Kristóf
FRPG Guru
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Jun 30, 2017 8:24:24 GMT 1
Az épület 1855-től kezdve a hivatalos otthona a Hong Kongért felelős kormányzónak. E Elhelyezkedésileg a Kormányzó-hegyen található a Centrumban és Koloniális reneszánszban építési stílusban épült meg az épület. A kormányzói lakhelytől nem messze található a Központi Kormányzói Komplexum mely a legfontosabb kormányzati épületeket, bíróság, Törvényhozó Tanács ülés terme és hasonlók találhatók.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Jul 18, 2017 17:39:08 GMT 1
Hong Kong Weekly
Raven - SweetHeart---------------------------- Sikerült leintened egy lovas kocsit igen gyorsan, hisz végül is ez a Centrum, itt még este is zajlik az élet. Egy egészen másfajta élet a nappalihoz képest, de mindenképp zajlik. Te is megcsodálhatod ennek az éjszakai életnek a kezdetét a kocsi ablakán keresztül. A legújabb londoni divatnak megfelelő ruhát viselő gazdagok indulnak útjukra aminek a végén vagy egy estélyen vagy egy előkelő szalonban végzik. De persze nem csak az arisztokrácia és iparmágnások jelenek meg ilyenkor. Ekkor bújnak elő otthonaikból a középosztálybeliek fiataljai és az középkorú költők, festők és szobrászok. Azok az emberek akik nappal alszanak, nem dolgoznak. Az úgy nevezet értelmiség. Ilyenkor találkoznak egymással, felolvassák egymásnak új verseiket, vagy megmutatják legújabb festményeiket. Rövideket isznak és szivaroznak, nem kevesen pedig még ópiumhoz is nyúlnak. Ritkább vagy inkább rosszabb esetekben ezek a művész körök filozófiával is foglalkoznak és már-már tiltott, de semmi kép sem kedvelt gondolkodok műveit olvassák és ideálját vallják. Gyakran előforduló nevek az ilyen „Gondolkodó” vagy „Filozófus” társaságokban: Karl Marx, Engels, Bakunyin, Darwin és hasonló nevek keringenek. Persze köztük se volt mindenki ilyen züllött vagy radikális. Egyesek tényleg a művészettel foglalkoznak. Mikor megérkezel a kormányzói házhoz már sorban állnak a hintók és még pár riksát is észre veszel. Ezek az új szállítási eszközök egyre népszerűbbek lesznek, de az emberek egyenlőre inkább a hagyományos közlekedést részesítik előnyben. Elegáns ruha költeményekben vonulnak a nők befelé az épületbe, majd a kocsisok elvonulnak az épület mellett és megállnak. Az út mentén a kormányzó személyes csapatai álltak őrséget és az ő szolgálói kísérték a vendégeket. Az egyik ilyen nyújtja feléd a kezét, mint felajánlás, hogy segít leszállni a hintóról. Kedves, kissé átlagos arcú, jól fésült 40 éveiben járó udvaronc mosolyogva jegyzi meg, hogy milyen jól, áll neked a ruha. Majd elkéri a meghívod. Igazából mindegy melyiket adod oda neki azt amelyiket a kormányzó küldött ki vagy amelyiket Mr. Cobblepottól kaptál mindegyik esetben csak mélyen meghajol és bekísér a bál teremben. Eközben megfigyelheted az épület jellegzetes koloniális reneszánsz díszítését és stílus elemeit. Nem egy ilyennel találkoztál a Jakab Iskola, ahol tanítasz is hasonló stílusban épült. Végül eléritek a bál termet ami lenyűgözően hatalmas. Persze nem akkora mint bármelyik bál terem Angliában, de akkor is lenyűgöző. A terem közepén bécsi keringőt táncolnak a párok, míg a terem szélén két sorban hosszú asztalok fehér abrosszal leterítve és minden földi jóval megrakva sorakoznak faltól falig. a terem végében pedig egy 10 fős zenekar játszik. Az udvaroncok pedig tálcákat és borokat visznek keresztül kasul a termen, szinte légies kecsességgel kikerülve a vendégeket. Pár lépés után egy enyhe érintés érzel a bal könyöködön, ami lassan, ütemesen ismétlődik. Amint oda nézel egy az átlagnál kissé alacsonyabb, kissé groteszk alakot pillantasz meg. Mr. Cobblepot az. Az 50-es éveinek a közepén járt, arcát ráncok borították bal szemét valamikor régen elvesztette és egy üveg szemet készítettet magának aminek se pupillája, se retinája, de azt a benyomást kelti mintha gyémánt lenne. Az orra szokatlanul nagy volt. Szinte sose látták mosolyogni vagy nevetni. Mindig úgy nézet mint akinek valami rossz hírt kell közölnie és ehhez semmi kedve. Jobb lábát mindig maga mögött húzza és bal keze is rövidebb mint a jobb ezen felül nem is teljesen tudja irányítani. Alkalmatlan a finom munkára, a legtöbb arisztokrata valószínűleg elrejtené ezeket a torz külső jegyeket, de ő nem. Ő büszkén viseli ezeket, mintha ezzel akarná kifejezni, hogy ő igen is kékvérű, ő született lord. Külsejét valószínűleg annak köszönheti, hogy egy igen régi angol arisztokrata családból származik, ahol gyakori volt az unokatestvérekkel való házasság. Bár Mr. Cobblepot még örülhet hallottál már róla pletykákat, hogy milyen betegségek voltak a német dinasztiákban mint a von Habsburgok, vagy a Hannoveri-házban. Ahol a gyermekek szellemileg is teljesen leépültek nem csak fizikailag voltak nyomorékok. Ezen felül szeret szivarozni is az öreg, bár most épp nincs a szájában egy darab sem. Fekete zakó és fehér ing, fekete nadrág és fekete lakcipő, fején pedig a jellegzetes fekete cilinder. Kezein fehér kesztyű. Jobb kezének gyűrűs ujján pedig ott díszeleg egy dísztelen, de aranyból készült karikagyűrű. - Á Lady Elizabeth. – Szólal meg kissé érces, magas és rekedt hangján. - Örülök hogy eltudott jönni és megtisztel minket a jelenlétével. Sajnálom, hogy nem személyesen vittem el önnek a levelet, de az üzlet feleim nagyon lekötöttek. Ó és azt is mélységesen röstellem, hogy nem tudtam önnek a megfelelő munkát rögvest biztosítani, de utólag derültek ki apróbb problémák a Jakab Iskola kivitelezésével. Ó de hagyjuk is a munkát – Eközben erősen gesztikulál a kezeivel maga előtt, mintha legyeket hessegetne el. És azt is megfigyelhetted, hogy bár próbál rá figyelni kihallatszik a beszédéből a jellegzetes dél londoni akcentus. – Hogy tetszik eddig Hong Kong. Szinte mint London. Csak kicsit több itt a sárga. De igazán nem akarom magácskát zavarni élvezze csak a mulatságot. Vannak itt igazán kifinomult emberek, jó ételek, sok hazai íz között azért felbukkannak helyi különlegességek is. Mint például ez. – Ekkor egy mellettetek elhaladó pincér tálcájáról levesz két süteményt. Hajlott majdhogynem kifli alakú, díszítés nélküli édesség aminek a széléből egy kis fehér papír fecni vége lóg