skydragon449
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság:Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Oct 31, 2024 8:46:54 GMT 1
Apr 1, 2022 19:37:49 GMT 1
|
Post by skydragon449 on Sept 17, 2023 17:21:35 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/959813619175014450/1084102317198037153/9a7671e2844141026c83fb186fb5a0f8~jpg Gerard fura szegény, nem is kicsit, de most aztán végképp, úgy viselkedik, mintha ledobtam volna elé a bugyimat vagy ilyesmi. - Hé, nyugi van, gyík srác - mondom. - a duma az nem szex, szóval nem kell ráparáznod - teszem a vállára a kezem. Lehet, hogy így lesz aztán 250/90 a vérnyomása vagy mit tudom én, valami ilyesmi, de próbálom megnyugtatni. Cuki...bár a figyelmem még mindig Cortez felé kalandozik. Nem nagyon tudom kivenni a szavaiból, hogy mi lett eladva. Gondolom a lovak?! Sebaj, jobb, ha nem firtatom, mert Gerard kihord a lábán egy infarktust, ha egy lány két jó szót szól neki. Cortez meg persze csak köszön, persze kecsesen mosolygok, mást nem is tehetek. Talán ahogy Gerardnak a legtöbb lánynál, úgy nekem sincs sok esélyem a latin lover srácnál....nem tudom. Vagy a végén még választani kell közülük. Persze, Edward vagy Jacob a jobb, nem? Áh, inkább ejtem a témát. Ami meg a gúnyolódásokat illeti, teszek rá. Még ahhoz sem elég jók a beszólások, hogy visszavágjak, úgyhogy teszem a dolgom. Gerald magába van zuhanva, és ez nem kerüli el a figyelmem. Próbálok beszélni vele egy kicsit. - Hé, figyelj, amúgy...biztos találsz majd egy magadhoz való csajt, ha ez bánt...meg aztán esélyem sincs Cortez-nél, meg a magunkfajták amúgy hozzá se szagolhatnak a menő gyerekekhez, se lányokhoz, se fiúkhoz. Amúgy...mi is lett eladva? A lovaitok? - kérdezem, hátha erre válaszol, de ha nem, hagyom a dolgot és őt is, főleg ha még inkább magába zuhan. Kicsit kétes volt ez a megszólalás, elismerem, de azért szánalomból nem cuppanok rá, az elég szarul veszi ki magát, bár valahol sajnálom...mintha ez az ügy érintette volna meg. Vagy valami más? Nem igazodok ki ezen a srácon, basszus. Ezek után aztán a sulit követő plázás program kezdete előtt megkérdezem Patty-t, akármit is válaszolt, Gerald. - Figyelj, lehet, hogy Gerald-nak valami crush-ja vagyok vagy ilyesmi? - kérdezem. - Nyugi, nem hajtok rá,csak...furán viselkedett ma - jegyzem meg, hátha tud mondani erre valamit, mert Patty aztán jó bizalmas lehet meg bizonyára meg lehet beszélni vele mindent. - Ami meg Cortez-t illeti, engedjük el! Átmentem fangörlbe, lehet nem kellett volna - vonom meg a vállam. Találkozunk Melanie-val, aztán egy öleléssel köszöntöm. - Szia, mi a helyzet? - kérdezem, miután befejezte a beszélgetést. - Minden oké? Gáz van? Kit kell megverni? - kérdezem viccesen, aztán komolyra fordítom a szót. - De komolyan, amúgy nem akartam hallgatózni, csak rosszul hangzott az, ami...nos, elhangzott. Mi történt, csajszi?Mesélj nyugodtan! Addig kérünk Patty-vel egy-egy kávét. Szerintem fizetem én. Anyám megdobott zsebpénzzel. Jól megy a farmnak legalább.
|
|
hyukadesune
Kezdő tollforgató
Utoljára online: Mar 11, 2024 13:33:08 GMT 1
Apr 2, 2022 18:48:50 GMT 1
|
Post by hyukadesune on Sept 17, 2023 19:15:22 GMT 1
Összehúzott szemöldökkel nézek Valira. Ritkán szokott ennyire komoly lenni, de ha igen, az nem oktalan. -Ne szórakozz már, persze hogy megyek veled. Ha nem éljük túl Ben öl meg, ha pedig lebukunk Ben és anyáink. Szóval csak ügyesen kell csinálnunk és csendben -vonogatom a vállam.
-Rendben, de akkor próbálj meg nem eltaknyolni, mert akkor olyan hangosan fogok röhögni, hogy még Ausztrália is attól fog visszhangzani - feleli Vali mosolyogva. A lányok leszállnak a lovakról, Vali pedig leakasztgatja a szárakat, hogy ne lépjenek bele még véletlenül sem. Utána Siriushoz lép. Nagyon halkan beszél, Romi csak egy szót vélhet kivenni, az pedig a "Nikan". De ez pedig nem értelmes, a lovát pedig egyértelműen Siriusnak hívják. Majd ezután lép Romihoz. -Nos... - előveszi a telefonját, csekkolja, majd elrakja. - Sirius okosabb, mint te, Shayen meg totál rá van cuppanva, szóval nem lesz gond. Ha bajt is érzékel, vagy hazamegy, mi megy gyalogolunk, vagy itt a közelben megállnak és hívószóra visszajön. Úgyhogy ezzel nem lesz gond. Látod azt ott... - mutat a bozótosban egy elhagyatottnak tűnő házikóra. - Nem tudom mennyire látod így vaksin, de annak a kunyhónak rohadtul elhagyatottnak kellene lennie. De nem az. Ha innen jól látom, ezek Dark Core-s emberek. Akiknek már rég nem kéne a szigeten lenniük. Szóval kicsit körbe szaglászunk, hogy mi a rákot csinálnak itt, és ezt majd továbbítom Carl-nak (Vali nevelőapja, New York-i rendőrkapitányság főnöke). Készen állsz? Ez tényleg veszélyes is lehet, tekintve, hogy ha ezek aaz emberek DC-sek, akkor erősen illegális már az ittlétük, nem beszélve a tevékenységükről...
Ha azt mondom, hogy össze vagyok zavarodva egyáltalán nem túlzok. Sőt. Szerintem nincs szó arra az agyhalálra, amit aktívan átélek éppen. A maradék két agysejtem próbálja megfejteni, ki vagy mi az a "Nikan", mindenféle irodalmi és történelmi tudást bevetve, de nem igazán jutnak egyről a kettőre. Miközben én a szálakat bogozom, lemaradok arról, hogy kedves barátném épp a lelkemet is kioltja belőlem, csak mikor gesztikulálni kezd a házikó felé kapcsol vissza az agyam. Dark Core. Nem sok mindent tudni róluk, de azt igen, hogy ajánlatos elkerülni őket. Gondolkozom, hogy vajon késő-e már azt mondani Valinak, hogy ne menjünk, de akkor maximum nélkülem csinálja végig. Akkor meg inkább menjünk egy cellába a dutyiba. -Illegális tevékenység? Ne viccelj már - forgatom a szemeimet - Egy vállalatról beszélünk, basszus, nem tudnak semmit csinálni, állandóan ellenőrzések vannak. Hacsak nem lefizetik az embereket. Mindegy... Különben is, max lesz egy jó dílerünk és kérünk drogot annak érdekében, hogy ne köpjük be őket. Business.
Vali tekintetéről leolvasható, hogy erősen megkérdőjelezi Romi tájékozottságát meg komolyságát az ügyet illetően. Nyitja a száját, hogy mondjon valamit, de végül csak megrázza a fejét és annyiban hagyja a dolgot. -A lényeg, hogy azt felfogd, hogy ez kibaszott komoly dolog, és ha lebukunk… akkor … mindegy is. Annyit kérek, hogy maradj csöndben, és végig mellettem. Akkor nagy gond nem lehet - mondja ijesztően komolyan. Amint megkapja Romitól a visszajelzést, akkor meg is indul Vali a ház felé nagyon óvatosan lépkedve, minél inkább takarásban maradva.
Haza. Akarok. Menni. Valinak sose fogom bevallani, hogy mennyire megijeszt a komolysága, mivel a hangyaeszemmel rábólintok az akcióra. Próbálok mögötte haladva a lehető leghalkabban menni, de legnagyobb örömömre, egy csodálatos pók jelenik meg tőlünk jobbra, nekem pedig minden izmom megfeszül, így persze majdnem pofára esek. Végül Vali kezében kapaszkodok meg, de így is sikerül valamilyen ágakkal és egyéb rejtelmes dolgokkal zajt csapnom. Ha Vali szemmel ölni tudna, már halott lennék, bár még nem nézett rám.
Mikor Romi majdnem elesik és zajt csap mellé Vali teljesen lefagy. Alapvetően a háztól messze vannak, azonban… -Mi volt ez… - hallatszik egy mély férfihang. -Basszameg… - szívja a fogát Vali, közben kattognak a fogaskerekei. Bár alig, de hallani, ahogy közelednek. - Kezdj el hátrálni - suttogja halkan, de feszülten Vali. - Balról megkerüljük őket. De most ne csapj zajt… - néz végre Romira. Kivételesen nem szemmel öl, de halál komoly az arckifejezése, majd elkezdi maga előtt tuszkolni Romit a lehető leghalkabban.
Ellenállás nélkül hagyom, hogy Vali az általa helyesnek tartott irányba lökjön. Amint messzebb érünk egyből bombázni akarom Valit a kérdésekkel, de végül ellene szavazok, és próbálom hatszor halkabban követni, mint eddig.
Annyira nem érnek messzebb, hogy tudnának beszélni. Hemzseg a hely nagy, nem túl barátságos szemüveges, nagy kabátos kapucnis tagokkal. Éppen ezért a lányoknak nagyon óvatosan kell közlekedniük, főleg mivel az előbbi manőver miatt már erősen készenlétben állnak ezek az emberek. Romi a szemüvege nélkül nem igen lát, de azt érzékelheti, hogy egyszerre Vali nagyon befeszül mellette. -Picsa… - sziszegi szinte hallhatatlanul. - Be kellene jutnom, de túl sokan vannak… - végül Romi felé fordul és a lány fejére húzza a kapucniját. - Ezt el akartam kerülni, de muszáj bejussak a házba, ahhoz pedig szét kell váljunk. El kellene terelned nekem jó pár őrt, hogy legyen egy kis rés, amin át bejuthatok. Egy tízes skálán mennyire vagy ismerős a környéken?
Kétségbeesetten pislogok Valira. Nem mondhatja komolyan, hogy egyedül kell elterelnem az őrök figyelmét! -Talán... Talán 6? De ha Shayen, vagy Sirius segít, akkor megoldom, ők mégis jobban ismerik a környéket. -Reménykedem, hogy Vali visszavonja azt, amit mondott, bár nem sok esélyt látok rá...
Vali nagyon visszafogja magát, hogy ne kérdezzen vissza: Hat mi? Alma? Torta?! De tudja, hogy Romi is kezd megijedni a helyzettől, és ő maga is fél, ezért idegesebb is sokkal. Ezért csak vesz egy mély levegőt és hosszan kifújja, utána pedig megfogja Romi vállát és megszorítja. -Nem lesz baj. Annyi, hogy jó lenne, ha a lovakat nem látnák - kutakodni kezd az övtáskájában, ahonnan előhúz egy sípot. - Jó lenne, ha a ház mögé el tudnál csalni minél többet - mondja, miközben oda mutat, ahova csalni kellene a csuklyásokat. - Arra elég sűrű a bozótos, szóval sok zajt tudsz csapni, illetve jól el is rejt. Ha ilyen 5-6 ember rád állt, akkor a síppal oda tudod hívni magadhoz Siri-t, felugrasz rá, aztán hagyod neki, hogy kivigyen titeket innen. Én tudom hol fog megállni, szóval majd csatlakozom később, oké? - kérdezi, majd biztatóan megveregeti Romi karját. - Na, nyugika, nem lesz baj - kacsint még egy utolsót, majd útjára noszogatja Romit. - Oh, majd dobj egy üzenetet, ha kezded!
Elveszem a sípot Vali kezéből, és alaposan megnézem. Van valami furcsa minta rajta, de nem tudom értelmezni. Időhiány miatt nem is pazarolok rá több agysejtet, egy bólintás után elindulok a lehető leghalkabban a kijelölt bozótos felé. Kicsit remeg és izzad a kezem, így többször is majdnem elejtem a sípot, de sikerül valahogyan elvergődnöm a bokrokhoz. Guggolva próbálom felmérni a helyzetet. Körülbelül 10-15 csuklyás van, jó lenne, ha Valinak sok ideje lenne, így mindenkit érdemes lenne elcsalni. Nagy megmozdulások kellenek ide. Egy pár perc várakozás után, küldök egy üzit Valinak. "Most " Megvárom míg a telóm kijelzi, hogy elolvasta, majd szépen lassan felállok. Showtime. Minden óvatosságomat magam mögött hagyok, és zajt csapva emelkedek ki a bokrok körül. A telefonomből üvölt a VALMAR csodálatos zeneszáma, az Úristen és elkezdek hangosan énekelni. "Megláttam, mondom ÚÚÚÚRISTEN KI EZ A LÁNY? KI EZ A LÁNY?" Üvöltöm a dalszöveget, és felkapok egy törött üveget a földről. Enyhén dölöngélve elindulok a ház felé, mintha kicsit sokat ittam volna. Pedig egészen világos van még. A bokros kalandok miatt, van egy pár szakadás a pólómon és kellő mennyiségű kosz is, de legalább hihető a sztory. Jó pár csuklyás észrevesz és hangosan ordítva elindulnak felém, de én csak tántorgok tovább a ház mögé. Ahogy közelednek a fura faszik, előveszem a sípot, és belefújok. Fogalmam sincs mennyi idő alatt ér ide Sirius, de remélem, nem kapnak el ezek az alakok. Meg kicsit fura lenne, ha hirtelen "kijózanodnék", és sprintelnék. Na, Sirius, most segíts meg.
Egész sok ember érdeklődését kelti fel Romi műsora. Eleinte csak üvöltözve próbálják meg elkergetni, de ahogy nem megy, úgy indulnak meg felé. Szerencsére messze vannak a legtöbben, így amikor elindulnak Vali nem is vesztegeti az időt, s elindul befelé. A gond ott van, amikor valaki hátulról rántja meg erősen Romit a karjánál fogva, s a lány valami “gonosz erő” miatt gondolkodni sem nagyon tud. Elkezd szédülni, a fülei zúgnak, hányingere lesz, a világ is elkezd elsötétülni. Mielőtt azonban ténylegesen elájulhatna, valami történik. A szorítás egyik pillanatról a másikra megszűnik, s Romit egy éles de mély visítás szerű nyerítés rántja vissza a valóságba. Magáról a történtekről lemarad, de összerakhatja, hogy Sirius szépen megreptette az őt elkapó csúnya bácsit, aki tőlük pár méterre egy fa tövében nyöszörög keservesen. Erre sietősebbre veszi a többi fogura is a dolgot, így már üvöltözve futnak Romi felé. Nincs sok ideje.
Hála istennek a hülye ötletem bevált, a csuklyások nagy része megindul felém. Az egyik megránt hátukról, én pedig úgy beszédülök, hogy a reggelim majdnem meglátogatja a napvilágot mégegyszer. Alig bírom nyitvatartani a szemeimet, már várom, hogy elájuljak, amikor egy éles nyerítés ránt vissza a földre. A szorítás is enyhül a ruháimon, így előreesek egy pár lépést. Mire megfordulok, látom, hogy Sirius kedvesen arrébb tette az elfogómat. Erre viszont megélénkül a társaság, és futva indulnak felém. Én Sirius felé kezdek rohanni, ő is tesz egy pár sietős lépést felém. Belerakom a lábam a kengyelbe, vagyis próbálom, de úgy remeg a kezem, hogy lehetetlennek tűnik, mire a ló megelégeli a szerencsétlenkedésemet, és a fejével erőteljesen meglök, én pedig így fel tudom húzni magam a nyeregbe. -Vigyél ki innen légyszi. Utána meg gyere vissza Valiért. Gondolom. Sirius erre -nem viccelek- egy 'no shit, Sherlock '-nézéssel ajándékoz meg, én pedig inkább elkezdek csettegni neki. A szárakhoz nem nyúlok, nincs értelme, ő tudja hova kell menni, én meg majd megkapaszkodom a kápában, ha rázós az út.
Sirius céltudatosan vágtat, ki tudja hova. Romi nem nagyon tud felnézni, hisz a sűrű bozótosban csörtet a nagytestű appaloosa. Maga mögött hallhat még egy tompa dobogást, ez remélhetőleg Shayen, mert ha nem, akkor Vali valószínűleg felkoncolja Romit. Ezt azonban addig nem tudja lecsekkolni, míg ki nem érnek egy ilyen 5 lónyi fátlan részre. Ott Sirius megáll és feszülten figyel arrafelé, ahonnan jöttek. Minden izma megfeszül, olykor-olykor nagyobbat rándul. Orrlyukai tágak, fülei idegesen mozognak. Mellette Shayen egy fokkal nyugodtabban kezd legelni, bár azért ő is eléggé fülel. Úgy fest nincs más hátra, mint hogy várakozzanak… De vajon meddig?
Miután Sirius megáll, végre kiegyenesedek a nyeregben, és konstatálom, hogy fogalmam sincs hol vagyok. Szerencsére Shayen is jött velünk, jól is bírta az iramot és már neki is kezdett az újratöltésnek. Én Sirius nyakát paskolgatom, és egyre idegesebben nézek arrafelé, ahonnét jöttünk. A telefonom alapján csupán 20 perc telt el az akció kezdete óta, remélem, ez elég idő volt Valinak valamire. Egyik pillanatról a másikra kap el a hányinger, így a lehető leggyorsabban csúszok le Sirius nyergéből és próbálok minél messzebb menni a lovaktól. Az életemet megmentő hátas ezt nem igazán díjazza, meg is próbálja elállni az utamat, hogy ne menjek sehova, de én ügyetlenül félretolom és újra találkozom a reggelimmel. Miután végeztem, felegyenesedek és visszafordulok a lovak felé. Megpaskolom mindkettőt, és halk imákat mormolok, hogy Vali épségben kijusson ebből a szituból. Eltelt 15 perc, és még semmi. Kicsit kezdem feladni a reményt, de Sirius még mindig aktívan fülel, így remélem, hogy legalább ő hallja Valit. Én megpróbálom lefoglalni magam, hogy ne kezdjek sírni: igazítok a lovak szerszámain, simogatom őket, szedek egy apró virágcsokrot azokból a különleges kis virágokból amit találok. 20 perce állunk itt, és semmi sem változott. Felmászok Shayen nyergébe, hogyha Vali megjelenik csak fel kelljen ülnie Siriusra és indulhassunk. Fél óra. Én már teljesen elveszítettem minden reményemet, halkan el is pityeredek, mire Sirius egy elég elítélő pillantással ajándékoz meg. - Most mi bajod van? - förmedek rá. Én is elvesztettem az eszemet, már lovakkal beszélek, mintha értenének egy szót is a 'vacsora'-n kívül. - Valószínüleg elkapták, nem jön már. Nekünk is menni kéne, mielőtt minket is elkapnak. Induljunk! Azonban egyik ló sem hajlandó megmozdulni. Hiába csettegek, adom a csizmasegítségeket semmi nem használ. Mégjobban rám jön a sírás, de most hangosan kezdek zokogni. Erre Sirius közelebb lép, mintha vigasztalni akarna, és én is gyorsan elcsendesedek. 45 perc. Helyzet változatlan. Közben elővettem a zsebemből a sípot, amit Vali adott, és tüzetesebben megnéztem. A mintázata ismerősnek hat, bár megesüdnék, hogy sose láttam még életemben. Azonban az apró tárgy nem tudja sokáig lekötni a figyelmemet. Nézelődök, fülelek abba az irányba, ahhonnét jöttünk, de nem érzékelek változást. Jajj, Vali, hol vagy már?
|
|
Kami
FRPG Guru
Utoljára online: Sept 18, 2024 20:24:43 GMT 1
Feb 27, 2016 15:50:39 GMT 1
|
Post by Kami on Sept 19, 2023 21:54:58 GMT 1
#s://wallpaperaccess~com/full/2896044~jpg Miután Beth végez Sofie-val a barátai egyből letámadják, mi volt ez. Ám nem sokat foglalkoznak a dologgal, hamar rátérnek a fontosabb dolgokra, mégpedig arra, hogy kitárgyalják a hétvégét. Az egyik lány, Stephanie azt hiszi, hogy neki volt a legizgalmasabb hétvégéje azzal, hogy Robin bandájából az egyik főkolompos elhívta randizni. Ezen a társaság ki is akadhat, de mivel a lány hajthatatlan, ezért inkább meghallgatják Beth hétvégéjét, ami... még nagyobb szenzáció lesz Steph legnagyobb bánatára. Először is odáig meg vissza vannak azért, hogy Beth a nagy Jake Elly segítségével szelidít meg egy vadlovat, dacolva mindenkivel. Stephanie itt azért elhint olyan félmegjegyzéseket, hogy azért Beth vigyázzon Jake-kel, mert lehet nem is olyan jó arc, mint azt a lány gondolná, de Beth-nek nincs nagyon oka elhinni ezt, na meg Steph is csak "hallotta" ezt valahol. A másik hatalmas szó az az, hogy Beth egy napot a híres jégkirálynővel, Chloe-val töltött, sőt mi több Beth egészen jó véleménnyel van róla. Na ez mindenkit megborít annyira, hogy a nap végéig ez marad a téma. Beth az első szünetben kap egy üzenetet egy nem túl ismerős képű illetőtől messengeren.
"Helló-belló! Nya, a helyzet az, hogy 4 darab növénykét sikerült összeszedni a kis listádról. Viszont érdekel, mégis mire kellenének. Mert utána kérdeztem ám, főleg azért, hogy kb merre találom őket, és ezek nem sulis projekthez való alapanyagok. Szóval kíváncsian várom, mégis milyen boszorkányságra készülsz..."
Bár Emma nyomatékosan megkérte unokatestvérét arra, hogy ne mondja el a valós szándékot, de vajon megéri hazudni a lánynak? Elvégre egy nap alatt annyi növényt szedett össze a listáról, mint ők négyen. Na meg ha valakinél utána kérdezett és az illető valóban jártas a témában, még hasznos is lehet, nem? No meg Valerie egyelőre nem szólt semmit arról, hogy mikor és hol szándékozik átadni a zsákmányt... A döntés végső soron Beth kezében van.
