Dogorn
FRPG Guru
"I have respect for people who live a fulfilled life."
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Apr 28, 2022 11:37:10 GMT 1
Feb 23, 2016 16:33:11 GMT 1
|
Post by Dogorn on Nov 13, 2017 0:49:35 GMT 1
Kala a nevét kérdezte. A férfi csak vállat vont és követni kezdte a lányt. Botja és léptei kopogása hallatszott a sötétben csak. Pár másodperc némaság után, azonban megszólalt. - Először is! Tegezz nyugodtan, neked most kivételesen megengedem... Másodszor, inkább ne szólíts sehogy... A gazdatestem Walter, ezt már tudod, de ne használd ezt a nevet, mert csak felbosszant, hogy nem tudok megszabadulni tőle, kikerülök a komfortzónámból és mérges leszek. Ezt pedig senki se akarja... - Nem sokkal később a nő elkezdte a kérdezgetést. A szellem kérdőn felvonta az egyik szemöldökét, majd válaszolt. - Walter gyakran hív parazitának, mert ez a test az övé, de ha van valami amiben téved, akkor az ez. Mi egyszerű szimbiózisban élünk egymással. Ha én eltűnnék, Walt meghalna, ha pedig Walt halna meg, én tűnnék el és válnék semmivé. Persze ez nem ennyire egyszerű, de lényegében ennyi. És általában jól megélünk egymás mellett, de most egy picit elszaladt vele a ló... Amint meglátja, hogy tényleg a mi oldalunkon vagy, ismét puszipajtások leszünk, ne aggódj... - Ekkor megállt, komor tekintettel Kalára nézett, jobb kezébe vette a botot és kétszer-háromszor belecsapott a tenyerébe a bottal. - Ne engedd, hogy igaza legyen... Hogy igaza legyen abban, hogy jobb lett volna keresztül szúrni a fejedet... Ne adj okot rá, hogy bántsalak... - Ám ekkor ismét mosolyra állt az arca és tovább folytatta a sétát. - De ha nem tervezel semmit ellenem... Ellenünk... Akkor nincs mitől tartanod és a segítségedre leszek. Ami viszont nagyon is érdekel, hogy miben leszek pontosan a segítségedre! Mert egyelőre rólunk kérdezősködsz és nem tudom, hogy mi hasznod származik abból, ha megtudsz pár apróságot a múltunkról. Már-már gyanús vagy nekem... Tehát? Ne kerülgessük a forró kását! Beszélj! Mert addig én se teszek semmit! Vagyis egy valamit megtehetnék gond nélkül... Mivel már jó távol vagyunk a többiektől, senkit se zavarna egy hulla látványa... - Mondta egy ördögi vigyorral az arcán.
|
|
Azoir
Írónövendék
Utoljára online: Sept 22, 2021 18:33:50 GMT 1
Mar 23, 2016 20:53:34 GMT 1
|
Post by Azoir on Nov 13, 2017 7:53:49 GMT 1
A reakciója, bármit is kérdeznék, mindig ugyanaz. A legrosszabbat keresi, már-már paranoid a viselkedése, ahogy szóba kerül. - Nehéz életed lehet, ha ennyire bizalmatlan vagy... - szakadt ki belőlem, de megbántam. Nem akartam, hogy együttérzésemet támadásnak vegye, mondhatjuk úgy, hogy most hibáztam. Válaszai nem adtak túl sok információt, mondhatni elégnek sem tekinthetők, de látva érzelmi labilitását, nem akartam tülfeszíteni a húrt. Mégis, mikor kijelentette, hogy kerek-perec nyőgjem ki, mit akarok, úgy döntöttem megteszem.
- Nem akarlak untatni, de muszáj kicsit elmesélni a múltat. Ne aggódj, nem én vagyok a föszereplő, inkább a szellemek. Ezért forultam hozzád azonnal. Ezért kerestelek téged, nem pedig Waltert. A szellemvilágban változik minden, furcsaságok ütötték fel a fejüket, aminek kihatással kellene lennie az ebben a világban élő szellemekre, és spiritualitásban megfelelő emberekre. Te nem érezted furcsán magadat? Kérdezhetem úgy is, hogy a Másikkal való kapcsolatod mindig is ilyen volt, vagy a közel múltban vált ennyire...öhm...ellentétessé? - Kis szünetet hagytam, hadd forgasaa magában a kérdést, de utána folytadtam. - A szellemvilágban eluralkodott a káosz. Szörnyek lepték el... - rá pillantottam. Egy félig ember, félig szellem társaságában a megszállt embereket nem illendő szörnynek nevezni. ~ Legalábbis azt hiszem. De miben lehetek biztos mellette? ~ Javítottam. - Ezek a lények szellemek álltal megszállt katonák. Vagyis valamilyen furcsa szervezet tagjai. Mintha a szellemek irányítanák a testeket, szellemeket mentenek meg, bosszút állnak. Ezért kérdezem én, mert a te eseted hasonlít az ügyben. Nem a múltadra vagyok kíváncsi, az rád tartozik. Mondhatni, most olyam vagyok, mint a tudós. Nem kell a körítés, csak válaszokat akarok a kérdéseimre - talán az előbbi felhívása utám ez a példa nem a legjobb, de így is a halál torkában társalgok. Ennyi felesleges bajt megengedhetek magamnak. Ennyi áldozatot megérdemel az a maroknyi csapat az átjárónál is.
