Megtörtént az, amit Molly sejtett, Richi közölte, hogy velük tart.
- Rendben, anya úgyis mindig sokat készít. Nekem jó a négy. Ha nem bánod, addig körül néznék majd a műhelyben. Amúgy… nem lesz túl kicsi kihívás a fél óra? Illetve… mennyire riadsz vissza a közép városi viselettől? Tudod… egyszerű, normális ruhák…
~ Rá kell bírnom, hogy a lehető legkisebb feltűnést keltsük. Valamint… még el kell majd „rejtenem” a léghajót… ~ Egy újabb pohár pezsgővel gazdagodott. Ki hitte volna…
Richi kivette a zsebóráját, majd egy pár pillanatig nézegette a forgó fogaskerekeket. A lány nem volt biztos abban, hogy valóban az időt nézi.
- Ehh, legyen. Ha ennyire megijedtél, hogy veszítesz, én benne vagyok...
Kicsit rosszul érezte magát, amiért megijedt, de most már nincs mit tenni… Meg amúgy is belement. Mikor a lány a viseletekről beszélt, elkerekedett a férfi szeme.
- Miért, mi a baj EZZEL? - megrántotta egy kicsit a fürdőköpeny gallérját - Kék, kényelmes és nem is mutat sokat....
A lány elvigyorodott.
- Túl kifinomult oda. Még a végén nem hagynák, hogy a dolgunkat intézzük… folyton megállítanának divat tippekért. A szemeikkel biztosan. Amúgy meg… nem akarnád kipróbálni az ÁTLAGOS viseletet? Pont ezt a részét hagynád ki?
Megint megvonta a vállát.
- Jó, akkor felveszem a legátlagosabb ruhámat.
~ Azért majd megnézem, mit tart Ő átlagosnak... ~
- A fogadásra… - koccintott vele – Jó kérdés… Nem tudom, mi legyen… Neked van ötleted?
~ Tesla mester megkeresését nem fogom egy ilyenre feltenni… van egy sanda gyanúm, hogy veszteni fogok… Bár… lehet, hogy ezzel a tökösséggel bevágódnék nála és segítene akkor is, ha veszítenék? Egyelőre megvárom a válaszát. ~ Kicsit gondolkodott, majd már mondta is.
- Megtanulsz magassarkúban járni, ha veszítesz.... és hmmm.... – vakargatta a szakállát - Ha veszítesz, kapsz egy kocsit.
Olyan természetesen mondta, mintha csak egy vattacukorra hívta volna meg.
Örült, hogy a fogadásnál nem kérdezett vissza, sőt mondott egy tök jó tippet. Még a cipős dolog is elég tűrhető. Lehetett volna rosszabb…
- Oké, legyen. De a kocsihoz vezetői kurzust is kérek, mert hát nem tudok…
- Kurzust? Minek az? Nekem sincs.
Mollynak nem kellett volna meglepődnie.
- Én azért szeretnék...
~ Miért vigyorog ennyire? Túl jól szórakozik… ~ Azért remélem valaki fog tanítani… Már ha nyerek... de úgy amúgy is...~
Ekkor érkezik meg a nő, akit Richi lehusizott. Borzasztóan érdekelte Mollyt, miért jött vissza, de úgy érezte illetlenség lenne hallgatózni. Végül csak ott ragadt. ~ Szóval valami befolyásos család sarja, de ő sincs hozzászokva az ilyen helyekhez, helyzetekhez. ~ A lány csak pislogott végig… ~ Hát igen, sejthető volt, hogy több módszerrel is meg lehet „hódítani” Richi fiút… bár talán Neki nem ez volt a célja… ~ Az egész végül arra futott ki, hogy Richi, ahogy volt a köntösében, mezitláb felkérte egy tangóra. Miközben a nőt vezette a táncparkettre, még odaszólt a lánynak.
- Bébibogyó, jobb, ha kerítesz egy cipőt, mert te vagy a következő! Alibaba segít!
És itt fagyott le. ~ Hogy én, oda, ki? A csárdás se megy, nem, hogy egy ilyen? ~ Merengett, miközben néhány percig nézte a műsort.
- Kisasszony? Minden rendben?
