Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Post by Raven on Aug 7, 2022 15:24:36 GMT 1
A nő magabiztosan elmosolyodik, még tesz is feléd két lépést.
-Valami, ami sokkal többet ér az összes dzsa együttes vagyonánál. (Al Adhinati királyok) A térkép egy helyet jelöl, ami rég elveszett, és elfelejtődött. Egy helyet, ahol ott nyugszik a válasz mindenre a sárkányokkal és a mágiával kapcsolatban. Nem voltál rá kíváncsi honnan jöttek? Miért minket választottak? Hová tűntek a vad sárkányok, akik három éve kikeltek a tojásaikból és akiket azóta sem láttunk? Hogy honnan jött a mágia és mire képes? Mérhetetlen mennyiségű elveszett tudás, és annyi arany amennyit még az unokáink sem fognak tudni elhordani. Ezt jelöli a térkép.
-Tényleg létezik egy ilyen hely?- Kérdezi Serenity.
-Természetesen kedves. És csak arra vár, hogy valaki megtalálja. Talán még az is kiderül, hogy maga a nagy Jabal miért ébredt fel és hozta el nekünk ezt az új világot. (Jabal arabul hegy, itt is ugyanezt jelenti, Al Adhinatban így nevezik a Pusztítót)
|
|
Raion
FRPG Guru
Utoljára online: Nov 3, 2023 9:26:43 GMT 1
Jun 19, 2016 17:03:42 GMT 1
|
Post by Raion on Sept 9, 2022 16:41:59 GMT 1
Egy mélyet sóhajtok, majd leszállok a sárkányomról, és elkezdek a nő körül körbe-körbe sétálni. - Ha már ilyen szép előadást tartottál, akkor én mondok egy mesét. Pár évvel ezelőtt volt egy Sárkánymester Butterfly City-ben, akinek volt egy szép díszes páncélja, ami az ostora is volt egyben, valamint két megtermet sárkánya. Ennek az Sárkánymesternek, amióta megvoltak a sárkányai, biztos volt benne, hogy valami nagycél miatt lett az, ami. És ennek tudatában cselekedet mindig. Sokszor Ön célúan, mások véleményét figyelmen kívül hagyva. Harcolt rablók, gyilkosok, erőszakolók, csalók, gazemberek és árnyak ellen is. Szóval minden ellen, ami gonosz volt számára. Olyannyira elhitte, hogy nincs nála erősebb, nincs nála jobb, nincs nála nagyszerűbb, hogy a látása beszűkült. És ahogy a mondás tartja „Nem látta a fától az erdőt”. Utálta a város vezetőit, gazdagjait és azokat a puhány Sárkánymestereket is, akik a tornyaikban gubbasztva tengették idejüket, miközben a fertő szépen lassan felemészti a világot. Ezen dolgok még tovább erősítették benne azt a hitet, hogy nagy dolgot kell véghez vinni-e, valamint a csőlátását is növelte. Szóval – itt megállok a nő előtt és a képébe mászok, majd emelt hangon folytatom – Csak ekkora mértékű hatalom növekedés ezt teszi az emberrel, akkor szerinted az, amit mondtál mit okozna? MIT? – képébe ordítok. - Meg annyi embert tudnék felsorolni, konkrét példákat, akik ezt a hatalmat, ezt a tudást arra használnák fel, hogy kiirtsák a Sárkánymestereket és a Mágusokat. És mindent, ami hozzájuk köthető. – pillanatnyi szünetet tartok – Jobb ha a rejtély rejtély marad. És talán azt a helyet, amit említettél egy olyan korban találják meg, amikor egy ilyen szintű tudás nem okoz katasztrófát. Sajnos jól tudom, hogy a hatalom mit képes művelni az emberrel. Saját magamon tapasztaltam. Gőg, arrogancia, hiúság és még sorolhatnám. Csupa rossz, csupa gonosz dolog. -ismét tartok egy kis szünetet – Bármennyire is érdekelne a dolog, tudom jobb lesz mindenkinek úgy, hogy felfedezetlen marad az a hely. – miután befejeztem a monológom hátat fordítok a nőnek. A sárkányaim csendben hallgatták végig. - Adok egy esélyt. – mondom a nőnek – Adok egy esélyt, hogy élj. A térkép el lesz pusztítva. Vagy így vagy úgy. Rhae! Blay! Tíztől visszaszámolok, ha addig nem dobja el égessétek el vele együtt. – A két sárkány habozva, de felveszi a tűzokádáshoz használatos testtartásukat. - 10… 9… 8… -
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Koshilunge
Közzétéve: Sept 20, 2022 20:42:44 GMT 1
Post by Raven on Sept 20, 2022 20:42:44 GMT 1
A nő csak hátratett kézzel hallgatja végig a történetedet. Amikor a végére érsz és leesik neki hogy mire is célzol pedig dühösen összehúzza a szemöldökét, egy ideig még hallgat, mindenképpen megvárja, hogy befejezd aztán hallkan nyugodt hangon csak ennyit mond.
