Kán
Írónövendék
the only hting i care less about than the opinion of others is my own opinion
Utoljára online: Nov 6, 2020 16:54:01 GMT 1
Apr 12, 2016 18:00:52 GMT 1
|
Post by Kán on Apr 26, 2018 21:35:40 GMT 1
A sötét gettók és valah nyüzsgő piacok most üresen látszanak, mintha minden lakos eltűnt volna.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Feb 3, 2019 22:36:33 GMT 1
Night
Ahogy a sárkány visszahúzódik érzem, ahogy az egyik derék katona magával ránt. Hát most már legalább látok, mit akkor egy kis fej és hátfájás. Felülök és megfogom a fejem, fáj na. Látom Levyt, megközelíti a másik kísérőmet és belemar. Egy pillanatra a vér is megfagyott bennem. Nem az ő hibája, ha az én orrom alá dobnának egy gránátot nassolás közben én is beleharapnék az illetőbe, biztosan megijedhetett. Szerencsére utána rögtön elszalad, biztonságban. De vajon egy ilyen élmény után fog még bízni bennem?
Gow is visszatért időközben. Jó, ezek szerint elmúlt a közvetlen veszély. Egyelőre. Felkelek a földről és megszédülök, vagy a lények mérge vagy az opium, nem igazán számít. Tudom, hogy a kocsiban van egy elsősegély láda, de ha lehet jobban bízok a saját eszközeimben, azokat jobban ki ismerem.
-Gow nálad is van elsősegély felszerelés ugye?- Első körben csak vissza mászik a táskába, de reménykedek, hogy nemsokára befejezi a duzzogást. Mire vissza mászok a kocsiig majd a sebesült katonához, ki is köp nekem egy csomag gyógyfüvet. Vérzés csillapító és fertőtlenítő, vagyis mocskosul fáj, de legalább akkor is jó, ha varrni kell, ami valószínű és nem hinném hogy van tű a dobozban.
Előveszek egyet a késeim közül és lehajolok a katonához.
-Ha megengeded, értek az elsősegélyhez, elláthatom a sebed.- Ha megengedik nekem, felvágom a nadrág szárát, hogy hozzá férjek a sebhez. Előveszem a füveket és előkészítem a gézt.- Ez egy kicsit lehet, hogy fájni fog.- mondom halkan, és annyira barátságosan amennyire csak telik, közben magamban hozzá teszem. (Csak nagyjából annyira mintha tüzet raknék benne). – Egyelőre így megteszi, bár szebben is gyógyulhatna ha lenne nálunk tű.
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Sept 22, 2019 12:38:06 GMT 1
A robbanástól kicsit csenget a fülem, de szerencsére hamar elmúlt. Johnson káromkodására lettem figyelmes. - Rohadt dög, hogy dögölne meg. – közben a kezével alábán lévő sebet szorította. Gyorsan oda megyek hozzá és megvizsgálom. - Mutasd a sebet! – habozás nélkül megmutatja.
Night gyorsabb volt. Már hozta is az elsősegély dobozt és a saját felszerelését. - Persze, hogy megengedem. – válaszol dühösen – Talán kérvényt is benyújtsak? – kérdi szarkasztikusan. Miközben Night ellátja Johnson sebét, aki erősen grimaszol, addig körbenézek, hogy tiszta-e a terep.
- Na szóval- lépek oda hozzájuk – A kis szörnyetegek eltűntek, ahogy a másik dög is. – szúrósan Night-ra pillantok. – Így át tudunk kelni a folyón kocsival és folytatni az utunkat. Úgy hogy indulás. Felsegítem a társam és a kocsiba ültetem, majd goromba tekintettel Night-hoz szólok. - Ha az a dög még egyszer feltűnik a közelünkben kifogom bélelni ólommal. – megveregetem a vállát, és elindulok a kocsival. (OCC: Ha Night beszállt csak azután persze. )
A túlpart se volt szebb, de legalább jobban volt járható. A város határába érve elhagyatott házak és utcákon heverő hullák vártak. A hangosbemondóból jövő hang meglepett. A szöveg befejeztével már indultam volna tovább, de el volt torlaszolva az út. Mivel Johnsonnak még friss volt a sebe, így úgy döntöttem, hogy mi az egyik közeli házba bemegyünk és várunk egy kicsit. Kommandóshoz méltán előtte alaposan átkutatva a házat.
|
|
Kán
Írónövendék
|
Post by Kán on Sept 29, 2019 13:53:25 GMT 1
Az épület 4 emelet magas, és szűkös kis lépcsőházban lehet kecmeregni a tető fel. Majdnem minden ajtó zárva van, természetesen be lehet törni de sok mindent nem fog találni senki. A ház olyan volt mintha egy tornádó ment volna rajta keresztül. Minden szoba töviről hegyire felfordítva, ablakok összetörve. A padlón itt-ott megjelenő vérfoltok arról árulkodtak, hogy a lakók sem jártak sokkal jobban. Ahogy az arra járó megközelíti a legfelső emeletet sejtelmes morgásra lehet figyelmes. A legfelső emeleten az egyik ajtóra nagy piros betűkkel egy nagy hármas szám volt festve. Az ajtó tárva nyitva volt, bent pedig kettő nagyobbacska kutya méretű állat falatozott egy hatalmas vértócsa mellet. A vér tócsa túlsó oldalán egy zárt vasajtó rajta látható kaparásnyomok.
