Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Sept 19, 2017 19:54:06 GMT 1
A hirtelen lövöldözés váratlanul érte a két Vérvonal tagot. Az első golyó sikeresen eltalálta a férfi mellkasát, aki rögtön a lövéshez kapott. Caroline persze gyorsabb volt, hamar a földre vetette magát. Ez lehetőséget adott számodra a menekülésre, a szőke harcos azonban egy vadmacska sebességével bújt ki a magassarkúkból. Mezítláb eredt a nyomodba. Valószínűleg a törmeléktől tele lesz sebekkel a lába, azonban nem zavartatta magát. Edzett harcos volt, és valószínűleg rendkívül dühös. A szerencse Edgar személyében azonban az oldaladra állt. A nagytestű madár a magasból sújtott le Caroline-ra. A becsapódási sebességének köszönhetően sikeresen kibillentette a nőt az egyensúlyából. Reflexből előre vetődött, azonban így is lényegesen lelassult. Előnyre tettél szert a nővel szemben, a dobókéséről ez azonban nem volt elmondható. A penge úgy fúródott az oldaladba, akár egy nyilvessző. Rögtön érezted a vér folyását, azonban ha most megállsz Caroline biztos, hogy nem adja fel az üldözésed. Óráknak tűnő másodpercekig menekülsz a nőszemély elől, mire az úgy dönt, hogy már elég vért veszítettél ahhoz, hogy biztos meghalj odakint. (És valószínűleg fájni kezdtek a lábán keletkező sebek), így feladja a küzdelmet. Elvégre ki üldözne egy haldoklót? A nő miatt már nem kell aggódnod, Edgart viszont azóta nem láttad, hogy megmentette az életedet. Csak nem lett semmi baja... Nem húzhatod ki a kést, azzal biztos megöletnéd magad. Az egyetlen lehetőséged az, hogy a Central Parkba sietsz, a helyre, aminek elkerülésén fáradoztál mostanáig. A karvánpihenőben azonban a szokásos mentalitású emberekkel találkozol, a pénzéhes zsoldosok ügyet sem vetnek a vérző sebedre, a kereskedők pedig csak pénzért hajlandóak bármit is adni rá. Látod magad előtt a biológiai órádat, ahogy hamarosan tizenkettőt üt. Egyre homályosabb körülötted a világ, a hallásod egyre jobban tompul. Már csak a szíved dobogását hallod. Utolsó erődből aztán megindulsz egy vörös elsősegély keresztre hajazó logó felé, azonban elájulsz, telibe fejelve valakit, vagy valamit. Épp az egyik karavánossal alkudozol egy régi, ám teljes elsősegély készlet áráról. Egy vagyont kér érte, pedig a Central Parkban még engedékenyek is. Drága holmi, ám egyértelmű, hogy nem ér ennyit. - Nézze fiatal ember, nem megyek alább az eredeti ár kilencvenöt százalékánál. Ha nem tetszik, akkor meg lehet... akarom mondani le lehet lépni. Az őrség már méregetett magának, épp ezért gondolhattad azt, hogy egy félrement ütést mértek a hátadra, amikor valami nekicsapódott. Ez azonban csak egy hófehér hajú nő volt. Az egész testét vér, húscafatok, és belsőségek borították. Az eszméletlen teremtésen azonban nem a mértéktelen húsfogyasztástól lett rosszul. Egy kést szúrtak az oldalába. A seb friss, és terhelve volt. Sok vért veszített, azonban ha azonnal ellátják megmaradhat. A kezedben az élete.
|
|
Zaranir
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Mar 24, 2019 23:33:52 GMT 1
Sept 17, 2017 22:08:11 GMT 1
|
Post by Zaranir on Sept 19, 2017 20:54:48 GMT 1
Samuel nem meg, hanem fel és nagyon mélyen fel lenne az az elsősegélycsomag ennek az uzsorásnak és annak még ennyire se örülne. Sajnos, elkövette azt a hibát, hogy túl nagy lelkesedéssel érdeklődött és, hogy őszinte legyen, ennyiért inkább szúrja tele a cérnacsévéket a tűvel, egye meg és fosson nonautentikus sünöket... De sajnos a sors akarata úgy hozta, hogy Samuel nem a középső ujjának feszítőgyakorlatával és pár választékosan trágár kifejezés lágyan lankás lejtésű letagolásával hagyja ott, hanem felfedezi, hogy szinte azonnal is szükség lehetne rá, ugyanis valami kifejezetten véres csapódik neki. Elhúzza a száját és első gondolata. ~Biztos nem lenne erre elég erre a szikszalag? Az csak pár dollár...~ Sajnos persze őt ennél jobban képezték. Majd jobban is megnézi a teremtést és kifejezetten nehezére esik zordságának burkában maradni. Azért sikerül lenyugodnia, mi lenne vele, ha minden nőnemű levenné a lábáról. Sajnos a hölgynek más okok miatt is várnia kell egy keveset, így Samuel csak a falnak támasztja, egyelőre ülve, bár ezzel csak jövőbeli munkáját nehezíti meg. Tudja, hogy kritikus a helyzete, de ebben is van már tapasztalata. Plusz egy halott, amirnek a felelősségét még csak viselnie sem kell... Ami pedig a kereskedőt illeti. -Szerencsenapod van, találtam egy jelöltet, aki beszáll a költségekbe. Már, ha megéli. De ha nem, akkor már a dobozod se kell és nekem lesz egy jó napom az ivóban. -ránéz a hölgyre és a végét odaveti már csak a megrablójának- És fölöslegesen nem veszek semmit. Kimérten számolja le a pénzt és nyújtja át. Nincs nehéz dolga úgy tenni, mintha nem érdekelné a nő élete, mert ez részben igaz, másrészt neki még senki nem biztosította, hogy amit mond, az igaz is lesz és hogy ennek a nőnek az egyébként gyönyörű testén túl van-e bármi felajánlani valója Samuel felé. Ha minden akadálymentesen megy és még ezek után is van még élet a másikban, akkor neki is lát az ellátásának.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Sept 20, 2017 14:03:10 GMT 1
BUM, BUM, BUM… A lövések hangján kívül semmit sem halok és nem is láttok semmit mivel szorosan összezárom a szemhéjaimat. Hogy miért csukom be a szemem lövöldözés közben? Nos, nem veszem túl nagy hasznát a szemeimnek és hátha így kisebb lesz a zaj.