Lányos zavarából egy kellemes hang térítette észhez. Egy idősebb lakájnak tűnő úr volt.
- Pe...persze... Öhm... ha jól sejtem Ön Ali baba, bár gondolom nem ez a rendes neve... - zavartan mosolyog - Molly vagyok és Richi kérte, hogy szerezzek egy cipőt... Tudna ebben segíteni?
Az idősebb férfi sem bírta megállni, hogy ne eresszen el egy apró mosolyt, mikor a lány kiejtette a cipő szót.
- Természetesen, erre tessék.
~ Vajon máskor is ekkora sláger itt a cipő? Nekem legalább csak az kell... Nem értem, Penelope miért váltott ruhát... Nekem nem áll szándékomban... ~ A férfi egy lifthez vezeti. Egy szobába jutnak, ahol az ágyon egy igen csinos nő fekszik egy magazinnal. Mollyt ez először meglepi, de aztán leesik neki. ~ Hát persze... Richi cicusa? na mindegy, csak segít... ~
- Kezdek féltékeny lenni. – mondja a nő kuncogva, rögtön, mikor meglátja - Neked ugye nem cipő kell?
- Nincs okod féltékenynek lenni - "nyugtatja meg" egy kedves mosollyal - De, igen... valami, ami nem túl magas, és megy a ruhához.
A nő vadmacskát megszégyenítő sebességgel felpattan az ágyról és azonnal végigméri. Előszőr úgy, mint egy nő, majd úgy, mint egy férfi. Végül úgy, mint Richi.
Molly kissé megijedt, illetve zavarba jött ahogy a nő többféleképpen is végig mérte. Még jó, hogy volt benne elég alkohol... Hálát adott jelenleg érte.
- Alibabaaaa, légyszi hozz egy széket nekünk... - cukin rebegtette az inasra a szempilláit, majd megvárta, amíg a komornyik egy széket hoz és azonnal Mollyra "parancsolt", hogy üljön le. - - Foglalj helyet.
Leült a székkel szembe és a lábára csapott. Molly nem értette, mihez kell a szék, azt meg főleg nem, hogy miért kell a lábára tennie a sajátját.
- Oké... Amúgy Molly vagyok...
- Jajj, ne haragudj! - rendes szomorúság ül a lány szemeire, hogy elfelejtett bemutatkozni. Bocsánatkérő szemekkel néz a lányra. - Jasmine! Bocsi, hogy udvariatlan voltam!
A hatalmas kerek, kiskutya szemek addig néznek pislogás nélkül, amíg valamilyen formában nem kap jelzést, hogy minden oké. Ezután rátér a lábára. Pontosabban a lábfejére. Először csak nézegetni, aztán tapogatni is kezdi.
- Semmi baj! - mosolyog barátságosan.
~ Milyen gyönyörű... ~ Nyugtázza a kiskutya szemek láttán. Jasmine tekintete újra visszatér a lábára. Amíg csak nézegette, nem is volt baj. ~ Lehet szólnom kéne, hogy csik... ~ Gondolatmenetét nem tudta befejezni, mert pont úgy nyúlt a lábához, hogy önkéntelenül is rúgott egyet.
- Ne haragudj, ugye nem találtalak el? Szólnom kellett volna, hogy csikis vagyok, de... tudod nem sűrűn szokták taperolni a lábfejem...
A lány reakciójára Pascal is ijedten libbent fel a válláról. Kis ideig a levegőben marad, majd úgy döntött inkább az egyik polcon telepszik le, amíg gazdája ilyen veszélyes.
Egy kicsit sikerült eltalálnia Jasmine-t, amire a reakciója egy nagyon magas hangon kimondott "jajj"
- Semmi baj. - Feleli szégyenlősen. Valószínűleg nem nagyon fájt neki - Az én hibám...
Molly rosszul érezte magát. Rögtön az inashoz fordult.
- Izé... Alibaba - rossz érzéssel mondta ki ezt a nevet, mert mégis csak egy aranyosnak tűnő úrról van szó - tudnál hozni jeget neki?
Valahol meglepné, ha teljesítené a kérését, de végülis... Richinek is érdeke, hogy a cicáját ne csúfítsa el a szerelőjétől származó monokli.
- Egyezzünk ki abban, hogy mindkettőnk hibája...
