Ismae
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság: Játékot vállal
Utoljára online: Jan 22, 2020 13:41:13 GMT 1
Jun 17, 2016 17:17:13 GMT 1
|
Post by Ismae on Sept 2, 2017 20:34:59 GMT 1
Megörültem, mikor az arca felragyogott. Ezek alapján sikerült a figyelmét elterelnem a levélről. Boldogsága ragadós volt, a szám akaratlanul is egy őszinte mosolyra húzódott. A kávézó neve ismeretlenül csengett számomra, de nem gyakran járok be a Centrumba, így előfordul, hogy nem vagyok képben a híresebb helyekkel sem. Válasza lelkesen indult, de a végére kicsit lelombozódott. Hiába próbálta palástolni, azonnal tudtam, hogy a mosolya nem teljesen őszinte. Az évek során felgyűlt tapasztalatokból meg tudtam mondani, hogy egy lélek (mivel azzal találkozok gyakrabban) miként és hogyan szeretné az érzéseit leplezni.
-Két pillanatot kérek!- feleltem, és közben átvettem a virágokat is. Talán ezzel tudok időt nyerni, hogy eldöntsem, hogy melyik variáció lenne kedvezőbb számomra. Ha odaadta, akkor gyorsan keresek nekik egy mélyebb tálat, mivel vázám nincs, és vízzel megtöltöm. Óvatosan rendezgetem el a finom illatú szépségeket, közben fél kézzel felbontom a levelet. A névre alig figyelek, csak az időpontot nézem. Szerencsére a „konyhát” nem lehet közvetlenül az ajtóból látni, csak akkor, ha az ember beljebb merészkedik.
Ha véletlen folytán a mai napra esne, akkor a levelet eltéve visszamegyek Chin Lung úrhoz, és őszinte bocsánatkéréssel a holnapi napra beszélem meg a találkozót. Ellenkező esetben pedig megkérem, hogy várjon rám fél órát.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Sept 15, 2017 12:56:09 GMT 1
Hong Kong Weekly
Ismae - Shao ZengChin a virágokat boldogan átnyújtotta neked. Az arca pirospozsgás volt és az a fél őszinte mosoly sem hervadt le róla, bár egyre őszintébbnek látszott. Majd mikor kibontod a levelet a következőt olvashatod benne: „ Weng Fang Albert Király Utca, Harmadik sikátor a Tudor utca felől. 1873. Április. 26. „ A mai nap. Pontosan a mai napra esik. Mikor pedig udvariasan elmagyarázod Chin Lungnak a dolgokat. A mosoly eltűnik az arcáról és meglepettség ül ki az arcára és jobban elvörösödik mint eddig. Teljesen ledöbben. - A levél az oka? Mi történt? – Itt a szája elé kapja a kezét. – Csak nem meghalt valaki? Láttam azt a fekete pecsétet. Elkísérjelek? Vagy…Vagy inkább magadra hagyjalak….Nem…Nem tud….Részvétem…. – Ekkor pedig megfordul és lassan lehajtott fejjel elindul az otthona felé. Teljesen magába roskadva koptatja az utat és az azon lévő kavicsokat vagy a port rugdossa és még motyog valamit maga elé. De végül elveszik az utcán lévő emberek közt. Miután összekészülődtél és elindultál a mostani kliensed felé van időd gondolkodni. Az Albert Király Utca egy pont a körzeted határára eső rész. Elégé bent fekszik a negyedekben és már rosszabb híre van. Jó pár kocsma és bordély is található erre felé. Mikor a elkezdesz a sikátor közelébe érni robbanás hangjaira leszel figyelmes. Először egy nagy, majd pedig sok kicsi. A kicsiknek olyan hangja van mielőtt felrobbannának mint a tűzijátéknak, majd pedig a jön a „BUMM”. Ezt követően pedig mintha vas hangját hallanád amit épp kőhöz (vagy ahhoz hasonló) dologhoz vágnak. Majd csönd. Az egész nem tarthatót tovább mint fél perc, max 1. Majd hideg szellő jár végig az utcán. Nem evilági hideget hozva magával. Ismerős hideg. Valahol az elméd legmélyén valami megrezzen ennek a hidegnek a hatására. Valami régi. Valami elfeledett. Valami elnyomott megmozdult és még inkább összehúzza magát. A sikátorból ahova menned kéne pedig beszéd hangokat hallasz. Nem olyan mintha kívülről érné a füled. Inkább olyan mintha a koponyád belsejében csengene. Mély és erős. Tekintélyes. De mégis dallamos. „Nem tudsz vissza térni a Nullba, de itt sem maradhatsz. Így lesz a legjobb. „ – Ezt hallod a fejedben. Mikor pedig benézel a sikátorba egy fekete köpenyt viselő alakot látsz hátulról. Akit a lágy hideg szellő, pont olyan mint ami az előbb száguldott végig az utcán megjelenik és elfújja a köpenyt. De nem egyszerűen felkapja, hanem teljes egészében semmi sem marad. Mint mikor egy lélek válik semmivé, mikor átlép a Mennybe. A sikátorban pedig egy hulla van. De ez biztos nem Weng Fang. Sőt az se biztos, hogy ember. Egy fa maszkot viselő, szinte kőbőrű entitás, melynek mellkasában és teste körül összetört kristályok hevernek. És vérben fekszik. Ez nem lehet az alak vére. Akkor a