-Ilyesmire csak azok gondolnak akiknek mindenük megvan. Akinek még hangja sincs hogy elmondhassa szenved, nem gondolná ezt. - Az ajánlatodra nem felel semmit, csak tovább áll a helyén hátratett kézzel. Serenity csak kíváncsian szemléli ami történik. A nő ugyanott áll mikor végzel a visszaszámolással és a sárkányaid lecsapnak, ha nem állítod meg őket.
-Sajnálatos, hogy végül így döntöttél.- Hallod a hangját kicsit távolabb.- Sokkal könnyebb dolgom lett volna egy hozzád hasonló sárkánymesterrel. De akkor kénytelen leszek megbízhatatlanabb társakat választani. Ahogy befejezte füsté válik és vagy tíz méterrel távolabb jelenik meg ismét egy tetőn, ezt pedig addig folytatja amíg el nem tűnik a szemetek elől. Még ha üldöznétek akkor is elvesztitek a nyomát egy idő után. A fehér hajú lány megragadja a ruhád.
-Szerinted azon a helyen tényleg tudhatják hol vannak a sárkányok?- Kérdezi szomorúan.
|
|
Raion
FRPG Guru
|
Post by Raion on Oct 8, 2022 16:07:24 GMT 1
Nem állítom meg a sárkányaim. Teljes erejük csapnak le, hogy véletlenül se érje szó a ház elejét. A rögtön ezután történtek váratlanul érnek, szint úgy a sárkányaimat. A nő szavait csendben hallgatom végig, majd ugyan így nézem végig ahogy eltűnik.
Eközben a sárkányaim - Ez… ez füsté vált! Blay! Ez füsté vált. – mondja erősen meglepődve Rhae. - Nem kell mondanod én is látom. – mondja Blay nyugodtan, bár látszik rajta, hogy Ő is meglepődött. - De előbb el kellet volna égni-e. És aztán lett volna belőle füst. Vagy olyan erős a tüzünk, hogy egyből füsté válik. De az nem lehet, hisz ott van, most meg ott, most meg ott… - hirtelen elhallgat és mélyen elgondolkozik. - Valószínűleg mágus vagy druida vagy valami más. – mondja Blay - Lehet. Pedig én már azt hittem, hogy ilyen erős a tüzünk. – mondja csalódottan Rhae.
- Elég a búslakodásból. – felelem parancsolóan. – Sejtettem, hogy van valami a háttérben, de erre nagyon én sem számítottam. – mondom meglepetten. Serenity kérdésére felé fordulok. - Lehet. Lehet, hogy nem. Nem tudom erre a választ. Lehet most szalasztottuk el a lehetőséget, hogy a jövőben megmentsük a világot, vagy most cselekedtük meg azt, amivel megmentettük a világot. Ez két nagyon sarkalatos példa, de szerintem jól szemlélteti a dolgot. -felelem neki. Majd egy kicsit elgondolkodok. - Bocsánat, ha egy kicsit sok volt ez a monologizálás. De őkelmét nem a véletlen sodorta hozzánk. Valószínűleg tudatos volt a cselekedete. – mondom most már a megszokott stílusban. - És azt hiszem tudom is, hogy merre induljunk el a bátyád keresésére. – mondom neki mosolyogva. – Felkeressük a környék legtöbb spirituális információval rendelkező személyét, bár nem csak arról tud sokat. Úgy hogy induljunk is. – nem várom meg erre a válaszát kézen ragadom és felültetem Blay-ra, majd után én is elhelyezkedek Rhae-n. Bár a lány sikeresen elültette a bogarat a fülemben, azonban minden erőmet arra összpontosítom, hogy Serenity-nek segítsek. Bár lehet, hogy az Ő gondjára is megoldást kaphattunk volna.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Oct 31, 2022 16:07:04 GMT 1
Már jócskán sötétedik mire eléritek a falut. Az emberek még nem alszanak, néhány gyerek fel is mutat a sárkányokra mikor elrepültök felettük, itt senkinek sem jut eszébe félni tőlük. A szavannákon rengeteg veszély fenyegeti őket, de az elrepülő sárkányokat nem tekintik annak. Ha mégis azok ahogy Igmar mindig mondja, nem tudnak mit tenni ellene, ami ellen meg nem tudsz mit tenni azzal a legjobb bátran szembenézni, egy vak gyerek magabiztosságával. Amikor először találkoztál a férfival, a mágikus ereje ellenére is biztos voltál benne. hogy bolond. Később már nem voltál ilyen biztos, de még mindig nem tudod biztosan eldönteni. A férfi mint mindig most is a háza elött üldögél, törökülésben, behunyt szemmel mint aki szundikál. Közben pár gyerek azt próbálgatja vajon fel lehet-e kelteni ha összecsavarják a szakállát vagy sarat kennek rá, mindeddig hatástalanul. Igmar akkor se néz fel mikor leereszkedsz a sárkányokkal, a gyerekek viszont egy darabig tátott szájjal bámulják őket mielőtt, mind futásnak erednek.
