Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Jun 22, 2016 19:56:48 GMT 1
Freya Larsson Ahogy a tojás a darabjaira esik. Egy apró pikkelyes lény bukkan elő a romjaiból. A lángnyelvekben egyenlőre csak a körvonalait látni ahogy lassan megteszi első lépteit ki a hideg kőre. Az alig húsz centis gyíkocskán látszik, hogy az anyját keresi. Vékonyka sipítozó hangokat hallatt. Az egyik katona kardját előhúzva közétek áll. -Nyugodjon meg hölgyem. Levágom ezt a bestiát.
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Jun 23, 2016 21:17:11 GMT 1
Még mindig képtelen vagyok elhinni, hogy tényleg egy igazi sárkánnyal van dolgom. Megdörzsölöm a szemeimet, hátha a fáradtságtól hallucinálok, de nem. Csak mosolyogva nézem, ahogy a kis teremtmény előmászik a darabokra tört tojásból. Életemben először az őszinte érzéseim látszanak, de nem érdekel. Most nem. Egyszer csak vékony, sípoló hangon megszólal, miközben az anyját keresi. Én csak olvadozok tőle, hisz ennél édesebbet még életemben nem láttam. Teszek felé egy tétova lépést, és kinyújtom az egyik kezemet, hogy megérinthessem, amikor az egyik katona felszólal. Megölni?! Na azt már nem! Összeszűkült szemekkel nézem a katonát, mintha a pillantásommal akarnám őt leszúrni. - Idióta! – rivallok rá elég élesen. – Mégis mit képzelsz?! Hagyd békén, ő is épp olyan élőlény, mint te! Téged sem vágtak le születésed pillanatában. Bár lehet azt kellett volna. – Ez kicsit erős volt, tudom, de a dühömet nem mindig sikerül kontrollálnom. – Inkább azt találjátok ki, de sürgősen, hogy hogyan tudunk eljutni Nigrommarba, vagy vissza Almerrába. Fázom, eláztam, szörnyen nézek ki, és még büdös is vagyok. Egy fürdőt akarok mielőbb! – mondom ezt mind hisztérikus, de határozott, egyenesen parancsoló hangon. – Na gyerünk, pörögjenek az agytekervényeitek, nem akarok egy koszos barlangban elpatkolni! – A hatás kedvéért tapsolok is egy párat, aztán figyelmemet újra a kissárkányra összpontosítom. Remélem nem ijedt meg a hangomtól. Újból felé nyújtom a kezem, és megérintem. Közben azért reménykedem, hogy nem pánikol be tőle. - Szia csöppség! – mondom neki lágy hangon. – Ne félj, én majd megvédelek téged… ha megengeded… - és ha engedi, megvakarom az állát. Szent szalmaszál! Egy igazi sárkányt simogatok!
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Jun 24, 2016 3:14:38 GMT 1
Edmund Evensworn
Épp szobád erkélyére támaszkodsz. A lenyugvó napot figyeled ahogy megtörik a horizonton. Az Almerra közepén elhelyezkedő piramisból jó messzire ellátni. Ez a hely valójában egy VIII. Gregorus Kuen által építetett templom lett volna. Természetesen nem csak egy átlagos kegyhelyről beszélünk. VIII. Gregorus a világ legnagyobb templomát szerette volna megépíteni. Sajnos időelőtti halála és az Almerrai kereskedelmi szindikátus birodalomból való kiszakadása nem segített neki munkája befejezésében. Azóta a piramis az Evensworn klán otthonául szolgál. A mély gondolataidból kopogás zökkent ki. -Uram leveled érkezett a szenátustól. - hallatszik a cseléd hangja. -Hozd be-válaszolod. A szolgálólány belép és egy meghajlással átnyújtja neked a levelet mely a következőt írja: "Mélyen tisztelt Edmund Evensworn A Tenevában ülésező szenátus nevében tájékoztatom a sajnálatos hírről, hogy a VII. hónap XII. napján szörnyű gyilkosságok történtek a városunkban. Melyben négy szenátor is meghalt az ön országából. A legnagyobb sajnálattal kell közölnöm a hírt, hogy az ön tisztelt édesapja az Almerrai kereskedelmi szindikátus királya. Alistair Evensworn is az elhunytak között volt. A tanács a legnagyobb részvétében részesíti önt és családját. Kérjük, hogy a tettesek bűnhődése érdekében VIII. hónap XX. napjáig jelenjen meg a szenátus színe előtt Tenevában." A levél végigolvasása után nem tudod mit érezz vagy tegyél. Hirtelen nem tudod eldönteni, hogy dühös vagy-e vagy szomorú. Üresen érzelemmentesen bámulsz csak magad elé. Már a holnapi nap folyamán el kell indulnod ha időben oda akarsz érni a Tenevába.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Jun 24, 2016 21:56:01 GMT 1
II. Benedict
A Kuen gyaloghintóját kísérő hétezer fős menet felét direkt azért tartották fenn, hogy mindig legyen legalább ötszáz ember aki vallásos énekeket dalol az úton. Így a legutolsó paraszt is tudta, hogy az istenek küldöttével van dolga. Az út emellett remek alkalom volt arra, hogy a nagyobb városokban megállj és felszenteld a templomokat. Így is kényelmesen eléritek Teneva városát Márványosan csillogó fehér színével már messziről kiemelkedik a gyönyörű zöld tájból. Az ősi város mely egykor a birodalom fővárosaként szolgált ma is tündököl. Már messziről kivehető a középen kimagasló szenátus épülete. Ahhoz, hogy célotokat elérjétek át kell kelnetek a Sor folyón. De Teneva őrsége a Kuenen a gyaloghintóján és ötvenfős kíséretén kívül mindössze két fegyverest enged át. A szükséges védelmet természetesen ők biztosítják. Miután átkeltek a folyón gyalog kísérnek tovább titeket a város keleti részén elhelyezett szállásotokba. A templom negyed virágzik. Mindenfelé istenek és szentek szobrai találhatóak. Téged mint Kuent a város legnagyobb templomához tartózó díszes kolostorban helyeznek el. A kolostor előtt természetesen állandóan az ezer sas hat tagja fog őrt állni és a gyilkosságok miatt megduplázott őrséget az érkezésetek miatt még egyszer megduplázták. Valószínűleg ez most a világ legbiztonságosabb helye. Az őr mielőtt átadja lakhelyeteket felvilágosít róla, hogy hamarosan küldenek értetek valakit aki elkísér a szenátus elé. Mace Lancel
