Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Dűne
Közzétéve: Jan 7, 2021 16:50:53 GMT 1
Post by Aria on Jan 7, 2021 16:50:53 GMT 1
Figyelem! A kaland január végéig biztos nem indul, mert addig el vagyok havazva (legalább átvitt értelemben, ha már ilyen gyenge tél van), de aki szeretne, elkezdheti írni az előtörténetet, én dobálok fel wikicikkeket, és minden egyéb, tehát készülgetni fognak az alapjai.A részletes világleírást megtaláljátok a wikicikkben, vagy az alábbi kiírásban: fantaziabirodalma.boards.net/thread/1302/ne?page=1&scrollTo=11435Kérdésekkel nyugodtan fordulhattok hozzám, akár a kalanddal általában, akár a karakteralkotással kapcsolatosan: elég nagy szabadság van, nagyon sokféle karaktert engedélyezek, ebben a játékban viszont nem lehet kánon szereplőt hozni. Jó szórakozást, jó ET írást kívánok mindenkinek!
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Dűne
Közzétéve: Jan 8, 2021 1:09:17 GMT 1
Post by Bratti on Jan 8, 2021 1:09:17 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/692785029469831208/796663330815082516/wp3952494~jpg #s://cdn~discordapp~com/attachments/692785029469831208/796663330815082516/wp3952494~jpg #s://i~pinimg~com/564x/84/3d/94/843d94445d4bfe022474d8b605cb97f0~jpg Név: Naseena el-Badour Becenevek: Nass, Nassie, Seena, de a teljes nevét is szereti Kor: 26 éves Származás: Fremen Sziecs: Tabr Sziecsen belül betöltött szerep: Sayyadina Személyiség: Alapvetően mindenre nyitott személyiség. Nagy családosként elég jól osztozkodik és jó kompromisszumkötő képessége is van, de a becsülete nagyon fontos neki, így néha tud forrófejű lenni. Azonban nagy részt nyugodt, megfontolt. Erős személyiségű, az aurájából mintha áradna ez a karizmatikus erő. Még nem volt lehetősége irányítani, úgyhogy valószínűleg nem jó vezető, de a kisugárzásának köszönhetően könnyebben győzi meg a másikat. Kissé törhetetlennek tűnik, amihez a boldog gyerekkora is hozzátett. Kinézet: átlagos fremen kinézetű: sötétebb bőr, sötét haj, kék szemek. Szikár, erős, magasabb lány. Haját vagy copfba, akár fonva, vagy leengedve hordja. Utóbbit főleg otthon vagy szertatások alkalmával. Cirkoruhája: Előtörténet:Naseena a Tabr sziecsben született szülei második gyermekekénk. Van egy bátyja, Najeem, három öccse, Badraan, Aadil és Taalib, illetve egy húga, Nada, mindegyikük között négy év van. Így elég népes a családja. Naseena a bátyjával ápolja a legszorosabb kapcsolatot, ő a legjobb barátja. Gyermekkorukban mindent együtt csináltak, azonban mióta felnőttek és különböző munkát vállaltak a sziecsben, kevesebb időt tudnak együtt tölteni. Naseena és Najeem együtt nevelkedett kiskoruktól kezdve. Mikor Naseena kisbaba volt, egyszer az édesanyja azt mondta a bátyjának, mikor ő vigyázott rá, hogy Naseena az ő húga, az ő felelőssége is. Azóta Najeem kitüntetett figyelemmel óvta húgát, majd mikor a lány elég idős lett, fordítva is. Habár nagyon szeretik egymást, azért rendszeresen veszekednek is, hiszen mindketten erős személyiségek. Átlagos fremen gyerekkort éltek, habár ketten azért elég balhés párost alkottak, hiszen kisebb korukban előszeretettel követtek el csínyeket. Azonban ahogy egyre nőttek, ezt is maguk mögött hagyták, így tinédzserkoruk derekán kezdtek megkomolyodni és kapcsolatukat arra használták, hogy egymást segítsék a céljaik elérésében. Ez akkor dőlt el véglegesen a komolyság irányába, mikor Najeem sikeresen túlesett a beavatásán, így felnőtt férfiként tekintettek már rá a sziecs tagjai. Naseena sokat segített édesanyjának a testvéreivel is, habár nem ez volt kedvenc elfoglaltsága, tudta, hogy fontos ez a feladat. Mikor a húga megszületett, kezébe vette és édesanyja ugyanazt a mondatot mondta neki, mint bátyjának. Ő most már az Naseena felelőssége is. Najeem Naseena születésekor, majd tizenhat évvel később Naseena húga, Nada születésekor A húga születése után öt évvel érkezett a sziecsbe Paul és édesanyja. Naseena Paul trónfoglalását köveőtően elég erősen hitt abban, hogy Paul a Megváltójuk, s mivel addig is rendszeresen gyakorolta vallását, itt egyértelművé vált számára: Sayyadina az ő életútja. Erre rátett egy lapáttal, hogy a sziecs Tisztelendő Anyája Paul édesanyja lett, így Naseena-nak még nagyobb erőt adott ez, s mivel igen céltudatos és kitartó lány, ezért hamar megvalósította álmát. Gondoskodással, odafigyeléssel, komolysággal és rengeteg hittel látta el ezt a feladatot. Naseena szertartási ruhában Úgy érezte, lassan teljes az élete: szerető, boldog családban él, azt teheti, amit imád, úgy érzi, küzd azért, hogy jobb legyen nekik. Rengeteg energiája van, amit szeretne hasznosítani. Ezért megtanulta a közös nyelvet is a fremenen kívül például. Alapvetően nem gondolkodott abban, hogy felfedezze a világot, de nincs is ellenére. Ahogy még arról sem döntött, hogy szeretne-e letelepedni valakivel és családot alapítani. Jelenleg:Najeem Bátjya, Najeem a felderítők sorait bővíti, ezen kívül igen nagy tiszteletnek örvendő harcos is. Alig két éve házasodott, felesége éppen állapotos. Jelenleg harminc éves. Badraan (bal oldalt) és Aadil (jobb oldalt) Badraan jelenleg huszonkét éves, ő inkább a kereskedés felé hajlott, így ő a külvilágiakkal tartja a kapcsolatot, üzletel. Igen jó beszélőkéje van. Aadil nevű öccse jelenleg tizennyolc éves, ő inkább csendesebb fiú, ő kifejezetten kutatóként tevékenykedik, és a terraformálási, vízgyűjtési munkákban vesz részt. Elképesztő, miket lát meg, milyen kapcsokat tud összekötni bizonyos dolgok között. Taalib Legfiatalabb öccse, Taalib tizennégy éves, így ő éppen már nagyban készül a beavatási szertartására. Nada Legkisebb testvérük, Nada még csak tíz éves, ő most éli fehőtlen gyerekkorát. Nővérére igen felnéz, sok mindent igyekszik tanulni tőle. Naseena ha éppen nincsen dolga és megengedik neki, akkor elkíséri bátyját felderíteni. Igen jó harcos is, jó érzéke van a fegyverekhez, habár nem az első megoldása előrántani őket, azért rendesen betárazott belőlük. Kriszkése, melyet mindig az övén hord. Ez az elsődleges eszköze bármihez, ami nem azonnali harc. Egy éles tőr, mely fémből van, s mindig a lábánál rejti el Harchoz ha nem kriszkését hasznája (hiszen elég rövid), akkor a kinjal-ját Szereti a bodkin-okat is és a dobó pengéket, ebből is tart jó párat magánál mindig
