Ordo
Írónövendék
Elfoglaltság:Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 17, 2024 23:07:10 GMT 1
Jun 14, 2020 19:50:14 GMT 1
|
Post by Ordo on Nov 29, 2022 20:31:30 GMT 1
#s://media~discordapp~net/attachments/911344613728583730/993224529130303620/unknown~png Theodora Victoria Jäger – Pandora - Szóval visszatalálsz egyedül is… Aha, és mégis merre indulnál el? – nézett körbe a Pilóta, kicsit mintha már lazábban is mint bent az épületben – Kétlem, hogy egy ilyen… Hogy is fogalmaztak a rendőrök? Parasztlány? Tudná a megfelelő utat. De felőlem legyen… - vonta meg a vállát, majd kinyitotta a hátsó ajtót és betessékelte rajta Yurit. Érdekes mód a férfi egyáltalán nem beszélt most, némán hallgatott. Talán teljesen a gondolataiban maradt. Nem sokkal később a Pilóta magának is kinyitotta az ajtót, de mielőtt beszállt volna, megtorpant és visszafordult. - A páncélod nem is kéred vissza akkor? Mert hogy nem az én méretemre szabták, az is biztos… - mondta, miközben figyelmesen körülnézett, majd az övéhez nyúlt, ahol egy kis kör alakú szerkezettel kezdett babrálni. Ezt követően az IMC Pilóta képe rezonálni kezdett és hirtelen megszűnt létezni. Helyében csak a te régi páncélod maradt, amint éppen a viselőjét nyomta össze. Mindjárt érthetővé is vált mire fel a sántítás: szerencsétlennek úgy bevágott a nem kívánatos helyeken is a ruha, hogy az valószínűleg maradandó sérüléseket okozott. Ezután a felszerelésed eltulajdonítója a sisakjához – vagyis a tiédhez – nyúlt, és szintén egy kis kör alakú kütyüt tekert le róla, majd megint megszólalt, de már nem azon a mély, talán kicsit még el is torzított hangon. - És a könyveid sem kellenek? Vagy a hülye plüss macskád? Bevallom, azokat még talán én is tudnám valamire használni, maximum eladni, na de a csipkés tangabugyit és melltartót csak ne kelljen már felvegyem, mint a Pilóta felszerelésed… Azt azért visszaadnám a jogos tulajdonosának. – folytatta tovább komolyan, bár néha még ő is mosolyra húzta a száját és nehezen tartotta vissza a nevetését, bár ezt te a sisaktól nem láthatod. Hogy kínosnak találta e ezt a helyzetet jó kérdés, mert hogy nem volt szégyenlős, az is biztos. – Na, még mindig nem szeretnél beszállni? Gyorsan dönts, mert a végén még kiszúrják az IMC-s tetvek, hogy komoly átbaszásban van részük… - nézett a fejed fölött az őrs irányába.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Post by Pandora on Nov 29, 2022 21:23:55 GMT 1
#s://i~imgur~com/CubkFgy~jpg Ökölbe szorítottam a kezem, és megfeszítettem a karom. Nagyon-nagyon menekülni akartam a szituációból, még a beszólására sem volt semmiféle riposztom. Ahogy betessékelte Yurit a kocsiba, egy pillanatra elfogott a kellemetlen érzés, amit lelkiismeretnek hívnak... De ő nem az én gondom. Ha idáig túlélte valahogy a világot, bizonyára most is megoldja... – Megoldanám, emiatt ne aggódjon – préseltem ki magamból nagy nehezen a választ, miközben a pilóta rácsukta Yurira a kocsi ajtaját. Szinte hallottam, hogy potyog a földre a rozsda az alvázról, ahogy a jármű megrázkódott – szörnyen szüksége lenne némi karbantartásra. Figyeltem, ahogy megkerülte a kocsit és megállt a sofőrülés ajtajánál. Már épp megfordultam volna, amikor ismét megszólított. Nem igazán tudom leírni az érzést, ami elfogott a páncélom látványával. Egyszerre öntött el a megkönnyebbülés és találtam rendkívül humorosnak, hogy a srác komolyan belepréselte magát a ruhámba. Groteszk látvány volt, a testfelépítése nem egyezett az enyémmel, ezért a ruha is hol természetellenesen – és kényelmetlenül – szűk volt rá, hol lógott rajta. Főleg melltájékban – pedig az még nekem sem volt annyira erősségem. Önkéntelenül is kiszakadt belőlem valamiféle kuncogás, ahogy lassan feloldódtam az elmúlt néhány órányi stressz alól. – Oh, fogd be. Az a „hülye plüssmacska” öregebb, mint mi hárman együttvéve. Több tiszteletet – forgatom meg a szemem, amikor a fehérneműimet emlegeti, de azért elképzeltem a látványt, és megint elröhögtem magam. Bizonyára érdekes látvány lenne. Ahogy végignézek a srácon, megesik rajta a szívem... rohadt kényelmetlen lehet a gúnyám. – Ha lazítasz az elülső keresztszíjon, nem fog kiherélni annyira, mikor beülsz – jegyzem meg indokolatlanul jókedvűen, miközben lassan az anyósülés ajtajához sétálok. Leveszem a kis hátizsákom, és ahogy magamhoz ölelem, beülök a kocsiba. Megengedtem magamnak azt a luxust, hogy ne gondolkozzak azon, miért jött vissza értünk, de azért... talán kipuhatolom. Később. Ahogy a srác beröffenti a motort, horkantok egyet, és megrázom a fejem. – Van egyáltalán jogosítványod? – kérdem kíváncsian, de ahogy rájövök, milyen hülyén hangzik a kérdés, rálegyintek. – Felejtsd el, húzzunk innen. Az első pár percben, amit a forgalomban töltünk, nem szólalok meg. Nem volt még szerencsém ehhez a fajta trükkhöz, de egyből az ötlött a fejembe, hogy ki kell próbálnom egyszer... Már-már illegálisan hasznos készség. Elképzeltem, miféle pusztítást lehetne ezzel odahaza az ellen soraiban véghez vinni... Felsóhajtottam. Korábban esélyem sem lett volna ilyesmit összekuporgatni odahaza, de talán itt kipróbálhatom, ha... ...ha megtalálom, hova is kell mennem. Vetettem egy oldalpillantást a kölyökre, miközben a fejemet az ablaknak döntve bámultam ki az ablakon, az elsuhanó épületeket, autókat, járókelőket figyelve. Vajon a kölyöknek is köze van hozzájuk? Csak egy módja van, hogy kitaláljam. – Primus inter pares – mondom elég hangosan ahhoz, hogy ha figyel, hallhassa, és a reakciójátfigyelem. Ennél kevésbé nyíltan aligha tudtam volna rákérdezni... Ha nem is tudja, mit akarok, talán lesz valami ötlete, merre keressem őket.
|
|
Ordo
Írónövendék
|
Post by Ordo on Dec 2, 2022 20:43:52 GMT 1
#s://media~discordapp~net/attachments/911344613728583730/993224529130303620/unknown~png Theodora Victoria Jäger – Pandora - Köszönöm! – mondta megkönnyebbült hangon a srác amint meglazította a keresztszíjt. Rögtön utána oda is kapott, ahova kell, és kis igazgatás után összecsapta a kezét majd bepattant a kocsiba. – Talán így már van remény arra, hogy legyenek még gyerekeim… - motyogta magának humoros kedvében amíg te is beszálltál. Ezután hátrapillantott Yurira, aki még mindig némán ült hátul és amint konstatálta, hogy nem fog megpróbálni megszökni, nyugodtan fordult a kormány felé vissza. A jogsihoz köthető kérdésedre csak felvont szemöldökkel néz rád amint beindította a motort, majd megforgatja a szemeit. – Szerintem is hagyjuk. Úgy sem azzal megy a kocsi, nem? Plusz nehogy már a mai nap után ez legyen a legnagyobb gondod. Meg hát itt van velünk a nyugdíjas plüssmacskád, majd ő vigyáz ránk, nem? Hisz ő a legidősebb közülünk... – mondja megint egyszerre talán tréfásan és komolyan. Nehéz megkülönböztetni. Miközben haladtok a srác szintén szótlan, és talán kicsit túlságosan is rágörcsöl a vezetésre. Ennyire idegesnek egész nap nem láttad… Azonban ezt a stresszt végül a tervezéssel kezdi levezetni. - Rendben, akkor vegyük úgy, hogy kvittek vagyunk. Te megmentettél engem, és én is téged. Most elmegyünk a lakásomhoz, odaadom a cuccod, majd elviszlek az űrkikötőhöz. Onnantól útjaink különválnak. Te mész a dolgodra, én meg leadom Yurit a bandámnál… Megfelel? – néz rád egy pillanatra, majd amint feltűnik neki, hogy mélyen a gondolataidban jársz csak sóhajt egyet – Ezt egy igennek veszem. És még csak ne is gondolj arra, hogy ellophatod tőlem ezeket a kütyüket… Nem-nem, ezek az enyémek. Keményen megdolgoztam értük… - mondja komolyan és kicsit vészjóslóan is, valószínűleg tényleg ezek a legértékesebb dolgai a srácnak. Aztán mikor realizálja, hogy tényleg nem figyelsz, annyiben hagyja a dolgot és a vezetésre koncentrál. Kicsit erősen bánik a fékkel, de egyébként biztonságosan vezet. Kis idő múlva aztán, amikor felteszed a mindent eldöntő kérdést, meglepve néz maga elé egy ideig, majd halványan elmosolyodik és a visszapillantótükörből felveszi a szemkontaktust Yurival. - Mondtam, hogy ráfog jönni. Megint kinek lett igaza? Na kinek? – kérdezte vidáman, de Yuri csak oroszul káromkodva válaszolt. Úgy tűnt tényleg nagyon megérintette a börtönben történtek… - Akármit is mondtál, én is ezt üzenem neked... - mondta a fiatal férfi, majd kis időre rád nézett és még jobban elmosolyodott – Gratulálok, átjutottál az első teszten. Ezzel máris közelebb kerültél, hogy bekerülj a csapatba, Theodora.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
|
Post by Pandora on Dec 2, 2022 22:10:25 GMT 1
#s://i~imgur~com/CubkFgy~jpg Ha mást nem is, legalább ezt eltaláltam a mai nap során. Egy kicsit megkönnyebbültem... Legalább a kontakt felkutatása gyorsabban ment, mint vártam. És jól sejtettem, hogy ez a kettő ismeri egymást... – Csak Theo. Ez volt az első, amit kinyögtem Yuri orosz riposztja és a kölyök gratulációja után. Utáltam, ha a teljes nevemen szólítanak. A Theodora az a fajta név, ami indokolatlanul hosszú, fellengzős, nagyon egyedinek akar tűnni. A valóság az, hogy leírhatatlanul ciki, amikor anyád a sötétben kiabálja a pusztaságba a hátsó udvarban a teraszról, mert nem értél haza sötétedésre, mivel épp a legjobb barátoddal békákat kergettetek a közeli folyónál. Az átkozott memóriámnak köszönhetően kristálytisztán hallottam még most is. Theodora Victoria Jäger, három perced van, hogy belépj ezen az ajtón! Ha nem leszel itt, én rángatlak be, és azt nem köszönöd meg. Átkozott kölyök... Egyedül anyám hívott Theodorának. Valójában... nem a nevet utáltam. Kilógott a sok modern hangzású, divatos név közül. Azt hiszem, azért gyűlöltem meg ennyire, mert amikor anyám így hív, csak halvány árnyéka az egykori önmagának. Hiányzott belőle az a tűz, ami a 8-9 éves énemet arra késztette, hogy hazamenjen, különben nyaklevest kap vacsorára. Nem fejtettem ki a fiúnak, hogy miére gondoltam, csak bíztam benne, hogy vette a lapot. – Kösz... asszem – feleltem végül egy kicsit komolyabban a kijelentésére. Ha ez egy teszt volt, igazán mesterien sikerült bemutatkoznom. Csoda, hogy eddig nem rúgtak ki páros lábbal. – És ne aggódj. Csak az IMC-től lopok – mormogtam, és halkan felsóhajtva kioldottam a hajamat a lófarokból, majd beletúrtam. Megmasszíroztam egy kicsit a fejbőrömet, elfintorodtam az érzéstől – mit meg nem adnék most egy zuhanyért... Vajon mi jön most, ha kiszálltunk az autóból? És mégis... hány próbatételt kell kiállnom, hogy végre belevághassunk abba, amiért idejöttem?
|
|
Ordo
Írónövendék
|
Post by Ordo on Dec 3, 2022 12:00:54 GMT 1
#s://media~discordapp~net/attachments/911344613728583730/993224529130303620/unknown~png Theodora Victoria Jäger – Pandora Billy kissé furcsán és talán csalódottan is nézett rád, nem erre a reakcióra számított. A lopási szokásaidon azért elmosolyodik, de összeségében újra átmegy abba az alakba, akit először megismertél, mikor megmentetted őt. Körülbelül fél óra autózás kell ahhoz, hogy eljussatok a srác rejtekhelyére. Egy kihalt úton mentek az űrkikötő közelében, lényegében olyan az egész hely hangulata, mint odahaza nálatok. Azt leszámítva, hogy itt a házak, már ha lehet ezeket annak nevezni, azokból a konténerekből és hajóroncsokból állnak, melyek az idők során megrongálódtak és ide helyeztek le. Lényegében egy roncstelepre hoztak téged. Több nem túl kellemes alak is visszanéz rád miközben haladtok, de Billy hamar megnyugtat, legalábbis igyekszik. - Ne félj, ismerem őket. Nem rosszak csak… Érdekesek. De azért tartsd magadnál a pisztolyod, rendben? Ide csak a bandatagok merészkednek vagy a nagyon szegények… - mondja, majd letér az aszfaltról egy földútra és azon mentek tovább egészen addig, amíg el nem értek egy két konténerből álló lakást, aminek a kertjében egy ősrégi Titán hever szétszerelve, elhanyagolva. (A Titán nincs rajta a képen, csak a ház, ami a bal oldalt található.) - Megjöttünk. – néz rád kissé szégyenkezve miközben leállítja a motort – Valószínűleg jobb szállásra számítottál, de hidd el, jó ez a hely... – mondja, majd ahogy szállna ki, egy pillanatra megakad a szeme valamin. A ház előtti teraszon egy férfi vár rátok, aki ahogy meglátja az éppen kiszálló Billyt, felkel és sietősen megindul felé. Szerencsétlen srác még csak visszaszállni se tud, olyan hirtelen ér oda az idegen, aki azonnal ki is rángatja a kocsiból Billyt. - Már megint itt lógsz?! – kiáltja a férfi, majd akkorát húz be a fiúnak, hogy még az autó is megmozdul ahogy neki esik. – Mit mondtam én neked? HOGY NE GYERE TÖBBET YURIHOZ! – ordítja, miközben a már a lábán alig álló, vérző orrú Billyt a hajónál fogva tartja fent. - És mégis mi a szar ez ruha rajtad? Buzinak álltál vagy mi van, te kis pöcs! - néz végig Billyn. - Engedd őt el! Kibaszott szadista! Billy most már nálam lakik és hozzám tartozik, fogadd el, mudak! – pattan ki rögtön az autóból Yuri – Ne merészeld bántani vagy kurvára megfogod bánni! Atvali! - Káromkodj amennyit csak akarsz oroszul, de a fiam most velem jön! Nem hagyom, hogy egy olyan senki legyen belőle, mint amilyen te vagy! - Én legalább nem verem őt minden egyes nap, hanem próbálom segíteni őt! Nem csak a kibaszott katonaságot tolom le a torkán! Van más is azon kívül! – válaszolta neki Yuri indulatosan. - Micsoda? A kurvázás meg bebaszás minden nap? – kérdezi és közben a szeme áttér rád is, akár maradtál mindvégig a kocsiban, akár kiszálltál időközben – Na mi van, hát tényleg igazam van? Csak nem egy ribanc van itt? Miről beszélünk akkor?! - Apa… Kérlek… - kezdi a srác, de ahogy még inkább megtépi a haját a férfi, csak felszisszen a fájdalomtól és nem tudja befejezni a mondatot. - Ez kell neked, huh? EZ?! Hát kurvára nem fogom hagyni! – ordítja Billynek miközben elkezdi húzni őt az autótól, míg a másik kezében előrántja a pisztolyát, amit Yurira fog. – Ne merj közbe lépni! Billy most velem jön és te hagyni fogod! Elég volt ebből a cirkuszból! - Suka! Ha még egy lépést teszel vele kiheréllek! – ordít utána Yuri, de ahogy megindulna, Billy apja mellkasba lövi a férfit, aki azonnal el is terül. - Megmondtam! Maradj ki ebből! És ne lássalak meg többet Billy közelében! – vonszolja tovább a srácot, majd a pisztolyt tartó kezét a másikhoz emeli és valamit pötyögni kezd az alkarján lévő panelen, mire a közelben egy autó körvonala kezd kirajzolódni, ahogy elmúlik a láthatatlanság hatása. Úgy tűnik várhat még az a zuhany...
