Deleted
Törölt felhasználó
Utoljára online: Nov 23, 2024 15:19:08 GMT 1
Nov 23, 2024 15:19:08 GMT 1
|
Post by Deleted on Jan 30, 2017 20:58:57 GMT 1
Grod Bloodskull:
Egy aréna közepén állsz szemedet becsukva tartod és mélyet szagolsz a vérszagú levegőbe. Mámorító ez az illat. Akkor az egyre közeledő ordítás felé emeled a kardod szinte épp, hogy megemelve azt. Érzed ahogy a hústömeg felnyársalódig a kardodra és hangja szép lassan elnémul. A következő hang fegyvereinek puffanása ahogy a porba hullik. Ekkor kinyitod a szemed és másik karoddal lesöpröd a hullát a kardodról. Ekkor a holtest a másik három félnótásra puffan aki kihívott téged párbajra reménykedve, hogy elnyerhetik a címed. Az aréna csendjét a neved kántálása töri meg. Te üvöltve elejted a fegyvered és kezeiddel buzdítod a népet akiknek hangja belengi az egész teret. Ekkor egy szépen faragott trónból feláll a helyi uralkodó. Kharn a halhatatlan. Megannyi csatát nyert már meg még te sem vitatod el tőle harci tudását bár az idő vasmarka kezd rajta látszani. Nem hiába kapta a nevét annyi csatát látott és nyert meg, hogy az ember joggal hiheti halhatatlannak. Ekkor a tömeg ismét elcsendesedik és mély tiszteletet parancsoló hangján felszólal. -Tiszta küzdelemben ismét bebizonyítottad, hogy méltó vagy címedre. *ekkor a tömeg felé fordul* Van bárki aki megkérdőjelezi Grod Bloodskull alkalmasságát a bajnoki címre? Néhány halk köhögésen kívül néma csend honol az aréna lelátóin. -Ez esetben Grod Bloodskull továbbra is bajnokunk és az igazság megtestesítője vagy klánunkban. Ekkor sarkon fordul és eltűnik a lelátón. A tömeg pedig ismét éljenezni kezd még élvezed egy kicsit a műsort majd elindulsz kifelé az arénából. A győzelmed után általában inni szoktál vagy keresni egy jó kis asszonykát néha mindkettő. Azonban ma elgondolkozol igen csak szótlan volt Kharnba legtöbbször alig lehet beléfolytani a szót és rengeteg mesél a dicső ősök tetteiről. Ám most épp, hogy csak megszólalt és már el is tűnt. Ahogy gondolataidban merengsz mit tegyél oda siet az arénából hátrafelé kivezető kapuhoz egy egész jó kivágású asszonyka. És rázni kezdi a kerítést miközben rikácsol. -Uram, uram! Kérem jöjjön már ide megfogják ölni egymást! Mivel kifelé vezet az utad és el akarod kerülni az elülső nagy tömeget így jobb híján odasétálsz hozzá kérdezned sem kell már el is panaszolja gondját. -A férjem és a szeretőm össze kaptak egymással. Az uram rajta kapott ahogy a barátjával hálok és most egymás torkának akarnak ugrani. De higgye el nekem mindkettő erős jóra való férfi akiknek harcban kellene elesniük nem pedig egy otromba hátsó udvar hófedte küszöbén. Kérem ha nem sietünk biztos megölik egymást! Bár nem túl hivatalos bejelentés és elég otromba, hogy személyesen zargat a nő valójában tényleg a te feladatod az ilyen konfliktusok lerendezése. Viszont ezt Kharn kunyhójában kellene bejelentenie és nem itt. Ezen felül innod és basznod kéne vagy megnézni mi lehet Kharnal ha elmész segíteni a nőnek biztos nem éred utol. Christof:
Másnap reggel Jonas kelt téged. Lágyan mozgatja, vállaid mire te csak halkan horkantasz kettőt és magadra húzód a takaród. -Christof ne szórakozz a parancsnok mindjárt itt lesz és nem fog örülni, ha megint elalszol. Kicsit morogva ugyan de felkelsz tudod, hogy nem kéne ennél is jobban felhergelni. Gyorsan körbe nézel de rájössz, hogy a ruháid még mindig szarosak így megint Jonas ruháit kell elkérned ami egy kicsit szűk neked. Nagy nehezen magadra aggatod a holmikat még épp a csizmát próbálod magadra erőltetni mikor megérkezik a parancsnok a díszes páncéljában. A szokottnál is jobban kivan fényezve biztos egész éjjel súroltatta az fegyverhordókkal. Mindenesetre levágod a lábad amibe félig sikerült belepréselned a lábad majd vigyáz állásba vágjátok magatokat. A parancsnok végig mér titeket majd elmosolyodva vállon vereget. -Drága Christof, látom már el is készült a mai teendői elvégzésére. Ne aggódjon gondoskodtam róla, hogy különösén jól érezze magát ma. Neeeem semmiféle őrjárat nem lesz. Ellenben a király bajnoka, hol máshol érezhetné jól magát mint ahova maga a király is gyalog jár? Úgyhogy sikeresen megnyerte a főnyereményt és elmehet a barátjával szart lapátolni a kinti budikból. Nem kell hálálkodni, mint biztos tudja ma van az apródok viadal ha sikerül legyőzniük egy igazi lovagot akkor ők is azzá lesznek. De ezért az egyéb teendők sajnos ránk maradnak. Kellemes időtöltést nekem mennem kell a viadalra. Ekkor fejére teszi a sisakját és kisétál a szobából. A barátod persze egyből panaszkodni kezd. -Kösz szépen Christof miattad most én is megszoptam. Mehetnék apródokat elpicsázni és rangokat szerezni mint például az apródverőt vagy gondolj bele *közben teátrálisan mutogat és eltorzítja a hangját* az apródbaszó lovag nem ehelyett én leszek a lovag amelyik egész nap szart lapátolt. Kösz szépen tényleg faszért kell neked mindenkivel baszakodnod. Ráadásul megígértem az öcsémnek, hogy elmegyek és támogatom. A nagy panaszkodás közepette belép a szobatársad akinek a meglepetést hagytad. Lassan oda lép hozzád és mellkason bök. -Na ide figyelj te királyok bajnoka nem érdekel, hogy milyen szerencsével szerezted meg ezt a címet nem hagyom annyimban a sértésed. Egy óra múlva várlak a párbajtéren ha nem vagy ott hidd el mindenki megfogja tudni a kantinban. Ekkor sarkon fordul és ő is kisétál az ajtón Jonas pedig ismét rákezd. -Na tessék előszőr a parancsnok most meg Heinlik az egyik legjobb kardvívó agyát sikerült felbasznod. Gondolom azért nem küldték a versenyre, mert esélye nem lenne egy apródnak sem. Szóval vagy elmegyünk szart lapátolni és te leszel a helyi puhapöcs vagy hagyjuk a parancsnok utasítását és elmész összeveretni magad ráadásul az egész kantin tapicskolni fog a szarban és még jobban kifog akadni a parancsnok. Jah és hála neked az öcsém párbajáról is lemaradok… érzem, hogy jó lesz ez a nap. Pestis Doktor:
