Kristóf
FRPG Guru
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Dec 30, 2017 18:13:13 GMT 1
Hong Kong Weekly
Whitewolf - Szellemfarkas
Még van időd átnézni a szobát és ami ott fogad az egy jól öltözött halott fehér. Mellkasán egy penge nyoma látható. Két borda között hatolt be és átszúrta a tüdejét. Szája széléről vér szökött kifelé. Még lassan lélegzet az illető, de a szemeiből hiányzott már az élni akarás vagy az, hogy tudatánál lenne. Moró a szokásosnál is jobban hozzá simul a tudatodhoz. Mindent figyel, minden hangot hall és mindent megszagol. De a rettegésnek nyoma sincs, csak figyel és megjegyez. A szobát nem forgatták fel, csak akkora kupleráj amennyire a haldokló fehér csinálta. Látszik rajta, hogy váratlanul érte a Halál jeges csókja. Amikor átnézed a szobát csak egy dolog ragadja meg a szemed. Egy kis zöld ólom festékkel festet zsebkönyv vagy napló, amire csillogó aranyozott betűkkel volt belehímezve egy név. Louise Lalande ez szerepelt rajta, a naplót természetesen nem tudod elolvasni, hisz franciául írták. A napló mellett pedig sötét zöld üvegek, melyekben fura folyadék volt. Moró ekkor szól hozzád. - Higany. Innen érzem a higany émelyítő bűzét. Hozd a naplóját. Kezd érdekes lenni a dolog és most menjünk. Otthon majd mesélek neked kicsi lány. Még mielőtt elhagynád a szobát egy enyhe jeges szellőt érzel és azt látod ahogy az ajtón egy furcsa elmosódó emberszerű, de még se emberi feketeség kúszik be valamit suttogva, majd hagyja el a helyet. Moró nem szentel neki nagy figyelmet és téged is erre biztat. Mikor haza értél és kényelembe helyezted magad. Moró hangja elkezdett a fejedben visszhangozni. - Mondtam, hogy mesélni fogok gyermek. A szobában te nem érezhetted, de egy másik világ, a szellemek világának ereje átjárta. Halványan, mintha valaki csak megcsapolta volna azt. Gyakori az ilyen. Csak a környéken most három helyen érzem ahogy valaki csapolj a világunkat. De ott más volt a helyzet. Tudod mi az a higany igaz? Egy folyékony fém. És különleges erőt tulajdonítanak neki a mágusok és az alkimisták. Ez a fém az élet fémje. Megfelelő kezekben, megfelelően végrehajtott rítusok és jól kimondott szavak esetén azt aki ezt fogyasztja az örök életre tehet szert. Persze ha szeretsz lassan megörülni. Nektek halandóknak nem szabad örökké élni, ezért vagytok halandók. Elmétek és lelketek nem erre készült. De egyesek ezt nem tudják ésszel felfogni. De te érted ezt nem? Hisz elviszed a halált azoknak akiknek eljött az ideje. Nem? Hisz ma is elvitted a halált nekik. – Itt Moró hangja gúnyossá vált kissé. - De mindegy is. Ezzel az alkimistával már nem kell foglalkozni az indiai végzet vele. De had kérdezzek valamit: Mit akarsz kezdeni a hatalommal amit adtam neked? Öltél bosszúból. Öltél pénzért. Majd felhagytál a bosszúval, mikor engedted, hogy meglássanak. Majd a pénzért se ölsz, mikor nem bizonyosodtál meg róla, hogy meghalt-e a hajós kapitány. Mit akarsz kezdeni a hatalommal amit neked adtam?
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Dec 31, 2017 9:07:40 GMT 1
Még mielőtt Moró mondaná felkapom a naplót. Valaki minden bizonnyal tud franciául a környéken. Végighallgatom a szavait és kést rántok az árnyékra. De a szellem megnyugtat. Ezután kecsesen távozok.
Otthon pedig leülök a padláson a matracomra és a hátamat az egyik tartógerendának vetem. Lihegek egy kicsit mert egészen idáig csak futottam. De mostmár jól vagyok. Magam köré tekerem a takarómat és várom Moró szavait. - Mondtam, hogy mesélni fogok gyermek. A szobában te nem érezhetted, de egy másik világ, a szellemek világának ereje átjárta. Halványan, mintha valaki csak megcsapolta volna azt. Gyakori az ilyen. Csak a környéken most három helyen érzem ahogy valaki csapolj a világunkat. De ott más volt a helyzet. Tudod mi az a higany igaz? Egy folyékony fém. És különleges erőt tulajdonítanak neki a mágusok és az alkimisták. Ez a fém az élet fémje. Megfelelő kezekben, megfelelően végrehajtott rítusok és jól kimondott szavak esetén azt aki ezt fogyasztja az örök életre tehet szert. Persze ha szeretsz lassan megörülni. Nektek halandóknak nem szabad örökké élni, ezért vagytok halandók. Elmétek és lelketek nem erre készült. De egyesek ezt nem tudják ésszel felfogni. De te érted ezt nem? Hisz elviszed a halált azoknak akiknek eljött az ideje. Nem? Hisz ma is elvitted a halált nekik. – Itt Moró hangja gúnyossá vált kissé. - De mindegy is. Ezzel az alkimistával már nem kell foglalkozni az indiai végzet vele. De had kérdezzek valamit: Mit akarsz kezdeni a hatalommal amit adtam neked? Öltél bosszúból. Öltél pénzért. Majd felhagytál a bosszúval, mikor engedted, hogy meglássanak. Majd a pénzért se ölsz, mikor nem bizonyosodtál meg róla, hogy meghalt-e a hajós kapitány. Mit akarsz kezdeni a hatalommal amit neked adtam?
