Damien Yukii
Kezdő tollforgató
Utoljára online: Mar 10, 2019 20:21:32 GMT 1
Jun 7, 2017 0:23:08 GMT 1
|
Post by Damien Yukii on Jan 8, 2018 3:13:28 GMT 1
Aztabüdöslószaroskupacát, amikor átesem csak a kijelölt ideiglenesek hálótermén, az egységem ruhájával, és a saját táskámmal, egy idegen arc csapja ki mögöttem az ajtót, amit igazán becsukni sem volt időm. Úgy álltam fél lábon, mint az a mesebeli gyönyörű vizimadár, de meglepettségemben még annak a nevét is elfelejtettem. Azt mondja ez a fiúlány, nem figyeltem meg a nemét, hogy menjek Hanji Zoehoz, aki számomra a zsenik legzsenibbje, és nem kicsit ugrik össze a gyomrom a gondolattól, hogy megsejthette az irataim létét. Vagyis a hamis irataim amivel a Földfeletti városban tartozkodom, és azokat az idegen nyelvűeket, amiket odalentről loptam. De ez már nincs létfontosággal a számomra. Nem vesződök a felderítőegységessé átkeresztelkedésemmel, a szakadt egyenruhámban futok át a labirintusként is simán létjogosultságot érdemlő kaszárnyán, azzal a másikkal, aki Hanji szakaszvezető irodája-szobája-lakása vagy titkos bázisának bejárata előtt hagy. Nem húzok időt pironkodással, és majdhogynem két lábbal rúgom be az ajtót, enyhe túlzást is belevíve a lendületbe. Már felkészültem a mentegetővésekre is, de amint Ő meglát, úgy zúdítja rám az információkat, mint egy hasmenéses telivér a szaporát. Viszonylag sokat kellett a kiképzés alatt lószart-, szóval a Szakaszvezetőasszony két perc alatt beleránt énengemet egy összeesküvés elméletbe, amit Historia királynő ellen ültek össze, és nekem kell megmentenem a világot. Könnyed másnaposság utáni program, a haveroddal, akit most fogsz megismerni, mint egyszemélyes kíséret. De én katonacsaládból származok, ezért nem esik nehezemre, sem lenyelni a nagyobb falatot, sem az információt megjegyezni, így amúgy sem kérvényezném, hogy egy szavát is lediktáltassa valakivel, vagy maga írja meg. Meghajolok, pont annyi időt hagyott nekem, és bár nem ez az épp formális tisztelgés errefelé, úgy tűnik, most nem veszi zokon. A kifele menet már nem jelent gondot, az előbb is megjegyeztem, hogy jó a memóriám, és amíg a lovakhoz ki nem érünk, folyamatosan ugyanazt diktálom magamban, amit a Szakaszvezetőasszony üzen. Addig nem is kell érdemben másra figyelnem. A legfontosabb lesz, hogy ne hányjam el magam abban a pillanatban, hogy a Földalatti város valamelyik bejáratához értem ezzel a colos kísérettel. (Persze, ha félre értettem az információt, és a le, nem egyenes út a pokol bugyrába, akkor tárgytalan a rosszul létem, út közben kiderül.) Lovam nem sűrün akadt, vagy épp nem volt induláskész, ezért egy idegen kancát kaptam. Vagy talán Mént, na ezt sem tudom biztosra, de maga az állat, elég jó darabnak tűnt, és ha jól vettem ki az istállófiú szavait, azóta nem tudnak vele bánni, hogy az előző gazdája odalett. Úgyhogy második feladatként meg kell törnöm annyira, hogy ne akarjon Ő eltörni, csigolyánként. A neve később majd realizálódik bennem, amint fontos lesz. Az agyam kis rekeszekben tárol mindennemű információt, és elég kevés fiókot tartok a fejemben a felszínes dolgok megjegyzésére. Talán azt is elmondta, hogy kié-mié volt ez az állat (Valami Dietheré, ha jól értettem), aztán már csak a kíséretem utasításait követtem, mint felettem rangban állóét. Mondjuk mivel én újonc vagyok, ki a nemiszerv nem áll felettem? Ezen is túljutva, nem törve túl sokat a fejemet azon, miért meg hogyan kerültem ebbe bele, felültem a kölcsönló hátára, aki nem volt kedves, és nem várt meg, fellábbal még lógtam rajta, és alig hogy elindultunk, majdnem leestem róla.
*
Az ellenőrzésen kicsit felakadtunk azt hiszem, ezért elővettem a túlélési ösztönömet, és Hanji Zoe által adott tippet -miszerint ápolóként(?) megyek valahová, a kíséretemmel-, és felmondtam pár izom-köteget, és annak lehetséges sérüléseit, egy mindenkinek hallhatóan, teljesen idegen nyelven, amit már készültem eladni a Felderítő egység számára, ha bekerülök. A minket feltartók, akik lehet, hogy újoncok, de nem figyeltem teljes erőmből erre-, gondolkoztak egy kicsit, én igyekeztem nem megemlíteni Hanji Zoe nevét, vagy személyét, és úgy utaltam erre a rutinszerű vizsgálatra, mintha egy halálos betegség megelőzéséről lenne szó. Pedig egyébként csak a reflexek vizsgálata jutott eszembe, egy apró kalapácsnak tetsző szerszámmal a térd és könyökhajlatban. Attól is tartottam, hogy átvizsgálják esetleg a holmim. Igyekeztem hihető lenni, pedig csak ellesni volt lehetőségem a fenti beteg ápolás menetét, mikor a pihenőink során az orvosképzőknél megfigyelhettem a nővérek munkáját. De úgy tűnt elég volt az adott szavam a munkámra, lehet kicsit megrémisztettem ezeket a srácokat, de ez már nem hozott lázba. Sokkal inkább a társam arcát igyekeztem figyelni, sokszor az előbbi, és a további út alatt is. Akár ha lugasokon vágtunk keresztül, vagy egy nagyobb téren, vagy a Falak mentén, a fantáziám szárnyalt, az utat csak egy hátsó fiókba tettem el, ha fel kellene idéznem merre haladtunk. Annál inkább a kiséretem, hiszen az ember bármikor átcsaphat árulóba, és Hanji Zoe arca sem volt túlságosan nyugalomtól terhes. Sokkal inkább aggódó. Azt hiszem, még a hitvesi ágyban sem fedezik fel ennyire egymást a szerelmesek azt hiszem. Azt nem tudom, hogy mi lesz, mire a fellelhető közelébe érünk a Hadnagyéknak, mit kell tennem, amint bekövetkezik az információ csere, és a Szent Falak, tényleg azt mondta, hogy a Felderítő egység Hadnagya? Mi a francot képzelek magamról, azonnal vissza kellett volna utasítanom, hogy vagyok én hozzá képest? Előbb fog levágni, minthogy meghallgasson, főleg, hogy higgyen nekem! Még egyszer hátrapillantok, utoljára, a biztonságot nyújtó házak irányába, a sikátorokra gondolok, ahol könnyedén bujkáltam akkor régen a rendőrök elől, aztán soha többé nem nézek vissza, hátha meggondolnám magam, és lóarccal együtt fordulnák hátra a feladatomnak. Lehet magamat is fel kéne írni a lehetséges árulók listájára.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
Szeresd ellenségeidet! Azzal kergeted őket az őrületbe.
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 13, 2023 7:55:28 GMT 1
Feb 23, 2016 21:54:48 GMT 1
|
Post by Aria on Jan 28, 2018 0:22:56 GMT 1
kylenorthon Aria Bratti erelar RazeLevi felosztja a csoportokat, ami alapján a fogadóba csak néhányan mennek be, Mikasa, Aaron, Jean és ő. A többiek a fogadón kívül maradnak, így a két titán is egyelőre távol marad a két katonai rendőrségtől jött jómadártól, és Barsantól is. - Nocsak, Felderítő Egység, ráadásul Speciális Osztag? - Anette azonnal átveszi az irányítást, mielőtt Josh bármit mondhatna, a fiú arckifejezéséből láthatóan sejti, hogy személyes konfliktus is áll előttük. - Tymirjazevért jöttünk, továbbá megtudni, amiről egyelőre nincs információnk, hogy mit kerestetek a Földalatti városban azután, hogy a Királynő elrablásának okán a teljes katonai rendőrséget visszarendelték ellenőrzésre. - érkezik a válasz a hadnagytól, mire Anette sóhajt egyet. - Sejtettem. Ez hosszú beszélgetés lesz. De talán... nem lenne jó, ha illetéktelen fülek is hallanák, nem gondolja? - néz körbe a fogadón. - Jobb lenne, ha mi is kimennénk az utcára. Ha jól látom, ott vannak még társaik, inkább velük akarnék kommunikálni, mint egy halom részeg fazonnal, aki alkoholba fojtja a kínjait. - biccent a lány, mire az egyik "részeg fazon" fel is pillant az italából, laposat pislog, mintha az alkohol gőzében idő kéne neki, hogy felfogja a fejéhez vágott sértést, majd lassan megemeli a kiürült, mocskos korsót, és a lány felé lendíti a karját. Az abnormálisan lassú mozdulatot Anette könnyedén kivédi, majd a zsebéből elővesz egy pénzérmét, és az asztalra csapja. A férfi ismét bambán pislog, majd rádöbbenve, hogy a lány fizetett neki még egy kört, inkább letesz a sértés megtorlásáról. - Nos, tehát? Kimehetünk? Az már a csapat döntése, hogy elfogadják-e Anette ötletét, de érezhetik a levegőben egyre növekvő feszültséget... Különösen Josh, mintha folyamatosan arra készülne, hogy mikor lépnek majd túl a szavakon. Talán terveznek valamit, de Anette egyelőre kulturáltnak, és igencsak konfliktuskerülőnek tűnt... talán puszta taktika? Akármi is, hamarosan kiderül.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Feb 9, 2018 22:50:29 GMT 1
Örülök, hogy Eren és én egy helyre megyünk. Így szemmel tudom tartani. Ami nem hátrány, mert elég sok minden történt most, és biztos vagyok benne, hogy fel van zaklatva. Közel maradok hozzá, mert sosem lehet tudni, mikor akar valami hülyeséget csinálni. Armin-nak csak bólintottam búcsúzóul. Tudom, hogy benne bízhatok, érte nem aggódom. A lehető legjobb helyen marad, ott tudja a legpontosabban kamatoztatni tudását és tehetségét. Ezt meg is mondtam neki mielőtt elindultunk. Az úton nem sok gondolatom van, de mikor elérünk a lejáróhoz, akkor körbetekintek. Végignézek a társaimon. Eren-nel, Ymir-rel, Jean-nal és Kyle-lal már több harcot is megvívtam. Bízom Jean-ban, hogy tudja kezelni Lena-t, azonban azt nem tudom, hogy Ymir jelenleg hogy van. Zöldfülről ne is beszéljünk… Összességében viszonylag elégedett vagyok, megbízom bennük. De ha egy kis megbillenés is lesz, nem sok jóval kecsegtet minket, márpedig Lena-nak a bátyja és a legjobb barátja is lent vár minket valószínűleg. Magamban ciccegek. Kétélű a dolog. Jegyzem meg. Sikeresen lemegyünk a Földalatti Városba. Nem is értem, hogyan, de elkerüljük a támadásokat és összetűzéseket. Viszont mi észrevesszük a nyomokat, és egész egyszerűen találjuk meg a kis csipet-csapatot. Itt kettéosztjuk magunkat. Elhúzom a számat, mikor realizálom, hogy Eren kint marad. De összességében nem baj, legalább kevesebb az esélye, hogy bajba kerül. Szemem sarkából látom Jean és Lena jelenetét. Legszívesebben elmosolyodnék, de az fura lenne, szóval csak követem Levi-t előre. Érzelemmentes arccal nézem a főnökösködő csajt.
- Idegesítő, de veszélyes… – súgom a hadnagy fülébe. Az egész jelenetét póker arccal nézem végig, néha a szememet forgatom. - Szerintem menjünk ki. Ott jobban ki tudjuk használni a terepet, ha arra kerülne sor. És többen lennénk, bőven. Kivéve ha kint várnak ránk. Mindenesetre nem tartom jó ötletnek, ha itt maradunk, nem lenne jó, ha civil áldozat is lenne… Én kimennék, ne adjunk rá nekik okot, hogy támadjanak vagy agresszívak legyenek. – mondom a többieknek, hogy közösen hozzunk döntést. Jean-ra nézek, hogy kifejtse a véleményét. Ha ki is megyünk, minden érzékem nyitva marad, és a kezem a pengéim közelében matatnak, ha bármi lenne, egyből reagálni tudjak. Erre kíváncsi vagyok…
|
|
Raze
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Apr 24, 2024 22:17:58 GMT 1
Jul 31, 2016 14:07:00 GMT 1
|
Post by Raze on Feb 28, 2018 2:50:01 GMT 1
- Azért éppenséggel én is, de úgy sejtem, hogy ezt a fajta luxust egyenlőre el kell engednünk. Bár a mosakodás is több, mint a semmi...éppenséggel az sem lepne meg ha még ennyi sem lenne kivitelezhető ez a...hát őő...nevezzük "fogadónak" titulált vendéglátó egységben. - felelek egy sóhaj kíséretében a lánynak, ahogy a tekintetem körbesiklik enyhén szólva is szegényes szállásunkon. Nem mintha lenne okom panaszkodni. Itt legalább szállás van a fejem fölött, és még ha egy ilyen koszos kis lyukról is van szó talán még az is jobb, mint amikor folyamatosan a szabad ég alatt kellett éjszakáznom, talán nem is olyan régen hisz alig pár éve annak. - Ha szerzel kártyát akkor még fel is dobhatjuk a csevejt némi "Felelsz vagy Mersszel". - teszem hozzá a szavaihoz egy mosollyal az ajkaimon, ahogy lehuppanok az egyik ágyra. Elég nehéz kiolvasni a lány gondolatait, amelyek a szavak mögött megbújhatnak, és ez több mint zavaró, mert lövésem sincs a szándékairól vagy a terveiről. Persze lehet, hogy Nori számára nyitott könyv lenne a csaj, de egyenlőre én magam csak annyit tehetek, hogy próbálok minél szimpatikusabb lenni Neki hátha nem vágja el gondolkodás nélkül a nyakamat ha esetleg arra kerül a sor a közel- vagy távol jövőben. Egyenlőre az egyetlen opcióm az, hogy bízom hányatott sorsom jobbra fordulásában, és abban, hogy Anette flegma szavai nem rejtenek gyilkos szándékot irányomban. Bár egyenlőre úgy tűnik, hogy talán nem. Szól Lena bátyjának, hogy próbáljon keríteni nekem valamiféle kötszert, aki szemlátomást nem túl lelkesen, de legalább próbál eleget tenni a kapott utasításnak. Valamiért úgy érzem, hogy bár kettejük rangja az egységükön belül ugyanaz lehet, mégis valahogy egyértelműen Anette tűnik a domináns félnek a kettő közül. Az egész lénye és megjelenése sokkal határozottabb, és a nyakamat tenném rá, hogy sokkal ravaszabb is, mint a kis társa, arról nem is beszélve, hogy a hangja olyasvalakiének hat, aki hozzászokott, hogy utasításokat osztogat, és valahogy kétlem, hogy az a megalkuvó típus lenne kivéve hogy ha az Ő érdekei is ezt szolgálják. Valami oknál fogva biztos vagyok benne, hogy veszélyes, de lehet, hogy csak én lihegem túl a dolgot, ráadásul Nori mindig is azt mondta, hogy pocsék emberismerő vagyok. - Bármilyen csábító is az ajánlat, de azt hiszem el kell, hogy utasítsam. - Arcomon sajátos fintor jelenik meg Josh szavainak hatására, amikor egy röpke pillanat erejéig belegondolok, hogy honnan származhat az idelenn értékesítésre kerülő alkohol, és leginkább, hogy miből készülhet...hidegrázás fut végig rajtam, és felötlik bennem a gondolat, hogy nagyobb eséllyel vágnák le a karomat egy itteni alkoholos "fertőtlenítés" után, mint anélkül. Tekintetem a kötszerre téved amelyet alig pár pillanatra korábban dobott oda Nekem Josh, és bár az sem épp bizalomgerjesztő így első ránézésre sajnos jelenleg nincs más amivel elláthatnám a sebeimet. ~ Jobb az óvatosság. - gondolom magamban, amint Josh követi Anette-t kifelé a szobából. Még egy utolsó sóhaj hagyja el az ajkaimat mielőtt nekiállok bekötözgetni a sebeimet a nem túl bizalomgerjesztő gézköteg segítségével. ~ Gondterheltnek tűnsz... - szólít meg ismételten a jól ismert hang. Bár szívem szerint ignorálnám, de sajnos tapasztalatból tudom, hogy ennyire nem egyszerű lerázni és nem fogja feladni, amíg nem foglalkozom vele egy kicsit. - Igen, mert az is vagyok. - felelek kelletlenül, amikor végül beadom a derekamat. - Éppen ezért ha nincs semmiféle hasznosítható tanácsod vagy hozzáfűznivalód a szituációhoz, akkor légy oly kedves és szívódj fel valahova az éterbe. Jelenleg se türelmem, se energiám a hülyeségeddel foglalkozni. - teszem hozzá anélkül, hogy akárcsak egy pillanatra is felnéznék, miközben igyekszem bekötözni a sebeimet. Ez sajnos nem is olyan egyszerű, mert vannak köztük olyanok, amelyeket nem feltétlenül egy emberes bekötözésre tervezgettek, viszont nincs is kedvem a két katonai rendőr közül bármelyiket is idecibálni, így hát egymagam próbálok megbirkózni a művelettel akármilyen kellemetlen is. ~ Azért elég meglepő, hogy ilyen sérüléseket kaptál be. Régebben az ezekhez hasonló utcai patkányoknak esélyük sem lett volna még arra se, hogy egyáltalán megkarcoljanak, nemhogy ilyen vágásokat ejtsenek rajtad. Kezdesz elpuhulni. Ezért megérte aztán megérte itt maradni nemde? Még egy-két év és ha még élsz akkor adhatunk Neked egy botot is, hogy még azt is ki lehessen rúgni alólad, persze ha ez nem lenne elég akkor még mindig... - Ezen a ponton már végleg fogytán volt a türelem. - Nem lennél szíves végre befo... - kezdtem rá, de ahogy felemeltem az arcomat, hogy rápirítsak hirtelen egy kivont karddal találtam magamat szemben. Bár Nori még mindig kétségkívül a képzeletem szüleménye, és kétségkívül az a penge is, amit szorongat és amit épp a nyakamnak szegez...valahogy mégis kellemetlenül valóságos érzést kelt akárcsak Ő maga is. Nem mintha valami nagy szakértő lettem volna látomásügyileg, de valahogy túlságosan is életszerűnek tűnt, és viselkedett mintha saját maga gondolkozott és cselekedett volna. Sokszor pontosan olyan volt, mint az eredeti Nori, olyannyira, hogy képtelen lettem volna megmondani a kettő között a különbséget. Számtalanszor éreztette velem úgy az utóbbi időben mintha tényleg kezdenék megőrülni, vagy sokkal inkább mintha nem csak egyedül én élnék a saját testemben, vagy mintha nem is az én testem lenne, amiben létezek. Idegesítő volt, és sokszor piszkált, ingerelt vagy csak szimplán szóval tartott vagy vesztegette az időmet, de még sose volt rá példa, hogy agresszív lett volna velem, vagy akárcsak viccből is olyan gesztust tett volna felém, mint ez a mostani. ~ Komolyan mondom. Ha így fojtatod tovább akkor az egyszer az életbe fog kerülni. A helyedbe szedném a sátorfádat, és lelépnék innen mielőtt még késő lenne. - szólt hozzám, azzal a komoly tekintettel, amit utoljára talán azon az éjszakán láttam rajta, amikor anno különváltak az útjaink egymástól. ~ Nem tartozol ide, és ezt Te magad is pontosan tudod. Ahogy azt is tudod, hogy ezek az emberek nem törődnek veled, nem érdekli őket, hogy mi fog veled történni ha már nem elszel a hasznukra, ahogy azt sem fogják megérteni, hogy mit miért tettél ha egyszer véletlenül rájönnek arra, hogy mit is csináltunk mielőtt közéjük keveredtünk volna. - folytatja, majd egy pillanat szünetet tart, mielőtt elhúzza a pengét a nyakamtól. ~ Én csak a javadat akarom, és ez mindig is így volt. Hallgass rém legalább most az egyszer. Nagy hibát követsz el ha továbbra is ezek között maradsz. Ők nem a Te néped, nem tartozol nekik az égvilágon semmivel sem. Viszont ha itt maradsz az még az életedbe kerülhet! - Ezen a ponton egy kicsit meglágyulnak a vonásai, ahogy a helyére csúsztatja a pengét. ~ Menjünk haza. Legyünk úgy, mint régen. - szól, és kinyújtja felém a kezét pont, mint akkor azon az estén. ~ Nem lenne minden jobb, ha úgy lenne, mint régen? Mit szólsz hozzá...Raze?
