skydragon449
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság:Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Oct 31, 2024 8:46:54 GMT 1
Apr 1, 2022 19:37:49 GMT 1
|
Post by skydragon449 on Apr 16, 2023 11:50:29 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/959813619175014450/1084102317198037153/9a7671e2844141026c83fb186fb5a0f8~jpg Kicsit aggódom, anya hogyan fogadja majd a felvetésemet. Tény, hogy Melanie nem tud lovagolni, de hajlamos vagyok néha elővenni a ragyogó kérlelő kislány szemeket, melyeknek nem tud ellenálni. - Ne aggódj! Melanie-t nem is engedtem volna a pacik közelébe védőfelszerelés nélkül, szegény lovakra anélkül komoly veszélyt jelentene - bököm oldalba poénosan a barátnőmet. Nyilván tudom, hogy nem szereti, de hátha ez kicsit meghozza a kedvét hozzá, ki tudja. A lovakhoz megyünk, egy jutalomfalattal üdvözlöm Hógolyót, miután szólítom, magamhoz hívom, aztán adok neki, mihelyt ellkezd kérlelni rá, utána pedig elrohan, én pedig Melanie-re nézek. - Szóltál? - kérdezem, mikor meghallom azt a hangot, de nem, nem hozzá párosul. Valami nem stimmel itt, legalábbis mindenképp fura, megesküdtem volna, hogy hallottam valamit vagy valakit. - Egész nap ilyen szeszélyes volt, pedig nincs semmi baja, csak hisztis - mondom, majd elindulok, hogy azért is rávegyem a munkára Hógolyót, a drága leányzót. Melanie-val és Tulipánnal együtt aztán végre sikerül. - Na, megvagy végre - mondom, aztán ismét meghallom azt a hangot. Melanie-re nézek, de nem úgy tűnik, mint aki szólt volna. - Te is hallottál valamit? Mintha valaki figyelne minket - nézek a barátnőmre. Lehet, hogy teljesen bekattantam, de akkor is úgy tűnt, mintha valaki beszélt volna - ráadásul kétszer is. Vagy lett volna valami az ebédben? Áh, nem hiszem, semmi olyat nem termesztünk itt. Miután végre elindultunk, nagyjából összefoglalom Melanie-nak, hogy mi a helyzet. - Hol is kezdjem? Megörököltük ezt a farmot, és csodás itt élni. Városi lány számára mocskos munkának tűnhet, de én szívesen gondozom az állatot, ápolom a terményeinket, bár hálistennek a klasszikus módszerrel működünk. Nem a mocskos ipari dízelgépeket használjuk, hanem kapálunk anyával, ha kell, de a legfontosabb az, hogy az állatok rendben legyenek. Ma délelőtt végre kilovagoltunk, csodás élmény volt, bár szeszélyes bestia tud lenni a leányzó - sandítok Hógolyóra egy pillanatra. - és veled mi történt? Hogyhogy ide kerültél? Nem mintha nem örülnék a látogatásodnak, de azért New York-ból nem kis út ide jönni. Nekünk is hosszú volt, bár örülök, hogy magam mögött hagyhattam azt a szemétvárost, mármint szó szerint szemétből épült, egyszer úgy hallottam - miközben mesélek, reménykedek, hogy Melanie tudja kezelni Tulipánt, bár jóval higgadtabb paripa az én Hógolyómnál, aki bizonyára jót duzzog most, hogy nagy nehezen újfent lovaglásra fogtuk. Néha nem is értem, miért akart apa versenylovat csinálni belőle.
|
|
hyukadesune
Kezdő tollforgató
Utoljára online: Mar 11, 2024 13:33:08 GMT 1
Apr 2, 2022 18:48:50 GMT 1
|
Post by hyukadesune on Apr 23, 2023 15:03:13 GMT 1
A menekülési tervem súlyos kudarcba fullad, amikor az a pedofil ránk hívja a bizottságit, aki a csodálatos Greg névre hallgat, bár a neve több betűből áll, mint az IQ-ja értéke. Anélkül, hogy meghallgatná, amit mondok, elállja az utunkat, és rögtön megpróbál az irodája felé terelgetni minket, hogy "ott megbeszéljük ". Meg a lóf... Kefét. Azt. Vali teljesen használhatatlan, én meg kezdek kifogyni az ötletekből, amikor is, mint valami rossz hollywoodi tini filmben, egy srác a segítségünkre siet. Na, legalább valakiben van még valami jószándék. Az egész pláza nézi a cirkuszt, a jegyért fizetni bezzeg luxus. Mikor az anyuka is beszáll a beszélgetésbe, elkezdek megnyugodni, Valikám meg még mindig csak pislog, mint hal a szatyorban. Greg próbálja saját magát és mindenki mást is meggyőzni a bűntettünk súlyosságáról, amikor pedig megragadja Valeriet és a rendőrséggel fenyegetőzik rájövök, hogy nem fogjuk egyszerűen megúszni. Végülis, legalább lehetne okom arra, hogy miért vannak tetkóim, kinek nincs a dutyiba? - Oké, akkor most van kettő opció... - egy ismerős alak száll be a beszélgetésbe. Kate az, egy évvel jár alattam a suliba. Gyönyörű, eszméletlenül vagány és kedves, ja, és említettem, hogy gyönyörű? - Az egyik az az, hogy békén hagyjátok őket, és mindkettőtöknek megmarad az állása, vagy a másik, hogy teszek róla, hogy ne csak itt a szigeten, hanem máshol se hagyjanak titeket dolgozni. A döntés a tiétek... Hát, én Greg és a pedofil helyében itt eltakarodtam volna az országból is, de mivel az agyi kapacitásuk nem haladja meg a beszéd közbeni séta szintjét, ezért nem igazán vették a lapot, hogy el kellene húzni a francba.A krípi eladó pár másodperces kínos csend után rájön, hogy ennek a fele se tréfa, és nyájasan próbálja meghatni Kate-et, hátha nem fog az állásába fájni a beteg elméje. - Ugyan kisasszony, erre semmi szükség. Be kell látnia, hogy gyanúsan viselkedett a hölgy, de ha kezeskedik érte, hogy ilyen nem fordul elő a jövőben... - Afelől kezeskedem, ha még egyszer azon kapom, hogy egy fiatal lányt zaklat, akkor azt is megbánja, hogy a világra jött - sziszegi fenyegetően Kate. Elismerően nézek rá, miközben a körülöttünk lévő embertömeg szépen eloszlik. Greg agysejtje azonban szabadságot vett ki vagy nem tudom, de egészen addig áll egy helyben, amíg Kate egy apró kézmozdulattal jelzi neki, hogy ideje eltakarodni. A kedves család, aki a segítségünkre sietett, látva, hogy Vali még mindig üzemen kívül van, óvatosan elvezetik az amúgy belém kapaszkodó lelkét. Amint kettesben maradunk Kate-tel köszönetet akarok neki mondani, de valahogy a torkomra forrnak a szavak. Ugyan a suliban egy baráti társaság vagyunk, az épületen kívül nem igazán találkoztunk még. Próbálok egy biztató mosolyt küldeni felé, de van egy olyam sejtésem, hogy kívülről inkább ijesztő volt, mint kedves. Végül minden nem létező önbizalmamat összeszedve megpróbálok egy beszélgetést kezdeményezni. - Nagyon köszi a segítséget - Kate meglepődve fordítja a fejét felém, majd egy félmosollyal ajándékoz meg. Eddig is ilyen fülledt idő volt itt? - Vali általában nem ilyen, ma rossz napja van, vagy nem tudom - zavaromban a hajamat kezdem tekergetni, majd amint rájövök, hogy mit csinálok pontosan, lecsapom a kezemet magam mellé. Hangosan. A kínos szituból Vali ment meg, aki odahív mindkettőnket az asztalhoz. Valamit mond is Kate-nek, de őszintén, fogalmam sincs miről beszélnek, csak csendben figyelem a társalgást. Kicsit másfele járnak a gondolataim. Például, hogy milyen jól néz ki ma is Kate. Olyan puhának néz ki a haja. Mesélte egyszer, hogy régen kb a derekáig ért, azonban amióta ismerem rövid haja van. Mármint, fiúsan rövid, de így is eszméletlenül gyönyörű. Enyhén nyomorékul érzem magam, hogy ez a legközelebbi eset ahhoz, hogy valaha kávézni menjek Kate-tel. Anyways... Álmodozásomból - igen, el akarok menni egy coffee-date-re Kate-tel, és? - egy ismerős alak rezzent ki, a csajszi, akitől Vali a cuccokat akarja venni. Elkezdek integetni neki, mint egy őrült. Hála istennek, gyorsan észrevesz minket és lebonyolítjuk az üzletet a kávézóban. Valerie megköszönni mindenkinek a segítséget mégegyszer, a srácot pedig meghívja egy forrócsokira. Kate-nek is felajánlja, én pedig reflexből rávágom a választ. - Nem szereti, túl édes. Espressot szokott inni csak. Kate meglepődött tekintetével akad össze a szemem, én pedig próbálom elaltatni a gyomromban a pillangókat. Mindjárt hozom a rovarírtót, komolyan. Valira nem merek ránézni, de van egy olyan érzésem, hogy fogok még erről hallani később. A megakadt beszélgetést barátosném sürgető hangja éleszti fel megint, amikor is emlékeztet, hogy amúgy lovazni indultunk. - Hinnye Romi, rohadtul késésben vagyunk! - szisszen fel a lány. - Tényleg nagyon hálás vagyok, de nekünk rohannunk kell. További kellemes napot nektek! - a karomat megragadva kezd el Jymsterig vonszolni. Nem igazság! Nem tudtam elköszönni Kate-től... Vali konkrétan bevág az autóba, bepattan, és máris padlógázzal robogunk a lovak felé. Kicsit izgulok, még csak egyszer voltam ott. Hangosan puffog mellettem, azonban egy szavát se hallom - bocsi Vali - mert, igen még mindig Kate-en jár az agyam. Az álomvilágból az zökkent ki, hogy lefejelem az ablakot. Igazán megszokhattam volna, hogy ha barátnőm ideges, akkor úgy is vezet, de azért au. Inkább AU. A sajgó fejem miatt Vali felé fordulok, de meg is bánom, amint meglátom a kaján vigyort az arcán. Nem, mégse akarok beszélni vele. Megpróbálok minél lejjebb süllyedni az ülésben, hátha megúszom a kommentárt. Rekordidő alatt odaérünk Theodor-ékhoz, ahol ott van Toby és Beautiful Girl, azaz Beauty vagy Buti, ahogy Valerie szokta hívni az ex-lovukat. - Ne is kérdezd! - szól előre Vali, amint látja, hogy Theodor mosolyogva, vicceskedve a fejére akarja olvasni a késésüket. - Nem akarok róla beszélni! - szól fenyegetően a lány. Theodor rám néz, majd megvonja a vállát. - Nekem most mennem kell, de a lovak már várnak. mire végeztek szerintem én is visszaérek. - Valerie egy bólintással veszi tudomásul a dolgokat, s mielőtt Theodor bármit kérdezhetne tőle, vagy mondhatna neki, Valerie már hátra is sprintel a lovakhoz. Hjajj, vicces egy lovazás lesz ez. Bárcsak inkább Kate-tel kávéznék...
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on May 9, 2023 13:46:59 GMT 1
#s://wallpaperaccess~com/full/2896044~jpg - Te is hallottál valamit? Mintha valaki figyelne minket - Melanie itt furán néz Sofie-ra. - Biztos minden rendben? Nem akarsz inkább pihenni? - néz értetlenkedve barátnőjére. Egy ideig még kissé bizonytalan, hogy tényleg jó ötlet-e ez így, de mivel Melanie-ról van szó, hamar elhessegeti a kételyeit.
~~~
Melanie lelkesen, közbeszakítások nélkül hallgatja Sofie beszámolóját. Néha hümmög, vagy bólogat, egyébként nem kotyog közbe. Tulipán miatt is felesleges aggódnia Sofie-nak, az idős kanca nyugodt, magabiztos léptekkel menetel előre, sőt, látszik rajta, hogy külön odafigyel tapasztalatlan lovasára. Hógolyó természetesen itt-ott megijed. Mondjuk azért, mert egy virág túl sárga, vagy mert van egy kidőlt fa, ami eddig nem volt ott. Csak a szokásos, de ezekkel Sofie meg tud birkózni, nem úgy, mint a délelőttivel. - Huh, durva. De örülök, hogy minden okés veletek, és jól érzed magad itt. Bevallom, nekem is jól esik ez a nyugalom így a városi forgatag után... - mereng el egy ideig. - Miért jöttem ide? Mert hiányoztatok, azért... - vonja meg a lány a vállát. - Na meg mert kiraktak albiból, és nem akartam visszamenni a nevelőszülőkhöz... Kicsit meg vagyok lőve mit csináljak, hova menjek, főleg mert a munkahelyemen is változások voltak. Főnökváltás volt, és az új górét nagyon nem csipázom. Szóval szerettem volna kikérni a véleményeteket, hogy mit tegyek. Nevelőmuterékat nem akarom ezzel terhelni, van elég gondjuk nekik így is. De ne rontsuk el a hangulatot most ezzel... - legyezget a kezével, mintha csak el akarná hessegetni a rossz gondolatokat. Melanie inkább vidámabb témákra tereli a szót. Főleg Sofie-t kérdezgeti az itteni életről meg a terveiről, hátha az megihleti őt is. Aztán ügetnek is, meg vágtáznak is. Utóbbinál Sofie-nak fokozottan figyelnie kell, ugyanis Hógolyó egyszer-egyszer alábakol, vagy éppen megijed valamitől. Ilyenkor a beszélgetések abbamaradnak. Melanie bár nem igazán tud lovagolni, Tulipánnak hála csak arra kell koncentrálnia, hogy fennmaradjon. Az idős kanca laza száron nyugisan követi a feszesen, peckesen haladó hógolyót, akit igencsak fogni kell ahhoz, hogy ne rohanjon el úgy, mint délelőtt. Bár Sofie apja díjugrató versenylovat akart belőle faragni (amihez amúgy megvannak az adottságai és a tehetsége is a lónak), de tud ám ő galoppozni, ha akar. Nem is lassan. Tekintve, hogy a lányok Hógolyó fogócskája miatt később indultak, mire kiérnek Mistfall-ból, láthatják, hogy a nap megkezdte leszállását a horizont alá. Vissza kellene fordulni lassan... - Hé, Sof! - szólal meg, majd egy gyanúsan elhagyatott épület előtt álló autóra mutat. Az autón lévő felirat innen is kivehető: G.E.D.. - Az nem a semmirekellő faterod cége? - kérdi a lány. - Nézzük már meg közelebbről, miben sántikálnak... - mondja Melanie, majd arra irányítja Tulipánt. Mindkét ló láthatóan ideges lesz. Nem tetszik ez nekem... Már megint a beazonosíthatatlan hang. Közben Melanie-ék előre mennek... ami viszont fura, hogy Sofie egyre kevésbé látja a lányt. Mintha... mintha szállna le a köd... Hógolyó egyre idegesebb és táncolni kezd Sofie alatt. Viszont ha nem indulnak meg gyorsan, teljesen szem elől veszítik Melanie-ékat. Hógolyó azonban eszméletlen makacs, s elkezd ágaskodni Sofie alatt ellenkezése jeléül. RECCS Egy ág reccsenése hasít bele a fülsüketítő csendbe. A hang mögülük érkezik, mire Hógolyó megugrik előre, majd vágtázni kezd. Mire Sofie-nak sikerül megfognia a lovat, teljesen elvesztek a ködben. Melanie-nak és Tulipánnak se híre-se hamva. Sofie-t rossz érzés kezdi mardosni. Hógolyó is idegesen forgatja a füleit. Idegesen toporog, míg egyszer csak meg nem pillantanak egy barlangot. Fura bizsergető energia áramlik a barlang felől. Hógolyó idegesen fújtat és kapar, amit hirtelen abbahagy. Hirtelen felkapja a fejét, s meredten bámul a ködbe. Sofie-t egyre inkább hatalmába keríti a rossz érzés. Tiszta libabőrös lesz, s a gyomra is görcsbe rándul. Egy fekete alak kezd kirajzolódni a homályban. Mintha egy lovas lenne... Mintha... De olyan... olyan nem evilági... Hógolyó is kezd magához térni, és igyekszik elmenekülni. De úgy fest egy szurdokba kerültek, ahonnan csak a furcsa lovas felé lehet kimenni... vagy pedig a barlangon keresztül... Hógolyó fokozatosan hátrál a barlang felé, miközben a sötét árny egyre inkább közeledik feléjük. Vajon ki, vagy mi lehet az a baljós lovas? Vajon mit választ Sofie?
