Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Oct 9, 2016 10:06:22 GMT 1
fabi.byethost13.com/megoszto/wp-content/uploads/2016/10/0fcc04b08175859b537fc406cc4a64e0.jpg Elyanna Lancel: Egy nem sokat takaró, karmazsin vörös ruhát vett fel a királyi vacsorára, tudta, hogy tejbőrén volt pár sebbhely, de nem törődött vele. Megpördült a ruhájában, majd lesietett a többiekhez. Az elsők közt érkezett meg, helyet foglalt és hagyta, hogy a többiek beszélgessenek. Nem sejtette, hogy valaha is ő fog a figyelem középpontjába kerülni, azonban Edmund pár perccel később megkérte a kezét. Egy egyértelmű igennel felelt a férfinak, azonban a válasz nem egészen az volt, amire számított. A férfi szájából vér folyt ki, és egyenesen a karjaiba zuhant. Amikor megpillantotta a dobócsillagot a hátában, a gyűlölet és a szomorúság egyvelegét érezte. Bár testileg ott volt, nem volt képes megmozdulni. Krokodil könnyek futottak végig az arcán, átkarolta a férfit és fél óráig meg sem mozdult. Még akkor is remegett, amikor Mace felsegítette őt. Egy utolsó pillantást vetett edmundra, a ruhájába törölte a vért és ennyit suttogott. - Méltó királynőd leszek, még akkor is, ha te a másvilágon vagy.
Mielőtt bárki bármit mondhatott volna neki, elszaladt a szobájába. Lemosta magáról a száradt vért, megigazította a haját. Egy teljesen más nő tekintett vissza a tükörből, valaki aki összetört volt ugyan, de erősebb, mint Elyanna Lancel. Villámgyorsan összepakolta a ruháit, majd kisétált. Út közben nem szólt senkihez, pusztán egyetlen levelet írt meg. A Blackwall-i idomárnak címezte. Hirtelen eszébe jutott Ashera és az Akolita, vajon mi vitte rá őket arra, hogy elmenjenek? Akármennyire is próbált, nem tudott haragudni a lányra, bár tudta, hogy édesapja nem lesz vele ilyen elnéző. A gondolatai folyamatosan összemosódtak, és csak az lendítette ki a képzeletbeli birodalmából, hogy megérkeztek Greenhillbe. Ez a hely egy szemétdomb. Hallotta, hogy az apja panaszkodott Hammerfield vezetésére, de nem erre számított. Eldöntötte, hogy ha Richard nem, akkor majd ő hozza helyre a partvidéket. Előtte azonban volt egy fontosabb elintézni valója. Ahogy parancsolta, a vár sarkában már vált rá az új háziallata, Shiva az oroszlán. Az állat még kölyök volt, de tudta, hogy nagyra nő majd. Abból a „családból“ származik, mint az apja háziallatai. Az utóbbi két napot azzal töltötte, hogy számba vette Greenhill várkincstár vagyonát. Bár Richard az erőforrások nagyrészét más projektbe fordította, Ely gazdaságosan megkezdte a falvak helyreállítását. Elsősorban az országon belüli falvakra korlátozta a pénzt, valamint két vízi, és négy szélmalom építésére. Az elfeknek előkészített gyógyszereken kívül hozatott még továbbá rengeteg búzát, még két szállítmánynyi gyógyszert, ötven tiszta láng katonát, egy rakat használt ruhát, szerszámokat és mindent, amiből a Hammerfield alatt élők hiányt szenvedtek. Valamit a Lancel ház birtokairól kért el. Nem élvezte kifejezetten a vidék helyreállítását, de elterelte a gondolatait. Várt a munkálatokkal, és mint kiderült jól tette. Amit a Krakkorakki horda művelt a partvidékkel, az elborzasztotta a lányt. Rengeteg ártatlannak veszett nyoma, vagy halt bele a tömeges mészárlásba. De szerencsére érkezett jó hír is Blackwall-ból, atyját királlyá koronázták. Sajnálta, hogy nem lehetett jelen, de őt máshol hívta a kötelesség. Több falura rá lehetett volna aggatni a szellemfalu nevet, Elyanna azonban nem nyugodott bele ebbe. Míg Richard Riverguard felszabadításán és a hadsereg sorozásán ügyködött, ő háromszáz egyszerű, rabszolgát vásárolt és szabadított fel. Nem maradt mind itt ugyan, de elegendően voltak ahhoz, hogy újra életet leheljenek Greenhill partvidékébe. A tiszta lángból harmincat rendelt a vidékre, ezen kívül kétszáz munkásra bízta csak a területek helyreállítását, és egy kétszáz fős állandó őrjáratot rendelt el a falvak között. Közeledett a tél, épp ezért szorította őket az idő. Amint végzett a teendőivel, csatlakozott Garett seregéhez. Grettert okolta Edmund haláláért, ezért minden vágya az volt, hogy lássa, amint Shiva behorpassza a koponyáját. Amikor áthaladtak a Westerly területeken, annak ura köszöntötte őket. Rögtön előre lovagolt. - Itt vagyok, bár már rég nem vagyok az a kislány, aki korábban voltam. Az arcára erőltetett egy mosolyt, majd visszamaradt. Megvárta, amíg Garett jelent neki, aztán közölte a huszonötezer fős sereggel a rossz hírt. - Belefáradtam abba, hogy észak háborúját vívjuk meg észak helyett. Westerly úr, Draven úr, a seregeinknek nincs mit itt keresniük, innentől nem a mi ügyünk. Bevárta Lord Westerly-t, és így szólt hozzá. - Atyám nevében is köszönöm a támogatást, és sajnálom, hogy másképp alakultak a dolgok, mint azt elképzeltük. Azt szeretném kérni a Westerly seregektől, hogy segédkezzenek a partvidékek helyreállításában, küldjenek egy-két kiképző mestert, hogy a Draven ház újoncai erősebb kiképzést kapjanak. Ezen kívül... legyenek résen, ne hagyják, hogy Erlena Frostforge átkeljen a Kevinei területekre. Majd Lord Dravenhoz fordult. - Innentől átveszem a folyóvidék irányítását, amíg el nem végzed az új küldetésed. Ezt a feladatot tőlem kapod, nem pedig Mace Lanceltől, és nekem is fogod jelenteni, nem pedig Mace Lancelnek. Tudom, hogy atyámnak kémei vannak Krakkorakk szigetén, be tudnak jutattni Westhillbe. Egy pengét akarok a torkában látni, és nem akarom, hogy bárki is a tanúja legyen a dolognak. A Hammerfield területeket addig is én veszem kezelésbe, ahogy az elfeket is.
