Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Nov 1, 2017 19:42:23 GMT 1
A középső városrész közepén helyezkedik el. Azt utcák itt elég kényelmesek és a munkanélküliség sem olyan magas mint máshol a városban. Sok erre felé a gyerekes család és az iskola. De nem erről híres a negyed, hanem itt lakik az egyik lehíresebb/hírhedtebb szerelő zseni, Tesla. És nem csak miatta, ezen a környéken virágzik legjobban a mechanikus építészet. Ennek egyik oka hogy a környék őrsén összesen 4 ember dolgozik, így nem ők, hanem egy kalózbanda a LadyBug's Flovers tart rendet a negyedben. Ők pedig nyilván nem szólalnak fel az ellen a technika ellen ami nekik segít.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Nov 1, 2017 19:50:09 GMT 1
Gyönyörű őszi idő van. Az idő se nem hideg se nem meleg még a viszonylag korai óra ellenére sem. Az idei ősz kellemesnek és hosszúnak ígérkezik. De nincs időd élvezni. Már rég a mesterednél kéne lenned de olyan jól eset a takaró alatt lustálkodni hogy most először. Elkéstél. Nagyon sietned kell hogy minél előbb odaérj a mesteredhez. Annyira nem vall rád hogy elkésel. Biztosan aggódik már az öreg. Vagy nem. Ki tudja? Elég fura fazon.
Szerencsére csak néhány utcára laksz ezért le tudod futni ezt a kis távolságot. Siess mert éhesek lesznek a galambok és akkor nem lesz boldog a mestered. Nem beszélve hogy az új projektjében sem tudsz neki segíteni, ha nem vagy ott. És elég gonosz tud lenni, ha valami nem úgy alakul ahogy várja. Persze lehet hogy még észre sem vette hogy nem vagy ott. De ahogy befordulsz a mestered utcájában sikoltást hallasz. Figyelmen kívül hagyhatod és futhatsz tovább a mesteredhez balra vagy elindulhatsz az elenkező irányba a sikolyt követve hátha tudsz segíteni.
A galambok és persze a mestered sem fog örülni ha tovább váratod őket. De annak a szegény párának lehet szüksége van a segítségedre.
|
|
Zima
FRPG Guru
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on Nov 1, 2017 21:14:07 GMT 1
~ELALUDTAM! Elaludtam, elaludtam, elaludtam! Nekem annyi! Tesla mester nagyon mérges lesz! ~ Ezek a gondolatok cikáztak a fejében, miközben sietősen átöltözött. Bosszúsan nézett az asztalára, amin az elalvás oka pihent. Egy papír, tele számolásokkal és rajzokkal. Volt egy ötlete, de akadályba ütközött a matekjánál, amiatt csak sokára nyomta el az álom. Ráadásul az asztalán, így csöppet fájnak a tagjai. ~ Ajj… miért nem ébresztett fel valaki, mondjuk Billy? Máskor mindig olyan hangosak. De még anyáék sem… tudhatnák, hogy nekem nincs olyanom, mint szabadnap… ~ Sietősen felkapta a szerszámos övét meg egy almát reggelinek, bezárta az ajtót és már rohant is a műhelybe. Persze futás közben nem tud enni, de majd miközben a mester lecseszi, sietősen elrágcsálja. Már csak egy utca van hátra, mikor sikítás üti meg a fülét. Megtorpan és a hang irányába néz. Mit tegyen? Kételkedett abban, hogy mestere segítene, hisz nem kedveli az embereket. Az is igaz, hogy nagyon mérges lesz, ha sokat késik… De valaki segítségre szorul… ~Majd túlórázok… ~ Óvatosan elindult a sikoly irányába.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Nov 1, 2017 21:32:25 GMT 1
Nikola Tesla
Szörnyű, szőrnyű nap ez. Az újságban valami áltudós azt írta ma hatalmas vihar várható, sok villámmal, ezért koránkeltél, hogy várd a villámokat. Erre mi várt a tetőn? Verőfényes nap sütés, még az ég legtávolabbi részén sem fedezel fel egy ici-pici felhőt sem. Ami nem tesz jót a kedvednek. Na meg a galambjaid is elégedetlenül purrognak már vagy 33 perce. Nem érted hogy lehet, hogy nem kaptak még enni, az a lány nem késet egyszer sem mióta neked dolgozik. Persze az órát nem találod a halom kacat alatt amit összegyűjtöttetek a kísérleteidhez, de a galambjaid elégedetlensége arról árulkodik, hogy a kis tanítványod biza szépen késik. Ezért majd valami büntetést érdemel szerintem.
Nos addig is amíg ide nem ér dolgozhatsz a kísérleteden vagy ha nagyon aggódsz elindulhatsz megkeresni. Habár tudod milyenek ezek a fiatalok valószínűleg csak alszik. Vagy talán találkozott valami fiatal emberrel és vele van elfoglalva. Mondjuk ha így van, tényleg jó kis büntit érdemel.