Egy darabig csendben ülök. Átgondolom az életemet. A dolgaimat és a céljaimat. Lehet túl nagy falat ez nekem? Túl kicsi vagyok még hozzá? Egyedül a viharban? NEM. Nem vagyok egyedül. Moró itt van nekem. Itt van és vezet. Ő mindig velem lesz és sosem enged majd el. Még egy picit gondolkozom... -Az ideológiáim megtörtek. Az egyetlen igaz út és válasz az életre a halál. Én vagyok a válasz...és te. Mi ketten együtt. Bosszúból ölni jó. Pénzért ölni is szórakoztató. Úgy érzem ez a helyes válasz. Játszottam. Pusztán gyerekes szórakoztatásból öltem. De komollyá szeretném tenni a dolgot. Itt az ideje, hogy felnőjek. Mert egy ekkora feladatot egy gyermek nem vállalhat el. Hogy mit teszek a hatalommal amit nekem adtál? A késemet mélyen a tenyerembe mélyesztem. -Téged szolgállak mester.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Feb 27, 2018 17:32:39 GMT 1
Hong Kong Weekly
Szellemfarkas - Whitewolf
- Remek lány. Légy az új falkám tagja. Legyél az avatárom ebben a világban és vadász a gyengékre, hogy tudják itt én vagyok az úr. Ha szolgálni akarsz cselekedj a kedvemben. Szolgáld az érdekeim. Uralkodj a farkasok felett és vezesd őket a zsákmány után. Ez az élet egyetlen igazsága. De még hosszú út áll előtted és ehhez kellenek társak. Olyanok akik megtanítanak a Természet törvényeire. Akik vezetnek téged, akik uralkodnak rajtad, akiken később te uralkodhatsz, akiket később te vezethetsz. Ennél a városnál alkalmasabb hely nincs is ahol kamatoztathatnád tudásod. Itt gyűlik össze a kelet misztikuma és a nyugat kíváncsisága. Könnyen szerzünk neked egy falkát. Rengeteg félelmetes ember gyűlt itt össze, rejtet képességekkel. Hétfőn pedig meg is keressük őket. Most pihenned kell és képezned magad a találkozóra. Csak az erőseket fogadja be a falka. 1873. Április. 30 Még kora reggel van. A Nap is csak alig bújt elő a horizont alól. De Moro hangja már megint megérintette a tudatod. - Ébredj szolgám. Vár rád a teendő. Ma négy lehetséges mentor előtt kell bizonyítanod. Az egyik egy majom aki fürge és ügyes. De gyáva…vér még nem tapadt a kezéhez. Könnyen legyőzheted és megszerezheted a vezetést a falkája felet, ha eleget gyakorolsz. De ahhoz, hogy megszerezd a falkát előbb le kell nyűgöznöd. Lopj vér nélkül, lopj anélkül, hogy látnának. Légy újra szellem, ha öt akarod lenyűgözni. Hosszú munka lesz az, de a vége könnyű. Persze, ha szereted a könnyű munkát. A második egy játékos. A nagyok játékát kívánja játszani és ezért lassan és megfontoltan lép. Őt az eszeddel tudod lenyűgőzni és ha segíted elérni a céljait. Hogy elnyerd a bizalmát eszköznek kell újra lenned. A harmadik jelölt erős és félelmetes. Egy mítosz, egy legenda lett az emberek között. Ismered őt és sokat dolgoztál neki régen. Ideje behajtani rajta a számlát. Ami a negyedik lehetőséget illeti. Ő egy régi ismerősöm. És sok dolgot tanulhatsz tőle, de először fel kell támasztani. Sajnos egy kicsit halott, de még holtában is uralkodik. Igazán lenyűgöző alak. Igazi fenséges alak mint egy császár. Nos melyik nyerte el a tetszésed? A majom, a játékos, a legenda vagy a császár? Persze találkozhatsz mindegyikkel és egyszerre többnek is megpróbálhatsz a kegyében járni, de az neked túl nehéz lenne. Vagy megpróbálhatsz egyedül is megszervezni egy falkát. De nem maradhatsz mindig az a magányos farkas. Hívek és követők kellenek.
|
|