Ha az egyik lordnak sincs kérdése, akkor visszatérek a szállásomra. Másnap reggel elrendte a vidék feljavítás munkálatainak elkezdését, valamint a következő levelet írta Lady Frostforge-nak: Mélyen tisztelt Nashreen Frostforge!
Riverguard várát az unokatestvérei erői szállták meg, tízezer katonáról tudunk, ebből csupán ezer lovas.
Elyanna Lancel hercegnő.
A biztonság kedvéért több levelet ír, hátha az egyiket elfognák út közben. A következő levelet már az elfeknek címezte. „Hamarosan érkezem az első gyógyszeres szállítmánnyal, tizenkét ládával több gyógyszert küldök, mint Lord Hammerfield korábban, valamint a Kevinei köztársaság három legjobb orvosát küldöm a megsegítésükre. Kérem hívják össze az elfeket, ugyanis atyám utasítására népszámlálásba kell őket foglalnom. Valamint egy két fős kíséretet kérek, akik az erdő peremén várnak majd rám. Elyanna Lancel hercegnő.“ Amint válasz érkezett levelére, felült a lovára, Shiva, az orvosok, az ellátmány és háromszáz katona kíséretében elindult az Elfek titokzatos erdeje felé.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Post by Mocsok on Oct 9, 2016 15:15:25 GMT 1
Kissé gúnyos arckifejezéssel hallgatom végig Ely mondandóját. Még hogy Mace kémei... Ennek hallatán kedvem támadt hangosan felnevetni, de nem tettem. A lányon látszott, hogy nincs túl jó idegállapotban. Mintha megviselte volna Edmund halála. Furcsa nem hittem volna, hogy ez ennyire mély nyomot hagy benne. Eredetileg vidámnak és harciasnak ismertem meg Elyt, de most mintha egy teljesen más nő állt volna előttem. Már tényleg nem az a kislány aki volt, és emiatt részben magamat is hibásnak éreztem. - Megteszek minden tőlem telhetőt... Ám mielőtt még elmennék, lenne itt valami. Gondolom értesültél arról, hogy Ashera meglépett az akolitával. Ha jól sejtem a szívedhez nőtt. Meg tudom érteni, elvégre a magam módján én is kedveltem, de ne hagyd, hogy ez elvakítson. Valószínűleg az elfekhez tart, és van egy olyan érzésem, hogy ha odaér, akkor valami borzasztó fog történni. Ha úgy adódna, ne habozz a szívébe mártani a pengédet. Meg sem várva a lány válaszát tovább álltam a már elkészült sátramba, elővettem egy apró pergamendarabot, egy tollat és némi tintát, aztán körmölni kezdtem.
"Drága Alfred! Legkedvesebb unokafivérem! Sajnálom, hogy csak most tudok válaszolni a leveledre, de az otthonunkat felégették a krakkorakiak. Szerencsére csak az anyósom veszett oda, szóval legalább van ami kárpótol a sok szenvedésért, ha érted mire gondolok. Mellesleg mindig azt hittem, hogy a krakkorakiak, egyenruhája jóval előkelőbb. Erre csak egy csomó láncinges barbár. Bár gondolom a király őrségének egyenruhája jóval fényűzőbb. Mindig azt mondtad, hogy kétszer annyiba kerülhet mint a házatok. A szobalányok öltözékéről már nem is beszélve. Egyszer láttam egy krakkoraki szobalányt. Barátom, valami eszméletlen keblei voltak. Oly sok mindenről írnék még, csak sajnos lassan megtelik a papír. Megpróbálunk hazatérni és rendbe rakni a dolgokat. Talán két-három napon belül már újra a vízparton állhatunk.
Aláírás: Terrag Mauron"
Ez természetesen egy titkos üzenet volt az egyik legmagasabb rangú krakkoraki ügynökömnek. A sok idióta és értelmetlen megjegyzés csupán azt a célt szolgálja, hogy elrejtse a valódi üzenetet, melyet csak az emberem érthet meg. Eiderdrake személyi testőrségének ruházatából volt szükségem két példányra és egy szobalány ruhára is. Ráadásul közöltem, hogy mikorra kell. Ezt követően fogtam egy postagalambot, és a lábán lévő kis tokba csúsztattam az üzenetet és útnak eresztettem. Valószínűleg tartottam, hogy nem fog eljutni a megfelelő személyhez, vagy valami még rosszabb történik, de ez is csupán csak hátráltatta a ránk váró küldetést. Semmi sem gátolhatott meg abban, hogy kivégezzem Eiderdraket és ha már ott vagyok, kimentsem "jegyesem" a karmai közül. Bár ahogy elnéztem Riverguardot egyre kevésbé éreztem előnyét ennek az esküvőnek, de sebaj... Az élet előttem, a Lancel ház pedig mögöttem áll. Amint összepakoltuk a kellő felszerelést útnak is indultunk a partvidék felé.