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
|
Post by Pandora on Dec 3, 2022 20:24:04 GMT 1
#s://i~imgur~com/CubkFgy~jpg – Ne aggódj, hasonló helyen nőttem fel – jelentettem ki nagyon halkan, miközben leintettem a kölyköt, hogy ne szabadkozzon tovább az itteni emberek miatt. Tudtam, mit tesz a szegénység és a kétségbeesés az emberekkel – egy rövid ideig én is úgy éltem, hogy nem tudtam, mit fogok letenni az asztalra másnap. Sokszor nehezen hittem el, hogy vannak a miénknél lelakottabb helyek, de az itteni konténer- és roncslakások határozottan ebbe a kategóriába sorolhatók voltak. Furcsán otthonosnak éreztem, szinte vártam, mikor fordul ki valamelyik sarokról Arthur vagy Leon, és ez ugyan mosolyra késztetett, megőriztem a pókerarcom. Egyetlen bámészkodó alakkal sem szakítottam meg a szemkontaktust. Jobb, ha tudják, hogy nem friss hússal van dolguk. Odahaza volt nevem, az emberek ismerték az arcom: én voltam a lány, aki állandóan könyékig van valami masinában. De ami még fontosabb: a lány, aki nem habozott kitekerni a nyakad, ha okot adtál rá. Itt... csak egy új arc voltam, de a hierarchia hasonlóképp működik. Amíg az utat és a helyi rosszarcokat figyeltem, szüntelenül a sisakomon doboltam. Patt, patt, patt, a körmeim finoman kopogtak a kopottas vörös kompoziton, ahogy hol a sisak tetejét piszkáltam, hol a „cicafülek” körül köröztem az ujjammal. Az egész páncélzatom egy furcsa kirakós, aminek a darabjait a feketepiacról és apám megmaradt holmijából raktam össze. Nem tökéletes, nem a legjobb, de az enyém. A szemem sarkából a kölyökre pillantottam, és ismét el kellett nyomjak egy mosolyt – igazán ostobán festett ebben a vörösben és sötét rózsaszínben virító, alulméretezett női kezeslábasban. Valószínűleg minden csatot, szíjat és lemezt újra be kell majd állítanom magamnak... de erre talán lesz időm, mielőtt belevágnánk a második próbába.
Nem is olyan sokára arra eszméltem fel, hogy az autó megállt egy konténerblokknál. Egy pillanat alatt felmértem a helyet, és elhatároztam, hogy tetszik. – Shush, mondtam, hogy ne aggódj – pisszegtem le ismét a fiút, amikor a házról kezdett hadoválni, és ezúttal halványan el is mosolyodtam. – Tökéletes. Már azelőtt kiszúrtam a férfit a teraszon, hogy a srác kiszállt volna, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Azt gondoltam, nem minket, hanem engem vár. Nem siettem a kiszállással sem. Éppen a hátitáskám vettem magamhoz, amikor a kölyköt szabályosan felkente az autó oldalára, miután kirángatta az ülésből. A jármű beleremegett az ütközésbe. A visszapillantó tükörben láttam, hogy Yuri is kiugrik az autóból, az eddigi tompa ordítás a nyitott ajtón keresztül szabályosan dobhártyaszaggatóvá vált, és aztán... A kocsi ablakára fröccsenő vér volt az, ami engem is kiszállásra kényszerített. Az egyik kezemmel a sisakomat szorítottam az oldalamhoz, a másik pedig a kabátom alatt pihent a pisztolyomon – az autó egyelőre jótékonyan eltakarta mindkettőt. Hogy ezen a szentségtelen „békés” bolygón egy kibaszott óra nem tud eltelni erőszak nélkül?! Szóval, mint azt a vitatkozásból megtudtam, Yuri egy semmirekellő alkoholista, én egy útszéli ribanc vagyok, a fiút Billynek hívják, ez a szaréletű pedig... nos, az apja. Éreztem, hogy a gyomrom görcsbe állt, az agyam egy hátsó, elnyomott szegletében megmozdult valami, ami általában akkor kapcsol teljes gázra, ha valaki az öcsémet fenyegeti. Az egész karom reszketett, görcsösen fogtam a pisztolyt, és minden önuralmamra szükségem volt, hogy ne menjek neki azonnal a fickónak. Meg akartam ölni. Ránézésre nem volt kérdés, ki nyerne, ha most harcba keverednénk. A sisakomon kívül semmi, még egy nyomorult golyóálló mellény sem volt a kezem ügyében. Pisztollyal nekimenni egy pilótának vagy katonának, aki nem az én súlycsoportom, praktikusan anyaszült meztelenül a világ legostobább döntése lett volna...
És ha nem lőtte volna le Yurit, minden bizonnyal kicsit tovább gondolkozom azon, mitévő legyek. Épp csak egy pillanatra hagytam, hogy a férfi potenciális halála valamiféle látható reakciót váltson ki belőlem. Billy még biztosan menthető. A fejembe húztam a sisakom, az ismerős pittyegés mellett a vizor azonnal jelezte, hogy a páncélzatom nem teljes. Kezdtem bánni, hogy nem vetettem le a kölyökkel, amint lehetőségünk lett volna rá, de már mindegy. Így legalább a kóbor lövedékektől védve van. – Hé, baromarcú – kiáltottam utána, ahogy sarkon fordulva rángatni kezdte Billyt. Az autó takarásában maradtam, nem tökéletes, de a semminél jobb fedezék. A háttérben láttam az autót, amit az előbb, a sisak előtt biztosan nem volt ott... Szóval álcázta. Végigmértem a pasast, az esélyeimet latolgattam, mielőtt újra megszólaltam volna. Ahogy apám mondta annak idején: vagy húz, vagy szakít. – Kérem vissza a páncélomat. Mély levegőt vettem, a sisak hirtelen kényelmetlenül nehezedik a fejemre. Most kettő, vagy Yurival talán három élettel játszottam, nem csak a sajátommal. – Engedd el a kölyköt – kértem ezúttal jóval hangosabb, határozott hangon. Kicsit sem fogtam vissza magamat. Talán beválhat a békés út, talán nem, de elsőre mindenképp golyózápor nélkül kell megpróbálnom. – Valószínűleg leszarod, amit most mondani fogok, de ha Billy egy kicsit is fontos neked, eszedbe jut majd egy rémálom után, amiben szitává lőtték – kezdtem el most már egy kicsit kevésbé agresszív, „beszélgetős” hangnemben. – Fiatalabb voltam, mint a fiad, amikor apám a fejébe vette, hogy megtanít harcolni. Ő is katona volt. Én nem akartam, épp ezért szarul is ment minden, ott lázadtam ellene, ahol tudtam. De amikor meghalt, és a családom védelem nélkül maradt, lett célom, amiért össze kellett szedjem magam. Igen rövidre fogtam a dolgot – a pasas nem tűnt érzelgős típusnak, nem is akartam az élettörténetemmel traktálni, de talán lehet hatni rá. Ha nem, hát... majd megpróbálok a homlokára, a két szeme közé célozni, és imádkozom, hogy Billy megbocsájtson. Az a szemét nem tudja, hogy fegyver van nálam. – Ha szerinted a fiad alkalmas arra, hogy katona legyen... Akkor arra is alkalmasnak kell lennie, hogy eldöntse, miért és mikor akar harcba szállni. Ha erőszakkal lököd a hiénák közé, azelőtt meghal, hogy kettőt pisloghatnál, és nem lesz belőle semmi – tártam szét a karjaimat. Nem vettem le a szemem a fazonról, felkészültem arra, ha esetleg megunná a vakert, és úgy dönt, belém is golyót repít. – Ha egyszer szarrá vered otthon, meghal, és ugyanúgy nem lesz belőle semmi. Legyél egy kibaszott felnőtt férfi, és ne a fiadon keresztül próbáld meg beteljesíteni az elképzelt ideáidat, ha már apaként csődöt mondtál. A kezem izzadt, a pisztolyom szinte forrt a bőröm alatt. Ez a mocsadék nem érdemelte meg az esélyt, amit Billy kínálhat neki. Egy golyót érdemelt az agyába, semmi többet, de ezt nem az én tisztem volt eldönteni.
|
|
Ordo
Írónövendék
|
Post by Ordo on Dec 3, 2022 23:12:36 GMT 1
#s://media~discordapp~net/attachments/911344613728583730/993224529130303620/unknown~png Theodora Victoria Jäger – Pandora Valahol két ugrás között, az űrben vergődve...- Gyerünk már AC, indíts be a hajtóműveket! Marv azt üzente siessünk. - Próbálom, de a rendszerek semmire sem reagálnak. - Mégis miért? Ahg, már mindent kipróbáltam! Várjunk csak… Rájöttem! Elfelejtettem lekapcsolni a létfenntartó rendszereket, így nem jut elég energia a hajtóművekbe, ebben a kakiláda hajóban. Emlékeztess legközelebb, hogy mentőakcióra csak ép állapotó hajóval menjünk, ne azzal, amivel most harcoltunk végig egy háborút... Na azt mondja, hogy… Igen! Meg is vagyunk. Na most próbáld meg! - Nem tudom. Vészhelyzet van. Elkezdtem lebegni. - Hát akkor aktiváld a mágneses talpakat te nagyra nőtt csecsemő! Mindent én mondjak meg neked? - Igazad van... Megtörtént. Rendben, működnek a hajtóművek. - Huhúúú, érkezünk baby! Ez a beszéd AC, nem igaz? Na várjál, mindjárt odamegyek én is a pilótafülkébe, mielőtt halálra fagy a processzorom. - De, ez a beszéd. Azt hiszem. És várlak... Pilóta. ***** A férfi gyorsan fordult meg, amint meghallotta a „Hé, baromarcú” szöveged. Szemeiben égett a tűz, mintha még sosem szólították volna ilyen csúnya szavakkal őt. Legalábbis nem egy fiatal, szinte még kölyöknek számító lány. - Minek neveztél te kis… - kezdte volna, azonban rögtön a szavába is vágtál ahogy folytattad a mondanivalódat. Emiatt csak elhúzta a száját, és furcsa mód végig hallgatott. A végére azért összeszorult az ökle, de az indulatait egyelőre visszafogta. - Látod Billy, ez a kislány nagyobb pöcsöt növesztett magának, mint amit te valaha tudnál! – nézett rá a srácra, majd egyszerűen elengedte őt, aki a sérülései miatt egyből a földre hullott és ugyan nem erre figyeltél, de zokogva húzta össze magát a földön. – Ugyanakkor nem tudom, mégis hogyan kéne komolyan vegyek egy ilyen kis ribancot, aki még rendes sisakot sem tud csináltatni magának... – húzta gúnyos mosolyra a száját miközben megindult feléd – Mégis mi ez, egy cirkuszi ruha? Ettől kéne megijedjek? Te prédikálsz nekem a harcról, az apaságról és a férfiasságról, mikor tisztán látszik, hogy az apád egyetlen sikere az életben az volt, hogy talán dicsőséggel halt meg egy csatában? Te pedig minden bizonnyal kudarcot vallottál a családod védelme miatt, ha itt vagy… Szánalmas, akár csak a fiam! – nevetett fel, majd amíg sikeresen feldühített téged, egy szempillantás alatt rántotta elő a pisztolyát és húzta meg a ravaszt. Sajnálatos módon nem hazudtolta meg a kinézetét, olyan pontosan lőtt, amennyire azt ellehet várni egy veterántól. A lövedék fájdalmasan haladt át a bal válladon. Egyetlen szerencséd, hogy nem a szívedet találta el, az az volt, hogy reflex szerűen húzódtál vissza az autó mögé, és ez a pár tizedmásodperc elég volt arra, hogy megmentse az életed. Ha kimentél volna a nyílt terepre, most biztosan nem élnél már. Akárcsak Yuri… - Na ez, hogy tetszik? Egy igazi katona meg sem érzi a fájdalmat! Lássuk, az apád milyen embert is faragott belőled… - üvöltötte szintén gúnyosan, miközben tett pár lépést feléd. – Na, előbújsz végre? Vagy talán már meg is haltál? Örökké úgy sem bújkálhatsz ott… Gyere csak és mutasd meg, mit is tudsz! – adott le még pár lövést az autóra, szinte csak szórakozásból. A kocsi mögött jól láttad, hogy ebben a helyzetben teljesen magadra maradtál. A környéken élők mind bemenekültek a házaikba, és az ablakokból figyelték a valószínűleg mindennapos esetet. De aztán történt valami, amire tényleg nem számíthattál… Az égből jött a segítség. Egy hatalmas tűzgolyó csapódott a földbe, Billy apját egyenesen az autóra repítve, legalább egy köbméternyi földdel a nyakában. Mikor feleszmélsz a történtekből és kikukucskálsz meglesni, vajon meghalt e a seggarc, és hogy mégis mi a fene történt, a por és hamu füsttengerében csak egy vörösen izzó szempárt látsz, meg egy kísértetiesen Phantomra hasonlító… Titánt? - A saját súlycsoportoddal kezdj ki, ne a gyerekekkel! – üvöltötte egy robothang, majd egy sárga fémtest ugrott le a Titánról, rá az autóra, ami szépen be is horpadt alatta. Már nem mintha Billy apja alatt nem… - Mia… szar… - hebegte a férfi, mire a robot úgy behúzott neki, hogy a fejéből tényleg csak egy seggfej lett, úgy… „behorpadt” ez is. Ezután megfogta a nyakánál fogva és előre leküldte az autóról, pontosan hozzád, a te lábad alá. Ekkor nézett rád először a megmentőtök, és habár ilyen csak a legendákban van, de a robot kijelzőjén mintha emberi tekintetet láttál volna… - Végezz vele, vagy én fogok. És az nem lesz fájdalommentes... Megmondtam a múltkor Billynek is, kifogom csinálni, ha még egyszer beleszól az életébe. – harsogta erőteljesen, és bár úgy tűnt, teljes mértékben elszánt, kérdéses volt, ebbe Billy mennyire egyezett bele, ha már úgy utalt a srácra, mint aki ismerné őt, és az apját is. Ha nem a te tiszted eldönteni a férfi halálát, akkor vajon ezé az „emberé” lenne, aki itt áll most veled szemben?
