Kristóf
FRPG Guru
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Aug 17, 2017 18:41:29 GMT 1
A Centrumban található az utóbbi 10 évben felkapott cukrászda. Mind a szomszédos kínai negyedekből járnak ide emberek a hagyományos édességeikért, mind a fehérek is gyakran töltik itt az idejük mivel igen hangulatos a kis üzlet. És remek teákat és kávét készítenek. Persze nem olyan népszerű mint a Szürke Ágy vendéglő. A cukrászdát kínaiak vezetik. Pandafül - Ha egy jó beszélgetésre vágysz.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Aug 17, 2017 18:49:31 GMT 1
Hong Kong Weekly
Zima - Pandalány1873. Április. 27 Hosszú volt ez a nap. Megint a kis cukrászdában dolgoztál. Jó pár vendég volt máma a cukrászdában. Mivel a Centrumban van a Pandafül cukrászda, így mindig sok ember van itt, főleg ebéd időben mikor is a fehérek kapnak egy óra szabadidőt. Meg tea időben olyan 16-17 óra magasságában is elég sokan vannak. Főleg a kávé és a tea fogy, de az édességeket is nagyon szeretik. Nagy kelendősége van jelenleg a szerencse süteménynek is. Ma estére is több tucattal kell elkészülnötök, hisz a kormányzó a ti cukrászdátokat kérte meg, hogy helyi kínai édességeket készítsen, köztük szerencse süteményt is a ma esti bankettjére. De is ezen a fronton dolgoztál egész nap, még sötétedés előtt kellett végezni, szóval hajtottak rendesen. Nem lehetet ezt a feladatott ellébecolni. Már egy hete csak erre készültök. Persze be nem zárhattatok volna, hisz az rosszat tesz az üzletnek, így végül úgy döntöttetek, hogy ideiglenes munkaerőt vesztek fel akik segítenek a felszolgálásban és a konyhában. Nem sokat, csak 3 embert. Mind kínai volt és nő, de remekül boldogultak az angol nyelvvel és ízléssel. Szorgalmasan dolgoztak. Ma korábban zártatok, hogy időben eltudjátok vinni az édességet a kormányzónak. Sötétedés előtt egy órával. Egyedül téged hagytak otthon, mondván tudsz már vigyázni magadra, meg biztos álmos lehetsz. Így bezárkóznak, de még mielőtt lefekszel kérik, hogy szed össze a tálakat és tegyél rendet a cukrászda étkező részében. Székek felpakolása, tányérok leszedése és elmosogatása (bár ez a rész úgy hangzott mintha csak opcionális lenne.) . Így hát így is teszel, bár végre itt lehet lassabban dolgozni. Nem kell kapkodnod. Szépen kényelmesen a saját tempódban hathatod végre a feladatod. Aztán kezdődhet az éjszakai műszak. Elmehetsz hősködni mondjuk vagy le is feküdhetsz aludni. Ezt csak te tudhatod. Persze miközben nagyban rakod fel a székeket a helyükre találsz az egyik asztalon egy tekercset. Az egészet egy arany színű szalaggal kötötték át és a tekercs két végén lévő fa oldal korongok mindegyikébe egy-egy kínai szimbólum/írás jel volt bele vésve. Egy magukba nem jelentettek semmit, de ha összeolvasod a kettőt kijön belölük a panda szó. Ez csak egy nevetséges véletlen vagy egy üzenet neked?
|
|
Zima
FRPG Guru
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on Aug 17, 2017 20:49:02 GMT 1
Végre vége – nyugtázom, ahogy a zár fordul mögöttem. Kelletlenül sóhajtok, majd előveszek egy bambuszrügyet és rágcsálni kezdem. Hosszú percekig csak eszegetek és nézem a rumlit, amit nekem kéne eltakarítani. Bár még mindig inkább ez, mint hogy a szállításban segédkezzek… Ásítok. Nem nekem való az a puccos környék és amúgy is van mit pótolnom alvás terén. Eljátszok a gondolattal, hogy majd reggel megcsinálom a pakolást, de csak magammal szúrnék ki, így lassan hozzálátok. Végre nem kell kapkodni… Utálok kapkodni. Miért pont a mi kis cukrászdánkat választotta a kormányzó, nem is értem… shajaj… Remélem finomak is lettek a sütik… Szeretném, hogy megmaradjon a jó hírünk… Bár jó hír – sok vendég – sok munka – több esetleges túlóra – kevesebb alvás… No mindegy...