Amikor kinyitom, a szemem látom, hogy a férfi összeesik a találomra intézet golyózápor viszont nem érintette a nőt, aki időben hasra vetette magát. Nem biztos, hogy van még golyó a tárban. Eldobom a pisztolyt és futni kezdek. Van egy kis előnyöm mire a nő kilép a cipőjéből de nem elég már kezdtem félni, hogy elkap mikor Edgar rávetette magát a magasból meglökte és csipkedte a nőt ahol csak érte én pedig végre tényleges előnyre teszek szert.
Sikerült. Ekkora előnyel, már biztosan lefutom, gondolom. De megérzem a fájdalmat az oldalamban, érzem, ahogy vér kezd folyni a sebből. A fenébe. Egy kés van, az oldalamban hiába fáj és vérzik nem állhatok meg futok tovább.
Egy idő múlva már nem észlelem, hogy követne, de biztosra kel mennem a Central parkban valószínűleg nem fog tudni követni, ha eddig követte is a nyomaimat. De hol van Edgar? Remélem semmi baja és csak biztos helyen vár rám vagy valahol nagyon magasan van fel lettem.
A karavánpihenő tele van zsoldosokkal és kereskedőkkel, akiket nem érdekel senki és semmi csak a pénz szinte fel sem tűnik nekik, hogy én is ott vagyok és vérzek. Pedig az égető érzésből a hátamon tudom a kabát szinte teljesen lecsúszott rólam. Most valahogy nem tud érdekelni ki, láthatja a tetoválást vagy bármi mást. Az sem hogy a fehér bőröm pillanatok alatt le fog majd égni. Egyre jobban szédülök a rossz látásom már szinte a nullával egyenlő bár ég a hátam, de rettenetesen fázok és a halásom is kezdem el veszteni már csak a vér dobolását hallom a fülemben, a seb a ami pár másodperce még lüktetett most szinte nem is érzem. Hát ez lenne a vége? Egy ilyen helyen? Egyedül? Vajon Edgar megtalálja, majd a holtestem jól lakik majd belőle? Vajon találkozom a bátyámmal egy másik helyen, ha ennek vége? Vagy nincs is másik, hej?
Meg akarok kapaszkodni valamiben, de már késő, elájulok telibe fejelve valamit.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Sept 20, 2017 21:00:12 GMT 1
Az árus figyelő szemekkel lapozgatja a Nepál dollárjaid. Még csak a szeme sem rebben meg a haldokló nő láttán. Kimérten, lassan számolgat, mint akinek nincs jobb dolga. Egy hangos sóhaj kíséretében ad hangot a megállapításának. - Nem ennyibe kerül, de legyen. Viszont ha a lány nem tud fizetni, akkor a barátaim – az őt kísérő zsoldosokra mutatott – kezelésbe veszik. Azzal gyakorlatilag szinte hozzád vágta az elsősegély doboszkát, és egy tőle pár méterre lévő sátorra mutatott. - Az az enyém, ott lásd el. Nyilván érezhető volt a hátsó szándék a szavai mögött. Ha az ismeretlen apróság nem tud fizetni, akkor gyakorlatilag az oroszlán barlangjában veszik őt kezelésbe a marcona verőemberek. A kereskedő a vártnál több „emberséget“ mutatott, utasította ugyanis az embereit, hogy segítsenek hordágyra fektetni a lányt. A te dolgod persze nem könnyítik meg szinte semmivel, a neheze így is rád marad. Persze minden tőled telhetőt megteszel, és fél-háromnegyed óra bíbelődés után elmondhatod, hogy jó munkát végeztél, mármint olyan szinten, ami megfelelt az adott körülményeknek. A lány még további tíz percig feküdt eszméletlenül. Száraz torokkal, és legyengülve tért magához. A vérveszteség miatt ha meg is próbál lábra állni, nem sok időt tölthet talpon. Ennél nincs alkalmasabb idő az ismerkedésre.
|
|
Zaranir
Lelkes fórumozó
|
Post by Zaranir on Sept 20, 2017 22:04:56 GMT 1
Samuel lenyugodva elemzi ki a helyzetet. Ő sem venné fel valaki halálát, ha nem jutna belőle számára haszon. Ellenben esze ágában sincs közösködni tovább ezzel az alakkal, érdemeinek vámszedője csak is maga. -Emiatt magának nem kell aggódnia, leszek kedves át is venni ezen tartozását. Morogva rászámolja a maradékot. Első ló, akire fogad, vele égetheti meg a legjobban a kezét. Ha ezek után is beengedik a sátorba, akkor ott áll neki az ellátásnak, figyelmesen vezetve, hogy mit pazarolt még el a kezelésre. Nem is lepődik meg a maga óvatosságán, még alkohollal is fertőtlenít. Ezzel fel is oldotta annak az anomáliáját, hogy miért jár mindig pálinkával, amikor első köre a kocsmába vezet. A kést kimenti, eltörölgeti és azzal a mozdulattal bele is vágja a táskájába, ahogy a nő zsebeit is átvizsgálja bármi érdemiért. Nem biztos, hogy el is veszi. A munka végeztével, pedig igényes főzési feladatba kezd, vagyis egyszerűen a legközelebbi tűz oldalába beleállítja kicsit döntve a konzervjét, melynek a tetejét félig felnyitja. Rövid idő múlva vastag vizes ronggyal menti ki és hagyja hűlni. Raven arra kelhet, hogy a férfi mellette ül, figyelme egyenesen őrá vetül, egy véres ronggyal a vállán, megtörölt kezével pedig a cérnát fűzi vissza a csévébe. Mellette egy konzervből fehér lanyhuló gőz száll. -A jó hírem az, hogy nem haltál meg. A rossz ugyanez. Egyelőre ennyit elég tudnod. Igyál. Samuel megkínálja vízzel. -Van konzerv és konzerv, valamint ezen túl, neked túl drága dolgok. Az előbbi kettő egyikét fontolnám meg a helyedben. De még forró.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Sept 21, 2017 23:01:53 GMT 1
Nem érzek és nem látok semmit. Nincs is semmi körülöttem csak a sötétség. Nem az a sötétség, amiben rejtőzködök, ami jótékonyan elrejt, hanem fullasztó hideg és ijesztő sötétség. Mintha maga a halál venne körbe. Csak úszok, a sötétben egyedül. Hol van a bátyám, hogy felébresszen? Nem láthatom már a halál után sem? Csak a sötét marad nekem?
