Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Prelugia
Közzétéve: Apr 30, 2017 21:00:34 GMT 1
Post by Whitewolf on Apr 30, 2017 21:00:34 GMT 1
Zóna: Anarchista űr Rendszer: Son-Bit Holdak: 2 (Nua) (Hua) Beosztás: 1b (Lakható) Lakosság: 280 000 fő (Főként Mantida) Átlag hőmérséklet az egyenlítőn: 41,2 co Átlag hőmérséklet a sarkkörön: -32 co Sugár: 6860 km Legmélyebb pont: 9 km Legmagasabb pont: 4,8 km
A 3. bolygó a redszerében. A felszínének 66%-át víz borítja.
A bolygó lakói elsősorban az egyik itt elrejtett Mantida kolostorból kivándorolt dolgozók. Megélhetésük fő forrása a Pretílium bányászat és feldolgozás. Általában kalózoknak adják el cserébe a védelemért és a függetlenségért.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Prelugia
Közzétéve: Apr 30, 2017 21:32:59 GMT 1
Post by Whitewolf on Apr 30, 2017 21:32:59 GMT 1
Cyrus Merrick
Egyszerű feladatot kaptál. Meg kell közelítened, egy kis Tefírium bányász várost és elhoznod valami kis csomagot egy Mantida dolgozótól. (Nagyjából egy 50x50x20 centis szerkezetet kell keresned. Oldalán ismeretlen feliratokkal.) Ha ki is nyírod az plusz pénzt fog jelenteni az amúgy is szép 200 Fongos summádhoz. Állítólag könnyen felismerhető lesz majd a kék foltról a fején de ha érdeklődsz Sin-du a neve. A településen ember létedre könnyen el tudsz vegyülni majd mivel itt száll le a legtöbb kalóz hajó így gyakran töltve van velük a kocsma meg a piac. A városka maga nem nagy és inkább csak fa illetve bádog házak alkotják amelyeket mind árkok vesznek körül hiszen ebben a dzsungelbe az esős időszak idején akár minden órában eshet az eső így nem árt ha nincsenek elárasztva a kunyhók. Éppen a munkából hazahívó harang hangjára érkezel meg. A bányából lassan kezdenek lefelé jönni a bogarak viszont nem látsz köztük kék fejűt. Lehet el kéne indulnod valamerre körül nézni. A piacon és a kocsmában is hallhatsz ezt azt. De lehet, hogy ez a Sin-du valami fontos ember Mantida és talán még a bányában van.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Jun 28, 2021 15:03:58 GMT 1
Feb 23, 2016 19:32:07 GMT 1
|
Prelugia
Közzétéve: May 1, 2017 10:29:04 GMT 1
Post by Mocsok on May 1, 2017 10:29:04 GMT 1
Elsődleges feladat: Megszerezni egy nagyjából 50x50x20 centiméteres kis szerkezetet ami jelenleg egy mantida dolgozó birtokában áll. Opcionális feladat: Megölni a célszemélyt. Egyéb információ: A csomag egyéb ismertetőjele a különös feliratok az oldalán. A mantida könnyedén felismerhető a fején lévő kék foltnak hála.
