Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Oct 20, 2016 17:27:41 GMT 1
Gretter Eierdrake
Nem sokkal Westhallba érkezésed után hírt kapsz róla, hogy egy almerrai hajó érkezett hozzád. Diplomáciai szándékkal.
Henric Manches járul eléd almerra egyik legnagyobb házának örököse és követe.
-Szavakat hozok házam urától Lord Archibald Manchestől.-hajol meg. Majd folytatja- Felség engedd meg, hogy felajánljam számodra házunk teljes támogatását harcodban. Feltételül azért cserébe, hogy segédkezel Almerra trónjának meghódításában. Szövetségünk zálogául apám felajánlja Lady Erica Manches ismertebb nevén Ria Manches kezét. A házassággal így te és újdönsült feleséged lennétek az ország jogos uralkodói.
Kérlek uram fontold meg ezt az ajánlatot.
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Oct 21, 2016 18:19:57 GMT 1
Az út további részére ra nyomta hangulatát a Fyr öbölben történtek. Legtöbben csendben, némán tették a dolgukat. Mások álltak és nézték a tengert. Jó magam fel s alá járkáltam a hajón. Ez volt addig míg a kikötőbe nem értünk. Hajók százai fogadtak minket. A hat megmaradt hajón mindenki egyből felfigyelt a hangzavarra és egyből jobb kedvre derültek. Az ott lévő emberek a nevemet skandálták, mintha győztes csatából tértem volna vissza. Kezdetben értetlenül álltam, de aztán rá jöttem. Végig futott az a gondolat ismét a fejemen, ami a Sor folyónál történt fosztogatásunkkor. Azért örülnek és éljeneznek engem, mert nem kell titkolniuk tetteiket. Jó érzés volt látni az embereimet ilyen állapotban és boldog voltam, hogy olyat tettem, amivel még jobban kivívtam tiszteletük. Utam a kikötőből egyből Westhall-ba vezetett. Foglyaim nyitott kocsiban utaztak, így láthatták Krakkorakot teljes valójában és azokat az embereket kik örjöngve ünnepelték királyukat. A városba érkezés után a foglyokat a királyi rezidencia egy komfortosabb cellájába vitettem, hogy kipihenjék az út fárradalmait és jobb állapotban legyenek a vallatáshoz. Azt út során csak az nem hagyot nyugodni, hogy a hír hogyhogy előbb ért ide, mint én. De nem tulajdonítottam neki túl naty jelentőséget, sookal fontosabb dolgom volt. Jord-nak parancsba adtam, hogy napnyugtára szedje össze az összes vezetőt egy rendkívüli gyűlésre. Addig is én rendbe szedem magam. Vettem egy kellemes fürdőt, megigazítottam szakállam. Kicsit össze kócolódot a történtek miatt. Ez idő alatt a szolgáim megtisztították a páncélom, amit ismét felvettem. Miközben még készülődtem közölték velem, hogy diplomáciai ügyben egy almerrai hajó érkezet. A dolog meglepett, de kicsit se furcsáltam. Mondtam, hogy kisérjék a trónterembe a követett. Egy kicsit késve, de én is bementem a trónterembe és helyet foglaltam a trónon. - Mond midolgod van erre? -kérdeztem tőle. Amit mondot az zene volt füleimnek. Amit az országgal akartam tervezni, annak a sokkal könnyebbik variációját kínálta fel. Széles mosoly tárult az arcomon majd felálltam oda mentem és kezet nyújtottam. - Ez egy hosszú és jövedelmező szövetség kezdete Lord Manches - válaszoltam vidáman. Miután kezet fogtunk át karoltam a vállát. - Igyál valamit barátom. Biztos hosszú és fárasztó volt az út ideáig. Aki ilyen jó hírekkel áll egy király elé az megérdemli a pihenést. - mondtam neki miközben egy terem felé vezettem őt. A terem tele volt ágyassal szebbnél szebbekel. - Válasz egyet?- tettem fel neki a kérdés - Azt kapod meg amelyiket megkívánod ma az én vendégem vagy. Vagy ne talán valami egzotikusabbra vágysz. Például egy félvér elfre. Válasz bátran elvégre sógorok leszünk egy család, ami az enyém az a tied is. -bombáztam őt az ajánlatokkal miközben kortyolgatta a sört mit adtam neki.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 22, 2016 16:44:12 GMT 1
Ria Manches
(egy-két nappal az érkezésed után)
-Királynő leszel.-Mondja testvéred. Sid nem rég érkezett meg Almerrából. Maga is Tenevában tartózkodott így gyorsan megérkezhetett hozzád a hírrel. Most négyszemközt beszélgettek egy helyen ahol senki más nem hallgathat ki benneteket. Ő maga kérte így. -Ho..ogy micsoda?-kérdezel vissza értetlenül. -Apánk felajánlotta a kezedet Krakkorrak királyának. Cserébe Almerra trónjának elhódításáért. Ő pedig igent mondott. Hát nem csodálatos hír húgom? Családunk általad akár két ország vezetője is lehet. Csak annyit kell tenned, hogy hozzámész az uralkodóhoz. Azt tanácsolom, hogy miharabb térj haza. Nigrommar már az ellenség. Valószínűleg még nem tudják de ne kockáztasd a családod jövőjét!
