Dogorn
FRPG Guru
"I have respect for people who live a fulfilled life."
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Apr 28, 2022 11:37:10 GMT 1
Feb 23, 2016 16:33:11 GMT 1
|
Post by Dogorn on Oct 11, 2017 17:36:04 GMT 1
Dogorn összeráncolta a szemöldökét Chen szórakozott stílusát látván, viszont egy picit megnyugodott, mikor hallotta, hogy az avatár életben van. De a többi információ hallatán ismét volt oka aggódni. ~ Korra összefügg a gyermekkel? Az AA vezetője tehet mindenről? De ki lenne ő? Merre induljak el? ~ Gondolkodott, de mikor a nő meglebegtette az ujjait, történt valami. Hirtelen olyannyira rosszul lett, hogy féltérdre kellett ereszkednie. Szinte szenvedett a férfi, hogy megtartsa az ujjain a jégkarmokat, amik kezdték megadni magukat. Az idomítás ismét nehézséget jelentett. ~ Mi ez a boszorkányság? ~ Szorította össze fogait, majd fölállt. - Rendben! Mekeresem és véget vetek ennek az egésznek! De mondd! Merre indulhatnék? - Kérdezte Chentől, de akkor a nő ismét vigyorogni kezdett és mutatott valamit, amire a férfi abszolút nem számított. Dogorn kezéről lassan lecsúsztak a jégdarabok és a földön apró darabokra törtek. Szólni akart, de gombóc szorult a torkába. Futni szeretett volna, de lába mintha földbe gyökerezett volna. Először nem hitt a szemének, ezért nagyokat pislogott, de a látvány igen is valós volt... Lerrát látta... A halott szerelmét aki visszatért a sírból. A férfi ott volt 5 évvel ez előtt, mikor a szeme láttára ölték meg. Ott volt és nem tehetett semmit, mert gyenge volt. És most... Újra itt van. Dogorn félve indult meg a lány fele. Félt, hogy csak az elméje játszadozik vele. Félt, hogy csak egy illúzió amit lát. Félt attól, hogy elhiszi, ami nem valódi. Elvégre, nem lehet valódi... Nem lehet, hiszen meghalt. Ott volt... Látta... A vízidomár felemelte reszkető kezét és óvatosan megsimította a lány arcát, érdes ujjaival. - Lerra... Hogyan? Tényleg te lennél az? - Szólt remegő hangon, miközben könny szökött a szemébe, amit gyorsan bele is törölt a bal karjába. - De hát te... Láttam, ahogyan öt éve... Nem emlékszel? - Mondta, de ahogyan belenézett a lány szemébe, rájött. Mellbe vágta a felismerés. Meg is tántorodott egy pillanatra, de akkor megfogta Lerra vállait és egyenesen a szemébe nézett. - Kérlek... Mondd, hogy emlékszel... Kérlek mondd! Mondd, hogy emlékszel Zukora, Iyora, a vörös lótuszra, a kalandokra, vagy Raionra! - Mutatott a szék mellett ülő tűzidomárra. - Vagy rám... Ugye tudod, hogy ki vagyok? Kérlek... Kérlek... Felelj igent... Nem szeretnék... Nem szeretnék ismét egyedül maradni... - Mondta, miközben lassan letérdelt a lány lábai elé. Lehorgasztott fejjel és összeszorított foggal várta Lerra válaszát, félve a választól. Attól a választól, amit már akkor ismert, amikor belepillantott a lány szemébe.
|
|
Lerra
Kezdő tollforgató
Utoljára online: Jul 7, 2021 10:37:52 GMT 1
Jul 3, 2017 17:02:26 GMT 1
|
Post by Lerra on Oct 11, 2017 19:00:41 GMT 1
Amikor Chen a nevén szólította, Lerra kilépett a fényre. A szeme annyira hozzászokott a sötétséghez, hogy úgy érezte, égeti a retináját. Hunyorogva körbenézett. Próbálta szemügyre venni a többieket, de a vízidomár férfi elvonta a figyelmét. Úgy nézett rá, mint valami szellemre. Amikor elindult felé, Lerra felkészült arra az esetre is, ha ez csapda lenne és megtapogatta az apró fémgolyókat a zsebében. Már nem emlékszik rá, honnan van, de mindig biztonságban érezte magát tőle. A férfi könnyes szemekkel beszélt hozzá, nem is igazán értette amit mond, kivéve amikor a nevén szólította. Tudja a nevét. A vízidomár megpróbálta megérinteni az arcát, de Lerra elhúzódott. Kerülte a férfi pillantását, annyira megtört volt és annyira szomorú. A hangja tele volt kétségbeeséssel, a lányon pedig kezdett eluralkodni a bűntudat. A vízidomár hirtelen megragadta a vállait és egyenesen a szemébe nézett. Nem menekülhetett a kék szemek elől. Hidegen és bánatosan csillogtak, szinte könyörgően néztek a lányra. ~Emlékszem, amikor öt éve kórházba kerültem. Hetekig ott voltam, hetekig vártam. Senki nem tudta ki vagyok, mi történt velem. Eleinte a szüleimet sem ismertem meg... Aztán lassan visszakaptam pár homályos emlékképet. Az a nap teljesen megváltoztatta az életemet. Bárki is voltam a baleset előtt, nem szeretnék újra az az ember lenni.~ Gyötörte a bűntudat, amikor a férfi letérdelt elé, de próbált higgadt maradni. Érezte a gombócot a torkában... rideg tekintettel először a vízidomárra majd a többiekre nézett: -Sajnálom, de... összekeversz valakivel. Hidd el, nem én vagyok az akit keresel. -sóhajtott és lassan kihúzta magát. -Most viszont ne vesztegessük az időt.
