girion
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Dec 28, 2020 12:36:02 GMT 1
Jul 22, 2016 14:01:21 GMT 1
|
Post by girion on Aug 18, 2016 17:53:57 GMT 1
Megjegyzés a gyíkemberek hadseregéhez: Mennyire gyakori a modern lőfegyver nem gyíkemberek kezében? Mert a golyóálló mellény az lőfegyverek ellen való, íjászok vagy szúró-vágó fegyverek ellen nem nyújtanak különösebben effektív védelmet. Mechek: A lépegetők ugyan jól néznek ki, de a valóságban nem igazán van olyan helyzet ahol a lábaknak bármi előnye lenne a kerekekkel vagy lánctalppal szemben. "Ár-érték" arány tekintetében pedig kifejezetten a sereghajtók közt van.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
Utoljára online: Nov 1, 2024 2:12:43 GMT 1
Nov 1, 2024 2:12:43 GMT 1
|
Post by Deleted on Aug 19, 2016 6:05:46 GMT 1
A mechek minden filmben, játékban látványelemek. Egész szerepjáték-rendszerek épülnek rá. Az univerzum más tekintetben sem reális. Szórakoztató fantasy. De jogos az észrevétel. Csak jelzem, hogy engem, mint "másik érdeklődőt", nem zavar. De pl lehetnének "kistestű" robotok, amik önállóan kószálnak földön, vízen, levegőben. Ez hangulatos, de reális is. Bizonyos szempontból csatlakozom Girion kérdéséhez: egyéb fajok zsákmányolhatnak technikát? Szerintem a törpökről, emberekről és a ratlingekről is elképzelhető, hogy megtanulnak lőfegyvert és bizonyos gépeket használni.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Aug 19, 2016 13:47:41 GMT 1
Hát ha abból indulunk ki, hogy a gyíkemberek fizetnek a kalandoroknak a talált technológiáért, akkor igen, zsákmányolhatnak, mert gondolom egyik felfedezőn sincs póráz, nem köteles leadni a talált tárgyakat. Igazából egy fekete piacot is lehetne erre építeni. De persze ez csak az én véleményem, Whitewolf tud érdemi válasszal szolgálni
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Aug 19, 2016 15:12:19 GMT 1
Na ott a pont! Ez valahogy kiment a fejemből. :S tehát, ha kereskedhetnek vele (ami, gondolom, a természetközeli és/vagy nem túl okos fajoknak egyszerűbb), akkor meg is tarthatják, ha akarják (és ha nem tűnik fel senkinek, akinek esetleg jobban kell).
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Aug 19, 2016 15:20:55 GMT 1
de még az sem elvetendő, hogy néhány gyík-őrjáraton rajtaüthetnek, és megszerezhetik a felszerelést. kivéve, ha mechek is jelen vannak... a mecheket senki nem bántaná... a mechek cukik ^^
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Aug 19, 2016 15:33:04 GMT 1
Akkor ezért kerülnek bele filmekbe, játékokba, képregényekbe... Nem is rossz ötlet egy gyíkvadász kalandozócsapat. Újra eladhatnák a zsákmányolt cuccokat.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Aug 19, 2016 15:41:45 GMT 1
A mechek ténylegesen ratyik. De az előző civilizáció valamiért praktikusnak tartotta őket. A gyíkok pedig csak lemásoltak mindent. A golyóálló mellényt könnyű páncélként és egyfajta egyenruhaként gondoltam behozni. A lőfegyverekről annyit, hogy egy 20+ fős banda főnökének lesz. A hírhedtebb kalandozóknál is akad. Továbbá a települések elöljáróinál vagy rendfenntartójánál előfordulhat (esetleg mindkettőnél.)
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Aug 20, 2016 22:36:47 GMT 1
Gondolkozom, hogy a közeljövőben nyomok egy részletesebb leírást néhány fajról. (De lehet, hogy csak kiragadom majd egy-egy aspektusukat mindt a gyík sereg leírása és kibontom azt). De szeretném megkérdezni, hogy ti mire vagytok kíváncsiak?
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Aug 22, 2016 19:18:13 GMT 1
A részletes fajleírásoknak örülnék. Amire leginkább kíváncsi vagyok az az, hogy a különböző fajoknak vannak-e "alfajai". Az elfekről írtad, hogy sok változatuk létezik. Párat majd említhetnél. És az is érdekes lehet, hogy a fajok hogyan viszonyulnak egymáshoz. Hiszen van közös ellenség, de azért mégis...
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Aug 22, 2016 22:32:50 GMT 1
Elf alfajok:
Nemes elf:
A leggyakoribb típus ezért a fentebb leírt elf jellemzők mind vonatkoznak rá. Feltehetőleg az összes többi ebből a fajból származtatik. Rengeteg másik típust is magába foglal, mivel azok pusztán pár nem túl nagy eltérést tanúsítanak csak (kedvelt élőhely, hajszín stb.) Így az olyanokat, mint az: Erdei vagy Homoki csak felületesen említem. A már kihalt alfajokról (sellők) szintén csak pár mondatban fogok szólni.
Sötét elf
Éjszakai lények. Szemük rosszul bírja a napsütést, de pont ezért gyakran készítenek maguknak sötétített üvegből szemüveget. Érdekes módon az ősi faj hátrahagyott relikviái között is találni hasonlókat, amelyek már modernebb anyagokból készültek. Ezek a sötét elfek között rengeteg pénzt érnek. Jellemzőik között van a fakó hófehér vagy pedig nagyon sötét bőr és a kitágult gyakran az egész szemet beterítő pupillák, amelyek az éjszakai életmódot segítik elő. Valamivel vaskosabb alkatúak, mint Nemes rokonaik. Nem szeretik az erős fényt egy nagyobb zseblámpa akár meg is vakíthatja őket. Az érzékszerveik kitűnőek. Leggyakrabban barlangokban bújnak, meg mivel kedvelik a hűvös helyeket.