A kupacban rengeteg alkatrész van fogaskerekek, fémek és teljesen használhatatlan kacatok is. A környékbeli gyerekek furi villámhárítónak becéznek és valahányszor meglátják, hogy elmész alkatrészért ők is gyűjtögetni kezdenek. Aminek az eredménye nagyon vegyes szokott leni. Hoznak nagyon hasznos dolgokat és… hát… kacatszemetet is bőven. De ezeket mindig nagyon lelkesen hordják neked, igaz amint meglátnak sikítva futnak és olyanokat kiabálnak, hogy menekülj mert el kap a villámhárító. De mindig izgatottan figyelik az ablakodból amikor valami újat bütykölsz. És már rég megtanulták hogy a galambjaidat ne piszkálják, úgyhogy nem hinném hogy baj lehet néhány plusz szempár az ablakodban. Nem igaz?
!
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Nov 1, 2017 22:36:43 GMT 1
Kellemes bizsergés járja át a testem mikor reggel felkelek az ágyamból. Az órám szerint még csak 5:33 van. 3 perccel később keltem mint kelet volna, de lehet, hogy csak megállt. Igen megállt. Lemerült volna az elem? Akkor mennyi lehet az idő? Nem hagyhatok ki egy ilyen vihart. Azt írták az év vihara lesz ma, de lehet, hogy az év tízedé. Tökéletes alkalom lesz a hordozható villámhárítóm teszteléséhez. Ez egy csodás szerkezet amely elnyeli a magas feszültségű elektromosságot és tárolja is azt. Vagyis tárolnia is kéne de eddig csak másodfokú égési sérüléseket hagyott a hátamon és a karomon (Igen ez az ami az avatárképen látható). Csak arra nem tudok rájönni, hogy hol hibádzik a szerkezet. Valószínűleg a tárolásért felelős közeg és a befogó rudak közötti átmenetben van a hiba. De lehet csak a tárolóval. Végül is ott bent is az elektromosság szabadon száguldhat egyik vas rúdról a másikra. De lehet az ionizálással van a probléma? Mindegy most javítottam rajta. Meglátjuk most mi sül ki belőle. Remélem nem egy újabb halál közeli élmény. De hát ezért jó dolog a tudomány ötletek megvalósítása, tesztelése és újrapróbálkozás addig amíg nem sikerül tökéletesíteni azt. De először a reggeli ébresztő. Hol is van? Hol is van? Emlékszem, hogy tegnap a konyhában volt még. Hát botorkáljunk ki oda. Á igen itt van. Jöhet a jó kis reggeli áramütés egy jó meleg fekete formájában. Hol van a kávébab? Hol van a csészém? Hol van a villanykapcsoló?! Ó itt…Nagyon sötét van, de most lön világosság. Mondom lön világosság…Mi a…Ja igen a generátort kéne először beindítani. Tegnap este direkt kikapcsoltam, hogy ne robbanjon fel nekem semmi , ha a villámok becsapnának a házba….Nem főztem le emiatt tegnap egy - Paff és platty – És ez volt az este lefőzött kávém…Remek…Jól kezdődik ez a nap. Öltözzünk fel, mert még mindig ádámkosztümben rohangálok. Meg kellene egy gyertya…Igen egy gyertya hol is van… Hova is tettem á megvan és már csak egy kis tűz és lön világosság. No menjünk felöltözni és keressük elő a hordozható villám hárított.
- HOL VANNAK A VILLÁMAIM?! HOL VANNAK VILLÁMAIM?! – Tiszta derült időnk van. Rendben kicsit csípős az idő és fúj a szél, de nincs vihar. – Rohadt firkászok. Kb 3 órája állok itt kint és sehol egy villám. De még csak egy rohadt cumulonibus. Még cirrocumulus-ok sincsenek sehol. Hát ez nem igaz. Én meg mint egy kis gyerek csak állok itt és malmozók. Mikor is csináltam ilyet utoljára? Azt hiszem fél éve…Igen akkor lehetett – Miközben a nagy monológom adom elő fel alá járkálok a tetőn. – Akkor is átvert az a rohadt firkász. Egyszer tényleg bemegyek és panaszt teszek náluk. – Purr-purr. – Mi az? Ki zavart meg a nagy és drámai monológomban? Te voltál az Ptolemaiosz? – Purr –purr - Vagy te Archimédesz? – Purr- purr – Ramóna te vagy az? – Purr- purr - Mi baj van drágáim? – Purr-purr – Várjunk…Késik…Ó a szentségit hát ő is elkésett! Ezért olyan alapos fejmosást fog kapni az a lány! - Purr-purr- Igen olyan is lesz. Jól van ne sírjatok aranyosaim hozom a magokat.