ki. – Helyi nevezetesség. Kínai szerencse sütemény. Ízre nem a legfinomabb, de beleszoktak írni nagyon mókás dolgokat is. – Az egyik süteményt neked adja. Majd ketté töri a sajátját és jót kuncog az orra alatt mikor elolvasta a cetlijét. – Vicces. – Majd a papír fecnit elteszi zsebre és megeszi a ketté tört süteményt. – Élvezze a mulatságot drága Elizabeth. – Ekkor eltűnik a vendégek között. Meglepően gyorsan halad ahhoz, képest, hogy egyik lába béna. Mikor te is feltöröd a sütid a cetlin a következő felírat áll „AZ ERÉNYES SOSE MARAD ÁRVA, MINDIG AKAD NEKI TÁRSA” Ezután egy mézédes hang üti meg a füled. -Szabad egy táncra kedvesem? – Mikor megfordulsz a hanghoz egy magas, vékony alak látványa párosul. Bőre fehér és bársonyosnak tűnik, szeme zöld. Bal szeme előtt pedig egy monoklit visel. Arcán egy bizalom gerjesztőnek szánt mosoly tűnik fel. Kezén pedig fekete bársony kesztyűt visel. Valami nincs rendben az illető körül érzed. De nem tudod megállapítani mi az. Lehet, hogy csak az érzelmeit érzed.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Jul 24, 2017 22:47:16 GMT 1
Hihetetlen hogy éjszaka is menyi ember van az utcán. Nem mintha Londonban nem szoktam volna meg a nyüzsgést, de meglepő hogy menyire sok angol hölgy és úriember szaladgál ilyenkor az utcán. A nagy részük az enyémhez hasonló estélyekre siet, látszik a divatos öltözékeiken. És itt vannak az írók és költők is, akik ilyenkor jönnek elő, hogy előadják egy egy új művüket. Ahogy a kocsiban ülök, sajnálom, hogy Angliában olyan kevés eseményen vettem részt. Apu csak akkor vitt magával, ha mindenképpen muszáj volt én pedig nem akartam nagyon nyúzni, emiatt mert láttam, hogy ez nehéz téma számára. De most ahogy a kocsi ablakán át nézem a nagy sürgést forgást egyre izgatottabb és boldogabb leszek, hogy elfogadtam a meghívást.
Megáll a kocsi, és ahogy körülnézek, mindenhol fenséges ruha költeményekben vonulnak az emberek. Az épület bejáratánál a kormányzó emberei állnak őrt és ők vezetik be az embereket. Az egyikük a kocsi elé lép és kezét nyújtja felém. -Kisasszony had segítsek.- Elfogadom a felajánlott kezét. Még szerencse, ha nem tart valószínűleg kiesem a kocsiból. De nem jegyzi meg ezt a botlásomat. Csak ennyit mond. -Remekül áll ez a ruha kisasszony biztos vagyok benne hogy ma este maga néz ki a légelbűvölőben.- Biztos vagyok benne hogy elpirultam. Bár a férfi már vagy negyven is elmúlt. Azt hiszem nem kel sok ahhoz, hogy elpiruljak.
-Elkérhetem a meghívóját?- Kérdezi -Igen, hogyne.- Bár csak néhány dolog van, a kis táskámban mégis eltart egy ideig, míg előásom a meghívót, amit Mr. Cobblepottól kaptam. Amint meglátja, mélyen meghajol, és a kezét nyújtja, hogy bekísérjen.
A kormányzó házának díszítése elég jellegzetes. Felismerem az iskola épületében is megjelenő koloniális reneszánsz motívumokat. Erről az is eszembe jut, hogy holnap esetleg megkérhetném Mrs. Quint hogy süssön egy kis süteményt a gyerekeknek. De nem nagyon van időm ezen gondolkodni, mert az inas közben bekísér a bálterembe, ami egyszerűen elképesztő teljesen elfelejtek gondolkodni a látványtól. Míg én lefagyva álok az inas meghajol és elmegy. Még kicsit sokban vagyok, amikor elindulok a fal mellet sorakozó fehér abroszokkal fedett asztalok felé, hogy valami frissítőt kerítsek magamnak. Alig teszek meg pár lépést, amikor érintést érzek a könyökömön. Megfordulva Mr. Cobblepottot látom a hátam mőgőt. A hatás ezutal alig valamivel jobb, mint első alkalommal. Ezutal nem sikítottam fel és még mosolyognom is sikerült. De a reszketés ellen semmit sem tehetek. Nem a groteszk külseje a ráncok vagy az arckifejezés miatt reszketek, még a mű szem érzéketlensége sem ijeszt meg igazán. De van valami a belőle áradó érzelmekben, amiket nem tudok értelmezni, de mélyen, megijesztenek minden alkalommal. Most is emlékeztetnem kell magam, hogy miatta lehetek itt, hogy ő mentet meg a kényszer házasságomtól hogy Mr. Cobblepot nem rossz vagy gonosz ember, hanem a királynő hű szolgája istenfélő angol úr akárcsak én. De hiába hajtogatom, ezt a reszketés nem marad abba.
-Á Lady Elizabeth, örülök, hogy el tudott jönni és megtisztel minket jelenlétével. -Ez természetes Mr. Cobblepot. Sajnálom, hogy eddig nem tudtunk találkozni.- Mosolyt erőltetek magamra. Egy hölgy mindig mosolyogjon egy elegáns partin. -Ugyan- legyint-, Én sajnálom, hogy nem személyesen vittem el önnek a levelet, de az üzletfeleim nagyon lekötöttek,- Szinte minden szót gesztikulál, miközben beszél olyan hatalmas gesztusokkal, hogy kénytelen vagyok egy fél lépést hátrálni is előle mintha bogarakat kergetne maga körül. - Oh és azt is mélységesen röstellem, hogy nem tudtam rögvest megfelelő munkát biztosítani önnek, de utólag derültek ki apróbb problémák a Jakab iskola kivitelezésével.- Itt mély levegőt vesz, majd hozzá teszi-, Oh de hagyjuk is a munkát.- A szavain halom, hogy próbálja leplezni dél Londoni akcentusát bár nem igazán értem, hogy miért annyira fontos ez számára. Majd így fojtatja. -Hogy tetszik eddig Hong Kong? Szinte, mint London. -Igen valóban itt a központban tényleg meglehetősen hasonlít Londonra. -Igen igen. Csak kicsit több itt a sárga.- teszi még hozzá -De igazán nem akarom, magácskát zavarni élvezze csak a mulatságot. -Ugyan Mr. Cobblepot egyáltalán nem zavar a társasága. -Megtisztel Lady Elizabeth de vannak itt más kifinomult emberek is rajtam kívül, és jó ételek. A hazai ízek mellet pedig felbukkannak helyi különlegességek is mint ez.- Egy mellettünk elhaladó pincér tálcájáról elvesz egy süteményt. Az édességen nincsen díszítés és a végéből egy papírfecni sarka kandikál ki. -Korábban még nem igazán volt idom elmenni a helyi éttermekbe, teázókba leginkább csak az angol negyedeket ismerem, ezért nem nagyon tudom miféle édesség ez. -Helyi nevezetesség. Szerencse sütemény. Ízre nem a legfinomabb, de bele szoktak írni nagyon mókás dolgokat is.- Az egyik süteményt a kezembe adja majd egy mozdulattal ketté tori a sajátját. Láthatóan valami nagyon mókás dolgot írtak, rá mert rögtön elmosolyodik az orra alatt. -Vicces- mondja. Majd a zsebébe süllyeszti a cetlit és megeszi a kettétört süteményt. -Élvezze a mulatságot drága Elizabeth.- És ezzel a végszóval távozik.
