(Töp)'Szli - a grot - INAKTÍV
Közzétéve: Oct 23, 2016 21:18:22 GMT 1
Post by Deleted on Oct 23, 2016 21:18:22 GMT 1
Egy halott gépekkel teli temetőben eresztettem gyökeret, és egy nagy fogaskerék ékelődött a fejembe. Mondhatni az alkatrészek a véremben vannak! Egyből, amint kimásztam a földből a közeli szentélyben kerestem magamnak menedéket. Kis rugdosás árán elverekedtem magam egy csendes, biztonságos kis zugba. Az istenek folyton eltorlaszolták a bejáratot a fényes pálcáikkal, de mindig volt egy másik kiút! Rendesen megismerkedtem az odummal, és be is rendeztem!
Az isteneim meglehetősen próbára tettek, amikor tűzzel próbáltak elűzni, de én a végsőkig álltam a sarat! Az odu sajnos megsínylette… Fényes botokat loptam és megtettem mindent, hogy a régi fényét helyre állítsam. Egy kis idő múlva magam kezdtem el átépíteni a befejezetlennek érzet részeit. Egyes darabokat nagyon nehéz volt beszerezni, úgyhogy készleteket halmoztam fel. Rendesen kiismertem magam a környéken és egy fegyvert is csentem, ami villámokat szórt. Azzal vadásztam Squigekre. Az életem sínen volt!
Egy nap, amikor békésen szundítottam az odu a szentélyben megmozdult alattam. Amilyen gyorsan elkezdődött, úgy vége is szakadt. Aztán újra! Azt gondoltam valaki bántja őt, az odut! Nem lehet… Hirtelen minden remegni kezdett. A dolgok mozgásba lendültek, és minden életre kelt. Hozzáértem valamihez, amitől összecsináltam magam. Az izmaim összerándultak fény villant és a fogaskeréken át egy apró kék pálca csapott az odu falába. Egy pillanatra elájultam. Mikor erőt vettem volna magamon egy panel elmozdult alattam, és kizuhantam. Valami éppen felém ugrott…
Miután kivontatták a vasmadarat ’Szlí elindította a motort, hogy Grimdog már, amikor kijön a hangárból, láthassa a füstjét és - ha ugyan hallott még - hallhassa a dobhártya repesztő motorok hangját. Az indítás előtt természetesen jól telehugyozta a prométeumot, hogy égés közben a gőz nagyobbat taszajtson a hengereken. Igazi profinak érezte magát! Egy kicsit gondolta meg is bőgeti a motort, hogy fokozza az örömöt, de kicsit elszámolta magát és pár métert odébb is gurult a masina.
- Uhh! Remélem nem látta! – gondolta ’Szlí, miközben a felére zsugorodott, az egyébként remekül karbantartott motortérben, félelmében.
Szegény grechin testvére, ebből csak annyit látott a kifutón, hogy az odu felé ugrik, mielőtt végleg kilehelte a lelkét, a kerekek alatt…
by Miazma