Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Atlantisz
Közzétéve: Jul 30, 2020 14:39:19 GMT 1
Post by Kami on Jul 30, 2020 14:39:19 GMT 1
Chaos sikeresen földre teríti a támadót, aki azonban ellenkezik. Bolond… Ennek a mutáns farkasnak rajtam kívül még senki sem ellenállt úgy, hogy túl is élte volna. Ráérősen odasétálok, és látom az arcán, hogy dühösen méreget. Haha, kellemetlen barátom. Ezután rám ordít. - A helyedben jobban megválogatnám az utolsó szavaimat te szarzsák. – Már épp jeleznék Chaosnak, hogy ölje meg, amikor úgy fordul, hogy láthassam a tetoválását. A Skulltop. Basszameg. Ráadásul az egyik alklán vezetője. Remek. A hullára pillantok, és azon is van valami tetoválás. Remek, most aztán jó nagy szarba tenyereltem. Ahogy folytatja a beszédet, visszafordulok felé. Erre felnevetek. - Mintha ezután már élve elengednél. Nem ma jöttem le a falvédőről. Akkor tehát ezek voltak a mocskos utolsó szavaid? – Az arca mellé köpök egyet. Nehogymá’ neki álljon feljebb. Ekkor elkezd hangosan fütyülni, és a környékről eltűnik mindenki. A kurva életbe. - Öld meg! – utasítom azonnal a farkast. Erre Chaos azonnal átharapja a torkát. Nagy nehezen felemelem a fémládát, és a hátára rögzítem, miközben ő szorgosan szorítja a holttest nyakát a fogai között. Felerősítem a többi táskát is, s elindulok a másik test felé. - Hozd ide! – mutatok a másik holtest mellé. – Ereszd! – Erre elereszti, bár nem szívesen. Gyorsan előkapok egy kést, és a nyakába döföm, hátha valamilyen csoda folytán elhiszik, hogy egymást nyírták ki. - És most pucoljunk! – Felpattanok a hátára, és remélhetőleg még időben el tudunk rejtőzni az egyik épen maradt házban. - Bocs pajtás, de a lakoma most elmarad, ha nem szeretnénk otthagyni a fogunkat… - A házon belül leszállok róla, és keresek egy olyan helyet, ahol rálátok a hullák körüli térre.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Atlantisz
Közzétéve: Aug 7, 2020 9:58:46 GMT 1
Post by Ben on Aug 7, 2020 9:58:46 GMT 1
| Elsüllyedt kincsek |
Luna Rubra- Kami
A férfi utolsó arckifejezése meglepődésről árulkodik. Nem gondolta volna, hogy a halálba fogod küldeni. Amíg le nem rohad róla az összes hús vagy valami el nem fogyasztja, mindenki tudja majd, hogy mennyire meglepődött a saját halálán. Pár pillanatod van csak csupán élvezni ezt a különleges momentumot, ugyanis menekülnöd kell. Az emberei rendkívül közel vannak, a távolban láthatod is őket közeledni. Lőfegyverek és szöggel tarkított baseball ütők, kardok és hasonló jóságok vannak náluk. A fegyverek típusát ilyen távolságból nem tudod megállapítani, de nem szarral gurigáznak. Valószínűleg ha ilyen messzire jöttek a skulltop területektől, akkor járműveik is vannak amiket őriznek, tehát ez a hét fős társaság biztos, hogy nem a teljes létszám. Szerencsédre nem látták, hogy ki végzett a főnökükkel, a harapás nyomait azonban nagyon könnyen kiszúrták, ahogy a lábnyomaitokat is. Hamar szétszóródtak kettes csoportokba, egy pedig ott maradt egyedül a gyilkosság helyszínén. Nem telik sok időbe, hogy szem elől veszíted őket az épületek sűrűjében. Az egyik kettes csoport aggasztóan közel tűnt el ahhoz a felhőkarcolóhoz, amibe te magad is bele menekültél. Nincs is időd keresni őket egy másik ablaknál, ugyanis mozgást hallasz a folyosó felől. Chaos meglepően nyugodt, és hamarosan te magad is megtudod, hogy miért. Egy nagymama totyog a folyosón, csőre töltött fegyverrel a kezében, oldalán négy koromfekete cicával. - Nem hiszem el, hogy már megint bejutottak a nyavalyás zombik. Az istállóját neki! Már teázni sem hagyják nyugodtan az embert! Világvége ide, vagy oda, régen a suhancok elmenekültek, ha shotgunnal üdvözöltem őket tea helyet. De most! Ezek még jönnek is rá! Régen minden jobb volt Cirmi, én mondom! Még dünnyögött egy keveset és ha csak nem feded fel magad korábban, ő talál meg. - Ó, nahát! Egy jövevény! - Rögtön leereszti a fegyvert, attól függetlenül, hogy te rászegezed e vagy sem - Mi járatban vagy kedveském?
