Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Ebonville
Közzétéve: Oct 29, 2017 9:58:26 GMT 1
Post by Ben on Oct 29, 2017 9:58:26 GMT 1
Ebonville az átmenet Mystic Falls nyüzsgő nagyvárosai, és a kisvárosi élet között. Az Atlantisz fölött elhelyezkedő kisváros a saját bevásárlónegyeddel, általános- és középiskolával, templommal és autósmozival rendelkezik. A környék mára már teljesen elhagyatott, egyedül a fertőzöttek és a guberálók róják az utcáit.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Ebonville
Közzétéve: Oct 29, 2017 11:14:27 GMT 1
Post by Ben on Oct 29, 2017 11:14:27 GMT 1
| Sznob kisvárosi élet |
Karen - @kira
Ebonville kész aranybánya a magadfajtáknak. Abban a reményben utazol rajta keresztül, hogy az általad keresett gladiátor valahol a Vidámparkban éli mindennapjait, ám a város magával ragadt. Nagyon kevesen vannak, akik a bevásárlónegyedekből pont a hajfestékekre, vagy a gucci táskákra, vagy divatos ruhákra pályáznak. Persze a könnyed viseletekre már réges-rég lecsaptak az emberek, de például a magassarkúkat, tűsarkúkak alig ritkították. Ezek ugye nem épp a legelőnyösebb lábbelik, ha zombiktól kell menekülni, viszont a legtöbb tökéletesen passzol a mindennapi megjelenésedhez. A hajfesték szekcióban sajnos már nem leszel ilyen szerencsés. A környék punkjai még a világvége beköszönte előtt felvásárolták az összes kék, zöld és vörös festéket. Maradt az unalmas barna, fekete és szőke. A hétvégi bevásárlókörütadat a korgó pocakod zavarja meg. Már talán három, vagy négy napja nem tudtál pár falatnál többet előkeríteni. Hiába, az étel mindig is kelendő cikk marad, és ezen a világvége sem fog változtatni. Az élniakarásod óvatosságra int, így tudat alatt elkerülöd a forgalmas utakat, és minden olyan helyet, ahol nagyobb csordákban fertőzöttekre bukkanhatsz. Az egyszerű találkákat persze nehezebb elkerülni, de nem lehetetlen. (Ha az ember Nepal Cityiben, vagy Horizont Cityben sütteti a hasát, esetleg a Parkban vagy a Skulltop ölében nyomorít meg másokat). Épp az utolsó megmaradt konzervre veted rá magad, amikor az áruspolcok végéről egy hangos hörgésre leszel figyelmes. Nem csak a te szemed kopogott az éhségtől, azonban a feléd baktató élőlény nem épp a konzervet találta gusztusosnak. Ennyi lenne hát? Itt a vég? A zombi egyenesen feléd vetődött, ám az ajtóból irányuló lövések visszazavarták őt a túlvilágra. Viszont teljesen tönkretette a ruhádat, és a vére elkente a sminkedet is. Ráadásul még büdös is volt. Hamarosan megpillantottad a megmentőd arcát. - Megtaláltad, amit keresel?
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
Utoljára online: Nov 23, 2024 14:58:31 GMT 1
Nov 23, 2024 14:58:31 GMT 1
|
Ebonville
Közzétéve: Oct 29, 2017 15:08:38 GMT 1
Post by Deleted on Oct 29, 2017 15:08:38 GMT 1
Megálltam és felnéztem az előttem magasodó rozsdás táblára és megpróbáltam elolvasni mi is van ráírva. Az egyedül lét miatt sokszor észre se veszem hogy valójában ki is mondom amit gondolok.
- E....bn...oile... Ó igen, Ebnoli... Ebolli.. Ebno... Ebonille... Ebonville, igen ez lesz az! -
Fárasztó küzdelem árán de csak kitudtam olvasni mi is áll ezen a ronda zöld táblán. Nem volt más teendőm egyelőre, csak áthaladni a városon. De magam előtt csak egy kátyús szürke egyenes utat láttam és felmerült benne egy égető probléma. Rémunalmas útnak ígérkezett ezért mit lehet ilyenkor tenni? Elkezded énekelni az egyetlen számot amit csak ismersz, hangosan és hamisan miközben szökdécselsz. Megköszörültem a torkom és rákezdtem.