Már csak néhány asztal van hátra az egyik sarokban. Ahogy odaérek meglepetésemre egy tekercset találok. A beugrós felszolgálók körül se néztek, vagy mi? Hogy fogom most megtalálni a gazdáját? Nézegetni kezdem és feltűnik a felirat, minek hatására furcsán nézek rá. Nem fért rá, hogy „fül”, vagy ezt nekem címezték? Az nem lehet… nem tudhatják a címemet… ügyelek arra, hogy titokban változzak át és vissza, ne tudjanak követni… Úgy tűnik, valaki mégis kiderítette az otthonom helyét… Nem tetszik… Épp vennék egy nagy levegőt, de meggondolom magam. Lehet, hogy paranoia, lehet, hogy nem de megeshet, hogy most is figyelnek. Akkor meg jobb természetesen viselkedni, nem? Besötétítek, (közben azért a lehető leggyanútlanabbul kikémlelve), még egyszer ellenőrzöm a zárat, majd elvonulok a szobámba. Hívogató az ágyikó, de nem lehet… Itt is besötétítek (innen is kipillantok azért felderítő szándékkal), majd miután meggyújtottam egy gyertyát és leültem kibontottam a tekercset. Vajon miért pont arany a szalag? Vagy ennek nincs jelentősége? Mindegy… Először csak nézegetem a papírt, nem olvasom el a képességemből kiindulva… De ha úgy ítélem meg, hogy biztonságos, akkor elolvasom. Nem tudom, hogy fogom tudni megítélni, de valahogy megoldom.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Aug 18, 2017 17:17:19 GMT 1
Hong Kong Weekly
Zima - PandalányBárhol nézel ki az utcára sehol senki aki úgy tűnne mintha figyelne téged csak a szokásos járókellők. Szóval vagy nagyon jól elbújt az illető vagy egyáltalán nem figyelnek téged. Bár az is lehet, hogy nem a hagyományos módszerrel. Majd miután kibontottad az arany szalagot, kitekerted a tekercset. A tekercsen pedig nem kínai szimbólumokkal írt üzenet volt. Pár percig csak nézed a tekercsre írt szöveget de el nem olvasod. Ismered a képességed és kitudja még kinek lehet ilyen képessége. De semmi módszert nem látsz rá, hogy kiderítsd mi áll a tekercsben anélkül, hogy el ne olvasnád. Persze ha találnál valakit aki felolvasná neked az lehet segítene, de az nagy munka lenne. Így mit van tenni elkell olvasnod és bíznod kell a szerencsében. „ Kedves gyermek akit az Égiek ajándékát viseli. Hatalmas terhet raktak a válladra és még csak Mennyekből származó hatalmad felszínét kapargatód. Én segíthetek átlépni a jelenlegi határait és újak felé vezethetlek. Találkozásunk ideje legyen mikor Chang’e már megtette útja negyedét, ott ahol az ősök és természet tudását őrzik. Tisztelettel: Xiong Mao-ce” Sok kérdést vett fel a levél és rettentően homályosan fogalmaz. De az biztos, hogy sötétedés után vár valahol téged egy Xiongmao-ce nevű illető. Chang’e a kínai hold istennő és mikor ő az útja negyedénél van az azt jelentheti, hogy sötétedés után 2-3 órával vár valahol. Megérné elmenni?