Nem egy szokványos munka volt, de egyszerű és jól fizet, így elvállaltam. A Prelugia bolygó egyik bányászvárosába vezetett az utam. Egyszerű kis település, mantidákkal és kalózokkal tömve. "Pont mint a többi." Gondoltam magamban. Ezek a kártevők rettenetesen túlszaporodtak és most sajnos nem az óriás rovarokra gondoltam. Egy hatalmas sóhaj kíséretében szálltam le a hajóról. Pár kíváncsi tekintet megállapodott rajtam, de mivel napi szinten megfordultak meg errefelé hozzám hasonlók, így nem tulajdonítottam neki túl nagy jelentőséget. Könnyedén jártam az utcákon, megállítva egy-egy járókelőt infószerzés gyanánt. Összesen négyet. Mindegyiktől ugyan azt kérdeztem: "Hol a bánya?" Volt már rá precedens, hogy ahány embert kérdeztem meg, mind mást mondott, de ezúttal pontos leírást adtak az imént említett létesítményről. Kerestem egy sötét sarkot ahonnan tökéletesen ráláttam a bánya bejáratára, majd a falnak vetettem a hátam. Éppen jókor értem oda, ugyanis megszólalt a munka végét jelentő harang. Alaposan megfigyeltem az összes távozó mantidát, de a célszemély nem volt köztük... Helyes, szeretem a kihívásokat. Miután mindenki távozott a a bánya irányába lopakodtam és beléptem a bejáraton. Körülnéztem bármiféle organikus, vagy rosszabb esetben szintetikus veszély után kutatva. A célszemély valószínűleg a bányában maradt így úgy döntöttem körülnézek. Ha huzamosabb ideig sem találok semmit, a legközelebbi kocsma felé veszem az irányt. Rühelltem az ilyen helyeket a kalózok miatt, de ha infó kellett valamiről vagy valakiről, keresve sem találhattam volna jobb helyet egy lepukkant csehónál.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Prelugia
Közzétéve: May 6, 2017 16:10:41 GMT 1
Post by Whitewolf on May 6, 2017 16:10:41 GMT 1
Cyrus Merrick
Felgyalogolsz a bányába. Út közben nem nagyon állít meg senki és egy két későn érkező munkáson kívül senkivel sem találkozol. Sajnos egyikük sem az akit keresel. A bányatelep maga nem túl nagy tekintve, hogy nem külszíni fejtést folytatnak. Inkább a föld alatt taláhatsz majd terebélyesebb rendszereket. Ahogy körülpillantasz az üresnek tűnő telepen a kint parkoló régi bányagépek és a lustán lelakatolt felszerelések közt. Elered az eső. Nem csoda. A bolygónak ezen a vidékén baromi gyakran esik sárossá és csúszóssá téve a talajt.
o576rWKs3-3
Még az üresnek tűnő őrbódéba is bekopogsz de hiába. Nem találsz vagy látsz semmi érdekeset vagy különöset. Két nap múlva jön érted a bérlőd hajója addigra emg kéne lennie a cuccnak különben ugrott az üzlet. Meg az is, hogy egyáltalán haza-e visznek. Miközben azon tanakodsz, hogy le-e menj a bányába vagy esetleg térj vissza a városba és nézz körül ott jobban. Kiszúrsz egy nagyobb rést a telep egyik oldalsó kerítésén. Egy lehajolt ember vagy Mantida könnyedén kiférhet rajta. Bár egyenesen a dzsungelbe vezet. Nem biztos, hogy jó ötlet arra indulni. Meg aztán miért ment volna arra egy Mantida munkás? Lehet, hogy vissza kéne térni a városba vagy esetleg körülnézni a bányában. A franc tudja.
1-10
|
|
Mocsok
FRPG Guru
Ismerd el a hibáidat, s temesd el őket illően - különben visszajönnek kísérteni.