Szerencsére három lovas számára az út feleannyira sem hosszú mint egy sereg számára, így könnyedén elértük a partvidéket, ahol összefutottunk a kevieni seregekkel. Nem udvariaskodtunk és nem is pihentünk. Amint megpillantottuk az üres krakkoraki hajókat, nemesi rangomra és a Lancel háztól kapott parancsra hagyatkozva kijelentetem, hogy szükségünk van ezekből kettőre, és elég emberre ahhoz, hogy eljuthassunk azokra a madárszaros sziklákra. Ja meg persze a legénységre is tiszta krakkoraki egyenruhát kellett adni. Amint minden kérésem teljesítették hajóra szálltunk és útnak indultunk Krakkorak felé.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Oct 11, 2016 10:07:47 GMT 1
Nashreen Frostforge
Csapatoddal gyorsan haladtok hazafelé Winterkeepbe. A tél érezhetően közeleg. Minnél közelebb jársz otthonodhoz annál inkább az arcodba csap a hideg északi szél. Mire megérkezel, Winterkeepbe a jégcsapok városába azt már vastag hó borítja. A kapu az Arany farkasok lovagrend harcosai fogadnak és jó hírekkel járulnak eléd. -Rengeteg hírrel kell, hogy szolgáljak úrnőm és ezek közül az egyetlen, amiről nyíltan beszélhetek, hogy öcséd lord Tyres menyasszonya megérkezett a városunkba nem sokkal előtted. -mondja a rend vezetője. Ezekután elkísérnek, a kastélyba ahol végül négyszemközt értesülsz minden egyes hírről: -Bajban van az országunk. Nem sokkal miután elhagytad Tenevát a krakkoraki király is távozott onnan. Lángokat és pusztítást hagyva maga után. Végig fosztogatta az egész partvidéket és összecsapott a Typher család katonáival majd az ott tartózkodó négyezer emberével bevette Riverguardot. A legutóbbi jelentések szerint Ismae Sorna még él ugyan de fogoly. Ezután a Fyr öböl bejáratánál összecsapott a kevinei flottával és nagyjából 70 hajót veszített. Gretter Eierdrake maga túlélte a csatát és krakkorrakra menekült tovább. Ami rendkívül furcsa az egészben, hogy a Krakkorakiak érkezése után szinte órákon belül Erlena katonái is a helyszínre érkeztek. Ilyen gyorsan lehetetlen átszelni az országot. Feltehetőleg már úton voltak és kémeink gyanúiból kiindulva okkal hihetjük azt, hogy Lady Sorna Erlenával valamiféle egyeséget kötött.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 11, 2016 14:34:23 GMT 1
Ria Manches
Körbemész az embereid szobáiban és kikérdezed őket.
Az első akivel beszélsz az Shira az első embered. Szegény mostanság nagyon csöndes. Feltehetőleg volt közte és Khak között valami. Nem beszél sokat csak csöndben ül és bámulja az első lehulló havat. A napon lesült bőrével és a fekete hajával tökéletes kontrasztban áll tejfehér táj. A jégcsapok városában közben megszólalnak a kürtök.
A királynő hazaérkezését jelzik. Nem is lehetne stílusosabb. Az északiak úrnője a hóviharok hátán érkezik haza.
Shira után a második embered a Szárnyas vándor exkapitánya Morel. Az idős már ősz férfit kisgyermek korod óta ismerted. Tapasztalatával gyakran segített ki az idők során. Ő sem viselte jól ugyan a hajója elvesztését de neki nem ez első eset. Ő viszont fontos szavakat intéz hozzád:
-Figyelj rám Ria. A tenger nem kis hely. Egy ekkora felületen nagyon nehéz lett volna minket megtalálni hacsak valaki nem ismeri a pontos utat. Gyanús ez a dolog. De én aztmondom, hogy ezekben az északiakban nem szabad megbízni. Gondolj bele! Nem Freyáért támadták meg a hajót. Te voltál a célpont csak összekevertek. Edmund király halála után Freya házasságával észak foglalja el almerrát. A Manches család viszont kemény ellensúly lehet ebben a tervben így ki kell iktatni. Az északiak az országunkat akarják. Szerintem menjünk innen minnél hamarább. Ez biztosan csapda.
Morel szavain elgondolkozva ütközöl bele a mag következő tagjába Kharloba. A fiatal navigátor még rabszolgaként kezdte a karrierjét apád egyik hajóján de nagyon tehetségesnek bizonyult ezért mostanra teljes jogú polgárrá vált.
-Látom Moreltől jössz. Neked is megpróbálta beadni a az északis összeesküvés elméleteit? Ugye nem hitted el egy szavát sem? Pusztán utálja az északiakat mert az eső hajóját ők süllyesztették el. Meg amúgyis miért akarnának az északiak egy polgárháború és egy ork vész kellős közepén Almerrával és a szövetségeseivel háborúzni? Ez egyszerűen csak nem logikus.
Utolsónak Regsel találkozol a fegyvermestereddel. Épp a leénység megmaradt részével gyakoroltatja a vívást. Ügyes trükk, hogy lekösse az unatkozó tengerészek figyelmét. Így legalább nem kezdenek balhézni.
-Áh Ria. Jó, hogy jössz épp megvizsgáltam az elf fegyverét.-Regs félrevon téged egy csendes sarokba.-A kis utasun nem emlegette neked a rátámadó elf hajszínét? Ez nem akármilyen fegyer. Rengeteg féle és fajta gyilkolóeszközt láttam már de ilyet csak egyszer. Az csinálta ezt.
Itt felhúzza az ingét és megmutatja a hasán végighúzódó hosszú vágást.
-Ez egy akolita pengéje. Kitűnő fegyver de nagyon kevés létezik belőle. Ha egy akolitát küldtek ránk akkor itt valami nagy baj van. Valaki nagyon nem óhajtja ezt az esküvőt.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 13, 2016 16:33:34 GMT 1
Elyanna Lancel
Ely már két napja várta a választ az üzenetére. Jól tudta, hogy akár hetekig is elterthat a várakozás mert most egy olyan helyre lép be ahol ember már nem járt évezredek óta. Az elfek okkal lesznek elővigyázatosak még a segítőikkel is.
Á már a második éjszaka megtörténik. Egy katona jelenik meg Ely sátrában.
-Hercegnő! Az erdő szélén elfeket látunk.
Ely föláll és elhagyja sátrát, hogy megtekinthesse magának őket. A tábor tisztes ötszáz lépésnyi távolságban áll az erdőtől. Ahol most egy fáklyás lovas csoport áll.
Ely felbukkanására hárman kiválnak és megindulnak előre. Az elöl haladó díszes aranypáncélt visel látszik rajta, hogy nagy tünde kovácsok műve. A mellette haladók egyszerűbb de ember lovashoz képest díszes ezüstösen csillógó vértet hordanak.
-Lady Elyanna Lancel nemde? Taergo Viseyr vagyok Serviel ura és az uralkodó által kijelölt vezetőd. Én és a királyi ezüst testőrség tagjai fogunk titeket kísérni fővárosig. Hozhatod az embereidet és rengeteg élelmet mivel az utunk hosszú lesz. Továbbá sajnálom de meg kell kérjelek, hogy sem te sem pedig az embereid nem örökítik meg az útvonalat semmilyen módon. Megértésedet köszönöm. Amint indulásra készen állsz neki is vághatunk.
