Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Nov 23, 2016 21:57:55 GMT 1
Lord Sourd nem hiába kapta az idegbajos becenevet. Megállás nélkül ordibált és csapkodott. Ha valami nem sikerült neki. Most pedig nagyon ideges lett. Ez a Deagry gyerek ugyanis eléggé felpumpálta benne az ideget. Ezért állt most a baráti és szomszéd házainak vezetőinek gyűrűjében. -Ez a mocskos fattyú megfenyegetett, hogy megtámad és meghódítja földjeimet, ha nem rogyok térdre előtte. -Állj csak meg barátom. - szólt Lord Manches.- Mi az, hogy megfenyegetett? Szerintem kissé túlreagálod a dolgokat. Ismét. Nemde? -IGEN? SZERINTED ÉN TÚL SZOKTAM REAGÁLNI A DOLGOKAT? MAJD LEKEVEREK EGYET ÉS MEGNÉZHETED, KI REAGÁL TÚL MIT. Mellesleg itt a levél. Tekintsétek csak meg: "Tisztelt Jóuram! Nem zsarolni jöttem, hanem ajánlatot tenni. Adja nekem országát és hadseregét, melyet én kellőképpen honorálok azzal, hogy legfőbb tanácsadómmá teszem, még uralkodásom idején is, és egyéb járandóságokban is részesítem. Spóroljuk meg a háború költségeit, és a halottak számát, oldjuk meg ezt a kérdést békésen. De, hogy súlya is legyen leírt szavaimnak, csak annyit mondanék, megvan a kellő számú és erősségű szövetségesem ahhoz, hogy birtokba vegyem földjeit. Ennek tudatában döntsön válaszáról. Üdvözlettel, Ragen Deagry, öreg barátja!" -Ezek súlyos szavak.-szólt Lord Manches.- De határozottan azt mutatják, hogy át akarja venni almerra trónját. Vajon képes lenne ezért eltenni a királyt az útból? Hiszen a csendes pengét megengedheti magának. -Most pedig még a bizonyíték is van a kezünkben. Ő adta nekünk. -ÁLLJUNK LE. Ne tegyünk semmilyen elhamarkodott lépést.- Vágott közbe Artemis Kah’nor.- Hiszen a levél szövetségeseket emleget. Belesodródnátok egy háborúba egy ismeretlen ellenféllel? Kitudja. Lehet, hogy Nigrommar vagy Kevine az. Egyikkel se járnánk jól. Külhoni ellenséget szabadítanánk az országra. -Mióta ilyen gyávák a Kahn’norok?-hangzott egy gúnyos mondat. -Amióta egy Krakkorrakot leigázó katonai szövetség áll a szomszédságukban. -Márpedig meg kell támadnunk és el kell pusztítanunk ezt a mocskot. Én megrohanom akár velem tartotok akár nem. -Én egy öngyilkosságban nem veszek részt.- hagyta el Artemis a helységet dühösen. -És te Lord Manches, hogy döntesz?
Rajtad áll Zima irányíthatod.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 24, 2016 19:43:17 GMT 1
Ismae Sorna
-Estrellának neveztek az akoliták közt. - válaszol az elf. – Ott voltam Riverguard ostrománál és Elyanna Lancel foglyul ejtett. Bár sikerült meggyőznöm Asherát, hogy meneküljön el a jobb ügy érdekében. Benne megbízok, mert legalább részben elf. Tudod, nagy veszély közele… Nem tudja befejezni a mondatot, mert egy ordító lovascsapat dübörög végig a fogadó előtti utcán. A heraldikára jól megtanítottak így hát rögvest felismered a Serwie család halas lobogóját. Talán a Kevineiek végre megmentenek. A köpenyedben és a túlságosan sokat mutató ruhádban a csuklyát húzó akolita mellett a vezetőjükhöz sietsz.
Sebastian Serwie, Ismae Sorna
Lord Serwie épp lecsapott a kardjával egy krakkorraki számszeríjászra. Az ilyenek nagyon jól lőttek. Sok emberének életét vették el. Még pár lovagját is megölték. Pedig mily becstelen módja volt ez a küzdelemnek. A hosszú haját egy szélfuvallat lobogtatta, meg, ahogy kardját a magasba emelve bíztatta embereit a vár megrohamozására. A jelenetet már csak a háttérből világító nap tette még giccsesebbé.
Egy köpenybe csavart és egy csuklyás alak közeledte zavarta meg hősies pózolását melynek hatására a legtöbb bárd és festő menten orgazmust kapott volna. - Jobb lenne, ha a hölgyek biztonságba vonulnának. Igaz, hogy ezt az utcát most szabadítottuk meg a gazemberektől, de mégis bármikor bajuk eshet.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 24, 2016 23:47:02 GMT 1
Valamivel később Westhall belső várában:
Lord Sebastian Serwie és lovasai immár gyalog elözönlötték a legbelső vár udvarát. A Krakkorrakiak az utolsó vérig harcoltak, hogy királyuk egyetlen rokonát élve tartsák. Kevés hatásos fegyverzetüket és erős várukat arra használva, hogy minél több száraztalpút vigyenek magukkal a tengeristen termeibe. Akik számára az utolsó akadály a belső erőd maradt. Már sok tervet kipróbáltak és még többet vetettek el a bevételére. („Nem Lord Gend nem építünk egy fa nyulat!”) Míg végül befutott egy csapatnyi lovag, akik az egyik nyugati torony kifüstölésével voltak elfoglalva és nemes egyszerűséggel begyalogoltak a várkapun.