mellkasában is vérnek kéne lennie. De a vér nem is néz ki emberinek. Furcsán fémes csillogása van, ami csak jobban előjön mikor a Hold előbukkan a felhők takarásából. Az egész különös. Van itt egy holt test, de nem az amelyik neked kell. De nincsenek lelkek itt. De van vér mely nem a holt testhez tartozik és fémes csillogása van. Talán valami olyan történt ami túl mutat rajtad? Talán segítésséget kéne kérni. De kitől? A többi kaszástól? Esetleg megpróbálni kapcsolatba lépni a hivatallal? A Hivatallal mely elküldi a leveleket. Akik arról döntenek kinek járt le az ideje. Bár mire ott előremozdul az ügyed az az Örökkévalóság kétszerese is lehet. Mikor pedig jobban szemügyre veszed az egész helyszínt a vértócsától nem messze pár lábnyomokat látsz és egy tenyér lenyomatott a földben. Valaki mást is megöltek a furcsaság előtt itt. De akkor hol a lelke és ami fontosabb hol a teste? Nem látszik, hogy elvonszolták volna és egy holt test nem kell fel csak úgy. Vagyis maguktól nem szoktak. Talán valaki tud valamit a környéken. Szemben van egy teázó úgy is. Talán a tulaj tud valamit. (A köpenyes alak akit elfújt a szél) (A fura hulla)
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Oct 2, 2017 19:43:51 GMT 1
Hong Kong Weekly
Ben - Williem WrightA csapos egy öregebb, ősz hajú, táskás szemű férfi, erős szinte ezüstös színű borosta borítja az állát. Nem tűnik épp valami veszélyesnek. Kicsit napszítta bőre van, ami itt-ott barnább májfoltok tarkítanak és mind két felkarján kicsit megereszkedett a bőr. De a szemei, azok még mindig fürgék és még mindig fiatalságot sugároznak azok a sötétbarna már majdhogynem fekete szemek. Nyelvével megnyalja a szája sarkát. Látod ahogy a homlokán lévő ráncok, összerándulnak, az arcára kiülő gondolkodást. - Mégtalálta – Az angolja szinte borzalmas volt a férfinak, a hangja pedig rekedt. De valamikor szép, tiszta bariton hangzása lehetett. – Én kocsma Vén Öszvér tulaj. Mit akarni angol – Itt valami kínai szót mond. - ?
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Oct 2, 2017 20:30:02 GMT 1
Ismét egy értetlen szerencsétlen, szegény Mo – nyugodjon békében – után már a második „értelmiségit“ fogom ki. Esküszöm, hogy a következőt a saját beleivel aggatom fel a plafonra. - Nem, én a te főnöködet keresem! Vágtam hozzá a szavakat az eddigi, nem túl kedves hangnemben. Bár inkább magamnak, mint neki, hisz nem valószínű, hogy sokat értett volna belőle. Elővettem a szótárat, és a Fehér, és Lótusz szavaknál a férfi orra ellé toltam. Ha értette, ha nem, megvillogtattam a csodálatos rajztudásomat, és lerajzoltam a szervezet jelét. - ŐŐŐŐ-VEEEEE-LÜÜÜÜK AAAA-KAAAAA-ROOOK BEEEE-SZÉÉÉÉL-NIII. MOOOOOOST. Lassan, szótagolva mondtam ki a szavakat, hogy a vén szerencsétlen agytekervényei győzzék feldolgozni az információkat. Úgy nézhettem ki, mint valami fogyatékos idióta, azon sem lepődtem volna meg, ha elröhögi magát. Viszont akkor majd én fogok röhögni, ha párszor belevertem a fejét a falba. Hogy járhat a Lótusz ilyen helyre? Ismét lapozgatni kezdtem a szótárat, ezúttal a „szem“ és az „enyém“, és a „fontos“ szónál állítottam meg papírt. Ha az öreg a szemembe nézett, akkor utat engedtem néhány apró villámnak, hogy végigfusson a sebhelyemen, át a szememen, majd annak sarkában eltűnjön. Channál ez a tekintet villámok nélkül elégnek bizonyolt ahhoz, hogy „megtanítsam“ arra, hogy megértse amit mondani akarok. A férfi érdekében remélem, hogy az ő esetében sem lesz ez másképp.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Oct 8, 2017 22:05:56 GMT 1
Csalódottan felsóhajtok. Egyik célzásra sem reagált, így a legfőbb fegyveremet cseszte most el. Baszd meg… Így sokkal nehezebb lesz minden… Kíváncsi lennék, mi az, amitől olyan lázba jön, mint mások az ajánlataimtól. Megint felsóhajtok. Mindegy… Felhúzott szemöldökkel várom, hogy végre kinyögjön valamit. Még a szememet is forgatom (Csak neked Kris ). Aztán végre valami értelmeset is kienged azon a lepcses száján. Felmordulok, mikor kiosztja a feladatok. Érzem, hogy medálom kissé égeti a bőröm. Ideges vagyok. Ezzel a hülye gyerekkel húzom az időm. Mindegy… Megteszem, amit kér. Szerencsére meg van elégedve velem, így halkan, megkönnyebbülten fújom ki a levegőt. A következő feladat hallatán felhúzom a szemöldököm, de csak biccentek, majd körbenézek. Jó idő van… Ez sem lehet kifogás… Azzal fogok egy teli vizes vödröt, és nemes egyszerűséggel a fejükre öntöm. Persze azelőtt elvittem minden olyat a közelből, ami esetleg a kocsmáé, és nem kéne, hogy vizes legyen. Ezek után, ha végre felkelnek, suttogok valamit a fülükbe, majd erélyes hangon felszólítom őket, hogy most már takarodjanak innen, mert dolgunk van, és ha miattuk nem leszünk kész estére, akkor bizony ők járják meg később. Remélem, ez elég inger volt számukra, hogy gyorsan lelépjenek, én pedig csak a fejemet csóválva térek vissza az idegesítő faszihoz. - Na, mit gondolsz? – kérdezem nekidőlve a pultnak.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Oct 13, 2017 19:27:23 GMT 1