Miközben megetettem édes drága galambjaim azon gondolkodok, hogy Tanonc hova tűnhetett. Nem jellemző rá a késés. Még külön megkérdem a galambjaim is, hogy mit gondolnak erről. Persze ők se tudnak semmit. Kapcsoljuk vissza a generátort és kezdjünk el dolgozni a terveimen. Jól megvoltam Tanonc előtt is. Jól megleszek nélküle is. Eugenn csak is miattad teszem te vén habókos. De akkor is ez nem jellemző rá. És ha valami nem jellemző akkor az egy anomália a természeti törvényszerűségben. És ha egy ilyen van akkor azt meg kell vizsgálni. Kapcsoljuk vissza a generátort, úgy is kell neki egy kis idő míg fel melegszik. Addig elugorhatók az újságoshoz és talán egy kávé se ártana. Bár már szerintem több mint 3 órája fent vagyok azért kéne egy jó fekete.
Időközben elhaladok a felhalmozott…Legyünk őszinték szemét mellett. Csupa fém szemét. Fogas kerekek. Mechanikus alkatrészek, különböző fém ötvözetek, különböző állapotban. Hülye kölykök. Azok hozzák az összes szemetet. Zsebre vágom a tárcám és a hordozható villám hárított magamon felejtve (Megszoktam már a súlyát) A generátor édesen duruzsol (értsd hangosan bömböl) én pedig lassan kilépek a műhelyemből. Az ajtót lelakatolom. Háromszor is. Fura mindig szokott itt pár kölyök…És már itt is vannak.
- HÉJ! Kölykök! Gyertek ide! – Rühellem őket. Fura Villámhárítónak neveznek. De tény, hogy lelkesek, kíváncsiak és olcsón lehet tőlük alkatrészekhez jutni. – Héj nem láttátok a Tanoncom? Tudjátok szőke, lány, fiatal…Mi is a neve…Polly…Nem…Molly? Azt hiszem…Mindegy. Láttátok vagy sem?
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Nov 9, 2017 0:27:59 GMT 1
Molly Nara
Óvatosan elindulsz a sikoly irányába de egy ideig semmi mást nem hallasz. Már csaknem arra jutsz, hogy inkább vissza fordulj és inkább a mesteredhez siess. De akkor újabb sikoly hangzik fel. A hangból ezúttal már tisztán hallani hogy egy kislány a forrása, azt is, hogy honnan hangzott el.
Ép amikor befordulsz a sarkon újabb sikoly, ezúttal már látod az okát is. Pár nagyobb gyerek, egyértelműen mind a negyedből valók, egy idegen kislányt piszkálnak, egyáltalán nem túl szép vagy elegáns módon. Szegény kislány ép a sárból próbálja felverekedni magát, de nem engedik neki. Amikor befordultál akkor is ép belelökték. Az arca pedig véres bár nem látni rajta nagyobb sebet. Legalább is elsőre. Miközben a két fiú a sárba lökdösik vissza szegényt újra meg újra 3 másik valami fényes dolgot dobálgatnak egymásnak. A kislány a sárból kiabál nekik.
-Adjátok vissza, kérlek! Az fontos nekem.
-Fogd be! Csak a kő többet érhet belőle mint a házunk.- A többiek helyeselnek. Amikkor pedig a lány megpróbál felállni az egyik fiú, aki sakkban tartja keményen gyomron rúgja hogy lent maradjon. A kislány még egyszer felsikít és térdre esik a sárban, az arcán vér és könnyek szaladnak végig, a többiek pedig nevetnek rajta.
A kislány:
Az 5 fiú, akik körbeveszik, olyan 13-14 évesek lehetnek a kislánynál mind nagyobbak és erősebbek, de ha magabiztosan lépsz fel ellenük valószínűleg nem fognak gondot okozni. Vagy talán csak emlékeztethetnéd őket kinek a tanítványa vagy Teslát mindegyik féli, tiszteli annyira hogy hallgassanak rád. De az sem biztos hogy gondot okoz hogy szétrúgd a seggüket ha úgy érzed.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Nov 9, 2017 1:05:44 GMT 1
Nikola Tesla
Amikor a gyerekek meglátták hogy észrevetted őket és feléjük indulsz mind ijedten menekülni kezdenek. Úgy futnak mintha az életük múlna rajta és közben rázendítenek a megszokott szövegre is mely szerint a nagyobbak figyelmeztetik a többieket: „Futás, fussatok mert elkap titeket a villámhárító.” Az egyikük rosszmájúan még ezt is hozzáteszi „Fussatok mert megráz titeket és olyan dinkák lesztek mint ő.” Azonban hiába próbálnak minden erejükkel elfutni előled, nevetés közben nem egyszerű menekülni. Az egyikük nem is veszi észre hogy mögötte van egy fa darab a lába alatt és mikor elmenekülne, rá is lép és eltaknyol. Így viszont ő meghallgatja a kérdésed. Illetve ő meg valószínűleg a testvére, aki megpróbálja lábra állítani.