|
|
Dogorn
FRPG Guru
|
Post by Dogorn on Nov 13, 2017 15:25:15 GMT 1
Dogorn csendben sétált a többiekkel. Néha-néha Lerrára pillantott, de nem akarta zavarni. Úgy gondolta, hogy még nincs itt az ideje, hogy elmondja az igazságot, ugyanakkor látta, hogy nincs túl jól. - Ne aggódj, minden rendben lesz! - Mondta egy mosollyal az arcán, miközben a lány mellett folytatta útját. Azonban amikor szólt, hogy van egy másik csoport a közelben, Dogorn kicsúsztatott a ruhája ujjából 4 pengét a kezébe és a háta mögött tartotta őket készenlétben. A férfi lassú léptekkel közeledett az ismeretlenek felé, de aztán megszólalt egy ismerős hang. Zima volt az és vele volt Shawn és valami furcsa alak. Dogorn abban a pillanatban megnyugodott és közelebb lépett. - Nyugalom, én vagyok az Zima! Én is nagyon örülök nektek! - Mondta megkönnyebbülve és végignézett rajtuk. - Jól vagytok? Mi történt veletek? Mondjatok el mindent... Tiszta a terep, jöhettek! Ők jó barátok! Ez itt Shawn és Zima, valamint... Kicsoda a barátotok? - Nézett kérdőn a párra, de Walter közben odébb állt. - Ő itt Tala, ő Raion és ő... Ő itt Lerra... - Mutatta be őket egymásnak, majd figyelmesen hallgatta az üvegidomárt. - Engem leütöttek, mikor legutoljára találkoztunk és eszméletlenül ébredtem Raion és Tala mellett... Rai régi cimborám és Tala is rátermettnek bizonyult az eddigiekben. Szóval nyugodt szívvel megbízhattok bennük! Miután kiszabadultunk találkoztunk Ostoros Chennel, de Rai jobban tudja, hogy mi volt ez az egész... - Adta át a szót a tűzidomárnak, de újabb idegenek jelentek meg. Két nő. Egyikőjüket se ismerte, de Shawn és Zima láthatóan igen. Dogorn csak biccentett feléjük köszönés gyanánt. Nem akarta megszakítani a beszélgetést. Kala és Walter láthatóan félrevonultak. ~ Vajon ők is ismerik egymást? Vajon mit terveznek? ~ Gondolta a véridomár.
|
|
Dogorn
FRPG Guru
|
Post by Dogorn on Nov 13, 2017 16:37:02 GMT 1
- Nehéz életem lehetett? Én voltam a leghatalmasabb szellem, akitől mindenki rettegett és akkor gyilkoltam, amikor kedvem tartotta! Most pedig be vagyok zárva ebbe a szerencsétlen testbe! Most van nehéz életem, ha egyáltalán ezt életnek lehet nevezni... - Válaszolt a szellem, majd végighallgatta Kala mondanivalóját. Az elejétől a végéig. - Rendben... Hiszek neked! Azonban mellé fogtál... Nem sok információval tudok neked szolgálni, de amit tudok, azt elmondom... Tehát: Nem, nem éreztem semmi furcsaságot, de mondhatni elég rég óta nem volt közöm más szellemekhez, se az átjáróhoz. Egy szigeten éltem, mindentől távol. Aztán jött Walt és az idióta barátja és valahogy sikerült elfogniuk. Walter borzasztó kísérletek közepette majdnem sikerült megölnie magát és engem is, aztán kénytelen voltam megszállni. Röviden így történt az, hogy eggyé váltunk. Nem olyan régi ez a kapcsolat, mint gondolod. Pár hete történt mindez, szóval még most is szokjuk egymást. A "szörnyekkel" kapcsolatban pedig nem tudok mit hozzáfűzni. Ha valóban szellemek, akkor vagy nagyon feldühítettétek őket valamivel ti emberek, vagy valaki áll mögöttük. Valaki, akinek engedelmeskednek. Nem tudom, hogy miért szállták meg azokat az embereket. Én azért szálltam meg Waltot, mert olyan gyenge voltam, hogy máskülönben semmivé lettem volna, muszáj volt... Lehet, hogy a többi szellemmel is ez a helyzet. Azt sem tartom kizártnak, hogy megpróbáltak a mi példánkra gyilkológépeket létrehozni abban a laborban, ahol raboskodtunk, de nem sikerült... Lehet, hogy ott hozták létre őket, direkt... A szellemek csak úgy, önszántukból nem tesznek ilyet, de nem tudom... Nem én vagyok a tudós, hanem ez a tökkelütött. - Mutatott magára, majd nemsokkal később folytatta. - Remélem kielégítő választ adtam. A többi kérdésre is szívesen válaszolnék, de van ez az akta... Illetve a titkosrendőrség és a vezetőjük... Talán még az elnöknek is a körmére néznék... Segítesz, én is segítek neked, ennyire egyszerű! -
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Nov 16, 2017 21:12:54 GMT 1
Sokat forgattam magamban a szellem válaszát. Először furcsa volt, hogy ilyen könnyen megnyílt nekem, és szinte elmondta az életét. Még saját kilétét sem tagadta a szellemvilágban. De nem gondolom, hogy hazudott volna. Egyszerűen csak... kikívánkozott belőle, és ezt megértem. Végtére egy szellemről beszélünk.
- Elég nehéz lehet neked, és őszintén így gondolom. A szellemek szabadnak születtek, nem pedig börtönbe. Ha rajtam múlna, dolgoznék azon, hogy kiszabadítsalak. ~ Ezt speciel komolyan is gondoltam. Nem jó egy szellemnek ha bezárják.
Akaratlanul belefészkelte magát egy gondolat a fejembe. Halál. Sötétség. Szellem. Vatuu. Ő volt hasonló szellem a történelemben. Talán ez a valaki ő hozzá tartozik. Vagy nagyon hasonló. Nevetséges gondolatnak tűnt, de valahogy megtetszett. Hunluanak fogom nevezni. Arra, amit mesélt, felkaptam a fejemet.
- Labor? Hol? Merre? - kérdeztem - Kérlek, vigyél oda. Ha van egy föld alatti laborja ezeknek az alakoknak, akkor elég biztos, hogy van nekik aktájuk ott. Illetve kórlapok, meg vizsgálati eredmények. Számomra ott nyomok vannak. Számodra pedig olyan emberek, akik tudnak rólad. És zárójelben megjegyzem, hogy a titkosrendőrség mindig ott bukkan fel, ahol elszaporodnak a hullák. Ez a dolguk. Szerintem te is észrevetted. Mit szólsz? Legyen utunk első állomása a labor, utána pedig te választhatsz irányt. Nos? Mehetünk?