Hong Kong Weekly
Ben - Williem WrightA férfi arcára elégedett vigyor ült ki mikor elkezdted neki elmagyarázni a dolgokat. Láthatólag nagyon élvezte, ahogy így megalázod magad előtte. Mikor a szótárral próbálkozol elkezdi a borostáját vakarni, de az elégedett mosoly továbbra se tűnt el az arcáról. A rajzodnál pedig majdnem elnevette magát. Láttad, hogy erőlködik azon, hogy vissza tartsa a röhögést. Sőt még a rajzot el is vette, hogy közelebbről megnézze magának. Persze vissza már nem adta, hanem mint valami szemetet össze hajtogatott és a földre dobta. Mikor pedig azt kérted, hogy nézzen a szemedbe, megtette persze tisztes távból. Mikor pedig az a pár kis kék szikra elkezdett táncolni a retinádon a férfi lassan kimérten végig nyalta a száját. Majd lassan, kimérten elfordult. Baljába vett egy fa sörös kupát. Párszor bele köpött, majd pedig egy enyhéz barna ronggyal elkezdte azt törölgetni. Közben pedig elkezd kínaiul beszélni hozzád. Mikor látja rajtad, hogy nem érted, szúrós tekintettel néz végig rajtad újra. - Nem wu lenni? Mi maga lenni BRIT?! – Az utolsó szót olyan hangosan mondta ki, hogy többen is felfigyeltek rá és az irániatokba fordultak. Kínai parasztok és ipari munkások. Szegények egytől egyig. Valószínűleg még az angolt se beszélik vagy csak nagyon törten. De a brit szót mindegyikük megérti. Ami egyet jelent nekik az elnyomással és a fehér emberrel. Rá nézésre nem tudod megmondani hányan figyelnek rátok most. De ha elkezdesz akciózni kétségtelen, hogy az egész kocsma káoszba fog fulladni.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Oct 13, 2017 20:06:04 GMT 1
Hong Kong Weekly
Bratti - Elena WrightMikor a hideg zuhany éri a részegeket, hangosan, szinte állatiasan morogva forgolódnak jobbra balra, míg sikerül feltápászkodniuk. És ingerülten és szinte érthetetlenül kínai szitkokat dobálnak feléd, sőt láthatod is amint a tőled jobbra álló egy pofonra emelnék a kezét, de hirtelen megáll és elernyed az a kéz. Sőt még a szín is távozik az arcából. A suttogásnál csak összenéznek értetlenül a vendégek, míg az erélyes felszólalásnál váll vonva és részegen dülöngélve elindultak az ajtó felé. Vissza érve a pultoshoz azt látod ahogy a fejét vakarja. A kérdésedet pedig ignorálja. - Hozz egy öl sört. Világosat. Vizezd fel annyira, hogy ne tűnjön fel a különbség. – Miután ezt hajlandó vagy megtenni (Ha nem akkor természetesen ignoráld a mesélői maradékát), válaszol a kérdésedre. - Nem rossz….Nem rossz…De közel sem jó. De majd beletanulsz. Mit is mondtál mi a neved? – Miután ezt megmondtad, átugrik a pulton és nagyon gyorsan-nagyon hangosan keresni kezd valamit ott. Majd egy itt-ott hányás foltos, eredetileg fehér köpenyt nyújt át. – Minden nap itt vagy pontosan délután kettőre. Segítesz össze takarítani és rendbe rakni ezt a helyet. Majd pedig addig maradsz ameddig az utolsó vendég is el nem ment vagy ki nem dőlt. A pontos kezdéshez tudunk szobát biztosítani az emeleten. A fizetés ebben az esetben kevesebb mert ugye lakbér mínusz. De alapból se sok. 2 HKD per óra? Igen ez méltányosnak hangzik. Mit szólsz? Megegyeztünk? – Feléd nyújtja a kezét a férfi. Mélyen a szemedbe néz. – Ja és ma kezdenél. – Persze ezt csak akkor teszi hozzá, ha kezet fogtál vele.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Post by Ben on Oct 13, 2017 20:43:10 GMT 1