A sötét kietlen éjszakában egyedül a te lépteid kopogása hallatszik Zarszbug városában. A helyi különös járvány és az emiatt elszaporodott bűnözés miatt szinte senki nem mer kilépni az utcára. A várost még csak hírből hallottad nagyon fejlett és művelt emberek lakják híres a jó oktatás rendszerükről. Éppen ezért látogattál el ide itt talán hasznodat veszik az emberek hiszen rengeteg professzor él itt megannyi a gyógyítás nagymesterének nevezi magát. Talán újabb tudásra tehetsz szert vagy épp megoszthatod a tiédet. Későre jár éjfél elmúlt már fáradt vagy és a hintó a város határánál kitett, mivel nem mert bejönni a fertőzés miatt. A helyi kórház biztosan nyitva lehet még. De ahogy haladsz feltűnik egy kocsma a sok csöndes ház mellett ez kifejezetten zajosnak tűnik. Élettel teli pont egy élettelen halmazban érdekesnek találod a dolgot még egy pillanatra meg is állsz és bepillantasz de pár mozgó alakon kívül nem sok mindent tudsz kivenni talán érdemes lenne bemenni hátha még szállás is akad. Ám ahogy ezen gondolkozol a mellette lévő sikátorból egy női sikoly szűrődik ki. Oda kapod egy pillanatra a fejed de a hang már el is tűnt. Biztosan valaki bajba került a benti kocsma zaja viszont kellően elnyomta a sikolyt így valószínűleg csak te hallottad meg. Végig futnak a lehetőségek az agyadon a kórházban már most is rengetegen haldokolnak a kocsmában zajlik az élet a sikátorban meg lehet épp most ölnek meg valakit. Avelya Inamys Norwraek
Reggel a madarak éneklésére kelsz fel. A magas fakoronákon a napfény halvány foltokban képes csak áttörni. Ahogy kinyitod a szemed az egyik ilyen huncut fény elvakít ekkor bevillan pár kép arról ahogy embereket tépsz darabokra. A lidércnyomás végén leizzadva gurulsz le az ágyról és próbálod összeszedni a tegnap este történéseit nem sok sikerrel. Azonban miközben morfondírozol rádöbbensz, hogy elaludtál és gyorsan elkészülődsz. Hamar leszaladsz ahol négy farkasod már vár. Ahogy odaérsz lehajolsz és megöleled őket mire ők serényen elkezdik nyalogatni az arcodat. Szinte kezded is elfelejteni a reggeli villanásokat. Ekkor tűnik fel az egyik hiánya. Körbe nézel de sehol nem látod őt, azonban csakhamar meghallod a nyüszítését. Oda kapod a fejed már iramodnál neki mikor a másik négy farkasod fülelni kezd és felkapják a fejüket ők nem várnak és már el is futnak a zaj irányába. Ide oda kapkodod a fejed, hogy most merre indulj mikor az egyik bokorból egy sérült férfi vánszorog elő és halkan annyit présel ki ajkain „segíts…” majd össze is esik ahogy elhagyja az utolsó betű a száját. Épp, hogy csak most ébredtél és máris azt sem tudod mi történik. Ide oda kapkodod a fejedet a négy farkast szinte már most is alig hallod ha nem indulsz utánuk most nem fogod őket utolérni. Viszont Rhonen nyüszítése egyre kétségbe esettebb az ismeretlen férfi pedig láthatóan az utolsókat rúgja, ha nem segítesz rajta most szinte biztos, hogy meghal. Elyon Khazal
Lágy gyereknevetés tölti be a nap áztatta teret. Te becsukott szemmel élvezed az arcodra verődő fényt és az idilli hangokat amik körbe vesznek. Ekkor megtörlőd száraz homlokodat és ismét meglendíted kopottas fejszédet. Egy hatalmas csattanás után a tuskó kettéválik és a földre hull. Ahogy oda tekintsz az előtted lévő ház teraszára egy szép hölgy mosolyogva integet neked. Szép teremtés de az igazi ok amiatt segítesz a fahasogatásban a lánya. Egy fiatal tizenhat éves lány aki épp egy kancsó vizet hoz neked mosolyogva. Te persze elfogadod és egy enyhe mosollyal lehúzod. Mikor vissza akarod adni a fiatal lány megfogja a poharat és gyönyörű kék szemeivel rád pillant miközben lágyan elmosolyodik. Ekkor elindul vissza a házba és az anyja invitál beszélgetésre miután körbe pillantott. -Oh drága Elyon nagyon köszönöm a segítséged, nem is tudom mire mennénk nélküled. Ekkor végig simítja kedvesen az egyik karodat a nő majd folytatja. -A férjem biztos megint hátul henyél részegen. Én elmegyek az istállóba a lovakhoz ha gondolod gyere oda és megjutalmazlak a fáradságos munkádért. *ekkor kacsint egyet a nő majd a combjához emeli a kezed* Ezután a nő elindul az istállók irányába. Belegondolva tényleg nem láttad egy ideje az asszony férjét talán meg kéne nézni mi van vele. De a nő ajánlata is igen csak elgondolkodtatott, hiszen igen csak jól kinéző hölgyemény. De jelenleg a gyönyörű lánya egyedül van a házban… tökéletes alkalom egy kis romantikára.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Jan 30, 2017 21:50:41 GMT 1
-GROD GROD GROD GROD... Zengi be a nevem az arénát ahogy felnyársalom az ellenséget. A hatalmas kardomat a levegőbe emelem és a férfi aki ki mert hívni engem párbajra csak mégelőrrébb csúszik rajta. -GROD GROD GROD GROD... Miután kilehelte a lelkét leengedem a kardot és hagyom, hogy lecsússzon róla ez a tetű. Kicsit elakad úgyhogy rásegítek a lábammal is. Azután csak feszítek az asszonyoknak amíg Kharn el nem kezd beszélni. Gyanús nekem az öreg. Biztos valami baja van. Hah. Majd elmegyek az öreg barátommal egyet vadászni. Az ölés megnyugtat. Ezt az egyet biztosra tudom. Széttépni és összeroncsolni valamit a saját erőddel. Aztán kiűzni belőle a lelket a túlvilágra ez igen az valami. Meg tudom érteni Kharnt. Biztosan az asszonyok csacsogása törte így le. Semmi sem tudja jobban tönkretenni egy lelkét mint egy tüzes leány vagy netán feleség. Mert bizony azok aztán zavaróak. Mindent meg akarnak beszélni. Aztán átgondolni. Aztán megint megbeszélni. Soha nem jutnak semmire. Hát egyszerűbb lenne agyonverni a problémát. Beszélnem kéne Kharnnal.