|
Prelugia
Közzétéve: May 6, 2017 20:41:14 GMT 1
Post by Mocsok on May 6, 2017 20:41:14 GMT 1
Gond nélkül besétáltam a bányába. Se őr, se semmi. Ez megnyugtató, elvégre így jóval könnyebb felderíteni a terepet. A keresés azonban hozott sikert. Csupán néhány munkással futottam össze, viszont egyik sem a célpont volt. Még az őrök bódéjába is bekopogtattam azonban nem jött válasz. "Hol a pokolban lehetsz?" Eleredt az eső... Az apró vízcseppek egyre nagyobb mennyiségben hulltak a földre, benedvesítve azt. Alig pár perc elteltével már sárban úszott minden. Hatalmasat sóhajtottam. Az a rossz az esőben, hogy tompítja az ember érzékeit, ami jelen helyzetben nagyon nem jött jól. "Talán be kéne néznem egy kocsmába. Hátha ott többet is megtudhatok." Alighogy átsuhant a gondolat az agyamon megpillantottam egy elég nagy rést a kerítésen. Elég nagy ahhoz, hogy egy mantida kiférjen rajta. Túl sok lehetőség, nekem pedig csupán két napom volt. Minden egyes elpocsékolt perccel azt kockáztattam meg, hogy a célszemély még messzebb kerül. Felmértem a lehetőségeim: 1. Maradok és jobban átnézem a bányát. 2. Megvizsgálom a rést. 3. Körbekérdezem a helyieket. A harmadik jó ötletnek tűnt, de ha a célpont fülébe jut, hogy egy fegyveres idegen őt kereste, valószínűleg teljesen felszívódna. A bánya áttúrása valószínűleg napokig tartott volna, ráadásul kicsi az esélye annak, hogy még mindig odalent van. Maradt a második lehetőség. Odasiettem és az első dolgom az volt, hogy megnézzem vannak-e lábnyomok a résnél. Az út egyenesen a dzsungelbe vezetett, így elég kockázatos lett volna csak úgy "hátha lesz valami" alapon elindulnom. Ha semmit sem találok, nem marad más választásom mint az infószerzés megkockáztatása. Két nap... Talán elég lesz...
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Prelugia
Közzétéve: May 13, 2017 14:22:52 GMT 1
Post by Whitewolf on May 13, 2017 14:22:52 GMT 1
/Cyrus Merrick/ Odasétálsz a kerítéshez és megvizsgálod a nyomokat. Hmm. Ezek határozottan nem Mantidára utalnak. Sokkal inkább valami helyi vadállathoz tartozhatnak. Úgyhogy inkább felállsz és vissza indulsz a településre. Ott rögtön a kocsmába fordulsz be hátha találsz valami érdekeset. Annak ellenére, hogy a település egyetlen kő épülete, nem egy tömött hely. A pult felett valami ronda helyi bestia feje lóg. Alatta a Mulk csapos támasztja a pultot amitől jobbra valami ivóversenynek dicsőségtáblája lóg a falon. A vendégek eléggé változatos népség de egyik sem a te embered, viszont akadnak itt érdekes alakok. Például a sarokban a szétzúzott zenegép mellett egy Hokkida ül egymagában. A Grumja az asztalának támasztva. Nem nagyon figyel rád de határozottan kemény alaknak tűnik. Az egyik asztalnál három Mantida dolgozó kártyázik. Valószínűleg a bányában dolgozhatnak. A pultnál is ül egy Mantida néha szól valamit a csaposhoz. Kicsit távolabb egy fekete hajú ember felszolgálólány pakol italokat egy vegyes öt fős társaság asztalára. (Három mantida és két ember.) Valaki biztos tud ezek közül valamit.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
|
Prelugia
Közzétéve: May 13, 2017 21:18:45 GMT 1
Post by Mocsok on May 13, 2017 21:18:45 GMT 1
Letérdeltem a nyomok mellé, hogy közelebbről is szemügyre tudjam venni őket. Az eső szerencsére nem mosta el őket, így felismerhetőek maradtak. Sajnálatos módon ezek a nyomok nem egy mantidához tartoztak. Inkább valami helyi vadállat. Elpocsékoltam az időmet. Az eső egyre erőteljesebben, egyre nagyobb rendszerességgel kopogott a földön. Kezdtem átázni. Nem szokásom az időjárás miatt feladni, de úgy éreztem felesleges a nyomokkal vacakolnom. Éppen itt volt az ideje, hogy véget érjen a sötétben való tapogatás.