|
|
Dogorn
FRPG Guru
|
Post by Dogorn on Oct 12, 2017 18:16:41 GMT 1
Lerra szavai pengeként fúródtak a férfi szívébe: "Sajnálom, de... összekeversz valakivel. Hidd el, nem én vagyok az akit keresel..." Dogorn egy pillanatra elveszettnek érezte magát. Pont mint a Feledés Völgyében... Akkor... De nem hagyta, hogy elragadja a bánat. Erőt vett magán, ökölbe szorította a kezét és felállt. - Nem. Téged sose tévesztenélek össze mással. - Mondta, ekkor már nyugodt hangnemben. - A nevem Dogorn és tudom, hogy ki voltál 5 évvel ez előtt. Tudom, hogy a neved Lerra Wong... Tudom, hogy 24 éves vagy, akit árvaként hagytak magára születésedkor. Tudom, hogy Togak és Shea Wong fogadtak magukhoz. Tudom, hogy fémidomár vagy és azt is, hogy redőrként szolgáltál. Tudok minden apróságot Lerra... - Akadt meg, de vett egy mély levegőt és folytatta. - Tudom, hogy nehéz elhinni, de kérlek próbálj meg komolyan venni! Egy nagyon boldog életet hagytál hátra akkor... Amiről sajnos még fogalmad sincs... Együtt dolgoztunk Zukonak. Voltunk a szellemek falvában! Milliónyi csodás helyet jártunk be! Harcoltunk a vörös lótusz ellen. Rengeteg kalandot éltünk át együtt... Találkoztunk az anyáddal... - Itt megállt egy pillanatra, majd nehézkesen, de ismét megszólalt. - Figyelj... Csak annyit kérek, hogy engedd meg, hogy segítsek emlékezni! Ez kezdetnek elég jó, nem? Mit szólsz? Benne vagy? - Mosolyodott el, majd kinyújtotta a kezét a leányzó felé.
|
|
Lerra
Kezdő tollforgató
|
Post by Lerra on Oct 12, 2017 23:15:28 GMT 1
-Téged sose tévesztenélek össze mással. -csengett a vízidomár hangja a sötétben. Lerra torkában a gombóc rohamosan növekedni kezdett. A férfi elcsendesedett de a szavai még mindig visszhangzottak a térben: visszaverődtek az apró pocsolyákból, az épületek ablakairól, abból a reményteljesen csillogó kék szempárból. Ez a mondat hirtelen olyan közelinek, de mégis távolinak, idegennek és ismerősnek tűnt egyszerre. Szüntelenül csengett a lány fülében, körülölelte, simogatta a lelkét. Vigasztalta. Lerra csendben hallgatta a férfit, de nem érdekelte mi mindent tud róla. Nem érdekelte, hogy tudja a szülei nevét. Azt bárki lekérdezheti egy adatbázisból. -... Találkoztunk az anyáddal... -itt kicsit meghökkent. Régebben minden vágya volt, hogy bármit is megtudjon a valódi családjáról. Tehát az igazi anyja tud róla, ismeri őt. Mégsem kereste fel öt éve. Elhagyta... Másodjára is. A kórházban töltött hetek után megfogadta, hogy nem vágyik többé azok után, akik magára hagyták. Senki után. A vízidomár elmosolyodott és kinyújtotta a lány felé a kezét. A Lerra torkában lévő gombóc lassan és alattomosan könnycseppé változott a szemében. Gyorsan Chen-re pillantott, aztán végigsuhant a tekintete a többieken. Nem akarta, hogy bárki ilyen megtörtnek lássa, ezért csak hagyta, hogy a könny végigguruljon az arcán, majd eltűnjön a sötétségben. Meg akart szólalni, de nem igazán tudta mit is mondjon. Meredten nézett a férfi kezére. Szerette volna megérinteni, de... vannak sebek, amiket jobb nem felszakítani. Az ő esetében ez jó pár öltésbe belekerült.. Végigsimított a haján, ami már ugyan visszanőtt, de még mindig érezhető volt a heg. Ez emlékeztette rá, hogy nem szabad elgyengülnie.
