Kristóf
FRPG Guru
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Feb 7, 2018 8:50:42 GMT 1
Kérdések. Buta kérdések. Meg kell tanítanom gondolkodni ezt a kis lányt. De legalább érdekli a dolog. No gyerünk köszörüld meg a torkod és csöpögtess egy keveset a zsenialitásodból ebbe a kis edénybe amit a Tanonc fejnek nevez.
- Igazán egyszerű a válasz a kérdéseidre Tanonc. Nincs tervem. Felesleges tervezgetni amíg ilyen sok az ismeretlen. Egy egyenletben is először az ismeretleneket kell feloldani és utána jöhet csak az egyenlet. Ez olyan mint a mérnök szakma. Emlékszel rá gondolom, hogy mennyi álmatlan éjszakám volt egy-két találmányom miatt mert nem úgy működött ahogy akartam vagy kelet volna. Fel kell deríteni az ismeretlent. Meg kell ismerni. És utána vissza a tervező asztalhoz. Esetünkben jelenleg az ismeretlenek az Árnyak. Egy biztos pont van az egészben ez pedig a legutóbbi támadás. Onnan kell kiindulnunk és szépen felgöngyölni az egészet. Szóval a terv majd jön ott magától. Improvizáció és ihlett. Akkor ha MEGENGEDED…
Épp rákészülnék a mániákus röhögésemre. Kezemet a csípőmre helyezem, mély levegő, előre nyomott mellkas, kopogás az ajtón…Várjunk ez nem ide illik. Köszönés és…BEAKARNAK JÖNNI! Ki az már megint?
- Ki az már megint? Épp mániákus nevetésre készültem? Ajánlom, hogy fontos legyen!
Három nő és két….két…MOTOR! Gyertek ide szerelmeim! Jól van nem zavarom el egyből a bogárkáim. De azért maradjunk nyugodtak. Hol is van a székem? Á igen. Leül és olvas. Ahhoz pedig kellene egy újság is. Tanonc már úgy sem olvassa, szóval ki kapom a kezéből.
- Tesla mester remélem nem zavartunk meg semmi fontosban – Kezdi a vezetőnek látszó nőszemély. - De igen. Épp egy mániákus röhögésbe akartam belekezdeni MÁSODJÁRA! de ezúttal se jött össze. És ez részemről nagyon fontos dolog. De azért mondja csak aranyom. - Gondoltam itt az ideje beugrani kicsit a mesterhez, ha már olyan nagy szerencse ért minket, hogy a negyedünkben tudhatjuk a 3 legnagyobb szerelő egyikét – Mintha gép zsírral kenegetnék az egom. De azért ez pontatlan. - Pontatlan az állítása. Én vagyok a legnagyobb szerelő. Az a másik kettő a nyomomba sem ér. Folytassa. – Nem zavar, ha felidegesítem őket. Szükségük van rám. Pont mint nekem rájuk, de azért ők egy kicsit jobban szomjazzák az én személyem. Talán egyszer tesztelem rajtuk egy két szociológiai kísérletem. - Hátha megtudsz velünk osztani pár praktikusabb eszközt. – Szóval megint csak a fegyver csomag érdekelne titeket ti mocskos kalózok. Még hogy véditek a környéket, azokkal a puskákkal amiket adok nektek tartjátok a kezetekben és terrorizáljátok a többi negyedet. Az én találmányaim az emberiség javát szolgálnák, nem pedig a terrort. De mit van tenni. A pénz nagyobb isten lett mint Isten maga. - Csak nagyszerűségem van amit megtudok most osztani magukkal. Az ajtót már ismerik. Jöjjenek vissza egy hét múlva és kapnak pár Tesla Tekercses puskát. – Bele lapozok az újságba. Egy kis halk nevetés. – Hülye macska. – Kicsit felnézek az újságból. – Ne pipázzon. Ezek itt veszélyes és robbanékony dolgok. Elég az, ha csak én akarom megölni magam itt. – Majd újfent az újság. - Nos Tesla mester… - Mi van? Nem nyílik az ajtó? - Khm… talán meg kéne említened - Könyörgöm nyögje már ki mi van. Nem érek rá egész nap. Terveim