Beth a könyvtárban hasonló sikereket arat, mint Sofie: a könyvtárosnéni nem túl segítőkészen elzavarja. Ha a lány önálló kutakodásba kezd sem nagyon talál semmit. Még a növényhatározókban sem igazán találja meg azokat a növényeket sem, amik a listáról kellhetnek, valamint az itteni történelmi könyvek sem nagyon beszélnek Jorvik múltjáról. Ha meg igen, csak nagy vonalakban arról, hogy kerültek ide emberek, s hogy lett lovas paradicsom a sziget. Érdekes módon az egyik lovasturisztikát taglaló könyvben találhat egy ilyen feljegyzést: "Jorvik városi könyvtár levéltára: Jorvik Gazette, 1871. 12. szám"
Semmi más sincs a kis lapocskára felírva. A kézírás ismeretlen, eléggé régies és a lapot is megviselte már az idő: rendesen meg van sárgulva, itt-ott szakadások vannak rajta. Úgy fest könyvjelzőként használhatták. Más ésszerű magyarázat nem nagyon van.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on Sept 27, 2023 13:55:35 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/0f/be/7a/0fbe7a551d89faa6d6ef3b5c63eecb5d~jpg Egy ideig csak azt nézem, ahogy Romi esetlenül bukdácsol elfele. Csak a fejemet csóválom.
"Biztos jó ötlet volt ebbe Romhildát is belerángatni?" hallom meg a fejemben drága Siriusom kétkedő hangját. Erre elmosolyodom kicsit.
"Előbb vagy utóbb úgyis belekeveredne ebbe az egészbe, akkor már miért ne kezdhetnénk el most?" kérdezek vissza, bár inkább ez válasz volt a számára. Siri sóhajt erre egy nagyot. "Vigyázz rá, oké?"
"Ez csak természetes..."
"És legyél nagyon óvatos..."
"Tudom..."
"És szólj azonnal, ha baj van!"
"Rendben..."
"Jó, na nem idegesítelek tovább."
"Nem idegesítesz, de nem örülök, hogy nélkülem mész be... Légy óvatos, rendben?" Kihallom az aggodalmat a hangjából.
"Nanáhogy! Tudod, hogy nem hagynálak magadra..." Erre csak a beleegyezését érzem meg, de már nem válaszol. Tudom, kicsit megsértődött ezen, hogy nem jöhet velem, de neki a negyedik Léleklovasunkra kellene vigyáznia. Ezt ő is tudja. Nem hibázhatunk újra, különben odavész minden, amit eddig ismertünk és szerettünk. Veszek egy mély levegőt. Nem mondom, hogy nem paráztat be ez a helyzet. Valószínűleg ezt Sirius is érzi, azért is ilyen. De muszáj megnéznem, mit őriznek ennyire. Túl sok ember ez ahhoz, hogy valami lényegtelen legyen. Elkezdek koncentrálni. A vér csak úgy dübörög az egész testemben, a füleim zúgnak tőle. A szívverésemet olyan hangosan hallom, hogy már-már csodálkozom, hogy a Dark Core-os emberkék nem hallották még meg. Nem kicsit kezdenek el remegni a térdeim. Ekkor megkapom az üzenetet: "Most"
Rendben Valerie, most vagy soha... biztatom magamat. Feszülten figyelek, ahogy jó pár őr elindul egy irányba, feltehetőleg Romi felé. Majd a szél elhozza felém a hangját. Bár haloványan, de ki tudom venni a hangos dalolását.
Úristen... facepalmolok egyet. Majd gyorsan megrázom magam, tekintve hogy nincs idő a lacafacázásra. Amilyen halkan de viszonylag gyorsabban megindulok befelé. Természetesen az ajtóban állók nem mentek el. Ugyan miért is mentek volna? Mert úgy túl könnyű lett volna? Kurva szájukat... szitkozódom magamban. Tekintve, hogy nem adatott meg az a luxus, hogy körbejárjam az épületet más alternatív bejárat után kutatva, ezért marad a frontális behatolás. Ameddig lehet rejtve haladok, majd kilépek az őrök elé. Mivel kapucnival elfedtem magam, no meg az én kilétemre még nem derült fény, ezért hál istennek a terv jól működik. A szerencsétlenekkel fel tudom venni a szemkontaktust.
- Nem láttatok semmit, nem történt semmi az előző harminc másodpercben. - mondom az irányításom alatt álló szolgáknak, miközben fürgén elslisszolok mellettük. Mikor már bent vagyok, meg is szűntetem a ráhatásomat az emberekre. A ház olyan közepes méretű, és van egy olyan sanda gyanúm, hogy nem a földszinten lesz az izgalmas rész. De természetesen itt is vannak őrök. Erre elhúzom a szám. Gyorsan elbújok, ahogy egyre közeledő lépteket hallok. Három figura indul kifelé, meghallották valószínűleg a kinti ordítozást. Ahogy elhaladnak mellettem indulok tovább.
"Baj van! Romit elkapták!" hallom meg Sirius ideges hangját a fejemben.
"Meg tudod oldani?" kérdezek vissza, hisz tudom jól a drága dagim milyen talpraesett állat.
"Igen, de nagy valószínűséggel meg fognak látni... De megpróbálom azt is elintézni. Csak siess, mert mi nem maradhatunk itt, és az őrök nemsokára vissza fognak térni a ház köré. És..."
"Minél messzebb vagy, annál gyengébb az én erőm is. Tudom-tudom. Igyekszem. Te csak arra koncentrálj, hogy Romit kimenekítsd innen!" mondom neki határozottan, majd kizárom. Bár érzem az elégedetlenségét és az idegességét, de ha haladni akarok, akkor nekem ide kell koncentráljak. Így hasonló módszerrel mint a kintieket, hatástalanítom az itteni őröket is és belépek a hosszú és sötét alagútba. Kicsit filózok, de végül lámpát kapcsolok és futva haladok át a folyosón, ami előtt újabb két szolga áll. Meg egy biometrikus adatokkal nyíló ajtó. Átveszem felettük is az irányítást és megpróbálom velük kinyittatni a hatalmas vasajtót. De nem megy.
A kurva isten bassza már meg! káromkodok magamban egy isteneset. Megpróbálok lenyugodni, mely több-kevesebb sikerrel megy is. Ezután az egyik őr mögé beállok és őt az irányításom alatt tartom, míg a másikat elengedem. És várok. Ki tudja meddig. Nem merem elővenni a telefonom, megmozdulni sem merek. Úgy érzem egy örökkévalóságnyi idő telik el, mire szemből jönnek valakik. Nem ismerem meg kik azok, mivel nem látom őket, de hangok alapján egy nő megy egy férfi. A nő kinyitja az ajtót, a férfi meg követi. Egy kicsit várok, hogy elsétáljanak, majd az őr takarásában éppen hogy be tudok slisszolni és nagyon neccesen elbújni odabent. Itt már rengetegen vannak. Egy rossz mozdulat, és vége. Megint megy fel a paraszintem. Próbálok minél jobban elbújni a ládák között, de balszerencsémre nincs olyan sok, mint amennyi lehetne. Szolgából viszont annál több. -Áh, Mrs. Montgomery - köszönti egy harmadik férfi hang az érkező nőt. Kiráz tőle a hideg. Főleg azért, mert lépteket hallok irányából. Muszáj kikukucskálnom. Bár ne tettem volna. Teljesen lefagyaszt a látvány.
Hogy lehet ez?!
Mr. Sands teljes régi valójában érkezik meg a másik két illetőhöz. Mintha Anne anno nem lökte volna be abba a kibaszott csillagkapuba, mintha Fripp eltűnése előtt nem rántotta volna őt magával ki tudja hova, Nahima és a többiek nem zúzták volna őt össze minden erejükkel, mikor rájuk támadtak. Hisz ráomlott egy egész kibaszott barlang! Most szopattok! Nagyon- de nagyon vissza kell fogjam magam, hogy ne kezdjek el bőgni a feltörekvő emlékek miatt. Újult erővel önt el a bűntudat és a méreg is.
"Nyugodj meg...!" hallom a fejemben Sirius nyugtató hangját és neki hála engem is átjár a nyugalom. Biztosan megőrizte az erős érzelmeimet. Ennek hatására lemaradtam a beszélgetés egy részéről.
- Remélem tudja, Mr. Drachenberg, hogy innentől kezdve nincs visszaút? - kérdi Mr. Homok vérfagyasztó hangon. Elfog a hányinger és szédülni is kezdek kicsit ettől a sok gonosz energiától. De kitartok, mert muszáj. - Természetesen tudom, Mr. Sands. Mrs. Montgomery beavatott, és kész vagyok magam felajánlani Garnok nagyúrnak - hajol meg tiszteletteljesen. Mindjárt hányok, bleh... - Remek... - bólint Homok. - Úgy hallottam, érdekes híreket hozott. -Igen igen! - kap az alkalmon a férfi és lelkes lesz. - Bár ez még nem teljesen megerősített tény, de úgy hiszem a lányom Sofie lehet az egyik Léleklovas. Mindig is fura lány volt és... - Elég! - vág közbe durván Homok, mire a férfi összehúzza magát. - Ilyen piti információkkal rabolja az időmet?! Mióta megtaláltuk Pandória kódexét ez már számunkra nem jelent problémát! A könyv felfedi számunkra a Léleklovasok kilétét, amint elkezd felébredni az erejük - Jajj ne! A kódex! De... de az elveszett... Fripp legalábbis gondoskodott róla, mielőtt eltűnt volna. Ó jaj... Ez kibebaszott nagy baj.
Vissza kell szereznem!
- P-pandória kódexe? - kérdi remegve a férfi. - Vigyétek innen! - int Homok kegyetlenül, mire az őrök azonnal meg is fogják a vergődő férfit. - Várjon uram, kérem! - próbál utána ordítani keservesen. - Ne pazarolja az időmet! Várjon inkább az utasításaimra, erre még talán jó lehet... - mondja hidegen Homok, majd a férfit elvonszolják. A nő még marad. - Uram... - szólal meg. - Christine... a fiad készen áll? - kérdezi Mr. Homok. - Lehet hamarosan szükségünk lesz az Ő segítségére. - Igen Uram. Robin készen áll és várja a parancsait - bólint a nő. Robin, hm. Ezt érdemes lesz megjegyezni. - Két léleklovast már felfedett számunkra a könyv. Sofie Drachenberg és Emma Beauchamp. A probléma viszont az, hogy az előző generációból megmaradt ötödik léleklovast nem mutatja a könyv. Valószínűleg azért, mert már múlik az ereje és érkezik az újabb. Ő viszont még sok borsot törhet az orrunk alá. Ameddig nálunk a kódex, addig nincs nagy baj. Bár ahogy kivettem az indiánok szavaiból, ez a lány képes érzékelni a következő generációt és előbb tudja a kilétüket, mint ahogy a kódex felfedné. Ezért előbb őt kell kiiktatnunk, valamint annak az idegesítő mókusnak a segédeit, akik megkapták a tudásának egy részét. Garnok felemelkedése már közel jár. Most azonban óvatosabbnak kell lennünk. Nem siethetjük el a dolgokat. Végre... a többi világ nagy részét is irányításunk alatt tartjuk, így már csak idő kérdése, hogy felkeressük és kiiktassuk az ottani bajnokokat is és utána már senki se állhasson az utunkba. Én most meglátogatom Arunt, ahol szintén nem állunk olyan fényesen - Homok elindul kifelé. - Addig a tábornokaimra bízom az irányítást, szóval nekik kell engedelmeskedned Christine. Valamint távollétemben felügyeld azt is, hogy Annabelle a tervek szerint meghal a méreg miatt. Nem bízhatok mindent a fiamra.
Annabelle? Méreg? A fia? Homoknak van fia? És ő is benne van? Mi a fasz...
- Igenis, értettem Uram. A bárónő állapota folyamatosan romlik, ám nagyon ellenáll az idős hölgy. Idő kérdése, de meg fogja adni magát a méregnek, ne aggódjon. Főleg mert az utolsó komponens ami az ellenméreghez kellhet, az egy Pandóriai növény - nevet fel a gonosz néni. Jó, ez így nagyon rossz... a Bárónővel elveszne az utolsó fontos védelmi vonal Jorvikban. Nem jó, nagyon nem jó.
- Uram, ami a kódexet illeti... - Biztonságos helyen van. Minél kevesebben tudják a tartózkodási helyét, annál jobb - mondja hidegen Mr. Sands. -É-értem... - szontyolodik el a nő.
Jól van Valerie, most vagy soha!
"Szükségem van minden erődre, Nikan!" szólítom Siriust a fejemben. Megszorítom a talizmánt is, melyet Nahima törzsétől kaptam, hogy erőt adjon. A talizmán hirtelen felragyog és érzem Nikan jelenlétét is.
"Itt vagyok Alo. Mindig itt vagyok veled..."
- Mi ez?!?! - hangzanak a kiáltások, ahogy feltűnik nekik a fényesség. Kívülről is bejönnek az őrök, ám ez már nem számít. Már semmi sem számít.
"Tudom, Nikan... hisz mi..."
- EZ Ő! AZ ÖTÖDIK LÉLEKLOVAS! - ordítja Mr. Homok, amint lassan felállok a dobozok mögül felfedve magam. - KAPJÁTOK EL!
Egyek vagyunk!
Érzem, ahogy átjár az ősi erő. Bár ahogy mondta Homok, múlófélben van az erőnk, de még közel sem múlt el. Bár fogalmam sincs, mivel jár ennek a hatalmas erőnek a használata, de ez most mind mellékes. Meg kell szereznem a kódexet. Behunyom a szemeim, majd újra kinyitom. Lelassítva látom, ahogy közelednek felém a szolgák több helyről is, majd megtorpannak. Még Homok is.
Az irányításunk alatt vannak Alo. Hajrá!
Így, hogy Nikan velem van, megállíthatatlanok vagyunk. Ám a mi erőnk is véges, nem fogjuk tudni sokáig tartani Garnok egyik kinevezett fővezére ellen. Ezért gyorsnak kell lennünk.
- Hol van Pandória Kódexe?
- Ott, ahol szem előtt van, mégsem veszi észre senki. A fiam édesanyjának, Annabelle Silverglade-nek a kúriájában, a könyvespolcának felülről a második polcán egy enciklopédia borítójával álcázva - összevonom a szemöldökeimet. De ha nem itt van, akkor mit őriznek itt?
- És akkor itt mit őriztek?
- Az ellenméreg és a méreg legfontosabb összetevőjét, a Paladin virágot... - kezd fogyni az erőnk.
- Hozd ide nekem azonnal! - utasítom Homokot és a nyomában futólépésben megindulok a növényért. Az őrök akikkel összefutunk mind ugyanúgy az erőnk hatása alá kerülnek.
"Alo, vészesen fogy az erőnk..."
"Tudom Nikan, tudom. Tarts még ki egy kicsit..."
Mr. Sands hamarosan átadja a növényt, majd visszatérünk a korábbi nagy szobába. Már rendesen szédülök, a fejem majd széthasad.
- Senki sem látott semmilyen léleklovast itt soha. A legutolsó emléketek az, hogy Mr. Sands nem válaszolt Christine Montgomery kérdésére a kódex lelőhelyét illetően. Nem emlékeztek az ötödik léleklovas kilétére, sem arra, hogy elvitt volna innen valamit.
Borzasztóan megvisel ez az egész, így utolsó erőmmel kirohanok az épületből. Mivel a fajankók még mindig Romiékat keresik, csak a kinti két őrt kellett még megbűvölnöm, majd el is engedek mindenkit, amint el tudok bújni. Itt muszáj fújnom egyet, mielőtt felkerekedek, hogy megkeressem Nikan-ékat. Fogalmam sincs, mennyi idő telik el...
~~~
Romi annyit vehet észre még, míg várakozik kétségek között, hogy Sirius egyszer csak mintha elrévedne és semmire sem reagál egy ideig, majd ezután a "transz" állapot után fáradtan lelógatja a fejét és félig csukott szemmel szuszog. Egy idő múlva azonban újra erőre kap és élénken figyel. Nagyjából olyan egy és egy negyed óra múlva megzörren a susnyás. Sirius a magasba lendíti a fejét, orrlyukai kitágulnak majd egy halk höhögést hallat és odaüget a bokrok közül előmászó, nem kicsit mosott szar állapotban lévő Valihoz. A csaj egy cserepes növényt szorongat magához lelkesen, ahogy a szabad kezével átöleli Siriust. A megható egymásra találás után Vali odavánszorog Shayen nyergében ülő Romihoz és megpaskolja a lábát. -Szép munka volt! - mosolyog fel. - Ám mielőtt bármit kérdeznél: ezt fogjad már megy egy kicsit... - ezzel a lány kezébe nyomja a rózsaszínes-lilás virágú cserepes növényt. - És ne nyúlj hozzá, ha lehet! - szól rá azonnal. Nyeregbe tornázza magát, utána visszaveszi a növényt, majd indulásra ösztökéli Siriust. Ha Romi felzárkózik hozzá, akkor áthajítja neki a telefonját amiben ott van két kép. -Lennél olyan nedves, és nézelődnél ezek után a gazok után? Köszi! - mondja kikerülve minden lehetséges kérdést. Ezután ha Romi bármit is kérdez, azt mondja, hogy fáradt, majd elmondja máskor, Romi inkább csak koncentráljon arra, hogy az a két növény meglegyen. Egy 1,5 órás kóborlás után térnek haza úgy, hogy Rominak sikerült megtalálnia a maradék két növénykét is, így sikeresek voltak. Mivel Vali nagyon fáradt (ez rendesen látszik is rajta) ezért ő elnézést kérve elmegy inkább ledőlni, Romit pedig a bátyja veszi fel, aki éppen a közelben tartózkodik. Mire Romiék hazaérnek, már besötétedett. Romi anyukája enyhén rosszallón néz a lányára, mikor megjönnek. Romi gyorsan elmenekülhet a kérdések és a bíráló tekintet elől, mondván, hogy házit kell csináljon és tanulnia kell. Ez igazából nem is hazugság, mert tényleg van egy kis maradék házija meg tanulni valója a másnapi tanítási napra.
Másnap reggel iskola, s Romiéknak még tart a hajtás. Minden órán úgy diktálnak, mint az őrült, alig bírja tartani a tempót a jegyzetelésben, így vagy jegyzetel, vagy a történteken elmélkedik, a kettő egyszerre nem megy neki. Szünetekben bepróbálkozhat a suli könyvtárában, ha szeretne utána nézni bárminek is, de itt aztán főleg nem talál releváns információt semmiről sem. Az, hogy mi a lány következő lépése, mivel próbálkozik, illetve mivel nem, az már csak rajta múlik. Annyi szent, hogy Vali valamiről nem annyira akar beszélni, és hogy furcsa dolgok történtek tegnap.
|
|
silentcupcake
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság:Játékot vállal
Utoljára online: Nov 17, 2024 21:16:33 GMT 1
Aug 20, 2022 9:24:28 GMT 1
|
Post by silentcupcake on Sept 29, 2023 19:53:30 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/2c/e6/31/2ce631efb9aab9bbe221e9b968df67b0~jpg Reggel direkt hamarabb értem be az iskolába, hogy még a szokásos tömeg előtt össze tudjam gyűjteni a chinakérget. Semmi kedvem nem volt az utálkozó/lenéző/sajnálkozó/értetlen pillantásokhoz, hogy mit keresek én annál a fánál. Bár, mikor az ebédszünetben Bradley felajánlotta, hogy eljön velem, azért egy pillanatra eljátszottam a gondolattal, hogy milyen lenne vele odamenni… -Köszi, már… már voltam ott – vallottam be. Ez után igazából csak kellemesen elbeszélgettünk, közben megebédelünk, és úgy összességében, nagyon jó minden. <3 Aztán Bradley hirtelen az ő termeik felé vezet, amit nem igazán tudok hova tenni, amíg fel nem bukkan egy zacskóval, benne az egyik hiányzó növénnyel! -Úristen, nagyon szuper vagy! Mármint, nagyon köszi! – örvendezek, és legszívesebben megölelném, de azért az mégis csak túlzás lenne. Pláne, hogy Chloe ebben a pillanatban érkezik meg, mert hát mikor máskor. De tőle szokatlan módon nem kommentálja a dolgot. -Igazán kedves tőle, én is üdvözlöm őt! – mosolyodom el amikor Bradley visszatér még egy csomaggal, tele teákkal. Nagyon szeretem a teát, szóval tökéletes. Visszatérünk mindketten a termeinkbe, hogy eltöltsük a maradék tanórákat, amik olyan sokáig húzódnak, hogy a suli könyvtára már rég bezárt. Igazából annyira nem bánom, mert a városi könyvtár nagyobb, szebb, és ismerősökkel is kevesebb eséllyel futok össze. -Jó estét! – köszöntöm kedvesen a könyvtáros nőt. – Lássuk csak… milyen köteteik vannak Jorvik történelmével, vagy legendáival kapcsolatban? Igazából bármi érdekel, ami a szigetről szól. – magyarázom. Talán valamelyik jó kiindulópont lehet.