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Nov 18, 2017 13:52:27 GMT 1
Shawnnak jól esett a kedvese által hozott étel, azonban a gyufának sokkal jobban örült. Bár a teljes sötétség elmúlni látszott, Shawn meggyújtotta a gyufaszálat. Nem fény, hanem természetes hő, azonon belül is tűzforrás miatt igényelte azt. Jól esett, hogy valami olyat tarthat a kezében, amit össze tudott kapcsolni az elemével. Az átjáróhoz vezető úton az egész csomagot elhasználta, miközben elfogyasztotta az ételt, azt figyelte, ahogy a tenyere védelmében a lángok fokozatosan elégetik az apró fadarabokat. A férfi teljesen a gondolataiba merült, a megállásról is csak félig-meddig vett tudomást, Zima szavai rángatták vissza a való életbe. - Megindultak felénk…Viselkedésük nem fenyegető, majd én beszélek… Felkapta a fejét, de mire beszédre nyitotta volna a száját, a lány már a kezébe vette az irányítást. - Várj Zi… Jó, akkor békés szándékkal jöttünk.. Feltápászkodott, és ő is megindult az idegenek irányába. Nem tetszett neki Zima magánakciója, akarva-akaratlan hangosan összekoccantak a fogai, amikor szerelme beszélni kezdett. A feszült aurája viszont feloldódott, amikor látta, hogy több hivatásos személy is megfordult az emberek körében. Az egyik ráadásul Dogorn volt. Bízott a férfiban, és örült, hogy jól van. Amikor a nevét hallotta a bemutatandó emberek között, a földet bámulva biccentett. Ekkor derült égből villámcsapásként megjelent Kala és Taira is. Shawn nem tudta, hogy kinek „örüljön” jobban, najó, igazából az első örömforrás mindig is a légidomár volt… A figyelme most mégis Taira-n akadt meg, olyannyira, hogy a lány is érezhette a vizsgáló tekintetét. Egyelőre nem szólt a nőhöz, mert Kala rögtön a lényegre tért, aztán kihúzta magát a feladat alól. Tipikus. A férfi szemei a légidomár mozgását követték, nem tetszett neki, hogy az illető Walterrel diskurál. Isten igazából Shawn mindenkit távol akart tartani a félembertől, még Kalát is. Időközben egy vadászpilóta ragadta magához a szót, aki szintén nyugtalanító híreket hozott. A gyerek kevésbé nyugtalanította, ami azért ironikus, elvégre ha valakinek, akkor neki tartania kéne a szellemek dolgaitól. Őt mégis a Föld királyságának hadserege érdekelte. Eltolta maga elől a sütis dobozt, jelezvén, hogy nem kér, majd további részleteket kért a katonától. Közben Taira nyelve is megeredt. Hideg, gépies, lélektelen és orrfennhangos. A jobbját nyújtotta a lány felé, és ha az elfogadta, akkor Shawn jó erősen megszorította, mintha csak egy férfival fogna kezet. A rendőrtiszt szemébe nézett, és tisztán kiolvasható volt belőle minden, amit Shawn odabent érzett. Pár éve még teljesen máshogy képzelte volna el ezt a találkozást. Egy sötétfalú teremben, melyre a Fekete nap lobogói vannak aggatva. A tűz csak tompán ég a terem közepén lévő terepasztal körül. Az arcok nem lényegesek, egyedül a mondandó. Mindketten koromfekete egyenruhát viselnek, és egy új birodalom hadseregét igazgatják. Most azonban egyikük sem volt más, mint két bújtatott kapott háborús bűnös, csak épp más kor katonáiból. - Magát viszont be sem kell mutatni, Taira. Olvastam az összes önről szóló aktát, és az ön által írtakat is. Maga… unalmas. – Felelte szarkasztikusan, az „összes” szót viszont kiemeli a mondandójában, utalva arra, hogy tud a korábbi „munkásságáró” is. Egy rendőr nem tudja megsemmisíteni a másikról szóló összes aktát, vagy lenyugtatni magát a titkoshálózatot. Night keze soha nem ért olyan magasra. – Örülök a találkozásnak. – Veti oda félvállról – Az információt, amivel szolgálni tud, kérem még egy fél percig tartsa bent. Shawn szeme megakadt a távozó Kalán és Walteren. Nyugtalanító volt, hogy ezek ketten, PONT ezek ketten vonulnak el valamilyen irányba. Shawn a többiek felé fordult, majd egy hangos KÖHÖMM-el jelezte a két távolodó alaknak, hogy vissza kéne térni a többiekhez. Az életben nem ismerné be, de egy pöppet aggódott Kaláért. Walter… veszélyes. - Kala, jöjjön vissza! Azonnal! Amennyiben a két jómadár visszatért a többiekhez, a férfi első javaslata az, hogy minden csapat részletekbe menően elemezze a vele történteket, saját képességeiket, majd az alapján döntsenek a továbbindulásról. Amennyiben nem fordultak vissza, Shawn azonnal indítványozta, hogy menjenek utánuk. Elsősorban a hivatalos erőket, és persze Zimát szeretné maga mellett tudni. Kala már megint beleköp mindenki levesébe…
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Nov 18, 2017 18:33:48 GMT 1
Mielőtt bármit válaszolhatott volna útitársam, meghallottam Shawn hangját. Éreztem, ahogy az arcomat elönti a vér, és felmegy bennem az adrenalin. Kinek képzeli magát, hogy csak úgy parancsol? Mintha magasabb rangú lenne nálam, na persze. Csak azért nem képelem fel, mert ő a rangidős. De ennél többet nem érdemel. Megálltam, felé fordultam. De nem indultam el. Dehogyis. Beismerni a feljebb valóságát? Ugyan. Szépen itt maradok, és ha akar valamit, idejön. Amíg a tudós mellettem van, és a szellem énje kezében van az irányítás, Shawnnak esélye sem lenne kezet emelni rám. És őt a nőjén kívül senki nem szokta szeretni, még szimpatizálni sem szoktak vele nagyon. Hogy is áll a helyzet? Ha nincs valakije, aki hat erre a furcsaságra mellettem, akkor esélye sincs.
