Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Oct 30, 2016 12:24:13 GMT 1
fabi.byethost13.com/megoszto/wp-content/uploads/2016/10/712a41db80dc9eabb59abac03cd63b1a.jpg Az ütközet után lépett csak partra, ahol az első dolga volt beleszagolni a levegőbe. Könnyek szöktek a szemébe, de nem azért, mert fojtogatta volna őt a hamu és füst keveréke, hanem azért, mert elérzékenyült a látványtól. Azonban nem sokáig élvezhette azt, dolga akadt a közelben. Bevárta a távorban várakozó, partraszálló Kevinei hajókat, aztán elrendelte a Krakkorrakki testek tengerbe hajigálását. Megvető pillantást vetett a testekre, és fennhangon ennyit mondott: - Halszag van.Ezt követően visszasétált a seregéhez, elrendelte a katonai táborok kiépítését. Közel helyezte őket egymáshoz, arányosan felosztva a katonákat, hogy támadás esetén megtudják segíteni egymást. A sereget magát is kétfelé osztotta. A katonák egyik fele a környéken marad segédkezni, tábort verni, elkezdeni néhány primitív faépület felépítését, sátrak felverését és kikötőhelyek helyrehozását létrehozni, a többieket pedig szétküldte a környező falvakba, hogy élelmet és italt raboljanak a közeli tanyákról. Csak a parancsok kiosztása után volt ideje szemügyre venni a hadifoglyokat. Kétszázötven, vegyes repertoár, ami Hectornak kifejezetten tetszett. Az egyik közeli, ötven méterre lévő tanyára irányította őket. A tömegben kitűnt számára egy parasztlány a tömegből, épp ezért megállította a menetet. - Azt ott! - Bökött a lány felé, miközben beleharapott a kezében lévő almába - Hozzátok ide, és kísérjétek a szállásomra. Megvizsgálom közelebbről. Vigyor ült az arcára, majd rögtön intézkedett a többi felől. A tanya istállójából szalmát hozatott, amiből aztán egy hatalmas kört rakatott körbe, és és belé parancsolta a foglyait. A kör beleséjt és annak két méteres körzetét olajjal locsolta be, majd beleállítatta a hadifoglyokat. - Ha egy is menekülni próbál közületek, akkor mind megbánjátok azt. Fáklyás őröket állított köréjük, majd folytatta amibe belekezdett.
A tanyát magát is tábor vette körbe, felhúzatta a környékre az összes nemzet zászlóját, s azzal belépett a szállására. A parasztlányt a szoba közepére terelték, arcára rettegés és félelem ült. Lassú, rövid léptekkel lépett oda hozzá, félretolta az arcába eset hajtincseket, majd leültette az asztalhoz. - Hogy hívnak parasztlányt? Krill-i lakó vagy? Tudsz énekelni? Adott neki egy-két pillanatot a válaszra, majd ételt tolt elé. - Mesélj nekem Krakkorrakkról - Ujjaival egy körtét hámozott, elrettentő módon csinálta, mintha csak egy ember bőre lenne - Mi látnivaló van a környéken? Ismét várt, majd a lényegre tért. - Tetszel nekem... Nagyon tetszel. Énekelj nekem valami szépet, valamit az oroszlánok és a bikák dicsőségéről. Amíg a parasztlány hozzálátott az énekléshez, ő tollat ragadott és a következőket írta Krakkorakk királyának: “Gretter Eiderdrake-nek, az áruló kutyának, a partvidék felgyújtójának és a varjak eledelének!A személyes flottád a lángok martalékává vált a Fyr öbölben, halkirály. Krill-ben sem volt másképp. Westhall termeit hamarosan oroszlánok üvöltése zengi majd be, a néped falvait temetővé változtatom, az ágyasaid pedig sajátaimmá teszem. Gyere és állíts meg, halkirály.Egy árbócra tűzöm a fejed, de előtte végignézed majd, amint méregbe mártott pengékkel vagdosom fel az ágyasaid hátát, az asszonyaid ágyasaimmá teszem, és legkiválóbb hajóskapitányaid a krokodilljaim közé vetem. Gyere és állíts meg, halkirály.A becsületedre és győzelemre éhezel áruló? Ezt már elbuktad, ezek ott bűzölögnek az akasztófán és a hajóim árbócán. Bionbyr szívét személyesen fogyasztottam el. Ha nem hiszed Halkirály, gyere csak. Várlak, de nem örökké. Elmegyek érted, elmegyek a birodalmadért. Gyere és állíts meg, halkirály.Kérjük vissza az északi szajhát, annak csaladját, Westhall kényelmetlen, szálkás trónusát, országod kincseit és a fejedet egy ezüstálcán. Add át őket nekem, és népedet nem éri bántódás. Utasítsd el a kérésemet, és a lakosaid bőréből fogom fonni