Deleted
Törölt felhasználó
Utoljára online: Nov 23, 2024 0:16:30 GMT 1
Nov 23, 2024 0:16:30 GMT 1
|
Post by Deleted on Apr 15, 2017 16:49:01 GMT 1
Mivel jelenleg nem vagyok birtokában a szükséges játékvezetési/balanszolási/mesélői tapasztalatoknak, úgy döntöttem leírom az ötletemet ide, hátha kezd vele valaki valamit (illetve azért, hogy ha nem, akkor majd ha lehetőségem lesz rá, elég legyen másolgatni). Enjoi! <3
Olvastad a HP-t? Nem voltál tőle lehengerelve? Irritált a főhősgárda és/vagy kevesellted az infót a többiekről? Mindezek (és a nyilvánvaló logikai bukfencek) ellenére tetszett a világ? Ha a fenti kérdésekre igen a válasz, akkor mi bizony egy csónakban villázunk! :szia:
Nekem a sorozat meglehetősen sokáig nagyon tetszett. Relatíve kicsi voltam, fantáziadúsnak, izgalmasnak, érdekesnek találtam. Az ötödik-hatodik rész magasságában azonban eltört bennem valami, a hetediket pedig már csak azért olvastam végig, hogy a húgommal tudjunk róla beszélgetni. Ezt a törést az okozta, hogy a karakterek elkezdtek idegesítővé válni: Harryt borzalmasan butának, Ront irritálóan idiótának, Hermionét személytelennek, száraznak kezdtem találni, ezek mellett pedig (részben a filmek hatására) feléledt bennem az érdeklődés Piton és egynémely halálfaló (pl. Bellatrix) karaktere, motivációja és sztorija iránt. Ezen kíváncsiság kiélésére alkottam meg ezt a thread-et, amibe majd lassacskán be fogom feedelni a tartalmakat.
Changelog, avagy min változtattam: - a történet veleje a hatodik könyv végén/hetedik elején kezdődik (6. 7. 8. filmek), a Roxforton kívül. Persze vannak visszautalások olyan kisebb változtatásokra a korábbi részekben, amelyek a jelnlegi állapotot eredményezik, de ez gondolom egyértelmű - néhány új karakter, egyes régiek kibővítve, rétegezve (később, komiban többet erről) - új frakciók (hetedik résztől) - mágia megváltoztatása, rétegezése (integrálása a tudományokba, lásd rozsdás gimnáziumi atomfizika tudásom) - új helyszínek, régiek kibővítése (Minisztérium, Roxfort, London, Európa egyes városai, más varázslóiskolák, Anglia mint terület bevonása) - hadviselés rétegzése, technológia (lásd mágia és frakció pontok)
Most pedig elkezdem feedelni a cuccot. Érdeklődéseteket, figyelmeteket előre is köszönöm!
:szia:
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Apr 15, 2017 18:47:14 GMT 1
Frakciók:
Sötét Rend (Halálfalók)
Vezetők/fontosabb karakterek: Voldemort, a Sötét Nagyúr Perzeusz Piton, a Roxfort igazgatója Bellatrix Lestrange, a Nagyúr jobbkeze Malfoy család, főleg ők adják a tőkét, de nincs sok beleszólásuk a döntésekbe Területi elhelyezkedés: London, Dél-Anglia, a Roxfort és környéke Cél: a többi frakció eliminálása, hatalmuk megszilárdítása, a többi környékbeli hatalom (az EU Mágiaügyi Bizottsága és az országok mágiaügyi hatóságai) kibékítése Állás: Az egyik legerősebb, bábjával, a Mágiaügyi Minisztériummal együtt pedig a legtöbb hatalommal bíró frakció a térségben. A varázslótársadalom erős (és kiérdemelt) ellenszenvvel viseltet irántuk, a muglik támogatását nem élvezik, gyakran hajtanak végre ellenük terrorcselekményeket. Harcban számosak és meglehetősen fegyelmezettek. Ha nem is alfrakciókra, de mindenképp rétegekre, csoportokra tagolhatók, ilyenek a vérfarkasok, a keményvonalas halálfalók és a többiek, akik pénzért, zsarolásból vagy Imperius hatása alatt működnek. Bellatrix Lestrange és fanatikus követői egy kisebb, valamelyest autonóm csoportot alkotnak, főleg ők állnak a varázsvilágon belüli káoszkeltés és a mugliellenes terrortámadások (lásd pl. hidak leszakítása) mögött.