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Mar 7, 2018 21:20:04 GMT 1
Levi hamar arra a megállapításra jut, hogy minél nyugodtabban intézik az ügyet, annál jobb. Felméri, kiket hozott magával... továbbra is úgy véli, jó, hogy a két alakváltót maga mellett tartja, de nem akarja, hogy komoly veszélybe kerüljenek, tehát felosztja a csapatokat, és mind Erent, mind Kyle-t kintre osztja. Jean gyakorlott, Aaron esetén pedig el kell ismernie, a kellemetlen természete dacára jó harcos. Mikasával pedig konfliktusaik ide vagy oda, hatékonyan dolgoztak együtt, így ha harcra került a sor, megbízott benne. Amikor belépnek, a férfiben azonnal tudatosul, hogy Anette viselkedik főnökként, és Barsan sem tud azonnal érvényesülni mellette. A lány hangja cinikus, a férfi pedig felvonja a szemöldökét, és meghallja Mikasa suttogását. - Idegesítő, de veszélyes... Levi csak biccent, nem akar hangosan válaszolni, de legalább jelzi a lány felé, hogy egyetért. Anette annak ellenére magabiztos, hogy láthatóan jól ismeri őket, és tudja, hogy túlerőben vannak. Vagy ostoba, ami viszont nem engedné, hogy ekkora tekintélye legyen, vagy tényleg kiváló harcos, és jelen pillanatban is taktikázik. Ebben az esetben viszont tartani kell tőle. - Tymirjazevért jöttünk, továbbá megtudni, amiről egyelőre nincs információnk, hogy mit kerestetek a Földalatti városban azután, hogy a Királynő elrablásának okán a teljes katonai rendőrséget visszarendelték ellenőrzésre - feleli végül egyszerűen. Igyekszik nem árulkodóan mozogni, de folyamatos készültségben van, hogy bármelyik pillanatban, bármilyen ellenséges megnyilvánulásra reagálhasson. A kocsmai kis jelenet újabb részleteket árul el Anette stílusáról. A lány jól felméri a környezetét, és gyorsan reagál. Levi meghallja Mikasa szavait, és halkan morog: - Pártolom, hogy kimenjünk, de inkább mellőzd az olyan megjegyzéseket, amelyekben feltételezed az ellenséges szándékot. Általában az csak kiváltja. Természetesen, valójában egyetért, csak az bosszantja, hogy a lány túl nyíltan beszél a kinti terep előnyeiről... ha az ember hangoztatja az előnyét, előbb-utóbb hátránnyá válik. Levi visszafordul Anette-hez. - Ha lehet, váltanék pár szót Tymirjazevvel. Noha eddig nem volt lehetőségem beszélni vele, hivatalosan a beosztottaim közé tartozik, és szeretném, ha ő is csatlakozna az osztagomhoz végre. A "ha lehet" részt olyan iróniával ejti ki, hogy nyilvánvaló mindenképp szeretne beszélni a férfivel. Amint Anette rábólint, Barsan felé fordul.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Mar 7, 2018 21:43:04 GMT 1
Damien YukiiOOC: Még nem teljesen biztos, de az egyik kísérőd valószínűleg Kami, akivel néhány reagon belül beéritek a társaságot.
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Mar 11, 2018 12:10:41 GMT 1
Nos igen, Historia elrablása hatalmas sokként érte az egységet. Kami persze annyira nem hatódott meg rajta, saját gondjai jobban gyötörték. Mély önsajnálatba temette magát (mert miért ne alapon), és úgy volt vele, hogy már az emberiségnek úgyis mindegy (meg kéne verni). Mikor Hanji idegesen elviharzik mellette, önkénytelenül a nő után szól: - Mi történt szakaszvezető? A válasz azonban hideg zuhanyként érte. Nem is maga a mondandó, hanem a hangnem, és a szakaszvezető mentális állapota. A meglepettségtől még pár percig pislogva meredt Hanji hűlt helyére. Az események felgyorsultak, aztán csak hallomásból szerzett tudomást arról, hogy egy csapat lement a földalatti városba nyomozni. ~ Hát igen, nem meglepő, hogy a gyalázatos lelkiállapotommal engem nem válogattak be. csak hátráltatnám a többieket. ~ A Hanjival folytatott egyoldalú „beszélgetés” óta kezdett kijózanodni, de most már úgy igazából. Miután a nyomozó csapat elhagyta a szállást, Kami egyre aktívabban segített, ahol csak tudott. Így akarta jóvá tenni, hogy az utóbbi pár napban rengetegszer kellett őt pátyolgatni, holott másoknak is voltak hasonlóan nagy, ha nem nagyobb problémái. Ezért a „észrevétlenül” csendben segédkezett, és titkon reménykedni kezdett, hogy ő is kap valami izgalmasabb feladatot, ugyanis már hozzászokott az adrenalin jelenlétéhez a véráramában. Míg úgymond itt téblábolt, próbálta növelni elsősegély nyújtási tudását, mert az ugyebár sosem árt. Épp egy könyv felett gubbasztott, és az izmokat tanulmányozta (sok a szabadidő…) amikor Armin átadott neki egy üzenetet. - Hanji szakaszvezető azt szeretné, ha te kísérnéd az újoncot Levi hadnagyék után a földalatti városba.- Kami szeme először felcsillan, majd értetlenkedve, egyik szemöldökét felhúzva néz Arminra. - Ez mind rendben van, de miért pont egy újoncot küldenek utánuk?! - Nem tudom – Armin megvonta a vállát. – Talán azért, mert így kevésbé gyanakszanak majd… - Lehet igazad van… - Kami feltápászkodik a székről. – Na mindegy, megyek készülődni. Köszönöm, hogy szóltál, Armin. – Elindul felöltözni, majd az istállóba a lováért. Rutinos mozdulatokkal takarítja le és nyergeli fel az állatot, majd kivezeti a boxok közötti folyosóra, és várja, hogy az újonc elkészüljön. - Kamilla Evans vagyok, én foglak elkísérni Levi hadnagyékhoz. Nincs vesztegetni való időnk, úgyhogy igyekezz kérlek! – Izgatottsága és boldogsága ellenére komoly arcot öltött, és amint a férfi elkészült, lóra pattant és elindult. Amikor hátrafordult, és látta mit bénázik aktuális társa, kuncogott egy kicsit. Igyekezett elrejteni, de nem volt benne biztos, hogy sikerült. Gyors tempóban haladtak a lejáró felé, azonban az ellenőrzési ponton elakadtak. ~ Ugyan, miért is menne minden simán?!~ Forgatta a szemét Kami. Néha már igencsak verte volna a fejét a falba, amikor észrevette ez a férfi mennyire nem ért az orvosláshoz, de csodával határos módon, vagy csak az ellenőrök ~Katonai rendőrök, haha, nem az eszükért szeretik őket… Várj, nem is szeretik őket! Haha. ~ olyan idióták voltak, hogy még ez sem tűnt fel nekik. Így folytathatták útjukat, immáron a föld alatt. Már csak egyetlen feladat volt, megtalálni a hadnagyékat.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Mar 13, 2018 1:13:16 GMT 1
Pandora(OOC: Majd kapsz egy altert is hamarosan, és nézd el nekem, ha kicsit szerencsétlen ez a mesélői, igyekezlek minél hamarabb összehozni a többiekkel, hogy lendületesebben tudj játszani) A Felderítő Egység tagjai számára szerencsés, hogy nem kavart nagy port Kamilla és Damien távozása és indulása a Földalatti városba. Végülis semmi gyanús nincs bennük, ebben Hanji Zoe nem tévedett. Azonban úgy tűnik, a Katonai Rendőrség elég bizalmatlan, mert mindenképp jobbnak látják, ha legalább szemmel tartják a hasonló szervezkedéseket. Nem tudnak sok embert nélkülözni, legalábbis ezt állítják (a jó ég tudja, mi az oka, neked mindenesetre nem mondanak komoly információkat), de ennek ellenére is fontos, hogy egy katonai rendőr is lejusson a városba, és megtudja, mi történik. Természetesen indok az van, és engedély is: a nem bejelentkezett Katonai Rendőrséghez tartozók ügyének vizsgálatára kapsz hivatalos engedélyt, csinos kis nyomtatvány, rajta néhány névvel, köztük Anette Stadtbäumer, és Josh Ravensal nevei. Annak ellenére, hogy valójában a feladatod szemmel tartani a lent tartózkodó Felderítőket, mint az üggyel foglalkoznod, természetesen az eligazításon minden kérdésedre választ kapsz (OOC: Az első reagodban bármit kérdezhetsz a cselekményszál jelenlegi állásáról, a katona, aki eligazít, elmond mindent, vagyis a következő mesélőiben én leírom). Nagyjából akkor éred be a Felderítő Egységtől küldött két katonát, az újonc szanitécet és a tapasztaltabb veterán lányt, amikor a lejáróhoz érnek. Ha megmutatod az engedélyedet, természetesen csatlakozhatsz hozzájuk a föld alatt, és mivel a célotok feltehetően azonos, Kamiék is rádöbbenhetnek, hogy kaptak egy útitársat, aki a Damienre bízott üzenet és a politikai helyzet miatt talán a legrosszabbkor érkezett...
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Post by Pandora on Mar 13, 2018 23:33:38 GMT 1
Sophie nem igazán tudja, hogy mire gondoljon, mikor az osztagvezetője magához hívatja. Ezer és ezer eshetőség fut át az agyán, miközben mögötte bandukol a feletteseik körlete felé. Elsőként a fejmosás jut eszébe, bár a többiek mókázásából ő általában diszkréten kihátrál – hisz miért töltené ilyen ostobaságokkal a drága idejét, mikor tunyulás helyett edzhet is -, de fel sem merül benne, hogy önálló feladatot kap. Ritkán keresik fel őket egyenként – hiába voltak ők a legjobbak -, ha valamilyen küldetésre küldik őket, azt mindig csoportosan végzik el.
Küldetés. Egyedül.
Nem tehet róla, akaratlanul is széles mosoly terül el az arcán, miközben a katona magyarázni kezdi, mi is lesz a dolga. Utólag belegondolva önelégült fruskának tűnhetett az ábrázata miatt, ebben biztos volt. Az ilyen mosolyokat az emberek hajlamosak félreérteni, pedig ő egyszerűen csak örül, hogy végre (az ostoba) bajtársaktól távol, nyugodtan végezheti a dolgát. Sokkal jobban megy neki minden, ha egyedül dolgozhat. Ámbár, az őszintét megvallva, dob egy kicsit az egóján, hogy elég megbízhatónak találják ahhoz, hogy egyedül intézze az esetet – legalábbis erre gondol, az eszébe sem jut, hogy ő azon kevés katonák társaságát gyarapítja, akik a nélkülözhető kategóriába sorolhatóak. A nyomtatványon felsorolt nevek derengenek neki, arcokat és pletykákat is tud hozzájuk csatolni, bár sejti, hogy a helyzet inkább a Felderítők köré összpontosul, mintsem a felsoroltak köré, de persze tartja a száját, csak figyel. Kérdéseit csupán az eligazítás végén teszi fel – nem akarja félbeszakítani a katonát, aki beszél, értetlennek tűnni meg végképp nem szándékozik -, amelyek többé-kevésbé arra mennek rá, hogy mire számíthat a felderítőktől, ha egyszer a közelükbe kerül, illetve pontosan mi is az, amire figyelnie kell.
Az eligazítás után visszasiet a szobájába, hogy összeszedje a legfontosabb dolgokat, amikre szüksége lehet, indulás előtt ellenőrzi a felszerelését is, noha ezt szinte minden nap megteszi egy-egy edzés alkalmával, így nem is vár semmilyen hibát. Mivel mindent rendben talál, lejelentkezik a szakaszvezetőjénél, és az istállók felé veszi az irányt. A rutinnak öszönhetően gyorsan végez lova letakarításával és felszerszámozásával, kivezeti az állatot az istállóból, ezt követően pedig azonnal elindul a Földalatti Városba, hogy nekivágjon a rá bízott küldetésnek. A lovaglás mindig felszabadítja, megnyugtatja, segít a tiszta gondolkodásban is, és egészen feldobódik, mire célt ér.
Körülbelül akkor éri el a lejárót, amikor a két felderítő elakad az ellenőrzési ponton. Természetesen kiszúrja őket, meg is látja bennük a lehetőséget, így úgy dönt, kivárja, hogy továbbinduljanak – az állítólagos szanitéc dumáján még jót is mosolyog, de a katonai rendőrök hiszékenysége (ostobasága?) dühíti, mégsem avatkozik be a kis közjátékba -, hiszen ő maga a papíroknak köszönhetően gond nélkül áthaladhat. Várakozás közben megfigyeli a számára furcsának tűnő párost. A lányt olyan idősnek saccolja, mint amilyen ő maga lehet, rutinos lovasnak tűnik. A férfi az előbbi jelenet tetézvén még a lovával sem találja a közös hangot, amin Sophie megint csak mosolyogni tud. Amikor a páros végre valahára tovább indul, hagy nekik egy kis előnyt, elvégre nem akar rögtön a nyakukba akaszkodni. Amint elég távol kerülnek az ellenőrző ponttól, lóra pattan, és utánuk veti magát. Minden rendben van – nyugtatja magát. – Megfigyelő vagyok.