Elyannával az egy hetes út elején alig tudtál pár szót váltani. Ideje nagy részében a lovaggá válás fáradalmait pihente ki. Látszott rajta, hogy a lángokban megtört mind testben mind lélekben. A hét másik felén viszont már lehet vele rendesen beszélni. Tény, hogy megváltozott. Felnőtt. Bármiről beszélgettek gondolatai értelmesek és mélyek. Bár az elűzhetetlen kislányos mosolya még mindig ott bujkál az arcán. A lándzsák és vörös zászlók erdején keresztül megpillantjátok Teneva gyönyörű városát. Márványosan csillogó fehér színével már messziről kiemelkedik a gyönyörű zöld tájból. Az ősi város mely egykor a birodalom fővárosaként szolgált ma is tündököl. Már messziről kivehető a középen kimagasló szenátus épülete. Ahhoz, hogy célotokat elérjétek át kell kelnetek a Sor folyón. De Teneva őrsége az átküldendő nemeseken kívül mindössze két fegyverest enged át. A többit természetesen ők biztosítják. Miután átkeltek a folyón gyalog kísérnek tovább titeket a város dél-nyugati részén elhelyezett szállásotokba. Út közben belülről is megcsodálhatjátok a várost. Fehér falai és tiszta kövezett utcái sokkal jobban mutatnak mint Blackwall évek óta a sárban fuldokló mocska. Persze annak is megvan a maga varázsa. A szállásotok úri méretekhez képest nem túl nagy de itt Tenevában minden elé szűkösen van megoldva. A házatok előtt természetesen állandóan az ezer sas két tagja fog őrt állni és a gyilkosságok miatt megduplázott őrséget az érkezésetek miatt még egyszer megduplázták. Valószínűleg ez most a világ legbiztonságosabb helye. Az őr mielőtt átadja lakhelyeteket felvilágosít róla, hogy hamarosan küldenek értetek valakit aki elkísér a szenátus elé. Úgy látszik másodiknak érkeztetek. Csak a II. Benedikt kuen előzött meg benneteket. Nashreen Frostforge
Jó volt hamar elindulni. Az északi hóviharok eléggé megzavarták az utat bár nem okoztak semmit amivel egy tapasztalt Nigrommari ne tudott volna elbánni. Így érkeztek meg a számotokra már fülledten melegnek tűnő Tenevába. A város Winterkeep tágas behavazott képének szöges ellentéte. Csupa dísz szinte minden szembe megy a praktikussággal. A Ha egy északi először jár, itt minden bizonnyal furcsa lehet neki ez a hely. Ahhoz, hogy célotokat elérjétek, át kell kelnetek a Sor folyón. De Teneva őrsége az átküldendő nemeseken kívül mindössze két fegyverest enged át. A többit természetesen ők biztosítják. Miután átkeltek a folyón gyalog kísérnek tovább titeket a város északi részén elhelyezett szállásotokba. Az óvárosba kerültök. Gyönyörű hely mely a birodalom aranykorában épült még a császárok idején. Ezt az falakra készített őket ábrázoló mozaikok is bizonyítják. Ezek valójában itt mind a Frostforge család ősei. Hisz ti is a császárok dinasztiájába tartoztok. A szállásotok egy gyönyörű kőépület mely azt sugallja, hogy már ezer éve itt áll. Még is teljes pompájában ragyog. Egykoron feltehetőleg egy magas rangú nemes kúriája lehetett. A szenátus jól odafigyel az ilyesmire. A családotok hegyi farkasát a hátsó udvarba zárják. Titeket pedig fényűző szobákban szállásolnak el. Az őr mielőtt átadja, lakhelyeteket felvilágosít róla, hogy hamarosan küldenek értetek valakit, aki elkísér a szenátus elé. Továbbá biztosít arról, hogy legalább négy, de valószínűleg öt lovagot is kaptok majd a házatok elé őrnek. Edmund Evensworn
Utad nagy részét nem is hazádban hanem Boremmián keresztül teszed meg. Ám végül a város déli részébe érkezel. Természetesen, mint mindenki mástól tőled is megkövetelik, hogy civil kíséreted melllett csak két fegyverest hozz át a Sor folyón. Kérdéses, hogy a szenátus tagjai mit akartak sugallni azzal, hogy egy viszonylag nagy nemesi kúriába helyeznek a kereskedő negyed közepén. A házad elé adnak két őrt az állandó őrködéshez. Greter Eiderdrake
Egyedüliként hajóval érkezel Tenevába. A Sor folyón nyugatról felhajózva éritek el a tündöklő várost. A levél mely hivatott egy érdekes üzenet volt. Azt állította, hogy 21 embert meggyilkoltak a szenátus tagjai közül de egy sem volt krakkoraki. Ezért nyomban eljárást indítanak és neked is meg kell jelenned, hogy felelősségre vonhassanak. Szomorú tény, hogy testvéred gyilkosával Mace Lancellel is találkozol majd. De nem ölheted meg. Különben a Tenevai őrség ott helyben hasítana ketté. Túl jól őrzött lett most a város. A folyó elágazásánál el kell hagynod a flottát és mindössze két fegyveressel meg ha óhajtod akkor szolgálóiddal együtt haladni tovább a városba. Egy réginek de azért túl csicsásnak nem mondható folyóparti épületben szállásolnak el benneteket. Nem túl nagy. Épp, hogy csak megüti egy nemesnek szánt méreteket. Az épület előtt állandóan két lovag strázsál. Az őr mielőtt átadja, lakhelyeteket felvilágosít róla, hogy hamarosan küldenek értetek valakit, aki elkísér a szenátus elé. A Tenevai városőrség nem lovag tagjai
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Jun 25, 2016 4:11:33 GMT 1
Freya Larsson
A sárkány eleinte hátrahúzza a nyakát a karod elől. De utána lassan megközelíti azt majd hozzádörgöli pikkelyes fejét. Valahol olvastad, hogy az elsőt akit megérintenek tekintik az anyjuknak. A lény még eléggé bénázik mozgás tekintetében. Nagyon rosszul koordinálja a mozgását. Karmos lábai szétcsúsznak a kőpadlón. Ráadásul az egész állat még egy picit remeg. Egyre bátrabban közelít hozzád és a végén már az öledbe fúrná be magát ha nem lépne be az az embered akit elküldtél fát szedni. -Úrnőm. Itt a felmentő sereg. Apád emberei eljöttek értünk mivel feltűnt nekik, hogy késünk a megbeszélt találkozási ponttól.