- Tipikus viselkedés Shawn! Nem veszed észre, hogy itt inkább nem szeretnek, mint szeretnek? Ennek ellenére parancsolgatsz mindenkinek, közben nekem is - kiáltottam vissza. - Mindig, mindenhol a főnök akarsz lenni, függetlenül az erődtől, a helyzetedtől, mindentől. Igazán észrevehetnéd magadat. ~ Az lenne a legjobb, ha szépen visszavonulnál a nőddel, és boldogabbá tennéd egy világ életét. ~
Keresztbe tettem a karjaimat. Nem fogok felé mozdulni, ezt már eldöntöttem. Ha Walter indulni akar, vele megyek. Ha nem, akkor maradok, esetleg meghallgatom a hamuembert. Más aligha történhet. Reméltem Taira lefoglalja annyira, míg elhúzhatok a látóteréből, de tévedtem. Ez az ember túl tesz mindenen.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Post by Ben on Nov 18, 2017 19:15:50 GMT 1
Shawn csak felvonta a szemöldökét, amikor Kala kiabálni kezdett hozzá. Ez a nő nem csak az észben, hanem a racionális gondolkodásban is hiányt szenved. A mondandójából Shawn csak a lényeggel törődött, az oltogatás már kevésbé érdekelte. Aránylag nyugodt természetnek tartotta magát, ennek köszönhető, hogy nem ment fel benne teljesen a pumpa. Kilépett a többiek gyűrűjéből, majd zsebre tett a kézzel nézett Kalára. Pár pillanat erejéig csak csendben bámulta az EE tisztet, aztán nyugodt, ám jól hallható hangon így szólt: - Nem tudnak érdekelni a szavaid Kala! Valakinek össze kell fognia az embereket, és te tiszt létedre épp az ellenkezőjét teszed. Itt még teljesen nyugodt hangja volt, ám a következő mondatot már kiabálva vágta a lány fejéhez. - TE VAGY AZ, AKINEK ÉSZRE KÉNE VENNIE MAGÁT! Semmi keresnivalód nincs a pozíciódban. Felelőtlen és meggondolatlan vagy, vezetésképtelen és öncélú! Az érzelmeidre hagyatkozol a logikus gondolkodás helyett. Most is… A mondat végén lévő néhány szót úgy döntött, jobb, ha megtartja magának. Ismét nyugodt a hangon felelt. - Kala, térj észhez és gyere vissza közénk, vagy dobd földre az EE jelvényedet és kotródj el innen. De ha így távozol, akkor esküszöm, hogy nem állok jót magamért. Sokkal fenyegetőbbnek és mérgesebbnek adta ki magát, mint amennyire valójában volt. Nem tudta érdekelni Kala véleménye, a feladat sokkal fontosabb volt, mint a lány. - Walter! – szólította meg a szellemszálta férfit. Tudta, hogy nála a kiabálással nem megy semmire. Máshogy kellett maradásra bírnia. Vagy legalább Kala ellen fordítani. – Vigyázzon magára, és ne higyjen el semmit, amit ez a nő mond! Ha segítségre lenne szüksége… - itt közelebb lépett, ha Zima visszafogja, akkor kiszabadítja magát kedvese szorításából – szükségük… - többes számban már beszél, hogy a csapat többi tagja ne hallja – tudja, hogy hol találja az irodámat. Vigyázzon magára, sok szerencsét… Azzal visszalépett az eredeti pozíciójába.
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Nov 18, 2017 19:41:55 GMT 1
- Nem értelek, Shawn. - Feleltem neki szép beszéde után. Nem mondom, meglepett, de nagy hatást koránt sem gyakorolt rám, kivéve azzal az egyetlen mondattal. Arra azért ugrani tudok. - Logika, ésszerűség? Taira velem volt ellenőrzésen. Mindemt tud, amit én. Valószínüleg többet is. A csapat önjelölt vezetője is megvan. Akkor miért is van rám szükség? Tekintve ha igaz az általad mondott jellemzésem, egyáltalán nincs szükségetek rám. Van itt elég gondolkodni tudó ember. - Mély levegőt vettem, majd közelebb léptem. Egész közel. - Nem tudom, miért van szükséged Walterra. Nem tudod, ki ő, és mivel bír. Hazudok neki? Hiszen ugyanaz a rangom, mint neked! Ugyamazt fel tudom ajánlani, mint te. A különbség az, hogy én megértem az igazi énjét. Tekintve, hogy levegőidomár vagyok.
Körbepillantottam. Éreztem a tekintetáradatot magamon. Ennyire tetszik nekik a müsor? Fogadok, hogy már mindenki kitalálta melyik oldalra áll.
- Itt egyáltalán nincs szükség rám - majd egy levegőáramlattal állon csaptam (csupán annyira, hogy a feje hátrabillenjen), majd belekaptam az ingjébe s közel húztam magamhoz. - Katona vagyok, Shawn. Ezt nincs jogod elvenni tőlem. Ahogy nimcs jogod ahhoz sem, hogy megszabd, hova mehetek és kivel. - Visszalöktem. - Mondd el Shawn, mondd el, miért kellek én ide? Jól ismerem a véleményedet rólam, így tényleg csak az érdekel, mi szükséged van rám?!