(OOC: Ugyan, nekem teljesen rendben van így. Eléggé szedett-vedett vagyok én is, talán előre is szaladtam egy kicsit, de még sosem csináltam ilyet - legalábbis nem ilyen formában -, úgyhogy még rá kell érezzek a dolog ritmusára, de igyekszem. Ha valamit nem jól csinálok, úgyis lesz, aki jelezze. Plusz el akarom olvasni azt is, ami eddig történt, nem szeretek nem képben lenni a dolgokkal. )
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Aug 14, 2018 21:17:19 GMT 1
Mesélői engedéllyel: Három perc telt el, mielőtt elszabadult a káosz. Levi Barsan felé lépett, hogy beszéljen vele a történtekről, és hozzá relatív közelségben haladt Aaron és Mikasa is. Ő maga nem látta, amikor Anette biccentett Josh felé, aki azonnal mozdult… Talpra ugrott, és két gyors, hosszú lépéssel Barsan mögé került, hogy a fiúnak ne legyen ideje mozdulni, a kezében megvillant egy kés ezüstös pengéje, ami hamarosan Barsan oldalába fúródott. Josh azonnal elmozdult, Barsan azonban nem a sérülés fájdalma, vagy az általa okozott sokk jeleit mutatta… hanem mintha elborult volna az agya, azonnal mozdult, és az első célpontja a hozzá szerencsétlenül közel álló Aaron volt, aki nem tudott elmozdulna, túl hamar érte a támadás. Barsan valamilyen pengét használt, és a kocsmában rémülten ugrottak fel a vendégek, próbálva kikerülni a konfliktus útjából, már amennyire ez lehetséges volt. Barsan mozdulatára ráadásul azonnal volt Josh és Anette reakciója is, a fiú azonnal Jeant támadja, Anette pedig próbálja elhagyni a kocsma területét, és kijutni az utcára. Levi nem tud mozdulni, Barsan ezúttal őt veszi célba… Előnyére válnak ugyan a hosszabb pengék, de egyrészt nem akarja megölni a fiút, másrészt legalább annyira nehéz közelharcban alkalmazni az eredetileg manőverezésre, titánok ellen kitalált fegyvereket, mint amennyi előnyt biztosíthatnak. Barsan kése egyszerűen praktikusabb fegyver a zárt, kis térben. - Ackerman! – néz Mikasára Levi. – Szükségem lesz a segítségedre, de próbáld kicsalni a másik kettőt az utcára. Ott túlerőben vagyunk, sokkal jobbak a lehetőségeink. Addig lekötöm ezt a srácot, akármilyen idegbaj is támadta meg az agyát. – elhajol egy esetleges ütés elől.
Visszafojtott lélegzettel várom, hogy mi lesz. Még az ablak innenső felén is érezhető a benti feszültség. Aztán meglátom a biccentést. Kikerekedik a szemem. Önkéntelenül is berúgom az ablakot, amikor Barsan, a legjobb barátom oldalába fúródik Josh pengéje. Beugrom az ablakon. De Barsan mintha kifordulna saját magából. Arra indulok, de megtorpanok, mikor egy… szörnyeteg lesz Barsan-ból. Megvillan a szeme, ami most vörös. Az én gyomromban meg egy hatalmas rántást érzek. Felnyögök. Ismerős… De nem tudok ezzel foglalkozni, mert Barsan támad… Ránk! Teljes tombolásba kezd. Megijedek tőle. Még az újonc fiút is leszúrja. A hadnagynak és Mikasa-nak lesz dolga, az biztos… Én csak messziről kiáltok neki oda kétségbeesetten: - Barsan, mit művelsz?! Állj le, kérlek, nem mi vagyunk az ellenség! – Rettegek, hogy nem csak a testvéremet veszítem el, hanem a legjobb barátomat is. Persze semmit nem ért a kiáltásom, mintha nem is hallana. Annyira el vagyok foglalva Barsan-nal, hogy észre sem veszem az oldalról közeledő alakot. Csak mikor az utolsó pillanatban rám kiált: - „Rám figyelj, hugi!”
Bár gyors reflexeim vannak, az oldalam még mindig nem túl egészséges, így sikerül a bicepszemen végighúznia a pengét. Felkiáltok fájdalmamban, de egyből pengét rántok én is, közben hátrébb ugrom. Josh-sal állok szemben. Szemem sarkából látom, hogy Jean be akar avatkozni. Gyorsan rászólok, de közben nem veszem le a szemem a testvéremről és mindent hárítok. - Inkább ne, Jean… Ez a kettőnk ügye… - Itt kissé elcsuklik a hangom, mert nagyon fáj a karom, majd folytatom. - Nem akarom, hogy bajod essen… Josh… Jól harcol, és nála van egy tőr is, azzal előnyt élvez ezen a zárt helyiségben. - „Két ember kardokkal egy tőrös-kardos harmadik ellen felállásban… A két emberre fogadok. Egy az egy ellenben sokkal neccesebb a helyzet. És nekem se jó, ha neked esik bajod"– mondja komolyan Jean. Egy pillanatra a fiúra nézek. - Akkor máshogy fogalmazok… Ez családi ügy! – nem szívesen beszélek így vele, de hátha így meg tudom óvni. Meg ez tényleg családi ügy. - „A statisztikát sosem érdekelték az emberi kapcsolatokat… Hadd segítsek!" – mondja most már kissé kérlelően. Összeszorítom a számat, miközben védek egy újabb támadást. Nem örülök neki, de igaza van. - Rendben! – mondom lágyabban. - De ha bajod esik… - mondom aggódva, majd összehúzom a szememet és kissé keményebben fejezem be, de Jean értheti, hogy félig poén. - …Fenéken leszel billentve… Ezután Josh-ra nézek. - Ideje megbeszélnünk ezt-azt, bátyus… Ő továbbra is vállra támad. - „Rég találkoztunk, hugi, azt hiszem, felesleges fegyvert fognod, ha jól emlékszem, a legutóbb is egy hajszál választott el attól, hogy kinyírjalak” – vigyorog a testvérem. - „Most nem leszek ilyen kíméletes!” A derekamra támad, amit kissé nehezebben védek. Felszisszenek és az oldalamhoz kapok. - De most nem egyedül vagyok. És nem igazán akarom hagyni, hogy bárkinek is baja essen. Szóval készülj fel! – Állok félig támadó-félig védekező pózba, kihívóan nézek rá. - Tulajdonképpen mi bajod van velem? Mi változtatott meg ennyire? - „Ha nem érted, nem is kell tudnod” – grimaszol egyet. - Josh, kérlek, ne legyél gyerekes… Mégis honnan kéne tudnom, hogy egyik pillanatról a másikra mi bajod lett?! – kérdezem kissé idegesen. Erre hallgat egy kicsit, majd tereli a témát Jean-nal. - „A barátod vagy a kutyád? Rászóltál, hogy marad és nem lép közbe, pedig már megsebesítettelek…” – vigyorog gonoszan. Újra összeszedte magát. - Mégis mit képzelsz? Én nem olyan vagyok, mint te! Fogd be! - Kiáltok rá mérgesen. Ezután kissé halkabban folytatom. - Jean épsége nekem sokkal többet jelent, mint neked valaha bármelyik barátod vagy társad… Szóval neked semmi jogod sértegetni bennünket, mert fogalmad sincs, hogy mit jelent az a szó, hogy barátság vagy szeretet… Legalábbis az utóbbi időben úgy tűnik, elfelejtetted… Mellesleg nem én tűntem hűséges pincsikutyának Anette mellett – forgatom a szemem. - Süt rólatok, ki a főnök. - „Anette parancsai ésszerűek. Nem a büszkeségét védve, újoncként utasítgatja az ölebeit” – vág vissza. - Ugyan már, mire ésszerűek?! Az árulásra? Mióta ésszerű döntés elárulni az osztagod, a barátaid és a családod?! – kiáltok rá mérgesen, majd felkapok egy széket és nekivágom. Persze könnyűszerrel hárítja. Közben kissé elérzékenyülök. - Josh, kérlek, mondd el, mit tettem! Mi történt Veled? Kérlek, hadd segítsek, megőrülök, hogy végig kell nézzem, ahogy teljesen kifordulsz önmagadból... Hadd segítsek, eddig is megoldottunk mindent, az ikertestvéred vagyok... És szeretlek, könyörgöm, hagyd ezt az őrültséget és mondd el, mi folyik itt... – Kérlelem, közben könnybe lábad a szemem, ami nem segít a védekezésben. Közelebb lépek, de a védelmem nem engedem le. - „Segíteni... Te mindig ilyen voltál, hugi” - Kicsit elmosolyodik, vagy legalábbis olyan, mintha elmosolyodna. - „Senki nem lehet annyira idióta, és nem lehet akkora bajban, hogy neked ne jusson eszedbe, hogy segíthetsz rajta” - Ő is közelebb lép, felébred bennem a remény, hátha megenyhül. Azonban a következő pillanatban megváltozik az arckifejezése. - „Egy nap ebbe fogsz beledögleni…” – És felém csap. Arra van csak időm, hogy elüssem a pengét, de a lábam még így is jól megvágja. Megtántorodom, és a mögöttem termő Jean-nak dőlöm, aki elkap. Josh kihasználja a helyzeti előnyét és Jean gyomrát célozza. Nálam bekapcsol a vészriadó, ellököm Jean-t az ép kezemmel, majd Josh kulccsontja alá döföm a pengén. - Százszor inkább halok meg valaki másért, mint élek árulóként… Látom, ennyit jelent neked a család és a törődés fogalma – mondom szomorúan. - „Csak magadat okolhatod!” – Zárja le Josh. - Magamat okolhatom?! Magamat?! - beljebb tolom a pengét a fiúba, kiabálok. - Ugyan, áruld már el, mit tettem, amivel egy ilyen szörnyeteggé változtattalak! Áruld már el, mivel érdemeltem ki azt, hogy azzal az emberrel kell megküzdenem, aki egész életemen át a legközelebb állt hozzám, és akire mindig számíthattam és ő is rám. Áruld el nekem, miért jobb érzés a rossz fiút játszani?! Hmm?! Mitől éri ez meg? - Kissé lenyugszom, kirántom a pengét a fiúból. - Mert én nem látom... - Megrázom a fejem. - De szívem mélyéről sajnálom, akármit is tettem ellened, mert soha nem akartalak bántani. Remélem, egy nap meg fogsz bocsájtani... Én biztosan. De én nem akarok ellened harcolni... Kérlek, gondold át, mit teszel, tudom, hogy rá fogsz térni a jó útra... - Hátrébb lépek, de nem engedem le a védelmem. Azonban nem veszem észre a földön heverő széket, amit még Josh-nak dobtam. Elbotlom benne. Látom Josh-on, hogy most nagyon bepöccent. Felkap egy másik széket, nekem vágja, azt még időben kikerülöm, viszont a felém repülő üveget már csak a kezemmel tudom tompítani. Érzem a belém hasító szilánkok tucatját a kezemen, az arcomon. Fáj. Felszisszenek. Közben Josh megint támadna, de ekkor egy alak elém terem. Jean! Ne! Mindkét penge benne landol. Az egyik a kulccsontja alatt, a másik a medencecsontjánál. Összeesik a fiú, miután kicsit tovább botorkált. A szemeim kitágulnak. Elképesztő mennyiségű adrenalin szabadul fel bennem. Pokoli mérges vagyok. Kitépem az utolsó nagyobb szilánkot a kezemből, majd eldobom a pengéim és Josh-ra vetem magam. Ideje nincs reagálni. Én vagyok felül. Esélyt sem hagyok neki. Ütöm, karmolom, tépem, mint egy őrült. De hamarosan kibillent az egyensúlyomból a rengeteg rúgásával és ütésével. Ekkora végeznek Anett-ék is, Josh követi őket. Még egyszer visszapillant rám. Találkozik a tekintetünk, összetörve nézek rá. Majd gyorsan felpattanok és aggódva, könnyes szemmel rohanok Jean-hoz. Lekapom az elsősegély csomagom. Mellétérdelek. Most már potyognak a könnyeim. Először a fiú halántékát simítom végig. - Sajnálom… - csak ennyit bírok kinyögni. Kissé remegő kézzel kinyitom a csomagot és elkezdem ellátni. Néha letörlöm a könnyeim. Kissé később újfent megszólalok. - Miért? - „Így legalább a nagyszájú ikertesód is látta, hogy a barátod vagyok, nem a kutyád” – Ironizál Jean, kicsit fel is nevet, de aztán felszisszen a fájdalomtól. - „Magadat is lásd el, elég rendesen megvágta a lábadat.” - Hagyd abba, nem vagy vicces... - Mondom félig dorgáló-félig aggódó hangon. Az utolsó mondatára nem is reagálok, folytatom a fiú kezelését - Hol fáj nagyon? - kérdezem gyengéden. Könnyeim lassan elapadnak. - „A karom rosszabb, az kell a harchoz is” – feleli. - Szerencsére nem érte belső szervedet a hasi vágás - Vizsgálom meg közelebbről, majd a mondat felét már a fiú szemébe nézve mondom. Majd közelebb hajolok és egy puha csókot nyomok a fiú homlokára. - Úgy örülök, hogy nem ölt meg az a tökfilkó... Nem is tudom, hogy mi lett volna, ha...- Nem tudom befejezni, inkább megszorítom a kötést, majd gyorsan letörlöm az új könnyeket. - De ígérd meg, hogy soha többet nem csinálsz ekkora baromságot! Ígérd meg, hogy jobban vigyázol magadra és soha többet nem teszel ilyet, főleg nem értem, jó? – Végigsimítom a haját. - „Szóval te mondhatod, hogy kész lennél meghalni a barátaidért, de ha én csinálok valami ilyesmit, az rossz? Nehéz rajtad kiigazodni.” Halkan felnevetek. - Nem te vagy az első, aki ezt mondja - rántom meg a vállam, majd ezzel párhuzamosan fel is szisszenek, végül grimaszolok egyet, és a sérült karomhoz kapom a kezem. Nagyot sóhajtok. - Igazad van, de... - Belenézek a szemeibe. Veszek egy mély levegőt. - Két bátyánk volt Josh-sal. Egyszer megtámadott bennünket egy őrült férfi. Csak ketten voltunk, Tom és én. Megvédett... Feláldozta magát értem. Sosem tudtam megbocsátani sem az őrültnek, sem magamnak - Ökölbe szorul egy pillanatra a kezem, majd ellágyulok megint. - A családom nem tudom, hova tűnt. Egyszer hazamentem látogatni kiképzés közben, se anya, se apa, se a másik bátyám nem volt otthon... Azóta sem hallottam felőlük. Josh maradt nekem, de ő is elfordult tőlem, fogalmam sincs, mi lesz... Barsan-t sem értem többé, soha nem láttam még ilyennek, azt sem tudom, kivel van... - Egy pillanatra elrévedek, majd visszanézek a fiúra és halványan, fáradtan elmosolyodom. - Aztán megjelentél te, az egyetlen ember, aki hajlandó volt beszélni velem... És... Egyre fontosabbá válsz a számomra. Nem hagyhatom, hogy miattam Neked is valami komolyabb bajod essen. Eddig mindenki mással kudarcot vallottam. De nálam nem hagyom, nem mintha nem tudnád jobban megvédeni magad... De most már annyira kedvellek, hogy azt hiszem, sokkal jobban fájna a te elvesztésed, mint bárki másé - Mosolygok rá kicsit erősebben. Továbbra is a haját simogatom. Egy pillanatig csend van. - „Akkor te ígérd meg, hogy nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy hasonlót kelljen csinálnom. Úgy kvittek leszünk, és egyikünk sem veszti el a másikat” – Mondja halkan Jean, majd felül és szorosan magához ölel. Nagyon meglep az ölelése, egy pillanatra még a lélegzetem is elakad. Ledermedek, de aztán összeszedem magam és visszaölelem, fejemet a nyakába fúrom. Fél percig vagyunk így. - Örülnék, ha megígérhetném... De biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom, hogy találkoztam a testvéremmel. De nagyon igyekezni fogok... – Elengedem a fiút, majd megpróbálok felállni, de nem igazán sikerül a sérült lábam és karom miatt. Ráadásul a hempergéstől és Josh ütéseitől az oldalam megint fáj. - „Helyes” - bólint Jean. - „De tényleg kösd be a te sebeidet is. Nem hiszem, hogy bármit tehetünk, amíg sérültek vagyunk, és mindenkire szükségünk lesz” - Majd bekötöm, ha a többieket is elláttuk - Felállok, majd óvatosan felhúzom a fiút is. Elkísérem egy székig, ahova leültetem egyelőre és adok neki egy pohár vizet. Aztán szépen körbemegyek és végignézem, hol kell segíteni. Végül magamat is ellátom és várok az utasításra.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Aug 22, 2018 22:40:20 GMT 1
