Priscilla
Közzétéve: May 5, 2018 13:16:39 GMT 1
Post by Raven on May 5, 2018 13:16:39 GMT 1
Aila Igwei
(A naptenger)
(A naptenger)
A hatalmas galaxis egyik legkülönösebb helye az Aila- naprendszer hiszen a rendszer, nem egy hanem két hatalmas csillag körül kering. Amik tökéletes egyensúlyban keringenek egymás körül egyszerre vonzva és taszítva egymást. A tökéletesség példája ez a két csillag. Rendszerükben több mint két tucat bolygó kering, de csupán kettő lakható, a fiatalabbik Talanir, amin ép csak elkezdet burjánzani az élet, a bolygó különleges vadsága azonban elképesztő szépséggel párosul, és külön szerencse (sokak szerint) hogy intelligens élet még nem fejlődött ki a bolygón. A másik a több milliárd éves múltra visszatekintő Tiki, egyszerű neve cseppet sem egyszerű bolygót takar. Az őslakosok már rég behódoltak egy nagyobb entitásnak, előtte megvívták már a háborúikat, többször majdhogynem elpusztították bolygójukat, most mégis virágzik az élet a bolygón, holott az már rég túl közzel került napjához, illetve napjaihoz. Már el kellet volna tűnnie róla az életnek és mindent fel kellet volna hogy perzseljen a nap, de nem ez történt. A bolygó ugyanis különleges kapcsolatot tart fent egy megmagyarázhatatlan bolygó nélküli intelligens létformával. Ez az intelligens életforma a bolygó népe által Aila Wainee-nek az az Nap szüzeknek keresztelt bolygó nélküli faj. A Napszüzek különleges kapcsolatban állnak a nappal belőlük nyerik hihetetlen erejüket, ami ilyen közel hőn szeretett iker csillagukhoz elképesztően erőssé teszi őket. Elég erősé, hogy életben tartsanak egy a saját napja által pusztulásra ítélt bolygót.
Az Aila Wainee-knek mint említettem nincs saját bolygójuk, bolygó helyet egy olyan élőlénnyel élnek szoros szimbiózisban, ami szintén a nap energiáit lovagolja meg, szó szerint. A Napszüzek Űrcetek hátára épített városokban élnek. És a legnagyobb cet hátán ott áll az impozáns Onwa Drave, a hely ahol a Aila Wainee-k megtanulják használni a nap által nyert képességeiket, itt tanulnak meg mindent az univerzumról ami csak lehetséges. Amire akár több ezer év is szükséges lehet, kész szerencse, hogy a Aila Wainee-k alig láthatóan öregszenek csupán, életük akár egy bolygó, vagy egy csillag teljes élettartamát is kiteheti, már persze ha egyéb körülmények miatt nem haláloznak el. Különben meglehetősen ellenállóak szinte minden betegség és méreg ellen, noha utóbbiból azért akad ami árthat nekik és a regenerációjuk is kiválóbb mint szinte bármelyik másik fajé. Persze szükségük van hozzá a nap energiájára, de úgy szinte bármit begyógyíthatnak ha elégé koncentrálnak. Persze ezért tanulják a mesterségüket évezredekig. Szükségük is van erre hiszen a létrejöttük oka és életük célja a galaxis egyensúlyának védelme és fenntartása. Amit bármilyen módszerrel teljesíthetnek. Az általuk használt mágia nagyon összetett és bonyolult motívumokat…
Priscilla:
Sok a rizsa! Gyakorlatilag minden szó, amit a saját nyelvünkön ejtünk ki és elképzeljük hogyan működik, valóra válik. Nem egy agysebészet, koncentráció kérdése az egész. Koncentrálsz, elképzeled, kimondod. Ok ez így talán le van butítva, a pálcáinkat a Tiki (Ki találta ki ezt a nevet és mire gondolt? De komolyan, mint valami indián fafaragvány) Khm… Szóval a pálcáinkat, fegyvereinket a Tikin készítik nekünk. Az ottaniaknak nagyon fejlett a technológiájuk, de nem igazán értek hozzá, van az a szabály, hogy csak az ezredik évüket betöltött Waineek mehetnek a Tikire. Oh igen 633 éves vagyok, és sokkal erősebb mint a legtöbb 1000-éves diák. Szóval egyáltalán nem találom fairnek, hogy nem léphetek a Tikire. A partnerem Glória 1000- éves a legjobb a korosztályában, azért osztottak be mellé, hogy ne száljak el magamtól annyira, de az az igazság, hogy vagyok olyan jó mint Glória. Már familiárist és valódi pálcát is kaptam. (Igaz csak mert Gloria betöltötte az 1000 és nem maradhattam le mögötte mert lehúzhatom őt a gyakorlásban.) De akkor is, a bottal még familiárist is kaptam. Egy Ancschelort, egy Tiki árnyék farkast. Első ránézésre picike és csöppet sem ijesztő de a teljes alakjában varfagyasztó látvány a több mint hat méter magas és 10 méter hosszú vadállat. A neve Anxiety. Az ő segítségével tudok utazni a bolygók között. Egy rátermet igazán erős familiáris akár egész naprendszereket ugrik át. Glória familiárisa egy Tiki sárkány gyík egy Casper névre halgató tűzokádó. Szintén nem tűnik nagyobbnak egy macskánál de teljes alakjában még az árnyékfarkasnál is nagyobb főleg kiterjesztett szárnyakkal.
