"The War to end War"
Közzétéve: Jan 12, 2017 1:08:10 GMT 1
Post by Deleted on Jan 12, 2017 1:08:10 GMT 1
"The War to end War"
- "Nem az a vér aggódtat, ami kihull, hanem az a gyűlölet, ami kikel belőle."
Jókai Mór
Mint ahogy Jókai is mondja, az emberek nem Ferenc Ferdinánd kiontott vére miatt aggódnak.
Ahogy a jegyzés is írja 1914.08.17. van, Csütörtök. Életem 28 napja változott meg, és lett el rajtam a félelem. 28 napja nem láttam se ágyam, se házam, se szeretőm, se galambom. A háború puszta gondolata már lidérces álmokkal gyötör. És még annak gondolata, hogy egy másik férfit, ki majd a fegyver cső másik oldalán áll, ki lehet ugyanúgy fél mint jómagam, azt megöljem? Émelyeg fejem, lábam meginog 's porba hullok. Már csak ez jár fejemben, de tudom és tudom, hogy végzetem közeleg.
Első és utolsó bejegyzés egy Osztrák-Magyar katona naplójában.
Először is üdvözölnék mindenkit aki úgy döntött hogy elolvassa ezt a "kaland" ötletet.
Egy Első Világháborúban lévő főbb eseményeket éríntő kalandot gondoltam ki így mindennapjaim alatt. Nem tudom még pontosan hogy ilyenkor mit érdemes megemlíteni, de itt van pár dolog ami már-már biztos a kalanddal kapcsolatban:
-A kaland ,mint mondtam, érinti vagy ha úgy jobban tetszik akkor belesodorja a résztvevőket főbb történelmi eseményekbe, csatákba. Az eszközök, lehetőségek és cselekedetek terén a szereplők annyira vannak megkötve hogy korhű maradjon a kaland. Fegyverek és járművek ugyanúgy csak korban létezők. (ha kell majd dobok egy listát) Igazából szabad kezet kaptok, de nagyon nagy hülyeségeket ne tegyetek. Minden kocka által lesz eldöntve stb stb...
ami a kaland alapját adja majd: játékosok karaktere meghalhat ha átlépik az előbb említett "nagy hülyeséget" és a kocka nem dob 1-est... nem kell agódni kettő ok miatt is: több színből fog állni a kaland amiben ugyan különböző karakterek lesznek de az elején megadott belső és külső tulajdonságok egyezni fognak, szóval mintha testcserét végeznének a játékosok... A második ok amiért nem kell aggódni hogy "jajj meghaltam... akkor most rengeteget várhatok" hogy a színeket pörgősre akarnám (ha lehetőség engedi real time kaland részeket akkor alkalmaznám...) és max 2 szín között lenne nagyobb kihagyás nem pedig 2 reakció között. Szeretném szemléltetni igazából hogy csak egy életetek van... amire ha nem vigyáztok könnyen elveszíthetitek... vagy ha éppen rossz napotok van és egy eltévedt golyó pont elkap titeket :/
Remélem tetszik az ötlet, lent kis kommentbe jelezzétek hogyha érdekel és ha van bármi elképzelésetek ezzel kapcsolatba... a kaland még messze nincs teljesen kiforrva és főképp úgy akarnám hogy együtt alkossuk meg hogy mindenki magáénak érezhesse. Bocsánat ha a leírása kicsit összeszedetlen de félév van és keveset tudok gép előtt tölteni ezért most így ma este írogattam össze gyorsan a dolgokat hogy lássam egyáltalán érdekel-e valakit és érdemes-e tovább gondolnom.
(ui.: megszeretném a legtöbb frontot említeni kivéve a török eseményeket nem... mert személy szerint borzalmasnak tartom... egyenesen rosszul lettem mikor elkezdtem utána olvasni...itt egy kép: .https://i.ytimg.com/vi/tiFllzTxtS0/maxresdefault.jpg nem azért nem raktam ki nagyba mert ügyetlen vagyok hanem mert gyengébb idegzetüeknek nem ajánlom... nincs bél meg vér de na... :/ )