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Dűne
Közzétéve: Jan 22, 2021 19:56:47 GMT 1
Post by Aria on Jan 22, 2021 19:56:47 GMT 1
Új nyomok a homokban
Bratti (Ahogy érkeznek az ET-k, rakok majd ki bemesélőiket a többieknek is. Attól függően, hogy mennyien lesztek, és mennyire lesz igény a szálak összemesélésére, futnak majd össze a történetek, terveim szerint.) „Mindig akad, aki az útban áll. Nem volt háború, és nem volt szegmense a történelemnek, amikor nem esett senki áldozatul valaki felemelkedésének. Ezekre a nevekre nem emlékszünk, pedig a létezésükben sokszor több volt az élet, mint azokéban, akiket megőrzött a történelem…”
- Irulan hercegnő: Muad-dib élete és műve
Talán ha egyszer jártál Arrakeenben korábban, a bátyáddal. A sivatagi fremenek ritkán látogatták a várost… volt benne valami idegen, valami ide nem illő. Pedig akkoriban még nem is volt ilyen élénk, mint most. Két társnőddel haladtok végig az utcákon… hatalmas a zaj, és még nagyobb a tömeg, az út mentén árusok bódéi sorakoznak, mintha valamilyen bazár lenne. Ha egy pillanatra áttekintesz a tolongók válla felett, láthatod, hogy a bódéknál leginkább különféle vallási ereklyéket kapni. Ikonokat Muad-dibről, apró szobrokat, imaláncokat. A távolból hallhatod egy vízárus kiáltását. Feltűnhet az is, hogy kevesen viselnek cirkoruhát… persze, Arrakeen nem a nyílt sivatag, de mégis, a sziecsen kívül bárkit így látni egyszerűen pazarlásnak tűnik.
A társnőid is így vélekedhetnek, mert a hátad mögött hallod, hogy az egyikük az orra alatt motyog.
- Kull wahad… - suttogja. – Nem idegenek, de…
Igen, ez is feltűnhet: viszonylag kevés a külvilági. Akadnak persze, de most Arrakeen is a fremeneké. Már nem a bolygó titkos urai, hanem mindenki ismeri a hatalmukat. De mégis, a ibadszemeken kívül, amelyek átható tekintete minden irányból rátok villan, alig tudsz azonosulni velük.
- Idegenek is lesznek, Aanisa – teszi hozzá a másik társnőd. – Chaumas wa-chaumurky yamuraka jami tawalil… (A méreg az ételben vagy italban éppúgy hozhat halált, mint a harc)
Tulajdonképpen ezért érkeztetek: a császár maga persze nem zaklatta a Tabr sziecset. A Naib, Stilgar gyakrabban utazott fel a fővárosba, mióta Muad-dib trónra lépett, de a császár sokkal kevésbé védte a saját életét, mint azt az ember várta volna. Nem tartott sok katonát maga körül, és első látásra nem tűnt kifejezetten gyanakvónak. Mindenki tudta, hogy bármilyen támadás ellene sikertelen lenne, és a híveinek ez bőven elég magyarázatot jelentett – csak, akik régebb óta együtt harcoltak vele, azokat aggasztotta a döntés.
Az elkövetkezendő hetekben azonban külvilági tisztségviselőket vártak, politikai ügyekben, számos nagy ház képviseletében. Nem akkora ülés volt, mint maga a Landsraad, és ti magatok nem értetek annyira a politikához, hogy kibogozzátok a hátterét, de az egyértelmű, hogy a császárral kívánnak tárgyalni. Stilgar nem lelkesedett a helyzetért: az idegenek körében nagy gyengeség lett volna mesterkélt papokra, és tapasztalatlan katonákra bízni a férfi védelmét, és ezzel alighanem Chani is egyetértett: bár a külvilágiak szemében nem sokat ér a státusza, de Arrakison neki is jut némi hatalom. A sziecs sok jó harcosa már nem volt a bolygón, a dzsihád idegen világokra vitte őket, de egy ember a sivatagból így is hárommal ért fel a városból… vagyis több férfi, és néhány nő is felutazott, hogy segítséget nyújtson.
Persze azt is sejteni lehetett, hogy ti magatok nem elsősorban harcosok lesztek. Nagyobb eséllyel nyújtotok segítséget és támogatást Chaninak, vagy Paul húgának, az immár öt éves Aliának, mint magának a császárnak, és remélhetőleg nem is lesz nagy szükség rátok… a leszállás, és a kíséretek létszáma elég szabályozott a bolygón, hogy kevés lehetőség legyen bármilyen merényletre, de még így is nyugodtabb mindenki, ha több szem figyel.
Nem is magához a palotához haladtok, legalábbis nem a főépületéhez (az azonnal felismerhető a hosszú lépcsősorról, és a gazdagon díszített oszlopairól - még a tömeg is kisebb körülötte, mintha nem mernék megközelíteni), hanem egy mellékszárnyhoz, ahol lepihenhettek, és megkapjátok a feladatotokat.
(OOC: A két társnőd ugyancsak Tabr-sziecsbeli Sayyadina, mindketten kicsit fiatalabbak nálad: de régebb óta ismered őket. Aanisa, akit megszólítottak, az idősebb, a fiatalabbat, aki válaszolt neki, Nismának hívják. Tudsz róla, hogy több férfi is érkezett, jó harcosok, de nem találkoztál velük, kicsit korábban, tőletek függetlenül érkeztek. Később lesz lehetőséged a palota belső tereinek, illetve akár a városnak kisebb mértékű felfedezésére, de elsődlegesen azért vagy itt, hogy utasításokat láss el.)