|
|
Northside
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Jan 6, 2022 12:33:53 GMT 1
Feb 27, 2016 16:26:07 GMT 1
|
Post by Northside on Jun 25, 2016 20:29:21 GMT 1
Menet közben a Kuen és kísérete nagy boldogan haladtak előre Teneva felé. Egyik faluban, melyen áthaladtak, azt hitték, hogy vándorcirkusz érkezik így aztán elég nehéz volt átjutni, de valahogy csak sikerült. Ennek keretében a Kuen három szentmisét is megtartott, melynek hatására a faluvégi bolond elhíresztelte a lakosok között, hogy a porondmester megzakkant. Mint kiderült a falu csak is kizárólag faluvégi bolondokból állt. Az illetőt, aki az útvonalat dolgozta ki a kíséretnek azonnal kirúgták a temetőbe. Később, miközben gyorsan haladtak előre, egy kisebb csoport átszellemülten a gyönyörű vallási énekektől becsatlakozott, és együtt énekeltek. Két faluval később ők is távoztak, egy láda arannyal egyetemben, melynek hiányát nem vették észre egészen eddig. Az egyik nagyvárosban megálltak, hogy felszenteljék az új Fényes Üstökös katedrálist melynek az egyik tornya rádőlt a papra még aznap, nem sokkal a Kuen érkezése előtt. A Kuen így azt javasolta a népnek, hogy temessék a torony elemeit a pap alá, mert amaz nyilván vétkezett, s így megtisztíthatják az egész várost az üstökös haragjától. Az új pap ezt menten teljesíttette is, s új toronyelemeket hozattak az épülethez. A kolostorhoz érkezvén egyből bemenetelt az Egyetértést Kifejező Tanáccsal, ahol sajnálkozását fejezte ki az üggyel kapcsolatban, amazok pedig bólogattak.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Jun 25, 2016 21:27:40 GMT 1
Ismae Sorna
Családi váratok Riverguard délkeleti bástyáján állsz. Dél felé tekintesz a Sor folyón túlra. Ahol már a renegát elfek területe fekszik. Azon túl pedig a Kevinei köztársaság. Családotok és a váratok feladata is évek óta a folyón való közlekedés ellenőrzése. Így pedig szép pénzt kaptok a szenátustól is. Pár napja maga a Krakkoraki király haladt erre vagy hetven hajóval. Csoda, hogy ezek elfértek a folyó vékonyabb részein. Ahogy ott állsz a vártoronyban és az éjszakát figyeled mozgásra leszelfigyelmes a vár alsóbb szintjein. Katonák mozognak a falakon. Az egyik meggyújt egy nyílvesszőt és felajza vele az íját. Gyakori taktika ez. Így könnyedén ki lehet szúrni az éjszaka a folyón átkelni vágyókat. Ám mielőtt a férfi kilőhetné a nyilat egy másik áll a szívébe. A férfi utolsó mozdulatával a szivéhez kap majd lerogy. Rögtön megszólal a riadó. Az erőd támadás alatt áll. A falakon lobogó fáklyák fényében embereid tökéletes célpontok az ellenséges íjászoknak. De ettől független remekül lőnek. Nyilván képzett több év tapasztalattal rendelkező emberekről van szó. Vagy pedig...ezek nem emberek. Ahogy lepillanatasz a keleti falra látod ahogy néhány alak árnyként szökkel át a mellvéden. Magas vékony formák feketébe öltözve. Szerencsére pár őr észreveszi őket és rögtön megkezdődik a közelharc. De egyik felet sem kell félteni. Mindehol jól képzett harcosok állnak. Elfek a folyó túlpartjáról. De miért támadnak meg titeket? Ebben semmi logika nincs.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Jun 25, 2016 21:34:19 GMT 1
Khadgar Helion
Végre hazaindulhattál a határ hegység szélén fekvő családi birtokotokra. Kész csoda, hogy a mostanság tomboló erős viharokban megérkeztél. Dehát északi vagy. Egy kis hideg nem fog megártani. Ám rögtön hazaértedkor rossz hírek fogadtak. Már csak a mozgolódás és a tekintetek mindenki arcán elárulták, hogy valami nem úgy működik ahogy kéne. Szinte érezhető volt a levegőben a feszültség ahogy a várudvarban leszálltál a lovadról. Végül hű segéded Deron lép oda hozzád közölni a szörnyű hírt. -Uram. A Helion erődöt áttörték.Nem tudjuk pontosan hány ork lehet de az egyetlen szemtanú szerint egy hatalmas sereg. De nem ez a legrosszab hír uram. Egy sárkány támogatja őket.
