Azoir
Írónövendék
Utoljára online: Sept 22, 2021 18:33:50 GMT 1
Mar 23, 2016 20:53:34 GMT 1
|
Post by Azoir on Jan 30, 2018 1:44:55 GMT 1
Zima, úgy látszik, megint tévedett. A környéken volt más ember. Igaz, nem a földön, hanem fenn a magasban, egy rendőrségi léghajón. A hatalmas jármű csendesen kúszott az égen, és figyelte a várost, illetve az abban zajló eseményeket. Erős fényszórói csupán aprócska, halovány fénynek tetszettek a sötétben, de mégis ott világítottak - habár ez a szellemátjáró fényének köszönhetően fel sem tűnhetett a csapatnak. Talán csak Talának, hogyha az eget nézte. Nem kellett sokat várni, és egy fémzsineg hullott alá, majd rögtön utána megjelent egy rendőr is területen. Idősödő, szőke hölgy volt, a rendőrség különleges osztagától. Arca inkább meggyötörtnek, mintsem szigorúnak vagy számonkérőnek tűnt, hangja mégis az utóbbit hitelesítette, ahogy előcsapta igazolványát. - Van engedélyük a csoportosulásra? - kérdezte, ahogy megszabadult a sisakjától. - Illetve, arra, hogy az átjáró környékén tartózkodhassanak? Elnöki rendelet szerint ez lezárt terület. - éppen hogy befejezte, a vállán egy aprócska készülék recsegni kezdett. Zima és Shawn már tudhatták mi is volt ez - Varrick új találmánya, egy hordozható rádió. - Vesletta, jelentkezz. Mi hír odalent? - Találtam néhány furcsa egyént. - Kell erősítés? - Nem tudom. Egyelőre maradjatok fenn! - Értettem. Készen állunk! - a recsegés elhallgatott. Vesletta beletúrt a hajába, majd elmosolyodott. Harci állást vett fel, majd újra kérdésre nyitotta a száját. - Fél percet kapnak, hogy megmagyarázzák, mit keres maguknál az a kabát! Utána támadunk! Az újabb vendég célja nyílvánvaló volt. De vajon mi lehet ő? Barát, ellenség? Vajon az egyenruha alatt kit szolgál? AA-t? A titkosrendőrséget? A rendőrséget? Vagy egyiket sem?
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Jan 30, 2018 23:45:16 GMT 1
Gyorsan mértem fel a helyzetet. Semmi garancia nem volt rá, hogy a nő tényleg a rendőrséghez tartozik. Alapesetben az egyenruha és különösen az igazolvány meggyőzött volna, de az én szürke egyenruhámon is ott volt a jelzés, ahogy Lerráén is, és képzett rendőrre nem vallott, hogy ilyesmit figyelmen kívül hagyjon. Mindenesetre, könnyen ki lehetett deríteni. - Taira vagyok a Köztársaság városi rendőrségtől, hivatalos utasításra végeztem felderítést a szellemvilágban. Én és a társam, aki az Egyesült Erőkhöz tartozott, és aki jelenleg nem tartózkodik köztünk, és kényelmesebb körülmények között szívesen ki is fejtem ennek okát, botlottunk néhány meglepetésbe, ezek közé tartozik egy csoport ilyen kabátot viselő egyén felbukkanása. Az illetők már halottak, de a halálukért nem mi vagyunk felelősek, az itt látható emberek mindegyikének ártatlanságáért teljes felelősséget vállalok. Az egyik elhunyt egyenruhás kabátját magamhoz vettem, a rendőrkapitányságra kívánom eljuttatni, Lin Beifong rendőrkapitány a részletes jelentésemmel egyetemben megkapja majd. Amennyiben igazolványokat kér, természetesen minddel rendelkezem, a csoportosulás pedig azért alakult ki, mert ki akartam kérdezni ezeket az embereket arról, hogy míg én egy szellemvilágbeli konfliktusnak voltam tanúja, miket tapasztaltak a fizikai világban. Ez úgy vélem, nem tekinthető rendbontásnak, hiszen hivatali minőségben jártam el. Ugyan a monológ vége hazugság volt, de úgy véltem, ezt a többi jelenlevő is megbocsátja nekem. A komolyabb információkat mind elhallgattam: ha valóban rendőr, belenyugszik a korábbi kijelentésembe, miszerint Lin Beifong meg fogja kapni a jelentést és a kabátot is. Amennyiben a helyzet tovább bonyolódik, a gyanúm is mélyülhet.
|
|
Dogorn
FRPG Guru
"I have respect for people who live a fulfilled life."
