Zaranir
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Mar 24, 2019 23:33:52 GMT 1
Sept 17, 2017 22:08:11 GMT 1
|
Post by Zaranir on Jul 27, 2018 2:01:22 GMT 1
| Fosztogatás vacsorára |
Ivon- Raven
A veszélyes útra tetted fel az életed és eddig kifizetődően. Az élőholtaknak a nyoma se látszik abban a négy kilométerben, amit három óra alatt sikerült megtenned. Nem is állít meg más, mint az önellenőrzések elszaporodása, valamint a vekker, amely gyors jelzést ad a külvilág számára jelenlétedről. Egyelőre semmilyen válasz nem érkezik rá, magadban vagy a sivatag kopár együgyűségével. Lassan hajnalodik és a szervezeted is elnyűtt. A nappallal viszont már feléd borul a mérleg nyelve, hisz jobban tudsz majd tájékozódni és embertársaid is hajlamosak elhagyni biztonságos fészkük, amikor jobbak a látási viszonyok. Talán szerencséd lesz és szembejön valaki.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Sept 7, 2018 18:22:18 GMT 1
Egyre jobban érzem a fáradságot a pusztaságban, ráadásul, az óra egyre gyakoribb csörömpöléseivel egyre jobban fogynak a készleteim is. Remélem elég lesz amedig odeérek. Mindegy amíg nem érek el egy biztonságosabbnak tűnő helyet addig kihasználom a betegségem előnyeit és csak megyek tovább.
|
|
Zaranir
Lelkes fórumozó
Utoljára online: Mar 24, 2019 23:33:52 GMT 1
Sept 17, 2017 22:08:11 GMT 1
|
Post by Zaranir on Dec 6, 2018 23:07:33 GMT 1
| Fosztogatás vacsorára |
Ivon- Raven
A kegyetlen és hálátlan zötyögése bár lassan kikészíti Ivont, de ebből még keveset fog észrevenni. Bár biztonságosnak nehezen nevezhető, de egy lerobbant hűtőskocsit lát, melynek a kerekeit leszedték, belülről és kívülről is zabálja a rozsda rendesen, az első ablakába mintha sörétessel lőttek volna lyukat. A raktérbe csak az oldalajtón át vezet az út, mely nehezen adja meg magát Ivonnak az elején, de ahogy képes volt kicsattintani a fogót, az ajtó gurult oldalra, szinte magától. Amint felnyitja vastag lepedők és a dohos hullaszag terül elé és egy kiszáradt halott. A kocsi belseje tele van kaparásokkal, ahogy a halott körmei is be vannak szakadva. Ivonnak szerencséjére ez egy halotthalott, a hőség és az idő kitikkasztotta és megaszalta a testet, így a szag bár nem kellemes, de nem is oly orrfacsaró. Bent a raktérben van egy kisebb oldaltársa, egy lámpás, melyhez nincs olaj és a rozsda kimart pár lyukat a kocsira hogy el tudjon belül tájékozódni. Az előtérben nem lát semmi érdekeset, de a kesztyűtartót nem feszegették ki, szóval nem lehet ebben biztos.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Dec 7, 2018 23:05:12 GMT 1
Ivone
Fáradt vagyok, ez egyike azon kevés dolognak amit képes vagyok érezni.
-Mi lenne ha játszanánk valamit?- Kérdezem.-Hmm… Mondjuk kitalálósat… Tudom hogy jó ötlet, ezért nekem jutott eszembe… Szóval ki kezdi?... Ne te Phil! Mindig ugyanazt adod fel… Inkább majd kezdem én. Ööö…- Körbenézek, de csak a sivatagot látom magam körül. Lásuk csak legyen, homok.- Nem nem homokot akartam mondani!- Felelem zavartan.- Persze, hogy nem az túl egyértelmű lenne. Oh.
Amikor észreveszem a hűtő kocsit nagyon meglepődök, de legalább végre találtam valamit, találhatok benne hasznos dolgokat, szóval rögtön oda is megyek. Benézek a szélvédőn át és nem látok senkit és semmit az utastérben. A táskámat leteszem a kocsi mellé, majd a raktér ajtajához megyek és bekopogok. Apa azt mondta egy hölgynek mindig udvariasan kell viselkednie.
-Van bent valaki?- Kiabálok be. Semmi válasz. A kilincsre teszem a kezem, de az nem igazán akar engedni. Körülnézek, hogy látok-e valami megfelelő méretű fém szemetet a kocsi körül, ha nem akkor kézzel állok neki felfeszegetni az ajtót, bár így félő, hogy meg fogom sérteni a kezemet. Elég nehezen adja meg magát a kilincs, de végül csak sikerül, lihegve kinyitnom az ajtót.