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Jun 26, 2016 16:52:11 GMT 1
Még aznap este, mikor a levél megérkezett, elindultam Tenevába. A flotta nyolcvan hajóból állt, melynek élén Krakkorrakk legveszedelmesebb hajója a Laz'ghul szelet a hullámokat. Ő az enyém volt. A tenger sárkány istenéről neveztem el. Még az egyszerű polgár is rájön, hogy miért. A hajó orrdíszén Laz'ghul fejét faragták ki, mely oly élethűre sikeredett, hogy ki először pillantja meg biztos inába szál a bátorsága. Ezen kívül ami megkülönbözteti a többi hajótól, hogy egy döfőorr található az elején és az is, hogy kétszer akkora, mint a többi. Még a vitorla tér el a többi hajótól, mely jelen esetben Krakkorrakk zászlajának mintázata, ellenben a többivel ott az adott kapitány családjának címére látható. Minden másban ugyan az. Mikor elértük a Sor folyót a torkolatnál hagytam három hajót és innentől kezdve tíz km-ként megismételtem. Ennek két célja volt. Az egyik, hogy elkerüljük a torlódást a keskenyebb szakaszokon. A másik, ha valami baj ütnek ki elől, akkor lánchírként terjedjen tovább hajóról hajóra a hír. Egészen a torkolatig, ahol az egyik hajó egyből Krakkorrakk felé veszi az irányt, hogy erősítést kérjen. Az egyik ilyen állomás egy várnál lett volna, ezért a baj elkerülése érdekében két km-rel följebb állítottam meg a hajókat. Az utunk Teneváig nyugodt volt, ellenben velem. Agasztott az üzenet, amit a Szenátus küldött "21 képviselő meghalt", de "egy sem volt Krakkorrakk-i". Mintha azt üzenték volna nekem, hogy én vagyok a fő gyanúsított és biztos rám akarják majd varni az egészet. Ha ne talán a gyilkos nem lenne meg, akkor biztos lehetek benne, hogy ez lesz. És ezt a népem szenvedték meg, amit nem hagyhatok. Ezért bármi is történjen nem hagyom magam. Így hát az utam egy része aggódással telt. A másik része, mely az út nagyobb részét tette ki békésen és örömökben gazdag volt. Legjobb ágyasaim hoztam magammal az útra, akik könnyedén elterelték a gondolataim. A Sor folyó elágazásánál leszáltam a hajómról és gyalog mentem tovább. Sajnálatosan a Tenevai őrség miatt csak két katonát vihetek magammal és a szolgáimat. Biztonság kedvéért két ágyast is magammal viszek, ha egy napnál tovább tartana a tárgyalás. Az őrök elvezettek a szálláson felé és a látványnak ami elém tárult megdöbbentett. A ház kicsit sem hasonlított egy delegáció fogadó szálássára, inkább egy halász viskójára. Bemenet közben nem tetszésemet kifejezve oda szóltam az egyik őrnek. - Csak azért, mert Krakkorrak-iak vagyunk nem kell úgy bánni velünk, mint a koldussal. - mondták ezt fenyegető hangnemben. A választ nem várva, meg kerestem a legkényelmesebb ágyat és mindenestül rá heveredtem. Úgy gondoltam alszok egy kicsit míg megérkezik a fogadó bizotság, addig is kipihenve az út fárradalmait valamennyire.
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Játékot vállal
Utoljára online: Jan 22, 2020 13:41:13 GMT 1
Jun 17, 2016 17:17:13 GMT 1
|
Post by Ismae on Jun 26, 2016 21:52:09 GMT 1
Ideges léptekkel haladtam fölfelé a bástya lépcsőjén. Még a napközben viselt ruhám volt rajtam, egy egyszerű sötétzöld ruha, semmilyen díszítéssel, és egy visszafogott köpeny. A nap kellemesen telt el, meg amúgy az egész hét is. Volt néhány érdekes színvolt a hétköznapokban. Például, a krakkoraki király haladt el tegnap 70-80 hajóval a Sor folyón. Már évek óta a családom feladata a Sor folyón való közlekedés ellenőrzése és Riverguard védelme. Apámmal és a testvéreimmel néztem meg a hajók hosszú láncolatát. Nem rossz taktika, elismerem. Az uralkodó hajója igen …..impozáns volt. Az orrdísz nagyon tetszett, szinte tapintható volt a tenger sárkányának az ereje. Mindig is csodáltam az ilyen műveket, és a mestereket, akik lelket tudnak teremteni az alkotásaiknak. Igen sietősen haladtak, így abban reménykedtem, hogy anyám nem tud szárnyakat növeszteni, hogy házassági ajánlatot tegyen neki. De nem kellett sokáig aggódnom, a mai vacsorán már megint előkerült a téma. Anyám már-már a mostani Helion vezetőt, Khadgart szemelte ki jövendőbelimnek. Igazi kínzás volt. Az egész abból állt, hogy különféle tulajdonságait próbálta kiemelni, hogy mennyire megbecsült, mennyire jószívű, és hogy igen csinos még a csaták ellenére. De a poén az egészben, hogy még Ő SEM találkozott vele személyesen. Lényegtelen. A vacsora alatt meg sem szólaltam, csak szemrehányó pillantásokat vetettem édesanyámra. Ha lehetőségem lenne, akkor a szobámban étkeznék mindig. Most is csak apám miatt jelentem meg. Családi hagyomány, hogy ilyenkor összegyűlünk, és együtt étkezünk. A kedvenc helyem a délkeleti bástya. Itt szoktam elmélkedni különféle dolgokról. Most szép tiszta időnk volt, az égen könnyen ki tudtam venni a csillagalakzatokat, majd déli irányba fordítottam a fejemet. A folyó túloldalán az elfek éltek. Kis koromban, sokáig álltam itt kint, hogy csak megpillanthassak egyet. A bátyám ki is nevetett érte, én meg szégyenkezve hagytam abba ezt a szokást. Az elf területeken túl meg a Kevinei Köztársaság. Az elmerengésemet egy meggyújtott nyíl zavarta meg. Nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, ez egy megszokott eljárás itt. Bár az egyik kicsit zavart, hogy az íjász mellett egy kicsit túl sok katona mozdult meg az alsóbb szinteken. A szám elé kaptam a kezemet, ahogy a felajzott lángoló nyíl gazdája a mellkasához kap. Egy másik nyíl pontosan a szívébe talált. A vészharangot nem hallottam meg egyből, a döbbenet ledermesztett. Most láttam először egy személy halálát. Azon kaptam magamat, hogy sírok. Csendben és némán, míg a többi ember helyzetét követtem. Minden második vagy harmadik embernél fáklya volt. Folyamatosan nőtt a holtak száma, a lövések pontosak érkeztek. A fény is szerepet játszhatott ebben, de nem igazán tudtam összefüggően gondolkodni. Egy buta és gyerekes gondolatom azt mondta, hogy itt vannak az elfek. Gyorsan elvetettem, de arra éppen jó volt, hogy még jobban aggódjak. A keleti oldalra siettem, szinte akaratlanul, és leguggolva próbáltam kilesni az ottani helyzetet. Emberszerű árnyalakok ugrottak át a mellvéden, mozdulataik természetellenesen kecsesek voltak. Szinte már szökkeltek, mint a szarvasok. Ebből bizonyosodtam meg. A közelben lévő őrök észrevették a betolakodókat, és rögtön megkezdődött a fémek tánca. Mindkét fél tartotta eddig magát, a katonáink jól képzettek. De ez nem fog sokáig így maradni. Nem mozdultam, bár ez nem biztos, hogy jó ötlet. Azt latolgattam, hogy menjek vagy maradjak. Ha itt maradok, akkor esély van rá, hogy kinyírnak. Bár eddig minden homály fedi, de lehetséges, hogy megszerzik a várat és akkor nekem kampec. De ha meg bemegyek a szobámban, akkor nem tudom mi a helyzet, és lehet, hogy akkor is elkapnak. Fegyver kell. A kardom a szobámban van, nem messze a bástyától. Mindenhol szétnéztem, de elvileg még nem jutottak be az épületbe. A szobám ajtajához értem, és lehetőleg a leghalkabban csuktam be magam után. A szobámban minden meg van, ami kell. Ágy, asztal, szék, egy könyvespolc néhány könyvvel. A kard a tokjában az ágyam mellé volt támasztva, de először a szekrényhez mentem egy övért. Hamar meglett, és felkötöttem a kardot az övre, majd az övet a derekamra. Na és leányom, most hogyan tovább??