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on May 9, 2023 14:12:23 GMT 1
#s://wallpaperaccess~com/full/2896044~jpg Evan még marad, neki van egy-két teendője az istálló körül, na meg ő amúgy is már itt lakik a faluban, szóval neki nem kell messzire mennie. Búcsút int Beth-től. Jake-től nem tud, ugyanis a fiú konkrétan mintha elszublimált volna. Valószínűleg még indulás előtt vet egy pillantást az öreg Jeremiah-ra. Mire Beth összekészülődik, sem kerül látótávolságba a fiú, így kénytelen elindulni, ha még ma haza akar érni. A kapu épp zárul be, mikor Beth kitolja rajta a biciklijét. Jake kocsija még mindig ott áll, szóval el nem ment még. Sajnos Beth nem engedheti meg magának, hogy megvárja a fiút. Jake-kel ellentétben ő biciklivel és kutyával van, jó lenne mielőbb kiérni a pumák és medvék területéről. Mondjuk még teljes sötétedés előtt. Már így is jóval később indul el, mint szokott, és mint tanácsos volna ezen a vidéken. Lefelé jóval könnyebb a haladás, de óvatosan kell haladnia Beth-nek, ha nem akar felborulni. Ekkor autó hangját hallhatja meg maguk mögött. Elég keskeny az út, így meg kell állnia, leszállnia és Pörit is magához hívnia, hogy elengedhesse az autót. Az ismerős terepjáró azonban nem halad el Beth-ék mellett nagy porfelhőt kavarva, hanem lefékez mellettük. Kinyílik a vezető ülés ajtaja és Jake könyököl fel az autója tetejére, így nézve át a másik oldalon ácsorgó Beth-re. - Fuvar? - kérdi a srác, bár igazából már a válasz előtt elindul, megkerüli az autóját, s megáll Beth-ék előtt. Megvakarja Pöri füle tövét, majd felkapja Beth biciklijét és gondosan felhelyezi és rögzíti az említett közlekedési eszközt a platón. Miután többször is ellenőrizte, hogy megfelelően rögzítve van a bicaj, csak akkor száll be a vezető ülésre. A rádióból halkan country muzsika szól, Jake pedig szótlanul vezet. Közben már a nap eltűnt a fák mögött, s az erdőre sötétség borul. Az éjszakai állatok most térnek magukhoz. Baglyok álmosan huhognak, pumák, medvék morgásait is elvétve hallani... egyébként pedig csend és hüvösség borul a tájra. Ehhez képest teljesen más a kocsi belső meleg légköre, ahol Beth biztonságban érezheti magukat.
|
|
skydragon449
Lelkes fórumozó
|
Post by skydragon449 on May 22, 2023 6:45:21 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/959813619175014450/1084102317198037153/9a7671e2844141026c83fb186fb5a0f8~jpg - Persze, minden rendben. Csak úgy tűnt, mintha hallottam volna valamit - mondom, de elhessegetem a gondolatot, aztán elindulunk. Mikor már úton vagyunk, és Melanie a nyugalomról beszél, nem tudok mást, csak egyetérteni. - Igen - válaszolom. - teljesen más, mint a városban. Hozzá lehet szokni - mosolygok. Hiányoztunk? Persze, miért is mondana mást? Persze talán épp ezért imádom, még ha néha kicsit bolondos is a csaj. - Ez igazán cuki tőled - válaszolom aztán. - de szomorúan hallom, hogy ez történt veled. Miért rágott be rád a főbérlőd? - kérdezem. - Ha nem vagyok indiszkrét... A munkahelyi dolgokra már csak legyintenék, ha nem a barátnőmről lenne szó. Ami engem illet, én örülök, hogy megszabadultam attól a feszült légkörtől. Biztosan neki is jót tenne. Hógolyó közben néha mintha rendetlenkedne, igyekszem helyretenni, míg beszélgetünk, aztán amikor azt hiszem, nem jöhet már meglepetés, hirtelen megpillantjuk a cég autóját. Elfintorodva válaszolok Melanie-nak. - De igen, ki másé? Azt hittem, megszabadultunk tőle végre - morgok, de persze az apámtól és a cégétől nincs oly könnyű szabadulás. Ami engem illet, annyira nem akarom megnézni magamnak a faterom cégét. Tudok róla eleget, láttam, hallottam eleget már. - Melanie, várj! Én nem... - kezdem, aztán egyik pillanatról a másikra eltűnik, miközben az az idegen hang megint megszólal. Már megint! Nem tudom mire vélni ezt. Hógolyó ideges. - Hé, nyugalom! - próbálom fékezni, de aztán én is feszültté válok hirtelen. Miután nagy nehezen sikerült megfognom őt, valami egészen furcsát látunk. A furcsa, embertelen lovast látva kissé megrémülök. - Mi a fene ez? - kérdezem felhördülve. Nagyon nem tetszik ez nekem. Elég bajosnak tűnik, és Hógolyó ezúttal nem véletlen rettent meg. - Azt mondod, ne a lovas felé menjünk ,igaz? - paskolom meg a nyakát óvatosan. - Jól van. Akkor megyünk a barlang felé - mondom, mielőtt az ijesztő alak közelebb kerülne. Nem akarok találkozni vele, baromira nem, olyan, mintha egy horrorfilmből mászott volna elő, és nagyon megrémít, úgyhogy a barlang felé menekülünk. Nem tudom, jól döntöttem-e, de inkább ez, mint az a titokzatos alak, aki nagyon nem tetszik nekem - és persze Hógolyónak sem...
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on May 22, 2023 21:16:04 GMT 1
#s://wallpaperaccess~com/full/2896044~jpg silentcupcake - EmmaMivel Emma-nak és Percy-nek Goldenhills felé kell kerülnie, így jelentősen több időt ölel fel az, hogy eljusson az egyetlen növény lelőhelyére, amit felismert a lapról. Viszont szerencséjére útba tud ejteni egy másikat, az aranyalmát, amely pont Goldenhillsben fellelhető. Bár pontosan nincs megadva a hely, de végül Emma óriási mázlival pont belefut az almafába... Azaz inkább Percy úgy gondolja, hogy ők most letérnek az ösvényről, átkelnek egy aranyos kis patakocskán és az majd úgy jó lesz nekik. Végül is jó is lett. Percy a dús patak menti fűből tudott falatozni, ameddig Emma leszedte a gyümölcsöt. Vagy legalábbis valami ahhoz hasonlót. Ez a bizonyos aranyalma valójában nem alma, de nagyon hasonlít ahhoz. Egészen különleges színárnyalata van a termésnek, amelyhez foghatót Emma még sosem láthatott. Amikor a napfény megcsillan rajta, akkor tényleg olyan, mintha színarany lenne. Durva. Ezután folytatja a páros útjukat. Percy fájó szívvel válik meg a dús fűtől, hisz szegény már vagy egy órája evett utoljára, éhezik a lelkem. Egy újabb nagyjából fél óra múlva Emma eléri azt a helyet, ahol az a növény található, amelyet ő maga is ismert. Ott Percyről leszállva begyűjthet tetemes adagot a növényből. Ha ezzel megvan, akkor a 16 összetevőből már kettő megvan... A legnagyobb probléma, hogy van olyan összetevő (nem is egy), ami Kelet-Jorvikon található. Bár Emma valamelyest jártas a környéken, de nagyon messze van neki, főleg lóval. Ami nagyobb probléma, hogy van 6 darab összetevő, amit sem a nagyija, sem Andrea nem tudnak, hogy hol található. Emma-nak pedig ugyanúgy iskolába kell mennie, tanulnia kell, házit kell írnia, nem lófrálhat naphosszakat a szigeten... Egyedül nem fogja tudni megcsinálni... De nem vagy egyedül Em... Hall Emma egy hangot. Azonban nem tudja beazonosítani honnan, illetve azt sem, hogy kihez tartozik. Viszont olyan... mintha ismerné a hang tulajdonosát. Viszont rajta és Percy-n kívül senki sincs a láthatáron.
Ahogy Emma ezen elmélkedik, Percy hirtelen irányt vált. Mivel a fák között haladnak, ezért Emma-nak egy darabig fel sem tűnik, hogy hol járnak.
A szél egyre kezd erősödni, de nem az a kellemetlen hideg szél, hanem az ismerős meleg szél az ismerős madárcsicsergéssel.
Percy nagyon céltudatosan megy előre, s ha Emma meg is próbálná elirányítani, nem hajlandó engedelmeskedni, ami nem vall úgy egyébként a nagy heréltre. Pedig nagyon rossz helyen járkálnak éppen. Percy bevitte magukat az egyébiránt tiltottan zajló építési területre. Csak nem lehet annyira éhes, hogy Emma-nak ellentmondva átvágjon valahol, csak azért, hogy előbb kapjon ebédet... Vagy mégis?
Szerencsére nincs még teljesen feltúrva a hely, viszont Emma megpillanthatja a gépek füstölését a távolban. Előbb-utóbb feltúrják az egész helyet, ezzel lerombolva a sziget egy egyedi és jellegzetes ökoszisztémáját. Mindezt miért? Hogy még több olajat termelhessenek ki...
Percy hirtelen megtorpan, majd fülel a távolba a gépek felé. Ezután lehajtja a fejét és legelni kezd. A két füle között pedig Emma észre vehet egy árválkodó kis virágot a földön. Nagyon egyedül van, a láthatáron nincs is belőle több. Viszont ez a növény kell Emma-éknak. Mellé oda van írva egy kis jegyzet: "Nagyon szigorúan védett növény, csak két levél kell róla!" Az árválkodó növényke csak úgy bővelkedik a levelekben, így talán kettőt nem fog hiányolni. Bár ha a G.E.D.-esek letarolják a vidéket, akkor ennek a növénykének is annyi...
Ha Emma ezzel végzett, Percy végleg megunta a terepezést és célirányosan indul haza. Közeledik az ebédidő, ami a shire számára szent és sérthetetlen, ezt Emma is tudhatja. Viszont veszélyes játékot űznek. Egyre inkább közelednek a gépek és a füst felé. Ahol füst van, ott ember is van, és mivel egy mezőn vannak éppen, nehezen tudnak elbújni...
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on May 22, 2023 21:33:33 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/8a/6f/98/8a6f9852337a62f0788327b7f643ae73~jpg Miután elköszöntem a srácoktól – pontosabban csak Evan-tól, mert Jake eltűnt az éterben -, összecuccolok pár perc alatt, mert baromi késő van és Pörivel mellettem elindulunk villámtempóban. Szerencsére így könnyebb menni, de figyelnem kell, plusz Pöri is kicsit jobban figyel. Hallom mögöttem, hogy jön egy autó, így félreállok gyorsan, Pörit is megfogom, hogy elengedjük. Azonban legnagyobb döbbenetemre Jake az, aki erre jött, így csak integetek neki, azonban a következő meglepi az az, hogy haza is szeretne vinni. Kicsit leesik az állam, de végül csak bólintok. - Na, jó, nem tiltakozom… Köszi… - mondom, majd már fel is kapja a biciklim, így én Pörit helyezem el a hátsó ülésen. Szerencsére hozzá van szokva a kocsikhoz, így tud viselkedni, most ráadásul helye is van. Csak most veszem észre, hogy mennyivel megkönnyebbültem, hogy nem a vadállatok között kell mennem. És itt meleg is van. Csak akkor realizálódik bennem, hogy amúgy egészen fáztam, szóval még kicsit dörzsölöm a karomat pár percig. Egy fél percig csendben is vagyok, csak utána szólalok meg, ahogy Jake elindul, addig élvezem a meleget, a biztonságot és a zenét. - Köszi szépen... Remélem, nem baj, hogy Pörit is be kellett rakni a kocsiba... Meg remélem, hogy nem nagy kerülő neked a dolog? - nézek rá kicsit túlaggódva, majd realizálom, hogy azt sem tudom, hol lakik, szóval egy pillanatra major confusion az arcom, de utána rendezem a vonásaim. Jake csak megrázza a fejét. - Ne aggódj ezek miatt – mondja, ennyivel le is zárja a témát. - Ha fázol, akkor ott hátul találsz egy dzsekit - mondja, de igazából már hátra is nyúl és az ölembe rakja az említett tárgyat a hátsó ülésről, ahol Pöri is van. - Öreg a kisautó, lassan melegszik be - paskolja meg finoman a műszerfalat. - Ha zavar, válthatsz nyugodtan - mondja még a rádió felé bökve, majd óvatosan megindul lefelé a göröngyös hegyi lejtőn. - De... - kezdeném, de aztán inkább elengedem, nem úgy néz ki, mint aki kicsit is örülne, ha folytatnám. Kész és ennyi. - Oké... - zárom le én is. Annak örülök, hogy anno Pörit hozzászoktattuk a kocsihoz, így csak nyugisan fekszik. Szerencsére el is fáradt, szóval extrán csendben van. Amikor a dzsekit említi, először visszautasítanám, de mire kinyögnék valamit, már az ölemben is van. - Ohh, köszi! - mondom mosolyogva, majd bele is bújok. - Uhh, igen, mindjárt jobb... Bocsi, nem azért, de már hideg volt odakint, de a kocsi full maxos - lazulok le kicsit. - A zene is. Igazából majdnem mindenevő vagyok... - mondom, ahogy elindulunk lefelé. - Ez valahogy biciklivel nem tűnik ilyan meredeknek - mondom. Egy fél percig megint csendben vagyok, amíg hozzászokok a dőlésszöghöz. - Amúgy honnan van a kocsid? - teszek fel egy random kérdést, de amúgy tényleg érdekel, mert mióta a szigeten van, közepesen láttam nála családot vagy valakit. Aztán lehet, csak vette. Jake csak hümmög azokra, amiket mondok egészen a kérdéséig. - Nemrég vettem. Elvégre nem mehetek mindenhova Boszorkánnyal… - vonja meg a vállát. - És mikor szerezted a jogsid? Még otthon vagy már itt? - érdeklődöm. Én is gondolkodom, hogy kéne, de hát, na... Jelenleg no money arra... - Még otthon… - Jake kivételesen jól vezet meg óvatosan is, úgyhogy szinte nem is lehet érezni, ahogy az egyenetlen talajon halad. Felnevetek. - Szeretnéd, hogy befogjam, hogy tudj koncentrálni? - kérdezem mosolyogva. Jake csak felém fordul és egy jelentőségteljes pillantást küld nekem a kalapja alól: “ha ennyitől nem tudnék koncentrálni az rég baj lenne” nagyjából ezt jelenti a tekintete. Megint nevetve felrakom a kezem. - Oké, oké, én anya mellett szocializálódtam a kocsiban, neki koncentrálnia kellett! - mondom neki. Ekkor megcsippan a telefonom és realizálom, hogy már fél kilenc van és hogy kb lassan lemerülök. - Bocsánat, egy pillanat... - mondom, majd egy gyors üzenetet küldök anyának, hogy már hazafelé visznek és hogy le fogok merülni. Aztán előkaparom a táskámból a cukormérő eszközöm és ismét megszúrom magam, majd a vércsöppet az eszközbe teszem. Kicsit elhúzom a számat, de végül legyintek. Kibírom hazáig. - Nah, bocsi... Amúgy ha nem bánod a kérdést, mindig is érdekelt... Hol