Egy mély sóhaj után a süteményre nézek. Biztosan mókás dolog talán finom is. Ketté torom a süteményt és széthajtom a benne lévő papírt, amin a kővetkező felirat áll: „AZ ERÉNYES SOSEM MARAD ÁRVA, MINDIG AKAD NEKI TÁRSA.” Biztatónak tűnik, de nem igazán tudom értelmezni. Nincs is időm, rá mert egy hangot halok a hátam mögül.
-Szabad egy táncra kedvesem?- A hang egy magas vékony férfitól származik a bőre akár a papír a szemei pedig lehetetlenül zöldek. Még alig múlt el a reszketés, de még erősebben jön vissza, mint valaha. De a reszketés mellé képtelen vagyok félni, valami furcsa érzés, valami rossz érződik, de nem tudom megmondani, hogy mi. A belőle érkező furcsa érzés egy ideig teljesen elnyomja a saját érzéseimet. Amint vissza tér már tudom. Félek ettől a férfitól. De nincs okom lerázni. Talán igent mondhatok, mi történhet? Mosolyt erőltetek az arcomra. Már válaszolnék neki, de a testem ellenáll. Bepánikoltam. Érzem, ahogy megszédülök és kicsúszik alólam a talaj. De a karokat is érzem, amik elkapnak. Eszméletemnél vagyok csak idő kel hogy összeszedjem magam.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Jul 27, 2017 10:17:35 GMT 1
Hong Kong Weekly
Raven - SweetHeart---------------------------- Érzed, hogy elkezd keringeni körülötted a föld. A talpad alól kicsúszik a talaj. Érzed ahogy a tested hátra dől, lehetőleg minél messzebb az idegen férfitól. De még azt is érzed, hogy karok kapnak érted. Van amelyik a válladat tartja, mások a kezedet kapták el. Még pár sikoly és szörnyülködés hangja elér hozzád. És még látod az idegen férfi arcára kiülő csodálkozást. De azt is látod, hogy elkapta a jobb karod. Lassan talpra segítenek és elkísérnek a terem szélében lévő asztalokhoz ahol székek is vannak. Rögvest két széket is kapsz egyet amire leülhetsz és egyet amire felteszik a lábad. Az idegen férfi és még pár úriember, köztük a bicegő Mr. Cobblepot elmennek neked vizet hozni. Nem nehéz kitalálni valószínűleg kérdőre vonják a tánc partnered, hogy még is mit csinált vagy mit mondott neked. De mindeközben egy idősebb hölgy lép oda a székeidhez, majd óvatosan leül melléd. - Jaj drágám, hát mi történt önnel? – A nő vagy 20 évvel idősebb lehetett mint te, de igazán jól tartotta magát. Arcán annyi púder és egyébbe kence volt, hogy egyszerre fiatalította meg a nőt és emelte ki korát. - Tudja, ha engem szólított volna meg Heinrich von Baden-Baden akkor én is megszédültem volna. Igazán karizmatikus egy úriember. Kár, hogy csak kevesekkel beszél. Főleg a Cobblepot félékkel találkozgat. Üzleti ügyekről. Bár egyesek azt mondják gyakran megfordul a természettudományi múzeumban is. Egy igazi műkedvelő lehet. Szerencsés egy hölgy vagy. Ó itt is jön. – Ekkor a hölgy felkel a helyéről és vissza siet a párjához aki szintén Heinreichet ment kérdőre vonni. A férfiak társasága jóízűen nevetett valószínűleg Heinrich tréfáján, majd elköszöntek egymástól és Mr. Cobblepot kivételével mindenki visszatért a táncpartneréhez. Heinrich pedig közelebb lépet hozzád, kezében egy kristály pohár amit a háromnegyedéig megtöltöttek fehér borral. - Tessék. Egy kis édes fehér. Jó évjárat. – Ekkor átnyújtja a poharat és leül mellét egy székre. Kissé előre dől, de a félelmetes aurája nem szűnt meg a férfinak. Továbbra is körbe lengi. – Talán rosszul kezdtem az ismerkedést. Heinrich von Baden-Badennek hívnak engem. Bár úgy sejtem már mások elmondták ezt önnek. Tudja még nem válaszolt a kérdésemre. Hajlandó lenne táncolni velem?
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Aug 3, 2017 18:40:06 GMT 1
Idegen emberek kapnak el és segítenek eljutni a terem végében lévő megterített asztalokig ahol a székek is állnak. Amikor oda érünk, egy férfi kihúz nekem egy széket és segít leülni rá egy másik férfi pedig egy második székre emeli a lábaimat hogy előbb jobban legyek. A férfiak, akik idekísérnek, ezután elmennek vízért. Látom, ahogy a terem másik végén kérdőre vonják egymást és a férfit, aki táncolni hívott. Most kicsit jól esik a magány. Nem szép dolog ilyen jelenetet rendezni egy előkelő banketten. Ahogy kifújom, magam észreveszem, hogy már nem vagyok egyedül egy idősebb, nő ült le óvatosan a mellettem levő székre egyértelműen azzal a szándékkal, hogy nekem segítsen.
Kedves barátságos hangja volt bár furcsának éreztem, de jó volt végre olyan emberrel találkozni, aki nem rendelkezett már önmagában is ijesztő aurával. Hiába annyi ideje érzem, már meg más emberek érzéseit még mindig nem tudom mindig pontosan megmondani mi is pontosan, amit érzékelek és főleg, hogy milyen gondolatok társulnak hozzá. -Jaj, drágám mi történt önnel?- kérdezi kedves mosollyal és az ölembe ejtet, kezeimre helyezi a sajátját. – Tudja, ha engem szólított volna meg Heinrich von Baden-Baden, akkor én is megszédültem volna. -Nem azt hiszem nem erről van szó.- Próbálom menteni a helyzetet de mintha meg sem szólaltam volna így fojtatja. -Igazán karizmatikus egy fiatalember. Kár hogy csak kevesekkel beszél. Főleg a Mr. Cobblepot félékkel találkozgat. –Majd rövid gondolkodás után még hozzá teszi.- Bár egyesek szerint gyakran megfordul a természettudományi múzeumban is. Egy igazi műkedvelő lehet. Szerencsés egy hölgy vagy. -Valóban, úgy gondolom-, Válaszolom udvariasan, de valami belül azt súgja, nem vagyok valami szerencsés hogy felkeltettem egy ilyen ember figyelmét. Amikor eszembe jut az érzés, ami az előbb a közelében elfogott… Pontosan így képzelem el a róka érzéseit a vadászat alatt, amikor a kopók követik. -Ó itt is jön. –Zökkent ki a gondolatmenetemből. Majd feláll és visszasiet a párjához. Bár ne hagyott volna egyedül megint. Látom, ahogy a férfiak társasága kedélyes nevetgélés kíséretében felbomlik, és von Baden-Baden elindul felém. Ahogy eszembe jut újra az érzés egy pillanatra újra el fog a pánik aztán más jut eszembe. Nem számít mi történik Elisabeth Heart egy gróf lánya. Mindent meg tettem, hogy jobb legyek bármelyik úrhölgynél nem pánikolhatok itt, mint egy csapdába eset nyúl. Mit gondolna most rólam Victória ha látná ezt. Nem Elisabeth Heart vagyok, és nem fogok csak úgy megijedni és hagyni, hogy harc nélkül legyőzzenek. Ezzel tartozok apukámnak, a királynőnek és a pálca hatalmának is.