és tesztelésre váró találmányaim vannak. - Igazad van. - Mondja ki végül. Szerencséje, hogy végre kibökik- Lenne még valami. Az egyik repülőnket tönkre vágták. Valószínűleg direkt tette valaki, de ez most nem számít. Szerettük volna megkérni Tesla mestert, hogy ha lehetséges nézzen rá a gépre és a többire is, hátha a többit is megbütykölte valaki. - Nincs rá emberük? Mondtam elfoglalt ember vagyok. - Kéne lennie. - Hmm…És milyen bérezésben gondolkodtak? Mint gondolom az önök is tudják, hogy az idő pénz. És az én időm értékes. És ne is próbálkozzon semmivel vagy egy gomb nyomás és az egész raktár már nincs is. És magával ragadja a fél negyedet. – Lapozok eközben egyet az újságban. – Nézzék már. Az Árnyak újabb áldozata. Egész közel. Szegény gyerekek. A mocskos férgek megölik a jövőnket. Bár csak lenne valaki aki megállítja őket. Vagy csak egy kicsivel is többet tudnánk róluk. – Remélem nem olyan mogyoró agyúak mint tűnnek és veszik a lapot. Majd ha válaszolt a nőszemély Tanonc felé szegezem a hangom, de szemem még mindig az újságot járja. – Nos Tanonc te mit gondolsz. Megéri a drága időmet a hölgyekre pazarolni vagy inkább a kísérleteimbe és kutatásiamba vessem ma magam?
|
|
Zima
FRPG Guru
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on Mar 9, 2018 23:37:07 GMT 1
Tesla mester kioktatta, amin voltaképpen nem lepődött meg. Csak… nem akarta elhinni, hogy ennyire a rögtönzésre fognak támaszkodni… De… voltaképpen valóban nem tudnak ennél többet tenni… Biccentett, jelezve, hogy tudomásul vette az elhangzottakat. Mestere már éppen hallatta volna „csodás kacaját”, mikor megzavarták őket. Persze a férfit ez eléggé frusztrálta, hisz nem élhetett a kiérdemelt mániákus nevetésének privilégiumával. Ennek hangot is adott, majd látványosan leült, mert ő elfoglalt ember. Az ajtó előtt három nő állt a Ladybug’s pirate-től. Molly már dolgozott nekik, látta is a motorokat a ház előtt. Szép példányok. A nők őt figyelmen kívül hagyva Teslához beszéltek. Nem is bánta, a munkaügyekben természetesen a férfi dönt. Vajon mihez akarják a mester segítségét, esetleg fegyvereit? Csak a rendfenntartáshoz? Végig figyelte a beszélgetést. Valamilyen szinten csodálta a férfit… Még ha egoista is, voltaképpen van mire fel… Néha elmerengett, milyen lenne olyan nagy mesternek lenni, mint amilyen Ő… jóval szerényebb lenne, de azért… azért tetszene neki, ha így elküldhetné a kalózokat, ha épp nincs kedve foglalkozni velük… Azonban mégsem ment olyan simán a dolog, ugyanis az egyik nő tett egy aprócska megjegyzést. Kiderül miért is jöttek ide? Olyasmi. Tönkrement egy repülőjük és át kéne nézni a többivel együtt… ~ De mi az az átsuhanó sötét fény a szemén? ~ Meglepetésére a beszélgetés végén a férfi tőle kérdezte, mit csináljanak. Persze a lány rögtön tudta, hogy ez csak amolyan formalitás… Nem tetszett neki a helyzet. Átgondolta a válaszát. A jövő, válaszok találása a legfontosabb… De a nők… a Katicák nem ártanának nekik, hisz szükségük van a mesterére. De ha nem segítenek megnehezítenék az életüket, ami elkerülhető. Még jó, hogy Tesla hozza meg végül a döntést… - Én amondó vagyok, hogy a kutatásunk előrébb való. Mesternek igaza van, veszélyben van a jövő. Tennünk kell érte! De persze… ha annyira sürgős… talán meg is állapodhatnánk… Kölcsönös segítség?