tanultál meg ilyen jól a lovakkal bánni? Vagy ez veleszületett tehetség? - vigyorgok rá, miközben jobban feléfordulok. Jake a szeme sarkából látja a reakciómat a vércukorszintjére. Ő ezekben a dolgokban nincs igazán otthon. Kérdésem után hallgat, figyel, hogy teszek-e valamit vagy sem. - Ilyenkor enned kellene? - vet rám egy pillantást. - Ha mindegy mit, van valami rágcsa a kesztyűtartóban… - mondja, a kérdésemre egyelőre nem válaszol. - Hát... Lassan... Ez bonyolult... Eléggé meg van szabva, hogy mikor és egyáltalán mit ehetek, szóval köszi, de valószínűleg nem tenne jót nekem, ha valami rágcsát ennék - mosolygok rá. - Igazából csak hosszú volt a nap és egyszer kimaradt a kajám, szóval most kezd kicsit rosszabb értékeket adni, de ha hazaérek, majd eszem egy kiadósat és akkor jó lesz minden! - nyugtatom meg őt. - Egy áldás az egyes típusú cukorbetegség - forgatom a szememet, de inkább szarkasztikus, mint szomorú vagy mérges. Inkább elviccelem a dolgot, mint más. Jake lassan bólint egyet. - Értem. Akkor majd sietek – válaszolja. Továbbra is óvatosan vezet, de azért gyorsabban halad érezhetően. - Lovak közé születtem, szóval nekem eléggé magától értetődött… - vonja meg a vállát, ahogy jó pár néma perc múlva válaszolja meg a korábbi kérdésemet. Megrázom a fejemet. - Nem kell. Csak ahogy neked kényelmes, kilenc előtt úgysem ehetek - mondom neki. Aztán várok kicsit, majd meglepődöm, hogy válaszolt. - Áhh, ez nem ilyen egyszerű! Rengeteg példát hallottam, hogy valaki ilyen környezetbe születik, de semmi tehetsége vagy kedve... Neked mindkettő elég erősen megvan - nézek rá jelentőségteljesen. Jake felvonja az egyik szemöldökét. - Áh, szóval akkor egy őstehetséggel beszélek? - kérdezi. Bár annyira a sötétség meg az eleve sötét bőrszíne miatt annyira nem látszik, hogy mosolyogna, de a hangján hallani egy kicsit. Egy pillanatig zavarodottan nézek rá. - Hogy... Mi? - kérdezem, de aztán egyből leesik és mosolyogva a szememet forgatom és legyintek. - Jaj, hagyjál már, ne hülyéskedj, ha valaki őstehetség, az te vagy! Elképesztő dolgokat tudsz, én csak álmodhatok arról, hogy valaha ennyit tudjak. Na, nem mintha nem tennék meg ezért mindent, az igaz, szóval félhetsz, hogy ellesem a trükkjeid! - mondom vicceskedve. - Kezdek aggódni… - mondja a srác, de érezhetően mosoly bujkál a hangjában. Ami ritka. Talán még nem is nagyon láttam mosolyogni senkivel, maximum lovazás közben. Közben leérünk a hegyről, az út tovább halad az erdei ösvényen. Jake lassít, ha mozgást észlel, egyszer egy pár őz el is szalad előttünk, a fiú azonban jóval azelőtt lassít, hogy észrevehetném az állatokat, így nem kell hirtelen fékeznie. - Nem kell! Ha majd könyvet írok vagy átadom a tudásom, biztos lehetsz, hogy a neved is meg lesz említve! - vigyorgok, miközben megpaskolom a vállát. Én még fel sem fogom az állatokat, mikor ő már le is fékezett. - Aha... Szóval sötétben látásod is van? Mindjárt kiderül, hogy valami szuperhős vagy - nézek rá felhúzott szemöldökkel, de tényleg le vagyok nyűgözve. - Hm - kicsit olyan, mintha Jake felnevetne. - Ahh, lebuktam, a csudába. Akkor innen is el kell költözzek, vagy bízhatok abban, hogy megőrzöd a titkomat? - néz a végén egy kicsit rám, és most már láthatóan tényleg mosolyog. Én is halkan vele nevetek, sőt, még Pöri is belecsahol kicsit, de nem zavaróan. - Hm, lássuk csak... Talán ha én is kapok ebből valamit, akkor beszélhetünk arról, hogy megtartom. Mit tudsz felajánlani a zárt számért cserébe? - kérdezem tőle felhúzott szemöldökkel, továbbra is mosolyogva. - Hmm… - Jake látszólag elgondolkodik a dolgon. – Hát, alapjáraton meghívnálak, mondjuk, egy ebédre, tudod, mint a normális emberek között szokás. Viszont tekintettel az egyedi szituációdra, fontolóra vehetem, hogy eláruljam neked a… lósuttogók titkát - az utolsó két szót nagyon misztikusan akarja kimondani, de a végén belerötyög egy kicsit. Vigyorogva hallgatom. - Hm, pedig kajával is könnyen le lehet kenyerezni, de ebben az esetben - kicsit közelebb hajolok -, tudtam, hogy megéri körülötted legyeskedni! - mondom nagyon izgatott hangon, kicsit eltúlozva és várakozóan nézek rá. - Szóval? Mi az? - kérdezem visszafojtott lélegzettel, de alig bírom visszatartani a nevetést. Jake is közelebb hajol, majd halkan megszólal. - Nagyon figyelj, mert szupertitkos és csak egyszer mondom el. Leviszed a hangod így… - elkezd suttogni. - és ilyen hangerővel beszélsz a lónak. Ezt hívják suttogásnak - visszavált normál hangerőre. - Szívesen! - vigyorog rám. Megint közelebb hajolok, ahogy suttogni kezd, de a szemem közben az utat figyeli. Ahogy végez, csak felnevetek, de annyira, hogy még a könnyem is kicsordul. - Oké, oké, ez jó volt... - nevetek még mindig, alig kapok levegőt. Pöri is kicsit csaholni kezd, szóval hátrafordulok, hogy megsimogassam, mielőtt túl lelkes lenne. - Oké, most már profinak érzem magam. Ezek után tényleg megemlítem a neved majd a könyvemben - nevetek fel megint. -Bár most azért filózok, hogy ez megérte-e az ebéddel szemben - látványosan elgondolkodom. Jake nagyon elégedetten vigyorog maga elé, miközben azért az útra koncentrál. Megint lassít, most egy hatalmas szarvas bak sétál el előttünk lassan és fenségesen. Hazafelé még beszélgetünk, közben mondom, merre kell menni, aztán lassan hazaérünk. Ahogy a kocsi a ház mellé gurul, anya ki is lép az ajtón, hogy lássa, ki az, hiszen annyira gyakran nem áll meg kocsi itt. Zachary óta legalábbis. Aztán meglát engem, kicsit mérges lesz (lehet, útközben lemerült a telóm csak nem vettem észre?), aztán meglátja, hogy egy fiú hozott haza és major confusion. Meglepődés. Kérdő tekintet. Végig méri Jake-t. - Hm... Most vagy behív, hogy vacsorázz velünk, mert milyen jófej vagy, hogy hazahoztál, vagy csak szigorúan bemutatkozik és végig mér. De ne izgulj, anya jófej... Nagyon... Szóval csak egy percig tűnhet szigorúnak - mondom ellágyulva, ahogy mosolyogva integetek neki. - De nem hiszem, hogy megúszod a bemutatkozás részt, anya szeret ismerkedni - kacsintok Jake-re, majd megpaskolom a lábát, végül kiszállok a kocsiból és kiengedem Pörit is, aki nagyon örül anyának, így le is támadja, így Jake-nak van egy fél perce összeszedni magát, amíg megpróbálom leszedni a bringám. Jake lazán begurul a házunk elé. Egészen addig nyugodt marad, ameddig meg nem említem a bemutatkozásos részt. Kicsit furcsállja a dolgot, tekintve, hogy azért annyira nem vagyunk jóban. Végül azért hamar túllép ezen, s ő is kiszáll az autóból. Segít nekem (azaz inkább finoman félre tol, hogy levegye ő) levenni a biciklimet. Közben anya az ugráló Pörivel közelebb jön. Jake kissé kényelmetlenül topog mellettem és valamiért nagyon mókás ez. - Khm, jó estét… - köszön Jake, a kalapját is megbiccentve, hogy aztán jól a szemébe húzhassa, ezzel kerülve anya méregető tekintetét. Pöri odaugrál Jake-hez egy kis simiért, Jake pedig egy kis komfortot szerez a kutyától legalább. Anya végül elmosolyodik. Ahogy közelebb lépünk, és anya belekezd a szövegbe, már majdnem elnevetem magam. Pláne azért, mert Jake emiatt tök feszült lesz. De hogy miért...? - Az elején dühös voltam, hogy késel, és még el sem tudlak érni, azt sem tudtam kivel vagy egyáltalán. De azt hiszem, értem - mosolyog a nő mindentudóan. - Bocsi, asszem, lemerült a telóm... - szabadkozom, ahogy megölelem. Jake “félve” felpillant a nőre. Rossz érzése van. Majd észbe kap, s mielőtt anya bármi mást mondhatna, Jake közelebb lép és nyújtja a kezét. - Jake Elly… - mutatkozik be röviden és tömören. Végül tényleg nevetni kezdek, nem bírom visszatartani, de csak csendben. Anya vet rám egy csúnya pillantást, de ennyi. - Jake baromi jól ért a lovakhoz és ma érkezett egy igazán nehéz helyzetű paci, segített kicsit a dolgokban, Jeremiah hívta. Na, jó, sokat segített... - lököm meg az oldalát a srácnak, hátha oldom a feszkót. - De eléggé elment az idő, szóval volt olyan úriember, hogy hazahozzon. Amúgy tényleg köszi... Nagyon... - súgom neki oda kedvesen. - Oh, én Beth anyukája vagyok, Lauren. Örvendek Jake. Miért nem fáradsz beljebb? Épp vacsorázni készülünk - kezdené befelé terelgetni a fiút. - Köszönöm a meghívást, de holnap dolgozom, és már így is sokáig kimaradtam - biccent egyet a fiú. - Ohh, értem. Akkor majd legközelebb! – mondja anya. Jake egy utolsó fülvakarást ad Pörinek, majd biccent egyet a nőnek, meg egyet nekem is. - További szép estét, hölgyeim! - mondja, majd visszasétál az autóhoz. Beindítja a motort és más el is hajt. Anya mosolyogva fordul felém. Aztán hallgatom, s felkuncogok, ahogy a hölgyeimet mondja. Intek én is neki. - Majd a héten találkozunk! - köszönök el. - Még egyszer köszi! - “Hölgyeim”! Ez a fiú aztán meg tudja válogatni a szavait. Máris kedvelem, bár kicsit mogorvának és szűkszavúnak tűnik. Kisasszony, neked pedig rengeteg megmagyarázni valód van. Mikor akartál erről nekem beszámolni? - faggat, miközben azért befelé terelget. Ahogy elhajt, kitör belőlem a nevetés. Nagyon. Megint kicsordul a könnyem. - ANYAAAAA! - mondom nevetve. - ANNYIRA TUDTAM, HOGY EZT FOGOD CSINÁLNI! - nevetek nagyon, de összeszedem magam, elindultunk befelé, Pörit is hívom, hogy letakarítsam kicsit, meg átvizsgáljam, hogy minden okés-e vele, nehogy összeszedjen valamit. - Ne izgulj, ha fiú lenne a képben, akkor az elsők között tudnál róla - karolom át a vállát. - Jake nem a fiúm. Még csak az udvarlóm sem. Kábé háromszor, ha beszéltem vele a mostani utat leszámítva... Jófej és kedves, de egyrészt minden lány a másik lovardából, tudod, ahova Emma is jár, bele van zúgva, másrészt amúgy húsz éves... Úgyhogy ne izgulj, nincs semmi ilyesmiről szó... Vagy ha lenne valaki a képben, akkor szólnék - vigyorgok rá, ahogy haladunk beljebb. - HÉ, FIÚK, HAZAJÖTTEM! - köszönök nekik, bár nem tudom, hol vannak. - Hát… - anya megvonja a vállát. - Meg is értem, nagyon jóképű fiú. Olyan nagyon kávbolyos, nem? - néz rám. Megrántom a vállam. - Hát, ja, ez igaz. De azért kicsit messzebb is mehetnének azok, akik belezúgnak... De általában odáig jutnak, hogy faszán néz ki, meg ért a lovakhoz és akkor biztos, jó pasi már - forgatom a szemem. Majd felnevetek. - De igen, olyan kávbolyos – mondom. Mikor beérünk, Luke rohan elő. - Amélie! Amélie! Képzeld! Képzeld! - kicsit elkezd köhögni a futástól, majd Beth karját kezdi rángatni. - Szerelmes vagyok! - ecseteli csillogó szemekkel. Oliver a konyhából jön elő, még ezt egy szemforgatással is díjazza. - Készülj fel, nagyon rá van pörögve a témára. Egyébként megterítettem, Anya… - Hé, hé, csak nyugesz gumesz van, Luke, minden rendben - nyugtatom meg. - Szerelmes? Ó, wow... - zavarodom kicsit össze, de mosolygok. Aztán olyan nagytesósan összekacsintok Oliver-rel. - Köszönöm, Oliver - mondja Lauren, ahogy elmenve idősebbik fia mellett végig simít a hátán. - Mi lenne, Luke, ha vacsora közben mesélnéd el a mait? - kérdezi mosolyogva. - De előbb menjetek el kezet mosni Amélie-vel együtt. - Jóóó! Gyere Amélie! Gyere gyorsan! Wooooo! - s a kissrác már el is zsalt kezet mosni. - Oké, én gyorsan lemosom a kis energiabomba tappancsait, meg átnézem kb, hogy nem szedett-e össze valamit, aztán megyek én is! - mondom, majd a fürdőbe behívva a kutyát meglepően hamar letakarítom. Asszem, tudja, hogy addig nincs vacsi, amíg ezzel nem végzünk. Szóval két perccel később már a szőrét nézem, öt perccel később pedig már a konyhában adom neki a kaját. Velünk szokott ő is vacsizni. Még gyorsan küldök egy üzit Jake-nek, hogy bocsi, ha kellemetlen volt a dolog, de ne vegye túl komolyan a dolgot, meg hogy bocsi, de nálam maradt a kabátja és hogy hogyan adjam vissza, aztán már csatlakozom a családhoz. Végül leülök és Luke-hoz fordulok. - Na, szóval, mi volt ma? - kérdezem tőle. Oliver és Lauren fáradtan néznek össze. Ők ott is voltak, meg vagy ezerszer meghallgatták ma a sztorit idáig. - Képzeld! Ugye ma voltunk a naaaagy bevásárló központban. Naaaagyon sok pacis dolog van, biztosan tetszene neked is! Majd legközelebb gyere velünk! - lelkesedik a srác. - Szóval épp a fönti emeleten haladtunk, amikor meghallottunk egy hangos szóváltást. Egy csúnya bácsi hívott egy másik csúnya bácsit, hogy megbüntessenek egy kedves lányt. Rögtön odarohantam segíteni neki. De a bácsik nem voltak hajlandóak engedni. Ekkor megjelent egy nagyon menő lány, aki pillanatok alatt leszerelte őket. Végül pedig a kedves lány, akit megvádoltak, meghívott egy forró csokira. Már meg is volt az első randink! Hát, nem szuper? – kérdezi lelkesen. Oliver megint megforgatja a szemeit, anya pedig csak mosolyogva csóválja a fejét. Egyelőre nem fűz hozzá semmi mást. Mosolyogva hallgatom. - Majd egyszer igen, megyek én is... - mondom. Na, nem mintha jó lenne. Elvégre nincs miből vegyek bármit, de ja. Végén csak felnevetek. - De nagyon szuper! Örülök... - mondom, ahogy megpaskolom a fejét, majd enni kezdünk. - És amúgy sikerült mindent venni? – kérdezem, anya csak bólogat, hisz Luke még nem