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Nov 18, 2017 20:06:55 GMT 1
Amikor Kala megragadta, és állon csapta, teljes hidegvérrel állta az ütést. Mélyen a lány szemébe nézett, és csak ennyit kérdezett, közvetlenül az ütés után. - Befejezted? Jól esett? Most már jól érzed magad? Lenyugodtál? Azzal sem törődött, ha kapott még egy ütést ezért. Amikor megragadta az ingjét, akkor sem tett semmit. Hagyta, hadd rángassa őt a levegőidomár kedve szerint. Amint az abbahagyta az idegbajt, megfogta a lány kezeit és lassan eltolta magától. A szemkontaktust viszont tartotta a légidomárral. - A szavaidban ott rejtőzik a válasz Kala… Katona vagy. A feladatod az ártatlanok védelmezése, nem pedig az, hogy egy helyzetben a saját céljaid, fejed után rohangálj. Nyilván vannak képességeid, jogaid és valószínűleg sütnivalód is, elvégre valahogy el kellett jutnod oda, ahol most vagy. Csak te ezt eldobtad magadtól, és egy hülye libaként viselkedsz. Közelebb lépett hozzá, hogy csak a lány hallja a mondanivalódat. - Nem tudom mit láttál benne, de megtévesztett. Veszélyes. – gondolt itt Walter másik énjére – Megérted, vagy csak ok nélkül védelmezed? Végzett a teljes rendőrséggel… Aztán ismét felhangosította a hangját, mintha egész végig csak a lány szidásán ügyködött volna. - Ha most elindulsz abba az irányba Kala, akkor a katonai jelentésem mellett kérvényezni fogom a lemondatásodat is. – halkan még hozzátette a következőt – MINDENT leírok majd benne…
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Nov 18, 2017 20:49:28 GMT 1
Azt hiszem önuralom tekintetében Shawn nyert. Még engem is meglepett, hogy nyugodt bírt maradni, bár az előbb még ordibált. Vissza kell fognom magamat. Azt mondja katona vagyok, és meg kell védenem a védteleneket. Nem tudom, milyen emberek gyűltek itt összes, de nem tűntek védtelennek. Jószerivel még civilnek sem. Azon viszont, amit a rendőrkapitányságról mondott, megdöbbentett. Tudtam, hogy Walter erős, de hogy ennyire, arra nem számítottam. S mindezt megtoldotta a feljelentésemmel is. Mondhatni tökéletes sakkot kaptam tőle. Nemhiába tiszt az EE-nél.
- Az előbb elvetettem a sulykot. Elnézést kérek! - ismertem el, hogy átléptem egy határt. Igaz, hogy a sokadikat, de ez a legrosszabbak között volt. - Egészen közel hajoltam a füléhez, úgy, mintha hosszú csókot lehelnék a nyakára. Természetesen közben Walterről súgtam neki. - Ha ilyen veszélyes, tényleg itt hagynád a csoporttal? Ha egy egész őrsöt kinyírt, szerinted ők, akiket NEKÜNK kellene védelmezni, mekkora falat lennének? - visszaléptem, hangomat felerősítettem. - Elmegyünk innen. Haljak meg csak én a sötétben. - A többiek nem tudhatják, ezt mire mondtam. Ezt a mondatot csak Shawn érthette. - Ha ki akarsz rúgatni a seregből, csak tessék. A jelentésedet és a kérvényedet is csak akkor olvassák el, ha béke van. Addig én megteszem, amit akarok, annak érdekében, amire gondolok. Sajnálom Shawn, nem fogok maradni.
|
|
Dogorn
FRPG Guru
|
Post by Dogorn on Nov 19, 2017 9:35:40 GMT 1
"Kala, azonnal jöjjön vissza!" Ütötte meg a szellem fülét a Shawn hangja, megállt és elmosolyodott. ~ Ez most azt hiszi, hogy bármilyen befolyással lehet ránk? Szórakoztató... ~ Gondolta, de megfordult és egy nagy vigyorral meghallgatta a tiszt mondanivalóját. Ekkor látszott először, hogy Walteren más ruha van és szerzett mellé egy botot is. Valamint az egész személyisége megváltozott. Csak úgy áradt belőle a sötétség és a gonoszság. A veszekedés nem hatotta meg, de a hajbókolás meglepte. - Shawn... Kérlek húzd ki a nyelvedet a seggemből, mielőtt megszólalsz... - Mondta mély, nyugodt hangon. - Tudom ám, hogy miért mondasz ilyeneket, hogy miért van ez az egész. Meg se próbáld megjátszani magad! És ez mindenkire vonatkozik... - Tekintett Kalara, Zimára és Shawnra többek között. - Nem vagyok olyan idióta, mint gondoljátok... Viszont ha nincs igazam és komolyan gondolod amit mondtál Shawn, akkor igen is szükségem van a segítségedre. Ha nem hazudtál, akkor tarts velem és tedd azt, amit ígértél: Segíts! Segíts abban, amit mondok! - Ült ki ismét az ördögi mosoly az arcára. - Nem ígérem, hogy nem kell bemocskolnod a kezedet, ahogy azt sem, hogy nem fogsz olyat tenni, amit megvetsz és undorodsz tőle, de ha igazat beszéltél, akkor semmi akadálya, hogy most velünk gyere. Segítesz és én is segítek neked, nektek... Kivéve ha hazudtál most is... - A további üvöltözés, verekedés csak irritálta a szellemet. Úgy érezte, hogy megfájdul a feje a sok felesleges beszédtől. Már úgy volt vele, hogy elindul egyedül, de akkor Shawn fenyegetőzni kezdett azzal, hogy leír MINDENT a jelentésébe. Lehet, hogy elsősorban Kalat vette célba, de Waltert egy picit jobban megérintette. - Így van Shawn! Írj csak le MINDENT! Elvégre mi baj történhetne? Senkinek sem vagy a haragosa, ugye? Hmmmmm... Engedd meg, hogy elgondolkozzak ezen egy picit! Lássuk csak... Ahogy mondtad: Tudom, hogy hol találom az irodádat és benne téged... De ha ez nem elég, ott van a drágalátos egyetlened és annak barátai, vagy ha szerencsés vagyok, akkor családja... És én feledékeny! Még az avatár is... Milyen kár lenne, ha valaki felesleges jelentéseket írna Kalaról és ami még fontosabb, rólam! Én a helyedben kétszer is átgondolnám, hogy milyen őrültségekkel fenyegetőzök! De nem kell így végződnie, lehetünk barátok is! Megbocsájtok ezért a pirinyó nyelvbotlásért... Csak annyit kérek, hogy légy jó és tedd meg, amit ígértél. Becsszó, nem lesz olyan rossz... És az is meglehet, hogy új nyomokat fogunk felfedezni, a szörnyek és a sötétség kapcsán... Sőt! Garantálom.... -