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Post by Zima on Aug 22, 2017 22:36:51 GMT 1
Semmi gyanúsat nem láttam, így egy fokkal nyugodtabban álltam neki a tekercs tanulmányozásának. Persze ettől függetlenül máshogy is figyelhetnek… A papiros tanulmányozása közben rögtön feltűnik, hogy angolul van, ami kissé meglepett a gombokra írt kínai írásjelek után. De ez részletkérdés… Kicsit kérettem magam, de nem találtam semmi olyan jelet, ami azt sugallná, hogy az üzenet árt nekem. Próba panda alapján el kezdtem olvasni. Nos, igen… nem elég, hogy a tudásom alapból döcögős volt, még ilyen kacifántosan is volt az egész megfogalmazva… Előszedtem a szótáramat. Áh, így már minden tiszta… Nem… Ki ez a Xiong Mao-ce? Mit tud rólam? Miért akar segíteni? Valamilyen szinten kíváncsivá tett, ugyanakkor elég erős ellenérv, hogy fáradt vagyok és nyűgös… De ki tudja…? Talán tényleg a segítségemre lehet… Shajaj… Chang’e az útjának negyedénél jár, szóval néhány óra múlva… hm… Előszedtem egy pénzérmét. Ha fej és felébredek, akkor elmegyek, ha írás, akkor nem. Feldobom. Szépen forog, majd elkapom, és a kézfejemre teszem. Fej. Fenébe! Hát jó… Megmosakodom, majd lefekszem aludni. Mindig ez van… Amikor egy kemény nap után végre alhatnék, akkor sosem tudok… Felébredek. Elhúzom a számat. Időben vagyok… Felöltözök, magamhoz veszem a kis szütyőmet és elindulok ki a hátsó ajtón. Miután bezártam, utam egyenesen a természettudományi múzeumhoz vezet. Menet közben igyekszem résen lenni.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Oct 14, 2017 11:53:08 GMT 1
Hong Kong Weekly
Zima - PandalányXiang Mao kicsit vakargatja a szakállát a kérdésed hallatán és felvonja közbe még a szemöldökét is. Láthatód, hogy kiült arcára a gondolkodás. De végül szóra nyitja a száját. - Az Írásnak csak egy őrzője lehet ez mindig mesterről tanítványra szál. Az Írás képessége egészen a Sárga Császárig vezethető vissza. De több Őrző is van. De mind mást őriznek. Nem valószínű, hogy mostanára fogsz velük találkozni. Az Ég Alattiban élnek teljesen elszórva vagy a Négy Égtájat barangolják be. De egy közös bennük és benned. Mind az embereken akarnak segíteni. Ha úgy van valamikor még mesélhetek erről és a többi Őrzőről. Talán egy nap te i találkozhatsz velük. Már az idejét se tudom, mikor volt az amikor utoljára egy helyen voltatok egy időben. De tényleg menj haza és aludj. Ekkor Xiang Mao megsimogatta a fejedet, majd utadra engedett. Még láttad ahogy vissza tekint a táblára majd eltűnik a folyósok homályában. Mikor haza felé tartasz már jóval kevesebben vannak az utakon. Az utcai gáz lámpák és a Hold fénye mutatja az utadat egyedül. Szerencsére nem ütközöl semmi ellenállásba az úton. Csak a szemed sarkából figyelsz meg nem messze a bolttól egy árny alakot aki tova rohan a sikátorban. Maga a látvány nem szokatlan ilyen késői estén, hajléktalanok és tolvajok egyaránt ilyenkor mozgolódnak, de a Centrumban biztonságban vagytok. Itt védenek titeket a rendőrök. De mikor eléred a boltotok szörnyű dolog tárul a szemed elé. A bolt ajtaja felfeszítve. Valószínűleg kiraboltak titeket. Lehet, hogy az a majd egy perce alak volt az elkövető? Vagy biztos kiraboltak titeket? Mit fognak ehhez szólni a szüleid? De nem marad sok időd, az ajtót gyorsan ahogy lehet vissza rakod a helyére, majd megindulsz az alak után. Talán egy kicsit több mint egy perc előnye van és a Centrum is hemzseg a sikátoroktól. De az éjszaka neked kedvez, nem takarják el felhők a Holdat és bár egy kis keresgélésbe és némi értetlen körbe-körbe nézéssel megvan az útvonal. Fekete köpenye eltakarja szinte az egész testét, fején pedig szalma kalapot hord. Nem tűnik magasabbnak mint te. A köpeny jótékonyan eltakarta volna, ha Hold nem világította volna be a szűk mellék utat ahol utol érted. Mikor feléd fordul az alak ledobja a földre a kalapját, kicsatolj a köpenyét, ami lassan a földre hullik és feléd fordul. Így már felismered. Egy piti kis tolvaj volt, aki még a 20 éveit se töltötte be. Testét vörös vonal tetoválások díszítik és igazán egyedi hagyományos öltözködést preferálta eddig. Ami jobban zavarhatott az a hátán lévő bot. Persze téged se ejtettek a fejedre és amíg ezt a színpadias előadást végezte rá lőttél egy altató nyílvesszőt. Pandalány fúvócsöves támadása: qr1jaNsT1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Betörő kitérése: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Betörő ellenállása az altató nyílvesszőnek (Cél szám 15): 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6A vesző eltalálta a fiút. Pontosan a kilátszó mellbimbója