Nafene. Ördögöt a falra. Két férfi akik ismételten egy asszonyon veszekszenek. Mondtam én végig. A vállamra vetem a kardomat és a nőhöz lépek. -Vezess oda!
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Jan 30, 2017 22:51:16 GMT 1
A macskaköves úton járva még mindig a kocsi utolsó szavai járnak a fejemben „Sajnálom, csak eddig hozhatom.”, szemeim előtt pedig látom az ijedt arcát. Mintha úgy gondolná, a betegségek tiszteletben tartják a határokat. Tisztelik a város határát jelző falat és azon kívül nem merészkednek. Babonás, szegény lélek, de legalább tartalmasan él. Útközben mesélt a családjáról. Eltudom képzelni milyen aranyosak lehetnek a gyerekei. Vajon milyen hatást váltana ki belőle, ha az egyiket elvinné valamilyen kórság? Milyen formában jelentkezne nála egy ilyen lelki fájdalom? A személye, szelleme betegedne meg? Vagy inkább a tünetek a fizikai valóján jelentkeznének? Ha már úgyis oly sok ember vallja magát itt a gyógyítás mesterének megkérdem, őket hátha tudják rá a választ vagy legalább foglalkoztatta őket a kérdés.
Ahhoz képest mennyi ember él Zarszbug városában, én alig találkoztam emberekkel, de azok is mind épp bezárkóztak, lopni indultak vagy haldokoltak. A város lakóit egy furcsa kór tizedelte és ilyen helyeken mindig jól jön egy orvos. De még nálunk se volt ekkora kihaltság az utcákon a Fekete Halál idején. Ilyen súlyos lenne akkor a járvány? Lehet már is elkéstem volna vagy sors előre elrendelte a város pusztulását amit már senki se tud visszafordítani? Nem az nem lehet, biztos van egy…Legalább egy élet amit érdemes megmenteni, egy élet akinek még nem jött el az ideje.
Az egy évszázada épített gótikus stílusú középületek és favázas házak szegélyezik az utat melyen haladok. Az egykor büszke épületek melyek az istenek dicsőségét hívatottak szimbolizálni már csak árnyékai önön valójuknak, bár lehet, hogy csak a sötétség miatt hatnak ilyennek. Sötétről jut eszembe, hogy már milyen későre jár, már a hold is fent csücsül az égen és kúszik egyre magasabbra. Az ezüstös fényű sarló egyre jobban magához tér és mászik feljebb, míg én megérzem a fáradtság erejét. Ideje lenne valamilyen szállást kerítenem. A kórházakban mindig akad egy szabad hely, főleg ha az illető orvos. Ez lenne a leglogikusabb. Miközben ezen gondolkodok elhaladok egy kocsma előtt, melyből élénk fények, vidám zene hangja száll és élettel teli hangok hallatszódnak ki az utcára. Az ablakon benézve alig látok valamit, csak annyit, hogy emberek vannak odabent. De hogy milyenek és minek örülnek úgy mikor a városuk épp betegeskedik azt nem tudom megállapítani. Ez idő tájt hallom meg a sikolyt. Egy nő sikoltót fel a sikátorban. Fejemet azonnal abba az irányba fordítom, majd elindulok megvizsgálni. Orvosként kötelességem az élet megőrzés és itt és most megmenthetek egy lelket a korai elhalálozástól.
|
|
Arnion
Lelkes fórumozó
NEP
Utoljára online: Oct 23, 2020 8:22:09 GMT 1
Sept 12, 2016 15:01:09 GMT 1
|
Post by Arnion on Jan 31, 2017 16:23:17 GMT 1
Igazán csábító lehetőségek. Nem nagyon tudok dönteni, de mégis. Most én lennék az aki elveszi ennek a szép lánynak az ártatlanságát? Az anyja is korához képest még számomra is vonzó nő, igaz, hogy a lány még vonzóbb, de ami késik az nem múlik. Az asszony nyögdécselése, fél óra múlva, felébresztette az alvó részeg férjet. Amint Livya, mivel az volt a nő neve, meghallotta, hogy az ura éppen felébredt, mert hatalmas hanggal kelt fel, azt mondta, hogy:
-Hagyjuk abba drágám felkelt a férjem.- én bólintottam de még kettőt-hármat rá rántottam az asszonyra.
De mire betántorgott a férfi addigra pont a nadrágomat húztam. Igen nagyot nézett a férj amikor meglátta, hogy egy szalma bálán elégítettem ki a feleségét. Erre a férj ezt mondta egy böfögés után:
-Livya! Mire véljem ezt ?- Ekkor én megszólaltam:
-Nem gondolod, hogy vissza kéne feküdnöd ?- mondtam a részeg tahónak. De ő csak értetlenül nézett. Lassan oda lépkedtem hozzá és a szemébe néztem. Lassan elmosolyodtam és hatalmasat ütöttem ököllel az orrába, mire a férj folytatta pihenését.
-Szervusz, Livya!- És távoztam.
A falunkban működik egy őrség. Az emberek megunták, hogy a banditák ki be járkálnak így felállították az őrséget. Valamiért az őrség idős parancsnoka, akit igazából Parancsnoknak hívunk csak mivel a nevét nem árulta el amikor érkezett, hívatott engem, de nem tudtam miért. Oda értem, ahogy belépek a parancsnok szobájába, látom hogy a parancsnok mosollyal az arcán ül az asztalnál. És ilyet szól:
-Gratulálok, Elyon. Az őrség téged kér meg arra, hogy segíts megszervezni a ma esti ünnepélyt. - Milyen ünnepélyről beszél ez. Gondoltam, de aztán rájöttem, hogy ma van az új tűz ünnepély. Ezen a napon a hagyományaink szerint Eina új tüzet gyújtott a napba. De ez csak legenda az ünnepély neve lehetne az is, hogy falu szinti ivás és tánc.