|
|
hyukadesune
Kezdő tollforgató
|
Post by hyukadesune on Oct 3, 2023 19:12:49 GMT 1
Miközben én hat különböző gyász stádiumon esek át, Sirius egyszerűen elbambul. Arra se reagál, ahogy egy madár rászáll. Ekkor ijedek meg igazán. Lehet azt hallja, hogy Valival történt valami? Csak nem? Elhessegetem a gondolatot, mintha egy szemtelen legyet kergetnék. Pár perc után, azonban egy nagy sóhajjal mintha visszatérne a világba, de kimerültnek látszik, erőteljesen szuszog, és Shayen is oda hajol hozzá lelki támogatásnak. Lelógatja a fejét, és minta szundítana egyet, majd hirtelen újra erőre kap, és izgatottan kezd figyelni. Egyre hangosabban léptekre leszek én is figyelmes, és indulásra készen ülök a nyeregben, Sirius szárát is megragadva. Ő azonban kirántja a kezemből és egyenest a susnyás felé kocog. Halkan szitkozódva megyek utána, és legnagyobb meglepetésemre egy holtfáradt Valit látok a ló nyakába borulva. Meg valami dudvát. A nagy szeretetroham után Vali felém vánszorog, és a kezembe nyomja a növényt hogy fogjam meg. Bármit is akarok mondani neki, semmi sem jön ki a torkomon, csak próbálom nem elbőgni magam, inkább a virággal foglalkozom. Centiméterek választanak el attól, hogy végigsimítsak a növény lilás színű levelén, mikor Vali rám szól, hogy eszembe se jusson. Amint felhúzza magát a nyeregbe vissza is veszi, nehogy kísértésbe essek. Elindulnak Siriussal, mi is utánuk Shayennel, majd azt veszem észre, hogy barátosném telója a kezemben, és valószínűleg éppen ezeket a növényeket kellene keresnem, amikről a képeket látom. Ezernyi kérdésem van, de beszélni képtelen vagyok, úgy érzem, bármelyik pillanatban elbőghetem magam. Egy 1.5 órás csatangolás után meg is találjuk a növényeket, ami kész csoda, tekintve, hogy még mindig könnyes mind a két szemem. Amint visszatérünk Valiék házához, felajánlom neki, hogy leszerelem a lovakat és elintézek mindent, mire ő fáradtan bólint és el is megy aludni, miután megsimogatja Siriust és suttog neki valamit. Tőlem egy intéssel és egy félmosollyal búcsúzik, a növényt majdnem el is ejti kimerültségében, amit Sirius egy ijedt nyihogással díjaz. Arckifejezése nem ígér magyarázatot a történtekre, de ha addig élek is elmondja mi a fene történt. Miután ellátom a lovakat, felhívom Marcot, aki szerencsére éppen a környéken van, és hazavisz. Otthon, menekülve az anyai lecseszés elől felmegyek a szobámba, hogy tanuljak, amiből sok tanulás nem lesz ugyan, de legalább nem kell beszélnem velük. Bepakolom a táskám, és átolvasom a holnapi anatómia dolgozat anyagát. Valószínűleg bukta, de legalább megpróbáltam. Bedobok még egy extra kesztyűt is, ha esetleg lenne valami a holnapi gyakorlaton, de ez is túl sok energiát vesz el, így elmegyek fürdeni és kidőlök aludni. Reggel az ébresztő fájdalmas hangjára kelek, és hatalmas a kísértés, hogy beteget jelentsek, és maradjak a pihe-puha pici ágyikómban. Drága bátyám azonban megoldja helyettem, mivel bejön és letépi rólam a takarót, majd megpróbál belefojtani. Öt perces birkózás kezdődik mire szól anyánk, hogy el fogunk késni, ő pedig nem visz minket sehova, akkor gyalogolunk suliba. Marcot kitolva a szobámból nekiállok felöltözni. Sajnos nem nagyon válogathatok, minden nap egyenruhát kell viselni, de kivételesen úgy döntök, hogy a szoknya mellett teszem le a voksomat. Mintha Kate azt mondta volna a múltkor a folyosón, hogy jól áll. Az ujjaimra szokás szerint körülbelül nyolcvan gyűrűt pakolok. A hajammal is próbálok valamit kezdeni, de miután kétszer beleragad a fésű és hat hajgumit elszakítok, feladom, és csak hagyom, hogy kibontva a vállamon legyen. Lerohanok a lépcsőn, hogy megigyam a reggeli kávém, de persze drága tesómnak be kell szólnia. -Fhuu, hugi, nagyon kicsípted magad. Na, mesélj, ki a srác? Egy osztályba vagytok? Jól tudod, hogy házi nyúlra nem lövünk-úgy ingatja a fejét és a mutatóujját, mint valami rossz ingaóra. Erre persze anyánk is felkapja a fejét, én pedig próbálok elpirulás nélkül válaszolni. -Nem, nem, erről szó sincs! -tiltakozom hangosan- Nem öltözhetek csak úgy lányosan? -Adam óta nem volt rajtad szoknya. Annak két éve -csiripel tovább kedves bátyám, én pedig erősen fontolgatom a gyilkosságot. Reggel 8 előtt. Új egyéni rekord. Egy gyors reggeli után visszarohanok a szobámba a táskámért meg jutalomfalatokért a sulis lovaknak (akikkel általában az ebédszünetemet töltöm), majd beugrok a kocsiba Marc mellé. Felém se fordul, csak a kezembe nyomja a kulacsomat, amit ezek szerint a konyhában hagytam. Már megint. -Köszi. Nem válaszol, csak biccent egyet és elindítja a kocsit. Én sem erőltetem a beszélgetést, bekapcsolom a rádiót, és halkan énekelve töltöm az utat a gimiig. Amikor kiszállok az autóból, bátyám pedig utánam szól. - Romi! - Hm? -nézek vissza rá. Nincs sok időm óra kezdésig, és még szeretnék lepakolni a szekrényembe, hogy ne kelljen a nehéz táskát cipelni egész nap. - A ruhás cuccal -mutat végig a ruházatomon - nem akartalak megbántani... Csak tényleg, mióta Ada- - Nem, nem bántottál meg, de folytatod ezt a mondatot, és eladom az összes bakelit lemezed- fenyítem vissza azonnal. Nem akarok róla beszélni és semmi köze hozzá. - Oké, oké - védekezően emeli fel minkét karját - Legyen szép napod, hugi. - Neked is! Becsukom a kocsiajtót, és sóhajtok egy nagyot. Kezdődjön a szenvedés. ---- Órákon körülbelül 8 percig tudok figyelni a tanárokra, egész végig a tegnapi napon kattogok. Tudom, hogy nagy lemaradást kell pótolnom így, de nem tudom csak úgy elengedni a történteket. Írok is egy üzenetet Valinak, de egy 'látta' jelenik meg a képernyőn, semmi válasz. Megcsörgetem az egyik szünetben is, de kicseng. Dühösen bevágom a szekrényem ajtaját, mire a mögötte álló Kate kap egy infarktust. - Oh, szia! Ne haragudj, nem ütött meg? - Szia Romi! - mosolyog rám - Nem, pont elég messze álltam tőle. Ki cseszett fel ennyire? Minden okés? Veszek egy mély levegőt és letámasztom a fejem a szekrényen. Vajon mennyit mondhatok el neki a tegnapi dolgokból? - Van kedved ebédszünetben a könyvtárba jönni velem? Ott elmesélek mindent. Mármint ha nincs jobb dolgod, és megértem ha nincs kedved velem lógni, teljesen oké, nagyon gáz tudok lenni, és amúgy is- - Persze. - Jó, gondoltam én, akkor majd megyek egyedül. Bocsi, hülye ötlet volt. - Romi. - Hm? - Azt mondtam, hogy megyek veled. - Oh. Kate erre kicsit sem diszkréten kiröhög. Én is mosolygok de inkább zavaromban. - Na, én lépek órára, de akkor ebédszünet, itt találkozunk? - indul a lépcső felé. - Igen, persze. Kitartást, Kate. - Neked is -mosolyog vissza és még integet is. Olyan gyönyörű. Mint egy idióta állok továbbra is a szekrényem előtt, majd mikor észbe kapok elfutok órára. Ebédszünetben a megbeszéltek szerint elnézünk Kate-tel a könyvtárba, de semmi hasznosat nem találunk, pedig próbál segíteni a fura virággal kapcsolatban. Végül úgy döntöttem, hogy a virág köré csavarom a sztorit, a Dark Core-os dolgokról talán jobb, ha nem tud. Így ő számtalan növényhatározót néz át nekem, én pedig korábbi Jorvik Gazett számokat lapozok fel a mélyebb tudás érdekében. Végső elkeseredésemben megkeresem a gyerekkori kedvenc jorviki legendákkal teli mesekönyvemet, amit anyukám olvasott nekünk még Belgiumban, a költözés előtt. Kate-tel ledobtuk magunkat a babzsákokra, és úgy olvassuk a könyvet. - Tényleg az vonzott a legjobban jorvikban, hogy elhitted, hogy a lovak tudnak futni a vízen? -Kate csak nevetni tudott, amint elmondtam neki a gyerekkori gondolatmenetem. - Honnét kellett volna tudnom? -én is nevetek, átragadt rám az ő jó kedve - Azt hittem, valami különlegesen kitenyésztett ló, aztán, simán átmegy a vízen. A legenda azt mondja, hogy Aideen a vízen lovagolt a szigetre! Én teljesen elhittem kicsiként! - Aranyos gyerek lehettél. Mármint, nem mintha most nem lennél aranyos. Vagyis- Kate teljesen elvörösödik, és elkezd inkább a cipőfűzőjével babrálni. Én is teljesen lefagyok és azt se tudom, mit válaszoljak. Helyette felállok, és a kirakott asztalok egyikére visszarakom a mesekönyvet, majd odaállok a lány elé. Kinyújtom a kezem felé, amit csak pár másodperc után vesz észre, és akkor is csak kérdőn felvonja a szemöldökét. - Van kedved nasit vinni a lovaknak? Még van 10 percünk. - Persze - elfogadja a felajánlott segítséget, majd megindulunk az istállók felé. Lovak megetetése után mindketten megyünk órára, de a maradék szünetekben is összefutunk, sőt, suli végén kint a lépcsőn meg is ölelem búcsúzásként. Kicsit meglepődik rajta, majd visszaölel. - Pihenj sokat! Még lehet, megpróbálok neked a neten keresni valamit a virágról, ha nem tudok aludni. Majd írd le amire emlékszel vele kapcsolatban, légyszi! - Köszi, Kate! De tényleg csak akkor, ha nem baj! Mindenképp írok! - No problémo - mosolyog - Na, megyek, holnap találkozunk! Szia! - Szia! Olyan 30-40 méter múlva megáll, visszafordul felém és utánam kiabál. - Amúgy, Romi - kezével tölcsért formál, hogy hangosabb legyen - jól áll a szoknya!
Mikor Marc megáll előttem a kocsival, még mindig úgy vigyorgok, mint a tejbetök, és hiába beszél hozzám, én a rózsaszín felhőkön csücsülök, egy szót nem hallok. Hazaérve boldogan dőlök be az ágyamba, és tolok egy 'fangörcsöt' . Hirtelen már nem is tudok morogni a Valis dolgokon, annyira örülök a ma történteknek. Remélem, a holnapi nap is ilyen jó lesz. Ha nem jobb.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on Oct 28, 2023 19:28:49 GMT 1
#s://wallpaperaccess~com/full/2896044~jpg
Romi számára újabb nap virrad. Aznap este még Kate küldött neki pár növényhatározós linket, ám teljesen hasztalanul, egyikben sem volt benne a növény, ami Valinál volt vasárnap. Ellenben legalább tudtak valamin beszélgetni egy kicsit. Vali továbbra is ignorálja Romit, csak este dobott egy "Szia, mizu?" üzit, meg annyit írt benne, hogy most nagyon el lesz havazva ki tudja meddig, bocsi érte. Tehát kedd reggel van. Romi az iskolába érve hamar értesülhet a baráti társaságából, hogy Kate ma hajnalra lebetegedett így nem fog jönni. Már jól indul a reggel, nemde? Ezután a következő örömteli helyzet az az, hogy feleltetés történik több órán is, amelyből kettőt Romi kapásból benyel. Az egyik a töri, ami már csak azért is rossz, mert a tegnapi óra anyagát a csaj elfelejtette bepótolni és abból kérdezték. A kis tömzsi tancsinéni pedig olyan kedvesen vihogva vágta be a karót, hogy öröm volt nézni. Az osztály egyként szisszen fel erre, na meg mert folytatódott a tortúra még egy sráccal, John-nal. Neki sikerült egy kegyelemkettest összekaparnia. Utána haladtak tovább kegyetlenül a tananyaggal. A következő felelése Rominak "lovas alapismeretek" órán volt, a téma pedig a western lovaglás. Bár nem a tankönyvi dolgokat mondta, hanem a Valitól hallott, látott tanult dolgokat, de az egy négyesre elég volt. "Elég volt", mert a tanár aki tanítja ezt az órát semmit sem tud a westernről és vakon elfogadja azt a sok baromságot ami a tankönyvükbe van írva. Ezen az órán kap is egy üzenetet Romi a bátyjától. "Van ma délutánra programod? Lenne egy ló, akihez hívtak téged, hogy lenne-e kedved egy héten többször is lovagolni. Valami ugróló, de a gazdájának most volt egy térdműtétje és nem tudja lovagolni. Beajánlottalak, remélem nem baj. Marc" Ha Romi rábólint a dologra, akkor Marc felveszi őt suli után és együtt indulnak meg a Jorvik Istállókba, amely Jarlaheim mellett található. Jó messze, de oda megy egy gyorsforgalmi út-szerűség, így viszonylag hamar odaérnek. A lovarda maga lenyűgöző, nem olyan rég épült. Romi még nem járt itt. Ide járnak a környék lovas kislányai, akik főleg hobbiznak, illetve azért van pár versenyző is, de azok inkább kezdőbbek. A haladóbb versenyzők a Keleti illetve a Nyugati Epona között oszlanak meg. Kelet Epona inkább military-ban erős, míg Nyugat Epona a díjlovaglásban, a Bárónő Silverglade-i csapata pedig díjugratásban. A lóversenyzés (ügető, galopp) földi paradicsoma pedig Dél-Peninsula sziget. Tehát Romi és Marc leparkolnak a Jorvik Istállóknál. Rengeteg kislány rohangál fel-alá, lovakkal vagy anélkül. Több edzés zajlik párhuzamosan, van vagy 4 nagy kinti pálya, 2 fedeles, 2 körkarám, az egyik fedett a másik nem. -Hé Marc! - int egy szőke westernkalapos srác, aki ilyen Marc-korú lehet és meg is indul feléjük. - Á, szia! Te biztos Romi lehetsz - nyújtja a kezét. - Én Paul vagyok. A húgomnak Evelyn-nek lenne szüksége egy képzett lovasra a lovára, Champagne Magic-re. Éppen egy nagy versenyre készülnek, de sajnos egy biciklis baleset miatt meg kellett műteni a térdét, szóval most hetekre kiesett - ecseteli a helyzetet ahogy megindulnak.
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on Oct 29, 2023 20:26:42 GMT 1
#s://wallpaperaccess~com/full/2896044~jpg
Gerald majdnem elájul Sofie érintésétől, ám Patty pont időben belé karol, hogy ez ne történjen meg. A srác a fellegekben jár, Sofie agya a latin lover-en jár, Patty meg csak csóválja rajtuk a fejét. Utána mikor Sofie ismét szól a sráchoz, sikerül jól el is kennie, de annyira, hogy a lovas kérdését már meg sem hallja. Helyette elnézést kér és eliszkol a mosdóba sírni.
Patty Sofie kérdésére, hogy ő Gerald krássa vagy mi felnevet. - Egész gyorsan rájöttél - mondja, miután jól kinevette magát. - Igen, teljesen odáig van érted. De majd felnő a feladathoz, hogy tudjon rendesen beszélni veled, addig meg próbáld elnézni neki ezt a... viselkedését. A Cortezes dolog meg nem volt vészes, nyugi. Csak a srácok szeretik meglovagolni ezeket a dolgokat, mert agyilag nem érettek még semmire sem - legyint egyet.
Melanie olyan sebességgel fordul meg a széken, hogy majdnem levágódik. A szemei is kikerekednek ijedtében, nem számított rá, hogy hátulról át lesz ölelve mindennemű figyelmeztetés nélkül. - Ahh, geez Sof, ne hozd rám a szívbajt - mondja végül mosolyogva. Most eléggé látszik rajta, hogy hamis ez a mosoly, ahogy az utána következő mondat is kamu. - Dehogy van gáz, minden oké - legyint egyet a kamu mosolyával könnyedén. Majd elkomorul, ahogy Sofie azzal folytatja, hogy hallották a dolgot. Patty Sofie vállára teszi a kezét. - Én elmegyek a kávékért, ti addig beszélgessetek csak négyszemközt - biccent Melanie-nak. - Egyébként én Patty vagyok, örülök, hogy megismerhettelek - nyújtja kedvesen mosolyogva a kezét Melanie-nak. - Á, szia, Melanie - viszonozza a dolgot halvány mosollyal Melanie. - Nem kell elmenned emiatt amúgy... - Ugyan kérlek, látom, hogy érzékeny téma és ezt a legjobb barátnőddel kell megbeszélned. Addig én rendelek, meg elbeszélgetek kicsit a baristával, mert ismerősöm. Szóval beszélgessetek csak - simít végig Melanie hátán Patty, majd elmegy. Melanie egy ideig nézi a távolodó alakját majd szaggatottan felsóhajt. - Szóval akkor hallottad... - néz végül Sofie-ra egy szomorú mosollyal. - A helyzet az tömören, hogy kirúgtak a munkahelyemről meg ugye amit mondtam, hogy az albérletből is, mert el vagyok maradva már egy ideje a fizetéssel. Most az új albérletes nővel beszéltem, de visszalépett, tekintve hogy nincs keresetem és nem tudok egy havi kauciót előre lerakni. A nevelő szülőknek van elég gondja, így jöttem hozzád, hogy itt nyerjek egy kis időt magamnak, ameddig kiderülnek ezek. Nem akarom, hogy miattam aggódjanak, azt meg pláne nem, hogy nekem is megpróbáljanak felköhögni valamennyi pénzt. A nevelőapámnál rosszindulatú rákot fedeztek fel és sugárterápiára meg kemora jár váltva. Nem akarom, hogy miattam is fájjon a fejük - hadarja el egy szuszra. - Izé, tudom hogy ez egy nagy kérés, meg nem a te gondod, ti gondotok, de esetleg itt nem tudtok valami jól fizető melót? Meg albérletet? Vagy valamit? Nagyon nincs sok időm és már így is ég a pofámon a bőr, hogy csak így rátok akaszkodtam egy hétre, de nem tudtam máshogy elkerülni a konfrontációt... - néz könyörögve és teljesen tanácstalanul Sofie-ra.