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Apr 3, 2018 18:53:16 GMT 1
Összehajtom az újságot és felnézek belőle. Alacsony, sunyi tekintettel meredek Tanoncra. Szokatlan tőle az ilyen gondolkodás. Úgy látszik tanul tőlem. Bár erre a következtetésre bármelyik fehér laborpatkány rájöhetett volna. Labor patkányokról jut eszembe még mindig itt vannak a kalózok. Annyira meg lepet tanonc válasza, hogy majdnem elfelejtettem mit akartam.
- Megleptél Tanonc. Mikor tanultál meg logikusan gondolkodni? – Majd a bogarakra helyezem a tekintettem. Kifejezetten az egyik szélsőre. A vezetőt ignoráljuk a tekintettel, de minden egyes szavam neki szegezem. - Hallhatták Tanoncom javaslatát. És az ő szájából most kivételesen nem a reggeli kakaói folyt ki, hanem az én nagyszerű tudásom csepeget. Többé-kevésbé. Én azért összeszedettebb lettem volna. Szóval itt az ajánlatom. Maguk elmennek megvizsgálják az Árnyak legutóbbi támadását. Annyi információt gyűjtenek össze amennyit lehet én pedig addig megnézem azt az EGY gépet amit tönkre tettek. A többi gép feláras. A terrorista férgek múltban elkövetett akcióinak a rendőrségi aktáit kérem hozzá .Az ÖSSZES létezőt. És a szokásos óra béremmel is számoljanak hozzá. Ja és a felmerülő anyag költség is a maguk lelkét nyomja. Már ha van olyan maguknak. Nem nyitok erről vitát mivel nem a piacon vagyunk így nincs helye az alkudozásnak. Ez fix összeg. Ha akarják adok róla számlát is majd a végén, hogy az adóhatóságnak vagy a sárkánymestereknek eltudjanak róla számolni. Sőt ha nagyon ragaszkodnak hozzá szerződést is írhatunk róla. Gondolom még így is kellek maguknak, nem igaz arany bogárkám? – Egy széles, önelégült mosolyt eresztek meg a vezető balján állóra. Remélem nem kell sokáig várnom a válaszukra. Utálok sokáig várni. Nagyon. Engem még az Isten se várathat meg.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on May 6, 2018 23:35:45 GMT 1
Nikola Tesla & Molly Nara
A nő azonnal eloltja a pipáját amint rá szólsz, bár mintha egy fintor azért megjelenne az arcán, de több esze van annál, hogy bármit is szóvá tegyen. A burkolt ajánlatodra sem jön zavarba sőt elmosolyodik. -Ha csak ennyi múlik mester szívesen körülnézünk arra felé pár emberrel, ha tényleg valóságosak ezek az árnyak, pedig mindent megteszünk, hogy megtaláljuk őket.- itt kis szünetet tart.- Amint lesz mivel ezt megtennünk.- It újab szünetet tart.- Ahogy a lány is mondta „kölcsönös segítség”.
Majd végig hallgatják Tesla mester követeléseit. Közben a két szélső lány igyekszik elbújni a tekintete elől, jobb hely híján a vezető mögé, ami elég érdekesen mutat, mivel mind a ketten nem férnek el a nő mögött ez egyértelmű. Mikkor végeztél pedig a vezető válaszol. A szavait ezúttal is kizárólag a mesternek címezve.
-Mint mondtam nem telik sokba körül nézni arra felé, kivált ha már van mivel. A pénz sem jelent akadályt, az akták megszerzése már más tészta, azokhoz nem lesz egyszerű hozzájutni, de megoldjuk. Csupán türelmet kérek hozzá a mestertől. És most akkor indulhatunk is a műhelyhez.- Meg is fordul és magabiztosan, hogy majd követitek elindul az ajtó felé, tesz egy pár lépést majd a vörös kislány elkapja a karját.