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Apr 28, 2022 11:37:10 GMT 1
Feb 23, 2016 16:33:11 GMT 1
|
Post by Dogorn on Jan 31, 2018 9:53:26 GMT 1
Dogorn ijedten lépett vissza, mikor megjelent előtte a fémzsineg. Akaratlanul is Lerra elé állt, mintha a testével védené valami ismeretlen eredetű veszélytől. Amint leereszkedett a nő, a férfi közelebb lépett, hogy beszélhessen vele, de az idegen gyorsabb volt. A véridomár végighallgatta a mondanivalóját, majd megszólalt volna, ha nem előzte volna be Taira. A nő megállás nélkül beszélt és próbálta jobb színben feltüntetni a csapatot. ~ Még jó, hogy nem mi öltük meg őket... Ha valóban valami rendvédelmi szervhez tartozik, akkor biztosan tudja, hogy mi folyik itt. Sosem feltételezte, hogy bárkit is megöltünk, de az AA-s kabát láttán, különösen ellenséges lett. Szerintem megbízhatunk benne... Viszont amit Taira mondott nem fedte le a teljes igazságot. Ebből még bajunk is származhat... ~ Éppen ezért a férfi is megszólalt. - Igaz, az AA-s csapattal nekünk is meggyűlt a bajunk. Mi főparancsnok jóvoltából vagyunk itt, de közben történt egy s más. A nevem Dogorn és röviden megoldást keresünk a krízishelyzetre. Shawnt remélem ismeri, de velünk van egy rendőr és egy pilóta is. Gondolom nem utasítják el a segítséget... - ~ Valakik engem is bezártak és Raiéket is... Szinte biztos, hogy vannak téglák jók között is. Ha tippelhetnék, akkor az elnök nyakig benne van... Lehet Utena is... Nem tudom, de remélem, hogy ők tudják mi a helyzet. ~
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Jan 31, 2018 12:08:35 GMT 1
A nő leengedte a kezeit, kiegyenesedett. Láthatóan változtak a szándékai. A kis rádióhoz nyúlt, és beleszólt. - Létezik Utena által kiküldött csapat, illetve szellemvilági ellenőrző egység? - Rövid recsegés következett, majd beleszóltak a másik oldalról. - Létezik. Az egyik tagjai: Shawn, Egyesült Erők tiszt; Shandian, Egyesült Erők katona; Dogorn és Zima. A másiké pedig Taira, különleges státuszú rendőrségi alkalmazott, és Kala, Egyesült Erők tiszt. - Vettem, kiszállok. - A nő meghajolt. - Elnézést, igazat szóltak. De a mai helyzetben már nemigen lehet tudni a jóról, hogy jó, így én sem lehettem biztos a dolgomban. Gondolom a kabátot nem akarja átadni, hiszen még eltűnne. Maradjon magánál, Taira, de jelezném, Lin Beifong nem tartózkodik a városban. Ha tehetik rejtsék el a kabátot, de semmiképp se adják ki a kezük közül.
Körbenézett. Úgy tűnt, mintha aggódna, vagy tartana valamitől. Voltak a csapatban páran, akik meg tudták ezt érteni. Az elmúlt órákban többször is bukkant fel a semmiből ellenség, vagy bármi más, szóval a nyugodt körülményt, mint ténye4zőt, már rég ki lehetett húzni a listákról. - Esetleg meg tudnák mondani, hova ment a társuk, aki már nincs közöttük?
- Vesletta, Vesletta, jelentkezz. A város ellepték a Dai Li emberei. Minél hamarabb vissza kellene jönnöd a hajóra! - A nő szisszent egyet, de nem mozdult. - Még befejezem az itten dolgokat, aztán megyek. - A csapatra nézett. - Szóval?