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Nov 5, 2023 12:14:33 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/8a/6f/98/8a6f9852337a62f0788327b7f643ae73~jpg Rögtön ezek után letámadnak a többiek, így velük beszélgetek a maradék időben. Bevallom, az én ízlésemnek kicsit több lány van itt most, mivel én a fiúkkal jobban kijövök, de sosem zavart a dolog, szóval én jól elvagyok bárkivel. Meghallgatom Steph hétvégéjét is és osztom a többiek gondolatait: vigyáznia kéne, nehogy baja essen, nehogy belerángassák valamibe vagy nehogy összetörjék a szívét. Bár nem a kedvenc emberem a csaj – nekem kicsit sok és túl sokra tartja magát -, de azért aggódnék érte, ha baja lenne. Végül rám kerül a sor, így elég gyorsan összefoglalom, mi volt az új lóval, na, meg a vasárnapot is elég dióhéjban. Szerencsére az emberek, akikkel az időm töltöttem, nagyobb lelkesedésnek örvendtek, mint maguk a programok, így hamar el is lett felejtve. Én csak a vállamat rángattam, hogy ja, így alakult és amúgy minden fasza volt. Kicsit nem értem ezt a hatalmas felhajtást Jake és Chloe körül. Mármint ja, mindketten nagy emberek, de azért engem kurvára zavarna, hogy állandóan így vagy úgy reagálnának rám… Később aztán kapok egy üzenetet Valerie-től. Kicsit hezitálok, de végül úgy döntök, nem éri meg nagyon titkolózni. "Szia! Nagyon-nagyon hálásak vagyunk. Ami azt illeti, engem megkértek, hogy amennyire lehet, ne sokat mondjak el, de megértem az aggályaidat. Valaki súlyos beteg lett és jött az ötlet egy régi gyógyfőzetre, ami segíthet neki, ahhoz gyűjtünk növényeket. Ha ez nem segít, akkor el fogják szállítani valamilyen másik kórházba. Ez az alapvetés, ezért próbálkozunk még utolsó szalmaszálként ezzel a főzettel. Remélem, így sikerült kicsit megnyugtatni téged:) Még egyszer köszi!" "Kicsoda?" "Hát, ezt nem kéne elvileg elmondanom... De megértem, ha emiatt nem akarnál segíteni, szóval ha ragaszkodsz hozzá, akkor elmondom. Csak én is úgy segítek, aztán kicsit úgy érzem, nem tartom a szavamat, ha elmondom... Ha érted, mire gondolok..." "Miért is ilyen titkos az egész? Csak nem valami illegális dologról van szó? Vagyis... illegális személy?" "Jesszus, dehogyis! Csak sokan ismerik szigeten, fontos ember... Én nem tudom, szerintem csak nem akarnak nagy feneket keríteni annak, hogy ez a valaki beteg és ha kitudódna, akkor mindenki tudná, mi van vele és szerintem csak egy kis magánszférát akarnak hagyni neki, hogy ne csesztessék." "Aha... Nos sorry not sorry, én csak akkor segítek, ha tudom kiről van szó, meg amúgy a tünetei is érdekelnének, meg hogy mióta tart (szakmai ártalom). Na meg, ha tényleg olyan súlyos, miért nem lehet tényleg csak egyszerűen kórházba vinni, ahol rendesen ellátják? Hmm..." Felmordulok. Komolyan, jobban jár, ha Emma-val beszél, én nem sokat tudok. "Oké, oké... A bárónő beteg? Asszem... Őszintén, én nem nagyon kérdezgettem. Az unokatesóm odajött, hogy gáz van, záros határidőn belül meg kell ezt oldani, én meg nem kérdezgettem, hogy őszinte legyek. Megbízom benne és abban, hogy ha ezt kérte tőlem, akkor van valóságalapja annak, hogy ez segíthet. Meg hát, ha elviszik a bárónőt, akkor nem tud a versenyre sem menni, ami elvileg egyenlő a bukással. Ezért próbálják még ezt, hátha nem kell elszállítani." “Haaahh… érdekes. Hol és mikor tudom odaadni a cuccost?” "Hogy lenne neked kényelmes? Alkalmazkodom, amennyire tudok, ha már ilyen jófej voltál!" “Nekem van autóm, szóval tulajdonképpen bárhova eljutok. Meg most itthon is vagyok, szóval nem gáz.” "Igazából az állami suliba járok, onnan én is el tudok jutni városon belül, de ide jöhetsz, ha gondolod" "Ewww... nem. Oda nem. Életem megkeserítője volt az az iskola, szóval igyekszem elkerülni. De azzon kívül bármi jó lehet." Felnevetek. Gondolkodom egy helyen, amit mindenki ismer. "Oké, asszem, ezt megértem... A városi könyvtár esetleg? Vagy valamelyik fő tér? A plázához nem mennék el, ha nem baj, utálom azt a helyet..." "Jogos, oda most nagyon én sem. Legyen a könyvtár akkor." “Igyekszem nem elkésni!” Ezek után hamar eltelt a nap, aztán a könyvtárban én sem jutottam sokra, bááár találtam egy fura könyvjelzőt. Oké, nem gondolok sokat bele, de mostanság fura dolgok voltak, szóval mondhatni, mégiscsak egy jelnek fogtam fel. Na, ja. Úgyhogy biztosan felkeresem ma még a könyvtárat. Rám mosolygott a szerencse is, mert kaptam egy üzenetet Evan-tól, hogy még van pár elintézni valója, szóval majd ír, ha kész van és felvesz, ahol éppen akkor vagyok. Van egy kis időm, hogy elnézzek a városi könyvtárba és kutassak kicsit. Írok is Emma-nak és Sofie-nak is, hogy odatartok, hátha találok valamit. Ott a fiatalabbik könyvtárosnő készségesen elvezet a levéltárhoz, sőt a polcot is megmutatja, hol keressem az 1871. évi 12. számot, ám többet nem tud segíteni, mert elhívják onnan, így magamra maradok. Milyen szerencse, hogy a városi könyvtárban telik nekik kedves könyvtárosra is, nemcsak a mogorva fajtára... Állapítom meg magamban, ahogy éppen követem a kedves hölgyet, aki még a polcot is megmutatja. Mielőtt lelépne, még megköszönöm neki. -Nagyon szépen köszönöm a segítséget, ez életmentő volt! - mondom neki mosolyogva, majd visszafordulok a polchoz, és megkeresem, amit keresnem kell. Elkezdem böngészni a 6. polcsort, s rátalálok a megfelelő számra. Ahogy kihúzom, jön vele egy másik is, amely a földre hullik kinyitva. Érdekes módon ez nem a soron következő szám, hanem egy majdnem húsz évvel későbbi példány. Az oldalon pedig, ahol kinyílt az újság, egy viszonylag ismerős arcot vélhetek felfedezni. Persze kettőt sikerül kihúznom, de nem baj, ma már nem lepődöm meg semmin. Aha, a lófaszt nem. Majdnem pofára esek, ahogy meglátom a képen a faszit. Na, azért a lófasznak is van vége! Megkapaszkodom a falban. Ha nem lenne kép, akkor azt mondanám, ez Mr. Sands-nek a felmenője. De a kép pontosan ugyanolyannak mutatja, mint ahogy én ismerem, hát, baszki, ez nem véletlen! Meglesem gyorsan a másik újságot is, ahol 20 évvel később is ugyanúgy néz ki. Mi a fos ez? Elolvasom a cikket is, minden klappol vele kapcsolatban. Nem tudom magam túltenni a sokkon, így csak írok egy üzenetet Emma-nak, hogy ha tud és van ideje, siessen ide, addig én visszatérek a könyvtárosokhoz és először az online katalógus alapján próbálok minden Dark Core-os és Mr. Sands-t érintő cikket fellelni, de ha nem megy, akkor a kedves könyvtároshoz térek vissza. Most már minden érdekel. Az újságok, amiket végül megtalálok: -1871. évi 12. szám: ebben Mr. Sands Mr. Sandy-ként van említve. -1890. évi 6. szám, ahol a multimilliárdos Mr. Owen D. Sands-ként van rá hivatkozva. -1903. évi 5. szám, ahol egy Deep Core-i bányabalesetről írnak. -1904. évi 8. szám, ahol arról írnak, hogy az előzőévi baleset miatt (ahol 211 dolgozó és 14 civil életét veszítette) berekesztették a Deep Core minden tevékenységét Jorvik szigetén örökre. -1933. évi 7. szám, melyben egy Little Starshine nevezetű ló megmentett négy lányt. -2003. évi 7. szám, melyben Anne von Blyssen eltűnéséről írnak. Ahogy jobban megnézem az újságot, mintha azt vélhetném felfedezni, hogy Anne és a lova ragyognak akár a nap, ám ez pár pislogás után elmúlik. Mintha Anne kesztyűjén hasonlít a szimbólum arra a napra, ami a mi családi ereklyénken is található. Ám sajnos több feljegyzést nem találok sem Mr. Sandsről, sem az eltűnt lányokról, sem semmilyen Starshine nevezetű lóról. Ám rengeteg szám hiányzik a Jorvik Gazette újságból. A kedves könyvtáros nem igazán ér rá, de amikor tud szakítani egy kis időt, megmondja, hogy ő sem tudja, miért nincs a levéltárban minimum egy példány az összes újságból és hogy sajnálja, hogy többet nem tud segíteni. Ezek után egy kis útbaigazítással találok egy vaskos legendákról szóló könyvet, ami Jorvik keletkezéséről szól, de abban csak egyetlen egy kis fejezet szól a léleklovasokról, ott sem túl bőbeszédűen. Amit innen megtudok: a négy léleklovas és a négy lélekló összefogva hatalmas erőt képviselhet és megvédheti a szigetet, sőt a világot a gonosztól, de bővebben nem taglalja a témát. Ír valamit az erejükről: van, aki bármilyen fizikai sérülést képes begyógyítani, van, aki képes látni a múltat, jelent és jövőt, van, aki képes átjárókat biztosítani a világok közt, illetve az utolsó léleklovas a villám pusztító erejével rendelkezik és képes életeket elvenni, lelkeket elpusztítani. Az utolsó nem tűnik túl hősies erőnek... Beletelik jó húsz percbe, mire összeválogatok mindent, de ami egyből feltűnik, hogy jó pár hiányzik. Mi a szar... Még a könyvtáros szerint is meg kellene lennie... Egyre furább ez az egész és egyre jobban borsódzik a hátam a dologtól... Még kimondani sem merem... Lehetséges volna, hogy Zachary apja Mr. Sands volna? De hát... Hogy a tökömben jelenhet meg kétszáz évvel ezelőtti cikkben?! Nem lehet, csak egy rokon, aki a végtelenségig hasonlít rá... Aha, ez is kicsit fura... Hogy ezeket kicsit eltaszítsam magamtól, elkezdem olvasni a cikkeket, amik egyrésze átlagos hírnek tűnik, a másik része meg megint túl varázslatos. Mi a fos történik napok óta?! Mindenesetre lefénymásolom az összeset, hogy legyen nekem is egy példányom belőle, ki tudja, mire használhatjuk még. Végül sikerül egy ősi legendás könyvet is találni, amiben nem sokat, de legalább írnak a Léleklovasokról. Gyorsan írok Sofie-nak is, hogy találtam valamit, majd lefotózom neki, hogy elolvashassa. Ekkor ír Emma, akinek gyorsan megírom, hogy hol vagyok, jöjjön ide nyugodtan, megvárom, vagy ha gondolja, én is mehetek. -Szia! - köszön nekem halkan, ahogy megérkezik. - Képzeld, majdnem megevett a könyvtárosnő, és Chloe mentett meg. Jake pedig írta, hogy vannak növényei, meg én is találtam... Te mit fénymásolsz? - néz rám. -Szia! Chloe? Hogyan mentett meg? - kérdezem tőle kicsit kizökkenve. - Ja, én is szereztem növényt, majd ide fog jönni, szóval itt át tudjuk venni majd! Őőő... Hát, ja, ez elég komoly, de... Vágod Zachary-nak az apját, Mr. Sands-t? Na, asszem, ő valami vámpír vagy a tököm se tudja, de bazzeg, a faszinak a felmenői vagy ugyanúgy néznek ki, mint ő vagy ez ő... - mutatom meg a cikkeket neki is. -Helyretakta a bolond könyvtárosnőt - forgatja meg a szemeit, bár ez kivételesen nem Chloenak van szánva. - Bár nem nekem akart segíteni, gondolom, de mégis... Szóval fura - vonja meg a vállát. -Micsodaaaa? - nézi ő is az újságokat döbbenten. Mr. Sands tényleg egytől-egyig ugyanúgy néz ki minden cikkben, 200 év különbséggel is. - Itt valami nagyon nem okés... Ez biztos ő, ennyire nem hasonlíthatnak rokonok se! És hogy mind pont ezzel is foglalkozzanak... - kirázza a hideg. Mégis hogy lehetséges ez? -Kíváncsi vagyok, hogy sikerült neki... Gondolom, használta a szövegét, az tényleg elég komoly tud lenni - kuncogok. -Nekem mondod?! Hallod, kiderül, hogy az a balfasz Zachary nemcsak egy faszkalap, de még valami sötét titka is van... Lassan nem is bánom annyira, hogy eltűnt az életünkből... Mondjuk, amúgy sem - fintorgok. - Te nem tudsz erről bármit? Vagy szerinted Chloe? Ő elég sok mindent tud... - morfondírozom. -Amúgy is jó, hogy eltűnt... Bár ez alapján, lehet, 50 év múlva visszatér valaki más életét tönkre tenni - kirázza a hideg a gondolattól is. Valami nagyon nincs rendben ezzel. - Nem, most látom először. Talán Nagymama tudhat valamit? Chloe szerintem már egy életre eleget segített nekünk, nem hiszem, hogy értékelné, hogy tovább zavarjuk, csak most növények helyett vámpírokkal... – sóhajtja Emma. -Megkérdezheted végülis - morfondírozom. - De az is lehet, hogy érdekelné a dolog... - erősködöm kicsit, de aztán elengedem inkább, nem akarom nagyon traktálni a lányt. Ekkor megrezzen a telóm. Valerie: “Itt vagyok a könyvtár előtt.” -Uhh, megérkezett az emberünk! Gyorsan behozom a növényeket, egy pillanat! - mondom Emma-nak, majd felkapom az előre megvett brownie-t és csendesen kisurranok az épület elé. Ott próbálom betájolni, ki is lehet az emberem a növény miatt is és próbálom elkapni a pillantását. Hamar egy fekete Suzuki-nak támaszkodó lány felé terelődik a figyelmem, akit több elhaladó fiatalabb lovas lányka gúnyol ki. Igazából az autónak támaszkodó lány ezekkel nem is foglalkozik, csak a telefonját nyomkodja az egyik kezével, a másikban pedig egy zacskót tart. A gúnyolódások közepette meghallom a Valerie nevet is. Többnyire a lovas tudását szidalmazzák, meg hogy milyen gáz, hogy csak így abbahagyta, mindenki tudja, hogy csak szimplán nem tudott többet nyújtani és az addigi eredményei is csak a szerencse műve, meg az, hogy mások nem jelentek meg a versenyeken. Egyből ideges leszek, ahogy meghallom, hogy valakik basztatni kezdenek valakit. Mi a fasznak? Nincs jobb dolguk? Nekik ettől jobb lesz vagy mi van? Bár szerencsére ő lesz az emberem, akkor is odamentem volna, ha nem ő lett volna. Szóval odamegyek és cinizmustól csöpögő hangon szólalok meg. -Talán ha egyszer elérnétek olyan eredményeket, mint Valerie, akkor talán... Nem, akkor sem érdekelne senkit, amit mondotok. De addig is tök gáz, hogy féltékenységből ilyen szöveget toltok... Na, inkább gondoljátok át az életeteket és hogy mit akartok az egésztől útközben, pápá! - intek, hogy húzzanak a francba. Ha valamelyik szeretne megszólalni, akkor csak letorkolom. - Mondom, húzzatok innen, senki nem kíváncsi rátok és a buta liba fejetekre! Csövi! - integetek, majd elfordulok tőlük és nem érdekel, bármit mondanak is, ignorálom őket és csak Valerie-re figyelek. -Szia Valerie! - mosolygok rá kedvesen. A fiatalabbak azonnal el is húznak, de van egy nagyon beképzelt, nagyon gazdag picsának tűnő csaj, akit ez csak még jobban felidegesít és el is indul feléjük. -Nem hiszem, hogy abban a helyzetben vagy szívem, hogy te bárkivel is így beszélj… - gúnyosan végigmér. - Mármint nézz magadra. Már a ruháidon is látszik, hogy egy rendes edzőre sem futja. Mit tudsz te felmutatni, ami alapján te így beszélsz velem? Még a lúzer királynő sem szól vissza, mert tudja, hogy igazunk van - áll meg karba font kezekkel tőlem egy 2 méterre. Rajta is ugyanaz az egyenruha van, mint Emmán. Valerie egyelőre nem szól semmit, csak némán figyeli az eseményeket. Kissé undorodó, de unott arccal nézek vissza rá. Alaposan végig mérem, majd kitör belőlem a nevetés. De úgy igazán. -Jaj, szívem, nem mindenkinek van szüksége edzőre, hogy fel tudjon mutatni valamit - folytatom cinikus mosollyal. - Tudod, nem a pénzed tesz feljebb valóvá, de majd ha kicsit még érsz az életre, remélem, felfogod majd, mik is az igazi értékek. Addig költsd csak apuciék pénzét és hidd azt, hogy a pénz, a menő rucik, a drága edző és drága lovak tesznek valakivé. Tudom, könnyebb ezekkel takarózni, mint felvállalni, hogy mennyire üres vagy. Majd szólj, ha sikerült önálló személyiséget fejlesztened, ha lesz egy önálló gondolatod vagy rájöttél arra, mi is lehetne fontos az életben, mielőtt full egyedül maradsz... Addig nincs miről beszélnünk, drágám, jó pénzköltést, hamis barátokat, és hamis célokat! - fordulok megint el, majd a szememet forgatom Valerie-re, hogy mennyire geci idegesítőek ezek a picsák. -Ez a lúzerek szövege - nevet fel a csaj. - Nem mintha te értél volna el valaha bárhol bármit, mert ha az ellenkezője lenne, akkor már hallottam volna… -Na jó, most untalak meg - löki el magát a kocsitól Valerie. - Kapsz 20 másodpercet, hogy elhordd magad - néz nyugodtan a csajra, de van valami veszélyesen fenyegető az aurájában meg a higgadtságában. A csaj megint csak felnevet, nem veszi komolyan. -Ugyan mit tudnál Te tenni…? - kérdi nevetve. Vali csak az óráját kezdi figyelni, majd bekopog a hátulsó ablakon. -Csibész - mond ennyit jól hallhatóan, mire egy sárga boxer megőrül az autóban és egy sötét tigriscsíkos buksi is feltűnik, de az sokkal nyugodtabb. Csak figyel, még morogni sem morog. Hasonló érzést kelt, mint Valerie most, aki amúgy a kezét az autónak a kilincsére helyezi. -Úgysem mered… - mondja a csaj, de már picit hátrál. -Try me - húzza egy félmosolyra a száját. -Nem akarom, hogy az undorîtó dögeid összenyálazzák a ruhám, de később ezért még számolunk - mondja majd elgyorssétál. Valerie csak gúnyosan felnevet. -Helyes, én is így gondoltam. Nyugi srácok - szól be a kocsiba, ahol a tigriscsíkos boxer felenged, a másik meg farokcsóválva nyálazza össze az ablakot. -Kedves volt tőled ez az előbbi, de ha folyton magadra veszed az ilyen fogyatékosokat, nagyon hamar ki fogsz égni. Tessék - nyújtja át a zacskót, majd megindul a vezető ülés ajtaja felé. Csak összefont karral hallgatom a következő beszélgetést, igazából én már nem terveztem válaszolni neki, de Valerie intézi a dolgot. A végén csak a szememet forgatom, majd rámosolygok. -Ugyan... Már hozzászoktam ezekhez, nem veszem magamra... - legyintek, ahogy átveszem a zacskót. - Köszi szépen a segítséget! - mondom, majd ahogy elindul, még utánaszólok. - Uff, hé, várj! Nem igazán tudtam, mit hozhatnék, de végül a brownie mellett döntöttem, remélem, szereted! - mosolygok rá kedvesen. - Még egyszer nagyon köszi és ha bármiben kéne segítség, állok majd rendelkezésedre! - ajánlom kedvesen, majd várom a válaszát. Valerie megtorpan, vissza is fordul, de nem veszi át a brownie-t. -Köszönöm, de diétázom - mosolyodik el. - Rendben, majd észben tartom - int egyet, majd beszáll a kocsiba és elhajt. -Hát, jó! Legyen szép napod! - majdnem hozzáteszem, hogy pihenjen is, de az talán nem lett volna szép, szóval inkább nem, majd elindulok vissza. Miközben Emma olvasgat, lassan megjelenek a szatyorral. -Halihó, visszajöttem! Kaptunk egy kis segítséget a gyógynövényekhez! - mondom, majd átnyújtom Emma-nak. -Hogy állunk amúgy? Miket olvasol? - veszem észre a könyveket. -Oh, király! Nagyon köszi - suttogja. - Semmi érdekeset... Volt itt egy fiú, és képzeld... - gyorsan összefoglalja, mit látott a könyvében. - Sajnos azt mondta, saját, és aztán el is sietett... Nem ismered esetleg? Vékony, szőkésbarna haj, elég félénk, és nem a mi sulinkba jár, de velünk egykorú. Szereti a lovakat...? Ez alapján legalábbis - bök a könyvre. -Oh, és ezt nézd meg - veszi elő a fényképet. - Ez Nagymama. És Jeremiah. Meg egy csomó ismeretlen ember... És nézd a lány karkötőjét! Figyelmesen hallgatom Emma-t, és amikor említi a dolgokat, akkor tágra nyílik a szemem és kapkodni kezdek. Előveszek egy papírt a táskámból, illetve valami íróeszközt, aztán gyorsan rajzolni kezdek, hogy én mit láttam azon a furcsa helyen. -Ilyesmi volt? - kérdezem tőle felé mutatva. Aztán elgondolkodom, ki lehet. - Biztos láttam már, de ez a leírás sajnos elég sok mindenkire igaz - mondom szomorúan. Majd megint tágra nyílik a szemem. - Mi a szar... Nem tudtam, hogy ismerik egymást... Azta! Az a karkötő eléggé hasonlít a nyakláncunkra! - veszem elő a pólóm alól, hogy összehasonlítsuk. -Igen, pont ilyen! - bólogat. - Sejtettem, pedig jó lenne összefutni vele... hátha kölcsönadná ezt a könyvet? Azt mondta, mesekönyv, de hát minden mesének van valami igazságalapja... és nem volt időm rendesen megnézni - mondja csalódottan. - Nem, én se tudtam! Sose mondta. Bár gondolhattuk volna, kb. egyidős korosztály. Megyek hozzá délután, majd kifaggatom. És tényleg! - mondja a nyakláncra célozva. - Pedig nem rokonod egyikük sem a képről, nem? Amúgy lassan indulnom kell. Még ki kell mennem a lovardába, mert Jake-nél is van egy növény, aztán Nagymamához... – mondja sóhajtva. Ekkor megrezzen a telóm. Evan: “Elszabadultam. Ki tudsz jönni a főtérre? 5 perc és ott. És bocsi!” -Hm, fura, egyre többször jelennek meg ezek a dolgok, Em, nem tudom, mi történik velünk... - húzom el a számat. - Mindenképpen kérdezd meg! - mondom határozottan. - Nem tudok róla, nem ismerem fel egyiküket sem... - mondom elgondolkodva. Ekkor megrezzen a telóm. Evan: “Elszabadultam. Ki tudsz jönni a főtérre? 5 perc és ott. És bocsi!”. - Ohh, itt van Evan, indulnom kéne... - mondom neki, majd kapkodva visszarakom a helyére a dolgokat, a másolatokat pedig elrakom a táskámba. - Ma még beszélünk? - kérdezem tőle mosolyogva, ahogy összekészülök. - Este felhívhatlak, ha szeretnéd, addig vigyázz magadra, puszi! - köszönök el, ahogy sietve elindulok. -Nem tudom... - sóhajtja. Tényleg nagyon sok volt mostanában a fura, megmagyarázhatatlan dolog... - Oké! Menj csak. Hívlak este, meg majd írok is. Puszi! - köszön el.