fejezte be. - Amélie…! Meg sem kérdezed, hogy hívják? - néz rám szomorú boci szemekkel a fiú. - Mert megkérdeztem ám! - Azért várta ennyire, hogy haza gyere, hogy rákeress a lányra közösségi portálon - szúrja közbe Oliver. Neki még nincsen közösségi médiája, csak egy online fórumos közösség tagja. - Még a végén kiderül, hogy ismerem! - nyitom nagyra a szemem. - Na, hogy hívják, mondd! - Valerie France! - mondja Luke vidáman. - Vance - helyesbíti Oliver. Anyuci csak kuncog. Bólogatok. - Vacsi után megnézem, de az asztalnál nincs teló! - mosolygok, majd inni kezdem a teámat. - Egyébként a nővéred is összeszedett egy jóképű cowboyt - szól közbe kajan mosollyal anya. - Most hozta haza, és az elköszönésből, illetve hogy Amélie feltehetőleg a fiú kabátját is eltulajdonította, fognak még találkozni - néz rám. Az arcáról lerí, hogy már előre látja a tini drámát, amibe csöppenni fogok. Ahogy meg kell majd küzdenem a srác rajongóival, hogy elnyerjem a szívét végül. Brrr… Anya pls! Egészen addig jól iszom a teám, amíg anya meg nem szólal. Akkor persze félrenyelek és az orromon jön ki a tea. Oliver meg persze kiröhög, ahelyett, hogy segítene. - ANYAAAA! Mondtam, hogy erről szó sincs! Jake csak segített a pacival... És nem hoztam haza - nevetek fel. - A kabát meg véletlen maradt nálam... - sóhajtok fel, mert tudom, hogy esélytelen helyzetben vagyok. - Mindegy... Jó szórakozást neked, csak aztán ne csalódj, ha nem lesz semmilyen dráma - mosolygok vissza kajánul. - Mmmhmmm - mosolyog anya nagyokat, hagyja nekem, hogy enyém legyen az utolsó szó. De ő úgyis jobban tudja. Pont most pittyen meg a telefonom is. Jake: “Hát a kabátomért illetve a megpróbáltatásokért minimum érdemelnék valami kárpótlást…” Csak a szememet forgatom, de annyiban hagyom. Eszünk, csevegünk kicsit, elmesélem én is a napomat, az új jövevényt és hogy pontosan mit kell majd csinálni. Látom anyán, hogy annyira nem örül, hogy még egy feladatot bevállaltam az amúgy sem létező szabadidőmbe, de nem szól meg, mert tudja, hogy fontos nekem. Ők is mesélnek, majd egy húsz perc múlva elpakolunk, s már veszem a telóm, hogy rákeressek a lányra. Ekkor látom meg Jake üzenetét. Felkuncogok. Beth: "Hogy tudnálak kárpótolni ezen szörnyűségek miatt?" írom neki, majd még hozzáteszem: "Hazaértél rendben azóta?" - Amélieeee! - Luke ott pattog mellettem. - Megtaláltad? Hadd lássam! Mutiiii! - rángatja ott a kezemet. Gyorsan rákeresek a csajra. Mintha egy kicsit ismerős lenne, de aztán elengedem. - Tessék, ő az? - kérdezem, ahogy megmutatom. Luke kikapja a telefont a kezemből. - Igeeen! - azonnal el is kezdi nyomogatni a lány profilját. – Hát, nem szép? Nézd, ő is pacizik! Egyszer én is megtanulhatok pacigolni? Talán Valerie megtanítana. Mit gondolsz Amélie??? - nyaggat a kissrác. Mikor visszakapom a telefonom, minden rendben van rajta, kivéve hogy Luke ismerősnek jelölte a csajt és be is szívezte a profilképét. - Persze, hogy megtanulhatsz lovagolni... Lehet, ki tudja... - mondom nevetve neki, majd ahogy visszakapom a telóm, nem meglepő módon bejelölte és még a profilképét is belikeolta. Csak a szememet forgatom, de elengedem. Ennyi belefér a mai közösségi média világában. Anya hívja Luke-ot fürdeni, közben Jake-től is hamarosan érkezik a válasz. Jake: “A sötétben kiugrott elém egy őz, félre rántottam a kormányt és neki mentem egy fának. Jelenleg itt állok a totálkáros autóm mellett vérző fejjel, és próbálok segítséget hívni… Persze, hogy hazaértem, akkor nem írtam volna vissza.” Csak a szememet forgatom, de végül visszaírok Jake-nek. Beth: „Tudod, vannak emberek, akik tényleg telóznának ilyenkor is. Visszatérve: mikor jössz szerinted megint a lovardába? Akkorra leviszem a dzsekid, csak azért... Addig meg vigyázok rá, nehogy valamelyik fangirlöd szemet vessen rá és becsórja. Komolyan mondom, hatalmas szolgálatot teszek, lehet, inkább neked kéne itten kárpótolnod engem..." Jake: "És honnan tudjam, hogy nem azért csórtad be, hogy te ölelgesd meg szagolgasd éjszakánként elalvás előtt? Mondjuk pont ma esett bele a lótrágyába, de nem ítélkezem, ha ez a fétised... Egyébként fogalmam sincs, meglátjuk mennyi plusz melót aggatnak a nyakamba, de amint tudok megyek. Addig meg ne add el e-bay-en a kabátom kérlek!" Beth: "Nem szokásom ennyire szentimentálisnak lenni... Mellesleg van nekem szagos ölelgetnivalóm, Pörköltnek hívják. És hülye lennék eladni, annál azért jobb ez a kabi, akkor már inkább elhordom én! Amúgy rendben, ha reggelente még kb hétig szólsz, akkor el tudom rakni, hogy biztos megkapd. Aztán csak csínján az extra munkával, még a végén tényleg meg kell tartanom..." Jake: "Akkor azt hiszem elbúcsúzhatok attól a kabáttól... Pedig nagyon szerettem, na mindegy. Elbúcsúzom, mert korán kelek. Jó éjszakát! Vakargasd meg a kis Pörkölt fülét a nevemben! P.S.: Miért Pörkölt?!" Beth: "Nah, ha rendes ellenszolgáltatást kapok, beszélhetünk róla... Nem is rabolom tovább az időd, aludj jól! Meg fogom mindenképpen. A nevére pedig várni kell, nehogy túl fáradtan kelj holnap, hehe. Még a végén felrovod nekem, azt meg nem kéne! Na, aludj jól! Elrakom a telómat, de egy perccel később megpittyen, de ez most nem üzenet, hanem értesítés. Jake Elly ismerősnek jelölt. Mosolyogva, de fejcsóválva visszajelölöm. A profilképe egyébként még abból az időből való, mikor még Amerikában lakott, épp terelés közben lett lekapva Boszorkányon. Ezek után megyek a családomhoz, hogy segítsek házi írásban, fürdetésben, altatásban, ilyesmikben. Szerencsére holnap még nincs suli, így házit eszemben sincs írni ma.
|
|
silentcupcake
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság:Játékot vállal
Utoljára online: Nov 17, 2024 21:16:33 GMT 1
Aug 20, 2022 9:24:28 GMT 1
|
Post by silentcupcake on May 23, 2023 13:28:44 GMT 1
Nem igazán örültem, hogy a G.E.D. miatt sokkal tovább tartott az utunk, mint eredetileg terveztem. Azonban, úgy tűnt, más szempontból mégis megérte errefelé kerülni, ugyanis – bár Percyt biztosan nem az aranyalma, hanem a fű hozta erre – sikerült megtalálnom egy másik összetevőt a listáról. Az aranyalma, egészen hihetetlen módon, valóban aranyszínű volt a fényben. Élőben még sosem láttam, de Nagymama már sokat mesélt róla. Legyőztem a késztetést, hogy megkóstoljam a gyümölcsöt (elképesztően kíváncsi voltam, vajon milyen íze lehet?), és inkább gondosan elraktam a táskámba. Ezzel együtt kipipáltam az Andreától kapott listán. Folytattuk az utunkat. Szegény Percynek félbe kellett hagynia a… tízóraiját? Ebédjét? Mindegy is, egy fontos étkezést. Egy fél óra múlva megérkeztünk egy másik növény lelőhelyéhez, ahol Percy tudott újra csipegetni egy kicsit, amíg én begyűjtöttem egy jókora adagot a növényből, és hasonlóan gondosan elhelyeztem az aranyalma mellett. Kipipáltam az újabb összetevőt a listán, azonban szomorúan kellett tudomásul vennem, hogy nem elég, hogy az ismert növények nagy része a sziget másik felén, Kelet-Jorvikban volt (lóval messze, autóval pedig nagyjából járhatatlan részeken), de hogy hogyan fogom beilleszteni ezt a napirendembe, az iskola, házi feladata, egyebek mellé… Nagyon egyedül éreztem magam ehhez a feladathoz. De nem vagy egyedül Em… Furcsa, meg mertem volna esküdni rá, hogy hallottam valamit. Olyan ismerős volt… de hát nincs itt senki. Fejcsóválva megpaskoltam Percy nyakát. Biztosan csak képzelődtem. Annyira belemerültem a gondolataimba, hogy egy jó ideig fel se tűnt, hol vagyunk. Percy nagyon magabiztosan (túl magabiztosan) haladt előre, és hiába próbáltam visszafordítani, mivel teljesen biztos voltam benne, hogy nagyon nem kéne itt lennünk, a G.E.D. építési területen, de minden próbálkozásom hiábavalónak bizonyult. Pedig, hiába közelgett az etetésidő, Percy ettől még mindig kezelhető maradt… lehet, hogy ő is hangokat hallott…? Azonban a heréltem hirtelen megtorpant, a gépek felé fordította a fülét, majd legelni kezdett. És ekkor észrevettem a növényt. -Oh Percy, ha nem tudnám jobban, azt hinném hogy szándékosan hoztál ide – szálltam le, megsimítva a nyakát. Ez persze lehetetlen volt, hiszen honnan tudta volna, hogy pont ez a növény kell, és pont itt találjuk? Okos ló volt, de azért gondolatot olvasni még ő sem tudott. Óvatosan letéptem két levelet a virágról, és közben szomorúan arra gondoltam, hogy már ez sem lesz itt sokáig, ha a G.E.D. tovább folytatja a munkálatait. Visszaszálltam Percyre, és innen már egyenesen indultunk haza, hiszen Az Ebédről nem lehetett lemaradni. Igyekeztem minél távolabb irányítani Percyt a gépektől és mindentől, és a mező másik végén haladni. Még egy újabb kerülő nem fért volna bele, vagy sosem érünk haza, és már én is kezdtem éhes lenni. Sajnos azonban, úgy tűnt, még így is észrevettek minket... Nem voltam benne biztos, hogy lett volna értelme magyarázkodnom, így inkább vágtába ugrattam Percyt, és villámgyorsan eltűntünk a helyszínről. Csak remélni mertem, hogy ha gond lenne, számíthatunk a Bárónő segítségére. Amint hazaértünk (épp időben!), a bokszban levettem Percyről a kantárt, majd amíg elfogyasztotta az ebédet, a nyerget is. Elpakoltam, adtam még neki két répát, és elindultam kifelé.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on May 24, 2023 14:33:16 GMT 1
Mivel Valerie többé-kevésbé még mindig az eset hatása alatt áll, ezért pucolás és nyergelés alatt is morog végig, így Romi egyelőre megússza a kínos faggatózást. A lányok nagyon hamar végeznek a pucolással, bár szerencsétlen Toblerone majdnem kapott egy hatalmas maflást Valerie-től, mikor majdnem kiverte a muszmuszolásával a lány kezéből a telefont. Szerencsére Valerie még időben észbe kapott és leállította magát. Mondjuk Toby-t sem kell félteni, mert egy igazi kis geci. - Ne aggódj, a héten minden nap voltam itt lemozgatni ezt a dögöt, szóval nem lesz gond. De ha gondolod, előtte is lemozgathatjuk egy kicsit - adja meg a választási lehetőséget Romhildának. Akár így- akár úgy, de a lányok végül elindulnak ki terepre. Szerencsére Silverglade környéke mindkét lány számára teljesen ismeretlen terep, szóval garantált az eltévedés. Valerie ugyebár Goldenhills-ben lakik, messze a falutól illetve egyéb lovardáktól van egy tanyájuk. Theodor Silverglade faluban lakik, annak is a régebbi részén. Szerencsére az újabb házak nem erre a tájékra épültek, így igazából nem is nagyon kellett “forgalmas” úton közlekedniük, csak átvágni a túloldalra, és már mehetnek is neki a vakvilágnak. - Egyébként most már kezd alakulni Toby. Első alkalommal majdnem lerúgta Theodorékat, akik a karám szélénél álltak. Utána pedig jópárszor engem gyilkolt majdnem meg. Ben meg anya folyton aggódtak értem és nagyon nem akarták, hogy járjak... De kell a pénz - vonogatja a vállát Valerie. - Most meg már egész tűrhető jószág lett belőle. Sok finomítást igényel, meg mondjuk jó lenne, ha leszokna a bakolásról, ha el akarod indítani magasabb jármódba, illetve erről a fejrángatásról, de amúgy haladtunk bőven, aminek örülök - dumál a csaj folyamatosan. - Ja, amúgy itt még nem voltam kint, szóval fingom sincs, merre tudunk menni, szóval majd imprózok. - Úgy fest lóháton ülve már teljesen levetkőzte magáról a sokkot, viszont egyelőre nem igazán megy bele a Kate-s témába, csak olyan idegesítően mindenttudóan vigyorog néha-néha Romira, amikor nem kap semmiféle válaszreakciót a monológjaira. Toby az elején egy igazi kis geci: folyton ellenkezik, rángatja a fejét és néha egyet-egyet Romi alá küld. Azonban a terep vége felé már egészen jól össze tudnak hangolódni. Egészen addig nincs is baj, ameddig el nem haladnak egy ház mellett, amit már benőtt a sűrű aljnövényzet. Beauty a háztól nem, viszont egy korábban levő homokbuckától megijed. Ezzel szemben Toby majd szívrohamot kap a ház kapujától és Romival a hátán beveti magát az erdőbe. A ló pár lépés után konkrétan orra bukik, így Romi szerencséjére lerepül róla és nem szorul alá. Ezután Toby feltápászkodik és kiüget a szerelméhez. - Hé, minden oké?! - üvölt be aggódva Vali a fák közé. Romi sem ma kezdte ezt a témát, szóval esni is tud, na meg a dús aljnövényzet is felfogta az esését, úgyhogy fájdalom és sérülésmentesen megúszta a dolgot, a szituáció csak kínos... tekintve, hogy valami sáros részre esett, így tiszta gedva lett. Mikor Romi így sárosan, megaláztatva kikecmereg az erdőből, Vali a másodperc tört részéig próbálja elfojtani a kikívánkozó nevetését, de végül átadja magát a röhögésnek. Közben azért nem felejti el előhalászni a telefonját, hogy megörökítse a dolgot. - Khm... - köszörüli meg a torkát. - Jól van? - kérdi még mindig a nevetéssel küzdve. Romhilda válasza után a ház felé kacsintgat. - Most, hogy ilyen elegánsan leszálltál... Te nem akarsz bekukkantani oda? - néz izgatottan a lányra. Mindig is imádta ezeket az elhagyatott házakat, csak sosem volt alkalma még bemenni egybe sem. Most talán épp itt az ideje. Toby viszont cseppet sem lelkesedik az ötletért, vagy legalábbis nagyon idegesnek tűnik...