Mire végzek a biztatásommal Heinrich el is éri a székeket, amiken ülök. Egyik kezében egy kristálypoharat tart, ha jól látom félig töltve fehér borral. A rossz érzés ezutal is megpróbál ledönteni, de már, számítok rá és amennyire csak lehetséges igyekszem kizárni a jelenlétét. -Tessék egy kis édes fehér. Jó évjárat.- Mondja és átnyújtja a poharat. Majd leül mellettem arra a székre, amelyen az előbb a barátságos, nő foglalt helyet. Én pedig bele kortyolok a borba. Valóban édes az alkohol pedig segít elnyomni az empátiám. –Talán rosszul kezdtem az ismerkedést Heinrich von Baden-Badennek hívnak. Bár úgy sejtem már mások elmondták ezt önnek. -Igen, már halottam.- A hangom egy kicsit sem remeg meg a fejemet pedig kezdi kitisztítani a bor és az újonnan nyert elszántság. -Tudja még nem válaszolt a kérdésemre. Hajlandó lenne táncolni velem?- Bár kérdésként tette fel az utolsó mondat mégis úgy hangzott számomra akár egy kihívás és végül is azért jöttem, hogy táncoljak. -Igen, hogyne.- Felelem, az egyik kezemet felé nyújtom miközben ledöntöm a maradék kevés bort és leteszem a poharat a mellettünk álló asztalra.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Aug 7, 2017 9:52:26 GMT 1
Hong Kong Weekly
Raven - SweetHeart
- Részemről a megtiszteltetés hölgyem. – Kell fel Heinrich a székéből és megfogja a felé nyújtott kezed és lágyan, kedvesen felsegít a székről. A zenekar egy darabig hallgat, de csak pont addig amíg el nem éritek a tánc teret, majd elkezdik a „ Winter Waltz” nevű keringő dallamát játszani. A von Baden-Baden, a csípődre csúsztatja a bal kezét, míg jobbal fogja a tiéd és váll magasságig emeli. Közelebb lép hozzád, de még a tisztes távolságot tartva. Majd jobb lábával előre lép, míg te azzal hátra és elkezditek a keringőt. Egyszerre volt erős, határozott, de mégis gyengéd és lágy Heinric von Baden-Baden tartása és vezetése a tánc alatt. Majd lassan a keringő felénél oda hajolt hozzád. - Milyen udvariatlan vagyok hölgyem. Már régóta táncolunk, de még meg se kérdeztem a nevét. Szabad megérdeklődnöm, hogy mi kegyed becses neve? - Miután elmondtad neki a neved. A férfi halványan kuncogni kezd. - Milyen bájos név egy ilyen bájos hölgynek. És mit keres magácska egy ilyen Isten és Ördög háta mögötti helyen? Talán veszélyt? Szabadságot? Menekvést? Szerelmet? - A válasz után kissé komoran tekint a szemedben. – Elmondok magának valamit. – Halkan suttogni kezd a füledbe. – Nem Heinrich von Baden-Baden a nevem, Nephileum. – Ekkor egy huncut kis mosolyt ejt el a férfi az arcán. - Lenne kedve játszani velem egyet? Valaki itt teremben tudja az igazi nevem. Találja meg azt az illetőt és elmondok önnek még egy titkot. Titkot magamról, titkot a pálcáról, titkot a múltadról. Bármiről amit tudni akartál valaha is. Ekkor ért véget a zene. A férfi meghajol megemeli a kalapját - Köszönöm a táncot, kedvesem. És bármikor beszállhat a játékba, ha kedve támadna hozzá. Majd nagy léptekkel elindul az férfi egy párhoz és udvariasan lekéri a hölgyet egy táncra.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Sept 9, 2017 16:00:51 GMT 1
-Részemről a megtiszteltetés hölgyem.-von Baden-Baden feláll, és felém nyújtja a kezét. Bár a makacs pánik újra megpróbál eluralkodni rajta sikerül leküzdenem, elfogadom a felkínált kezét és hagyom, hogy segítsen felállni a székemből és a táncparkettre vezessen. Az egész olyan volt mintha valamilyen regényben olvastam volna. A zenekar elhallgatott és éppen akkor kezdet ismét játszani, amikor elértük a táncparkettet. Winter Waltz. Ismerem a zenét így könnyedén lépést tudok majd tartani. Mint minden nemes természetesen megtanultam a keringőt, de egy bonyolultabb koreográfiával vagy egy nehezebb dallammal elég nehezen boldogulok, és nem szívesen járatnám le magam egy ilyen eseményen.
Von Baden-Baden vezetése pontosan olyan volt amilyennek lennie kel. A zene és a tánc már szinte el is feledtették velem a rossz érzést, amit a férfi keltet bennem és egészen sikerült megnyugodnom, amikor Heinric odahajolt hozzám, hogy beszélhessen. A szívem szinte azonnal a torkomban kötött, ki de ez utal már elkerültem a nagyobb pánikot.
-Milyen Udvariatlan vagyok hölgyem. Már régóta táncolunk, de még meg sem kérdeztem a nevét. Szabad megérdeklődnöm, hogy mi a becses neve? - A nevem Elizabeth Heart.- Felelem, mire a férfi elmosolyodik, és halványan kuncogni kezd. Az ijedtség helyét kezdi átvenni a dac és a harag. Talán jobb is így.
-Milyen bájos név egy ilyen bájos hölgynek. És mit keres magácska egy ilyen isten és ördög háta mögötti helyen? Talán veszélyt? Szabadságot? Menekvést? Szerelmet?
- Csupán véletlen hogy pont Hong Kong-ban kötöttem ki. De van ez a hej is ép olyan, mint bármelyik másik. Londonban évekig tanultam, hogy tanár lehessek, de ott egy nőnek erre esélye sincs. Itt talán sikerülhet.- válaszolom. Nem értem miért felelek neki ennyire könnyedén és miért mondok el neki ennyi mindent. De végül is nem hinném, hogy baj lehet. Bár ezután elkomorodik, és a szemembe néz majd így folytatja.
- Elmondok magának valamit.- közelebb hajol és a fülembe súgva folytatja. A közelsége egyre idegesebbé tesz, az, pedig amit mond hihetetlen erővel sújt le.- Nem Heinric von Baden-Baden a nevem, Nephileum.– A férfi elmosolyodik, ahogy ezt kiejti. Nephileum ez a szó úgy hat rám mintha megütőt volna. Biztos, hogy már halottam valahol…-Lenne kedve játszani velem egyet? Valaki itt a teremben tudja az igazi nevem. Találja meg azt az illetőt és elmondok magának még egy titkot. Titkok magamról, a pálcáról vagy bármiről, amiről valaha tudni akart.