-Molly-nak hívják!- Közli veled dacosan a kislány miközben megpróbálja talpra rángatni enyhén tulsújos testvérkéjét.- És nem láttuk!- Teszi még hozzá, közben arcát hörcsög zacskószerűre fújva elfordul.
-Ez…ez nem igaz.- Dadogja kissé ijedten a fiú. –Idefele láttuk őt. Nagyon futott de aztán irányt váltot és elindult a másik irányba. Arra!- Mondja és közben mutatja neked hogy merrefelé van az az arra, amerre menned kéne. A szöveg végére valahogy talpra is kecmereg a térdéből vér szivárog, de a seb nem tűnik súlyosnak és különben is nem a te dolgod. Meg aztán a gyerekcsont gumiból van nem igaz?
(Ha arra mész reagálhatsz Molly részére, amint ő írt valamit.)
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Post by Zima on Nov 10, 2017 23:37:41 GMT 1
Csönd. Molly kezdett elbizonytalanodni, hogy valóban hallotta-e azt a sikolyt. Már éppen eljátszott a gondolattal, hogy megfordul, mikor újabb sikítás ütötte meg a fülét. Közel volt, ráadásul egy kislány lesz… Megszaporázta a lépteit és rövidesen már ott is volt. Néhány nagyobb fiú egy kis lányt bántott. Belelökték a sárba és elvettek tőle valami értékes? követ. Azonnal a tettek mezejére lépett. - Hé, fiúk! Hagyjátok abba! Határozottan közelebb megy. Úgy áll meg, hogy a kis lány mögötte legyen. Összevont szemöldökkel nézett végig egyesével a fiúkon. - Szégyelljétek magatokat! Csapatban kikezdeni egy lánnyal, aki egyedül van? Nem várt választ a kérdésére, csak valami bűnbánatféle nézést. Tekintete megáll azon a fiún, akinél a kő van. - Kérem szépen! – nyújtja ki felé a kezét. Nem akar balhét. Reméli, a fiú engedelmeskedik és a többiek sem csinálnak hülyeséget. Ha megkapta a követ megköszöni. - Miért támadtátok meg? Valószínűleg a kőért, nem számít nagyon más válaszra. - Megértem a helyzeteteket, de ez akkor sem megoldás! Tessék bocsánatot kérni! Szeretne reménykedni abban, hogy megteszik. Ha nem válna be a határozott, kissé anyáskodó fellépése, akkor beveti a Tesla-kártyát, azaz emlékezteti őket mestere kilétére. Van olyan neve, hogy ne akarjanak ujjat húzni a tanoncával. Erőszakhoz nem akar folyamodni, bár nem maradna alul. Van három öccse… Ha a fiúk elmennek, a lányhoz fordul. Ha még nem kelt volna fel, segít neki. - Jól vagy? Előszed egy zsebkendőt és törölgetni kezdi a maszatos arcát. Megszokás… Ha a lányt zavarja, abbahagyja. Közben végigméri. Nem tűnik helybélinek... - Molly vagyok, téged hogy hívnak? Megvárja a választ, majd a kőre néz. Kicsit vizsgálgatja, majd odanyújtja neki. - Tessék! Megkérdezhetem, hogy mi ez? Vár egy kicsit. Nem fogja faggatni, ha nem válaszol. - Hazakísérjelek?
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Nov 11, 2017 12:49:55 GMT 1
Az egyik taknyos, porbafingó nem általik kijavítani engem, a saját tanoncom nevéről. Ez tűrhetetlen.
- Ezt mondtam én is taknyos. Molly. No de mindegy is. Szóval azt mondjátok arra van. Akkor nesztek itt van egy… - Ekkor elkezdtek a pénztárcámban kutakodni. És előveszek 1 dollárt. – Tessék itt van ez és most menjetek szólni neki, hogy azonnal menjen a műhelybe és kezdje el előkészíteni a szerszámokat és takarítsa le a teszt helyet. Keresse elő a Tesla féle külső merevítős fém csontváz tervrajzait. Ma nagy nap lesz a mai. Ó és azt is mondjátok meg neki, ha nem lesz ott mikor én belépek a műhelybe ki van rúgva. Értettétek kis taknyosok? – Meg se várom a válaszuk – Remek. – A lány kezébe nyomom a pénzt és megpaskolom a fejét. - Ó és ne lógjatok meg a pénzzel. – Ekkor megeresztek egy kicsit ijesztő, mosolyt.