Alistair a legnagyobb meglepetésére el is indult a jégért, de Jasmine azonnal leintette.
- Semmi bajom! - felelte kedvesen, határozottan - Puhák a lábai!
~ Az én csóró tappantasim puhák? Ha Ő mondja... ~
Jasmine bokatájt fogta meg a lábát, másik kezével pedig az ujjainál. Kifejezetten ügyel arra, hogy ha csikis pontot talál, félre "ugorjon" az útból.
- Köszi a figyelmességet.
- Jól megviselted ezeket a lábakat mostanában. Mit csináltál velük? Nem vagy a magassarkúhoz szokva, mi?
- Nem nagyon... talán ha egyszer viseltem, de az sem volt ilyen magas... csak ugye az alkalom megkövetelte... Igazából örülök, hogy Richi levetette... annak mondjuk kevésbé, hogy ki is dobatta... na jó, klassz volt, elismerem, de... mégis csak kölcsön kaptam... Pont mint amit tőled fogok... Igyekszek vigyázni rá...
Szeretett volna érdeklődni a lány felől, de úgy érezte, a felmerülő kérdésekkel magát hozná zavarba. De azért csak érdeklődött.
- Régóta... élsz itt? Milyen érzés?
Jasmine oldalra fordított fejjel hallgatta Molly mondandóját. Izgatottság ült az arcára, amikor meghallotta, hogy kidobta a cipőt az ablakon.
- Richi tudja, hogy mi kell az embereknek. Tehát azt is, hogy mi kell neked. - Kezdte magyarázni, miközben masszírozni kezdte a talpait. - Olyat kerítünk neked, ami neked is kényelmes és őt is elvarázsolod vele, és az garantáltan nem fog az ablakon távozni.
Az arcáról egy pillanatra sem tűnik el a mosoly.
- Nagyon jó! - szinte kiált örömében - Egy rossz szavam nem lehet. Richi nagyon jól bánik... mindenkivel. Miért érdekel? Csak nem beköltözöl?
Szélesebbre húzódik a vigyora.
- Kezdem tapasztalni. Ezer hála, nem igazán értek a cipőkhöz. Meg a masszázst is köszönöm, kedves tőled.
Igyekszik nem félreérthetően dicsérni. Jól tudja, hogy abból csak ő jönne ki rosszul. Richiről kedvesen beszélt, amit Molly szívesen hallgatott, bár magáról a lányról ezáltal nem tudott meg sokkal többet. A vigyort igyekezett figyelmen kívül hagyni.
- Csak úgy... Egyébként igen, beköltözök, bár nem úgy, ahogy gondolod... Az alsó szinten kapok egy lakást. Szerelő vagyok.
Eszébe jutott, hogy talán ezt nem kéne hangoztatnia, de valószínűleg sokat tudhat, szóval ezt is rövid úton megtudná.
- Jujj, akkor majd tarthatunk pizsipartit! Ha meghívlak, eljösz majd? Ugye? Ugye? Ugye? Ugye?
Fakad ki örömében., miközben a másik lábával foglalkozik. Molly nagyon aranyosnak tartotta Jasminet, bár kissé tartott a dologtól.
- Öhm... mit értesz pizsiparti alatt? - itt azért kiül rá a zavartság - Ha sima pizsipartit, természetesen kékben, akkor persze, még úgyse voltam olyanon...
- Vííííííííííííííííí! - Sikít fel örömében, amikor belemegy a pizsipartiba. - Persze, csajos pizsibuli... Mi más lehetne?
A mosolya egy kicsit huncutabb, látni rajta, hogy csak zavarba akar hozni vele. Molly majdnem a füléhez kapott a sikításra, de el is mosolyodott. A kérdésre és a mosolyra megengedett egy kisebb szemforgatást.
- Tudod Te...
Kis szünet után.
- Aztaaa, te értesz azokhoz a nagy robo... - hirtelen elengedi a lábaid és elvörösödve a szája elé kap - Értesz a gépekhez?
Látszik rajta, hogy tényleg kíváncsi. Molly a kezdődő robotos megjegyzése felett kívül elsiklik, de belül elmosolyodik. ~ Nocsak... nocsak... akkor tényleg igaz... ~
- Még van hova fejlődnöm, de igen, egész jól értek a gépekhez.