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Oct 13, 2017 21:55:46 GMT 1
- Köszi, a vizet Dogorn. – nyögtem ki nagy nehezen. Amiket Dogi Chen-től kérdezet, arra én is kíváncsi voltam. Nem lett volna egy utolsó dolog tudni ezt. Sőt azért is jöttünk ide, hogy informálódjunk. De sajnos csak rébuszokban kezdet el beszélni, amit valahogy nagyon nem akartam. Azért jöttem, vagyis jöttünk, hogy többet megtudjunk. Erre még több kétség. Hasonló stílusban beszélt, miután megmentette a hátsóm. ~ De ez miért idegesít fel ennyire? ~ Inkább hagytam. Nem volt erőm ehhez. A testem oldalra billent és épphogy meg tudtam támaszkodni a karommal. Ezután furcsa mód visszatért az erőm. Nem teljesen, de épp annyira, hogy éberebb tudjak lenni. Ismét az az ismerős érzet volt bennem. Körültekintettem, és láttam, ahogy Dogorn és Tala hasonlóakat produkál, mint én, amikor ide értünk. Tudtam, hogy Chen csinálja, de azt nem hogy hogyan. Rá is akartam kérdezni, de ő gyorsabb volt. ~ Ismét be a sötétség be? ~ Valahogy nem nagyon akartam ezt hallani. Dogi egyre feszültebb volt. Nyilván való volt, hogy azért mert nem kapott választ. Ezt meg is értettem, de én valahogy már kezdtem bele törődni abba, hogy magamnak kell megtalálni a válaszokat, ha tudni akarom, hogy mi folyik itt. Az mondjuk megnyugtatott, hogy kapunk még egy társat, de az meg ledöbbentett, hogy földet lehet idomítani. ~Miért? ~ Néztem kérdően. Egy Lerra nevű rendőrt hív ide. Valahogy nem lepett meg, hogy egy rendőrt is megszerzett magának. Majd megakadt Dogorn-on a szemem. Olyan volt a tekintete, mint aki kísértetett látott volna. A kialakuló helyzetből azt kellet észrevennem, hogy ez nem egy egyszerű „De rég láttalak, úgy örülök neked” szituáció. Ezért jobbnak is tartottam kimaradni belőle. Nagy nehezen felálltam. Majd Chen felé fordultam, összedtem minden erőm és egy mély levegő vétel után lágyan megérintettem Chen vállát. - Biztos megleszel itt egyedül? Mármint tudom, hogy nem lesz bajod. Csak így, hogy nem csak magadra kell vigyáznod meg leszel-e? – kérdeztem tőle. Közben próbáltam nem zavarba jönni.
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Játékot vállal
Utoljára online: Jan 22, 2020 13:41:13 GMT 1
Jun 17, 2016 17:17:13 GMT 1
|
Post by Ismae on Oct 15, 2017 20:45:29 GMT 1
A még megmaradt dühöm elszállt, mikor a fény széléhez értünk. Egy hölgy ült igencsak furcsa pozícióban. Ismerős érzés keltett, de időbe telt, mire rájöttem, hogy a hölgy ölében pihenő csecsemő keltette bennem ezt a benyomást. De….hogyan került ide?? Ezután mértem fel a környezetet, amit ijesztőnek találtam. A számhoz kaptam döbbenetben. Egyszerre volt párhuzamos és ellentétes a jelenet. Az apró csöppség jelentette ebben a kompozícióban az életet szemben az élettelen testekkel. A hölgy nyugalma pedig a párhuzamot a halottak állapotával. Elkerekedett szemekkel vettem tudomásul, hogy a halottakon nincsen semmiféle utalás a haláluk okára. Ki ez a nő Úgy tűnik, ma az ellentétek éjszakája van. Dogorn visszakapta a képességét, de Raion majdnem elájul a fáradtságtól. Ha Dogorn nem lenne ott, nem igazán tudnám, hogyan tudnám a tűzidomárt megtámasztani. Ezek hatására magamba pillantottam, de nem tapasztaltam változást. Ez valószínűleg a nem-idomítár tulajdonságomból fakadt, vettem tudomásul. Aztán valahonnan vettem egy kis bátorságot, és feltettem a legnyilvánvalóbb kérdést, mégis mi történt itt? Remélem kicsit bőbeszédű lesz a vendéglátónk, hiszen sokféleképpen meg lehet válaszolni ezt a kérdést. A köszöntő eléggé sok kérdést generált tovább. Összehúzott szemmel hallgattam végig a nőt. Örült a lelkem, hogy végre van valaki, aki tudja, mi folyik itt. A kérdés csupán az marad, hogy mennyit mond el. Ezenkívül a hideg