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 22, 2016 17:29:48 GMT 1
Gretter Eierdrake
-Egy félelf? Ez igazán érdekelne.-mondja Henric miközben épp az újdonsült szövetségetekre koccint veled. –Mutasd az utat kérlek. Ugyanis rendkívül kiváncsivá tettél.
Miközben irányba állítod az urat egy szolgálóval az egyik magasrangú lovagod lép oda hozzád. -Uram bár flottánk győzhetetlen jobb lenne mégis meggondolni, hogy elkezdjük besorozni az ország civil lakosságát. Egy szárazföldi csata esetén ugyanis kiszolgáltatottnak minősülünk. De ezt sem szabadna túlzásba vinni! Ha mindenkit elviszünk katonának ki fogja bányászni a vasércet vagy építeni a hajókat?
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Utoljára online: Nov 24, 2024 16:00:05 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Oct 22, 2016 19:31:28 GMT 1
- Valami írnoknak? Mit keresett veletek? Talán szökni próbál? Miért nem mutatta meg az arcát? – ezek a kérdések foglalkoztatnak először, de tudom, hogy ennél fontosabb dolgunk is van, ezért visszafogom magam, és veszek egy mély levegőt. - Jó, térjünk a lényegre… - Figyelmesen hallgatom. Koncentrálok rá. Minden szava beleég az agyamba, hiszen szinte sokként hat rám. Mégis mi a fene? Ez hogyan lehetséges? Az elfek… Ki fognak halni? Az lehetetlen… Én még meg akarom őket ismerni… Ökölbe szorul a kezem. - De hát akkor tennünk kell valamit… Erről előbb kellett volna tudnunk. Értesíteni kell… - De kit is? Áruló lettem, mégis ki hallgatna meg… Nincs hova mennem már. Gondolom lelombozottan. De ez kit érdekel?! Mindenkit érdekel egy invázió, nem? Mace nem annyira hülye, hogy árulás miatt ne vegyen figyelembe egy ilyen fontos hírt.
- Lehet, felesleges, de amint lehetőségünk van rá, levelet kell küldenünk Mace És Elyanna Lancel-nek. Ez az egyetlen esélyünk. De hogyan? Még nem tudom, de ha bármi esélyt látsz erre, kérlek, azonnal értesíts. Ahogy a szavaidból kivettem, egyedül már nem tehettek semmit. Ha időben felkészülünk, és tisztában vagyunk a helyzettel, talán meg tudjuk állítani őket, és kiírtjuk ezt az új rendet. Az egész emberiséggel csak nem bírnak, hiszen te mondtad… Van valami jelük nekik? És honnan lehet megállapítani, hogy ki van mellettük, és ki csak kényszerből teszi? Ez fontos, hogy ha sikerül értesíteni valakit, akkor ne gyilkoljunk feleslegesen. Arra senkinek nincs szüksége – Veszek egy mély levegőt. – Kérlek, ha van még valami, bármilyen apró is, mondd el, hogy semmit ne hagyjunk figyelmen kívül, rendben? – kérem megint. Az uralkodót nézem. A társamra gyilkos tekintettel néz. Összehúzom a szemöldököm, de ekkor elhívják, minket pedig újra egy börtönbe zárnak. Körbenézek, hogy vannk-e még rajtunk kívül. Közel húzódom az akolitához, majd így szólok: - Úgy láttam, mintha az uralkodó felismert volna, de nem tűnt valami pozitív felismerésnek. Mi történt, hogy ennyire ellenszenvesen nézett rád? Talán az új isten áll e mögött is? – kérdezem aggódva.