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Atlantisz
Közzétéve: Aug 19, 2020 10:17:40 GMT 1
Post by Kami on Aug 19, 2020 10:17:40 GMT 1
#s://i~pinimg~com/236x/04/ec/a1/04eca1c5614c2d8d4b2f8982e1b9e669~jpg Az épületből látom, hogy hét alak jött a hívószóra. Remek. Ahogy vizslatják a hullát, ráeszmélek, hogy inkább fejbe kellett volna lőnöm, vagy valami, mert Chaos harapása elég egyedi, így esélyem sincs ezt megúszni, ha megtalálnak minket. Három csoportra oszlottak, és elkezdenek felkutatni minket, míg egyvalaki őrzi a testeket a nyílt téren. Feszülten figyelem őket, ameddig el nem tűnnek a felhőkarcolók közt. Az egyik csoport feltűnően közel a rejtekhelyünkhöz tűnt el. Már épp feltápászkodnék, hogy egy másik ablakból hátha látom őket, mire motoszkálást hallok a folyosó felől. Ereimben megfagy a vér, és olyan gyorsan pördülök meg a tengelyem körül, hogy majdnem seggre is ülök. A kardomhoz nyúlok, és elő is rántanám, ha nem lepne meg Chaos higgadtsága. Eleresztem a kard markolatár, és a felsőtestemmel felé fordulok. Vajon megbolondult? Vagy nem a Skulltoposok jönnek? Kérdésemre szinte azonnal választ is kapok, amikor meglátom a nagyit csoszogni a négy macskájával. ÉS EGY SHOTIVAL A KEZÉBEN?! MI A BÜDÖSZ FASZ?! A számat is eltátom, s ha akarnék se tudnék egy szót se kinyögni a meglepettségtől. Végig hallgatom a morgolódását, míg észre nem vesz. Ha ellát az arcomig, valószínűleg le tudja olvasni a meglepettséget az arcomról. Már szinte el is felejtem, miért vagyok ebben a felhőkarcolóban, aztán kérdésére beugranak az előbbi események. Gyorsan körbe nézek, kikukkantok az ablakon, tehát biztosítom a terepet, hogy egyelőre minden tiszta… Ki tudja még meddig. - Hát, őőőő… Izé… - Dadogok össze-vissza, azonban erre nincs időm! Csak nem tudom hogy fogalmazzam meg neki, hogy az egyik legveszedelmesebb banda akarja épp a fejemet szegni, mert kinyírtam a kisfőnöküket… - Hát az a helyzet, hogy butaságot csináltam, és üldöznek. Esetleg… - nyelek egy nagyot. - … Nem tudna segíteni nekem észrevétlenül kiosonni innen? – kérdem, reménykedve, hogy a macskás néni segítőkész lesz.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
|
Atlantisz
Közzétéve: Sept 1, 2020 9:28:09 GMT 1
Post by Ben on Sept 1, 2020 9:28:09 GMT 1
| Elsüllyedt kincsek |
Luna Rubra- Kami
A nagymama minden figyelme a tiéd. Figyelmesen, udvarias csendességgel hallgatja végig a segélykérésed, majd bólint. A folyosó végén lévő szoba felé int, majd lassan utánad csoszog. Egy családi ház nappalija lehetett egykoron, a rádió még működik és egy nagyon régi melódia szól halkan belőle, amit hamarosan valami rádióhuligán önkényes beszéde megszakította a több évtizedes, klasszikus muzsikát. Amint a beszéd végére ért az illető, a nagyi letekerte a hangerőt nullára. Csupán egy rosszalló fejrázást volt a reakciója az üzenetre. - Az ablakon keresztül el tudja érni a tűzlétrát kedvesem. Azon keresztül könnyedén távozhat az épületből, ha szeretne. Onnan ha egyenesen tovább haladsz, eléred Nepal City-t, azt mondják az a legjobb hely, ahová ember kerülhet. Felelte mosolyogva, majd az egyik csukott szekrényhez totyogott. Egy apró dobozkát vett ki belőle, majd a kezedbe nyomta annak tartalmát. Tizenhat darab kekszet. - De nyugodtan maradhat is, ez a hely biztonságos. Az én birtokomra nem fognak holmi rablóbandák besétálni. Itt lakom évtizedek óta és még minimum egy évet tervezek e világon tölteni, szóval itt továbbra is béke lesz.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Atlantisz