Aztán a sötét elúszik, a helyére nosztalgikus illatok kúsznak be még abból az időből mikkor nem csak Edgar volt velem. A rossz étel konzervek illata, szerettem ezt az illatot. Látom, ahogy a bátyám dudorászva ül a tűz mellet és a reggelit készíti. Ez is olyan álom, mint amiket általában látok róla, amikben fehér haja van, mint nekem, pedig tudom emlékszem, hogy az ö haja fekete volt. Még a párbeszédre is emlékszem.
-Nem szeretem ezt a konzervet.- mondom és fintorgok hozzá. -Akor gondold azt, hogy mézes kalács, mint a mesében.- Mondja kedvesen. -De milyen a mézeskalács még sosem ettem.
Viszhagzik a fülemben a nevetése. Ez volt az utolsó alkalom, hogy így hallottam nevetni. Könnyek szöknek, a szemembe látom, ahogy feláll a tűz mellől és elindul, felkelnék, hogy utána menjek, de nem tudok. Belém hasít a fájdalom. Az oldalamhoz kapok és látom a vért. Próbálok kiáltani utána hogy ne menyen hogy ne haggyon itt. De csak üvöltés jön ki a torkomon. Visszafordul és rám mosolyog, de most más a haja már nem fehér és a szeme sem vörös, mint az enyém pontosan úgy néz rám, mint régen. Vár rám, de még nem most, most felkel ébrednem azt pedig már, tudom hogyan kel a fájdalmat és az illatot kel követnem. Még ha legszívesebben inkább vele is mennék.
Kinyitom a szemem az amúgy is érzékeny szemeim nagyon bántja a fény ezért először nem is látom, hogy hol vagyok. Az arcom nedves könnyektől. Aztán lassan kitisztul, a kép valami sátorszerű helyen vagyok, és egy férfi ül mellettem a tűznél. Rettentően szomjas vagyok, és nagyon fázok.
-A jó hírem az hogy nem haltál meg-kezdi. –A rossz ugyanez. Egyelőre elég ennyit tudnod. Igyál. Kikapom a kezéből a vizet és szinte egy szuszra megiszom az egészet. Még ezután is szomjas vagyok, de már sokkal jobb. Már csak a hidegleléssel kéne kezdeni valamit. Körülnézek, hol lehet a kabátom. Bár ha meg is találom, a mozgás nem tűnik túlságosan jó ötletnek. Mintha csak ezek a gondolatok keletek volna hozzá neki is álok reszketni.
-Van konzerv és konzerv, valamint ezen túl, neked túl drága dolgok. Az előbbi ketö egyikét fontolnám meg a helyedben. De még forró.
Az idegen férfi étellel kínál, de vajon elfogadhatom-e ezt egy idegentől. Egy örökkévalóságnak tűnő percig csak bámulok rá, próbálom felmérni. Aztán újra megüti az orrom a konzerv nosztalgikus illata. Eszembe jut az álom és a könnyek. Egy gyors mozdulattal letorlom őket a szemem alól. Lesunyom a szemem aztán félénken elveszem az egyik konzervet.
Tényleg forró, egy kicsit meg is égetem a nyelvem. A konzerv íze régi emlékeket idéz, ugyanakkor eszembe juttatja miért is nem szerettem korábban sem. Sós és zsíros, de éhes vagyok, és jól esik a melegsége. Miközben eszek folyamatosan figyelem a férfit nem tudom, mik a céljai bár egyelőre úgy tűnik, neki köszönhetem, hogy életben vagyok. Felmerül, hogy mondhatnék valamit, de már évek óta nem beszéltem emberekkel. Mit kéne mondanom? Azt hiszem, inkább kivárom, hogy o mond-e valamit. Addig is figyelem, hogy ne csináljon semmi gyanúsat.
