Azoir
Írónövendék
Utoljára online: Sept 22, 2021 18:33:50 GMT 1
Mar 23, 2016 20:53:34 GMT 1
|
Post by Azoir on Jan 13, 2017 23:05:58 GMT 1
Mivel a földidomároknak nem sok munka terem a fejlődő városban, a legtöbbjük a külvárosba, a gyártelepek köré költözött. A fémidomítás és bányászat itt még némiképp virágzott, és az alacsony megélhetés így lehetségessé vált számukra. Az itteni lakosok közel 80%-a földidomár, vagy földnépebeli, csupán a tehetősebbek költöztek el erről a területről. Az utóbbi időben felerősödött tűznépe-gyűlölet miatt, a gyárban dolgozó tűzidomárokat buszokkal, rendőri felügyelettel szállítják.
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Feb 11, 2017 22:09:49 GMT 1
FIGYELEM! EZ NEM BEMESÉLŐ HOZZÁSZÓLÁS! (Ne írj még hozzászólást, a kaland nem kezdődött el!)
Az utóbbi időben a földidomárok igyekeztek megvédeni saját jogaikat, saját etnikumukat a tűz népével szemben. Az egyik leghíresebb alvilági banda, a magukat csak "Lángszóróknak" nevező csapat rendszeresen hajtóvadászatot indít a földidomárok ellen, éjszakánként átveszi az uralmat a teljes körzet felett. A rendfenntartó egységek bár igyekeznek utána járni, nem sokat tehetnek ez ügyben. Révén, hogy ők maguk is földidomárok, a tűzidomárok elleni fellépésüket sok tűznépebeli nem fogadja el. A földidomárok megunva a drasztikus lépésre való várást végül saját milíciát, önkéntes harci egységet létesítettek, amely az utcán vette fel a harcokat. Az ellentét ennek ellenére egyre bővült. Végül már-már a bosszú-hadjáratok is megkezdődtek, a két csapat egymást zaklatta, ahol tudta. Az bandákból eszmék nőttek ki, az eszméknek követői akadtak, a követők pártokat alapítottak. Támogatójuk nem más, mint a föld országában működő BP, azaz Birodalmi Párt, akik a Föld Királyává választatták Want, s aki jelenleg szoros baráti kapcsolatot ápol az elnökkel. Jelen esetben azonban tartva egy esetleges konfliktustól, inkább az elnök terveit követi, és ezért engedte át embereit Köztársaságvárosba. A földidomárok pedig várják, hogy végre eljöjjön az idő. Az esemény, ami elindítja őket a felemelkedés útján. Várják, hogy mikor tőrnek felszínre az Elföldelt vágyak...
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Feb 25, 2017 1:35:35 GMT 1
Az elnök bejelentésétől megfagyott az egész város. A gyártelep környéke eddig is kihalt volt, de most teljesen üresnek érződött. Az utcákon egy lélek sem mutatkozott, a zsaluk zárva voltak, csupán az eldobált újságpapírokat söpörte végig a szél a macskaköveken. Nem búgtak s zörögtek a gépek sem, a vonatok nem jártak. Mintha csak megragadtak volna egy pillanatban. Az Egyesült Erők emberein azonban nem mutatkozott a döbbenet. Mintha tudták volna. Feszesen, vigyázzban álltak, és minden kijáratát lezárták a városnegyednek. Aztán mozgolódás támadt. Hirtelen egy vízidomár tűnt fel. Kíváncsian pillantgatott jobbra-balra. Látszott, hogy ő maga is elcsodálkozott a bejelentésen, de azon is, hogy mindenki eltűnt. Zavartan forgolódott az amúgy ismeretlen utcákon, egészen addig, amíg bele nem ütközött egy másik kószálóba. Shedan, a vízidomár valósággal letiporta a szemben jövő lányt, aki ugyancsak megfeledkezett a környezetéről. Pedig