Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Nov 17, 2016 14:24:43 GMT 1
Kev nagyhajó: gLgPuPzA50-100
Krak nagyhajó: 50-10050-100·50-100
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Nov 17, 2016 14:42:31 GMT 1
Visszaültem a puha trónusomba, majd a következőket feleltem neki. - Azt hiszem maga egy ostoba pénzes szütyőnek néz engem. A Deagry ház tízezer emberből áll. Majd újra felkeltem, elindultam felé. Fél lépésnyi távolságra álltam meg tőle. - Amennyiben együtt kíván velem működni, akkor ne hazudjon az első alkalommal a szemembe, amikor csak módja van rá. Megérzem a hazug szavak bűzét, az első benyomás pedig nagyon fontos pillére az együttműködésünknek, Ragen. Teljesen nyugodt hangnemben mondtam ki ezeket a szavakat, azonban érződött rajta a fenyegető hangnem, és az arcom vonásai is erről árulkodtak. Almerra egy része már az oldalamon áll, miért ne onnan válasszak uralkodót? Olyat, aki nem vallja nyíltan, hogy semmi tapasztalata nincs a vezetésben, haditechnikában? – hagytam neki egy levegővételnyi időt, majd folytattam. – Íme az ajánlatom, Ragen a Deagry házból. Hűbéresküt teszel nekem, felajánlod a katonai szolgálataidat, cserébe a támogatásomat élvezed majd most, és a jövőben is, mint Almerra kormányzója. Ennek fényében módosítottam a szerződést, majd letettem az asztalra az új papírt, rajta az oroszlános pecséttel. - Csak arra vár, hogy aláírd. Megvárom, hogy aláírja, ha megteszi a következőket mondom: - Levélben folytatjuk a tárgyalást, királyságomnak épp egy sürgetőbb és fontosabb feladattal kell foglalkoznia. Köszönöm a látogást, bízom benne, hogy mindkét fél számára gyümölcsöző lesz ez együttműködést. A holnapi nap első sugaraival együtt megkapja az első utasításaimat. Ez persze mondvacsinált indok volt, egy tesztet készítettem elő a kedves vendégemnek. /Elképzelés: Minta mesélői/ Amint kilépsz a belső várból, az embereid (5) csatlakoznak hozzád, hogy kíkésérjenek. Még mielőtt egy árnyékos utcából kilépnél a főtérre, nyolc irányból csatacsillagok röpülnek felétek, pontosabban az embereid felé. Te magad egy hatalmas ütést érzel a nyakadon és minden elsötétül körülötted. Egy ablakok nélküli pincében ébredsz, az ablakra egy vörös kígyó logója van kifeszítve, te magad pedig egy székhez vagy kötözve. Egy csuklyás elf alak ébreszt fel, egy vödör jéghideg vízzel a nyakadban. - A Csendes Pengének nem tetszik, hogy az Oroszlánokkal szövetkezel Deagry. Ütközik a... hmmm – megnyalta a pengéjének élét. – A céljainkkal. Annak a tízezer embernek máshol is sok haszna lehet. Körülbelül háromszáz aranyat dob az asztalra. - Ahogy nekik és a testvérkéiknek is.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 17, 2016 15:08:04 GMT 1
Kev lövés: zf|LY_t61-100 Krak lövés: 1-80
Kev közelharc
Krak lövés: 1-80
Krak közelharc: 100-289
Kev közelharc 80-309
1-100·1-80··1-80·100-289·80-309
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 17, 2016 15:18:14 GMT 1
A tengert szinte ketté szelte a Krakkorraki flotta. Két irányból közelítették meg Krill maradékát. A Stixcapei haderő vad kürtfújás és üvöltözés közepette indított először támadást. Bár néhány hajót hátrahagytak, hogy az fedezze a parton állókat, de így is rengetegnek tűntek az ellenséggel szemben. A hátszelüknek köszönhetően ők értek előbb lő távba. Meg persze ők futottak rá az olajra és a láncra…ismét…már megint. A hajók lángra kaptak és a legénység odakozmált. Az első hullám 36 hadihajót veszített mire a tűz leégett. A második csapat már óvatosabb volt és csak négy darab bárka vált a lángok martalékává mire leégett az olaj. A megmaradt kalózok dühödten vetették rá magukat arra a harminc kis hajóra, ami most is a parton harcoló embereiket lőtte. A kalózok gyorsan bekerítették és felmorzsolták azt a kis flottát, ami ott álldogált a part mentén. A délről támadó Krakkorraki flotta viszont összeütközésbe került a Bjeord folyóból előtörő Kevineiekkel. Brutális válaszcsapást kaptak az ellenségtől, amit csak nagyobb létszámukkal tudta legyőzni. De így is 151 hajót veszítettek.