Csurom vizesen érkeztem meg a helyi kocsmába. Szinte észrevétlenül léptem be az épületbe. Nem voltak bent sokan, és az a kevés személy is éppen mással volt elfoglalva. A jelenlévők elég megszokott környezetet alkottak. Egyedül a Hokkida tűnt ki a "tömegből." Szokatlan látványt nyújtott egy ilyen istenháta mögött bányászkolónián. Az embernek nem kell sokáig törnie az agyát azon, hogy rájöjjön, okkal van itt. Ez viszont nem az én dolgom volt. Azonnal a pult felé vettem az irányt, közben pedig felmértem a helyzetet, elemeztem a jelenlévőket, megterveztem az esetleges menekülési útvonalat, vagy a különböző taktikákat ha harcra kerülne a sor. Általában ilyeneket járt az agyam, de hála ennek, rohadt nehéz volt engem meglepni. Ha az ember egyedül néz szembe a hömpölygő szartengerrel, megtanulja, hogy jobb ha mindenre felkészül. A pulthoz érve a szemem sarkából ismét végignéztem az összegyűlteken. Volt néhány mantida, de egyik sem a célpont. Amint a csapos megjelent rendeltem egy gyengébb italt, elvégre első a munka, aztán a szórakozás. Amíg a csapos azzal volt elfoglalva, hogy töltsön, én megcsodáltam a pult fölé kiakasztott fenevad fejét. Hatalmas dög. Egy élmény lehet rá vadászni. Igazi adrenalinlöket ha egy ilyen szörnyeteg rád támad. A csapos elém csúsztatta az italom. Azt se hagytam, hogy megforduljon, halkan fel is tettem a kérdést. - Tud valamit egy bizonyos mantidáról? Elég könnyű felismerni a fején lévő kék foltról. Van egy üzleti ügyünk, amit szeretnék végre elintézni...
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Prelugia
Közzétéve: May 17, 2017 22:07:54 GMT 1
Post by Whitewolf on May 17, 2017 22:07:54 GMT 1
/Cyrus Merick/ Amíg a fejet vizsgálod a pult mellett ülő Mantida megszólít. -Szép dög mi? Én szedtem le. - Most, hogy így szembe fordul veled látod, hogy a nyakán egy hosszú vágás húzódik végig. - Egy a háborúból fennmaradt Mantida páncéltörő puska kellet, hogy leterítse. Igazi ritkaság.- Az egyik ollójával egy hosszú táskára bök ami a pult mellé van fektetve.- Amúgy se sok lőfegyverünk volt. Kész szerencse, hogy ráakadtam. De úgy néz ki megint kelleni fog. Felbukkant még egy bestia. Egy Hauszk. Valamivel kissebb mint egy Mantida és tizedeli a melósokat a bánya környékén. De sehol sem találtam a nyomát. Közben a csapos odafordul hozzád a piáddal. Egy Mulk az. Szemeivel vizslat téged ahogy egy kék löttyöt nyújt feléd. Majd felmutatja egy ujját jelezvén, hogy egy Fong lesz a pia ára. A Mulkok nem éppen a legelterjedtebb faj a galaxisban. Alig száz éve érték el az intergalaktikus utazási képességet ráadásul úgy, hogy kalózok csaptak le a holdjukon lévő kolóniákra és elraboltak párezret közülük. Azóta sem tudni pontosan, hogy hol van a Mulkai anyabolygó és, hogy a kalózok, hogy keveredtek oda. Mindenesetre azóta nem találták őket. A maradék pedig kiszabadulván a kalózok irányításából szétterjedt a galaxisban. A lény nagyjából ember magas és valamilyen ismeretlen okból nem visel pólót így ez látni engedi a hosszú foltos nyakát. - Tud valamit egy bizonyos mantidáról? Elég könnyű felismerni a fején lévő kék foltról. Van egy üzleti ügyünk, amit szeretnék végre elintézni... A csapos gondolkodóan a két lelógó pofazacskóját kezdi birizgálni. -Sin-du? Két napja. Azóta nem. Fura.