Nagyon ismerős szagok fogadnak odabent, pont mint apu hobbi szobája. -Oh, elnézést, nem halottam hogy van itt valaki.- Alaposan megszemlélem a maradványokat. –Igazán mutatós lettél, fogadjunk nem voltál ezelőtt ilyen szép. De tényleg, ritkán látni ám ilyen szép múmiát.- Mosolygok rá. Majd körül nézek a kocsiban is. Úgy tűnik az új múmia barátom elég elkeseredetten próbált kijutni. Az egyik körmöt kihúzom az ajtóból majd a saját ujjamra próbálom. – Nem, attól tartok nem az én méretem, kár érte.
A lámpás nem használható olaj nélkül szóval passzolom, a táskát viszont alaposan átnézem hátha találok benne valamit, ha nem akkor csak a varrásokat szedem ki belőle, sosem lehet az embernél elég cérna. Az új barátom, mi legyen a neve?, ruháit is átnézem hátha van rajta valami ami jól jöhet, egy kabát, vagy egy ing amiből ruhát varrhatok, vagy ép akad-e valami praktikus a zsebeiben. Majd visszamegyek az utastérbe és azt is átnézem. Mi ellőt bemászok betekerem rongyokba a kezeimet, a szélvédő betört és nem akarok egy fertőzött vágást a kezemre, ami később akadályozhat, a kisebb szilánkokat meg biztos észre sem venném amíg túl késő nem lesz. Megnézem az ülést és benézek alá is, aztán a huzat széleit is felvágom Lorennel (szike) biztos ami biztos. Persze ellenőrzöm mindkét ülést és óvatosan a légzsákot is, majd természetesen a kesztyűtartót. A kerekeket kiszedték, szóval a kerékvázakat nem lenne sok értelme ellenőrizni, ha bármit el is rejtettek ott, azt megtalálta aki elvitte a kerekeket, a motorházzal ugyanez a helyzet.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Dec 22, 2020 13:56:25 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/6d/87/17/6d8717e8d1ca3e86911577fbaff08eb9~jpg Teks. Érdekes név, de jó hangzása van. Ízlelgetem a nevet, de tényleg tetszik. Csak bólogatok a szavaira. Legalább nekik sikerült megtalálni, amit akartak… Vetek egy pillantást Ben-re. Innen nem tudjuk, merre tovább… De számítanak ránk. És most még ez a furcsa por is, nem tudom… Kalandozom el pár másodpercre. Oké… Báytus. Nem annyira rossz fej… Majd meglátjuk. Ó! Egy orvos!- De jó! Azt hiszem, nagy hasznodat vennénk… Nálunk nagyjából én vagyok a legképzettebb és én is csak az elsősegélyhez értek… Szóval érted, az nem sok… - mondom neki a fejemet ingatva. Csak kedvesen mosolygom, ahogy felajánlja a segítségét. – Mindenképpen! – válaszolok röviden. Aztán hirtelen megállít minket. Összeráncolt szemöldökkel nézek rá. Mi lehet az? Ó! Értem. Én csak megértően bólintok. - Ha rajtam múlik, én addig fedezlek, amíg csak tudlak! – kacsintok rá. Ezután zavartalanul felérünk, ahol a szavazás szerencsére probléma nélkül lezajlik. Örülök, hogy nem mondtam hülyeséget. Effie reakcióját csak egy nagy és feszült sóhajjal díjazom, majd intek a testvérpárnak, hogy menjenek. Ha a fiú ellenkezne, akkor csípőre teszem a kezem. - Távolsági harcos vagyok. Innen tudom a legjobban felmérni a helyzetet. Ha mögöttem tébláboltok, akkor nem tudlak belevenni a számításaimba, hogy mikor melyiket nyírjam ki, ha megtámadnak. Ha ügyesebb és jobb felszereltségű vagy ilyen téren, nem vitatkozom. Amúgy meg kérlek, hadd menjek a végén. Köszi! – mondom a végét kedvesen. Végig tekintek a tájon. Amúgy mindig is szerettem nézni, de ez mindig megborzongat. Valahogy kevés a remény… De nem szabad feladni… Elindulunk végre, én pedig Teks-hez fordulok. - Szóval válaszolva a kérdésekre, mi is kerestünk valamit… De nem találtuk meg, ezek szerint már nem volt itt… - felsóhajtok. – A baj az, hogy sokan számítanak ránk, úgyhogy hamar le kéne zavarni ezt a gombás sztorit és megtalálni… - mondom kissé szomorúan. Aztán megint Ben-re tekintek, felé bökök az állammal. – Ő Ben… Nos, ő tulajdonképpen aaa… Főnököm… - megköszörülöm a torkom. – A helyen, ahol élünk, ő a vezető, ennyi… - javítom ki magam kicsit zavartan, mert eszembe jut, hogy mindenki előtt