Főnix Rendje
Vezetők/fontosabb karakterek: Harry Potter, az inkompetens kiválasztott Hermione Granger, a tényleges vezető, aki átlátja és irányítja a dolgokat, meglepő hatékonysággal Weasley család, az ikrek útjára indították a mágikus hadiipart mint olyant, a szülők, Ginny és Ron pedig alacsonyabb rangú vezetőkként harcolnak egyes aurorok, akik otthagyták a Minisztériumot Területi elhelyezkedés: Wales és Dél-Skócia, többnyire kicsiny, egymástól elvágott zárványok, főként gerilláskodnak Cél: A Sötét Rend eliminálása, az egész ország felszabadítása, a háború előtti állapotok visszaállítása Állás: Nincsenek sokan, de annál elszántabbak és képzettebbek, eszközökben nem válogatnak a halálfalók elleni harcban. A háború első hónapjaiban súlyos területi, stratégiai és számbeli veszteségeket szenvedtek, most főleg szabotázsakciókat hajtanak végre, a Sötét Rend és bábja, a Mágiaügyi Minisztérium kivételével minden frakció irányában barátságosak, a Mágiaügyi Bizottság és a muglik támogatását egyaránt élvezik.
Intervenció
Vezetők/fontosabb karakterek: Frederick Wolf, az ENSZ BT titkos Mágiaügyi Biztosa, az intervenció névleges parancsnoka Bernardo Guerra, az európai önkéntes csapatok (Mágiaügyi Bizottság) parancsnoka Natalja Alexandrovna, az orosz titkosszolgálat ideküldött aurorainak parancsnoka Területi elhelyezkedés: A frakció erősen töredezett, területileg és működésében egyaránt. Az EU Mágiaügyi Bizottsága Cornwallban és Walesben harcol a Főnix Rendjével együtt, az oroszok Dumbledore Seregét (lásd később) segítik északon, míg a kisszámú ENSZ küldöttség Londonban és attól DK-re aktív Cél: Mivel ez a frakció nagyon töredezett, céljaik bizonytalanok és sokfélék. Az európaiak egy Mágiaügyi Bizottság szigorú felügyelete mellett működő (báb)kormányzatot, az oroszok egy oroszbarát vezetést, az ENSZ pedig ezek egyikét sem szeretné nyeregbe juttatni. Állás: Nincsenek elegen egy döntő győzelemhez és szervezetileg is, területileg is központosítatlanok, ezért csak a többi, szövetséges frakció seítségével és kivéreztetéses stratégiával van esélyük a nagyszmú ellenséggel szemben.
Dumbledore Serege
Vezetők/fontosabb karakterek: Turner Sparks parancsnok, a DS megalapítója, a Főnix Rendjének volt tagja Elijah Leach, Ellis King, Mollie Carter tisztek, szintén alapítótagok, régi aurorok mind Weasley ikrek, mint alkalmi hadianyagbeszállítók Paul Taschner, a kísérleti fegyverek fejlesztésével foglalkozó, főleg fizikusokból álló csoport vezetője, kvibli Natalja Alexandrovna, a DS-t támogató orosz intervenciós csapatok vezetője Területi elhelyezkedés: Közép- és Észak-Skócia, zárványok Angliában Cél: a Halálfalók és a Minisztérium, majd a többiek eliminálása, militarista, autokrata rendszerük kiépítése, megszilárdítása Állás: A Főnix Rendjénél (melynek reguláris szárnyaként indult) és az Intervenció egységeinél erősebbek, összefüggő területeik vannak és valamelyes államapparátusuk is működik. Mindenki rossz szemmel néz rájuk, nyílt összetűzésre viszont a Voldemort jelentette közös fenyegetés miatt -egyelőre- nem került sor. Hadseregük jól szervezett, arányiban számos (sorkatonaság), a hátországban relatíve népszerűek, mert bár elnyomó és szigorú rendszert építettek ki, a Halálfalók és a Minisztérium keltette káosznál majdnem minden jobb. A muglik készek őket elismerni, ha megnyerik a háborút. A konfliktus fő kutatóhatalma, technológiai fölénye egyelőre nem jelentős, de egyre növekszik. Néha mugli zsoldosokat is alkalmaznak, meglepő sikerrel, csak azt nem tudni, miből telik minderre.
Muglik
Itt első sorban az Egyesült Királyság vezetésére gondolok, akik jobbára tehetetlenek és főleg a háború lerövidítésében és az atrocitások, mugliellenes támadások megakadályozásában/elhallgatásában érdekeltek. Az egyetlen résztvevő varázstalan testület az MI6 különleges egysége, néha a Főnix Rendjével és/vagy az Intervencióval működik együtt, minimális szereppel a háború lefolyásában. Ezek mellett a mindekori miniszterelnöknek el kell ismernie az újonnan beiktatott Mágiaügyi Minisztert.
Egyelőre ennyi jutott az eszembe, ha lenne javaslatotok írjatok komiban nyugodtan! :szia:
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Apr 16, 2017 6:49:26 GMT 1
Megidézem a Harry Potter rajongót. Bratti
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Apr 16, 2017 9:14:20 GMT 1
Affektáló kislány, téged választalak!