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Dűne
Közzétéve: Jan 26, 2021 1:30:44 GMT 1
Post by Bratti on Jan 26, 2021 1:30:44 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/692785029469831208/796663330815082516/wp3952494~jpg Nem kifejezetten a kedvencem Arrakeen. Ettől függetlenül le tud nyűgözni. Na, nem mintha olyan sokszor lettem volna már itt, csak mikor kisebbek voltunk még Najeem-mel. Akkor én tátott szájjal bámultam végig, Najeem pedig egyfolytában piszkált és röhögött rajtam. Mondhatom, marha jól esett. Bár, tizenhat ha voltam. Tyű, akkor ő már naaaagyon felnőttnek érezte éppen magát és úgy viselkedett velem, mintha ő lenne itt a főnök és ő aztán mindenhez ért. Heh, rá is fázott. Hogy hoppon maradt, mikor meg akarta mutatni, hogy ő aztán ért a lányokhoz is! Az a lány meg szépen elküldte melegebb tájakra, pedig ennél a bolygónál nincs melegebb… Szóval a bátyám benyögött még valami nagyon béna szöveget és a lány meg lelépett. Öröm volt nézni, heh. Utána nem volt akkora arca, hanem behúzta fülét-farkát. Legalább, én is megnézhettem, ami engem érdekelt… Azért így tíz évvel később kicsit másmilyen. Bár azért továbbra is érdekel a város, valahogy… Taszít is. Nem vagyok idevaló, én is változtam, a nézeteim is. Már más vagyok. Két társnőm között sétálok, mint rangidős. Felszegett fejjel, büszkén vonulok, hirdetem, hogy mi igenis igazi fremenek vagyunk, nem azok, akik itt megtehetik, hogy cirkoruha nélkül cirkáljanak. - Micsoda pazarlás… - morgom kissé megvetően. Az árusokra csak egy pillantást vetek. Valahogy pontosan ezt várja az ember egy fővárosban. Turista központ lett a fővárosból. - Nagyon remélem, hogy a sziecsekből nem fognak állatkertet csinálni, hogy a nép kedvére megnézhesse, hogyan is élünk. Nem turista látványosság vagyunk… - morgom tovább, kissé megrázom a fejem, intek a bódék felé. Kezem az övemen himbálózó kriszkésemen pihen, másik oldalt a rövidebb késem, hátamon kinjal-om, alkaromon bodkin-jaim helyezkednek el. Nem félek, erősnek érzem magam. Akár nekem is jöhet valaki, ez a mi bolygónk. Nem fognak holmi jött-mentek leverni minket. Mi ezért a bolygóért harcoltunk. És nyertünk. És nem adjuk vissza. Még a külvilági tisztségviselőknek sem. Szememmel a népet nézem, fejem előreszegem és komoly arcot vágok. Közben hallgatom a társaim beszélgetését. - De nem fognak eljutni odáig, hogy a méreghez nyúljanak, ha rajtunk múlik – mondom komolyan neki, kis kalandvágy csillan a szememben, végül kicsit el is mosolyodom. Aztán megforgatom a szememet. – Amúgy sem árt… A... Császár nem feltétlen védi magát megfelelően. Csak saját vélemény, tényleg nem szükséges terjeszteni! – emelem fel a kezem védekezően, majd a végén elvigyorodom, újból előrefordulok. Nem azt mondom, valahol megtisztelő, hogy engem is ideküldtek, de ha pitiáner feladatokat kell csinálni más, külvilági alakoknak, akkor nem vagyok biztos benne, hogy tartom magam sokáig. Oké, ez nem opció, de akkor is. Nem miattuk vagyunk itt. Hanem Paul miatt. Én személy szerint Chani miatt főleg. Valakinek úgyis le kell kötnie, hogy ne aggódja betegre magát a sok szabadidőnkben. Annak is örülök, hogy nem a fő épülethez megyünk először, hanem egy mellékhez. Hátha kevesebben vettek észre, bár pont nem úgy vonultam. Többet lehet kideríteni, ha nem vesznek észre, már pedig én csak egy senki vagyok itt tulajdonképpen. Valamivel meg akarom nyugtatni Chani-t is. Ha már az a túl magabiztos csávója képtelen felmérni a helyzetet… Néha annyira nehéz elhinnem, hogy komolyan őt gondolom a Megváltónknak. Néha annyira… Furcsa dolgokat tesz, de valószínűleg én vagyok az, aki keveset ért ebből… Remélem. Szóval néha nehéz elkülöníteni, hogy ő az egyik legjobb barátnőm szerelme és ő is ember vagy mi, míg egyszerre benne hiszek. Komolyan. Megborzongok. A társaim felé fordulok. - Készen álltok a feladatokra? – kérdezem, ha jeleznek, akkor komolyan lépek be a melléképületbe. Most már újra büszke fremen vagyok, aki a Tabr sziecsből érkezett Sayyadina. Biztosabb ez a magabiztos arc, hiszen nem tudom, mit várunk odabent.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Dűne
Közzétéve: Feb 2, 2021 18:44:12 GMT 1
Post by Raven on Feb 2, 2021 18:44:12 GMT 1
Aiden Opheiion Kor: 24 Származás: Atar Rang: Báró
Személyiség: Alapvetően hideg és megfontolt jellem, aki nem engedi, hogy az érzelmei irányítsák. Nagyon bizalmatlan mássokkal szemben, de éles eszű és gyorsan felméri, hogy ki vagy mi lehet a hasznára, ha erre van szüksége. Ebben a Bene Gesseritektől tanultak is a segítségére vannak. Ezt a személyek-eszközök mentalitást az anyjától tanulta. A hideg tartózkodó magatartás is a nő ajándéka, akárcsak a humorérzék és az empátia teljes hiánya. Habár felismeri az érzelmeket, nehezen éli át azokat és az anyjával ellentétben nehezen is imitálja őket.
Kinézet: Külsőre, az apjára az egykori Báróra ütött, így legalább belőle is örökölt valamit. Magas vékony testalkatú, habár nem sovány. Szintén az apjától, örökölte a szinte világító arany szemeit. Általában a rangjának megfelelő, drágább ruhákat hord, azokat is sötét színekben, amihez szinte mindig visel kesztyűt is.
Az Atar nevű bolygón született, Opheiion báró és egy Bene Gesserit nővér Talia Lloyd fiaként. Nem csak a báró örökösének tanult, de az erős akaratú Bene Gesserit asszony, a saját mesterségére is megtanította a fiút. Habár kezdetben nem mutatott nagy tehetséget a Nővérek praktikái iránt. A nő ragaszkodott hozzá hogy elsajátítson mindent, amit csak lehetséges. Egyrészről szerette volna, ha erősebbé válik, másrészről talán valami kifacsart módon szeretett volna közelebb kerülni hozzá. Vagy csak jobb eszközt készíteni belőle.