Homoki elf:
Fakó bőrű, hajú és öltözködésű lények. Már a régi időkben is nomádként rótták a pusztákat. Ez ma sincs másképp.
Vér elf
A vér elfek testi jellemzői a szokásosnál vörösebb bőr a az élénktől a sötét pirosig terjedő hajszín és az elmebaj. Első ránézésre teljesen normálisnak tűnnek addig a pontig, amíg nem kortyolnak bele kedvenc italukba és a függőségük tárgyába, a vérbe. Ilyenkor az úgynevezett berszerker őrjöngésbe fordulnak át és akárcsak egy agresszív ragadozó megtámadják a legtöbb élőlényt. Ez alól kivételt képeznek azok a személyek, akikkel pozitív kapcsolatot ápolnak. (Családtagok, barátok, szeretők egyéb nem utált vérelfek). Ilyenkor teljesen állatiasan viselkednek, de pont ezért van testbeszédük és kiszámíthatók is.
Erdei elf
Nevét a kedvelt élőhelyéről kapta. Kizárólag szőke példányokból áll. Kedvelik és óvják azt, ami megmaradt a természetből.
Angyal
Ezek a gyönyörű szárnyas teremtmények már a mágikus apokalipszis előtt is ritkák voltak a Sorrán de most alig pár száz maradhatott belőlük. Testüket a standard elfétől a hátukból kiálló egyenként három méteres szárnyaik különböztetik meg. Ezek miatt általában rendkívül nagy feltűnést is keltenek, ha egy településre tévednek. Rendkívül gyönyörűnek és egzotikusnak számítanak, ezért gyakran kapcsolják őket a jó szerencséhez.
Sellő vagy Tengeri elf
Mára már teljesen eltűnt. Halfarokkal rendelkezett és a tengerek mélyén honolt.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Nyugodtan írhattok ti is majd ha nekem beugrik még akkor kirakom ide.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
|
Post by Whitewolf on Aug 23, 2016 14:23:52 GMT 1
A bárdok
Egy teljesen másik fajtája a mágiának. Talán az egyik legerősebb is, de sok hátránnyal rendelkezik. A bárd az a személy, aki valamiféle mágikus hangszert forgat a kezében. Itt pedig sokkal jobban számít az eszköz, mint a használója. Ugyanis ezeknek a tárgyaknak lelkük és személyiségük van, továbbá beszélnek a tulajdonosukhoz. Elmondják a gondolataikat és buzdítják cselekvésekre azt. Továbbá azt is elárulják, hogy miképpen lehet őket feltölteni. Mert a sok használat után erejüket vesztik. Ez persze jellemüktől függően változik. Van olyan hangszer, amelyiknek elég, ha tulajdonosa jót cselekszik valakivel. De vannak olyanok is ahol meg kell gyilkolni valakit. Nemritkán egy konkrét személyt vagy embertípust.
A hangszer a játéktól és jellemétől függően képes varázslatok végrehajtására. Ez sok féle lehet: Altató zene vagy fülsüketítő zaj; A tömeg megbékítése vagy pusztító hangrobbanás; Gyógyító erő vagy hatalmas tornádó és még sok más amit csak ki bírunk találni.
Ja és persze őket is vadásszák a gyíkemberek.
Ami azt illeti, most egy kicsit egoista leszek és megjegyzem, hogy tök büszke vagyok, hogy ezt a bárdos dolgot így kitaláltam. Mások egy egész frpg-t húznak fel csak erre én pedig csak úgy belepöttyintem egy világba.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Aug 23, 2016 18:11:35 GMT 1
Szerintem a legtöbb szerepjátékban nincs is normálisan kidolgozva. Ez tetszik, nagyon jó ötletnek tartom. A káosz-mágia is lehet egy bárd-hangszer alapja?
Tetszenek az elf-alfajok is. Egyre összetettebb a világ.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Aug 23, 2016 18:23:13 GMT 1
lehet, ugyanúgy, mint bármelyik más mágiatípus. (szvsz)
és detto, nem sok játékban van értelme a bárdoknak - holott majdnem minden fantasy alapeleme - itt viszont elég fontos részét alkotja a világnak, meg magának a mágiarendszernek. Amúgy... Peter V. Brett - A Rovásember (Démon-ciklus 1.) c. könyvében (meg a folytatásában is) hasonló erő birtokában van az egyik főszereplő - nem mellesleg egy nagyon jó dark fantasy regény, ajánlom mindenkinek! - ezt gondoltam megosztom, mert... mert miért ne.
|
|
girion
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Dec 28, 2020 12:36:02 GMT 1
Jul 22, 2016 14:01:21 GMT 1
|
Post by girion on Aug 23, 2016 19:01:43 GMT 1
Csak hogy ellen pontozzam a túl sok pozitív véleményt és megóvjalak attól hogy túlságosan elbízd magad:Szerintem ez egy tucatnál is tucatabb fantasy eddig. Nagyon hiányoznak belőle az eredeti ötletek.További jó munkát.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Aug 23, 2016 19:07:55 GMT 1
Ha annyi fantasyt olvastam volna, mint te, biztos így látnám én is. Szerény véleményem szerin a posztapok+klaszikus fantasy+techno+mech kombó azért elég érdekes. Játéktérnek mindenképp. És még kidolgozás alatt van és Whitewolf jelezte is, hogy várja az ötleteket.
Nekem tetszik. Jól alakul.
|
|