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Oct 22, 2016 22:24:16 GMT 1
Miután az új foglyok is elfoglalták helyüket a hajó cellájában. Nem sok mindent tehetek. A nyugalmas utazásuk, azért nem tart sokáig. Hirtelen a hajón mindenki fel-alá rohangál és akár mennyire is lent van a cella lehallatszik oda. Nem csak ez emberek ordítása, lövedékek süvítése. És annak az érzete, hogy éppen egy eltalálta a hajót. A hangzavar nem tart sokáig lassan ismét a csend veszi birtokába a teret. Vagyis venné, ha a hajó nem nyikorogna a tengeren. Az út az úgy órás hangzavar után ugyan olyan volt unalmas és egyhangú. Mikor a hajó megérkezett a kikötőbe ismét hangzavar kerekedet. De ez nem olyan volt mint korábban, hanem inkább egy ünnepségre zajára hasonlított. Nem sokkal később katonák jöttek értetek, hogy tovább vigyenek új lakhelyetek felé. Amint felértek a fedélzetre több ezer őrjöngő, ünneplő krakkorakit láttok, aki épp a királyt élteti. Egy nyitott fogoly szállító kocsiba tesznek benneteket, hogy csodálhassátok a gyönyörű Krakkoraki tájat. Ami nem olyan, mint a többi országban. Itt nincs annyi fa, kevés a szántóföld és elvétve találni egy nyugalmasabb békés helyet. A legtöbb helyen csupasz sziklák láthatóak és régi táblák amiken ez áll: "Hajdan itt erdő volt, de föláldozta magát Krakkorak szabáságáért." Ezután megérkeztek Westhallba, a fővárosba. Valamivel kulturáltabb környék, mint a többi település, de ezt mind krakkoraki szemmel kell nézni. Új szállásotok a királyi palota egy eldugott részében található, ahová bekötött szemmel visznek titeket, nehogy véletlenül is megszökjetek. A cella kicsit otthonosabb, mint az ami a hajón volt. Elég nagy így bőven elfértek. Van rendes ágy, asztal és az illem helység is külön van választva a kényesek kedvéért. Enni is kaptok, nem egy királyi étket, de az éhen halástól megment.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Oct 23, 2016 11:41:52 GMT 1
|
|
Zima
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 24, 2024 15:18:09 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on Oct 23, 2016 16:00:16 GMT 1
Határozottan indultam el az embereimhez, azonban Shira szobája előtt megtorpanok. Kell egy perc, mire bekopogok, majd belépek. Ahogy sejtettem… Shira csak ül az ablak mellett és a tájat nézi. Nem tudtam, hogy Khakkal ennyire közel álltak egymáshoz, de sok minden értelmet nyer így utólag. Odaállok mellé és a vállára teszem a kezem. Kicsit ott maradok vele. Nem beszél sokat, főleg nem oszt meg úttal kapcsolatos információt, de ez jelen esetben nem is érdekel. Igyekszem vigasztalni, de nem tudom, mit tehetnék, mondhatnék. Bár ahogy elnézem, talán a jelenlétem is elég. Hirtelen kürtöket hallunk. Úgy néz ki, megjött a királynő… Ekkor döntök úgy, hogy tovább megyek. Shirának még persze mondom a nyilvánvalót, hogy bármikor megkereshet. Ő csak bólint.
Keserű szájízzel indulok tovább Morelhez. Kedves régi barátom első gondolatai aggasztóak. Főleg azért, mert a pontos útvonalat valóban kevesen ismertük. Még mindig kétlem, hogy Varan elárult volna. Hm… Talán valószínűbb, hogy az elf részt vett Freya karavánjának megtámadásában… Utána követte Risbe, majd megneszelte, hogy az egyik hajóm előbb indul és felszökött. De egyedül, vagy volt még társa? Kétlem, hogy megtudjuk… „Nem Freyáért támadták meg a hajót. Te voltál a célpont csak összekevertek.” Nagyon sokat tanultam Moreltől az évek során és az egyik legjobb emberem, de néha át kell szűrni a gondolatait. Freyának azt mondta az elf, hogy a frigy nem jöhet létre, tehát miatta érkezett. Szerintem engem és Freyát elég nehéz lenne összekeverni… Nem gondolom, hogy közvetlenül én lettem volna a célpont. A kis hajó felrobbanását azért biztosította, hogy biztosan ne valljon kudarcot. De én ezen a pályán nem számítottam játékosnak. A többi meg… Fogalmam sincs észak céljairól, de nem hiszem, hogy ki akartak volna iktatni. Bár ki tudja…? Mondjuk nem is biztos, hogy északnak köze van a támadásokhoz… Mindenesetre egyetértek vele abban, hogy jó lenne minél előbb távozni. Otthon hamarosan káosz lesz… - Köszönöm Morel, szavaidat észben tartom. Én is szeretnék minél előbb hazatérni, csak még hírt várok a másik két hajóról.
Tovább megyek. Éppen azon merengek, hogy mennyire jogos Morel paranoiája az északiakkal kapcsolatban, mikor Kharloba ütközök. A Morelről alkotott véleményén már majdnem elmosolyodtam, de nem lett volna helyénvaló. - Nyugalom, Kharlo! Elég régóta ismerem Morelt ahhoz, hogy helyén kezeljem a meglátásait. Nem tudom, mi észak célja, de egyetértek veled. Jelen helyzetben valóban nem lenne logikus még Almerrával is foglalkoznia.
Regset a gyakorló termeknél találom. Elégedetten nézek végig az embereimen. Ennyire unatkoznak? Remélem, azért pihennek is időnként. Nem akarom, hogy a gyakorlásban fáradjanak le. Idegen földön állandóan készenlétben kell lennünk. Regs amint észrevett, rögtön félrevont és mesélni kezdett. Csak pislogtam. Nos, ezért van fegyvermesterem, hogy az ilyen ritkaságokról megmondja, hogy mi. Innentől legalább én is fogom tudni, mi ez, bár remélem, többet nem lesz dolgom hasonlóval… Egy akolita… Akkor egyedül is elég lehetett a legénységem kiiktatására. - Ez valóban aggasztó. Más sem hiányzott, mint egy akolita, mert Lady Larlsson elmondása alapján fehér volt a haja.