A kevineiek ekkor egy újabb rohamot indítottak és a védőket egészen a trónteremig verték vissza. Az utolsó húsz emberével pedig ott állt Lady Maria Eierdrake. Mit sem sejtve arról, hogy öccse épp az imént tette le a fegyvert.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 25, 2016 16:22:57 GMT 1
Jurmungand
Stixcape felé menet nyugodta az út. A kopár síkságokat kopár dombok majd újra síkságok váltják fel. Miközben arra meneteltek egy nagyjából ezer fős lovasságot pillantotok meg veletek egy irányba haladni. Krakkorraki zászlót hordanak és valami nemes lobogóját is. Nem nagyon ismered meg, mert nem vagy jártas az ilyesmiben. De miért ebbe az irányba jönnek? A Kevineiek másmerre vannak. A lovasok elhaladnak mellettetek és rátok se hederítenek pedig a lopott fegyvereitekkel ép úgy néztek ki, mint valami rablóbanda.
A Stixcapebe vezető úton végig az ő nyomukban jártok. Jó egy napi járóföldet tesztek meg mire hullafáradtan megérkeztek a városba. Próbáltok valami fogadót vagy ilyesmit keresni, hogy megszálljatok, de előbb egy a főtéren álló hatalmas csőcseléken kell átverekednetek magatokat. - Mi van itt valami kivégzés?- mormogja valamelyik társad az orra alatt. Mint kiderül, téved. Pusztán egy bejelentés következik. A városőrség kapitánya feláll a pódiumra és egy tekercsről elkezd felolvasni
-Krakkorrak népe. Mint már sokan halhattátok az ellenség partra szállt az országunkban azzal a szándékkal, hogy meghódítsa azt. Bár a királyunk megütközött velük és rengeteget lemészárolt a csatában. De az ellenség elfoglalta a mi hőn szeretett királyi városunkat Westhallt és ezért hát az uralkodónk megadta magát. Én Lord Ashton viszont megígérem, hogy addig fogom ezt a várat a mocskos Kevinei betolakodóktól tartani, amíg az utolsó csepp vérem el nem folyik. Mert nem engedhetem, hogy, holmi kevinei mocsok tapossa el a földjeimet.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Nov 25, 2016 21:00:43 GMT 1
- Mi van itt valami kivégzés? – Kérdi Lód érdes hangján.
Mikor véget ér a felolvasás csak azután tudatosul bennem mi történt itt az előbb és csak halkan a fogam közt szűrőm ki.
- Igen. Krakkorak kivégzése.
A kiáltvány felolvasása után az embereimet bevezetem az egyik normálisabban kinéző kocsmába aminek nem tudom mi a neve, de nem is érdekel. Majd leülünk az egyik asztal mellé és előveszem az összes aranyat amink megmaradt a Krilli mészárlás után és a felderítőktől zsákmányoltunk, majd kérek mindenkinek egy korsó sört, majd még egyet és ez így megy egészen a hetedik körig. Amikor is a kelleténél jóval hangosabban szólalok meg.
- Tudjátok…Tudjátok ez az egész a király hibája! Gretter a hibás! Hisz mit adott nekünk? Meg…Megmondom nektek! Háborút, pusztítást, Kevinei és Északi köcsögöket! Addig játszotta a nagyfiút ameddig az apja – A Tenger Istene nyugosztalja – babérjain trónolhatót. De most mit csinált? He?! He?! Hát szart! Szart csinált Krakkorakból! A hazánkból! És ez a Lord Tökömtúgya hogy hívják is. Mit hisz? Mit nyer azzal, ha bezárkózik Stixcapeba? Hö? Hisz a beszédében ki is jelentette csak a saját földjeit akarja megvédeni a rohadékoktól! Nem minket vagy a családunkat! Őt csak a drágalátos földje érdekli! De hogy védi meg a földjeit, ha hagyja, hogy azok a faszunk görbületei lemészárolják a népet? Hogy védi meg a földeket azoktól a kevinei kutyabaszóktól, ha beül a falakon belülre? Ezek a nemesek mind bolondok! Köcsögök! Kapzsik! – Ekkor kiiszom az utolsó korty sört is a kupámból- Kocsmáros! Még egy kört!
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 25, 2016 21:47:31 GMT 1
Cassandra Bulker a Krilli táborban
Épp nagyobb dolgát végezte el a nemes, hölgy mikor zavaros mozgásra lett figyelmes a tábor egyik kapujánál. Egy mezítelen férfi érkezett egy lovon. Szegény fickó mindkét szeme kivágva az orra pedig betörve. A ló mögé kötözve egy másik férfi, akinek ezernyi késszúrás éktelenkedik a mellkasán melyek mind becsúsztak a bordái közé. -Ki tette ezt? -Jur…Jurmungandnak, nevezte magát.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Nov 26, 2016 9:48:38 GMT 1
i.imgur.com/8lm7HxF.jpg A táborban végre emberinek mondható légkör volt jelen, Krill még sokáig fogja magán viselni a vér és a hullák szagát. Cassandrát egyáltalán nem hatotta meg a dolog, ő a testvérét siratta. Már megüzente apjának a halálhírt, és követelte, hogy hatalmas temetést rendezzenek neki. Még mindig el volt telve a győzelem csodás érzésével, és ezt csak tetőzte az, amikor megérkezett a Serwie gyerek levele. Hangosan olvasta fel azt Shaninak. „Gretter Eiderdrake Lionclaw előtt vérontás nélkül letette a fegyvert, a katonákat és a lovagokat egyaránt lefegyvereztettem, Lord Marks felajánlotta a lovagokban a Tiszta Láng soraiba olvadást. Akik úgy döntenek, hogy élnek vele, azok a rituális beavatás után visszakaphatják a felszerélüsket. A többit Északi hegyekbe száműztem, hogy felvegyék a harcot az orkokkal. A katonáink minden gond nélkül bevonultak Liegh és Burgrend várába, Mace Lancel érkezésének idejére az Új-Kevinei viszonyok stabilizálódnak. Győztünk.