Ahogy a férfi arcára egyre szélesebb vigyor ült ki, az én idegeim egyre jobban feszültek. Gondolatban már megtáncoltattam a férfiben a késemet. Persze csak olyan kimérten, ízlésesen, lassan. A nevetését halkan felváltja a sikoly, rettegés és a könyörgés. Nah, de vissza a valóságba. Amint visszakérdez a származásomra, felkelek az asztaltól, de olyan lendülettel, hogy feldöntöm magam mögött a széket. A figyelő tekintetekre csak felhördülök. - Szerinted mi vagyok, egy szótáras fejőszék basszameg? Kiolvashatta a tekintetemből, hogy elegem volt a megalázó, hunyászkodó viselkedésből. Arcomra színtiszta harag, és gyűlölet gyűlt, mely vihar formájában nyilvánult meg a tekintetemben. Alig látható, hallható apró szikrák kezdtek el sercegi a tenyeremen. Szaporán szedtem a levegőt, majd hirtelen kifújtam. Az arcomra ekkor egy gúnyos vigyort erőltettem, majd egy nyugodt arckifejezést vettem fel. Gondolatban persze már megszámlálhatatlan alkalommal végeztem vele, minden egyes alkalommal egy fokkal fájdalmasabb módon. Nyugodt kifejezést erőltettem az arcomra. Felállítottam a széket, ezt követően felvettem az összegyűrt papírcetlit a földről, és a férfi elé csúsztattam. - Ezek az emberek holtan akarják látni a hely tulaját. – Teljesen nyugodt, lassú, kimért és értelmezhető hangnemben szólítottam meg a férfit. Persze orrfennhangon, vigyorogva. Minden egyes hanglejtésem az „elnyomóitól” megszokott felsőbbrendűségről árulkodott. – És, hogy őszinte legyek, már engem is egyre jobban vonz a dolog. Vajon olyan hangosan ordítasz, ahogy nevetsz? Tudod, hogy mit csináltam azzal az emberrel, aki legutóbb így viselkedett velem? Az ujjaim közé vettem a lótuszt ábrázoló papírt, és akkora hővel rendelkező áramot engedtem az ujjaim közé, hogy az szénné égett. (Ha valaki ilyen állapotomban megérint, az valószínűleg sokkos állapotba kerül. ) A maradékot szétmorzsoltam a kezemben, aztán a pultra szórtam. - De tudod… én professzionális vagyok… értük pedig nem fizetnek. További szép estét, a családja már biztosan várja… Az anyjával minden rendben? Vagy nem a magáé beteg? – pszichopataként vigyorgok rá, miközben vihar tombol a szemeimben. Bízom abban, hogy nem elég hülye ahhoz, hogy megtámadjon – Holnap kiderül… Azzal lassan, szemkontaktust tartva felálltam az asztaltól. Két ujjamat a homlokomhoz emeltem, majd tisztelgést imitáltam, ám az ujjaim végéből egy villámot húztam végig, azzal zsebre vágtam a kezem. - Az utódja remélem segítőkészebb lesz… Das Widania. Azzal megindulok a kijárat felé. Ez volt az utolsó lehetősége arra, hogy megszólítson. Remélhetőleg bevette a blöffömet, nem volt kedvem szétkapni ezt a helyet, biztos hangja maradna.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Oct 15, 2017 11:16:03 GMT 1
Csak a szememet forgatva sétálok vissza a pulthoz. Sosem értettem, miért jó idáig lesüllyedni. Nekem is voltak mélypontjaim, mégsem merült fel bennem egy percig sem, hogy feladjam. Na, jó, néha. De akkor sem ez volt a megoldásom. A kezem önkéntelenül a karomon lévő vágásokra csúszik. Aztán megint valami szar feladatot oszt ki. Jesszusom, mintha ezt nem tudná mindenki megcsinálni, aki egyetlen egyszer is próbált ilyet az életében, és sikerült neki… Nagyon felkúr ez az alak… Megint a szemeimet forgatom, de elindulok a sörért. Nagyot sóhajtok. Will… Ezért kibaszottul jössz nekem… Komolyan bevállaltam ezt a szart?! Odaérek, kiválasztom a megfelelőt, majd nem túl könnyedén becipelem az egészet. Csapolok egy korsót. Megkóstolom, majd az idegesítő tag elé rakom. - Nesze – mondom neki, majd visszatérek a munkához. Mivel megízleltem, körülbelül tudom, mennyi víz kell bele, ezt bele is töltöm, majd ha addig a fickó megitta az italát, újból töltök, azt is megkóstolom, majd azt is elé rakom, ha megfelelőnek tartom. Nem rossz… Oké, ha te mondod, faszfej… Forgatom a szemeimet. Mikor elkezd keresni valamit, majdnem odamorgom neki, hogy ha még egy ilyen szar felmérő feladatot adni mer, seggbe rúgom, de ekkor megfordul, és egy iszonytatóan ronda munkaruhát nyújt át. Már tudom, mivel fog telni a napom maradék része… Úgy tűnik, megfelelőnek tart, én pedig szúrós szemmel nézek rá, és ennyit mondok: - 3 HKD, nincs szoba, és megegyeztünk, ma itt leszek – nézek rá nagyon komolyan, majd kinyújtom a kezem, természetesen elég közel az övéhez, de azt várom, hogy ő fogjon kezet. Ha nem megy bele, akkor csak felmordulok. - Egy próbát megért… - Azzal ha megegyeztünk, lelépek, gyorsan hazamegyek, mert annyi időm azért nincs, és egyből nekiállok ennek a mocskos ruhának. Amennyire tudom, igyekszek hordható állapotba hozni. Főleg a hányást akarom leszedni. Aztán még gyorsan eszek valamit. Ha Will itthon van, elmesélem neki, mi volt, aztán sajnos le kell lépjek. Ha nem volt itthon, neki is félre rakok a kajából, egy üzenetet is hagyok neki, amiből kitalálhatja, mi történt. Végül visszatérek a „munkahelyemre”, ahol ha átöltöztem, megjelenek a fickó előtt, naaaagyon lelkesen.