Közzétéve: Oct 1, 2020 19:53:13 GMT 1
Post by Kami on Oct 1, 2020 19:53:13 GMT 1
#s://i~pinimg~com/originals/88/6b/7c/886b7c73307abafe04b8f3704c4fecf4~jpg A nagyi nagyon kedves, hogy meghallgat, majd meginvitál otthonába. Lendületes léptekkel indulok meg az ajtó felé, hogy mielőbb biztonságba jussak. Míg ő is beér, addig körültekintek. Egész otthonos, pláne a halk muzsikával a háttérben. És öregnéni szag van... Mosolyogva elfintorodom egy picit. Aztán hirtelen megszakad a zene, és egy kis recsegés után egy mély férfihang hallik. Beszéde után magamban konstatálom: Majd megijedek, ha ezt túlélem... A nagyi letekeri a hangerőt, mire rá emelem elkalandozott tekintetem. Elmosolyodom a reakciójára. - Jól hangzik, azonban oda Chaos nem tud követni... - Mondom, miközben leguggolok az időközben szőnyegen elterült mutáns farkasom mellé. - Egy dobozt nyom a kezembe. Kinyitom, s tele volt finom illatú sütikkel. Rámosolygok a nénire. - Hát ha nem gond, akkor maradnánk egy kis ideig! Oh, és milyen modortalan vagyok. Az én nevem Luna, és nagyon hálásak vagyunk a befogadásért! - Mosolygok kedvesen a nénire. Azonban azért amikor elfordul, kiveszek egy sütit, és megszagoltatom Chaos-sal, nem érez-e rajta valami különöset. Ha nem, akkor azzal a lendülettel be is kapom, ha igen, akkor nem eszem meg...
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Atlantisz
Közzétéve: Nov 1, 2020 16:18:45 GMT 1
Post by Ben on Nov 1, 2020 16:18:45 GMT 1
| Elsüllyedt kincsek |
Luna Rubra- Kami
A sütinek semmi baja nem volt, sőt valószínűleg Chaos el is kammogta volna, ha nem lenne tekintélye a gazdasszonya felé. Az idős asszony közben bemutatkozott. - Nancy mama vagyok. Régen a Nancy főszakács, az Eat N Meet főszakácsa. Ma már csak Nancy mama... Óh istenkém, milyen gyorsan repül az idő. Mintha csak tegnap lett volna, hogy palacsintákat sütögetek az éhes átutazónak. Annyi minden megváltozott. A legjobban az internet hiányzik... Hát hogy fogok így recepteket keresni a jutyubon? Derengett el egy pillanatra, azonban egy hatalmas koppanás visszarántotta a valóságba. Egy zongora billentyűinek a hangját hallottad, majd rengeteg reccsenést. - Oh, ne haragudj. Biztos egy zombi aktiválta Harris bácsi csapdáját. Az öreg csak nem haragszik meg, hogy kölcsön vettem a zongoráját... Már tíz éve nincs itthon... Nem hiszem, hogy hazajön még... A zongora sok kérdést is felvet, többek közt azt, hogy Nancy mama hogyan volt képes akkora erőt kifejteni, hogy felfüggessze azt ilyen magasságokba, ugyanakkor talán jobb ezt meghagyni megoldatlan rejtélynek. - Addig maradsz kedveském, ameddig csak akarsz. Nagyon rég volt társaságom. Még a dögvész előtt... Oh, ha nem tört volna össze a teáskészletem most sokkal jobban ki tudnálak szolgálni... Bolond egy időszak volt... Még, hogy a vénasszonyok nem tudnak alkalmazkodni. Mamám...