|
|
silentcupcake
Lelkes fórumozó
|
Post by silentcupcake on Nov 19, 2023 15:22:28 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/2c/e6/31/2ce631efb9aab9bbe221e9b968df67b0~jpg Jake az üzenetre nem válaszol, de ahogy Emma kiér a lovardába, hamar meg is érti miért. A srác nagyon benne van a munkában, ráadásul Edgar is folyamatosan rágja a fülét, így bár igyekszik nem mutatni, Emma azért észre veheti, hogy Jake is kezdi elveszíteni a türelmét. Ahogy a lovardába érek, meglátom, hogy nem csak, hogy Jake elfoglalt, de szegényt még Edgar is rettenetesen idegesíti. Az órámra pillantok: hamarosan esedékes lenne egy edzés, és ugyan még korán van, hogy veszekedni kelljen a tanítványokkal, amiért nem készültek el, de Edgarnak talán sosem lehet elég korán ehhez. -Sziasztok! Edgar, ha jól láttam, a következő csapat lovas még el sem kezdett nyergelni és ráadásul az előző óra után borzalmas rendetlenség maradt a patamosóban, szerintem el kellene velük beszélgetned... Azért ez így nem állapot! - magyarázom neki feldúltan. A patamosóban amúgy elfogadható rend volt, de tudom, hogy Edgar nagyon allergiás arra is, ha a csap nem jó szögben áll. -Hogy micsoda?! - kapja fel hirtelen a vizet Edgar és meg is feledkezik Jake-ről. Sarkon is fordul és elrobog a főistálló felé, hogy rendet tegyen. Jake megkönnyebbülten sóhajt fel, ahogy odasétál Emmához lóháton. -Kösz - biccent egyet a kalapjával hálásan. Előkotor s kis bőr övtáskájából egy kulcsot. - A hátsó ülésen vannak - hajítja oda a slusszkulcsot Emmának. -Nagyon szívesen - mosolygok Jake-re, majd elkapom a felém dobott slusszkulcsot, és elmegyek a kocsihoz, hogy idehozzam a növényeket. - Én pedig nagyon köszi ezeket - emelem meg a növényes zacskót, és visszaadom Jake-nek a kulcsot. - Sietek is a nagyimhoz velük. Jake biccent egyet a köszönetre, majd ő visszatér a ló leléptetéséhez, Emma meg indulhat a nagyijához. A gond csak az, hogy nagyon rohannia kell, hogy a busz ne menjen el az orra előtt. Szerencsére a kedves buszsöfőr bácsi van, így bevárja a lányt, aki szalad a buszhoz. Elég sok mindennel meg van rakva Emma, így nehezebb is futnia. A buszon megnézheti és összeszámolhatja, hogy a listáról megvan mind a 16 növény. Jake hárommal járult hozzá ehhez az egészhez, a csaj pedig akivel Beth beszélt néggyel. Így még időben el is tudja kezdeni a nagymamája megfőzni a gyógyszert a bárónőnek. A buszút az kb 1,5 óra, addig Emma összeszedheti a gondolatait. A buszmegállótól még egy 15 perc séta a nagyi háza Kelet és Közép-Jorvik határánál. Nagyon hálás vagyok a kedves buszsofőr bácsinak, hogy megvárt, és így nem kellett sokat a megállóban állnom a következő buszig. Az úton zenehallgatás közben átfutom a növényeket, meg, hogy mit akarok még Nagymamával megbeszélni, de főleg csak pihenek. Olyan sokszor voltam már itt, hogy észre sem veszem, ahogy eltelik a másfél óra és már Nagymama háza felé tartok az úton. -Nagymama! Megjöttem! - kiáltom üdvözlésképpen miközben beengedem magam a kapun. -Emmácska! Szervusz! - totyog ki Emma nagymamája a konyhából, ahonnan finom süteményillat száll ki. - Mi a helyzet drága kisunokám? - lép oda megölelgetni Emmát. -Minden rendben Nagymama! - ölelgetem meg én is. - Te is jól vagy? Elhoztam a növényeket! Képzeld mindent megtaláltunk! - magyarázom neki miközben bemegyünk. Kipakolok mindent az asztalra. -Ezt örömmel hallom! Persze, megvagyok én is. Öregesen, de megvagyok - kacsint egyet. - Nagyon ügyesek vagytok! - csillannak fel a szemei, s ad egy hatalmas puszit Emma feje búbjára. Végig nézi a szerzeményeket és elégedetten bólint. -Remek! Akkor neki is állhatunk megfőzni a teát, annak egy napot használat előtt amúgy is állnia kell. Idehoznád kérlek azt a nagy lábost, amiben a húslevest is szoktam csinálni? - kérdezi a szekrényre mutatva. Öntsd tele kérlek félig vízzel és rakd fel forrni kérlek - adja ki az utasításokat, közben ő is elkezd előpakolni. -Persze, hozom is! - lépek a konyhaszekrényhez és kiveszem az egyik legnagyobb edényt, majd úgy teszek, ahogy Nagymama kéri. -Nézd, találtam ma ezt a fotót... belefutottam egy fiúba a könyvtárban. Vagyis hát ő futott belém, átesett a székemen, szegény, és az ő könyvéből esett ki - húzom elő a képet a táskámból, és megmutatom neki. - Kik ezek az emberek? Téged felismerlek, meg Jeremiah-t, amúgy nem is tudtam, hogy ismeritek egymást, de a többiek? Eközben a nagyi már bizonyos növények részeit egy aloe géles masszába keveri össze, míg egy másik részül egy kis tálkában van benne összemorzsolt keverékként. -Ha elkezd forrni a víz, akkor annak a tálkának a tartalmát öntsd bele kérlek és hagyd forrni 5 percig, utána le kell venni alacsony lángra majd - adja ki még a maradék utasítást. -De nem esett baja, ugye? Meg neked sem remélem - néz fel aggódva a kutyulásból. - Ó! - veszi el Emma-tól a képet. Látszik rajta, ahogy elérzékenyül és felelevenednek benne az emlékek. - Ó, te jó ég ez milyen régi kép... - mereng el mosolyogva. - Igen-igen ismerem az öreg Jerry-t. Anno egy csapatban lovagoltunk, ez a kép pedig akkor készült, mikor a kis csapat kvalifikálta magát a Kentucky Világbajnokságra. Ő itt - mutat a legszélső nőre - Annabelle. Ő pedig itt Catherine. Valószínűleg az ő unokájába futhattál ma össze. Jajj, mi is a neve? Ó, nem emlékszem, milyen kínos. George talán? Nem akarok butaságot mondani. Ő pedig itt - mutat a másik férfire - Ő pedig Herman Wetton, a régi Jorvik Istálló tulajdonosa. Annak idején mi négyen lovagoltunk szintén Herman istállójában és készültünk nála a Világbajnokságra, itt pedig mi készítettünk fel egy újabb, igen ígéretes generációt. Különleges lányok voltak, hidd el nekem. Ami nekünk anno nem sikerült, nekik elsőre ment, és Világbajnokok lettek. nagyon sajnálom, hogy a következő évben nem tudtak indulni - meséli. Bólogatok Nagymama utasításaira, majd, amikor forrni kezd a víz, beleöntöm a tál tartalmát és beállítom a sütő időzítőt 5 percre. -Nem, nem, jól vagyunk! - nyugtatom meg, majd figyelmesen hallgatom, ahogy elmeséli a kép történetét. Jeremiah! És a Bárónő is! Szegény Bárónő, remélem, használni fog neki majd ez a tea... -George... volt is egy mesekönyve, egy fura rajzzal... sajnos nem hagyta, hogy megnézzem - mondom csalódottan, és Nagymamának is elmesélem, mit láttam a fiú könyvében. -Nagyon fura volt. Valamiféle ősi jelek voltak, 4 ló és lovasaik egy körben. Az egyiknél egy hold jel, a másiknál meg egy olyan nap, mint Beth családi nyakláncán... A srác azt mondta, hogy mesekönyv, de Beth is talált egy helyet Kelet-Jorvikban, ahol ugyanilyen jelek voltak. Ugyanígy körben, négy ló, négy lovas, az egyik jel pedig ugyanúgy egy nap. - magyarázom. Tudom, hogy más hülyének nézett volna emiatt, de tudtam, hogy Nagymama nem. -Ó, de miért nem? Mi történt velük? - kérdezem. Közben, ha lejárt az 5 perc, lejjebb kapcsolom a lángot a tűzhelyen. A nagymama érdeklődve hallgatja Emma beszámolóját, majd a kezébe veszi a képet is. -Most beleöntheted az aloe-s masszát és alacsony lángon főzzük egy órán át. Utána áll másnapig és fogyasztható is - simogatja meg Emma karját, majd tovább gondolkodik a hallottakon. -Azt hiszem… bár ezt már akkor sem értettem annyira - nézegeti a képet. - De… hmm. Amire én emlékszem, ők valamiféle léleklovasokként hivatkoztak magukra, meg említettek valami Garnokot is. Fiatal lányok voltak, betudtam annak, hogy valahol olvasták a legendát és magukra aggatták ezt a nevet. De most hogy nézem, itt az egyik lányon is van egy csillagjeles karkötő - mutatja meg a képet. - Ilyesmi jelek voltak azok amiket látott a kis Beth? Úgy teszek, ahogy Nagymama kéri. Nagyon remélem, hogy ez tényleg segíteni fog a Bárónőnek. -Léleklovas? - kérdezem. Igazság szerint, ha nem történtek volna... nagyon fura dolgok mostanában, én is azt gondoltam volna, amit Nagymama: hogy csak valami mese. De már nem voltam annyira biztos benne. -Igen! Pont ilyen. Neki is megmutattam. Mostanában mindenhol a nyaklánca van... pedig azt mondta, nem ismeri a lányt a képről. Mit jelent ez az egész, Nagymama? -Fogalmam sincs drága kisunokám… - ingatja a fejét Emma nagymamája. - De ez a sok fura dolog. Annabelle betegsége, amit ti láttatok… hasonló dolgok történtek 31 évvel ezelőtt is. Akkor sem értettem, de talán Herman tudna segíteni… - itt egy kicsit elakad. - A gond az… hogy 17 éve nem hallottam róla. Pedig ez egy kis sziget. Nagyon megviselte őt annak a négy lánynak az eltűnése. Esetleg Jerry-t érdemes lenne megkérdezni, hátha ő tud valami közelebbi információval szolgálni. Ő ápolt szorosabb barátságot a Wetton fivérekkel - közben elővesz egy kis süteményt a hűtőből és Emma elé teszi. - No, egyél valamit, olyan kis vékonyka vagy. Eszel te rendesen, Emmácska? - kérdi aggódva. - Hogy megy az iskola? Történt valami érdekes mostanság? Figyelmesen hallgatom Nagymamát. Mégis hova tűnhetett Herman? Talán elköltözött? És itt hagyta volna az egész lovardát? De legalább Jeremiah egy jó kiinduló pont... -Beszélünk Jeremiah-val - bólogatok. - Persze, eszek! - nyugtatom meg mosolyogva, de azért lelkesen eszek sütiből, mert isteni finom. -Nem igazán... nagyon sok a házi mostanában. De semmi nem olyan érdekes most mint ez az... egész. -Hogy van a kis Beth? Őt mikor hozod el megint? Olyan rég láttam már - mondja kissé elgondolkodva, ahogy sürög-forog a konyhában. - Na és mi a helyzet a fiúkkal? Nem azt mondom, hogy körülöttük forogjon az eszed, de biztos van olyan, aki tetszik. Mi van azzal az aranyos Jake fiúval a lovardából? Vele egészen jól kijöttök nem? Ért a lovakhoz, gyengéd és még jóképű is - mondja a nagyi, miközben Emma reakcióját figyeli. -Beth jól van! Csak most kicsit elfoglalt lett, mert képzeld el, befogtak egy vad lovat, és Beth is segít hogy megszelidítsék... egy kicsit aggódom érte, hogy őszinte legyek - sóhajtok. - Remélem, nem lesz semmi baja. -Hát, tudod, Bradley, már meséltem róla, magas, szőke, kék szemek, nagyon jóképű - ábrándozok. - Szóval, azt hiszem, randira hívott? Talán? Beth aggódik, hogy csak azért, hogy Chloe-t féltékennyé tegye, de remélem, nem... - inkább eszek még egy kis sütit. - Jake is nagyon kedves, de szerintem egyikünk részéről sem romantikus a dolog. Viszont lehet tetszik neki Beth! -Akkor jól van! - bólogat mosolyogva. Végül egy-egy teával a kezében lecsüccsen Emmával szemben és az egyik gőzölgő bögrét Emma elé helyezi. - Jujj... De gondolom Jerry ott van és segít neki - mondja a nagyi, bár ingatja a fejét. - Az az ember sosem fog tudni egy állatra nemet mondani. Mindegy, milyen vad vagy reménytelen - sóhajt egyet. - Csak ne sérüljön meg senki... -Ó, igen, róla meg is feledkeztem... Emmácska drága, biztos vagy ebben? Eddig észre sem vett. Odáig meg vissza van azért a Chloe lányért - ingatja megint csak a fejét. Közben aggódó pillantást vet Emmára. - Nem akarlak elkeseríteni, de azt sem akarom, hogy összetörje a szíved. Lehet meg kellene kérdezned tőle kerek-perec, hogy mi a szándéka. - Mikor azt említi, hogy Jake-nek lehet bejön Beth, felcsillan a nagyi szeme. - Miből gondolod ezt? - kérdezi s belekortyol a teájába. -Igen, Jeremiah meg Evan is segítenek, meg Jake is fog... - bólogatok, miközben a kezembe veszek egy bögrét. Majd szomorúan hallgatom Nagymamát, ahogy ő is ugyanarra a következtetésre jut, mint Beth. -Beth ugyanezt mondta... és oké, tegyük fel, hogy megkérdezem. Szerinted bevallaná, ha csak ki akarna használni? - kérdezem, mert őszintén szólva, én erősen kételkedtem ebben. -Hát hazavitte, odaadta neki a kabátját, üzengettek egymásnak! Mármint Jake sose üzen, csak ha muszáj. Akkor is két szavakat, maximum. -Akkor jó - bólogat nagyi. -Figyelj drágám... Bár nem ismerem annyira ezt a Bradley fiút, de sokat hallottam róla. Talán nem a legélesebb kés a fiókban, csinál butaságokat, de alapvetően egy jószívű fiúcska. Nem hiszem, hogy rosszat akar neked, csak nem látja, hogy tetszik neked. Lehet azt hiszi, hogy te nem gondolsz bele többet, mint egy baráti randi, vagy hogy tisztában vagy a motivációjával. Amit mindig hallok másoktól az az, hogy tényleg nagyon szereti ezt a Chloe lányt és bármit megtenne érte. Most lehet kicsit elvakította ez a dolog. De a lányt is meg tudom érteni. Nem illettek össze - csóválja a fejét a nagyi. Nagyi felnevet a Jake-s sztorira. -Nos, ha már Jake is besegít a vadlóval, meg tudom érteni, hogy üzengetnek. És amúgy is egy úriembernek ismertem meg azt a fiút, szóval nem csodálkozom, hogy odaadta a kabátját a kis Beth-nek, ha fázott - kuncog. -Megpróbálok beszélni vele... de mi lesz, ha tényleg csak ki akar használni? - kérdezem. - Egyébként tényleg nem igazán illenek egymáshoz, már annyiszor mentek szét és jöttek össze újra... -Ugye? Szerintem összeillenének. Én drukkolok nekik - mosolyodom el, és iszok egy kis teát. -Szerintem ha rávilágítasz nála, hogy ez neked ebben a formában rosszul esik, észre fogja venni magát. Ő ezt nem kihasználásként fogja fel - ingatja a fejét nagyi. - Remélem túl tud lépni a kis Brandon és esetleg észre veszi azt, hogy más lányok is léteznek Chloe-n kívül. Akikkel jobban összeillik - mondja egy sejtelmes mosollyal. Arra, hogy Emma már fejben teljesen összeboronálta Beth-et és Jake-t csak kuncog. -Megpróbálom Nagymama. Köszönöm - megyek át az asztal másik oldalára, hogy megöleljem.
|
|
silentcupcake
Lelkes fórumozó
|
Post by silentcupcake on Nov 20, 2023 11:43:17 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/2c/e6/31/2ce631efb9aab9bbe221e9b968df67b0~jpg Emma valamiért nem kapja meg Beth első üzenetét, a második pedig pont akkor érkezik meg neki, amikor a mogorva könyvtáros nőtől kér útbaigazítást. Ahogy a telefon hangosan megpittyen a nő szúrós szemekkel ráripakodik. -Ha nem halkítja le azt a készüléket és újra megzavarja a könyvtár nyugalmát, akkor kénytelen leszek kirúgni innen! - kel ki magából. Ekkor Emma kap Jake-től is egy rövid üzenetet. - EBBŐL ELÉG! KIFELÉ INNEN! - áll fel a nő, hogy kiterelje Emmát. -Nyugodjon már le, maga nagyobb zajt csap, mint ez a telefon... - szólal meg egy ismerős, felsőbbrendűséget sugárzó nyugodt hang Emma háta mögül. Chloe az, aki épp tartja fel a platina kártyáját. Ez olyan dolgokhoz biztosít neki hozzáférést, amihez Emmának például nincs. Elég borsos ára van egy ilyen platina kártyának, meg egy bizonyos státusz is kell hozzá a szigeten. Igazából Emmának amúgy sem volt soha szüksége erre, mert minden amire eddig szüksége lehetett, megtalálta ingyen vagy a nagyijánál. - Ahelyett, hogy kettő darab pittyenésen habzik a szája, felkísérhetne a fizetős részlegre. Igazán hálás lennék... - forgatja meg a lány a szemeit. Erre a könyvtáros néni bár mérgesen, de lesüti a szemeit. -Rendben, Miss Everett. Kérem kövessen... - kitotyog a pult mögül és elkíséri Chloe-t a platina tagok számára fenntartott részre.
A telefonom hangosan pittyeg (pedig esküdni mertem volna, hogy lehalkítottam), mire a könyvtáros nő teljesen kiakad. -Elnézést, máris lehalkítom...- ám ahogy ezt akarnám intézni, a telefon ismét megpittyen, mire a nő ordibálni kezd, én pedig a döbbenettől hirtelen nem is tudom mit mondjak. Oké, értem én hogy könyvtár és csend meg minden, de azért na? -Bocsánat, de... - kezdeném, mert azért enyhén indokolatlannak érzem ezt a fajta kiakadást 2 db értesítés miatt, amikor megjelenik Chloe, én pedig kivételesen nagyon hálás (hálás! én!) vagyok neki. Meg a platina kártyájának. Bár fogalmam sincs, miért van ilyene, mert nem tűnik a könyvtárban hosszan tanuló típusnak, szóval lehet, csak szimplán azért, mert megengedheti magának. Mindenesetre, rövid idő alatt már másodszorra kapom Chloe segítségét, ami egészen megdöbbentő és kicsit furán is érzem magam miatta. -Köszi, Chloe - suttogom (nehogy visszaforduljon a nő utánam és kivigyen, mert hangosan vettem levegőt) ahogy elhaladnak. Előhalászom a telefonom, és miután lenémítottam, megnézem ki írt. Beth, hogy siessek ide (erre visszaírom, hogy annyira siettem, hogy már itt is vagyok, ő merre van?), illetve Jake is írt.
Chloe csak vegy egy lenéző, ettől még nem leszünk barátok pillantást, majd a haját hátra dobja és elvonul kecsesen. Jake üzenete pedig a következő: "Szia Emma! Van nálam pár növény amire szükséged lehet. Nálam vannak. Jössz ma?" Hosszabb üzenet Jake-től mint eddig valaha, de így is igyekezett annyira letömöríteni a szavak számát amennyire lehet. Viszont az jó hír, hogy Jake gyűjtött pár növényt. De mi van azzal a másik csajjal akit Beth kért meg? Mi van, ha ő nem szedett semmit? Mi van, ha nem tudják mára összeszedni? Hisz ma lenne a határidő, hogy elkészüljön a dolog és hasson is…
Jake egy tőle szokatlanul hosszú üzenetet írt, amire gyorsan vissza is írok, hogy természetesen megyek, közben pedig megkeresem Beth-t, aki szintén írt. -Szia! - köszönök neki halkan. -Képzeld, majdnem megevett a könyvtárosnő, és Chloe!! mentett meg. Jake pedig írta, hogy vannak növényei,meg én is találtam... Te mit fénymásolsz? - nézek rá.
Amíg Beth kirohant, hogy találkozzon a lánnyal, én is gyorsan csinálok pár fotót az újságcikkekről, és átnézem a listát a növényekről. Elvileg minden megvan...? Írok is Nagymamának, hogy átmennék hozzá is még ma, illetve, hogy mit tud Mr Sands-ról(fotó mellékelve). Nézegetem még, amiket Beth gyűjtött, próbálva találni valamilyen, bármilyen, logikus magyarázatot erre az egészre.
Emma nagyija: 👍🏻✨😘 Emma telefonja az üzenetre immáron csak rezeg, bár nincs gonosz könyvtáros néni a láthatáron. Bár ha eddig nem volt, a következő esemény biztos bevonzza majd, amilyen szerencséje van ma Emmának. Ahogy egy kicsit kitolja a széket, hogy nyújtózhasson, úgy egy gizda srác pont belefut a székébe, elbotlik és az összes könyv hatalmas robajjal a földre zuhan a sráccal együtt.
-Jéz... - kiáltok fel, aztán észbe kapok, és halkan folytatom - usom...! - de elég nehéz, mert majdnem szívrohamot kaptam. De nincs kedvem a néni rikácsolását hallgatni megint. - Jól vagy?? - kérdezem suttogva a sráctól, és elkezdem összeszedni a könyveket.
-Aaaa-aha… - nyögi kicsit Gerald. - Ó jaj, csak a könyvtáros nő ide ne jöjjön, jajj nekem… - ő is elkezdi felkapkodni a könyveket. Ahogy Emma segít neki, megpillanthat egy fura ábrát, amelyen ősi jelek vannak, meg 4 ló és lovasaik egy körben. Az egyiknél egy hold jel van, egy másiknál meg egy nap, hasonló mint Beth-ék családi jelében.
-Nyugi, én se akarok összefutni vele, most épp engem is utál, mert pittyent kettőt a telefonom - suttogom szemforgatva. Ekkor hirtelen észreveszek egy furcsa képet az egyik könyvben. - Hát ez meg...? Megnézhetem? - kérdezem a srácot.
Gerald idegesen nézelődik körbe, majd az ő tekintete is arra a könyvre téved, ami felkeltette Emma figyelmét. -Őőő, ez csak egy mesekönyv… és saját… - kapja fel gyorsan a könyvet meg a maradékot is. Amit Emma felvett azt ott is hagyja kapásból, így kevesebb cuccal megy tovább. -Köszi a-a segítséget és bo-bocsánat… - ezzel el is siet a srác. A könyvek Emmánál maradnak, amiket miután lerakott, feltűnhet neki egy kép is a földön, amelyen felismeri… a nagyiját meg Jeremiah-t?
-Oh, oké... - mondom kicsit csalódottan. Nagyon szívesen megnéztem volna a könyvet, de nyilván nem fogom kirángatni a srác kezéből. Mindenesetre, jó észben tartani... Hátha összefutunk még. Nagyon érdekes az a rajz, és mintha ismerős is lenne? -Ugyan, semmi... - kezdem, de a srác közben már el is sietett. - ...gond. - sóhajtok. A srác itt hagyott pár könyvet, amit lepakolok az asztalra. Ekkor viszont észreveszek egy újabb különös képet. Nagymama és Jeremiah?? Honnan ismerik egymást?
A képen ott van Emma nagymamája, Jeremiah, két másik idősebb nő és egy férfi, valamint négy fiatal lány négy lóval. Emma nagymamája nem lehet több a képen mint negyven éves, de inkább közelebb van a harminchoz. És ami még érdekes, az egyik lányon hasonló jelű karkötő van, mint ami Beth családjáé, de ott egy csillag van rajta, nem nap. A fénykép hátuljára ez van írva: Jorvik Istállók, 1989 június 17., Jorvik kupa. De ez a Jorvik istálló semennyire sem hasonlít ahhoz a Jorvik istállóhoz, ami most van. Érdekes...
Lefotózom a képet, majd elteszem a táskámba, hogy erről is megkérdezzem Nagymamát, ha megyek hozzá. Több dolog is fura, kik ezek az emberek? Ki ez a négy lány? Mi lett ezzel az istállóval? Azért annyira nem régi ez a kép... És főleg, hogy került a sráchoz? Muszáj lesz újra megtalálnom, bár tudnám, mi a neve... de csak annyit tudok, hogy nem magánsulis. Talán Beth ismerheti? Velünk egykorú lehet, plusz-mínusz egy év, hátha látta már... Apropó Beth, hol van már? Mindenesetre, amíg várom, megnézem, milyen könyveket hagyott itt a srác.
A könyvek közül, amiket Gerald otthagyott, Emma nem talál egy érdekeset sem. A sziget múltjáról szól az egyik, de az nem említi a legendákat. Van egy mitikus lényes könyv, illetve egy lovas könyv is: Lovak testközelből, amely a lovakkal való bánásmódról meg a testbeszédükről van részletes leírás és útmutatás. Meg a kép ugyebár.