megcsókolt. Azt hiszem, nem kéne kitérnem erre a részletre, ha akarja, megkérdezi… Döntöm el magamban. – Képzettségem nem sok van. Nem végeztem el iskolát meg semmit, de sokat dolgoztam egy kórházban ápolóként, szóval ott ragadt rám ez-az. Egyedül persze semmit nem érek, de az elsősegély skillem elég jó szerintem. Meg kreatív vagyok hozzá - rántom meg a vállam. - Amúgy egy minimálisan értek a gépekhez is, hobbiból szerettem szerelgetni aaa… - Jaj… - A gyerekkori barátommal – összepréselem a számat. Túl sokat fecsegsz… - Alapvetően harcos típus vagyok. Méghozzá távolsági. Ebben vagyok a legjobb. Puskával, íjjal, bármivel. Szerintem elég jó a célzásom, a pontosságom és a koncentrációm. A közelharcom se rossz, de egyértelműen távolsági harcos vagyok. Sokat beszélek, igaz? – nevetek fel zavartan. – Bocsi… Ritkán látni új embereket… - magyarázkodom, közben meghúzom a copfom. – Ti kint éltek? Úgy értem… Kihez tartoztok? Vagy csak vándoroltok? Mivel foglalatoskodtok? – kérdezem érdeklődve, én szeretek beszélgetni. Közben persze felváltva cipeljük azt a szart, habár én felajánlom, hogy Teks ne vigye, nehogy elkapja a port, ha rákerült. Bevallom, jobban megterhelt ez az út, mint hittem. Én ugyebár sokat vándoroltam anno, tulajdonképpen a fél életemet, szóval reméltem, marad valami ebből, de nem. Elfáradtam. Szerencsére mielőtt komolyabban szenvedni kezdhettem volna a fejfájástól vagy a fáradtságtól, megállunk. Egész jó a hely. Egy kicsit leülök. Végig gondolom a dolgokat, majd mikor Ben vadászatra indul, én is felállok. A többiekre mosolygok. - Mit szólnátok ahhoz, ha mi elmennénk vadászni, ti meg addig a lehető legbiztonságosabbá szerveznétek a helyet? – kérdezem, és ha nincs ellenkezés, még ennyit hozzáteszek. – Ne öljétek meg egymást! Sietünk! – mondom, majd Ben után indulok. Egyelőre nem bízom annyira a többiekben, hogy a cuccaim egy részét itt hagyjam, úgyhogy mindent viszek. Az első tíz percben nem szólalok meg, kezembe veszem az íjamat, hiszen ez a legbiztonságosabb módja a vadászatnak. Nem annyira effektív, de bízom magamban és a célzásomban. Egy idő után összeszedem magam és megszólalok. - Sajnálom… - kezdem megint, de ha félbe akar szakítani, akkor csak felteszem a kezem, hogy hallgasson meg. – Tudom, mit gondolsz. Értékelem. Nagyon is jól esett, de… De… Nem szabadott volna. Iszonyú bűntudatom van. Nem hogy nem találtuk meg azt a szart, de még ez a por is… Én nem akartam, hogy ez legyen és te… Képes lennél feláldozni magad a csapatszellem miatt? Ben, – feltűnhet neki, hogy nem a Főnök megszólítást használtam. – otthon rengetegen számítanak ránk és ha emiatt nem jutunk haza… Nem akarom, hogy az én hibám miatt mindenki más is szenvedjen. Tudom, hogy úgysem tetted volna meg, de az elsődleges feladat továbbra is a generátor megoldása lenne, ennek ellenére tök máshova megyünk… Én továbbra is feláldozható vagyok, de te… Túl sokan számítanak rád és ha te nem jutsz haza, akkor egész Horizont City szétesik, mert te kellesz nekik, érted? – mondom neki, közben a tájat is vizslatom, hátha találunk valamit. Néha rápillantok. Nem tudom, csapdát akar-e állítani. Megdörzsölöm szabad kezemmel az arcom. – Igyekszem többet nem hibázni és nem cserben hagyni a várost… És téged…
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Dec 27, 2020 18:16:21 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/389130125813219329/451534029276184596/1e3730c07244cecc20e8225e08b46063~jpg Csendben követem a többieket, mivel a másik lány mindenképp hátul akart maradni igyekeztem kiegyezni vele egy döntetlenben, és nagyjából egy vonalban haladni mellette. Hallgatom, ahogy kérdésekkel bombázza Teot, akit talán ez felvidít majd egy kicsit, lássuk, be én nem vagyok valami jó beszélgető társ, de egy idő után sok lesz. Felsóhajtok és igyekszem visszafogni magam, de igazából türelmes sem vagyok, úgyhogy csak kibukik.