Tala-t nem könnyű leteperni, hiszen a vadonban edződött, most mégis maga alá temette egy hústömeg. Még magukhoz sem tértek meglepettségükből, amikor újabb valaki érkezett. Szemét fedő kötése már elárulta, nem volt egyszerű élete. Most is csak unottan koslatott az utcákon, amikor észrevette a másik kettőt. Már azon volt, hogy felsegíti őket, amikor dudaszó és teherautók búgására lett figyelmes. Valósággal elcsapták őt az autók, amint elhúztak mellette, egyenesen az Egyesült Erők blokádjának hajtva. Az áttörés sikertelen volt. Várták őket. Az összes teherautó megállt, majd maszkos alakok szökkentek le róluk. A földidomár milícia volt az, akik nem fogadták el a helyzetet. Ki akartak törni a zárlat alól. Rövidesen ki is bontakozott egy ütközet, de nem várt ellenállást fejtett ki a hadsereg; a milícia visszavonulni kényszerült. Lassan hátráltak, immáron gyalog, majd utána gyorsan kereket oldottak. A taktikának egyetlen szépséghibája volt csupán: Shedan, Lee és Tala is közéjük keveredett, s lendületükkel elragadták őket. Most ott ültek hárman, a szűk szobában, izmos, marcona földidomárokkal összezárva, s a kiégni készülő villanykörte alatt figyelték a vezetőt, egy fehér szakállú, ráncos, mégis mind közül a legerősebb földidomárt, a vezért, aki bőszen magyarázott valamit. Ők csupán ennyit értettek ki a titkos kódnyelvből: "Megbizonyosodtunk róla. Vannak köztük mások is. Eljött az idő fiúk! Éljen a Birodalom!" - emelte magasba az öklét, mire mindenki felugrott. Mintha csak felszínre törtek volna az elföldelt vágyak...
Tala, Lee Torento, Shedan játékosok mostantól az Elföldelt vágyak kaland résztvevői! Sok sikert, jó szórakozást!
|
|
Arnion
Lelkes fórumozó
NEP
Utoljára online: Oct 23, 2020 8:22:09 GMT 1
Sept 12, 2016 15:01:09 GMT 1
|
Post by Arnion on Feb 25, 2017 12:51:05 GMT 1
A lámpa pislogása igen csak bántja a szemem, de a földidomárok még jobban irritálnak. Egy ideig csak ültünk a szobában, aztán a lány felé fordultam, akivel az ütközetnél szaladtunk egymásba. Nagyon halkan odasúgtam neki: - Szia, Shedan a nevem. Bocsánat, amiért fellöktelek. Neked mi a neved?- Ekkor a földhajlítók vezére felé néztem és normális hangerővel kérdeztem tőlük: - Mit akartok velünk? Én nem akarok bajt, Shedan-nek hívnak. Kik vagytok? Hogy kerültünk ide? - Várom a választ, reménykedve, hogy elengednek minket.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
Utoljára online: Nov 24, 2024 0:39:30 GMT 1
Nov 24, 2024 0:39:30 GMT 1
|
Post by Deleted on Feb 25, 2017 17:52:03 GMT 1
A városrész üressége meglepett. A blokádból vélve gondoltam, hogy valami gond lesz. Megláttam egy lányt, és egy srácot, akik összeütköztek. Mentem volna felsegíteni őket, amikor teherautók suhantak el előttem. Majdnem elcsaptak. Majd jött belőlük a földidomártömeg, és elragadtak. Egy kis szobában tértem magamhoz. A srácról kiderült, hogy Shedannak hívják, és az is, hogy konkrétan a lánnyal törődött, engem mintha észre se vett volna. Bár nem is vártam el tőle. Helyette inkább a kijutáson gondolkoztam. Hozzászóltam a sráchoz, amilyen halkan csak lehetett. -Hé... Hé.., a nevem Lee. Mi történt? Elfogtak minket, túszok vagyunk, vagy mi folyik itt?