Szerencsére a vadállatok nagyon belefeledkeztek az étkezésbe így könnyen el lehet osonni az ajtó előtt egyenesen fel a tetőre, ahonnan már látható a távolban a városháza épülete.
Ha bárki úgy dönt, hogy betér a nyitott szobába ez a látvány fogadja. A falakon mindenütt dér csillog és az ajtón belépve az embert megcsapja a rothadó hús szaga. A lakmározó állatok kinézete furcsa: testüket vastag kékes-zöld páncélszerű bőr borítja. Szemük nincsen, csupán 6 darab nagy szagló nyílás a fejének oldalán. Szájuk természetellenesen nagy és furcsa fűrészerű fogakkal teletűzdelt. Fejük hátsó részéből csápszerű nyúlványok állnak az ég felé. Végtagjaik vaskosak, látszólag nem nagy sebesség elérésére, inkább hatalmas erő kifejtésére tervezett. A vértócsához közelebb érve észrevehető pár laborköpeny melyet az egykori áldozat viselhetett. Minél közelebb kerül valaki a két állathoz a levegő annál hidegebbnek érződik.
(OCC: Harc esetére: Ismeretlen vadállat: Életerő: ismeretlen de minimum 50 Ügyesség: 40 Képességek: Hideg előidézése és láthatóan vastag páncélszerű bőr )
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Oct 23, 2019 19:45:28 GMT 1
Mielőtt bementem jeleztem nekik, hogy az ajtó előtt várjanak, majd bementem és elkezdtem a földszintet átkutatni. Sok ajtó zárva volt, ahova pedig be lehetett menni ott semmi szemet kápráztató dolog nem fogadott. Csak felforgatott véres szobák. Amint meggyőződtem, hogy tiszta az alsó szint behívtam őket. Johnsont pedig egy még egyben lévő ágyra fektettem. - Na jó. Te pihenj én addig le ellenőrzőm a többi szintet. – Nightra tekintek – Azt, hogy te mit csinálsz, az nem érdekel, de jobb szeretném, ha itt maradnál a társammal. – - Egyetértek –szólal meg fájdalmasan Johnson – Ne, hogy megint rájöjjön az öngyilkos hajlam.- jegyezte meg szarkasztikusan. Szó nélkül elindultam a lépcsőhöz és elkezdtem átvizsgálni a felsőbb emeleteket. (OCC: Ha velem/utánam jön Night, akkor egy semmit mondó tekintettel konstatálom a dolgot, de meg jegyzem neki, hogy 2-3 lépéssel lemaradva kövessen.) A legfelső emeletet elérve baljóslatú hang üti meg a fülem. Óvatosan visszakövettem a hangot egy szobáig. Már a kinti látvány sem volt túlzottan bíztató, de amikor benéztem és megláttam azokat, kivert a víz. Majd gyorsan visszahőköltem. (OCC: Ha Night velem jött, akkor jeleztem neki, hogy nagyon óvatosan közelítsen.) Hirtelen nem tudtam mit csinálni, lefagytam. Amint észbe kaptam újra benéztem és jobban megfigyeltem a bent lévő helyzetet. Szerencsére azok a valamik nem vettek észre, túlzottan is bele voltak merülve a zabálásba. Ezután gyorsan elosontam az ajtó előtt, és az előbbieknél óvatosabban fésültem át az emelet többi részét. (OCC: Ha Night velem jött, akkor előtte megkérem, hogy tartsa szemmel a lényeket, és óva intem, hogy ne csináljon marhaságot.) Más aggasztó dolog szerencsére nem volt, valamint sikeresen kijutottam a tetőre. Megnyugtatott, hogy tisztán látszik a Városháza épülete, és az hogy semmi baljós dolog nem látszik felőle. Még gyorsan szemrevételezem a környéket és már indultam is vissza. (OCC: Ha Night velem jött és az ajtónál maradt a kérésemre, akkor vele együtt megyek vissza a társamhoz. Feltéve, ha jön. Ha nem, akkor a fejéhez tartom a fegyvert és rideg hangon utasítom őt, hogy jöjjön.) Amint visszaértem elmesélem a látottakat. (OCC: Ha Night velem jött, akkor csak Johnsonra nézve mondom a szobás dolgot.) - A következtetésem két eshetőséget vett fel. Most azonnal indulunk a Városházára és feltehetően biztonságos körülmények között pihenjünk, de ezzel megkockáztatva, hogy ránk sötétedik. És akkor ki tudja mi várna ránk. – sóhajtok egyet – Vagy itt maradni és várni reggelig. De van ebben is egy apró bibi. A legfelső emeleten van kettő darab rusnyaság, és azokkal nem szívesen éjszakáznék. Szóval, ami az eldöntendő kérdés lenne, maradjunk és esetleg nyírjük ki a dögöket vagy menjünk? – amint befejeztem szétnéztem nem-e jöttek le a dögök. Majd visszatérve hozzájuk, vártam a válaszuk. (OCC: Kán rád bízom azt, hogy hogyan is dönt a társam. )
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Nov 3, 2019 16:27:58 GMT 1
Night
-Nyugi itt maradok vigyázni a társadra.- Természetesen tisztában vagyok vele, hogy a vigyázni rész nem lesz kedvükre, ezért is tettem bele. De azért jelzek Gow-nak hogy kísérje el a kedvenc katonánkat. Őt ismerve nagyon messziről fogja kísérni. Ahogy a katona kimegy, én is befordulok a fürdőszobába. A csap működik, van víz. Milyen fantasztikus.