-Ébren van?- Kérdezi Serenity, ahogy meglátja a férfit. A közeledteket a kunyhó mellet két ismeretlen macska is figyeli, egyik sem ismerős, de veszélyesnek sem tűnnek. A szárnyas leopárd ép csak fél szemét nyitotta ki a sárkányok érkezésére, a fekete tigris pedig amint jobban megnézet titeket ásított egyet és visszafeküdt a helyére.
|
|
Raion
FRPG Guru
|
Post by Raion on Nov 5, 2022 13:23:14 GMT 1
A környék egyik legfurcsább emberéhez érkezünk meg szépen lassan. A nap már majdnem teljesen lenyugodott és csak hogy nem sötétben kell leszállni. Reménykedem benne, hogy nem éppen az Öreget megviccelő gyerekekre landolunk. Ami szerencsére nem sikerült. Rhae azért tesz egy vicces megszólást. - Nézed már futnak a nasik. – mondja viccesen.
Az Öreg közelében lévő két állattól nem kell tartani, ahogy nézem ők sem tartanak tőlünk. Legalább itt nyugalom van. Több, mint valószínű, ezért is tengődőm még a környéken. - Lehet, de lehet nem. – válaszolom Serenity-nek – Nem lehet eldönteni. Sok mindent nem tudok vele kapcsolatban eldönteni. De abban azonban biztos vagyok, hogy tud segíteni. – itt egy kicsit elgondolkozok – Igen, tud segíteni – mosolygokrá Serenity-re.
Az Öreghez érvén én is leülök török ülésbe. - Üdvözletem Igmar (ooc: remélem ez a neve 😊 ) – szólítom meg – A segítségedet szeretném kérni. Serenety – rámutatok a nőre – egy számára fontos személyt keres. És úgy gondolom, hogy te tudsz információt adni róla, vagyis legalább kindulási alapot a kereséshez. – mondom az Öregnek, miközben abban reménykedek, hogy hallja amit mondtam. Ezután jelzem Serenity-nek, hogy amint válaszolt tegye fel kérdéseit neki.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Nov 14, 2022 18:48:25 GMT 1
-Üdv Égi vándor.- Válaszol a férfi, anélkül hogy kinyitná a szemét.
-Üdvözlöm Igmar.- Hajol meg Serenity mielőtt letelepedik melléd. Erre még a férfi is félig kinyitja a szemét.
-Igazán érdekes.- Mondja röviden a férfi. Serenity rád néz és tekinteted keresi kérdőn. Ha te nem kérdezel rá akkor ő teszi meg, naivan és meglepetten.
-Mi érdekes?
-Csak láttam egy madarat ahogy másik madáron repült.- Mondja a férfi.- Igazán érdekes nem igaz?
-A madarak valóban tesznek ilyet?- Kérdez vissza a lány.
-Tesznek?- Kérdezi a férfi. Serenity teljesen összezavarodottan néz rád.
-Nem lényeges.- Mondja végül a férfi.- Ki lenne akit keresel?
Serenity habozik egy kicsit, hogy rákérdezzen de végül megteszi.