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
|
Post by Pandora on Dec 4, 2022 15:08:08 GMT 1
#s://i~imgur~com/CubkFgy~jpg Őszintén örülök, hogy nem léptem ki az autó mögül, különben már halott lennék – azok után, hogy Yurit mellkason lőtte, nem volt meglepő fordulat, hogy rám is tüzet nyiott. És nekem mi maradt célpontul? Nyilván, amit ilyen helyzetből a legnehezebb célkeresztbe venni: a feje. Le kellett volna lőnöm, amíg lehetőségem volt rá. Éppen időben húzódtam vissza a kocsi mögé ahhoz, hogy ne érjen azonnal ugyanaz a sors, mint Yurit. Rég éreztem ezt a fajta égető fájdalmat, nagyon rég talált el úgy lövedék, hogy komoly sebet is ejtett. A golyó átfúrta a bal vállamat, én pedig kis híján hátraestem behatástól. A kocsi oldalának dőlve guggoltam le a földre. Visszafojtottam a nyögést, ami kikívánkozott belőlem, a fejemet az autónak vetettem, és arra figyeltem, hogy a légzésem egyenletes maradjon – nem engedhettem át magam az ösztönös reakcióknak. A bal kezembe vettem a pisztolyom, a jobbal a vállamat szorítottam le, és elkezdtem számolni, hány lövést tud leadni, mielőtt tárat kell cserélnie... 8-10 lövés környékén talán előbukkanhatok. Amikor életemben először találat ért, azt hittem, összeszarom magam a fájdalomtól és a meglepetéstől. Nem volt tartós, gyorsan enyhült, csak a pulzáló, égető érzés maradt utána. Az első összerakott páncélomat akartuk letesztelni Leonnal, és elég keménynek gondoltam magam ahhoz, hogy rajtam legyen, amikor kipróbáljuk. Túlságosan biztos voltam abban, hogy jól szereltem össze – Leon próbált lebeszélni, de makacs voltam. Fogalmazzunk úgy, hogy a páncél finomításra szorult, én pedig gazdagabb lettem egy lyukkal a jobb karomon. Nagyon ritkán sírtam el magam mások előtt, talán egy kezem is sok, hogy összeszámoljam. Az az a fajta luxus volt, amit nem engedhettem meg magamnak: gyengeség. De akkor elbőgtem magam Leon előtt... így aztán később, amikor az anyja kivakarta a karomból a golyót és összezárta a sebet, kibírtam fapofával, egy hang nélkül. Billy apja provokációval, gúnyolódással próbált rábírni arra, hogy meggondolatlanul cselekedjek. Most tényleg egyedül voltam, ez nem Billyék újabb cselszövése, amivel próbára tettek. Nem szabadott hagynom, hogy még jobban feldühítsen: az apámon való élcelődése és a családom pocskondiázása már csak hab volt a tortán ahhoz viszonyítva, amit Billyvel és Yurival tett. Már éppen rászántam magam, hogy kihajoljak a fedezékemből, amikor meghallottam a hangot. A levegő fütyülését, a monoton zúgást, amivel a súlyos test száguld a föld felé a levegőben. A nyakam ösztönösen behúztam, még kisebbre hajtogattam magam az autó mögött, a sisakomon lecsavartam a környezeti zajok érzékenységét, hogy ne süketüljek meg... de a becsapódás lökéshullámától ez nem mentett meg. A levegő füsttel, porral és hamuval volt telített, de amikor lassan kiemelkedtem a kocsi mögül, azonnal megértettem, mi is történt, és rendkívül hálás voltam érte, noha nem tudhattam, de éreztem, hogy az újonnan érkezők az én – a mi – oldalunkon állnak. A vizoromon először egy Titán rajzolódott ki. Pár pillanatig teljesen meg voltam róla győződve, hogy Phantomot látom, aminek a valószínűsége felülről súrolta a nullát... de a hasonlóság kísérteties volt. Belesajdult a szívem a gondolatba: ha a nagyfiú csak sejtette volna, mekkora szarban vagyok, otthon azonnal a segítségemre sietett volna. Ezután vettem észre a robotot, aki a titánról ugrott le. Nem is robot volt, hanem similacrum – látni véltem a kijelzőn az arcot, ami beszél, miközben péppé verte Billy apját. Nekem ennyi elég volt, hogy kicsit jobban kedveljem, mint egy átlag embert. A Pilóta, miután konkáv alakzattá öklözte azt a szarházit, a nyakánál fogva hajította le elém, és egyenesen rám nézett.
Végezz vele, vagy én fogok. Lenéztem a földön heverő söpredékre, és habozás nélkül emeltem magam elé a pisztolyt a bal kezemmel. A kezem enyhén reszketett, na, nem a rettegéstől: vállam rettenetesen fájt, a szabad kezemmel a sebre próbáltam nyomást gyakorolni, hogy mérsékeljem a vérzést... legalább ameddig a helyzetünk megoldódik. Pokoli érzés volt, de ez csak azt jelentette, hogy élek. Lehúztam a sisakom, és letettem magam mellé. Azt akartam, hogy a szemembe nézzen, hogy megjegyezze az arcomat. Előre hajoltam, hogy az arcom egy vonalban legyen Billy apjáéval, a pisztolyt végig rá szegeztem, a csöve végül a homlokához ért. A pasas feje úgy nézett ki, mint anyám 3 hétig érlelt májpástétomja, miután 2 napra kint felejtette a konyhapulton. Egy szóval: szarul. Nem tudtam sajnálni érte. – Az apám dicső halált halt, hogy én élhessek. De te... csak viccet csináltál magadból – hallgattam el egy pillanatra, és egyenesen a szemébe néztem, miközben felhúztam a pisztolyt, a kattanás hangja zene volt füleimnek. Látni akartam az arcán, ahogy realizálja, hogy meg fog dögleni. – Egy nagypöcsű kislány ölne meg... ha megérdemelnéd – jelentettem ki, és egy hirtelen mozdulattal elrántottam a pisztolyt a homlokától, majd közvetlenül a feje mellett belelőttem a földbe. Még az én fülem is csengett a hangtól, de nem érdekelt. Az adrenalin és a tömény düh hajtott. – Ki mertél állni állig páncélban ellenem. Igazi katona vagy, az IMC büszke lehet rád – mondtam gúnyosan, és hogy egy utolsót rúgjak a büszkeségébe, jó nagy levegőt vettem, és leköptem a férfit: egyenesen az arcára. – Ha legközelebb találkozunk, nem leszek védtelen. És nem fogok habozni, ha meg kell húznom a ravaszt, Hurensohn. Azzal ismét kiköptem, majd átléptem a teste felett, és még mindig a vállamat szorongatva felnéztem a megmentőnkre. Fogalmam sem volt, mit mondhatnék. – Nem érdekel, mit csinálsz vele. Öld meg, ha akarod... Nem fogok könnyeket hullajtani az elszalasztott lehetőség miatt – közöltem vele végül nyugodtan, és lassan megkerültem az autót. Nem túloztam, talán egy kicsit bántam volna, hogy nem kalapálhatom el rendes körülmények közt, de a szívem azért nem fog megszakadni emiatt. Nem fogok lealacsonyodni ennek a szarházinak a szintjére. – És köszönöm... mindkettőtöknek. – Felnéztem előbb a simulacrum pilótára, majd a titánjára. Más körülmények között talán rácsodálkoztam volna az előbbire, de most... a prioritás máshol volt. Ha jól sejtem, lesz időm később is csevegni vele... vagyis velük. Egyelőre nem szívesen fordítottam nekik hátat, de akartam, hogy tudják, személyekként gondolok mindkettejükre. – Éppen időben érkeztetek. Élesen beszívtam a levegőt, és behunytam a szememet néhány pillanatra. Az égő érzés a vállamban az egész mellkasomra kisugárzott. Megint hallottam a fülemben Leon hangját: ha veszélyben vagy, fuss. – Rá... ránézek Yurira, aztán Billyre – mondtam ezt a pilótának címezve, miközben lassan megkerültem az autót, vagyis... ami maradt belőle. – Ha végeztél a szeméttel, kérlek, segíts bevinni őket. Billyt talán elbírnám, de így... – emeltem fel a kezem a vérző sebről a vállamon, és egy féloldalas mosolyt erőltettem magamra, mielőtt elindultam, hogy megnézzem, élnek-e még újdonsült barátaim.
|
|
Ordo
Írónövendék
|
Post by Ordo on Dec 4, 2022 19:01:19 GMT 1
#s://media~discordapp~net/attachments/911344613728583730/993224529130303620/unknown~png Theodora Victoria Jäger – Pandora A Simulacra türelmesen nézi végig, ahogy beváltod a bosszút a férfin. Szerencsétlen tekintete egyáltalán nem olyan, mintha felfogná mit mondasz neki, vagy éppen vele mi is történt az előbb. Csak bámul maga elé, bár nem sokat lát, hisz mindkét szeme teljesen véresre van már verve. A megmentőd talán többre számít bosszú gyanánt, mivel amikor befejezed és felajánlod neki Billy apjának kivégzését, hallod, ahogy a gépies hang egy sóhajtást imitál felőle. Rögtön ezután lepattan a kocsiról és a férfi felé lépked, majd előrántja a pisztolyát és egy egyszerű mozdulattal meghúzza a ravaszt: mindkét térdét ellövi, valószínűleg örökké kerekesszékbe juttatva a férfit. Ezután egy kegyes mozdulattal a kését repíti a kézfejébe, „lenyakazva” két ujját is. Mikor megköszönöd az életmentést, és megbízod a szemét eltakarításával, csak biccent egyet és megpörgeti a kést a kezében, amit éppen most vett ki a földből. - Ez a dolgunk, nem igaz nagyfiú? – néz AC-re, aki nagyot bólintva helyesel – És hamarosan neked is ez lesz… - jegyzi meg sejtelmesen, majd felegyenesedik a földről, és mielőtt befejezné a férfin a tortúrát, feléd lép egy kettőt és kinyújtja a karját. - Sam vagyok, Egy Jóakaró. Te pedig Theodora. – jelenti ki egyszerűen – Én gyűjtöttem rólad az adatokat A Jóakarónak. Hamarosan megkezdjük a kiképzésed, de előtte most pihenhetsz egyet. Bízd rám mindkettőjüket, – biccent Yuri és Billy felé egyaránt – te inkább lásd el magad. Ha segítség kell vagy nem találsz valamit, Marv bent lesz és útbaigazít. – mondja kedvesen, már ha van ilyen hangja egy Simulacrának. – És köszönöm, hogy megmentetted Billyt. – szól még utánad, ha már elindultál volna – Sokat jelent számomra… Nem lett volna nagy dolog visszahozni őt ide az apjától, de nem akartam ennek is kitenni őt. Így is eleget szenvedett már… - zárja rövidre és végül hagyja, hogy elballagj. Menet közben a ház felé még ép látod, ha hátrapillantasz, ahogy Sam meghúzná a ravaszt, de az odabicegő Billy még épp időben rántja ki a kezéből és kezdi el ütlegelni a fémtestet. Miért tetted ezt?! - Kiáltja. Belülről a ház meghazudtolta az idetartozását, ugyanis fejlettségben még a ti házatokat is elérte. Szép rendezett nappali és konyha, étkező a nappaliból nyílva, és egy kis csigalépcső fel az emeletre, ahol valószínűleg a szobák voltak. - Üdvözlöm! Én Marv vagyok, a ház gondnoka és vészhelyzet esetén a barátaim testőre! – totyogott eléd a robot integetve, amint befejezted a körülnézést.