|
|
Zima
FRPG Guru
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on Nov 19, 2017 20:25:43 GMT 1
Elkezdődött az eszmecsere. Dogorn és Raion mondott pár szót az ő részükről, bár annyira nem tudott rájuk figyelni. Fontosak voltak az elhangzottak, és biztos, hogy minden összefügg mindennel, de nem bírt odakoncentrálni. Bosszantotta, hogy egyedül hagyták Waltot és a légidomár rögtön beszélgetni kezdett vele. Egyáltalán nem volt neki szimpatikus, teljes mértékben megértette Shawn véleményét róla. Próbálta figyelni a gesztusaikat a földön keresztül. Nem érzékelt sok mindent, de rossz érzés kerítette hatalmába. Nem kéne odamenni, hogy miben mesterkednek? Ha már Blitz nem rég eszébe jutott, meg a régebbi tanulmányai… elvileg van valamiféle spirituális ereje, amit talán elő tudna hozni…? Esetleg a szellemre is tudna hatni, nem csak a tudósra. Gondolataiból egy egész aranyos momentum hozta vissza. Elutasította a kínált süteményt, de előtte, meg így a kínálásnál is, ahogy a pilóta tisztelget Shawnnak… megmosolyogtatta volna, ha nem lenne olyan fáradt meg feszült. Ezután jött Taira. Egy tömör megjegyzés után közölte, hogy szeretne vele beszélni. Zimának gombóc szökött a torkába. Hát eljött az alkalom… Igazából valahogy érezte, hogy még fognak találkozni. Mivel igazából egy oldalon álltak Nighttal szemben, így mindig is úgy gondolta, tartozik neki a napló kiiktatásának történetével. Nem az a jó szó, hogy bízott benne. Inkább úgy ítélte meg eddigi tapasztalatai alapján, hogy elég jó társuk lehet. Shawn ezt elég érdekesen fejezte ki. Unalmas…? Pedig a tekintete... Zima nem akart emiatt aggódni – hisz igazából nincs is oka rá -, de önkéntelenül is eszébe jutott az egy évvel korábbi küldetésük, ahol Shawn beszélni akart a Fekete Nap vezetőjével… Biztos, hogy a szervezettel kapcsolatban gondolt valamire. A beszélgetéssel kapcsolatban csak biccentett a nőnek, jelezve, hogy szeretné megbeszélni a múltat, de másra nem volt idő. Érezte és kedvese is észrevette, hogy Kaláék elindultak a város felé.
Shawn utána szólt, mire Kala reagált. Zima csak pislogott, hogy ez most így komoly-e? Erre kedvese felállt és közelebb ment hozzájuk, hogy úgy folytassák az eszmecserét. Utánuk ment és Shawn mellett áll meg. Nem tudta, mire számítson. Lehet, hogy vissza kell majd fognia őket, esetleg szükség lehet egy békítőre? Meg hát tartott attól, hogy Walt hogyan fog reagálni. Volt egy félelme, ami a rossz megérzésével volt kapcsolatos. Mi van, ha Kala, mint légidomár a maga oldalára állította a szellemet? Ha ez igaz, akkor hatványozottan óvatosabbnak kell lenniük. Valamint hatni rá, hogy melléjük álljon. Bár ez talán nagy kérés. Csak ne akarjon másoknak ártani és legyen szem előtt. Igazából hamar bebizonyosodott, hogy igaza van. Kissé megrémült, de ezt nem mutatta ki. Várt és figyelt. Shawn elég higgadtan kezelte a helyzetet, bár a kiabálás váratlanul érte. Walterhez is szólt. Gondolta, hogy kiegészíti, de végül letett róla. Egyébként Shawn elég jól járt el megítélése szerint, így nem érezte annak szükségét, hogy lefogja. Azonban a szellem válasza… nagyon nem tetszett neki. Az a végtelen sötétség, ami áradt belőle… Aggódott.
Egy újabb válasz Kalától. Nem tudta, mit mondhatna. Próbált valamit kitalálni. Főleg azon elmélkedett, hogy vissza kéne hozni a tudóst, hisz vele könnyebb volt boldogulni. Társak lettek és őt legalább egy kicsit is érdekelte a küldetés. De mit kezdjen a szellemmel? Gondolataiból a „pofon” majd a gallér ragadás hozta vissza. - Hé! – mondta nem túl hangosan. Nem akart annyira beleavatkozni, de ezt nem teheti a kedvesével! Shawn ekkor újra remekelt problémamegoldásból. A lánynak nem tetszett, mikor Shawn közelebb hajolt, de valószínűleg csak Walt veszélyességére akarta felhívni a figyelmét. A mondandója végén elsütött fenyegetéshez nem akart semmit sem hozzáfűzni. Ez munkaügy, ehhez semmi köze. Kala bocsánatot kért, de utána… Zima nem akart hinni a szemének. Látta, hogy nem ér hozzá, de irritálóan közel hajolt kedveséhez. Lehet, hogy lényeges információt, kérdést ad át, de akkor sem! ~ Megtépem! ~Olvashatta ki Shawn a lány szeméből az indulatot. Tudta, hogy ha üveg lenne a közelében, az már régen elpattant volna… ~ Még jó, hogy a többiek mellett hagytam a szütyőben…~ A földet tudta kontrollálni. A nő vállára tette a kezét és finoman hátra kezdte húzni, jelezve, hogy nem tetszik a lépése. Hamar elengedi. Ha tekintetük találkozik, a légidomár nem láthat Zimáéban semmit. Addigra már lehiggadt. ~Amúgy sincs okom rá féltékenynek lenni… hisz Shawn engem szeret. De meg ne próbálja még egyszer! ~ Hallgatta a mondandójának a végét. ~ Micsoda önfeláldozás… ~ Őrültségnek tartotta. Ugyanolyan irritálóan közel hajolt hozzá, és úgy beszélt csak számára hallhatóan. - Megértem, hogy miért akarsz a szellem énjével beszélni, azonban… együtt kezelhetőbbek. Ha megkapom az esélyt– igen, én – hogy visszahozzam a tudóst, akkor segíthet, és nem lenne annyira veszélyes. Te tudod… Visszalépett a helyére. Ekkor Walter is reagált. Ez így sehogy nem jó, de egyelőre vár a reakciókra. Talán majd utána megpróbál hatni Walterre.