Sajnos a fiú nem hagyott itt több érdekes könyvet... De azért leülök átlapozgatni a sziget történetéről szólót, meg a mítikus lényekes könyvet, miközben Beth-t várom. Lehet nem is jött a lány?
|
|
hyukadesune
Kezdő tollforgató
|
Post by hyukadesune on Nov 28, 2023 18:19:02 GMT 1
Kezet rázok Paullal, és megindulok az általa mutatott irányba, ami gondolom az istállók felé van. Közben próbálok diszkréten körbenézni, mivel teljesen új számomra a hely és a helyzet is. Megszeppenve pislogok Marcra is, és úgy érzem, el fogom átkozni a kisujjlábkörmét is a nap végén. Paul részletesen elmondja, mit hol találok a lovardán belül, de a lóról, Champagne Magicről nem sok szó esik.
Miután vége a kis körtúrának, megindulnak a karámok felé. Ott egy homokos karámban ügetget felcsapott farokkal egy pearl palomino kanca, időnként fel-felnyerít. -Csámpi! - szól neki Paul, mire megtorpan a ló és feléjük fordul. -Szóval ő itt Champagne Magic. Most a Grande Pixar Showjumping versenyre készülne a húgom, ha nem lett volna ez a balesete. Legkorábban is egy hónap múlva ülhet egyáltalán lóra, ez a verseny meg augusztusban lesz, szóval kellene valaki, aki addig mozgatja Csámpit, meg gyakorol vele - vázolja a szitut Paul. -Kipróbálod? - kérdezi Marc, ahogy jó párszor megböködi a húgát, hogy reagáljon.
Elvarázsol a palomino gyönyörű külseje, így bátyám kedves bökdösésére eszmélek fel. -Öm, persze. Mármint az elején szeretnék összeismerkedni vele, meg ha minden jól megy ma egy kis földről munka, vagy futószár, aztán holnap már mehetünk nyereggel. Van valami elképzelés, hogy mit kéne kifejezetten gyakorolni? Ugrások, vagy állóképesség inkább? Mindennap kellene jönni? -kezdem el Pault kérdésekkel bombázni.
-Őőő… az a helyzet, hogy szerintem sosem volt futószárazva. Azaz nálunk még sosem… - vakarja meg Paul zavartan a tarkóját.
Zavartan nézek Paulra, de fejben megvonom a vállam. Akkor körkarám, és kész. A többi kérdésemre azonban még nem válaszolt így megismétlem magam, miközben a karám bejárata felé sétálok, hogy megismerkedjek Csámpival.
-Ja-ja bocsi. Szóval mindent is kellene csinálni. Ha jól megvagytok és úgy érzed akkor edzővel is edzhetnél, hogy formában legyen mire Evelyn újra lovagolhat rajta. Az ideális az lenne, ha tudnál jönni minden nap, de minimum heti négyszer. Nem akarunk hatszáz embert megkérni, szóval ha ez nem opció neked, akkor keresünk tovább… - ezután ha Romi válaszolt, akkor Paul elmegy a kötőfékért, Csámpi pedig odalépdel Romihoz. Megszagolja Romi kezét majd elkezdi bökdösni finoman az orrával.
Rábólintok a heti négy alkalomra, így Paul elmegy a kötőfékért, míg én a lóval barátkozom. Sajnos jutifalit nem hoztam neki, de mikor oldalra fordítja a fejét lelkesen vakargatni kezdem a nyakát. -Na? -néz rám kérdőn Marc-Jó ajánlatot szedtem össze neked? -Meglátjuk. Remélem, nem késő még életbiztosítást kötni - Marc erre izomból a bordáim közé nyomja az ujját, nekem pedig minden idegszálamra szükségem van ahhoz, hogy ne síkitsak fel. Gyorsan arrébb ugrok, és lehajolva inkább bemászok a karámba Csámpihoz, aki lelkesen jön oda egy kis szeretetért.
Csámpi érdeklődve szaglássza Romit, majd ha megint elkezdi vakargatni, akkor finoman Csámpi viszonozza a vakarászást. Nemsokára Paul is visszatér a kötőfékkel, vezetőszárral meg egy ostorral. Csámpi konkrétan dugja bele a fejét a kötőfékbe és már húzná is Romit maga után. Látszik, hogy semmi jómodort nem neveltek belé, de alapvetően nem rosszindulatú ló, csak hiányos a neveltetése.
A nagy vakargatások közepette Csámpi felveszi a kötőféket, és el is rántana, ha nem emlékeztetném a vezetőszárral arra, hogy ezt nem éppen kellene. Hátraléptetem magam mellé, amit ő befeszített nyakkal tesz meg, de ekkor se áll le, egyhelyben toporog. Először sétálok vele két-három kiskört a karámban, egy-két megállítással, hogy lefektessük a határokat, majd amikor úgy érzem, felkészültünk, megkérem Marcot és Pault, hogy nyissák ki a kaput. Csámpi itt újra megkísérel elhúzni, de már felkészülten kezelem a helyzetet. Megindulunk a körkarámhoz, majd bent lecsatolom a vezetőszárat és megkísérelem Csámpit elindítani körben körülöttem. Amennyiben ez sikerül, Pault Csámpi korábbi versenyeiről és képességeiről kezdem kérdezgetni, miközben Marc a telefonját nyomkodja és néha fotóz egyet-egyet.
Bár Csámpi úgy fest nem igazán volt megtanítva a jómodorra, elég értelmes, így, viszonylag hamar megérti, hogy Romi mit vár tőle. Mikor kimennek a karámból már elég csak pár rántás, meg egyszer egy kiskör, hogy megértse, nem kéne elrohannia. Paul értetlenkedve áll a dolog előtt. -Evelyn nem szokott ilyeneket csinálni. Meg nagyon mást sem láttam itt. Menő! Hol tanultál meg ilyen jól lovakkal kommunikálni? - a srác teljesen le van nyűgözve. Ő maga nem lovagol, de a lóápolós részét nagyon éli ennek a dolognak. Míg Evelyn lovagol, addig Paul általában azért jön ki vele, hogy segítsen a Csámpi körüli teendőkben. Marc-tól tudhatja azt is Romi, hogy a leeséstől való félelme miatt nem akar lovagolni. Ugyanis Paul-nak van egy kizáródott gerincsérve, és egy rossz esés és le is bénulhatna. Így marad neki a földről való tutujgatás. azonban ebben a lovardában erre senki sem fektet hangsúlyt, így most Paul vérszemet kapott, hogy kérdezgesse Romit. Na meg kíváncsian várja, hogy tanítja majd meg Csámpit arra, amit most kérni szeretne tőle. Csámi a körkarámban nagyokat pislogva áll és fogalma sincs arról, Romi mit akar tőle. Ha Romi erőteljesebben lép fel az ostorral a kezében, akkor Csámpi megijed és elkezd körbe-körbe vágtatni. Egyet-kettőt bakol, de semmi komoly, inkább csak ahogy a lábai bírják keni neki galoppban a körkarámban.
Értetlenkedve nézek Paulra. Mi az hogy, senki sem teszi helyre a lovat? Mármint, itt mindenki lobog a ló mögött ha az elhúzza? -A legjobb barátnőm, Vali, lóhátra született kb, tőle tanultam mindent -mesélem Paulnak -Meg van ami évek és a rutin. Csámpinak láthatóan halvány lila gőze sincs arról, mit szeretnék tőle a körkarámban. Elkezdek csettegni neki, amire csak a füleit mozgatja és forgolódik, így suhintok egyet az ostorral is. Ez beindítja a versenyló rakétáit, galoppban nekiindul a köröknek. Párat ki is rúg, de hála istennek nem felém, csak úgy általánosságban. Csendesíteni kezdem, de arra se nagyon reagál, így pár perc után hagyom, hadd fusson. Nem fordulok utána, nem mozdulok, csak várom, hogy visszaváltson pár fokozatot. Marc-kal összenézek, és kicsiben megrázom a fejem. Rohadt sok meló lesz ezzel a lóval. Remélem, megfizetik...
-Azta. Nagyon szívesen tanulnék tőletek egyet s mást - mondja lelkesen, ahogy a körkarámot támasztja. Marc csak megrántja a vállát Romi fejrázására. Ennyire ő sem volt beavatva a dolgokba. Csámpi még galoppozik 4-5 kört, majd hirtelen befordul Romi háta mögött. Erre Paul és Marc is felkapját a fejüket, mert a ló olyan nagy lendülettel vágtat Romi felé, majd közvetlen mögötte lefékez és beleszuszog a fülébe. Sőt, meg is böködi.
Hangosan felnevetek és megvakarom Csámpi orrát. -Meglátom mit tehetek az érdekedben, Paul -mosolygok felé. Arrébb lépek egyet, és a nyakát is megpaskolom, ami nem bizonyul a legjobn ötletnek, hiszen már most tiszta csatakos a ló. Marcnak kiszólok, így behozza nekem a vezetőszárat, és megpróbálom így magam köré küldeni a lovat, remélhetőleg nagyobb sikerrel.
Ezt viszont már Csámpi egyáltalán nem érti. Romi felé fordul, és ha hajtja az ostorral eleinte csak a fejét rángatja és hátrál, ha viszont nem fejezi be, akkor elkezd ágaskodni is. Közben végig értetlenül toporog.
Csámpit sikerül úgy összezavarnom, hogy szerintem azt sem tudja, merre van előre meg hátra. A fejrángatás után abba is hagyom a feladatkérést, és megkérem Marcot, hogy jöjjön be mellém. Csámpi továbbra is toporog, kishíján engem is letapos. Belenyomom a vezetőszárat a kezébe és ezzel egyidőben kiveszem a telefont a farzsebéből. -Elindulsz vele körbe? Lépés, semmi különös, esetleg kiskör, megállások, a szokásos, csinálok pár videót. Bólint egyet, és elindul Csámpival, aki megpróbálja az új klienst is elrántani, de Marc se ma kezdett lovakkal foglalkozni. Pár fotó és videó után átküldök mindent a telefonomra, elküldöm Valinak, majd anélkül, hogy megvárnám, hogy megnézze az üzeneteket, felhívom. Lehet nem hajlandó arról beszélni, hogy mi történt a gazgyűjtés során, de most nem ártana egy tapasztalt vélemény erről a helyzetről...
A telefon jó párszor kicsöng. Már Romi éppen feladná, amikor Valerie felveszi a telefont. -Mondjad? - szól bele a telefonba, bár Romi nehezen érti mert olyan szinten süvít a szél Vali oldalán. Na meg a háttérzaj sem kicsi.
-Jó reggelt, Pocahontas, 3 perced van kedvenc lényedre? Hívtak egy Grand Pixarra készülő díjugróhoz, aztán a ló azt se tudja, mi az a futószár... Szerinted? Nem fogok első alkalommal felülni rá -Kezem a hajamat tépi a beszélgetés alatt, miközben realizálom, hogy mire vállalkoztam. -Vali, segíts, mi a fészkes Frippet csináljak?! Hogy tanítasz meg egy 5-8 éves lovat futoszáron menni?-nem tudom, honnét jut eszembe ez a szó, de megérzésem szerint jól használtam a mondatba. Meg Vali hozzászokott már az évek alatt a nyelvbotlásaimhoz.
-Tessék?! - kiabál a telefonba vissza Vali. - Nem ….zán é..telek - elkezd szakadozni a vonal. -Ki az a Philip? - kérdezi értetlenül. - Figyelj, m… …ésőbb vi……hívlak - és le is rakja a telefont.
Hiába sípol a telefon, még pár másodpercig a fülem mellett tartom majd rögtön zsebre is rakom. Ha Paul kérdez bármit is, nem válaszolok, csak Marcot megkérem, hogy hozza be Csámpit, és menjenek el a felszereléseiért. Akkor mégiscsak felülünk egy kicsit. Legalább megnézzük, nyeregből is értetlenkedik-e.
Paul értetlenkedve néz a felé tartó Marc-ra, aki csak megvonja a vállát. Paul mellé érve ennyit suttog csak: -Ahogy levágtam, kioffolták. - Azon gondolkodik, hogy vajon összevesztek-e Valival. Eldönti, hogy később majd rákérdez. Nemsokára vissza is térnek a srácok a felszerelésekkel. Paul besegít Rominak. Látszik rajta, hogy élvezi is, meg jól is csinálja. Csámpi szintén élvezi a pucolást és izgatottan kezd fülelni, ahogy a nyereg a hátára kerül. Még egy kicsit höhög is.
Paul segítségével gyorsan lepucolunk és nyergelünk, majd Marctól átveszem a kobakom és ő fel is dob a lóra. Elindulunk lépésben, és imádkozom, hogy ne legyen baj.
Csámpi lendületes lépésben indul meg, egyik fülével folyamatosan körbe nézeget, másikkal meg Romira figyel végig. Semmi rossz megmozdulása nincs egyelőre, az viszont érződik rajta, hogy tele van energiával.
Pár percig csak lazább száron, körökben megyünk egy-egy kézváltással, majd elkezdek hajlításokat is kérni. Amint befejezzük ezeket, ügetést kérek Csámpitól.
Nyeregből Csámpi úgy működik, akár egy álom. Már szinte első gondolatra fordul, a hajlításokat is gyönyörűen csinálja. Ügetésbe is egyből átugrik és nagyon lendületesen nagyokat lépdel. Viszont elég összeszedetlen.
Próbálom rávenni a lovat, hogy kicsit jobban figyeljen rám, bár nem várok túl sokat így első alkalommal. Csinálunk pár rövidítés-nyújtás váltást, meg különféle lovardai alakzatokat ügetésben-lépésben, majd egy jó félóra után felveszem lépésbe véglegesen és viszonylag laza száron leléptetem Csámpit. Közben Pault kérdezem a lóval kapcsolatos tapasztalatairól, mennyire energikus, ijedős stb stb.
Ahogy Romi jobban összeszedi a lovat, úgy Csámpi elkezd rendesen maga alá lépni és figyelni is. Az összeszedetlen fáziban Romi még érezhette, hogy kicsit furán mozog meg egyszer-kétszer meg is botlik, de ez utána nem áll fent. Meglepően készséges és együttműködő nyeregből és ott mindent szinte első szóra csinál. Mintha teljesen kicserélték volna a lovat. A leléptetésnél kinyújtja mélyre a nyakát és halkan szuszog. Paul lelkesen válaszolgat a kérdésekre. Csámpi nagyon jól ugrik, hátról nagyon jól dolgozik, csak össze kell szedni, különben furán mozog és csetlik botlik. Ami az ijedősségét illeti, karámban bent jól elvan, nagyon kevés dologtól ijed meg. Az egyik ilyen a fólia. Attól retteg. Terepen nem volt soha, így arról nem tud Paul nyilatkozni, de felajánlja, hogy kézről kiviszi szívesen párszor, hogy lássák milyen.
Miután végeztünk, lehoppanok a lóról, és Paul és Marc segítségével visszaviszem a helyére, majd a felszereléseket is. Még a részleteket letisztázom Paullal (óradíj, mikor megyek, Evelyn elérhetősége további kérdésekhez) majd bátyámmal együtt búcsút intünk, ha nincs a srácnak további kérdése/kérése.
|
|
skydragon449
Lelkes fórumozó
Elfoglaltság:Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Oct 31, 2024 8:46:54 GMT 1
Apr 1, 2022 19:37:49 GMT 1
|
Post by skydragon449 on Dec 3, 2023 9:47:22 GMT 1
#s://cdn~discordapp~com/attachments/959813619175014450/1084102317198037153/9a7671e2844141026c83fb186fb5a0f8~jpg Szóval jó a beültetett érzékelőm? Sejtettem, hogy erről van szó. Gerard oda meg vissza van értem, hát ilyen az én formám - vagy az övé? Nem tudom, de elnevetem magam. -Jaj, ez olyan cuki – mondom Patty-nek. - de nyilván neki kellene lépnie. Ha van olyan kocka, hogy oda-vissza vágja az összes asztali rpg-t meg az összes videójátékot, akkor csak tudja, hogy van romantikus szál is - nevetek, Patty vállára téve a kezem. Valamiért jobban röhögök ezen, mint kéne. Aztán persze sikerül Melanie-t is meglepni a plázában. Épp csak köszöntem neki, erre ráhoztam a szívbajt. - Bocs a jumpscare-ért - mondom aztán. - Ok, hozol nekem is lattét, kérlek? Tejszínhabbal meg csokidarával. Majd kifizetjük együtt - mondom aztán Patty-nek, majd Melanie-hoz fordulok. -Kirúgtak?! - kérdezem Melanie-t meglepődve. - Be volt lőve a főnököd vagy mi? Figyelj, anya néha eladja a termést a piacon. Talán tudsz keresni némi zsebpénzt vele, ha segítesz neki. Én amúgy is be akarok iratkozni valami lovas tanfolyamra Hógolyóval, és hát nincs sok időm diákmelózni anyának - mondom aztán, gondolkodva a megoldáson. Persze túl sokat nem akarok ígérni. Előtte ezeket egyeztetni kéne anyuval. - Szóval akkor hallottad... - néz végül rám Melanie egy szomorú mosollyal. - A helyzet az tömören, hogy kirúgtak a munkahelyemről meg ugye amit mondtam, hogy az albérletből is, mert el vagyok maradva már egy ideje a fizetéssel. Most az új albérletes nővel beszéltem, de visszalépett, tekintve hogy nincs keresetem és nem tudok egy havi kauciót előre lerakni. Tudod, említettem, hogy főnökváltás volt. És kölcsönösen nem csipáztuk egymást az új taggal, és ki is rakott rövid úton - gondterhelten sóhajt egy nagyot. - Aranyos vagy, de az nem lenne elég szerintem, hogy abból fizetni tudjak egy albérletet... Most is szörnyen érzem magam, hogy itt lebzselek nálatok, de folyamatosan agyalok, próbálok munkát keresni. De tudod a sulit sem akarom abbahagyni... Szeretnék leérettségizni, szeretnék egy diplomát is. Viszont ha így haladok, akkor ott kell hagyjam az iskolát és elmenni teljes állásban dolgozni, már ahova felvesznek érettségi nélkül... - az arcát a tenyereibe temeti. Még sosem láttam ennyire összetörtnek, ennyire tehetetlennek a legjobb barátnőmet. Melanie mindig is vagány, talpraesett, határozott volt. Teljesen elképzelhetetlen volt eddig, hogy ő ne tudjon megoldani valamit. Most pedig mégis itt van egy kilátástalan helyzetben. Főnökváltás, mi? Hát persze. Mindig ez van. Ilyenkor legszívesebben előjönne belőle a csöppet vörös, kissé komcsi anti-kapitalista, de végül csak a szememet forgatom ennek hallatán. - Gondolom - mondom aztán empatikusan. - de talán addig elég lesz, amíg összeszeded magad - teszem hozzá. Valóban nehéz ez az ügy. Nem tudok sokat ajánlani, és nem is érzem magam kompetensnek benne, de szeretnék segíteni a barátnőmnek. Valóban megrázó, hogy ennyire összetört. - Mihez kezdjünk most? - sóhajtok fel aztán. - Őszinte leszek, Melanie. Fingom nincs, hogy segíthetnék ezen felül. Csak néhány egyszerű melót tudok meg aztán...a multik világát nem kell bemutatni. Ha csak rájuk gondolok, előjön belőlem a kapitalistákat szidó komcsi. Viszont jó ideje vagyunk barátnők és szeretnék segíteni. Tudom, ez nem sok, de az ajánlatom áll. A lebzselés miatt meg ne aggódj! Anyám tök egyedül van velem, néha egymás agyára is megyünk, olyankor az állatokhoz húzódunk. Tud terápiás lenni a dolog -- mondom aztán. Lehet, hogy túl őszinte vagyok, de én ilyen vagyok. Melanie tudhatja a legjobban. - Szóval - döntöm oldalra a fejemet. - felhívjam anyut? Figyelj, ha nem találsz albit, még hozzánk is beköltözhetsz egy időre. Elég nagy a farm, elférünk. Melanie könnytől csillogó szemekkel néz fel rám. Noha mindent igyekszik megtenni, hogy ne hagyja őket kicsordulni, egyértelműen látszik ez az egész. Elég régóta vagyunk barátok ahhoz, hogy tudhassam: Melanie egyik legnagyobb félelme, hogy egyedül nem tudja megállni a helyét. -É-én nem... - nyel egy Melanie nagyot. - Nem tudok előre beleadni semmit sem a költségekbe, é-és így ne-nem akarok a terhetekre lenni. Főleg, hogy még a seggfej apád is itt van, és nem tudom, vele hányadán álltok és... - mondja szaggatottan, majd végül elcsuklik a hangja. Ekkor érkezik meg Patty és lerakja a kávéinkat. -Nem akartam hallgatózni, de nem is akartam félbeszakítani semmit. Szerintem fogadd el Sofie ajánlatát, és amit Marának besegítve megkeresel, azt akkor vissza is adod nekik lakhatásra, ameddig nem találsz jobbat - mondja ahogy megsimítja Melanie vállát majd ő is leül. Melanie kicsit magába fordul, elgondolkodik a hallottakon. -De csak akkor, ha nem gond... - néz végül fel, egy nagyon halvány mosolyt is sikerül kipréselnie magából. - Abban az esetben nagyon megköszönném... Megkönnyebbülök, ahogy Patty végre visszajön, kezében a kávéval. - Hm, jó illata van, köszi - mondom, átvéve a kávét a másik barátnőmtől. Közben finoman Melanie vállára teszem a kezem. - Na, semmi baj. Tudod, hogy itt szabad sírni. Itt demokrácia van - nevetek. - meg aztán a költségekbe nem kell semmit beleadni...kezdetben elég, ha segítesz nekünk ebben-abban, aztán meglátjuk - teszem hozzá. Patty végül bedobja az ő ötletét, ami még jobban hangzik. - Akár ez is működhet - mondom. - de akkor időközönként csurran-cseppen majd valami finomság is itt-ott, esetleg némi zsebpénz, megbeszéljük - kacsintok Melanie-ra. - Meg aztán apám mindig meghiúsította kicsi koromban a szülinapozásokat otthon. Alig tudtam bulizni. Szóval na, most bepótoljuk - teszem hozzá sietve. Igen, ha velünk élne még, most tuti tiszta ideg lenne. Nevetek, már-már gonosznak érzem, hogy itt röhögnöm kell, de tényleg így volt, és igen, az apám valóban seggfej. - A faterom miatt meg ne aggódj! Nem ér el hozzánk a keze, amúgy meg ott tolok ki vele, ahol csak tudok. Na, iszol valamit? - kérdezem aztán. Melanie igyekszik visszanyelni a könnyeit, de amikor a meghatottság úrrá lesz rajta, kénytelen pár könnycseppet elmorzsolni. -Aaa, remélem azért oda engem is meghívtok. Meg esetleg Geraldot - kacsint egyet