Ezután elindulok az újságoshoz megvenni a mai lapot, hogy megnézzem mit írnak azok a rohadt időjósok. Hátha végre eltalálják azt, hogy mikor lesz vihar. Lehet, hogy a következő találmányom egy időjárás előre jelző szerkezet lesz. És akkor vegyük meg az újságot. Robbanás a belvárosban…Ezt nem én okoztam, szóval nem számit. Mi van még itt. Várjunk ki ez a címlapon? Ez a rohadék! A mocskos szemét pofáját! Van még képe itt felvágni! Rühellem a fejét. Folyton felvág a pénzével, nem csinál semmit csak vedel és nőzik. És még csodálkoznak azon, hogy nem bírom a burzsuj formájukat. Hát ha ilyenek kerülnek a címlapra ne is várjanak mást. Meg most még egy bulit is csap. Azt a pénzt jobban is elkölthetné. Mondjuk nekem adhatná. No mi van még itt. Unalmas, unalmas, unalmas. Várjunk ez mi?
- MIT CSINÁLTAK?! – Fakkadok ki az utca közepén – Ezért meglakolnak. Ezért lógni fognak!
És még pár hasonló ízes szitok elrikkantásával töltöm az időt míg haza érek.
- TANONC IDE HOZZÁM! ÉS HOZD A VILLÁM PUSKÁK TERVARJZAIT IS! Ma felkapcsoljuk a villanyt az árnyakban!
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Nov 29, 2017 17:30:08 GMT 1
Tesla & Molly Molly Ahogy beállsz a kislány és a fiuk közzé, szegény még egyszer belehuppan a sárba, de utána valahogy sikerül felevickélnie mögötted. Végig nézel rajtuk, ahogy elsőre is láttad, egyik sem lehet idősebb 14-nél és mind környékbeliek. Miután lehordtad őket, csak egyikük reagál, úgy ahogy, számítottál rá, az a fiú akinél ép az ellopott tárgy van, a többiek inkább csak dühösen és dacosan néznek rád, de egyikük sem szól egy szót sem. Amikor kinyújtod a kezed, a fiú először ellenkezik magában kicsit, de végül elkezdi kinyújtani feléd a markát, amiben a tárgyat szorongatja.
-Na azt már nem!- szólal meg az egyik fiú. Ő lehet a vezető ebben a kis „bandában”, mielőtt még elvehetnéd a tárgyat közelebb lép és kikapja a másik gyerek kezéből.
-Mégis miért adnánk neki vissza? Néz rá! Nézd meg a ruháját! Tuti hogy még egy csomó van neki ebből otthon! Nekünk nincs ekkora szerencsénk, akkor meg miért nem lehetne a miénk?
A vezért a Tesla kártya sem hatja meg túlságosan, de a többiek elkezdenek hajlani az engedésre. Végül ráveszik a vezért hogy adja át neked a dolgot. Bár bocsánatot nem kér senki, a vezér pedig olyan tekintettel ajándékoz meg, mintha te rugdostad volna halálra a kedvenc kiskutyáját és ép ezt szeretné, legalább gondolatban, viszonozni. De legalább immár hozzád került a titokzatos tárgy. A bross egy vékony láncon függött és az egeész markodat kitöltötte, még életedben nem láthattál hasonlót, a foglalat finom ötvös munka volt, két sárkány őrizte középen a követ, aminek a színe mintha folyamatosan változott volna.
A lány már felállt mögötted mire felé fordulsz, mivel a ruhája nedves a sártól, reszket is, de még mindig nem látszik rajta valódi sérülés. Amikor elkezded törölgetni az arcát elégé meglepetten néz rád, majd finoman eltolja a kezed.
-Jól vagyok.-Szólal meg. A hangja nagyon furcsán cseng, de nem tudod megmondani miért. Egyébként szép hangja van, csak valahogy különösnek hat. Mikkor rákérdezel a nevére a kislány félre néz egy pillanatra, majd így válaszol. -A nevem… Anemary. Köszönöm hogy segítettél Molly.- Amikor kiejti a nevedet mintha furcsa melegség áradna szét benned. –Elkérhetem a medált?-Mielőtt átadod még egyszer megnézed a medált, ezúttal mintha más színe lenne a kőnek. Nem. Biztosan csak te emlékszel rosszul. Ahogy a lány a kezébe veszi egy pillanatra elkomolyodik a tekintete, de nem úgy ahogy egy gyereknek, hirtelen mintha valami sokkal mélyebb jelenne meg benne, de az egész nem tart tovább egyetlen pillanatnál, nem is biztos hogy létezett az a villanás. A kérdésedre pedig csak ennyit mond.
-Ez egy barátomé, megígértem neki hogy vigyázok rá.- Miközben ezt mondta nagyon szomorú volt az arca, majd rád néz, olyan mosollyal folytatja, mintha a szomorúság előtte szintén soha nem létezett volna.- Biztos szomorú lett volna ha elveszítem. Köszönöm még egyszer Molly.
-Nem kell hogy haza kísérj innen már boldogulok, legközelebb sokkal óvatosabb leszek, amikor ismeretlen helyre megyek. –Még szóhoz sem jutsz a döbbenettől Anemary már a saroknál van amerről te is jöttél. Felé nézve vissza fordul és még utoljára elköszön tőled.