Anette bólintását követően Levi azonnal elindul a férfi felé. Bemutatkoznia tudja, hogy nem nagyon kell, akármennyire nem érdekli a hírnév, tisztában van vele, hogy a katonaságon belül mindenki, de sok civil is ismeri az arcát, Barsan pedig a beosztottja, még akkor is, ha a magánzárkában töltött ideje miatt eddig nem is tartott a csapattal. Mikasa a nyomában halad, és mellettük marad Aaron is, így mindhárman elkövetik azt a végzetes hibát, hogy hátat fordítanak az ismeretlen motivációjú katonai rendőr párosnak. A következő dolog, amit Levi érzékel, az a megvillanó penge - első gondolata, hogy Josh le akarja szúrni Barsant, de életmentőnek bizonyul, hogy még azelőtt tudatosul benne, milyen ostoba, öngyilkos lépés lenne ez a fiú részéről, hogy mozdulhatna, hogy félrelökje. Ő maga így nincs túl közel. De sajnos valaki átveszi a helyét a célkeresztben. Amint Barsan ráveti magát Aaronra, Levi mozdul, de ahogy Aaron maga sem, ő sem elég gyors. Észreveszi a férfi csuklójához rögzített pengét, ami átszúrta a társa torkát. Oldalra pillant, és mintha elöntené az adrenalin, nagyon rövid megfigyelésekből nagyon jól átlátja a helyzetet, érzékeli Anette és Josh mozgását is, a saját társai reakcióit is. Barsan eközben felé indul, így azonnal kivonja a pengéit. Szerencsétlen fegyver, átkozza is, hogy most nincs nála egy kés, a fogadó zárt terében nehezen tud mozogni a hosszú kardokkal, ráadásul nagy eséllyel megsebesíthet olyat is, akit nem akar. Barsant pedig nem akarja megölni, amíg nem kényszerül rá, semmiképp. Jobb lenne, ha megértené, mi is történt vele, mielőtt komoly kárt tesz benne. - Ackerman! – néz Mikasára. – Szükségem lesz a segítségedre, de próbáld kicsalni a másik kettőt az utcára. Ott túlerőben vagyunk, sokkal jobbak a lehetőségeink. Addig lekötöm ezt a srácot, akármilyen idegbaj is támadta meg az agyát. – elhajol egy esetleges ütés elől. Az ellenfelének mozdulatai egyáltalán nem koordináltak, ez szerencsés, viszont erősek és agresszívek. Jóformán ott támadja, ahol éri, amint egyet véd, Barsan újabb csapása következik, hol a nyakát, hol a fejét, hol a törzsét veszi célba. Levi végig igyekszik koncentrálni, már-már transzra emlékeztető állapotban törekszik rá, hogy folyamatosan a teste, és Barsan késes keze között tartsa a saját pengéit. A belmagasság miatt a manőverfelszerelést értelemszerűen nem használhatja, de túl sűrű a berendezés a kocsmában, hogy a vadállatként vagdalkozó férfit, relatív biztonságban tartva a többi embert, kicsalja. Biztosra veszi, hogy ha lenne más célpontja, ha nem kötné le folyamatosan, nem ragaszkodna ahhoz, hogy ő legyen a következő áldozat. Így tulajdonképpen pont az ellentétére törekszik - igyekszik kissé sarokba szorítani a férfit, hogy ne tudjon másra figyelni, ő legyen az egyetlen célpont a látóterében. Az egyik mozdulata különösen szerencsésre sikerül... a férfi a csuklójánál rejtett pengével védi a csapást, ami szerkezetileg kicsit hasonlít a felderítők által használt kardokra - éppolyan törékeny. Szinte egyidőben ezzel a sikeres lépéssel, olyan, mintha nyílna egy lehetőség. Egy pillanatnyi megtorpanás, és Levi azonnal felemeli a pengéjét - a terve, hogy a markolattal vágja tarkón a férfit, hogy elveszítse az eszméletét, de Barsan villámgyorsan felemeli a kezét, és megállítja a pengét, majd egyszerűen elpattintja az illesztésnél. Kellett nekem morogni a túl hosszú pengék miatt... - Ackerman, hol a tetves pokolban vagy már... - sziszegte, de megnyugtatja a tény, hogy a szeme sarkából már látja közeledni a lányt. Barsan abbahagyta az őrült vagdalkozást, és ezúttal teljesen tudatosan támad, a vitális pontokat célozva. Noha ritkábban érkeznek a csapások, Levi tisztában van vele, hogy hosszú távon sokkal nehezebb védekezni a precízebb, intelligensebb támadások ellen, még úgy is, hogy ketten próbálnak boldogulni vele... ő maga már kezd fáradni, de igyekszik ugyanabba az embertelen erőkifejtésbe hajszolni a saját testét, amit az ellenfele produkál, miközben továbbra is elemezni próbálja a mozdulatait. Az első, amit észrevesz, a férfi jellegzetes fejmozgása. Ő maga kisgyerekkorától az utcán élt, az extrém stressz mondhatni a mindennapjai részévé vált - a szervezetének alkalmazkodnia kellett, bizonyos automatikus reakciók egyszerűen nem jelentkeztek az állandó hatások miatt. De más katonákon látta, mikor először indultak éles bevetésre, a jellegzetes fejkapkodást. Csőlátás. A perifériás látás hiányát ezzel lehetett a leghatékonyabban kompenzálni. Mikasára pillant, csak annyi időre, hogy lássa, észrevette-e ő is ezt a szerencsés vakfoltot. Ha nem, akkor nem mondja ki nyíltan - akárkivel, akármilyen... alternatív személyiséggel is harcolnak éppen, jóval intelligensebb, mint az első, aki a szúrás után felébredt - de megszólal. - Figyeld a fejét! - bízik annyira a lány tudásában és tapasztalatában, hogy ennyiből már rádöbben, mit akar mondani. Ekkorra már az ellenfelük is lassul, mintha a kifogyhatatlannak tűnő energiái mégis merülnének, és hirtelen, teljesen váratlanul megszólal. - Nem értek sokat azzal, ha elintéztek. Vannak még ott, ahol én jöttem. Jóval erősebbek is. Levi biztosra veszi, hogy időhúzásnak szánja, de neki magának is jól jön egy lélegzet, ráadásul a férfi által mondottak elég ködösek ahhoz, hogy felkeltsék az érdeklődését. Nem engedi le a még ép fegyverét, de visszakérdez. - Kik jöhetnek? - Hozzám hasonlók. (OOC: A következő kérdés csak akkor hangzik el, ha Mikasa felismeri, hogy Barsan Annie-hez hasonló mozdulatokat alkalmaz, és ezt jelzi Levi-nak) - Azok a hozzád hasonlók kapcsolódnak akárhogyan a falakat áttörőkhöz? Ezúttal sikerrel irányítása alá vonja a beszélgetést, mert úgy tűnik, mintha Barsan egészen megtorpanna gondolkodni. Lehetséges, hogy puszta blöff, és kibillentettem, vagy egyszerűen zavaros a tudása. Ahogy a személyisége... vagy személyiségei... - Talán - ekkor azonban visszaköltözik a fókusz a szemeibe, és újra támadni készül. - Tiétek volt a múlt. A jövőt mi uraljuk. Megroggyantja a térdét, ami látszólag teljesen logikátlan lépés, tekintve, hogy Levi jelentősen alacsonyabb nála, tehát kihasználhatná a magasságból és fizikai erőből adódó fölényét, ahogy eddig tette, de azonnal a férfi felé indul. Levi lejjebb viszi a megmaradt egy pengéjét, hogy tudjon védekezni, és csípőmagasságban, létfontosságú szervet nem érő ponton meg is tudja szúrni Barsant, ő azonban mintha nem is érezné, vagy nem foglalkozna vele, folytatja a mozdulatot. Levi fegyvertelenül marad, így ösztönös mozdulattal behúzza a nyakát, hogy védje az esetleges fojtást. A rejtett penge nélkül csak ez az opció maradt, de tudja, hogy földre fog kerülni. Az egyetlen, amire továbbra is számolhat, az Mikasa, akiről Barsan úgy tűnik, átmenetileg teljesen elfelejtkezett, és a csőlátása miatt nem is nagyon érzékeli.
|
|
Raze
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Apr 24, 2024 22:17:58 GMT 1
Jul 31, 2016 14:07:00 GMT 1
|
Post by Raze on Aug 24, 2018 1:24:04 GMT 1
Mivel sajnos több időt töltöttem magánzárkában, az utóbbi időben, mint azon kívül így sajnos a csapatom többi tagjával eddig nem volt alkalmam találkozni, de most végre erre is adódik lehetőségem. Bár hozzáteszem jóval kellemesebb lett volna a barakkoknál vagy a főhadiszálláson egy kellemes tea vagy sör mellett megejteni ezt, mint ebben a tetű pöcegödörben. Egy pillanatra megdöbbenés tükröződik a szememben, amikor megpillantom Levi Ackerman-t. Azt hallottam róla, hogy alacsony, de nem gondoltam, hogy ennyire. ~ Ez a fószer még nálam is alacsonyabb pedig én sem vagyok valami óriás növésű emberke. - Fut át az agyamon a gondolat, ahogy végigmérem. ~ A nő mellette biztosan Mikasa Ackerman. Az emberek azt mondogatják, egyedül felér egy egész szakasszal. Ha így van jó Neki... valamint kevesebb meló Nekem. - kalandozom el, ahogy felé közelednek miután Levi váltott pár szót Anette-el. Megeresztek a páros felé egy halovány mosolyt, ahogy én is közelebb lépek felé, hogy üdvözöljem őket. Ekkor érzem meg...a rideg fém érintése...éles fájdalom...majd lassanként tompa zsibbadás terjed tova az oldalamba, miközben érezhető, ahogy a meleg vér lassan átitatja a ruhámat, és eláztatja a bőrömet. Szinte érzem, ahogy a penge súrolja az egyik bordámat, amint belém hatol. Ez egy halálos döfés...akárki is szúrt le annak szánta...vér buggyan ki a számból, és az utolsó dolog, amit látok a két Ackerman döbbent arca, és Josh, aki épp kihúzza belőlem a tőrt, mielőtt elsötétül a világ. Úgy látszik tényleg elpuhultam, hogy ezt hagytam megtörténni... Amikor magamhoz térem egy fehér tér közepén találom magamat, semmi sem vesz körül, még csak látható vége, eleje vagy éppen határai sincsenek a helynek, ahol vagyok, és mindössze csak valamiféle természetes ködöt látok gomolyogni magam körül. - Hát végre eljöttél. Régóta vártam már rád. - szólít meg egy hang, egy ismeretlen nő hangja. Ahogy feltekintek a világ leggyönyörűbb nője áll előttem, akit valaha láttam. Kecses arányos termet, hosszú hamvas haj mely helyenként már ezüstösbe fordul, finoman ívelt ajkak, és egy arc, amelyet egy Istennő is megirigyelhetne. De nem ez a legszembetűnőbb vonása...a szemei...gyönyörű, de ugyanakkor rémisztő skarlátban játszó szemek. Amikor belenézek azokba a szemekbe rettegés fog el, de ugyanakkor egy másik érzés is hatalmába kerít...nosztalgikusnak érződik, egyfajta mély vágyódás, és ragaszkodás...mintha csak egy régi ismerőssel hozott volna össze a sors, egy rég látott szeretővel...Ekkor hasít belém a felismerés...Én már találkoztam ezzel a nővel...egy másik életben, egy életben amelyet mindennél jobban el akartam feledni...egy gonosz, és kegyetlen életben. Illetve nem is én találkoztam vele...hanem Ő. A nő közelebb lép hozzám, a csinos arcon kedélyes mosoly játszik...miért rémiszt mégis halálra? Halára? Hisz már meghaltam....mégis úgy érzem, hogy most ütött igazán az órám. - Ugye tudod, miért vagyok most itt? - kérdi tőlem játékos hangon, amint megállapodik egy lépésre tőlem, az arca szinte az enyémhez ér. Ekkor hirtelen emlékek rohannak meg...emlékek melyeket Ő el akart feledni...