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Játékot vállal
Utoljára online: Jan 22, 2020 13:41:13 GMT 1
Jun 17, 2016 17:17:13 GMT 1
|
Post by Ismae on Feb 26, 2017 11:21:04 GMT 1
Kényelmetlenül éreztem magam, mikor az utcákat jártam. A csönd annyira szokatlan volt, ilyet még az erdőkben sem igazán lehet megtapasztalni, nemhogy egy nyüzsgő nagyvárosban. Mivel fogalmam sincs mi a csönd oka, a szobámban valamelyest eldugtam a holmimat, de a biztonság kedvéért elhoztam magammal Shikit. Kicsit lejjebb fogtam, mint ahogy egy túrabotnál kellene. Őszintén egyáltalán nem tudtam mire számítsak. Folyamatosan az út szélénél haladtam, a környezetemet vizsgálva. Nem sokat változott a kép, bezárt zsaluk, és szétszórt újságok. Egy-kettőt a hónom alá csaptam, amik első látásra nagyjából épek voltak, és érdekesnek tűntek. Épp egy kanyart akartam belátni, hogy mégis mi látszik ahonnan jöttem, de ezért az út közepére kellett mennem hátrafelé.
Igazán meglepődtem, hogy mégis valami letepert. Vagyis pontosan valaki. Az alakot meg a súlyából ítélve nem fogja az első szellő elfújni. Emellett azt is hallottam, ahogy a szalmakalapom egy gyönyörű reccsenéssel tönkrement hátul. Pechemre épp egy harmadik alak tűnt fel a színen, és hangosan szívtam be a levegőt, mikor az a kocsi elsuhant előtte. Ha jól láttam, akkor majdnem elütötték, de a kocsi ugyanazzal a lendülettel haladt tovább a blokádot alkotó Egyesült Erőkhöz.
Alig tudtam feltápászkodni, Shikit a kezembe fogva, mikor a rövid, de annál hevesebb áttörési kísérlet kudarcba fulladt. Az újságokat összetaposták, én meg hiába igyekeztem, nem tudtam kitörni a körből. Hatalmas volt a sodrásuk, mint egy hevesen folyó folyónak, amit át kellene úszni. ezért úgy döntöttem, hogy hagyom magam, és a legelső lehetőségnél partra vetődök.
Nos, így sikerült a két idegennel egy szűk szobában több, nem kedvesnek tűnő földidomárral találnom magam. Shikit azonnal a székek mögé rejtettem, és az egyik végét fogtam. Szerencsére nem bántotta a szememet az a haldokló villanykörte. A vezetőt azonnal fel lehetett ismerni. Ő volt a legidősebb a társaságban, és éppen ő magyarázott lelkesen valamit a többieknek. Csak töredékeket értettem meg, nem tudtam beazonosítani, milyen nyelven történik az eszmecsere. De valaminek nagyon örültek, hisz rajtunk kívül mindenki boldogan felugrott, és az öklét rázta.
Mikor felém fordult a vízidomár, aki feldöntött, csak pislogtam rá, hogy most jut eszébe bemutatkozni. Én el tudtam volna képzelni, hogy ezt egy alkalmasabb időpontban és helyszínen beszéljük meg, így semmit sem feleltem neki. De mikor a vezetőhöz intézett kérdéseket én finoman a szabad kezemet a halántékomhoz tettem, és masszírozni kezdtem. Hát ebből már nem igazán fogunk jól kijönni. Nem lehetett volna csöndben meghúzódni?? És miért kellett bemutatkoznia nekik is?? Ha valahogy kijutunk innen, akkor őt azonnal elkezdhetik keresni, hisz tudják a nevét és az arcát. Legközelebb sípcsonton rúgom, hátha akkor nem fog a szája eljárni fölöslegesen. Közben lejjebb döntöttem a fejemet, hogy ne lássák olyan jól az arcomat.
A suttogásra nem reagálok, inkább befejezem a masszírozást, és megdermedek, mint egy kő. Ha nem adok ki veszélyeztető jeleket, akkor remélem, elfeledkeznek rólam, és ezzel majd egérutat nyitnak meg előttem.