-Köszönöm ezt a megtiszteltetést parancsnok, de akkor indulok is és előkészítem a dolgokat.- A parancsnok bólintott és én távoztam. Délutánra előkészítettem mindent az estéhez. A főtérre előállítottam a mulatság helyét, mert mindig ott van tartva.
Haza mentem fürdőt venni és pihenni egy kicsit. Otthon a nagybátyám legfiatalabb lánya, Meryall, aki annyi idős volt mint én morcosan nézett rám:
- Hallom te vagy a főszervező az ünnepélyre. De bezzeg csak most jöttél haza, az ünnepélyre van időd ?- mosolyodott el és oda rohant hozzám megölelni. Hát hol is kezdjem. Persze mint az gondolható volt, hogy nem csak a rokoni szálak miatt segítek az unokatestvéreimnek. Meryallal elég szoros a kapcsolatunk, nincs köztünk szerelem de néha néha szeretkezünk. Tudja, hogy másokkal is szeretkezem, de őt nem érdekli ugyan úgy áll a dolgokhoz néha, mint én. Ugye bár elég csúnya dolog, hogy az unokatestvéremmel hálok, de titokban tartjuk. Eztán vettem egy fürdőt és estig aludtam.
Az ünnepség. Remek volt, az egész falu ott volt. Zene, tánc és bor volt. Livya férje, Tobey oda jött hozzám kezet szorítottunk és hozzá tette:
-Üdv, Elyon. Már ezer éve nem láttalak.- Most esett le, hogy a férfi nem emlékszik semmire lehet, hogy az alkohol hatása. Viszonoztam köszönését és tovább mentem. Az est jól telt a zene gyorsan elérte a hatását és mindenki táncolt.
A zene:
Táncba keveredtem Livya lányával és hát történt aminek történnie kellett. Az ünnepség gond nélkül véget ért én meg másnap egy ágyban ébredtem teljesen meztelenül, miközben az esti táncpartnerem, Emelin ölel engem szintén meztelenül az ágyban. A ruháim meg nem tudom hol vannak. Távoztam és vissza mentem haza ahol az unokatestvérem várt és ő is szeretkezni akart. Nos én megtettem amit akart és annál tüzesebb együttléte még nem volt, mint ami most következett. De félek, hogy lassan a banditák újra jönnek és nekünk vissza kell őket vernünk szóval készülődök a harcra. De addig is folytatom a jó létet.
|
|
The First Heretic
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Jul 21, 2024 14:20:15 GMT 1
Apr 9, 2016 18:35:27 GMT 1
|
Post by The First Heretic on Jan 31, 2017 17:59:23 GMT 1
Az álmomban vagyok, nagyon furcsa a sötét padlón fekszem és körbe is csak sötétség van.Mire szemben velem valami éles fény gyullad és engem hívogat " Christof....Christof..." a kezét nyújtotta de mire megfoghattam volna már csak a barátom hangját hallom. -Christof ne szórakozz a parancsnok mindjárt itt lesz és nem fog örülni, ha megint elalszol. -Ó hogy az isten verjen meg mivan?Máris reggel?- motyogom magamnak amiből Jonas semmit nem ért. Mikor végre elkezdek normálisan látni észreveszem a ruhám hogy még mindig ott van rajta a ló fekália.Ránézek Jonasra majd egy mosolyt eresztek neki "Nincs kölcsönbe egy ruhád? Holnapra kimosom! " majd a kezembe nyom egy marék göncöt. -Kicsit nagyobbra is nőhettél volna, és akkor talán olyan jóképű lettél volna mint én!- mire befejezném belép a seggfej parancsnok.
-Mi hogy én szart merjek?- kérdezem miután kilép az ajtón. Nem kell velem jönnöd majd falazok neked egyedül megcsinálom-folytatni akarom de ekkor belép a másik " barátom " és el kezd kötekedni. -Na ide figyelj te királyok bajnoka nem érdekel, hogy milyen szerencsével szerezted meg ezt a címet nem hagyom annyimban a sértésed. Egy óra múlva várlak a párbajtéren ha nem vagy ott hidd el mindenki megfogja tudni a kantinban. -Állok elébe!- és közelebb lépek egy ideig méregetjük egymást, úgy tűnik hogy nem kell a párbajtérre menni de aztán kisétál nagy duzzogva. Ekkor támad egy tervem amivel kivághatom magam a szarmerés alól. Mivel ezen a rendezvényen a király is jelen van, így engem biztos figyelni fog.Ha sikerül legyőznöm ezt a kis piperkőc majmot akkor ő fog könyékig túrni a szarban.
-Nyugalom barátom, nyugalom ez a nap lesz a legjobb napod. Menny és nézd meg az öcséd és drukkolj neki, ajánld a legrosszabb vívót és csak olyat aki nem gyilkol.Tudod a múlt évben is hányan estek el a sok kihívó közül. Majd én falazok az én hülyeségem miatt te ne bűnhődj, ja és persze vegyél nagyobb ruhát mert ezek elég kicsik.
Elindulok az ajtó felé hogy végre ki legyenek mosva a ruháim és ne másét kelljen felvennem. Majd összeszedem a felszerelésem a kihívásra és felkészülök egy kupica bor mellet a harcra.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Feb 1, 2017 5:36:16 GMT 1
Grod: Az asszony megfogja a karodat és már neki is iramodik futtok egy jó nagy sprintet az asszony termetéhez képest erősnek bizonyosodik mert nem egy férfit arrébb lök elöletek ahogy a helyszín felé igyekeztek. Végül aztán megérkeztek egy ház udvarába. Ott a két férfi már nagyban ütik veri egymást és arcukról folyik le a vér. Amint megpillantod őket közbe avatkozol és ketté ráncigálód őket. Ekkor tekintélyt parancsolva rákérdezel mi a vita tárgya. Mire az egyik rá is kezd.
-Az a féreg*mutat a másikra* megbecstelenítette a nőmet, ezért kifilézem a rohadékot!
Ekkor közbe vág a másik.
-Jobbat érdemel ő egy ilyen senkiházi féregnél mint te!
-Gyere és megmutatom, hogy tép szét egy senkiházi egy magadfajta pondrót.
Már megint kezdnének egymásnak esni mikor ismét közéjük állsz. Tőled azért tartanak de egymást gondolkodás nélkül megölnek. Itt láthatóan valahogy dűlőre kell jutni.
