Ben
Szerepjátékok Istene
"Supreme excellence consists in breaking the enemy's resistance without fighting."
Elfoglaltság: Elfoglalt
Utoljára online: Oct 13, 2024 19:20:24 GMT 1
Feb 24, 2016 12:12:56 GMT 1
|
Toumamora
Közzétéve: Oct 19, 2021 11:21:17 GMT 1
Post by Ben on Oct 19, 2021 11:21:17 GMT 1
#s://i~imgur~com/Fi6DUaR~png Veszek egy mély levegőt és villámgyorsan ki is fújom azt a fiú válaszára. Nem sok kell ahhoz, hogy elzavarjam őt melegebb éghajlatra és ha végül nem is egyezett volna bele az ötletembe, akkor így is teszek. Megjegyzés nélkül persze nem engedem őt el. - Na figyu, nézz fel az égre. Ott fenn vannak csillagok. Olyan magasról teszek arra, hogy mit akarsz, amilyen magasan vannak. Nem vagy a főnököm és bár próbálok jófej lenni veled, kezded kihúzni a gyufát, szóval most vagy eszünk egy hotdogot békességben, vagy én itt és most befejeztem veled a konverzációt, aztán úgy szökhetsz be a backstage-be mágus autogrammért, ahogy akarsz. A hasa, és vele együtt a srác is egyetért. - Nagyon király, én is így gondoltam. Azzal kikértem egy hotdogot és ha ő nem kérdezett tőlem semmit, én sem szólok hozzá amíg jól nem lakok (és ez nem az első hotdog után lesz). Ha nem lett volna kőbunkó, akkor érdekelt volna a bánata-baja, így viszont egyen csak csendben magának. Mielőtt megunnám, hogy csendben tömjük a majmot egymás mellett, elszabadul a káosz. Hamar realizálódik bennem is az, amit Ciscay is kiemelt. Nem nyerhetünk, így a lehető legtöbbet kell kihoznunk abból, amiből lehet: A menekülésből. Egy árny még nem volt olyan vészes, hisz volt segítségem is, de egy egész hadsereggel szemben esélyünk sincs. A tekintetemmel a Fenevad körvonalát fürkészem és közben túlélőket keresek. Hatalmas kő esik le a szívemről, mikor meghallom Iris hangját, ami azt jelenti, hogy ő is köztük van. - Itt vagyok! - kiálltom miközben a levegőbe emelem a kezem és ha valami lángolót/csillogót fel tudok emelni, akkor azt is a magasba tartom - Gyere a kocsi felé! Ott találkozunk. Közben félig-meddig megszegem Ciscay parancsát. Nem tudom nem ellenőrizni a holttesteket, így lassan haladok. Tudnum kell, hogy ki halt meg, ahogy azt is, hogy meg tudok e menteni még valakit, aki nem tud járni. Ahogy egyre közelítünk a kocsihoz, megpillantom Iristés úgy terelem a gyerekeket és azokat, akiket sikerült megmenteni, hogy a két csoport még a Fenevadhoz érés előtt összeérjen. Ha ez sikerül, akkor egy erőltetett mosollyal és egy biccentéssel üdvözlöm Irist. Legszívesebben megölelném, de erre most nincs idő és tudom, hogy ezt ő is tudja. - Megpróbálok előre menni. - Felelem, bár inkább javasolom - Egyedül gyorsabban elérem a kocsit és visszajövök értetek. Ha a lány egyetért, akkor a Fenevadhoz sprintelek és olyan gyorsan izzítom a járgányt, ahogy csak tudom. A lábam olyan erővel nyomja a gázpedált, mint még soha, a szemem pedig végig az úton. Veszélyes gyorsan menni, de itt maradni is az, így áldozok egy kicsit az óvatosságból.