Az egykori báró mindennel megelégedet, amit kapott. Nem tett semmit hogy bármit is jobbá tegyen a bolygón, igaz olyan döntéseket sem hozott, amik rosszabbá tették volna az ott élők helyzetét. Csak szerette élvezni az életét. Nem foglalkozott többet az emberekkel, mint amennyit muszáj volt és az embereket sem érdekelte jobban ki uralkodik felettük. Ez akkor változott, meg amikor feleségül vette a mellé szánt Benne Gesserit Nővért Taliát. Szinte, azonnal ahogy a nő az udvarba lépet a báró ugyanis csak a szép nőt látta benne. Taliának azonban egészen más tervei voltak. Ahogy megérkezett az udvarba egyre tovább és tovább feszegette a határokat, amíg szinte már a báró minden döntése mögött ő nem állt. Ez a Báró életében sem ő sem nagyon sokáig az udvara sem vette észre. Aki mégis felfigyelt valamire nem gondolta, hogy a nő tényleg akkora befolyással bírt mint amekkorával ameddig túl sok hatalom nem volt a kezében hogy bárki is szóvá tehesse. De a nő hatalom vágya nem volt feltűnő, és a döntései logikusak okosak és jövedelmezőek voltak mindenkihez. Ez a viszony egészen a báró haláláig folyamatosan fen állt, nem befolyásolta Aiden születése sem. Akivel a báró szinte egyáltalán nem foglalkozott. Mivel nem akart semmit sem megváltoztatni az eddigi életén. És bár Talia a másik oldalról igenis kivette a részét a fiú nevelésében, azt nem a megszokott módon és nem a megszokott szeretettel tette. Sokkal inkább szigorú tanár volt, mint anya. Bár Talia tökéletesen imitált minden érzelmet talán valamilyen kitekert szeretet vagy tiszteletképpen ezt sosem használta a fiával szemben, így mindig hidegen és szigorúan viselkedett vele. A hatalmas hideg házban, a tanulás mellet Aiden kedvenc elfoglaltságai az olvasás és furcsa módon a növények gondozása lett. A hosszú majdnem, hogy teljesen egyedül eltöltött idő után, nem csoda, hogy nem igazán találja a közös hangot az emberekkel. Talia ugyan megtanította őt hogyan ismerje fel a legapróbb jeleket is az emberek beszédében, arcán és mozdulatain, de ez főleg gyakorlati célt szolgál. És könnyű ki szúrni a hazugságokat vagy a rossz szándékot, ha ezekre számít az ember.
Nem sokkal az egykori Báró halála előtt a báró bejutott a császár tanácsába habár sok vizet nem mozgatott meg, annak ellenére, sem hogy Talia nagyon igyekezett. A báró halála után amikor Aiden átvette a helyét már mindenkinek egyértelmű volt, hogy a nő áll a legtöbb általa meghozott döntés mögött. Sőt innentől már a nő sem próbálta elrejteni a saját szerepét. Így pillanatnyilag bár hiába uralkodó a saját földjén, mint báró és van egy széke a tanácsban is, nyílt titok és mindenki tud róla, hogy a döntéseit nem ő hozza.
Képességek: Prana Bindu: Képes lehet irányítani a testhőjét, vérkeringését, stb. ezzel túlélhet nagyon kemény környezeteket is.
Weirding Way: ez egy speciális harci technika. Egy bene gesserit képzettségű ember egy sardaukarral (a Corrinók speciális kommandói) hasonló szinten tud harcolni, mert nagyon magas szintre fejlesztik főleg a gyorsaságot és a reflexeket.
Igazlátás: Ez az, aminek tűnik, meg tudják érezni, hogy a másik hazudik-e. Vannak ebben nagyon képzett Bene Gesseritek, az igazlátók, de még kevésbé specifikus képzéssel is megérzik, ha valaki titkolózik, vagy ha kevésbé ügyesen hazudik.
"Apróságérzékelés": ez lényegében elég összetett dolgokat jelent, de a lényege hogy a Bene Gesseritek extrém jó megfigyelők tudnak lenni. Rejtett fegyvereket, stb. ki tudnak szúrni az embereken, illetve például a mimikáról, vagy egészen apró részletekről fel tudnak ismerni olyan trükköket, mint az arctáncoltatók (a Bene Tleilax alakváltói, akik tökéletesen fel tudnak venni egy alakot - egy Bene Gesserit felismeri, ha arctáncoltatót lát).
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Dűne
Közzétéve: Feb 20, 2021 0:00:28 GMT 1
Post by Aria on Feb 20, 2021 0:00:28 GMT 1
Naseena el-Badour – Bratt
A kérdésedre a két társnőd határozottan bólint, a fiatalabbik pedig még meggyőződésesen válaszol is, egy halvány, de magabiztos mosoly eresztve feléd. - Természetesen.
Nem sokkal azután, hogy volt egy kis lehetőségetek elfoglalni az átmeneti szállásotokat – bár a palota mellékszárnya, de a Tabr sziecshez képest így is sokkal díszesebbnek hat – két férfi jelenik meg az ajtóban. Kezdetben azt hinnéd, hogy harcosok, de az öltözetük másról árulkodik… hamarosan rájöhetsz, hogy papok. Férfi papok… ez önmagában szokatlan, korábban az ilyesmi kizárólag női feladat volt.
- Köszöntünk titeket, Sayyadinák – hajtja meg a fejét az egyikük… még az udvariassága is valahogy mesterkélt. – A látogatásotok és a segítségetek nagy örömünkre szolgál, bár nem kételkedünk Muad’dib felkészültségében. A holnapi nap folyamán megérkeznek a vendégei az idegen világokból, de a délelőtt folyamán még Alia szól majd a néphez. A ti első feladatotok az ő segítése és kísérete lenne.
Aliát (akit a legtöbben Késes Szent Aliaként ismertek, mióta a Harkonnenek támadása idején egymaga, a kriszkésével végezte ki a homokviharban a csatatéren maradt ellenséges katonák egy jelentős részét) ritkán láttátok a sziecsben, de annyi is emlékezetesnek bizonyult. A kislány csak öt éves, de mégis, csak egy fokkal enyhébb a vallásos áhítat, ami körülveszi, mint a bátyjáé. Éppen ezért az sem meglepő, hogy ő az, aki beszédet tart másnap: az idegenek érkezése még bennetek is nyugtalanságot kelt, ez alighanem még igazabb a fremen tömegekre. Bíznak Muad’dibben, de a húga szava lecsitíthatja őket, és elérheti, hogy pont úgy tekintsenek erre a tárgyalásra, ahogy a vezetőjük szeretné.