Gondterheltebben térek vissza a szobámba, mint ahogy eljöttem. Leroskadok a székre, majd miután rendeztem gondolataimat, levélírásba fogtam. Eleinte kicsit szokatlan volt a kettőnk közti írást használni, de hamar belejöttem.
„Archibald Manches
Edmund halálát szomorúan hallom, imádkozom lelkének békéjéért. Sajnos ebből tényleg háború lesz, már csak az a kérdés, hogy kik között? Kevine valamilyen módon biztosan bele fog folyni az eljegyzés miatt, azonban Nigrommarban már nem vagyok biztos. Nem tudom, eljutottak-e oda a hírek, de újra orkok fenyegetik az országot, emellett pedig a királynő rokona a trónra vágyik, úgyhogy itt is polgárháborús helyzet áll fenn. Kétlem, hogy ezek mellé még bevállalnának egy Almerrával való háborút. Gondolom, a klánok nem néznék jó szemmel, ha egy idegen ország csak úgy kijelölné a Larlssonokat uralkodónak. A klán főnökök közül kik akarnak uralkodni? Hol keressük Edmund gyilkosát? Azt írtad, van okod feltételezni, hogy almerrai volt. Szerinted ki és hogyan? És vajon ugyanez a személy rendelte el Freya Larlsson megtámadását? Sajnos így van. Egy támadót találtunk, akiről annyit tudunk, hogy egy piros alapon fekete kígyó jelképű szervezet tagja és hogy egy akolita férfi. Halála előtt még annyit mondott Lady Larlssonnak, hogy egy Almerra-Nigrommar közti frigy nem lenne jó a népének. Vajon ezek az elfek (OOC: zászlóból feltételezi, hogy többen akarnak háborút) maguktól támadtak, vagy megbízásra? Ki lehet a megbízó? Ennyi információval szolgálhatok.
Üdvözlettel: Ria Manches”
Kerítek egy lelkes és megbízható küldöncöt az embereim közül, majd útjára bocsátom a levéllel. Persze meghagyom neki, hogy csak apámnak adhatja át.
Két nappal később épp a szokásos gyakorlásomból tartottam vissza a szobámba, mikor az ajtóm előtt meglátom Sidet. Rossz előérzetem van. Bátyám valami biztonságos helyen akar velem beszélni, amivel egyetértek. Amint beértünk egy alkalmas szobába, rögtön belekezdett. „- Királynő leszel!” – mondja lelkesen. Csak pislogok, hogy mi van. Visszakérdezek. Csak hallgatom, és hallgatom és nem tudom felfogni a hallottakat. Belecsípek a kezembe. Nem rémálom. - Nem… nem lehet… - nézek bátyámra. Ahogy néz rám… Ő komolyan örül ennek. A rohadékok. Felajánlották a kezem… igent mondott rá… Hát nem csodálatos…? Családunk akár két ország vezetője is lehet… Minél előbb hazamész… Az ideg hirtelen töltött el. Egyszerűen galléron ragadtam bátyámat és úgy néztem egy ragadozó tekintetével a szemébe. - Hogy csodálatos? HOGY CSODÁLATOS? – üvöltöttem, majd elengedtem. – Nem, ez rohadtul nem csodálatos! Az egy kicsit sem érdekel, hogy tönkreteszitek az életemet? Miért nem te mész hozzá?
Nem bírom, muszáj felállnom. Kiviharzok a szobából, az ajtót a lehető legerősebben bevágom magam mögött. Ez őrület… Ilyen nincs… Az egyezségünk… Ennyit számítok neki… Ráadásul én, uralkodónak? Fel-alá járkálok a folyosón, míg nem egy ember lép hozzám egy kevinei levéllel. Már csak ez hiányzott. Mace Lancel is megkéri a kezem, vagy mi? Miután megköszöntem a küldöncnek, elhúztam a számat. Kissé félve nyitottam ki a levelet. Persze első dolgom volt, hogy megvizsgálom, de kétségtelen. Lord Lanceltől jött. Olvasni kezdem. - Ez most meg hogy? – meredek a papírra, majd újra átfutom. Vajon mi az alapja, hogy engem választott? Már rohantam, volna, hogy bátyám orra alá tegyem, de megtorpanok. Ő most az ellenségem. Jó néhány percet várok kint, amíg megnyugszom. Ezután az embereimért megyek, csak utána térek vissza Sidhez. - Beszélni akarok apánkkal. Hamarosan indulunk.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 27, 2016 15:32:47 GMT 1
A szenátusban teljes volt a káosz. A megmaradt képviselőkből összeverbuvált vészhelyzeti tanácsban mindenki ordibált és a másikat szidta. Végül Legra Tisinus vágott egy akkorát az asztalára, hogy nyomban csend lett. -Minden ország foglalja össze az álláspontját! Ez alapján majd döntünk. Kíván valaki elsőnek szólalni? -Én szólalnék. - hangzott először egy hang tőle jobbról. Somarum Pilatus az egyik Tenevai szenátor volt az. -Az engedélyt megkapod. Az ősz hajú ám jól tartott szenátor felállt és elkezdte mondandóját: -Glettel Eieldlake ez az előszakos, balbál, labló meli magát kilálynak nevezni? Ez a Klakkollaki föltelem több bajt hozott a szövetségnek, mint jót. Én a Tenevai szenátus küldöttjeként biztosíthatom allól a többi megjelentet, hogy lovaglendekkel és jelentős pénzekkel fogjuk támogatni a hábolút, hogy minnél hamalabb véget éljen. Kélem a többi tagot is, hogy szavazzon hasonlóképp. (Kevine és Nigrommar szavazhat. Egy mondat elég whisperben arról, hogy miképp bár számomra elég egyértelmű a helyzet. Ha gondoljátok akkor megszólaltathattok egy-két szenátor NPC-t.)