-A bátyám. A neve...
-Egyiket sem ismerem!- Vég a szavába az öreg.- De a nővéred járt itt nemrég. Azt mondta menjetek egyenesen felfelé át a folyón, át a tengeren, ameddig nincs semmi más csak jég és hó.
-Nem értem.- Mondja a lány.
-Ha te nem érted én meg hogyan értsem meg?
-Segíteni akar nekem, vagy azt akarja hogy álljak félre?
-Én tudjam? A te véred. De ha rám hallgatsz nem arra mész.
-Tessék?
-Mondom, Ha rám hallgatsz nem arra mész.- Ismétli meg lassan tagolva. - Nem követném a káoszt, inkább arra indulnék.- Mutat a háta mögé. Vagy arra, mutat felétek. Az egyik irányba a hegyek vannak a másik irányba a tenger, mindegy merre mentek az egyiken átt kell kelnetek mielöt bármilyen nyomot is találnátok.
|
|
Raion
FRPG Guru
|
Post by Raion on Nov 16, 2022 15:49:27 GMT 1
~ Kezdődik. ~ mondom magamban Igmar első szavai után. Serenity-nek egy enyhe biccentéssel jelzek, hogy csak bátran. A kibontakozó beszélgetés színvonala az Öregemberhez illik. Mindig mond valamit, de sose annyit, hogy az elegendő legyen, de még se kevés, hogy az ember ne tudjon elindulni rajta. Ennek ellenére végig bíztatom Serenity-t. Látom rajta a tanácstalanságot.
A szenilis öregek miért szeretik a metaforákat?
- Bárhová is megyünk válaszokat fogunk találni a kérdéseidre. – mondom Serenity-nek. – Csak egy irány van, amerre ne menjünk. Mert félő olyan dolog van arra, ami nem lesz kellemes számodra és lehet számomra sem. – biztatóan a vállára teszem a kezem. - Köszönöm Igmar. Megnyugtattad kavargó lelkem. – mondom az öregnek mosolyogva. – És lebuktál. A nőket te is megnézed azért. – mondom még nagyobb mosollyal az arcomon. Ezután fogom, és elő kapok egy térképet. Meg valami világításra alkalmas dolgot is keresek. Sötétben elég nehéz térképet olvasni. - Na szóval. Mivel időm, mint a tenger és amúgy is terveztem, hogy újra körbe repülöm a világot. Kicsit beposhadtam. Ezért azt javaslom, hogy a Koshilunge-val szomszédos országokat látogassuk meg első ízben, és aztán megyünk egyre messzebb. Azonban ide nem. – mutatok a térképen egy fehér színnel jelölt helyre – Ott Igmar szerint nem vár semmi jó. És amúgy is messze van. Szóval melyik másik szomszédos országot látogassuk meg először? – teszem fel Serenity-nek a kérdést, és érdeklődve várom a választ.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Post by Raven on Nov 25, 2022 17:38:52 GMT 1
Mire teljesen besötétedik a társad szeplői és haja ismét csillagként világítanak a sötétben. Igmar nem tesz erre megjegyzést, habár fél szemmel ismét megnézte magának a lányt.
Serenity elgondolkodva az olajlámpás és a haja által megvilágított térképre néz, de mielőtt bármelyik pontra is rábökhetne az öreg ismét megszólal.
-Azért ne ilyen sietősen.- Mondja nyugodt hangon.- Ha már a nők megnézéséről van szó. Amit késséggel elismerek. A kunyhomban vár rád három nem is akármilyen, Égi vándor.
Ha elindulnál a kunyhó felé, alig állsz fel mire kinyílik az ajtaja és előlép rajta az első asszony. A vállán egy vészjósló fekete madár ül szürke szemei mintha gomolyognának az éjszakában, de még így sincs sehol a nő enyhén vörös fényű szeméhez képes. A hosszú vörös ruhát a vállán és a derekán átkötött csontokból készült láncok díszítették, a kezében hosszú antilopfejjel díszített botot tart. Ő Elandri a fekete szavannák sötét Nibéje. A területei a legszegényebbek és legszárazabbak, úgy mondják az ő földjén még az árnyékok is sötétebbek.