felett. Kicsit meglepődött, de nem ájult el. Szívós fajta volt ezt már múltkor is megjegyezheted. - Így kell üdvözölni egy régi ismerőst Panda! – Sziszegi feléd, miközben előveszi a botját. – Van még egy rendezetlen ügyünk. Tudtam, ha elég sokáig folytatom a betöréseket csak előkerülsz és befejezhetem azt amit elkezdtem. Most nem lesznek itt a rendőrök, hogy megvédjenek. – Igaza volt, egy hónapja találkoztatok először és akkor majdnem végzet veled. Nagyon erős ütései vannak és akkor is csak annak volt köszönhető, hogy te „nyertél”, hogy a rendőrség tagjai nagy zajt csapva indultak meg a sikátorba ahol küzdöttetek és jobbnak látta a fiú, ha lelép. De most nincs ilyen szerencséd. – Élvezni fogom ezt! Majd mintha mi sem történt volna a veszőt magában hagyva feléd rohan. Betörő támadása: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Pandalány kitérése: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Pandalány támadása: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Betörő kitérése: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Sikeres találat. Pandalány sebzése a Betörőn: 4 + 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 - 16 = 4 Betörő támadása: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Pandalány kitérése: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Pandalány támadása: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Betörő védekezése: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Betörő támadása: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Pandalány védekezése: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Betörő találata sikeres. Betörő sebzése: 2 + 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 - 15 = 13 Pandalány támadása: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Betörő védekezése: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Pandalány találata sikeres volt. Pandalány sebzése: 4 + 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 - 25 = 2 1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Post by Zima on Oct 22, 2017 20:18:02 GMT 1
Hazafele menet a hallottakon gondolkodtam. Kíváncsi vagyok, milyen lehet a többi őrző… Róluk még biztosan fogok érdeklődni… Az este nyugalmas. Jóval kevesebb az ember és nem is figyelnek rám. Ennek örülök. Vajon anyáék haza értek már? A bolt környékén meglátok egy alakot elfutni, de nem akarok vele foglalkozni. Túlságosan kimerült vagyok, szükségem van a regenerálódásra. Azonban mikor az ajtóhoz érek, szörnyű felfedezést teszek. Nem hiszem el! Ne máááár… Az az alak lehetett…? Gyorsan, ahogy csak tudom visszateszem az ajtót és rohanok is utána. Nem volt annyira egyszerű dolgom, de csak megtaláltam. Egy sikátorban állunk. Ő színpadiasan ledobta a köpenyét én meg mellkason lőttem a köpő csővel. Franc fog várni valami magyarázatot. Szépen elalszik és… a fenébe! Mé’ nem tudsz szépen elaludni? Azt hiszem erősítenem kell azon az altatón… Várjunk…? Csak ekkor döbbenek rá, hogy már találkoztam vele… Már megint ő az! Most ezt miért kell? A múltkor is csak szerencsém volt… Most viszont nincsenek a közelemben rendőrök. Meg a botom is hiányzik. Nagyszerű… De nem hátrálhatok meg. Felmérem a terepet. Jé egy faág… talán egy védésre elég lesz. *** Állunk egymással szemben, ahogy elnézem én vagyok rosszabb állapotban. Alig kapok levegőt, a bal oldalam sajog, nehezebben mozgok. A botom is eltörött, bár nem is vártam tőle sokat. Azért nekem is volt egy-két jó mozdulatom, hisz sikerült mellkason vágni és bal lábon rúgni. És most? Amíg gondolkodom, úgy döntök, kicsit húzom az időt. Persze ezzel ő is pihen, de hátha kitalálok valami okosat… Csak nem fut el, hisz dolga van velem… - Egyébként ki vagy te és mit akarsz tőlem? Mire jó ez a harc? Tekintsünk el attól, hogy a mostanit én kezdtem… Bár ő tört be a cukrászdába, meg ezek szerint több másik helyre is. Szóval ő kezdte… A mester azt mondta, figyeljem a környezetet, meg próbáljam kerülni a harcot… Utóbbit kissé buktam, de ez van. Várom a válaszát. Ha támad, igyekszek védekezni. Ha szükséges támadnom, akkor a sérült bal lábát célzom meg. Hátha nem fog tudni elfutni. Vagy megmozdítom a mellkasából kiálló vesszőt… hátha nem ment bele az egész adag… Ha menekülőre fogja, újra a köpő csövet fogom rá egy altató vesszővel. Bár ha ésszerűbbnek tűnik, valószínűleg inkább hagyom, hogy meglépjen, nem futok utána (ha úgy adódik…) Shaj… egyre inkább érik, hogy pandaként felborítsam a fenébe… De azzal várok… még túl kockázatos és nem akarom magam kiütni…
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Oct 31, 2017 11:21:44 GMT 1