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Jun 29, 2016 13:47:46 GMT 1
Mace szerencsére egyáltalán nem reagál a mondandómra, mintha észre sem venne engem. Nagyot fújok, majd a megtépázott cselédet utasítom arra, hogy tegyen belátása szerint támadójával. Még leellenőrzöm a többi szintet is. Csak egy lazsáló őrt és egy enyelgő párt kellett rendre utasítanom. Mihelyt mindenki végzett, utolsóként én is ágyba bújok, és mivel nagyon fáradt voltam, nem is álmodtam semmit.
*** Másnap már hajnalban keltem, hogy az aznapi feladatokkal minél hamarabb végezzünk. Olyan sok mindent kellett elintézni, észre sem vettem, hogy elrohant az idő, így szinte az utolsó pillanatban öltözöm át az ünnepségre. Az összes fegyveremet készenlétben tartom, és gyorsan levonulok a főtérre, majd Mace mögött helyezkedem el, hiszen Horgo most nincs vele, így egy kicsit talán nagyobb biztonságban van. A tömeget fürkészem, ám egyszer csak hangot hallok a hátam mögött, mire egy nagyot sóhajtok. A kövemen látom hogy sárga, tehát ember jár mögöttem. A tőrömön a kezem, de nem fordulok meg, hiszen még semmi gyanúsat nem tett. A következő pillanatban egy hang szólal meg a fülemnél, de olyan hirtelen, hogy még én is beleborzongom. Garret! Végighallgatom, de közben továbbra is az embereket nézem. Amikor belecsíp a fenekembe, csak felmordulok, majd mielőtt eltűnhetne, villámgyorsan megragadom a csuklóját, majd ennyit mondok nyugodt hangon. - Alkalmasabb időpontot nem találtál erre? – Ekkor ránézek, és bár a hangom nyugodt a szememben láthatja a dühöt. – Nem vagyok kezdő Garret! Tudom, mit kell tennem. Majd ha segítségre lesz szükségem, megkereslek, köszönöm – mondom még, aztán elengedem, és újra a tömeget nézem. Néhány percig még mérgelődöm magamban, de aztán kilép a tömegből Ely, és kénytelen vagyok elmosolyodni. Még a haragom is elszáll. Az uralkodó is nemes gesztust tesz a lányáért, ezután pedig elindulok Ely és Mace után, persze tisztes távolságban lemaradva. Amikor elérünk a lány szobájához, én szó nélkül megállok az ajtó előtt. Hát, remélem, azért nem fog utálni.
Másnap szintén korán keltem, és egy kicsit örültem a hosszú utazásnak, mert végre kipihenhettem magamat. Vittem magammal könyveket is, illetve minden fontos információ-forrást, ami Teneva-val kapcsolatos, és a biztonságos utunkat biztosítja. Amikor meglátom, hogy Rubint és Garret is velünk jön, csak a szememet forgatom, bár Garret elég mulatságosan fest ezekben a ruhákban. - Tudtam, hogy valaki hiányzik az életemből – jegyzem meg halkan és ironikusan Garret-nek címezve. Az út első két napját leginkább pihenéssel töltöttem, a többit pedig a hozott dolgokkal. Hamar felfigyelek arra, hogy Ely mennyire megkomolyodott, és ez nagyon szimpatikus. Lehet, könnyebb lesz vele együtt dolgoznom. Az út során próbálok kicsit közelebb kerülni, mert nem szeretnék csak a testőre lenni. Jó lenne, ha barátokként tekintenénk egymásra, így mindkettőnk helyzete könnyebb lenne. Akár társakká is válhatnánk. Talán egyszer…
Az egy hetes út végén végre elérjük Teneva-t. Azonban mielőtt átkelhetnénk a folyón, rajtam és Horgo-n kívül semmilyen fegyveres ember nem kísérhet bennünket. Sokkal éberebb leszek, és most már a kövemre is figyelek, ha valaki át akar verni, akkor azt észrevegyem. Mace-hez hajolok, és így szólok. - Én odafigyelnék ezekre az őrökre. Ketten nem biztos, hogy elegek leszünk, és hiába vagytok jó harcosok, négyen még mindig kevesek lehetünk, ha bármi történne – Ezután hagyom, hogy elvezessenek a lakórészünkbe, és engem egyáltalán nem zavar ez a hely. Lepakolok Ely szobája melletti terembe. Aztán felkészülök, hogy megjöjjenek a küldöncök, akik elkísérnek a szenátus elé. Csak ne legyen semmi baj…
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Jun 29, 2016 19:38:34 GMT 1
Az út szerencsére nyugalmasan telt, mondjuk biztos voltam benne, hogy ez nem lesz másképp, hisz nem kis delegációval érkeztem meg a helyszínre. Amint megközelítettük a helyszínt parancsba adtam a katonáimnak, hogy folyamatos őrjáratozás alatt tartsák a folyó Kevinei részét. A központi területnek a Kevine-Teneva átkelőt jelölöm meg, itt állítják fel az egységeim a sátraikat. Az üdvözlés után bejelntem, hogy Horgo és Ashera az a két személy, akivel fegyvert szándékozom bevitetni, majd hozzáteszem a következőt. - A támadásokra való tekintettel ideiglenesen Teneva szolgálataiba állítom a folyó túloldalán állomásozó katonáimat. A szenátus szava számukra szent és sérthetetlen, reméljük nem kerül sor arra, hogy használniuk kelljen, de itt vannak, ha kellenének. Azzal belovagoltam Tenevába a lányom és a testőreink kíséretében. A szállás nem a jól megszokott volt, nyilván ennek biztonsági okai is voltak, veszélyes lett volna a megszokott helyen elszállásolni minket. Kényelmes, de jól védő ruhákba bújtam, Elyanna pedig egy díszes, vörös ruhát öltött magára. Inkább mondták volna hölgynek, mint katonának. Bár a megpróbáltatásokat kipihente, de magát az utat még nem, így magára hagytam, hadd aludjon. Horgo társaságában tettem egy pihentető sétát a városban. ***