- Köhöm köhöm. Somebody once told me the world is gonna roll me.... I aint' the sharpest tool in the shed. She wash looking kind of dum with her finger and her thu.... -
Hirtelen abba is hagytam a dalolást amikor tőlem olyan 10, plusz mínusz 10 méterre sántikált egy zombi. Nagyon feldühít az ilyesmi, nem azzal van baj hogy pont itt kell császkálnia a kis szentemnek hanem miért kell félbeszakítania az én privát koncertem? Ezt természetesen nem hagyhattam szó nélkül. Trappolva megindultam felé egészen addig még nem figyelt fel rám. Persze óvatos voltam egészen addig még el nem indult felém, nem nincsenek öngyilkos hajlamaim, nem azért lettem nyugodt. Azért nyugodtam meg mert nem tudott futni, csak sántikálni szóval eljött az én időm.
- Te meglehetősen előnytelen külsejű idegen, jól figyelj! Hogy jössz te ahhoz hogy félbeszakítasz a hörgéseddel mikor ez hallhatóan nem valami metál koncert. Persze... most is csak hörögsz, oké hogy halott vagy... vagy izé feléledtél... meg minden de na.. azért az illemet belehetne tartani. Na pá! -
Hozzám illően egy flegma "na pá"-val zártam a hegyi beszédem és kikerültem és lassú kocogással lehagytam. Mikor már biztonságos távolságba kerültem tőle folytattam a sétát. Az énekléshez viszont már kicsit sem volt kedvem, de közben rácsodálkoztam hogy meg is érkeztem Ebonville-be. Lelkesen körbefordultam és rájöttem hogy a főút közepén vagyok ezért egy gyors mozdulattal a járdára futottam. Majd a falhoz tapadva hátráltam és az ajtó aminek nekimentem könnyen megadta magát és hanyatt estem.
- Aúúúú... hülye ajtó. -
Épp folytatni kezdtem volna pár "kedves" szóval amikor megláttam hova is kerültem. Felkeltem hogy leporoljam magam de térdre zuhantam, tátott szájjal és könnybe lábadt szemekkel néztem körbe.
- Látod? Látod? Ez egy Prada üzlet! Hazajöttem! -
Gyorsan körbenéztem és akkor tudatosult bennem hogy ezt tényleg kimondtam, de hogy kinek? Nincs itt senki... De nem is érdekelt. Természetesen rögtön ruha, cipő és táska próbálgatásba kezdtem. Szinte meg is feledkeztem eredeti úti célomról ami a .... táska, cipő ruha... Na tehát miután kiéltem magam áttértem egy másik szintén csak csodálatos részlegre, kellett volna némi hajfesték utánpótlás, meg körömlakk de persze a normális színeket elhordták mind. De akkor megláttam egyet a földön, úgy csaptam le rá mint macska az egérre és akkor döbbentem rá hogy üres.
- Ez most komoly? Melyik barom hagyja csak úgy itt a földön az üres festékes dobozt? -
Vártam a válaszra, bár tudtam hogy nem fog érkezni mert mégis ki válaszolna? Kihalt az egész környék de talán így kezelem hogy nincs kivel beszélgetni. De túltettem magam rajta. Sóhajtottam és kidobtam a kis fekete kukába a dobozt. Épp készültem átmenni a téli kollekciót is megnézni amikor korogni kezdett a pocim. Ránéztem, megsimogattam és megszólítottam.
- Ugye tudod hogy kegyetlen vagy velem? Pont most? Miért kell ezt? Áh... inkább ne is válaszolj. -
A válasz csak egy újabb kínzó korgás volt. De sajnos meg kell adni neki amit akar, mert szimbiózisban élünk a kis szeméttel. Elő is kotortam a zsákom aljáról az utolsó konzervet, tudtam hogy ez az a konzerv amit mindig későbbre tartogattam mert ilyet már ettem és elég fura íze van. De ez van, mondjuk már a napokban kezdtem hozzászokni a szegényes étkezésekhez, na nem mintha eddig királyi lakomákban lett volna részem. Lekuporodtam a földre, nehézkesen felbontottam és fintorogva elkezdtem belőle falatozni. Hirtelen hörgésre kaptam fel a fejem, és már meg is jelent a hang gazdája. Hörögve megindult felém, a konzervet elhajítottam felé, természetesen meg se kottyant neki. Még felállni se tudtam csak kézzel lábba próbáltam magam minél távolabb lökni tőle egészen a pénztárpultig amibe be is vertem a buksim. Jobb ötlet híján megpróbáltam megfenyegetni.