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Mar 1, 2017 19:28:11 GMT 1
Az idős földidomár abbahagyta a beszélgetést, miután megütötte fülét potyavendégeinek sugdolózása. Ezt még tetézte a vízidomár "kedves modora" is. De egy szót sem szólt. Sőt, azonnal elfordult előlük. Ekkor a hátán feltűnt két hatalmas "A" betű. Furcsa volt, főleg egy földidomár hátán, de a három kétes helyzetű vendég nem tudta mihez kapcsolni a jelzést. Jobban érdekelte őket, hogy vajon hogyan jutnak ki innen. Vagy egyáltalán miért vannak itt. - Hallottátok a bejelentést, igaz? - kérdezte meg végül halkan. - Nem miatta jöttek ide az Egyesült Erők. Ugyan ki hiszi el a kormánynak azt a mesét?! - csapott az asztalra - Itt a felszámolásról van szó! - Megfordult, szemei tűzben égtek. - A kormány minden szélsőséges csoportot fel akar számolni. A Lángszórókat is, és minket is. Azért vonta blokád alá mindkét városrészt. Én azt gondolom, hogy az egyetlen, aki itt piszkosan játszik, az az Elnök! És mi el fogjuk intézni őket! - kicsit megállt, leengedte vállait. Még így is izmos volt. Magasságára, termetére még Shedan is irigy lehetett. Csend ült a szobában. Hosszú és kínos volt a szünet. Majd sóhajtott a vezér. - Sajnálom, hogy ide kerültetek. De most már ti is részesei vagytok valami nagynak. Most már nem engedhetlek ki titeket a kezeim közül. Mondhatjuk úgy is, hogy rosszkor voltatok rossz helyen. De esélyt adok nektek a megszabadulásra. Beszélni valóm van a Lángszórók vezetőjével, Ostoros Chennel. Jussatok el hozzá ezzel a levéllel, és utána oda mentek, ahova akartok - mondta, miközben meglobogtatott egy borítékot a kezében. Majd zsebre vágta, és embereivel kivonult a helységből. Csupán két földidomár maradt benn. Az ajtó becsukása előtt még visszaszólt a vezér: - Süketek. Nem hallják a tanácskozást, de őriznek titeket. Nemsokára visszajövök.
|
|
Arnion
Lelkes fórumozó
NEP
|
Post by Arnion on Mar 1, 2017 19:55:52 GMT 1
-Üdv!- köszönök a társaimnak, miután kiment az idős föld hajlító.- A nevemet már hallhattátok, sajnálom a modortalanságom, lehet a stressz. Ti megsérültetek?- mondtam miközben megvakartam a fejemet. -Hogy hívnak titeket?- megvárom a választ, ha bemutatkoztak akkor kezet nyújtok Leenek és Talanak majd folytatom. -Akkor, mi legyen ? Ha elvisszük a papírt ennek a Channek akkor békén hagynak minket. Vagyis azt mondták. Tény, hogy valami nagyon nincs rendben a kormánnyal. Szerintetek mit tegyünk ? - Magam se értem, hogy mire megy ki pontosan a játék, de ebbe én nem akarok részt venni. Amióta ide költöztem azt láttam, hogy a földidomárok mennyire utálják a tűzhajlítókat. De valamivel kiküzdte magának a tűz népe, hogy utálják őket, de akkor is ez már oda vissza van. Nehéz eldönteni kinek gonoszak és kinek jók a szándékai. Valamiért mindig is csodáltam Aang avatárt, rengeteget olvastam és hallottam róla, hiszem, sőt tudom, hogy ő nem ezt akarná, azt szeretné, ha a népek békében élnének egymás mellett. De vajon mi volt az idős földhajlító hátán a két A betű? Kis habozás után megint megszólalok: - Szerintem vigyük el a levelet, hátha békét hozhat ebben a városrészben. És fényt deríthet az öreg tetoválására. Velem vagytok ? Ki kell derítenünk mi van a háttérben.
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
|
Post by Ismae on Mar 5, 2017 16:00:07 GMT 1
A kérés, vagy inkább utasítás egyáltalán nincs az ínyemre. Rossz időben rossz helyen?? Ugyan, ennél egy kicsit jobb magyarázat kell ehhez. Vezetőként ez alapvető hiba, hogyha külsősök belekeverednek. Óvatosan felpillantottam rá, de csak a hátát mutatta. Ha jól saccolom, akkor még Shedannál is termetesebb. Remélem, nem tervez rám esni, mert akkor nem leszek túl boldog. Sőt ha megtörténne, akkor a mai napra elrontanák a kedvemet. Emellett, mi ez az AA felirat??