-Te mindig ennyit beszélsz? Hogy marad energiád bármi másra? A folytonos csiviteléstől csak még fárasztóbb az út mire elérünk, a helyhez ahol végül tábort verünk és kiosztjuk a szerepeket. Nem bánom annyira hogy Bennék mennek vadászni.
-Legalább addig is lesz egy kis csönd.- Sóhajtok fel. Nekiállok tűzifát gyűjteni amennyire lehetséges közel a többiekhez, nem bízok Effiben annyira, hogy magára hagyjam Teoval. Végül meggyújtom a tüzet. Ha Teo és Effi beszélgetni akar, nem szólok bele, hacsak nem kérdeznek, de különben nem igazán van kedvem most beszélgetést kezdeményezni. Mondjuk, remélem Teo jól van, Ami Effit illeti, remélem az ő fejfájása rosszabb, mint az enyém.
|
|
Zima
FRPG Guru
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on Jan 20, 2021 17:41:59 GMT 1
Miután felfedte a lábát, persze a többieknek eszükbe se jutott, hogy hátra hagyják, ami jól esett neki. - Én is szeretlek! – néz bátyjára. - Köszönöm! – mosolyog Linára. A terv megbeszélése után el is indulnak. Rövidesen Lina jelenik meg mellette és kezd válaszolni a kérdésekre. Teks gondolkodott, hogyan tudná szóba hozni, de örült, hogy a lány magától odajött és nem neki kellett mennie. - Csak meglesz… - jegyzi meg az eszköz megtalálására. - Szóval bonyolult, értem… - jelenik meg egy apró mosoly az arcán. Nem érzi úgy, hogy nagyon köze lenne hozzá, így nem firtatja jobban. Ezután csak mondja és mondja, Teks néha azt nézte, vesz-e egyáltalán levegőt. Bátyja megjegyzését teljesen ignorálja. Mikor bocsánatot kér csak mosolyog. - Semmi baj. Csak szokatlan. Ritkán és nem is sokat beszélgetek emberekkel. Nekem sincs papírom, mindent a szüleinktől tanultam. Azokban jó vagyok, de… Harcban például van hova fejlődnöm. – nem akarja beismerni, hogy pocsékul céloz és közel harcban is csak az anatómiai ismereteire támaszkodhat. A lány újabb kérdéseket intéz felé, ami ráfagyasztja a mosolyt az arcára. ~ Ezt ne… ~ Alig néhány hét telt el azóta. Egyre jobban elsápad, majd sóhajt. Halkan jönnek ki a szavak a száján. - Valaha tartoztunk, de… már csak mi maradtunk egymásnak. Frissek a sebek… Nem a te hibád… Innentől nem nagyon szólal meg. Igyekszik visszarendezni a vonásait. Bátyjának int, hogy minden rendben van, nem kell intézkednie.
A dobozt felváltva viszik. Tekset megkímélik ettől, amiért hálás. Nem bírta volna hosszútávon a lábával. Zed meg amúgy sem hagyta volna. Nagyon elfárad, mire megérkeznek, rögtön le is ül. Ben és Lina felajánlja, hogy elmennek vadászni. A nő megjegyzésére rá mosolyog. - Figyelek rájuk, ne aggódj! Amíg Teks pihen, addig Zed nekiáll tűzifát gyűjteni. - Biztos, hogy jó ötlet tüzet gyújtani? Mármint… mindegy… te jobban értesz hozzá… Közelebb húzódik a tűzhöz. Közben nekiáll a lábát ellenőrizni. - Zed, nem tudunk tenni valamit a tábor biztonságossá tételéért? Mondanám a csapdaállítást, de… Lináék nem tudnak róla és nem akarom, hogy belesétáljanak…
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Jan 23, 2021 19:20:21 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/389130125813219329/451534029276184596/1e3730c07244cecc20e8225e08b46063~jpg -Nincs elég időnk és forrásaink, hogy erős tábort verjünk. Szóval úgy leszünk a legnagyobb biztonságba, hogy őrködünk majd. Ahogy azt a szart is hoztuk, felváltva. A tűzre pedig mindenképp szükségünk lesz, az ételhez is, és az sem baj, ha nem fagyunk meg éjszaka.- Bár rosszul vagyok a gondolattól, hogy Teo és az életemet is rábízzam bármelyikükre. De nincs más választásom. És amúgy is rosszul vagyok ettől a hülye gombától. Felsóhajtok, szívesen átölelném Teo vállát, hogy érezze, biztonságban van, még ha ez nem is igaz. De nem tehetem. A mosolygás nem az erősségem, de azért esetlenül megpróbálom, ölelés helyet.