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Oct 27, 2016 17:55:49 GMT 1
A kevinei köztársaság 98%-a egyetért Krakkorrakk megtámadásával, a maradék két százalék pisi / nagy dologszüneten van, de szavaztunk helyettük is. Ja és Bronbar Hall kisnemes indítványozza a törlőpapír keménységének finomítását.
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Oct 27, 2016 20:00:08 GMT 1
"-Fog szólni az uralkodóknak a sárkányról?-" Riára emelem a tekintetem. Már épp mondani készülök, hogy ehhez igazából semmi köze, de visszafogom magam. Aztán csak bólintok egyet, és ennyit nyögök ki: - Igen. - Még magam sem tudom, hogy ezt hogy fogom nekik tálalni... hisz még csak nem is ismernek, és én sem őket. Ki tudja hogyan reagálnának. Egy robbanás rázza meg a hajót. Összerándulok, majd Ria után indulok. Még mielőtt azonban kilépnék a szobából, visszafordulok, és magamra kapok egy köpenyt, amivel el tudom takarni Veniort, és követem Riát. A nő az egyik csónakhoz vezet. Egyetlen szó nélkül beszállok. Fejemre húzom a köpeny csuklyáját, és némán összekuporodom. Nem nézek semerre, csak a térdeimet bámulok, és közben azon rágódom, miért velem történik mindez. Bár egy szemhunyásnyit sem aludtam, még nem érzem a fáradtságot. Már zsibbad miden tagom, hisz makacsul ugyanabban a pózban ültem egy teljes éjszakán át. Az emberek zúglódására sem vagyok hajlandó reagálni. Viszont amikor elkiáltja magát valaki, hogy hajó, felkapom a fejem. Egy nigrommari hajót pillantok meg. Kissé megkönnyebbülök, de nem eresztek le. Már komolyan nem tudom mit gondoljak. Jobban magamhoz szorítom a sárkányt. Ahogy felszállunk a hajóra, a kapitány fogad. Meghajol előttem, mire akarva, akaratlanul, jobban kihúzom magam, és a köpeny alól előtűnik Venior feje is. "-Megtiszteltetés a hajón tudnom önt Lady. A nevem Gromgund Havsted ez pedig a hajóm a Hó fia. Napok óta keressük magát és várjuk az érkezését. Tyres úr rendkívül boldog lesz.-" Mikor meghallom Tyres nevét, ismét elfog a jóleső izgalom. Végre úgy tűnik, hogy minden sínen van. A kapitány kiabálására Venior kicsit összerezzen, de nyugodt marad. Mivel már nem érzem veszélyeztetve magam, leemelem a fejemről a csuklyát, Veniornak meg engedem, hogy a vállamra másszon. Mosolyogva figyelem, ahogy a hajó legénysége csodálja őt. Bár inkább nem engedem nekik, hogy megérintsék, de a többi egyéb fura szokásukat engedélyezem. A rengeteg nyers hús láttán csak fintorgok egyet, és azzal próbálom nyugtatni magam, hogy a sárkány legalább jól fog lakni. Mondanom sem kellett, hogy jó lenne kipihenni az izgalmakat és a fáradalmakat, a kapitány a saját kabinjába vezetett. Igaz nem túl tágas, de legalább egyedül lehetek. Ez is valami... A köpenyem leveszem, és felakasztom, majd leülök az ágyra. Venior körbejárta a kis kabint, és utána mellém telepszik. Megsimogatom a pikkelyes hátát, majd hangosan és hosszan felsóhajtok. - Hát be kell hogy valljam, ennyi izgalom egész eddigi életemben nem volt, mint ebben a pár napban... Ha te nem lennél, már rég halott lennék... - Lenézek a kis hősömre, aki már nagyban húzza a lóbőrt. Lágyan elmosolyodom, finomen felemelem, és átrakom a párna mellé, majd én is ledőlök. Nem is olyan sokára elnyel a jóleső sötétség. Hirtelen felriadok. Izzadtságban úszok, és időközben Venior az ölembe telepedett. Zihálva veszem a levegőt, és végig csak egy mondat visszhangzik a fejemben: "MI VAGYUNK AZ EGY ÉS AZ EGYSÉG." Próbálom értelmezni az álmokat, de a kopogás elvonja a figyelmem. "-Úrnőm. Megérkeztünk. -" A kapitány hangja tompán szűrődik át az ajtón. Felkelek, rendbe szedem magam, majd Veniorral a kezemben kilépek az ajtón. Persze rögtön figyelmeztetnek, hogy hideg van, és már érzem is a csontig hatoló fagyos szelet. Két matróz azonnal hoz nekem kabátot, amit sietve magamra kapok. Ahogy leszállok a hajóról, ismét eszembe jutnak a látomások. A parton állok, és meredten bámulom a tengert. Közben fejemben újra és újra megjelennek a látomások. Próbálom értelmezni őket. Az első sárkány, akivel álmomban találkoztam, az a felnőtt Venior volt, efelől semmi kétségem sincs. "-Hadd mutassam meg fajunk múltját és jövőjét. Azt, ami volt, ami nem történt meg, ami most zajlik, ami lesz, és ami megtörténhet.