A vezér kirohanása nem túl bizalomgerjesztő, és Kiyo tanításai ellenére úgy érzem, hogy nem fogok egykönnyen kijutni Köztársaságvárosból. Mégis hogyan kerültem ide?? Kellet nekem azt a szegény ügyvédet megszánnom, és idetolni a képemet. Mostantól fogva senkinek a kedvéért nem fogok elutazni. Csak a baj származik belőle.
Amire igazán felkaptam a fejemet az az volt, hogy az őreink süketek. Születésüknél fogva, vagy ők süketítették meg őket?? Ez a kérdés volt a nyelvem hegyén, s majdnem ki is böktem. Shedan mondókája terelte el a figyelmemet. Mikor bemutatkozott, csak egy „sziasztok”-ot feleltem, közben egy „sziát” intettem vissza neki, és Leenek.
Ekkor, mintha a haldokló villanykörte megtalálta volna az élet szikráját, beugrott egy gondolat a fejembe. Lehet, hogy az őreink süketek, de az még nem azt jelenti, hogy nem tudnak kihallgatni minket. A gyanú miatt direkt úgy döntöttem a fejemet, hogy a kalapom, mégha még sérült is, de eltakarja előlük az arcomat, de túsztársaim azért lássanak. Hátat már nem mertem fordítani, félek, hogy leütnek. Shedan gondolataival nem tudtam teljes mértékig egyetérteni. Díjazom, hogy ki szeretné deríteni, az AA jelentését, de először a Gyártelepről kéne kijutnia. És szép, hogy tiszteli Aan avatart, de félelmem az, hogy nem lesz béke itt egykönnyen.
-Rendben, vigyük el a levelet. De egy, ti tudjátok ki az az Ostoros Chen?? Kettő, szerintetek mit tartalmazhat a levél?? És mik azok az intézkedések, ami miatt baj van a kormánnyal?? Három, és abból mi lesz, hogyha a két szélsőséges szervezett esetleg összefog?? Mert szerintem…”Puccs”.– tátogom el jól artikuláltan az utolsó szót. A kérdéseimet suttogva teszem fel a két fiúnak, de ennél nem merek magasabb hangon beszélni, mert egy, lehet, hogy az őreink mégsem süketek, vagy kettő, ha kintről kihallgatnak minket. Hagyok egy kis hatásszünetet, majd folytatom a mondókámat.
- De még a lényeges kérdésekről nem is beszéltünk. –suttogok megint - Mégis azt, hogyha ilyen szépen el van barikádozva a Gyártelep, és az öreg mondókája alapján akkor az a kerület is, ahol ez a Chen található, akkor mi hogyan a fészkes fenében tudjuk majd kézbesíteni a levelet?? És nem rosszból – fordulok Shedan felé – de ha valakinek mégis van használható ötlete, és még sikerül is a „küldetés”, akkor én a detektíveskedésből kimaradnék.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Mar 5, 2017 16:23:39 GMT 1
Mikor a vezető elfordult, és megláttam az AA jelzést a hátán... Néztem egy ideig, hátha valami különleges egység jelzése, de nem tudtam azonosítani. A srác, akit elvileg Shedannak hívnak, kissé... túl barátságos volt. Majd az öreg elkezdte a mondókáját. Már akkor kiagyaltam, hogy vállalom a futárkodást, hiszen ott az esély a szabadulásra. Meghallgattam a többieket, majd nekikezdtem: -Hát... ebbe eléggé belekeveredtünk, de a lényeg az, hogy úgysincs más választás, vigyük el a levelet. Én egyet értek Shedannal. Ki kell derítenünk, hogy mi történt. De -ezzel a lányra nézett-, neked is igazad van. Az egész terület blokád alatt van. Ráadásul mivel ezeknek futárkodunk, biztos nem lesz barátságos a fogadtatás. Valahogy át kéne lopakodni a blokádon. Nem ismertek valami rejtettebb utat? Csatorna, tetők, valami? Egyébként meg gőzöm nincs ki is ez a Chen.
|
|
Arnion
Lelkes fórumozó
NEP
|
Post by Arnion on Mar 5, 2017 18:20:56 GMT 1
Igen igazuk van mind a ketten igazat mondanak. Ekkor a lány felé fordulok: -Igazad van! De ha teljesítjük a levél kézbesítést az alatt lehet megtudjuk az AA jelentését. Nem tudom mi van most a várossal. Én nem nagyon értem a helyzetet-Amilyen halkan csak lehetett úgy folytattam.- de szerintem is -Itt csak tátogtam jól kivehetően, hogy mi az- államcsíny lesz.