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Nov 19, 2017 21:27:02 GMT 1
Zima, mind a nyári semmiből érkező vihar, zúdult rám, és azonnal félrevont. Valószínűleg mert beléptem a felségterületére. Ezek után pedig kaptam tőle egy békés javaslatot. Látszott rajta, hogy nem igazán tudja, hogyan szálljon be a párja oldalán a küzdelembe. Amit mondott, az felidegesített. Legszívesebben ugyanolyan stílusú válasszal illettem volna, mint Shawnt, de ismertem ezt a kettőt. Shawn nem csak megütne, ha visszaszólalkoznék, valószínűleg a földbe is döngölne. Ezt most nem akartam eljátszani. Próbáltam felvenni a legfinomabb hangszínt, és feleltem.
- Ha jól tudom, Zimának hívnak. Örvendek! - mondtam. - A helyzet az, hogy tévedsz. Egyáltalán nem tudod, miért akarok Walterral külön utakra tévedni. Nem, nem adok esélyt neked, hogy előhozd a másikat, mert akkor ezer más problémára nem lesz megoldás. Walt, illetve az ő spirituális énje komoly és értelmes egyén. Ti csak arról beszéltek, hogy emberek így, meg emberek úgy. Köztársaságváros bajban van meg hasonlók. Igen, bajban van. Igen, szenvednek az emberek. De a szellemek is! - itt már kiléptem a négyszemköztből, megemeltem a hangom, hogy a tömeg is hallja - A szellemek is részei ennek a világnak, nem? Ők nem érdemelnek békét? Megoldást a gondjaikra? Walter, ez az uraság mellettem kiváló ismerője a spiritualitásnak - lódítottam egyet, de próbáltam a személyiségét nem felfedni -, és az ő segítségével a másik világban is rendet lehet tenni! - Shawnra néztem - Megállíthatsz, de miért tennéd? Mentsd meg az embereket. Én megmentem a szellemeket. Nem érdekel, hogy veszélyes vagy sem, megteszem. Mert úgy gondolom érdemesebb ezzel az úriemberrel együttműködni, mint veletek. És úgy is érzem mindenki ellenszenvét. Teret adok neked, Shawn, érj el a tömegekhez, én pedig teljesítem a saját parancsomat: kivizsgálom azt a furcsaságot, ami a szellemvilágban történt.
Mindezek után már csak egyetlen dolgot tehettem. Walterhez fordultam és kellőképpen lehalkítottam a hangomat.
- Szavamat adtam, hogy segítek, ahogyan te is. Ennél többre nincs itt szükség. Shawn nem olyan hülye, hogy beleírjon a jelentésébe. Ha mégis megteszi - közelebb hajoltam a lehető leghalkabban suttogtam, hogy csakis ő hallja - akkor én magam segítek megölni őt. - Visszahangosítottam magamat - Nem kell itt senkinek megsérülnie. Nem kell erőszak sem, elismerem az én hibám volt az előbbi. Békében hagyunk titeket. Walter, menjünk!
Én ezzel lezártnak tekintettem a témát. Zimára pillantottam. A színtelenség a szemében mondhatni teljesen belém égett. Hát vele sem leszek jóban a közeljövőben. Bólintottam neki, majd hátrébb léptem. Most már csak Walteren múlik a dolog.
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Játékot vállal
Utoljára online: Jan 22, 2020 13:41:13 GMT 1
Jun 17, 2016 17:17:13 GMT 1
|
Post by Ismae on Nov 19, 2017 22:19:05 GMT 1
Hát az utazás igen furcsa volt, mivel a nagy részére nem is emlékszem. Erős a gyanúm rá, hogy amúgy félig bealudtam, vagy igencsak elbambultam, emiatt nincsenek emlékeim erről az időszakról. Mindegy, a lényeg az, hogy egészen felfrissültem, de az is lehet, hogy a menetszél érte el nálam ezt a hatást. Kicsit félve tekintettem körül, attól tartva, hogy Chen itt is hullákat hagyott maga után, vagy éppen a nagy sötétség miatt mindenféle ember fog itt fejvesztve szaladgálni. Esetleg néhány megtört ember ront majd ránk. A legutóbbi esettől féltem a legjobban, Shiki miatt teljesen a komfortzónámon kívül vagyok. Az új társaim meg még olyan idegenek számomra, hiába vannak nálam, nem nyugtatnak meg kellőképpen, Megkönnyebbülésemre senkit nem láttunk a környéken. Csak a tudósos felvetésem miatt szontyolodtam el kissé, mivel így nem fogunk válaszokat találni.
Lerra suttogására a szívem hevesebben kezdett el dobogni. Nem örültem ennek a hírnek egyáltalán, ki tudja, miféle alakokkal botlunk itt egymásba. Raion cselekedetét követve Lerra bal oldalára álltam, hogy ott is biztosítsam a védelmet. Hallottam Dogorn valamilyen késeket húzott elő, de nem néztem hátra, hogy mégis mifélék, vagy, hogy mekkorák. Feszült testtartással, megpróbálva mindenre felkészülni fejben. Menekülési útvonalak, esetleges előnyök, vagy épp gyengeségek??
Mindegy is, egy nagy sóhajjal a tervek felét elengedtem, amikor megerősítést kaptam, hogy Dogorn ismer a másik bandából egy Zima nevű lányt és egy egyenruhás Shawn nevű fazont. A bemutatkozásnál csak intettem, mikor a jelenleg nem vízidomár bemutatott minket nekik. A dolgok itt egy kicsit összesűrűsödtek. Nem is tudom, hogy örüljek az előre odaadott bizalomtól, vagy inkább sértődjek meg. Különösen az a mondat sem váltott ki belőlem bizalmat a „Valószínűleg ugyanazért vagyunk itt.” mondat. Főleg a másik csapat fura fazonjától ráz ki a hideg, és ez még fokozza azzal, hogy odébb áll.