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
|
Post by Ismae on Oct 16, 2017 22:59:22 GMT 1
Chin úr arca igencsak érdekes. Véleményem szerint ő pont egy olyan személy, aki nem tudja teljes mértékben kontroll alatt tartani a mimikáját, és ez által mindig valahogy kifejezi az érzelmeit, hangulatát. Mosolya ragadós, az ember valahogy mindig jobb hangulatba kerül társaságában. Így a rövidke kis eszmefuttatásom végét azzal zártam, hogy ő egy tisztességes, becsületes és őszinte férfi. És már a virágokat sem tudtam már tovább rendezgetni, és így teljesítenem kell azt, ami miatt a rövidke félrevonulásomnak az igazi oka. A levél. Gyorsan felbontom, de egy pillanatra megállt a kezem a levegőben, pont mielőtt kihúznám belőle a kártyát. Csak egy szokásos feladat,hessegettem el az aggodalmaimat. „ Weng Fang Albert Király Utca, Harmadik sikátor a Tudor utca felől. 1873. Április. 26. „ Franc, a mai nap!, csettintettem rosszkedvűen a nyelvemmel. És ezzel együtt rájöttem, hogy mennyire vágyom, hogy Chin úrral elmehessek. Talán azért, hogy kicsit emberként éljek, habár nem vagyok az. A férfihoz visszamenvén udvariasan elmagyaráztam neki a szituációt, és kellő mértékben kifejezem a sajnálatomat. Szerencsére van bennem annyi kurázsi, hogy megjelöljek egy nem létező távoli rokonomat, akinek a haláláról most értesültem. Chin úr arca a magyarázatom során többször is megváltozott. Először eltűnt a ragyogó mosolya, amit megértem, hiszen egy ember haláláról nem lehet mosolyogva tudomásul venni, pontosabban, ha az ember elméjével minden rendben van. A meglepetést annak tulajdonítottam, hogy megtudja, hogy vannak, vagy inkább voltak rokonaim, ha még nem is közeliek. Zavarát pedig az elhalasztott várva várt eseményhez kapcsolom. Pirulása igencsak látványos, kissé megirigylem. Az én arcom eléggé fehér, és nem tudok igazán elpirulni. Ez is olyan élős dolog, ha érted, amire gondolok. A szívem megesik rajta, amikor hazafelé indult. Az ajtóban álltam, ameddig el nem tűnt. Mint valami kivert kutya, úgy vonult el. Sajnos a tömeg már rég elnyelte, mikor eszembe jutott, hogy a holnapi napról semmit sem beszéltünk meg. Talán a hír miatt kiesett a fejéből, de úgy készülök majd a holnapi napra, ahogy ma jött el hozzám, döntöttem el. Átöltöztem a hivatalos egyenruhámba, és felvettem az ehhez járó kalapomat is. A levelet is eltettem a ruhám elülső részébe, hogy majd az elhunytat be tudjam azonosítani. Gyorsan még elraktam szem elől néhány holmit, aztán elindultam. A kalap segítségével eltűntem az élők szeme elől, de így is ügyelnem kellett. Sasszéval és oldalazva vágtam neki az embertömegnek, és kikerültem mindenkit. Hiszen hiába nem látnak, ha nekik megyek, azt már érzékelni fogják. A megjelölt terület a körzetem határán fekszik, eléggé rossz híre van ahhoz, hogy néhányan erőszakos halálban hunyjanak el. És pont egy sikátor, ami tovább erősíti a gyanúmat az előbbi feltevésemmel kapcsolatban. Talán egy kocsmai verekedés fajult el. A helyszín közelébe érve a tömeg megritkult. Található itt nem egy kocsma vagy borbély, ahol az emberek ebben az időpontban betérhetnek. Ezáltal a zaj is elhalkult eléggé ahhoz, hogy meghalljam a robbanás hangait. Egy nagyobb robbanást és több aprót észleltem. Kapásból a tűzijáték hangjaira asszociáltam, de nem láttam az ezekhez tartozó fényeket. Ha tényleg robbantottak ott, akkor jobb, ha itt megvárom meg a végét, határoztam el. Ezután csörömpölést hallottam, mintha valamilyen fém tárgyat dobtak volna kőféléből készült anyaghoz. Furcsa csönd telepedett meg a környéken. Nemcsak a sikátorból érkező hangot nem folytatódtak volna, de az emberi tevékenység is elcsendesült. Pedig ez ott szokatlannak és ritkaságszámba ment. Képtelen voltam megbecsülni, mennyi ideje tart már ez a szokatlan némaság. A szívem hevesen vert a mellkasomban, majd a hideg szellő hatására egy kis gombóccá húzódott össze. Nem mozdultam, a szellő teljes mértékben lefagyasztott. Megdöbbentem, annyira ismerősnek hatott, de ezzel a felismeréssel együtt félelem járta át a szívemet. Valami megváltozott bennem. Nem is tudtam, hogy képes vagyok félni. Hogy van valami, ami bennem is kiváltja ezt az érzelmet. A saját gondolataim annyira lefoglaltak, hogy nehezen tudatosult bennem, hogy hangokat hallok. De nem is akárhogy. Lassan néztem körbe magam körül, hogy megtaláljam a forrást, de értelmetlen volt. Mivel a fejforgatás hatására a hangerősség ugyanaz maradt, nem tudtam megállapítani, még csak azt sem, melyik irányból érkezik. A fejemből hallom?, tettem fel magamban a találós kérdést. De maga a hang egész kellemes volt, ha már lehet így jellemezni egy ismeretlent. Mély volt, de nem karcos. Dallamos hangvezetése új volt számomra. Sem az angolok, sem mi, kínaiak nem beszélünk így. És bárkinek is magyaráz a fejemben visszhangzó valaki, az több mint valószínű, hogy ő áll feljebb a ranglétrán. „Nem tudsz vissza térni a Nullba, de itt sem maradhatsz. Így lesz a legjobb.