-Izé… Amanda… -Mi van? -Csak a mesterre számítottunk és két motort hoztunk, nem tudjuk elvinni a lányt. -De hogy nem, a lány jön, a mesternek szüksége lesz segítségre. Te meg maradsz és vigyázol szépen Tesla mester boltjára. -De… Rendben. –Hajtja le a fejét majd szégyenlősen beáll az egyik sarokba, egyértelműen kellemetlen számára, hogy itt hagyják és egy idegen helyre kell vigyáznia, de nincs mit tenni.
A műhelybe érve azonnal a gépekhez vezetnek titeket. 3 kisebb repülő, semmi extra, még egy darab kisebb ballonjuk sincs.
Az első gépbe belepillantva még tanonc is rögtön láthatja, hogy semmi nincs a helyén. Egy része direkt, hiszen nem szabvány gépek, hanem összeguberált darabok,egy része viszont csak szimplán rossz. De ami a legjobban szemet szúr egy vas cső, aminek a fölösleges gőzt kéne kivezetnie a motorházból, de valójában le van zárva. Ez egyértelműen nem véletlen, ha felszálltak volna ezzel biztos, hogy egy idő után atomjaira szakad a motor tér. Ahogy a második gépen látszik is, úgy tűnik azt beindították mert az alkatrészeknek ott csak az összekeveredett roncsai maradtak meg. A harmadik gépben viszont még plusz egy csövet találtok ami gyakorlatilag a gép megdőlésével azonnal kivezet minden vizet, aki tönkre vágta ezeket pontosan tudta, hogy a katicák nem értenek annyira a gépekhez mint ti.
Közben elégedetten láthatjátok ahogy Amanda 4 embert azonnal el küld a perifériára, hogy az ügyeteken nyomozzanak. Majd hozzátok lép.
-Menyi idő lesz rendbe tenni a gépeket? És természetesen bármilyen eszközt és segítséget megkapnak hozzá.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on May 13, 2020 20:50:42 GMT 1
Ahogy Tesla mester az utolsó géphez sétál, hirtelen valami nagyon elromlik. Ahogy felnyitja a motorháztetőt hirtelen füst árad ki belőle, ami nem tűnik természetesnek, hiszen mindegyik jármű gőzzel működik. Nemsokára pedig egy hatalmas robbanás átrepíti a mesteredet a hangáron, elindulnál felé, de akkor melletted is felrobban valami és a földre esel, még fel tudsz támaszkodni. De a fojtogató füst elhomályosítja a látásod, egy Ladybug térdel melléd nem Amanda, hanem egy te korodbeli szeplős kislány. Megpróbál segíteni neked felállni, de az egész föld, megremeg alattatok és a tető elkezd a nyakatokba szakadni. Mielőtt elveszted az eszméleted még egy körvonalat látsz megjelenni a szemeid ellőt. Mintha egy nő lenne hatalmas karmokkal, ezután elsötétedik a világ.
Nem sokkal később, egy selyem ágyban térsz magadhoz, feletted egy katicabogarakkal díszítet függöny és egy léghajó modell lóg. Amanda ágyában térsz magadhoz, aki elmondja neked, hogy mi történt. Megtámadtak titeket. Még nem tudják, hogy kik voltak, biztosan nem más kalózok, ahhoz túlságosan jó technikájuk volt, ráadásul a robbanásokat olyan eszközökkel hozták létre amit korábban még nem láttak. Azt is elmondja, hogy majdnem három napig ápoltak az ő ágyában, mert nagyon csúnyán beverted a fejed.
Mikor később visszamész, Tesla mester műhelyébe szomorúan tapasztalod, hogy teljesen kifosztották, néhány terv kivételével szinte mindent elvittek és a galambokat is kiirtották. Miután átnézed a romokat, amiket ott hagytak megtalálod a mestered félig elkészült puskáját és a romokban majdnem teljes működési rajzot is. Sajnos az egészet nem találod meg, de ha rendesen megvizsgálod, egész biztosan rá fogsz jönni, hogy, működik. Ahogy ki lépsz a házból, hogy elindulj, pedig észreveszel egy galambot. A galamb dócon ül és téged figyel, valószínűleg nem volt itt mikor betörtek ezért van életben. Tesla utolsó galambja.