|
|
Zaranir
Lelkes fórumozó
|
Post by Zaranir on Sept 22, 2017 9:58:42 GMT 1
Sajnálattal veszi, hogy még mindig nem vevő senki sem a kriptahumorára. Nem is feltétlen nekik szól. -Azért, ha lehet, levegőt is vegyél. Ajánlja fel a maga modorában. Mindent eltussant a vérveszteségnek és a könnyekről is úgy tesz, mintha észre se venné. Mindketten jobban járnak így. Szerény érdeklődést vél kiolvasni a másik tekintetéből, így el is érkezettnek véli az idejét arra, hogy még pár információval megterhelje. Hangtónusából kioldja azt a mérsékelt távolságtartást, amit tervezett, érzete szerint többet árt, mint amennyit használ. Ha eddig nem tette volna meg magának, akkor Samuel teríti a hátára a kabátot. -Nyugalom, nem foglak bántani, orvos vagyok. Pár órával ezelőtt érkeztél a Central Parkba, félholt állapotban, majd eszméleted is vesztetted. Ételt és vizet azért kapsz, hogy ne vésszen kárba a kezelés. Tudom, hogy még nem tudod kifizetni. Igazából a konzervet magának főzte ki, de ezt a mellékes információt fölöslegesnek minősítette. Figyelmét leköti, hogy kivizsgálja, sikerült-e megértenie az elhangzottakat és, hogy ez mennyire esik nehezére. Persze ennyivel még nem tudta le. -Gyors vizsgálat, pár egyszerű kérdés, miközben kövesd szemmel az ujjam. Sor vért vesztettél, ilyenkor kötelező megvizsgálni, járt-e agykárosodással. Majd jobbra és balra vezeti lassan az ujját, miközben kékségeivel szemléli, milyen gyorsan tud reagálni Raven szeme a változásokra. -Mi a neved? És, ha eszedbe jut, honnan érkeztél ide? Kifejezetten egyszerű kérdések, melyeket Samuel csak fél füllel figyel. Nem feltétlen a válaszra kíváncsi, hanem arra, hogy tud-e emlékezni, milyen gördülékenyen formálja a szavakat.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Sept 22, 2017 13:54:10 GMT 1
Teljesen belefeledkezek a bámulásba és az evésbe, amiből egy hang riaszt fel.
-Azért levegőt is vegyél jó? –Megállok egy pillanatra és jobban megnézem magamnak a férfit, hogy ne tegyen semmi gyanúsat. Bár nem úgy tűnt mintha ártani akarna nekem. Azért kicsit megijeszt, amikor felkel, és a hátamra tekinti a kabátom. Az az átok kabát több lyuk, mint anyag és nem is éppen tiszta, de még mindig jobb, mint halárra fagyni vagy rákká égni a napon.
-Nyugalom nem foglak bántani, orvos vagyok. Pár órával ezelőtt érkeztél a Central Parkba, félholt állapotban, majd eszméleted is veszteted. Ételt és vizet azért kapsz, hogy ne vészen kárba a kezelés. Tudom, hogy még nem tudod kifizetni.
Áh, szóval pénz kell neki. Máskor csak lecsapnám a pallossal, de most az az érzésem, ha tudnám is hol van, akkor sem tudnám fel emelni azt a vackot. Végül is mindegy, megmentet. És nem nehéz pénzt keresni csak a jó emberek torkát kel elvágni hozzá. Csak eddig nem éreztem szükségét, hogy elvegyem a táskájukat vagy a tárcájukat max az ételüket, ha volt náluk.
-Gyors vizsgálat, pár egyszerű kérdés, közben kövesd szemmel az ujjam. Sok vért vesztettél, ilyenkor kötelező megvizsgálni járt-e agykárosodással. Tőlem, ha ez örömet okoz neki. Az orvos, ahogy nevezte magát elkezdi lassan mozgatni az ujját jobbra, balra. Nem jelent problémát követni. Még az utolsó falatokat is le tudom nyelni közben.
-Mi a neved? És ha eszedbe jut honnan érkeztél ide? –Kérdezi. Egy percig gondolkodom azon vajon jól teszem-e ha megszólalok, de végül is nem nagyon van mit vesztenem, ha elárulom a nevem. -Raven-nek hívnak. Nem igazán tudom merről jöttem, mert Edgart követtem idáig. – Tényleg hol lehet Edgar? A férfi azt mondta már órák óta itt vagyok lehetséges, hogy az óta nem talált még meg? Vagy, csak nem mert ide jönni? Nem elég gyáva, de nem ilyen ostoba már a bejáratnál lenne és hangosan károgna, hogy figyeljek rá.
Sóhajtok egyet. Nem kell félteni azt a madarat, tud ő vigyázni magára. A tekintetem újra az orvosra téved, és nem tudom tovább magamban tartani, ami végig fúrta az oldalam.
-Miért mentettél meg? Csak a pénzért? Mert az nincs nálam.- Magam koré csavarom a kabátot és miközben várom, a választ olyan áthatóan mérem fel, ahogy eddig még nem szürke ruha szürke haj jég kék szemek. A sok szürke ellenére sem az a típus, aki beleolvad a hátérbe. A jég kék tekintet pedig nem árul el semmit az indítékairól hiába fürkészem, hosszú percekig. Viszont nem mutat félelmet sem az én vérszínű tekintetemtől. Erre a gondolatra még egy halvány mosolyt is megengedek magamnak. Jó jel hogy nem ijed meg tőlem. A válaszától függően talán egy kis bizalmat is szavazok majd neki. Talán. A végső szó úgyis Edgaré lesz, ha majd előkerül.
|
|
Zaranir
Lelkes fórumozó
|
Post by Zaranir on Sept 22, 2017 15:52:37 GMT 1
Újabb percekig élvezi a nő kitüntetett figyelmét. Jó jelnek tudja be, hogy Raven még érdeklődik az élet szépségei iránt. Agyérgörcsöt tud azoktól kapni, akik csak rinyálni tudnak, hogy miért kellett visszasegíteni őket erre a kegyetlen, nyomorúságos világra. Erre szedi a pénzt, veszi a kenyeret.