Legszívesebben rákérdezett volna, de tűrtőztette magát. ~ Egy dolog civilben spannak lenni... másik dolog a munkában... Ott még nem szolgálhattam rá a bizalmára... nem kéne a háta mögött érdeklődnöm... ~
- Nem akarlak siettetni, mert szívesen beszélgetek veled, de Richi vár egy táncra és nem nagyon kéne megvárakoztatnom...
- Richifiú szereti, ha egy kicsit megváratják - mondja, s közben egy kicsit keményebben, de annál ügyesebben kezdi masszírozni a lábait - A parketten mármint. Munkából ne késs.
- Észben tartom. - mondja a tanácsokra, majd elmosolyodik. - Akkor más is hívja Richi fiúnak, megnyugtat, hogy akkor tényleg szereti.
Rövid szünetet tartott, aztán hirtelen eszébe jutott valami nagyon fontos.
- Éééés ugye táncolni tudsz?
Molly lesüti a szemét.
- Nem nagyon... esetleg... - ekkor felnéz rá - tudnál kicsit segíteni...?
Jasmine rögtön fel is pattan, aztán kérően felé emeli a kezét. Molly kissé lassan reagált, de megfogta a kezét. ~ Milyen puha...~
- Ö... nem cipőben kéne...?
Jasmine elvörösödik, majd válasz helyett ledobja a saját cipellőit is.
- Vigyázzunk egymás lábikóira.
Feleli mosolyogva, remélve, hogy ebből a válaszból a lány kikövetkezteti, hogy miért nem ad cipőt neki.
- Jogos... - veszi a lapot.
- Nos hölgyem - úgy csinál, mintha a nem létező bajszát pödörné - Milyen táncot taníthatok Önnek?
A férfi hangtól kissé zavarba jön.
- Nos jó uram, valami egyszerűt...
- Akkor azt hiszem egy egyszerű keringő.
- Az jó lesz.
Finoman vezetni kezdte Mollyt, miközben valami lassú zenét dúdolgat. Legjobb tudása szerint követi a mozgását.
- És, hogy kerültél ide? Ha hiszed, ha nem, te ma már a második idegen csajszi vagy a lakásban.
Penelope említésére elmosolyodott.
- Találkoztam vele. Érdekes lány... épp tangóznak Richivel.
Igyekezett figyelmen kívül hagyni az első kérdést.
Jasmine miközben forgatja, tovább kíváncsiskodik.
- Rendben van, akkor tartsd meg a titkaid. - feleli mosolyogva.
Hiába vág Frodó fejet, Molly nem válaszol. - A madárka is jön veled?
Kezd kicsit szédülni, de igyekszik nem mutatni.
- Igen, Pascal is jön.
Kis szünet után szólal meg.
- Te is mesélj magadról kicsit, ne csak mindig én beszéljek.
- Dehát még semmit nem tudok rólad.
Mondja, miközben lépked, a szempilláit rebegteti. A lány titkolózása ellenére elkezd mesélni.
- Szeretem a kéket, szeretem a szép és cuki dolgokat, szeretek az emberekkel foglalkozni. Ehhez értek csak. Az áfonyás muffin a kedvencem. Ennyi jut eszembe hirtelen.
- Értem... ~ Hát jó...~
Pár perc múlva megszólal.
- Köszi a rengeteg segítséget, de szerintem lassan visszatérek. Lehet nem baj, ha kések kicsit, de sokat nem szeretnék.
- Rendi-rendi.
Feleli, miközben meghajol és kezet csókol. Molly kicsit furán néz erre.
- Akarod, hogy vigyázzak Pascira amíg táncolsz?
Odaszalad hozzá, és lábujjhegyre állva, cicaszemekkel figyeli.
- Nem kell, köszönöm, jön velem. Öhm... Jasmine... kaphatok egy cipőt?
- Ja, tényleg... A cipő....
Feleli, miközben alig bírja levenni a szemét a galambról. Elővesz öt pár cipőt, kiemeli őket a dobozból és széttárja a karját.
- Légy a vendégem.
- ÖÖÖÖÖÖÖ...