érzések melyeket Ő sose akart többé érezni...szavak melyeket Ő sose mert kimondani...gondolatok melyeket Ő mindennél jobban el akart nyomni...Ekkor válik minden világossá. Most már pontosan értem miért vagyok itt, és végre azt is megértem, hogy ki is vagyok valójában Én. Kérdések melyeket éveken át hiába kérdezgettem magamtól, most hirtelen megválaszoltattak, és válaszok melyek talán jobb lett volna ha örökre a homályban maradnak. Végre viszonozom a tekintetét, képes vagyok állni a skarlát szemek tekintetét. - Igen tudom. - felelek. Többé már nincsenek titkaim, többé már nincs okom bármi miatt is aggódni, többé talán már jogom sincs létezni.... - Ellen fogsz állni? - kérdi tőlem. - Nem. - felelem meggyőződéssel. Ő elmosolyodik, és valami megvillan a kezén. Karmoknak tűnnek, fém karmoknak melyek a kezéhez és a csuklójához vannak rögzítve. Még egyszer érzem az éles fájdalmat, ahogy belém mártja őket, és látom, ahogy a fehér tér lassanként feketévé válik körülöttem, ahogy a vérem a "földre" csorog. Amikor még egyszer utoljára a lányra pillantok, csak a szemeit látom...skarlát szemek...gyönyörű, s egyben rémisztő skarlát szemek... **** Mintha csak egy hosszú álomból ébrednék...egy végtelennek tűnő rémálomból, ahol a saját testem fogja voltam. Testetlen, tehetetlen szemlélője mindannak, amit tettem...nem...amiket mást tett az én testemet bitorolva. Még mindig érzem a tompa fájdalmat, ami az oldalamból kiindulva az egész testemet szinte megbénítja, de ugyanakkor érzem, hogy a seb gyógyul. ~ Remek. A képességeim még működnek. Ideje beköszönni a szarcsimbókoknak, és visszaadni a kölcsönt. - sutyorgom magamnak a fekete térben. Most, hogy visszanyertem az irányítást, olyan meglepetéssel állok elő, amit a rühesek nem mostanában fognak zsebre tenni... **** A szemei kipattantak, az oldalán lévő seb begyógyult, már csak valamiféle tompa, kellemetlen érzés emlékeztetett a helyre, ahol belédöfték a tőrt. A szemei egy új az itteniek számára idegen színben pompáztak, a szemgolyója elsötétült, az írisz izzó skarlátvörös színt öltött, vérerek ágaztak szerteszét a szemei körül. Ahogy reszelős hangon levegőt vett, és a szája becsukódott valami éles sértette az ajkait. Az egyik szemfoga volt az, élesebb volt, mint általában, és hosszabb a megszokottnál. A látása beszűkült, csakis azt látta, ami közvetlenül előtte volt, azt viszont a félhomály ellenére is tökéletesen. Az agyában egyetlen, de annál világosabb gondolat csillant csak fel. ~ Öld meg mindet. - Visszhangoztak a szavak, és tudta, hogy igazat súgnak, ellenség vette körül, kishíján itt hagyta a fogát, csak egyetlen lehetséges kiút van innét. A kezei reflexszerűen mozdultak, a penge elősiklott, és a legközelebbálló felé siklott megállíthatatlanul. A férfinak ideje sem lehetett reagálni, amikor a penge behatolt az állán keresztül, és talán valahol az agyban állhatott meg. Pontos szúrás volt, és végzetes. Bár oldalt nem látott, de a másik oldalról is hangokat hallott. Automatikusan támadt. Egy éles sikoly, majd annál is hangosabb kiabálás, ahogy a penge egy másik nyakba hatolt, és metszette el, bőséges vérsugarat szabadítva a világra, majd egy harmadik nyak, amelyet eltört, amikor a gazdája túl közel került hozzá szerencsétlenségére. Többen is voltak, és akárhol is voltak a többi kifelé igyekezett, menekült előle minden áron. Nem fogja hagyni, hogy egy is meglépjen...nem nyugszik, amíg egyetlen élő, lélegző ember is van a közelében. Gondolkodás nélkül utánuk vetné a magát, de az útját állják... Az egyik alacsony vézna férfi, a másik egy nála magasabb nő. Nincs szükség megfontolásra vagy második gondolatmenetre. Azonnal a férfira veti magát, a nyakát veszi célba. De ez máshogy viselkedik, mint a többi, és hárítani is képes azt, amit eddig senki sem tudott. Ez csak még jobban feldühíti, még dühödtebb támadásra sarkallja. Ráadásul ott vannak a zajok, nem látja, honnan jönnek, de hallja őket, és ez csak jobban felhergeli. Szűk látótere az apró férfira koncentrálódik, miközben szüntelenül támad, Asztalokat, székeket rúg félre, holttesteket taszigál arrébb, ha útban vannak, üt, rúg, döf, és vág szüntelenül akárcsak a mérgezett vér mely vér nélkül áramlik az ereiben. Kíméletlenül törekszik a férfi életének kioltására, mindene gyes pontot támadva, ahol érzi, hogy halálos vagy legalábbis súlyos sebet ejthet, de az apró ember nem adja fel a harcot, és köröm szakadtával küzd ellene. Amikor egyszer csak meglátja a közeledő pengét, ösztönszerűen támad a sajátjával. A két penge csilingelő hanggal találkozik, majd az övé feladja a küzdelmet, és szilánkosra törik. Nem mintha szüksége lenne a pengére ahhoz, hogy öljön, de amikor látja az alacsony férfi felé közeledő kezét hirtelen elsötétül előtte a világ... **** Épp ideje volt, hogy visszavegyem az irányítást. Ez a vadbarom majdnem az összes energiatartalékomat felhasználta. Jobb lesz rövidre zárni ezt a hajcihőt, és olajra lépni. Látom, hogy felém közeledik a penge...de a mozdulat túl lassú az én reflexeimhez. Suhintás közben állítom meg a levegőben a pengét. - Ez nem volt szép dolog Törpemajom. Hol az illem, kérdem én? - suttogom, majd a négy ujjat mely a pengét tartja, egyszerre feszítem meg, a penge pedig ripityára törik. Felveszem a jellegzetes küzdőpozíciómat. A karjaimat felhúzom védekező állásba, testsúlyom a hátsó lábamra nehezedik, míg a másikkal képes vagyok a villámgyors támadásra, és nem is pazarolom az időmet azonnal támadásba lendülök miután felmértem a velem szembenálló törpe majomdémont. Már kezdek fáradni, de érzem, hogy még azért képes vagyok harcolni, és így is teszek. Ekkor becsatlakozik egy másik, ismeretlen fekete hajú nő is. Az Ő támadásai éppolyan gyorsak, és kíméletlenek, mint a törpéé, de az én oldalamon állnak a reflexeim, és a fizikai erőm. Nem egyszerű egyszerre mindkettejükkel hadakozni, hárítani, válaszolni vagy éppen kezdeményezni, de megteszem, állom a sarat, abból nem esznek, hogy én feladjam ezt a küzdelmet. Ugyanakkor a látás megnehezíti a dolgomat. Bár azt tökéletesen látom még a sötétben, s félhomályban is, ami előttem van, de nem látom, ami körülöttem folyik, így a hallásomra hagyatkozva kell kombinálnom a fejem mozgását, hogy mindig arra a pontra figyeljek, amelyre szükséges. Egy ideig még tartom a frontot, és küzdök tovább, de már fáradok, majd érzem, hogy egy meleg vércsepp gördül végig a szám mentén miután az orromat elhagyta. ~ Muszáj, pihennem egy kicsit. Időt kell nyernem. - Nem értek sokat azzal, ha elintéztek. Vannak még ott, ahol én jöttem. Jóval erősebbek is. - szólalok meg végül kicsit hátrébb húzódva tőlük. Szerencsém van. A törpemajom érdeklődését látszólag felkeltette a dolog. - Kik jöhetnek? - érkezik tőle a kérdés. - Hozzám hasonlók. - felelem, majd egy emlékkép villan be. Egy gyönyörű, hamvas hajszínű lány emléke, de mielőtt tovább töprenghetnék, a kilétén már érkezik is a következő kérdés. - Azok a hozzád hasonlók kapcsolódnak akárhogyan a falakat áttörőkhöz? - hangzik a kérdés. Váratlanul ér. Valami rémlik, de az emlékeim zavarosak, a saját nevemre sem emlékszem tisztán, vagy a lányra, aki az előbb felbukkant az emlékeim között. Csak abban vagyok biztos, hogy nem én vagyok az egyetlen, vagy legalábbis nem csak én voltam. - Talán. - felelek őszintén. - Tiétek volt a múlt...de jövőt mi uraljuk. - szólalok meg, olyan szavakat ismételve melyeket egyszer régen hallottam valahol, valamikor, innen nagyon messze. Viszont amikor támadnék, megszédülök, kishíján elesek, a térdeim megrogynak. Kimerültem...talán mégis csak egyszerűbb lenne feladni, pihenni...ha nem ölnek meg, bármikor megléphetek. És mégis...amikor már feladnám, ismét felvillan egy régi emlék...egy emlék...szavak...ki tuja hol hallottam őket...mikor...vagy kitől...mégis... Égkék színű szemek, és egy hang, ami melegséggel tölti el a szívemet, olyan érzéssel, amit nem is hittem volna, hogy képes vagyok érezni. ~ Ha egyszerre több ellenfél ellen kell küzdened, győzd le a legerősebbet, és végezd el a küldetésedet...ha valamit meg kell tenni, akkor azt meg kell tenni, nem számít miként... - suttogja a hang. ~ Talán sosem leszek igazi, jó "harcos", de megígérem, hogy jó nővéred leszek...hazatérünk...együtt. - Nem emlékszem mit tükröznek ezek a szavak, de erőt adnak, erőt egy utolsó lökethez. - Azt hiszem, egy Harcos nem engedheti meg magának, hogy meghátráljon. Nemde? - kérdem az utolsó szót már szinte kiabálva, mikor a megrogyott térdeimet kihasználva lendülök támadásra, egy olyan mozdulatot használva, amelyet amúgy csak egy nálam magasabb ellenfél ellen vethetnék be. Szinte kilövök, az ellenfelem térdhajlatára mérve egy erőteljes rúgást. Ha ez elérte a kívánt hatást a hóna alatt kulcsolom át a karomat, erőteljesen ráfonva azt a másikra, majd a lábamat használva billentem ki az egyensúlyából, lerántva őt a földre. Érzem, hogy közben az oldalamba döf, de azok után, amiken keresztülmentem, ez már édes kevés, hogy megállítson. Ez a fogás biztos, halálos. Minden maradék erőmet beleadom a szorításba, miközben a térdemmel igyekszem ránehezedni, ha megtalálom a gyomorszájat…akkor lehet, hogy elég nyomást tudok gyakorolni a rekeszizomra ahhoz, hogy összeroppantsam a tüdejét, és akkor a játéknak vége. A vergődés nem segít, a csapkodás nem ment meg, ebből a szorításból nincs menekvés...ha legalább őt elintézem már az is nagy segítség lehet az utánam következőknek. Mert ez a kettő, ezek abnormálisak...élő embernek nem lenne szabad így tartania a tempót ellenem, az pedig, hogy még mindig élnek különösen aggasztó, és sértő. Nem mintha nem épp a probléma orvoslásán dolgoznék... Ekkor hirtelen ismét éles fájdalom hasít belém, valaki ledöfött, a hátamba mélyesztette a pengéjét. ~ A nő! Az az istenverte szuka! Megölöm! Megölöm, még ha beledöglök is! - Hasít belém a felismerés, és egyben önti el a vér az agyamat. Hangosan felszisszenek, a szorításom gyengül, ahogy reflexből hátrafelé suhintok, és ripityára zúzom a pengét, amelyet belém döftek. Egy mozdulattal kihúzom magamból, elfojtva egy igazán fájdalmas kiáltást. Azonnal támadásba lendülök, bár szinte már kettőt látok belőle. Hárítom a csapásait, próbálok kezdeményezni, de az egész testemet szúró fájdalom kínozza, és ennek nem az-az oka, hogy belém döfték a tőrt. Meleg vért érzek, ahogy végigcsorog az államon, az arcomon, a nyakamon. A testem elérte a korlátait, a képességeim szinte felemésztették a testemet, és mivel a szerveim hajszálnyira állnak attól, hogy felrobbanjanak, minden valószínűség szerint patakzik a vér a számból, az orromból, és talán még a szemeimből is. Még párat suhintok, és hadonászok, majd a pengedarabot a legközelebb álló ember felé hajítom, mielőtt még egy-kettőt lépnék, és összeesnék. - Hazamenni...együtt...A-An... - préselem még ki magamból a szavakat, miközben már szinte nem is vagyok magamnál. A szemeim visszanyerik az eredeti színűket, a vérerek is eltűnnek, mielőtt behunynám őket, és elveszíteném az eszméletemet.
|
|
Aria
Szerepjátékok Istene
|
Post by Aria on Nov 3, 2018 20:40:22 GMT 1
Mivel Barsan őrjöngése lefoglalja Levi-t és Mikasát, Josh pedig Lenát és Jeant köti le, Eren és Kyle ketten maradnak Anette-re. Alapvetően nem tűnik nehéz ellenfélnek, de hamarosan kiderül, hogy a látszat csal: a lány nem kimondottan erős, de gyorsan mozog, és nagyon határozottan taktikázik. Tudja, hogy, bár szabadtéren vannak, egyikük sem változik majd át... túl sok lehet a civil áldozat, és mindketten okoztak, és átéltek elég tragédiát. Az is gyorsan nyilvánvalóvá válik, hogy elégedett a felállással... mintha pont arra törekedett volna, hogy az alakváltókat támadhassa. Eren és Kyle ügyesen dolgoznak együtt, így a lány gyorsasága és trükkjei ellenére is sikeresen kitartanak, sőt, Kyle egyik támadása, egy rúgás talál is, Anette csípőcsontja valószínűleg fájni fog kissé a harc után. Ugyanakkor, amint érzékeli, hogy Barsan kimerült, és Levi és Mikasa is elindulhatnak feléjük, egy mozdulattal kitér Eren ütése elől, az alkarját a torkára szorítja, és előhúz egy kést. - Jól van, akkor most volt elég a cirkuszból - közli hűvösen. Végig figyel, hogy mindenki a látóterében maradjon... esélytelen mögé kerülni, azonnal módosítana a mozgásán, vagy rosszabb esetben megöli Erent. - Nem akarom kinyírni a titánsrácot, de megteszem, ha arra van szükség, és ha ti kényszerítetek. A helyzet egyszerű. Támadni próbáltok, neki annyi. Nincs az a szuperkatona, aki elér időben. Ha hagytok elmenni, ki tudja? Talán még lesz lehetőségetek élve viszont látni. Mittudomén, mit akar tőle a megbízóm. Akármilyen iszonyú, úgy tűnik, tényleg nincs más lehetőség, és a lány elég őrültnek tűnik, hogy tényleg megölje a fiút. Eren élete vagy halála a csapat lépéseitől függ. OOC: Damien Yukii Pandora Kami a következő mesélőivel behozzalak titeket? Nem számítottunk rá, hogy ez az egy kis jelenet ennyire elhúzódik, de ha továbbra is játszanátok, írom a bemesélőit)
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Jul 2, 2019 11:21:02 GMT 1
Nagyon erősen gondolkodom, hogyan jöhetnénk ki ebből jól. A probléma az, hogy hiába vagyunk létszámfölényben, nem hiszem, hogy ezek annyira képzetlenek lennének. Pont ezeken gondolkodom, mikor villan a penge, és Barsan megőrül. Felmordulok. Na, ez hiányzott. Pengét rántok, de addigra már Aaron halott. Kissé megrándul a gyomrom. Grimaszolok egyet, de ekkor már szólít a hadnagy. Alaposan megfigyelem a srácot. Csőlátás. Ezt kihasználva mögé kerülök, pont akkor, mikor már látom, hogy a hadnagy fárad, és az oldalába döföm a pengét. Természetesen igyekszem kerülni a szerveit. Teljesen bepöccen. Nem is figyel többé a hadnagyra, csak rám. De már fogytán az energiája, a támadásait jóval könnyebb védenem. Szörnyű nézni, ahogy a maradék tartalékait is felemésztve vérzik mindene. Nem tudom, mi képes ennyire túlhajtania, de hogy ezt nem önmaga generálja, az biztos. Remélem, azért életben marad. Néhány másodpercen belül már ájultan fekszik előttem. Pengét cserélek, nagyot sóhajtok. Célpontot váltunk. Az idegesítő csajt. Egy pillanatra a Jean-Lena-Josh trióra nézek, de ők is éppen akkor végeznek. Nem jó felállásban. Ekkor csap meg Anette hangja. Visszakapom a fejem, és azt látom, amire azonnal bepipulok.