“ Rámosolygott a kismadarára, majd arcon vágta őt. - Hallod ezt? Kevinei kis fruska lett belőled. Már csak meg kell nevelni azt a rakoncátlan pofádat. Felnevetett, majd levezette őt a pincébe és felújította lány karján húzódó sebeket, és hasonlókat gyártott annak lábaira is. - Most egy kicsit magadra kell hagynom téged, Kismadaram. Felszaladt, s miután elvégezte a dolgát épp indult volna vissza a pincébe, de egy mezítelen lovas keltette fel a figyelmét. - Ki tette ezt veled? - Ju...Jurmungandnak nevezte magát. Egy... paraszt felséges úrnőm, de... tudom, hogy nevetséges, de ő... más volt... Szerencse, hogy a férfi vak volt, mert amint Cassandra meghallotta ezt, megvető és lenéző tekintet ült az arcára. - Szóval egy paraszt vakított meg téged, és tette azt a társaddal. Mit akartak? - Körülbelül tízen voltak...a...a... vezetőség felől kérdeztek... Rólad úrnőm... Cassie arcára egy pillanatra titokzatos mosoly ült, majd feltette a mindent eldöntő kérdést. - Adtál rólam bárminemű személyleírást? - Nem úrnőm...Csak a neved tudja... De nem én mondtam el. Ez egy gyáva féreg. Erre már az első pillanatban rájött, de egyelőre még nem tette szóvá. - Még valami? - A Kevinei élelemkészletről... Mennyi és...és, hogy milyen gyorsan kapjuk. Esküszöm neked az istenekre és a sárkányokra, hogy semmit sem mondtam nekik... A társam tette... Cassandra karja ökölbe szorult, majd arcon vágta a vak férfit. - Takarodj a szemem elől. Patkány. Ha te nem mondtál nekik semmit, akkor hogy lehet, hogy te vagy életben és nem ő? Behívatta a katonáit. - Az első hajóval küldjétek haza. – Majd közelebb lépett a férfihoz. – Csak azért nem tépem le most azonnal a farkad, mert jó hangulatomban találtál. Többet ne lássalak. Sehol. A következő két órában szétküldte a seregeket az új kevinei területekre, majd lement Shanihoz. - Egy kicsit tovább leszek távolabb, mint azt terveztem, Madárka. De ne aggódj, nem feledkeztem ám el rólad. Sir Oakry majd a gondodat viseli, amíg távol vagyok. Tőle is annyi szeretet kapsz majd, mint tőlem, ebben biztos vagyok. Búcsúzóként egy „anyai csókot“ nyomott a homlokára, majd az egyik körmét belemélyesztette a lány tenyerén lévő sebbe. - Sietek vissza. A szolglálónyaival bogyókat kevertett össze, Krakkorrakki páncélzatot hozatott magának. A bogyókkal bekente a haját, arcfestéket készített belőlük, a páncélzatot pedig magára öltötte. Ötven legjobb embere ugyanígy cselekedett. A megmaradt Krakkorrakki hullákat kevinei ruhákba öltöztette, szakállukat, arcukat is „volgreoni“ divat szerint igazította. Ezt követően szerteszét felakasztotta őket, közel s távol egyaránt. A tenger istenének jelét véste a tenyerükre, úgy állította be magukat, mint a Tenger testvériségét, banditákat, akik ellenzik az új vezetőséget. Elhíresztelte magukról, hogy rendkívül veszélyesek, a számuk ötven felett mozog és rendszeresen kifosztják a Kevinei bandákat. Egy útmenti fogadót sajátított ki, tudta, hogy csak idő kérdése, míg Gand bekapja a csalétket. Megvolt mindene, ami egy ifjú "forradalmár" érdeklődését felkeltheti. Pénz, ember és fegyver. Ő jelen pillanatban nem Cassandra Bulker volt, hanem Talia Stormdroke, a kóborló.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Post by Mocsok on Nov 26, 2016 15:06:44 GMT 1
A helyzet kezdett egyre irritálóbbá válni. Mivel gőzöm sem volt a szerkezet pontos összetételéről ezért gőzöm sem volt, hogyan szabotálhatnám a függőhidat. Persze simán leereszthettem volna, de akkor két perc alatt vissza is húzzák, mi meg lebukunk. Ha előre tudtam volna mit kell csinálnom, már rég lerobbantottam volna a láncokat némi robbanóporral. Viszont nem készültem semmi ilyennel. Egyedül egy adag méreg volt nálam amivel a kardom pengéjét szoktam bekenni harc előtt, de hát az annyit ért a láncokra mint fejlövésre a simogatás. Végül hosszas szenvedés után, minden haragomat egy csapásba vezettem le és láss csodát, a kapu lecsapódott. Normális esetben örültem is volna ennek, csak hát akkora zajt csapott, hogy valószínűleg a vár teljes személyzete felfigyelt rá. Sajnos még mindig nem végeztük el a feladatot ugyanis a védők és a támadók között nem csak a város főkapuja, de még egy acélrács is állt, amit szintén nekünk kellett volna felnyitni. Ha nem ketten lettünk volna, még meg is próbálkoztam volna vele, de így kész öngyilkosság lett volna. Arról nem is beszélve, hogy a rácsot egy fokkal nehezebb tökre tenni mint a függőhidat. Ash kérdő tekintettel bámult rám. Mintha mindent meg tudnék oldani pár perc alatt. Pedig egy nagyszabású terv kidolgozásához napok kellenek. Ebben a szakmában nem túl kifizetődő az improvizáció, de ehhez mérten a mai nap már legalább harmadjára csináltam. - Felszívódunk! Mondtam végül a lánynak. A várat nem állt szándékomban elhagyni, elvégre csupán egyetlen út vezetett kifelé, a vizesárok. Így maradt a rejtőzködés. Sietnünk kellett elvégre a katonák már észrevették a lezuhant hidat. Egyetlen cél lebegett előttem. Találni egy sötét zugot ahol meghúzódhatunk egy addig ameddig le nem csillapodnak a kedélyek. Ha ez nem jön össze, már csak két lehetőségünk marad. A harc, vagy az úszás...