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on May 24, 2023 14:59:37 GMT 1
#s://wallpaperaccess~com/full/2896044~jpg Hógolyót nem kell noszogatni, Sofie egyetlen mozdulatára már szökken is a barlang felé. Hógolyó ha rajta múlna, egyre gyorsabban vetné magát a vibráló energiájú sötétségbe, ám ez azért nem biztonságos. Sofie úgy érezheti, mintha ez az energia fojtogatná. A mellkasa összeszorul, alig kap levegőt, zúg a füle és szédül. Ám ahogy a sötétségben haladnak Hógolyóval, a ló patájának egyenletes kopogása, az, hogy a szeme hozzászokik a sötétséghez és elkezd látni... valahogy egyre nyugtatóbb lesz. Sőt mi több, mintha... Eggyé válnánk... Olyan érzés, mintha Hógolyó tudná mire gondol Sofie, és fordítva. Mintha nem két külön egyed, egyén lennének, hanem egyek. Sofie számára megszűnik a külvilág, s csak Hógolyót érzékeli. Ahogy a ló izmai hullámoznak alatta. Minden szívverését, lélegzetvételét érzi.
Majd egyre világosabb lesz minden. A páros kiér a barlangból. Olyan, mintha este lenne, ám mégis olyan világos van, hogy igencsak messzire ellátni. Van valami elbűvölő abban, hogy a magas fákat a hatalmas telihold megvilágítja. A baglyok éji dala is különösen cseng. Pedig nincs is ilyen késő... Sofie-t merengéséből Hógolyó megugrása zökkenti ki. A lovat csak jó pár vágtaugrás után sikerül megfogni. Menekülnünk kell! Szólal meg ismét a hang. Hógolyó folyamatosan toporog, nem hajlandó megnyugodni, bárhogy próbálkozik Sofie. S a lány hamarosan megértheti, miért. Sűrű köd kezd gomolyogni kifelé a barlangból, ahonnan nemrég kijöttek. Majd a következő pillanatban Sofie meghallja a patadobogást is. A patadobogás mellé pedig nem sokkal társul egy alak is.
Egy csuklyás lovas ugrat ki a barlangból. Lova szeme mintha villogna, patái mintha lángolnának. Ám Sofie nem tudja tüzetesebben megnézni, ugyanis Hógolyó nem hajlandó bevárni a csuklyás lovast. Majdnem 180°-ot leírva megpördül és megiramodik befele az ismeretlen erdőbe. Patái hol erőteljesen kopognak a keményebb talajon, hol szinte nesztelenül suhannak a füvesebb, puhább talajon. Mögöttük azonban egyre közelebbről és közelebbről hallatszik egy erőszakosabb, hangosabb patadübörgés. Ha Sofie hátra pillant a válla fölött, láthatja ahogy a csuklyás lovas egyre jobban zárkózik fel hozzájuk. Hógolyó minden tőle telhetőt belead a galoppba, de nem hogy lehagyni nem tudja üldözőiket, de még az előnyük is rohamosan fogy. Az út nemsokára egy elágazáshoz ér. A bal oldali út halad tovább egyenesen, s betér egy kanyonszerűségbe, míg a jobb oldali megszakad egy kőfalnál. Bízol bennem?
Üldözős muzsika:
|
|
silentcupcake
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság:Játékot vállal
Utoljára online: Nov 17, 2024 21:16:33 GMT 1
Aug 20, 2022 9:24:28 GMT 1
|
Post by silentcupcake on May 25, 2023 19:41:06 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/2c/e6/31/2ce631efb9aab9bbe221e9b968df67b0~jpg #s://i~pinimg~com/564x/2c/e6/31/2ce631efb9aab9bbe221e9b968df67b0~jpg #s://i~pinimg~com/564x/2c/e6/31/2ce631efb9aab9bbe221e9b968df67b0~jpg Ahogy hazafele tartok, írok egy messenger üzenetet Beth-nek, hogy hívjon fel, ha ráér. Ez valószínűleg nem mostanában lesz, hiszen tudom, hogy milyen elfoglalt napközben. Ugyan le is írhatnám neki, de jobban szeretek videochatelni vele. Emma: hívj fel, ha ráérsz. Van egy pár hírem és azt hiszem, kéne egy kis segítség is.
Csak azután veszem észre, hogy Emma írt, hogy végre a szobámig eljutok. Beth: "Bocsi, nagyon sűrű volt a napom... Nekem is van mit mesélnem... Videochat?"
Ahogy meglátom Beth üzenetét (este 10-kor, miután én olyan délztán 1 körül írtam neki), már nyomok is a videóhívás gombra. -Na helló! Sűrű volt a nap, látom - vigyorgok.
Ahogy meglátom Emma-t, én is vigyorogni kezdek. -Mondhatni... Na, de te írtál előbb, mesélj! - mondom neki, ahogy közben bevonulok a szobámba.
-Nem fogod elhinni.. Várj, az elején kezdem. Ma meglátogatott Andrea az istállóban... Azt mondta, segítség kell neki. Illetve nem is neki. A Bárónő... Valami rejtélyes betegsége van, nem tudják kitalálni, hogy mi. Szegény, biztosan nagyon súlyos lehet, mert nem is láttuk napok óta. Jake se tud semmit - sóhajtok. - Helyette itt van Edgar - forgatom meg a szemem. - Na de vissza Andreara. Adott egy listát... - ez a lista most épp az asztalomon pihen, én pedig az ágyban ülök, de szerencsére csináltam képet róla. Át is küldöm Bethnek. - Elvileg már látod. Ezeket szeretné, ha összegyűjteném, mint utolsó lehetőség, egy gyógynövénykeveréken dolgoznak Nagymamával, ki akarják próbálni, mielőtt a Bárónőt elszállítják egy külföldi kórházba! - magyarázom. - Kettő már megvan. Viszont a nagy része Kelet-Jorvikban van, és valamit se Andrea, se Nagymama nem tud, hogy merre lehet... Neked van, ami ismerős? Esetleg Anyukádnak?
Hallgatom az unokatestvéremet. Nem nagyon szólok bele, csak ilyeneket, hogy "Mi a szar" vagy "De jó lehetett..." Aztán amikor végez, akkor megszólalok. -Rejtélyes betegség... Mibe keveredtél, te lyány?! Még a végén valami detektív leszel - nevetek fel, ahogy csekkolom a listát. - Tizenhat cucc kell?! Jesszus... És ezt holnap kéne még összegyűjteni, gondolom... Na, várj egy kicsit, megkérdem anyát, hátha ő tud segíteni... - azzal eltűnök a kamerából és csak a caplatásom hallatszik, majd pár perc múlva visszatérek egy kicsit szomorú fejjel. - Sorry... Anya nem tudott segíteni és én is csak egyet tudok, merre találjuk... - sóhajtok fel. - Bár az öcsém ma találkozott egy csajjal, akiért most nagyon odavan a nyolc éves feje - forgatom mosolyogva a szemem -, de nem hiszem, hogy egy teljesen random csajt kéne megkérdezni vagy nem tudom... Szerinted? Én nem beszéltem még vele, Valerie-nek hívják amúgy - nézek kérdőn Em-re.
-Bárcsak detektív lehetnék - nevetek fel. Hamarabb a végére érnék a listának, és a Bárónő is hamarabb meggyógyulna, az biztos. -Az az egy is eggyel több, mint amit én tudtam, köszi - fel is írom a lapra, hogy az a növény merre lesz. -Hát figyelj. Nem tudom, ki ez a Valerie... - nem igazán bízok idegenekben, de... - De jobb ötletem nincs. Ne mondd, hogy miért kell valójában! Mondd azt hogy... Kincsvadászat, vagy biológia feladat, vagy akármi. Vagy mondd, hogy az öcséd biológia feladatához kell, ő nem meri megkérdezni, de szerinte csak a szép szerelme segíthet neki. Talán úgy nem annyira random - még így is nagyon random volt. Rossz érzésem volt ezzel kapcsolatban, de hátha ez a Valerie tudhat valamit.
-Shajj, jó, megpróbálom... - nyögök fel. Ráírok a csajra, de azt írja, elég régen volt elérhető. - Nem hiszem, hogy most fog válaszolni... - sóhajtok. - Addig mesélj még, találkoztál kedvenc Brad-del? - vigyorgok rá gonoszan.
-Hát, csak visszaír holnap - hacsak nem ő is azok közé az emberek közé tartozik, akik havi 1x nézik meg az üzeneteiket. Mindegy, egy próbát megért. Elvörösödök, amikor Beth megemlíti Bradet, és eltakarom a kezemmel az arcomat. - Igen... - sóhajtok. - Köszöntünk egymásnak, aztán mennie kellett. Reménytelen. Ne is beszéljünk róla. Inkább meséld a te napodat. Agatha rendes volt ma veled?
-Na, na, na, stop... Szóval ma beszéltetek... MILYEN VOLT? Komolyan csak oda kéne menni és először random témákról beszélni, amíg nem látja az ember, hogy klappol-e a másikkal... Utána lehet lépni. Úgy tudom, a beszélni képes vagyok már vele fázist elértük egy ideje... - mosolygok rá kedvesen.
Emma: nem merem elhívni randizni mert MI VAN HA NEMET MOND. Vagy MI VAN HA IGENT MOND??
Beth: NEM LENNE EGYSZERŰBB CSAK TUDNI A DOLGOT?! Kevesebb szenvedéssel járna később. ÉS ha nem mond, az ő baja, nem tudja, mit hagy ki + Em, te is kereshetsz értelmesebb lényt
Emma: Nem 😑 nekem nem kell értelmesebb lény
Beth: *megdobja egy párnával* MIÉRT JÓ SZENVEDNED?
Emma: én nem szenvedek! Épp próbálok túllépni rajta, de valaki nem hagyja!
Beth: *Jelentőségteljes pillantás* Tényleg próbálsz túllépni rajta?
Emma: igen. Ma csak 2x jutott eszembe (az 48 alkalom helyett) *büszke*
Beth: *Szemforgatás, de annyiban hagyja a témát*
Emma: Akkor visszatérhetünk a te napodra
-Visszatérve Agatha-ra... Szokásosan szigorú volt, de képzeld, az a hülye picsa Karen anyuka, akiről mindig mesélek... Na, ma leesett a lánya, mert egy idióta, oké, az anyja hibája, de akkor is... Nem esett nagyot, de egyből elkezdtek pampogni, meg fenyegetőzni és Agatha úgy leszerelte őket, hogy öröm volt nézni! Elküldte őket a picsába... Mert hogy érkezett egy új ló, befogták, mert vad volt, mármint hogy emberekre veszélyes, emiatt le akarták ölni, de Jeremiah megmentette és kapott egy hónapot, hogy kezes bárányt varázsoljon belőle... Nos... Ennyire durva esettel még nem találkoztam, inkább magát bántaná, minthogy hagyja, hogy segítsünk. Jeremiah próbál pozitív maradni, de hát, na... Őt is megtámadta, nem megy orvoshoz, kész káosz... Én próbáltam valamit tenni, de egyelőre csak szokjuk egymást. Jake sem túl pozitív, de próbálkozunk... Evan meg tök aranyos volt, felajánlotta, hogy majd suli után behoz a lovardába, hogy hamarabb lehessek itt. A fordító munkája miatt úgyis bent lesz a városban... Te jó ég, mennyit pofázok! Szólj már rám! - nevetek fel a hadarás után.
Nagyon hálás vagyok, hogy végre a nemlétező szerelmi életemről visszatérhettünk valami hasznos témára. -Egy Karennel kevesebb - kommentálom, majd Beth annyira gyors hadarásba kezd, hogy esélyem sincs többet közbeszólni, meglepett és döbbent tekinteten kívül. Szóval csak akkor kommentálom, mikor befejezte. -Várj, várj... Vad ló? Ennyire? Biztos, hogy jó ötlet neked foglalkozni vele? - nem Beth képességeit illetően voltak kétségeim, és ezt ő is tudta... a testi épségéért aggódtam. - És Jake... Ah, akkor ide tűnt el délután, furcsa is volt... De ha Jake sem biztos benne... -Oh nem nem, mondd csak nyugodtan! - nevetek én is. - Jakenek van valami terve?
Megrántom a vállam. -I guess? Jake szerint az én női lágyságomra van szüksége... - felrötyögök. - Vágod, mintha lenne lágyságom - nevetek. - Na, mindegy... Szeretnék foglalkozni vele. Szeretném megmenteni, valahogy olyan... Különlegesnek tűnik. Jake-nek is egyelőre csak annyi a terve, hogy szokjon hozzám a paci... Amikor tud, majd jön, de hát neki is ezer meg egy dolga van nálatok is - rántom meg a vállam megint.
-Jake bókol? - olyan magasra emelem a szemöldököm, hogy kb a hajamat súrolja. - Szegény ember, vajon nem beteg? Mit tettél vele? - nevetek fel. - Hát Beth, értem én, hogy különleges, de vigyázz magadra. Nem ér annyit, hogy súlyosan megsérülj... - a ló megtámadta Jeremiaht, meg ha jól értettem, előtte másokat is, szóval nekem már ez elég indok lett volna, hogy hagyjam a fenébe, de Beth szerette ezeket a nehéz eseteket.
Összeráncolom a szemöldököm. -Jaj, ne kezdd te is... Nem hiszem, hogy bóknak szánta... Inkább csak egy factet közölt, hogy segítse az ügyet... Bármilyen másik női lény jó lett volna a feladatra, itt nem engem dicsért... - gondolkodom el. - És persze vigyázok... Amúgy is: ha bajom esik, akkor veszett fejsze nyele, mert automatikusan elveszik és megölik - mondom szomorúan. - De ez nagyon jó gyakorlás nekem is, illetve természetesen nem akarom, hogy egy ilyen gyönyörű lény meghaljon csak azért, mert éppen rossz fázisban van és rossz élményei voltak... - ásítok egyet. - Ne haragudj, meglepően elfáradtam, nagyon későn értem haza...
-Én nem kezdek semmit! De remélem, jelölted a naptárban ezt a történelmi pillanatot, hogy JAKE ELLY, nem csak kedves volt, de BÓKOLT is neked. Kár, hogy nem írásban, akkor be lehetne kereteztetni - gondolkodom el. Micsoda nap! - Ne aggódj, én is női lény vagyok, de nekem nem mondd még hasonlóakat sem. Sem más női lényeknek az istállóban. Pedig van egy pár - vigyorgok. -Persze, értem én. Hát, sok sikert Beth - bíztatom. Jó lenne, ha sikerrel járna, csak mondjuk, minimális sérülések mellett. -Ilyen sokáig foglalkoztatok a lóval?
Vigyorogni kezdek. -Na, jól van, majd szólok neki, hogy figyeljen erre legközelebb, mert még a végén itten letámadnak a fangörljei, hogy ellopom őket tőle - nevetek. - És egész biztosan másnak is mondta volna, ha lenne más... Csak erre nem vállalkozik senki, mert senki nem annyira idióta, mint én... És igen, majdnem fél kilenckor indultam haza Pörivel, majdnem ránk is sötétedett, mert persze a napi teendőket el kellett végezni, mielőtt foglalkozhattunk a pacival... Még szerencse, hogy Jake volt olyan kedves és mivel majdnem útba estünk, hazadobott... Legalább nem lettem puma vacsi...
Teljesen megdöbbenve hallgatom tovább Beth sztoriját. -Jake hazahozott??? Engem múltkor a boltig nem dobott el, pedig ő is oda ment! Te, biztos Jake volt az? Nem lehet, hogy van egy elveszett ikertestvére? - kérdezem, nyilvánvalóan viccelve. - Egyébként nagyon rendes tőle. Sok plusz pont Jake-nek. Örülök, hogy se te, se Pöri nem lettetek semmilyen vadállat vacsorája - bólogatok. - Szerintem biztosan bejössz neki. - vigyorgok Bethre. Vagy ez, vagy valamin súlyos baj van a fiú fejében fut át az agyamon, de az előző verzió azért valósabban (és jobban) hangzik. - Jobb lesz vigyázni a fangirl-ökkel. Chloe teljesen össze fog törni!
