutalmazom, mikor befejezi a beszédet. A hosszú és nem túl kimerítő bemutatkozásokat követően összenéztem Jareddel, és mivel ő egy kicsit határozottabbnak tűnt, mint én, csak bólintottam. Hagytam, hogy vázolja a helyzetet a kicsiknek. Egy derűs mosollyal viszonoztam a kacsintást. Vágjunk bele!
Vetettem egy pillantást a hozzám került félvérpalántákra, és egy nosztalgikus mosoly ült ki az arcomra a változatos reakciók láttán – eszembe jutottak az első edzéseim, hogy mennyire bénának és ügyetlennek éreztem magam a fakardokkal.
Figyelem, ki hogyan nyúlt a fegyverért. Gemmei tényleg tapasztaltabbnak tűnt, és ahogy elnéztem, Cathy sem teljesen kezdő, de azért bőven akad majd javítanivalója. Végighordtam a tekintetem a kicsiken, és nagyot sóhajtottam. Ez kemény dió lesz. – Előre leszögezem, hogy senki a világon nem született profi vívóként. Teljesen rendben van, ha valakinek nem megy olyan jól a karddal hadonászás – forgatom meg a kezemben Napkitörést, majd a derékszíjamon lógó hüvelyébe csúsztatom, és én is a kezembe veszek egy fakardot. – Idővel mindannyian meg fogjátok találni azt a fegyvert, amelyik a legjobban illik hozzátok, és ez így van rendben. Nem feltétlen kell egy klasszikus görög kardnál vagy egy íjnál megállnotok. Vannak a táborban, akik nem olyan jók a karddal, de például dobókésekkel és tőrökkel, bárdokkal vagy fejszékkel nagyon veszélyes ellenfelek. Igyekezni fogok, hogy mindenkinek segíthessek, és ne féljetek kérdezni! Nekem ez épp olyan új, mint néhányótoknak.
Fú, talán túl sokat beszélek. Ellesek az aréna túlsó végébe, ahol Jared a kis tanoncaival küzd. Láthatóan ő sem tart sokkal előrébb a saját tanoncaival, így egy kicsit megnyugszom. – Gemmei, Cathy, ti párban fogtok gyakorolni – szólalok meg végül, és a két lányhoz lépek. – Egy pár perc türelmet kérek – intézem a szavaimat a többiek felé –, utána ígérem, veletek is elkezdjük, rendben? Nem várok választ, csak rájuk mosolygok, és a két lánnyal kezdek foglalkozni. Mivel Gemmei-nél nem sok hibát láttam, gyorsan felvázolom neki, mi az, amin változtatnia kell. Cathyhez csak ez után fordulok. Részletes, de érthető magyarázatba kezdek, kijavítom azokat a hibákat, amiket első nekifutásra észleltem, és megmutatom neki a helyes pozíciót, testtartást, hogy hogyan fogja a kardot. Mikor végeztem, megkérdezem, hogy minden világos volt-e, és ha a lány igennel felel, megkérem őket, hogy az elhangzottaknak megfelelően kezdjenek gyakorolni egymással, segítsék egymást. Megvárom, hogy elkezdjék, úgy egy percig figyelem őket, majd a maradék négy gyerkőcre fókuszálom a figyelmem. Cathy gyorstalpalójához hasonló szónoklatba fogok, figyelek rá, hogy a hangom könnyed és barátságos maradjon. Nem szeretném elijeszteni őket. Mikor a magyarázattal végeztem, megmutatom nekik is, hogyan is néznek ki ezek a dolgok gyakorlatban, majd szép sorjában igazítom ki a mozdulataikat. Mivel Antoine továbbra sem nyúlt a kardjához, odalépkedek hozzá. Nem bírom ki, hogy ne az arcát vizslassam – annyira bunkó dolog, de furdal a kíváncsiság, mi érhette. Szegény fiú. Borzalmas dolgokon mehetett át. Leguggolok elé, és ha engedi, megfogom a kezét. – Minden rendben, Antoine? – kérdem, és halványan rámosolygok, de fejben már homlokon is csaptam magam. Hogy lehet ilyet kérdezni? – Nem muszáj, de ha elmondod, mi a baj, szívesen segítek, ha tudok.
|
|