Doktor: Odasietsz a sikátorhoz és a sötétben meg is pillantasz pár alakot. Még nem vesznek észre így egy nagy szemetes mögé bújsz és onnan figyeled meg mi történik. Két nagyobb alak épp lefog egy vékonyabb nőt és próbálják megerőszakolni. Az egyik hátulról lefogta és befogja a száját. A másik épp a lábaival vív harcot és közben undorító hangján beszél.
-Nyugodj meg drágaságom. Lazídsd elmagad és élvezzük ki ezeket a csendes órákat…ha jó kislány leszel ígérem élve elengedünk.
Ekkor láthatóan sikerül gyomron rúgnia a lánynak és enyhén összerogy a férfi. Már tápászkodna fel miközben a következőket sziszegi.
-Te kis….
Elyon:
Reggel az unokatestvéred mellett ébredsz. Remek volt az esti együttlét már a végére fájt a farkad annyit keféltél tegnap. Ő még aludt szóval hagytad pihenni elvégre kitett magáért az este. Te gyorsan felveszed a ruháid és elindulsz kifelé levegőzni. Ahogy az utcán sétálsz mindenki kedvesen köszönget neked a lányok pedig hetykén mosolyognak legalább a felét már megdugtad a másik fele pedig tervben van.
Ahogy sétálsz látod, hogy a kocsmában még mindig zajlik az élet a tegnapi buli maradványai az igazi iszákos kemény mag. A legtöbben még javában alszanak a tegnapi után. Kint éppen Livya férje Tod mulatozik pár barátjával. Észrevesz téged és már oda is köszön neked.
-Hé Elyon! Jó volt a tegnapi buli gyere már ide a srácokkal meg akarjuk hívni egy körre a szervezőt!
Ami azt illeti tényleg szomjas vagy és jólesne egy kupa sör. Ráadásul van pár szép lányka odabent akivel megismerkednél.
Christof:
-Nyugalom barátom, nyugalom ez a nap lesz a legjobb napod. Menny és nézd meg az öcséd és drukkolj neki, ajánld a legrosszabb vívót és csak olyat aki nem gyilkol.Tudod a múlt évben is hányan estek el a sok kihívó közül. Majd én falazok az én hülyeségem miatt te ne bűnhődj, ja és persze vegyél nagyobb ruhát mert ezek elég kicsik. Jonas megmarkolja a vállad és csak annyit mond.
-Köszönöm Christof igazi barát vagy.
A megjegyzésedre csak elmosolyodik majd izgatottan el is szalad megnézni az öccse párbaját.
Te addig elmész kimosni a szaros ruháidat majd az egyik környékbeli kocsmába leülsz meginni egy ki lélekerősítőt. Szépen kortyolgatod az italod merengsz azon, hogyan fogod legyőzni Heinliket. Amikor is egy fiú ül le veled szemben nagysebességgel. Lihegve köpködi a szavakat.
-Te…te vagy az? Te vagy a király bajnoka? *ekkor végig néz rajtad kétségbe esett tekintetével*
Majd miután válaszolsz folytatja.
-Jonast elrabolták azok a lovagok. Derekasan küzdött kettőt le is terített de vagy öten voltak és végül az egyik hátulról tarkón vágta. Az egyik… azt hiszem Heinliknek hívják azt üzente, hogy vagy hitelesen elveszíted a párbajt vagy megölik! Kérlek csak a bátyám maradt nekem nem halhat meg. *ekkor a fiú elsírja magát és közben mormogja* Én próbáltam segíteni neki de nem volt nálam fegyver és egyszerűen félre löktek.
Majd megtöröli szemeit és szipogva felnéz rád mint utolsó reményére.
|
|
The First Heretic
Lelkes fórumozó
|
Post by The First Heretic on Feb 1, 2017 12:02:13 GMT 1
Jó nagyokat kortyolok a lőréből mikor a egy fiú szembe kerül velem és nagy zihálva sáros ruhában kérdezi:-Te…te vagy az? Te vagy a király bajnoka? -Igen én lennék eme nem szerényem.Mit akarsz fiam tán egy kupa bort?-teszem le a poharam és mosolygok. Ez a vidámság hamar eltűnik az arcomról mikor elmondja mi a probléma. -Az a kis féreg.... -motyogom magamban, ekkor törölgeti a szemeit a fiú. - Ne sírj egy lovag nem sírhat és ha jól tudom te is annak készülsz, bátyádnak nem lesz semmi baja. Ami azt illeti elvihetnél a parancsnokomnak egy üzenetet, hivatkozz rám és meséld el mi is folyik itt a háttérben. Akár mennyire is utál engem a tisztességességet szereti és bele halna ha egy ilyen folt esne a jó hírén. Előveszek egy papírt amire leírom hogy mi is történt majd lepecsételem és a gyerek kezébe nyomom. -Ezt pedig ha a bátyádnak valami baja esne a küzdelem után vidd el a királyhoz mint az én futárom.- Ekkor dühből megmarkolom a korsóm és a maradék bórt is lehúzom. Elégedett böfögéssel felállok a fiúval együtt és kisétálok az ajtón.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Feb 1, 2017 12:16:05 GMT 1
-SZÉTVÁLNI.-ordítom torkom szakadtából ezután a férjhez fordulok. Az asszonyod megcsalt téged és egy másik férfival hágott míg te nem figyeltél. Ha akarod megbüntetheted húsz botütéssel. Az asszonyra nézek. -El kellett volna hagynod a férjedet ha nem szereted. De a házasság szent kötelékét nem törhetitek meg ilyen átkos módon mint ahogy te tetted. Ez az ősök törvénye. A megcsaló férfitól pedig ezt kérdem: -Tudtad-e, hogy ez az asszony házas? Figyelmeztetlek ne merj hazudni nekem mert az ősök haragja kilencszer csap le rád.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Feb 1, 2017 12:20:37 GMT 1
Mikor elérem a sikátort megláttok pár emberi alak sziluettjét, úgy tűnik ők nem vettek észre. Hogy ez így is maradjon bebújok a közeli szemetes mögé. Már kitudom venni mi is történik. Két férfi épp egy nőt próbál megerőszakolni. Az egyik a száját tapasztja le a kezével, miközben a másik a nő lábát próbálja meg lefogni. Valószínűleg ő akarja először magáévá tenni a nőt. Próbálják fenyegetni a nőt, hogy csöndben tűrjön, de láthatólag ő nem szándékozik engedni ezt követően pedig sikeresen hason rúgja a férfit aki a lábait próbálja szétfeszíteni. Ha megakarom menteni a nő életét most kell cselekednem. Kezembe veszem az orvosi pálcám ( kb fele akkora mint egy normális séta pálca) és kilépek a szemét mögül. Lassan elindulok az erőszakolók felé, miközben a pálcával az utca köveit ütögetem. Nem akarok lesből támadni. Még úgyse lenne esélyem. De talán rávehetem őket, hogy hagyják békén a nőt. Mikor már észrevesznek oda szólok hozzájuk.