az eljövendő palotám zászlóit. Dönts bölcsen, halkirály. A homokszemek gyorsan peregnek, én pedig türelmetlen vagyok. Én itt leszek halkirály, hajts térdet, vagy állíts meg, de egyet ne feledj: A pengék sebesebbek, mint egy partra vetett hal uszonya.Két napot kapsz a válaszra halkirály, minden órában egy hadifoglyommal végzek eközben, a katonákkal fogom kezdeni, terjeszteni fogom a biroalmunkat.Hector Bulker, Krill meghódítója.”A levelet egy ezüstálcára helyezte, ami mellé Byonbir égett köpenyének egy darabját és az első hadifogoly fejét rakta. Otthon érezte magát a tanyán, kényelemesen beledőlt a székébe és így szólt újdonsült szolgálólányához. - Kérlek gyújts be, kezd lehűlni a levegő. Amíg a lány a tűzhellyel foglalatoskodott, ő egy boroskorsót keresett. Amint belekortyolt, rögtön ki is köpte. - Ez legalább olyan sós, mint a tenger. Te hogy tudod ezt meginni? A kéldés persze költői volt, de ezt követően rögtön jött egy rendes. Közelebb lépett a lányhoz és a fülébe suttogott. Lehellete forró volt, akár a tűz. - Szeretném ha őszintén beszélnél, mi a véleményed a birodalmunkról? Ujjaival végigsimított a nő oldalán, majd ellépett tőle Megüzente a hazaiaknak az örömhírt, majd kéretett egy másik láncot Mace-től, mivel az előző a tenger mélyén pihen már.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Oct 30, 2016 12:45:34 GMT 1
Ismae Sorna, Ashera Naemeris
A két részelfet és az akolitát is egy helységbe zárták így remek kilátásotok nyílt Westhall ködös, kopár városára. Legalább beszélgetni lesz időtök, ha már csak egy ágy van. Valamelyik mostanra halott nemes szobája lehetett ez régen. Egy jó órácskát tudtok beszélgetni mikor egy enyhén ittas nemes, löki be magát az ajtón. -A király nekem aszonta ’ogy itt találok egy félelfet akivel keféhetek. Asherát két napon belül másodszorra próbálják megerőszakolni így joggal eléggé kiborul. De hát a fickót két őr kíséri. Mit lehet ilyenkor tenni? Nos, egy akolitát. A hófehér hajú leány szinte hangtalanul szökell oda az egyik őrhöz és olyan gyorsan kihúzza a tokjából a kardját, hogy az férfinek már csak arra van ideje reagálni, ahogy torkon szúrják. A másik őr sem szerencsésebb szinte pillanatok alatt a veséjében találja a pengét. Az éktelen fájdalom hatására csak vergődni tud. Végül összecsúszik a padlón és meghal. A szegény nemes sem jut jobb sorsra, bár annyira részeg, hogy észre sem veszi a két őre halálát. A három hullát magatok után hagyva kiléptek a fogva tartó helységetekből. Mindössze két karddal rendelkeztek (Ti döntitek, el ki kapja meg őket.) Egyetlen gondotok van csak. WESTHALL HATALMAS. A legnagyobb méretű erődítmények közt van ahol bármelyikőtök járt valaha is. Ráadásul bekötözött szemmel hoztak ide titeket, ami egyenlő azzal, hogy lövésetek sincs arról, merre kéne mennetek. Már órák óta tévelyegtek a várba. Néhol őröket kerültök el, néhol pedig a hulláikat hagyjátok hátra. Aztán befordultok a sarkon és három szolgálóval találjátok szembe magatokat. -Garett?- szólal meg Ashera. -Ashera? - szólal meg Garett. -RIADÓ.- szólal meg két folyosóval arrébb az őr. - behatoltak a várba! Garett
Az oké, hogy meg kell mérgezni a Krakkorraki csapatokat, de honnan a szarból fogsz sisakvirágot szerezni? Ez lehetetlen ezen a vidéken. Abban a reményedben, hogy az egyszerű patkányméreg is megteszi, behatolsz Westhall erődjébe. Gyorsan kénytelen vagy rájönni, hogy ez a hely GIGANTIKUS. A tervezők feltehetőleg szánt szándékkal egy labirintust építettek erőd helyett. Szobák vezetnek, más folyosókra ahonnan más folyosók vezetnek termekbe. Meg mersz ré esküdni, hogy az egyik kivilágítatlan sarokban egy csontvázat láttál. Szegény pára. Minden bizonnyal eltévedt. Egy idő után úgy érzed, hogy közeledtek a bestia szívéhez mert egyre több az őr a környéken. Aztán az egyik folyosón elhaladva egy hangot hallasz: -Garett? Odafordulsz. Egy ideig bambán bámulsz, majd megszólalsz: -Ashera? Mit keres itt ez az istenfattya elf? Ami meg még érdekesebb, hogy az akolita és Lady Sorna is vele van. Na, ez kész őrület.