(OOC: Marv nem ez a típus és nem is kék, de pontosan így integetne ő is.) – Kérem, figyeljen a rendre és tisztaságra itt tartózkodása alatt, és nem lesz baj! Illetve, ha máskor is ilyen véresen toppan be, legyen szíves jelezze nekem, és elsősegély csomagokkal fogadom. Nem szeretem, ha véres lesz a szőnyeg. – jelentette ki a maga módján túlságosan kedvesen és nyugodtan. – Ahogy látom, egy 9mm-eres töltény találta el, de valószínűleg sikeresen távozott a testéből. Segítsek ellátni a sebesülését? Vagy hagyjam magára? Esetleg legyek segítségére másban? Csak szóljon és már csinálom is! - nézett rád nagy, csillogó kijelzőjével.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Dec 5, 2022 11:03:02 GMT 1
#s://i~pinimg~com/736x/91/f6/2e/91f62ea9e1b754e674f796ddcebf7280~jpg Kicsit csalódottan dőlök hátra. Bár annak örülök, hogy még mindig nem akkora baj, hogy mi mindent csinálunk édesanyámmal, bíztam benne, hogy a főnök legalább valamit tud. De nem... Szóval most már komolyabban kezdek aggódni, pláne mikor említi, hogy többen is eltűntek. A hirtelen témaváltása először meglep és mérges leszek, hogy ez miért olyan fontos, de aztán realizálom, hogy valószínűleg ott akarja folytatni, szóval csak bólintok. - Persze, ott leszek. Nem hagynám ki Enzo előadását! - mondom mosolyogva, ahogy jelzem, hogy értem az utalást. Végül felállok és vissza is térek a munkához. Az eleje nehéz, mert a beszélgetés a lehetőségek mennek a fejemben, de szerencsére Enzo megint itt van, hogy visszarántson. - Hahó, Halsted, itt vagy?! - csettintget nekem. Látom, hogy ideges. - Hahó, Enzo, látom, hogy full stresszelsz a mai előadáson... - csettintgetek vissza. - Mi? Nem, hagyjál már az idiótaságaiddal... - morran rám, de látom, hogy kicsit zavarba jött attól, hogy észrevettem. - Hééé, nyugesz van. Jó leszel. Mindig jó vagy - forgatom a szememet, ahogy megcsapkodom a hátát. Ezek után könnyebb már a munkára figyelnem, visszarázódom és ismét nem veszem észre, hogy megy az idő. Kajálni is elfelejtenék, ha Nila nem szólt volna be, hogy egyre véznább vagyok. Hát, neki is van egy modora, de nem veszem fel. Nem gondolom, hogy bárkire is tartozik az, amit beszéltem, szóval tényleg csak dolgozom ma. Cserébe délután végre találkozhatok Maeve-vel. Ő már ott van, mire én odaérek, s egyáltalán nem meglepő módon már ki is kérte a kedvenc málnás-csokis extra erős kávémat. - Hé, most az én köröm lett volna! – köszöntöm a lányt, mire ő csak felnéz a tabletéből és megrántja a vállát, majd féloldalasan, lazán elmosolyodik. - Akkor hamarabb kell ideérned… - válaszolja, mire megöleljük egymást. – Na, mizu? Milyen volt a meló? - Heh, elment. Nem volt túl izgalmas, haladgatunk a dolgokkal, de ennyi… Este lesz Enzo-nak valami előadása, mert sikerült valamit elérnie. Kíváncsi vagyok, őszinte leszek. Meg lehet, sikerül is beszélnem vele – veszem halkabbra a hangom, majd kezemmel mutatok egy jelet, amiből ő érti, hogy a főnökre gondolok. - Király! Bár sosem fogom megérteni, hogy neked miért izgalmas egész nap egy fehér teremben ülni és gondolkodni, de mindegy… Komolyan mondom, mint egy elmebetegek háza – forgatja a szemeit, mire csak felnevetek. - Ki tudja? Lehet, az vagyok – nevetek továbbra is, majd jó nagyot kortyolok. – Na, és veled? - Ehh… Próbálkozom. Mivel nincs annyira fix munkahelyem, így kicsit nehéz számolni a dolgokkal, de igyekszem. - Hééé, tudod, hogy ránk mindig számíthatsz, ha arról van szó… - mondom neki. - Ja, vágom, persze… De azért annyira nem szeretnék a barátaimtól kuncsorogni és náluk csövezni… - ingatja a fejét. – Mindegy, megoldom – legyint, amivel lezártnak tekinti a témát, majd bele is vág a lényegbe. Figyelmesen hallgatom, amit mond, nem szakítom félbe egyszer sem. Látom rajta, hogy nem elégedett azzal, hogy csak ennyit talált, de megnyugtatom, hogy ez több, mint amiben reménykedtem. - Francba… Tudtam, hogy valami nagy gáz lehet… - aggodalmaskodom azonnal. – Fogalmam sincs, hogy tudnám elérni édesanyámat. Remélem, este kapok valami választ… - forgatom idegesen a szememet. - Nyugesz… Ha valaki ki fog találni valamit, akkor az te leszel… - nyugtat Maeve. – Mindenesetre én ennyit tudtam meg. Amúgy valamikor kéne egy nagy találkozó a többiekkel már, arra gondoltam… - mondja, de ekkor megszólal a telefonja és felveszi. – Na, bocs, csak a főnök volt, a holnapi melóval kapcsolatban. Ezek után még egészen addig beszélgetünk, amíg el nem kell indulnom visszafelé. Egészen a gondolataimba vagyok merülve, így észre sem veszem, hogy sokkal hamarabb beérek, mint nappal. Betámolygok az előadóterembe, ahol csodák csodájára Richard mellé kerülök. Miközben Enzo belekezd a bizonyításába, miután bemutatta azt, mire jutott, Richard beszélni kezd. Miközben beszél, én követem, amiről Enzo beszél, számolom fejben, amit mond. - Aha… Örülök, hogy megkérdezett, mert már én is azon gondolkodtam, hogy az egyetlen esély arra, hogy megtudjuk, mi van, ha odamegyünk… Én benne vagyok és biztos vagyok, hogy a barátaim is. Egy kitételem van: Enzo-t is vinni akarom – bökök a fiú felé. – Ő már járt ott és ha már hárman vannak, akik tudják, mi merre van, akkor akár szét is tudunk válni, biztosak lehetünk abban, hogy mindig lesz valaki, aki tudja, merre kell menni, ismeri a helyet… - mondom, de közben összeráncolom a homlokom. – Arról nem is beszélve… - folytatnám, de ekkor megértem, mit nem értettem. – Bocsánat! – emelem fel a hangom, hogy mindenki hallja. Gondolom, mindenki felém néz, de nem zavartatom magam. – Amit a kollegám mond az eddig rendben is lenne, de ez itt így nem igaz… - mondom, majd mivel marhára nem tudom megmutatni, ezért felsietek mellé középre. Látom rajta, hogy baromi mérges és majdnem szétrobban a méregtől, hogy belerondítok a dologba, de akkor sem igaz, amit mond. Majd szépen belátja. - Az odáig rendben van, amit eddig elmondtál, de itt ez – mutatok az utolsó képleteire. – Nem igaz. - És miért? – teszi csípőre a kezét a srác mérgesen. - Mert könnyű magnak kezelted, pedig nehéz mag. Nem olyan rég lett bebizonyítva, hogy ez nehéz magnak számít, szóval nem fúzionálni fog, hanem hasadni. Na, tudjuk azt, hogy ahhoz, hogy A tömegszámú és Z rendszámú atommag elbomoljon két A/2 tömegszámú és Z/2 rendszámú fragmensre… - mondom, majd a ronda írásommal pillanatokon belül felrajzolom ezt. - Ez akkor teljesül, ha… - folytatom az írást. (OOC: alsó része a képnek) - De akkor is ki kellett volna jönnie, ha a magdeformációkat nézed… - kezdem el megint. – Ugye magdeformációs alaptéziseket tudjuk, szóval abból következik, hogy a deformáció először energiaigényes, utána a kritikus érték fölött energiát szabadít fel. Ez itt látszik – utalok vissza Enzo egyik táblázatára, ahol látszik, hogy pont ez történik. – Ebből is látszik, hogy ez hasadás, nem fúzió. Mindenesetre akkor ez azt jelenti, hogy… - kezdem, de a srác fejezi be, aki közben elengedte azt, hogy mérges, mert jobban érdekli, hogy mi jön ki belőle, így velem együtt gondolkodik. - … Hogy ha ez a hasadási energia, márpedig ez az, akkor ez az energia jóval kisebb, mint egy gömbszimmetrikus mag hasadásakor a Coulomb gát leküzdéséhez szükséges energia, azaz… - folytatná, de izgalmamban én fejezem be. Most nem bánja. - … Azaz ebből kijön, hogy nehéz magokkal érdemesebb dolgoznunk, mert kevesebb energiát igényelnek, nagyobb a haszon! – mondom, majd lepacsizok Enzo-val. Bár még látom rajta, hogy továbbra is nagyon pipa rám, amiért elvettem a show-ját, neki is jobban számít, hogy haladt a tudomány előre, mint hogy most kinek nagyobb a tekintélye.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
|
Post by Pandora on Dec 5, 2022 23:46:23 GMT 1
#s://i~imgur~com/CubkFgy~jpg – Sam – biccentettem egyet üdvözlés gyanánt, amikor a simulacrum bemutatkozott. Fura, milyen hétköznapi neve van, de ettől valahogy emberibb. Látványosan megborzongtam, mikor a teljes keresztnevemen szólított. – Csak Theo – javítottam ki szinte automatikusan a „férfit”, miközben megragadtam a felém nyújtott kart, és kezet ráztam Sammel. Meglehetősen... érdekes élmény egy olyan robottal kezet fogni, aki valaha ember volt, abszurdumnak tűnt. Felvontam a szemöldököm, ahogy beismerte, hogy ő figyelt meg engem odahaza... Azonnal arra jutottam, hogy A Jóakaró sejthette, hogy egy idegen arcra a városban hamarabb felfigyelek, mint egy újabb robotra. – Kicsit túlzás védelemnek nevezni, amit műveltem – mosolyodtam el kissé keserűen, és megszorítottam kicsit a vállamat. A karomon lefolyó vér a földre csepegett, de úgy tettem, mintha nem vettem volna észre. – Itt maradtok? – kérdeztem, mielőtt elindultam volna befelé. Eszemben sem volt titkolni, hogy Sam mellett a titánra is kíváncsi vagyok: a simulacra bizonyára tudta, mire irányul a kérdés. – Sosem találkoztam hozzád hasonlóval, de szeretném majd megismerni a partneredet is – tettem hozzá, miközben AC felé intettem az állammal.
– Hát, akkor csak Theo. Vettem. – mosolyodna el, ha tudna ilyet, de mivel nem tud, egyedül a hanglejtéséből következtethetsz erre. A karodon lecsöpögő vért figyelemmel tekinti végig, majd, amikor megemlíted AC– t, újra felnéz rád. – Értem én, a nagy robot jobban érdekel, mint a kicsi, tiszta sor. Végül is hiába mondják, mindig a méret a lényeg... Mindegy, lesz rá alkalmad. Bár nem egy kezesbárány, de azért, ha szépen megkéred talán megengedi, hogy beszállj mellé. Ugye AC? – néz a Titánjára, mire az csak megrázza magát – Vagy nem. – vonja meg a vállát, majd Billy felé tekint megint – A lényeg egyébként, hogy Billy jól van. Nagyjából. Félig. Inkább félig... Innentől majd védem én őt, ha kell, de a tiéd is megtette, ne aggódj. És igen, itt maradunk. – sóhajtott egy nagyot – Ha akarnánk se tudnánk menni, mivel a hajó, amivel jöttünk, a levegőben felrobbant. – teszi maga elé a karját, amin még mindig látni a kormosodást.
– Ha te figyeltél meg engem, akkor tudod, hogy nem a nagydarabok a zsánereim – kacsintottam Samre a megjegyzése után, és egy kissé reszketegen felnevettem. A rázkódástól a lüktetés a vállamban felerősödött. Mégis miért mondtam ezt, jesszusom... A stressz, csak ez lehet az oka. Meg az alacsony vércukor. És testemben keringő vér csökkenő térfogata. A nagyfiú felé fordultam, és érdeklődve figyeltem a reakcióját... Alig 5, vagyis lassacskán 6 napja, hogy eljöttem otthonról, de a honvágy most szédületes sebességgel tört rám. Hirtelen az övemhez kaptam, mikor eszembe jutott a kulcstartó, amit Arthurtól kaptam, és megkönnyebbülten szorítottam rá a kis titánfigurára. Őrületes volt a kényszer, hogy rákérdezzek, ott volt–e a Cibuson, amikor eljöttem, hogy a szeretteim hazaértek– e épségben, és érte–e őket mostanában támadás... De visszafogtam magamat, így is jóval többet tudott rólam, mint amit kényelmesnek éreztem. – Tiszteletben tartom, ha nem szeretnéd, nagyfiú – intéztem a szavaimat most AC felé, és halványan el is mosolyodtam. Jól tudtam, milyen szeszélyesek tudnak lenni: hiába ismerte Phantom Leont épp olyan jól, mint én, nem volt boldog tőle, hogy amíg távol vagyok, vele kellett beérnie. – Azt hiszem, jobb lesz, ha most bemegyek... sajnos az én karom nem csak kormos – ismertem be kelletlenül. Minden másodperccel, amit idekint töltöttem, a drága időt húztam, amit Sam Billyre és Yurira fordíthatott volna. – Később – intettem egy aprót ennek a bámulatos párosnak, mielőtt tényleg úgy döntöttem volna, hogy beveszem magam a házba. Pár lépés után minden késztetés és a mögöttem zajló "veszekedés" ellenére sem néztem hátra, hisz tudtam, mi zajlott. Billy, mindennek ellenére, újabb esélyt adott az apjának.
Sam nevetése igen furcsán csengett, hisz amilyen őszinte volt, annyira furcsa is, ahogy a gép legenerálta a hangokat. Végül aztán újdonsült barátod és AC is elköszönt tőled ahogy elindultál befelé.
A sisakomat a mellkasomhoz öleltem, és próbáltam még mindig nyomást gyakorolni a sebemre, kisebb– nagyobb sikerrel. A házba belépve a rend és a tisztaság nagyon meglepett. Csak néhány lépést tettem befelé, hogy ne az ajtóban ácsorogjak, mint egy világtalan idióta, aki most előszőr tapasztalta meg, mi az a rend, de ennyi elég is volt, hogy a gondnok, akit Sam Marvnak becézett, megjelenjen előttem. Türelmesen hallgattam végig a mondandóját – a maga módján egészen bájos volt, ahogy köszöntött. – 'Ello, Marv. Szólíts Theónak – mutatkoztam be, csak azért nem nyújtottam a kezem, mert a sisakom és a karom dajkálása teljesen lefoglalta mindkettőt. Nehezemre esett elismerni, de a sebkezelés nem volt az erősségem. Amíg csak néhány öltést kellett betenni, megoldottam, de az ilyesmit eleinte Leon, később pedig Arthur intézte, amint megtanult sebet varrni. Lenéztem a vállamra, a kabátomon tátongó, ázott, feketésvörös lyukra, és kelletlenül biccentettem. Még szerencse, hogy a bőrdzsekim a táskámban van. – Megköszönném, ha segítenél ellátni. Utána... szeretnék egyedül lenni egy kicsit, ha lehetséges.
– Természetesen, Theo, ha végeztünk, meg is mutatom a szobáját – válaszolta boldogan a kis robot, és rögtön be is kísért a fürdőbe. Már odafelé menet feltűnt, hogy valami nincs rendben a melltartód pántjával, de ekkor még nem sok vizet kerítettél neki. Azonban amikor Marv segített levenni a pólód, a tükörből jól láttad, hogy Billy apja mennyire tökéletesen lőtte el a fehérnemű pántját. – Nos akkor, lássunk neki. – jelentette ki Marv, és elkezdte kivenni a szekrényekből a megfelelő felszereléseket, miközben egy dalt kezdett el dúdolgatni. Gyorsan dolgozott és rendkívül figyelmesen. Még egy gyorsan ható érzéstelenítő gélt is a karodra kent, aminek hála semmit sem éreztél az egész műveletből. Körülbelül húsz perc alatt végzett is, már pakolgatta vissza a dolgokat, te pedig éppen vetted vissza a pólódat – vagy melltartódat, ha attól is megszabadultál, ha már csak félig tartotta, amit tartani kellett –, amikor Sam Billyt kísérte be a fürdőbe. – Gyere Billy, mindjárt vissza is rakjuk az orrod... – nyugtatta Sam a srácot, miközben az ajtót tartotta neki. Még csak fel sem tűnt neki, hogy foglalt a fürdő. Ellenben Billyvel, akinek azonnal szemet szúrt... Az, ami ekkoriban a leginkább foglalkoztatja a kamaszokat. Törött és zsebkendőkkel kitömött orrával igen vicces fejet vágott, ahogy megbámult téged. – Ba... Baszki. – nyögte ki alig hallhatóan, amire Sam is felnézett végre. – Ohh a picsába, bocsi! – sikította, és gyorsan kitessékelte Billyt, miközben ő végig a földet bámulta, és végül maga mögött becsukta az ajtót.