is kirázott. Egyrészt, hogy várt ránk. Kettő, mi ez a fény-sötét dolog……….?? Avatár-állapot?? Történt valami Korrával?? Raion a forrás?? Az emberek emiatt haltak meg?? Raion ismeri Chent?? Ő Chen?? És hogy tud Raion ilyen nyugodt maradni?? Dogornnal nem tudom, mi van, de tök jó, hogy még mindig mellettünk van. Reméljük a szellemek is úgy akarják, hogy együtt is maradjunk. De Korra halálát rögtön elvetettem. A rendes avatár csak a négy, most mondjam így, alapelemet tudta idomítani, és egyszerre csak egyet. Felteszem, a kisbaba egy teljesen más eset. Vagyis, talán……. Hála a perifériás látásomnak észrevettem Dogorn titkos cselekedetét, miközben információkat próbál gyűjteni. Mivel nem akarom leleplezni, így erősen felmérem inkább Chent. Amúgy meg félig sötétben vagyok, mivel nem mozdultam el semerre, szóval a tekintetem nem látszik annyira, de jobb az elővigyázatosság. Eldöntöttem, hogy nem kedvelem Chent. egyrészt, látszik, hogy sok mindent tud, de itt húzza előttünk a mézesmadzagot. Oké, Korra nem halt meg, de valahogy szervesen kapcsolódik hozzá a kiskrapek. Egy emberhez vezet minden, akit az AA irányít. És most kezdjünk el ezután nyomozni?? Na persze. Véletlenül nem akar csatlakozni ehhez a projekthez?? Ő itt ellesz?? Na és én?? Nem vagyok nyomozó, minek caplakjak végig az egész városon, hogy ki tette ezt?? Ekkor megborzongtam, kissé úgy éreztem, mintha a gondolataimban olvasna. Hát, nem igazán áll fényesen a dolog. Chen valahogy kitalálta Dogorn szándékait, plusz bedobott a csapatba egy új személyt. Dogorn reakciója eléggé beszédes. Majdnem mindent le tudok róla olvasni. A vízidomár életében fontos szerepet játszott, kedves volt számára. Döbbenete fájdalmas és gyors elvesztésre utalnak. Szólongatta, és olyan eseményekre utalt, amiket valószínűleg együtt éltek át. De a lány nem mutatta, hogy felismerte volna. Ekkor véleményem szerint Dogorn kissé lerohanta a lányt. De kimaradtam belőle. Majd ha tovább folytatja Dogorn, akkor rászólok, mert ez akadályozni fogja a „nyomozásukat”. Raion Chenhez fordult. Ezek szerint tényleg meg tudja védeni magát, ha Raion is ezt állítja. Rendben, ez az ő dolga. Engemet nem annyira érdekel, kissé felbosszantott a stílusa. De azért nyugodtan Raion mellé léptem, mert éppen Dogorn el volt foglalva, hogy Raion ne essen össze teljesen. Majd Chen válasza után előkapom a velem elpostázott levelet, és Chenhez nyújtom. -Nem tudom számít e már, de nem szeretek senkinek sem az adósa maradni vagy pedig a rám bízott feladatokat nem teljesíteni.-mondom, közben végig a szemébe nézek, hátha ki tudok majd belőle olvasni valamit.
|
|
Azoir
Írónövendék
Utoljára online: Sept 22, 2021 18:33:50 GMT 1
Mar 23, 2016 20:53:34 GMT 1
|
Post by Azoir on Oct 15, 2017 21:19:37 GMT 1
- Ne aggódj, voltam én már rosszabb helyzetben is! - felelte Raion szavaira Chen, majd felkacagott. - Nicsak Pilóta! Az arcod kenterbe veri a Tűz Népének legvörösebb szőnyegeit is! Hát szabad egy katonának így elpirulni? - mosolygott és jól hátba verte a tűzidomárt. Kedve azonban hamar lelohadt, ahogy a kezébe kapta a levelet. Azonnal felbontotta, és olvasni kezdett. Majd, ahogy a végére ért, az egészet elégette. Szemmel láthatólag dühös volt. - Az a vén bolond! - szaladt ki a száján, majd felállt. - Fiúk, lányok, nem illendő tovább maradnotok, nagyon szorul a hurok. Mint kiderült, a Föld Királya, Wan a város alatt táborozik a seregével. Azt ajánlom, tegyetek mindent rendbe, én meg rendet teszek ott. És mire mindenki végez, tiszta lesz ez a város! - nevetett fel, de inkább tűnt erőltetettnek, mint vidámnak. Raion viszont látta rajta, most először meg van lepődve és kissé tanácstalan a híres tűzidomár. És valóban, Chen lábával halkan toporgott.