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Játékot vállal
Utoljára online: Jan 22, 2020 13:41:13 GMT 1
Jun 17, 2016 17:17:13 GMT 1
|
Post by Ismae on Nov 26, 2016 20:50:44 GMT 1
~Estrella. Milyen érdekes és szokatlan csengése van.~ Figyelmesen hallgattam, és igen érdekes dolgokat mondott, amiket megjegyeztem. De a mondandóját megzavarta a lovas csapat, bizonyára korábban meghallotta őket az éles füleivel. Az ablakhoz ugrottam, és meg is pillantottam azt, amiért majd kiestem a lendületem miatt az ablakból. A tanáraim büszkék lehetnek rám, hogy sikerült belém verniük a tananyagokat, ezen belül is a zászlókat. -„Hűség mindenek felett” – idézem a Serwie ház mottóját. –Bizonyára a kevinei területeket is megtámadtak a krakkorakiak, hiszen akkor nem lennének itt. Lehetséges, hogy Nigrommar is küldött katonákat ide. Szerencsésebb eset lett volna velük találkozni. De hát azzal kell dolgoznunk, amit az élet ad – gondolkodom hangosan. Elsápadva kapom a kezemet a számhoz, mert lehet, hogy a kémes banda meghallotta az előbbi szavaimat. Óvatosan, lopakodva közelítek az ajtóhoz, és kipillantottam. Meglepődve nézek szét, nem igazán számítottam rá, hogy csak úgy itt hagynak minket. Nagy nehezen kisunnyogtunk, de nem is értem, hogy Estrella miért tart velem. Oké, talán hülyeség szétválni. Csak egy furcsa pillantást vetek rá. Elmorzsoltam egy könnycseppet a szemem sarkában, mikor sikeresen megzavartam a költők és festők számára a legesleggyönyörűségesebb pillanatot, de azért a szívem nem hasadt ketté a bánatba. -Sajnos ez a figyelmeztetés nagyon későn érkezett Lordom.-válaszolok, mikor odaérünk- Ön ennek a csapatnak a vezére?? Krakkorak megszállás alatt áll?? – teszem fel a kérdéseimet, közben a köpönyegemet szorosabban húzom össze magamon.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Nov 26, 2016 21:38:45 GMT 1
Jurmungand -Kocsmáros! Ne adj neki többet! Egyenesedik fel egy fickó a szemben álló asztalnál. Rögtön követi három másik társa is. Mindegyiküknél kard. A kocsmáros tapasztalt lehet a munkájában, mert elkezdi az italokat a pult alá pakolni. -Urunk vendégszeretetét élvezed, és még van pofád itt szidalmazni őt? Ezek az ő falai és az ő városa. Úgyhogy jobban teszed, ha elkotródsz, innen mielőtt hívom a városőrséget vagy én magam váglak le, mint az ilyen mocskos kutyát szokás. A férfi keze a kardjára csúszik. Értékes darab. Látszik, hogy pénzes emberé. A három társának hasonló fegyverei vannak. Ha ilyennel rendelkezik valaki akkor nyilván tud is bánni vele.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Nov 27, 2016 10:31:36 GMT 1
Míg ez a vasba bújtatót kutya beszél, én fel se nézzek a sörös kupámról, de még azután se, hogy befejezte a beszédet. Majd egy drámaian hosszú és feszült fél perc után felemelem a tekintettem a kupámról. Ekkor jobban szemügyre veszem a férfit. Látszik rajta, hogy életében nem végezte még az átlagember munkáit. Nem vágott fát, majd hordta azt haza. Nem segített a betakarításnál. Gazdagok és nyalják az uruk talpát. Hányingert keltő ő és a barátai egyaránt. Mindeközben pedig a kezemben forgattam a kupámat, amit most az asztalhoz csapom.