„ Null?? Az mégis merre található?? Teszem fel magamban az első kérdést. Elvileg, ha nem is pontosan, de képben vagyok a helyi kocsmákkal és borbélyokkal ahhoz, hogy megállapítsam azt, hogy ilyen hely nem található a negyedben. Sőt, olyan szokatlanul hangzik ez, hogy biztos nincs Hong Kongban ilyen nevű akármi is. A kíváncsiságom kiránt a bénultságból, és végre megközelítem úgy a sikátort, hogy benézhessek oda. Hát mit is mondjak, majd kiugrottam a bőrömből, mikor az alakot megpillantottam. Háttal állt nekem, de a fekete köpönyege elég volt számomra, hogy feltevéseket gyártsak magamnak. Európai ügynök lenne talán?? Tűrhető magyarázat lett volna, ha a következőben nem semmisül meg az ismeretlen. Mint a lélek, ahogy átkel, miután megitta a Feledés Teáját. Kirázott a hideg több oknál fogva is. Eleve az alak megsemmisülése, mint spontán bekövetkezett folyamat döbbentet meg, majd az ezt követő ismételt valahonnan ismerős szellő söpört végig újból. A hold éppen dagadó félben van, így valamelyest ki tudtam venni az előttem heverő alakot. Nos, amit kapásból meg tudtam állapítani, hogy nem az én emberem. Nem is ember. Remek! Akkor kiféle, miféle vagy. Halk léptekkel közelítem meg a fekvő valamit. Pár percig csak csendben térdeltem, szemmel és füllel igyekeztem kivenni, lélegzik-e. Végeredményként a „nem lélegzik” kategóriába könyveltem el. Esetleg a fa maszk miatt kétségbe lehet vonni, de nincsen hozzá meg az erőm, hogy le is vegyem. Egy nagy sóhajt követően pedig a bőrére teszem a tenyerem. Nagyon érdekes, tapintásra egy kőfalhoz tudnám a legjobban hasonlítani. Mivel sajnálatos módon nem az én hullám, a környezetét mértem föl, hátha van bármi olyan itt, amivel közelebb kerülhetnék az azonosítással kapcsolatban. Talán a hold hatása, de a vér is nagyon szokatlan. Az a problémám, hogy több ok miatt is. És egyáltalán nem vidított fel. A holttesten nem találtam vérzésre utaló nyomot, ami aggasztó, hiszen egy konkrét vérpocsolyában fekszik a drága nem várt ügyfelem, és nem egy furcsa kristály áll ki a mellkasából. Az sem a megszokott, hogy a pocsolyányi vér fémesen csillog. De hát mit vár a kaszás, hogyha már a legelején sem alakulnak úgy a dolgok, ahogyan annak lennie kellene. A kristályok keltették fel legjobban a figyelmemet, de nem mertem még egyszer a holttesthez érni, így a tócsákból gyűjtöttem össze egy zsebkendőbe a többi maradványt. Ki tudja, talán ezen a szálon majd elérek valamilyen eredményt. Kelletlenül állok fel, de nem igazán tudok mit tenni. Majd hazafelé kilatolgatom, hogy hogyan tovább. De hát, semmi sem tűnik elég jónak az ilyen esetben. A verzió, tanácsot kérek az egyik kollégától. Nem dob fel igazán, több buktató is lehet az ügynek. Nagy A verzió kis a pontja, nem hisznek nekem. Kis b, ha hisz is, nem valószínű, hogy találkozott volna ehhez foghatóval, egyszerűsítve, fölösleges kör. Ellenben a Hivatallal érdemes lenne felvenni a kapcsolatot, bár értelmetlenné fog válni, mire eljutna az ügy a megfelelő személyekhez. De nem vádolnának meg, hogy nem jelentek egy ilyen szokatlan esetet. De több probléma továbbra is fennáll. Hová teszem addig a testet, na és az meddig lehet és hogyan tárolni úgy, hogy még használható legyen? De itt most sem hagyhatom, ki tudja milyen ember fia esik el benne? Nem jó, egyáltalán nem jó. Épp a helyszínt hagynám el, amikor másmilyen nyomokat fedeztem fel. Heuréka, még több meló! De ezekkel legalább kezdeni tudok valameddig. A vérfoltok olyanok, amiket az emberek maguk után hagynak, lábnyomok és egy tenyérnyom is, tehát barátunk ember. Éljen! A vér színéből és tapintásából azt is következtethettem, hogy régebbiek, mint ismeretlen barátunk esete. De lehet, hogy egy időben haltak meg, ki tudja, hogy a furcsa vér hogyan reagál. De maradjunk inkább az előbbinél. Ha előbb halt meg, akkor a testnek is előbb kellett itt lennie. Csak nincs itt, ez az én nagy problémám. Vonszolásra utaló csíkok nincsenek a földön. Hmm, lehet, hogy nem is halt meg?? Teszem fel magamnak a kérdés, a lélek hiányából fakadóan. De akkor vércseppeknek kéne az irányt mutatniuk. Sajnos nehéz szívvel veszem tudomásul, hogy erősen gyanúm szerint, hogy az ügyfelem eltűnt lelkestül, testestül. Nem jó hír, egyáltalán nem jó. Végső elkeseredettségemben a szembe lévő teaház lesz a következő célpontom. Gyorsan megtörlöm a kezemet egy másik zsebkendőben, majd a következő sikártorba térek be. Ha vannak ott, akkor megvárom, míg elmennek, vagy megyek a következőhöz, így próbálom elkerülni a hirtelen feltűnésemből akadó bajokat. A félhomályban leveszem a kalapomat, így láthatóvá válok mindenki előtt, majd nyugodt tempóban visszatérek a teaházba. A sikátorral szembe lévő ablakhoz ülök, és rendelek egy csésze zöld teát.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Oct 22, 2017 12:49:05 GMT 1
Hong Kong Weekly
Ismae - Shao Zeng