Ezzel Raion mellé lépett. Megmarkolta a felkarját, majd a férfi érezte, ahogy a nő egyik ujja beleég a bőrébe. Eközben Chen alig láthatóan súgott valamit. "A reptéren leszek, ha mindennek vége. Már megjelöltelek." Majd hátrébb lépett és kihúzta magát.
- Tanácsot vártok? Tanácsot kaptok! A világ változik. Nézzétek mi történt az emberiséggel azok után, hogy az átjárók nyitva maradtak! És most nézzétek meg. Mi van az átjárókkal, mi van a világgal. Ennél többet nem tudok mondani! Dolgom van! - hajolt meg, majd a gyermekkel a kezében megfordult. A sötétség, mint egy varázspálca ütésére ellepte a városrészt. Raion és Dogorn ismét elvesztették idomítóképességüket. Ellenben Chen ijesztővé vált.
Szemei izzottak, majd' világítottak a sötétben. Ahogy ment, nem hallatszódott más, mint csizmáinak nehéz koppanása a macskaköveken. Aztán hatalmas fény villant, és csattanás rázta meg az utcát. Chen a gyermekkel a kezében sétált a sötétben, háta mögött húzva védjegyeit; a tüzes-lángoló ostorait.
|
|
Dogorn
FRPG Guru
|
Post by Dogorn on Oct 16, 2017 17:37:17 GMT 1
A vízidomár még tartotta egy ideig a kezét, aztán egy nagy sóhajtás után, leengedte. - Rendben... Nem is igazán számít... De szeretném, ha tudnád, hogy rám mindig, minden körülmény között számíthatsz! Csak ennyit akartam... - Mondta, majd nyelt egy hatalmasat ezzel megpróbálva lenyelni a gombócot a torkában, de sehogy sem sikerült. Az a kellemetlen érzés még mindig megvolt. De boldog volt. Nagyon boldog. Elvégre, Lerra életben volt. Ott állt előtte! Igaz, hogy nem emlékezett semmire, de élt és virult! ~ Nem számít, hogy fel sem ismer... Ahogy az sem, hogy nem emlékszik a kalandjainkra... A lényeg az, hogy jól van! És ez az ami számít! De azért még nem adom fel! ~ Gondolta, majd meghallgatta Chent, aki nem sokkal később elviharzott. - Rendben... Akkor induljunk az átjáró felé. - Mondta mosolyogva. Pár perc séta múlva Lerra mellett folytatta az utját, majd halkan megszólalt. - Ha szépen kérlek azt legalább elárulod, hogy mi történt veled az elmúlt öt évben? Legutoljára amikor láttalak... Nem fontos... - Nem szerette volna azzal sokkolni a földidomárt, hogy látta, ahogyan megölik a vörös lótusz emberei, ezért inkább csöndben is maradt és koncentrált a válaszra, ha egyáltalán méltatta bármiféle válaszra.
|
|
Raion
FRPG Guru
|
Post by Raion on Oct 19, 2017 21:28:50 GMT 1
Picit nyugodtabb lettem Chen szavai hallatán. De az a „vörös szőnyeges hasonlat” az betett. Éreztem, hogy kezdek elvörösödni, de ennek hatására melegem is lett és még izzadni is kezdtem egy kicsit. ~ A francba. Miért csinálom, ezt mindig mikor ilyen helyzetbe kerülök? ~ kérdeztem magamtól. Közben végig pillantottam a többieken, hogy nem-e vették észre a zavarba jövésem. Tala-nál megáll a tekintetem, aztán leszegem, és a földet bambulom. ~ Ő biztos észrevette. De minek is aggódok emiatt? ~ értetlenkedtem saját magamon. A levél meglepett. Pont neki? Hmm… kicsit gyanús volt. Vagy csak egyszerűen rossz társaságba keveredet. De mindegy is volt. Chen reakciója a levélre, és amit mondott. Hát hogy is mondjam… eléggé megleptek. „Föld királya személyesen?” „Hadsereggel együtt?” Ez mondjuk érthető ilyen válságnál. De amit Chen-en láttam az szokatlan volt. Amikor „elpáholt engem és az egységem”, mikor „először beszéltünk”, mikor „megmentette a hátsóm” és amikor ide érkezve itt találtuk őt egyszer sem láttam rajta bizonytalanságot. Mindig nyugodt és határozott volt, de most nem. Mikor Chen belém karolt azt hittem majdnem elalélok ott helyben. És következet volna a zavarba esős jelenetem, hasonlóan, ahogy előbb is, de az az égető érzés a jobb felkaromba, szerencse vagy nem, de meg akadályozta. A súgott szavaira válaszul csak bólintottam. Éreztem, hogy felesleges lenne kérdezni bármit is. Szóval az átjáróhoz kell mennünk. Tökéletes. Újabb hosszadalmas séta a vaksötétben. Amikor ismét a sötétség kerekedet felül Chen-t figyeltem, ahogy épp elmegy. A látványa engem inkább ámulatba ejtett, semmint megijedtem volna. Nem láttam még így, de csodálatos volt. Mikor elindultunk Lerra vezetésével az szellem átjáró felé, a gondolataim még kavarogtak. Aztán kapcsoltam, hogy nem az élénk fantáziámban kellene kalandoznom „vele”. Nem nagyon akartam Dogorn és Lerra beszélgetést megzavarni, de túlzottan izgatott voltam. - Bocsánat. Nem akarom megzavarni a beszélgetéseteket, de lenne pár javaslatom. – szólok hozzájuk. – Ha kikeveredünk valahogy a főútra, akkor onnan nagyobb kerülők és kóválygás nélkül eljuthatunk az átjáróhoz. És ha már ott vagyunk – sóhajt – Beugorhatnánk az ott lévő boltba is. – mosolygok közben. - És Lerra. Ugye tudsz olyan mozgó földnyelvet csinálni, amin lehet utazni? – kérdeztem érdeklődően.
