Restart, rebuild az alapoktól
Közzétéve: Jul 29, 2020 20:47:18 GMT 1
Post by Ben on Jul 29, 2020 20:47:18 GMT 1
Ez egy hosszabb bejelentés lesz, szóval ha nem akarsz ennyit olvasni, tekerj az aljára, van egy tldr szekció. Kereken kilenc órakor frissült az egész Fantázia Birodalma weboldal. Egy sokkal kompaktabb, egyszerűbb, átláthatóbb felületet igyekeztem kialakítani, ezt pedig csak úgy tudtam elérni, hogy lebontottam mindent, amit felépítettem korábban és az alapoktól újra alkottam az egész koncepciót.
Mit is hozott magával pontosan ez az egész döntés?
• Egy alapokban is teljesen különböző, áttekinthető és egyértelmű, új dizájnt.
• Rengeteg funkció újragondolását, eltávolítását.
• Temérdek újdonságot, melyekre később még kitérek
• Sokkal gyorsabb felületet.
Először jöjjenek az újítások
• Új dizájn, de ezt egyszer már leírtam.
• A FaBi kapott egy okos oldalmenüt, ami tudja, hogy épp merre bóklászol épp az oldalon és az alapján ajánl a fix linkek mellett különböző, ahhoz kapcsolódó linkeket. Lehetőségetek van innen továbbá képeket feltölteni, frissíteni az oldalt, újra tölteni az oldalt és a tetejére, illetve aljára lapozni.
• Az OOC fórum nagy része discordra költözött, a struktúrája pedig teljesen megváltozott.
• Discord integráció: Mostantól a hozzászólások jelentése a Discord felületén keresztül történik, lehetőségetek van továbbá egyetlen gombnyomással beküldeni az üzeneteiteket az oldalra. Létrejött egy “afk” szoba, ami a távollét bejelentésére szolgál. Ide az OLDALRÓL és discordról is egyaránt tudtok írni.
És most a fekete leves, az eltávolított dolgok.
• A FaBi Wiki egyelőre nyugdíjazva lett, ahogy a Világműhely is. Nem kizárt, hogy ezek a jövőben egy alapos újragondolás után újra elindulnak majd valamilyen formában, de egyelőre bottal sincs tervben a piszkálásuk.
• Az alterek is nyugdíjba vonulnak. Helyette a Post Avatar funkciót használjátok.
• A mentorprogram, kalandmesterek program és a világkereső is törlésre került.
• Egy csomó nem használt szkript is kirepült az ablakon.
• Szabadság mód és éjszakai mód
eltávolításra került-
• Végül pedig: A régi világok. Nem, nem kerülnek törlésre, azonban az új dizájnnal nem kompatibilisek. Nem fogod látni az egyedi fejléc-, illetve háttérképüket és a topik ikonjaikat sem. Ez alól a jelenleg futó világok kivételek (Dead Zone, AoT, Henka stb), azonban az Inaktív játékterek szekcióban lévőknél ez nem működik és nem is fog. Ha valamelyiket újra elő akarjátok ásni, akkor újra igényelni fog kelleni a világot, amint lesz erre lehetőség! JELENLEG MÉG NEM INDÍTHATÓ ÚJ NAGY VILÁG!
Tldr: Teljesen megváltozott a fabi, menj fel és nézd meg magadnak.
Mit is hozott magával pontosan ez az egész döntés?
• Egy alapokban is teljesen különböző, áttekinthető és egyértelmű, új dizájnt.
• Rengeteg funkció újragondolását, eltávolítását.
• Temérdek újdonságot, melyekre később még kitérek
• Sokkal gyorsabb felületet.
Először jöjjenek az újítások
• Új dizájn, de ezt egyszer már leírtam.
• A FaBi kapott egy okos oldalmenüt, ami tudja, hogy épp merre bóklászol épp az oldalon és az alapján ajánl a fix linkek mellett különböző, ahhoz kapcsolódó linkeket. Lehetőségetek van innen továbbá képeket feltölteni, frissíteni az oldalt, újra tölteni az oldalt és a tetejére, illetve aljára lapozni.
• Az OOC fórum nagy része discordra költözött, a struktúrája pedig teljesen megváltozott.
• Discord integráció: Mostantól a hozzászólások jelentése a Discord felületén keresztül történik, lehetőségetek van továbbá egyetlen gombnyomással beküldeni az üzeneteiteket az oldalra. Létrejött egy “afk” szoba, ami a távollét bejelentésére szolgál. Ide az OLDALRÓL és discordról is egyaránt tudtok írni.
És most a fekete leves, az eltávolított dolgok.
• A FaBi Wiki egyelőre nyugdíjazva lett, ahogy a Világműhely is. Nem kizárt, hogy ezek a jövőben egy alapos újragondolás után újra elindulnak majd valamilyen formában, de egyelőre bottal sincs tervben a piszkálásuk.
• Az alterek is nyugdíjba vonulnak. Helyette a Post Avatar funkciót használjátok.
• A mentorprogram, kalandmesterek program és a világkereső is törlésre került.
• Egy csomó nem használt szkript is kirepült az ablakon.
• Szabadság mód és éjszakai mód
eltávolításra került-
• Végül pedig: A régi világok. Nem, nem kerülnek törlésre, azonban az új dizájnnal nem kompatibilisek. Nem fogod látni az egyedi fejléc-, illetve háttérképüket és a topik ikonjaikat sem. Ez alól a jelenleg futó világok kivételek (Dead Zone, AoT, Henka stb), azonban az Inaktív játékterek szekcióban lévőknél ez nem működik és nem is fog. Ha valamelyiket újra elő akarjátok ásni, akkor újra igényelni fog kelleni a világot, amint lesz erre lehetőség! JELENLEG MÉG NEM INDÍTHATÓ ÚJ NAGY VILÁG!
Tldr: Teljesen megváltozott a fabi, menj fel és nézd meg magadnak.