Eltelik egy pár nap, de ideje tovább lépni. Tesla holtestét nem találták meg a hangár romjai között ellenben jó pár Ladybug-éval szemben. Amanda megígérte neked, hogy mindent megtesz, hogy megtalálják akár élve akár halva. Neked viszont muszáj más források után nézned. Van egy pár lehetőséged, de ezek közül a leg kockázatosabb, mégis a legjövedelmezőbb abban az esetben, ha sikerül Richard Schiller. Nem lesz könnyű menet, de ha sikerül bejutni hozzá azzal nem csak remek lehetőségeket és eszközöket, de pénzt és hatalmi pozíciót is nyernél. Amanda pedig akár már a mostani partira is tud neked külön meghívót szerezni, ha szeretnél elmenni. Ha így döntesz ruhát is tud kölcsön adni igaz a meghívón nem a te neved ál valamint nagy nyomtatót betűkkel az hogy „Sajtó” de a kalóz nő megnyugtat hogy senki nem fog kérdezni semmit.
|
|
Zima
FRPG Guru
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on May 22, 2020 16:38:00 GMT 1
Tesla mester dicséretére kissé elpirult. A férfi pontosan kifejtette, mit fognak csinálni, és mit várnak cserébe. Mollyt egyszerre járta át a félelem és az izgatottság. Komoly lépéseket terveznek a jövő szolgálatáért! A katicák vezetője elég simán belement a kérésekbe és még a lánynak is intézett helyet.
Átmentek a kalózok bázisára, ahol rögtön a sérült gépekhez vezették őket. Mindegyik összeguberált tákolmány volt, de így is szembeötlő volt a két szerelőnek a rengeteg hiba. Amanda intézkedett az árnyak utáni nyomozás ügyében, illetve megkérdezte, mennyi idő lesz a szerelés. A mester mondott rá valamit, talán, hogy ne siettesse, de Molly nem hallotta. Másra figyelt. Az utolsó géppel kapcsolatban rossz érzése támadt. - Tesla mester, talán nem kéne… - próbál neki szólni, de a férfi valószínűleg nem hallotta, mert felnyitotta a motorháztetőt. A gépből füst kezdett gomolyogni. Innentől felgyorsultak az események. - TESLA MESTER! – kiáltotta Molly rémülten, mikor a robbanás hatására a férfi átrepült a műhelyen.
Utána akart futni, de éppen, hogy csak megfordult mellette is felrobbant valami. A földre esett. Kis ideig tudta magát tartani, próbálta összeszedni magát, de a füst fojtogatta. Egy katica térdelt mellé, hogy segítsen neki, de nem járt sikerrel. Az egész hely megremegett, a plafon beszakadt. ~ Mi a fene lehet az, képzelődök? ~ kérdezte magától kótyagosan a furcsa árny láttán, majd átadta magát a sötétségnek.
Egy ágyban tért magához. Feje és tagjai még sajogtak, de legalább magához tért. Legalább élt… Tesla mesterrel vajon mi lehet? Az első gondolatai között volt a férfi. Remélte jól van és őt is ellátták. A szobába hamarosan Amanda lépett be. Mint kiderült az ő szobájában ápolták 3 napig. Rosszul érezte magát, amiért gondot okozott, ugyanakkor nem győzött eléggé hálás lenni a gondoskodásukért. Nem kellett kérdeznie, Amanda elmondott mindent, amit tudott. Látszott rajta, hogy borzasztó bűntudata van a történtek miatt. Molly igyekezett feldolgozni a hallottakat és lelket önteni a nőbe.