mókázva Patty. -Ki az a Gerald? - kapja fel a fejét Melanie egy ismeretlen pasi nevén. -Egy osztálytársunk - legyint Patty. - Csak szórakozásból mondtam. Szegény srác bele van zúgva Sofie-ba, de ez a dolog eléggé egyirányú. Na meg bevallani sem meri a dolgot - vonja meg a vállát Patty mosolyogva. -Á, értem... az a tipikus geek srác? - kérdeziMelanie. -Aha, mondhatni - nevet Patty. Melanie elnéz, mert a lányok hangos nevetést hallhatnak. -Mondjuk, jobbak a geek srácok, mint ezek az önjelölt nagymenők - forgatja meg a szemeit.Megpillantottam aztán a latin lovert, ahogy a hamburgerezőhöz állnak sorba a haverjaival és nagyokat nevetnek valamin... vagy inkább valakin. -Naaa, Cortez nem olyan rossz - veszi a védelmébe Patty a srácot. -Cortez?! Milyen név ez már, hogy Cortez, te jó isten - nevet fel gúnyosan Mel. – Becenév... -Sajnálom, de nem nagyon bírom az ilyenCortez-féle csávókat - forgatja a szemeit ismét Melanie. Patty ezt csak rá hagyja, helyette vet Sofie-ra egy pillantást. Patty megszólalására jóízűen nevetek. - Miért ne? Akár még lovagolni is megpróbálhatsz, bár nekem is van még mit tanulnom, szóval nem tudok ígérni semmit - mondom a molettebb barátnőmnek. - Ami meg Geraldot illeti, meghívnám én ,de most én szedjem fel őt, komolyan? A végén még kinő a farkam, ne kérdezzétek, hogy elöl vagy hátul - mondom nevetve. - bár ami azt illeti, talán bele lehet menni, nem tudom. A srác meg belém van zúgva, de most képzeljétek el, egy puszitól szívrohamot kap, na akkor mit csinálok?! - nevetek. - Igen, geek srác. Lefogadom, hogy a párnája is egy D20-as, a gépén elfutna egy fél atomerőmű és ki tudja, talán még cosplayezik is meg ilyen "hülyeségek" - mondom, bár belegondolva talán nem is akkora őrültség ez, mint amikor valaki egy veszélyes partiállat. Igaz, az is tud vonzó lenni. Na ,épp hogy ezen gondolkodom, már Cortéz-ről is szó esik. Pont itt van a közelben? Egy kicsit elvörösödök. - Tényleg nem rossz - mondom. - de nem tudom. Az is lehet, hogy má’ rácuppant a fél osztály, a lányok kétszer - mondom. Melanie álláspontját meg meg tudom érteni, de azért megkérdem. - Miért? Szerintem cuki, bár mondom, lehet, hogy a fél osztály járni akar vele...vagy mit tudom én - mondom aztán. - Meg hát fele annyi érdeklődést se mutat, mint Gerard, csak azt meg újra kell éleszteni, ha ránézek - teszem hozzá gyorsan. -2020 van Sof, miért ne hívhatnád el őt te? - csóválja a fejét Melanie. Sosem volt annak a híve, hogy mindig a férfinek kell megtennie a lépést. - Mondjuk az tényleg nagyobb baj, ha ennyire ideggyenge a lelkem - sóhajt fel. -Miért, a cosplay az jó! - szólal fel full egyszerre Patty és Mel. A két lány egymásra néz, majd felnevetnek. -Hmm, úgy érzem be kell majd avassuk Sofie-t a cosplayezés rejtelmeibe, mit szólsz? - kérdi Patty. -Ezzel teljes mértékben egyet tudok érteni - bólogat Melanie is. Mikor Sofie és Patty megjegyzik, hogy Cortez nem rossz, Melanie elfintorodik. -Ajj, nemár! Miért kell a lányok többségének egy tiniregényből kilépett seggfej? Ugyan már. Vagy a rossz fiúk. Ez a két véglet van. Valakinek nem jöhet be mondjuk egy kedves, felelősségteljes, normális srác? - emeli Melanie a mennyezet felé a tekintetét. -Ne érts félre, nekem Cortez egyáltalán nem az esetem, de ismerem Őt is meg a nagymamáját is. Nem olyan rossz srác, mint ahogy az... elsőre tűnik – mondja Patty. - Ja, persze... - néz rá kétkedve Mel. - Már ne is haragudj, de aki nyilvánosan kigúnyol mást, az már csak egy seggfej lehet. -Tény, hogy ez nem a legjobb tulajdonsága... -Sofie! - szól Melanie Sofie-ra, amikor a csaj elkezdi mondani hogy Cortez cuki amúgy. - Mi van veled? Lassan úgy beszélsz, mint egy tiniregény személyiség és gondolatok nélküli főszereplője. Hányszor beszéltél a sráccal egyáltalán? Na meg... CUKI? Közülük onnan bárki? - kérdezi emelt hangon, ahogy a társaságra mutat. Kicsit túl hangosra sikeredett, mert meghallották a srácok és feléjük fordulnak. -Csak nem rólam volt szó? - röhögi oda a lányoknak Richi. Melanie vet rá egy undorodó pillantást, majd felmutatja a középső ujját. -Álmaidban sem seggfej! Erre a fiúk nagyot nevetnek, Richinek is tetszik a beszólás. De annyira, hogy oda is jön az asztalhoz. -Szerintem mi még nem találkoztunk. Richi Bryant - kacsint Melanie-ra. -Fúj, nem - áll fel gyorsan Melanie. - Menjünk! - kezdi el noszogatni a lányokat, hogy húzzanak el onnan. - Jó, jó, persze, tudom, de... - nincs igazából kézzel fogható érvem erre, de végül Melanie mondja ki, amit gondolok. - Figyelj, ha Gerardhoz szólok, már háromszázas a pulzusa, tényleg inkább ez a baj – mondom. -Igaz, az jó, persze attól függ, hogy mennyire ízléses - nevetek. - de csak gyanítom, hogy nem áll távol tőle. Mit tudom én, nem értek a geek-ekhez, vagy mégis? - kérdezem, nem tudom, hogy beletrafáltam-e ,végül is a srácot annyira még nem ismerem. -Mi?! Jó, de nem veszek fel semmi csöcsöset, vagy olyat, amiből kilátszik a combom, mint a kötözött sonka, az kizárt - mondom aztán. Kellett nekem említeni a c betűs szót. A szemeim forgatom. - Hát ő...ismersz engem - vonom meg a vállam, nem tudok mást mondani. Tudod, hogy kattant vagyok - mondom aztán Melanie-nak. - Szeretem, ha egy srác kicsit őrült, bár ki tudja, lehet, Gerald is elborult - teszem hozzá. Na, remek! Erre meg felénk jön a többi srác, akiket aztán meg végképp nem ismerek! Melanie reakcióján szinte csak kuncogok. Nem akarom megbántani a barátnőmet, de néha azt érzem, hogy az ő intuíciója jobban tudja, merre az arra, mint az enyém, úgyhogy hallgatok rá. - Bocs, srácok! Mi itt férfiakat keresünk, nem kisfiúkat - szólok be én is.. - Ja, meg ideje mennünk. Túl sok a koffein a véremben, és pisilnem is kell - mondom aztán. - azt meg ne akarjátok szagolni! - nevetek, aztán az első adandó alkalommal húzok onnan a lányokkal együtt. Melanie csak megvonja a vállát, de elengedi ezt a Gerald témát. - Vannak még mások is a szigeten, nem csak ez a kettő létezik - mondja egyszerűen. -Hát amúgy fogalmam sincs, Gerald mennyire van benne ezekben a dolgokban. Azt tudom, hogy él-hal a marvel és DC képregényekért. De a történelem számára az etalon. Nagyon szeret különböző háborús regényeket, legendákat, mitológiákat olvasgatni. Egyik karácsonyi húzáson egy másik srác az osztályból az apja egyik régi könyvét ajándékozta neki, amiről kiderült, hogy Gerald már nagyon régóta vágyott rá, csak azt a kiadást már sehol sem lehetett kapni. Látni kellett volna azt az örömöt az arcán - meséli Patty. Patty és Melanie csak cinkosan összenéznek és a tekintetükkel úgy fest meg is beszélték, minek fognak beöltöztetni először először... Lyaly? Lyaly...jön a csöcs- és combreklám? -De az - mutat megint Cortezék irányába. - ... nem őrült, csak egy nagyképű seggfej - mondja felháborodottan. -Naaa, először is nem mondjuk senkire sem, hogy az, másodszor meg nem rossz srác ő... - veszi Patty a védelmébe. -Ja-ja persze... - fújtat Melanie. Mikor kiállok mellette, Melanie elégedetten mosolyog. Patty csak csóválja ezen a kis közjátékon a fejét. Nyugodtan megissza a kávéját, addig Richi még próbálja fűzögetni Melanie-t, aki csak fintorogva hátrál szépen lassan. Ahogy Patty befejezi a kávéját, Melanie lendületesen megindul a mosdó felé, vontatva engem maga után. Patty csak megvonja a vállát Richi felé, majd elnézést kér tőlük. Richi csak egy laza félmosollyal megvonja a vállát, de nem tett még le arról, hogy befűzi Melanie-t. Ezután Patty is a lányok után megy a mosdóba. Melanie csak folyamatosan füstölög, hogy hogy képzelte ezt az a nagyképű nyomi, Patty pedig elmegy ténylegesen pisilni addig. Én is elintézem a folyó ügyeket, aztán amint lehet, lelépek innen. Kellett nekem cosplayekről beszélni. Majd beöltöztetnek Halloween-re vagy valami még rosszabb. Mindegy, legalább a legjobb barinőm ott lakhat velünk, addig meg kiderítem, mi a falra felkent alvadt penészes tehéntúró akar lenni az a léleklovas dolog. Az is lehet, hogy ez egy Marvel eredet történet, csak még nem tudok róla? Remélem, nem, mert nem bunyózok jól. Mindenesetre a lovas sulit ideje végre megkeresni. Össze kéne hangolnom magam Hógolyóval…
|
|
Bratti
Szerepjátékok Császára
"Ez a világ kegyetlen... De egyben gyönyörű is." - Mikasa Ackerman
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 16, 2024 22:42:12 GMT 1
Feb 23, 2016 19:50:58 GMT 1
|
Post by Bratti on Dec 21, 2023 1:35:49 GMT 1
#s://i~pinimg~com/564x/fe/78/7f/fe787f627467c9d0dbd1ef59cdc77196~jpg Név: Lisette Rosendal Becenév: Lis, Lizzie Kor: 23 év Nem: nő Világ: Prizma Birodalmak Liz egy nem kifejezetten ideális világban született. Mondhatni, a lehető legrosszabb helyzetben lévő világba született a lehető legelkeseredettebb helyzetbe. A világuk a lehető legkorruptabb az összes közül, ugyanis a Dark Core-nak sikerült a vezetésbe olyan szinten beleszivárognia, hogy mindent és mindenkit ők irányítanak. A Prizma Birodalmak hasonló felépítésű, mint a világunk, amit ismerünk. Vannak országok, de csak egy kontinens van, viszont az elég nagy és mindenféle éghajlat megtalálható rajta. Az északi részén található a főváros, Ensrora, melyet egy folyó szel ketté és igazából egy teljesen átlagos, 80-as évekbeli városnak tűnik. Ensrora, a Prizma Birodalmak fővárosa, a dombon pedig a politikai és vallási központ Technológiailag elég fejlett, s a város északi részén, egy dombon helyezkedik el a vallási és politikai központ is. Ebben a világban annyira elterjeszkedett a Dark Core, hogy az összes vezetői szerep az övék és a nép imádja őket. Az ország vezetője egy Nathan Joyner nevű, harminc körüli pasi, aki nem mellesleg Liz dark párja. Ami a népességet illeti, ebben a világban is az ember a domináns faj, azonban nem kevés természetfeletti lény is él itt. Mindenfélével találkozhat az ember: alakváltó, elementális erővel bíró, tündér, vámpír, sellő, szirén, nimfa, boszorkány, démoni lények, akármi. Azonban az emberek előtt ők nagyrészt rejtve élnek, a legtöbben nem is tudnak róluk. Természetesen vannak olyan helyek, ahol tudnak róluk, és mivel nyilván a Dark Core felt ezektől a lényektől, így ott úgy állította be őket, hogy ők tehetnek minden rosszról. Ez később még jobban kapóra jött, de erről egy kicsit később. Szóval a világ egyik fele gyűlölte őket, a másik pedig nem is tudott róluk. Hogy milyen lehetősége van egy varázslénynek életben maradnia? Amikor a Dark Core elkezdte kiépíteni a hatalmát, akkor hozták létre a köznyelvben Intézet névre hallgató The Void Haven nevű intézetet, iskolát és menedéket azoknak, akik nem voltak átlagosak. Vannak, akik gyerekkoruktól kezdve itt élnek, vannak, akik csak később kerülnek ide, de az az élőlény, aki kicsit is más, mint egy átlag ember és túléli az ide vezető utat, ide kerül előbb vagy utóbb. Egészen fent van északon, így nincs túl meleg, de még nem is havas állandóan az idő. Ha valaki elindul a hegyek közé a fővárosból, akkor egyszer csak erre a kis eldugott helyre találhat, persze csak ha ismeri a megfelelő helyet, ugyanis az egész terület varázslatokkal van védve, hogy az ellenség ne találhassa meg ezt a kis menedéket. Hegyek és erdők között található ez az iskola, ami három épületből áll. Van egy kisebb, takarosabb, itt élnek a fiatalok, akik még iskolába járnak és azok az idősebbek, akik már nem tudnak harcolni. Egy panzióra hasonlít az egész a pár ágyas szobáival, közös helyiségeivel, étkezőjével. Itt van a recepció és az adminisztráció is és itt élnek a nem katonai felnőttek, azaz tanárok, edzők, konyhások, portások, stb. E mögött található a hatalmas kastély-szerű épület, mely maga az iskola. Ide járnak a gyerekek osztályokba, és rendes tanítás zajlik. Ezen kívül sokféle egyéb, nem kötelező órából is tudnak választani, illetve szakkörök és egyéb, túlélő órák is vannak itt. A harmadik épület maga a kaszárnya. Ez egy relatíve régi épület, hiszen sokáig nem volt használva, azonban mióta elkezdődött a háború, azóta kénytelenek voltak beköltözni oda azok a fiatalok, akik már elvégezték a középiskolát és harcképesek voltak. Mindenkit besoroztak, nemtől, kortól (persze nagykorúnak kell lenni) függetlenül. Csak azok a kivételes személyek nem laktak itt, akik tanárok vagy egyéb személyzeti szerepet töltöttek be. Ez az épület kissé romos, hideg, nyirkos és sötét, de ide kerülnek a katonák vagy legalábbis valami olyasmi. Egy teljesen átlagos kaszárnya. Az itt élők egy feladata az Intézet védelme, támadás esetén a legeffektívebben reagálni. Ezen kívül felfedező küldetésekre is járnak, hogy feltérképezzék a Dark Core hatalmát, illetve a támadásaik visszaverése a lakott területeken és esetleges offenzíva végrehajtása is. És itt jön képbe az, hogy mennyire hasznos a Dark Core-nak, hogy elhitették az emberekkel, hogy ezek a lények a rosszak, hiszen úgy állítják be ezeket a támadásokat, hogy ők csak az embereket védik, holott a varázslények azok, akik segítenek a népen. Mégis, az emberek nem szeretik a háborút, így bármit elhisznek a kormánynak és ha van egy közös ellenségkép, azt könnyebb utálni és tenni ellene. Szóval nem éppen ideális állapotban élnek, de amennyire tudják, igyekeznek a kisebbeknek megadni a nyugodt életet. Emellett mindenki mindenben részt vesz, azaz a gyerekek is besegítenek a főzésben, takarításban, mosásban, szervezésben, külön órákon pedig önvédelmet, túlélést, fegyverhasználatot is tanulnak, amit az idősebbek tanítanak. Az idősebbek szintén magukat látják el, s amennyire néha teljesen elkülönülnek a kisebbektől, azért igyekeznek sok időt tölteni velük is. Képesség: Lis képessége tulajdonképpen az érzelmek és szándékok érzékelése. Kicsit olyan, mintha érezné a többi ember gondolatait, így eléggé jól meg tudja állapítani azt is, hogy ki mit fog tenni vagy mi fog történni csupán abból, hogy mit érzékel maga körül. Nem gondolatolvasó, de az éppen aktuális érzelmi állapotából és jelenlegei gondolataiból, szándékaiból jól fel tudja térképezni a dolgot, így valahogy a gondolatolvasás és a jövőbe látás között helyezkedik el a dolog. Nem lát túl mélyre, tehát a gondolatok gyökereit vagy a cselekvések kiindulópontjait nem tudja felfedezni, de minden élőlényt érzékel (tehát elbújni sem lehet előle, mert falon keresztül is érzékeli a másikat) és azoknak az érzelmeit és gondolatait is, legalábbis az érzelmei és szándékai alapján jósolt gondolatait. Elég pontos szokott lenni a dolog, így sok mindent és mindenkit meg tudott óvni a bajtól, hiszen ha a baj közeledik, azt is érzi, de azt nem tudja pontosan, mi. Előtte nem nagyon lehet hazudni sem, azt is egyből tudja, sőt, a valódi gondolatot, érzelmet is látja mögötte. Elég megterhelő minden másik élőlény érzelmeit, gondolatait konstans érezni, hallgatni, de szerencsére elég jó taktikák vannak arra, hogyan zárja ki, ha akarja. Persze csak ha nem túl erős a dolog. Ő maga nem tudja mások érzelmeit befolyásolni, de mivel pontosan tudja, mit érez a másik, ezért a szavak erejével tud hatni rá, de képességéből nem adódik, hogy mások érzelmi állapotát befolyásolja. Ezen kívül kisebb kora óta őt is képezték harcra, így ő is profi szinten űzi a közelharcot, illetve ő erre is specializlódott, tehát a kés vagy bármilyen közelharci fegyver és a pisztoly kedvence, de semmilyen fegyvert nem vet meg alapvetően. Célzása is elég pontos, illetve a lopakodása is, amit erősen segít a képessége természetesen, hiszen előle nem lehet elbújni. Túlélni is elég sok helyzetben menne neki. Ami még fontos, hogy a társával,Ethan-nel különleges kapcsolatuk van. Ez Lis képessége miatt számára fokozottabb. Tulajdonképpen olyan, mintha lelki társak lennének szó szerint. Halványan állandóan érzik egymás jelenlétét, de ha valamelyikőjükkel történik valami erősebb (akár jó, akár rossz), akkor azt a másik is érzi, Lis esetében részletesebben, akár szinte érzi a helyszínt, a pontos eseményeket is, mintha ő maga is ott lenne. Jelkép: Jelentése érzékelés, ami a képességére utal. Ezt magára is varratta, egyrészt a tarkójára, másrészt a bal alkarjára. Ezen kívül van még egy tetoválása, ami egy másik jelkép, ez a társával közös jelképük, ami a különleges kapcsolatukat jelképezi. Jelentése egység. Kinézet: Nem túl magas lány (165 cm körül van), ellenben igencsak izmos és viszonylag formás is. Hosszú, enyhén hullámos, piszkosszőke haja van, ami a háta közepéig ér. Általában lófarokba kötve hordja, de van, hogy kontyban vagy ha nem feladatot végez, akkor ki is engedi. Általában katonai vagy legalábbis póló, kabát, sokzsebes nadrágban és bakancsban látni, de néha valami elegánsabbat is felvesz, ha a feladat megkívánja, csak a háború miatt főleg ezekre korlátozódtak a ruhadarabjai. Sminkelni szeret, illetve fülbevalóból is van több a fülében, ahogy tetoválásnól is találni párat a testén. Szeme zöld színű, az oliva és a világos zöld között valahol. Személyiség: Lis többféle arccal is rendelkezik a helyzettől függően. Egyrészt van egy tök jófej, laza, vicces arca, amikor csak úgy elvan a haverokkal, olyan igazi havercsaj. Másrészt van egy katonásabb, vezetőbb oldala, ami már sokkal kevésbé kedves, vicces. Ilyenkor hidegen, keményen hozza meg a döntéseket, mert pontosan tudja, hogy esetükben tényleg az egész világ számít rájuk, még ha nem is tudnak róla. Emiatt tud elég könyörtelen lenni, de ilyenkor nem hagyhatja, hogy az érzelmei befolyásolják, hanem hosszútávon, a nagyobb jóért kell gondolkodnia. Pontosan emiatt néha túl számító, túl rideg, akár kegyetlen is lehet, pedig nem akar az lenni, de ezt követeli meg tőle a helyzet. A háború miatt enyhén agresszív is tud lenni, alapvetően az első reakciója az ellenségre nem egy tárgyalás lenne, hanem a megtámadásuk és megsemmisítésük. De a saját embereivel törődő és bármit megtenne értük, pontosan tisztában van a feladata súlyával és mióta egyedül kell vinnie ezt a terhet, azóta többször inkább katonai vezető, mint egy éppen alig felnőtt nő. Azért így elsőre eléggé szarkasztikus és nyers, de ha az ember kicsit megismeri, akkor ezek alálát. Lélekállat: Misu - Alakváltoztató, de a halásznyest, a vidra és egyéb menyétfélék a kedvencei Ebben a világban még különlegesebb a Lélekállat és Lélekőrző (vagy Őrző, itt így nevezik a Léleklovasokat) kapcsolata, hiszen itt konkrétan az ember lelke az, ami az állatformában megnyilvánul. Ezek az állatok beszélni is tudnak, saját akarattal rendelkeznek és mindent tudnak egymásról a gazdájával. Tulajdonképpen egy morális iránytűként szolgál, hogy segítse az Őrzőt. Nem tudnak nagyon eltávolodni egymástól, mert az fájdalommal jár (olyan, mintha kiszakadna az ember lelke), és amit érez az egyik, azt a másik is: tehát ha megütöd az állatot, azt a gazdája is érezni fogja és fordítva is. Vannak olyan emberek, akiknek ilyen lélekkivetülései vannak, de csak és kizárólag az Őrzőknek képes alakváltoztatásra, így az egész világ egyből tudja, kik az új Őrzők már születésük