Ahogy Ely elpillant a Taerdoék mellett megállíptja, hogy az erdő szélén még nagyjából húsz ezüst páncélos lovas állhat. De ha ennyire elővigyázatosak akkor az erdő mélyén nyilván sokkal több van belőlük.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Oct 14, 2016 21:20:45 GMT 1
Úszom, teljes erőmből, bár sebesült testem még nem gyógyult meg teljesen, azért jóval többet bírok, mint mondjuk két nappal ezelőtt. Lihegve kúszok partra, az akolita mellettem ér partot. Gyorsan guggoló helyzetbe vetem magam, és körbenézek. A másik kettő lejjebb van, de van náluk valami. Mi lehet az? Biztos valami nagyon fontos lehet… Gyorsan megnézem a kövemet. Kék és zöld. Jól néz ki együtt… Közben visszarakom a tegezembe a nyilaimat, és újra a kövemre pillantok. A sárga szín kezd rajta uralkodni, mire azonnal az íjamhoz nyúlok. - Készülj… - ennyit tudok mondani a társamnak, mert ekkor megjelennek. Elönt a kétségbeesés. Túlerő… Én sebesült vagyok… Igaz ő sokkal harcedzettebb, de így sincs sok esélyünk… Nincs fegyvere… Felelőtlen, hogy indulhatott el anélkül?! Kicsit mérges leszek. Azonnal a helyére teszem az íjam, mert tudom, hogy nem fognak kegyelmezni, és pont akkor végzem, mikor ránk vetik magunkat. Az utolsó dolog, amit tisztán ki tudok venni az az akolita arca, amikor ránézek, és ennyit mondok neki - Éld túl… Csak foltokban villannak fel dolgok. Fák, föld, hegyek…. Aztán már egy vár kapuja, egy terem. Lassulunk… Majd tisztul a kép. Ismae Sorna van előttem. Kifejezéstelenül a szemébe nézek, amíg térdre nyomnak. A szemem sarkából látom, hogy az akolita is itt van, így nem maradtam egyedül. Az egyik ember súg valamit az úrnőjének, aki ezután elküldeti az akolitát. Összeszűkül a szemem. Ez nem jó… Nem kéne külön válnunk… De nem tudok mit tenni. Rendezem az arcom, és még mindig Ismae-t nézem, majd szóra nyitom a számat. - Megtisztel, felség, hogy hajlandó meghallgatni, és nem egyből átad uralkodómnak, megöl, megkínoz… Ez felettébb nagylelkű öntől – hajtom meg a fejemet. Hűvösen beszélek, tiszteletteljes hangon. Majd folytatom. – Ezt csak azzal tudom meghálálni, hogy elmondom a történteket. – Nagy levegőt veszek. Most mit tegyek? Tényleg elmondjam az egészet? Majd döntök, és folytatom. – Nyilván tisztában van azzal, felség, hogy Kuen és Edmund meghalt… Én is ott voltam a helyszínen, és mikor az egyik merénylőt meg akartam állítani, mindketten kizuhantunk az ablakon… Itt kezdődött minden, hiszen… - mondom, de ekkor valaki félbeszakít. Megtámadták őket? Krakkorak? Ők szövetségesek. Mi történik itt?! Azonban ennyi volt… Engem is megfognak, és levisznek a cellába. Még ennyit mondok a vár űrnőjének. - Sajnálom, hogy így alakult, a történet mesélés későbbre marad. Remélem, a Lancel-ház támogatja majd magát, ahogy megígértük… Vigyázzon magára - hajtok megint fejet. Ezzel elvezetnek engem, és az egyik cellába visznek. Amint kettesben hagynak az akolitával, felé fordulok. - Mondj el mindent, amit tudsz… Például, mi volt a fiú kezében, amit az életénél is fontosabbnak tartott? Nem véletlenül váltam árulóvá, kérlek ne hagyd, hogy ez az áldozatom, vagy minek nevezzem, kárba vesszen… - kérlelem őt, kissé kétségbeesetten. A börtönben ülve lassan telnek a percek úgy, hogy nem tud róla az ember, mi is történik odakint. Roppant idegesítő… Morgok magamban. Ekkor azonban többen is megjelennek, úgy tűnik, hogy vége a csatának. De nem Sorna-ház címerét viselik. Hanem Krakkorak-it. Amint meglátnak, felém indulnak, és tudom, mit akarnak, látszik rajtuk. Küzdeni fogok… Felveszem a támadó pózomat, és az első ember elől kitérek, majd hátba vágom, amitől elesik. De sokan vannak, és hamar letepernek. Közben persze többször is arcon ütnek, mivel ellenkezem. De nem adom fel, és ez a szerencsém, mert így sikerült annyi időt nyernem, hogy pont jöjjön egy tiszt, és elküldje ezeket az undorító férgeket. Biccentek felé egyet, de persze egyből felismer, és már jön is a következő. Megragad a hajamnál fogva, és ráncigálni kezd.
- Hé, nem kell rángatni, tudok én magamtól is menni… – Már kezdem megszokni, hogy mindenki egyik helyről a másikra cipel… Gondolom gúnyosan. Bár most kicsit máshova, hiszen hamarosan egy hajón találom magamat, majd valószínűleg a krakkorak-i uralkodó elé visznek minket. Végig a szemébe nézek, és várok, hogy ő vajon mit szándékozik tenni velünk. Jézusom, ez egyre meredekebb… Hova kerülünk még?!