- Tű-tünj el vagy ba-ba-baj lesz! -
Remegő hangon kiabáltam rá, természetesen nem érdekelte túlságosan. A szemeimet becsuktam és vártam a gyors halált. Halál helyett csak lövések érkeztek újdonsült barátom különböző részeibe és össze is esett. Oké az életveszély elmúlt de hogyan is örülhettem volna ennek? A sminkem elkenődött, tiszta vér lett a ruhám. Tudtam hogy ezért felelni fog valaki. Ha nem sokkal nagyobb nálam. Aztán megpillantottam életem megmentőjét, és öltözékem gyilkosát.
- A legjobb helyre jöttél, itt feltudsz majd öltözködni rendesen. -
Kissé gúnyos mosollyal párosult és hirtelen rádöbbentem hogy ezt hangosan is kimondtam.
- Ó ezt tényleg kimondtam? Baszki bocsi, úgy értettem hogy ööö... köszönöm hogy megmentettél, bár halkan megjegyezném hogy ura voltam a helyzetnek. De nem probléma. De ha már úgy döntesz megmentesz nem tudtad volna úgy megölni hogy a vére ne tegye tönkre a ruhám? Tudod mennyi idő lesz még újra rendbe szedem magam? -
Azon gondolkodtam közben, mi van ha engem is megakar ölni és csak kirabolni akar? Inkább kedvesebben kellene őt köszönteni. Szóval...
- Felejtsd el, nagyon csinos vagy, meg tényleg köszi... mondjuk attól a szemüvegtől tényleg megszabadulhatnál, persze ha neked tetszik akkor ne de azért... na mindegy. -
A lehető legkomolyabb hangra váltottam amit csak kitudtam passzírozni magamból és végleg leakartam zárni a hálálkodást.
- Annyit akartam csak mondani, hogy köszi. -
Nehéz magamban tartani a szavakat amikor még rá is kérdez hogy megtaláltam-e amit kerestem. Legszívesebben az arcába hajolnék és belekiabálnám hogy "Helló, igen megtaláltam, éppen azt tetted tönkre." De ezt a kioktatást jobb későbbre tartogatni. Őt kétlem hogy letudnám rázni mint a város felé jövet.
- Na és most mi lesz? -
Félénken, érdeklődve kérdeztem tőle.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Ebonville
Közzétéve: Oct 30, 2017 9:37:48 GMT 1
Post by Ben on Oct 30, 2017 9:37:48 GMT 1
| Sznob kisvárosi élet |
Karen - @kira
Az ismeretlen nő eltette a fegyverét, majd keresztbefont karokkal bámult. Az arcáról sok mindent le lehetett olvasni, vegyes érzelmi hidegtál volt a tekintete. Értelemszerűen furának, sőt őrültnek tartott, de ott motoszkált egy enyhe „Te egy időburokból szabadult ebonville-i plázacica vagy?” nézés is. A megjegyzéseidre csak a szemeit forgatja, és gondolatban már sokadszor könyvelt el életképtelennek. A köszönömre csak biccentett, és az arcára erőltetett egy mosolyt. A kérdésed hallatán végre megeredt a nyelve. Felajánlotta a jobbját, hogy felsegítsen a földről. Mosolyogva látott hozzá a mondandójához. - Nos tekintve, hogy az engedélyem nélkül léptél a területemre, és megloptál… Nem tudom, hogy mit csináljak veled. Lehet, hogy véget kellene vetnem az életednek, de úgy tűnik, hogy amúgy sem szenvedsz hiányt az öngyilkos hajlamokból. Hangos vagy, és figyelmetlen… A konzervhez lépett, aztán az övén lévő bicskával felnyitotta azt. Beleszagolt, majd a kezedbe nyomta. Nem úgy nézett ki, mint akinél evőeszköz is van, így talán nem kéne azt is követelni rajta. - Szerencsés vagy, hogy az én területeimen császkálsz. A többiek, hogy is mondjam… Nos vagy megöltek volna, vagy valami olyat tettek volna veled, amitől te végzel magaddal. De én nem vagyok