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Atlantisz
Közzétéve: Nov 7, 2020 18:05:15 GMT 1
Post by Ben on Nov 7, 2020 18:05:15 GMT 1
| Winter is coming |
Aiden Yates - Pandora (Móvni)
Atlantiszt okkal nevezték úgy, ahogy. Nem sokkal az apokalipszis bekövetkezése után a városrész teljesen beomlott és megtelt vízzel. Rengeteg kincs van a hatalmas, víz alá süllyedt városrészben, vannak azonban olyanok akik egy teljesen más okból kifolyólag élnek annak környékén. Bowersék is ezen emberek közé tartoznak, őket az érdekli amitől minden guberáló megszabadulna. A víz. A farmjuk jó két óra gyalogútnyira helyezkedik el Atlantisztól, naponta gallon számra hordták el onnét a vizet. Most viszont kora november van így fóliát bontanak és egy kísérőt keresnek akik hajlandóak elvinni több szállítmány élelmet és végül őket Nepal City óvó falai mögé, ahol, mint minden éven, a telet töltik. Ez egy kedvező alkalmi munka számodra, mivel ahogy a pénztárcád, úgy az élelemkészleted is fogyófélben van. Már csak az árban és a részletekben kell megegyezni, könnyű és zökkenőmentes melónak tűnik. Amikor megérkezel Polly Bowers, az anya fogad a farm bejáratánál. Állig felfegyverkezve. - A Bowers farm területére csak fegyvertelenül lehet belépni. Ha a munka miatt jöttél, akkor megkérlek add át, ha nem akkor arra - biccentett a kerítés irányába - haladva meg tudod kerülni a farmot. Hidd el, nem akarsz balhézni velünk. Nagy szavak egy hat fős családtól, de mégis... Valahogy túlélték ezidáig.
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Atlantisz
Közzétéve: Nov 7, 2020 20:51:27 GMT 1
Post by Pandora on Nov 7, 2020 20:51:27 GMT 1
Gyűlölöm ezt a pöcegödröt, de a szükség mindenkit hajt. Talán út közben sikerül valami értéket kihalásznom a vízből, sosem tudhatja az ember, noha nem ezért vagyok itt. Bowersék farmjáról hallottam már innen-onnan. Az, hogy kísérőt keresnek, éppen kapóra jön. A tárcám és a hátizsákom is túlontúl könnyű, és éppen ideje megállnom egy kis feltöltésre. Ha a munka még szabad, talán némi üzemanyagot is ki tudok belőlük sajtolni a fizetségem mellé. Az egyébként hosszú gyalogutat szerencsésen megspórolom a motoromnak köszönhetően. Mikor megérkezem, leállítom a motort, leszállok a járgányról, és az ülésre helyezem a sisakom, miután levettem. Kiveszem a kulcsot a gyújtásból, és a kabátom belső zsebébe dugom. A kezembe kapom a hátizsákom, és odamegyek a nőhöz. Kurta biccentéssel üdvözlöm, és türelmesen végighallgatom. – A Bowers farm területére csak fegyvertelenül lehet belépni. Ha a munka miatt jöttél, akkor megkérlek add át, ha nem akkor arra haladva meg tudod kerülni a farmot. Hidd el, nem akarsz balhézni velünk – Követem a tekintettemmel a mutatott utat, és megvonom a vállam. Nem ez az első eset, hogy elkérik tőlem a fegyvert, és biztosan nem az utolsó lesz. Bizonyára megvan az indoka rá – a családját védi, elfogadom. Leakasztom a hátamról a shotgunt, a tokjával együtt leveszem a kést is az övemről, majd mindkettőt a nő felé nyújtom. – Részemről nem gond, de a pisztolyomhoz ragaszkodom. A tárat odaadom – magyarázom, és leveszem a fegyvert az övemről, majd kikapom a tárat, és azt is a nő kezébe adom –, lőszer nélkül ártalmatlan. Régi darab, érzelmi értéke van. Nem szeretném, hogy baja essen, ennyi az egész – teszem hozzá befejezésképp. Ha a nő nem fogadja el az indoklást, kelletlenül, de odaadom neki a pisztolyt is. Nem zaklat fel különösebben a fegyvereim hiánya, nélkülük is kiválóan boldogulok – tényleg jobban zavarna az, ha elveszteném az öregem egyik relikviáját.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Atlantisz
Közzétéve: Nov 14, 2020 9:47:14 GMT 1