-Nem lesz bajod!- Ígérem. Komolyan.- Azt nem engedem.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Post by Ben on Mar 4, 2021 21:30:34 GMT 1
| Fungus Amongus - Első nap: Táborozók |
Zed, Teks - Raven , Zima
Effie számára hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem kívánjátok őt bevonni a táborszervezésbe és ez őszintén nem is igazán zavarta őt. Valószínűleg ez addig lesz így, míg nem talál valamit amit nem ítél meg biztonságosnak vagy nem fogja őt eléggé idegesíteni, zavarni valami. Ledobta ő is a hátizsákját és kivett belőle egy pólót és a vadászkését. Utóbbit belevágta a ruhaneműbe, majd mikor a szövet megadta magát puszta kézzel darabokra tépte azt és egymásra rakta azokat. Ezt követően az ölébe fektette a lövegtornyot és a ronggyá avanzsált ruhadarabokkal kezdte el takarítani azt. Ha megzavarjátok, akkor ennyivel elzavar titeket: - Ha minden mást meg tudtatok szervezni nélkülem, biztos vagyok benne, hogy ez is menni fog. És azzal folytja is a takarítást, majd mikor már elég tisztának gondolja a szerkezetet, kihajtja az oldalára hajtott napelemeket. Alig telik pár másodperce míg az első led a négyből pirosan pislákolni kezd, hogy a gépezet tölteni kezdi magát. Tisztán látszik a nő arcán az izgatottság és csak azért nem pattan fel örömében, mert a toronynak jócskán megvan a súlya. Helyette felállítja a szerkezetet úgy, hogy a lemenő nap sugarai a lehető legtovább tudják azt tölteni. Utána ő is munkához lát. A már említett hátizsákból csapdákat vesz elő. Először Teks felé fordul egy medvecsapdát tartva. - Ha nem akarsz még egy olyat - mutat a műlábadra - Akkor ezekbe max azzal lépj bele, amelyik max behorpad. A csapdákra tett megjegyzésed miatt még ezt hozzáteszi: - Nyugi már, a távozási irányukkal ellentétes irányba rakom le őket. Egyedül ti léphettek bele, de örülnék ha nem tennétek, elég a tornyot cipelni és az legalább nem ficánkol. Azzal ő elkezdte elhelyezni a már említett csapdákat majd a fát gyűjtögető Zedhez lépett. - Annak a meggyújtásával én várnék, amíg lemegy a nap. Kevésbé látszik a füst és lehet, hogy a tűz fénye sem szűrődik majd ki nagyon, eléggé mélyen van a tábor. Csak gondoltam szólok, mert feltűnt, hogy nem te vagy az ész a csapatban. Utána beállt a táborpont közepére is és Tekshez szólt. - Három kétszemélyes sátrunk és mivel te elvileg még nem te gombáztál be, így neked kéne külön aludni. Majd befekszem harmadiknak a gerlepár közé, mert a tesókáddal egészen biztosan nem osztozom. Fel tudod verni a sátrat egyedül? Úgy talán nem kerül rá a gomba. Ez már majdnem törődően hangzott volna, ha lett volna bármi is a hangjában az érdeklődés mellett. Ezt követően leül a torony mellé és szomorúan tapasztalja, hogy továbbra is csak az első LED villog szóval hozzálát a saját sátrához, majd amikor készen van dühödten rúg bele a földbe. Ebbe még szűkösen sem fér el három ember...