-RIADÓ.- szólal meg két folyosóval arrébb az őr. - behatoltak a várba! Ezek nem ti lesztek. Semmi ok nincs rá, hogy kiszúrjanak. Vagy Asheráék voltak vagy van egy harmadik fél a játéktéren.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 30, 2016 15:44:55 GMT 1
Hector Bulker -Shaninak hívnak. – mondja a lány. Közben végig vadul Hector szemébe néz.-egy egyszerű cselédlány vagyok semmi több. De azt hiszem, tudok énekelni… - Mesélj nekem Krakkorrakkról. - Nincs itt semmi nagyuram. Csak pusztaság meg néhány tehén. No meg legyek. Rengeteg légy. Az ország élete a tengeren folyik uram. - Tetszel nekem... Nagyon tetszel. Énekelj nekem valami szépet, valamit az oroszlánok és a bikák dicsőségéről. -Nem hiszem, hogy kedvedre tudok tenni a hangommal de megpróbálok jó uram. A lány felállt besétált a szoba közepére s gyönyörű hangján rákezdett egy énekre. Egy énekre egy olyan Krakkoraki kalózról akit mindenki retegett a tenger túloldalán. Kinn a sötét tengeren Vihar tombol, kegyetlen Benne úszik egy hajó Rajta a nagy kalóz Lór
Nagy harcos volt tengerúr Félt tőle minden úr Egy napon hát az oroszlán Rettegetten kiáltván:
Százezer arany üti annak a markát Ki előidézi Lór halálát Jöttek rá hát seregek Gyilkosok, szörnyetegek
De ő megölte mind, megölte mind Sok nemes, lord, s lovag, mint: Saire Zael, Lez Serwie, Gregory Lancel És a bolond Gaius Bulker
Ezen a ponton Hector felkapja a fejét és ráveti magát a lányra. -Hogy mersz ilyen pofátlan lenni te kis szajha? 1-Shaninak kampec 2-Shaninak kampec apróbb vágás Hectoron 3-Shaninak kampec Hector súlyosan megsérül 4-Hector súlyosan megsérül 5-Shaninak és Hectornak is kampec 6-Hectornak kampec iUIoBSHa1-61-6
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 30, 2016 15:54:35 GMT 1
Ahogy Hector ráveti, magát a nőre nem számol azzal, hogy az egy kést ránt, elő a szoknyájából majd maga elé tartja. A penge a Bulker veséjébe áll, aki a fájdalomtól szólni sem tud. Shani az egyik kezével megtartja a levegőért kapkodó nemest és a fülébe súgja. -Tudod egy dolgot tanul meg egy Krakkoraki férfi és mást egy nő. Az előbbi a kalózok történeteit ismeri meg, hogy útmutatásul szolgáljanak neki az ő élete folyamán. A nő pedig azt, hogy hogyan védje meg magát a férfiaktól. Pláne ha az férfi egy olyan sereget vezet, ami felperzselte a nő szülő városát az egész családjával együtt. Közvetlenül azután, hogy a tengerének partján levágta az apját és a testvérét. Üdvözöllek Krakkorrakon Hector Bulker. Mi vérrel és vassal vesszük meg a földünket. A lány ezután a ház egyik ablakán távozik.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Oct 30, 2016 17:39:23 GMT 1
i.imgur.com/8lm7HxF.jpg A Vér kötelez
Cassandra Bulker /Igen, teljes páncélzat van a nőn és nem is veszi le./ Öccsével érkezett meg a krakkorakkiak otthonába. Útközben, és élete során sokat tanult testvérétől, mind a hadviselésről, mind a ... szokásairól. Különös kapcsolat volt az övék, mely évek hosszú sora után kovácsolodott olyan szorossá, mint a most. Hector - akármennyire is érdekes személy volt - a világot jelentette a lány számára. Nem ismerte be, de talán... lehet, hogy " szerelmes" is volt belé. Mindenesetre, biztos volt abban, hogy aki bántani meri az ő egyetlen öccsét, az a világ összes szenvedését kapja majd jutalmul. Vérrel áztatott könnyű láncing volt rajta, éppen az öccse háza felé tartott, hogy friss, kevinei bort vigyen neki amikor észrevette (ENGEDÉLYEZVE VOLT) az ablakon kimászó parasztlányt, a táboruk kellős közepén. Kicsit sem volt feltűnő. Rohanni kezdett a nő után, az azonban messze volt, így hamar ráunt a fogócskára és egy csatacsillag hajított annak lábába. Amikor közel ért hozzá, a nehéz vasbakancsal a fiatal lány gyomrába rúgott, majd rálépett az arcára. A kezében lévő véres kés aggodalmat keltett Cassie-ben. Kicsavarta a lány kezéből, majd a hajánál fogva rángatta őt vissza a házba. Aggodalommal nyitott be, majd mikor meglátta a földön fekvő öccsét, rögtön a földre hajította a parasztot. Még életben volt, de a szúrás halálos volt. Cass nem sírt, letérdelt a kicsi Hector mellé és felemelte annak fejét. A férfi fuldoklott a vértől, de még kimondta az utolsó szavait. - Vér és.... Vér és va...vass...Ezt mondta... ezt mondta ez a szajha... add...add... add meg neki. Majd lehajtotta a szemeit, Cassie pedig elengedte őt a túlvilágra. Egy katona, aki látta Shani üldözését odasietett hozzájuk. Elképedve nézett végig