Ahogy befejezi, a mondatot elhallgat a zene is. Von Baden-Baden megáll és megemeli felém a kalapját.
-Köszönöm a táncot kedvesem és bármikor beszállhat a játékba, amikor csak kedve támadna hozzá.- Ezután egyszerűen ott hagy és egy másik párhoz lép. Én pedig csak ott álok döbbenten a hallottaktól.
Nephileum. Már pontosan tudom hol hallotam a Királynő is ezt a nevet használta a pálcára. Az hogy lehetséges? Forog velem az egész terem. Honnan ismeri a pálcát? Egyértelműen negatív erőt sugároz habár a pálcában ilyet sosem éreztem korában sőt. Van valaki, aki talán tudja, mi folyik itt. De hogy találjam meg? Megérintem a pálcát. Talán… Talán használhatnám a pálcát. De nem biztos, hogy bármelyik orzó is tudna segíteni. Nem kérdezhetem meg mindenkitől hogy tudja-e annak az embernek az igazi nevét. Egyre jobban kezdek szédülni. A férfinek köze van a pálcához. Ez azt is megmagyarázza miért reagáltam rá anyira erőteljesen. Vagy talán nem. Ki kell derítenem mit, tud és ki ő. De nem itt és nem most. Mert hiába van, az az ember ebben a teremben itt most nem sok esély van a megtalálására. Később majd kérek egy szívességet Mr. Cobleppot-tól. lHha mindenkép muszáj. És elkérem a vendéglistát esetleg. De ha a vendégek kőzőtt van… nem biztos, hogy vendég csak azt tudom, hogy valaki a teremben… Csak álok sokkosan zsong a fejem a kérdésektől és tudom, hogy meg kell tudnom mi köze, van, a férfinek a pálcához honnan tudja a pálca nevét.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Sept 15, 2017 12:52:02 GMT 1
Hong Kong Weekly
Raven - Sweet Heart
Ott állsz szinte sokkos állapotban a tánc parkett közepén. De ez nem befolyásolja az este folytatását. A zenekár már bele is kezd egy másik számba. Ezt is felismered. Ez Vivaldi – Négy Évszakja közül a Tél. Az emberek folyamatosan neked mennek, meglöknek, a lábadra taposnak és szúros szemekkel méregetnek. Egyesek még egy-egy szitok szóval is megilletnek amiért csak úgy állni mersz a parkett közepén. Az egészet nem más töri meg mint Mr. Cobblepot. Az öreg úriember lassan megemeli a kalapját. Majd pedig óvatosan megfogja a jobbod és levezett a tánc parkettől. Bár kissé torz az alakja még is olyan gyengéden vezet téged végig a parketten. Majd pedig elértek a terem jobb, zenekartól távolabb lévő sarkába és finoman leültetd téged egy székre. Majd pedig csettint kettőt és leint egy pincért akitől elvesz két pohár fehér bort. Az egyiket feléd nyújtja. - Kedves Elizabeth, tán nem érzi jól magát? Ez a mai este alatt már a második, hogy még a lelket is elijeszti belőlem. Talán valami baj van? Talán Heinrichhel van a baj? Mind kétszer amikor rosszul lett ott volta maga közelében. – Itt tart egy lélegzetvételnyi szünetet. Elkezdi dörzsölni az állát. – Mondja csak nem fenyegeti magácskát? Ha azt tette én esküszöm Istenre, hogy még a lelket is kiverem abból a mocsokból! Magácskáért bármit megteszek hisz adósa vagyok úgy is. – Eközben a lehető legkedvesebben próbál mosolyogni Hong Kong Weekly
Mocsok - III.Gabriel von Hellsing
Az inas szorgalmasan felírta az üzeneted Mr. Cobblepotnak egy papírlapra, majd pedig teljesen életunt hangon elköszön tőled. A szállás olcsó volt, de nem a Centrumban volt. Ott kicsit…Borsósak az árak és eléggé úri hely. Viszont Viktória Kikötő felé csökkentek végre az árak. Pont a kikötő, a Centrum és az Admiralitás határán sikerült is egy szobát bérelned. Persze fél panzió és saját komornyik nem járt hozzá. De legalább brit angolul beszéltek és volt saját WC-d és kádad. Bár a szobában egy gardróbon és ágyon kívül nem volt semmi más. Egy kis kérdezősködéssel és a sznobb, burzsuj tömegek követésével sikerült eljutnod a Kormányzói Házhoz. Sok lovas hintó és egy fura ló nélküli két kerekű szekér is van ott ami előtt egy kínai áll és cigizik. A házat a kormányzó személyes testőrsége biztosítja és az ő szolgái biztosítják a vendégek boldogulását. Az egyik ilyen szolgáló oda megy hozzád és udvariasan meghajol. - Uram a meghívóját ha szabadna.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Sept 15, 2017 16:06:24 GMT 1
Még mindig nem tudom hová tenni a hallottakat. Csak állok sokkosan a táncparkett közepén. Közben a zenekár is új zenét kezd játszani. A tél. A tánc elkezdődik körülöttem a táncospárok egymás után ütköznek belém. Az első pár alkalommal nem is értem, hogy történhet ez el is felejtettem, hogy más emberek is vannak a közelemben. Egy pár még oda is szól nekem valamit nem értem, hogy mit, de próbálok kinyögni egy halk és erőtlen „Bocsánat”-ot. Mire feleszmélek annyira, hogy rájöjjek ki kel szabadulnom a tömegből már egyszerűen túl sokan vannak körülöttem és különben is nehezemre esik megmozdulni. Már kis híján a pánik szélén álok, megint amikor megjelenik Mr. Cubblepot. Megemeli felém a kalapját majd finoman megfogja a karom és levezet a parkettről. A megmentésemért érzet hála még a rossz érzéseimet is felülírja.
Visszavezet a székekhez és miután leültet borral kínál. Máskor nem iszom többet egy pohárnál, de azt hiszem most elég indokolt így elfogadom a poharat és bele kortyolok mielőtt megszólalna.
-Kedves Elizabeth, tán nem érzi jól magát? Ez a mai este alatt már a második, hogy még a lelket is elijeszti belőlem. Talán valami baj van? Talán Heinrichhel van a baj? Mindkétszer amikor rosszul lett ott volt a maga közelében.
-Nem dehogy. A mai nap csak kicsit erőtlenek érzem magam. A jelenléte valószínűleg csak véletlen.- Tudom, kissé erőtlenül hangzik a válaszom. De mit mondhatnék? Senki sem tudhat a pálcáról így elég nehéz lenne elmagyarázni és nem is igazán szeretném megtenni. Erőtlenül rá is mosolygok Mr. Cubblepotra.
-Jól van, Jól van. De ha az a mocsok fenyegetni meri, magácskát én esküszöm Istenre, hogy még a lelket is kiverem belőle. Magácskáért bármit megteszek hisz adósa vagyok úgy is. Közben végig mosolyog, azt hiszem, igyekszik a tőle telhető legkedvesebben mosolyogni valahogy ez mégis furcsának tűnik az ő arcán.