Elkapta Eren-t. Már indulnék is, de a hadnagy visszafog. Régebben csak kikapnám a kezemet, de most valamiért megszólal egy vészharang, és lenyugszom. Már persze csak annyira, hogy ne rohanjak azonnal oda. Nem nehéz felmérni, hogy valóban nem sok esélyünk lenne megmenteni jelenleg. De nem is akarom elengedni. Frusztráltan fújok egyet, majd Levi-ra nézek. Na, most mit tegyünk? - „Ki a megbízód?" – kérdezi nyersen Levi. A nő csak elmosolyodik. - „Egy kicsit túlságosan megkönnyíteném a dolgotokat, nem? A lényeg, hogy a kölyökre szükség van. És hasznosabb lesz így, mint általában…” Erre csak grimaszolok egyet. Persze leesik az időhúzás örök taktikája. Úgyhogy én is beszállok, hátha addig a háta mögé tud kerülni valaki. - Legalább azt áruld el, tényleg a Katonai Rendőrségtől vagy, vagy pedig ez csak álruha? Ha minden igaz, ennyi idő elég ahhoz, hogy Ymir a nő mögé kerülhessen. Egy pillanatra elönt a remény, de mikor Anette mégis simán hárít, ráadásul Eren-nel a kezében, szinte teljesen feladtam. Pont, mint minden esetben. Hagyjuk, hogy elvigyék, aztán megyünk, és megmentjük. Vicsorogni kezdek, ahogy a nő lassan távozik. Talán ez volt a legfájdalmasabb, mert ezt végig kellett néznem. A földhöz vágom a pengéim, ahogy Josh, Anette és Eren eliszkolnak. A legközelebbi asztalba vágom a kezem. Természetesen nincs kit okolni ezért, de azért pokolian mérges vagyok. Aztán egy egy perces tombolás után észreveszem, hogy vannak körülöttem mások is. Akik nincsenek olyan jó bőrben, mint én. Összeszedem a maradék embert, majd jelentek a hadnagynak. - Barsan teljesen ki van ütve, Lena és Jean közepesen rossz állapotban vannak, a többiek megmaradnak, de pihenésre van szükségünk. Mit szólnál, ha az ominózus házadba mennénk? Ott nem keresnének, de van minden nagyjából - már épp mennék el, mikor eszembe jut valami. Közel hajolok a füléhez. - Csak hogy tudd... Az a srác nem magától pipult be ennyire. Egy ember nem képes a szervezetét önmaga irányításától ilyen szinten túlhajtani. Valamit valakik tettek vele. Vigyázni kell vele, nem hinném, hogy ő az, akinek kiadja magát... Szinte észre sem veszem, hogy letegezem, de persze ez csak kettesben fordul elő. Látom, hogy felméri a helyzetet, majd jobb lehetőség híján csak bólint. Felesleges lenne utánuk menni… Ilyen állapotban pláne. Ezért Barsan-t szépen megkötözzük, majd kettéválunk. Levi, Ymir, és én végső nyugalomra helyezzük Aaron-t, csak utána követjük őket. Nem tudom, hogy találta ezt a helyet a hadnagy, de nagyon békés. Biztos vagyok benne, hogy köti ide valamilyen emlék. Ezután gyorsan és csendesen elvonulunk Levi házába. Azonnal érezhető valami megkönnyebbülés és valami folytonos feszültség is a harc végeztével, de elvesztésével is. Barsan-t csak levágjuk a ház pincéjébe, persze figyelve, hogy ne fázzon meg, és a sérülését is ellátjuk. Aztán visszamegyünk a földszintre. Épp leülök egy székre, hogy keressek valami ételt, mikor valaki mellém ül. - „Hé, rendben vagy?” – kérdezi Jean tőlem. Most realizálom, hogy elég régen beszélgettünk. Csak egy gyilkos tekintetet lövellek felé. - Persze, tökéletesen vagyok… - ironizálok vele. - „Megtaláljuk azt az idi... Erent. Mindig megoldjuk... valahogy. A baj az, hogy közben mindig átlöknek a törvény rossz oldalára...” - Ezt az utolsó mondatot mintha csak a fogai között szűrte volna. - Soha nem… Sikerül megmenteni... Soha... Kit érdekel a hülye törvény?! Engem nem, ha a barátaimról van szó – kelek ki magamból. Eddig egészen jól távol tartottam magamtól ezt a problémát, de Jean nem segít abban, hogy ez így is maradjon. - „Ne mondd, hogy soha. A fenébe is, Eren mindig kellett valakinek. Mi meg mindig loholtunk utána. Nem csak te és Armin, hanem mindannyian. Amióta kikerültünk a kiképzésről, ezt tesszük. Csapatként. És tudod mit, mikor ismét kihúzzuk a csávából, én fejbe verem még egyszer, és örülni fogok, hogy megint megtehetem. Verd ki a fejedből, hogy nem vagyunk képesek rá. Nincs más választásunk, szóval megcsináljuk” – mondja eltökélten a fiú. El kell ismernem, jól esik, hogy így próbálkozik kihúzni a szarból. Felsóhajtok, a fejemet csóválom. - Elegem van ebből. Elegem van abból, hogy félnem kell. Elegem van abból, hogy nap mint nap rettegnem kell, hogy mi történik a szeretteimmel. Elegem van abból, hogy nincs egy nyugodt percünk. Elfáradtam. Legyen végre béke! - Ezt már hangosabban és mérgesebben mondom. - „Nekem is. Hidd el, nekem is” – Ekkor leül mellém a földre. - „Nem tudom, ezzel haladunk-e a béke felé. Régen csak nem néztem oda, de elég időt töltöttünk együtt, hogy hála nektek, többé ne tudjam homokba dugni a fejemet. Úgyhogy szét ne merj zuhanni, Mikasa. Most ne” – Erre csak megremegek. - Ugyan, mi változik, Jean? Több, mint egy évszázada élünk ebben a nyomorban. Most lett remény. És az emberiség ezt is tönkreteszi azzal, hogy a saját céljaira próbálja meg felhasználni, nem a közjóért. Ezt is el fogja rontani. Talán nem véletlenül kaptuk ezt a büntetést - mosolyodom el hidegen. - Talán tényleg itt lenne az ideje, hogy kihaljon az emberiség. - suttogom. Jean szeme tágra nyílik a döbbenettől, aztán felpattan, és egyszerűen megráz. - „Szerinted Eren mit csinál most? Hm? És Historia? Mert biztos vagyok benne, hogy az a kevés agya, ami van annak a barom Eren-nek, csak azon jár, hogy hogy küzdhet tovább. Hülye talán, de nem az a típus, aki lefekszik, és várja a halált, és mind cserbenhagyjuk, ha mi viszont ezt csináljuk!” – mondja mérgesen. Könnybe lábad a szemem, majd villámló tekintettel ellököm a fiút. - Ki mondta, hogy feladom, barom?! Nem fogom addig abbahagyni a keresést, míg meg nem találom. Ettől függetlenül nem látom az emberiség jövőjét. Nincs pozitívuma, amiért érdemes lenne élni. Maximum egymásért… Egy percig néma csendben ülünk, amíg lenyugszunk, aztán csendesebben megszólalok. - Mondd csak Jean… Féltettél bárkit jobban az életednél? - „Azt hiszem... Amikor csatában vagyunk, az egész borzalmasan elmosódott. Néha annyira fél az ember, hogy semmire nem tud gondolni, néha pedig teljesen ösztönösen csak a másik számít. Volt már, hogy csak a másik számított. De sosem gondolkodtam igazán az érzésen” – válaszol komolyan megfontolva. A fiúra nézek. - Akkor itt az ideje – Mondom neki keményen a szemébe nézve. - Sokat gondolkodtam, hogy miért tartom a mi csapatunkat másnak kicsit. Jobbnak. Tisztábbnak. Mert itt mindenki valaki másért cselekszik. Valaki más a fontos. Vagy több valaki. De ez nem másoknak a kárára megy, és ez a lényeg. Úgy kell valakiért élni, hogy ne legyen másvalakinek ebből kára. Nézz csak körbe! Ymir Historiát védi. Armin Erent. Én is Erent, illetve Armin-t is. Sasha és Connie egymást, akármennyire sem látják. Levi hadnagy Erwin parancsnokot... Hadd ne soroljam tovább. Ezek az emberek sokkal erősebbek. Sokkal többet bírnak. Mert nem magukért élnek, hanem a másikért. Neked is ezt kéne. De lehetőleg élő embert válassz - itt Marcora utalok, majd Lena-ra pillantok, aki vagy éppen Barsan-tól jön fel aggódó tekintettel. Jean nyel egyet a tipikus ledermedt fejével, ahogy feldolgozza azt, amit éppen mondok neki, aztán bólint. - „Lehet, hogy igazad van. Talán jobb meghozni az ilyen döntéseket, amíg még nem késő.” - Igen, pláne ha nem egyoldalú a dolog... – mondom kissé szárazon. Itt kicsit magamra értem a helyzetet, de közben továbbra is Lena-t nézem, ezzel azt is értve, hogy a lány is eléggé törődik Jean-nal. - Remélem, soha nem kell megélned újból azt, ami Marco-val történt. Vagy ha ilyen helyzet adódik, akkor tegyél érte, hogy ne legyen ugyanaz a vége - sóhajtok fel. Lena éppen a sérült vállához kap, majd felállok Jean mellől, miközben megszorítom az ép vállát, és ott hagyom. Tényleg éhes vagyok. Az emberek lassan lefekszenek aludni, miután ellátták magukat. Én természetesen elvállalom az első őrséget, képtelen lennék aludni. Ahogy képtelen vagyok kiverni a fejemből Eren-t is. Nem tudom, mi van vele. Nem tudom, bántják-e. Nagyon zavar, hogy nem tudom, mi van vele. Elképesztően feszült vagyok. Persze ki más kerülhetett velem egy őrségbe? Ymir… Mondjuk, nem meglepő annyira a helyzetünket tekintve. Egy ideig csak ülünk egymás mellett csendben, aztán mégis megszólal. - „Remélem, tudod, milyen bosszantó mértékben árasztod magadból a nyomort” – kezdi az idegesítő hangján. Csak egy sokatmondó pillantást kap, mire egy undok félmosollyal hozzáteszi: - „Teljesen megértem. Eren-t jobban félthetjük Historia-nál. Azt a srácot én is ki akarnám nyírni, ha két órával többet kéne egy helyiségben töltenem vele…” – csak egy gyilkos tekintetet lövellek felé a felesleges szájjártatása miatt. - Gondolkodom egy terven, de elég nehéz, ha az idegesítő hangod kell hallgatnom folyton. Légy hasznos, és fogd be – morgom neki cseppet sem kedvesen. - „És a tervedben eddig hány ember torkát vágtad el, mielőtt heroikusan belibbensz Eren-ért, aki nagyjából fél percig fog romantikusan bámulni téged a nagy zöld szemeivel, mielőtt talál valami indokot, hogy kiverje a hisztit?” – kérdezi irritáló hangon. Én csak lehunyom a szemem. Tudom, hogy inzultálni próbál, de nem akarom hagyni. - Ne tégy úgy, mintha te nem ugyanezt tennéd Historia-val, sőt... Néha nem bírom nézni, ahogy nyáladztok. Hiába tagadod... A hülye is látja – vágok vissza egyáltalán nem a koromhoz méltóan. Erre kicsit elakad a szava, de hamarosan felhúzza az orrát. - „Én nem terveztem heroikus belibbenést. Az nem az én stílusom. És Historia nem verné ki a hisztit.” Ó, dehogynem… Egyfolytában hisztizik… Csak rá kell nézni. Ymir kifúj egy hajtincset a szeméből, és félretűri, majd mielőtt válaszolnék, még egyszer megszólal. – „Egyébként nem tagadom. Nem szégyellnivaló. Csak jólesik szemétnek lenni, amikor az ember épp pocsékul érzi magát.” - Akkor nekem meg engedd meg, hogy nyomorultul érezzem magam – válaszolom egyszerűen. - „Attól jobb lesz? Mert én határozottan jobban érzem magam attól, hogy szemét vagyok. Azért csinálom. Múlik tőle a feszültség. Te viszont csak állsz, dagonyázol a kínjaidban, és elvárod, hogy én ezt csendben és tisztelettel nézzem. Nem szép látvány. Csak mondom. Szóval jó lenne, ha találnál valami módot, hogy megszabadulj tőle” – dönti félre a fejét. Egy pillanatig komolyan elgondolkodom, hogy behúzzak neki egyet. Aztán nem. - Igen, ha én elviselem a kibírhatatlan személyedet, akkor te is az enyémet… Mint mondtam, gondolkodom. Én legalább hasznos vagyok, veled ellentétben… Mellesleg nekem is vannak jó módszereim, amiket jelenleg egy házban az éjszaka kellős közepén nehezen lehetne kivitelezni. És nem vagyok kíváncsi a véleményedre, hogy szép látvány vagyok-e vagy sem – mondom neki fanyarul. Aztán gúnyosra váltok. - De ha már itt tartunk, mesélj már egy kicsit. Ha a szokásosnál is elviselhetetlenebb vagy, akkor mennyire vagy szarul valójában? - „Te ki vagy borulva Eren miatt. Öntsd nyakon az egészet a bizonytalansággal, hogy fogalmad sincs, ki és miért rabolta el, miután ő az elsőszámú politikai célpont a falak mögött. Rakd ezt az egészet jégre pár napig. Ez volt, mielőtt Eren-t elvitték. Most már sejthető, hogy Historia meghívót kapott az év titánbulijába, ahol ő lesz az egyetlen öt méter alatti” - Megtorpan. – „Úgyhogy nagyon. Nagyon szarul vagyok. Mondtam, hogy feszültség levezetés” - Hosszabban megtorpan, egyszer rám néz, beszélni kezdene, aztán megint elfordul, majd másodszorra tényleg beszélni kezd. - „De... bocs. Ez pont az a helyzet, hogy nem veled kellett volna szemétnek lennem. Akár jobb tőle, akár nem.” -Csak nyugodtan, nem hinném, hogy bárki más rajtam kívül elviselné ezt most, de én megértem. Talán én vagyok az egyetlen, aki megért jelen helyzetben, de tudod, valahogy nem féltem a barátnődet, eddig is megoldotta... Nem úgy, mint Eren... Mert ő tényleg... Pancser tud lenni. Pláne ilyen helyzetekben… - hajtom le a fejem. - „Ebben lehet valami. Most épp mi húztuk a legrövidebbeket” - mikor megjegyzem, hogy Eren pancser tud lenni, megvonja a vállát. – „Akkor nézzük a jó oldalát. Historia talpraesett, Eren öt méternél magasabb... Ha egy helyen vannak, lehet, hogy mire odaérünk, semmi dolgunk nem lesz!” - Felsóhajt, és lehajtja a fejét ő is. – „De jobban örülnék, ha még odaérnénk a buliba...” - Egyszer-kétszer ökölbe szorítja, és kinyitja a tenyerét, aztán még egyszer megszólal. - „Kérdezhetek valamit? A helyzetünk hasonlóságára is vonatkoztatva?” - Csak bólintok, nincs mit mondanom az előzőre, nagyjából én is így gondolom. - „Mit adnál azért, hogy nyugodtan élj? Hogy te és Eren normális életet éljetek, relatív biztonságban. Meghoznád a döntést, ami ezt biztosítja, akkor is, ha az azt jelenti, hogy hátat fordítasz szinte mindennek, amiben korábban hittél?” Összepréselem a számat. - Én azt teszem, ami Eren-nek és a barátaimnak jó. - „De követted, mikor azt mondta, ki akar menni a falak mögül, nem? Mi lett volna, ha tudod, hogy neki az a jó, ha sosem csatlakozik a hadsereghez. Ha lett volna esélyed megállítani. Vállaltad volna a kockázatát, hogy fájdalmat okozol, akár hazudsz is, ha ezáltal megóvod minden rosszabbtól?” Nekidöntöm a fejemet a falnak. - Meghaltunk volna, ha nem csatlakozunk. Mi... Mi hárman elvesztettünk mindent, mikor az első támadás érte az emberiséget. Nem volt hova mennünk. Ez volt az egyetlen esélyünk. De ha lett volna, és az jobb lett volna... Akkor igen, megpróbáltam volna megállítani. Nem hazudtam volna, hagyom, hogy ő döntsön, mert az az ő élete... De mindent megpróbáltam volna - A lányra nézek. - Miért? - „Csak... Támadt egy rossz érzésem, hogy amikor megtaláljuk őket, megint lesz pár nehéz döntésünk. Megint kiderül pár hülyeség, és a vége az lesz, hogy megint az egész társaság kínlódik. És egy pillanatig eljátszottam a gondolattal, hogy van választásunk. Csak ennyi. Tudok szentimentális is lenni ám, ha akarok!” - Itt elvigyorodik, kicsit cinikusan, de azért észre lehet venni a szomorúságát. Én is halványan elmosolyodom, de azért ez egy kicsit gyanús nekem. - Tudod, elgondolkodtam, hogy mi van, ha olyan helyzetbe kerülünk, hogy választani kell. Akár egymás ellen is. Ki tudja, hol vannak, mit tesznek vele. De gondoltam, elmondom... Ha ilyen döntésre kényszerülünk, nekem Eren az első. Ha ez azt is jelenti, hogy ellened kell valamit tennem. Tudom, hogy Neked is. Így van ez, szóval ezért nem féltem kimondani. De remélem, nem lesz ilyen – mondom kissé komolyabban. - „Eltaláltad. Én sem fogok habozni, ha Historia kerül bajba. De bízzunk benne, hogy végig egy oldalon állunk majd” - biccent felém. -Egyet értek. Köszönöm. Valahogy erőt ad az, hogy nem csak én szenvedek nagyon - húzom fel gunyorosan a szemöldököm. - „Az a lényeg. Hogy beszólogatsz, a kezedet vered szét, vagy hallgatod más szenvedését az már mindegy. A lényeg, hogy jobb legyen kicsit tőle” – válaszolja kicsit lazábban, mire én csak felsóhajtok. Ekkor hallok két pár léptet. - Jön a következő őrség. Próbálj meg aludni. És meg fogjuk őket találni – biccentek még felé, mielőtt ott hagyom. Észre sem vettem, hogy milyen rohadt fáradt vagyok. Nem hittem volna, hogy képes leszek aludni, de szerzek magamnak valami takarót, lefekszem az egyik sarokba és a fal felé fordulok. Néhány perc múlva már alszom is, egyenesen az Eren szenvedései című álomba csöppenve…
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Jul 7, 2019 2:29:33 GMT 1
Mire végzek Jean ellátásával, Anette-ék már messze vannak. Szerencsére senki sincs olyan szörnyű állapotban, mint hittem, egyedül Barsan-t kell komolyabban ellátni. Teljesen kiütötte magát az a bolond! Vajon mikor fog felébredni? Fel fog? És ha igen, mi vár ránk? Ugyanaz marad-e, mint eddig? Ezek a kérdések foglalkoztatnak, amíg letörlöm a vért az arcáról. Aztán megérkezik Mikasa, aki nemes egyszerűséggel megkötözi. Nem hibáztatom érte. Ki tudja, mit művelne, ha felkelne. Mikasa is csak egy rövid, kurta mondatot dob felém. - "A hadnagy házába megyünk. Készülődj!" – Azzal elviszi a fiút mellőlem. A fejemet csóválva tápászkodom fel. Tulajdonképpen még nem jöttem ki a sokkból, ami az elmúlt tíz percben ért. Úgyhogy csak kábán követem a többieket. Fogalmam sincs, merre megyek, de egyszer csak megérkezünk. Itt kissé magamhoz térek, és lekísérem a Barsan-os csapatot a pincébe. Segítek újrakötözni a sebeit, illetve viszonylag kényelmes pozícióba fektetni. Megsimítom még a karját, illetve egy puha csókot nyomok a homlokára, mielőtt gondosan bezárom az ajtót magam mögött. Végigdörzsölöm az arcom. Persze ezzel egy csomó vágásnak felszakítom a helyét, de annyira nem érdekel. Mocskosul kimerültem. És közben meg annyi mindenen kell gondolkodnom! Jobb lenne, ha csak elfelejthetném. Persze ez nem így megy. Ráadásul engem az utolsó őrségbe osztottak, ami azt jelenti, rengeteg időm van. Keresek valami ehetőt, illetve iszom is valamennyit. Eddig észre sem vettem, hogy mennyire megéheztem. Nem csoda, hiszen egész nap nem ettem semmit a feszültség miatt. Mivel rengeteg időm van, úgy gondolom, a legjobb, ha lefekszem aludni egy keveset. Persze, az álom nem jön, ezért egy ideig csak a plafont bámulom. De utána a kimerültség győz, és elalszom, egy gyors, zavaros és felkavaró álomba csöppenve. Egy rét mellett sétáltam. A nap tűzött, a tücskök ciripeltek. Nagyon melegem van. De csak megyek előre. Egy jó idő után megérkezem egy ismerős házhoz. Kopogás nélkül benyitok. De nincs is ház. Egy új táj elé érek.
Sokkal békésebb. Tó, érintetlen táj, egy ház. Valaki fehér ruhában, nagy mosollyal fut felém. Én vagyok. Csak sokkal fiatalabb még. Teli szájjal kacagva áll meg előttem. Aztán lehiggad, már csak mosolyog.