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Apr 16, 2017 19:11:41 GMT 1
Nya írok PMet
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Apr 16, 2017 20:02:15 GMT 1
Épp a minap gondolkoztam azon, hogyha Voldemort győz az utolsó részben akkor másnap már a RAF eurofighter Typhoonjai lőnék a Roxfortot rakétákkal. Bár vannak rajta muglivédelmi varázslatok biztos lenne egykét még jó varázsló (Pl.: megmaradt Weasleyk) akik elintézik, hogy működjön a dolog. Mondjuk vicces lenne a kialakuló Varázslat VS Gépfegver harc mert amíg elmondasz egy "Avada kedavrát" addig a egyszerű kalasnyikov is 600-at lő. (Jólvanna ha Eminem vagy akkor kettőt. De egy is elég.) No meg a seprű nem ellenfél egy apach helikopternek. Vagy az óriás az rpg-7nek. Vagy a sárkány egy második világháborús Flakvierlingkanonenak. Az egyetlen dolog ami veszélyes az a dementor. Az rohadtul. Az az egyetlen dolog amit csak a renegát mágusok segítségével lehet elintézni. Pláne, hogy a muglik kikerülni sem tudják hiszen számukra láthatatlan. Bár a HPwiki szerint a csoki rövidtávon jó ellenszer. De még senki sem igazán próbálkozott a megöléssükkel szóval tudja fene, hogyan lehet elintézni őket. Szóval a tippem, hogy a varázslók durván kikapnának és épp ezért ha lesz valami ebből a kalandból akkor én varázsellenes muglit hoznék.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Apr 16, 2017 21:26:22 GMT 1
Varázspálcás Eminem vs. Kalasnyikov... :keksz: Hmm... Határozottan adom! Igen, én is gondolkodtam egy időben egy efféle forgatókönyvön, de be kellett látnom, hogy a muglik tényleg nagggyon hamar bedarálnák a teljes varázslótársadalmat (és már látom is magam előtt: Harry Potter and the Divided Mankind) [Haj! Ne már, hogy nem bírok képet beszúrni!] Szóval ja: az összes résztvevő fél érdeke a titoktartás, úgyhogy egy ilyen konfliktust leginkább valamiféle banda- vagy maffiaháborúként jelenítenék meg. Hogy ez mennyire van összhangban a "Területi elhelyezkedés" ponttal? Majd kihozom valahogy... A mugli vs varázsló háború ötlete viszont túl jó ahhoz, hogy ne lőjük el valahogyan, valamikor. Mondjuk egy posztapokaliptikus settingben, ahol az emberi haderő túl gyenge és szétszórt a gyors lerendezéshez meg a eurofighter typhoonokhoz. Minél többet gondolkodom rajta, annál jobbban tetszik... (Az Owari no Seraph animét láttad? Én valahogy úgy képzelem el: a halálfalók kilépnek az árnyékból, letépik a csuklyát és uralkodnak egyes muglicsoportokon, miközben a hadsereg és a többi varázsló vagy őket vagy egymást gyilkolja és próbál életben maradni a sugrázás/zombik/biológiai fegyver/emelkedő tengersint/ezek tetszőleges kombinációi közepette. Grrrr...)
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Apr 16, 2017 21:37:48 GMT 1
Esetleg műlödhetne úgy, hogy a varázslók látják, hogy ez így a muglik ellen nem működne szóval elnyomnak valami HATALMAS varázslatot ezzel pedig romba döntik a földet. Na ez már kiegyenlítené az esélyeket.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Apr 16, 2017 22:04:31 GMT 1
Jól beszélsz, barátom! És szerintem itt jönne be az Owari: ott tényleg vannak mágikus szuperfegyverek, mindenféle tömeg- és világpusztító cukiságok! A halálfalók elpattintanak egy ilyet, aztán halál, puszulás, polgárháború, posztapokaliptika, Mankind Divided, vagy ahogy a költő mondja: minden mi szem-szájnak ingere. Csak nem szolgák, hanem a varázsvilág nemessége gondoskodik róla. A szorti meg lehetne valami Last of us jellegű: egy kisebb csapat mágus/mugli a különböző csoportok harcainak árnyékában, egy alapjáraton is szörnyen veszélyes világban, iszonyúan fontos küldetésben tartanak valahová. Na ilyesmire izgul a vérbeli RP geek!
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Apr 16, 2017 22:18:27 GMT 1
*Felírja az Owarit a megnézendő animék listájára.
Amúgy lehet én egyedül vagyok vele de engem az egy ilyen szituációban főleg a kialakuló konfliktusok és társadalmi osztályok érdekelnek. Egy kis csatározás, boszorkány üldözés. Varázsló/antivarászló szélsőségesek. Igazán érdekes lenne.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Apr 17, 2017 9:47:30 GMT 1
Jogos. Erre eddig nem gondoltam így. Kétségtelen, hogy egy ilyen csapás után menne mindenfelé a lincselgetés, ami nem csak egy új veszélyt adna a világhoz, de egy sor új motivációt is (pl vérbosszú egy barátért/családtagért), nem is szólva arról, hogy mi lenne, ha a főhőseink egy félig mugli félig mágus békefentartó/kivizsgáló/ítélethozó és -végrehajtó osztag tagjai lennének, akiket mindkét fél utál, ezért állandóan meg kell védeniük magukat és közben morális döntéseket kell hozniuk akár egymással és önmagukkal szembemenve. Minél tovább írom, annál jobban adom! :keksz:
|
|