Végül a két flotta nagyjából egyenlő esélyekkel vág neki egymásnak, hogy megütközzenek. A gigantikus faszerkezetek eszméletlen erővel csapódnak egymásnak. Mindkét sereg katonái vagy egy másik hajóra ugrálnak vagy a kegyetlen nyílzáport osztanak a másikra. Végül mindkét flottából csak pár hajó marad meg elvétve a lángoló és fa uszadékkal terített tengeren. Már nem is találják egymást a hullák tengerén de ha látnák is csak körül kell pillantaniuk és a sosem látott veszteségeik láttán inkább mindkét fél meghátrál.
|
|
Azoir
Írónövendék
Utoljára online: Sept 22, 2021 18:33:50 GMT 1
Mar 23, 2016 20:53:34 GMT 1
|
Post by Azoir on Nov 17, 2016 16:01:07 GMT 1
Ragen felnevetett. Hangosan, szinte a hasát fogva, nem törődve semmivel. Az asztal fölé hajolt, megnézte a papírt, majd előhalászta saját pecsétjét. Hamar ott feldíszítette vele az okiratot, majd a zsebébe csúsztatta, miközben Mace-re nézett. - Nem vitás, mag itt a legesélyesebb az almerrai trónra. Mintha csak egy dörzsölt kereskedővel beszélnék. Bepróbálkoztam, vesztettem, bár amúgy sem volt sok esélyem. Na mindegy - vonta meg a vállát, s sietve meghajolt. - Talán majd eljön az idő, mikor maga is úgy gondolja, megérdemlem a trónt. Az, hogy minek látom magát, pedig kérem, ne legyen felróva, hiszen én mindenkit annak látok a világon. Erről igazán nem tehetek. - Majd elindult kifelé. Ám, mikor az ajtókhoz ért, megfordult, és elmosolyodott. - Lehet, hogy tapasztalatlan vagyok, és lehet, hogy hülye. Lehet, hogy nem tudok jól hazudni, és lehet, hogy megvezethet bárki. De ne feledje jóuram, ne bizony, hogy az asztal csak a hülyék tudják felborítani. A legnagyobb hűségemről teszek bizonyságot a következőkben. Ne feledje, vannak akik szerint az emberi élet megfizethetetlen, és pénzben nem kifejezhető. Én egymagam, fegyver nélkül, az életemet maga elé téve érkeztem. Mondhatjuk úgy is, hogy szavakkal és pénzben nem kifejezhető ajánlatot láthatott. Ha ez nem bizalom, akkor semmi sem az. - nevetett fel újra. - Most ha megbocsájt, egy bolonddal kevesebbet kell foglalkoznia. Az ég áldja jóuram, és találkozzunk egy szebb napon, egy szebb rangban mindketten! Ezzel Ragen kilépett a teremből, és lovát kérette. Hamar felpattant rá, és már vágtatott is haza, ősi birtokaira, hogy felkészülhessen az első parancs megtételére. Úgy gondolta, az élet csak most kezdődött el igazán...