Nézzük egymást egy ideig. Majd szélesebben elmosolyodik, felém nyújtja a karját. - Gyere, már vártunk – mondja, én pedig megfogom a kezét. A ház felé húz. Hamarosan belépünk, de nem is maradunk sokáig, csak áthaladunk rajta. Kimegyünk a verandára, ami a tó felé nyúlik. Ott gyűlt össze mindenki. A kicsi Josh, a két idősebb bátyám, anya, apa. Mindeni ott van. Megmelengetik a szívem. Valamilyen gyümölcsöt esznek, nevetnek, beszélgetnek. A fiatalabb énem Josh-ra veti magát. Nyilván. Pont ugyanúgy, ahogy anno én is. Ő csak frusztráltan fellöki, de utána hagyja, hogy mellé üljön a lány. Át is ölelik egymást egy pillanatra, Josh ad egy barackot a fejére, mire a kicsi Lena csak morcosan felkiált, de utána szent a béke. A korlátnak dőlve figyelem ezt a jelenetet. A két idősebb bátyám szelíden beszélget édesapámmal, anya pedig hámozza a gyümölcsöt. Egyszer csak apa átöleli anyát, magához húzza, ad egy puszit neki. Anya csak mosolyog, megsimogatja apát. Egy pillanatra el kell fordítanom a fejem. De utána anya hangja csap meg. - Gyere, csatlakozz hozzánk! Már vártunk rád… Nem értem. Hogy várhattak rám? Én éppen egy küldetésen vagyok, nem is szabadna itt lennem. De egy láthatatlan erő húzni kezd feléjük, leülök. Édesanyám megölel, csókot nyom az arcomra. Édesapám megszorítja a vállam, a homlokomra ad puszit, a két bátyám csak megölel, a két kisebb változatunk csak mosolyog. Végre béke van. Nyugodt vagyok, elengedem magam. Még nevetek is. Hiányzik ez, de jelenleg nem kell ezzel foglalkoznom. Egy-két óra múlva szedelőzködni kezdenek. Lemegyünk a tópartra, beszállunk egy hajóba. Elindul, távolodik a háztól. Zavarodottan kérdezem, hogy hova tartunk, mire csak mosolyogva mondják, hogy előre. Nem zavartatom magam, élvezem a társaságuk.
A tavat magunk mögött hagyva egy szélesebb folyón folytatjuk az utunk lefele. Az út közben valahogy… Változnak az emberek. Mindenki öregszik. Közeledik jelen életkorához. Kicsit ijesztő látni, de nem veszít a nyugalmából a helyzet, csak… Más… Végül napnyugtára megérkezünk a tengerpartra.
Kiszállunk a hajóból. Sétálunk a parton, mókázunk a víznél, beszélgetünk. Aztán elérünk négy kisebb csónakhoz. Hirtelen mintha teljesen megváltozna a hangulat. Először nem is értem, majd feleszmélek. Búcsú… A kicsi Lena el is tűnt, én vagyok a helyén, mindenki annyi idős, amennyi valójában. Nem akarok búcsúzni. Odaszaladok anyához. A karjaiba vetem magam sírva. - Nem akarlak elengedni titeket megint… Mi lesz, ha már sosem látlak titeket újra? Nem akarom… - sírom gyerekesen. Csak mosolyog, letörli a könnyeim.
- Ugyan már! Ne beszélj butaságokat! Attól még, hogy nem látjuk egymást nap, mint nap, nem jelenti azt, hogy eltűnünk az életedből! Annyi mindent adtunk egymásnak, lehetetlen is lenne… - nevet rám. Édesapám odasétál mellé, anya vállára teszi a kezét. - De ha ez segít, nem mi vagyunk azok, akiket valójában keresel. De örülünk, hogy olyat adhattunk neked és a bátyádnak, amit sokan nem kapnak meg. Szerető, boldog családot és gyerekkort! – mondja mély hangján. Nem értem, miről beszél, de biztosan csak segíteni akar. Jobb híján csak bólintok, mindkettőjüket szorosan megölelem. Nekik is nehéz azért a búcsú. Végül a három bátyámtól is búcsút veszek. Josh-nál elidőzök. - Mit fogok nélküled kezdeni? Nem tudom, mi van veled – mondom neki szomorúan. Megrántja a vállát. - Mindig kitaláltál valamit, nem? Sajnos, ikertestvéri kötelékünktől fogva elég nehéz lenne teljesen szétválasztani minket. Sokszor érzem, mit érzel, tudom, mit gondolsz. És biztos vagyok benne, hogy te is így vagy ezzel – megfogja a kezem. - Nem tudom, mit tettem, hogy így érzel, de ha ott lennék, jól fenéken billenteném magam… - dörmögi az orra alatt, mire én könnyes szemmel felnevetek. - De komolyan! Remélem, észhez térek… - Hiányzol.. – sírom el magam, mire kissé fiúsan kelletlenül megölel. Sután lapogatja a hátam. Egy ideig így állunk, majd meglök kicsit. - Indulnunk kell… - suttogja. Bólintok.
- Tudom… - mire felnézek, addigra a középső bátyám egyedül elindult egy hajón. Anya, apa és a legidősebb bátyám szintén egy közösben indulnak. Apa átöleli anya derekát. Integetnek, majd elfordulnak a parttól. Várják az újat. Mi is beszállunk Josh-sal egy-egy külön hajóba. Nagyot nyelek. Félek. Egyszerre indulunk, egész közel egymáshoz. Bátorítóan rám mosolyog, felmutatja a hüvelykujját. Félve visszamosolygok rá. Majd előre nézek a végtelen vízre. A nap lement a horizonton. Minden ködbe borul… - Josh! – kiáltom, ahogy felkelek. Ymir egy pillanatra felém fordul, majd látva, hogy minden okés, feláll, és elmegy valahova. Remegek. Lehet, mégsem volt jó ötlet aludni. Kellemes álom volt… Idáig.. Most már csak fáj. Pár percig még ülnöm kell, hogy a fájdalmam miatt szét ne essek. Jobb dolgom híján inkább megint Barsan-hoz megyek, bár nem hiszem, hogy felébredt. Legnagyobb döbbenetemre látom megvillanni a szemét. Azonnal odarohanok mellé. - Barsan? Jól vagy? Ugye… - kezdem aggódva, de nem tudom folytatni, mert ekkor az összekötözött kezével elkapja a torkom. - „Van nálad kulcs?” – kérdezi cseppet sem kedvesen. Tágra nyílik a szemem. Zihálni kezdek, ami persze nem segít a fuldoklásban. Megpróbálom eltolni a kezét. - Barsan, nyugi, vége van, már rég kiengedtek. Mi történt? – azonban erre csak még erősebben szorítja a nyakam. Felnyögök. Bevillan egy emlék. Vörös szem. Riadtság. Üldözés. Halál… - "Kulcs… Van vagy nincs?" – megint vörös lesz a szeme, én pedig a fájdalomtól könnybe lábadt szemmel könyörgöm neki. - Barsan, ez fáj, hagyd abba. Nincs kulcsom… Nem kell sehonnan kijutnod. Mi van veled? Mi van a szemeddel? Ne aggódj, jó kezekben vagy, amint elmagyarázod a szituációdat, azonnal megértik, el fognak engedni – próbálom jobb belátásra bírni, erre elenged. Levegőért kapkodva rogyok a földre. Remegek. - Mi történt veled? – suttogom rettegve, mire lök egyet rajtam. Nem bírom tovább. Felrohanok, bezárva őt. Ebben a pillanatban pakoltak le Levi hadnagyék is. Tudom, hogy muszáj jelentenem. Ezért elé állok. Valószínűleg egy kupac lókaki is jobban néz ki jelenleg, mint én. - Hadnagy! Barsan magához tért… - „Milyen állapotban van?” – kérdezi egyből a tárgyra térve. Én csak a fejemet rázom, kis híja csak, hogy elbőgjem magam. Aztán mégis erőt veszek magamon. - Csak… Vigyázzon vele. Támadós kedvében van. - „Tudom, hogy iszonyú lehet egy barátot ilyen állapotban látni… De mégis, nem tudsz valamit mondani? Valamit, ami furcsa volt Tymirjazev-ben a kiképzés alatt, amit nem tudtatok róla? Bármit, ami támpontot jelenthet, hogy mi a franc történt?” - Nem... Annyi, hogy sosem beszélt a múltjáról nagyon. Volt egy Nori nevű barátnője, akivel együtt érkeztek, ő lehet, többet tud, mert mindig ő volt a vezető személyiség... Azt hiszem, ennyi... Vagyis - hirtelen beugrik nekem valami. - Azt a vörös szemet mintha már láttam volna... Nem tudom, hol. Nem emlékszem teljesen, de féltem. És nem hiszem, hogy kiképzés alatt, mert kisebb voltam, azt hiszem. Nem tudom, sajnálom, ez csak úgy hirtelen jött. - „Ez is valami. Tőle talán többet is meg lehet tudni…" Azzal magamra hagy. Fogalmam sincs, mennyi idő telik el addig, amíg a hadnagy kikérdezi Barsan-t, de megvárom. Csak üldögélek egy széken bámulva ki az ablakon.
Az álmom jut eszembe. Egy pillanatra szomorúan elmosolyodom. Jó lenne újra gyereknek lenni. Egy kósza könnycsepp lecsordul az arcomon, de le is törlöm hiszen hallom, hogy Barsan újra szabad. Egy pillanatig hezitálok. Nem tudom, megéri-e nekem lemenni… Hiszen csak megbánt. De újra vissza kell hoznom. Ezért felállok, és magabiztosan lemegyek a pincébe. Viszek magammal vizet meg egy kis kenyeret is. Lerakom a fele távolságon a tányért és a bögrét, majd félve megállok a fal mellett, nem merek megszólalni. - „Miért jöttél vissza?” – köpi felém a szavakat. Nekem erre csak fájdalmasan megvonaglik az arcom. - Komolyan nem értem, mintha nem ismernél fel… - „Azért nem ismerlek fel, mert nem tudom, ki vagy” – mondja nekem cinikusan. Egy pillanatig csendben maradok a döbbenettől. - Te viccelsz velem! Hiszen az egyik legjobb barátod vagyok! – mondom neki tágra nyílt szemekkel. - „Nekem? Esélytelen… Sosem láttalak még azelőtt. Persze, elég ködösek az emlékeim, de egészen biztos vagyok benne, hogy fogalmam sincs, ki vagy" – felel felvont szemöldökkel, kissé hitetlenkedve ő is. Egyre kevésbé értem a dolgot. Megremegek, egy könnycsepp kicsordul a szememből. - Nem, ez nem lehet… Nem veszíthetlek el téged is… - suttogom szinte csak magamnak elég önzően. - Mondd, hogy csak viccelsz. vagy amnéziád van? Hogy hívnak? - „Ehhh…” – gonosz, mégis szomorkás, halovány félmosolyra húzódik a szája. – „Sose voltam a tiéd, a dolog ott kezdődik. Nem tudom, ki vagy, nem is érdekel” – vágja keményen nekem. Hátrébb sétál, próbál behúzódni a pince egy sötétebb sarkába, hogy kizárja a fényt. - „Nevem az van… Legalábbis úgy tűnik. Rengeteg dolog van, amire nem emlékszem, többnyire amit tudok, azt inkább csak sejtem” – feleli egyhangúan a kezeit dörzsölgetve, mintha csak hiányolna valamit. – „A nevem… Raze. Álmaimban és az emlékfoszlányaimban így szólítanak. Milyen évet írunk?" Tátva marad a szám. Lecsúszom a fal mentén a földre. Megmondom neki az évet. - Raze? Nem… Te Barsan vagy. Még így sem emlékszel? – felsorolok egy csomó közös emléket, de nem is reagál rá. - „Öt év… Túl sokáig aludtam” – motyogja elgondolkodva. – „Mondd el a fontosabb történéseket… Bármit, amit említésnek méltónak találsz” – szól hozzám közönyösen. Nem emeli fel a hangját, de így is ridegen, fenyegetően cseng. Olyan ember hangja, aki hozzászokott az ilyesfajta beszédhez. Tömören összefoglalom neki. - „Heee?! Az a hamisítvány… Az az ócska ficsúr! Ez az én testem! Ő csak bitorolta…” – a hangja nem változik, de a szemei fenyegetően megvillannak. – „Ezek nem az én emlékeim. Láttam, emlékszem néhányra, de ezek… Ez NEM én vagyok!” Mikor Barsan-t sértegeti, felpattanok, és mérgesen mondom neki. - Ne merj ilyet mondani róla! Fogalmad sincs, kiről beszélsz! Szóval fogd be! – egy pillanatra lehunyom a szemem, a fejem is lehajtom. Halkabban folytatom. - Nem lehet könnyű… De annyira összezavarsz! Most kérlek, ne sértődj meg! – a fiú szemébe néz. - Barsan, ha ott vagy bent, kérlek, küzdj! Hiányzol! Szükségem van rád. Küzdj! Kérlek, térj vissza!- könyörgök neki, majd kiszaladok a pincéből, magam mögött bezárva az ajtót. Ez már túl sok. Az álom és Barsan… Raze viselkedése is. Sebtében írok egy jelentést a hadnagynak az észrevételeimről, hogy két személyiség gyanúja áll fent, és nem tudni, Barsan visszatér-e még, aztán beszaladok a fürdőbe. Muszáj néhány pillanatig kikerülnöm az emberek látóteréből. Kell pár perc egyedül. Belenézek a mocskos tükörbe. Egy fáradt, elkenődött énem néz vissza rám. Lehajtom a fejem. Ekkor pillantom meg a kagyló szélén a törött, véres pengét. Csodálkozva felemelem. Forgatom, próbálom elterelni a gondolataim. Egy pillanatra más villan be az eszembe. Mintha… Egy emlék lenne. A penge egy kisebb késsé változik, hangos tömeg, egy kis srác sír. Megrázom a fejem. Mi a franc volt ez?! Kezdek megőrülni? - „Jól vagy?” – érkezik a kérdés az ajtóból. Azonnal visszateszem a pengét. - Aha, csak… Eszembe jutott egy emlék – összehúzom a szemöldököm. Szemem az elhasznált kötéseimre vándorol. Nagyon sóhajtok. Végigmérem Jean-t. - Nem kéne itt lenned. Fel kell épülnöd. Csúnya sebeket szereztél. Nagyon fáj? – kérdezem csendesebben. - „Már összefoltoztak, a további gyógyuláshoz csak idő és szerencse kell. Fizikailag szerintem én vagyok a legjobb állapotban” - felsóhajt. – "Ezzel a csatával én kaptam a legkevesebb pofont. Eren egy idióta, de azért aggódom érte, a meghalt srácot pedig nem is ismertem, de sajnálom. Viszont nem estek nekem sem testvéreim, sem régi barátaim, és ti, azok akiket ismerek… Mind éltek, én is élek. Innen már lehet tovább menni" – mondja megrántva a vállát. Odalépek hozzá. Neki sincsenek jobb állapotban a kötései. Szépen elkezdem cserélni őket. - Nem kell hősködnöd. Nagy sebeket kaptál… - mondom érzelemmentes hangon. Mikor Josh-t és Barsan-t említi, csak összehúzom a szemem, erősebben húzom meg a kötést. - Igazából csak félek, hogy ha megtaláljuk Eren-t, megint ott lesz – suttogom. Megrándul a szája erre. Befejezem a kötéseit. - „Találunk megoldást… Muszáj lesz” – mondja eltökélten. Aztán terelni kezdi a gondolataim. - „Milyen emlék volt? Ha szabad kérdeznem.” Csak felsóhajtok és elnézek. Újra a tükörbe. Megint a kezembe veszem a régi, véres pengét. A tükörből egy riadt kislány néz vissza rám egy hatalmas pofon után. Vérzik a szája, a szeme alatt kissé feldagadt az arca. Zavarodottan nézek újra a fiúra. - Nem tudom, olyan ködös... Szinte csak érzések vannak meg belőle. De rémlik, hogy egy kisfiút akartam megmenteni egy katonától. De valahogy... Nem itteni katona volt. Vagyis nem olyan egyenruhát viselt. De ezt már biztosan csak beképzelem. Csak olyan fura... Más – mondom teljesen összezavarodva. - „Lehet... Végül is sok... Stressz ért minket az utóbbi időben. De túl sok őrült dolog igaz körülöttünk, szóval, ha... Vannak ilyen bevillanásaid még, nyugodtan szólj” - Halványan rámosolygok. Vár egy kicsit, aztán nem bírja megállni, hogy ne biccentsen Barsan pince ajtaja felé. – „A barátoddal mi van?” Kissé lehajtom a fejem, mert nem akarom, hogy meglássa, hogy könnybe lábadt a szemem. - Nem tudom… - suttogom remegő hangon. – Nem tudom, sosem láttam még ilyennek. Mintha egy másik személy lenne, nem a legjobb barátom… Nem tudom, mit tehetnék. Rágni kezdem belülről a számat. - Én... Nem tudok mit tenni, azt hiszem... Maximum fizikai és lelki ellátást tudok nyújtani, sajnálom… Semmi előrelépést nem tudok adni, azt hiszem. - „És ez a "nem tudsz mit tenni" kategória?” - teszi fel a költői kérdést Jean. – „Ebben a