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Post by Ben on Mar 9, 2021 12:39:04 GMT 1
| Fungus Amongus - Első nap: Vadászok |
Lina - Bratti
Ben a jobb karját a nyakába akasztott fegyverén tartotta és a tájat fürkészte állatok után, mikor épp nem valami primitív csapdát állított fel a kistestű állatoknak. Nem a legjobbak, de a jelenlegi felszerelésből ennyire futja. Végighallgat, bár megpróbált félbe szakítani. - Nem fogom hagyni, hogy meghalj Lina. - kezdte és közelebb lépett hozzád - Akármilyen oldalról közelíted meg ezt a beszélgetést, a válaszom erre nem. Így viszont ez a legkönnyebb módja, hogy elnyerjük a többiek bizalmát. Ha együtt megyünk végig ezen az egészen, akkor talán... Talán kevesebb az esélye, hogy a bizalmatlanságunk okán elfeledkezünk arról, hogy heló... haldoklunk. Először ennyivel befejezettnek tekintette a mondandóját, de ő is érezte, hogy ez talán nem teljesen elég. - Lina... Ez az egész a csapatszellemről szól. Ha mindenkit egyesével tűzbe vetek, akit képviselek akkor mi az értelme az egésznek? Mi értelme van így Horizont Citynek? Együtt vagyunk ebben és együtt fogunk kikerülni belőle. Ekkor a távolból két őz és egy szarvas sziluettje tűnt fel az elsorvadt fák közt, amit mindketten azonnal észrevesztek. Innét maximum lőfegyverrel találnátok el őket, de akkor csak az egyiket sikerülne lelőni. Ha közelebb mentek, akkor az íj akár eltalálhat egy másikat is, de benne van a rizikója annak, hogy észrevesznek és akkor a biztos ételforrás esélye elúszott. Még mielőtt bármilyen döntést is hozhatnátok, Ben megfogja a vállad. Lehallkítja a hangját, hogy az állatok biztos ne hallják meg azt. - Nem hagytál cserben senkit - suttogja - Ne kérd tőlem sem, hogy ezt tegyem. Az egyik keze már a fegyverén van, nem akarja elszalasztani az alkalmat.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Mar 12, 2021 18:29:26 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/6d/87/17/6d8717e8d1ca3e86911577fbaff08eb9~jpg Miközben beszélek és előtte is már, ahol csak tudok, segítek Bennek felállítani a csapdákat. Azt hiszem, mindketten elég gyakorlottak vagyunk ebben, így nagyobb fennakadás nélkül sikerül ezeket elhelyezni. Közben én is végzek a monológommal, és feszülten várom a válaszát. Amikor az első mondatot kimondja, akarva-akaratlanul is elmosolyodom. - Tudom... - motyogom úgy, hogy hallja, de ne zavarjam meg a válaszát. Végig hallgatom én is, közben mosolygok. - Te mindig is ilyen voltál, igaz, Ben? Nem véletlen te vagy a Főnökünk - nevetek fel halkan. - Kívánni se lehetne jobbat, és nem csak nyalizásból mondom! - bököm meg kicsit játékosan. - Köszönöm... - kezdem. - A mai világban igazi kincs, ha úgy igazán számíthat valakire az ember... - lépek én is közelebb, majd óvatosan megszorítom a kezét. Reménykedjünk, hogy ki is kerülünk innen... Teszem hozzá magamban kicsit aggódva. Ekkor pillantjuk meg a távolban a két őzet és a szarvast. Arra gondolod, hogy hátha a csapdákba is került valami állat, így talán elég lenne csak az őz. Mielőtt támadó állásba vághatnám magam, Ben ismét megszólal. Kicsit megkomolyodom. Mert ő is tudja, hogy ez nem igaz. James... Fut át az agyamon, de Ben-nek csak bólintok egyet, és máris elöl a fegyverem. - Szerintem elég ha csak az egyik nagyobbat lőjük le, nem? - kérdezem suttogva. - Ha még a csapdában is lesz valami, akkor meg pláne... Vagy menjünk közelebb? Rád bízom magam... Csak add ki a parancsot! - mondom neki magabiztosan, közben felajzom az íjam, ha most támadnánk.
|
|
Zima
FRPG Guru
Utoljára online: Aug 15, 2024 18:54:55 GMT 1
May 31, 2016 15:22:28 GMT 1
|
Post by Zima on Mar 14, 2021 14:19:16 GMT 1
Zed válaszára bólintott. Nagyot sóhajtott és átölelte lábát. Legszívesebben odabújt volna bátyjához, de a por miatt nem tehette. Magányos, nyugtalan volt. Aggódott. ~ Csak találjuk meg a gyógymódot… ~ A férfi mintha megérezte volna, ha nem is egy öleléssel, de egy mosollyal és néhány kedves szóval igyekezett megnyugtatni őt. A lánynak sokat jelentett. Viszonozta a mosolyt. - Tudom. Köszönöm. Én is mindent meg fogok tenni a gyógyulásotokért.
Effie-t valamilyen szinten szándékosan hagyta ki a dolgokból. A békéért. Bár utólag lehet jobb lett volna, ha a tervezésbe legalább bevonják. A nő mozgásba lendült és csapdákat állított. Teks elengedte a füle mellett a megjegyzéseket. Fel akarta ajánlani, hogy segít, ha tud, de hát a por… így meg sem próbálta. A Zednek tett megjegyzésére egy csúnya pillantással reagált, még ha neki is emiatt voltak kétségei a tűzgyújtással kapcsolatban. Sátorállítás. A lány csak sóhajt. Zavarja a Zedről való beszélése és csak reméli, hogy a férfi nem ugrik a torkának. Ha bármi ilyet akarna, megpróbálja megállítani. (Bármikor, amikor Zed le akarná csapni Effiet megpróbál tenni ellene.) - Fel tudom állítani.