Hong Kong Weekly
Zima - Pandalány
A veled szemben álló fiatal a kérdésed hallatára elvigyorodik, a botját is a vállára fekteti és mint aki már nyert úgy pózol felletted. Kidüllesztet mellkas, gúnyos megvető tekintet. - Az én nevem Ye Kang a legnagyobb harcművész aki valaha élt! Messze a Tibeti hegyekben gyakoroltam és képeztem magam egészen 3 évig is amikor elzavartak a templomból mint egy rühes megvert kutyát! Majd vissza mentem és megöltem az összes szerzetest a templomot felgyújtottam. Rájöttem, hogy az igazi sorsom az, hogy ők gyengék és félnek az erőmtől! A valódi erőmtől és csak megakarnak gyengíteni! Akadályozni akarnak engem! De én ezt nem hagyom én leszek a legjobb harcos a világon és ehhez le kell győzzek mindenki mást aki nagyszerű harcos és te az vagy Panda! Ezért le foglak győzni! Betörőm a koponyád! – Itt elkezdett még sértegetni és ecsetelni. De itt az idő nem figyel támadhatsz. Pandalány támadása: lJz_LNaq1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6Ye Kang kitérés: 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 (Ha a támadás és kitérés érték között több mint 10 a különbség sikerül a mellkasában lévő nyilat beljebb nyomnod. Mivel Ye Kang monólogban van -6 a kitérésére) Pandalány Sebzés:3+ 1-6 1-6 1-6 1-6 1-6 -15 = 10 Pont eltaláltad Ye Kang lábát aki fájdalmában felüvöltött és a botjával elkezdte felkavarni a port az utcában és futni kezdett. Kicsit mintha könnyezett volna is. Gyorsan, kicsit sántítva elfutott, de itt hagyta neked a kalapját és a köpenyét. Mikor azt átnézed nem találsz benne semmi értékeset vagy használhatót. Se az ellopott pénz, se pedig iratok. Csak egy kártya lap. Pontosabban francia kártya pakli kör királya. De elment Ye Kang te pedig visszatérhetsz a cukrászdába. Miután haza értél, hogy bár rendetlenség volt az előtérben semmit sem vittek el innen. A pénz még meg volt. Bár lehet hiányzott belőle egy kevés, de nem mindet vitte el. Éjfél után értek haza a szüleid és jó alaposan számon kértek azért ami itt történt. Persze végül megöleltek és megdicsértek, hogy nem eset semmi bajod és hogy milyen bátor voltál. Másnap még a rendőrség is kijött nyomokat keresni. Annyit mondasz el nekik amennyit akarsz nem nagyon faggatnak. De azt megtudod, hogy tényleg elég sok helyre betört már ez az alak, de sose vitt el túl sok dolgot. Némi pénzt és ételt főleg. Délután pedig megérkezett Xiang Mao is és miután látta a sérüléseid jobbnak látta, ha ma könnyebb gyakorlatokat végzel. De mikor azt mondta, hogy vele kell menned. Hirtelen a semmiből előtűnt az apád és elkezdte számon kérni, milyen alapon akarja elvinni a lányát és egyáltalán ki is ő és mit legyeskedik itt a lánya körül. Lehet valamit mondani kéne. 1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6·1-6
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Post by Zima on Nov 2, 2017 19:15:31 GMT 1
Szóval szereti a nagy monológokat… ezt észben tartom… Vajon mennyi lehet az igazságtartalma? Amikor azt mondta, nagyszerű harcos vagyok és ezért le kell győznie, majdnem elnevettem magam. Na, ezt sem hallottam még. Ne túlozzunk, azért van önkritikám… A sértegetéseket nem veszem magamra. Igazából egyáltalán nem figyelek rá. Csak várok, majd hirtelen támadok. Úgy el van szállva magától, hogy sikerül közel kerülnöm hozzá és a korábban megsérült lábát megrúgni. De sajnos kevés ahhoz, hogy a földön kössön ki. A felkavart por belement a szemembe, meg a számba. Mire kiköhögtem magam és kitisztult a látásom már elszelelt. Talán utána kéne menni… - lobbant fel bennem egy pillanatra az aktivitás szele -, de végül hagytam, hadd menjen. Elég volt a mai napból, a szavaiból ítélve még úgyis fogom látni. Meg a cukrászda! Nyitva az ajtó, még a végén valaki észreveszi! Már épp elindultam, mikor észrevettem az otthagyott cuccait a földön. Áttúrtam, de nem találtam semmit. Vagy várjunk, mégis csak… egy kártyalap…? Azt hiszem ez a francia kártya… szív király… miért volt nála egy lap? Ha olyan fontos lenne, valószínűleg másik zsebébe tette volna, vagy egyszerűen nem hagyja itt… Nekem szánta…? Egyáltalán üzenet? Nem túl pozitív ez a lap az biztos. Nem értek a kártyákhoz, de az uralkodó a fejéhez tartja a kardot. Öngyilkosság? Nagyon remélem, hogy csak túlgondolom a dolgot… De akkor is fura… Visszaváltozom emberi alakba, hisz már nincs szükség Pandalányra. Hazafele menet – mivel nem találtam benne mást és nekem nem kellett – egy kukába kidobtam a köpenyt, egy másikba meg a kalapot, lehetőleg szétszedve (persze a visszaváltozást, kidobást, szétszedést úgy intézem, hogy ne lássanak).