-Dehogy is. Higgye el Mr. Cobblepot semmi ilyesmi nem történt- Mosolygok rá, dicséretemre szóljon már majdnem tokéletesen. –Viszont én úgy érzem mára már ép elégé elfáradtam és félek, ha tovább maradok, még a végén még több gondot okozok. Inkább haza megyek lepihenni.
Megiszom, a maradék bort majd megpróbálok felállni és elindulni a kijárat felé.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Post by Mocsok on Sept 18, 2017 20:03:06 GMT 1
Végül elértem a kormányzó házát. Első dolgom volt felmérni a terepet, magányos hölgyek, figyelmetlen urak vagy esetleg nyitott ablakok után kutatva, de egyszer csak a hátam mögül elhangzott egy mondat, amit egyelőre még nem szerettem volna hallani. Reméltem, hogy nem is nekem szólt, ám amikor megfordultam és a szemébe néztem egyértelművé vált. - Egy pillanat. A zsebembe nyúltam és keresni kezdtem, ezzel elhitetve vele, hogy én teljes meggyőződéssel hiszem azt, hogy valahol van nálam egy meghívó. Közben pedig gondolatban elmormoltam egy szitkot melyben említést tettem a szolga édesanyjáról és a nemi szervemről is. - Itt kell lennie valahol... Tovább folytattam a kutakodást, a zakóm zsebeivel. Mivel volt rajta jó néhány és mindet legalább kétszer terveztem áttúrni, így reméltem sikerül időt nyermem addig amíg ki nem találok valamit. A kutatás közben nem egy rég elveszettnek hitt tárgyra bukkantam rá. Többek közt a zsebórámra, egy rahedli apróra és egy... Feszületre? Apám, jó rég nem volt rajtam ez a zakó... - Hol van már? Tettem fel a kétségbeesett kérdést ugyanis már harmadjára túrtam át a zakóm zsebeit. Talán le kéne ütnöm az ürgét, aztán lenyúlhatnám a ruháit. Fordult meg a fejemben a gondolat. Lelki szemeimmel már láttam is magam előtt, ahogy leütöm a szolgát, majd mindenkinek beadva, hogy csak sokat ivott szegény, elvezetem valahova ahol gond nélkül levehetem a ruháit. Ebben viszont meglehetősen gátolt az őrök közelsége és a tudat, hogy a szemtanúk legjava nagyon félreértené a jelenetet... - Esküszöm, hogy mikor elindultam még a zsebemben volt. Valamit gyorsan ki kellett találnom, mert ha ez így megy tovább még a cipőmet is kénytelen leszek levenni...
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Sept 22, 2017 22:48:33 GMT 1
Hong Kong Weekly
Raven és Mocsok - Sweetheart és III. Gabriel von Hellsing ( Raven része itt kezdődik) Miután lehajtod a maradék kis borod is a pohárból jobban érzed magad. Fesztelenebbnek és könnyedenbek egészen addig amíg talpra nem próbálsz állni, ekkor hirtelen egy nyúl ügyességével Mr. Cobblepot elkap és megtart téged. Egy épp szeméből látszik az ijedelem. Egész arcán látszik az ijedelem és mikor úgy érzed magad is megállsz, pár apró árulkodó jelet veszel észre az arcán, de az őt körülvevő aura még árulkodóbb. Zavarban van és mintha mondani akarnak valamit, de rövid tanakodás után leküzdi magában a kényszert Még sikeresen elkísér a bálterem ajtajáig, mikor is egy öreg hölgy aki valószínüleg az 50-es évei közepén járhat, magához hívja a gardedámod. Udvariasan eköszön tőled és kellemes estét kíván számodra a továbbiakban és jobbulást, persze még hozzá teszi, hogy ha bármire szükséged van nyugodtan keresd meg a Victoria Hotelban. Mikor lassan kiérsz a Kormányzati házból egy ismerős hang üti meg a füled. Sőt nem is a füleden keresztül hallod ahogy szólongat, hanem mintha a koponyádban szólna mézédes hangja az illetőnek. Így hallva a szavait eléggé máshogy hangzanak, kellemesebbnek, de végül felismered a hangot. Ez Henrich hangja. Azt mondja a fejedben a hang, hogy „Fordulj meg drága Nephilleum. Fordulj meg.”. Amikor pedig megfordulsz ott áll előtted teljes magasságában a férfi. Pont mikor ráveted a tekinteted még a Hold is elbújik egy felhő mögé, így kissé sötétebb lesz a környezet, mely sötétségben Heinrich szeme mintha kicsit izzana, de minden esetre a szeme halovány zöld fényben táncolónak tűnik. És egy eddig szokatlanabb, vastagabb fekete aura veszi körbe a férfit. - Drága hölgyem, csak nem megunta máris a mi kis játékunkat? Vagy esetleg rájött volna, hogy ki tudja az én drága becses nevem. – Eközben két lépéssel ott is terem előtted. Alig 10 centi választja el az arcát a tiédtől. – Vagy inkább megszöknél előlem, mint ahogy akkor tetted?! – Ekkor a hangja erősebb volt, dühödtebb és az öt körül vevő sötétség is vastagabb lett egy pillanatra. – De lehet csak én vagyok ilyen paranoiás. Lehet csak én gondolom túl a dolgokat… Sajnálom…- Itt lehalkítja a hangját Heinrich és a sötétség is amely addig olyan erősen körbe vette elkezd foszlányokra esni és csak az eredeti vékony fekete aura veszi körbe. – Tudod olyan nehéz ez számomra. – Egy álszent mosoly keretében viszont eltünteti hirtelen jött gyengeségét. – De rájöttél a válaszra. Kíváncsian várom. Azt szerintem elmondani, ha nem jössz rá ki az aki tudja az én – Ekkor saját magára mutat a jobb mutatóujjával – Megölök egy embert….Mondjuk. – Ekkor jobb kezével játékosan elkezd a levegőben matatni és véletlenszerűen rámutat egy alakra. – Őt igen. Igen őt. – Az ujja egy elegáns kinézetű emberen áll meg, akinek a zakója épp a kezében pihen és az egyik szolgálóval van elfoglalva. Mintha valamit keresne. ( Mocsok része itt kezdődik) A szolgáló egyre rosszallóbb tekintettel néz rád minél több zsebedet túrod át. Egyre türelmetlenebb és már-már sandán tekint az őrség felé. De ekkor egy erősebb és idegesnek tetsző hangot vélsz felfedezni a levegőben. Mikor tekinteted oda fordítod egy habos-babos rózsaszín estélyibe öltözött nőt látsz aki egy nálánál magasabb, vékony alakkal. A nő úgy áll ott mint aki mindjárt össze esik, remeg. Egyértelmű jele annak, hogy nincs jól. Hogy nem akar abban a helyzetben lenni. Szinte könyörög azért a teste, hogy valaki mentse meg. Majd nem sokkal később a férfi jobb mutatóujja reád vetül. Valamiért rád mutat, majd egy pillanatig rád is pillant. Nem sok időd van megfigyelni, de mintha zöld szeme halványan izzót volna. Majd pedig újfent a nőnek szenteli teljes figyelmét az alak. Ha nem is a nő miatt, de a férfi igen különös mozdulata miatt, nem ártana beavatkozni. Természetesen ennek a jelenetnek a szolga is szem és fül tanulja volt és ha látta rajtad, hogy a nő irányába mozdulsz nem állt az utadba. (A nő akivel a férfi "beszélget") ( Az öltönyös aki a nővel "beszélget")
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Sept 23, 2017 16:07:23 GMT 1
Az utolsó korty után már sejtem, hogy ez nem volt ép jó ötlet, de amikor megpróbálok felállni ez egész biztossá, válik. Alig hogy felálltam a székről már vissza is estem volna, ha Mr. Cobblepot nem kap el. A szemében látszik az ijedség és az aggodalom.