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
|
Post by Ismae on Oct 21, 2017 16:50:24 GMT 1
Chen elég fesztelenül viselkedett Raionnal szemben. Valahonnan ezek ismerik egymást. Lehet, hogy együtt harcoltak, bár nem tudom, hogy egy katona és egy civil milyen helyzet hozhatja azt, hogy egy katona és egy civil együtt dolgozzanak. Biztosan hasonló módon képes Raion azt mondani, hogy Chen meg tudja védeni magát. Vagy lehet, hogy több van köztük?? Nem, nem nagy rá az esélye. Akkor a hölgy nem hívta rá volna a figyelmet Raion elvörösödésére. A perifériás látásomnak hála érzékeltem, hogy Raion rám néz, majd a fejét leszegi. Jó szándékom jeléül nem néztem teljesen rá, bizonyára zavarban van Chen szavai miatt.
De a levél hallatán a hölgy jókedve kissé lelohadt. Bármit is hoztam levél formájában bizonyára nem akarja, hogy más kezébe kerüljön, így egyszerűen elégette. Arca most nem tükrözte a meghallott fesztelenségét, de még így is megosztotta, hogy mi volt elvileg a levél tartalma. Én azért megtartanám az egészséges gyanút, hogy nem csak, vagy teljesen más volt leírva benne. Főleg úgy, hogy 3 db levelet indított útjára a pasas, és ezekből csak egyet olvasott a nő.
Chen többnyire igazat mondhatott, hogy csak a földidomárok nem vesztették el az erejüket, így most ha tényleg ott van az a hadsereg, akkor nekik van jelenleg a legnagyobb erejük Köztársaság Városban. Hmm, ha tényleg ez az AA-s szervezet fővezére van minden mögött, akkor jó, hogy itt vannak. Legalább nem egyedül kell majd szétvernünk őket. De Chen odafelé indul, ami megcáfolhatja ennek az elméletnek a tartalmát. Hmm…..
Hajj emberkék, nehezen viselem el, hogy ide küldenek, most oda szaladjak. Ha valaki harmadiknak ilyet tesz, elmegyek. Úgy tűnik, igencsak biztonságban vagyok, mivel az idomárok nagy része kilőve, kivéve, ha Chen körül tartózkodnak, plusz a földidomárok. Akkor maradnak az ember által készített fegyverek és eszközök. És ami idejövet felé tapasztaltam, akkor nem kell hatalmas ellenállásra számítanom. De egyelőre maradok. Az átjáróhoz megyünk, ami kisebb álmom megtekinteni, mióta először hallottam róla. Bár néhány beszédfoszlányból kiindulva nem lehet a napokban barátságos hely. Talán Korra a szellemvilágban van valahol, hogy a felmerült problémát megoldja.
Chen elszáguldozik a csecsemővel, szemei, mint valami macskaféle megvillannak. Majd egy tűzostort pattintgat, gondolom saját szórakoztatására. Menjen, ahova akar, én nem állok útjába. Pár pillanattal később mi is elindultunk. Dogorn megint Lerrával foglalkozott, vagy próbált beszélgetést elindítani, de igencsak rossz felütéssel. Nagyon csúnyán nézek Dogornra, de sötétségben nem láthatja, maximum érezheti szúrós tekintetem súlyát.