Ha szeretnéd, még tehetsz fel kérdéseket a részletekkel kapcsolatban, érdeklődhetsz helyekről vagy emberekről, amiket, vagy akiket felkeresnél Arrakeenben… de ha nincs több kérdésed, és útjára engeditek a papot, akkor van lehetőségetek egy keveset pihenni, vagy akár körülnézni a városban.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Dűne
Közzétéve: Feb 20, 2021 0:35:06 GMT 1
Post by Aria on Feb 20, 2021 0:35:06 GMT 1
Aiden Opheiion - Raven Nem tartod magad igazán finnyásnak a környezeteddel kapcsolatban, de még így is igaz, hogy az Arrakis határozottan sivár és könyörtelen az Atarhoz képest… a növények különösen hiányoznak. Ilyenkor hálás lehetsz, hogy a tanács tagja vagy, és ilyen módon hozzáférésed van jónéhány luxushoz. Arrakis egyetlen kertje az Arrakeeni Palotában van: valamikor hallottad, hogy a fremenek megjegyezték, évekre láthatna el egy egész sziecset az a rengeteg víz, ami egyetlen hónapig fenntartja azt a kertet. Hivatalosan ugyan megnyitották a nép előtt, még annak idején, amikor Paul apja került hatalomra Arrakison, de már akkor is kevesen látogatták a palotát a köznép köréből, így még mindig tökéletesen alkalmas rá, hogy az ember kicsit elvonuljon töprengeni. Erre most szükséged is lehet, tekintve hogy a holnap délelőtt folyamán – amíg a császár húga beszédet tart a vallásos tömeg meggyőzésére – rád vár egy megbeszélés, ahol az utolsó kérdéseket tisztázzátok a Nagy Házak képviselőinek fogadása előtt. Onnantól kezdve pedig alighanem több napon át tartó tárgyalások következnek, amelyek során mindenki a háborúról fog beszélni, és arról a káoszról, ami éppen az ő bolygójukra sújtott le, mikor a fremenek kiáramlottak Arrakisról. Azt azért el kell ismerni, a háborúról beszélni még mindig kényelmesebb, mint megvívni.
Amikor azonban odaérsz a kertbe, hamarosan rádöbbensz, hogy nem vagy egyedül. Egy feltűnően szép fiatal nő is sétálgat a fák árnyékában, akit valószínűleg azonnal felismersz a tárgyalásokról: Irulan Corrino az, a császárnő. Egyáltalán nem meglepő, hogy a férje társaságától távol kívánt egy kicsit gondolkodni a holnapi események előtt. Azonnal érzékeli a jelenlétedet, ahogy közelebb lépsz – ő is Bene Gesserit, ráadásul ő sosem lépett ki a rendből: bizonyos szempontból talán bosszantja is, hogy jelen vagy te és az anyád, akik láthatóan inkább a saját céljaitokra dolgoztok… és ezáltal bizonyos szempontból jobban élvezed Paul bizalmát, mint ő maga.
- Opheiion báró… - ereszt meg feléd egy rendkívül udvarias, de teljesen fagyos mosolyt. – Látom önnek is szüksége volt egy kis feltöltődésre a holnapi megbeszélés előtt – megvárja a válaszodat.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Dűne
Közzétéve: Mar 3, 2021 14:40:14 GMT 1
Post by Bratti on Mar 3, 2021 14:40:14 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/692785029469831208/796663330815082516/wp3952494~jpg Néma csendben vonulunk be a mellékszárnyba. Én közben mindent is nézek, nehogy a figyelmemet elkerülje valami. Továbbra sem bízom meg senkiben, aki ide jön. Minden erőmmel Paul-t, Chani-t és a családjukat kell támogatnom. Ez a feladatom. Ez az életcélom. Végül sikeresen lepakolunk a szobánkban, de a társnőimnek szólok, hogy ne nagyon pakoljanak ki, ki tudja, mit hoz a holnap. Éppen azt ecsetelem nekik, hogy mire kell majd odafigyelnünk, illetve hogy ők láttak-e eddig valamit, mikor két férfi jelenik meg nálunk. Azonnal feléjük fordulok és előrébb lépek, hogy én köszöntsem őket. Komoly arcot vágok és igyekszem nem mutatni, hogy rohadtul nem tetszik, hogy nem csak a bolygónkat fertőzik meg, de a kultúránkat is megváltoztatják. Még hogy egy férfi pap legyen... Magamban elfintorodom, de az arcomról nem lehet semmit leolvasni. - A Tabr sziecs és Sayyadinái nevében köszöntelek... - mondom nyugodt, de magabiztos hangon. Nem fogom engedni, hogy akár egy kicsivel is magasabb rendűnek érezzék magukat. - Köszönjük az tájékoztatást! Felkészülünk, amennyire tudunk! Esetleg ha még tudnátok információval szolgálni, hogy pontosan kik és honnan érkeznek, illetve milyen helyeket érint az egész esemény, azt megköszönnénk... - teszem még hozzá egy hideg mosollyal az arcomon. Amint a kínos beszélgetés véget ért és végre leléptek a papok, a lányokhoz fordulok. - Tyűha... Azért remélem, nem lesz ilyen szenvedős az egész esemény... Szörnyű ez a mesterkéltség... - nyújtózkodom kicsit, majd a többiekre nézek. - Mit szólnátok, ha körbejárnánk a várost és körülnéznénk, mire számítsunk? Csak felmérni a terepet... Ha bármi változás lenne, azonnal lássuk. Nem szeretném, ha bármi félremenne ezen a tárgyaláson! Azt hiszem, mindannyian érezzük, hogy ennek nagy jelentősége van és még nagyobb lehetőség, hogy félrecsússzon valami, szóval előzzük ezt meg, jó? Azt javaslom, hogy osszuk fel három részre a várost, járjuk körbe és aztán egy megbeszélt időpontra jöjjünk vissza ide, vessük össze, amit tudunk, majd készüljünk a holnapra. Jó? - kérdezem határozottan tőlük. Igazából csak formalitásból kérdezem, azt szeretném, ha körbenéznénk, amíg még nincs akkora felhajtás. Ha sikerül rávennem őket, ha nem, én akkor is körbenézek. Ha többen megyünk, akkor felosztjuk a várost, nekem tényleg mindegy, melyik részét nézem, szóval itt hagyom, hadd válasszanak ők. Megbeszéljük, mikor találkozunk ugyanitt, majd fegyvereimet leellenőrizve köszönök el a többiektől, hogy a saját részemet nézzem át. Vagy ha nem jönnek, akkor az egészet. Nyitott szemmel járok, igyekszem minden apróságra figyelni és az eszembe vésni.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Dűne
Közzétéve: Mar 27, 2021 14:01:48 GMT 1
Post by Raven on Mar 27, 2021 14:01:48 GMT 1
Arakis sivársága és a tárgyalások is egyre jobban kimerítenek. Még önmagában a részvétel nem lenne annyira fárasztó, de nem értem Taliának miért kellet jönnie. Bár, végül is számíthattam volna rá, hogy nem fog mindent rám bízni. Bár reméltem, hogy legalább annyira megbízik bennem, hogy otthonról utasítgasson. Próbálok egy kicsit megnyugodni és összeszedni a gondolataimat, ha már felkerestem a kertet. Szerencsére nem sokan látogatják, de így legalább találtam egy helyet ahol csak magam lehetek egy ideig, vagy nagyon közel hozzá, ráadásul a növények jelenléte mindig megnyugtatott. Legalább tőlük mindig tudom, mit várhatok. Vagy talán még sem. A császárnő jelenléte valószínűleg jobban meglepet, mint indokolt lett volna. Végül is nem csoda, ha egyedül töltene egy kis időt.