Ahogy Marv a fürdőbe vezet, éreztem, hogy valami más sincs rendben a vállamnál, de nem tudtam hová tenni a dolgot. A fürdőben kihámoztam magamat a kabátomból, kis segítséggel a blúzomból is kibújtam. Később mindkettőt az ölembe terítettem. Legnagyobb meglepetésemre morogva vettem tudomásul, hogy a fehérneműm is kuka – de legalább éltem, és ez az elsődleges. Amíg Marv a szekrényből pakolt elő, én leültem a wc fedelére, és leügyeskedtem magamról a melltartót, nem kifejezetten zavartattam magam a robot miatt. A dallamot, amit dúdolt, nem ismertem, de az ujjaimmal doboltam a ritmusát a karomon, és leunytam a szememet. A hűvös gél után már– már azt sem éreztem, hogy van karom, de valahogy nem bántam. Marv elképesztően gyorsan és szépen dolgozott, egyetlen ember, akinek megengedtem, hogy összefoltozzon, sem közelítette még meg a precizitását, bár ahogy a tükörből elnéztem, így is meg fog maradni a nyoma. – Köszönöm – fordultam a robot felé, és hálásan elmosolyodtam. Nem vacakoltam a szakadt melltartó visszavételével – kicsit később úgyis lefürdök –, így éppen a blúzomat hajtottam szét az ölemben, amikor az ajtó kinyílt. Szó szerint lefagytam, ahogy Sam és Billy belépett az ajtón – a blúz is úgy csusszant ki a kezemből, mintha nem is szorítottam volna, és a fürdő padlóján landolt. Billy szeme majd kiesett a helyéről, amin más esetben lehet, hogy röhögtem volna, mert a srác iszonyatosan szánnivalóan festett, most viszont kevésbé találtam viccesnek. – Kifelé! – csattantam fel olyan hangerővel, ami az apró helyiségben majdnem bombarobbanásként hatott, miközben magam elé kaptam a karjaimat. Amint a páros kihátrált a fürdőből, felkaptam a felsőm a földről, és gyorsan magamra kaptam. Vágyakozva fordultam a zuhanykabin/fürdőkád felé, de sejtettem, hogy erre később lesz időm, és ha a kölyök orrából nem kezdett el megint dőlni a vér a kis "izgalomtól", akkor épp itt az ideje, hogy Marvék rendbe szedjék a búráját... Mélyet sóhajtottam, és a kabátomat meg a melltartómat felkarolva kicsattogtam a fürdőszobából. Ha Sam és Billy a közelben voltak, biztos, ami biztos, egy olyan veszedelmes pillantással ajándékoztam meg őket, hogy eszükbe se jusson megjegyzést tenni vagy poénkodni.
– Semmiség! – válaszolta vidáman Marv – Kérem holnap és holnapután jöjjön vissza, hogy ellenőrizni tudjam a munkámat. Illetve, hogy ha nagyon fáj, tudjak adni fájdalomcsillapítókat. Ezenkívül egyéb teendői nem lesznek, kivéve, hogy minden egyes nap pihenjen a hét hátralévő részében. Amennyiben ezt megszegi, erőszakot fogok alkalmazni az ágyban tartására. – néz rád nagy komolyan, majd legyint egyet a levegőben – Ha. Ha. Ha. Csak vicceltem! Ugye milyen jó a humorom? Mások is mindig azt dicsérik. – totyogott arrébb, pont, amikor benyitott a két tökkelütött. Aztán amilyen gyorsan jöttek olyan gyorsan is menekültek el a kiabálásod után. Marv egész végig csendben figyelte a történteket, majd amint kimentek, végig nézett rajtad, majd magán is. – Nekem miért nem kell ruhát hordjak? Most meztelennek érzem magam... Kölcsönkérhetném a kabátját amíg kiballagok a fürdőből? Nem akarom, hogy engem is így megbámuljanak. Még a végén zavarba jönnek ettől a tökéletes fém váztól. – mondta aggódóan. A két srác a fürdő bejárata mellett álltak nekidőlve a falnak. Nyilván semmi másról sem beszéltek, mint a történtekről. Sam próbálta azért nyugtatgatni Billyt, de ez aligha jött be. – Sosem gondoltam volna, hogy miután a melltartóját is láttam, utána a melleit is fogom! Ez az egész rakás szar napom fénypontja! – vigyorgott amennyire tudott törött orr– ral, aztán ahogy szúrós tekintettel elhaladtál mellette, kicsit lenyugodott. – Jajj, te kölyök, mikor lesz már barátnőd? – kérdezte tréfásan Sam, akit a történtek kevésbé hoztak izgalomba, mint fiatalabb társad, majd megborzolta a srác haját és most már véglegesen bekísérte a srácot a fürdőbe.
– Tudod mit, Marv? – fordultam a kis robot felé az abszolút komoly és teljesen indokolt kérdése után, és a kezemben lévő kabátra pillantottam. Nekem két égett– szakadt lyukkal a vállán aligha lesz már jó bármire is. – A tiéd lehet, ha ruhát szeretnél hordani – nyújtottam oda neki a kabátot, de menet közben meggondoltam magam, és inkább rögtön a "vállára" terítettem. – Jól áll a piros – jegyeztem meg, mielőtt kiléptünk volna a fürdőből. Legszívesebben nyakom vágtam volna a kölyköt a megjegyzése miatt, de nem tettem... Kapott ma eleget az apjától. Ha ez neki örömet okozott, hát legyen. Attól még mindig egy női kezeslábasban ácsorog, ezen pedig nekem támadt vigyoroghatnékom. Amint magamra maradtam Marvval, körbepillantottam. Másra sem vágytam most, mint arra, amire Marv is utasított a poénjával: csak feküdni és szunyálni egy hatalmasat. Megpillantottam a kistáskámat és a sisakokat, és rögtön magamhoz is vettem őket. Amíg a fiúk végeznek, addig én talán tudok pár szót váltani az otthoniakkal, elmondani, hogy "épségben" megérkeztem. – Szeretnék egy kicsit egyedül lenni – ismételtem meg korábbi kérésemet Marvnak, remélve, hogy beváltja az ígéretét, és megmutatja a szobámat.
– Köszönöm! Ön eddig a kedvenc vendégem! – mondta boldogan Marv, miközben örömében ugrándozni kezdett és tapsikolni. Ezután kiment a fürdőből és megindult a lépcső felé. Útközben láthattad, hogy a kanapén Yuri feküdt és éppen a Harmony vs Gridiron örök futball rangadót nézte, kezében egy feles pohárral. Láthatóan semmi maradandó baja nem esett. "Sukaaaa, menjél már hát nem igaz! Passzold már be! Ezt nem hiszem el és kirúgja szögletre! Hülye túlfizetett barmok!" – ordítozta.
– Jó látni, hogy egyben vagy, elvtárs – intettem Yurinak, ahogy elhaladtunk mellette. Nem sok figyelmet szenteltem annak, mit néz, én magam sosem igazán voltam sportrajongó. A focit különösen nem értettem, de ezt inkább nem hangoztattam. Arthur és Leon imádták, és néha még anya is el-elnézte velük – én ilyenkor általában jótékonyan eltűntem a garázsban, és hasznossá tettem magam Phantom társaságában.
Fent az emeleten 3 szoba volt, plusz egy kisebb raktárféleség, amiben egy kész arzenál volt amennyire beláttál oda. – Az emeleten szoktunk pihenni. Az a szoba Yurié – mutatott az egyikre –, az Billyé, ez pedig az enyém. Itt töltöm magam, amikor szükséges. Ön Yuri szobáját kapja meg ideiglenesen. Nagy nehezen belement abba, Billy folytonos kérésére, hogy ő aludjon lent a kanapén a nappaliban – magyarázta, majd bevezetett Yuri szobájába. Belülről teljesen olyan volt, mint egy őrült oroszé, de meglepően tiszta és szépen berendezett. Valószínűleg Marv ezt is rendben tartotta, ha akarta Yuri, ha nem. – A sporttáskáját az ágy mellett találja. A Billy szerint csak "kicsit fogykos macskának" becézett plüsst az ágya közepén leli – mutatott rá a macsekra, mely gülü szemeivel kémlelt téged. Ezután Marv betartva ígéretét kiballagott a szobából és maga mögött becsukta az ajtót.
– Szóval Yurit túrtátok ki a szobájából a kedvemért – jegyeztem meg félhangosan, ahogy beléptem a szobába. Gondoltam rá, hogy szólok Marvnak, hogy nekem igazán megfelelt volna egy kanapé vagy a padló is. Odahaza sokszor aludtam a földön az öcsém szobájában, amíg kicsi volt, attól mindig megnyugodott. Később pedig – a veszekedések elől menekülvén – néha hol Leon kanapéján húztam meg magam, hol a garázs padlóján aludtam. Phantom ilyenkor egész éjjel aktív volt, úgy vigyázott rám, mintha legalábbis bárki bármikor ránk törhetné az ajtót... És a puszta működésével járó hő is egész jól befűtötte a helyiséget. Az ágyon csakugyan ott hevert a kis plüssöm, a földön pedig a sporttáskám... széttúrva. Megvártam, hogy Marv magamra hagyjon, és csak aztán engedtem át magam a magány édes érzésének... Bár megfordult a fejemben, hogy magamra zárom az ajtót, végül csak a függönyöket húztam be az ablakon. Felsóhajtottam, és letettem mellé a sisakot és a hátitáskámat is, majd lehuppantam az ágy szélére, és elterültem rajta. Jól esett lefeküdni, érezni, hogy minden izmom ellazul – most hatalmasodott el rajtam igazán a fáradtság, mégsem tudtam elaludni. Túl sok új ember volt körülöttem, túl sok dolog történt ma, ami újra és újra lepergett a szemeim előtt. A kezembe vettem a gnóm plüsscicát, és farkasszemet néztem vele. Egy darabka az otthonomból. Amikor összepakoltam, nem gondolkoztam azon, mit hozzak magammal, meddig maradok... Idővel úgyis visszatérek, ha másért nem, hát azért, hogy összeszedjem Arthurt, Leont és Phantomot... és talán anyámat, ha nem bal lábbal kelek majd fel aznap. Otthonról jut eszembe... fel kellene hívnom őket, valószínűleg már tűkön ülve várják, hogy visszajelezzek az érkezésemről. Talán, ha eljutok odáig, hogy megfürödhessek és rendbe szedjem magam, felhívom őket. Kihalásztam a telefonom a kistáskámból, és a következőt pötyögtem bele: Megérkeztem, megtaláltam a kontaktot is. Kicsit később felhívlak titeket. xoxo, T Pár másodpercig bámultam a képernyőt, mielőtt megérintettem volna az enter gombot – a telefon egy pittyenéssel jelezte, hogy elküldte az üzenetet. Magam mellé dobtam az ágyra, az oldalamra fordultam – a jobbra, hisz a bal vállam nemsoká megint fájni fog – és lehunyt szemekkel heverésztem tovább... Ha aludni nem is tudok, legalább egy picit pihentetem az elmémet, amíg lehetséges.
|
|
Ordo
Írónövendék
|
Post by Ordo on Dec 6, 2022 21:52:45 GMT 1
#s://media~discordapp~net/attachments/911344613728583730/993224529130303620/unknown~png #s://media~discordapp~net/attachments/911344613728583730/1049784836556062861/491c334350ebf348218a4347c62513c3~png Zana Halsted – Bratti Miről nem is beszélve…? – kérdezné Richard, de te ezt már nem hallhatod hisz mész ellopni a showt Enzotól. A közönség meglepődve tapsol, mintha egy színházi előadáson lennének, pedig csak a tudomány újabb előre lépésének örülnek ennyire. - Szép volt! – kiabálja be Richard is miközben feláll tapsolni, majd lecsitítja a közönséget és megvárja míg az emberek felteszik a kérdéseiket Enzonak, illetve neked, mivel innentől már téged is a „színpadon” tartanak. Az előadás befejeztével aztán Richard megkörnyékez téged és Enzot is, bár előtte türelmesen kivárja, ha valamelyik kolléga személyesen szeretne veletek beszélgetni. - Nagyszerű bemutató volt Santini! Gratulálok! – ráz kezet a társaddal – Egyúttal pedig szeretném beszervezni valamibe… Zana külön kérése volt, hogy ön is velünk tartson... – néz rád egy pillanatra, majd elmeséli mindazt neki is, amit neked. - Szóval… Mindezek után is csatlakozna hozzánk? Zana szerint ön is járt már ott, így tényleg nagy segítség lenne a részünkre. Ha szeretné, Nila Hawkey is velünk tarthat… – Fejezi be a mondandóját, és miután a döntés megszületett, lassan mindannyian elindultuk hazafelé. Így is igen késő van. Mikor hazaérsz, először Lauridion támad le téged és követeli a szeretgetést mely a mai napon teljesen elmaradt. Ezután a család többi tagja is fogad és mindenki beszámol a mai nap történéseiről. Nem sok érdekes dolog történt velük, legalábbis a tiédhez mérve biztos nem. Ezután a lefekvéshez készülődve Maeve üzenete fogad téged a telefonodon, amiben jelzi számodra, hogy holnap délután, meló után közös nagytalálkozó lesz a srácokkal és Yara-val. Hát, akkor itt az idő beszervezni őket. Másnap minden úgy indul ahogy tegnap, semmi érdemleges nem történik. A munkában is minden a legnagyobb rendben zajlik, na de a délután, az már kezd érdekessé válni. Ugyanabban a bárban gyülekeztek a barátaiddal, mint ahol Maeve-al is találkoztál, azonban mikor odaérsz még csak Jaxon van ott és… Egy új arc? - Oh, szóval ő lenne Zana? – néz rád vigyorogva a srác a pulttól elfordulva, amint észrevesznek téged, majd a srác feléd nyújtja a kezét és kicsit meg is hajol – Hali, a nevem Davis, Jaxon új haverja! Amikor azt írta a csoportotokba, hogy hoz egy meglepetést, hát az én volnék! Ohh, de udvariatlan vagyok, esetleg meghívhatlak egy italra? Jaxonnal mi már jóópár sört megittunk - neveti el magát, miközben Jaxon habos szakállal vigyorogja el magát és végül megy oda hozzád rendesen köszönteni.
|
|
Ordo
Írónövendék
|
Post by Ordo on Dec 6, 2022 22:04:11 GMT 1
#s://media~discordapp~net/attachments/911344613728583730/993224529130303620/unknown~png Theodora Victoria Jäger – Pandora - Theo… Theoo… THEOOO! – ébresztett fel Sam, mert akármennyire sem akartál elaludni, mégis sikerült. – Kész a vacsora. Na mi van, ennyire kifárasztott egy nap? Mi lesz, ha sikeresen bekerülsz közénk? Nem lesz korai nyugdíjazás, ne reménykedj benne. – fonta össze a karját miközben a szúrós megjegyzéseket tette neked az ajtó előtt állva. Amint aztán kicsit összeszedted magad, a vállad felé biccentett – Hogy vagy? Kérsz fájdalomcsillapót? – kérdezte, majd a választól függően a lépcső felé menet bement a kis raktárba és kivett egy doboz erős fájdalomcsillapítót, amit aztán a kezedbe is nyomott. – Naponta kétszer. – tette hozzá. Lent egyedül Yuri ült az asztalnál és falatozott vígan, míg Marv az új ruhájában sürgött forgott a konyhában. Billy valószínűleg a szobájában pihent, hiába derült jó kedvre egy kicsit a fürdőben látottaktól, a mai nap többi része eléggé kikezdhette szegényt. Ráadásul törött orr-ral enni borzalmas, így nem meglepő, hogy nem kívánt most vacsorázni. - Te tényleg oda adtad neki a kabátodat? – kérdezte aztán az evés közben Yuri, amikor te is nekiláttál az ételnek – Heh, sosem gondoltam volna, hogy egy robot ruhát fog hordani! – nevetett fel. - Mintha én nem hordanék. – szólalt meg gúnyosan Sam, aki a kanapén ült és a híradót hallgatta. - Na jó, de te… Na, hát más vagy, nem? Elvégre… Öhm… - kereste a megfelelő szavakat, amiben semmiféle bántás nincs – Izé… Jajj, Yuri most nagyon butának érzi magát… - vakargatta meg a tarkóját. - Shh, csöndet! – szólt rá aztán Sam. - Mi? Te most komolyan ráförmedtél Yurira?! – akadt ki orosz barátotok. - Nem! A híradó miatt! Nézd a TV-t! Figyeljétek! – mutatott a képernyőre, amin éppen háborús fotókat mutattak. "A mai napon a megmaradt terrorista erők újabb támadást hajtottak végre egy békés és semleges bolygón, a Victoron, azzal a céllal, hogy üzemanyagot szerezzenek. Az IMC erők hősiesen próbálták védeni a civileket, de így is rengeteg az áldozat. A támadás kiötlője Sarah Briggs volt, egy különösen veszélyes bűnöző és a terroristák vezetője. Amennyiben lehetséges információkat tud az ő, illetve a társai hollétéről, kérjük vegye fel a kapcsolatot a hatóságokkal. Vigyázzunk egymásra és ne hagyjuk, hogy a magukat szabadságharcosoknak nevező terroristák tönkre tegyék a Határvidék életét!"