-" Ha jól emlékszem, öt látomás volt... És nem sorrendben, hisz a végén, az ősi sárkányok egyike maga mondta, hogy nem engedheti... Egy embernek nem szabad látnia mi a jövőnk és a múltunk. Ne tudd hát mi micsoda. Ismétlem magamban a sárkány szavait. Öt látomás, múlt, jelen, jövő... a sárkányok elszalasztott lehetőségei, és ami még megtörténhet... Felidézem az első látomást. Egy templomban egy hatalmas sárkány lebeg, körülötte emberek, akik valamit kántálnak. Amikor a sárkány közéjük kap, sem kezdenek az emberek menekülni... Talán istenítenék az állatot? Valószínűleg igen... Lehet ez lenne az elszalasztott lehetőség...? A következő kép egy hóval borított táj. Láttam egy sárkány csontvázát, a koponyáján Boremmia jele volt vésve. Két dologra tudok csak gondolni. Hogy a sárkány Boremmia szövetségese, de ez egyértelműen hazugság. Vagy pedig, hogy a katonák legyőzték a sárkányt, és belevésték a koponyájába a jelüket... Ezt sem tartom valószínűnek, de ha tovább gondolom, inkább az utóbbi tűnik reálisabbnak. A harmadik megértésével komoly gondjaim támadnak. Egy beteg erdő, amiben betegek az állatok... Egy vörös köpenyes alak, aki egyenesen a szarvas felé lépdel... A szarvast is megfertőzte a betegség. A lehulló vércseppekből piros kígyók lesznek. Piros kígyó... Bevillan az az este, amikor megtámadtak... Nekik volt ilyen zászlójuk, amin egy vörös kígyó volt. És a támadó egy elf volt, ha minden igaz... Viszont az a vörös köpenyes alak... Ki lehet? Elgondolkodom, de a vörös színről csak egyetlen dolog ugrik be, mégpedig a Kevinei Köztársaság, és azon b elül is a Lancel ház. A Lancel ház kis fruskája csavarta el Edmund fejét... Elyanna, ha minden igaz... Lehet, hogy a Lancel ház szövetségre akar lépni az elfekkel? Lehet, hogy ők akartak engem megöletni? Megrázom a fejem, mert ez már kezd egy összeesküvés elméletre hajazni. De ennek ellenére nem vetem el azt, hogy lehet, hogy ez történik épp most. A következő álomképben egy lovag harcolt egy sárkány ellen. Szintén vörös köpenyben, és nő volt... Csak Elyannara tudok gondolni, hiszen ha jól tudom, az a lány lovag lett. Egyre inkább érzem, hogy ez az egész tényleg igaz lehet. Akár igaz, akár nem, vigyáznom kell Kevinével. Sóhajtok egyet, majd az utolsó látomáson kezdek gondolkodni. Emberek lovagolnak sárkányokon. Ez lehet az a jövő, amit elérhetek? Sárkányok, és emberek élnek majd harmóniában... De ezt hogyan tudnám elérni? Ezen kérdésemre azonban egyik látomás sem adott választ. Fejemben ismét felcsendült a hatalmas fekete sárkány hangja. "-Látod már leány? Poréletű vagy mihozzánk képest. Én ott voltam és láttam, hogy megteremsz. Én ott leszek és látni fogom, ahogy elpusztulsz.-" "-Te vagy hát az anya? A szánalmas kis kárász, akit oly könnyen elpusztíthatnánk? Neked kéne elhoznod az ősidőket? Mi nem hiszünk benned.-" A sárkányok nem hiszik, hogy képes lennék újra elhozni az ő korukat... Erre megfeszül a testem, és összeszorítom a fogaimat. Már pedig én el fogom érni, hogy minden ember újra tisztelje őket, és újra dicsőségesen tündököljenek. Megsimogatom Venior fejét. Mi vagyunk az égen a csillag és azoknak egyesült fénye, mi vagyunk a homokszem és azoknak az egyesült homokja, mi vagyunk a földön a fűszál és azoknak az egyesült zöldje. MI VAGYUNK AZ EGY ÉS AZ EGYSÉG. ismétlem magamban. Az utolsó mondatot hangosan elismétlem. - Mi vagyunk az egy és az egység... - mormogom magam elé, amikor valaki