Az első megálló az volt, mikor Iris és a gyerekek, esetleg a megmentett emberek beszállnak. Ezt követően még nekem is nagyon nehezemre esik a gázra lépni és elpucolni innét, így el sem tudom képzelni, hogy Irisnak milyen nehéz kimondani a távozásra szólító szót. Mégis, minden gond nélkül eleget teszek a kérésnek és kiviszem a többieket. Tudom, hogy innentől rajtam áll az egész így nagyon az útra figyelek. Még akkor is, mikor már biztos távolban vagyunk. Ahogy elhagyjuk a "csatateret", már egy kicsit lazábbra veszem a vezetést, de még így is sikerül megijednem, mikor Iris bepattan sofőrtérbe és egy csókot nyom az arcomra. Most teljesen vörös lennék, ha nem egy ilyen szituációból verekedtük volna ki magunkat. Vörös lennék és jó erősen homlokon pöckölném érte, mert tudja, hogy zavarba hoz! Helyette viszont csak rámosolygok és az egyik karommal átkarolom, miközben a másikkal a kormányt tartom kordában. - Voltam már jobban is... - kezdem, miközben elengedem őt és a rádióval kezdek babrálni. Az egyik leghasznosabb találmány, a többieket próbálom elérni, a menekülés óta nem most először. Amennyiben ez nem sikerül, akkor kikapcsolom az eszközt. Errefelé nincsenek még Schiller tornyok, amikből zene szólhatna - Hiba volt elmenni. Ezt szinte dühösen mondtam. Érezhető volt a hangomon, hogy nem értek egyet a kijelentéssel és tudom, hogy ennél többet nem tudtunk volna tenni, de ötletem sincs, hogy merre tovább. - Nem lenne jó ötlet egy darabig megállni - kezdem - A gyerekek miatt viszont lehet, hogy szükség lesz rá.
Amikor szóba kerül Zu, nem sok vigasztaló gondolat jut eszembe, így kimondom azt, ami elsőre eszembe jut. - Talán azt akarta, hogy a kiképzéssel meg tudd védeni azokat, akik nem kaptak ilyen tanítást. Nem a legmeggyőzőbb és kicsit számomra is úgy érződik, mintha valami regény borítójáról mászott volna le, de ha valakiről, akkor Irisról el tudnám ezt képzelni. Meghúzok egy gombot a fenevad műszerfalán, ami hatására kinyílik az anyósülés előtti tároló, amiben többek közt ott van a helyi térkép is. - A legközelebbi nagyobb településnél megállunk. Nem tudom mennyi pénzünk van, így szólj a többieknek mindenki maradjon a Fenevadon, ha valaki valami speciális ellátásra szorul azt megszerezzük majd mi. Reggel pedig... visszamegyünk. Utána navigálj légyszi. A kérdésre pedig, hogy miért támadhattak meg minket egyszerűen nem tudok válaszolni. - Fogalmam sincs - hallatszott a hangomon, hogy hirtelen egy mondvacsinált ötlet sem tudok kipréselni magamból - Egy idegen Qualauch akart beszélni Zu-val, de esélyünk sem volt elkerülni hozzá. Talán tudhatott valamit, de elveszítettem a támadás közben. Ismét mindkét kezemmel az autót irányítom és teljes mértékben az útra figyelek, bár lassabban haladok amíg Iris vissza nem tér és nem navigál. Nem szeretnék túlmenni, mert ha nem hallunk reggelig a többiek felől, mindenképp meg akarom nézni mi a helyzet. Pláne mivel a harc hevében elvesztettük a fura srácot...
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
Mindenkit szeress, ne sokban bízz, Ne bánts senkit,
Elfoglaltság: Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Nov 4, 2024 22:25:09 GMT 1
Jun 2, 2017 19:12:16 GMT 1
|
Toumamora
Közzétéve: Oct 27, 2021 16:43:57 GMT 1
Post by Raven on Oct 27, 2021 16:43:57 GMT 1
Ryan szinte egész este megállás nélkül vezet, amíg végre biztonságban érzitek magatokat. A gyerekek szinte mind sírnak, nagyon megijedtek de szerencsére, senki nem sérült meg közülük súlyosabban. Az egyik srácnak kificamodott a bokája és egy kislánynak csúnyán megkarcolták az arcát, de mind túlélik. Az a néhány felnőt aki veletek menekült, például a lány akivel Iris táncolt és a zenész Orso segítenek ellátni és megnyugtatni őket. Többet sajnos nem tehetek értük. Bár ők ketten is megsérültek de szerencsére azok sem túl súlyosak. Az éjszakából hátralévő néhány órát csendben töltitek. Miután a gyerekek elaludtak senki nem szól egy szót sem kivéve persze ha ti kérdeztek valamit. Így jut egy kis időtök egymásra is. Vagy ha elégé megnyugszotok aludhattok ti is egy kicsit.
