Deleted
Törölt felhasználó
Utoljára online: Nov 23, 2024 12:02:53 GMT 1
Nov 23, 2024 12:02:53 GMT 1
|
Post by Deleted on Jan 6, 2017 12:30:50 GMT 1
kipróbálom működik-e ez a szutyok
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Jan 15, 2017 16:32:23 GMT 1
Szóval a császár amúgy szerintem ugyan úgy harcos volt mint pl sigmar egyedül annyit a különbség, hogy mivel az a jövő így több lehetősége volt de egyébként sigmar is létre hozott kvázi space marineokat szóval kár tagadni, hogy a kettő egymás kopizása. A császár pedig elég sok elmélet szerint egy isten (a legtöbb szerint chaos ráadásul) az eredeti kánon szerint amúgy a világon az összes druida együttesen a császár alakjában olvadt össze
|
|
Kristóf
FRPG Guru
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Apr 8, 2019 8:43:49 GMT 1
Aug 12, 2016 11:38:23 GMT 1
|
Post by Kristóf on Jan 15, 2017 16:43:10 GMT 1
1. Nem azt vonom kétségbe, hogy a Császár ne tudott volna harcolni vagy háborút viselni, csak őt az különösebben nem érdekelte őt inkább az alkotás kötötte le, még az uralkodást is félvárról vette mert hát eleve megkötött egy olyan paktumot mellyel lényegében kreált magának az impériumban egy ellenséget (Adeptus Mechanicus kutatásainak akadályozása azzal, hogy nem kutathatják az M.I-t).
2. Age of Sigmarine. Nem tagadom létrehozta, de nem ez volt az első dolga. Na meg annak a Lore-ja tele van lyukakkal. (Elfogni Slaanash? Komolyan? NEM! Halandó lény nem kap el istent!). De a kettő nem egymás kopija. Sigmar nem mint isten vagy a mágia szeleire (fantasy pszí (így kell írni?)). Inkább prófétához hasonlítanám ezen kívül nem szerette a mágusokat. A Birodalomban is csak S.U 1800 valamikor engedik a mágia alkalmazását, ha jól emlékszem és nem változtattak semmit benne.
3. A Császár nem isten szerintem amíg az anyagi világban is megtalálható valamilyen formában. Ennyi erővel azt is mondhatnák, hogy a C'tanok és az Ősök (Old Ones) is istenek voltak.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Jan 15, 2017 17:05:27 GMT 1
1.Ezt is azért tette, hogy megvédje a birodalmat nem jókedvből tiltotta meg a kutatásokat a mechanicusoknak. A császár komolyan vette az uralkodását hiszen egyesíteni akarta az összes emberi birodalmat és egy virágzó kort teremteni ezt pedig félvárról nem lehet megtenni. 2.Császárnak sem az volt az első dolga, hogy létrehozta őket először leverte a terrán lévő nagyurakat aztán csak később alkotta meg a primarchákat. A császár is megvetette a pszi-t hiszen azok a démonok lakhelye. 3.A C'Tanok istenek voltak... csillag istenek
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Jan 15, 2017 17:21:21 GMT 1
1. Nem vette félvárról? "CS: Horus megbízok benned, ezért lehetsz a haduram. H: Apa mért hagyod el a hadjáratot? CS: Bocs nem bízok meg benned eléggé. Na csá!" - Legjobb módja, hogy elbizonytalanítsd az egyik hűséges támogatod. "CS: Nincs több pszi használat. mindegyiket nyugdíjazzátok! M: Miért papa? CS: Mert azt mondtam! Oké? Na menny vissza játszani a Prosperora hamarosan oda küldöm Leman Russt, hogy játsszon veled." - Az univerzum 3. az Impérium 2. legjobb pszi használójának teljes körű letojása és magad ellen fordítása. Vakon és tudatlanul bele küldeni a tábornok-fiaid az űrbe. Igazi minta uralkodó.