Mikor hazaértem az első dolgom volt, hogy körülnézzek. Rendetlenség, meg talán a pénzből is hiányzik valamennyi, de nem jelentős mennyiség. Remélem anyáék nem fognak kiakadni… annyira… Az első dolgom az volt, hogy helyrerakjam az ajtót, amennyire tudom, hogy legalább bezárhassam, amíg lemosakodok. A ruhámat visszatettem a helyére, majd kitisztítom, most nincs hozzá kedvem. Megnéztem a sebeimet. Szerencsére csak kék-zöld foltok. A legutóbbihoz képest elég jól megúsztam… Felvettem az alvós ruhámat és visszatértem a boltba. Miért kellett megnehezítenie azzal az életemet, hogy felforgatja a helyet? Komolyan… bár reményeim szerint nem tudja, hogy ez az otthonom. De akkor is… Más egész nap robotol, töri órát hallgat, erre még egy ilyen pojáca is ugrál neki… Ó hogy mosogatna bankett után! Hallom a közeledő lépteket, majd apám bosszankodását. Hirtelen felpattanok. - Végre haza értetek! - Mégis mi történt itt? Röviden elmeséltem, hogy zajt hallottam és kinéztem. Megláttam egy férfit és csapdába akartam csalni. De nem úgy sült el, ahogy akartam. Kaptam néhány ütést, de végül elmenekült. A károk pedig az ajtó, a rendetlenség és minimális összeg a kasszából. Kaptam leszidást, de összességében büszkék voltak rám, és megöleltek. Ez jól esett. Az viszont nem, hogy a következő pillanatban anyám hozta a seprűt, jelezve, hogy igen, mi még most takarítani fogunk… Kelletlenül sóhajtottam. A rendrakás után már csak bedőltem az ágyba. Másnap a rendőrök érkezésére ébredtem. Nekik is azt mondtam, amit a szüleimnek, ha személyleírást kérnek, azt mondom, köpeny volt rajta és kalap, de amennyire láttam, a bőrén mintha lettek volna festések. Nem nagyon faggattak, de tényleg bebizonyosodott, hogy több helyre is betört.
Délután megjelent Xiang Mao. Szinte meg is feledkeztem róla… rendes volt, mikor meglátta a sebeimet, azt mondta, kímélni fog. A semmiből azonban megjelent apa és elkezdte számon kérni, hogy mégis ki ő és mit akar tőlem. Mondjuk jogos… Jól esett az aggodalma, de erre nem dolgoztam ki választ… rögtönöznöm kellett. - Nos… mint ahogy tapasztalhattad, nem olyan biztonságos a város… egyre több vendégtől hallok szóbeszédeket. Ha a felük is igaz… A lényeg, hogy szeretném megtanulni, hogyan tudom magam megvédeni. Ehhez kerestem mestert. Nyugi, az anyagiakat én rendezem és igyekszek úgy intézni, hogy munkaidőn kívül legyen az edzés. Remélem, elhiszi… Mondjuk valamilyen szinten igaz… igyekszek nagyon meggyőzőnek és elhivatottnak tűnni. Ha apám elenged, akkor a szobámba sietek. Felveszem a hős ruhám és arra rá egy edzőruhát. Elég jól takarja… egy kisebb táskába bedobom a szütyőm meg a botom. A kártyát is magamhoz veszem. Az út során amint nem figyel más, és lehet, elmesélem neki a történteket. A kártyát is megmutatom és megkérdezem, van-e valami jelentése/jelentősége.
|
|