Nézi meredten a cipőket. Kábé rábök egy lapos sarkúra, ami árnyalatban passzolt a ruhához, felpróbálta és fordult így egyet.
- Milyen?
Jasmine elismerően bólogat, bár látszik rajta, hogy szívesen rá adna egy hozzá teljesen illő ruhát is.
- Mindent nagyon köszönök és akkor majd találkozunk. További szép estét! - mosolyog rá.
Elindul az ajtó felé.
- Ali baba... segítene visszatalálni?
- Erre tessék, kisasszony.
Azzal visszakísér a szolgálati liftbe, onnan pedig egyenesen vissza a VIP szekcióba.
Ahogy közeledtek, hallották a tangó zenét. ~ Ugye nekem nem kell ilyen sokáig táncolni...? ~ Visszaér kábé az eredeti helyére és onnan nézi a táncot. Mikor Richi lesmárolja Penelopet csak pislog meglepetten. ~ Hát jó... ~
Amint biztonságosnak ítélem meg a helyzetet, visszaemelem Pennyt.
- Akkor holnap, Miss Parsons. Reggel délután három. Ne késsen.
És Molly már vissza is ért. Odaszólok a zenekarnak, hogy valami lassút kérek. Lefárasztott a tangó, de nem mutatom ki. Boldogan Molly elé ugrálok, meghajolok és kinyújtom felé a kezét.
- Szabad egy táncra?
Legszívesebben megkérdezte volna, hogy nem fáradt-e el nagyon, mert eléggé kimerültnek tűnt, de végül elengedte.
- Igen. - mosolyog barátságosan és elfogadja a felé nyújtott kezet. – Ó, várj egy pillanatot…
Még mielőtt elindulnának még az utolsó pillanatban realizálja, hogy Pascal a vállán ül. Megfogja és Pennyhez lép vele.
- Vigyáznál rá kérlek? Nyugi, szobatiszta.
Amint beleegyezik, odaadja Pascalt, azonban a galamb nem marad a kezében, hanem elhelyezkedik a vállán.
www.youtube.com/watch?v=QpMhcb9hHxQMiközben elindul a zene, Richi úgy kezdte vezetni Mollyt, hogy közben fel tudja mérni a táncképességét, aztán az szerint igazította a sajátját.
- Látom a kézimunka jobban megy.
Szélesen rávigyorodik és annyira a semmiből nyögi ki az egészet, hogy valószínűleg azon sem lepődött volna meg, ha egy pillanatra kiesne a ritmusból.
A megjegyzésén tudta, hogy zavarba kellett volna jönnie, de nem jött. Kedvesen mosolygott.
- Azt még nem láthattad, de tény, hogy jobban értek a szereléshez. Jasmine mutatott néhány lépést, így kicsit biztosabban mozgok. Sikerült Penelopét megbékíteni?
Nem az ő dolga, de kíváncsi volt.
- Így is mondhatjuk. - sokat sejtető mosollyal mondja - Holnap ő is beugorna.
Feleli, de nem kérdezi. Kijelenti.
- Jó tudni... Hogyhogy?
- Jól ismerem az embereket és kölcsönösen egymás hasznára lehetünk.
- Értem...
- Szívesen megnézném majd, hogy mit tudsz... Amint megnyertem a fogadást.
- Állok elébe. Majd csinálok valami vígaszdíjat neked. - nyújtja ki a nyelvét.
Bár még mindig kételkedett a győzelmében, de ezt a férfinek nem kell tudnia.
Ekkor egy rövid forgás következik, mely után a férfi határozott hangon csak ennyit mond:
- Richard Shiller SOHA nem veszít, Bébibogyó.
Kissé megszédült. Ekkor érezte meg jobban a férfi mechanikus kezét. A válaszára nem tudta, hogy reagáljon. Túl komoly volt. Állta a tekintetét.
- Rendben. Legyen így.
- Egyébként milyen projektbe tudok beszállni? Vagy majd eldöntöd az alapján, amit látsz?
- Oda mész a műhelyben ahova szeretnél és azon a részen dolgozol be, ahol tudásod szerint tudsz.
A második kérdésen elnevette magát.
- Valószínűleg akkor még mélyen aludni fogok és a szárnyas hörcsögöddel fogok álmodni. Eszméletlen cuki!