Post by Kami on Nov 14, 2020 9:47:14 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/78/a8/02/78a802c99ffcdf431ed9fca75bf15351~jpg Chaos megszaglássza a sütit, majd megnyalja a száját, ezzel tudatomra adva, hogy semmi baja sincs és hogy ő is megenné.Egyet azonnal a számba veszek. Aztán egyet adok Chaosnak is, hogy ne maradjon ki ő sem a jóból. Mosolyogva hallgatom Nancy mama bemutatkozását és visszaemlékezését, amit egy hatalmas robaj szakít meg. A gyomrom mogyorószemnyire zsugorodik össze, és rögtön felpattanok. Chaos is feszülten fülel a hang irányába. Aztán a magyarázatra kissé még gyanakodva, de visszaereszkedem Chaos mellé a padlóra. Ugyanis időközben letelepedtem mellé. - És akkor egyedül tetszik élni? Rokonok, esetleg közeli ismerősök? Nem magányos így egyedül? - Kérdem félig teli szájjal. Az évek alatt elszoktam attól hogy emberekkel kommunikáljak, így a jómodorom is elhagytam valahol. - Ha engem kérdez, nagyon jól tetszik helyt állni ezekben az időkben. - Aztán beugrik, hogy mégis hogy a halálba emelte fel az öreg nénike azt a kibaszott nagy zongorát. Már épp megkérdezném, aztán gyorsan megrázom a fejem. Nem... inkább nem is akarom tudni.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Atlantisz
Közzétéve: Nov 22, 2020 8:08:55 GMT 1
Post by Ben on Nov 22, 2020 8:08:55 GMT 1
| Winter is coming |
Polly saját magára akasztotta a fegyvereket, amiket átadtál neki. A pisztolyból ő tökéletesen meg volt elégedve azzal, hogy csak a tárat veszi el. - Vigyázok mindenre. - kezdte, majd elindult befelé - Maradj a kitaposott úton, már elástuk az aknákat télire a termőföldek körül. Figyelmeztetett még utoljára, aztán nyugodt léptekkel megközelítette a házuk bejáratát. A családi házuk olyan lehetett, mint egy nagy, amerikai kertesház a világvége előtt. Az emberek benne... ők már talán kevésbé. Az idősebb gyerek tíz-tizenkét éves lehetett és épp egy légpuskát tisztított ki a nagypapával. Ez valószínűleg a gyereké lesz, mert az öreg övén is ott pihent a pisztoly. A konyhából palacsinta illata árad ki. Ott a nagyit és a 7-8 éves hugicát találod. Nem családi ebéd van készülőben, hanem útravaló. Rengeteg kajás dobozt látsz ott, és bár nem tart sokáig amíg elhaladsz a helyiség mellett, rögtön szemet szúr, hogy még a kislánynál is van egy kés. A biztonság kedvéért. A nagymama hátán pedig egy vadászpuska. Polly átkísért téged ezen a látványon és messze nem kizárt, hogy okkal tette ezt, majd kinyitotta az üresen kongó szoba (feltehetőleg nappali) melletti szoba ajtaját. Odabent Mr. Bowers várt rád. Polly adott egy csókot a férfi szájára, aztán ennyit mondott: - Magatokra hagylak. És azzal távozott, becsukva maga mögött az ajtót. A férfi, mint a családban önmagában senki sem sugárzott kifejezetten nagy és fenyegető aurát. - Peter Bowers - köpött a tenyerébe, majd feléd nyújtotta azt - Úgy hallom, hogy te segítesz majd a családomnak túlélni kölyök. Tisztellek, mert ilyen dologra vállalkozol. Hogy áll a szád a jól megfizetett, de nehéz munkához? Kiterítette a térképet az asztalra, aztán magyarázni kezdett. - Minden éven Atlantiszt megkerülve közelítjük meg Nepal City-t. Minden éven, kivéve most. Egy robbanás történt azon az úton, egy gyárban, ahol korábban haladtunk a kocsival. Két detonáció, azonban közte időközökkel. Fogalmam sincs mi történt, de még aznap beültem az autóba. A város romjainál több fertőzött felfigyelt a robbanásra, megindulva az autó irányába. A fertőzöttek mogyoró agyáig nem jutott el, hogy honnan jött pontosan a robbanás, de a mi számításaink keresztül húzták. Sokat filóztunk Pollyval, hogy merre legyen az arra és végül arra jutottunk, hogy Atlantiszon keresztül kéne haladnotok. Gyalog. Szándékosan nem mondta magát. - A másik út jóval veszélyesebb, gyalogszerrel gyakorlatilag túlélhetetlen. Én elviszem a felszerelést Nepal Citybe a kocsival, te pedig megvéded a családom Atlantiszon keresztül. Kétszeres fizetségért. Ez a terv kölyök, vállalod?