gyilkos. Jah, amúgy Cornelia vagyok. Cornelia Rose Bradshaw. Bezárta a bevásárlóközpont ajtaját egy lakattal, hogy ne legyen több fertőzött vendégetek. - A legtöbb bóklászót el kell ijesztenem a zsákmányomtól, te azonban ártalmatlannak tűnsz? Nekitámasztotta a kezeit a pultnak, és felhúzta magát rajta, majd ráhuppant. Keresztbe tette a lábait és hintáztatni kezdte azokat. - A fegyverlövés valószínűleg idevonz néhány agyas agyatlant, szóval itt leszünk egy darabig… Tudsz tetőre mászni? Lehet, hogy letörik majd a körmöd… A kezében egy kést élezett, ami akarva-akaratlan ijesztőnek hatott számodra. - Szóval… Amíg várakozunk, nem akarsz feldobni valami témát? Ki vagy? Mi vagy? Azon kívül persze, hogy birtokháborító…
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
Utoljára online: Nov 23, 2024 14:58:31 GMT 1
Nov 23, 2024 14:58:31 GMT 1
|
Ebonville
Közzétéve: Oct 30, 2017 10:49:45 GMT 1
Post by Deleted on Oct 30, 2017 10:49:45 GMT 1
Nagy kő esett le a szívemről amikor elrakta a fegyverét, persze ettől független a veszély nem múlt el teljesen de egyelőre biztos nem öl meg.
- A te területed? Manapság nem igazán van magántulajdon szóval ez közterület... az ajtó meg amúgy is nyitva volt. Meglopni téged? Azért ne essünk túlzásba, nincs ráírva a neved. -
Egyre kevésbé kedvelem ezt a nőt, milyen jogon dönti el hogy ez az ő területe meg az ő holmija? Mit képzel magáról? Nehéz megállni hogy ne oktassam ki ennél jobban de azért csak nem akarnék meghalni.
- Szerintem nem akarsz megölni. Ha így lenne már rég halott lennék, szerintem magányos vagy és társaságra vágysz. Máskülönben miért mentettél volna meg? Nem tűnsz valami gyilkos típusnak. -
Majdnem visszaköszönt a gyomortartalmam amikor a kezembe nyomta az a büdös konzervet, próbáltam hálásan mosolyogni de letettem magam mellé a pultra és óvatosan odébb toltam.
- Szerintem akkor lettem volna szerencsés ha senkivel nem találkozom. -
Azért egy minimális illemmel csak meg lett áldva, miközben elindult hogy bezárja az ajtót én is bemutatkoztam.
- Karen vagyok. -
Komolyan azt mondta hogy ártalmatlan vagyok? Undok céda. Nem is ismer, bele se gondol hogy eddig is túléltem ezt a világot... akkor csak nem lehetek olyan ártalmatlan. Meg se bírtam állni hogy ne hozzam tudomására.
- Ne vegyél rá mérget hogy olyan ártalmatlan vagyok. -
Próbáltam valamiféle sejtelmes vigyort magamra erőltetni és reménykedtem hogy elérem a célom vele. Csak a szememet forgattam amikor közölte hogy valószínűleg idejön pár zombi.
- Persze hogy idejönnek, tudod nem célszerű ész nélkül lövöldözni... -
Abban viszont igaza volt hogy várakozni fogunk. Talán mindkettőnknek kellemesebb ha beszélgetünk. Gondolkodtam milyen hazugságokat találjak ki de úgyis hamarosan elválnak útjaink, szóval az őszinteség mellett döntöttem.
- Igen tudok mászni... nem mondanám hogy házi macska módjára, de elboldogulok. -
Közben én is kényelembe helyeztem magam, biztonságos távolságban. A táskámat pedig magam mellé raktam így ha rosszul sülnek el a dolgok, elő tudom rántani a pisztolyom. Az már megint más kérdés hogy hogyan lőnék rá hogy csak ártalmatlanná tegyem de ne halljon meg. De a legjobb lenne ha csak egyszerűen elengedne. Viszont az is lehet hogy akar tőlem valamit, sőt lehet nem véletlen hagyott életben.