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 17, 2016 16:45:50 GMT 1
Az inváziós csapatok egy gyors parancsnoki tanács után mozgósítottak majd kettéváltak. A sereg egy része egy hatalmas egyesített lovasrohammal a Westhalli sereg ellen indult. Bár az íjásztűzben sok ezren estek el végül is elérték a megrettent ellenséget. Sokan morzsolódtak fel az alakzat közepén található merev lándzsafalon. A folyó pedig földagadt a vértől, ahogy a partján a Krakkorraki lovas sereg becsapódott. A kavargó véres ütközetben végül a Kevineiek kerekedtek felül így megtörve a nyugati szárny lovasságát és bekerítve azt. Az az ezer lovas, akik megmaradtak pedig menekülésre késztették a gyalogságot. Északon hasonlóképp történt. A parasztokból álló gyalogság nem volt ellenfél a jól képzett északi katonáknak, akiket ráadásul a Kevinei hadsereg színe java is támogatott. A lándzsafal ugyan szedett áldozatokat, de messze nem eleget ahhoz, hogy megállítsa Lord Geist vad harcosait. Azok nemes egyszerűséggel bekerítették és felaprították a parasztokat. Ekkor futott be a Gyilokmezei erő. A Gretter Eierdrake által vezetett hadsereg. Kürtszó és díszes lobogük jelezték a király útját. Rögtön a Kevineihez hasonló módon váltak ketté. A király által vezetett lovasság a Stixcapeiek megsegítésére indult, míg a gyalogság és a Tenger urai a Bjeord folyó mentén álló lovasság felé.. Utóbbiak sikerrel jártak és eltaposták azt a kevés lovast, aki még megmaradt a harctéren. Bár a lovasíjászok így is nagy kárt tettek bennük ezért visszahátráltak, míg azok ki nem fogytak a nyilaikból. Északon már más volt a helyzet Gretter Eierdrake nemes rohammal az ellenség oldalát érte és hatalmas veszteségeket okozott, de Lord Geist tapasztalt hadvezér és gyorsan irányba állította a saját embereit Így a lovasroham az ellenséges vonalak közepében megakadt. A tenger istene ettől függetlenül támogatta híveit annak a tizenhárom hátramaradt támogató hajónak a képében amik most a tengerről osztották az áldást az ellenségükre. A tömegesen összeszorult katonákat halomra ölve ezáltal. Gretter Eierdrake
Épp egy északi harcos karját kaszabolod le mikor a melletted álló embered figyelmeztet: -Uram. Itt az ideje visszavonulnunk! Ha nem teszünk így akkor az ellenség körbe zár majd minket. Lásd be azok az emberek az ostromgépeknél már menthetetlenek. Adj parancsot, hogy menjünk el innen és holnap egy másik csatában még be tudsz vetni majd minket.
Körülpillantasz. A gyalogságod az ostromgépeknél tényleg menthetetlen. Bár csak száz méter választ el titeket ez az egész valójában egy tömör gyalogosfal. Tőled alig tíz méterre viszont a Geistek lobogója alatt egy északi parancsnok kiabál. Ő az északiak vezére. Nagyon kockázatos terv de legalább rajta bosszút tudnál állni. Bár az is lehet, hogy a halálodba rohannál vagy még rosszabb: Fogságba esnél.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 17, 2016 17:00:57 GMT 1
Ragen Deagry
Amint kilépsz a belső várból, öt embered csatlakozik hozzád csatlakoznak hogy kikísérjen a lovardáig. Blackwallban van ugyanis egy ostoba törvény miszerint a városon belül nem szabad lóval közlekedni. Még mielőtt egy árnyékos utcából kilépnél a főtérre. Túl nagy a csend. Csak egy utcavégi kocsma töri meg. A szemed sarkából az egyik háztetőn egy árnyat veszel észre de már késő. Hirtelen nyílvesszők záporoznak az embereidre minden irányból. Mielőtt még megpördülhetnél egy zsákot húznak a fejedre hátulról. Azután befogják a szádat és elvisznek.
Egy ablakok nélküli pincében veszik le a fejedről a zsákot. Az egyik falra egy vörös kígyó logója van kifeszítve, te magad pedig egy székhez vagy kötözve. Egy csuklyás elf alak rögtön egy vödör hideg vízzel indít. - A Csendes Pengének nem tetszik, hogy az Oroszlánokkal szövetkezel. Ütközik a... hmmm – megnyalta a pengéjének élét. – az érdekeinkel. Annak a tízezer embernek máshol is sok haszna lehet. Körülbelül háromszáz aranyat dob az asztalra. - Ahogy nekik és a testvérkéiknek is.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 17, 2016 17:16:40 GMT 1
Jurmungand Az ordításra a házban maradt négy Kevinei is előront. Rögtön kiszúrják a Mongery által kivégzett társukat. Majd kivont kardokkal elindulnak abba az irányba ahonnan az ordításokat hallották. Rögtön elkezdenek a susnyás felé rohanni ám időközben kettejüket is hátba lövik a dombon álló íjászok. A másik kettő pedig olyan ütemben érkezik a susnyásba, hogy az első átbotlik a megkéselt a bajtársán a másik meg elképdve veszi észre, hogy körülvettétek.