[/font][/div]
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Játékot vállal
Utoljára online: Jan 22, 2020 13:41:13 GMT 1
Jun 17, 2016 17:17:13 GMT 1
|
Post by Ismae on Oct 14, 2016 21:35:18 GMT 1
A válasz elveszett a morajban. Igazából nem is tudtam megállapítani, hogy tényleg válaszolt a kérdésemre, vagy pedig én képzelődtem. De a zaj csak nem akart megszűnni. A fejemet forgattam, hátha meg tudom-e állapítani, mégis honnan jött. Acélok sikolyai ütötték meg a fülemet. Egy katona ront be az egyik oldalajtón és közölte, hogy a krakkorakki katonák az ellenség. Az egész olyan gyorsan történt. Épp felálltam a székemből, mikor krakkorakki katonák betörtek a díszterembe. Ha lett volna nálam kard, az sem segített volna. Elkaptak, és az összes próbálkozásom kudarcba fulladt. A ruhám néhány helyen elszakadt, de csak az ujjánál, mondhatni egy kis öröm az ürömben. A tenyereimmel igyekeztem az esést enyhíteni, de csak felhorzsoltam vele. Az emberek sikolyai megfagyasztották a vért az ereimben. Mint tökéletes ellentét üvöltenek a támadók. Nem is fogom föl, és előttem terem ő. Körülötte az emberei győzelemtől részegülten kiabáltak, ahogy csak a torkukon kifért. Az anyag suhogására kaptam fel a fejem, és még időben láttam, hogyan hullik porba a Sorna zászló. Közben egy nagyon is jól ismert testvére került a helyére. Kisebb sokk ért, és elkerekedett szemekkel vizsgáltam meg az előttem tornyosuló férfit. ~Ez nem lehet……És mégis, itt van.~ A sokk lassan elveszti a hatását, de az utána maradó káosz nem. Akaratlanul is Elyanna levele zakatolt a fejemben. Ő írt arról, talán miért menekül Krakkorakk királya. A családomról semmit sem tudok, és ez teljesen kétségbe ejt. De komolyan zavar a foglyok helyzete is. Most egyáltalán élnek?? És hála az ostobaságomnak, most a tünde vagy halott, vagy pedig kereket oldott. Semmiféle ütőkártyám nincs a kezemben. De király a mostani tettére nem találok magyarázatot. A törpölésemet szerencsétlenségemre személyesen zavarta meg. A megjegyzéseire undorodva reagáltam. Igyekszem elhúzódni tőle, de a fülemet sikeresen elcsípte. A hideg kirázott, egyszerűen végigszaladt a hátamon. Ha sikerül, akkor elütöm a kezét. Nem szólok semmit, több okból. Mivel ha megszólalok, nem garantálhatom, hogy a legjobb modoromat fogom elővenni. Másrészt a szám teljesen kiszáradt, és az erejében sem bíztam. Inkább a szememmel utaltam a bennem fortyogó dühre és gyűlöletre.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 14, 2016 21:46:13 GMT 1
Ashera
Az akolita még a zárkában: -Jómagam is észrevettem de nem tudom pontosan mi lehetett az. Csak annyit, hogy egy könyv. Amíg aludtál jól megfigyletem a fiút. Valamiféle írnoknak tűnt vagy mi? De ha van időnk akkor most szépen elmondok mindent. Az elfek közt csendes háború zajlik. Pár éve egy új isten profétái férkődztek be közénk. Észre se vettük de már mindenhol ott voltak a híveik. A Kígyóistent szolgálják és bármit megtennének érte. Már az egész királyi ház behódolt nekik és Kassziliesz főherceg csak rájuk hallgat minden döntésében. De ez az isten gonosz elpusztítja a népet és megszentségteleníti a templomainkat. Vagyis minden ellen van amire egy akolita felesküszik. Ezért a következő áldozatok feltehetőleg az istenek utolsó bástyájaként szolgáló akoliták lesznek. Rendünk kihalásra van ítélve. Bármennyire is legyünk jó harcosok annyi katonával amennyi Kassziliesznek van nem tudunk szembeszállni. De ha mi elbukunk akkor ő a papok hatására garantáltan megtámadja majd az embereket. Elég katonája van a kezdeti sikerekhez de nem fog tudni győzni. Csak kiirtja majd a fajunkat. Ezért történik minden káosz az emberek közt. Ezért esik meg annyi gyilkosság és váratlan háború. Ezek mind előkészítik a terepet egy inváziónak. A gyógyszerek is valamiféle fegyerhez kellettek. De ehhez én nem értek. Addig teljesítettem a főherceg parancsait amíg az ezt parancsolja. A rend nagy része esélytelennek látja a küzdelmet.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 15, 2016 12:47:13 GMT 1
Garett A csomag gyorsan érkezik meg így az egyik Hector Bulker által zsákmányolt hajóval el is indulhattok Greenhillből Krakkorrakba. A hajó gyorsan szeli a vizeket és kellemes hátszelet is kaptok így gyorsan landoltok Krillben. Ez egy kis kikötőváros Westhalltól keletre. A Krakkorakiak általában itt kötnek ki ha nem mennek egyenesen a fővárosba a folyón keresztül. Időközben megtekinthetitek a tengeri szörnyek flottájnak krémjét. Száznál is több hadihajó foglalja el most a Krill előtti területeket. Nagyrészük épp ki vagy befut valamilyen fosztogató útról. Most, hogy Krakkorrak hadaüzent majdnem az egész világnak rég nemlátott nagyságú portyákat rendezhetnek. Sok hírhedt kalóz hajóját ismered fel. Itt van: Gyilkoló Hrarik, Grurd a Gyerekgyilkos, Bikanyakú Sven, Anyabaszó Toreg, Goodwood kapitány, Deff a Gyakó és Veréb Jack, A halálsikoly legendás halhatatlannak mondott legénysége. Miután elértétek a kopár szigetországot lóra szálltok és úgy haladtok tovább Westhallba. Célszerűbb így mert a hajókat átellenőrzik. Rövid lovaglás után megérkeztek Westhallba. A kopár vidék közepén álló hatalmas erődítmény szolgál az Eierdrakek székhelyéül évszázadok óta. Tudod hol kell keresned a kapcsolatod ha vele akarsz beszélni.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 15, 2016 13:04:26 GMT 1