- Nos... Karen vagyok és keresek valakit. A nevét nem tudom, csak azt tudom hogy néz ki. Egy igazi gladiátor külsejű alak, úgy tudom a vidámparkban rejtőzik és.. és.. elvett tőlem valamit... -
Ennél a résznél már a könnyeimmel küszködtem, kissé lehajtottam a fejem hogy ne lássa a gyengeséget majd próbáltam folytatni.
- és... és... ha megtalálom, megölöm. Most pedig mesélj te. -
Kényelmesen hátradőltem és érdeklődve figyeltem ő mit mesél.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Ebonville
Közzétéve: Nov 1, 2017 12:05:40 GMT 1
Post by Ben on Nov 1, 2017 12:05:40 GMT 1
| Sznob kisvárosi élet |
Karen - @kira
Rose csak a szemeit forgatta, ahogy a magyarázkodásodat hallgatta. Ezeket az érveket nem először mondták már el neki, és őt akkor sem érdekelte, hogy vége van a világnak. Ahogy az sem, hogy nincs ráírva a neved. Csak megvonta a vállát, és tartotta a közömbös tekintetet. - Valóban nem akarlak megölni, és valóban nem vagyok az a gyilkolós. De ne érts félre, öltem már embert. Ebben a világban csak úgy tudsz érvényesülni, ha megvéded, ami a tiéd. Ahhoz pedig néha át kell lépni egy bizonyos határt. Az arcokkal amiket este megpillantasz, idővel megtanulsz együttélni. A szerencsés csipkelődésed sem hagyhatta szó nélkül. - Ha én nem vagyok, akkor nem csak a ruhád ment volna tönkre, hanem valószínűleg az összes belsőszerved. Már amit nem zabáltak volna fel, persze. Még mindig közömbös volt veled, am egy pillanatra sem vette le róla a szemed. Vizsgáló tekintete inkább volt kíváncsi, mintsem rossz szándékú. Aztán a vizsgálódás átment hangos nevetésbe. Ez akkor történt, amikor azt mondtad, hogy nem vagy olyan ártatlan. - Csajszi, egész úton figyeltelek. A légynek sem tudnál ártani. Téged nem erre „raktak össze” anyádék. Amikor látta, hogy nem fogsz enni a konzervből, nyugodt szívvel felvette és puszta kézzel kikaparta. Magasról tett az illemre, ahogy ebben a világban szinte mindenki. A mászásra adott válaszodat csak egy „Jó”-val nyugtázta, ám a történeted meglepte őt. - Ha a vidámparkba mész, akkor ennél pontosabb személyleírásra lesz szükséged. Sok az érdekesen öltözött ember arrafelé. De feltételezem, hogy ha ennyire hajkurászod, akkor felismered, de… Ne vedd sértésnek, de nem hiszem, hogy végezni tudnál vele. Ismerem a fajtád temperamentumát. Ott állnál, kezedben a pisztollyal, ám a ravaszt nem tudnád meghúzni. Lefagynál az utolsó pillanatban. Ő ennyivel elintézte a témát, aztán saját magáról kezdett mesélni. - Kicsi korom óta egyedül élek, elsősorban guberálásból. Innen nem messze található az otthonom. Egy kisebb farm, elektromos kerítéssel és minimális növénykészlettel. A fosztogatók általában elkerülik, mert túl kicsi és ártalmatlan célpont nekik. De mivel ebből nem tudok megélni, így Wu-nak dolgozom. Jó főnök, bár kicsit nagyravágyó… Felbérelt egy csomó zsoldost, guberálót hogy túrjuk át Ebonville-t. A legtöbbjükkel meg lehetett egyezni, azonban volt néhány területsértő - köhömm – mint amilyennek téged hittelek. Ezeket engedélyünk van lelőni. Lepattant a pultról, és az ablakon kívül kezdett vizsgálódni. A fertőzöttek a környéken szaglásztak, a nő valami mást keresett. A tűzlétrát. - Mondd csak, milyen gyorsan tudsz szaladni? Felvágás nélkül, nem fogok könnyeket hullajtani, ha valamelyik agyhalott utolér.
|
|