-Oh, Nem siettél te valamerre? Vigyáz magadra Molly Nara azt hiszem később még találkozunk mi ketten.- Majd egy meleg mosoly kíséretében eltűnik előled.
Na igen, mintha késében lettél volna valahonnan. Bár a mestered már valószínűleg megásta a sírodat de azért nem ártana rá kapcsolni kicsit. És kitalálni mit hozol fel mentségedre a késésért.
Tesla: Már majdnem haza érsz, amikor a kapunál meglátod a tanoncot, ahogy a lánnyal beszél, akire az üzenetet is bíztad, majd gyorsan beszalad a házba. Gondolom hogy előkészítse, amit kértél. A galambjaid elégedetten kurrognak, a nap is szépen süt, ráadásul őszhöz képest egyre melegebb is lesz, minden azt mutatja hogy ez egy szép derűs nap lesz. De legalább felkészülhettek az éjszakai árnyvadászatra. Illetve még tanoncnak is lógsz egy alapos fejmosással amiért elhanyagolta a galambjaidat.
( OOC: A szerelőknek képet és leírást kell mellékelniük minden találmányról a reagjukban, ha elfogadható leírást mellékel a működésről, akkor eldöntöm meddig kell rajta dolgoznia és megtarthatja-e.)
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Dec 1, 2017 8:31:17 GMT 1
Miután tanonc ide hozza a terveket amiket kértem, majd pedig csúnya tekintettel nézek rá. Ne várjon rá, hogy most megdicsérem. 1 dollárom rá ment feleslegesen. Nem tudja mi a fontos. Csak rövid utasításokat adok neki mint például „Csavar!” , „Szikraköz” és hasonlók. Miuttán elmagyarázzam Tanoncomnak nem egyszer, hogy működik a Tesla Tekercs és már azt is elmagyaráztam, hogy a fegyverek amiket tervezek azok is így működnek, így nem érzem szükségét, hogy újra elmagyarázzam neki. Ha nem ért valamit kérdezzen, de akkor is csak csúnya pillantásokat fog kapni. Ez a nap nem tetszik nekem. Sem vihar, Tanonc is késik és még az árnyak is, ó és az a burzsuj is itt van. De talán estére megnyugszok a generátor hangjától és attól, hogy látom feltöltődni elektromossággal a villámpuskák „töltényeit”. Hát igen valamit ki kell lőni, de mivel úgy működik mint a Tesla Tekercs energia takarékos. Miután elkészültek a fegyverek és a töltények feltöltése, ideje beszélgetni egyet Tanonccal. - Tanonc, ma csalódtam benned. Ezért túlóráznod kell. Láttad a mai újságot? Az Árnyak valami olyat csináltak amit nem hagyhatok szó nélkül! Megölik a jövőnket! A jövőnket? Az én jövőmet! Ezt nem hagyhatom. No meg már rég leakartam tesztelni a villámpuskát rajtuk. Hozz egy jegyzet füzetet és ceruzát is Tanonc. Mint mondtam felkapcsoljuk a villanyt az árnyakban. (OOC: A működési elvét leírtam már az ET-ben)
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Post by Zima on Dec 4, 2017 0:55:02 GMT 1
A fiú, akinél a kő volt már hajlott a tárgy visszaadására. De semmi sem mehetett olyan egyszerűen. - Nem könnyű az életetek, tudom. De attól még az övé. – válaszolt a dacolónak. A szép szavak nem jöttek be, viszont a Tesla-kártyának volt eredménye. A vezetőjüket nem, de a csapat többi tagját meggyőzte, hogy jobb lesz, ha visszaadják. Ők hatottak a fiúra, így rövidesen Molly kezébe került a kő. Ez volt a lényeg, bár örülne annak, ha egy kis jó modorra is rászoktathatná a társaságra. A vezető tekintete még néhány percig ott lebegett a szeme előtt. Kelletlenül sóhajtott. A kislányhoz fordult és tisztogatni kezdte az arcát. Nem tartott sokáig, a lány nem igényelte ezt a fajta segítséget. Ő is bemutatkozott. - Szép neved van. Furcsán érezte magát. Máskor nem szokott ilyen melegség szétáradni a testében, amikor segít. Mielőtt visszaadta volna a brosst, még kicsit nézegette. Szép, kidolgozott alkotás, biztosan sokat ér. Nem hétköznapi ékszer, az biztos… Átnyújtotta neki és figyelmesen hallgatta. Egy barátjának őrzi. Milyen kedves… - Igazán nincs mit. – mosolygott ő is a lányra, mikor megköszönte a segítségét. A hazakísérést nem erőltette, hagyta elmenni Anemaryt. A lány még egyszer visszafordult és elköszönt. Molly egy pillanatra lefagyott. ~ Honnan tudta, hogy sietek? Meg… nem is mondtam a családnevem… Mégis ki Ő…? Hogy értette, hogy még találkozunk? ~ Nem értette… Merengéséből egy ismerős kislány hozta vissza, akit Tesla küldött. - Nagyon dühös volt? – kérdezte kissé aggódva, de végül nem várta meg a válaszát – Rohanok, köszi, hogy szóltál.