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Jan 31, 2018 14:10:53 GMT 1
Nem tudta, hogy hogyan reagálja le Kala közjátékát. Egyrészt párja tekintete, másrészt a saját magánszférája miatt is. Meghallgatta a nő mondandóját, majd reflexből eltolta magától. Arcára az undor és a csalódottság egyvelege ült, ahogy a légidomár tisztre nézett. - Ha maga ezt választja, akkor csak egyet mondhatok. Jó volt önnel szolgálni. Szavaiból sugárzott a megvetés, csalódottság és a nő leolvashatta az arcáról, hogy az a bizonyos jelentés bizony meg fog születni. Walter fenyegetései sem törték meg a határozottságát, ugyanilyen tekintettel állta a szellem szavait, az tisztelgést, mint elköszönést pedig esze ágában sem volt viszonozni. Amint azok ketten biztos távolságba értek, hátat fordított nekik. Kedveséhez lépett, és egy rövid pillanatig átkarolta. Igyekezte megnyugtatni őt a tekintetével, de tudta, hogy a többiek számítanak rá, így akármennyire is zavarta a dolog, kénytelen volt rövidre zárni a dolgot. Csatlakozott a többiekhez, először végig hallgatta a Taira kiegészítését, majd a Tala nevű lány mondandóját. Nem állítja, hogy nehéz lett volna összefüggéseket találni a történések között, azonban amikre rájött, azok közben más szájából is elhangzottak. Megviselte a mai nap, mind fizikailag, mind mentálisan, de igyekezett koncentrálni. Kissé elfordult a többiektől, a reakcióját ahhoz lehetett viszonyítani, amikor egy embernek már túl sok az őt körülvevő ember, valójában viszont csak gondolkodni akart. Igyekezett teljesen kizárni a külvilágot, még ha valakiben ezáltal az az érzés is keringhet, hogy cserbenhagyta őket. Ez természetesen nem volt igaz, de a férfi könnyebben rakta össze úgy a dolgokat, hogy körülötte semmi és senki nem helyezkedett el. A valóságba kedvese kezének érintése és a felzendülő szirénák zökkentették vissza. A férfi azt akarta javasolni, hogy szóródjanak szét, majd egy megbeszélt helyen találkozzanak húsz perc múlva, ám a lebegő léghajó elejét vette ennek az egésznek. Egy rendőrtiszt csatlakozott a csoportosuláshoz és azonnal igazoltatni akarta őket. Amennyiben a tiszti egyenruha nem volt elegendő számára, Shawn az igazolványát is felmutatta. Nem tetszett neki Taira hazugsága, de tudta jól, hogy a nő esze a helyén van, azonban úgy érezte, hogy Vesletta tudását frissíteni kell, még ha nem is szívesen mond el neki mindent. Nem beszélhetett a többiek helyett, azonban – ha már többen tőle vártak iránymutatást, remélte, hogy senki nem vonja kétségbe a döntését, amit épp az imént hozott meg. - Attól tartok, hogy Kala ítélőképessége veszélyeztette a küldetés sikerességét. Többszörösen megtagadta az EE irányelveit, a rangidős tiszt parancsait. Veszélybe sodorta az itt lévők életét, ahogy sok másik emberét is. Kérem értesítse a földidomár rendőrséget és az EE katonákat is, hogy a nő már alkalmatlan a szerepköre betöltésére, amit mi sem tanúsít jobban, mint a dezertálásának ténye és a fent felsorolt indokok. Attól tartok, hogy az általuk ismert ellenőrző egységek megszűntek létezni. Egy kicsit rosszul érezte magát azért, mert ilyen hamar fel kellett adnia Kalát, de a belső megítélése arra a következtetésre vezette, hogy az előbbihez hasonló döntései csak bajba sodorják azokat, akikkel érintkezik. Először a rendőrhöz, majd a többiekhez fordult. - Amennyiben van elegendő hely számunkra a léghajón, javaslom, hogy tartsunk a hölgyeménnyel. Mindannyian sok mindenen mentünk keresztül a mai nap. Mindenképp azt szabadalmaztatta, hogy a civileket vigyék először a fedélzetre, azok közül pedig kedvesét utoljára, azért, hogy ő is tisztában legyen Shawn terveivel. - Remélem nem hibáztatnak azért, ha kereshetem az esetleges kést, ami hátba szúrhat. Sok minden nem tiszta még, ahogy a léghajó legénységének tisztasága sem. Taira és Lerra, nem utasíthatom önöket semmire, elvégre egy másik szerv alá tartoznak, így csak kérésem lehet önök felé. Szaglásszanak körbe ezen a léghajón, minden esetleges nyom hatalmas segítség lehet. A sütis arcú EE pilótára tekintettem. - Remélem tud léghajót vezetni, lehet, hogy szükségünk lesz a tudására. Álljon készenlétben. Végül Zima és Dogorn maradt. - Tartsátok egybe a többieket. Osszatok meg velük mindent, ami a megítélésetek szerint fontos lehet, a léghajó legénységének azonban egyelőre ne mondjatok semmit. Közelebb lépett szerelméhez, megfogta a kezét, majd csókot nyomott az szájára. Lehetőség szerint utolsónak szállt fel a rendőrségi járműre és Veslettához lépett. - Milyen fenyegetéssel állnak szemben? Hány egységgel tartják a kapcsolatot jelenleg? Teljes képet kérek az események jelenlegi állásáról, Utena parancsnok felhatalmazást adott rá. Remélhetőleg a nő mindent közöl, amivel tisztában van. Elesett előörsök, támadások, jelentések. Bármi, amiről Shawn tudhat és bármi amiről nem… Minden csetlik-botlik információ hasznos lehet.
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Jan 31, 2018 15:13:57 GMT 1
A további hozzászólásokat a rendőrségi léghajó topicba kérném.
|
|