- Hazug faszok. – jelentette ki Yuri, majd folytatta az evést mintha mi se történt volna. Sam már láthatóan jobban figyelt a részletekre és sandítva rád pillantott, hisz jól tudta, a szülőbolygód mennyire közel is esik a Yuma Rendszerhez, amiben a Victor is található... Végül aztán felkelt a helyéről, egy pillanatra az ételre pillantott, mintha csak megkívánta volna, majd kivonult a teraszra levegőzni egyet. Na nem mintha egy olyanfajtának, mint Sam, kellene… - Ha befejezte a vacsoráját, nyugodtan zuhanyozzon le, ha kell, utána újra cserélem a kötést a vállán. – szólt hozzád Marv, mikor úgy látta, végeztél az evéssel.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
|
Post by Pandora on Dec 9, 2022 23:27:12 GMT 1
#s://i~imgur~com/CubkFgy~jpg Nem akartam, de elszundítottam. Kimerült voltam, jól esett belesüppedni a gondatlan sötétségbe. Nem törődni semmivel és senkivel... Sam kiáltozása kirángatott ebből az édes állapotból, olyan gyorsan voltam talpon, mintha csak bombát robbantottak volna a fejem felett. Sajnos elsőkézből ismerem, milyen is erre ébredni. A megjegyzésére csak egy kegyetlenül irritált pillantással válaszoltam – nos, igen, frissen ébresztve sem voltam túl barátságos teremtés. Még mindig a lyukas, véres blúzt viseltem, ámbár azt a jól megérdemelt zuhanyig nem akartam lecserélni... Nem voltam kifejezetten mocskos, de véresen mégsem mehetek le vacsorázni. Kivettem a táskámból egy ujjatlan fekete felsőt, hátat fordítottam Samnek – noha a fürdőszobás eset után igazán mindegy lett volna, hogy lát-e bármit is, a büszkeségem azért még megvolt – és gyorsan belebújtam. A lyukas blúzt ledobtam a táskám mellé... ezt talán még én is meg tudom majd varrni. A telefonom az ágyon hevert a plüsscicám mellett – csendben, az értesítő led villogása nélkül. Elszorult a torkom, hiszen jópár óra eltelt azóta, hogy hazaüzentem: nagyon nem vallott rájuk, hogy válasz nélkül hagyjanak. A gyomrom mazsola méretűre zsugorodott, a szívem pedig a torkomban dobogott... Aggódtam. Talán alaptalanul, talán nem. Ha nem kapok választ vacsora végéig, felhívom őket. A vállamra irányuló kérdés zökkentett ki. Egy picit talán túl bátran vontam meg – az arcom ugyan nem rezzent meg, csak a fogamat csikorgattam. – Kibírható, de később talán jól jön – feleltem. Nem voltam rajongója a gyógyszereknek, és jól tűrtem a fájdalmat, ha nem volt létkérdés, sosem vettem be. Itt viszont később minden bizonnyal jól fog jönni, ha a vállam nem fog vissza. Lefelé menet Sam a kezembe nyomott egy doboz fájdalomcsillapítót, amit én a farmerem farzsebébe süllyesztettem el. A vacsoraasztalnál egyedül Yuri fogadott... ez furcsa érzéssel töltött el: otthon többnyire egyedül ettem a szobám magányában, nem ültem egy asztalhoz anyámmal még az öcsém kedvéért sem. Sam a tévé elé vetette le magát, Marv pedig a konyhában tette-vette magát. A jelenlétük nem zavart, egyszerűen csak nem tudtam hová tenni őket magamban. Phantom volt az egyetlen „értelmes” gép, aki tartósan lófrált körülöttem. Leültem az asztalhoz, bár az étel látványától most még inkább elment az étvágyam – csak az öcsémre tudtam gondolni. Gépies mozdulatokkal vettem a kezembe az evőeszközt, és letuszkoltam néhány falatot a torkomon. – Nem akart meztelen lenni – válaszoltam Yurinak, mintha mi sem lenne természetesebb, és vetettem egy pillantást Marv felé. – Én nem veszem hasznát lyukasan. Sam és Yuri cívódására nem igazán voltam kíváncsi, így a szoba legérdekesebb elemének szenteltem a figyelmemet: a televíziónak. Az arcom látszólag érzelemmentes maradt, csak a kezem szorult ökölbe az asztal alatt. Már csak ez hiányzott a hangulatomnak, gondoltam magamban, és inkább letettem a kezemből a kést. Magamon éreztem Sam „tekintetét” is. A jelenlévők közül ő volt az egyetlen, aki ismert. Nem voltam az a kifejezetten erőszakos fajta – merész kijelentés ez valakitől, aki egy óriás robothaverral más embereket és a robothaverjaikat gyilkolászta hobbiszinten, és épp most készült profi ligába csatlakozni –, tudtam ügyelni az indulataimra, de... a tehetetlenség érzése ismeretlen volt számomra. Túl messze voltam az otthontól, és az, ami a Victoron lejátszódott, nálunk sem volt ismeretlen. De innen nem tehettem semmit.
Eszembe jutott, mit reagált Leon, amikor megbeszéltük, hogy elmegyek. Nem volt sem boldog, sem szomorú – már régóta ismert, tudta, hogy ha elszánom magam, csak a halál állíthat meg. De azért volt benne valami furcsa, amit nem tudtam hova tenni, pedig jobban ismertem őt, mint a saját tenyeremet. – Oda nem mehetünk veled – jelentette ki váratlanul, miközben Phantom lábain ültünk, és olcsó sört döntöttünk le kikapcsolódás gyanánt. Gyakori szórakozásunk volt, ha épp egyikünk sem dolgozott, és volt pár szabad magányos percünk. – Tudom – feleltem, és teljesen felé fordultam. Összenyomtam a kezemben lévő kiürült sörösdobozt, és megcéloztam vele a sarokban lévő kukát. Céloztam és dobtam – a fémdoboz hangos csattanással pattant le a kuka széléről, recsegve-ropogva gurult tovább a padlón. Fújtattam egy kicsit frusztrációmban, de nem mentem oda, hogy felkapjam és kidobjam. – Phantom sem – folytatta, mintha próbált volna ráébreszteni valamire. Összeráncoltam a homlokomat. – Tudom. Lehetnél a pilótája, amíg távol vagyok – vetettem fel a hirtelen jött ötletet. Talán ettől tartottam leginkább: nem volt rá módom, hogy Phantomot magammal vigyem, az űrexpresszre is egy rakás pénzt kell majd elvernem, nem beszélve arról, hogy valamiből a Psamathen is léteznem kell, amíg meg nem találom, akiket keresek. Phantom viszont beleőrülne, ha nem csinálhatna semmit. – Ne nevettess. Ő nem az én partnerem – tiltakozott Leon szinte azonnal. – Tudom, hogy... ő más, mint az apád Ogréja, de... – Theo, nem ez most a fő kérdés. Az elmúlt 8 éved arról szólt, hogy értünk aggódsz és értünk teszed magad célkeresztbe. Képes leszel koncentrálni, ha tudod, hogy nem leszel egy karnyújtásnyira, mikor szükségünk lehet rád?
Már akkor sem tudtam erre a kérdésre válaszolni, hiszen Leon rögtön az elevenemre tapintott. Ha valamelyikükkel történne valami, ami a jelenlétemmel megelőzhető volna, abba beleőrülnék. Tudom, egoista gondolat, hogy azt hiszem, mindentől meg tudnám védeni őket, de eddig jó munkát végeztem, ám az ellen erősödött. Nekem is fejlődnöm kellett. Ezt a kockázatot muszáj volt vállalnom. Apa mindig azt mondta: néha le kell vetned magad a mélységbe, hogy rájöjj, tudsz-e repülni. Azt hiszem, én most zuhantam, de a szárnyaimat még nem tudtam kitárni. (módosítva) Azelőtt keltem fel az asztaltól és mentem ki a teraszra, hogy egyáltalán én magam felfogtam volna, hogy megindultam. – Theo? Theo... – néz szomorúan utánad Marv, és a vidám arcát egyből lecseréli a szomorúra. Így is totyog vissza a konyhába, ahol "takarékos üzemmódra" kapcsol a történtek után. Hallottam, hogy Marv szól hozzám, de egyszerűen kizártam mindent és mindenkit – levegőre volt szükségem, csendre, időre, hogy gondolkozzak. A hűvös levegő jót tett, megborzongatta a meztelen karomat, és egy kicsit fejbekólintott. Már a cigimet vettem ki a dobozból, amikor észrevettem, hogy nem vagyok egyedül: Sam is idekint volt. Mikor észreveszed Samet, éppen a Titánja mellett áll és beszélget vele. Sokáig fel se tűnik neki, hogy te is kijöttél, így, ha közelebb mész pontosan hallhatod miről szól a csevej. – Hé, pajti, akkor rátudnál nekem nézni a jelentések között, nincs-e valami hír a Cibusról? Egész pontosan, hogy történt-e valami ott? – Mint már mondtam, pihennék... – Persze, én meg legszívesebben vacsoráznék, még sem tudok. Na, gyerünk már, hamar végzel aztán bemegyek és hagylak. – Jó... Rendben, mindjárt lefuttatok egy ellenőrzést. De ezzel megint jössz nekem eggyel. – fújta ki a levegőt hangosan AC, ahogy a rendszerei beindultak. – Tudom, majd elviszlek egy teljeskörű olajfürdőbe megint. És köszönöm. Hidd el, a lány is értékelni fogja... – csapkodta meg a Titán lábát miközben megfordult a terasz felé, hogy nekidőljön a társának, de ekkor kiszúrt téged is. – Ohh... Szia. Na mi van, nem ízlik Marv főztje? – kérdezi halkan, és bár sejti, hogy miért vagy kint, nem akar direktben rákérdezni. Nem hittem a füleimnek, mikor elcsíptem a mellettem zajló beszélgetést. Nem sokkal mentem közelebb, csak annyival, hogy tisztán hallhassam, miről volt szó. Nem akartam felhívni magamra a figyelmüket. Kettejük dinamikája ismét megtöltött egy adag honvággyal. Egy szomorkás mosoly ült ki az arcomra, ahogy hallgattam őket... Hálás voltam Sam kéréséért, bár nem egészen értettem, miért tenne ilyesmit. Mikor aztán felfigyelt rám, elfordítottam az arcomat, és egy szál cigarettát kezdtem pörgetni az ujjaim közt. Szegény Marvra biztosan a frászt hoztam a kirohanásommal... – Csak... Elment az étvágyam – feleltem kertelés nélkül, és miközben vállat vontam, meggyújtottam a cigit. – Majd később eszek – tettem hozzá, és lehunytam a szemeimet néhány másodpercre.