- Ó! Hát uratok vendég szeretetét élvezem? Ezt nem is tudtam? Biztos, hogy ugyan arról az emberről beszélünk? Tudjátok én arra a seggfejre gondoltam amelyik még ahhoz is túl gyáva, hogy kiálljon a „népe” elé és maga mondja el a rossz híreket! Mert ha igen, akkor jobb ha tudod, én nem kérek a vendégszeretetéből! – Ekkor újfent végig mérem az alakot. – Egyébként meg te valamilyen harcos akarsz lenni? Látszik rajtad, ne is tagad valami uracska vagy te is aki azt hiszi már attól harcos, hogy részt vett pár csatában és van egy nagy, fényes kardja, meg egy csilli-villi páncélja! Hát kurvára nem vagy ettől harcos! Te csak egy gyilkos vagy! Ugyan olyan gyilkos mint én, Lód, Mongery vagy bárki más a csapatomban! Én nem urak vagy valami magasztos hülyeség miatt művelem ezeket – Ekkor fellépek az asztalra, kicsit inogva a sörtől. – MI! A! BOSSZÚÉRT! GYILKOLUNK! – Hangsúlyozom ki minden egyes szavát a mondatnak amit immár az egész fogadónak címzek. – Én vagyok Jurmungand! Ők itt velem pedig a csapatom! Mi vagyok a vas mely a Krilli mészárosokba mar majd! Mi vagyunk azok akik Utolsó csepp vérükig küzdenek majd azért, hogy szeretteink gyilkosai megkapják a jogos jussukat! Mi vagyunk a Tenger Istenének a haragja! Mi vagyunk azok akik életüket áldozzák azért, hogy ne ismétlődjön meg az ami Krillnél történt! Gondolom már mind hallottatok róla! De mi! De mi ott voltunk! Láttuk a borzalmakat! Vér spriccelt minden felé, voltak lovagok akik puszta kézzel téptek szét apákat és férjeket akik a családjukat próbálták védeni! Katonák kik gyerekek fejeit verték pépesre! És voltak olyan szörnyek is akik asszonyainkat, lányainkat a halálba kefélték vagy haláluk után kefélték! Hitvány kutya – Mutattok rá a páncélos alakra – nem kell elnézned a viselkedésem, de legalább érts meg! Nekem már csak az van amit ennél az asztalnál látsz! Egy csapatra való mindenét elvesztett paraszt akiket a bosszú fűt és a haláltól már nem is rettegünk! Mi csak attól rettegünk, hogy ezek a száraztalpúak nem állnak meg Westhallnál és mindenki aki nem hajlandó térdet rogyasztani nekik, Krillhez hasonló sorsa juttatják! Stixcape se lesz kivétel, ha a te hülye urad is bezárkózik ide és majd szépen felfalja a város élelem készletét, míg azok a barmok kint üldögélnek a tábortűz mellett! DE! Nem azt mondom, hogy adjuk meg magunkat és bízzunk a sorsunkat a Kevinei csőcselékre! NEM! Én leszek az utolsó aki ezt fogja javasolni! Azt mondom legyünk cselesek! Ne pedig gyávák! Mert gyávaság bezárkózni a várakba és reménykedni benne, hogy békén hagynak minket! Ezek mindenkit aki ellenük szegül megbüntetnek! – Lemászok az asztalról és a fegyveres arcába mászok- Egyébként ha most levágsz egy fegyvertelen parasztot, ki fog jól járni vele? Szóval van egy jobb ötletem. Vigyél minket a vezetődhöz! Van számára egy ravasz ajánlatom. – Mosolyodok el és intek a többieknek, hogy szedelőzködjenek. – De felőlem meg is ölhetsz itt és most. Nekem mindegy. Legalább nem kell végignéznek ahogy a város lakosait majd egy hülye terv miatt lemészárolják. De készülj úgy, hogy ha megölsz a haverjaim téged fognak azután megnyúzni. - Ekkor újfent a kocsma népéhez szólok. - Stixcape népe mit akartok? Értelmetlenül meghalni egy ostoba ötlet miatt vagy bosszút az országért?
|
|
Azoir
Írónövendék
Utoljára online: Sept 22, 2021 18:33:50 GMT 1
Mar 23, 2016 20:53:34 GMT 1
|
Post by Azoir on Nov 29, 2016 20:02:13 GMT 1
Let kissé idegesen kopogtatta ujját az asztalon, miközben felhős tekintettel nézegette a jelentéseket. Egyáltalán nem örült neki, hogy a bátyja ilyen meggondolatlanul cselekedett. A pénzhez értett, de a politikához nem, és tudta, ennek előbb utóbb ő issza meg a levét. - Az a szerencsétlen háborúba taszít minket, és még csak meg sem jelent! - sziszegte - Én meg takaríthatok fel utána. Még szerencse, hogy nem az egész állam jön ránk... Majd az előtte álló futárokhoz szólt. Azonnal kezdjétek meg tízezer ember kiképzését! A hadsereg készüljön fel minden eshetőségre, de ne vonuljon fel a határokra. Hagyjatok nagy távolságot, hogy az ellenfélnek sokat kelljen menetelnie. A határmenti falukat evakuáljuk, és hozzanak magukkal mindent, ami mozdítható. Talán mi provokáltunk, de ők indítják meg a háborút, s ez mellettünk szól. Talán még a "hamis levél" tervét is elsüthetjük. Most a lényeg, hogy nemzetközileg jó színben tűnjünk fel, és megvédjük magunkat. Egyáltalán nem készült támadni, hiszen híján voltak a támadóerőknek. A Deagry-k inkább a védekező háborúkat kedvelték, ennek köszönhető, hogy a haderő fele íjászokból állt, a másik fele pedig gyalogosokból. A lovasság elsöprő erejében nem hittek. A terv szerint a besorozottak fele most is íjásznak áll, a másik fele pedig kardforgatónak és lándzsásnak. Ez taktikailag lassú sereget jelent, de stratégiailag szinte bárhol bevethetőek. Nem is beszélve, hogy jóval olcsóbbak. - Szövetségeseket kéne szerezni... - gondolkodott hangosan - Mace úr nem hívható, ezt a kártyát még nem játszhatjuk ki. Ha magunk mellé tudnánk állítani pár almerrai nemest, talán lenyugszik drága szomszédunk is. Az a hülye csak felborította az asztalt! De még mennyire, hogy fel!