-Semmi baj Mr. Cobblepot csak kicsit többet ittam ezen az estén, mint amennyit általában szoktam. Mire sikerül ezt a pár szót kinyögnöm már meg is tudok állni a saját lábamon. Mr. Cobblepot arcán azonban valami furcsa kifejezést veszek, észre először nem igazán tudom értelmezni, de aztán, elfog a zavar érzése az alkoholtól most ép úgy, mint a legelején mintha a saját érzéseim lennének, de nem azok voltak. Jobban megnézem, az arcát úgy tűnik, mintha mondani akarna valamit. Nem merek rákérdezni vagy siettetni ö pedig végül nem árul el semmit. Esetleg később majd szóba hozom, neki most csak haza szeretnék jutni végre.
Annyira csak az jár a fejemben, hogy haza érjek végre, hogy észre sem veszem, hogy jutok, el a kijárathoz csak arra eszmélek, hogy megcsap a friss tavaszi levegő. Nem hűlt ugyan nagyon le az idő azonban kétségtelen felfrissült valamennyire. Jól esik a friss levegő kijózanodni is segít. Elindulok lefelé a bejárat előtti lépcsőkön, már épp fellélegeznék, amikor egy ismerős hangot halok egyenesen a gondolataimban. Amint felismerem a forrását még a vér is megfagy az ereimben. „Fordulj meg drága Nephileum. Fordulj meg.” Mintha csak régi ismerősként jött volna vissza ismét a reszketés. Mit ne mondjak ettől a baráttól szívesen elbúcsúznék végre. Fázósan átölelem, magam majd megfordulok a bejárat felé a férfi ott áll a lépcsőn. A sötétben zöld szemei mintha izzanának, de nem ez az igazán ijesztő, hanem az őt körülvevő sűrű sötét aura még sosem láttam ilyet azelőtt.
-Drága hölgyem csak nem megunta máris a mi kis játékunkat? Vagy talán rá jött volna, hogy ki tudja az én drága becses nevem?- Közben annyira közel jön hozzám, hogy az arcát már csak pár centi választja el az enyémtől. Legszívesebben hátrálnék egy lépést, de a ma este már nem vagyok hajlandó még több örömet okozni neki. Helyette megszorítom a szív pálcát. Még ha csak a ruhán keresztül is tudom megérinteni, megnyugtat az érintése. A pálca is reagál az érintésemre meleget kezd árasztani magából, jelzi, hogy itt van, és hogy készen áll, ha használni akarom.
-Vagy inkább megszöknél előlem, ahogy akkor tetted?!- A dühe mintha megütött volna, az aurája pedig szó szerint megtántorít muszáj volt egy fél lépést hátrálnom előle. Alig kapok levegőt a rám nehezülő dühtől és sötétségtől. Aztán ahogy megszólal, ezek elkezdenek feloszlani kicsit. Nem, tűnik el, de legalább újra levegőhöz jutok. –De lehet, csak én vagyok ilyen paranoiás. Lehet, hogy csak én gondolom túl a dolgokat… Sajnálom…- Az ujjaim szinte már fájtak, ahogy a pálcát markoltam, de már nem is mertem elengedni féltem, ha elengedem, elájulok vagy rosszabb. -Tudod olyan nehéz ez számomra…-A mosoly, ami itt megjelenik, az arcán még a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető ép őszintének nem mintha ez számítana. Kétlem, hogy tudnék még ennél jobban félni tőle.
-De rájöttél a válaszra. Kíváncsian várom. Azt szeretném elmondani, Ha nem jössz rá, hogy ki az, aki tudja az én…-Itt egy színpadias mozdulattal rámutat saját magára. Enélkül is tudtam volna, miről beszél. –Megölök egy embert… Mondjuk…Őt … Igen őt.
Oldalra nézek, amerre mutat. Egy férfi áll nem mesze tőlünk, aki ép az egyik inassal van elfoglalva. Nem, nem fogom hagyni, hogy bárkinek baja, essen nem azért kaptam a pálcát, hogy hagyjak ártatlanokat meghalni pusztán gyávaságból. Ezúttal én léptem egészen közel hozzá. Mi tagadás nem biztos, hogy a legjobb ötlet volt a kettőnk közötti méretkülönbség miatt csak kényelmetlenebbé tettem, hogy így a szemébe nézek.
-Ne aggódjon, ki fogom találni, hogy ki az az ember.- Itt eszembe jut valami- Mármint magán kívül. Ha létezik, meg fogom találni. – Még engem is meglep a saját határozottságom. Na, igen most sikerült rá tiporni az érzékeny pontomra. Sosem hagynám, hogy valakinek miattam essen baja.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Post by Mocsok on Sept 23, 2017 17:34:56 GMT 1
Minél többet kutattam a nemlétező meghívom után, annál értelmesebb ötletnek tűnt a szolga leütése és ruhájának kölcsönvétele. Nem számítottam arra, hogy ilyen hamar letámadnak majd, reméltem lesz időm kitalálni valamit, de sajnos nem jött össze. "Hmm... Talán ha eltereléssel próbálkoznék?" Közben megkértem a szolgát, hogy legyen szíves megfogni a zakóm, addig amíg megvizsgálom az ingem. Láttam rajta, hogy egyre nagyobb rendszerességgel tekint az őrökre, szóval ha nem találok ki valamit még a végén egy csúnyább verésre is számíthatok. Épp a fedett mellkasomat tapogattam mikor egy ismeretlen hang ütötte meg a fülemet. Azonnal odapillantottam. Egy fura alak beszélgetett egy meglehetősen érdekes ruhát viselő nővel. Csoda, hogy eddig nem vettem észre, mert ez az élénk szín, szinte vonzotta a tekintetem ezen a sötét estén. Viszont nem csupán a ruha volt elég élénk árnyalatú, hanem a nő bőre is. Némi kellemetlen tapasztalatnak hála kapásból rávágnám, hogy egy vámpír, ha nem remegett volna mint a nyárfalevél. A fickó pedig... Mintha élvezné a helyzetet. Egy pillanatra összetalálkozott a tekintetünk. Felállt a szőr a hátamon tőle. Majd egyszer csak rám mutatott, ezzel fokozva bennem a rossz érzést. A szolgáról már szinte meg is feledkeztem, de amint feleszméltem, láttam, hogy ő is hasonlóképpen van velem. Egy hirtelen ötlettől vezérelve elvettem a szolgától a zakóm és elindultam a bajba jutottnak tűnő nő irányába. Menet közben egy jól megszokott mozdulattal magamra öltöttem a zakót, megköszörültem a torkom és szélesen elmosolyodtam. Szinte sugárzott belőlem az önbizalom. Egyedül a kalapom megigazítását hiányoltam a mozdulatsorból. Feltettem mindent egy lapra. Lássuk enyém lesz-e a főnyeremény. - Á, hát itt vagy kedvesem. Szóltam nyájas hangon a nőhöz belekaroltam a kezébe és reménykedtem benne, hogy veszi a lapot. Kacsintottam is volna, de féltem feltűnne a gyanús alaknak. - Már kerestelek. - Kedvesen rámosolyogtam, majd az előttünk álló fickóra néztem. - Magában kit tisztelhetek?
