Jiangshik éjszakája by: SweetHeart & Hellsing
Közzétéve: Oct 17, 2017 16:28:51 GMT 1
Post by Raven on Oct 17, 2017 16:28:51 GMT 1
Az újság a fésülködő szekrényem mellet fekszik. Amiatt a papír miatt van ez az egész készülődés. Na jó nem kizárólag de nagyrészt amiatt. Az újságban egy érdekes cikk volt arról hogy hogyan ünneplik itt Kínában a halottak napját. Hogy napokig tartó fesztivált rendeznek és emberek színes ruhákban járják a városokat. Sőt itt Hong Kong-ban még az sem ritka hogy a tűzijátékokat is fellövik. Persze az ünnepség csúcspontja lévén ugye ez a halottak napja. Hogy a helyiek kimennek vacsorázni a temetőbe ahol ezernyi gyertya világít. Ez a rész nagyon szépnek és romantikusnak tűnt. Mindenképp elmentem volna de gondoltam miért ne lehetne a hasznosat összekötni a kellemessel. Nos nem volt túl egyszerű de azért sikerült meggyőznöm Gabrielt hogy jöjjön velem bár egy „munka”- az ég tudja mit ért ezalatt- miatt már korábban elindult így a temetőben kel találkoznunk.
A különleges alkalomra egy különleges új ruhát is beszereztem magamnak. Azt nem tudom a pálcát hogyan fogom elrejteni alatt de majd azt is megoldom. A csodásan hímzett több rétegű kínai selyem ruha már az ágyon feküdt nem tudtam betelni a káprázatos mintával és a hímzés hihetetten részletességével. Alig várom hogy felvehessem. A sminkben Miss. Qin-től kértem segítséget. Így az már majdnem teljesen készen van. Már csak azt kel kitalálnom mit csináljak a hajammal. Esetleg feltűzhetném úgy ahogy a kínai nők szokták az övéket az biztosan menne a ruhához. Vagy akár be is fonhatnám. Sóhaj.
A végén egy köztes megoldást választottam a hajam nagyrészt feltűztem de fonást is hagytam benne. Az eredmény… sokkal aranyosabb lett mint reméltem. Úgyhogy neki is állok felvenni a ruhát. Hát… Mondhatjuk hogy ezt elég bonyolult felvenni de szerintem nem festi le elég pontosan a valóságot. Már harmadszor próbálom felvenni mikor végre rájövök hogyan van az alsó köntös. Az így nem lesz jó holnap estére sem veszem fel a ruhát. Már kétségbe esve zokognék amikor halk kopogást halok az ajtón. Az ajtó irányából érkező érzelmeket azonnal felismerem még mielőtt beszól az ajtó.
-Drágám elindulok haza hagytam ennivalót a tűzhelyen és süteményt a jégszekrényben. Érezze jól magát ma este.- Még be sem fejezte a mondatot már ki is vágtam a hálószoba ajtaját.
-Kérem Miss. Qin segítsen felvenni ezt a ruhát.- Az asszony nagyon furcsa szemmel mér végig majd elneveti magát. Nem értem mi a problémája itt álok majdnem fehérneműben egy középkorú nő előtt a segítségét kérem és erre kinevet.
-Drágám feltétlenül szüksége van a füzőre és arra a…-keresi a szavakat.- alsóra?
Most hogy mondja tényleg elég érdekesen néz ki a köntös a fűzön és az alsó is elégé kitolja az anyagot. Megrázom a fejem.
-Akkor vedd le drágám utána segítek felvenni rendesen.
A fűző levételében sikerült némi gyakorlatra szert tennem mióta itt lakom mivel minden nap egyedül kellet megtennem. Innentől kezdve hála Miss. Qin segítségének 15 perc alatt rajtam is volt a kínai ruha. Meglepetésemre a fűző nélkül sem látszott semmi aminek nem szabadot volna, és ennek nagyon örültem.
Megfordultam kétszer háromszor a tükör előtt és Miss. Qin is nagyon elégedetten szemlélte a művét úgyhogy elkészültnek nyilvánítottam magam. Egy szütyőbe összeraktam a papírjaim meg némi pénz és el indultam a megbeszélt temetőbe. Mivel nem kívántam a zsúfoltságot egy kisebb dombon álló temetőt néztem ki az éjszakai sétához.
A temető ugyan ki van világítva de nem látok a közelben egy lelket sem . Már szinte teljesen besötétedett vagyis később érkeztem mint terveztem. Útközben egy cukrászdába is befutottam még ép zárás előtt ahol tát vettem és valami furcsa puha kínai süteményt. Mivel Gabriel-t sehol sem látom jobb híján be álok a temető kapujába és ott várok rá amíg megérkezik. Közben vagy millió forgatókönyvet lejátszok arról mi fog ma este történni és mit fogok mondani hiába tudom hogy úgysem fog eszembe jutni ezek közül egy sem…
[/font]