-Majd az egyik asztalnál ülő három kártyázó Mantidára mutat.-Bányászok. A csávó nem egy nagy dumás. De a tőmondatok a Mulkok jellegzetességei. Akárcsak az, hogy beszédközben fröcsög a nyáluk és alfarhangra emlékeztető hangok kísérik azt. Valószínűleg ezért beszélnek ilyen keveset.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
|
Prelugia
Közzétéve: May 19, 2017 20:10:13 GMT 1
Post by Mocsok on May 19, 2017 20:10:13 GMT 1
Érdeklődve hallgattam végig a mantida mondandóját, annak ellenére, hogy rá se néztem. Lehajtott fejjel bámultam a pultot. Egyedül a szemem sarkából látva pillantottam meg a nyakán lévő hosszú vágást, de hála a maszkomnak ezt elég nehezen vehette észre. Mikor feldobta a Hauszk témát, összeállt a fejemben a kép. Ám még mindig nem kockáztathattam meg a drága időm elpocsékolását. Több infóra volt szükségem ahhoz, hogy biztos következtetést tudjak levonni. Ekkor megfordult a csapos. Nem lepődtem meg, elvégre nem ez volt az első Mulk amit láttam. Bár akár hányszor megpillantottam akár egyet is közülük, felmerült bennem az a kérdés, hogy: "Mégis miért ilyen rohadt ocsmányak?" Elém lökte a kék löttyöt, majd jelezte az árát. Még nem adtam oda neki a pénzt. Előtte az infó. - Sin-du? Két napja. Azóta nem. Fura. - Az egyik ujjával a közeli asztalnál kártyázó mantida csapatra mutat. - Bányászok. - Köszönöm. - Azzal elé csúsztattam két fongot. - Sokat segített. A képlet egyszerű. Az emlegetett vadállat valószínűleg két nappal ezelőtt ejtette el a célszemélyt, az zsákmányt pedig nyilván elvonszolta a vackába. A nyomokat már elmosta az eső. Találnom kell valakit aki képes megtalálni a szörny fészkét. És már meg is volt ez a valaki. Tekintetem továbbra is a pultra szegeztem és a mellettem álló ülő mantidához szóltam. - Fogja a fegyverét és kezdjen készülődni... Még ma elkapjuk azt a Hauszkot. Ezt követően levettem a maszkom, egy pillanatra láthatóvá téve a sebhelyes képem, lehúztam az italom, majd visszavettem. Felálltam a pult mellől és egyenesen a kártyázó banda felé vettem az irányt. Megköszörültem a torkom, hogy magamra vonjam a figyelmüket, majd az előszeretettel használt kimért hangnememhez nyúltam. - Szép estét uraim! Mondják, tudnak valamit egy Sin-du nevű fajtársukról?
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Prelugia
Közzétéve: May 22, 2017 0:07:31 GMT 1
Post by Whitewolf on May 22, 2017 0:07:31 GMT 1
yyPkCCJs1-10
A három mantida rád pillant majd a két hozzád közelebb eső egymásra. A távolabb ülő viszont elkezd magyrázni. -Sin-du? Ma láttam a bánya mélyebb szeglete... -Te biztosan Dusanra gondolsz. Ő volt a bánya mélyebb részén.Valami hülyeséget művel mint mindig. Nem célszerű a közelébe menni. -vág közbe az egyik Mantida. Az arckifejezéséből nem tudsz sokat kiolvasni. Ezeknek a bogaraknak teljesen más mimikájuk van mint az embereknek.