Egyedül csak a Kuen előzött meg minket, így ő volt az, akit először üdvözöltem. - Közeleg az üstökös. - mondtam, miközben meghajoltam előtte. Most láttam először és hát... öregebb mint gondoltam. - Sajnálom, ami az embereivel történt, Kevine asszonyai nem csak a közülünk elhullotakat gyászolja, hanem az egész birodalom iránt fejezi ki részvétét. Azzal ha nincs más mondandója, akkor tovább állok és egyenesen a várfalakra megyek. Amikor kitekintek látom a vörös sátrak tengerét a túloldalról, biztos vagyok benne, hogy minden ide érkező láthatja azt, ez elsősorban a Krakkorakkiaknak szánt üzenet védelem mögé burkolva. Tudtam, hogy nem úszhatják meg büntetlenül, amit velünk tettek, amit a szenátussal tettek. Ahogy tovább haladok valami szokatlant veszek észre, hajók állomásoznak a folyó több részén és a vitorlájuk nem vörös, még ilyen távolról is egyértelműen kivehetőek a Krakkorakki színek. Elmosolyodom, és egyelőre nem teszek semmit, csak a gondolataimba merülök. - Ezzel egy hatalmas hibát vétettél. Suttogtam magamban, de Horgo meghallotta és valami nevetéshez hasonló hangot hallatott. Szándékosan kimegyek eléjük, a férfi szemébe nézek és ennyit mondok: - Kevine nem felejt. *** Kis idő múlva Észak királynője volt a következő, aki megérkezett. Élőben még gyönyörűbb volt, mint a róla szóló történetek. A lépései mindent elárultak róla. Hideg és határozott. Talán ez volt az, amit igazán kedveltem benne. Őt is személyesen üdvözöltem. Kezet csókoltam neki, ahogy egy hölgynek illedő, majd utána kezet ráztam vele, ahogy egy vezetővel. Egy pillanatra mintha elvesztem volna a tekintetében, de szerencsére ez nem volt észrevehető. - A Kevinei köztársaság nevében üdvözlöm önt Tenevában, fenség. Fogadja részvétem, a szenátust ért veszteségek szörnyűségesek. Szeretném, ha tudná, hogy az apjának tett ígéreteim nem szálltak tova, az országom bármikor a segítségükre van. Rengeteg dologra fény derült, remélem hamarosan pontot tehetünk az ügy végére és sokkal örömteljesebb körülmények közt találkozhatunk. Most viszont ha megbocsájt... Szívesen élveztem volna továbbra is a társaságát, de nem akartam feltartani és még nekem is dolgom volt a tárgyalás előtt. Reménykedtem benne, hogy utána lehetőségem van még beszélgetni vele. *** Az utolsó aki megérkezett az az Almerra volt. Normális esetben egy viccel köszöntöttem volna Edmundot, de az események fényében inkább az üdvözlés után inkább a részvétemet fejeztem ki. - Megbosszuljok apádat, együtt. Mindannyian tudjuk, hogy ki volt, aki ezt tette velünk és holnap a szenátus előtt ezt be is bizonyítom. Nem lángolt még úgy tenger, ahogy Krakkorakk hajói miatt fog. Ő volt az, akit végképp nem akartam feltartani. Sok lelki gondját kellett rendbe tennie és amúgy is sötétedésre járt az idő így visszatértem a szállásra. - Nyugodt éjszakának nézünk elébe. - szólítottam meg Ely-t, aki belemerült a testőrével való beszélgetésbe. - Mindenki megérkezett, így remélhetőleg még holnap pontot tehetünk az egész tébolyra. Még mielőtt bármit is válaszolhatott volna, az őrségem parancsnoka kopogtatott az ajtón. Természetesen leadta fegyvereit. - Fenség, az őrjárataink vágtázva tértek vissza azzal a szörnyűséges hírrel, hogy több lángcsóva is ostromolja Riverguardot. Az ellenség ismeretlen. Kívánja, hogy közbe avatkozzunk? - Északnak nincsenek katonái a környéken, Teneva egyedül nem biztos, hogy elég az ellenség leverésére. Itt az ideje, hogy bizonyítsam a királynőnek az ígéretemet. Azonnal értesítse a Tenevai katonákat és Nashreent. Elyanna-ra néztem, látszott az arcán a harc tüze. Tudtam, hogy menni akar, így csak ennyit mondtam: - Rendben. - és Ashera felé fordultam. - Vigyázz a lányomra. Vigyázz északra és vigyázz Kevinére. Kicsit sajnáltam, hogy én nem mehettem velük, de tudtam, hogy Ely felkészült arra, hogy csatába vonuljon, így büszke, apai mosollyal néztem végig ahogy a kevinei sereg ellovagol a lányommal az élen, egyenesen Riverguard felé. Rám itt volt szükség és nem ott, ezt nagyon jól tudtam. *** A következő utam egyenesen Garetthez vezetett. Első kérdésem a szokásos volt: - Kiderítettél valamit? Amint erre választ kaptam a következőt kértem tőle. - Intézkedj annak érdekében, hogy Blackwall flottája indulásra készen álljon, az olajoshordókkal és három szállítóhajóval egyaránt. A levél aláírás nélkül érkezzen a Bulker házba, ők a bizalmasaim, tudni fogják, hogy engedelmeskedniük kell.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Jun 29, 2016 23:55:03 GMT 1