-Felség.- Köszöntöm.- Igen, valóban, de nem gondoltam, hogy felséged is itt találom. Bár érthető, ha egy kis magányra vágyik a holnapi nap előtt.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Dűne
Közzétéve: Apr 1, 2021 0:38:24 GMT 1
Post by Aria on Apr 1, 2021 0:38:24 GMT 1
Naseena el-Badour – Bratti
A pap meghajtja a fejét, és készségesen válaszol a kérdéseidre… szinte már zavaró, hogy mennyire nem ütközöl semmilyen ellenállásba nála. - Hét bolygóról érkeznek küldöttek. Mind a hét bolygót a dzsihád érinti – mondja. - Muad-Dib hívei terjesztik a szavát, de ennek sok világon nem örülnek. Úgy vélik, a tanításai pusztulást hoznak. Abban bíznak, hogy Muad-Dibbel magával egyezhetnek meg, mint császárral – a további kérdéseidre is bólint. - Legtöbbjüket a palotában szállásolják el, és egyszerre érkeznek, a holnapi hajókkal. Muad-Dib nem kívánja őket túlzottan korlátozni, de a megfigyelésük folyamatos lesz.
Miután távoznak, és te a társnőidhez fordulsz, az egyikük leül az ágyára, és felsóhajt. A másiktól csak néhány pillanattal később kapsz választ. - Én a helyedben nem reménykednék, Naseena – rázza a fejét óvatosan Aanisa. – A szertartások itt mások, mint nálunk… nagyon sok minden változott… - halvány szomorúságot hallhatsz a lány hangjában… láthatóan csalódással tölti el a tudat.
A tervedre Nisma szinte azonnal talpraszökken, és bólint. - Én megnézném a holnapi szertartás környékét. A piacteret vállalnád? Nekem bőven elég volt idefelé áthaladni arra – motyogja idegesen.
Végül sikeresen elindulhattok… és a palotakörzet csendje után hamarosan az arrakeeni utcák zajában is találod magad. Annak ellenére, hogy most egyedül vagy, így cirkoruha ide vagy oda, messze nem vonsz magadra akkora figyelmet, mint az érkezésedkor, azért így is akadnak, akiket kicsit megrémít a jelenléted. Az eredeti szándékod azonban, hogy felmérd a terepet, és bármi gyanúsat, vagy furcsát megjegyezz, nem nagyon vezet eredményre. Az utcák zajosak és kaotikusak, de egyhangúak… semmi olyasmit nem látsz, ami esetleges fenyegetésre utalhat, vagy esetleg érdemes megjegyezni. Már épp elkönyvelhetnéd, hogy eredménytelen az egész, és reménykednél, hogy Nisma és Aanisa találtak valamit, amikor a tömegben kiszúrsz egy alakot.
Két dolgot azonnal elkönyvelsz: Hogy külvilági, és hogy most érkezett. Alighanem a leszállás után keveredett ide, és esélye sem nagyon volt, hogy egyáltalán beleolvadjon a tömegbe… még úgy sem, hogy egyébként elég rendesen próbálja könnyíteni a helyzetét. Az Arrakis homokszínében azonban a fiatalember fekete viselete meglehetősen élesen kilóg. Azt is sejted, bár a szavait még nem tudod tisztán kivenni ilyen távolságból, hogy alighanem nem beszéli a fremen nyelvet, vagy maximum erősen törve. Tekintve, hogy eddig ő az egyetlen szokatlan és problémás elem, amibe belefutottál, talán érdemes megszólítani.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Dűne
Közzétéve: Apr 1, 2021 11:49:40 GMT 1
Post by Bratti on Apr 1, 2021 11:49:40 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/692785029469831208/796663330815082516/wp3952494~jpg Összehúzott szemmel nézem a papot. Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, mit akar valójában. Most csak tesztel vajon? Megnéz minket magának? Meg a szobánkat is? Nem jöttek volna, szóval elhelyezni semmit nem tudtak itt... Kivéve ha már előtte megtették... Akkor azt nézik, rájöttünk-e? Utálom ezt... Túl paranoiás vagyok...Amit mond, az viszont kicsit megnyugtat. Viszonylag egy helyen lesznek, meg is figyelik őket. Ha pont ennyi korlátozást adnak egy embernek, itt még tud cselekedni, ha akar. És akkor mi ott leszünk remélhetőleg és semmit nem fog tudni tenni... Csak a fejemet ingatom társnőm szavaira. - Egyet értek, de... Paul-t is megértem. Ha tényleg ekkora ellenállásba ütköznek a dolgok, akkor muszáj kicsit... Lazítania, különben elveszti a támogatóit véglegesen. És még mi sem tudjuk megvédeni egy egész galaxistól - nézek rájuk jelentőségteljesen. - Nekem sem tetszik, de Arrakeen jelenleg egy... Központi és viszonylag semleges terület. A metszete a két világnak. Ha túlzottan az egyik felé hajlik a vezetés, a másik fenyegetve érzi magát és lőttek a békének. Akármennyire sem tetszik, részt kell vennünk ebben. Paul miatt is. Csak közben ne veszítsük el magunkat! - mondom komolyan, de lelkesen. Szeretném őket motiválni. Ami sikerül is, mert elindulunk körbenézni. Én a piacteret kapom meg magamnak. Nyüzsgő, hangos, káoszos. Előtte átöltözöm, a hajamat is felkötöm úgy ahogy. Azt szeretném, ha minél kevésbé tűnnék ki innen. A cirkoruhámat így sem tudom elrejteni, de igyekszem beolvadni. Természetesen minden fegyveremet viszem magammal. Az életben sokszor volt már példa arra, hogy nem bízhatunk meg túl sok emberben. Ez a hely pedig kitűnő arra, hogy valaki hátba támadjon. Egy ideig csak sétálgatok, figyelem a tömeget és a helyszíneket. Egy-egy nagyobb térnél leülök valamelyik fal közelében, várok, megfigyelek. Közben kiszúrok egy