Most a férfi felé fordultam és neki mondtam: -Nem tudom kifejezni, hogy mennyire örülök, hogy egyet értünk. Szerintem egyre gondoltunk.-És abba hagytam a beszédet egy időre és a fejemben terveztem. Arra jutottam, hogy ez idő alatt megszökhetünk és a rendőrség kezére adhatjuk a levelet. A csatornákban tudunk menekülni. na akkor meg is van a fejemben a terv majd a többiekkel közlöm, ha kiszabadultunk. De nem tudom ez mennyire fog nekik tetszeni. Lassan folytatom a mondókámat: -Remélem akkor teljesítjük a küldetést. Ha benne vagytok akkor lassan indulhatunk is. De válaszoljatok nekem. Megsebesültetek ?- várom a választ. A lány hozzá állása, meg egyre jobban tetszik és őszintén szólva ő is nagyon tetszik.
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
|
Post by Ismae on Mar 5, 2017 18:57:43 GMT 1
-Értem – reagálom le mindkettejük véleményét. Bár kicsit úgy érzem, hogy ez a Shedan mintha papagájt játszana. És tök jó senki sem ért semmit, de akkor ezek miért akarnak még bajba kerülni?? Talán halálvágyuk van?? -Én azon a véleményen vagyok, hogy még nem állunk olyan rosszul, hisz csak egy üzenetet kell kézbesítenünk. Bár ez kétséges, lehet, hogy te már bajban vagy. – fordult Shedan felé. És ezzel a megjegyzéssel az előbbi hibájára szeretném figyelmeztetni. – És nem, nem sebesültem meg. Bár ha megkérhetlek, akkor ne ess rám még egyszer. Nem vagy egy könnyű személy. – fűzöm hozzá. –De ha egy hülye kérdést szabad megejtenem, te hová szeretnél indulni??
|
|
Arnion
Lelkes fórumozó
NEP
|
Post by Arnion on Mar 5, 2017 19:44:22 GMT 1
A lány kérdésére való válaszon gondolkodnom kellett. De könnyedén csak ennyit tudtam rá válaszolni: -Majd az még kiderül. Várjuk a vezért, hogy mondjon valamit. Örülök, hogy nem sérültél meg, tudom nem vagyok könnyű.- tettem hozzá mosolyogva.-hogy én hova akarok menni? majd minden kiderül idővel.- Lee felé fordultam: -Úgy érzem, hogy a csapat össze áll lassan nem ?- próbáltam viccelődni egy ilyen kilátástalan helyzetben rám vall. -Nos akkor- jelentettem ki- lassan szerintem vissza tér a vezér, akkor mindenkinek jó minden ?
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Mar 5, 2017 20:38:23 GMT 1
Végighallgattam mindenki álláspontját. Gondolkoztam a dolgokon, és úgy tűnik, egyetértünk. Majd visszaszóltam Shedannak: -Hát ja, de nem baj az. Végülis csapatban az igazi. Vigyázni kell egymásra. Majd mindenkinek mondtam: -Én egyetértek a dolgokkal. És még valami: én az Egyesült Erőknél szolgáltam pár évig. A Köztársaság Város harca utáni rengeteg áldozatot nem bírtam, és így dezertáltam. De visszatérve a lényegre. Kezdődhet a buli.