- Jó estét uraim. – Mondom ezt nekik teljesen színtelen hangon, majd így folytatom tovább. – Ha szeretnének továbbra is teljes életet élni, engedjék el a hölgyet. Az a nő beteg. Már látszanak rajta a kórság első tünetei. Elég csak ránézni. Tényleg így akarnak meghalni? Egyestés kaland alatt összeszedet betegség miatt? Ha most elengedik a nőt még túlélhetik. – Innentől kezdve pedig remélhetem csak, hogy elhiszik a blöffömet. Szerintem elég meggyőző voltam, meg ki merne megkérdőjelezni egy pestis doktort, ha betegségekről van szó?
|
|
Arnion
Lelkes fórumozó
NEP
|
Post by Arnion on Feb 1, 2017 18:26:33 GMT 1
-Rendben srácok egy-két kupa sör bele fér.- mondtam mosolyogva a férfiaknak. Jól ismertem őket gyerek korom óta ismerem őket, igaz, hogy nem a legnagyobb barátaim, inkább csak kedves ismerősök. Hát persze, mint gondolnánk nem csak egy-két kupa volt. Inkább 10-11 és nem kis kupából, hanem elég nagyból. Lerészegedtünk. Aludtunk a kocsma padlóján egyet és egy órával később józanul keltem fel. Mindig is könnyen józanodtam ki. Kilépek az ajtón és körbe nézek.Békés a környék attól félek nem marad így sokáig. Hallottam, ahogy két asszony beszélte, hogy Dargeel új istállót akar építeni. Olyan dél körül járhat. Na indulok, megnézem tudok e segíteni Dargeelnél, meglepődtem, hogy új istállót akar építeni, mivel már igen csak 60 év körül jár, de mindegy, segítek neki. egy tanyán lakik közel a faluhoz. Ő egy idős földműves és nagyon jószívű, kiskoromban, mindig segített nekem és a szüleimnek, ideje viszonozni. Elindultam hát, a tanya a falutól déli irányba található. Még nem értem oda, ahogy megyek gyönyörködök a zöld erdőben és távolabb a hullámzó tengerben. Remélem ő jól van és nem fogott neki az építésnek egyedül. Van két gyermeke egy lány és egy fiú mind a ketten olyan idősek nagyjából mint én. De tegnap rendesen kijutott a jóból úgyhogy ma nem nagyon akarok kefélni, de ha meghozza a leány a kedvem akkor ki tudja. Nemsokára ott vagyok már csak pár perc az út.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Feb 3, 2017 4:57:14 GMT 1
Christof:A fiú abba hagyja, a sírást majd megtörölgeti szemeit a szavaidra. Megfogja a levelet és elindul megkeresni a parancsnokot. Te is elindulsz miután kellő anyagot öntöttél magadba. Hamar odaérsz a párbajtérre kígyózó sorok állnak előtte láthatóan nem csak a lovagokat de a népet is érdekli az esemény. Te persze megkerülöd és hátulról mész be ahol a többi lovag és apród. Itt hatul találhatóak a felkészítő termek tele fegyverekkel és páncélokkal. Mindenki felfegyverkezik és páncélt ölt magára. Te is felveszed a páncélod és veszel egy kardot és pajzsot. Mikor mindenki elkészült kiürül a hátsó rész és kivonul a tér széleire ami kerítéssel van elválasztva. Ekkor pillantod meg Heinliket aki egy gúnyos vigyort ejt feléd majd halad veled együtt tovább a tömegben. Fölöttetek a nép foglal helyet vérre szomjazva míg a király melletti lelátókon a nemesebbik réteg foglal helyet. Aztán egyszer csak kivonul három alak egy önmagában és kettő trombitával mikor kiérnek a placc közepére. Megszólalnak a hangszerek és mindenki elnémul. A pár perces trombitaszó közben ér oda hozzád Jonas öccse és rángatja meg a kezed. Nem tudtam elérni a parancsnokot nem engedtek be hozzá mutat a király lelátójára ahol a parancsnokod áll talpig díszpáncélban a őfelsége mellett. Nincs túl sok idő mert a trombita szó abbamarad és megszólal a kis csenevész kikiáltó meglepően nagy hangjával. -Hölgyeim és uraim bejelentem királyságunk idei lovag avatási ceremóniáját az APRÓDOK VIADALÁT! Ám mielőtt elkezdődne a viadalt hagyományaink szerint egy párbajt láthatnak méghozzá nem más mint a híres Király Bajnokát kihívja a fiatal ámde tehetség lovag Heinlik Osenwald. A tömeg heves éljenzésbe kezd ám te igen csak meglepődsz. Osenwald… a királynak is ez a családneve csak nem lehet, hogy ez a pondró a királynak a rokona? Ahogy ezen merengsz már mindenki utat is enged neked a térig. Elindulsz hát ahogy ellenfeled is csak a másik irányba. Aztán mindketten beléptek a poros küzdőtérre ahol Heinlik a nép felé fordul ügyet se vetve rád. -Emberek ez a férfi, aki lovagnak meri nevezni magát.*mutat feléd* Csupán egy nevetséges vicc nem több. Csupán egy szerencsés alkoholista, aki a pohár fenekén kívül nem tisztel semmit és senkit. Kérdem én lovagnak lehet hát nevezni valakit akinek vérében nem nemesség hanem alkohol folyik? Megsért mindent amit a lovagok kódexe előír így hát*fordul feléd* itt és most legyőzlek és elveszem tőled címed amire nem vagy méltó! A tömeg éljenezni és ujjongani kezd és alig várják, hogy végre vér folyón. Grod: Amikor kiszabod a büntetést a férj felháborodik. -Mi?! Én nem az asszonyt akarom megbüntetni, hanem azt a férget ott amelyik megszentségtelenítette! Majd közben az asszony is válaszol a kérdésedre. - Én nem akarom jó uram szeretem őt. Ekkor a szerető is közbeszól válaszolva a kérdésedre. -Mi az, hogy szereted, hiszen nekem is ugyan ezt mondtad, azt hittem már nem érzel iránta semmit. -Én tényleg mindkettőtöket szeretem. Csak egy kis kalandra vágytam ennyi év házasság után miközben ő megannyi nőt meghágott, de aztán megkedveltelek. Ekkor ismét egymásnak ugranak. -Megöllek te szemét elcsavartad a nejem fejét! -Gyere csak majd én többre méltatom mint te valaha fogod. Doktor:Ahogy előlépsz az árnyékból és pálcád visszhangzik, a sötét sikátorban egy pillanatra megáll mindenki és feléd fordul. Persze egyből odavágják neked miközben az egyik előránt egy kést. -Ki vagy te féreg gyere csak közelebb kinyírlak! Aztán ahogy teljesíted a kívánságát és a lassú kopogásoddal látható közelségbe érsz remegő kezekkel ejti ki a kést a kezéből. A kés csilingelésének visszhangja az