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Dec 1, 2016 14:33:14 GMT 1
Elynek nincs sok ideje dönteni. A főherceg egyenesen hozzá érkezik. Hat fős elf testőr csapat kíséri útján és a szolgálók hallva, uruk érkezését végül Elyt is elé kísérik a trónterembe. Elég egyedi kialakítású hely ez. Egy kör alakú terem közepén a trónnal. Körös körül pedig a falba vésett fülkékből bámészkodnak a különféle tanácsadók és írnokok. A trónuson pedig a díszpáncélos fehér köpenyes főherceg foglal helyet. Hosszú ébenfekete haján megtörik a nap fénye. Pedig egy elég szerény formájú arany korona díszíti. A herceg még egy emberhez képest is fiatal. Uralkodóhoz meg méginkább. Huszonkét életévével mégis az elf királyság trónján ül. Selymes hangján hosszan nyújtja el a szavakat, ahogy az elé érkező Elyanna Lancelhez szól. Közben az ujjaival idegesen babrál a trón karfáján. -Szóval te volnál Lady Elyanna Lancel. Az aki vojt olyan kegyes és adományozott nekünk. Hmm... Kérlek áruld el érkezésed valódi okát kedves hölgy. Kiváncsivá teszel ugyanis.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Post by Ben on Dec 3, 2016 13:46:32 GMT 1
i.imgur.com/w7oJRY4.jpg Korábban: Sebastian végig vágtatott az utcán, amikor megpillantotta az északi félelfet. - Jobb lenne, ha a hölgyek fedezékbe vonulnának. Jobb lenne, ha a hölgyek biztonságba vonulnának. Igaz, hogy ezt az utcát most szabadítottuk meg a gazemberektől, de mégis bármikor bajuk eshet. A nő első kérdése természetesen a várral kapcsolatos volt. Még mielőtt megválaszolta volna, észrevette az akolitát és rögtön felismerte. - Kérem tegye le a fegyvert, kisasszony. Nem akarjuk bántani, és nem is fogjuk, ha így cselekszik. Ígérem. Majd míg a társai elvezetik az elfet, válaszol Lady Sorna-nak. - A vár hamarosan a miénk lesz Lady, engedje meg, hogy az északi csapatok megérkezéséig biztonságba kísérjem magát. Kezet nyújtott az úrnőnek, hogy felsegítse őt a lovára, majd visszavágtatott vele az előörsre. A legjobb embereivel őriztette, parancsba adta a szakácsnak, hogy főzzön neki ételt. Az épülettel szemben lévő ház hamuvá égett, azonban az előtte lévő virágágyásban volt valami… Egy fehér rózsa. Társai elpusztultak, ez azonban hófehéren virágzott, még ilyenkor, a tél beállta előtt is. Sebastian leszakította, és az északi hölgynek adta. Nem mondott semmit, és még mielőtt az bármit is válaszolhatott volna, Sebastian elvágtatott a nap irányában, hogy folytassa Westhall ostromát. Most: A követ köpött egyet, de eleget tett a Halkirály kérésének, s kihívta Sebastiant. Hófehér páncélját bemocskolta a krakkorrakki vér, azonban kimerültségnek jelét egyáltalán nem mutatta. - Elfogadom a megadásod, Lord Gretter az Eiderdrake házból. Szemében egyáltalán nem tükröződött a harag és a gyűlölet, Lord Marksról ez azonban nem volt elmondható. Amikor láncraverték a halkirályt, a hatalmas lovag megragadta annak vállát és a következő szavakat mondta neki: - Egy szörnyeteg vagy Gretter. Gyilkos, tolvaj és erőszaktevő. Egy szívességet tennék a világnak ha most rögtön eltörném a nyakad. Azzal meglökte, hogy induljon tovább. Serwie pedig folytatta a feladatát. Ott helyben leszerelte a Tenger Urait, beszedette a letett fegyvereket és begyűjtötte a páncélokat. Grettert egy magáncellába záradta, melyet lovagok sokasága őrzött. Bár lovagias volt, tudta, hogy a királyt láncraverve a legbiztonságosabb fogvatartani. A Tenger Urainak felajánlotta, hogy beolvadhatnak a Tiszta Láng soraiba és egy gyors kiképzés után ismét szolgálhatnak. Azt, aki nem élt ezzel a lehetőséggel Északra küldte, hogy harcoljon az orkokkal. A népnek a következő szavakat intézte. - Menjetek haza, csókoljátok meg feleségetek, lányotok, karoljátok át fiatokat, gyászoljátok a szeretteiteket. A paraszti vér ontásában nincs becsület. Menjetek és éljetek teljes életet ismét. Békében. A főnemeseket és a hírhedt kalózokat szintén elfogadta, de a közkatonákat leszerelés után útjára nagyon apró csoportokban (10-20 fő) útjukra bocsájtotta. Lionclawba azonban egyelőre még senkifiát nem engedte be. A várostrom alatt természetesen összefutott Garettal, ezzel számolt is. A meglepetést Ashera okozta, bár az akolita után sejthette, hogy a félelf testőr is itt lesz. - Add meg magad, áruló. Vége van, a várat sehogy sem tudod elhagyni. Megígérem, hogy igazságosan ítélkezünk majd a bűneid felett. Ha a lány így tesz, akkor az akolitától elkülönítve egy toronyszobába zárják. Serwie még időzött egy kicsit Garett mellett. Akármennyire is megvetette a sötétből előugró pengék módszerét, tudta, hogy nélküle nem sikerült volna ezt véghez vinni. Kezetrázott a férfival, majd így szólt: - Kérem várja meg Lord Lancel megérkezését mielőtt távozna. Busás jutalomban fogja részesíteni önt. Katonái még aznap este bevonultak Liech és Burgrend várába, leverték a zászlókat, majd ünneplésbe kezdtek. A háború véget ért, egy szebb és jobb kor vette kezdetét ezzel a győzelemmel. Sebastian még aznap megüzente a híreket Cassandra Bulkernek és Mace nagyúrnak, majd