Gretter Eierdrake
Ahogy hat megmaradt hajóddal eléred a Krakkorak partjainál fekvő Krillt büszkén ézel végig az ott felsorakozott száznál is több hajón. Most, hogy a portyázást már nem kell rejtegetniük a tengerészek szinte mind a kis tengerparti kikötővárosba sereglettek. Amelyik hajó épp nem portyázni fut ki az zsákmánnyal megrakva érkezik. A kevineiek eddig még sosem látott mennyiségben prédálódnak fel. Ahogy beérsz a hajók közé a tiéddel a legénységeik üvöltve és a nevedet skandálva fogadnak téged. Nem érdekli őket az elvesztett hetvennégy bárka egy hős vagy a szemükben. Visszavezetted népedet a tradicionális útjára. Végigtekintesz a világ legütőképesebb flottáján és majdnem könnybelábad a szemed a gyönyörtől. Sok nagy harcost felismersz mint: Gyilkoló Hrarik, Grurd a Gyerekgyilkos, Bikanyakú Sven, Anyabaszó Toreg, Goodwood kapitány, Deff a Gyakó és Veréb Jack, A halálsikoly legendás halhatatlannak mondott legénysége. Ezek mind nagy harcosok és dicsőség lesz az oldalukon küzdeni. Ők pedig ugyanígy gondolják rólad.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 15, 2016 21:04:41 GMT 1
Elyanna Lancel Az erdő nem annyira sűrű és sötét, mint a történetek mondják. Valójában nem is csupa fából áll. Az csak az első pár kilométeren létezik. Utána egy átlagos tájat pillanthatunk meg kicsit több növénnyel a kelleténél. Ely többször is látja, hogy a sűrűből figyelik. Zöld köpenyt viselő alakok. Ritkán lehetett észrevenni őket a zöld köpenyük és kitűnő álcázó képességük miatt. Kitudja, hányan lehetnek? Taergo közben a szekér mellett lovagol és válaszolgat Ely esetleges kérdéseire vagy magától is elmagyaráz néhány dolgot. Például a zöldköpenyesekről elmondja, hogy az erdő-őrség tagjai. A feladatuk a határ vigyázására és kizárólagosan a védekezésre hárul. Ezenkívül álcázásuknak köszönhetően remek felderítők. Még a hülyének is feltűnik, hogy az elfek kerülő úton vezetik a vendégeiket. Rendkívül gyanakvó természetűek. Bár tekintve, hogy az emberek szolgafajként tekintenek rájuk ez nem meglepő. Az úton azonban rengeteg települést érintenek. A legnagyobb sem volt nagyobb húsz háznál és néhány földnél. A második nap délutánján Taerdo közli Elyvel, hogy immáron elértétek az ország belsejét. Ahogy a lány körültekint nem lát túl sok érdekeset. Pusztán azt, hogy egy hatalmas mocsár közepén haladtok. Itt azonban már nem látni az erdő-őrséget. Helyüket pajzsal és karddal ellátott fegyveres járőrök váltják fel. Taerdo magyarázata szerint ők az elfek standard katonái. Mivel ez egy veszélyes zóna ezért hatosával járják az utakat. A nap végére el is éritek a mocsár végét. Egy gyönyörű völgy szélén táboroztok le. A tájat egy az alattatok elterülő dzsungelben magasló piramis is díszíti. Ahogy Ely a lenyugvó nap fényében az épületet figyeli miközbe az emberei tábort vernek Taergo mellélép. -Ne gyönyörködj sokáig abban a piramisban lady. Ma éjszaka az erdőben bujkáló embereim megrohamozzák majd. Ugyanis az egy akolita erőd. Kassziliusz főherceg pedig hazaárulónak nyilvánította az összes akolitát és kihirdette, hogy el kell pusztulniuk. Kár értük, jó harcosok. De sokkal nagyobb sajnálatom azoknak, akiknek meg kell ölniük őket. Nem, csak azért mert csak a puszta létszámuk miatt van esélyük, hanem mert minden akolitát meg kell ölniük. A gyermekeket és az öregeket egyaránt. Nincs rosszabb dolog a léleknek, mint egy ilyen tett. S valóban. Az éjszaka leszálltával ugyan, csak egy két fáklyát látni, hiszen a halálsikolyok nem hallatszanak el idáig. De érezni lehet, hogy van valami a levegőben. A harmadik nap már sűrű dzsungelen és hegyi hágókon vágjátok át magatokat. Az egyik kereszteződésben Ely megpillant valamit. Messziről csak egy újabb őrcsoportnak tűnik, azonban valami nem stimmel a mögöttük lévő halommal. Ahogy közelebb érnek a lány végre megérti mit is lát valójában. Hullák. Egymásra dobálva, mint valami krumplis zsákok. -Itt állt egykoron az akoliták védelmező istenének az oltára. Ígyhát itt fogjuk felgyújtani nekik és a híveiknek a testeit. Ne lepődj meg! Mifelénk így szokás. Ahogy a szekér elhalad a halom mellett Ely látja, hogy nem csak fehér hajú testek fekszenek a halomban. Akadnak köztük rendes elfek sőt még gyermekek is. A nap végére végre elérik a fővárost Beannont. A település ránézésre akkor lehet, mint Blackwall ám határozottan más stílusban épült a dzsungel közepén. Ahogy Ely és kísérete áthalad jól megfigyelhetőek az egymásra épült emeletes épületek, amikben gyakran több család is éldegél. Sokan figyelik a menetet, hiszen a jelenlévők közül nagyon sokan még nem láttak embereket. Mások pedig pont, hogy a Lancelek alól szabadultak így csak vicsorognak az oroszlános zászlókra. Elyt a főherceg palotájába kísérik, ami a Lancel rezidenciához képest határozottan egy díszes darab. Mindenhol ezüstbe öltözött őrök és díszes udvarhölgyek lepik el az udvarát és a folyosóit. Taerdo Elyhez fordul: Engedd meg, hogy embereidet a szálláshelyükre téged meg egy kényelmes szobába kísérjelek, ahol fogadhatod a főherceget visszatérte után. Sajnos nem tudtok rögtön találkozni mivel az uralkodó éppen vadászaton van.