Észrevette, hogy a víztisztítón túli népség eléggé bizalmatlan és... nincs szebb szó erre, furcsa. Talán azért, mert ott mindenki megszokta, hogy ő az rezidens összefércelőember. Itt nincs meg ez a közös tapasztalat. És még nem nyomták le annyira az igényeit, ez a sátor megfelelően otthonos a számára és reméli, hogy Raven is, ha kimeri a szárnyait bontogatni, jól érzi magát benne. A jóhangulat semmibe nem kerül. -Üdvözöllek Raven, én Samuel vagyok. Edgar, bárki is legyen, nem volt veled, egyedül érkeztél a táborba és később sem jelentkezett érted. De úgy látom, komolyabb elmekárosodásod nincsen. Így az ujjgyakorlatnak véget is vethet. A kérdés jogos, bár lassan kezdi unni, hogy csak nézegetik egymást. Más helyzetben ennyi szemezés után már egy szoba paplanjai között folytatnák egymás megismerését... de ebben a helyzetben erről szó sincs. Rá is jön, hogy az első betegén lehúzni az egész pluszköltségét nem korrekt, így, nem tagadott szimpátiája okán marad annál, amit kérni szokott. -Tudom, hogy nincs pénzed. Aki eszméletét veszti, azt gyorsan megszabadítják az értékeitől, mielőtt idekerül. Általában úgy szoktam ezt rendezni, hogy legközelebb, ha megtalálsz valahol, akkor adsz valami ajándékot. Valaki egy üveg whiskeyt, mások leszámolt lőszert adnak, de a pisztolyomat is egy hálálkodóm adta. A víztisztítónál, amikor dolgoztam, még néha csapatokat is küldtek ki, ha például kötszerből hiány akadt. Mert mindenki érdeke, hogy legyen és az orvosokkal mindig jó jóban lenni. Kicsit fényezi magát, így az elengedhetetlen büszkén sármos mosolyát is megvillogtatja. -De ezzel talán eltértem a témától. A lényeg, hogy a fizetség miatt egyelőre ne fájjon a fejed. Szerintem könnyen lesz még egy-két lehetőséged, csak tartsd fejben, hogy a dokinak is kell néha ennie. Annak külön örülök, ha orvosi dolgokat hozol, sosem lehet belőle túl sok. A halovány mosolyt látva felcsillan a szeme és a reménye egy megkockáztatottan barátságos beszélgetésnek, pajkosan meg is jegyzi ezt a felfedezését. -Ha az a boldogság kis szeletének a jele volt az arcod szélénél, akkor már megnyugszom, hogy nagy baj nem lehet. Viszont, sajnálom elrontani a kedved, de még egy dolgot említenem kell... Nos, ez a tárgy nem feltétlen a tiéd, de magaddal hoztad. Legalább is úgy gondolom, nem a tiéd, aztán javíts ki. Egy pillantást vet a táskájára majd a pengéjénél fogva felmutatja azt a szúrótárgyat, amit Ravenből vett ki. Annyira nem őrült meg, hogy a kezébe is adja. Még nem. -Eleinte az volt az ötletem, hogy ezt veszem el fizetségnek, de javít a túlélési esélyeiden, ha nálad van. Persze, csak akkor adom át, ha megígéred, nem az lesz az első dolgod, hogy elvágd vele a torkom, na meg persze, ha szükséged van rá. Ha úgy érzed, hogy enélkül is elboldogulsz, akkor örömmel elfogadom és a kettőnk ügye egyelőre rendezve van, hagylak pihenni. ~Az a jó szíved visz a sírba téged. Ja, meg hogy néha a tököddel gondolkodsz.~
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Sept 23, 2017 17:21:21 GMT 1
Nocsak, nem akar kapásból pénzt. Nem ismerem ugyan túl jól az embereket, de ez nem tűnik túl gyakorinak. Viszont egyértelmű hogy a válaszából egyelőre kaphat egy kis bizalmat. Azért nem feltétlenül, de egyelőre úgysem tudok mást tenni.
Miután észreveszi, a mosolyomat felmutatja a kést, ami valószínűleg az, amit a nő Vágot hozzám mikor menekültem. Egy egyszerű dobó kés. Szóval ez ölt meg majdnem? Egy egyszerű dobókés? Ha még egyszer találkozok azzal a szőke banyával…
-Ugy gondolom nem a tiéd, de javíts ki. -Nem, nem az enyém. Csak pont útban voltam neki.
Kinyújtom a kezem, hogy elvegyem a kést, de a férfi jelzi, hogy még nem adná a kezembe. Végül is érthető én se szavaztam neki teljes bizalmat ő miért tenné.
-Eleinte az volt az ötletem, hogy ezt veszem el fizetségnek, de javít a túlélési esélyeiden, ha nálad van.- Szuper újra a késért nyúlok, de újra elhuza előlem majd így fojtatja.- Persze, csak akkor adom át, ha megígéred, nem az lesz az első dolgod, hogy elvágd vele a torkom, na meg, persze ha úgy érzed, szükséged van rá.
Már majdnem hagytam inkább hagy tartsa meg a kést, de aztán eszembe jut a saját késem, amit eldobtam a lővőldőzés előt. A fene. Pedig úgy szerettem azt a kést. Sóhajtok egyet. -Rendben. Amúgy sem érzem magam ép torok metszegető hangulatban.
Miután átadja, a kést a férfi feláll, jó pihenést kíván és elindul. Eszembe jut az az utolsó rémálom és a keserű könnyek a boldog, de ép ezért olyan fájdalmas emlékek. Csak aludni ne keljen. Ne amíg van esélyük ezeknek az álmoknak. -Ne!- kiáltok utána. –Nem vagyok fáradt.- Aztán gyorsan le is esik, mit csináltam úgy viselkedek, mint egy gyerek érzem, ahogy a vér az arcomba omlik. Tudom, hogy mondani kéne valamit, de mit? Miért vagyok ilyen szerencsétlen nem szoktam ilyen lenni. Meg teljesen egyedül sem szoktam lenni. Hol a fenében van már Edgar. A sátor bejáratára nézek. Miért nem károg még itt a bejáratnál. Belebújok a kabát ujjaiba és megpróbálok felkelni az ágyról. Fogalmazhatunk úgy, hogy nem megy valami simán. Aztán amikor már úgy érzem nem kel fognom az ágy szélét jön a szédülés. Azért csak azért is el fogok jutni valahogy a bejáratig. Persze az első mozdulat után jön a fájdalom is.