a holttesten. - Az öcsémet meggyilkolta a csendes penge, ez a cseléd pedig kapva az alkalmon menekülni próbált. Levette a sisakját, majd a földön fekvő nő fölé hajolt. - Emlékezni fogsz erre az arcra paraszt. Ismét a katonához intézte a szavait. - Mint rangidős, átveszem a parancsnokságot. Semmi sem változik, kivéve egyet... - kósza pillantást vetett Shani-ra - Vetkőztessétek le a foglyokat. Csak akkor keressen, ha szüksége van valamire. A pincében leszek. Leszünk. Legurította a lányt a lépcsőn, majd amint leért, ő maga is utána ment. - Tudod... Van valami közös a krakkorrakki nőkben és az almerrai rabszolgákban. Mindketten vérért és vasért élnek. Én jártam rabszolgapiacon, tudom, hogy hogyan kell úgy kínozni valakit, hogy életben maradjon. Ennek ellenére azt fogod kívánni, hogy bár megölnélek. De nem... Engedelmes szolgálólányt nevelek majd belőled, aki kevinei gyerekeket fog nemzeni. Aztán hozzálátott. Egy X alakú szerkezetre kötözte a lányt, majd leszaggatta annak ruháit. A nő mindkét tenyerén csíkokat húzott, amelyek minden ujján végig húzódtak, és a tenyere közepén értek véget. Azzal a késsel tette ezt, ami végzett a testvérével. Ezt követően a lány arcára égette a Bulkerek bikáját. Amikor azt hitte, hogy véget ért a szenvedése, beengedte hozzá a hű testőrségét, hogy... tegyék a dolgukat... Egyetlen feltételt szabott meg nekik: A nőnek túl kell élnie.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Post by Mocsok on Oct 30, 2016 19:35:38 GMT 1
Végül zökkenőmentesen megérkeztünk Westhallba. Nem vagyok a művészetek odaadó híve, de ez a város még az én szememnek sem nyújtott kifejezetten esztétikus látványt. Mondjuk jobban belegondolva tök mindegy. Macet ismerve porig romboltatja ezt a kőhalmot. Bár ha kedvesebb hangulatában van, talán megelégszik azzal, hogy Eirdrake fejét kitűzeti a legmagasabb torony tetejére. Már-már meghökkentett a krakkorakiak idiótasága. A fél országon átlovagoltam és még a fővárosukba is különösebb komplikációk nélkül beléptem. Ha egy így folytatódik, csak simán besétálok Gretter szobájába aztán elvágom a torkát. Miután találkoztam Alfreddel a megbeszélt helyen, ő távoli rokonoknak álcázva minket. Szinte egy egész napot azzal töltöttünk, hogy megtervezzük a várba való behatolást. Mivel Alfrednek nem sikerült beszereznie a kellő egyenruhákat ezért némileg problémássá vált a dolog. Arról nem is beszélve, hogy a Macetől kapott levelemmel is jóformán csak a hátsóm törölhettem ki. Mérgezzem meg az egész kurva várost... Sisakvirággal... Hogyne, mert az olyan kurva gyakori ezen az istenverte foshalmon... Miért hiszi azt az összes nemes, hogy minden a fákon terem? Mondjuk jobban belegondolva itt még az se nagyon van. Garret: www.this-is-cool.co.uk/wp-content/gallery/young-june-choi/young-june-choi-digital-fantasy-artist-19.jpgHosszas gondolkodás után végül a szokásos "másszunk be az egyik ablakon" taktikát alkalmaztuk, méreg gyanánt pedig vittünk magunkkal egy rahedli patkánymérget. Az legalább volt bőven. Bár az erődben hemzsegtek az őrök mindhárman tudtuk, hogyan kell őket elkerülni. Hamar szembesülhettünk azzal a ténnyel, hogy ez a vár valójában egy kicseszett nagy labirintus, ugyanis akár mennyit kerestem az éléskamrát, csak újabb folyosókat és termeket találtam. Még egy istenverte csontvázat is láttam. Kezdtem úgy érezni, hogy ha ez így folytatódik hasonlóan fogom végezni mint ő. Tovább jártuk a folyosókat. Mindkét társam hűségesen követett és még nálam is jobban figyelték az őröket. Kellemetlen lett volna ha a vár belsejében lebukunk. Meg persze én részben azzal voltam elfoglalva, hogy Alfredet átkozzam amiért nem tudott szerezni egy normális térképed és részben azzal is, hogy vezényeljem a bolyongásunk. A dolgok a maguk módján zökkenőmentesen haladtak mígnem egy ismerős hang csapta meg a fülem. - Ashera... Az áruló személyesen... Ó illetve árulók - mondtam a tekintetemet az akolitára vetve, majd a másik nőre. - és Lady Sorna... Vele is meg akarsz lépni drágám? Kezem eközben a kardom markolatára tévedt, mit sem törődve azzal, hogy az őrök riadót fújtak. Mivel egy őrt sem láttam a folyosón biztosra vettem, hogy valami más miatt lehet ez a lárma ez pedig csak még inkább felbátorított. - Tudod ha megadod magad, és átadod a fegyvereid még békésen elsétálhatunk innen. Ellenben ha harcolni szeretnél... Nos... Végülis nem szerepelt a parancsaim közt, hogy okvetlenül vigyelek vissza...