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Atlantisz
Közzétéve: Nov 23, 2020 12:22:14 GMT 1
Post by Ben on Nov 23, 2020 12:22:14 GMT 1
| Elsüllyedt kincsek |
Luna Rubra- Kami
Nancy mama kedves mosollyal az arcán megcsóválta a fejét. - Nem jár már ide senki, kedvesem - ilyen kedves nagymamásan megvonta a vállát - Az ilyen világban nem is várhatom el senkitől, hogy csak úgy meglátogasson. Egyedül vagyok a cicákkal. Arcán egy pillantra szomorokás mosoly jelent meg, de hamar vissza is cserélte azt mosolygóssá. - A Bowers család néha betéved ide. Élelmet és italt hoznak, cserébe én főzök nekik valamit. Ők a leggyakoribb vendégeim - kezdett bele egy újabb mesébe - Idén viszont már ők is kevesebbet voltak, mint amennyit általában szoktak. Peter mondta, hogy mielőtt Nepal Citybe utaznak, hoz nekem valamit télire egy kis kalácsért cserébe. Jó emberek... Az egyik macska az ölébe ugrott, őt kezdte el simogatni miközben beszélt. A fejed felett lévő naptárra pillantott. - Már két napja el kellett volna indulniuk. - folytatta, ismét szomorú hangon. - Biztos elfeledkeztek az öreg Nancy mamáról. Nem hibáztatom őket. Mindenki Nepal Cityben szeretne telelni. Két gyerek és nagyszülők mellett nincs ideje az embernek egy olyan öreg nagymamára, mint én... Kisétált a konyhába és behozott egy hátizsákot. Tele volt kaláccsal. - Ha esetleg a környéken járnál, megtennéd, hogy ezt elviszed nekik mégis? Nem bírnám ki, ha az a két tünemény gyerek éhezne...
|
|
Pandora
Lelkes fórumozó
Minden emberi félelem alapja: egy korábban becsukott ajtó - félig nyitva.
Elfoglaltság:Elfoglalt
Utoljára online: Jun 21, 2023 19:03:29 GMT 1
Feb 19, 2018 20:53:43 GMT 1
|
Atlantisz
Közzétéve: Dec 7, 2020 8:49:27 GMT 1
Post by Pandora on Dec 7, 2020 8:49:27 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/63/70/d2/6370d2f8947a3483c2caf7eb24344a32~jpg – Maradj a kitaposott úton, már elástuk az aknákat télire a termőföldek körül. Polly figyelmeztetésére csak biccentek egyet, hogy jelezzem, megértettem. Amikor a nő elindul, hagyok neki néhány métert, mielőtt követném a bejárathoz. Az épületre felnézve furcsa érzés fog el, amit először nem tudok hova tenni magamban, de aztán megértem: ilyen egy igazi otthon. Még ma is megdöbbentőnek találom, milyen sokan tudják úgy folytatni az életüket, mintha ez az egész fertőzött-dolog csak egy jelentéktelen mellékzönge lenne a mindennapokban. Talán azért érzem így, mert mióta az eszemet tudom, úton vagyok, és talán képtelen lennék hosszabb ideig egy helyen maradni.
Odabent nem feltűnően, de alaposan megnézek mindent, ami a szemem elé került. A konyhából kiáradó édeskés illat hatására megkordul a gyormom, és bevillan, hogy a mai napon még nem is ettem. Megrázom kicsit a fejem, mintha csak az éhséget is lerázhatnám így magamról. Bár néhány perc volt csupán, talán az összes családtagot láthattam, mikor keresztülvágtunk a házon. Egyáltalán nem lep meg, hogy mindenkin fegyver van – a saját bőrömön tapasztaltam, hogy sokszor nem a fertőzöttek jelentik ránk a legnagyobb veszélyt, és az ember sosem lehet eléggé óvatos. Ennek ellenére egyáltalán nem érzem fenyegetve magam. Polly egy szobába kísér a nappali mellett, ahol egy férfi – minden bizonnyal a családfő – vár minket. Megállok az ajtóban. Szenvtelen arccal nézem végig a bensőséges jelenetet, és ismét csak egy biccentéssel búcsúzom Pollytól, mikor bejelenti, hogy kettesben hagy minket.