egész sikátoron végigfut. Majd dadogva kezd el hátrálni nem is figyelve a mondandódra. -Ne…ne gyere közelebb te szörnyeteg! Ekkor már menekülésre is fogja miközben az egyik lába meg is csúszik de még oda ordítja a társának. -Menekülj Bob ez egy pestis doktor ezek terjesztik a járványt! Mire a mondat végére ér már majdnem a sikátor végénél jár ekkora kapcsol társa is aki lassan elengedi a nőt majd dadogva elkezdi ő is mondani a magáét. -N…*nyel egyet* Ne haragudj meg Mr.Doktor nem akartunk mi bajt már megyünk is. Ekkor ő is követni kezdi, társát miközben rimánkodik neki, hogy várja meg. A nő szemeivel ide-oda nagyokat pislog olyan hamar történt minden igazából még te sem számítottál ekkora sikerre végig sem tudtad mondani amit akartál már eliszkoltak. A nő ekkor végleg feléd fordul, lábad közelében hever a táskája láthatóan rávet egy pillantást de ő is rettentően fél tőled. Aztán lágy hangján megszólal miközben melleit takarja. -Kö… köszönöm. De… kérem ne fertőzőn meg. Vagy már tényleg az lennék? Sápad el a lány. Elyon: Ahogy egyre többet iszol egyre jobban kezded megérezni az alkohol kellemes hatását. A végére már táncoltok és flörtölgetsz a helyi prostikkal. Végül kiüt a pia. Nem tudod mennyi idő telik el (de egy óra alatt nem józanodsz ki) de végül magadhoz térsz egy bukkanásra amibe bevered a fejed. Bukkanás? teszed fel magadnak a kérdést. Ahogy némileg magadhoz térsz ittas állapotodból forog veled a világ... megártott volna a sör ennyire? Próbálnál mozogni de nem akaródzik sikerülni ahogy odapillantsz a testrészeidhez látod, hogy egy szekérhez kötöztek. Nem sok mindent látsz csak, hogy mögötted elég egy elég nagy banda menetel lovakon. Legalább vannak huszan és ki tudja mennyi van még előtted amit nem látsz. Valószínűleg tökéletes állapotodban sem tudnál minddel megküzdeni nem, hogy jelenleg. Így hát beletörődve a dologba kivárod inkább mi fog következni. Elég sokat mentek bő négy órát mire megérkeztek valahova amit nem tudsz betájolni De legalább kellően kijózanodtál bár a fejed még mindig fáj. A ló felnyerít ti pedig megálltok ekkor lép oda hozzád két nem túl kedvesnek tűnő alak. -Nímá felébredt. -Ne törődjí vele vigyük a foglyok közé. Ekkor elkezdenek kioldozni.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Feb 3, 2017 11:35:44 GMT 1
Valami zavarja álmát. Kinyitotta a fél szemét, mert a fény elvakítja, és nem bír már visszaaludni. Azonban ebben a pillanatban beugrik előző estéje. Sokáig kinn maradt. Persze nem akarta, de kedvenc áldása megint előjött belőle. A ruhája még mindig véres volt, ezért átöltözött, és előkészítette, hogy kimoshassa majd. Nem volt éhes. Az ilyen esték után sosem éhes. Elővette a fegyvereit és a fontosabb dolgokat, majd lement a fa tövébe, és egy nagyot nyújtózott. A társai szaladnak felé, mire ő csak mosolyog, és mindegyiket megsimogatja. Már ez is nagy szeretet kifejezésnek számított. De aztán összevonja a szemöldökét. Valami nem stimmel… Csak négyen vannak. Körbekémlel, ekkor hallja meg az ötödik farkast. A többiek elfutnak, egyedül marad. Nem fogom utolérni őket… Még utánuk kiált, hogy vigyázzanak, és találják meg, de csak óvatosan. Már indulna is, de újabb zaj, egy férfi. Összezavarodik, és egy pillanatra lehunyja a szemét, hogy lenyugodjon. Ezután a sérülthöz megy, de nem éppen a legsegítőkészebb állapotában talált rá a lányra. A farkasai fontosabbak, mint az emberek. De nem akarta hagyni meghalni. Ha már tegnap ki tudja hány ember életét vette el, legalább ezt az egyet ne… Egy pillanat alatt felméri a sebét, és körbekémlel. A mellette lévő bokron terem az a levél, ami neki kell. Letépi, majd összerágja, és a sebeire rakja. Gyulladáscsökkentő a benne lévő lé, és mire visszaér, kiszedi belőle az összes gennyt is. Ezután megitat vele egy korty italt, ami kissé ilyen altató és keringés-lassító hatású. Lassabban vérezzen el, hátha túléli, mire visszaér. Ez körülbelül három percet vesz igénybe. Mellette hagy vizet meg egy maradék kenőcsöt (ma akart ilyet készíteni, mert alig maradt), majd felállt, és elgondolkodott. Mit kéne tenni? Ezt az embert meg tudnám menteni. De nem akarom egyedül hagyni a barátaimat, lehet bajba kerülnek… Viszont már nagyon nehezen érném utol őket. Mindegy… Döntött: a farkasai után megy. Elvileg ha hat a szer és a levél (ami közel sem biztos), akkor talán még túléli, amíg visszaér. Kezeibe veszi a fejszéit, és a kését is az övére tűzi, majd a hang után szalad, és reméli, hogy még időben odaér hozzájuk. (Bocsi a késésért)
|
|
Arnion
Lelkes fórumozó
NEP
|
Post by Arnion on Feb 3, 2017 13:52:53 GMT 1
Uh... lehet nem kellett volna annyit inni. Gondoltam magamban, mire az a két fickó el akart vinni a foglyok közé. Normális esetben felgyújtanám őket a francba. De sokan vannak. bár lehet, hogy legyűrném őket az erőmmel felgyújtani az összeset nem lenne lehetetlen. Mivel közel csak az a két figura volt így hozzájuk szóltam. -Héj... ha most hanyatt estek önszántatokból és elfuthatok akkor megjutalmazlak titeket.- Mondtam, de azt még nem tudtam mit tudok nekik adni. Ekkor el kezdtek röhögni és levittek egy pince szerű helybe. Ott voltak a cellák. Ez a hely valahol az erdő közepén volt és a tábor szélé a föld alá vezetett egy lépcső. Valami régi épületnek voltak a maradványai. Itt vezetett le a lépcső abba a pincébe. Lassan beesteledett. Mivel a rácsok vasból voltak így könnyen megolvaszthattam. De még az őr és a vezér, aki egy tömzsi, kopasz, borotvált férfi volt kinek az arcát egy sebhely díszítette. Az őr kérdezte: -Hé főnök! Mi lesz a foglyokkal ?- Ekkor viccesen vékony hanggal válaszolt a vezér: -Majd holnap foglalkozok velük. -és ezzel távozott Várom amíg éjfél lesz és mindenki elalszik, akkor kitörök.