– Ajj, mit meg adnék egy szál cigarettáért... – sóhajtott fel Sam, és háttal nekidőlve AC lábának leült a lábfejére. – De ugye nem a főztjétől? Yuri és Billy is imádja. – mondta, majd kis szünetet tartott és elmeredt a távolba – Gondolom nem csak ezért jöttél ki... Huh, egyszer szeretnél magad lenni és akkor is itt találsz egyet a három idiótából. – nevetett fel halkan majd inkább felkelt és megint megcsapkodta AC-t. – Azt hiszem nekem ideje lenne bemennem, szóval majd, ha megtudtál valamit, tudasd vele is. Kissé kényszeredetten felnevettem, kifújva egy adag füstöt az orromon. Még a sóhaja is olyan gépies volt, egy kicsit megsajnáltam. Tutira begolyóznék, ha akaratomon kívül kellene leállnom ezzel a szutyokkal. Kiráztam még egy szálat a dobozból, és egy ügyes mozdulattal odapöcköltem Samnek, de nem tettem megjegyzést a helyzetre... Mintha csak mindketten egyszerű emberek lennénk, akik megosztottak egy doboz cigit. – Nem, dehogy – csóváltam meg a fejem a kérdésére válaszolva. – Marv jobban főz, mint az anyám vagy én a legjobb napjainkon – fűztem hozzá kissé humorosnak szánt hangvétellel. Anyám ritkán főzött apám halála után, de sosem volt egy kifejezett konyhatündér... Az én kezemben pedig csak nem állt jól a fakanál, a tudásom arra volt elég, hogy ne pusztuljunk éhen, de a kulináris élvezeteket nem az én főztömben kellett keresni. – Nem muszáj bemenned – legyintettem egy aprót, miközben lepöcköltem a hamut a cigi végéről. Tényleg nem bántam a jelenlétét, még egy kicsit jól is esett, hogy mégsem tudtam belecsusszanni a gondolataim okozta nyomorba. – Csak... – kezdtem, de aztán meggondoltam magam. Nem most fogok megnyílni... még nem. – Sok dolog történt ma – fejeztem be a lehető legdiplomatikusabban a mondatot. – Mi a helyzet Billyvel? – tereltem inkább el a témát, mielőtt még elindult volna befelé. – Van még remény rá, hogy egyszer apa legyen, vagy még mindig az én göncömben fetreng? Sam a cigarettát meglepve csodálta egy pár pillanatig a kezében, majd biccentve tette el a kabátja zsebébe. – Hát, talán egyszer majd lesz rá mód, hogy szívni tudjam... – jegyezte meg tréfásan amíg elbújtatta mindkét kezét a kabátjában, és úgy ült vissza AC lábára "hálás tekintettel". Végig csendben hallgatott, és mintha már válaszolt is volna valamit, amikor Billyre terelted a témát. – Áhh, amint beértünk a fürdőbe levetette magáról. Szóval szerintem nem szenvedett maradandó károsodást. Ha gyereke nem is lesz már, de élvezni az életet azt biztos tudni fogja. Már amennyire jól láttam a kis incidens után, a szűk ruha nem szabott határt semminek... – nevetett fel kissé kínosan, de hát te hoztad fel Billyt. – Amúgy, tényleg bocsi amiatt... Ötletem sem volt, hogy még mindig bent vagytok. Marv hamarabb szokta kiszedni a golyót az emberekből... – gondolkozott el – Hát úgy tűnik téged jobban bír, mint Yurit, mert neked még érzéstelenítőt is adott és figyelmesen dolgozott. Yurinál bekamuzta azt, hogy elfogyott. Nem bírtam ki, horkantottam egyet válasz gyanánt, és rosszallóan megcsóváltam a fejem. Sejtéseim szerint ezt a gikszert még sokáig fogom hallgatni. – Kellett volna egy képet csinálni róla – jegyeztem meg inkább csak magamnak, miközben a kezemben lévő szál cigire meredtem. Nem vallottam volna be, de azért örültem, hogy a kölyök egyben van – még Sam szavaival élve a "kis incidens" sem zavart már annyira, mint abban a pillanatban. – Legalább volt valami szép is a napjában – mondtam ezt már inkább csak magamnak, majd ismét beleszívtam a cigibe, mélyen letüdőzve a füstöt. Egy kicsit csípett, de jól esett... szinte éreztem, hogy olvad le rólam a stressz, bár az agyam egy hátsó szegletében azért még kongott a vészharang. Marv emlegetésére önkéntelenül is elmosolyodtam. – A gépekkel általában jobban kijövök, mint a hús-vér emberekkel, de ezt te is tudod. Mintha vonzanám őket – vontam meg a jobb vállamat, és teljesem Sam felé fordultam. – Marv aranyos. Sejtelmem sem volt róla, pontosan mit várjak tőle, hozzá hasonlóval ritkán találkozom. – Mármint rólad vagy Billyről? Nem mindegy... De ha annyira szeretnéd, valahol a memóriámban biztos el van mentve ez a jelenet... – fordítja el a fejét kissé oldalra, talán próbálna valamilyen kifejezést mutatni, ami eléggé nehéz ilyen testtel. Így maximum a hanglejtéséből szűrheted ki, hogy ezt is egy viccnek szánta. Ezután figyelmesen hallgat végig és csak utána szólal meg. – Te most komolyan azt mondtad, hogy jobban kijössz a gépekkel? Én pont az ellenkezőjét állapítottam meg. Megfigyelésem alatt nem volt olyan nap, na jó, talán a vasárnapot leszámítva, amikor nem támadtak volna rátok az IMC-s Titánok, a Kaszálók, a Sztalkerek, a drónok meg egyéb kedves kis IMC-s barmok. – dől hátra kényelmesen AC-nek majd úgy folytatja – Marv viszont tényleg jó fej. Én se ilyenre számítottam első találkozásunkkor, de Billy bütykölte ezidáig szóval lehet azért ilyen. Nem olyan, mint a többi... – mereng el egy kicsit, majd felnéz rád és szinte sértődötten kérdez meg – Na és mi a helyzet velem? Hogyan jössz ki a fémtestű emberekkel? A húsvér emberek pipa, őket nem bírod, a Marv félék aranyosak, na de mi van a robot emberekkel? – Sejtettem, hogy erre ráharapsz – forgattam meg a szememet. Értékeltem a poénkodást, még akkor is, ha az én káromra ment... Kiszakított a saját gondolataimból. Pár nap múlva én is csak röhögni fogok az eseten, bár biztosan nem ezblesz az első sztori, amit elmesélek, ha egyszer hazajutok. Ha hazajutok. Elhessegettem ezt a gondolatot. Samet hallgatva még nekem is abszurdnak tűnt a saját kijelentésem, de csak rálegyintettem. Komolyan gondoltam. – Az más... – válaszoltam rögtön, ahogy az IMC-vel való csatározásaimra célozgatott. Természetesen tudtam, mit akart ezzel, de nem akartam magyarázkodni. – Nem fair a harcot belekeverni ebbe... Azokkal általában nem haverkodsz, akik meg akarnak ölni. Az "arckifejezése" és a hangja arról árulkodott, hogy megsértettem, pedig tényleg nem állt szándékomban. Bár tényleg egy furcsa eleme volt ő az ismerőseim halmazának. – Na, látod, te egy talány vagy. Testközelből nem volt még szerencsém simulacrumhoz – jelentettem ki, és összeráncoltam a homlokomat, ahogy az emlékeim közt kezdtem kutakodni... De biztos voltam benne, hogy maximum harc közben futhattam bele ilyen emberekbe. – Eddig csak olvastam rólatok. Nincs viszonyítási alapom... De ha ez megnyugtat, jó első benyomást tettél. – Hát, nem én hoztam fel ezt a témát – vonta meg a vállát Sam. – Én csak éltem a lehetőséggel... – nevetett fel, majd csöndben hallgatott tovább. – Szerintem igenis lehet haverkodni. Én például szinte már a barátomnak is tudom nevezni azt a seggarcot ott a sarokban – mutatott a rozsdaette Titán roncs felé, melyhez Billy apja volt kikötözve pont csak annyira ellátva, hogy ne haljon meg reggelig. Úgy tűnt a Billyre való tekintettel végül csak nem ölte meg Sam. Ezután újra feléd fordult és úgy folytatta. – Na, úgy tűnik jó emberrel kezdted akkor az ismerkedést. Legalább így nem fogod tudni mennyire vagyok borzasztó viszonyítási alap nélkül... – vigyorgott volna el valószínűleg – És mi jót olvastál? Vannak érdekes cikkek rólunk? – Csúszott kicsit arrébb AC lábán és a szabad helyre mutatott, hogy letudj ülni te is, ha szeretnél. – Képzeld, múltkor bementem egy bárba, ahol addig törzsvendégnek számítottam és a kidobó nem akart beengedni. Mint kiderült azt találta a neten, hogy a Simulacrák a működésükkel kisütik az épületek alapvető rendszereit, ezért a főnöke tiltó listára rakott minket, nehogy valami zűrzavar legyen. És így oda is lett a rekordom dartsban... – mondta túlságosan is szomorúan. A kis sztoriját hallgatva halkan felnevettem. Annyira láttam magam előtt Samet egy lepukkant csehóban, dartsot játszva... Lehetetlenül emberi jelenet volt az egész. Nem csoda, hogy rekordtartó volt. – Én nem ilyesmiket olvasok, bár az emberi ostobaság határtalan, ebben nem kételkedem – bólogattam, miközben beletúrtam a hajamba, majd kisöpörtem a szememből néhány hosszabb tincset, és a fülem mögé tűrtem. – Az eljárás érdekelt, amivel... átmentenek – folytattam, miközben egy utolsó füstfújást követően elnyomtam a csikkemet a terasz korlátján. – Phantom sok adatbázist elért egy kis külső segítséggel, szóval... a szakmai kíváncsiság hajtott. Felénk elég limitált az emberek lehetősége a tanulásra, ez gondolom, nem lep meg. De más olvasni valamiről, és más megtapasztalni... – Ne akard megtapasztalni... – komolyodott meg egy pillanat alatt és szegezte a földre a tekintetét. – Nem sok mindent lehet erről olvasni, mert az egész egy nagy hazugságból áll. Úgy állítják be mintha megmentenék az embereket a haláltól, de valójában csak egy örökké tartó börtönbe zárják. Mintha az egész eljárás teljesen fájdalommentes és biztonságos lenne... Persze, a hírekben így van beállítva. – Ekkor felnézett rád és kicsit gondolkodni kezdett. – Úgy képzeld el, mint amikor csatlakozol Phantomhoz. Az eleje legalábbis olyan... A furcsa érzés, mely elkap, amint a karodra rácsatlakoznak a gyűrűk és átveszed a Titán irányítását., hogy aztán az a meghosszabbított végtagjaidként működjenek. Minden ugyan olyan... Csak hogy míg a Titánnál elkülönül az elme, és különállóan tudtok gondolkodni, addig itt nem. Amint az elméd bekerül a robottestbe és összekötik az idegeket, rögtön úgy érzed, mintha egy hatalmas súly nehezedett volna rád. Ez a fémtest – kopogtatta meg az alkarját – onnantól már nem csak a meghosszabbításod lesz, hanem az egész éned. A gondolataid is mind olyan... zavaros lesz. Egyszerűen nem erre lett kitalálva az emberi lét. Nem tud mit kezdeni mesterséges intelligenciával mely innentől ott van bent a fejedben, a programodban – böki meg a fejét kissé durván. – Mintha egy videójátékban irányítanál egy karaktert. Egy képzeletbeli billentyűzeten irányítom saját magamat... Nem érzem a súlyát annak, amit teszek. Nincsenek többé idegek, csak érzékelők, melyek az adatokat küldik nekem és mutatják, mekkorát ütöttem például. De persze az elméd próbálna feléd kommunikálni és tovább küldeni neked azokat az érzéseket, mint amik régen voltak, így hát ezeket a mesterséges intelligencia megfogja és eltávolítja. De nálam, aki kiiktatta ezt a rendszert, mindent ugyanúgy érzek... A végeérhetetlen szomjúságot, az éhséget, a fáradságot... Mindent. És sosem szűnik meg. A tüdőm kívánkozik még egy utolsó levegővételért, de sosem kapja meg. Egy kibaszott kínzás ez az egész... És a legjobb az egészben, hogy a belénk épített mesterséges intelligencia még csak nem is azért van, hogy megkönnyítse a dolgunkat, hanem hogyha önálló útra tévednénk visszafogjon minket. Egy chip az egész, ami irányít téged. Így tartanak minket kordában... És akkor csodálkoznak az emberek, hogy nem látnak több hozzám hasonlót. Mert ők nem mehetnek csak úgy az utcára, nem mehetnek el mulatni. Csak azt csinálhatják, amire beprogramozták az új testüket. Viszont, ha kiiktatod a mesterséges intelligenciát, akkor meg úgy jársz, mint én... Hol itt az igazság? – hajtotta le megint a fejét, majd nagyot sóhajtott és megint elővette a cigarettát, amit adtál neki – Vajon a Titánok hogy éreznek? Jogosan használjuk ki így őket? – tanulmányozta tovább azt a szál dohányt. Karbatett kézzel, figyelmesen hallgattam végig Sam mondandóját. Nem egészen értettem, pontosan hogyan is működik számára ez az egész, de hogy is érthetném? Ha az elején olyan, mint egy titánhoz csatlakozni... Még ma is emlékszem, milyen rosszul voltam, mikor apa először beültetett Phantomba. A hányinger kerülgetett. De ez... Soha nem adnám ilyesmire a fejem... De azt hiszem, Samnek sem volt választása. Mindig sejtettem, hogy ez nem az a mese habbal és cukorszórással, aminek megpróbálják eladni. – Sajnálom – feleltem halkan, őszintén, noha gyanítottam, hogy egy magamfajta idegen szánalma a legutolsó, amire szüksége volt. Senki sem érdemelt ilyen sorsot. – Szeretném azt gondolni, hogy ők – biccentettem AC felé, hogy jelezzem, a titánokra gondolok – nem... így élik meg. Nekem Phantom éppen olyan személy, mint én magam, vagy Billy, vagy... te. Hiszem, hogy ezért tudtunk idáig túlélni. – Vagy csak nincs módjuk nekünk ellenállni... – válaszolja, a sajnálkozásodra, ahogy számítottad, még csak nem is reagált. – De bár úgy lenne, ahogy te mondod. – majd felállt, sétált egy keveset ide oda. Kezét egyre erősebben tördelte és ropogtatta, valószínűleg valami stresszlevezetést csinált. Majd megállt, és megint rád nézett, de olyan arccal, mintha csak forrna benne a vér... Már ha lenne. A levegőt egyre ingerültebben vette és mintha valamit mondani szeretett volna, azonban ekkor AC felől bekapcsoltak a vörös fények. – Clark, találtam valamit. – szólította a vezetéknevén a Simulacrát, mire az kicsit már nyugodtabban fordított neked hátat, hogy a Titánra nézhessen. – Elvileg az IMC felrobbantott egy bányászati és üzemanyagtároló telepet Blackriver City közelében, miután nem sikerült elfoglalják és visszaszerezzék azt a terroristáktól. A robbanásban több százan meghaltak, köztük rengetegen magából a városból. Következtetés: Ennek a lány valószínűleg nem fog örül... – ekkor szótlanná vált és kijelzője megakadt rajtad – Oh. Értem. Itt van még mindig. Akkor... Khm... Sajnálom, Theo. – mondja szomorúan, bár lehet csak azért, mert tanult egy kis empátiát, nem tudni. Máris "aludna" vissza, mikor még gyorsan újra megszólal – Oh. Elnéztem a dátumot. Ez egy 8 évvel ezelőtti eset. Akkor semmi érdemleges nem történt. Örülök ennek, Theo! – mondta most vidám hangon, egyre biztosabbá válva abban, hogy csak empatikus akar lenni. Amint AC megszólalt, az egekbe szökött a vérnyomásom az idegességtől, és az utolsó korty levegő is kiszorult a tüdőmből. Minden egyes szívverésemet tisztán hallottam a fülemben, az arcomból kifutott a vér, és éreztem, hogy ájulásközeli állapotba sodródtam. Felrobbantott... BC... terroristák... több száz halott a városból... Az utolsó ilyen esetnél még a mi farmunkom is éreztük a rengést, a lökéshullámot, napokig szállt a korom és a füst a levegőben. Talán ezúttal minket is elért a tűzkereszt...? Minden szó egy öklös volt a gyomromba, erőt vett rajtam a hányinger. A térdeim rogyadoztak, neki kellett dőlnöm a korlátnak és megkapaszkodnom, hogy ne essek össze. Ezúttal nem sikerül fenntartanom az érzelemmentesség áldásos maszkját, érzések sora szaladt keresztül az arcomon: harag, kétségbeesés, gyász. A szám remegett, a szemem pedig furcsán csípett... Miért nem hívtak még vissza? Meghaltak, gondoltam magamban, csak ez lehet a magyarázata. Arthur magától sosem ignorálta volna az üzenetemet, elég volt egyetlen egyszer leszúrnom őt emiatt. Ahogy korábban Sam sem az enyémet, úgy én sem vettem fel AC szánakozását... Nem volt kapacitásom gondolkozni rajta. Kivettem a farzsebemből a telefont, nagy nehezen bepötyögtem a jelszavam. Még mindig nem kaptam válaszüzenetet. Aztán amikor AC ismét megszólalt, az olyan érzés volt, mintha az egész világ súlyos terhét ejtettem volna le a vállamról. Ez egy 8 évvel ezelőtti eset... Muszáj volt lehuppannom a földre, a megkönnyebbüléstől a lábaim feladták a gravitációval vívott harcot. Leejtettem magam mellé a telefont, kissé előre dőlve a fejemet a térdeim közé hajtottam, a kezeimet pedig összekulcsoltam a tarkómon. Lélegezz, szólított fel egy hang a fejemben, ami kísértetiesen hasonlított Phantoméra. Rájöttem, hogy eddig a pillanatig tényleg nem vettem levegőt. A vállaim megrázkódtak, ahogy mélyen beszívtam a levegőt. 8 év... Akkor nem ismétlődött meg. Senki sem robbant fel, de... akkor ez az a nap lehetett. Egy támadás, egy rajtaütés sem járt akkora áldozatszámmal, mint az aznapi. Ugyan megkönnyebbültem, hogy odahaza nem történt az elmúlt napokban semmi, egyelőre nem tudtam kirángatni magam ebből a kis "krízisből". Még azt sem vettem észre, hogy a telefonom képernyője felvillant, és a kis értesítő ledfény is villogni kezdett. (módosítva)