helyzetben mások újoncként teljesen szét tudnak esni, te pedig támogatsz másokat. És aggódsz a leszúrt vállam miatt” - itt kicsit szomorkásan elmosolyodik. – „Összeszedjük magunkat és kitalálunk valamit. Valaki biztos rájön a kulcsra, csak kicsit helyre kell jönnünk. Egy ilyen csata után mindenkinek nehéz összeszedni a gondolatait és az emlékeit.” Csak kimerülten bólintok. - Lehet, félreismersz... Mi van, ha nem csak azért támogatok másokat, mert hű, de jó ember vagyok, hanem azért is, hogy a saját gondjaim elől meneküljek? Hogy ne kelljen velük szembenézni, foglalkozni? - nézek a fiú szemébe. - „Ha azért teszed, az is jobb emberré tesz téged, mint sokakat. Vannak, akik inkább letagadják a problémáikat, magukba fordulnak, önzőbbek lesznek miattuk. Nem jó, ha ez az igazság, de nem tesz téged kevésbé értékessé” – vigasztal. - Lehet, de én… Olyan tehetetlennek és szerencsétlennek érzem jelenleg magam! Elvesztettem a bátyám, és most el fogom veszíteni a legjobb barátomat is. És semmit nem tettem ellene. És nem is tudok… - mondom, két könnycsepp kicsordul a szememből. - „Hé, hé... Még nincs veszve minden, jó? A testvéred iszonyú, mit művelt, de ha van egy kis esély, hogy észhez tér, akkor észhez térítjük. Ami pedig őt illeti...” - ismét a pince ajtóra néz. – „Nem tudom, mi történt vele, de abban biztos vagyok, hogy egy kadét nem tudott volna így megállni Mikasa-val és a hadnaggyal szemben. Abban sem vagyok biztos, ki ő. Abban viszont igen, hogy aki a barátod volt, nem árult volna el” – mondja komolyan. - Te hogy tudtál bárkiben is megbízni azok után, ami történt? Mármint érted, akkor hazudott nekem végig?! Ahogy a bátyám? Mégis kiben bízhatnék meg ezután, ha a két legközelebb álló személy elárult? - Elképesztően mérges leszek, és verek egyet a falba. Aztán fel is szisszenek. A vállamnak annyira nem tetszett ez a mozdulat. Jean csak egy dorgáló pillantást vet rám. - „Arra gondoltam, hogy ha innentől mindenkire gyanakszom, akkor minden széthullik. Dühös voltam, elő akartam bányászni Annie-t a kristályból pár éve, most pedig úgy érzem, sosem utáltam senkit annyira, mint Reineréket. De nem feltételezhetem, hogy a többiek is ugyanezt tennék. Akkor nem tudunk elérni semmit.” - Na, igen, de Neked van kiért tovább menned. Nekem jelenleg nem maradt nagyon kiért küzdenem. - „Én itt vagyok” - ez inkább kibukik a száján, ahogy érzékelem, de így is jól esik. Felsóhajtok, majd halkan felnevetek. - Ugyan már, Jean... Ugyan, minek kéne Neked egy hisztis, naiv, tudatlan lány érzelmei? -elvörösödöm, nekem is csak kibuktak a számon ezek a szavak. - Mármint miért lenne neked jó, ha rád támaszkodnék? - próbálom menteni a helyzetet. - „Egyrészt nem vagy hisztis, sem tudatlan. Naiv talán, de az csak jó, ha még képes vagy kicsit az lenni. És... Mindenkinek kell valaki, akiért küzdhet. Akiben megbízhat. Azt hiszem, mindkettőnknek szüksége van rá, hogy találjon egy ilyet. Nemrég, egy beszélgetésünk során azt mondtad, ha kell, kapaszkodjak beléd. Most én is felajánlom, hogy kapaszkodj belém" – mondja egy halvány mosollyal. Ránézek, és elsírom magam. Eddig bírtam. Gyenge vagyok, nem erős, mint a többiek. Felállok, és mint egy kisgyerek, Jean karjaiba vetem magát és szorosan átölelem. Pont, mint az álmomban. Az arcomat belefúrom a nyakába. És zokogom. Tudom, hogy nem kéne, de most nem bírom abbahagyni. A fiú csak egyszerűen visszaölel, a hátam simogatja, amíg összeszedem magam. Néhány perc múlva kicsit eltolom magamtól, hogy a szemébe nézhessek. - Kösz... önöm - szipogom. Letörlöm a könnyeimet, majd a fiú nyakáról is igyekszem eltüntetni a zokogásom maradványait. - Jean, én nem értek valamit... Miért rám támaszkodsz? Én vagyok innen a leggyengébb. Miért... Én? - „Nem tudom megmagyarázni. Nem gondolkodtam rajta, csak... Jött az egész. Ahogy beszélgettünk, ahogy megismertük egymást, egyszerűen más lettél, mint a többiek” - megtorpan. – „És ne érezd magad gyengének. Mind kezdtük valahonnan, és nagyon sok idő és tapasztalat által erősödtünk. Ha most úgy is gondolod, gyenge vagy, egy napon lehet, hogy arra ébredsz majd, hogy már te vagy a veterán.” - Én... Nem ismerlek téged. Te sem engem. Vagyis úgy értem, hogy a múltunkat nem ismerjük. És én szeretném megismerni a tiedet - nézek rá határozottan, kissé eltolva magamtól. - „Én is szeretnék többet tudni rólad. A múltról, a jelenről... Amit megosztasz velem.” - Bármit, amire kíváncsi vagy - mondom mélyen a szemébe nézve. - „Ha nem vagy még fáradt... Mikor voltál a legboldogabb életedben?” Meghökkenek a kérdésen. - A legboldogabb? - Egy percig tűnődöm. Eszembe jut az álmom. Egy kicsit megremegek. - Talán akkor, amikor az idősebb bátyánk és apánk visszatért a Maria falat visszafoglaló hadjáratról. Azon kevesek közé tartoztak, akiknek sikerült visszatérni. Nagyon izgultunk, Josh is alig bírta türtőztetni magát, közben még engem is vigasztalt, mert folyamatosan könnyeztem. Ekkor voltam olyan tíz év körül. Anyám főzött. Emlékszem, mennyire remegett a keze, de próbálta leplezni rettegését. Aztán kimentünk a kapuhoz. Tőlünk az nagyon messze van, de elindultunk hajnalban, így délre odaértünk. Én vittem az ebédet. Anyám akkor már egyáltalán nem bírta. A kezét tördelte, könnyezett ő is. Aztán megjelentek a katonák. Elképesztően kevesen voltak, szóval nem volt nehéz kiszúrni őket. Apám elvesztette a fél lábát, a bátyánk pedig az egyik szemét. De éltek. És ez volt a lényeg. - behunyom a szemem és elmosolyodom. - Soha nem voltam még olyan megkönnyebbült és boldog, mikor a karjaikba vethettem magam. És az egész családom megkönnyebbült és sírt és nevetett. Aztán kiültünk a mi kis rétünkre. Ettünk. Szóba sem jött többet a hadművelet... Aztán hazamentünk és olyat tettünk, amit még soha: összetoltunk ágyakat és mindannyian egy ágyban aludtunk. Az nagyon... Meghitt volt. Akkor tökéletességet éreztem - rámosolygok a fiúra - Na, és Neked? - nézek rá kíváncsian. Ő is gondolkodik kicsit. - „Nekem is gyerekkori. Anyámmal... Elég sokat veszekedtünk az utóbbi években, de azért tartom vele a kapcsolatot. De gyerekként nagyon közel álltunk egymáshoz. Az a fajta anyuka volt, aki szinte megfojt a szeretetével, de mégis boldoggá tesz vele. Gyerekként imádtam az omlettjét. Egyszer levertem vele Sasha-t egy főzőversenyen. Hivatalos szervezés volt, Pixis parancsnok bírálta el” – mondja kissé büszkén. Elképedve nézek rá. - Azt a mindenit, gratulálok! – megveregetem az ép vállát. Egy percig tűnődöm, hogy felmerjem-e tenni a következő kérdést, de végül megteszem. - Jean, lehet egy kérdésem? Nem rég... Elég furát álmodtam. Ha esetleg te is aludni mész... Nem feküdhetnék a melletted lévő helyre? - elnézek a fiú mellett, pillanatok alatt elvörösödöm. Ó, basszus, mit tettél?! Hülye, hülye, hülye… A szemem sarkából látom, hogy Jean is rákvörös. Egy ideig csak habog. - „Hűha… Hát, ha úgy érzed, segítene…” - De ha zavarna, nem kell! Csak… Kicsúszott a számon, bocsánat! – hebegek én is. Még jobban elvörösödöm. Bolond lány! - „Nem gond... Nem arról van szó, hogy... Ha úgy érzed, segíthet, nyugodtan.” - Hát, jó... Nem akartam... Mindegy - megrázom a fejem. – Még gyorsan kötést cserélek magamon – mondom neki, mire csak bólint, összeszedi magát. Még mindig vörösek vagyunk, de már kezd múlni. Lassan kilép a fürdőből, én pedig először hideg vizet locsolok magamra. Mégis mit gondoltál?! Te jó ég… Most már tuti, teljesen egy hülye libának néz! Felmordulok, de tényleg kötést cserélek, majd elhagyom a fürdőt, és lefekszem Jean mellé. Megint elvörösödöm. Természetesen hagyok elég helyet kettőnk között. Azt végképp nem akarom, hogy az emberek kitaláljanak hülye történeteket. Felsóhajtok. Tényleg jó ötlet volt ide jönni. Már most nyugodtabb vagyok. Jean felé fordulok. Egy pillanatig csak nézem. Ilyenkor minden ember békés. Még nem alszik. Gyorsan lehunyom a szemem, nehogy észrevegye, hogy néztem. Szépen lassan elalszom megint… Sétálgatok fiatalon, úgy tizenhat évesen a házunkhoz közeli falu utcáin. Ünnepségen voltunk, sokáig tartott. Befordulok az utcán, mikor meglátom a szörnyűséget... "Barsan türelmesen várt, kuporgott az alacsony erkélyen és várva várt a kedvező pillanatra. És a türelme végül kifizetődött: az egyik sarok felől egy sietve közeledő embert pillant meg....Nori felhajtotta a vadat. Rutin, és megérzés csak ennyi kell mielőtt kiválasztod a megfelelő pillanatot az elrugaszkodásra. Mielőtt az áldozata bármit is érzékelhetne, egy rideg, éles tőr fúródik a nyakába, átvágva az eret. Azonnal meghal, és összerogy, Barsan pedig a test felett kuporog." Megtorpanok, és a szám elé a kapom a kezem, hogy csöndben maradjak. "Barsan kiereszt egy sóhajt, apróbb párafelhőt hagyva a hűvös éjszakai levegőben, miközben felegyenesedik, az áldozat nyakából pedig egy adag vér spriccel ki amint kihúzza a pengét a húsból és beletörli a szerencsétlen ruhájába. Miután felegyenesedik, a penge a csuklója egy könnyed mozdulatára eltűnik a ruhája alatt. Ahogy az utca vége felé pillant, a szeme egyből megakad a magányosan a kezét a szájára tapasztó lányon, a szemei pedig vörösesen felizzanak a sötétben." Felkavarodik a gyomrom, ahogy meglátom azt a sok vért. Lassan hátrálni kezdek, de ekkor a srác tökéletesen pontosan a szemeimbe néz. Sosem felejtem el azokat a vörös szemeket. Mozdulni sem bírok. "Egy szemtanú! - fut át a gondolat a fiú agyán. Mindegy úgyis mindjárt meghal. - gondolja, miközben a szemei ismételten felizzanak, ahogy felkészül a támadásra. Pont amikor nekilódulna, kivágódik mögötte az ajtó, és egy idősebb férfi csörtet ki rajta. - Mi a franc fo...- kiáltja, de befejezni már nincs ideje. A fiú gyorsabban reagálja le a helyzetet, és a következő pillanatban ahogy fordul, egyből le is sújt a pengével. Csak egyetlen villámszerű mozdulat, és a másik férfi is a saját vérében fuldokolva terül el az utcakövön." Hallom magam mögött az újabb áldozatot, ekkor sikítok fel. A könnyek elkezdenek folyni a szememből, de türelmetlenül letörlöm őket. Futok, amerre látok. "Már a következő pillanatban észbe kap, de a lánynak már addigra hűlt helye. Azonnal utána iramodik. Muszáj elkapnom. Nem léphet meg! - gondolja magában. Egyelőre csak a szaporán mozgó lábak által keltett zajt követi, mielőtt irányt váltva eliramodna a másik irányba, hogy aztán a lány elé vághasson, miután felkapaszkodik egy alacsonyabb erkélyen, hogy aztán azt használja lépcsőfoknak az alacsony ház tetejéhez, hogy annak másik oldalán leugorva tompa puffanással egy szénával megrakott szekéren érjen "földet"." Csak futok, futok, mikor hirtelen előttem terem a fiú. Felkiáltok, majd hátrálni kezdek, de tudom, hogy már mindegy. Ekkor behunyom a szemem, veszek egy nagy levegőt, igyekszem nem reszketni, majd kissé remegő hangon szólalok meg. - Csak... Csak csináld gyorsan... - Már amúgy sem tudok futni, úgy kimerültem. "Ahogy legördül a szekérről, a rejtett penge ismét előre siklik a ruha ujja alól, ahogy megindul a lány felé. Nem érez mást csak rideg céltudatosságot, szemei a lányra szegeződnek, akinek nemsokára kioltja az életét. ~ Előbb-utóbb úgyis meghalt volna...ahogy egyszer mindenki más is meghal. - gondolja magában. Határozottan markol a hajába, hogy hátrafeszíthesse a fejét a könnyed, egyszeri szúráshoz, de mielőtt ezt megtehetné egy ismerős éles hang üti meg a fülét, és még épphogy képes kitérni a lesújtó penge elől. Ismét feltűntek a barna kabátosok..." Amint megértem, hogy hezitál, a kezem lendül, és a torkába ütök egyet, majd hasba térdelem. - Engedj el, te szemét állat! –Tajtékzom, majd megint a szemeibe nézek. Vörösen izzanak. "Csak egy pillanat erejéig habozott, mielőtt éles fájdalmat érezne előbb a torkán majd egy újabbat a hasában, ahogy a lány végül mégis magára talál. Egy pillanat erejéig a nyakát fogva meggörnyed, de a következő minutumban ismét a torka után kap. Kétszer nem követi el ugyanazt a hibát." Én a kezét szorongatom, majd nagy nehezen és fájdalmasan lejjebb döntöm a fejem és egyre erősebben harapom a kezét. Vére is kiserken. "Az ujjai szorosan a lány torkára fonódnak miközben a szemeiben és körülötte ismételten vérerek rajzolódnak ki. Ugyanakkor éles fájdalom járja át az egész testét. A szervezete kezdi megadni magát, kezdi elveszíteni a kontrollt. De nincs ideje ezen töprengeni mert ismételten fájdalom hasít belé, ezúttal a kezében. ~ Megharapott! A kis korcs megharapott! A földhöz vágja a lányt, a kezéből vér szivárog, de nem ez az egyetlen hely...érzi, hogy meleg folyadék folyik végig az orra felől is, vagyis tényleg nincs már sok ideje hátra." Fájdalmasan felköhögök, ahogy elenged, a földön fetrengek, hogy is gondolhattam, hogy megadom magam neki?! Feltekintek rá, és észreveszem, hogy az orrából és a szeméből is folyik a vér. Csak kicsúszik a számon. -Jézusom, mi történik veled? Jól vagy? – Ám mielőtt bármit mondhatna, mint a szabadult vad, elszaladok, nem törődve senkivel és semmivel. Rettenetesen félek. Hirtelen fájdalom jár át… Felülök. Zihálok, megint. Nem, ez nem lehet… Ugyanaz a vörös szem. Ez nem álom, nem is olyan érzés volt… Ez nem lehet. Kapkodva, de csendben felkelek, nehogy bárki felébredjen, majd némán a pincéhez osonok. Muszáj látnom. Az arca nem volt tiszta, mert kendő volt rajta. De a szemei… Leérek, rávilágítok a srácra. Egykori barátomra. Most nem érdekel, ha felébred. A kezét keresem. Csak annyira megyek közel, amennyire szükséges. Messzebbről is ki tudom venni a bal kezét szabdaló harapásnyomot. Hát, mégsem kutya volt. Hüledezve és hitetlenkedve hátrálok, megbotlom a lépcsőben. Mégis mi a fene volt ez? Hogy láthattam… Egy emléket a múltból? Teljesen bénán mászom fel a lépcsőn, majd hagyom el a helyiséget. Éppen az én őrségem jön. Az utolsó ébredésig. Kiülök, lecsúszom a fal mellett továbbra is sokkosan. Ez nem lehet igaz…
|
|