- Megértem. - bólintok egyszerűen Khadgar felé, majd ismét kipillantok az ablakon, figyelve a hóesést. - Igazad van. Csatatéren ismertelek meg, ott a helyed. Csak... a nővér aggodalma szólt belőlem az uralkodó megfontoltsága helyett. Ha kívánod, erre az éjszakára még szállást kaphatsz, ha azonnal indulni kívánsz, akkor pedig nem tartalak vissza a kötelességtől. Kívánom, hogy nyugalmas utad legyen. Mikor Khadgar távozik, ismét átfutom egyszer a szenátus levelét. Egyelőre még nem tudom, mi történt, a többi ország hány képviselőt veszített, mik voltak az indokok, de aggasztóak a hírek. A béke mindig törékeny, és nem szabad benne túlságosan bízni. Intek az egyik szolgálónak, és az öcsémet hívatom. Tyres gyorsan érkezik, mint mindig, és azonnal felismeri, hogy valami probléma van. Jól ismer, talán az egyetlen, aki igazán. - Mi történt? - kérdezi. - Láttam Lord Heliont, a határhegységben vannak gondok? - Nem. - rázom meg a fejem. - Legalábbis egyelőre semmi olyan, amivel ne tudnánk szembenézni. De Tenevában meggyilkolták három képviselőnket, ami azt jelenti, hogy minél hamarabb oda kell utaznom. Az időjárás kiszámíthatatlan, holnap már indulnom kell. - a fiú bólint. - Amit tehetek... a távollétedben igyekszem minél határozottabban kormányozni Winterkeepet. - halvány mosoly fut át az arcomon. Azonnal tudta miről van szó, ez nem lep meg... csak néhány perccel idősebb Sveánál, de ugyanúgy második az örökösödési sorban. Emlékezett még arra, hogyan küzdöttem én, mikor apámnak kellett a segítség, és mindig számíthattam rá. A falka összetart, ahogy a családunk legendái mondták. Ne bízz meg senkiben, csak aki már bizonyította, hogy számíthatsz rá. Légy határozott, ismerd a céljaid, és ne felejts tanulni a múltból, és saját hibáidból... - Igen. Ezt akartam kérni. - bólintottam. - Az aggasztóbb hírek, hogy két Laest menti falu lakosságát is lemészárolták. - Orkok? - Nem hiszem. - rázom meg a fejem. - Laest túl messze van a határhegységtől, és hiszek annyira a katonáim képességeiben, hogy fel tudják tartani őket. Igaz, egy erőddel elveszítettük a kapcsolatot, Lord Helion ezzel foglalkozik. Aki engem jobban aggaszt, az Erlena. Sötét pletykák terjengenek a birtokáról, és nem biztos, hogy nincs köze ezekhez az esetekhez. Kiküldetek egy felderítő csapatot, de mivel a visszatérésem időpontja bizonytalan, ezért jó eséllyel neked is részt kell vállalnod ennek a kivizsgálásában. - Tyres bólint. - Lord Lindstromot bízom meg a csapat vezetésével, kiváló katona. Amíg engem helyettesítesz, beszélek Lord Agrennel, hogy segítsen amiben tud. Már három évtizede felügyeli a város védelmét, idősödik de éles az elméje, és megingathatatlan a hűsége, egészen biztosan... - Nashreen, képes vagyok rá. - az öcsém szeme csillog, láthatóan lelkes. - Tudom, hogy aggódsz, de meg tudom csinálni. Remélem, azért arra visszatérsz, hogy találkozz a menyasszonyommal. Törődj Tenevával, a szenátus támogatására szükségünk van. Ígérem, hogy minden olyan lesz, mikor visszatérsz, mintha el sem mentél volna. Merész ígéret volt, szinte csak egy gyermek szájából hangozhatott el. Nem is nyugtatott meg, de tudtam, hogy az öcsém bár naiv, tényleg okos. Volt harci tapasztalata, hiszen ugyanúgy megjárta a határhegységet, mint én, és igaza volt: Tenevára kellett összpontosítanom. Tisztázni az ártatlanságomat, fényt deríteni arra, ki a gyilkos, és addig is bízni abban, hogy akikre rábízom az országot, biztos kézzel irányítják majd. Még aznap este beszéltem Lord Lindstrommal, akit Erlena felkeresésével bíztam meg, és Lord Agrennel, akit arra kértem, pártfogolja az öcsémet. Reménykedtem, hogy Tyres egyedül is megállja a helyét, de biztosítanom kellett számára a támogatást. Összeállítottam a kíséretemet is, jó harcosokat válogattam, de csak egy kisebb csoportnyit, harminc-negyven katonát. Minél kisebb feltűnést keltve akartam elhagyni Winterkeepet. *** Másnap, az induláskor negyven katonával keltünk útra. Szerencsésnek bizonyult a korai indulás, és a kevés kísérő is... a hóviharban könnyebben együtt maradt a kevés, tapasztalt harcos, mint egy nagyobb csoport tette volna. A hegyi farkasom, Ande is velünk volt, fehér bundája bár szinte eggyé olvadt a hóval, sárga szemei, és fekete orra mindig mutatták, hűségesen követ. Tenevában fülledt meleg volt... én, aki észak hidegéhez szoktam, nehezen barátkoztam meg az itteni idővel. A sor folyónál a legtöbb kísérőm megállt, én pedig kiválasztottam kettőt, az egyik egy fiatalabb katona volt, ám tudtam, hogy szintén megjárta egykor a határhegységet, Niklas Kroon, a másik pedig egy negyven év körüli férfi, Faltin Ekblad. Ande és ők kísértek át a folyón, ahol a Tenevaiak a város északi részére vezettek. Kissé szokatlan volt a fényűzés, még mindig, pedig annak idején apám többször magával hozott. Mégis a rengeteg dísz annyira mássá tette a várost, annyira eltért Winterkeeptől, hogy kellett egy kis idő, míg megszoktam. Megfigyeltem a mozaikokat, felismerem a szüleim történeteinek képeit... azonban gyorsan elkapom a tekintetem, és előre nézek. Tudom, miért vagyok itt, és arra összpontosítok. Nincs idő nosztalgiára, meg egyéb szentimentális gondolatokra. Minél gyorsabban visszatérhetek