a fő várkapuhoz lépett, ahol Gretter nővére még elvolt zárkózva. Száz lovag és további ötven legjobb embere kíséretében tört be a trónterem ajtaján, körebevette azt (lovagok elöl, kardot és lándzsát szegezve a nő irányába). Az áttörhetetlen falanx mögül lépett elő Sebastian Serwie. - Lady Eiderdrake. Az enyém a megtiszteltetés. Az öccse letette a fegyvert, ezzel a háború véget ért. Kerüljük el a további felesleges vérontást Lady, tegye le a fegyvert. Ha a lány így tesz, akkor Sebastian mindenkit épségben hagy, a nőt egy toronyzárkába vezeti, ami egy folyósón van az akolitával és Ashera-val. Amennyiben harcol, akkor a falanx letarol mindenkit, kivéve a lányt. Ezt követően megbilincselik a nőt és egy, a Gretteréhez hasonló sötét cellába vezetik.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Dec 4, 2016 21:59:35 GMT 1
Amikor Lord Deagry visszatért, a levél olvasása közben akaratlanul is elmosolyodtam. Horgo-n és az oroszlánokon kívül azonban más is jelen volt már, egy csuklyás nyílpuskás alak, kinek az arcát rongyok takarták el. A terem végén, falnak dőlve várakozott. Itt nem világították meg a teremben égő fáklyák, csak a körvonalait láthatta a drága „barátomnak“. - Természetesen magának hiszek, Deagry úr. – Közelebb léptem a férfihez, hogy érezze a tekintetem súlyosságát. – Pont ezért hivattam ide az egyik barátomat. – a sarokban lévő alak felé biccentettem, aki erre közelebb lépett, de a csuklya miatt továbbra sem lehetett kivenni az arcát. – Ő lesz az ön kedves őrangyala. Sajnos nincs neve, és aki látta az arcát, azt kénytelen volt megölni, de pont ez teszi őt... tökéletessé a maga védelmére. Nem kell aggódnia, sosem beszél és egybeolvad az árnyékokkal. – gyorsan jellemeztem a testőrt, majd egy mosoly kíséretében hozzátettem – Észre sem fogja venni a jelenlétét. Aztán még mielőtt az útjára engedtem volna a férfit, tisztáztam az elvárásaimat. - A nagylelkűségem nincs ám ingyen, és ezt te is jól tudod. Egy országot kérek cserébe a pozíciódért. Elmondom mi lesz. – ekkor már csak pár centire volt az arcom az övétől. – Egyesíteni fogod Almerrát, ha kell erővel, ha kell pénzzel. A Larlsonokkal és a Manchesekkel egyelőre ne kerülj konfliktusba. Távozhat, lord Deagry. Amint a trónterem kapujához ért még utoljára figyelmeztettem őt. - Ne rontsa el, mert köztudott, hogy az Almerrai lépcsők csúszósak. Abban a pillanatban amikor távozott, én is így tettem. Levelek érkeztek, egyenesen Krakkorrakkról. Azonnal összehívtam a tanácsot, majd közöltem a fejleményeket. - Cassandra Bulker két nappal korábban támogatást kért a Hector öböl ellen zajló csatában. Készen áll az a húszezer ember? – Tette fel a kérdést rögtön Lord Westerly, mire csak egy titokzatos mosolyt ültettem az arcomra, majd a tárgyalóasztal közepére csúsztattam Sebastian Serwie levelét, és a Bulker lány új helyzetjelentését. - Igaz lenne? – Többször is átfutotta a levelet mert nem hitt a szemének. - Westhall a miénk és a második krill-i csatánál is győzedelmeskedtünk? - Akkor hát a háború eldőlt. Győztünk. – Feleltem nyugodt hangnemben. - Minden tiszteletem fenség, de három győzelem nem tesz minket hódítóvá. – Horkant fel a vén Westerly. Bár biztos voltam abban, hogy mellettem állt, reméltem, hogy hamarosan feldobja a talpát. Épp azon voltam, hogy beszédre nyitom a számat, amikor is egy küldönc kopogott a tanácsterem ajtaján egy sürgős levéllel a kezében. „Mélyen tisztelt Mace Lancel nagyúr! Örömmel tájékoztatom önt arról, hogy a háború véget ért. Lionclaw, Liech és Burgrend vára a miénk. Gretter Eiderdrake letette a fegyvert Lionclaw vára előtt, a nővére szintén megadta magát a trónteremben. Győztünk fenség. Lord Sebastian Serwie“ Átnyújtottam az öreg Westerlynek a levelet, majd így szóltam. - Azt hiszem ezek után elmondhatjuk, hogy három győzelem igenis hódítóvá tesz minket, barátom. Azzal kiballagtam a teremből és hagytam, hogy tovább vitatkozzanak. A saját dolgozószobámba mentem, ahol mégtöbb bontatlan levél várt. Az első a kuen helyettesétől érkezett, már nem volt aktuális így olvasás után rögtön a tűzre hajítottam. A nivai kereskedőt jelenleg nem állt módomban fogadni, akármennyire is szerettem volna. A legdíszesebb rezidenciát és kényelmet biztosítottam neki a visszatértemig. Remélhetőleg nem fogok sokáig Krakkorrakkon tartózkodni, és még azelőtt visszaérek, mielőtt megérkezne Blackwall-ba. A következő üzenet Ria Manches-tól jött, tömör volt és lényegre törő. Határozott választ adtam neki. „Mélyen tisztelt Ria Manches! Örülök, hogy elfogadta az ajánlatomat. Már biztosan értesült a győzelmemről Krakkorrakk felett. Három fényes győzelemmel végeztünk az ellenséges csapatokkal, térdre kényszerítettük az országot, győzedelmeskedtünk. Az események fényében kérem látogatását inkább Lionclaw falain belülre tegye, hogy megmutassam milyen sikereket érhet el a közös együttműködésünk gyümölcse. Üdvözlettel, I.Mace Lancel, két ország királya.