Legyen még kaotikusabb a dolog, még másik két idegen bukkan fel az átjáróból, azaz ezek onnan jönnek. Hmmm…. Talán őket érdemes lenne befűzni valami használható információért. Nos, ismételten előjött az, hogy hasonló okokból vagyunk itt. Nem is tudom, igaz, hogy jelentős eseménynek számít az, hogy kb. az egész várost ellepi a sötétség, de ki tudja, lehet, hogy vannak itt olyan elvetemültek, hogy turistáskodni jöttek ide, mint például én. Rajtunk kívül nincs is tömeg, csodálatos kilátás nyújt a szituáció. A lényeg az, hogy az új kollegina kolleginája minden kedvesség nélkül lógva hagyta a társát, és ahhoz a fura fazonhoz csatlakozott, ami nem tetszett első benyomásra. Talán ismerik egymást?? Mondjuk a „szörny” kifejezésre, kirázott a hideg. Ezek szerint feltételezhető, hogy onnan származik az is, ami minket megtámadott?? Leültem, és a többieket hallgattam. Raion katonásan lejelentett, és Dogorn is elmondta a magáét. Az éppen jelenleg nem tűzidomár még volt olyan rendes, hogy megkínált keksszel, de egy fejrázással visszautasítottam. Nem akartam a vizemet pazarolni, fog az még később kelleni. Én viszont nem szólaltam meg, nem említettem meg a szörnyet az új arcoknak. Ki tudja, talán idegbajosnak fognak még a saját útitársaim is, az pedig nem tenne sok jót nekem. Például az információ megosztásnál, vagy esetleg ellenem fordulnának. Nem, jobb, ha hallgatok.
Inkább Tairára figyeltem, ugye ez a neve? De nem úgy tűnt, hogy új kollégája, Shawon kívül is meg szeretné osztani a tudását. Hogy mégis legyen egy kis információmorzsa, így megpróbáltam finoman közelebb hajolni. Hibaként lépett fel a rendszerben, hogy ezek szerint Kala, éppen a fura arccal vonul el igencsak, hmm, gyanús mód felett. A vége az lett, hogy mindenki a nyomukba eredt, de mielőtt felkeltem volna, még gyorsan lefeküdtem a hátamra, vettem egy nagy levegőt, majd új pattantam fel. Amúgy nem siettem, hanem a csoport végén haladtam, és még milyen jól tettem. A falnak dőlve, hátulról látva az eseményeket várakoztam mi lesz.
A Kala nevezetű hölgyemény leüvöltötte Shawnot, majd Shawn elkezdte kioktatni Kalát. A hangoskodáson kívül nem volt semmilyen problémám ezzel, mondjuk a katona szépen meghiúsította az infószerzési projektet, na, de sebaj. Az egy problémám meg az volt, hogy az egész környéket szépen felverik, és mindenki tudni fogja, hogy hol keressenek.
A beszélgetésekből ki lehet azt szűrni, ki kit ismer. És ezek szerint Shawn és Kala nem először kerültek összetűzésbe egymással. Kala viselkedése nem megfelelő katonához Shawn szerint, Kala szerint pedig Shawn mindenbe belekotnyeleskedik. Na meg ott van, hogy megtudtam, hogy Kala légidomár, és úgy, mint a földidomítás, ez sem szűnt meg. Talán azért van, mert a tűz és a víz a Naphoz és a Holdhoz van köze? Ez igencsak érdekes. Na meg az, hogy Kala miért „húzott be” Shawnak azon kívül, hogy ki nem állhatja. Érdekes leányzó, hogy már erőszakhoz folyamodik.
Nem tudom, hogy a tűzidomár, egyenruhájából következtetve, miért akarja szépen leírni a könnyelmű légidomárt a feletteseknek, de úgy érzem, azért lehet benne valami. Az értékelendő, hogy a katonácskánk észbe kapott valamennyire, és volt benne legalább annyi tisztesség, hogy elnézést kérjen. Majd ezt az egészet elrontotta azzal a kijelentéssel, hogy lelép. Felőlem. Nem is tetszik, ahogy hozzááll az egésznek. Hogy felelőtlenül és büntetlenül csinálhat azt, amit akar, és néhány eszesebb bűnöző, mint például az a vén földidomár, kihasználja helyzetet. A fura fazon sem vette ki jól magából a helyzetet. Ahogy Shawnval beszélt, az már egy kész stílus. Teljes mértékben rombolta és megsértette az esztétikai érzékemet, már-már felháborítónak találom. És nem tudom, hogy milyen viszonyban áll a rendőr és a fura fazon, mert ugye velük jött a szerencsétlen, de nem is akarok szóba állni vele. Olyan kellemetlen érzés fog el vele kapcsolatban, nem is akarom megtudni, hogy vajon miért.
Ezenkívül úgy tűnik, komoly kapcsolatok is jelen vannak a csapatban, mivel elvileg Zima rászólt, majd finoman odébb is húzta a légidomárt. Ezekből azt feltételeztem, hogy Zima Shawn szíve hölgye, és igen, igazat kell adnom neki, Kala mozdulata nem éppen a legmegfelelőbb, ha az ember barátnője is jelen van.
Aztán Kala olyasmiket mondott, hogy a szemöldökeim éppen vándorútnak indultak. Diszkréten a szám elé helyeztem a kezemet, nehogy a döbbenet miatt a szám a földön heverjen. De a szemem még így is árulkodó lehet, egyáltalán nem tudtam a szokásos, jól bevált poker facemet előkapni. Abba az alakban egy szellem van?? Egy igazi SZELLEM?? Az meg hogy a jó édes égre??!! Ezen a tényen fennakadva nem is hallottam szinte Kala monológját. Majd ezután a szellemáltalmegszállt pasinak adta át a döntési jogot, hogy leléceljenek vagy sem. Talán érdemes lenne most odamenni Tairához, és egyeztetni?? Morfondíroztam egy sort, és végül el is döntöttem a kérdést. Amint a kérdés eldőlt, azaz a két alak távozik, vagy marad, a tiszthez léptem, és udvariasan megszólítottam.
-Elnézést! Tala vagyok. – mutatkozok be – Ha jól tudom, Önt Tairának hívják, igaz? Lehetne Önhöz egy kérésem? – Ha igenlő választ kapok, akkor felteszem – Esetleg tudna nekem mesélni ezekről a „szörnyekről”, akik a Szellemvilágban jelentek meg??
|
|