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Nov 17, 2016 17:19:39 GMT 1
A csata hevében alig vettem észre, hogy lassan az ellenség körbe zár. Katonám figyelmeztetésére át gondoltam a visszavonulást. Igaz nehezem re esik ezt parancsba adni, de nincs más lehetőség. Ekkor pillantottam meg az északiak vezérét, és mielőtt ténylegesen vissza vonulnánk egy dárdát hajítok felé és nem csak én még 5 emberem hajtotta végre ezt a mozdulatot. Sikeres vagy sikertelen volt az akció parancsba adtam a visszavonulást. A kürtös háromszor röviden megfújta a kürtjét. E hang hallatán a Gyilok mezei ostromgépek (4 balliszta, 4 katapult, és hajítógép) és íjászok fedező tüzet biztosítottak.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 17, 2016 17:21:27 GMT 1
Ria Manches Apád még mindig az udvarhölgyeken legeltetve a szemét folytatja a szövegét. -Mivel jó apádnak tartom, magam ezért kapsz tőlem időt, hogy eldőljön a háború. Egy hetet nem többet. Ezután majd választunk oldalt aszerint, hogy ki áll jobban. Így kell ennek lennie és így van ez helyén. De addig elő kell állnunk valamivel, hogy vagy a Larlsonokat vagy a Deagryket befeketítsük, hogy szövetségeseket szerezzünk. Azt szeretném, hogyha nem tudsz semmiféle módszert erre akkor menj el Khmer őrséghez és többi lovagrendhez is. Bizonyosodj meg arról, hogy az oldalunkon állnak. Minden erőre szükségünk lesz.
Közben az egyik hölgy az udvaron elpirul és a legyezője mögé bújik apád tekintete elől.
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Nov 17, 2016 19:40:21 GMT 1
Ragen hirtelen azt sem tudta, mi történt, hogy hol van. Látta a sötét alakokat, meg minden egyebet, de ez nem sokat segített a gondolkodásban neki. Viszont ahogy meghallotta a pénzek csilingelését észbe kapott, kihúzta magát, s üjrajátszotta magában a hallottakat. Most már készen állt a tárgyalásra. Illetve még nem. Körbenézett, majd megszólalt.
- Sokszor hívnak hülyének, de ha én az vagyok, felteszem a kérdést, magukat minek titulálják? Komolyan gondolták, hogy egy köpönyegforgató kereskedőt elrabolnak? Nem egyszerűbb, ha leülnek velem tárgyalni? Oh, hogy a mérleg fincsuljon el, hát milyen tárgyalás az ilyen?! - majd megköszörülte torkát - Szóval. Kérem a botomat, mert anélkül nem tudok tárgyalni. Engedjenek el, mert semmilyen szerződést nem tudok aláírni. S engedjenek már be valami fényt, tönkremegy a szemem! Nem követelőzni akarok, csak egy normális üzleti tárgyalást. - Próbált szúrósan nézni, de elnevette magát, majd hátrahajtotta fejét, s a vakvilágba kérdezett - Ez most valami vicc? - Én kereskedő vagyok, hogy csapjon bele a villám! Tette hozzá gondolatban.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 17, 2016 21:23:30 GMT 1
Az elf arcon csapja a férfit, majd ezt feleli. - A megbízóm feljogosított arra, hogy bármikor elmetszem az élénk almerrai nyelved, szóval én nem akaratoskodnék. Az oroszlánjaid itt nem sietnek a segítségedre. Behívott magához másik két férfit, majd eloldozta a kereskedőt.. (Az ajtót kívülről bezárták, eltorlaszolták, ha szökni próbálna). - Most már beszélgethetünk.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 17, 2016 21:56:50 GMT 1
Sebastian Serwie a köpenyesek élén lovagolva érte el Westhall városát. Ezeket a magas falakat kell volna meghódítania mindössze hatezer lovassal és hétszázötven lovaggal. A kapu pedig még nem volt nyitva. Esélytelen próbálkozásnak tűnt ez így ám a mellette álló Marks nagymester a Tiszta láng nagymestere másképp gondolta. Felvette az arcát fedő sisakját és rohamra indult a kapu ellen. Egy lovag egy majd fél méter vastag acélpántos tölgyfa kapu ellen. Sokan meglepődnének az eredményen. Pláne, hogy Marks nagymester rangjából is látszott, hogy nem akárki. Hanem a lovagrend feje. Nevéhez hűen járt el. A mitrill páncéljáról úgy pattogtak le a nyilak akár az eső. S így egyszerűen elkapta a kapu egyik acélpántját majd kitépte azt és jó kétszáz méter távolságba hajította a háta mögé. Ezután két kézzel nekifeszült és a bal oldali szárnyat mindössze pár másodperc erőlködés után kitépte a helyéből. A mögötte álló Westhalli katonák, akik eddig úgy gondolták, hogy a kaput benyomni igyekszik majd és nem kitépni igencsak indignálódott képpel álltak. Akkor most mi? Nem nagyon tudták eldönteni mivel a következő pillanatban Marks kardja nemes egyszerűséggel lecsapott rájuk és egyszerre hét katona fejét szelte le. Ó ha az otthoni hölgyek látták volna ezt most minden bizonnyal elaléltak volna. Lord Serwie pedig megkezdhette a bevonulását Westhallba. Gretter Eierdrake
Legalább a dárdád lelökte a lováról azt a mocsok északit. Tisztán emlékszel az arcvonásaira mikor a szíve fölött beléfúródott a hegy. Ez majd odatesz az ellenség moráljának. A csatát nem sikerült megnyerni, de jelentős veszteségeket okoztatok az ellenségnek. Még Westhall előtt is ez jár az eszed mikor jelentés fut be előlről.