Nigrommarba, annál jobb. A szálláson gyorsan átöltözöm. Igaz, a harci ruhák kényelmesebbek, Teneva fényűzésébe mégsem érzem őket illőnek. Egyszerű, kékes-szürke ruhát veszek, jellegzetesen északi szabású, de könnyű benne mozogni. A hajamat könnyedén összefogom, és hagyom, hogy a jobb vállamra hulljon. *** A többi vezető közül elsőként én is a Kuent üdvözlöm, illendő módon meghajolva, és sajnálatomat fejezem ki a történtek miatt. Mikor Lord Lancel szólított meg, őt is üdvözöltem. Először kezet csókolt, majd kezet is rázott velem... becsültem benne, hogy tényleg vezetőként tisztelt. - Hasonló tisztelettel üdvözlöm önt Nigrommar nevében, Lord Lancel. Bár ne ilyen gyászos események miatt kellene összegyűlnünk, remélem, fény derül arra, ki követte el ezeket a gyilkosságokat, és a halottaink békében nyugodhatnak. - mikor az apámat említi, bólintok. - Hálásan köszönöm, hogy számíthatok a segítségére. Az országomra nehéz feladat hárul, nagy érték ilyenkor, ha számíthatunk segítségre. A férfi elsiet, én pedig illendően üdvözlöm a többi vezetőt is, és mikor visszavonulok, reménykedem, hogy nyugodt lesz az éjszakám. Valami megmagyarázhatatlanul nyugtalanít, de miután két éve ülök a trónon, tapasztalatból tudtam, hogy a jelentéktelennek tűnő megérzésekre is érdemes figyelni. Óvatosnak kell lennem, akármi is készül... talán Nigrommart fenyegeti a veszély, legalábbis erősen kételkedtem, hogy a saját életemet kellene féltenem. A szenátus tagjainak halála után nyilván az őrséget is megkettőzték. Tudtam, hogy egyelőre nem fogok tudni pihenni.
|
|
Dogorn
FRPG Guru
"I have respect for people who live a fulfilled life."
Utoljára online: Apr 28, 2022 11:37:10 GMT 1
Feb 23, 2016 16:33:11 GMT 1
|
Post by Dogorn on Jun 30, 2016 9:51:56 GMT 1
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Jul 1, 2016 12:19:57 GMT 1
Hát, igen, elhúzza a fejét… Min is csodálkozom, biztos megijesztettem. Legszívesebben ordítanék még egy sort ezekkel az idiótákkal. Természetesen apám a selejteket küldte velem, mit is vártam. De majd megmutatom neki, és mindenki másnak, aki alábecsül… Dühös vagyok, érzem, ahogy megfeszülnek az izmaim. Egy hideg, pikkelyes bőr ér a kinyújtott kezemhez, és a dühöm egy pillanat alatt elszáll. Ahogy az esetlen mozgását nézem önkéntelenül is mosolyra húzódik a szám. Szegényke remeg… vajon most fázik, vagy fél…? Megvakargatom az állát, és halk hangon hozzászólok: - Kellene neked egy név… Mondjuk lehetne… - feltekintek a barlang mennyezetére mintha a válasz oda lenne írva – … Eltanin! Mit szólsz hozzá? – Minden mozdulatát figyelemmel kísérem, mint anya a gyermekét. Ha tényleg igaz az, amit az egyik könyvben olvastam, akkor ez a csöppség azt hiszi, hogy én vagyok az anyja. Eltölt a boldogság, mert egyre bátrabban közelít felém. Azonban eszembe jut, hogy mi lesz, ha kiderül Eltanin kiléte. Remélem nem visszamegyünk, hanem Nigrommarba. Nem lenne túl szerencsés Boremmián áthaladni egy sárkánnyal… És azon kívül… Azt sem szeretném, ha apám, vagy Almerra vezető rétege tudomást szerezne róla… Bár talán Edmundnak megírhatnám… Ahogy rá gondolok, eszembe jut, hogy képes volt engem egyedül hagyni , ezért el is vetem az ötletet. Kicsit még dühös vagyok rá emiatt. Nem érdekeltem akkor, valószínűleg most sem fogom. Inkább megtartom magamnak egyelőre. Inkább elhessegetem ezeket a gondolatokat, és Eltaninra koncentrálok, azonban az egyik jóember megzavar. Jó hangosan kifújom a levegőt, mert ezek az idióták kezdenek komolyan felidegesíteni. Felállok, mielőtt a sárkány az ölembe mászhatna. Végighallgatom amit mond. Szóval mégiscsak tud valami hasznosat is csinálni az az undok vénember… - Végre történik valami jó is… - mondom elég sok gúnnyal a hangomban. – De előtte még van egy dolog, amire szeretnélek figyelmeztetni titeket… - teljesen megváltozik a hangom, hideg, és kegyetlen lesz. Ezért örülök, hogy annak idején apám magával rángatott mindenfelé. – Ajánlom nektek, hogy egy árva szót se szóljatok a sárkányról, világos?! – Kicsit mérges leszek, amikor látom, hogy nem veszik komolyan a fenyegetésemet. – Ugye egyikőtök sem akarja, hogy a drága családjának baja essen… - A fiatalabbra nézek először. – Ha jól tudom, terhes a feleséged… Gondolom nagy tragédia lenne, ha valami baj történne vele… - Egy elintézve, elégedetten fordulok a másikhoz. – És te, nagyon aranyos, és ígéretes kisfiad van, kár lenne, ha baj érné őt. – Most hogy komolyan vettek, még egy fölényes pillantást vetettem rájuk, kezembe vettem Eltanint, és elrejtettem a köpenyem alá. Magamra húztam a csuklyát, mert nem akartam, hogy mindenki lássa milyen borzalmasan áll a hajam, és büszkén, az embereim előtt kilépkedtem a barlangból. Mielőtt még odaérnék, nagyon halkan suttogok Eltaninhoz. - Kérlek, csak most legyél csendben, jó? Amíg nem érünk biztos helyre. – megsimogatom a pikkelyes bőrét, és igyekszem minél jobban rejtegetni, mert nem bízom apám embereiben.
|
|