Ahogy sikerült összeszednie magát még aznap hazament. A családja aggódott miatta, de mint kiderült, értesültek a balesetről. Másnap első dolga volt, hogy a műhelybe menjen. Nehéz szívvel, mégis halovány reménykedéssel indult el a szokásos úton. Hátha minden rendben lesz… Mester megdorgálja, hogy késett, elküldi megetetni a galambokat és hozzálátnak az aktuális feladathoz. Szerette volna ezt hinni. Persze rögtön mély fájdalom hasított kicsi lelkébe, ahogy megérkezett a műhelyhez. ~ Ide kellett volna jönnöm először… ~ korholta magát. Körbejárta a helyet. A galambok szobájának láttán masszívan a sírás kerülgette. ~ Ők semmi rosszat nem tettek… miért kellett őket lemészárolni? ~ Számtalan emlék futott át benne miközben a romokat vizsgálta. Néhány órával később a félig elkészült puskával, a használható alkatrészekkel és a megtalált tervrajzokkal indult haza. Alig, hogy kilépett a műhelyből egy galambot vett észre. Egyből felismerte. Ekkor már nem bírta visszatartani zokogását. - Pascal… - motyogja elcsukló hangon. A galamb meghallotta és odarepült hozzá. Molly letette a kezében lévő eszközöket, hogy magához ölelje a madarat. Az egyetlen túlélőt. - Sajnálom… úgy sajnálom… Hosszú percekig álltak így, míg összeszedte magát. Felkapta a csomagját és haza mentek.
Az elkövetkező napokban – ügyelve a pihenésre és a felépülésre - még egyszer átvizsgálta a műhely romjait és többször elnézett a katicákhoz segíteni. Tesla mester holtteste nem került elő, ami némi reménnyel töltötte el a lányt. Még megtalálhatják a katicák, miközben a tetteseket keresik. Reméli, nem esik bajuk.
Akadt azonban más probléma is, amivel Molly nagyon nem akart foglalkozni, de be kellett látnia, hogy szükséges. Mestere eltűnésével megszűnt a kereseti forrása. A családja nincs olyan anyagi helyzetben, hogy nélkülözni tudják a bevételét. Jobb ötlet híján Amandához fordult segítségért, aki megemlítette Richard „Pénz” Schillert. Molly elhúzza a száját. Tény és való, hogy még sosem találkozott a férfivel, de a pletykák nem igazán győzték meg arról, hogy akarjon. Híresen kattos, nőcsábász milliomos, akinek sanszosan olyan dolgokban is benne van a keze, amikben nem kéne… Bár utóbbival kapcsolatban… ~ Igazából sosem voltam legálisan szerelő… ~ Persze attól még kormány ügyekbe nem akart belekeveredni. ~ Majd vigyázok… szükségem van arra a pénzre és talán… az ő kapcsolatai által könnyebben megtalálhatnám Teslát. Már csak el kéne adnom magam, hogy valóban felvegyen és még akár, esetleg segítsen is… de hogyan? Sosem mozogtam ilyen körökben… nem tudom, mit szabad, mit nem… ~ Ahogy kicsit átgondolta a dolgokat újra felkereste Amandát. - Szeretnék elmenni arra az estélyre. Tudnál nekem segíteni, hogy… hogyan viselkedik egy sajtós? Illetve tudnál adni tanácsokat, mire figyeljek, ki kicsoda ilyesmik… - hallott, esetleg képet látott már egyes sárkány mesterekről, politikusokról, de szeretné magát a lehető legtöbb tudással felvértezni, hogy a lehető legmagabiztosabban vághasson neki a küldetésének. – Szeretnék kérni egy ruhát is, illetve… szerinted gáz lenne, ha vinném Pascalt?
A galamb most is a vállán ül. Nem nagyon mozdul Molly mellől és a lány nem is nagyon szeretné szem elől téveszteni. Figyelmesen hallgatja Amandát és a ruha választásnál a képen látható kék ruhát választja (attól függetlenül, hogy Amanda esetleg elmondja neki, hogy Schiller szereti a kéket).
|
|