Enyhén zavarba jövök. -Ezt most csak kitalálod... Jake rendes srác, tuti, levitt volna, csak valami félreértés van... - gondolkodom el, majd ahogy folytatja, csak nagyon forgatom a szememet. - Komolyan, mint anya... Látnod kellett volna, hogy bemutatkozik Jake-nek, ő meg zavarban volt - nevetek fel. - Nem bírtam, anya persze egyből azt hitte, pasi van a képben, be is hívta vacsira, persze Jake hazament. Nem bírtam, nagyon vicces volt... És biztos vagyok benne, hogy nem jövök neki be, mert egyrészt húsz éves, másrészt vagy háromszor, ha beszéltünk eddig életünkben. De Chloe összetörését megnézem, ha békén hagy!
-Jó, lehet, hogy elvitt volna - legyintek. - De nem ez a lényeg! Laurennel vagyok. Bár láthattam volna ezt a jelenetet! - nevetek én is. - Azért én nem vetném el a dolgot. Mindenesetre, majd véletlenül megemlítem Chloenak, hogy Jakenek tetszik valaki. Nem kell tudnia, hogy még nem biztos a dolog! De megemlítem, csak hogy lássam az arcát! - nevetek, majd nagyot ásítok. Tényleg kezd későre járni. - Lassan szerintem elköszönök. Vagy van még valami nagy hír?
-Hát, kurva vicces volt! - mondom neki. Aztán lelohad a mosolyom. - Alapvetően nem zavarna, hogyha arról van szó, hogy Chloe rosszul érezze magát, de... - nagy levegőt veszek. - Oké, lehet, nálam maradt Jake kabátja és Chloe-val még megbirkózom, de az egész Jake fangörl táborral nem - hadarok nagyon. - Szóval kivételesen még egy kicsit vársz ezzel, amíg visszajuttatom? Utána tőlem felhasználhatsz alaptalan piszkálódásnak - forgatom mosolyogva a szemem.
-Oooooh, hogy még a kabátját is odaadta? Milyen aranyos - mosolygok, és közben jelentőségteljes ezek-után-biztosan-bejössz-neki pillantást vetek Bethre. - Várok persze, persze - ígérem meg. - És ne aggódj, megvédelek a fangirl-öktől is.
-Fáztam... - zárom rövidre, kicsit morcos arcot vágok, hogy egyre rosszabbul jövök ki ebből. - Em... Jake húsz éves. Mi a szart akarna egy tizenhét évestől?! Teljesen más szinten van már - forgatom a szemem, ahogy hangsúlyozom a szavakat. Azt hiszem, ez elég jó érv. - De köszi... Értékelem, bár azt hiszem, nem kell - nevetek a végén. - Még a fangörlöknek sem jutna eszébe, hogy akarna tőlem valamit - nevetek fejcsóválva. Aztán ahogy mondja, hogy fáradt, csak bólintok. - Világos, persze... Hogy lesz a holnapod, kell segítség?
Szerintem ez egyáltalán nem volt jó érv (3 év igazán nem sok, Jake nem 30 évvel volt idősebb!), de gondoltam, nem próbálom tovább győzködni Beth-t. - Veszélyesek a fangirl-ök, azért jó lesz vigyázni! És, hát, ha esetleg ráérsz, szívesen látlak további növényvadászatra. Mit szólsz?
-Tudom! Náluk veszélyesebb vadállatok nincsenek... És persze, szívesen megyek, de azért egy kicsit jó lenne kinézni az új lóhoz is... De az ráér délután, este. Majd megkérdem anyát azért, hátha itthon is kéne lennem. Remélem, nem, ezer meg egy dolgunk van! Jut eszembe... Tudom, utálod, de... Chloe-nak fontos a csapat és a Bárónő és elég befolyásos. Szerinted nem tenne meg mindent érte? Tuti, egy csomót tudna segíteni és még akarna is. Persze, a dicsőséget is, de na... Nem kérdezed meg?
-Beth, ez... - kezdtem volna hirtelen heves tiltakozásba, hogy ez egy borzasztó, elképzelhetetlen ötlet, és Ééén biztos nem...! De aztán belegondoltam, lehunytam a szemem egy pillanatra, és vettem egy mély levegőt. Az arcomról a lelkesedés minden szikrája hiányzott. - Bármennyire is szeretnék ellenkezni, azt hiszem, igazad van. Holnap megkérdezem. Talán végre lenne is valami haszna... - Nagyon nem vagyok lelkes. - Viszont, te esetleg meg tudnád kérdezni Jeremiah-t, hogy ráérne-e, kocsival vinni minket? Elég nagy a terület, lóval sokáig tartana bejárni, és még nincs meg a jogsim.
Jelentőségteljes pillantás, de tudom, hogy Em úgyis tudja, hogy igazam van. -Nem lenne jobb most szólni? Még nincs annyira késő, de ha felrúgod a napi rendjét holnap reggel, tuti, még faszabb lesz veled... Nyugodtan mondd is neki, hogy azért most zaklatod, hogy ne holnap kelljen szervezkednie - mondom okosan. - Hátha egy fokkal kedvesebb lesz. - És igen, megkérdem, írok neki egy SMS-t.
-Vagy pont azért lesz morcos, hogy most keresem, és el fogja rontani az egész estém, de, megint, jogos. Pillanat - átlépek messengeren a Chloeval folytatott beszélgetésekbe (nagyon rövid üzenetváltásaink voltak, nagyjából annyi, hogy "Edgar keres" "Ok" "Ezt te hagytad itt?" "Sosem láttam"), szóval biztosan meg fog lepődni, amikor látja, hogy egy hosszabb (segítségkérő!!!) üzenetet írtam neki. De hát, mindent a Bárónőért. Röviden összefoglaltam neki, hogy mi a helyzet, és miben kellene segítenie. Ezután visszamentem a videóhívásba Bethtel. -Kész. Majd szólok, ha visszaírt. Szerintem elmegyek hozzátok holnap reggel, aztán majd... Meglátjuk.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on May 28, 2023 13:21:44 GMT 1
#s://wallpaperaccess~com/full/2896044~jpg A lányok közül Emma-nak válaszol csak még Chloe aznap este. Bár a lány azonnal látja az üzenetet, mégis eltelik egy 20 perc, mire ráveszi magát a válaszra. Hisz mégiscsak böki a csőrét, hogy Emma többet tud a Bárónőről, mint Ő, Chloe... Emma: "Szia. A Bárónőnek valami súlyos, ismeretlen betegsége van. El akarják szállítani egy külföldi kórházba. A Nagymamám és a barátnője még szeretne gyógynövényeket kipróbálni. Elég hosszú a lista és én nem ismerem az összes növényt. Tudom, hogy fontos neked ez az egész. Tudnál segíteni? Ismerős a lapról valami?" Chloe: " 'Estét! Ismerek közülük egy párat, de nem igazán tudom hol találhatók. Annyit tudtam meg, hogy a kutyabenge, sassafras meg a perubalzsam tipikusan Kelet-Jorviki növények, illetve chinakérget lehet találni a magángimi udvarán, bár nem csodálkozom, hogy neked ez még sosem tűnt fel... Ja, meg van nekünk Angina pectorisunk. Más egyéb?" Emma: "Nem, ez minden. Tudnál hozni holnap az istállóba az Angina pectorisból kérlek? A többit megoldom. Köszönöm a segítséget." Chloe: "Viszek." S a beszélgetés ezzel le is lett zárva. Ezzel szemben Valerie nem is látja az üzenetet, hisz kimerültségében addigra más alszik, noha ez általában nem szokása. Másnap felkelve azonban látja a dolgot, s először nem is igazán akaródzik megnézni. Végül a kíváncsisága miatt megnyitja a beszélgetést. Beth: "Szia! Beth vagyok és a mai nap találkoztál a családommal. Ha minden igaz, a kisöcsémet meg is hívtad egy forrócsokira. Ne haragudj, hogy így látatlanban kereslek, de eléggé sürgősen találnunk kellene pár gyógynövényt és kicsit el vagyunk keseredve, mert a legtöbbet nem ismerjük. Abban reménykedem, hogy hátha esetleg te is tudsz legalább 1-2-t és akkor össze tudjuk szedni lassanként. Megköszönném a segítséget előre is! Beth" Valerieben ez az üzenet feleleveníti a tegnapi rossz emlékeket, mire a lány csak felnyög. Azonban mégis úgy dönt, segít nekik, mert a lelkiismerete erre sarkallja. Valerie: "Szia! Segítek szívesen, de ahhoz nem ártana tudnom, hogy mi kellhet." Ezután Vali rögvest ír is Rominak: Valerie: "Yoo! Ráérsz ma? 1 órán belül ott vagyok!" Illetve Jeremiah is válaszol Beth-nek, bár az ő válasza annyira nem pozitív. Jeremiah: "Sajnálom Beth, de ma nem érek erre rá. Talán Jake tud segíteni? Üdv, Jeremiah"
|
|
hyukadesune
Kezdő tollforgató
Utoljára online: Mar 11, 2024 13:33:08 GMT 1
Apr 2, 2022 18:48:50 GMT 1
|
Post by hyukadesune on Jun 2, 2023 19:45:01 GMT 1
Valiból pucolás alatt nem hallani mást, mint az orra alatt litániaként morgott szitkozódást. De legalább addig se engem faggat. Tobynak majdnem lekever egyet, amikor a ló kíváncsiságával megpróbálja a telefonnal a gravitációs gyorsulást mérni, de egy mély lélegzet után visszafogja magát, és visszatér a halk morgáshoz. Valerie próbál megnyugtatni, hogy a héten mozogtak a lovak, bár Toby szemébe nézve nem vagyok biztos abban, hogy eseménytelen lesz a mai lovazás. Ettől függetlenül elutasítom az ajánlatot, hogy lemozgassuk a lovakat. Ha meg kell halni, akkor meg kell halni. A pucolás befejeztével - ami kicsit hosszabb lett, mint amit akartam, mert állandóan leejtettem mindent, khm, khm - nyergeltünk, és elindultunk Silvergladebe terepre. Természetesen fogalmunk sincsen a környékről, szóval térkép és GSP nélkül vágtunk neki a túrának, nehogy véletlenül valami fogalmunk legyen a tartózkodási helyünkről. A kapu után egy hirtelen bal kanyarral elindultunk kifele a vakvilágba. - Egyébként most már kezd alakulni Toby. Első alkalommal majdnem lerúgta Theodorékat, akik a karám szélénél álltak. Utána pedig jópárszor engem gyilkolt majdnem meg. Ben meg anya folyton aggódtak értem és nagyon nem akarták, hogy járjak... De kell a pénz - vonogatja a vállát Valerie. - Most meg már egész tűrhető jószág lett belőle. Sok finomítást igényel, meg mondjuk jó lenne, ha leszokna a bakolásról, ha el akarod indítani magasabb jármódba, illetve erről a fejrángatásról, de amúgy haladtunk bőven, aminek örülök. - Megértően pislogok rá, miközben Toby illusztrálja a róla elhangzó információkat. A ló feje körülbelül másodpercenként 4-szer megy fel-alá a terep elején, hála az égnek, a táv felénél majdnem teljesen befejezi a rock koncertet imitáló fejmozdulatot. Barátosném lebeszéli a fülemet a helyéről, de kivételesen örülök neki, úgy néz ki, túl is lendült a bevásárló központban történteken. Nem úgy, mint én. Hehe. Szerintem a monológ felére nem emlékszem, de ha Vali nem szól be, én nem mondom meg neki. Jó párszor megesik, hogy nagy ábrándozások közepette, elfelejtek arra figyelni, hogy milyen a környezet előttem, így számtalan ágat kapok az arcomba jutalmul. Valerie persze mindenttudóan vigyorog rám, de egy szemforgatással le is zárom a témát. Legalábbis mostanra. Már azt hiszem, megússzuk különösebb esemény nélkül a terepet, amikor Beauty letol egy 180-at előttem, úgy, hogy Vali majdnem megkóstolja a földet. Míg én lelkesen kiröhögöm a mutatványt - aminek az oka egy homokbucka volt - Toby szívrohamot kap a mellettünk lévő ház kapujától. A nevetés a torkomon akad, ahogy megindulunk az erdő felé, két kézzel próbálom a lovat kiskörre fordítani, a lassításra más esélyt nem éppen látok. Valószínűleg itt rontottam el, mivel Toby összeakasztja a saját lábait és elesik. Meglepődnék, de nincs rá időm, meg Valival láttuk már actionben ezt a lovat, olyanokat tud produkálni... Tehát nem lepődök meg nagyon, hogy gyorsan a földön találom magam. Toby nálam gyorsabban összekapja magát, mellém lép, beleprüszköl az arcomba, aztán visszaüget a szerelméhez. - Hé, minden oké?! - hallom Vali hangját, miközben a földön ülve azon gondolkozok, hogy Garcia vagy Martinez legyen az új vezetéknevem, amikor Mexikóba érkezem. Feltápászkodok, szerencsére az évek, meg a rutin most is jól jött. Meg a lovassportban fontos a jó párnázottság, amiből nálam nincs hiány. Megtörlöm az arcomat a kezemmel, és a hülye fejjemmel ekkor jövök rá, hogy a növények alatt, sikerült egy nagy sár-tenger közepére esnem. A kezem, a nadrágom, a hátam és a szerencsés megmozdulásomnak köszönhetően az arcom is csupa sár. - Igen, élek - üvöltök vissza Valinek, miközben elindulok kifelé. Elmormogok még egy "sajnos"-t az orrom alatt, de ha jól hallottam, Vali is pontosan így tett. A rövid utat a lovakig és a barátnőmig tökéletesen jellemzi a "Walk of shame" kifejezés. Nem, nem fogom kifejteni. Amint Valerie látóterébe kerülök, először diszkréten, majd hangosan röhög ki. Persze, előrántja a telóját és megörökíti az utókornak a csodálatos outfittemet. Esküszöm, ha kikerül az a kép, megfojtom álmában... Miután biztosítom Valit, hogy jól vagyok, az elhagyatott házak felé kezd kacsintgatni. - Nézd, én kétlem, hogy ennél koszosabb leszek, felőlem mehetünk. - vonogatom a vállam. Toby mellé lépve, megpaskolom, majd gyorsan átnézem látható sérülésekért őt is, meg a szerszámait is. Közben ő idegesen rántgatja a fejét, és egyhelyben toporog, bem tűnik túl lelkesnek a házzal kapcsolatban. Vajon jó ötlet bemenni, ha a lovaknak ennyire nem tetszik?
|
|
skydragon449
Lelkes fórumozó
|
Post by skydragon449 on Jun 4, 2023 13:49:03 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/959813619175014450/1084102317198037153/9a7671e2844141026c83fb186fb5a0f8~jpg Bemegyünk a barlangba, kifújom magam, a szívem a torkomban dobog. Mi a fene volt ez? Mint valami rossz horrorfilm, csak épp most én leszek az áldozat. A sötétségben tapogatózok, aztán egyszer csak. Mintha... szednem kéne a patámat, fújtatni vadul, hogy elűzzem a félelmet, és reszketek, a szívverésem pedig...ez nem a sajátom. Egy pillanatra minden kivilágosodik, az elmém szinte egy a lovaméval. Őt érzem, de hogyan...hogy vagyok erre képes? - Mi történik? - kérdezem, és aztán megint azt a fura hangot hallom. A lovam beszélt volna végig? Az lehetetlen, de egyszer csak azt érzem, amit ő, arra gondolok, amire ő, és talán fordítva is. Nem értem, mi folyik itt, de haladnunk kell tovább. Hógolyó és a saját megérzéseimre hallgatva megyünk előre. Kiérünk a barlangból. Melanie-ért akarok kiáltani, de félek, az a rémisztő alak nem tűnt el nyomtalanul. - Menekülni? Igen...menekülni - suttogom aztán, ahogy meghallom azt a hangot, sőt szinte egyszerre mondom vele. Hógolyót próbálom féken tartani, megállítani egy pillanatra, hátha megnyugszik, de hamar rájövök, hogy hiba volna megállni. A csuklyás alak utánunk jött, azon a rettenetes paripán. - Vágtass, ne állj meg! - kiáltom rémülten, ahogy megint felbukkan az idegen. Bárki is ez, nem akarok közelebb kerülni hozzá. Akárhogy is sietünk, nem megy tovább. Az elágazásnál szinte megtorpanok. Nem tudom, merre tovább. A barlang sem bizonyult megoldásnak, aztán megint az a hang... - Bízok, igen, csak csináld! - mondom neki, most már egyre inkább úgy fest, hogy Hógolyó az, aki beszélt egészen idáig. Szinte biztos vagyok benne, vagy valaki segít minket messziről - valahogy, de nem érdekes, csak húzzon ki a slamasztikából valahogy. - Siessünk! - kiáltom aztán, ahogy már szinte a vállamon érzem a rejtélyes, gonosz alak leheletét, nem beszélve a lováéról. Bárki is ez, jót nem akarhat...