-Egyáltalán nem rossz ötlet Raion, bár én nem vagyok helybéli, de támogatom a javaslatodat. És tudod, minek örülnék igazán abból a boltból??? Egy karórának. – felelem egyszerűen.
|
|
Lerra
Kezdő tollforgató
|
Post by Lerra on Oct 21, 2017 17:09:31 GMT 1
Amikor Dogorn leengedte a kezét, Lerra kissé megkönnyebbült. Szerette volna azt érezni, hogy a lelkét nem nyomja ez a hatalmas súly. Áhítattal nézte Chen-t, nagyon egyetértett azzal amit a világ változásáról mondott. Mindig megihlette, onnantól kezdve, hogy először találkoztak. Úgy nézte a lángoló ostorokat, mintha most látta volna először: teljesen lenyűgözte a látvány. A lelke mélyén szerette volna néha a tüzet idomítani: egy kissé szeszélyesebb, vadabb elemet. A föld mindig szilárd, egyszerű, megbízható és kiszámítható. -Rendben... akkor induljunk az átjáró felé. -törte meg a csendet a vízidomár. Mosolygott. Lerra értetlenül nézte, hogy ebben a helyzetben mi késztetheti a férfit mosolygásra. Próbált kissé elhatárolódni a többiektől, hogy a saját gondolataiba temetkezve tehesse meg az utat. De Dogorn valahogy ismét mellé került és halkan beszélt hozzá. ~Amikor utoljára látott? Nem tudom mikor lehetett az, de nem a kórházban. Ahova nem jött el értem.~ Érezte, hogy a szíve megtelik keserűséggel. Tudja, hogy milyen fontos volt neki, látja a szemében. Mégsem kereste fel többet. Szerette volna kiönteni a lelkét, elmesélni minden egyes pillanatot, amit megtörve, egyedül töltött. Szeretett volna újra elmerülni az égkék szemekben. -Az elmúlt öt évem nyugalomban telt. Már amennyire egy rendőr élete lehet nyugis. -mosolygott, de próbált nagyon határozott és célratörő lenni. -Sokat fejlődtem és tanultam. Sokat változtam. Őszintén felkuncogott amikor Raion melléjük ért. -Boltba? Komolyan? -mosolygott a tűzidomárra. -De a főúttal kapcsolatban igazad van. Egyébként igen. Miért, soha nem utaztál még ilyenen?
|
|
Dogorn
FRPG Guru
|
Post by Dogorn on Oct 22, 2017 15:31:11 GMT 1
Boldogság... Dogorn régóta nem érezte ezt az érzést. Az elmúlt évek megkeserítették az élet legapróbb örömeit is, de most minden értelmet nyert. Lerra visszatért. Nem érdekelte hogyan, a lényeg az, hogy itt van. Az egyetlen szálka a szemében az volt, hogy nem emlékezett semmire, de még ez sem ronthatta el a kedvét. Egy kis mosollyal az arcán sétált, miközben néha-néha a lányra pillantott. A földidomár végre szóba elegyedett vele. - Tehát ismét rendőr lettél? Örülök, hogy minden rendben! - Mondta, nyugodt hangon. Nem akarta lerohanni, pedig számtalan kérdése és mondanivalója akadt. Alig bírta türtőztetni magát. ~ Majd idővel. Ráér megtudnia később. Sok ez neki egyszerre. Majd idővel... ~ Raion kérdésére Dogorn is felkapta a fejét. - Mit akarsz te egy boltban, amikor világvége hangulat van az egész városban? - A férfi egy másodpercig gondolkodóba esett, majd Rai példájára ő is mosolygásba kezdett. - Oh! Értem én, te ravasz róka! - Veregette meg a tűzidomár vállát. - Rendben van, ha sietünk, akkor simán megejthetjük! Tényleg... Mennyi lehet az idő? - Kérdezte Tala kérdését hallva, majd hangosan elgondolkodott az égre nézve. - Nappal kellene, hogy legyen... Vajon csak a városban van sötét, vagy mindenhol máshol is? - De ekkor újra aggódni kezdett. Megfeledkezett arról, hogy most Lerra az egyetlen aki idomítani tud. Ha bármi rosszul sülne el, nem lesz képes megvédeni. És akkor a történelem megismételné önmagát. Újra ott lenne és nem tehetne semmit, hogy megakadályozza. Ezzel a gondolattal nem tudott mit kezdeni. Befészkelte magát az agyába és nem tudta elkergetni. Próbált nem ezzel foglalkozni, de néha vissza-visszatért a kép, ahogyan kegyetlenül kivégzi a vörös lótusz, a kedvesét.