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 30, 2016 20:40:24 GMT 1
Jurmungand
Épp a baltádat rángatod ki egy Kevinei katona fejéből. A fickó csak egy közönséges járőr volt, aki negyedmagával derítette fel a vidéket. Hát pont megszívta. Ugyanis sikerült belefutniuk Jurmungand szabadcsapatába. De így legalább felszerelést szereztetek. Négy kard, négy sisak, négy pajzs. Bár ezt az undorító oroszlánt le kéne róla vakarni vagy ráfesteni valami mást. Klivet az egyik fiatal társadat pillantod meg. Az egyik közeli domb tetején áll és csendben jelez neked. Odamész hozzá, hogy megnézd miért hív oda: -Figyeld csak Gand. Ott lent a völgyben. Ez nem az öreg Mongery tanyája? Csakugyan az övé. Már egy jó ideje tehenészettel foglalkozott pedig a maga idejébe kalóz volt. Állítólag még az öreg Lórral is hajózott. Azonban ahogy látod egy csapat lovas szállta meg a tanyát. Egyértelműen Kevineiek. Az hátasaik ki vannak kötve az istállóban. Nem látod, mennyien vannak csak azt, hogy kettő áll a ház előtt egy meg járőrözik körülötte. A többiek valószínűleg a házban vannak. Szegény öreg Mongery. Biztosan nem engedné, hogy ilyen mocskok tapossák a birtokát. Nyilván megölt annyit amennyit bírt mielőtt végzett volna vele a túlerő. Itt van veled mind a tíz embered, úgyhogy megpróbálkozhatsz a tanya visszafoglalásával, de biztos kockázatos lenne. Lehet, legalább elegendő élelmet össze tudnál szedni a csapatnak innen. De elő kéne, állnotok valamiféle tervel. A felszerelésetek: 10 képzetlen ember 4 kard, 4 sisak, 4 pajzs, 3 balta, 3 kés, 2 íj, 10 db. nyílvessző
Bunkósbot mindenkinek jut.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 30, 2016 20:58:37 GMT 1
Garett kezdi a beszélgetést: - Ashera... Az áruló személyesen... Ó illetve árulók - mondja Garett a tekintetét az akolitára vetve, majd a másik nőre. - és Lady Sorna... Vele is meg akarsz lépni drágám? Keze eközben a kardja markolatára téved, mit sem törődve azzal, hogy az őrök riadót fújtak. - Tudod ha megadod magad, és átadod a fegyvereid még békésen elsétálhatunk innen. Ellenben ha harcolni szeretnél... Nos... Végülis nem szerepelt a parancsaim közt, hogy okvetlenül vigyelek vissza...