-Nem kér egy kis vizet?- Kiabálok ki. Miközben előveszem a tűt meg az üvegcsét. Túl sokat józanodtam az úton úgy érzem. Ahogy elkezd hatni az anyag máris jobban érzem magam egy kicsivel, Mei-lin érzései is rögtön tisztábbak lesznek. Aztán kinyitom a szemem és egy nagyon dühös szempárral találom szemben magam.
-Tilinkó- köszöntöm a dühös tündért. -Tényleg nem tudod egy kicsit kibírni a nélkül? Rossz érzésem van ettől a helytől.
-Nekem is de ez csak segít gondolkodni. Miért nem maradtál Tea-val?
-Tea jól el van egyedül a sötétben én viszont aggódtam amikor megéreztem Mei-lint.
Aztán hallom ahogy kinyílik az ajtó és a kedvenc katonám visszatért közénk.
Kinyitom a táskámat.
-Gyere, búj el.- Látom az arcán, hogy ez nincs igazán ínyére.
-Annak béka szaga van.
-Jobban örülnél, ha kedves katonák kicsipkéznék a szárnyaidat?
-Inkább az mint megint egy sötét szűk hely.
Erre nem tudok mit mondani, végül is érthető az ellenállása.
-Jó rendben, de maradj mögöttem, és nagyon közel. Bár nem biztos, hogy engem nem lőnének le.
Úgyhogy végül kimegyünk a vállamba kapaszkodó tündérrel, Gow-t is látom a katona mögött az ajtóban meglapulni. Gondolom amennyire lehetett észrevétlenül akarta követni. Mert amúgy nem is feltűnő egy serpenyő nagyságú varangy.
-Nem tudom menyire képes a társad szabadon mozogni a sérüléseivel. De ha azok a lények valóban olyan veszélyesek mindenképpen mennünk kéne. Gow te mit gondolsz? Felismerted milyen lény lehet?
|
|
Kán
Írónövendék
|
Post by Kán on Nov 20, 2019 21:15:33 GMT 1
Az emeletről a két lény hangja gyengéden áthalaltszott a földszintig. A kis csap tanakodása közben a nap lassan eltűnt a tömbházak tengere mögött, talán még fél óra lehet míg besötétedik. Jhonson fájdalmas tekintettel fürkészte a közeli ablakot, közben pedig társára és Nightra nézet akik várták az ő véleményét is. -Mozogni tudok, de nem vagyok benne biztos, hogy időben el tudunk jutni bárhová is. Ha jól láttam az utak nagy része le van zárva, legjobb esetben is órák míg átvergődjük magunkat a barikádokon és a kocsik tömkelegén. Ha jól láttam az épületek itt nagyon közel vannak egymáshoz, talán megpróbálhatunk tetőről tetőre közlekedni, egy fokkal gyorsabb lenne így, és a városháza is szem előtt lenne végig. A gond az, hogy így könnyen észrevehetőek vagyunk, és ha jön még egy olyan lökés mint az erdőben akár le is sodorhat a tetőről. Talán a legjobb ötlet ha biztosítanánk az egyik szobát és felváltva aludnánk reggelig. Gow mind e közben lassan vissza sétált Night-hoz és csendben elkezdett morogni majd kis idő után megszólalt. -Tudom milyen szellemekről van szó… de sokat nem fogok tudni róluk mondani. Az ilyenek mind egy Circe teremtményei … minden Circe egyedi és másképp tervezi meg az alatvalóit. Csak azért ismerem fel őket mert van egy elég erős és jellegzetes … aurájuk. El sem akarom képzelni, hogy kerültek ide mivel Circe sosem lépett át ide a ti világotokba, túlságosan is nagyok, hogy konvencionális módszerrel átjussanak. A béka elhallgat és csak bámul ki az ablakon át. Bár nem sokat lehet látni az ablakon át, mindenki számára egyértelmű, hogy a béka a vihar jeleit keresi. Pár pillanatig még bambán tekint előre majd újra megszólal. - Nem tudom, hogy milyen erős a Circe ami létrehozta őket, de ha ezek a legerősebb teremtményei akkor egy gyenge Circéről lehet szó, ha meg csupán dolgozók akkor nem agresszívak, jellegzetesen nem is gyilkolnak, csak összeszedik amit a katonák levadásznak. Kint szemerkél az eső, a vihar lassan erősödik.
|
|