|
|
Raion
FRPG Guru
|
Post by Raion on Oct 22, 2017 17:40:49 GMT 1
Értetlenül néztem Dogorn-ra és Lerra-ra, hogy miért furcsállják a boltos dolgot. Az megnyugtatott legalább, hogy Tala nem furcsállja ezt. Dogi reakcióját pedig végképp nem értettem. Válaszul csak egy erőltetett mosolyt adtam. - Még sose utaztam olyanon, de ha tudsz olyat, akkor az jelentősen meggyorsítja az utunkat. – válaszoltam Lerra-nak. – És komolyan nem értitek, hogy miért akarok boltba menni. – kérdeztem tőlük. – Első. Rajtad kívül Lerra, én és Dogi nem tudunk idomítani. Tala alapból nem idomár. Úgyhogy szereznünk kell fegyvert magunknak. Második. – sóhajt – Az óta nem ettem, amióta idevezényeltek az egységemmel. Majd kilyukad a gyomrom. Emellett szomjas is vagyok. Úgy hogy ha törik, ha szakad meg kell állnunk a boltnál. – határozott arckifejezés kíséretében hagytam abba a monológom.
|
|
Lerra
Kezdő tollforgató
|
Post by Lerra on Oct 23, 2017 12:37:05 GMT 1
-Igazad van Raion, kell valami fegyver. Muszáj megvédenetek magatokat. -itt főleg Dogorn-ra nézett, aztán mosolyogva folytatta: -Vásároljatok elég dolgot, ugyanis egy ideig nem lesz bolt a közelben. Lerra arcáról eltűnt a mosoly, megvárta amíg mindenki közelebb lép, aztán gyorsan kiidomított a földből egy mozgó lapot és már száguldoztak is cél felé. Ebben a sötétben nem csak idomítani volt nehéz, hanem közlekedni is: kerülgetni az épületeket, a romokat, mindent. Utazás közben próbált mereven előre figyelni és kizárni a többiek párbeszédét, csak az idomításra koncentrált. ~Most, hogy én vagyok az egyetlen, aki képes idomítani, csak rám támaszkodhatnak. Néhány fegyverrel talán kihúzzák egy darabig. Előbb vagy utóbb nekem kell megvédenem őket. Nem tudom készen állok-e erre... ~ Görcsbe rándult a gyomra ezektől a gondolatoktól. Nem akart elkalandozni, hogy minden váratlanra felkészülhessen. -Van egyáltalán olyan hely ami nyitva van ilyenkor? -kérdezte a többieket, miközben végigkémlelte a sötét ablakokat.
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
|
Post by Ismae on Oct 23, 2017 17:32:33 GMT 1
Megkönnyebbültem, hogy csak én nem értettem Dogorn mosolyát, amikor Raion a boltot emlegetett. Kicsit viccesnek találtam, hogy nem találták meg még a közös hangot, és így nem tudnak szinte egymás gondolataiban olvasni, de úgy hiszem, hogy ez hamarosan meg fog változni. A szemeimet forgattam, mikor Dogorn az eget leste. Ha lenne ott valami égitest, akkor jobban tudnék tájékozódni mind időben, mint pedig az utunk irányát meghatározásában. De egy egész érdekes gondolatot is feldobott a jelenleg nem vízidomárt. Vajon ez a sötétség meddig terjed?? Néhány kerületig, vagy egész Köztársaság Város határáig??
Lerra miatt aggódók. Talán nagyon belecsöppent az események sűrűjében, és Dogorn is rendesen megcsavarhatja az egész szituációt. Közelebb léptem a rendőrhöz, majd az indulás elején belekapaszkodtam mindkét srác vállába egy-egy kézzel, de hamar visszaszereztem az egyensúlyomat, így elvettem a kezeimet, és magam mellett lógattam. Feszélyez az, hogy nincs semmilyen fegyverem. De őszinte kétségeim vannak afelől, hol szerezhetnénk be hatásos védelmet. Na meg ez mennyibe kerülne?? Alig van nálam pár yuan, sosem szoktam nagy összeget magamnál tartani. Azt nem mondanám, hogy szegény vagyok, mint a templom egere, de nem sokat jelent nekem.
-Akkor, gyűjtsük össze mi kell majd nekünk a boltból! – szólaltam meg – Tartós étel, palackozott víz, óra, iránytű, táska, elsősegély csomag…..hmm – hallgattam el, hátha a többiek közbeszúrnának még beszerezendő tárgyakat. Váltakozva támaszkodtam a lábaimra, így tartottam meg az egyensúlyomat. Csak Lerra elmondása alapján azonosítottam be, hogy most a főútra érkeztünk meg. Fényforrást nem láttam, így arra a következtetés vontam le, hogy senki sem szándékozik kinyitni.
-Raion, véletlenül nem ismersz kétes alakokat, akikkel lehetne alkudozni?? – fordulok hozzá, a kérdés váratlanul érhette őt.
|
|