Amint kettesben maradunk, kihúzom magam, és közelebb lépkedek a férfihez. – Peter Bowers – mutatkozik be a férfi, majd a tenyerébe köp, és felém nyújtja. Kísértetiesen ismerős gesztus, a nevelőapám is mindig így mutatkozott be, ha valahol munkáról vagy üzletről volt szó. – Aiden Yates. – Habozás nélkül hasonlóan teszek, határozottan megragadom a férfi érdes kezét, és kezet rázok vele. – Úgy hallom, hogy te segítesz majd a családomnak túlélni kölyök. Tisztellek, mert ilyen dologra vállalkozol. Hogy áll a szád a jól megfizetett, de nehéz munkához? – Nem riadok vissza a kihívásoktól, Peter – felelem komolyan. Peter kiteríti az asztalra a térképet, és beszélni kezd. Megtámaszkodom mellette, karba tett kézzel hallgatom, ahogy elmagyarázza nekem a helyzetet, és hogy miért van szükség rám. A szememmel követem a térképen az útvonalat, amiről beszél. Még el sem fogadtam hivatalosan a megbízását, de máris azon gondolkozom, milyen ütemben tudnánk haladni. Valószínűleg nem lesz egyszerű, a fertőzötteken kívül figyelembe kell vennem a két nagyszülőt és a két gyereket – hisz valószínűleg főként miattuk szükséges a jelenlétem –, hozzájuk kell igazítanunk a tempónkat… És Atlantiszban sem biztos, hogy a fertőzöttek okozzák a legnagyobb galibát, ha az emberfia útnak indul.
Úgy fél percig hallgatok a térkép bámulása közben, és gondolkozom. A kétszeres fizetség nagyon jól hangzik, ugyanakkor… Peter és Polly valószínűleg nem habozna a fejemet venni, ha valamelyik csemetéjüknek vagy nagyszülőnek baja esne, ne adja ég, meghalnának. Lehet, hogy szar ez az élet, de mégiscsak egy van belőle. Na de… éhen veszni sem jobb opció, mint egy puska rossz oldalán végezni. Tényleg szeretem a kihívásokat. – Vállalom – felelem végül határozottan, és felnézek a férfire. – Megvédem a családodat.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Atlantisz
Közzétéve: Jan 26, 2021 18:42:13 GMT 1
Post by Kami on Jan 26, 2021 18:42:13 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/78/a8/02/78a802c99ffcdf431ed9fca75bf15351~jpg Bármennyire is szeretnék valami vigasztalót mondani ennek a kedves öreghölgynek, egyetlenegy dolog sem jut eszembe, ami felvidíthatná. Így tehát csendben hallgatom, miközben betolom az utolsó süteményt is. Mikor elkezd a Bowers családról mesélni lerakom a süteményes tálat, s elkezdek összekészülni. Talán már feladták azok a nyomorultak, és végre elindulhatok. Bár kissé rosszul érzem magam, hogy itt kell hagynom Nancy nagyit, de itt sem maradhatok. A múltammal akár még nagy bajt is hozhatok a fejére. Csak némán figyelem ahogy hoz egy hátizsákot, tele finom illatú kaláccsal. Chaos nyála is elkezd csorogni, mire finoman belerúgok és rámordulok hogy moderálja már magát. Nancy nagyi kérésére csak bólintok egyet. - Meglátom mit tehetek… - Elveszem a hátizsákot tőle, Chaos is felkel. – Nos, köszönjük szépen a vendéglátást, a sütiket, meg úgy mindent! – Rámosolygok az idős nőre. – Azonban nekünk indulnunk kell… - Már indulásra készen állunk, és várunk hogy kiengedjen. Miután kilépek az ajtón Chaous után, még visszafordulok. – Khm… hmm… Ha esetleg gondolja… ha szívesen látna minket… khm… szóval lehet benézünk majd ha erre járunk legközelebb. Hozok valami apróságot a sütikért cserébe… Öhm, izé… Akkor viszlát! – Biccentek egyet. – Vigyázzon magára! – Majd elindulunk. Minden ablaknál csekkolom hogy mi a helyzet odakinn, és ha biztonságosnak ítélem meg, akkor kimegyünk, felpattanok Chaosra és megindulunk arra amerre feltehetőleg a Bowers családot találjuk. Ennyivel tartozom Nancy nagyinak…
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Atlantisz
Közzétéve: Jan 26, 2021 19:39:43 GMT 1
Post by Ben on Jan 26, 2021 19:39:43 GMT 1
| Winter is coming |