„A kapu kitörve, a város lángol, az elleség a falakon belül”
Hogy történhetett ez? Hogy csinálta? Ez lehetetlen. Magad rohansz előre, hogy megtekintsd, ahogy az egyik bástyán a fekete-fehér falakat ábrázoló Serwie zászló lobog. Egy mocskos kis kevinei ház foglalja el a TE VÁROSODAT? Hogy lehet ez? Wáááh. Ekkor villan be, hogy nem láttál egyetlen lovagot sem a harcmezőn. Csak ez lehet. A tiszta láng rendje és a Serwiek megkerülték a folyót és a sereged mögé vágtak. A kapu leszakítva. Nyitva áll a csapataidnak, akik viszont hullafáradtak. Maximum a lovagok használhatóak. Lehet megkéne pihenni a vár visszafoglalása előtt. De kitudja, mi történik addig a nővéreddel?
Néhány későbbi legenda efféleképp emlékezik meg Gretter Eierdrake visszatéréséről:
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Nov 17, 2016 22:55:20 GMT 1
Ragen, ahogy szabadok lettek a kezei, megigazította haját, mely elvesztette tökéletességét az ütés következtében, majd valami lehetetlen helyről tollat, papírt és tintát vett elő. (Ilyenből neki számtalan volt) Az asztalra tette, majd, mielőtt neki állt volna az írásnak, ránézett fogvatartójára. - De azért tényleg nagy hülye vagy te... - gondolkozott hangosan - Ha olyan éles lenne a nyelvem, nem csak a köteleim lennének elvágva, már ti is vérben feküdnétek. Esetleg ha használnád azt az üres fejedet, rájöhetnél, hogy egyszer nem kiáltottam segítségért, mindenemet elvettétek, ennek ellenére még mindig eltorlaszoljátok az ajtót. Minek néztek? Az monstrumnak Mace nagyúr mellől? - gúnyosan felnevetett. - Ti elcseszett hülyék! Ki nem szarja le az oroszlánokat?! Minden második mondat róluk szól? Mi közöm hozzájuk? Egyedül vagyok előtted, felejtsd már el őket! Komolyan kérdem, megvan minden eszed ahhoz, hogy legalább életben maradj? Az ilyennel még egy levegőt sem érdemes szívni... Na de akkor térjünk rá az üzletre. - váltott egy hirtelen témát, bár tudta, a verést semmiképp sem úszhatja meg. - Szóval az emberim kellenek, igaz? Akkor számoljunk. 10.000 ember, azok fegyverei és ellátása, az 30.000 tallér. Gondolom szállítani kell őket, akkor az 50 hajó, darabonként 100 arannyal, az 5000 tallér. Ez a háromszáz elég, hogy az összekoszolt ruhámat kitisztítsam. Ezen kívül 10.000 tallér jár nekem. Aztán megütöttél, az 1000-et jelent. Ezen kívül nem akarjátok, hogy szövetkezzek a nagyúrral, de mivel már megtettem, ezért áruló leszek. Ezért az életemet adhatom. Szóval ez így plusz 200.000 tallér. Ugye tudnak követni, uraim? - kérdezte, miközben körbenézett - majd visszahajolt a papír fölé - Szóval, mennyi az annyi...igen...246.300 tallér, de hajlandó vagyok elengedni 1300-at, mert kedves vagyok. De gondolom ti meg akartok ölni. Viszont így nemigen lesz 10.000 emberetek igaz? Ohh, most hogy mondjátok! - csapott a homlokára - Kiképezni az új hadakat minimum 50.000 lesz. - majd elhúzta a szája szélét - Tudják, én nem tartok ki az uraim mellett. De van egy híres mondás: "Árulj el ezret, hogy segíthess egyet."Ezért úgy döntöttem, ha a 290.000 tallér dupláját fizetitek hajlandó leszek elállni a szövetségtől. Ha nem kapom meg a pénzt, akkor nemigen juthatunk dűlőre. - jelentette ki, majd kényelmesen hátradőlt a székében. Tudta, hogy itt az élete a tét, de arról már a trónteremben lemondott. Nincs mit vesztenie. [/div]
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Nov 18, 2016 17:12:39 GMT 1
Ahogy gondoltam. Belesétáltak a csapdába. Most végük…. Felüket lenyilazták az íjászok. Egyikük felbotlik hallott társukba. Ez az utolsó pedig annyira megvan rémülve, hogy azt se tudja, hova szarjón. Jó…Nagyon jó. Mély levegőt veszek.