Attól függetlenül, hogy a kártyás bandát faggatod-e tovább vagy sem az újdonsült vadász barátod is lép. Vállára akasztva a legalább két és fél méter hosszú becsomagolt páncéltörő puskája. Már ha tényleg az van a csomagban. Sosem láttál még Mantida fegyvert akcióban. -A nevem amúgy Mozgar. Mond csak, hol is láttad a rohadék nyomait? 1-10
|
|
Mocsok
FRPG Guru
|
Prelugia
Közzétéve: May 22, 2017 19:12:48 GMT 1
Post by Mocsok on May 22, 2017 19:12:48 GMT 1
-Te biztosan Dusanra gondolsz. Ő volt a bánya mélyebb részén.Valami hülyeséget művel mint mindig. Nem... - Csend! Elővettem a fenyegető hangnemem. Szép dolog a titkolózás, de átkozottul nehezíti a dolgom. Egyébként is fejvadász vagyok. Az a dolgom, hogy lelőjek pár rossz arcot és felmarkoljam a fejükre tűzött összeget. Ehhez képest nyomozósat kell játszanom ahhoz, hogy megtaláljam azt akit le kell lőni. A hiányos hírszerzésért úgy érzem kénytelen leszek plusz pénzt kérni. A mantidák elhallgattak. Egyik kezemmel rátámaszkodtam az asztalra, és valamivel nyugodtabban, a közbeszóló rohadékra néztem. - Látod? Elszakítottad a fonalát a hülyeségeddel. - Visszanéztem a szemben ülőre. - Kérlek, folytasd! Igazán érdekel mi történt Sin-du cimborámmal. A mantidák veszélyesek. Ha még akkor is ha csak szimpla dolgozókról van szó. Ha az ember a kezét nyújtja feléjük, jobb ha a másikban egy pisztolyt tart. Fel voltam készülve arra ha esetleg rám támadnának, elvégre az űr ezen szegletén ez nem áll távol a lakosságtól. - Őszinte választ szeretnék mindhármótoktól. Elvégre kár lenne egy ilyen semmiség miatt eldobni az életetek. A civilek egyetlen fegyvere a titoktartás. Ennek kikerülésére két módszer van, a kedvesség és a fenyegetés. Nem voltam rá büszke, de az utóbbi közelebb állt a szívemhez.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Prelugia
Közzétéve: May 27, 2017 13:27:52 GMT 1
Post by Whitewolf on May 27, 2017 13:27:52 GMT 1
/Cyrus Merrick/
A civilek ijedten néznek rád. Ráadásul annak se örülnek, hogy a vadász melletted áll. Elég hírhedt fickó a környéken biztos félnek tőle. Először összenéznek majd az egyik feléd fordul. -Valamit művel lent a bányában. A franc tudja mit. Jobb nem a közelébe menni hidd el nekem. Fizetett nekünk, hogy ne szóljunk senkinek szóval ezt nem tőlünk tudod. De az a mocsok Dusan mindenbe belüti az orrát és odament. Szerintem nem lett jó vége. Több információ szerzéssel, hiába próbálkozol nem tudnak vagy nem akarnak többet mondani de egyszerű munkásokként valszeg maguk sem tudják, hogy mifolyik itt. Szóval immáron másodszorra teszed meg az utat fel a bányába. Legalább ez alkalommal nem esik az eső. Viszont még mindig ugyanolyan sáros minden. Csak legalább most napfényben. A bányatelep ugyanúgy üresen áll mint eddig. Ekkor Mozgar szólít meg téged. -Na mutasd meg merre is láttad azt a bestiát? Feltehetőleg reménykedik benne, hogy segítesz majd levadászni a dögöt. Lehet még jutalmat is kapnál érte. De valószínűleg Sin-du fontosabb. Rajtad múlik.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
|
Prelugia
Közzétéve: May 29, 2017 13:08:22 GMT 1
Post by Mocsok on May 29, 2017 13:08:22 GMT 1