Kár hogy familiárisokkal nem igazán lehet harcolni, de alkalmanként remek tanácsokat adnak. Anxiety komoly jellem és elég pesszimista, de legalább óvatosságra int minket. Nem árt, mivel sem én sem Gloria nem vagyunk túl megfontoltak, a tanárok csesztetnek is ezért. Casper pedig olyan mint egy beszélő lexikon, csak kár hogy akkor is fölöslegesen böfögi fel az információkat amikor a kutya se kéri erre. (Mi az a kutya? Mindegy). Most biztos azt gondolod, hogy a Tiki egy különös hely lehet, hogy ezrével futkosnak rajta az ilyen élőlények, de nincs igazad. Az Anxietyhez és Casperhez hasonló lények a Tiki élővilágából kialakult mutánsok. Különösen érzékenyek a napkitörésre ezért nem maradnának életben a Tikin még a bolygó mágikus burkán keresztül sem, de a mi közelünkben semmi bajuk. Viszont ehhez hasonló mutáció szinte csak a Tikin fordul elő, ezért is van velük a megállapodás és ezért is különösen fontos a bolygó védelme saját napjától.
Gloria, mint én, tanuló a saját korcsoportjában a legjobb, talán rajtam kívül az egész akadémián ő a legjobb. A nap mágiáját a lehető legegyszerűbb hő mágiákkal hasznosítja, de azt elképesztő sokszínűen és tehetségesen. Vagyis póriasan fogalmazva gyújtogat és robbantgat, de azt művészi szinten. Talán csak a kora miatt egy kicsit megfontoltabb nálam, de összességében nincs túl nagy különbség. Csendes lány, aki ritkán mosolyog, de ha igen akkor általában még a vér is megfagy annak az ereiben aki kiváltotta. Öszintén mosolyogni talán csak én láttam és én is csak egyszer, vagy kétszer. Azt hiszem ezt a típust nevezik szociopatának. Ő az a csendben gyilkoló típus. (Jó a robbanások nem csendesek, csak Gloria az.)
Én kicsit az izgalmasabb irányzatokat kedvelem. A mágiánkkal mindent megtehetünk, amit elképzelünk akkor miért csak egy dologra használjuk. Folyékonyan megtanultam az ősi nyelvet, bár nem volt egyszerű, de így most szó szerint csak a képzeletem áll útjában a mágiámnak. És igen, ki használom a testünk különleges teherbírását is és közelharcra is sokat gyúrtam. A pálca azért jó mert annak átalakítása bármivé nem sérti a természet törvényét. Meg persze segít koncentrálni az energiák. Szóval elméletileg ugyan varázsolhatunk nélküle is, de a pálcával sokkal egyszerűbb.
Persze vannak szabályok.
1. És legfontosabb: Soha nem törheted meg az egyensúlyt!
2. Ezért nem teremthetsz a semmiből.
3. Nem hozhatsz vissza holtakat: Legyen az egy csillag egy bolygó egy állat vagy akár a bajtársad.
4. Nem pusztíthatsz el semmit ami az egyensúly részét képezi. Legyen az, egy szörnyeteg, bolygó, vagy csillag.
5. Nem hagyhatod hogy egy testvéred megszegje ezeket a szabályokat.
6. Az egyensúly védelme a legfontosabb, nincs áldozat ami túl nagy ár.