- Príma. Nyugtázta egyetlen mondattal az öreg, majd feltekerte a térképet és az övére helyezte azt. Kilépett az asztal mögül és a válladra helyezte a kezét. Határozottan fogta azt, majd mélyen a szemedbe nézett. - Számítok rád, Kölyök. Mindannyian számítunk rád. Azzal kiballagott a szobából további utasítás nélkül hagyva téged. A szoba sarkából még felvette a hátára a hátizsákot. Nyitva hagyta az ajtót, megölelte a feleségét, odahívta magához a gyerekeit és velük is megtette ugyanezt. A nagyszülők maradtak utoljára a sorban, de őket sem hagyta ki a búcsúzkodásból. Felpakolta a felszerelés kötegeket teherautóra és csak ennyit mondott: - Nepal City-ben találkozunk. Az ajtóból még visszanézett, majd becsukta azt. Hallottad, hogy elindította az autója motorját és a mechanikus zaj fokozatosan elhalkult, végül pedig teljesen abbamaradt. A gyerekek az ablakhoz állított széken térdelve figyelték, ahogy apjuk eltűnik a horizonton. Még akkor is tovább figyeltek, mikor már nem volt ott semmi. Polly és a nagyszülők nem engedték meg magukat, hogy egy pillanatra is elkalandozzanak a búcsú tengerén. Az ajtócsukódás pillanatában folytatták a pakolást. A két gyerek távolságtartó volt veled szemben, ugyanakkor kíváncsi is. Ha nagyon koncentráltál elkaptad egy-egy feléd vetett kíváncsi pillantásukat, de ilyenkor általában nagyon hamar elkapták a tekintetüket felőled. A csendet végül (hacsak te nem teszed meg hamarabb Polly töri meg. Odalépett hozzád és a kezedbe nyomott egy becsomagolt zsemlét és egy palack (0,5l) vizet. - Peter szülei küldik - a nagyszülők felé biccentette a fejét közben - A hátizsákban van a többi. Mi készen vagyunk. Ha valamit el szeretnél intézni, vagy kérdezni mielőtt indulunk kérlek... odakint... Egy gumicsővel a kezében sétált a ház végében lévő generátorhoz, majd lekapcsolta azt és a benne lévő benzint a csövön keresztül egy benzines kannába szívta. Felmarkolta a méretre vágott deszkákat és miután a kannét elhelyezte a házon belülre és megbizonyosodott arról, hogy mindenki elhagyta a házat, kívülről bedeszkázta annak ajtaját. A következő marék deszkák kevésbé voltak szélesek. Macska sebességével ugrálni kezdett az aknák között és az ablakokat is bedeszkázta, majd visszatért hozzátok. - Viszlát ház. Márciusban találkozunk. Remélem. Ekkor rád nézett. Nem mondta ki, de nyilvánvaló volt, hogy a te elképzeléseidre volt kíváncsi az úttal kapcsolatban.
|
|
Ben
Szerepjátékok Istene
|
Atlantisz
Közzétéve: Feb 22, 2021 15:41:19 GMT 1
Post by Ben on Feb 22, 2021 15:41:19 GMT 1
| Elsüllyedt kincsek |
Luna Rubra- Kami
- Akkor jösz Kedveském, amikor csak akarsz. Csak legközelebb kiabálj, ha itt vagy, nem bírnám ki, ha valami csapdába lépnél... Lehet, hogy tudok varrni, de ezt a tudásom szívesen limitálnám a kötényre és a konyhakesztyűkre. Legyen nyugalmas utad. Arcáról egy pillanatra sem tűnt el a mosoly, ám mielőtt kilépnél az ajtón, még egyszer leállít. - Várj csak egy kicsit kedves, valamit elfelejtettem. Visszatipeg a konyhába és belép az az mögötti szobába. Egy zacskó, tisztára rágott csonttal teli műanyag zacskóval tér vissza és átadja azt is neked. - A kutyusnak. A macskák lerágták róla a nagyja husit, de biztos talál rajta valami rágcsálnivalót magának is. Felelte, mily meglepő, még mindig mosolyogva és ha nem mondasz már semmit, akkor figyeli ahogy eltávolodsz az épületből, majd becsukja maga előtt az ajtót. Valószínűleg visszatér a magányos mindennapjaihoz. *** Bowersék Atlantisz peremén laktak és nem volt nehéz kitalálnod, hogy a sok ház közül melyik volt az övék. Hatalmas, karban tartott kerítés vette körül az egész farmot és egy teherautó éppen akkor száguldott el a veled ellenkező irányba, amikor megpillantottad a helyszínt a horizonton. Esély nem volt rá, hogy észrevegyen, de maga a furgon túl kicsi volt ahhoz, hogy a Nancy mama által leírt hatalmas család elférjen rajta. Két személyes, szóval a család nagyja még valószínűleg itthon van. A kérdés az, hogy mennyire fogadnak majd tárt karokkal, ha beállítasz hozzájuk. Illetve az sem mindegy, hogy honnan mész. A kerítés közelében Chaos elégedetlenül, veszélyt jelezve sokszor felmordul így valószínűleg a főbejárat lenne a legideálisabb. Reméljük, hogy tényleg annyira jófejek, ahogy a nagymama mesélte...
|
|