pillanatában. Pontosan emiatt nehéz életben tartani őket, hiszen csecsemőkoruktól kezdve veszélyben vannak. Ha a gazda többet enged el magából, akkor a lelke is nagyobbra tud nőni, nagyobb állatformát tud felvenni, de ez veszélyes, illetve ha nagyon összekapcsolódnak és teljes harmoniában, összhangban vannak, akkor a lélekállat is megváltozik: a közönséges nyelven használt lélek lesz belőle, azaz felizzik és inkább lesz szellemszerű, mint hús-vér állat. Ilyenkor teljesednek ki az Őrzőjével, de ez is fáradtságos. Azt rebesgetik, hogy aki el tud választani egy Őrzőt a Lélekállatától, az akkora energiát szabadít fel, amivel hatalmas pusztítást lehetne végezni vagy legalábbis átjárót lehet nyitni máshova. Misu alapvetően egy szintén elég határozott állat, azonban ő azért többet gondolkodik a morális hátterén Lis egy-egy döntésének, tehát ő azért el tud tölteni napokat azzal, hogy ezen aggódik. De alapvetően elég jól kijönnek és bármit megtennének egymásért. Próbálja gazdáját a jó felé terelgetni, de közben ő is elég agresszív tud lenni, ha igazságtalanságról vagy fájdalomról van szó. Hím egyed (nagyrészt igaz, hogy azoknak, akik a lelke ilyen állatformában található meg, annak ellentétes nemű az állata). Másik Lélekőrző: Ethan Melton, Lélekállata Nerapi, alakváltó, de a sakál formát szereti a legjobban, nőnemű Ethan sokkal empatikusabb és érzelmesebb, mint Liz, szokták is mondani, hogy a srác a szív, az agy pedig a lány. Természetesen ő is elég komoly tud lenni adott helyzetben, de ő nem annyira jó a nehéz döntések meghozásában. Ellenben az emberek sokkal jobban szeretik, mint Liz-t. Persze a lányt is kedvelik és elfogadják egyfajta vezetőnek, de mégis csak Ethan a sztár és ez jól van így. Ethan elfogadta, Liz meg kb leszarja, amúgy sem az a fajta, aki annyira vágyna a figyelemre. Egyszóval a srác kedves, törődő, melegszívű, de tud komoly, tekintélyt parancsoló is lenni. Nerapi, a Lélekállata egy meglehetősen komoly hölgy, aki mindig megválogatja a szavait és átgondolja a döntések előtt a lehetőségeket. Igen fenséges benyomást kelt, kicsit anyáskodó is néha, mintha ő maga vagy a negyvenes éveiben járna már. Ethan képessége a fény használata. Akármilyen formában képes használni ezt, tehát onnan kezdve, hogy kedvére irányítja a fényekirányát, akár erősíteni és gyengíteni is tudja, akár holografikus képeket is tud vetíteni. Jelképe a fényességet és a reményt jelenti. Előtörténet: Lisette már a fogantatása pillanatában sem volt kifejezetten biztonságban. Mindez a központi hivatali épületben történt, ahol fogvatartották az éppen akkori Őrzőket a börtönben. Nos, itt a Dark Core kitalálta, hogy ki kéne próbálni, hogy mi történik, ha egy Lélekőrző és a sötét párja nemz gyereket. Rá is kényszerítette a férfi Őrző tagot erre, s csak várni kellett kilenc hónapot. Alapvetően nem tervezték, hogy a születendő gyerek Lélekőrző lesz, azonban sajnálatos módon a két előző Lélekőrző végzett magával, hogy átadja a következő generációnak a feladatot, s így megszületett az egyik sötét Őrzőtől Lis maga. Körülbelül itt meg is lett volna pecsételve a sora, ha addigra nem szervez felmentő sereget a maradék ellenállás. Ennek köszönhette az életét. Egy nevelőcsaládhoz került, hogy ne találhassák meg őt a rosszak. Lis nem tudja a Dark Core-nál történteket, az új családját tekinti az eredetinek. - Én éreztelek korábban is… - nézett rá Ethan, mikor még alig ismerték egymást, csak azt tudták, hogy sok mindent várnak tőlük és hogy valahogyan szorosabb a kapcsolatuk, mint hitték volna. Ekkor voltak tizenhárom évesek, s Ethan nemrég került az Intézetbe. Na, bezzeg ő csak simán eljutott ide, nem kellett olyan borzalmakat kiállnia, mint Lis-nek… - Én is… - válaszolta röviden a lány. - Elmeséled, hogy kerültél ide? – kérdezte kedvesen a fiú, mire Lis elhúzta a száját. - Nem szép történet… - válaszolta morcosan. - Tudom… Azt is tudom, hogy hétévesen kerültél ide… Azok a napok… Borzalmasak voltak nekem is… Éreztem azt a félelmet, kilátástalanságot és gyászot, amit te is… Na, nem annyira, de tudtam, hogy bajban vagy és segíteni akartam, de azt se tudtam, ki vagy… - mondja felcsóválja a fiú. Lis egy fokkal érdeklődőbben nézett rá, majd elrévedt a távolba. - Alig múltam hét, amikor egyik este valahogy éreztem, hogy baj lesz. Fogalmam sincs, hogyan és miért, de éreztem. Ezt mondtam anyáéknak is, akik mintha csak erre vártak volna… Utasítottak, hogy pakoljak össze, de azonnal. Én persze nem tudtam, mi van, így csak tettem, amit mondanak. Közben a két nagyobb húgomat is összeszedték, a legkisebb még kisbaba volt… A bátyámnak is utasításokat üvöltöttek, de már mindegy volt. Amikor megszólaltam, hogy itt vannak, akkor törtek be az ablakok. Tudtam, hogy anyáék jól harcolnak, de hogy ennyire… Sokan voltak és nem a leghülyébbeket küldték el. Anya azt üvöltötte a bátyámnak, hogy tegyen bármit, de nekem túl kell élnem… És a bátyám tudta, hogy ez mennyire fontos, így a legkisebb húgomat már rögtön nem is vittük magunkkal… Borzasztó volt ott hagyni, Ethan, láttam, hogy a kisbaba felsír még utoljára, mielőtt valamelyik szörnyeteg darabokra szaggatta volna… Apáéktól sem tudtam elköszönni, csak ránk mosolyogtak és annyit mondtak, hogy számítanak rám és hogy tudják, hogy én majd megváltoztatom ezt a rendszert… - csóválta a fejét a lány. – A képességemnek hála elég közel kerültünk a kijutáshoz, azonban észrevettek minket, s bár jó eséllyel kijutottunk volna, a második húgom elesett, a másik meg visszament érte. Én is ezt tettem volna, ha a bátyám nem ránt ki az ajtón, hiába üvöltöttem vele, hogy de hát el fogják őket kapni a szörnyek. És így is lett… Felkenték őket az üvegre, csak a vért és azt a sok szétszakadó testrészt láttam… Alig bírtam felfogni ezt hétévesen, s ekkor már a bátyám is sírt. De mennünk kellett. Bedobott a kocsiba és bár nem volt jogsija, alig múlt tizenhat, olyan profin vezetett ki a városból, hogy csak na. Még annyit láttunk, hogy a házunkat felrobbantják, így biztosak voltunk, hogy csak mi ketten éltük túl. Némán utaztunk, én próbáltam nem teljesen sokkos lenni, de Misu sem sokat tudott segíteni. Hamarosan már a hegyek között voltunk és ott száguldottunk az éjszakában a szerpentinen, de így sem tudtuk leelőzni őket. Az úton vártak minket, a bátyám majdnem belehajtott a csapdába. Megállt, kirakott a kocsiból és felém fordult, hogy rohanjak be az erdőbe és keressem meg a The Void Haven Intézetet, ott biztonságban leszek. Bízzak Misu-ban és a képességeimben és meg ne álljak. Aztán megölelt és azt mondta, szerettek engem, akármennyire is tudták, hogy ez lesz, és hogy ne hibáztassam magamat a dolgokért, mert ezt vállalták önként, majd elengedett és egy darab késsel megpróbálta feltartani azokat a fekete izéket és az embereket. Én pedig rohantam Misu-val, de rohadt sötét volt. Nem sokkal később hallottam a bátyám fájdalmas üvöltését,ami rövidesen félbeszakadt valami gurgulázó hang miatt, aztán az emberek hangját, ahogy utánam siettek... - suttogta a lány. Hirtelen gombóc nőtt a torkában, ahogy felidézte a dolgokat, kénytelen volt az ajkába harapni, hogy ne sírja el magát. Nem szabadott, erősnek kellett lennie. - Egy ideig fogalmam sem volt, mere megyünk, de utána mintha… Tényleg éreztem volna. Hiszen egyre távolodtak az emberi hangok, én meg egyre közelebb kerültem valamihez… Lényeg a lényeg, hamarosan elértünk ide, azóta itt élek… - zárja rövidre a lány. Ethan csak megértően hallgatta a lányt, mintha pontosan értené a dolgot. És Lis valahogy tudta, hogy a fiú érti és kivételesen nem zavarta, hogy gyengének mutatkozik. Hét éves kora óta élt az Intézetben. Az eleje nagyon nehéz volt, messze az egyik legfiatalabb volt, csak akkor kezdte a sulit. Nehezen tudta feldolgozni a családja elvesztését, természetesen magát okolta, azt meg végképp nem akarta elfogadni, hogy valami nemes cél kell szolgálnia. De lassan muszáj volt ezt feladnia és nekiállt elfogadni az új helyzetét. Nem volt sosem kitűnő tanuló, de azért átlagos volt mindenképpen. Szépen lassan őket is bevezették a harcművészetek, túlélés alapjaiba, itt kiderült, hogy azért ebben egy fokkal jobb. Mikor Ethan bekerült mellé, sokkal jobban kezdett tanulni is és gyorsabban fejlődtek együtt. Nemcsak a Lélekőrző pár hatása miatt, de a fiú jó hatással volt rá alapvetően is. Hamar legjobb barátok, majd inkább testvérek lettek. Már tizenhat éves koruk óta arra képezték őket, hogy ők vezessék a katonaságot és az akciókat, mint a világ megmentői, bár ők maguk nem tudták, hogyan kéne ezt kivitelezni, azért igyekeztek és idővel egészen belejöttek. Ethan volt az empatikusabb vezető, Lis pedig a számítóbb, kalkulálóbb. Sikeres akciókat vezettek, jól terveztek és jól használták a társaik erősségeit és képességeit is, így egy időre jelentős előnyre tettek szert a Dark Core-ral szemben. Az előző és az azelőtti, illetve a mostani generációnak most először volt reménye a világban, hogy esetleg megdől a Dark Core hatalma. Azonban nem sokkal ezelőtt egy akció félrement. Egy tucat elrabolt gyereket akartak kiszabadítani, de csapda volt az egész és Ethan-t sikeresen elrabolták. Azóta ő is a Központban raboskodik és ki tudja, mit tesznek vele… Lis érzi, amikor kínozzák és azt is, hogy nem tört még meg, de ki tudja… Mintha valami haragot is érezne felőle, ráadásul pont magával szemben. Nem érti... Azóta megcsappantak a sikerek, minden fókusz Ethan kiszabadítására ment, de sikertelennek bizonyult, hiszen a Központba nem lehet csak úgy betörni… Továbbiak:William Blake – 24 éves, emberi anyától és egy onitól származik, így félig-meddig pokolbéli lénynek számít, aki fel tudja venni valamennyire apja tulajdonságait: vörös szemek, emberfeletti erő, megfélemlítés, rémálmok hozása. Alapvetően azért jószándékú a gyerek, de nem mindig lehet megmondani a szándékait, elég titokzatos is, nem sokakat enged közel, ami szintén közös pont Lis-zel, valószínűleg a háború és az állandó félelem hatása, hogy bármikor elveszíthetsz valakit. Mindenesetre ő is egészen fiatalkora óta van az intézetben. Alapvetően ő is eléggé szarkasztikus, így hamar megtalálták Lis-zel a közös hangot, de a lánnyal ellentétben ő igyekszik lazán venni mindent és a lehető legkevésbé részt venni bármiben. Nincs ínyére ez a háborúskodás, de pechére, ő is elég jó vezető alapvetően, így ő is vezető körben kapott helyet, akármennyire sem szeretné. Mióta Ethan eltűnt, ő vette át valamennyire a helyét, de nem akarja. Lis másik nagyon jó barátja, könnyen megértik egymást, de azért sokat veszekednek, mert mindketten elég erős személyiségek és nem mindig értenek egyet. A nem kívánt felelősséget viccel, flegmasággal és oda nem illő komentekkel igyekszik eltolni magától, de ha helyzet van, akkor igenis az egyik legijesztőbb ember tud lenni – ez mondjuk, származásából fakadóan nem meglepő. Sokan félnek tőle, amire rá is játszik, főleg a kisebbeknél, pedig alapvetően ugyanolyan, mint mindenki más. Camille Kirova – 38 (?) éves, az iskola igazgatója, vámpír. A nő igencsak extravagáns, komoly, méltóságteljes és szigorú. Igyekszik mindig a tökéletességre törekedni és az elvárásoknak megfelelni és ezt a többiektől is elvárja. Nem kis felelősséggel jár ez az egész, hiszen az ő kezében van a legtöbb varázslény sorsa. Sokat konzultál Lis-ékkel, akivel nem kifejezetten jönnek ki jól, de összedolgoznak valahogy. A nő szigorú és ott hajcsárkodik, ahol tud, de Lis tudja, hogy ez mind csak azért van, hogy biztonságban legyenek. Ettől függetlenül Will-lel minden alkalmat megragadnak, hogy beszóljanak és kötözködjenek, de alapvetően mindenki teszi a dolgát. Meliphia Donres – fa nimfa, 20 éves A lány végtelenül kedves és törődő, ami a képességeihez passzol is: kiváló gyógyító, illetve valamennyire képes a természetet is befolyásolni, kapcsolatba lépni vele, így a védelemben is nagyon fontos szerepet lát el, ő az egyik fő támaszpontja a védő varázslatoknak és a rejtekhelynek. Egyszerre van belezúgva Will-be és Ethan-be is, de Ethan kicsit komolyabb. Rendesen összetörte a lányt a hír, hogy a fiút elrabolták. Amennyire erős képességei vannak és amennyire jól tudja használni, annyira érzékeny és törékeny a lány, de szerencsére könnyű hatni rá, így hamar össze tudja szedni magát helyzetekben. Nagyon megnyugtató aurája van és ő maga is egyfajta tisztaságot és békét áraszt magából. Mind testileg, mind lelkileg képes gyógyítani az embereket. Felszerelés: Túlélő felszerelés
|
|
Kami
FRPG Guru
|
Post by Kami on Dec 27, 2023 18:25:37 GMT 1
#s://wallpaperaccess~com/full/2896044~jpg Az utóbbi pár napban sok furcsa és izgalmas dolog történt 4 igencsak különleges lánnyal. Ekkor még Sofie, Emma, Beth és Romi nem is gondolhatta, hogy az Ég hatalmas feladattal látta el őket. Hogy nem puszta véletlen műve, ami velük történik. Hogy nem kezdenek megbolondulni…
No de kezdjük szépen sorjában. Emma és Beth Chloe, Bradley, Jake, Romi és Valerie segítségével összegyűjtötték a hozzávalókat a különleges gyógyteához, ami esetleg segíthet a Bárónőn. Emma nagymamája ezt a teát megfőzte, majd Andrea pedig leszállította a Bárónőnek. Valerie ügyesen belecsempészte a hozzávalók közé az ellenmérget, így a tea valóban rohamos fejlődést idézett elő a Bárónő állapotában, mindenki legnagyobb örömére (vagy éppen bánatára). Mr. Homok természetesen erről csak később értesült, de őrjöngött is egy sort miatta. A dühe azonban elősegítette őket pár Arun-beli győzelemben.
Természetesen Sofie sikeresen meggyőzte édesanyját (nem mintha nagyon kellett volna győzködni), hogy Melanie maradhasson náluk, ameddig a lány ki nem találja hogyan tovább. Éppen ezért Melanie az első hajóval visszautazott Amerikába, hogy összegyűjthesse a dolgait és átköltözhessen a szigetre. Elintézte, hogy rendkívüli kérelemmel ezt az iskolaévet levelezőn fejezhesse be, ami azt jelenti, hogy havonta egy alkalommal be kell járnia a régi iskolájukba és dolgozatot írnia a leadott anyagrészből. Emellett sikerült munkát is találnia Mara segítségével a szigeten: egy idős hölgynek segít be hétvégente a piacon árulni a portékáit, míg hét közben a város egy részében postás. Bár egyik sem álmai munkája, azért csinálja, hogy a rá eső költségeket állni tudja. Emellett besegít Sofie-éknak is a farmon. Ami Sofie-t illeti, ő azóta a bizonyos nap óta egyszer sem hallott furcsa hangokat. Na nem mintha olyan sok ideje lenne lovagolni. Ahogy közeledik az év vége, úgy sűrűsödnek fel a tanulnivalói is, illetve az igazi tavasz beköszöntével egyre több a munka a ház körül is. Elő kell készíteni a veteményest, a kerítés is javításra szorul. Heti 1-2 alkalommal ha ideje van a lovaglásra. Hógolyó pedig ezeken az alkalmakon teljesen tele van, így sok érdemi munkát nem tud vele a lány végezni. Ideje nagy részét felemészti, hogy futószáron levezesse lovának feles energiáit, utána van egy kis ideje a valós minőségi lovaglásra. Egyre inkább látszik, hogy hozzáértő segítsége nélkül nem fog boldogulni. Patty javasolta, hogy menjenek el megnézni majd ahogy Beth-ék bebizonyítják, hogy a Jeremiah által befogott vadlónak joga van az élethez, így egyszerre megkérdezheti a sziget két aduászát, hogy tudnak-e segíteni, vagy valakit/valamit javasolni Sofie problémájára. Sofie ezek mellett rengeteg időt tölt Melanie-val, Patty-val és Gerald-dal is. Bár utóbbinak még mindig 250-es a pulzusa a lány közelében, de lassan javuló tendenciát mutat. Melanie és Patty beleviszik Sofie-t a cosplay-ezés rejtelmeibe is, de természetesen tekintettel a lányra, csak finoman. Melanie és Sofie minden reggel együtt utaznak Jorvikba, ahol Sofie iskolába megy a többiekkel, míg Melanie pedig dolgozni, nap végén pedig együtt is térnek haza.
Beth Jake segítségével foglalkozik Waltronnal. A fiú teljesen ingyen, a saját szabadidejét feláldozva segít a lánynak ebben, miközben dolgozik a Silverglade-i istállókban is. Természetesen Edgar sem könnyíti meg a dolgát, de a Bárónő visszatérte jelentősen javítja a helyzetet.
Emma számára is sűrű a program, de neki jut ideje Percy-vel is foglalkozni. A ló jobban is igényli a közelségét a lánynak, egyre többször hajlandó otthagyni a kajáját, csak hogy Emmát üdvözölhesse. Bradley-vel is egyre több időt tölthet Emma, s az idő elteltével mintha a fiú is kezdené elfogadni, hogy Chloe továbblépett. Chloe pedig… most, hogy a Bárónő visszatért, Chloe sokkal jobban hajt, mint eddig valaha, s sokkal undokabb is mindenkivel, mint valaha. Általában kerüli a többi ember társaságát, nem szól senkihez, Jake-t leszámítva. Emmát Bradley-vel egyetemben teljesen levegőnek nézi, mintha sosem léteztek volna. Az viszont tagadhatatlan, hogy a szigeten ő a legesélyesebb arra, hogy eljusson Kentucky Világkupára egyéni jelöltként, ami a szigetnek még sosem sikerült.
Romi nagyjából heti négy alkalommal jár ki Csámpihoz és Paulhoz, így nem igazán marad ideje arra, hogy a sulis teendői mellett Tobyékkal is foglalkozzon. Bár Vali kérte, de Theodor-t annyira nem igazán érdekli most, hogy a lánya meg egy barátnője rendszeresen lovaznak ott. Bár Vali azért üzenetben kifejtette Rominak, hogy ettől kaparja a falat, mert csak elrontják a munkáját, de ez van. Egyébként Romi egyre kevesebbet tud beszélni Valival, aki nem igazán hívja, mert állítólag sok a teendője, így általában instareel-eken, snapchateken és be real-eken keresztül kommunikálnak, bár az utóbbi kettő rendszerint vagy egy nagy feketeség Vali részéről, vagy tanulnivalót ábrázol.
Paul nagyon lelkes, mindig kérdezgeti Romit a különböző dolgokról, amiket csinál Csámpival, meg egyszer-kétszer megkérte, hogy a foglalkozás utolsó perceiben ő is kipróbálhasson egy-két dolgot, természetesen földről csak. Látszik Marc barátján, hogy tiszteli és csodálja a lovakat, sőt imádja is őket, de valahogy a lovaglás nem vonzza. A földi munka pedig annál inkább. Éppen ezért veti fel Rominak, hogy mi lenne, ha megnéznék az egy hónap múlva esedékes bemutatót Firgrove-ban, ahol elválik a vadló sorsa: életben maradhat, vagy leölik mert túl veszélyes és túl kártékony.
Lényeg a lényeg, az élet a megszokott medrében zajlik mindenki számára. Talán Emmának lehet különlegesebb az egész, mert egyre szorosabb kapcsolatot érez Percy-vel. Bár eddig is egész jól megértette a lovát, azonban ez a mostani teljesen más. Azt veszi észre, ha Percy éhes, ő is az lesz. Ha ő valami miatt letört, Percy-n is észre tudja venni, hogy bánatosabb. Amit még mintha észre vehetne, hogy Percy nem igazán kultiválja a Bradley iránti rajongását. Egyszer teljesen úgy tűnt, mintha Percy forgatta volna rá a szemét, ahogy Bradley előttük elhaladva elhívta egy újabb randira, illetve hallhatott ilyen mélyebb hangú halk megjegyzéseket is (de az simán lehetett másoktól is, nem? Nem?). Pedig az ember azt hinné legalább a lova támogatja ebben az egészben, ha már a rokonai nem…
|
|