testvérpárt, akik együtt mennek valahova. Viccelődnek, látszik, hogy közel állnak egymáshoz. Az azonban meglep, hogy a fiúnak a barátnője is tökéletesen beleillik a társaságba. Nem érzem rajtuk azt, hogy valaki kilógna. Erről eszembe jut egy régi emlékem, ahogy elmélázom. Mikor még fiatalabbak voltatok, Najeem-mal sokszor játszottatok olyat, hogy elképzeltétek, hogy nem a sivatagban vagytok. Leültetek, beszélgettetek és elmeséltétek egymásnak, mit láttok éppen. Aztán a másik folytatta, ezzel kialakítottátok a saját kis világotokat. Néha nagyobb korotokban is kísérletezgettetek vele, de érezhetően eltűnt belőletek a gyermeki képzelőerő. Egyszer azonban egyedül ültél az egyik ház tetején, mikor Najeem megtalált. A gondolataidba voltál merülve. Tudod, honnan jött: nem olyan régen ismerkedett össze egy lánnyal, azóta többször találkoztak. Tudod, mit érzel. Féltékeny vagy. Nem akarod elveszíteni a bátyád, holott ehhez azért kicsit már idős vagy, mégis így érzel. Leül melléd. Azt kérdezi, jól vagy-e, te csak bólintasz. Ő pedig tisztában van vele, hogy nem vagy jól. Azt mondja, fákat lát maga előtt, de ti egy tisztáson vagytok. Kérdőn nézel rá. Most komolyan ezt akarja játszani? Nem baj, belemész. Azt mondod, a fű nagyon zöld, a fák pedig fenyők, idáig érzed az illatukat. Najeem elmosolyodik. Azt mondja, téged lát szaladni a fűben, ő pedig utánad, azt mondja, boldog vagy. Te erre azt feleled, hogy élvezitek a természetet, de aztán a fák közül előlép egy lány. A lány. És akkor Najeem már nem figyelt rád, hanem inkább a lányhoz ment. Az erdőbe. És ott hagyott téged egyedül a fűben. Magányosan. Najeem furcsán néz rád. Azt kérdezi, féltékeny vagy-e. Te csak megrántod a vállad, tudod, hogy mindkettőtök szeme elől eltűnt az erdő és a szép zöld fű is, csak egy halvány képként dereng körülöttetek. Kezed ráteszed a bátyádéra. Azt mondod, csak nem akarod, hogy eltávolodjatok egymástól és lecseréljen a másik lányra. A lányra. Erre ő csak átölel és azt mondja, ettől nem kell félned, ő mindig szeretni fog és mindig az egyik legfontosabb ember leszel az életében, de attól még élni kell az életeteket. Vár egy kicsit. Majd újból megszólal. Azt mondja, nézd csak, mintha a fák közül előjött volna két alak. Ugyanoda néztek.A bátyád és a barátnője az, kézen fogva. Azt mondja, éppen feléd tartanak és felhúznak a fűből. Mindhárman nevettek. És bevesznek maguk közé. Nem vagy egyedül, Nas. Fejezi be a bátyád, az utolsó mondatot játékon kívül is értette, megint rád néz, te pedig vissza rá. Mosolyogtok. Arra gondolsz, hogyha nem fremenek lennétek, most biztosan bekönnyezne a szemed. Legalábbis azt hallottad, ilyen helyzetben ez szokott lenni. Persze te nem sírsz. Nem is akarsz, ráadásul nem is szabad. Csak vigyorogsz a bátyádra, majd átölelitek egymást. Azt mondja, ő mindig ott lesz neked…Lassan elmosolyodom. Kicsit elkószáltam fejben. De megérte. Kicsit jobban érzem magam. A fiatalok már régen elmentek, egyedül maradtam a tömeg szélén. Lassan felállok, hogy tovább álljak. Végülis Najeem-nek jól kijött a dolog. Azóta összeházasodtak, gyerekük is született. Minden jól alakul számukra. Velem is igen jóban maradt, úgyhogy ebben igaza volt. A következő téren ülve szúrok ki egy igen csak érdekes alakot. Összehúzott szemmel figyelem a távolból. Vajon mit kereshet itt? A pap azt mondta, csak holnap érkeznek a delegációk... Ő mégis itt van. Egyedül... Gyanús... Kémkedik? Megfigyel? Nem hagyhatom ezt figyelmen kívül, ha tényleg veszélyes... Próbálom betájolni, merre megy tovább, és elé kerülök. Nekitámaszkodom az egyik falnak, úgy várom, hogy a közelembe érkezzen, majd ha ez megtörtént, akkor megszólítom. A közös nyelven. - Pontosan úgy nézel ki, mint aki eltévedt vagy nem boldogul... Már ne vedd sértésnek... - pillantok végig rajta, hogy feltérképezzem, mi lehet nála. Majd az arcába nézek, alaposan megnézem, majd halványan elmosolyodom, hogy ne tűnjek annyira ijesztőnek. - Esetleg segíthetek valamiben? - térek a tárgyra, mert sosem voltam az a bájcsevegő típus.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Dűne
Közzétéve: Apr 7, 2021 16:28:27 GMT 1
Post by Aria on Apr 7, 2021 16:28:27 GMT 1
Aiden Opheiion – Raven A nő halvány, hűvös mosolya továbbra is ott az arcán, ahogy felel neked.
- Igen, ez a hely egyike azon keveseknek, ahol tényleg nyugalmat találni – bólint. – Örömömre szolgál, hogy a férjem gondoztatja. Mindig tartok tőle, hogy egy napon enged a véleményeknek, amik szerint pazarlás fenntartani… - sóhajt egyet, miközben megérinti az egyik díszfa törzsét. - De állítólag ma érkezett egy botanikus is az Ipyrről, úgyhogy egyelőre ez nem fenyeget – teszi hozzá csevegő stílusban.
Néhány percig csak áll melletted, kicsit lehunyja a szemét, mint aki élvezi a kert csendjét. Aztán ismét megszólít, ezúttal sokkal hivatalosabb hangnemben:
- Érdekelne az ön álláspontja is, Opheiion báró. A ma délutáni megbeszélésen szokatlanul csendes volt, de meggyőződésem, hogy megvan a véleménye a férjem döntéseiről.