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Játékot vállal
Utoljára online: Jan 22, 2020 13:41:13 GMT 1
Jun 17, 2016 17:17:13 GMT 1
|
Post by Ismae on Oct 30, 2016 22:23:37 GMT 1
[/div] Amint rám zárják a cella ajtaját, rögtön elerednek a könnyeim. A feldolgozatlan gyász ledöntött a lábamról. Fuldokolva zokogtam, nem akartam, hogy az egész hajót az én sírásomat hallja. Bár így is megtudják. Véleményem szerint a matrózok és a katonák eléggé pletykásak. Részletkérdés. Álomba sírtam magam, de Riverguard ott is megjelent. Ahogy atyám a végsőkig küzd, miközben a vidék lángokban áll, az emberek sikolyai a csontomig hatoltak. Sírva ébredtem fel, és még az ágyról is leestem. Ezután nem mertem elaludni. Helyette igyekeztem terveket szövögetni. Úgy saccolom, hogy két-három órán át ezzel szórakoztam, mikor feladtam az egészet. Élve nem juthattam volna ki. Ekkor jött az aggódás. Főleg a családomért. A hangzavar későn tűnt fel. Úgy elmerengtem, hogy csak 20-25 perccel később vettem észre. De egyszer csak megszűnt, mint ahogy lenni szokott. És ahogy az utak is általában egyszer végett érnek. A krakkorakik ünnepeltek. A királyukat, a győzelmüket. Közömbösen szemléltem, belül azonban düh forrongott bennem. Íme, a királyuk, aki elárulta a szövetségesét, gyáván és becstelenült a védtelenekre támadt. Ez az én szememben nem egy győzelmet jelent, de nem is ismerem a gondolkodásmódjukat. Látványelemként egy nyitott tetejű szekérre helyeztek minket, bár társaimra egyáltalán nem pillantottam. Nem igazán figyeltem a tájat, hisz nem is igazán volt mire. Kő főleg, meg ritkán szántóföld. Westhall nem sokkal különbözött a környéktől, bár a méretei sokkal nagyobbak, amiket eddig láttam. Az a picike kis remény is meghalt bennem, ami még élt. Bekötött szemmel is igyekeztem memorizálni az utat, nagyon kevés sikerrel. Dühömben a szám belső oldalát harapdáltam. Kábán néztem szét az új szobában, és ugyanígy tekintettem meg az új lakótársaimat. Iróniaként fogtam föl a helyzetet, hisz Riverguardban nem tudtam velük beszélni, erre Westhallban, idegenföldön meg itt a lehetőség. Számomra túl gyorsan történt minden. Alig fogtam föl mit mondott a részeg, és már mind a hárman halottan hevertek a földön. Ha lehet, akkor ez életet lehelt belém. Elveszem a másik kardot, és Asherának nyújtom át. Nem tetszik a helyzet, hogy két „fogolyra” bízom a védelmemet, de ők sokkal profibbak nálam, mint én valaha is leszek. A bolyongásunk során összefutottunk néhány katonával, akik jobb sorsra szenderültek, így én is el tudtam csaklizni egy kardot. Nem igazán tudom, hogyan lehet, hogy még nem vettek minket észre, de lehet, hogy Fortuna mellénk állt. Egészen a férfiig. Annyit sikerült megállapítanom, hogy ismeri Asherát, és a keviennekkel van. Emellett engem is felismert, ellenben, hogy nekem tök idegen. Na meg ott van az akolita. De ő kevinei fogoly volt, mielőtt a krakkoakiakhoz került. Nem tudom eldönteni, hogy ez most bosszant, vagy örüljek a szituációnak. Mert, hogy egy kevinei alak van Westhallban az jó. Rossz viszont, hogy a találkozásunk végett az őrség riadózott. És eddig nem sikerült innen kijutnunk. -Ashera, amennyiben a kedves ismerőse még riadózott őréggel is ki tud minket juttatni, javaslom a fegyverletételt.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Oct 31, 2016 21:26:21 GMT 1
Figyelmesen figyelem a tanyát. Pusztán ezeknek a pöffeszkedő barmok látványától ökölbe szorul a kezem. Vicsorgok, érzem, ahogy majd ki ugranak a helyükről a fogaim. Szívem szerint egyenest oda rohannák és a baltámmal vágnám ketté mindegyik fejét. De az öngyilkosság lenne. A francba! A jó büdös kurva életbe! Hogy miért nem lehet ezt úgy megoldani mint a kocsmákban. Leverni az egyiket szemtől szembe. Az élet sokkal egyszerűbb volt ezelőtt. De akkor se hagyhatom ezt így. Valamit tennem kell. Már csak azért is, mert nincs elég élelmünk. Kell egy terv. Egy jó terv kell. Elkezdem vakarni a fejem. És csak vakarom. Kliv már kezd furcsán nézni rám. Mondanom kéne valamit, nem csak hümmögnöm. A fene egye meg! Miért nem vagyok olyan mint Fafogú Rollo? Ö tudná mit kell tenni. Ő igazi zseni volt! Az egyike volt a legzseniálisabb kalózoknak. Azt az almerrait is, hogy kicselezte. Várjunk. Megvan! Van egy ötletem.