-Edgarnak már utol kellet volna érnie. Nem szokott ilyen soká elmaradni.- Mondom most már komoly aggodalommal a hangomban.
|
|
Zaranir
Lelkes fórumozó
|
Post by Zaranir on Sept 23, 2017 20:15:15 GMT 1
~Csak az útjában volt. Végül is, legalább egy kreatív megfogalmazás.~ Gondolatban kalapot emel a válaszra, mely talán leolvasható róla. Sajnos orvosi humorral kénytelen lesz rontani ezen. -Azért remélem a jövőben maradsz a fegyverszerzés hagyományos módszereinél. Ezt a hagyományt kénytelen is megtörni és, amint a fegyver átkerül hozzá, búcsúzót venni Raventől. Sam gyakran vádolható az idealizmusával, de azért nem merül el mindig ezen naiv világképében. Túl gyakori és túl fájdalmas, amikor visszaráncigálják a valóságba. Mindenre kell egy alkalom, egy eszköz és az, hogy megérje megkockáztatni. Ravennek eddig volt alkalom, kockázata szinte semmi, haszon pedig magas, de nem volt eszköze rá. Ennyi választotta el a férfi megölésétől, meg a szándék. De az pont, amit a férfi nem láthat. Amint hozzá kerül a penge, az előbbi mindhárom meglesz neki, így Sam bármennyire is hinni akar a szavaknak, nem teheti. Hisz ezen színjáték, melyet az átadás köré ejtett meg, nem bír semmi kötő súllyal, egy hangulat, mely elmúlik. -Ez esetben feküdd ki magad, rád fér. Időszakosan lehet benézek, ha hiányolnál. Hátára is veszi táskáját, majd a kijárat felé veszi útját, mikor megszólítják. A válasz meglepi, de pár lépéssel meg is közelíti a nőt. Nem érti, hogy ez most miként áll össze, de ha Raven azt tervezi, amire a viselkedése utal, akkor lehet ebből a pár órából napok lesznek. -Ha most megpróbálsz felállni, kiszakadhat a sebed, még több vért veszthetsz. Amibe könnyedén belehalhatsz. Mivel érzi, hogy ez tárgyalási helyzetnek bár mérvadóan racionális, de Raven jelenleg nem az, így egy kicsit megtoldja. -Ha szeretnéd, maradok, jó? De pihenned kell, még mindig csak egy kevéssel vagy ezen a világon, mint a túlsón. Ezzel fél kézzel ki is bújik táskájából, a másikra lazán leengedi, majd közeledve vissza is teszi a megszokott helyére. -Persze akkor a fegyvert megint el kell vegyem, nem engedhetem, hogy ezt a rengeteg további beteget veszélyeztesd. Próbál egy kis humorral elfojtani azt, ami a tényleges ok, bár Raven is rájöhet. Ha ez sem válna be és Raven tovább erőlteti azt, hogy felálljon, akkor Samuel lesz kénytelen megállítani. Mert, ha a felülés fájdalma nem lökte egyből vissza, a lábra állás és a friss seb megterhelésétől és esetleges felszakadásától -főleg, hogy azzal sikeresen le is nullázza eddigi munkásságát orvosának- újra pár kényszeralvásos órára vezetheti. Így Samuel, kissé felindulásól, kissé kényszerből el is engedi a csomagját, félkézzel hárítva egy esetleges támadás, hüvelyujjával a fegyver markolatára fogva, kezével pedig fegyvertartó kezét lefogva, de nem leszorítva. Ahol ellenben érezheti a férfi erejét, kénytelen ráfogni és alulról megemelni az oldalát, nehogy a sebet terhelje le. Összességében átölelvén őt, amin sajnos ront az, hogy Sam egy fejjel magasabb nála, melyet neki kell elkompenzálnia térdeinek hajlításával. -Ez a póz számomra nagyon kényelmetlen, így ha leszel olyan imádnivaló és nem öleted meg magad, akkor megígérem, melletted leszek, amíg fel nem épülsz. Esetleg Edgarnak is utánakérdezek. Hangja meglepően halk és barátságos, szívverése heves, melyet Raven tisztán érezhet. Még jó, hogy aggódik miatta. -Ha benne vagy, kezdd azzal, hogy elengeded a kést és akkor visszasegítelek az ágyra. De nem fogod tudni Edgart megtalálni, ha belehalsz. És akkor se lesz a késedre szükséged.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Sept 26, 2017 22:41:08 GMT 1
A felállás a legkevésbé sem megy olyan egyszerűen, ahogy szeretném. A fájdalmat nem nehéz figyelmen kívül hagyni, de a szédülés és a hányinger egészen más lapra tartozik. Még fel sem kelek az ágyból rendesen, de muszáj megkapaszkodnom az ágy szélében, hogy ne zuhanjak el rögtön. Közben az orvos, aki korában Samuelnek nevezte magát megpróbál ugyan hatni a józan eszemre, hogy ugyan mégis hová készülök épen menni, de nem nagyon érdekel. Az egyetlen barátomról van szó, aki nem hagyott még cserben soha. Most talán neki van rám szüksége.
Mintha az előbbi remegés ezúttal a lábamba költözött volna és mindent megtenne, hogy ellehetetlenítse a felállást. Látom a grimaszt és az aggodalmat az orvos arcán, amit nem igazán tudok hova tenni. Na, igen már több mint tíz éve nem aggódott értem senki. Talán Edgart kivéve. De az ö arcáról ugye ezt elég nehéz megmondani.