|
|
The First Heretic
Lelkes fórumozó
|
Post by The First Heretic on Feb 3, 2017 16:57:10 GMT 1
Felvettem már a páncélom és a kardomat lóbálom magam előtt amikor meglátom azt a kis senkiházit.Hát jöjjön aminek jönnie kell majd elmondja a mondandóját Heinlik. Miközben engem becsmérel fröcsög a szája, habzik a harc után csak a cím kell neki.Fogalma sincs mivel jár ez a béklyó amit most megkaphat,hát legyen megkapja amit akar.De előtte még azért megmutatom ki is az igazi bajnok. Mikor sétálok ki a harctérre a tömeg ordibál és szitkozodnak ellenem, az idősebb lovagok csak állnak és egy szót sem szólnak. Kiérvén a tér közepére Heinlikel szemben nem túl távol megállok és a kardomat a fiúra szegezem.Majd belekezdek a mondandómba közben a nép elcsendesedik.
-Királyom,lovagok,és emberek.Ez a gyerek becsmérel engem aki még csak most lépett be ebbe a rendbe,ez ki még egy csatában sem volt ott.Ő vitat engem tán még az eskünket sem jegyezte meg!-ekkor körbefordulva a király felé nézek. -Lovagok hogy szól az eskütök had hallja a királyunk!- ordítom a lelátó felé- Tudja meg ez a kis gyerek hogy mire is esküdtünk fel. -ÉLETEM ADOM A KIRÁLYÉRT ÉS HAZÁMÉRT- üvöltöm a lovagok felé akik ugyan úgy tombolják vissza felém majd megütöm a pajzsom dtsss dttsss- HA ELLENSÉG TŐR RÁM NEM FÉLEM A HALÁLT- majd ismét a pajzsomat ütőm - MÉG VAN VÉR A TESTEMBEN VÉDEM-E HAZÁT ÉS TESTVÉREM- dtss dtss- A BECSÜLETÉRT ÉS A KIRÁLYÉRT!- ezt tombolja minden lovag. A nép is elkezd őrjöngni, ekkor megfogom a vállamon lévő pappír tekercset és a földre dobom- Ha neked ez a béklyó kell akkor vidd, de ha nem engeded el Jonast és az öccsének valami baja lesz, előre szóltam hogy a halál megváltás lesz számodra. Mivel engem nem fogsz tudni megölni.
A király lecsitítja a népet és kimondja az ítéletet: - HARC!- ismét elkezdenek tombolni.
Ahogy várható volt legyőzött, alul maradtam de megsebezni nem tudott. Hol máshol lennék mint egy fogadóban és bánatomban iszom.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Feb 3, 2017 23:25:29 GMT 1
A két erőszakoló félelemtől eltorzult arca egy enyhe mosolyt csalt az arcomra, amit sajnos nem láthattak a maszkom miatt. Mikor oda lépek a nő elé még mindig a szavaikon gondolkodok. „Ezek terjesztik a járványt.”. Tanulatlan, babonás csőcselék. Bár sose volt jó a megítélésünk a megalapulásunk óta, de sose volt célunk a betegségek terjesztése. Bár vannak köztünk olyanok akik szívesen tanulmányozzák a kórságok hatásait az ember testén és szellemén egyaránt (be kell valljam én is ilyen vagyok). De soha nem terjesztettünk betegséget az emberek között . Nem, soha! Vagyis remélem. Hisz láttam már mikor ostromok során betegségekben elhalálozott emberek és állatok tetemeit lőtték a falakon belülre, hogy járványt idézzenek elő, de nem tudok róla, hogy ezt a várost a közel múltban megostromolták volna. De ha egy alattomos ember mégis elengedte volna hasonló módszerrel a kórságokat, valami központi helyen kellett volna tennie ahol meg egy ilyen tetemet hamar észrevesznek és pestis doktorok azonnal karantént hirdettek volna. Csak így lehet ilyesmit előidézni, hisz még senkinek sem sikerült tiszta kórságot előállítani vagyis én még nem hallottam ilyen emberről.
Gondolataimból a földön lévő nő zökkent ki.
-Kö… köszönöm. De… kérem ne fertőzőn meg. Vagy már tényleg az lennék?
Látszik rajta, hogy teljesen elsápadt. Maszkom alatt ekkor újfent elmosolyodok, hisz tényleg elhiszik, hogy ilyen szörnyűségekre lennénk képesek? Majd letekintek a nőre.
- Ne félj. – Úgy közlöm vele ezt mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne abbahagyni a félelmet. – Amit mondtam csak hazugság volt. Ugyan úgy ahogy az is, hogy mi terjesztjük a kórt. Jöjjön, fel ne fázzon. – Nyújtom felé a kezem és ha elfogadja felsegítem, majd lehajolok a táskájáért és oda adom neki. Miközben átveszi a táskát alaposabban szemügyre veszem. A ruhája pár helyen elszakadt vagy letéptek belőle egy nagyobb szövetett. Megrázom a fejem, majd lassan elkezdem kigombolni a kabátomat (nem félmeztelen van alatta még két réteg ruha) és átnyújtom neki. – Tessék vegye fel. Ideje lenne indulni, ha nem bánja elkísérem az otthonáig. – Ha elfogadja az ajánlatomat megkérdem a nevét is és hogy mióta tart ez a szörnyű helyzet a városban.
|
|