(OOC: Amit Aiden tudhat: Hét nemes ház érkezik holnap képviselőkkel. Az Elios, az Ossian, illetve az Ichihara házak érdekeltsége nagyjából egyértelmű: mindhárom bolygón aktív csatározások zajlanak jelenleg, az Elios ház egyik örököséről is azt hallani, bár ezek nem megerősített források, hogy egy fremen légió végzett vele, mert aktívan harcolt a dzsihád ellen. Noha a csaták már elcsitultak, nem nehéz kitalálni, miről akar alkudozni a Hirado és a Beskid ház: náluk gyakorlatilag a béke ára egy szinte teljes vallási alárendeltség volt. Különösen a Beskideknél a zenszunitizmus tanait követték, szóval számukra elég nagy csapást jelentett, hogy a fremenek messiáshitét erőszakosan térítették. Az Abefor és a Delambre ház képviselőinek indokai sokkal kevésbé tiszták, így kevésbé tudhatjátok azt is, hogy mit szeretnének elérni ezeken a tárgyalásokon. Az Abefor ház főként gazdasági nagyhatalom, és bár a háború őket is nehezen érinti, egy szinten még profitálni is tudnak belőle, a Delambrék pedig híresen jó fegyvergyártók. Tudod még, hogy az Ipyrt is nehezen érinti a háború, kezdetben úgy tűnt, nyitottak is a tárgyalásra… Memnon Thorvald azonban visszavonta a részvételét ezen a találkozón, valószínűleg a császár és a Landsraad iránt érzett ellenszenve miatt.)
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Dűne
Közzétéve: May 9, 2021 9:12:10 GMT 1
Post by Aria on May 9, 2021 9:12:10 GMT 1
A fiatalember gyorsan hátrafordul a közös nyelven érkező megszólításra. Ránézésre harminc év körül jár, némileg magasabb nálad, és meglehetősen sápadt is. Óvatosan elmosolyodik, ahogy találkozik a tekintetetek (a mosolyon azért látszik, hogy kicsit tart is tőled - érthető okokból), de még ezzel a gesztussal együtt is sugárzik belőle valami szokatlan, komoly fáradtság.
- Mondhatjuk úgy, igen - bólint a szavaidra, és mikor elmosolyodsz, láthatóan kicsit megnyugszik ő is. - Igazság szerint eltévedtem az űrkikötőtől. Így is lesz némi magyaráznivalóm, tekintve, hogy néhány botanikussal és tudóssal érkeztem a tervezettek szerint, de... most már biztos, hogy kellemetlen helyzetben leszek - csettint egyet, és ez a gesztus hirtelen egészen komolytalannak hat az általános kisugárzásához képest.
Még nem közli egyértelműen a célját - azt nehéz megállapítani, hogy bizalmatlanságból, vagy egyszerűen csak nem jött a szájára, de közelebb lép, és ismét megszólal: - Megkérdezhetem, kit tisztelhetek magában?
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Dűne
Közzétéve: May 21, 2021 21:33:54 GMT 1
Post by Bratti on May 21, 2021 21:33:54 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/692785029469831208/796663330815082516/wp3952494~jpg Nem kerüli el a figyelmemet az a tény, hogy iszonyatosan sápadt. Egy ilyen helyen, mint ez a sivatag, nagyon ritkán látni olyan embert, aki még a homoknál is jobban világít. Csendesen végig hallgatom és próbálom mérlegelni, vajon igazat mond-e. Vagy csak egy része igaz? Esetleg az egész? Azt kétlem. Nem fog egy vadidegen előtt kitárulkozni, azt csak a meggondolatlan idióták teszik, ő pedig pontosan olyan embernek tűnik, aki alaposan meggondolja, mikor mit tesz vagy mond. Figyelmesen hallgatom és elraktározom minden szavát, hogy ha esetleg később kiderülne, hogy rosszban sántikál, akkor legyen mit felhasználni ellene. Arról nem is beszélve, hogy mi a francért jönne a sivatag közepébe pár botanikus?! Egyre gyanúsabb volt a férfi, de persze ez nem látszott meg rajtam. Erősen gondolkodom, hogy bejátsszam-e egyből a Sayyadina kártyát vagy még várjak vele. Biztos vagyok benne, hogy összekapná magát, ha megtudná, miért vagyok itt. De akartam én ezt? Talán ha elég jól előadom magam és teljesen ártalmatlan, mit sem tudó fruskának mutatkozom, akkor még ki is szedhetek belőle valamit. Mivel helyi vagyok, biztosan nem sokat fogok megtudni, de a semminél is több a kicsi. Így hát mikor visszakérdez, csak ismét elmosolyodom, kissé nyíltabb tekintettel válaszolok. - A nevem Naseena el-Badour. Itt élek - mutatok körbe, ezzel pedig sokat nem hazudtam. Tényleg ez a bolygó az otthonom. Nem hinném, hogy mondana bármit is a nevem neki, elvégre még itt is eltévedt. Vagy egész egyszerűen csak hülyére vesz, de ezt valahogy kétlem. - Szóval az én életem nem annyira izgalmas - mosolygok szélesebben. - Ellenben a magáé biztosan az. Szóval? Merre indulhatunk? - kérdezem kicsit... Kalandvágyóan? Igen, talán ez a jó szó... Közben pedig várom, hátha folytatja a mondandóját.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Dűne
Közzétéve: May 27, 2021 13:08:19 GMT 1
Post by Aria on May 27, 2021 13:08:19 GMT 1
Nasseena el-Badour - BrattiA férfi egy pillanatig néz rád, aztán elmosolyodik a bemutatkozásodra, és kissé meghajtja a fejét. - Kenan Thorvald - mutatkozik be ő is. Ha eddig nem lett volna nyilvánvaló, a nevéből már biztosra tudod, köze nem lehet a bolygóhoz. Amikor Nasseena megjegyzi, hogy "az ő élete nem kifejezetten izgalmas", még halkan fel is nevet, és hozzáteszi. - Ha esetleg tolakodónak tűntem elnézést. Tény, hogy eddig nem igazán találkoztam fremenekkel. Illetve... - a mosolya gyorsan lehervad, aztán kicsit megrázza a fejét. - Azok nagyon más körülmények voltak - teszi hozzá, ezzel gyorsan le is zárva a beszélgetést. Nem mondja ki, de Nasseena tud eleget a jelenlegi helyzetről, hogy könnyű legyen kitalálni, valaki, aki elveszett az Arrakison, de már látott frement, az alighanem a dzsihád támadásait szenvedte el. Amikor viszont az a kérdés hangzik el, hogy merre induljanak, a fiatalember egy kicsit körbenéz, aztán megszólal. - Igazság szerint el kell intéznem magamnak egy fogadást a tanács előtt - cicceg. - Ami kisebb pokol lesz. Mert senki nem várt rám. A politika pedig nem kedveli a váratlan vendégeket. De ha már nem sikerült az űrkikötőtől a főútig tartanom az irányt, akkor még kicsit kiszellőztetném a fejem.
|
|