2. Téves. A Vihar/Villám harcos (Thunder Warrior, most nem tudom hogy magyarosították) volt a Terrai egyesítő háború Császárpárti harcosai akik lényegében instabil űrgárdisták és belőlük fejlődik ki a tényleges űrgárdista. De a kettő azonos elven készül és működik. (Természetesen csak akkor, ha nem változtatták meg a lore-t)
3. Attól, hogy a nevük ezt jelenti nem feltétlen voltak azok. De attól még isteneket nem idézgetünk az anyagi világba Iszonyat/Terror szemek létrehozása nélkül. Meg tudtommal a C'tanok csak játékmechanikailag működnek úgy mint a démonok a démonok pedig ugyebár isteneik valamilyen megtestesülése. A hivatalos lore szerint se istenek, csak hát a necrontyrok "kreatívak" voltak. (Természetesen ha nincs lore változás mióta ezt olvastam)
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Jan 15, 2017 17:30:46 GMT 1
1. Senki nem tökéletes de attól még "jót" akart. És hát valljuk be ha nincs Horus akkor nem lett volna ekkora gond.
2. Valami ilyesmire emlékszek de azok pont arra voltak jók, hogy elfoglalja a terrát... tehát a célja továbbra is ez volt azok csak fegyverek voltak. Sigmar meg konkrátan bezárkózott sigmarinokat építeni... (ahogy a császár is űrgárdistákat később)
3. A fizikai világban akkora hatalmuk volt mint a pszi térben a chaos isteneknek. Nem véletlenül szeretnének ők is átjönni az anyagi síkra csak mivel nekik az ő birodalmukra van nagyobb befolyásuk így nehézkes. Én pedig úgy gondolom isten attól lesz valaki, hogy akkora hatalma van, hogy ezt mondhassa magára.... de ugye kinek mi számít istennek.
|
|
Whitewolf
Szerepjátékok Császára
"Wolf maga a háború" Ben
Utoljára online: May 12, 2022 19:55:41 GMT 1
Feb 23, 2016 20:05:49 GMT 1
|
Post by Whitewolf on Jan 15, 2017 17:49:45 GMT 1
A császár semmiképpen sem isten. Ő maga is üldözte az összes vallást és egy ateista birodalmat óhajtott létrehozni. Sokkal inkább ütött volna az a kultúra a mai admechesre bár sokkal kevesebb gépistenítéssel. Ennyit szólnék hozzá mert a beszélgetés fele át se jött eddig.
|
|
Kristóf
FRPG Guru
|
Post by Kristóf on Jan 15, 2017 17:52:33 GMT 1
1. Ezt elismerem. A Warhammer istenei (mind a három univerzuma) mind hibázhatnak (kivéve Tzeench, ő nem. Ő már millió évekre előre kitalálta azt is, hogy mit fog reggelizni.). De szerintem a Császár a lehető legbénább módokon oldott meg néhány dolgot. Mert úton útfélen azt hangoztatta, hogy ő a tudás és a felvilágosodás emberi birodalmát akarja létrehozni, erre majdnem, ha nem minden fontos esetben tudatlanságban tartja a népeket. Marsi paktum melyben megtiltja a M.I fejlesztését és kutatását? Indok? Tudtommal semmit nem mond a Fém/Vas emberek lázadásáról. A fent említett két primarchás eset. Maga a Káosz erőinek létéről se beszélt a kölkeinek! Azt csodálkozik, hogy a fele bagázs fellázad ellene. A gyermekeinek kvázi rivalizáltatása ami miatt egész légiók gyűlölik meg egymást, mert nem hajlandó rendet tenni. Minta apa és uralkodó.
2. Itt egy helyre igazítást tennék. Én Sigmar alatt a régi Warhammer Fantasy Sigmarját értem (amíg nem foltozzák be az Age of Sigmarine lorját.) Szóval szerintem ezt a témát zárjuk le itt.
3. Itt most jut eszembe, hogy a Mennyek Háborújában (War of Haeven) még az Elda istenek is harcolta, de ennek a lorjában most nem vagyok annyira tisztában. Bár az elda istenek gyengébbek mint a káosz istenek. (De most belegondolva kíváncsi lennék egy Gork és Mork eredet sztorira, hogy mikortól vannak jelen az ork hittben). Így az előző állításom miszerint isteneket csak úgy nem hozzunk át ebbe a világba visszavonom. De attól még nem egyszerű és főleg nem a káosz istenek esetében esetükben minimum Iszonyat/Terror szemek jöjjenek létre. De itt megjegyezném. Isteneket halandó lények nem vernek meg mint a C'tanokat a necronok (azt hiszem az új lore ezt mondja). Vagy a Császárt Horus (bár ebben az esetben nem tudom, hogy egyáltalán beszélhetünk halandó lényekről). Warhammerben istennek szerintem az számít akiben elegen hisznek és nincs jelen az anyagi világban.
|
|
Deleted
Törölt felhasználó
|
Post by Deleted on Feb 26, 2018 14:11:43 GMT 1
Újraindítom a beszélgetős részt hátha Kezdem is egy képpel csak úgy:
|
|