A megfélemlítés elég hatásosnak bizonyult, még ha ehhez a vadász jelenléte is kellett. A óriásrovarok, akár a madárkák csiripeltek, ráadásul úgy tűnt ezúttal nem csak hülyeséget. -Valamit művel lent a bányában. A franc tudja mit. Jobb nem a közelébe menni hidd el nekem. Fizetett nekünk, hogy ne szóljunk senkinek szóval ezt nem tőlünk tudod. De az a mocsok Dusan mindenbe beleüti az orrát és odament. Szerintem nem lett jó vége. Sajnálatos módon ennél többet nem voltak hajlandóak elárulni, de nem is zavart. Bőven elég volt ennyi is. Engedtem a tartásomon, és olyan hangon mintha az imént csak viccelni próbáltam velük megszólaltam. - Na látjátok, megy ez, csak motiválni kell titeket. Már indultam volna, hogy végre valahára levadásszam azt a rohadt mantidát, mikor eszembe jutott a vadásznak tett ígéretem. Talán sikerül rávennem még egy kis kitérőre, de ha nem az se baj. Továbbra is az elsődleges megbízás volt a legfontosabb. - Gyere. Mondtam neki aztán elindultam a bánya felé. Ugyan azon az útvonalon haladva elértünk az átszakadt kerítésig. Ha az eső még nem mosta el a nyomokat, akkor feléjük biccentek. - A dög itt jön át és dézsmálja meg a dolgozókat. Lehet nem ártana kijavítani. Mielőtt még elindulna, hogy kövesse a dögöt megállítom. - Várj! Te is hallottad mit csinál a kis cimborájuk odalent. Nem akarok akadékoskodni, de lehet, hogy egy bombát telepit, vagy valami rosszabb. Bárhogy is legyen, esélyes, hogy több fajtársad öli majd meg mint a kis vadállatod. Ha gondolod most rögtön utána eredhetsz, viszont ha most segítesz én se leszek hálátlan... - Rövid szünet. - Amúgy is célszerűbb itt csalit állítani mint bemenni utána az erdőbe.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Prelugia
Közzétéve: Jun 3, 2017 17:07:58 GMT 1
Post by Whitewolf on Jun 3, 2017 17:07:58 GMT 1
/Cyrus Merrick/ Mozgar a vállára támasztja a fegyverét és rovar szemeivel rád pillant. Látszik rajta, hogy gondolkozik. -Igazad van. Ez a fickó közveszélyes. De utána mindenképpen el kell jönnöd velem levadászni a a Hauszkot. Add rá a szavadat és köszönd meg a legutolsó fejvadásznak, akivel találkoztam, hogy becsületes volt. Úgyhogy megbízok benned. Eggyütt indultok le a bányába ahol elég ingadozó a világítás. A legtöbb helyen csak generátorról működtetett elektromos fáklyák világítanak. A barlangok nagyon mélyre nyúlnak és szerteágazóak. De a legtöbb tárna zsákutcába nyúlik. A legkönnyebb egy lifttel lejutni az alsó szintre. Nem kis bestia, hatalmas bányagépeket is szoktak vele szállítani. Az átlag teherbírása ötszáz tonna körül lehet. Lassan nyikorogva megindul lefelé a mélybe. A gépek kegyetlenül dolgoznak, hogy mozgatni bírják az egész szerkezetet. Látod oldalt az ember vastagságú láncokat ahogy tekeregnek. Miközben lefelé haladtok Mozgar előveszi a zsákjában rejtegetett fegyverét. Először nem is érted, hogy az összecsukott fénxképezőgép állványra emlékeztető cucc miképpen lehet. De aztán a vadász beledugja a kezét a végén. A fegyver fényei felvillannak jelezve, hogy aktiválódtak a szerkezet "kesztyű" része pedig rácsatolódik Mozgar alkarjára. Impozáns. Ráadásul a történelem egy része. Ilyet legutoljára lelatíve nagy létszámban a Mantida háborúkban vetettek be. Azok pedig nem ma voltak. Egy nagy dönsüléssel megérkeztek a legalsó szintre. Ez lehet a bánya jelenlegi központi terme. Mindig mikor méllyebre érkeznek leköltöztetik egy újabb szinttel. Mindenféle munkagépek meg méréseket végző számítógépek ácsorognak itt sorban. Itt rakodták le a melósok a szerszámaik egy részét is. Innen már csak három tárna nyílik. Az egyik hosszan és végeláthatatlanul előre vezet egy hatalmas fúrópajzs csinálhatta. A másik a bal oldalon nyílik és látszólag le van zárva. Feltehetőleg ezek a kiűrült elhagyatott tárnák. Ideális búvóhely hiszen erre nem jár senki. A harmadik hely a kézifejtésű tárnáké. Itt igazából csak összevissza fúrnak hátha találnak valami értékeset amit később talán megérne kiásni. Valószínűleg ebbe a labirintusban is el lehet rejtőzni ráadásul egy elég brutális labirintust alkotnak. Mozgar szólal meg először. -Szerintem váljunk ketté. Úgy nagyobb terepet tudunk átfésülni és nem fog meglépni. Csak mond meg te merre akarsz menni.