megszólít. - Úrnőm, indulnunk kellene... - A hangra megperdülök, és Robbra nézek. Kellett egy kis idő, míg visszatérek a valóságba. Némán bólintok, és beszállok a szekérbe. Egy rövidke utazás után végre megérkezünk Winterkeepbe. A havas táj megigéz, és újra elfog az izgalom. Tyres kijön elénk. Ahogy meglátom minden eddigi aggodalmam elszáll. Igen jó kiállású, első látásra megbízhatónak tűnik, és az a mosoly. Ahogy a szemeibe nézek, rögtön elmosolyodok. "- Üdvözlöm Winterkeepben, Lady Larlsson. Tyres Frostforge vagyok, távollétében én helyettesítem a nővéremet Nigrommar trónján. Az érkezése nagy öröm, mindnyájunk számára.-" Még a hangja is olyan kellemes érzést kelt bennem. Természetesen köszönésképp meghajolok, de megszólalni nem igazán tudok (életemben először). Első benyomásom északról: ennél tökéletesebb nem is lehetne. Tyres a trónterembe kísér, és teljesen egyenjogúként bánik velem, ami nekem elég fura, de jóleső érzéssel tölt el. Végiggondolom, és inkább úgy döntök, hogy jobb gyorsan túlesni a dolgokon, tehát az azonnali beszélgetés mellett döntök. - Ha nem jelent gondot, szeretnék négyszemközt beszélni Önnel. - Fejemet lehajtom, nem merek a szemébe nézni. Egyelőre azt sem tudom, hogyan kezdjek neki. Leülünk az asztalhoz, és az őrök is kivonulnak. Egy hatalmas mély levegőt veszek, és belekezdek. - Az a helyzet, hogy az ideutunk nem éppen volt zökkenőmentes. De nem is igazán erről szeretnék beszélni... Hanem... - Leveszem a kabátomat, és előtűnik Venior álomittas, de kíváncsi feje. Mielőtt még Tyres bármit is mondhatna, közbevágok. - Tudom, hogy ez hatalmas kérés tőlem, aki csak most jött ide, de kérem, segítsenek megvédeni. Tudom jól, ha ez kitudódik, abból komolyabb konfliktusok is lehetnek, de könyörgöm... - elcsuklik a hangom, és kérlelő szemekkel nézek Tyresre. - Nem hagyhatom, hogy baja essen... Kérem!
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 29, 2016 21:58:39 GMT 1
É,ÉK,ÉNY D,DK,DNY NY,K.CS I_DYPnHC1-9
1-4
1-5·1-4
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 29, 2016 22:23:39 GMT 1
További dobások a csatához: g|fONsnx25-631-11025-6325-63·1-110·25-63
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 29, 2016 22:47:39 GMT 1
Krnh: IBp13XUe1-40 Kenh: 1-21 TLV: 1-40 TSZ: 1-37 ÉH: 1-3 ÉH:3+ 1-2000 KrV: 1-5000
1-40·1-21·1-40·1-37·1-3·1-2000·1-5000
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 29, 2016 23:02:01 GMT 1
Az egész szenátus egyoldalúan támogatta Kevine megsegítését a Krakkorrak elleni háborúban. Teneva azonnal megindítja a Vas légiót, amely a támadásban segédkezik majd. Ezen felül hajlandó pénzzel hozzájárulni egy védelmező zsoldos csapat felállításához. Krill lerohanása
Lord Geist vezetésével hatvanezer északi gyalogos érkezett meg kevinébe. A déli határról lettek elvonva. Vagy a Geistek sárkányos vagy a Frostforgeok farkasos lobogói alatt gyülekeztek. Emellett számos hajót is küldött, hogy segédkezzen az invázióban. Hector Bulker már felkészítette a flottát a harcokra. Most a vezérhajója árbócán állt és végigtekintett a felsorakozott hajóhadon. Az éket a pár Bullker és Lancel hajók tartották. A széleket a Zaelek kiváló és díszes hajói támogatták meg. A Dwarenek hajóin még néhol látszott a Hammerfield jelzés. Nem sikerült őket időben lefesteni. De mindegy is volt. Az ócska bárkákat amúgy is csak szállítónak használták. Erre pakolták fel a gyalogság nagy részét. Aztán megszólaltak az indulást jelző kürtök. Eljött az idő, hogy az ezer éve összeált legnagyobb flotta a vízbe fojtsa a tenger istenét. Krillben nagy volt a mulatság. Most is legalább száz hajó tartózkodott ott, hogy igyanak a királyukra és a sok zsákmányra, amit a tenger túlpartján összeszedtek. Az ország összes kalóza talpon volt mostanság. Nem kell magyarázni. Tették, amihez értenek. Az őrtoronyban álló katonák egyetlen