Meglepte a szinte törődő hangnem. Csak egy kedves apró mosollyal jelezte, hogy értékeli. Egy kis ideig nézi, ahogy a nő a szerkezettel foglalkozik. Aggasztja, hogy pontosan mit tud. Bízik abban, hogy ellenük nem fogja használni. Ő is hozzálát a saját sátrának felállításához. Ügyesen boldogul, így egész hamar megvan. Összerezzen, mikor Effie belerúg a földbe. - Öhm… Ms. Effie… Valaki, vagy valakik úgyis fognak őrködni… Tudtok a sátorban felváltva aludni.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Apr 12, 2021 7:29:49 GMT 1
Lina - Bratti
- Egyetértek. - felelte Ben a szarvassal kapcsolatosan, majd lövésre emelte a fegyverét. - Próbálj meg előrébb menni, hogy ha nem terítené le a lövés és rohanni próbálna, akkor ne veszítsük el. Ezek után teljesen felvette a lövészállást. Láttad, hogy időnként elmozdult a feje egy kicsit ami azt jelentette, hogy oda-oda pillantott feléd, hogy mennyivel kerültél elölrébb, de közben végig az általa célba vett állatot fürkészte. A kezét le sem vette a ravaszról, majd mikor úgy gondolta, hogy az íjjal lőtávolságon belülre értél elsütötte a fegyverét. Az állat két lábra emelkedett a fájdalomtól és vad üvöltéssel kezdett el rohanni az irányodba. Nagyon fájdalmas helyen érte a lövés, de úgy néz ki nem elég kritikus ponton ahhoz, hogy kiterüljön teljesen, így neked kell bevinned a halálos lövést. Már ki is feszíted az íjat és célzásra is emelnéd, mikor hatalmas migrén hasít beléd. A fájalomtól még az ideget is elereszted, ami hatására méterekkel elvéted az állatot. A rendkívül erős fejfájás pár pillanattal később már enyhülni is látszik, így a következő lövést már gond nélkül a célba tudod juttatni. Ha így teszel, az általad kilőtt nyílvessző belefúródik az állat koponyájába, mire az azonnal életét veszti. Kisiklik a lábai alatt a talaj, kétszer átfordul a saját súlyától és pár méterre tőled hagyja abba a mozgást. Valami azonban nem volt rendben vele. Az oldalából is kiállt egy gondosan kihegyezett, emberi kezek közt készített fa nyílvessző. A végén lévő tollak vörösre voltak festve valami őszi bogyók nedvével. Már pár órája benne lehetett, ugyanis a seb körüli vér már sötétre száradt. Nem volt benne mélyen és ezt a lövést biztos, hogy túlélte volna. Viszont ez azt jelenti, hogy valaki, vagy valakik vadásznak a környéken, bár ennyiből nem lehet megmondani, hogy a két csoport útjai keresztezik e egymást valaha. Ben is ekkor érkezik meg, hátulról a válladra helyezi a kezét, majd megveregeti azt. - Szép munka. Az elvétett lövést vagy nem látta, vagy csak nem akarta szóba hozni, hisz tudja jól, hogy nem tehetsz róla. A por egy csomó tünettel jár és senki sem tudja megjósolni, hogy mikor üt be valamelyik. A nyílvesszőt csak ekkor veszi észre az állatban, belenyúl a zsebébe és előveszi a vadászkést. Az idegen objektumhoz csak ennyit fűz hozzá: - Siessünk. Azzal leguggol és hozzálát az állat nyúzásához és a húsdarabok lemetszéséhez.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
|
Post by Bratti on Apr 17, 2021 12:08:24 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/6d/87/17/6d8717e8d1ca3e86911577fbaff08eb9~jpg Csak bólintok Bennek, már a feladatra koncentrálok. Lassan és csendesen igyekszem közelebb osonni az állathoz. Régen a gondolat is megrémisztett volna, hogy meg kell ölnöm egy másik élőlényt, ma már szinte habozás nélkül megy. Úgy tűnik, sokat változott a világ... Meg én is... Gondolom kicsit fanyarul, ahogy néha odalesek a férfi felé, hogy hogyan tervezi a dolgokat. Aztán hallom a fülsértő lövést, ami az eddigi csendbe szabályosan belevág. Automatikusan kifeszítem az íjamat, célzok. Már éppen engedném el az ideget, mikor olyan fejfájás hasít belém, hogy kis híján fel is kiáltok. Bár a kiáltást sikerül elfojtani, az ideget elengedem sajnos, aminek hatására sikerül teljesen elvétenem az állatot. Szörnyen