- Kliv tudod, hogy győzte le Fafogú Rollo azt az almerrait és fogta el a kereskedelmi hajóit? Mindegy, nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy milyen gyorsan tudsz futni. Szóval szerinted lefutod ezeket a férgeket? – Lehajlok és felveszek a földről néhány kavicsot. – Nyújtsd ki a kezed. – Bele rakom a kezébe a kavicsokat. – Látod azt amelyik a ház körül sétál? Látod ott azt a kis dzsumbujt a tanya túl végében. Na oda kéne elcsalni azt száraz talpút. Én és még két ember ott fogunk várni rátok. Ott elkapjuk. Remélhetőleg gyorsan és élve. – Mielőtt még Kliv szólhatna oda intek az embereimnek és elkezdek közelebb sétálni feléjük. Lassan és halkan szólok hozzájuk. – Fiúk. Lent a völgyben azok a büdös görények elfoglalták Mongery tanyáját és kinyírták az öreget. De nekem már van is egy ötletem, hogy hogyan állhatunk rajtuk bosszút. Kliv és még két ember lehetőleg baltával velem jön. Négyen felkapják a sisakokat, pajzsokat és kardokat. Ők mögöttünk lemaradva, hallótávon belül várnak és ha bármi van segítenek. A két íjász plusz egy fő itt maradnak fedezékben és fedeznek minket. De csak akkor feditek fel magatokat ha én jelt adok! Kliv nálad most csak egy kés legyen és az a marok kő amit az előbb adtam. Egyszerű a dolgod. Azokkal a kövekkel megdobod a barmot és elkezdesz a bokrok felé rohanni. Ne túl gyorsan épp annyira, hogy azt, higgye, hogy eltud kapni. Érted? Mindenki tudja a feladatát? – Itt hagyok egy szusszanásnyi időt az embereknek a válaszra. – Akkor indulás.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 31, 2016 23:41:30 GMT 1
Jurmungand A susnyásban a tanya végén remekül elrejtőztök. Remekül ráláttok a tanyára meg Mongery teheneire. Kliv meg is jelenik, és jól megszórja kővel az egyik őrt. Ezután kiölti rá a nyelvét és futásnak ered. -Na megállj, te kis rohadék! - kiállt a száraztalpú és Kliv után ered. Minden terv szerint történik. A fickó belerohan a csapdátokba. Mielőtt megszólalhatna, elkapjátok és befogjátok a száját. Épp Kliv vállát veregetnéd meg, hogy jól csinálta mikor a tanya melletti út szemközti oldalán egy alakot látsz érkezni. Tátva marad a szád. -Ez az öreg Mongery. - mondod magad elé a szavakat, ahogy felismered az idős exkalózt. - Micsinál ez itt? Az öreg egyik kezében kard a másikban kés. A fején pedig sisak. De honnan van ennek arzenálja? A férfit meglátja az egyik a ház körül járőröző száraztalpú, aki ugyanolyan képet vág, mint te. Ő sem érti. Te sem érted. Ő azután sem érti miután Mongery levágja a fejét a kardjával. Na, most mivan? Hogyhogy él?
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Nov 1, 2016 20:36:51 GMT 1
Menten megállok a növésben. Hogy a jó fenébe lehet még életben Mongery. Tudom, hogy nehéz megölni egy tengeri rókát. Főleg akkor, ha az már nem csak egy ’s mást látott és igazi veteránnak számít. De akkor is. Én azt hittem…Majd megkérdem tőle.
- Gustav, Lód! Vetkőztessétek le majd kötözzétek meg ezt a férget és vigyázatok rá. Kliv te meg gyere velem. Beszélünk Mongeryvel. A vén bolond a végén még megöleti magát.
Klivel az oldalamon kimegyek a susnyásból. Felveszek a földről egy kavicsot amit rögtön az eddig halottnak hitt tanya tulaj elé hajítok. Ha felfigyel erre, akkor intek neki, hogy jöjjön felénk. Semmi kedvem egy ilyen tapasztalt embert elveszíteni.
Ha nem figyel fel a kőre akkor gyors léptekkel haladok Klivel az irányába és nem túl hangosan a „Héj!” és a „Mongery” szavak segítségével próbálom a figyelmét magamra irányítani.