-Ha szeretnéd, maradok jó? De pihened, kell, még mindig csak egy kevéssel vagy ezen a világon, mint a túlsón.- Ahogy közel lép és megragad valószínűleg megmentve egy kiadós pofára eséstől, mert ép azzal kísérleteztem vajon megtartanak-e a lábaim. Érzem, ahogy az egyik kezével a kést tartó kezem fogja le és igyekszik megszabadítani a szőke banya késétől. El is felejtettem a kést. Csak az érdekelt, hogy eljussak a bejáratig.- Persze akkor a kést elkel, vegyem, nem engedhettem, hogy ezt a rengeteg további beteget veszélyeztesd.
Kétségtelen megment attól, hogy eltaknyoljak, de hogy el akarja venni a kést arra, utal, hogy a legkevésbé sem bízik bennem. Hibáztathatom ezért? Nem. Akkor miért bosszant annyira? Talán mert megszoktam, hogy a külsőm miatt a legtöbben ártalmatlannak néznek, és egyből bíznak bennem és így én vagyok előnyben. Persze ezek az, emberek azok, akik megijednek a vörös szemeimtől, amikor észreveszik őket.
Miután az orvos ügyesen hatástalanította a késtartó kezemet. Felajánlja, hogy mellettem marad, ameddig felépülök vagy akár Edgarnak is utána kérdez. Meglepő és kedves hogy egy idegen ember ilyesmit ajánl és nagyon nagyon szokatlan. Legalább is számomra. A forróság el is kezdi el önteni az arcom, amin nem segít, az sem hogy észreveszem, milyen hevesen dobog Samuel szíve.
Amikor legközelebb megszólal már csak épen, hogy egy pillantást merek megkockáztatni mivel a forróság már teljesen elöntötte az arcomat. A beszéde után egy bólintással válaszolok és hagyom, hogy elvegye a kést. Végül is igaza van ép csak felkeltem, de majdnem pofára estem és az ebédet is visszaszolgáltattam. Egyelőre nem kéne szaladgálnom. Így hagyom, hogy visszasegítsen az ágyra. Még mindig túlságosan zavarban vagyok az értelmes gondolkodáshoz, de az biztos, hogy most még nem szeretnék egyedül maradni.
Ahogy „kényelmesen” elhelyezkedek az ágyon. Azaz olyan apróra összegömbölyödök hogy csak pár tincs látszik, ki a kabát alól megszólalok.
-Mere van a táskám? A könyvemet akarom.- Remélhetőleg ezt kívülről is hallani lehetet mivel a kabát nyaka ami amúgy sem az én méretem már a szememig eltakarja az arcomat és a kapucnit is sikerült valahogy félig az arcom elé félig a fejem alá gyűrni. Ha megkapom, a könyvet elolvasni ugyan nem tudom, de az illusztrációkat végig lapozhatom. És a könyv illata is mindig megnyugtat. Talán mire végig böngészem az összes képet Edgar is előkerül magától. Eszembe jut, hogy akár megkérhetném Samuelt is hogy olvassa fel nekem, de eszembe jut az utolsó ember reakciója, aki megtudta, hogy nem tudok olvasni. A rosszindulatú nevetése mielőtt kiadta volna a lelkét. Persze eszembe se jutott volna megennem, ha nem nevet ki.
|
|
Zaranir
Lelkes fórumozó
|
Post by Zaranir on Sept 27, 2017 0:41:46 GMT 1
Samuel értékeli Raven változatos próbálkozásait arra, hogy ne az élők sorában legyen számontartva. A kést átvéve enyhe ívvel hátraejti és így már mindkét kezét arra tudja felhasználni, hogy Ravent óvatosan visszaemelje az ágyra. Raven ezutáni reakciói amennyire imádnivaló az emberi oldalának, annyira aggasztó orvosi szempontból. Egyelőre képes mind a kettőt a súlya szerint kezelni, tehát az esze kezd a helyén lenni. Egyelőre Raven rezisztensen viselkedik minden fájdalomra, viszont ezzel megfeszíti a sebét. Eddig fel se tűnt Samuel számára, hogy a nő mennyire magas fájdalomtűréssel bír. Mellékes, egyelőre a természetes jelzései figyelmen kívül hagyásával csak magának árt. Így a vöröslő gombócot kénytelen lesz kibontani, ami könnyebbé válik, mivel megkezdeményezik a tárgyalást arról a könyvről. Meg is keresi a nő táskáját hova dobták le és nem lesz nehéz dolga megtalálni. És, ha már kézre esik, akkor a másik kést is felveszi a földről, majd belepottyantja a nő táskájába. -A grimmesés? Van valami még itt, de gondolom a grimmesés. Egy pokrócot is feláldoztat arra, hogy majd Ravenre terítse. -Nos, a grimmeséknek ára van. Először is bújj ki, hogy eltörölgethessem a sebed, mivel a begubózással sokat terheled, annak ellenére, hogy megmondtam, ne tedd. Ha egyfolytában mocorogsz, nem tud begyógyulni. Amikor már nem vérzel össze mindent, akkor kapsz mesekönyvet és takarót is, amin nem fog átfújni a szél. Fél kézzel biztatóan simogatja Raven hátát, alkudozása barátságosan kérlelő. Azt nem akarja megemlíteni, hogy az alkoholos sebtörlés Raven elkövetkező jövőjének legutáltabb pillanatai között lesz. Már ha beleegyezik, ebben az esetben Samuel megjegyzi, hogy ez kicsit fájni fog.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Sept 29, 2017 22:23:47 GMT 1
Szerencsére úgy tűnik a hangom elég erős volt, hogy a kabáton keresztül is érteni lehessen. Nemsokára úgyis tűnik, hogy meg kapom a könyvet. Legalább is nem lehet nehéz előkotorni azt a máskülönben teljesen üres táskából. Még a kérdésre is válaszolok a kabáton keresztül bár Sam már egyedül is rájött a válaszra.
-Az lesz az.- Kinyújtanám érte a kezem, amikor látom, hogy megtalálta, de már a mozdulat is elégé fáj ahhoz, hogy inkább türelmesen tovább várjak, amíg megkapom. Már épen örülni kezdenék, amikor elhangzik az ultimátum.