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Oct 18, 2016 18:57:32 GMT 1
Ez a reag nem reag csak egy teszt, hogy tab,eten is tudom-e titkosítani az írásom.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Oct 19, 2016 16:16:07 GMT 1
A hazaérkezésemkor az első hír, ami fogad, jó. Lady Larllson végre megérkezett Winterkeepbe. Megnyugtató, hogy már nem az ország kevésbé ellenőrzött területein jár... ilyen veszélyes időkben akármi történhetett volna vele. - Gondolom, pihenésre van szüksége, és az öcsémmel is megismerkedik. - mosolyodom el. - Fogadom, amin úgy érzi, kellően kipihente magát. Hányan kísérték? A kísérői is jó ellátást kapnak? - kérdezem. Amint megkapom a választ, bólintok, és követem a lovagrend vezetőjét a kastélyba. Amint beérek, lecsatolom a vállamról a köpenyemet, és hamarosan kiszúrom Svea alakját az egyik boltív alatt. Mosolyogva átölelem a húgomat. - Sajnálom, hogy ilyen helyzetben kellett itt hagyjalak titeket. - hármunk közül Svea értett a legkevesebbet a politikához és a harchoz, de annyit ő is érzékelt, ha baj volt. Amikor anyánk meghalt, tudta, hogy apánkra mekkora nyomás nehezedik, és igyekezett nem terhelni. Most is inkább üdvözölni jött engem, és nem a helyzetről érdeklődni. - Mindent megteszek, hogy helyrejöjjenek a dolgok. A bátyád jó munkát végzett? - nevetek fel, mire bólint. - Igyekezett. Ha tudnád, hányszor emlegetett... próbált mindenben megfelelni, de nagy volt rajta a nyomás. - Ande felé nyújtotta a kezét, aki megszagolta, és amin tudatosult benne, hogy ismerőssel van dolga, hagyta, hogy megsimogassa a fejét. Farkas volt, és büszke, de a barátokat, a családot felismerte. - Királynőm... - szólt a lovagrend vezetője, mire intettem a húgomnak. - Ha minden szerencsés, ma már együtt vacsorázhatunk. Most dolgom van. Csendben hallgattam a férfi híreit, egyik kezemmel dobolva az asztalon, és megpróbáltam átgondolni a lehetőségeket. Gretter Eiderdrake... hiba volt megvédeni a tanács előtt. Az igazságérzetem csak bajba sodort. Még egy ellenség Nigrommarnak, csak ez hiányzott. Keserű érzés volt, hogy hátba szúrtak. Kevine mindenesetre nem tétlenkedett, ennek örültem. Lord Lancel gyűlölete Krakkorak felé most nagy hasznomra volt, ám nem változtatott azon, hogy az egyik megbízható nemesünket elrabolták. Erlena pedig... hogy mozoghat ennyire gyorsan? Hogyan ilyen ütemben a serege, mikor csak egy kis terület van a birtokában? Az öcsém párbajlevelét nem kételkedtem, hogy visszautasította. Északinak vallja magát, miközben gyáva szemtől szemben küzdeni. A férfire nézek. - Nem hinném, hogy Lady Sorna lepaktált volna Erlenával. A gyanút fenntartom, persze, ostobaság volna elvetni, de egyelőre azt kell feltételeznem, hogy hűséges, és meg kell próbálnunk kiszabadítani. Az ártatlanság vélelme alapvető. - mondom végül. - Ugyanakkor Erlena gyors mozgása aggaszt. Ha nem Lady Sornával paktált le, alighanem valamilyen más támogató van a háttérben, de nincs elég információnk. - idegesen az asztalra csapok. - Apám ennyire naiv lett volna? Senki nincs, aki megfigyelés alatt tartotta azt a nőt? - ismét elhalkulok, majd megszólalok. - Kérem a jelentéseket az orkokról is, és ezek alapján szervezem meg a további hadi lépéseket. Kevine támogatókat küld a határhegységbe, ez szerencsés, komolyabb haderőt fordíthatunk Erlena ellen, és Krakkorak fenyegetésére is felelnünk kell. Ez utóbbi kapcsán ismét felveszem a kapcsolatot Lord Lancel-lel. Alighanem érdekli majd, ráadásul felajánlotta a kémhálózata segítségét. Haladéktalanul küldök neki egy hollót. Amint elmondja, hogy jelenleg az ork fenyegetés kevésbé jelentős, bólintok. - Rendben. A felföldiekkel való szövetségről hallottam, üzenjék meg Khadgarnak, hogy hazatértem, és terjessze elém bővebben a terveit. Írok egy levelet Lord Lancelnek is. A levélben ez áll: "Tisztelt Lord Lancel!
Tudom, közeliek még a tenevai események, és nem is zaklatnám ehhez hasonló ügyekkel, ha nem érintenék önt is. A segítségét köszönöm, az emberei közreműködése sokat jelent mind a Fyr öbölben, mind a határhegységnél. Fontosnak érzem, hogy tájékoztassam, Krakkoraki hajók támadták meg Riverguardot, mielőtt az ön flottájába ütköztek volna. Gretter Eiderdrake foglyul ejtette Lady Ismae Sornát, Nigrommar egyik nemesét, aki, szerencsére, minden valószínűség szerint életben van. Tenevában felajánlotta nekem a kémhálózata segítségét Erlena ellen... az információkért cserébe, amennyiben Krakkorak és Kevine között viharosra fordulna a viszony, Kevine számíthat Nigrommar támogatására, amennyiben a konfliktus magába foglalná Lady Sorna kiszabadítását is.
Tisztelettel, köszönettel: Nashreen Frostforge Nigrommar királynője"
Amint van lehetőségem ezután, Tyres-szel is beszélek.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Oct 19, 2016 20:29:37 GMT 1
Nashreen Frostforge
Mire Tyreshez indulsz már besötétedik az ég. Egyedül haladsz a Winterkeepi kastély valamelyik sötét mellékfolyosóján. Lépteiden kívül csak a gyomrod korgása hallatszik. Megérkezésed óta nem ettél és már igencsak elkéne néhány falat. Azon töröd a fejed, hogy talán kitérsz a konyha felé útközben mikor egy kéz szorul a szádra.
Gyprsan elkapod a támadód karját s épp tépnéd le magadról mikor meghallod a hangját:
-Nyugalom nem akarlak megölni.
Majd a kéz elereszt. Egy pillanat alatt szembefordulsz a támadóval és egy ismerős arcot pillantasz meg.
Ugyanazt amelyik pár napja rádtámadt Tenevában.
-Lehet, hogy pár napja a célpontom voltál de ma már nem vagy az. Ezért egy üzenetet hoztam neked egy közös barátunktól. A válaszért éjfélkor eljövök mikor négyszemközt találkozhatunk.
A nő átnyújt egy tekercset majd amint elveszed tőle felkapaszkodik az egyik gerendára és egy hang nélkül eliszkol a sötétben.
A Levél tartalma:
„Tisztelt Nashreen Frostforge
Bár voltak nézeteltéréseink a múltban most mégis hozzád kell, hogy forduljak. Az olvasatlan Krakkoraki barbárok nem tudnának bánni a tudással amit rád bízok; Almerra összeomlott; Kevine pedig megbízhatatlan. Hiszen pont az ő ügyükben írok neked.
Elyanna Lancel néhány napja belépett az elfek erdejébe egy kis csapattal. Ha Mace szövetségre lép velük az ügyünk bukását is jelentheti. Magam sem tudom hányan vannak de óriási sereggel rendelkeznek. Az elfek már régóta készülődnek erre de szerintem egy háború egyik félnek sem tenne jót.
Bizonyítékul csak tekints végig a múlt jelentős eseményein. A szenátus és a királyok meggyilkolásától kezdve Riverguard megtámadásán át Erlena lázadásához mind kapcsolódnak az elfek. Azért szervezik ezeket az akciókat, hogy káoszt és széthúzást teremtsenek köztünk, hogy aztán egyesével a prédájukká váljunk.
