Nikola Tesla
Közzétéve: Oct 29, 2017 15:12:10 GMT 1
Post by Kristóf on Oct 29, 2017 15:12:10 GMT 1
(A képen látható szerkezeten még dolgozik. Pár másodfokú égési sérüléssel megúszta a legutóbbi tesztjét)
Theme Song
„Kezdetben csak a sötétség volt, majd Isten felkapcsolta a villanyt”
Név: Nikola Tesla
Kor: 44
Faj: Ember
Magasság: 179 cm
Foglalkozás: Feltaláló/Szerelő/Mérnök
Lakhely: Szegény negyed
Pár különleges ismertető jegy: Bal kézen egy sárkány tetoválás ami egészen a válláig felfut (Kellett a pénz, jól van?). Szinte már fehér haj. Tengerkék szemek. Jó pár égési sérülés a testén elszórva.
Jellem: Nem szereti az emberek társaságát. Hajlam a mániákus röhögésre ha villámlik vagy valami szikrázik. Kicsit idealista.
Előtörténet:
Hölgyeim és Uraim! Fiatalok és Idősek! Önök maguk előtt egy szegény embert láthatnak. Egy szegény embert, szegény családból! Egy olyan embert láthatnak aki nem akar többé szegény embereket látni. Én mostantól boldog és elégedet, embereket akarok látni. Ehhez viszont fejlődnünk kell. Nem csak társadalmilag, de technológiailag is. És én meg is tudom önöknek mutatni a következő lépését a technológiának. Gondolom, az elektromosságot nem kell bemutatnom maguknak. Mind ismerjük gyerekkorunkban mindannyian izgatottan számoltuk a másodperceket a villám villanása és a mennydörgés között. Én is ilyen voltam, sőt talán vakmerőbb is, mivel a viharok alatt gyakran kiálltam az otthonunk tetejére. Tudni kell rólam, hogy egy több mint 10 emeletes épületen osztoztunk más családokkal és mi ennek az épületnek az aljában laktunk. Igazából a pincéjében kaptunk szállást, de én látni akartam a villámokat. Így mindig felszöktem. De elegem lett abból, hogy mindig olyan távol csap be a villám közelebbről akartam látni. Megakartam tapasztalni milyen egy villámcsapás. Megakartam vizsgálni a villámokat. Így 14 éves koromban egy papírsárkánnyal és némi a sikátorokból összeszedett vasrudakkal felmentem. Felmásztam az emeleten lévő tyúkól tetejére és sárkányt reptettem. A csöveket pedig összeillesztgettem és villámhárítót készítettem belőlük. És vártam. Sajnos csak pár év után sikerült. 16 éves koromban fogtam ezzel a módszerrel villámot. Nem hazudok maguknak nagyon fájdalmas élmény volt, de ugyan akkor rendkívül látványos is amikor a villámhárítóm felrobbant. De innen hosszú és nehéz úton eljutottam oda ahol most vagyok. Tanulmányaim és hosszabb – rövidebb bujkálások után itt állok maguk előtt, hogy megmutassam maguknak legújabb találmányom. A Tesla Tekercset! Ez az eszköz amit most bemutatók maguknak csak is az ön szórakoztatásukra és a tudomány új magasságba emelésére jött létre. De képzeljék el mennyi haszna lesz ennek a későbbiekben. – Ekkor bezárnak egy ember alakú drót ketrecbe. Figyelni rá, hogy ne érj hozzá a drótokhoz vagy kanyec – A találmány működése igazán egyszerű. Összesen három részből áll, egy AC tápból, egy primer áramkörből mely a szikraközból, a primer tekercsből, kondenzátorból – Itt többet, 3 db nagyfeszültségű kondenzátort használunk, hogy látványosabb legyen - és egy nagyfeszültségű transzformátorból tevődik össze. És végül a szekunder tekercs melynek végén látható egy gömb. Figyeljenek jól a gömbre. Mikor bekapcsoljuk a gépet a kondenzátorok elkezdenek elektromosságot keringetni a rendszerben és a szikraközben a levegő segítségével juttatjuk át az energiát a rendszer egyik végéből a másikba. – Ne kezdj el az ionizálásról beszélni, ezek hülye burzsujok. Valószínűleg már itt elvesztették a fonalat. - A primer azaz a jobb oldali tekercsen pedig most elektromosság kezd felhalmozódni ami mágneses teret hoz létre. Ennek következtében pedig a kiáramló elektromosság a szekunder tekercsbe vándorol át. – Nem lesz ez így túlságosan leegyszerűsítve? - Ennek a rendszernek a nagy előnye, hogy olcsóbban lehet vele energiát előállítani és továbbítani mint a hagyományos módszerekkel. Az itteni bemutatás során persze én magam a primer és a szekunder tekercs közé leszek közbe ékelve ezzel a ketreccel. És rajtam keresztül fog az energia átfolyni a primerből az szekunderba. Most pedig hölgyeim és uraim. – Itt valaki kapcsolja le a fényeket. – Dőljenek hátra és élvezzék a fényeket! - Bekapcsolni a szerkezetet és mániákusan röhögni. -
Tanonc! Gyere ide. – Megvárom míg egyetlen tanoncom is ide ér. Minek vettem magam mellé egyáltalán? Csak a baj van az emberekkel. Akadályozzák a munkát, folyton vissza beszélnek és nem értik meg az ötleteim. Minek vesződök én egyáltalán ennek az egésznek a papírra vetésével. Minek próbálom egyáltalán eladni ezeket? Úgy se fogja senki se legyártani őket, hiszen törvény ellenesek. Akkor mégis miért? – Nézd át az előadás vázlatom. Megérted amit leírtam? Jó lesz? Remélem a következő ipari vásáron már én is felléphetek és találhatok magamnak pár támogatott. Ideje lenne már a következő korba lépni. Egy korba ahol az elektromos energia mindenki számára elérhető. Ó igen. Ez lesz az. Ezért csinálom ezt. A jövőért tervezem ezeket a csodás gépeket. – Itt már nem is a tanonchoz beszélek. Csak jó hallani a saját hangom. - Ha végre megtudnám oldani, nagyobban, biztonságosabban. És sikerülne minimalizálni az veszélyeit és maximalizálni a hatékonyságát. Akkor az eget nem takarná el a fekete és nehéz füst. És talán újra…Újra a sokak uralnák a világot a kevesek helyet! Visszatérhetne a demokrácia. Hisz egy élőlény sem lehet immunis az áramra. Mindenkiben ott van az ideg és az bizonyítottan elektromos impulzusokat közvetít és egy ilyen szerkezettel őket is könnyen megbéníthatjuk. Kis mértékben csak elájulnak, megzavarodnak. Nagymértékben szívinfarktust kaphatnak vagy ropogósra sülnek. – Ekkor kapok csak észbe és nézek a tanoncom szemébe. – Meg jött már Mr. Hyde futára? Minél előbb itt van annál előbb kapunk pénzt és szerezhetünk alkatrészeket a találmányaimhoz. Nem a fegyverekben van a pénz – Ekkor előveszek egy nagyobb 20 cm átmérőjű és 50 cm hosszú „elemet” - Tudtad, hogy Mr. Hyed sőt majdnem minden elektromos fegyver hasonló elven működik mint a tekercseim? Csak ezekben ezek a kis „elemek” adják az energiát, de ugyan úgy van a fegyverekben szikraköz, transzformátor, primer és szekunder tekercs. Csak minden kisebb. És a szikraköz mechanikusan is lezárható, mivel kívülről védett. Ó de elkalandoztam. Ami fontosabb drágám. Megteteted a galambjaim?