Még rámosolygott. Futni kezdett. Rohant, mintha az élete múlott volna rajta. Még ha az nem is-remélhetőleg-, de a munkája igen. Befordult az utolsó sarkon. Látja a mestert. Még inkább rákapcsol és már bent is van a műhelyben. Arccal a földnek. Merthogy a nagy sietségben elesett a küszöbben. Felszisszent, de nem volt ideje fájlalnia a zúzódásait. Felpattant és már sietett is a galambokhoz. Ők a legfontosabbak. Látszott, hogy mestere megetette őket. Ha kellett valamit csinálni, azt gyorsan elintézte. Hallotta a közeledő lépteket, a kiabálást. Nem volt vesztegetnivaló ideje. Gyorsan előkerítette a szükséges terveket és kirakta őket az asztalra. - Jó reggelt Mester! *liheg* Elnézést a késésért! Továbbra is liheg. Ez a reggel aztán kemény edzésben részesítette. Jól fog este aludni. Meg azt is megtanulta, hogy többet ne éjszakázzon. Csúnya nézés, egy szavas utasítások. Megérdemelte, nem várt dicséretet. Rosszabbra számított, örült, hogy ennyivel megúszta. Bár valószínűleg csak egyelőre. Lényegében végig néma csendben dolgoztak. Mollynak nem kellett kérdeznie, tudta, hogy működnek a fegyverek, tudta, hogy kell őket összerakni. Már csak azt nem tudta, mestere most mit is akar csinálni. Ki akarna menni harcolni az árnyakkal, vagy mi? Dolguk végeztével Tesla beszélni kezdett. Bűnbánóan lehajtotta a fejét, mikor a csalódásról tett említést. - Sajnálom… - motyogta. A túlórát tudomásul vette, amúgy is számított rá. A továbbiakban a tervéről beszélt. Bár elég homályosan. A késésére nem kért magyarázatot. Így nem is mesélt a különös lányról. - Nem láttam az újságot. Mi történt? A kérdések közben előkerítette a kért füzetet és ceruzát. Készenlétbe helyezkedett a jegyzeteléshez. - Figyelek, Mester! Mi a terv? Izgatottan és kissé félve várta a tervének kifejtését.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Dec 31, 2017 18:30:56 GMT 1
Miközben töltődnek a töltények és még pár apróbb simítást végzek a villámpuskán, kalibrálást és hasonlókat. Tanonc felé intézek pár szót.
- Megöltek két kis gyereket. Nem messze innen. Nem ismertem a gyerekeket mielőtt megkérdezed. És még továbbra se szeretem őket. De azt amit ők képviselnek a jövőnket azt szeretem. No meg ezek eddig sose jöttek el ilyen messze. Mi lesz akkor ha tovább merészkednek? Ha több embert kezdenek el levadászni? Ha egyszer mondjuk ide tévednek? Szerinted a helyi kalóz libák megállítják őket? Vagy biztonságos lesz este ki menni? És én szeretek este az esőben sétálni. Meg gondolom te neked is van családod akiket biztonságban akarsz tudni. A puskákat pedig teszteljük rajtuk. Egy kis elektró terápia. Megnézzük milyen hatással van az rájuk. És mindezt te fogod le jegyzetelni abba a kis noteszba. Tessék itt az újság elolvashatod. Ó és a képregényes részt kivettem belőle. Nem jár ma neked szórakozás. Ha van bármi kérdésed tedd fel. Ha nincs több akkor én most megengedek magamnak egy mániákus nevetést a saját zsenialitásomnak.