érzem magam. A fejfájás máris csillapul, de a rossz érzésem nem. Már nagyon régen nem vétettem el a célpontomat, ez az igazság. Amíg az új nyílért nyúlok, enyhül is annyira, hogy már újból tudok koncentrálni. Be kell valljam, ha nem lennék ilyen tapasztalt az íj használatát tekintve, akkor nem menne most a lövés, mert azért a fejfájás marad. De olyan régen csinálom, hogy szinte már automatikusan megy. Így hát célzok és lövök. És talál. Végre. Egy kicsit lehunyom a szememet, ahogy bocsánatot kérek, hogy megint elvettem egy életet, de aztán már lépek is az állat felé. Tudom, hogy Ben is mindjárt mellettem terem. Összeráncolom a szemöldököm, amikor meglátom a másik nyílvesszőt. Ez nem az enyém... Tudatosul bennem, majd már guggolok is, hogy közelebbről megnézzem. Kirántom az állatból, és megszagolom, esetleg megízlelem, hogy mérgezett-e. Ha nem érzek semmit, azért Bennek is átadom, hátha ő jobb ebben, de el is rakom utána. Nem kéne mérgezett húst enni... Nem reagálok kifejezetten semmit Ben "dicséretére", csak bólintok egy nagyot. - Én körbejárom a területet, hátha van még itt valaki... Elvégre a lövés hangos volt... - mondom, majd megint az idegre teszek egy nyílvesszőt és ha Ben ellenkezik, csak halványan elmosolyodom. - Ne aggódj, nem megyek messzire! - mondom biztatóan, majd még hozzáteszem. - De elég nyílt területen vagyunk, szóval vagy tényleg siessünk, vagy húzódjunk beljebb... - ajánlom, majd ezután elindulok, hogy alaposan körbenézzek, van-e bármi nyom vagy jel a rejtélyes nyílvessző tulajdonosára. Ha van, ha nincs, akkor is visszatérek Ben-hez, egyedül nem akarok elcsatangolni és őt sem akarom védtelenül hagyni. Ha még nem végzett, akkor mellétérdelek és én is folytatom a munkát, hogy hamarabb végezzünk, közben beavatom, hogy mit találtam vagy mit nem találtam.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Post by Ben on Apr 19, 2021 20:23:07 GMT 1
Lina - Bratti
Mindketten ellenőrzitek a nyílvesszőt, de egyedül a vér szagát érzitek rajta. Csak a másik fele volt belemártva valamibe és az is csak a tollak festésére szolgált. Ben támogatta az őrködést és folytatta a dolgát, de maga mellé helyezte a puskáját is, ha esetleg kellene, könnyedén fel tudja kapni. A táj növényzet mentes részén nem találtál semmit, ami arra utalna, hogy valaki mozog. Egyedül Bent láttad, aki a szarvas vágásával és nyúzásával szöszmötöl, viszont az fás rész ellenőrzése még hátra van. Kicsit távolabb van, de Ben távolról jelzi, hogy minden okés, menj tovább nyugodtan, maximum éberebb lesz és amúgy is, a vesszőidnek ez nem távolság és jó pár méterre belátni a fák közé is. Óvatos léptekkel haladsz az erdő peremén és rögtön szemet szúr egy földre helyezett hurok, aminek a folytatása egy fára akasztja majd fel a szerencsétlen vadat (vagy éppen arrajáró embert). Nem sokkal odébb födlbe ásott gödörre leszel figyelmes, ami valószínűleg levéllel le is volt fedve korábban. Ha közelebb lépsz hozzá láthatod, hogy egy őzgidát nyársaltak fel a gödör alján lévő karók. Friss hulla, szóval ha itt van a gazdája akkor valószínűleg eljön majd begyűjteni. Ezekről érdemes lenne szólni Ben-nek is és épp így is tennél, mikor egy kibiztosított fegyver hangját hallod magad mögött. A férfi olyan közel állt hozzád, hogy a fegyver szó szerint az arcodba lógott. A fején lévő csuklyától nem láttál semmit és olyan nesztelenül lélegzett, mozgott, hogy nyugodtan órákig állhatott volna mögötted, ha nem fordulsz meg, biztosan nem veszed észre. Mutatóujját a szája elé emeli, majd a fegyvere végével az íjad felé int, hogy dobd el. Ha eleget teszel a kérésnek, akkor ő is leengedi a fegyverét. - Ez az én helyem. Épp elég a frissen megjelent szellemekkel vesződnöm, mit akarsz? Suttogja és abból a kevésből, amit a csuklya enged láttatni az arckifejezéséből, elvárja, hogy te se beszélj hangosabban.
|
|