Közvetlen mögötte egy fiatal félmeztelen arany port és több kilónyi aranyláncot viselő nő lép ki, még alulról is csak a rengeteg aranylánc takarja valamennyire. Ahogy kilép a tigris fejére teszi a kezét aki elégedetten hunyja be a szemét és dörgölőzik hozzá. Ő Dané, a törzsei aranyat bányásznak amiket a királynak adnak védelemért és ételért. Nagyon sokan dolgoznak szinte rabszolgaként, Maga Dane viszont sosem ad át mindent amit a sajátjai megszereznek.
Az utolsó aki kisétál maga is aranyból és égkövekből készült ruhát visel, de közel sem olyan nyersek mint Dane-é, az ő ruhája már már a Swellingmore-i boszorkányokéra emlékeztet. Ami eszedbe is juttatja a pletykát, hogy Imka maga is boszorkány, és ezért hullik az ő földjein több eső mint egész Kushilungeén. Ami egyébként nem is igaz hiszen a vízgyűjtőt a holdkirálynő Susarra birtokolja. Imka viszont gondosan alkalmazza fejlettebb országokból szerzet tudást, a városai fejlettebbek, az emberek benne pedig tanultabbak mint bárhol máshol.
-Üdvözöllek a földemen Égi vándor.- Szólal meg Imka.- Régóta reméltem hogy találkozunk, de ezidáig gondosan kerültél mindannyiunkát.
-Úgy hallottuk egy istennő szegült a társaságodba.- Teszi hozzá Elandri.- Úgy látom valóban, valami olyasmivel akadtál össze. -Igmar azt mondta, amint visszatérsz hozzá elhagyod Koshilunge-t- Kezdi a legfiatalbb.-És magaddal viszed a békességet. Azt hiszem most már értem.
-Nem állíthatunk meg de nem is engedünk el üres kézzel.-Mondja Elandri.
-Koshilunge a senki földje. Túl kevés a gazdag hely, túl vad túl élhetetlen a vidék. A nap ami kínoz minket a mi megmentőnk. De jobb ha tudod Égivándor, odakint nincs ami megvéd.- Folytatja Imka.
-A világban háboeú készül.- Fejezi be Dane.- Jól vigyázattok, hogy merre mentek és milyen döntést hoztok.- Miután befejezte csöndben figyelik, hogy elindultok-e ha van bármi kérésed feléjük pedig meghallgatják.
Mielőtt elindulnál Elandri még megállít.
-Ha gyorsan szeretnétek utazni, Al Adhinat felé menjetek. Ha meg szeretnétek ismerni a tűz forrását Clynoris felé.
|
|
Raion
FRPG Guru
|
Post by Raion on Dec 8, 2022 15:22:50 GMT 1
Már el is felejtettem, hogy Serenity maga is egy fényforrás. Ha ez eszembe lett volna, akkor nem keresek lámpást. A térkép nézegetése közben, azért fél szememet Igmar-on tartom. És csak ugyan megnézi Őt.
Serenity már lassan dűlőre jutna, hogy merre is menjünk, amikor is a bölcs öreg megszólal. A hirtelen jött mosolyom, egyből csodálkozásba vált át. - Három nő? – kérdezek vissza Erre Rhae is felfigyel és fel is pattan. - Három nő? Neki? – kérdez vissza Ő is, némi értetlenséggel megfűszerezve. – Eggyel nem bír el, nem hogy hárommal. – mondja Rhae teljesen értetlenül. Blay azért oldalba böki. Én nagyon reagálni nem tudok rá, mert az említett hölgyek jönnek is ki a kunyhóból.
Az első nő enyhén szólva kicsit ijesztő, főleg így este. A második nőnél még a sárkányaim is fujtatnak egyet. Ő már szimpatikusabban néz ki. A harmadik nő a legszolidabb nem is ijesztő és nem is hűha. Na de legyünk őszinték Ő is hűha. Talán még jobban, mint a második.
A köszöntést egy bólintással fogadom, megszólalni nem szeretnék, enyhén zavarban vagyok a téves gondolataim miatt. Ezt a félig földet bámuló tekintetem is Figyelmesen végig hallgatom Őket, közben pedig Serenity-re is rá pillantok. Amit mondanak érdekes. Bár ahogy látom a metaforákban való beszéd itt mindennapos. - Köszönöm a tanácsokat. – válaszolom röviden. Majd jelzek Serenity-nek, hogy induljunk. Elandri mondandóját még meghallgatom, majd az úti társam felé fordulok. - Merre szeretnél menni? – kérdezem kedvesen.
|
|