Mielőtt bármit is reagálhatna a megjegyzésére, rögtön visszatér az előző témához.
- A csoportvezetők majd megmondják, hogy hogyan tudsz magassarkúban szerelni.
- Jól hangzik. Nem arra gondoltam, hogy rögtön értékelj, nyugi. - mosolyog rá.
~ Lassan jegyzetelni kéne, miknek nevezi Pascalt. ~
- Az akár a munkám rovására is mehet, amit nem szeretnénk...
Kis csönd áll be. Hagyja, hogy a férfi vezesse, de néhány kar mozdulattal azért próbálkozik, amit Jasmine mutatott. Egyre fáradtabb és kezdi érezni a fejét is. Valamint... Eszébe jutott még valami. Azt hitte, Richi jobban fog utána érdeklődni, de ezek szerint valami valahol elsiklott. Egy hosszú percig vacilált, végül csak rákérdezett. Szeretett volna nyílt lapokkal játszani.
- Mondd, hallottál már Nicola Tesláról?
Ekkor hirtelen…
- Én így szoktam szerelni.
Feleli Richi, miközben ledobja magamról a fürdőköpenyt, mikor csak az egyik kezével tartja.
- Nicola Tesla... Nem, nem mondanám, hogy hallottam volna a nevét. Ő is egy hörcsög?
Molly nem tudta eldönteni, hogy sírjon-e vagy nevessen. Ehelyett elvörösödött.
- Na de Richi...
Ki is billent a ritmusból, kellett egy pillanat, míg visszatalált. Lehet számítania kellett volna egy ilyen húzásra, de már tényleg nagyon fáradt volt hozzá.
- Nem, nem a hörcsögöm... De majd elmondom máskor...
Megvonta a vállát, de a tekintetéből kiolvasható volt, hogy amúgy érdekli.
- Rendben.
Molly rosszul érezte magát a helyzet miatt... megpróbált komoly lenni, merte remélni, hogy sikerülhet, de nem így történt. Rosszul lőtte be a helyzetet. ~ Majd holnap... remélem, még nem lesz késő... ~ Az az érdeklődő tekintet megzavarta, de már döntött. Majd másnap beszél vele. A szám hamarosan véget ért, a lány biccentett. Elszontyolódása csak egy pillanatig látszott. Nem akarta elszúrni az amúgy klassz estét. Újra mosolygott, mintha el se tűnt volna az arcáról.
- Köszönöm a táncot, az estét meg úgy mindent! Klassz volt. Eléggé elfáradtam, és eléggé későre jár... izé... aludhatok az új lakásban?
- Részemről az öröm - kezet csókol neki, de aztán rögtön el is szomorodik -Ahj, így lemaradsz a hőlégballonozásról.
Feleli szomorúan, kissé bosszankodóan, aztán magához hivatja Alistairt.
- Alistair, adja oda az egyik üres lakást a nyolcadikon új hölgynek. Szép, erdőre nézőt, hogy a sündisznója is otthon érezze magát. Jó éjszakát!
Feleli, búcsúzóul majd pedig még egyszer teletölti a poharát.
Molly kissé elszomorodott, de érezte, hogy pihennie kell.
- Majd holnap hőlégballonozunk, mikor a cuccomért megyünk. - mosolyog bíztatóan.
~ Végre megtudtam az inas nevét... ~
- Szép estét! További jó szórakozást!
Még odalép Pennyhez.
- Köszönöm, hogy vigyáztál rá. Pascalnak hívják, én Molly vagyok. Kellemes estét, holnap találkozunk. Elvileg... - mosolyog rá barátságosan.
Még elgondolkodik, hogy Agathahoz is odamenjen-e, de nem látta, szóval követte Alistairt és "véletlenül" elhagyta valahol a poharát.
Vizet és kis sós süteményt vett magához, amiket gyorsan elfogyasztott. A szobához érve elköszön Allistairtől.
- További jó munkát és mindent köszönök!
Miután becsukódott az ajtó és nagy nehezen leszedte magáról a ruhát gyorsan lezuhanyozott, fogat mosott és már dőlt is be az ágyba. Szinte rögtön elnyomta az álom.