- Adjátok meg magatok vagy különben a ti véretekkel is megöntözzük a földünket.
Ha megadják magukat elvesszük a fegyvereiket és megkötözzük őket, majd bevisszük őket a tanyába. Ha persze ellenállnak megpróbáljuk őket ájulásig verni.
- Szedjétek le róluk a páncélt. Én addig begyújtok. - Ha sikerül begyújtani akkor, elkérem egyik katonámtól a kardját és belerakom azt a tűzbe. – Öreg, hol tartod a sót? Az egyik száraz talpút pedig kössétek ki az asztalhoz. Szeretnék feltenni nekik egy-két kérdést. – Amint megtalálom a sót előveszem a késemet és oda lépek az asztalnál kikötözött katonához. – Akkor most játszunk egy játékot. A neve az, hogy „Felelsz vagy mersz?” Igen egyszerű. Én felteszek pár kérdést. Ha nem vagytok hajlandóak megválaszolni, akkor a kikötözött barátodat addig fogom bántani amíg bele nem hall. Kezdetnek arra gondoltam, hogy késsel elkezdem felvagdosni a húsát. Majd később beszórom a sebeiteket sóval. Majd…Majd pedig még meglátjuk. Legyen egy kis meglepetés a történetben. Az első kérdésem. Hogy hívnak benneteket? Ki a vezéretek?Hol van a táborotok? Hányan vagytok? Hány napra elég élelmetek van? Miért támadtatok az ártatlanokra? Miért kellett barátainknak meghalnia? Miért kellett a családunkat lemészárolnotok, ti száraz talpúak? Miért kellett az én szegény drága feleségemnek meghalnia? Miért kellett a gyermekeimet elvenni tőlem? Élveztétek? Élveztétek ahogy látjátok meghalni a védteleneket? Tetszett a véres testek kupacának a látványa? Megerőszakoltátok a nőket, mielőtt elragadta őket a halál? – Ekkora már ordítok és könnyek szöknek a szemembe. És újra magam előtt látom az én drága családomat. Majd elmegyek a tűzhelyig és kiveszem onnan az izzó kardot és kiszúrom vele az asztalra kötözött mind két szemét. Majd ezzel a pengével óvatosan a bőre alá szúrok. Nem túl mélyen eleinte, de lassan egyre beljebb hattól a húsban és közben pedig hallgatóm a sikolyait. - Na milyen amikor szenvedsz? Hogy tetszik? Jó érzés? És te! Te, neked hogy tetszik, hogy látod a barátod szenvedni? Milyen érzés? Neked tetszik ez az érzés? Azt akarom, hogy elmond mit érzel most! Mond el! Biztos tetszik a látvány! Ahogy tetszett a védtelen nők és gyerekek kaszabolása! Úgy tetszik mint a hulláik kupaca amin a vér lassan megalvad! Igazam van? Figyelj, van egy üzenetem az uralkodódnak! Mégpedig a barátod hullája! – Lassan kihúzom a kardot a húsból és visszaadóm a tulajának. – Oldozzátok el az asztalon lévőt és a sarokban lévőt vigyétek ki a tanyáról és adjátok oda neki a társa hulláját. Mond meg a vezéreteknek: Jurmungand elmegy és a fejét veszi!
Amint kiviszik innen ezt a két száraz talpút, leülök az egyik székre és nézem a tájat és a következő lépésen gondolkodom.
- Mongery itt maradhatunk ma estére? Holnap reggel már tovább is állnánk és… azt szeretném, hogy tarts velünk.
|
|