érkező hajót pillantottak meg a horizonton. Vitorláján egy homokóra ékeskedett. A kalózlegendákban járatosak (Márpedig a krakkorakiak úgy születnek, hogy azok) rögtön felismerték Csonttalan Ivar hajóját. Az ormon egy férfi állt, kezében hatalmas zászlót lengetett mely a tengerészek közti kommunikációra volt hivatott. A különböző színek és minták mind mást jeleztek. Az őrök elképedten pillantották meg a sárga zászlót fekete keresztel. Ezt már legalább száz éve nem használta ezen a parton senki. Azt jelentette: Ellenség közeleg. A tengeri sárkányt formázó harci kürtöket rögvest megfújták és minden matróz szinte kijózanodva dobta el magától a szajháit vagy a sörét, hogy időben visszaérjen a hajójához. A hajók pillanatok alatt kifutásra készen és hadrendben álltak. A király egyik személyes flottaparancsnoka Hegyhágó Unkve volt a rangidős így az ő hajója haladhatott elől. Mint Ivartól megtudta hatalmas kevinei flotta közelített a sziget felé egy sajátos alakzatban. Rögtön rendbe szedte a hajóit és megindult, hogy a partól messzi tengeren találkozzon a még messze lévő ellenfelével. Százhuszonhat hajó. Ennyivel rendelkezett mindössze. De a legjobb legénysége volt hozzájuk az egyszer biztos. Hector elégedetten tekintett végig a haderején. Azok a mocskok azon a szaros kis szigeten lángolni fognak. A lánc készen állt. Az azt szállító hajók egymástól száz méterenként tartották az alakzatot. Tökéletes lesz. A Krakkorrakiak szétszórtan haladtak. Az enyhe szél nekik kedvezett, ugyan de ekkora túlerővel nem nagyon tudtak volna mit kezdeni. A kalózok szétszórt alakzatokban haladtak. Sokan kívül kerültek a lánc hatóterén, de a nagy része azonban rögvest beleszaladt a csapdába. Ugyan mind a tíz láncszállító hajó rögvest rommá tört rögvest kigyulladtak a bennük elhelyezett hordóknak köszönhetően. Az egész egy előre felállított csapda volt. Az oroszlánfog ráharapott az ellenségére. A hajók közt kifeszített láncon függő hordók úgyszint elvesztették a fedelüket és a belőlük kiömlő olaj is lángra kapott. A krakkorraki flotta negyede már ettől odavesezett*. A tenger tetején lángoló olaj gyorsan le égett, de addigra már nem maradt semmi csak még több elégett hadihajó. Ugyan a lánchordozók egytől-egyig, odavesztek**. A megmaradt tengeri szörnyeket szinte lerohanták. Alig tudott megmenekülni az a pár hadihajó, akik túlélték a csapást***. Kevine ezzel szemben jelentéktelen veszteségeket szenvedett a flottájának méretéhez képest****. A hadművelet következő lépése már karikacsapás volt. A Tiszta láng lovagjai nyílzáporban, de alig pár ember veszteséggel szálltak partra elsőnek. Hatalmas méreteikkel áttörték Krill parasztajainak rögtönzött védelmét bár az időközben riasztott ellenséges rendbéli lovagokkal meggyűlt a bajuk. De túlerővel győzedelmeskedtek*5 *6. Az őket támogató északi haderő első kétezer fős hulláma alig fért el a parton. Sokan fúltak vízbe a támadás alatti tolongásban, így az északi tisztek gyorsan átirányították az embereiket a város két oldalára ezzel jobban szétszórva őket. Bár ezáltal könnyed célpontokká is váltak a védők számára. Sok északi harcos esett el, aznap de messze nem elég, hogy az újabb és újabb partraszálló hullámok abbamaradjanak.*7 Végül Krill a megszállók kezére került. Aki nem menekült el az vagy kard által halt meg vagy pedig elégett a város tüzében, amiből nem maradt semmi csak hamu.*8
*44 hajó égett el az oroszlánfogban. (ebből négy volt modern) **10 Kevine hajó ***39 megmenekített hajó szétszóródva a tengeren minden irányban. ****21 elsüllyedt kevinei hajó (Ebből 19 volt modern) *5 A Tiszta láng lovagjai 30 harcost veszítettek *6 A Tenger urai 33 harcost veszítettek. *7 a harmadik hullám foglalta el a várost. 7473 elesett északi harcost jelent. *8 3364 katona halt meg Krill védelmében. Továbbá még 4000 lakos.
|
|