Ha időközben megjelenik a színen a harmadik házon kívüli őr és az kiszúrja az ex-kalózt, Kliv és én a segítségére sietünk. Ha minket szúr ki, elkezdünk hátrálni, vissza a növények közé.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 3, 2016 14:29:23 GMT 1
Khadgar Helion
Kilovagoltál a hóviharba, hogy az egyik eltűnt őrjáratodat ellenőrizd. Itt a Laestnél már lettette nyomát az idei tél. Erős havazás és kegyetlen hideg pusztítónak bizonyult. Aztán hirtelen nyílvesszők érkeztek mindehonnan. Az embereidet sorra kaszálták el és azt se tudtad honnan jönnek. Sorra elestek melletted a lovasaid és végül egyedül maradtál. A hű lovad a végsőkig kitartott melletted de a számtalan nyílvesszőből amit neked szántak ő is rengetegett kapott így végül összeesett. A hátból kiálló löveddékekkel gyalog és kínok közt folytattad az utad a végtelennek tűnő havas erdőben. Egy tisztásra értél amit végig hó fedett. Már úgynézett ki, hogy üldözőidet lehagytad mikor felbuktál valamiben. Keserves kínok közt szemügyre vetted a tárgyat. Egy csontváz volt az. Egy átkozott temetőbe tévedtél. Ahogy felnézel a legközelebbi fára egy ismerős lobogót pillantasz meg. Réges régi könyvekben láttad azonban csak ebben a formában. A Frostforgeok zászlaja ez. A farkaskirálynő idejéből. Már nem érdekel, hogy nem porladt el az évezredek során. Vagy, hogy hogyan került ide. Csak térdrerogysz észak első védelmezőjének lobogója előtt. Felpillantasz rá és érzed ahogy a hópelyhek ráhullanak az arcodra, hogy aztán ott elolvadjanak. Ha nem a fagy végez veled akkor a sebeid. Innen nincs kiút. Elkúszol a zászlós fáig és az agóniád során még több régi nemesi címert pillantasz meg. A Frostforge mellett sok más között itt lobognak a Typherek, Helionok a Geistek és még a Lancel ház lobogói is. Nem érted hova kerülhettél. De nem is érdekel már. Mert a következő vadelftől érkező nyílvessző leterít és elsötétül a világ.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 4, 2016 22:39:19 GMT 1
„ I. Mace Lancel a kevinei királyság uralkodójának részére
Bár ügyed jóságos és kitűnő arról nem is beszélve, hogy a nagyobb javát szolgálja, a legnagyobb sajnálatommal kell közölnöm, hogy Boremmia ezekben a nehéz időkben nem tud katonákat nélkülözni. Egy kuen halála ugyanis mindig nagy káoszt teremtett az országban eddig. Nem szabad egyetlen katonát sem elküldenem az országból, mert mindegyikre szükségem lehet egy puccs esetén. Rengetegen estek már ebbe a hibába én nem fogok. Bár ahogy a híreket hallom jómagadnak nincs is szükséged rá. Az ügyed remekül halad. Boremmia pedig mindig mögötted fog állni. Amint egy új kuen kerül, a szent város aranytrónusára rögvest újratárgyalásra kerül az ügy.
Üdvözlettel és tisztelettel Vito Callear”
„ I. Mace Lancel a kevinei királyság uralkodójának részére
Uram örömmel jelentem, hogy a Nivaiak tárgyalni kezdtek velünk. Végül sikerült meggyőzni őket, hogy egy küldöttséget kicsempészünk kevinei földre és velük személyesen megtárgyalhatod az ajánlatodat. Érdeklődőnek tűntek.
Üdvözlettel és tisztelettel Ron Wekler”
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 5, 2016 0:02:15 GMT 1
Ari ezt olvashatod
Nashreen Frostforge
Miután elintézted a dolgaidat arra a napra a szobád ablakában ücsörögsz magányosan. Várod a visszatérő elfet. -Nyugodt az éjszaka nem? Megriadsz és a székedet felborítva pördülsz meg, hogy azt találd a hátad mögött, akire vársz. Mikor hebegve-habogva megérdeklődöd, hogy hogyan jutott be ide csak annyit árul el neked, hogy szakmai titok, de várja a kérdéseidet: - Kevine mennyire irányítja az eseményeket? -Mace Lancel mint mindig ura helyzetnek és ügyesen játszik. -Tisztában van az elfek szerepével, és irányítja a szálakat, vagy egy olyan szövetségbe keveredik, aminek a következményeivel ő sincs tisztában? -Ez az ahol a Kevineiek hibáznak. Úgy gondolják, hogy az elfek segíteni tartoznak nekik és szükségük van rájuk. Valójában semmi ilyesmi nem történik. - Mi változtatta meg Poeta Fenris hozzáállását? -Fenris a jelenben és a jövőben és. A múltat csak arra használja, hogy megfejtse a jövőt. Mindig igyekszik az alapján cselekedni, hogy a múlt hibái ne eshessenek meg újra. Jelenleg észak az egyetlen reménye mert a többi ország, amelyikre számíthatn,a épp szétesőben van. -Mennyi idő van a szövetség megelőzésére? -Nem tudom. Lehet, mire visszaérek, már megkötik. Mindenesetre mindkét fél ezen dolgozik. - Az elfek társadalmi rendszere alapján, feltételezhetően mit reagálnának, ha megtudnák, hogy Kevine körözteti a nép két tagját is? -Ugyanazt amit egy északi reagálna, hogyha megtudná, hogy kevine köröz egy Nigrommari bérgyilkost. Nem érdekelné őket különösebben. Mellesleg már tudnak róla. Ott is köröztet minket bár mindketten az uralkodó emberei vagyunk így nem lesz belőle nagy baj.
-Szeretnél levelet küldeni Fenrisnek vagy egyéb megbízatást szánni nekem vagy távozhatok? Hajol meg végül az elf. Észreveszed, hogy a holdfényben megcsillanó régen sötétvörös fürtjei közül már sok fehérre változott. Csak nem egy akolita ez is?
|
|