Mikor összegyűjtöd a kristály szilánkokat, furcsa melegség tölti meg az ujjaid és a tenyered, de sajnos hamar elmúlik. De valahányszor a szilánkokhoz érsz újfent megjelenik. Bent a teázóban nincsenek sokan, de azok is lassan felfigyelnek rád akik bent vannak és nem a kiszolgáló személyzet tagjai. Valószínűleg a fekete ruhád keltette fel az érdeklődésüket. Bár csak pár pillanat erejéig maradsz a középpontban és csak néhány összesúgásnak leszel a tárgya. Az asztalodtól jó rálátás nyílik a sikátorra ahonnan jöttél. A hely maga hangulatos, egyszerű, tiszta falak amiket sárgára festettek, a padlót fa deszkák borítják amik szépek, egy darab folt se látszik rajtuk. A falakon egymástól tisztes távra pár régi bölcsesség (egyesek szerint közhely) van felírva mint egy-egy házi áldás. A fényt pedig a plafonról le logó lámpások nyújtják. Az asztalon, helyet foglalt egy kis fadoboz amire angolul a „EMPIRE SUGAR” felíratott vésték. Előtted pedig egy egész formás, ám aprócska ital lap kapott helyet. Nem volt sok teájuk és némi száraz ételt főleg kekszet vagy teasüteményt lehetet rendelni náluk. Egy vagy két perc múlva mikor elhelyezkedtél egy fiatal arcú, fekete hajú kínai lány lép az asztalodhoz. Öltözéke egyszerű és letisztult. Egy fehér chenongsamot viselt. Vékony volt, de nem túlzottan és nem túl magas. Valahol 160 cm és 170 között mozoghatót. Röviden, de udvariasan megkérdezte mit szeretnél inni, majd pedig elment. Kb 7 perccel azután, hogy elment a felszolgáló lány mozgásra leszel figyelmes a sikátorban. Pontosan nem tudod ki venni hányan vannak vagy, hogy ember-e egyáltalán ( a mai este után kitudja, igaz?). Csak azt látod, hogy ott van a sikátorban, lehajol, majd pedig a vállára veszi az ott hagyott hullát.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Oct 22, 2017 13:39:05 GMT 1
Hong Kong Weekly
Bratti - Ellena WrightÚjdonsült főnököd az ajánlatodra felhúzta a szemöldökét, majd pedig vígan fogott veled kezet és arcára is kiült az a mosoly amit már oly sokszor megtapasztalhattál régen az Államokban. Elégedettség, hogy jó üzletet csinált. *** Mikor haza érsz otthon éred még a bátyád hisz még valamikor a nap közepén jártok. Olyan ebéd idő lehet. Szóval nincs sok időd vele beszélni, a köpenyt tisztára varázsolni és még ebédelni is. (Ben ez még az első mesélőid alatt történik.) *** Mikor megjelensz az fogadóban, megismer eheted a többi munkatársad. Ott van reggelről a sovány, félmeztelen takarító, még három felszolgáló lány akiken hasonló köpeny van mint a tiéd csak az övék szebb és fehérebb, kettő közülük kínai volt egy pedig fehér. Rajtuk kívül még két másik nő is helyet foglalt a fogadóban, bár ők nem viseltek kötényt csak egy egységesen vörös egyrészes ruhát, hagyományosan ázsiainak tűnik. Az egyik ilyen nő pipázott és ő volt a kínai, a másik pedig egy kis fekete könyvet olvasgatót, ő meg fehér volt. A pultos mellett pedig ott ált egy sokkal jobban öltözött, fehér alak. Fekete ruhája volt, arca pedig ápolt. Végig mért titeket majd pedig valamit motyogott magának és elment. Ő lehetett a hely tulaja. Ezt követően neki álltatok takarítani a maradék felszolgáló lánnyal és a félmeztelen sovány férfival akiről kiderült, hogy ő egyfajta mindenes és a neve Ding Da. A maradék felszolgálok neve pedig Jia Ping, Xing Hong és Amanda Waxfield. A két jobban öltözött nő nem is vette a fáradtságot, hogy bemutatkozzon vagy, hogy segítsen, de a takarítás közbeni beszélgetés során megtudtad, hogy ők a fogadó elit kéjhölgyei. Az egyiket Peng My-nek nevezik a másikat pedig Laura Freeman-ként nevezik. Időközben még a szakács is előkerült valahonnan, egy köpcös kínai alak volt aki Su Gang néven mutatkozott be. És mivel ez eddig ki maradt neked azt is megtudtad, hogy a csapost Huey Long-nak nevezik. Egyáltalán nem kínai a neve, de senki se tudott többet mondani az előéletéről, de abban mindenki egyetértett, hogy rendes ember. Este mikor pedig kinyitottatok nem igazán történt semmi az elején. Viszonylag könnyű munkákat kaptál, a fehérek asztalához küldtek általában. Bár persze a vendégek egy része eleinte tett pár frappáns megjegyzést rád. De ahogy telt az este azok a megjegyzések egyre kevésbé lettek frappánsak és inkább csak disznók lettek, sőt néha még fogdostak is. Persze ezek elől jobb volt elmenekülni, mert bármikor amikor vissza kívántál ütni valaki a felszolgálok közül ott termet és rendezte a dolgokat. Persze néha maga Huey volt az aki megmentett téged (vagy épp a vendéget) , ha elég közel voltál a pulthoz. Egészen jól mentek a dolgok egészen éjfél környékéig. Ekkora már mindenki kicsit lefáradt az alkalmazottak közül. Huey pedig még pár korsóval le is döntött a torkán. a vendégek pedig ittak, nem keveset. Néha-néha pedig egymás torkának estek, ilyenkor pedig jobb volt nem közéjük állni és hagyni, hogy lerendezzék. De nem is ez volt a lényeg, hanem az, hogy a pultos magához kéretet. - Néz oda kik jöttek. – Egy nagyon elégedett vigyorral az ajtó felé mutatatott. – A reggeli barátaid. - Tényleg azok voltak akiket reggel elzavartál- Most már hivatalosan is fel vagy véve. No szolgáld ki őket. Végül pedig az egész este egész nyugodtan ért véget. Csak pár részeg verekedett össze, de azok is hamar inkább ivócimborák lettek. Így mehettél haza. Jó későre járt mire haza értél. Éjfél is elmúlt már ekkora. De legalább már otthon vár a drága bátyád. Talán…Ha nem ölette meg magát.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Oct 22, 2017 13:57:25 GMT 1
Hong Kong Weekly