|
|
Mocsok
FRPG Guru
|
Prelugia
Közzétéve: Jun 22, 2017 17:54:19 GMT 1
Post by Mocsok on Jun 22, 2017 17:54:19 GMT 1
Biccentettem egyet a vadász felé, aztán elindultam a bánya mélyére. Kissé elgondolkoztatott amit mondott. Elvégre a fejvadászok általában megbízhatóak. Feltéve ha nem fizetnek nekik előre, de sajnos ritka az olyan barom aki ilyen hibát követne el. Minél mélyebbre haladtam a járatokban, annál inkább kezdett eluralkodni rajtam a nyugtalanság. A hatalmas csend és a gyatra kivilágítás meghozták együttes hatásukat. A biztonság kedvéért levettem a hátamról a fegyverem és kibiztosítottam. Az Ariama Guardian. Már az is egy élmény ha a kezembe fogattam, hát még ha használtam. Közelre és távolra is egyaránt remekül alkalmazható, az ereje pedig úgy szintén nem okoz csalódást. Az egyedüli problémája a kis tárkapacitás, de elég pontos célzással ez is könnyedén kompenzálható. A bánya hatalmas volt. Csupán a felsőbb szintek egy részét láttam, miközben a felvonó felé haladtunk, de még így is rengeteg elágazással találkoztunk, ami vagy szemmel láthatóan zsákutca volt, vagy jóval mélyebbre vezetett, ki tudja hová és milyen mélyre. Utólag átgondolva jobb ötlet lett volna magunkkal hozni az egyik bányászt, de mivel már így is eleget pocsékoltam a drága időm és az ideiglenes bajtársam türelmét, nem kockáztattam azzal, hogy keressek egy idegenvezetőt. A bajtársról jut eszembe. Csak a felvonón vizsgáltam meg különösebben a mantidát. A lila seb a nyakán némileg kiemelte a többiek közül. Nyilván komoly múltja van, ahogy a hátán lévő hosszú táskában rejtegetett fegyverének is. Mintha csak olvasna a gondolataimban, előhúzta az inkább kézi ágyúra hajazó hatalmas halálosztót. Bár el nem tudtam képzelni, hogy működhet, sejtettem, hogy pokolian nagy tűzereje lehet, ha leterítette azt a hatalmas dögöt. Ritka cucc lehet... hmm... Jobban megnézve és félretéve a hasonlóságok elég minimális eltérését megfordult a fejemben, hogy ő a célszemély. Elvégre a hírszerzés eddig is pokolian pontatlan volt, mi a garancia arra, hogy nem tévedhettek ekkorát? Ez okot adott némi bizalmatlanságra, így mikor leértünk hagytam hadd menjen előre. Nem azért, hogy hátba lőjem, csak azért, hogy ez fordított esetben se történjen meg. Eszem ágában sincs ész nélkül lövöldözni, főleg ártatlanokra. Előbb szeretnék erről megbizonyosodni. Folytattuk az utat a bánya mélyébe és végül három elágazáshoz értünk. Még a vadász is tanácstalanul állt előttük. -Szerintem váljunk ketté. Úgy nagyobb terepet tudunk átfésülni és nem fog meglépni. Csak mond meg te merre akarsz menni. - Várj! Aktiváltam a maszkom hőlátását, és odafigyeltem minden apróbb vörös, narancssárga vagy sárga foltra. Mivel a bánya a föld alatt van és ma egyébként sincs különösebben meleg idő így az egész elég hideg ahhoz, hogy a megfelelő hőmérséklettel rendelkező dolgok, vagy jelen esetben személyek kellőképp láthatóak legyenek. Viszont ha így sincs semmi, a bal oldali tárnát választom.
|
|