|
|
Azoir
Írónövendék
|
Post by Azoir on Mar 6, 2017 16:21:15 GMT 1
A tanácskozás véget ért, és az öreg is visszatért a helységbe, ahol aztán meghallgatta a választ. Mivel kedvező volt neki mindaz, amit hallott, elmosolyodott, és bólintott egyet. Nem mintha bármi másra számított volna. Ám nem maradt el a kérdés, hogyan jutnának ki ők, "futárok", ha az egész kerületet lezárták az Egyesült Erők katonái. Ám az öregnek még erre is volt megoldása. Intésére emberei egyenruhákat hoztak elő, melyek pontosan ugyanolyanok voltak, mint a kinti katonáké. Ezekbe kellett belebújnia a kis csapatnak, aminek eleget is tettek. Ezek után három borítékot nyújtott oda a három vendégnek. - Ezekben három különböző üzenet van. Mindhármat vigyétek el az Ostorosnak. Nekem teljesen mindegy melyik ér célba, de nem ugyanaz szerepel bennük. Rajtatok áll, mi jut el odáig, és mi nem - mondta, miközben diadalittas mosoly húzódott az arcán. Igen, kétség kívül a győzelem rítt le róla, ami mindenkinek, még saját embereinek is szemet szúrt, s hamar eluralkodott rajtuk is ez a furcsa érzés. Kitessékelték mindhármukat az utcára, majd útjukra indították őket. Indulásuk előtt pár pillanattal azonban Tala a kezébe kapott egy kis táskát, benne tűvel és cérnával, és több "AA" jelzéssel, amiket igény, vagy szükség esetén felvarrhattak. Tekintve a mai helyzeteket ennek bekövetkezése több, mint valószínű volt. Ám vajon van összefüggés abban, hogy a földidomárnak is köze van a jelhez? Vagy csak véletlen? A kérdések csak gyűltek, de idejük nem volt feltenni, mert a milícia el is tűnt a semmibe. Az egyenruhának köszönhetően azonban nem kellett a csatornán át közlekedniük, mehettek az utcán is, és így döntöttek. Az esély természetesen megvolt, hogy felbontsák a levelet, hiszen erre nem kaptak semmiféle kikötést, ezért gondolataik főként azok felé irányult. Egészen addig, amíg sietős lépteket nem hallottak, majd befordult az egyik utcán egy földidomárlány. Kezében kisbabát (kb. 1 éves) szorongatta, miközben gyakorta pillantott maga mögé, mintha tartana valamitől. És tartott is. Nyomában a Lángszórók kicsiny csapata loholt, akik a blokád idejében még a körzetben maradtak, és elvágták tőlük a visszavonulás lehetőségét. Szemmel láthatólag dühüket, vagy elkeseredettségüket a nőn akarták kiélni. S mégis, ahogy megpillantották a három katonának öltözött egyént, rögtön kereket oldottak. Egyikük sem vágyott rá, hogy a hadsereggel rúgja össze a port. Felszívódtak, mitha ott sem lettek volna. A nő észrevéve a sereget, kissé megnyugodott, de nem lassított az iramban, egyenesen feléjük szaladt, majd Lee karjaiba esett. Könnyező szemekkel nézett fel, majd kezébe nyomta a gyermekét. - Kérem, uram, kérem, vigye el őt a városházára... Védjék meg a gyermekemet... Mindenki őt akarja...Mindenki...Kérlek... - suttogta a végén elhalóan, majd ellökte magát Lee-től. Szédülve, tántorogva indult tovább. Tala, akinek igen jó érzéke volt megfigyelni a részleteket, most szemügyre vette a nőt, és észrevette, kórosan sovány, kezein, lábai sérülések sokasága vöröslött. Meggyötört volt. Mint, aki kínok közt töltötte az életét. Alig volt benne erő. S mégis, ment előre, vissza sem fordult, hogy lássa saját gyermekét, pedig könnyei megállás nélkül záporoznak. De alig távolodott el tőlük, megtorpant, megingott, majd a földre zuhant aléltan. Egyszerre mozdultak mindhárman, hogy felsegítsék, de még így is lemaradtak. A föld szétnyílt alatta, és ő maga eltűnt, majd minden visszaállt az eredeti formájába. Csak Tala, Shedan és Lee maradtak, három levéllel, pár AA jelzéssel, egy kisbabával, számtalan kérdéssel, döntés előtt állva, hogy hova, és miért induljanak el.
|
|