Ben - Williem WrightTöbben a teremben a fogadóban a villámlós mutatványod hatására összenéznek, hátrahőkölnek vagy épp a piájukra néznek, hogy túl sokat ittak már megint. De a pultos nem mozdul. Arcáról persze leolvadt a mosoly, de nem ült ki rá az ijedelem. A szemei kíváncsiságot sugalltak, de arca nem árult el semmit. A kis közjátékodra melyben fenyegetni próbáltad megint megváltozott a helyzet. Elkezdte nyalogatni a szája szélét az öreg. Mikor pedig elköszöntél utánad szól. - Bon Voyage. Vigyázzon magára. Az éjszaka tele van iszonyattal. – Az angolja szinte tökéletes volt a pultosnak. Sőt még azt is láthatod ahogy megvillantja feléd a fogsorát. Több már nem is eredeti foga, hanem fa fogak. Ezt követően senki sem szólt hozzád. Senki sem ment utánad. Vagyis nem láttad. Későre járt. Kint már a Hold is túl jutott már a pályája csúcsán, szóval éjfél már elmúlt. Előbb érsz haza mint a húgod. Szóval van időd saját magadra.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Oct 22, 2017 16:51:09 GMT 1
A férfi kiváló angolja hallatán félig visszafordítottam a fejem, hogy szemügyre vehessem a hibátlan fogsorát. Az enyém egyértelműen szebb. Dühített, hogy ennyire semmibe vesz, azonban nem lepődöm meg rajta. Ő lesz az, aki később megbánja. Ó, de még mennyire. Viszonzom a fogsorvillantást egy barátságos, ám sejtelmes mosollyal, majd bezárom az ajtót. A lakásommal ellentétes irányba indulok meg, így ha valaki követni akar, akkor legalább az agyára megyek. Persze nem láttam senkit, aki a nyomomban lehetett volna, de jobb félni, mint megijedni. Betértem az egyik félreeső bordélyba, és tíz percig elvesztem a kínálat között. Ha valaki ebben az intervallumban szintén idetévedt, azt szemügyre vettem, majd távoztam. Odakint vártam pár percet, hátha összefutok az illetővel, és móresre taníthatom. Amennyiben semmi ilyesmire nem került sor, zsebre tett kézzel sétáltam, immáron a „saját” házam irányába. Szándékosan ugyanazon útvonalon, amin korábban. Megálltam a kocsma előtt, majd annak ajtajához léptem. Az ajtóra a képességem segítségével a Vörös kígyók szimbólumát égettem. Ők azok, akik szívesen látják a „magamfajtákat” a soraikban, így reményeim szerint okozhatok a két frakció közt egy aprócska nézeteltérést. Otthon az első dolgom a tükördarabok összeseprése, valamint egy gyors fürdő vétele. Miközben a végtagjaimat mosom, átgondolom a további teendőket. Elindultunk egy irányba, ahonnan nincs visszaút. Az események nem egészen úgy történtek, ahogy elképzeltem, de számoltam azzal, hogy így lesz. Holnap sok mindennek nézünk elébe, Hao munkája mellett még a saját ígéretemet is be kell váltanom… Kilépek a kádból, majd felületesen megtörölközöm. Ott, ahol nem éri a bőröm a ruhámat, hagyok néhány vízcseppet. Szeretem, ha jéghideg cseppek fel-alá szaladgálnak az arcomon. Olyan jó érzés. A konyhába lépek, begyújtom a tűzhelyet, és megmelegítem rajta az ételt. Két főre terítek, mindenképp bevárom a húgomat. Sok mindenről kell beszélnünk.
|
|
Ismae
Lelkes fórumozó
|
Post by Ismae on Oct 23, 2017 18:31:31 GMT 1
Olyan szokatlanok a kristályok. Mintha egy pillanatig hőt adnának ki, és ezt még a zsebkendő keresztül is érzem. A jelenség ellenére hamar elteszem, „majd később” fogadtam meg.
A teaházban nincsen tumultus, ennek örülök. Mint új vendég, csak pár pillanatig voltam a figyelem középpontjában, a fekete itt szokatlan színnek számít. Találtam egy tökéletes helyet a sikátor megfigyelésére. A különleges kalapomat arra az oldalra teszem le, ahol az emberek sokkal nehezebben érhetik el. A hely amúgy igényes volt, ezzel a szóval tudnám a legjobban jellemezni. Tiszta falak, megfelelő mennyiségű életbölcsességgel ellátva, az étlap rövid, tömör, de szépen kivitelezve. A fadobozt kicsit megforgatom, szegényes angoltudásommal megértem a szövegét és igen szúrós szemeket meresztettem feléje. Ki az a kulturálatlan személy, aki a teáját elrontja cukorral?? Nívósabb és hagyományosabb kínai teaházak kristálycukrot nem is találni az asztalon. Ez sajnos levon egy hangyányit a teaház értékéből.
A pozitív benyomást erősítette a szolgálólány is. Egyszerű, letisztult. Semmi csicsa, semmi feltűnösködés. Egy kamillateát rendeltem önmagában. Nem igazán szokásom kekszeket meg egyéb falatokat hozzá. Úgy érzem, levon a tea értékéből. Felháborító módon az asztalra könyökölök, és a kezemmel kitámasztom a fejemet. Folyamatosan a sikátort szemlélem, hátha történik valami. És mit az ég, hát persze hogy történik. Hasra ütésre 6-8 perc telhetett el a rendelés óta. Azon meg sem lepődök, hogy nem tudom pontosan, hogy mi. Az elkövető számát, sem fajtáját nem tudtam meghatározni. Csak annyit, hogy volt furcsa holttest, nincs furcsa holttest. Halkan kuncogok magamnak, a mai nap annyi irreleváns dolog történt. Mi lesz még itt??
Egy pillanat múlva letettem az asztalra néhány érme yuant, de ügyeltem rá, hogy több legyen, mint a tea ára. Kézbe veszem a kalapot, és a teaház melletti sötét foltban felveszem. Láthatatlanul indulok a hullarabló nyomába, talán néhány információmorzsát nyerhetek a követésén. Ügyelnem kell a lépteimre, nem akarok túl lemaradni, de a cipőm csattogása sem tenne jót a nyomozás érdekében. Óh, hogy engem hogy le fog szidni a felettesem. De ez még a jövő zenéje.
|
|