Ha a Kevinei királyság szövetségre lép velük az hatalmas gondokat jelenthet a jövőben.
Ezért hát innen Beannonból az elfek uradalmának szívéből foglak téged informálni mert jelenleg csak te állíthatod meg ezt a káoszt.
Üdvözlettel Poeta Fenris
U.I.: Ha nem hiszel nekem kérdezd meg csak részletesebben azt a csendes pengét aki az üzenetet hozta. Megbízhatsz benne a legjobb barátom.”
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Oct 19, 2016 21:34:04 GMT 1
ﹹ︕ﺙ︐︐︈️ﷃ︗ﺙ️︗ﷃ︈️ﷃ︄﷏ﷃ︋︒︊ﷃ️ﺄ︗︒︐ﷃ︄ﷃ︈︐︅︈︕︈︌︐ﷃ︄︕︆ﺄ︑ﷃ︄︗ﷃ︄ﷃ︐︈︊︎ﺙ︑︑︈︅︅ﺟ️ﺌ︖︗﷏ﷃ︄︐︌︗ﷃ︄ﷃ︉︒︖︗︒︊︄︗ﺄ︖ﷃﺌ︖ﷃ︄ﷃ︊︌️︎︒️ﺄ︖ﷃ︒︎︒ﷃ️︙︈︗ﺌ︎﷏ﷃ︑︄︊︒︑ﷃﺌ️︙︈︗ﺌ︎﷏ﷃ︄︐︌︗ﷃ︆︖︌︑ﺄ️︑︄︎︅︕ﷃ︐︈️️︈︗︗︈︐ﷃ︐︄︕︄︇︗ﷃ︗︌︖︗︈︎︎︈️ﷃ︐ﺌ︊ﷃ︈︊︈︗︈︗︗ﺟ︑︎ﷃ︄ﷃ︅︈ﺄ︕︄︐️ﺖﷃ︖ﺄ︎︐ﺄ︑︕ﺖ️ﷃﷳﺄ︕︄︑ﷃ︐︈︊︈︐️ﺐ︗︈︗︗ﺌ︎ﷃ️︈︋︈︗ﷃ︑︈︐ﷃ️︈︖ﷃ︈️ﺌ︊ﷃ︈ﷃ︄ﷃ︗ﺐﷃ︋︄︍ﺖ﷏ﷃ︄︐︌ﷃ︐︄︕︄︇︗﷏ﷃ︇︈ﷃﺌ︑ﷃ︆︖︄︎ﷃ︐︈︊︙︈︕︈︊︈︗︗︈︐ﷃ︄ﷃ︋︒ﺄ︐ﷃ️︈︊︎ﺙ︈️︈︅︅︌ﷃ︙ﺄ️️ﺄ︗ﷃﺌ︖ﷃ︈︗ﷃ︐︒︑︇︗︄︐︅︕ﷃﷱ︌︑︆︖ﷃ︄ﷃ︄ﷃ︖ﺄ︎︐ﺄ︑ﷃ︐︈︑︑︌︖ﺌ︊﷏ﷃ︄︐︌ﷃ︑︈ﷃ︉ﺌ︕︑︈ﷃ︈️ﷃ︈︊ﷃ︎︕︄︎︎︒︕︄︎︌ﷃ︋︄︍ﺖ︑ﷃﷃ︐︄︍︇ﷃ︉︈️ﷃ︑︈︙︈︗︗︈︐︅︕︖ﷃ︈︗ﷃ︗︈︗︗ﺌ︎ﷃ︄ﷃ︗ﺙ︅︅︌︈︎ﷃ︌ Eztután jött egy katonám, hogy két érdekes egyént találtak. Intettem, hogy hozzák be őket. A látvány ami elém tárult az meglepett. Annak a mocskos elfeknek az egyik vezetője vagy mi és a gyáva kevinei egyik szolgája volt az. Az akolitára vérben forgó szemekkel tekintettem. Eléggé sziven szúrt a tettük. Ekkor szóltak, hogy valami aggasztót vettek észre és nekem is látnom kell. - Akkor vigyék ezt a kettőt a többi mellé. Később kikérdezem őket. - adtam parancsba. A két foglyot levitték a cellába, én meg kisétáltam a fedélzetre. A fedélzetre érve nem láttam semmi furcsát. A távolban füst gomolygot így azt hittem, hogy Bionbyr-ék rosszalkodnak. De ez tartot sokáig. A parton fölállított hullák és a szöveg aggodalommal töltött el. És be is igazolódot. Kiérve az öbölbe olyan volt, mintha rémálomba kerültem volna. Éget fa és hús szag terjenget. Az első pillanatokban értettlenül álltam, majd szép lassan kezdet elönteni a harag. - Azok a mocskos kevinei-ek- ordítottam fel. - Biztos csapdát állítottak.- A távolban megláttam a kevinei házak zászlajait, és az óvét is meg pillantottam. A harag egyre csak fokozódot bennem. Nem tudtam hirtelen mit cselekedjek. Támadjak vagy meneküljek. A harcos krakkoraki énem azt súgta küldjem a másvilágra a férgeket, de a másik azt súgta ne gondoskodnom kell a népemről. Így rövid gondolkodás után a menekülés mellett döntöttem. - Szél irányba beállni, harcra felkészülni.- adtam ki a parancsot. A menekülés jól indult, de ahogy egyre jobban törtünk előre láttam, hogy kevinei hajók vesznek körbe minket és zúdítják ránk a lövedékeket. Észrevettem egy rést a blokádon és arra vettük az irányt. Gyorsan haladtunk, de nem eléggé. Egy kevinei hajó ketté vágta a konvojom. Az a négy hajóm le szakadt, neki ütköztek, de hiába, mint a dög legyek a friss hullára úgy rajzottak oda a többi kevinei hajó. Még hallottam, ahogy az embereim üvöltve rohannak hharcba. Hangok közül egy hangot hallotam tisztán és érthetően. Cruster volt az. Mikor apám lett a király, már akkor is hajózot és ontotta a vért. Pedig annak már 51 éve. A maradék hat hajómmal sikeresen kijutottam a blokádból, még egy ideig láttam a kevinei hajókat, de már nem jelentettek veszélyt. Kezdet lenyugodni minden. Az embereim, a környezet és én is. Nagy sokk volt ez mindenkinek, de csak a fel gyulladó haragot láttam a szemükben, és magamban is éreztem, hogy egyre jobban kezd mélyülni az így is mély harag.
|
|