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Jun 6, 2023 22:32:00 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/8a/6f/98/8a6f9852337a62f0788327b7f643ae73~jpg Sajnos, én nem kapok választ aznap este, csak másnap reggel, ami természetesen ugyanolyan jó. A lány annyira kedves volt, hogy még azt is felajánlotta, hogy a barátnőjével keresnek nekünk dolgokat, ha tudnak. Nem is tudtam, hogyan tudnám ezt meghálálni! Ezen kívül sajnos, nem kaptam jó válaszokat. Jeremiah, Evan is azt mondta, hogy sajnos, nem tudnak segíteni, Jake pedig egyáltalán nem látta az üzenetemet. Ettől függetlenül másnap reggel a megbeszélt találkozó előtt jóval felkelek, hogy időben összekészüljek. Muszáj, mert a fiúk is jönnek, szóval nem lehet lazsálni. Szerencsére Luke lelkes, bízik abban, hogy talán Valerie-vel is találkozik, Oliver pedig lustul, de legalább úgy tűnik, mint aki halad. Szóval alig másfél órával később mind a négyen a kocsiban ülünk Pörivel, hogy meglátogassuk Silverglade lovardáját. Közben már hívtam reggel Emma-t is, nehogy elaludjon, bár nem szokott, meg közben írogatok neki, hogy merre vagyunk, hogy kb egyszerre érkezzünk. Ahogy lassan megérkezünk, éppen látom, hogy Emma is befut Elle-vel. Egyből sokkal lelkesebb leszek, és széles mosolyra húzódik a szám. Ahogy anya leparkol, én már vágom is ki is az ajtót és Pörivel együtt támadjuk le az unokatesóinkat. Én egyből rávetem magam a lányra és szorosan megölelem. - Hééé, Em, nagyon jó látni! Hogy vagy? A hős lovagod válaszolt már? - kérdezem tőle szeretettel. - Sziaa! Téged is. Én jól vagyok, te? Tudtál aludni? - kérdezi, majd egy pillanatra elszomorodik, amikor Bradley-t említem. - Még nem... De edzése van. Majd utána beszélek vele - dönti el. - Megvagyok, aludni azt sikerült, köszi, remélem, neked is - pillantok rá. -Hm, akkor mi lenne, ha megkeresnénk? Addig gondolkodhatsz, hogy talán Chloe-t is meg kell a végén kérni, ha nem segít senki - lököm meg az oldalát, ahogy lassan közeledünk ahhoz a helyhez, ahol sejtjük, hogy Bradley edz. Bradley épp pár fiatalabb lány gyűrűjében érkezik vissza edzésről. Csak az egyikük van lóval, a többiek gyalogosan caplatnak nyálcsorgatva a fiú után. Nos, igen. A lovardai kislánykák vagy Jake-ért, vagy Bradley-ért vagy mindkettejükért vannak odáig. Pont ezért nem bírják például Emma-t, aki látszólag minkét fiúval nagyon jól kijön. Chloe-t sem nagyon szeretik, de tőle inkább félnek, illetve csodálják és irigylik elért eredményei miatt. Tehát visszatérve Bradley-re, épp a lányok gyűrűjében magyaráz valamiről nagyon, amikor megpillantja a kis családot kutyástul, öccsöstül, mindenestül. Azonnal be is fejezi a beszédet és int Emmának. - Sziasztok! – mondja. - Na, ha eddig lett volna bármi kétséged... Ő ott Bradley - bök oldalba Emma, és a srác felé int a fejével, miközben azt nézi, ahogy épp egy csapat lány követi, mint valami megszállott paparazzik. Vagy csak simán megszállottak. - Látod már, miért reménytelen? – sóhajtja. Ezek a lányok, ha lehet, még Chloe-nál is rosszabbak voltak. Ami nagy szó. -Úristen, észrevett! - suttogja úgy, hogy más ne hallja. - Szia, Bradley! - int vissza. - Beszélhetnék veled? Fontos lenne… - mondja egyből Emma. Elhúzom a számat, ahogy meglátom a srácot. Mármint nem a srác miatt, hanem a lányok miatt. Ilyenkor örülök, hogy nem egy elit lovardába járok, mert ezt nem bírnám. Jelentőségteljesen pillantok unokatesómra. - Nos, számomra nem úgy néz ki, mint aki kifejezetten élvezi a dolgot hosszútávon. Szóval én nem mondanám reménytelennek a dolgot, szerintem örülne, ha megszabadulhatna a lányoktól, kezdenek nagyon sokak lenni... - mondom enyhe undorral a hangomban. Kicsit sajnálni kezdem Jake-t. Nem annak a srácnak tűnik, mint aki élvezné a dolgot. Ahogy felénk int, én is intek neki, mert jól nevelt gyerek vagyok. Látom Emma-n a pánikot és nagyon visszafogom magam, hogy ne kuncogjak. - Nyugesz gumesz van, nincs baj! - suttogom vissza bátorítóan. Próbálok én is úgy nézni a srácra, hogy tényleg fontos a dolog, bár közben Luke már nagyon lovazna, szóval majdnem biztos vagyok abban, hogy hamar magára kell hagynom a párocskát. Sajnos… A srác arcán látszik a meglepettséggel kevert értetlenség. - Öööh persze… - mondja. Majd ekkor mindenki meghallhat egy újabb patadobogást. Chloe az, aki szintén végzett az edzéssel, és megy a főistállóba a lovával. - Persze, csak előbb lenyergelem és leápolom Kingston-t… - mondja a srác, kicsit hangosabban, mint amúgy kellene. A sunyi oldalpillantása elárulja, hogy ez az egész herce-hurca Chloe-nak szól, ám a lány rá sem hederít, s elsuhan tisztességes távolságban tőlük. - Uh, szóval utána, oké? - mondja Bradley, majd igazából elvezeti a lovát a lányok mellett. Ő egyenesen a ménistálló felé veszi az irányt. A fangörljei csak kis fáziskéséssel követik, kivéve a lányt a lóval, mert ő Chloe után indul csüggedten a főistálló felé, ahol a bértartott kancák és heréltek vannak. Még el sem tudott köszönni Bradley-től, ez olyan igazságtalan. - Oké, persze – bólint Emma, bár kissé furán érezte magát, ezt én is felfogtam. - Akkor itt megvárlak? - Mmhm, oké - válaszol még vissza Bradley félvállról. Csak a szememet forgatom Bradley-re. Hogy lehet valaki ennyire gáz? Legalább ne ennyire feltűnően csináld, haver... - Mindig ilyen feltűnően próbálja felhívni magára Chloe figyelmét? - súgom oda Emma-nak egy kicsit unott hangon. - De ahogy látom, éppen nincsenek jóban... Shajj, miért kell neked ilyen bonyolult pasit választanod? - kérdezem együttérzően, ahogy megszorítom a kezét. - Chloe figy...? Oh... – mondja a lány. - Nem, most épp nincsenek, de fene tudja, ez meddig tart. Valahogy mindig újra összejönnek - sóhajtja szomorúan. A távolban lévő homokos pályán épp Jake esik egy csodálatosat az egyik ugrólóról. Természetesen óriási nézőközönsége van, s Emma egyből tudhatja azt is, ki állhat a fiú tortúrája mögött. Mármint nem nehéz kitalálni, hogy Jake önszántából nem ülne fel a lovarda legzakkantabb lovára angol nyeregben a nap elején, amikor a legtöbben vannak és nem is a fedett körkarámban… Inkább elpillantok ettől a helyzettől és pont elkapom, ahogy Jake lepottyan. Hm, pedig az ember azt hinné, ő aztán nem szokott ilyen emberi dolgokat csinálni, nem? Gondolkodom viccesen magamban, de azért remélem, nem lett baja. Eszembe jut, hogy a kocsiban hagytam a kabátját, és megörülök, hogy akkor előbb visszaadhatom, mint reméltem. Nem akarom, hogy valami baja legyen vagy túl sokáig maradjon nálam. - Ez az idióta Edgar... – motyogja Emma bosszúsan - Mikor megyünk már közelebb? - kérdezi kissé türelmetlenül Luke. - Máris megyünk! - mondom vidáman, majd ha van kint paci, aki csak úgy van, akkor odamegyek és felveszem az öcsémet, hogy elérje őket, közben akarva-akaratlanul is közeledünk Jake-ék felé. Jake bosszúsan, összeszorított állkapoccsal áll fel a földről és veszi fel a stetsonját, ami szintén a porba hullott. Bár a büszkeségén hatalmas csorba esett, igyekszik ezt nem mutatni. Nem akarja megadni ezt az örömöt Edgar-nak, aki a pálya széléről vigyorog kárörvendően a srácra. Ehelyett Jake csak lecsapkodja a kalapját a bal combján, majd a fejébe húzza. Utána lassan megközelíti a lovat, aki közben fel-alá vágtázott bakolgatva. Jake türelmesen megvárja, hogy kitombolja magát a ló, majd ha megnyugodott valamicskét, akkor megy csak oda megfogni, hogy egy határozott ugrással visszalendülhessen a hátára. Tehát Jake újra lovon, a ló pedig újra rodeózik. A srác ezúttal viszont jobban boldogul, főleg azért, mert hagyta egy kicsit, hogy a ló lefárassza magát. Bár Edgar ennek annyira nem örül, a célját mégis elérte, csorbát ejtett Jake büszkeségén, szóval arra már nem kíváncsi, hogy a srác innentől már boldogul. - A következő csoportot várom a fedelesben 15 perc múlva! Aki nincs ott, az ne is álmodozzon arról, hogy valaha ennek a lovardának a színeiben versenyezhet! - ordítja el magát, majd feszes léptekkel elmegy. A fangörök jó része ebbe a csoportba tartozik, szóval elkezdenek feloszlani. Páran maradnak még, akik kezdő csoportokban lovagolnak éppen, vagy ma nincs is órájuk, csak beugrottak nyálat csorgatni. Ahogy így állunk, hirtelen egy nem túl kedves hang szólal meg mögöttünk. - Hé, a füleden ülsz?! - kérdi Chloe nem éppen a legkedvesebb hangnemben. - Már jó párszor szólítottalak. Odaadnám a növényt, hogy mehessek a dolgomra! - Chloe áll Emma mögött karba tett kezekkel, miközben türelmetlenül dobol a lábával. - Szia Chloe. Elnézést, már megyek is – mondja Emma csak kicsit idegesen. Én közben néha odanézek Jake-re is, de Edgar-rá csak grimaszolom. - Szadista... - sziszegem és szerencsére Luke éppen el van foglalva a pacival előtte. Annak örülök, hogy legalább az idióta lányokat elvitte magával, legalábbis a nagy részét. Én továbbra is Luke-kal foglalkozom nagyrészt, mikor Chloe is megjelenik. - Szia Chloe - mosolygok rá kedvesen, elvégre nem kezdhetjük a dolgot ellenségeskedéssel. Chloe egy nem túl barátságos pillantást vet rám. - Üdv… - mondja, majd igazából hátat is fordít, majd megindul az öltöző felé, amely a közösségi épületben van. Vetek egy pillantást Emma-ra, hogy boldogul-e, de úgy látom, igen, szóval hagyom, hadd intézze magának, én maradok Luke-kal egyelőre. Közben meglátom, hogy anyáék közelednek Oliver-rel, akit annyira nem köt le a dolog, inkább Pöriékkel játszik. Elindulok feléjük, még egy pillantást vetek a srácra, azon gondolkodom, mikor adom vissza a kabátját. Én békésen simizem a lovakat Luke-kal, közben anya és Oliver is csatlakozott hozzánk, szóval így ötösben sétálgatunk a szép lovardában és elég jól érzem magam a családom között. Aztán egyszer csak azért idő van. - Amelié! Luke! - szól Lauren. - Nekünk most már indulnunk kell. Nem gond? - néz rám, majd az órájára. Természetesen csak megrázom a fejemet, majd lerakom az öcsémet. Éppen ekkor kapok egy üzit Emma-tól, hogy nem járt sikerrel, és, hogy megkérdezze, hol vagyunk, mert akkor arrafele venné az irányt. Elolvasom, amit Emma írt, majd visszaírom, hogy megyek feléjük. Előtte elköszönök a családtól, mindenkitől kedvesen. Sajnos, Pörinek is mennie kell, én meg remélem, valahogy majd hazajutok. Ezek után Emma-ékhoz megyek az épület felé. Emma és Bradley időközben kisétáltak az épületből. Ahogy odaérek, vetek egy pillantást a srácra, aztán kérdezek. - Gondolom, akkor te sem tudsz elvinni minket - sóhajtok egy nagyot. - Bent van még Chloe? Miért ellenkezik ennyire? - kérdezem határozottan. - Bent van, de... Elég esélytelen. És hát, szerinted miért? Utáljuk egymást. Bár reméltem, hogy ezt félre tudjuk tenni valami fontosabb dolog miatt... – sóhajtja az unokatesóm. - Más ötlet? – kérdezi. Elhúzom a számat. - Megpróbálhatok beszélni vele, ha gondoljátok - biccentem félre a fejem. - Jobb, mint feladni. Emma csak bólint. - Végül is egy próbát megér. Sok sikert - próbál bizakodó hangot megütni, de elég nehezen megy. Az is csoda hogy Chloe ennyit segített, valószínűleg el is lőttük az éves kapacitást. Nekem nem kell végül bemennem, mert Chloe pont ezt a pillanatot választja, hogy kijöjjön az épületből, s egyenesen a parkoló felé tart. Ó, csodálatos, házhoz jön a lófasz rizzsel... Morgom magamban, ahogy vetek egy jelentőségteljes pillantást Emma-ra. Azonnal Chloe után eredek és hamar felzárkózom. - Egy szóra, ha szabadna Chloe... - kezdem és először csak azt akarom megnézni, hogy reagál minderre. Chloe hirtelen megáll, majd felém fordul. Úgy látszik, nincs túl jó hangulatban. - Ki vele, mit akarsz, nem érek rá egész nap! - mondja barátságtalanul. Még időben kapcsolok, így lefékezek, mielőtt belerohannék, ahogy megfordul. Mosolygok egy kicsit. - Köszi szépen, hogy meghallgatsz... - kezdem nyugodtan. Kajak úgy érzem magam, mint a tegnapi pacival. Mintha vele is finoman kéne bánni, különben bakolni fog vagy nem tudom, nekem ront vagy valami. - Nem lesz hosszú, de kééérlek, ne hagyj faképnél... Szóval tudom, hogy se Emma, se nem Bradley - itt kicsit elfintorodom, bár nem volt szándékos, aztán rájövök, hogy talán ezzel nyerek egy kis szimpátiát. Csak megérte színjátszóra is járni, asszem. Innen nagyon komolyan folytatom és végig mélyen a szemébe nézek. - sem a szíved csücske. Azt viszont tudom, hogy a lovarda, a lovad és az eredményeid igenis számítanak, ahogy a csapatod és a bárónő is. Ha a bárónő nem épül fel nagyon gyorsan, akkor viszont ennek lőttek egy ideig, mert ha elszállítják külföldre, akkor hót ziher, hogy nem fog időben