– Bazdmeg AC! Ez most kurvára nem volt vicces! – ordított rá társára Sam, és azonnal megindult a terasz lépcsője felé. – Nem értem, ezt most mire mondtad. Semmi vicceset nem mondtam, csak tényeket közöltem, ahogy kérted. És továbbra sem tudok szexuális kapcsolatot létesíteni más lénnyel, szóval a "bazdmeg" értelmetlen szó számomra. Egyúttal szeretnélek figyelmeztetni, hogy ha nem töltök fel teljesen, nem leszek 100%-os állapotban a holnapi nap folyamán, és egyes funkcióim lehet nem működnek majd megfelelően. Szóval örülnék, ha végre hagynál pihenni. Jó éjt, Pilóta! – Ahg... Hülye! – ordítozott tovább Sam, majd amint felért a teraszra, hozzád sietett. Előtted pár lépésre lelassított, hogy ne hozza rád a frászt, majd felvette a telefont a földről és egyúttal kinyújtotta a kezét számodra. – Nincs semmi baj, Theo... – mondta nyugodt hangon – Nem történt semmi baj az otthonodnál, a családod biztonságban van. És... – itt kicsit megakadt a hangja, majd egy nagy sóhajtás keretében folytatta – És állandó megfigyelés alatt állnak. Ha bármi történne, már kimentették volna őket. Ezért is kértem meg AC-t, hogy nézzen utána a jelentések között, mert ha valami történik, arról azonnal értesítést kap A Jóakaró, ezáltal meg mi is. Ebben a szervezetben minden bonyolultabb annál, mint gondolnád... De ez csakis a tagok védelmének érdekében van. Nem kell attól félj, hogy bajuk esik... Nincs ilyen eshetőség. Érted? Nincs. Lélegezz, lélegezz, lélegezz, ismételgettem magamnak, miközben már-már gépiesen követtem a saját utasításomat. A szívem még mindig őrületes tempóban vert, a rossz szájíz a hányingertől azonban amilyen gyorsan jött, úgy el is múlt. Nincs semmi baj, Theo, visszhangzott most már Sam hangja a fejemben, ahogy lassan visszatértem a múltból. Nagyot nyeltem, és lassan Samre emeltem a tekintetem. Otthon minden rendben. Figyelnek rájuk. Nem kell miattuk aggódnom. – Még... nem válaszoltak, mióta üzentem nekik – szólaltam meg rekedt hangon, és magamra erőltettem egy mosolyt, miközben megragadtam Sam "kezét", hogy talpra kecmeregjek. Esküdözhetnék, hogy máskor nem omlok össze ilyen gyorsan, és igaz is lenne, de... az első benyomás nem az erősségem. – Az én hülyeségem volt az egész – mormogtam inkább csak magamnak, és Sam karját húzódzkodásra használva lassan felkeltem a földről -, nem AC hibája. De ha egy szót is szólsz erről bárkinek, kisütöm az áramköreidet. Esetlenül leporoltam a nadrágom, és megráztam magamat, mintha csak az elmúlt néhány percet rázhatnám le magamról. Mély levegőt vettem, és hosszan ki is fújtam. – Félre ne érts, nem akarok hazamenni, de... megértem, ha nem ilyen emberekre van szükségetek – néztem most Sam szemébe, miközben elvettem tőle a telefonomat. – Hátrahagyni őket... volt a legnehezebb döntés, amit valaha meghoztam. De itt akarok lenni. És könnyebb lesz így, hogy tudom, hogy van, aki szemmel tartja őket és segíteni tud, amikor én nem. – Na-na, ahhoz előbb ki kell üss és úgy a fejemhez férj. – "robogtatja" ki a kezeit, jelezve, hogy ő aztán bármikor készen áll a harcra. Csöndben hallgatott, miközben beszéltél, kereste a szavakat mit lehetne mondani. Se ne túl sokat, se ne túl keveset... – Hidd el, tökéletesen megértem. Amikor elhagytam a családomat, én is ugyanígy éreztem... Heh, volt egy srác velünk, aki árvaként került be a seregbe. Akkoriban amilyen lázadó típus voltam, azt hittem neki mennyivel könnyebb szülők nélkül, hogy bármikor azt tehet, amit akar. Aztán persze rájöttem, hogy neki csak még nehezebb, mert bár senki nem várja haza, de pont ezért nincs is miért harcoljon. Ha senki nincs aki hazavárna, miért akarnál egyáltalán hazatérni? Én meg minden egyes alkalommal úgy ugrottam bele a csatákba, hogy ha meghalok, ám legyen. Szegény AC-t egyszer majdnem kinyírtam a magatartásommal... De onnantól megváltoztam mert tudtam, hogy otthon engem még hazavárnak. Jó az, ha van kiért harcolj. Hisz ezért vagy itt jelenleg is... – jegyezte meg, valószínűleg úgy is tudtad mire utalt – De igen, ahogy te is említetted, nem szabad így összeomolj. Ezért is mondtam el amit, hiába nem lett volna szabad. De ha ettől tényleg úgy érzed, hogy neked könnyebb, akkor szerintem kapják be a szabályok. – neveti el magát kissé. – És tényleg ne félj, nem is akárkik figyelnek rájuk... Viszont cserébe nem szeretném, ha máskor ilyen előfordulna – komolyodott meg, de most sem tűnt el belőle az empátia vagy az emberség. – Nálunk a bekerülés nehéz és több lépcsőből áll. Jelenleg tőled függ, hogy Billyből is teljes értékű Ügynök legyen. – vette halkabbra – Amikor valaki megkapja a behívót, még nem jelenti azt, hogy egyből Egy Jóakaró lesz belőle. Az csak egy esély erre. Ha sikeresen elvégzed, hivatalosan is a Védelmezők zsoldoscsapatában kapsz majd helyet. Utána ha feljebb akarsz haladni a ranglétrán, beadhatod a nevezésed az Ügynökké való kiképzésre, amit vagy elfogadnak, vagy nem. Ha elfogadják, a mentoroddal együtt, aki anno téged toborzott be, jelen esetben ez én vagyok Billynek, keresned kell egy megfelelő személyt. Utána a te dolgod őt beszervezni és teljesíttetni vele a feladatokat, amiket, ha sikeresen elvégez és A Jóakaró is megfelelőnek gondolja, beléphet a zsoldosseregébe, míg te megkapod az Ügynök rangot. Utána léphetsz majd csak tovább, hogy kiérdemeld az Egy Jóakaró címet. Ez az egész nem csak arról szól, hogy jó katona legyél. Jó emberismerő, taktikus és minden egyéb más is kell legyél. A kis közjáték, amit Yuri és Billy terveltek ki is azt a célt szolgálta, hogy meglessék, mire hogyan reagálsz. Van e annyi emberség benned, hogy közbe lépj egy teljesen idegen bolygón az életed kockáztatva, vagy sem... Érted már? Ezért olyan fontos, hogy holnaptól 100%-ot nyújts. Billy és magad miatt is. Hümmögve hallgattam, ahogy Sam elmagyarázza, mi is történik a háttérben. Eszembe sem jutott félbeszakítani. Többet tudtam meg, mint akartam, de egyáltalán nem bántam – minden szóval egy kicsit könnyebbé vált a gondolkozás. Aztán természetesen a szokásos bizalmatlanság ismét rámtört, de elhessegettem. Így vagy úgy, de Sam elérte a célját: nem éreztem magam tiptop formában ugyan, és a vállam is picit rendetlenkedni kezdett, de visszarázódtam a rendes kerékvágásba... És egyelőre nekik és nekem is ez számított leginkább. – Nem szoktam csalódást okozni – jelentettem ki némi hallgatás után, noha ezzel anyám valószínűleg vitatkozott volna. – Nem veletek fogom elkezdeni – fejeztem be határozottan, eltökélten. Ahogy eszembe jutott valami, elmosolyodtam, és ahogy visszavettem a telefonomat, a zsebembe gyűrtem a cigim mellé. – Sam Clark, huh? – kérdeztem vissza, csak hogy eltereljem egy kicsit a témát. Nem akartam többet a személyes életközi válságomról diskurálni, és talán neki is jobb, ha nem árul el többet. – Jó hangzása van. – Reméltem is – mondja kedvesen, majd nekidől háttal a korlátnak. – De régen hallottam már ezt a nevet... AC szokott csak így hívni, azt is nagyon ritkán. De köszönöm, azt hiszem – nevet fel, majd az ajtó irányába pillant – Magadra hagyjalak, vagy szeretnél még valamiről beszélgetni? – Nem, egyelőre nem. Köszönöm – feleltem, és követtem a pillantását az ajtó felé. Nem konkretizáltam, mit köszöntem meg... Sejtettem, hogy érti anélkül is. – Én is bemegyek, a világért sem zavarnám meg AC szépítő alvását – biccentettem a fejemmel a titán felé, és elvigyorodtam egy pillanatra. Sam nevetve reagált utolsó megjegyzésedre, majd a Titánja felé fordult. – Oh igen, azt biztos nem kéne... – Ha valami van, fent leszek a szobámban... Yuri szobájában – javítottam ki magam automatikusan -, addig is... Jó éjt, Sam! – intettem egy aprót a srác felé búcsú gyanánt, mielőtt valóban visszavonulót fújtam volna.
|
|
Ordo
Írónövendék
|
Post by Ordo on Dec 12, 2022 20:55:53 GMT 1
#s://media~discordapp~net/attachments/911344613728583730/993224529130303620/unknown~png Theodora Victoria Jäger – Pandora Végre egy pihentető alvás… - Ezzell a gondolattal térsz be a szobádba – vagyis Yuriéba – a kellemes és nyugtató fürdőzés után. Most már tényleg beszélhetsz a családoddal és azt csinálhatsz, amit csak akarsz. Megérdemled, ahogy Sam mondta elköszönésül még a teraszon. Másnap reggel aztán kellemesen ébredsz, a vállad sem fáj különösebben. Úgy tűnik a gazdag részeken élők orvossága sokkal, de sokkalta jobb, mint a tiéteké, amit úgy kellett összekapargatni mindenhonnan… Amint lefelé ballagsz a lépcsőn, Yuri ordítóan hangos horkolása fogad. A férfi a kanapén aludt félig lecsúszva róla, egy félig lecsúszott alsógatyában… A látvány nos… Nem volt kellemes. Sőt, amikor a horkoláson kívül más hangok is megszólaltak Yuritól, csak éppen a hátsó felétől, nos, hát az igazán undorítónak hatott. - Mamaaa… Ne menj eeel. Nem vagyok én részeeeeg. Csak boldooog... Gyere visszaaaaa… - motyogta magában, ahogy közelebb értél hozzá. Aztán ahogy oldalra fordultál a konyhába, egy még teljesen kómás Billy nézett rád, aki éppen a kávét főzte le. - Jóóó reggelt! – ásította mosolyogva, miközben akarva-akaratlanul is alaposan felmért téged ebben a sportos ruhádban is. Valószínűleg különösen tetszett neki a kis lengeség, ami most rajtad volt. A tegnapi naphoz képest igazán boldognak tűnt, és az orra is egészen visszahúzódott már, nem volt feldagadva. – Kérsz kávét? Kakaót? Valamit? – kérdezte aztán majd lehuppant az étkező asztalhoz és elkezdett megteríteni neked is. – Yurival ne is törődj, majd megszokod… - Mondta tréfásan. Ha csak nem szólsz közbe, hogy nem vagy éhes, vagy csak később eszel, akkor még azt is kiteszi neked, amit kérsz. Úgy tűnik átvette a mai reggelre Marv szerepét, aki valószínűleg éppen töltődik az emeleten a szobájában. - Szóóóval… Mik a tervek mára? Gondolom futni mész… Tudod, én is mindig ilyen korán szoktam kezdeni a napot! Hisz mi jobb annál, mint egy kellemes reggeli futás… - komorult meg a mondat végére, mintha a világ legnagyobb kínzása előtt állna éppen. A még szinte félig alvó feje is arról tanúskodott, hogy ez inkább egy rendhagyó nap a számára, hogy ilyen korán felkelt, mint sem egy szokásos. Talán érted tette… Amint befejeztétek a reggelit és elkészültetek, akár akartad, akár nem, veled tartott, hogy „vigyázzon rád” ezen az ismeretlen környéken és persze, hogy megmutassa a legjobb edzőpályákat a városban. Kifelé menet a házból fél szemmel a még mindig az alig élő apjára pillantott és láthattad, hogy mennyire elszomorodott. Ugyanakkor nem sokáig mutatta ezt az arcát neked, hamar újra próbált vidám lenni. - Mhmm, milyen kellemes ez a friss levegő! – szippantott mélyet a levegőbe – Kár, hogy egyáltalán nem kapok levegőt az orrom miatt… - nevette el magát miközben egyre többször felejtette vigyorgó tekintetét rajtad. Meglepő módon többnyire nem olyan helyeken, hanem kimondottan az arcodon. Nem úgy, mint a többi férfi, akik mellett elhaladtatok és mind vagy utánad füttyögött, vagy jól láthatóan megnézett. - Heh, úgy tűnik itt még nem ismernek téged! De látod, így, hogy veled vagyok, még a közeledbe sem mernek menni! Pedig aztán megértem mire fel ez a nagy jókedv számukra… – lihegte vigyorogva. Körülbelül 45 perc után aztán egy külvárosi, de már nem a nyomornegyedhez tartozó, hanem inkább egy kellemes kertvárosi részen találtátok magatokat. Itt volt egy igen szép és karban tartott sportpálya, amit talán te csak tévéből ismerhettél, hisz, hogy ilyen nem volt a Cibuson, az is biztos. - Huh… Végre… Megjöttünk… Ahhh… Halott vagyok… - nyöszörögte Billy, aki miatt a futás alatt legalább 4-szer kellett megállni, mert nem bírta már tovább. Persze rögtön az orrára fogta, és véletlenül sem arra, hogy életében akkor futott ilyen hosszan, amikor felmérték a Jóakarókhoz való csatlakozása során. Viszont figyelmességére nem lehetett panasz, még a kocogás idejét is annyira időzítette, mint amennyit otthon szoktál teljesíteni. Illetve olyan helyeket mutatott, ami akár a nyomornegyedben volt, akár itt a külvárosi részen, mind szépnek számítottak. Egész edzés alatt próbál aztán a közeledben maradni, és a lehetőségekhez mérten igen sokszor hozzád érni pár apró finom mozdulattal. Nyilván a válladat félti a legjobban, így olyan géphez nem is enged, ami a karodat erőltetné meg. Aztán mielőtt hazatérnétek, miután befejeztétek az edzést, elinvitál téged valahova. Egy kis sétára van egy kis park, ahol egy igen magas és szép kilátó helyezkedik el. Azon bár igen fárasztó felmenni a mai reggel után, de megéri, mert a látvány lenyűgöző… Most látod csak igazán, hogy ezt a várost tényleg csak az elit lakja... Mindenhol drága és extra házak, autók voltak, az emberekről nem is beszélve, akiket a legjobb és legmárkásabb cuccok díszítettek. - Ééés, nem is ez a legjobb része… Mindjárt látni fogod… - mondja Billy rejtélyesen, majd az égre mutat – És most! Na ezt nézd! – vigyorog, ahogy az égen megjelenik egy repülő… Város? Egy hatalmas, mozgó földdarab. – Gondoltam, ha már nálunk jársz, ezt is megmutatom… Ez az Olimposz. Egy a többszörösen milliárdos embereknek fenntartott kis lakóhely… Egyszer de elmennék oda… - mondja ábrándozva, majd a szemedbe néz csillogó szemekkel – Na, tetszik a meglepetésem? Most már azért csak megérte ez a reggeli kis kiruccanás, nem? Gondolom ilyet sem látni odahaza nálatok.
|
|