“ Elküldtem a levelekett, majd elindultam Blackwall kikötője felé. Díszes öltözetbe vontam a királyi flottát, személyes testőrségem (150 lovag és kétszer ennyi lándzsás) kiséretében indultam útnak Krakkorrakkra. A Westerly hajók épp indulni készültek, ekkor pillantottam meg Medeia Merrident. Közelebb léptem hozzá, kezet csókoltam neki és szokásomhoz híven a lényegre tértem. - Férje derekasan küzdött az öbölben, lelkett öntött az embereibe és biztos vagyok benne, hogy nagy része volt abban, hogy győzelemre vigyük ezt a háborút. Pontosan tudom, hogy egy kimerítő csata után semmire sem vágyik jobban, mint asszonya hűsító csókjára, így engedje meg, hogy „elraboljam“ és magammal vigyem kegyedet. Vele, vagy nélkülde de a királyi flotta negyven hajója útnak indult. Szerencsére nyugodt utunk volt, bár nem tartottam támadástól. Tisztában voltam mindkét oldal veszteségeivel, és ezen hajók felszereltségével is. Mint kiderült felesleges volt ezen aggódnom. Biztonságban megérkeztünk Lionclaw kikötőibe. A tengeri sós levegő még a városban is érződött, teljesen más képre számítottam. Az ostrom jeleit csak a szigorú városőrség a letépett kapu (Lord Marks ismét elemében volt, mint látom. Az az ember egy legenda). Ennek ellenére katonák gyűrűjében, lovon vonultam végig az utcán, még a katonában is katonák vettek körül, persze természetesen Horgo is jelen volt. Csak itt értesültem arról, Ashera-t (és ha, akkor: és az akolitát elfogták) is elfogták. Ezzel azonban egyelőre nem akartam foglalkozni, biztosítottam a tróntermet és kiismertem magam Lionclaw termeiben. Egy órán keresztül csak jártam a termeket. Egy hatalmas labirintus volt, de ugyanakkor lenyűgöző. A nap következő szakaszát az előcsarnokban töltöttem, itt már várt rám Lord Sebastian Serwie és egy kisebb delegáció. Az ifjú lovag letérdelt előttem, két tenyerén Gretter Eiderdrake egykori kardja pihent. - Én, Sebastian Serwie átadom Lionclaw várát annak jogos királyának, I. Mace Lancelnek, az oroszlánnak. - Kellj fel ifjú, ma a te nevedre iszik majd az egész királyság. Azzal megtöltöttem a kelyhem, és fenékig ittam. A Kevinei királyságra, Sebastian Serwie-re, arra, hogy az elhunyt katonáim biztonságban nyugodhassanak és végül, de nem utolsó sorban, a győzelemre. A nemesek ünnepsége még késő estig tartot, én azonban nem kívántam sokáig itt időzni. Lady Westerly figyelmébe ajánlottam Richard Drawen társaságát, azzal távoztam. Tudtam, hogy rengeteg dolgom van még, de egyelőre csak egy dologgal akartam foglalkozni. Az utam egyenesen a cellákhoz vezetett, de először meghagytam Lord Marksnak, hogy olvasszák be Gretter Eiderdrake kardját és készítsenek belőle egy hóhérbárdot. Meg sem álltam a halkirály cellájáig. Horgo és az egyik oroszlánom is elkísért a különös látogatásra, az ott őrködő lovagokról nem is beszélve. Az állat nyugtalan morgása arra hagyott következtetni, hogy ha nem fékezem meg, akkor átharapja a térdeplő király torkát. Az állat méltóságteljesen, ugyanakkor fenyegetően közelítette meg a láncravert királyt. Farkasszemet nézet vele, majd felékapott. Biztos távolságban volt, hogy ne tudjon kárt tenni benne, pusztán tudatta vele, hogy fölényben van. Akárcsak én. Egy fehér rongyot csavartam az öklömre, majd megragadtam a férfi torkát és többször arcon ütöttem. Addig nem álltam le, míg el nem kezdett folyni a vére mind a szájából, mind az orrából. A házioroszlánom nyugtalan morgást hallatott, mikor megérezte a friss vér szagát. Horgo pedig valami nevetéshez hasonló hangot produkált. - Fel sem tudod fogni, hogy mennyire gyűlöllek. – Suttogtam a férfinak, egyenesen a szemébe néztem. Tekintetem továbbra sem vettem le róla. – Több ezer kiontott élet, hogy a büdös, koszos kalózaid mások megkeresett pénzében úszkáljon. És a rohadt nemességed még támogatta is ezt? A falhoz löktem, majd a gallérjánál fogva azonnal felhúztam. - Megöltem az apádat, megöltem a bátyádat és veled sem leszek könyörületes. Élvezni fogom a kivégzésed Gretter Eiderdrake, magam metszem majd le az áruló fejed, a saját kardodból kovácsolt bárdal. – felé ütöttem, de szándékosan az arca mellett lévő falat találtam el. – Gyűlöllek... És gyűlölöm a magadfajta gerinctelen férgeket is. Azzal még egy utolsó ütést mértem a férfi arcára, aztán elengedtem és távoztam. - Hamarosan utol ér a végzeted, áruló féreg. Azonban nem vagyok kegyetlen. Lehetőséget adok arra, hogy utoljára lásd szeretett nővéred és méltóképp elbúcsúzz tőle. De utána hidegvérrel öllek meg te mocskos féreg. Az oroszlánom még kapott felé párat, mielőtt rácsaptam volna a rácsos ajtót. Egy utolsó, gyűlölködő pillantást vetettem rá, majd távoztam. Hiába óvtam a kezemet, kisebb sebek így is keletkeztek rajta. Ezeket masszírozva léptem be a toronyszobába, egyenesen Ashera börtönébe. Ide már csak a hűséges orkom kísért magammal, az oroszlánt visszavezették a trónterembe. A cellában csak egy ágy és egy asztal volt, semmi más. Leültem a vele szemben lévő székre, nem voltam hajlandó ránézni. Lenéző tekintettel bámultam a lány mögött lévő ürességet, majd érzelemmentesen tettem fel a kérdésemet: - Miért?
|
|