|
|
Zima
FRPG Guru
|
Post by Zima on Feb 5, 2018 23:48:59 GMT 1
Figyelmesen hallgatta a történteket. Borzalmas, szerencsétlen gyerekek. Tesla Mester bővebben kifejtette, mit fognak csinálni és miért. Keze kissé remegni kezdett a félelemtől. Biztos, hogy van esélyük az árnyakkal szemben? Kell lennie! Mindenesetre… nem ülhetnek tétlenül. Ökölbe szorította a kezét, hogy megszűnjön a remegése. Még mindig félt, de lassan, ahogy újra átgondolta a férfi szavait ez az érzés inkább izgatottságba váltott. Tesla Mesternek elég jó a beszélőkéje, bár azért van, ami még mindig nem tiszta… - Igaza van, Mester, meg kell védenünk az embereket! Azonban, még mielőtt nevetne… pontosan hogyan is tervezi kivitelezni a tervét? Egyet elcsalunk a többitől és bekerítjük? Egyáltalán… hányan dolgoznak együtt? Ön hallott erről bármit is? Kétlem, hogy találnánk egy magányos árnyat, bár az lenne a legjobb…
Amíg a választ várta belelapozott az újságba. A főcím nem érdekelte. Talán, ha előbb látja meg a lapot, mint hogy megkapta volna a feladatát elmerengett volna azon, milyen lehet részt venni egy ilyen puccos eseményen. Persze végül rádöbbent volna, hogy nem az ő világa, de talán álmodozhatna. Majd máskor. Bár talán nem egy ilyen kétes alak eseményén … A kráter ténye ledöbbentette. ~ Hogy? Hogyan történhetett? ~ Végül elérkezett az árnyakkal kapcsolatos bekezdéshez. Széttépték a gyerekeket… Itt nyelt egy nagyot. Egy kép jelent meg előtte, ahogy a saját kis testvéreit… gyorsan megrázta a fejét. Nem! - Tesla Mester! Ne vesztegessük az időt! – pattant fel hirtelen, még mielőtt a férfi válaszolhatott volna neki – Ha csak egy kis dolgot is tudunk meg… hogy mik is ezek, miért csinálják… Hangja elcsuklott a végén. Hiába, félt. Mégis csak most fogják tesztelni a gépeket. De ők legalább tesznek valamit, nem úgy, mint a sárkány mesterek. Erre a gondolatra újra fellobbant benne az elszántság tüze. Mesterére szegezte tekintetét, várta a terv pontosítását, illetve hogy elveheti-e a fegyvert. Nála volt a notesz, a ceruza, meg kedvenc csavarkulcsa, amolyan kabalának. No meg az alma. Ebben a pillanatban meg is kondult a gyomra, jelezve, hogy annak az almának bizony a gyomrában lenne a helye. - Elnézést, még nem ettem… Jegyezte meg halkan, majd lassan beleharapott a gyümölcsbe. Arca egészen olyan volt, mintha éppen valami csínyen kapnák rajta. De most mit csináljon? Még tud tenni ellene.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Feb 7, 2018 2:04:12 GMT 1
Tesla & Molly Az életbe vágó megbeszélést egy hangos dörömbölés és egy azt követő bizonytalan hang rekeszti be.
-Elnézést! Tesla mester itthon van?- Kérdezi a bátortalan női hang. Elég érdekes, hogy a hangot alig lehetett hallani elemben a kopogás, szinte szó szerint, rátok törte az ajtót. Az ajtó előtt 3 lány és két innen onnan összeszedet alkatrészekből összedobált motor vár titeket. Molly rögtön felismeri a motorokat, hiszen még a régi tanárával együtt dobták össze ezeket. Azt sem nehezebb kitalálni hogy kik a rejtélyes látogatóitok, mert mindannyiukon díszeleg egy apró szikrázó katica bogár. Igen, Ladybug’s pirets. Így már azt sem nehéz kitalálni miért érkeztek, valószínűleg fegyvereket, vagy felhasználható szerkezeteket jöttek kizsarolni tőletek.
-Tesla mester remélem nem zavartunk meg semmi fontosban.-Kezdi a vezér és miközben Teslához beszél, elég nyilvánvalóan figyelmen kívül hagyja szegény Molly-t.
-Gondoltam itt az ideje beugrani kicsit a mesterhez, ha már olyan nagy szerencse ért minket, hogy a negyedünkben tudhatjuk a 3 legnagyobb szerelő egyikét. Hátha megtudsz velünk osztani pár praktikusabb eszközt.- Kedves kérésnek hangzott, de azért mindketten tudjátok hogy nem az, a katica bogárkák bizony rendesen megkeseríthetik az emberek életét, másrészt, tényleg a negyed védelme érdekében kérik az eszközeiket. Miután úgy tűnik befejezte a mondatott, várja, hogy elmondjátok tudtok-e szolgálni neki valamivel, közben pedig előveszi a pipáját és meggyújtja azt.
-Nos Tesla mester…- Kezd bele, de a mögötte álló zavart szemüveges lány megragadja hátulról a karját.
-Khm… talán meg kéne említened.- súgja oda félénken és amikor észre veszi, hogy ti is hallottátok amit mondott a füle színe elkezd a haja vörös színéhez igazodni. Érdekes, hogy eközben szeplős arca pontosan ugyanolyan sápadt marad. A nő erre felsóhajt.
-Igazad van.- Mondja ki végül.- Lenne még valami. Az egyik repülőnket tönkre vágták. Valószínűleg direkt tette valaki, de ez most nem számít. Szerettük volna megkérni Tesla mestert, hogy ha lehetséges nézzen rá a gépre és a többire is, hátha a többit is megbütykölte valaki.- Ha ezek után rákérdeztek nincs-e egy emberük aki az ilyen apróságokat ellenőrzi, arra csak ennyit felel.- Kéne lennie.- És közben valami sötéten fenyegető suhan át a szemüvege mögött.
|
|