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Sept 23, 2017 21:38:36 GMT 1
Hong Kong Weekly
Raven és Mocsok - Sweetheart és III. Gabriel von HellsingAz öltönyös, zöld szemű alak enyhén mosolyogni kezd a monológod hatására. Ez őszinte mosoly volt és az öt körül ölelő sötét aura szinte teljesen fel is oszlott ennek hatására, most már szinte olyan volt mintha a ruhája része lett volna. Udvarias tartását megőrizve egy fél lépésnyit hátrál pont akkor amikor egy harmadik tag is csatlakozik a beszélgetésetekhez és átölel és köszönt téged. Majd pedig a társalgási partnered felé fordul és teszi fel a kérdését. - Üdvözletem jó uram. Az én becses nevem Heinrich von Baden-Baden. – Előre nyújtja a jobbját, hogy kezet rázzon veled. – És önben kit tisztelhetek? – Élénk tekintettel figyel rád és egy őszinte mosollyal nyugtázza a válaszod. Majd azt követően újfent a hölgyre koncentrál akinek a karjába karoltál. - Nos azt kell mondanom lenyűgözött Elizabeth. Élő ember nem tudja ezt a titkot. Szóval keresheti azt a személyt égen és földön, de nem fogja megtalálni. Egyedül csak én vagyok eme tudás birtokában ezen a szent helyen. És én állom az alku rám eső részét. – Ekkor a férfi csettint egyet a nyelvével. Az egész tér megdermed még a téged átkaroló férfi is. Látszik rajta, hogy nem lélegzik, a Holdat halvány sugarai is amik eddig valahogy átszöktek az őt takaró felhőn teljesen eltűnnek. És Heinrich testéből hosszú sötét árnyak szöknek elő melyek betöltik a teret, de mintha az időt is. Minden a sötétség leplébe burkolózik. Egyedül csak te és Heinrich vagytok ezen a helyen. Senki más. Nem látsz senkit, nem hallasz senkit, nem érzed senki más jelenlétét. – Nos mi lenne a kérdésed Nephilleum? Miuttán feltetted a kérdést és Heinrich válaszolt rá az egész sötétség szinte rejtélyesen vissza csúszott a férfira és belé, mintha az ő része lenne. Az idő újra megindult, mintha tényleg csak egy pillanatra vagy még annyira se állt volna meg az egész. És te még mindig a te „hős lovagod” karját ölelted át. A Hold is lassan előbújt az őt takaró felhők mögül. - Nos öröm volt önökkel találkozni, de nekem még ma este meg kell környékeznem három-négy iparmágnást. – Heinrich von Baden-Banden kalapot emel előttetek. Majd sarkon fordul és visszaindul a bálterem felé. - Hamarosan újra találkozunk. További kellemes estét a boldog párnak. – Szinte viccesnek szánta az utolsó mondatott és végleg eltűnt az épületben. Már csak ti maradtatok.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Sept 27, 2017 21:44:51 GMT 1
Ezúttal von Baden-Baden hátrál előlem egy lépést. De az ő arcán nem félelem, hanem az elégedettség önt testet. Az aurája is megszűnik sötétnek és fenyegetőnek lenni, mint eddig. Ezek szerint sikerült eltalálnom a választ. Vagyis rajta kívül senki a teremben nem tudta. Nagy szerencsém volt, hiszen csak a hirtelen jött indulat miatt vágtam a fejéhez, amiket mondtam.
De még fel sem tudom fogni a győzelmemet, amikor a semmiből egy férfi kerül elő és belém karol. Mi a fene folyik itt? Ráadásul a férfi a kedvesének nevezett. De még arra sincs elég időm, hogy számon kérjem rajta meg az az érzésem, hogy nem is ez lenne a megfelelő alkalom erre. Miután a két férfi bemutatkozik egymásnak és én is megtudom végre a belém karoló férfi nevét von Baden-Baden megfagyasztja körülőtűnk a teret.
Nem értem mi történik akár hova fordulok vagy nézek mindenki megfagyott. Majd a sötétség is elkezd megerősödni a hold, eltűnik vele a fény is aztán Heinrich aurája elnyel mindent körülöttünk a helyet, az időt, és az embereket is. Ez a férfi ilyesmire is képes? Én pedig éppen hogy csak a pálca hatalmának a felszínét kapargatom. A teljes csönd és mozdulatlanság birodalma ez, hihetetlen ijesztő és félelmetes, de most nem engedem át magam ezeknek. Teljes erőből szorítom a botot, ami ismét felmelegszik és valamennyi fényt is kiad magából a szoknyámon keresztül.
-Nos, mi lenne a kérdésed Nephilleum?- Kérdezi, a férfi a hangja szinte szétvágja sötétséget és a csendet. Mit kellene kérdeznem? Mi az, amit fontos most tudnom? Vajon megkérdezhetném miért engem választott a pálca? Erre én is tudom a választ. Nem tudom ugyan szavakba önteni, de érzem a kapcsolatot. A végén a legkézenfekvőbb kérdést teszem fel.
- Miért szólítasz Nephilleumnak? Tudtommal ez a pálca neve. Az én nevem Elizabeth Heart. Heinrich arcáról lekonyul a mosoly és kiül oda az ijedelemhez hasonló érzés. Kissé magába roskad az alakja.
- Hát ilyen sokat felejtettél? Hát ezt teszik veled az évek drága Nephilleum? - Alakja újfent kiegyenesedik. De arcára a csalódottság érzése ül ki. – Hát azért nevezlek így kedvesem, mert ez a neved, hát mi másért neveznélek így? Hát még a nevedre se emlékszel drágám? – Arcán a hamiskás vigyor és az erőltetett mosoly vív, kiélezett harcot. - De a kérdést megválaszoltam Elizabeth Heart, – Ezt a két szót kissé viccesen, de inkább gúnyosan ejti ki a férfi. - a kérdést megválaszoltam. Ideje visszatérni a valóságba.
A sötétség visszahúzódik a férfi kőré én pedig ott álok ismét megdöbbenve. Nem értem a választ, de biztos vagyok benne hogy nem válaszolna akkor, sem ha több kérdést tennék fel. Annyira kattog az agyam, hogy észre sem veszek, ahogy Heinric búcsút int nekünk. Igen nekünk azt sem vettem észre, hogy a rejtélyes férfi még mindig ott van. Pedig szinte csak az ő karja tart álló helyzetben. A reszketés is visszatért. Istenem micsoda este ez alig várom, hogy haza érjek és elgondolkozzak a halottakon. És egy fürdőt is szívesen vennék. Bár az első lépés az lenne, hogy újra meg tanuljak a saját lábamon menni, hogy lerázhassam az idegen férfit. Egyelőre ugyanis nélküle legfeljebb négykézláb fogok tudni haza menni az pedig nem igazán hölgyhöz méltó.
|
|