visszaérni. Arról nem is beszélve, hogy a bárónő biztosan nagyon értékelné a segítséget. Nem kérem, hogy jópofizz velünk vagy bárkivel. Se azt, hogy kedvesebb legyél velünk. De szükségünk van rád. Egy napunk van mindenre, és senki nem ér rá. Én pedig tudom, hogy érzed, hogy segítened kéne, és ez frusztrál a legjobban, hogy szeretnél is segíteni, csak bárcsak nem ezekkel az idiótákkal kéne... Én bízom abban, hogy vagyunk elég nagylányok, hogy egy fél napra félre tudjuk rakni az ellenségeskedést, utálatot, negatív érzelmeket és majdnem felnőtt módjára segíteni egy olyan személynek, ami mindannyiótoknak fontos. Tőlem Bradley-nek sem kell jönnie, ha ő jobban zavar, bár több szem többet lát, meg motorral van, szóval egymáshoz sem kell szólnotok... Vagy ha van valami feltételed, én arra is nyitott vagyok. Most kicsit odébb megyek, hogy kicsit át tud gondolni a dolgot és ha jutottál valamire, kérlek, szólj. Előre is köszi... - mondom neki még, aztán bólintok és egy pillanatnyi szemezés után tényleg odébb akarok állni, azonban Chloe nagy hagy időt arra, hogy távolabb menjek. Nagyon úgy fest, a szentbeszéd pont az ellenkezőjét érte el. - Először is, már ne is haragudj, de óriási tévedésben vagy, ha azt hiszed szükségem van a bárónőre, vagy bárki másra ahhoz, hogy eredményes legyek. Csak azért vagyok a lovasklub tagja, mert így több versenyen tudok részt venni, de ez nem jelenti azt, hogy a nyomingerek nélkül ne tudnék egyénileg is versenyezni. Másodszor pedig már így is többet segítettem, mint amúgy szívem szerint tettem volna. Harmadszor pedig úgy gondolom, előbb vissza fog tudni térni, ha rendes orvosi ellátásban részesül, mintha valami bugyuta gyógynövényes humbukkal próbálkoznak - hirtelen azonban ennél is jobba elsötétül a tekintete. - Ugyan már Chloe, ne csináld. Tudom, hogy semmi dolgod sincs, és megkértek valamire. Miből állna egyszer kedvesnek lenned? - kérdi Bradley. Chloe arcára dühös döbbenet ül ki, meg sem tud szólalni, csak némát tátog egy ideig. Nem vagyok meghatva. Kicsit sem. De ez nem látszódik rajtam, csak megrántom a vállam. - Oké. Szíved joga nem segíteni... - mondom szenvtelen hangon, de közben iszonyatosan nagyon mérges vagyok, csak nem látszik. Aztán amikor Bradley is megjelenik, csak a szememet forgatom, vetek egy jelentőségteljes pillantást Chloe-ra, majd megadóan felteszem a kezem és jelzem, hogy innentől ebbe én nem akarok belefolyni. Nem fogom a számat jártatni feleslegesen ennél jobban. Ennyi időnk nekünk sincs. Chloe végre megtalálja a hangszálait. - Ha azt hiszed, hogy… - Szép cserepes növény… - szólal meg egy ismerős, nyugodt hang Chloe mögül. A lány rekordsebességgel fordul meg a tengelye körül. Jake csak biccent egyet a társaságnak, majd Beth arcára néz. A lány csak azt hiheti, hogy nem látszik rajta semmi, de Jake szemeit nem ilyen egyszerű megtéveszteni. Ezután a srác Emmára vet egy: “akarom én tudni, mi folyik itt?” pillantást. Közben tisztes távolban áll a dilis lóval, ami azért böködi a srácot folyamatosan. - Öhm... igen, izé... Chloe-tól kaptam! - vágja rá hirtelen. Jake arcára kiül a döbbenet, ahogy Chloe-éra is. - Öhh… értem… - mondja a srác, de egyértelműen nem érti a dolgot. - Éppen arról volt szó… - kezdi fennhangon Bradley. Jake vet rá egy “igazából rohadtul nem kérdeztem” pillantást, ennek ellenére meghallgatja. Ezen mosolygok egy kicsit, máris jobb kedvem lett egy kicsit. Köztudott tény az is, hogy a srácok nem kedvelik egymást. Bradley nem bírja Jake-t Chloe miatt, Jake nem bírja Bradley-t, mert szerinte el van kényeztetve, és nem fektet semmibe sem munkát. -… hogy a bárónő azért nem jön már egy ideje, mert valami komoly betegsége van – mondja a srác. Itt Bradley vet egy fölényes pillantást a srácra, hogy ezt Jake bezzeg nem tudja, ő meg igen. - és hogy előbb Emma nagymamája és Andrea egy gyógynövényes kúrát akarnak kipróbálni rajta, mielőtt elküldenék őt Amerikába egy kórházba hosszú időre. Chloe pedig felajánlotta, hogy besegít a keresésbe - vigyorog elégedetten a srác. Chloe szemei kitágulnak, majd szemmel öli Bradley-t. Azonban nem ellenkezik… legalábbis Jake előtt nem. - Oh, értem - biccent egyet a srác, ami egyenértékű azzal, mintha azt mondaná a lánynak: “ez kedves tőled”. Ahogy Jake is megjelenik, s Chloe hirtelen tinédzser kislány módjára megfordul, majd rám is vet egy pillantást, csak elkapom a tekintetem, mert érzem, hogy ő látja rajtam, hogy mennyire mérges vagyok. Csak lehunyom a szememet egy pillanatra és imádkozni kezdek, hogy valahogy oldódjon már meg a dolog, mert ez egyre idegesítőbb. Aztán ahogy Emma is megszólal, kinyitom a szemem, de úgy érzem, jobb lesz, ha csendben maradok, mert valakit sürgősen ki fogok osztani, ha nem teszem. Csak karba fonom a kezem. Oké, Bradley nekem sem a szívem csücske, de kivételesen ez nem volt egy rossz move. Még ha ezek után egy kurva szar napunk is lesz. Csak a szemem forgatom a kakasharcra, amiben szerintem csak Bradley vesz részt ennyire lelkesen, Jake nem az a fajta, akit ez kifejezetten érdekel. Azért remélem, Bradley nem tervezi mindenkinek elújságolni a dolgot... Elhúzom a számat egy kicsit, de kezdek kicsit lenyugodni. Jake vár egy kicsit, de mivel nem érkezik be több infó, és kezd nagyon kínossá válni ez a csoportosulás, inkább biccent egyet és elindul az istállók felé. Ahogy a srác elindul, eszembe jut a kabátja. - Jake, várj... - mondom neki, majd vetek egy pillantást erre a csodálatos hármasra, egy szimpatizáló pillantást Emma-ra, majd kilépek a körből és a srác után megyek. Egyrészt örülök, hogy elszabadultam ezektől az emberektől, kivéve Emma, másrészt tényleg jó lenne visszaadni a kabátot. - Hé, gondoltam, itt talállak ma, szóval elhoztam a kabid, mielőtt a másik énem felrakná E-bay-re - mosolygok rá, de még mindig nem az a laza mosoly, mint tegnap. - Mindjárt hozom! - mondom neki, majd már iramodnék is el, de két lépés után eszembe jut, hogy anyáék már elindultak. - Ajj, a francba... - sziszegem megint kissé idegesen, ahogy visszafordulok. - Sztornó... Anyáék már hazaindultak, és nyilván a kocsiban maradt... Bocs... Majd ha legközelebb jössz, szólj és akkor magammal viszem - sóhajtok egy nagyot. Jake megtorpan, Chloe meg késeket lövell a szemeivel a hátamba, de nem tud érdekelni. A trió végignézi a beszélgetést. Jake először felvonja a szemöldökét, majd halványan elmosolyodik az e-bayes megjegyzésre. Utána továbbra is szótlanul nézi, ahogy elindulok, majd egyből megtorpanok. - Nyilván… - bólogat a srác is mosolyogva, miközben szarkasztikus hangnemet üt meg. Nem akarom tovább húzni az idejét, szóval intek neki. Jake természetesen nem a szavak embere, szóval csak biccent egyet és elsétál. Visszamegyek a többiekhez, s vetek egy pillantást Emma-ra. - Megyünk akkor? - kérdezem tőle közepesen lelkesen. Rendesen elbaszta a kedvem ez a két ember. - CHLOE!!! - hasítja ketté Edgar kellemetes baritonja a kínos csendet. Chloe összerezzen, majd hátat fordít és elindul a parkoló felé. Bradley feltartja egy hüvelykujját Emmá-nak, majd int a fejével, hogy gyorsan kövessék a lányt. A kocsinál azonban elkap minket Edgar. - CHLOE! Nem hallottad, hogy szóltam? Dolgom van számodra! - De, nagyon is jól hallottam, de éppen nem igazán érek rá… - vág vissza a lány enyhe éllel a hangjában. Úgy fest, ma menstruál, vagy ki tudja, mert azért Edgarnak nem szokott feleselni. Ezen a férfi is meglepődik. Aztán a társaságon még inkább. Ez az arcára is kiül. - És mégis mi?! - kérdez vissza számon kérően. - Egy fontos közös iskolai projekten dolgozunk. Chloe segít benne. Holnap van a határidő, szóval, sajnos, sietnünk kell vele, ugye, megérted? – néz Emma kedvesen és ártatlanul Edgar-ra. Na ez az, amire Edgar legvadabb álmaiban sem számított. Előbb Chloe szól vissza neki, majd Emma kijelenti, hogy CHLOE segít NEKI egy iskolai projektben? Hát, mi lesz a következő, kiderül, hogy a Föld is gömbölyű?! Eww. Annyira lesokkol, hogy megjegyzést tenni is elfelejt. Chloe gyorsan előkap egy használt leszárító lótakarót az autóból, amit leterít a hátsó ülésre, Bradley pedig gyorsan hozza a motorját. Rutinos mozdulatokkal a rámpa segítségével feltolja a motort, majd megfelelően rögzíti, utána a platót visszazárja. Chloe pedig lepakolja a táskáját a kocsiba, amiből előzetesen elővette a napszemüvegét is. Az említett tárgyat a fejére helyezi. - Így van, szóval most igazán nem érek rá. Kérd meg valamelyik túlbuzgó kiscsajt, hogy segítsen neked. pááá - integet, majd azzal a lendülettel beszáll a kocsiba. Bradley pedig előre az anyósülésre. Elindulunk. Végre. Azért Edgar fejét jó volt nézni. Bradley már azalatt is több pillantást vetett Chloe-ra, mint amennyit a lány el tudna viselni, mialatt megérkezünk Emma-ékhoz. Éppen ezért, míg Emma bemegy a kutyával meg a növénnyel, dühösen fordul Bradley felé. - Szállj ki! - utasítja. - Hogy mi…? - döbben le a srác. - Szállj ki…- ismétli meg magát. - Chloe figyelj, én tényleg… - Rohadtul idegesít, ahogy bámulsz, nem tudok így vezetni. Ülj át hátra és ne kerülj a látómezőmbe, vagy különben nem megyünk innen semerre, maximum én haza! – mondja idegesen a lány. Bradley-be teljesen elakad a szó, de végül egy megadó sóhaj után kiszáll és beül Emma helyére Chloe mögé csendben. Én csak a szememet forgatom erre a jelenetre. Komolyan úgy viselkednek, mint az óvódások, de Chloe-t meg tudtam érteni abból a szempontból, hogy a srác tényleg kurva idegesítő volt. Mint egy pióca. De komolyan, ember, hagyd már lélegezni a csajt! Jézusom… Emma lassan visszatér és egészen zavarba jön. - Öhm... Akkor én most ide ülök... - mondja kissé zavartan, amikor visszaérve a házból felfedezi, hogy Bradley helyet cserélt vele. Hátra fordul, és egy kérdő pillantást vet rám, mire én csak legyintek, hogy majd elmesélem, de nem nagy dolog. - Felőlem akár Bradley ölébe is ülhetsz, csak igyekezz! – ugat Chloe. Ufff. Durva lehetett ez a szakítás, mert Chloe alapból ilyet sosem mondana. Ez meglátszik Bradley arcán is. Csak úgy vágható a feszültség az autóban. Bradley igyekszik beszélgetést kezdeményezni, főképp Emma-val, de velem és Chloe-val is, bár utóbbiról azért hamar letesz. Chloe simán megtehetné, hogy üvöltetni kezdi a rádiót, ehelyett előveszi a fülesét, bedugja a fülét és ott kezd zenét hallgatni, ezzel azt üzenve, hogy felőle traccspartizzanak, de őt ebből hagyják ki. Közben mikor már nagyban megy a zene a fülében, jelez Emma-nak, hogy nyugodtan kapcsoljon rádiót, ha akar. Ám ha Emma zenét kapcsol, mindenhol csak ilyen szerelmes vagy éppen szakítós számok mennek. Chloe totál más ritmusban dobol a kormányon, s egészen lenyugszik. Így, hogy nem ellenszenveskedik, már-már emberi lénynek néz ki. Nagyjából egy óra múlva leparkol, ám közel sem érkeztünk még meg. Most vagyunk a határon. Chloe kiveszi a füleseket a füleiből. - Na, Bradley, te itt kiszállsz! - mondja Chloe anélkül, hogy hátra fordulna. - Az, hogy innen hogy és merre mész a kis crossmotorodon, az már engem nem érint. Én egész úton tüntetőleg az ablakon nézek ki javarészt. A saját gondolataimmal vagyok elfoglalva, azért néha megszánom Bradley-t is, és beszélgetek vele is, hogy érezze a törődést. Aztán hamarosan megérkezünk és kivételesen tetszik Chloe stílusa. Abszolút egyetértek vele, majd visszafordulok a többiek felé. - Jó ötlet. Ha kettéválunk, hamarabb lefedjük a területet. Viszont az nem lenne jó ötlet, hogy egyedül menj... - gondolkodom el, majd Emma-ra nézek, és megcsillan a szememben az ötlet. - Én biztosan nem ülök fel mögéd, dee... Emma? Te mit szólnál hozzá? És akkor ti mehetnétek az egyik irányba, mi meg Chloe-val a másikba... - nézek a többiekre. El sem hiszem, hogy felajánlottam, hogy kettesben maradok a lánnyal. Emma, kurva sokkal fogsz jönni nekem ezért…Chloe totál leszarom stílusban megvonja a vállát, míg Bradley küld egy szívdöglesztő félmosolyt Emma felé. Ma eddig nagyon keservesen teljesített, ideje visszaszereznie a menő srác hírnevét. - Nekem okés, ha te is benne vagy, Em... - kacsint egyet Emmára. Chloe csak megforgatja a szemeit, ezt azonban én látom csak a visszapillantóban. Én pedig küldök egy majdnem hányós fejet Chloe-nak, ahogy krindzselek a dolgon. Mit eszel ezen a srácon, Emma?!?!?!!?!?!!? Erre Chloe a másodperc tört részéig mintha elmosolyodna. - Oké, persze, benne vagyok – válaszolja az unokatesóm kicsit idegesen. Szóval ők elkezdenek készülődni, én meg áttelepszem az anyósülésre. - Részvét… - súgom Chloe-nak, miközben elhúzom a számat.
|
|