Mintha gyerek lennék. Shaj. Legyen, végül is ha ettől előbb össze tudom szedni magam. Meg a meleg takaró is elég csábítóan hangzik. Mégis kényelmetlen a koszos szakadt kabátomnál, és ha ennek, azaz ára hogy egy pamaccsal letörölgeti, a sebem akkor legyen.
Összeszedem a lelkierőm, hogy újra megmozduljak, azt lassan széthajtogatom magam. Közben azért nyöszörgők egy keveset, de egész gyorsan sikerül kivitelezni a műveletet. Igazából egyszerűbb volt széthajtogatni magam és olyan pózba fordulni, hogy hozzáférjen a sebhez, mint rávennem magam arra, hogy levegyem a kabátot. Amikor végre ez is sikerült és kabát nélkül feküdtem az ágyon az orvos megjegyzi, hogy ez kicsit fájni fog. Hát nem tudom lehet-e rosszabb, mint mikor összeszedtem a tőrt de attól tartok nemsokára kiderül.
Hát, de, lehet! Már az első érintés után rájövők nem sikoltok, fel viszont az évek meg a rutin megszokásait nem igazán tudom vissza tartani. Szóval reflekszból sikerül is gyomron rúgni a jó doktort, ami két okból sem volt praktikus. Egy már én is érzem, hogy felnyílt a seb és kettő ezzel a húzással garantáltan nem nyerem el a leghálásabb beteg díjat. Sőt. Viszont az ágyról leesni nagyon ügyesen sikerült. A probléma, hogy most aztán tényleg nem tudok felkelni onnan ahova estem. Nagyszerű ott vagyok ahonnan indultam. Jah nem jó okot adtam arra, hogy megőlessem magam azzal, aki valószínűleg segíthetett volna ráadásul fegyver sincsen nálam. Nem mintha tudnám használni, hiszen az erőmből csak nyöszörgésre és az oldalam leszorítására futja.
|
|
Zaranir
Lelkes fórumozó
|
Post by Zaranir on Sept 30, 2017 1:16:31 GMT 1
Samuel örül, hogy kis madárkája beleegyezik szárnyának meggyógyításába. Tisztában van, nem fog nyögés nélkül elmúlni a kör, de hát, ezzel jár... Ekkor kap valamit, amiről hazudna, ha azt mondaná, hogy nincs a munkaköri leírásában, de nem érezte úgy, hogy megérdemelte. Legalább is ebben az esetben. Raven minden maradék erejét arra használja fel, hogy egy jól irányzott támadással Samuel egyébként szinte üres (hisz ételét is Raven kapta meg) gyomrát megcélozza. Ezen erősen hálátlan akció mentén kiesik a kezéből a pálinkás üveg, mely nedvét komótos hullámokban szivatja fel az anyafölddel. Samuel helyzete pedig ennél nem sokkal jobb. Rá is üvölt a szerencsétlenre egy üres öklendezéses kör után. -Te normális vagy? Persze, tudja, hogy nem, de azért formalitásból rákérdez, hátha a nő felhoz valamit a védelmében. Elég nehézkesen hiheti a dolgot véletlennek, legfeljebb meggondolatlannak és igazából neki sokkal jobb dolga is lenne, mint a nő szerencsétlenkedéseit elviselni. Főleg, ha az vagy veszélyes Samuelre, vagy annyia idióta, hogy veszélyes önmagára. És sajnos ez már kívül is esik a szeretnivaló szánhatóságon és át is csap antipátiába a férfi részéről. Amivel rosszul járt, hisz a már megnemlévő szimpátián túl sok más nem tartja életben. Még csak nem is attól kell félnie, hogy a férfi megöli, ehhez elég neki csak elhagynia a szobát és garantálva vagyon ezen eredmény. Felrak egy újabb konzervet és felfordítja a pálinkás üvegét. Ez is már csak alig félig van. Fásult melankóliával kezdi panaszának árját. -Remélem megérte. Nos... összefoglalom, hogy állunk. Fáradt vagyok, éhes vagyok és igazából csak lerészegednék már a nap további részére. Minimális erőfeszítést sem teszel arra, hogy életben maradj. A tanácsaim szarod le, az erőfeszítéseimet is semmibe veszed. Ha még sikerült jól földdel összedagonyáznod a sebed, egy esélyes fertőzés úgy is elvisz. De úgy alapjában, ha nem erőlteted meg minimálisan sem magad, én miért tenném? Elegem van... de mivel én vagyok ezen földkerekség legkedvesebb idiótája, egyetlen utolsó lehetőséget kapsz. Viszont, neked is meg kell dolgoznod érte, mert ezer jobb dologra tudnám az időmet pazarolni. A kérdés, hogy tényleg akarsz-e élni és megkeresni Edgart vagy hagyjuk? Ha Ravent valaki figyeli felülről, akinek a jövőben tervei vannak vele, akkor Raven elájul Samuel szövegelésének vége előtt. Ekkor csendben maradék erejéből ellátja és ha véletlen életben maradna a nő, akkor Samuel kihűlt vacsorája végeztével távozik. Le is veheti már a tűzről. Mondjuk ha Raven meghalna, akkor is evéssel tölti el az idejét, csak akkor közelebb tartaná a fegyverét, hisz ki tudja. Ha Raven a szerencsétlenebb opció áldozata és még lesz annyi eszmélete, hogy igent mondjon, akkor az sokkal bonyolultabb lesz, főleg mert nagyon kedvesen kellene néznie ahhoz, hogy Samuel megelőlegezze a maradék pálinkáját a nőnek, mint fájdalomcsillapítót. Főleg, mivel Samuel már az elejétől ráfizet erre, így még annyi érdeke sincs, mint ami egyébként megmozgatja.
|
|