A család csak másnap ér utól titeket. Addigra sikerül a legközelebbi várost elérni és ott minden sérültet ellátni. Úgy tűnik ők is sietősen jöttek utánatok, rengeteg dolgot hátra hagytak, valójában mindent, csak a járműveket hozták, még a hátasokat is otthagyták, így azokat a kocsikat is amiket azok húztak. Ahogy kiszálnak a járművekből, mindenki keresni kezdi a hozzátartozóit. Iris nyakába is beugrik egy lány de úgy tűnik még Ryanek is sokkan örülnek. Az utolsó aki csatlakozik hozzátok a Troph Mihai az arcán rögtön látni hogy valami nagyon nincs rendben, nagyon meg van törve és nem is csatlakozik a többiekhez akik a saját és a ti túléléseteket ünneplik. Zu egy ideig némán áll mellette, talán szeretne valamit mondani, de egyébként sem jönnek ki olyan jól, így végül ő is csak felétek lép. Biccent egyet felétek jelezve, hogy örül, hogy jól vagytok de nem megy oda ölelkezni, ha Iris odamegy hozzá és kezdeményez viszont nem utasítja el.
Ha rákérdeztek mi történt az egyik tornászlány szinte rögtön könnyekben tör ki, majd valaki más rekedten válaszol.
-Ciscay halott...- Mondja és a végére ő is sírásban tör ki. Ha tovább kérdezgettek lassan sikerül elmondaniuk az egész történetet.
-Miután sikerült elmenekülnötök, mi is megpróbáltuk de túl sokan voltak. Ciscay és Zu küzdött a leginkább, de mindenki aki kicsit is ért a mágiához, még azok is akik csak illúziókat képesek használni segitettek. Sokan súlyosan meg is sérültek. Végül a semmiből ott termet egy hatalmas fekete sárkány. Azt gondoltuk egy szeszélyes sárkány mester az és végre meg leszünk mentve. A sárkány elkezdte megtámadni a vadakat, felégette az árnyakat. Már ép megörültünk amikor az egész abba maradt. A sárkány pedig ránk szólt. Azt mondta vagy átadjuk a legerősebb mágusunkat, vagy mindannyiunkkat porrá éget mielőtt, az árnyak árthatnának nekünk.- Amikor ehhez a részhez érnek Zu arca elsötétedik és ökölbe szorítja a kezét.
-Nem akartuk otthagyni Ciscay-t, persze, hogy nem akartunk senkit sem átadni a sárkánynak. De Ciscay varázsolt valamit, amikor megmozdultunk vagy megszólaltunk volna nem jött ki hang a szánkkon és rögtön csillagokat láttunk, még az irányokat is rögtön összekevertük, azt se tudtuk merre induljunk előre. Elő lépet és azt mondta ő az. Aztán... aztán... a sárkány kitárta a szárnyait... és mintha valami fényt szívott volna ki Ciscay testéből. Miután végzet Ciscay még ált ott egy pár másodpercig aztán a teste egyszerűen elporladt, mintha csak hamu lett volna.... Még a ruhája sem maradt meg belőle.
-Elszívta a mágiáját.- Súgja maga elé dühösen, összeszorított ajkakkal Zu.
Ahogy a történet végére értek a lány aki hangosan végig zokogta az egészet, akiről jól tudtátok, hogy Ciscay egyik tanítványa, abba hagyta a bőgést és könnyes szemmel dühösen Zu elé lép.
-Ez az egész a te hibád! Neked kellet volna megetetned magad azzal a sárkánnyal! Az egészről csak te és a fajtád tehet!- Kiabál rá.- Ha rajtam múlik nem jösz többet velünk, eleget vesztettünk miattad!
|
|
TherealKREY
Írónövendék
Elfoglaltság:Mesélést & Játékot vállal
Utoljára online: Jan 2, 2023 13:38:08 GMT 1
May 31, 2020 21:07:02 GMT 1
|
Toumamora
Közzétéve: Nov 10, 2021 16:53:47 GMT 1
Post by TherealKREY on Nov 10, 2021 16:53:47 GMT 1
Astra eléggé könnyen felszáll a sárkányom nyergébe. Viszont az úton egész végig ficánkol, amit nem tudok szó nélkül hagyni. - Ha jól gondolom nem sűrűn utazol sárkányháton.
Ahogy leszállunk két csapatra osztódunk. Szépen és nyugodtan haladunk a sötét és nyirkos erdőben egy kis ösvényen. Viszont az ösvény egy idő után eltűnik. Amikor az állat felüvölt Astra összerezzen a kislány meg se rezzdül. Én pedig fapovával megyek tovább. Miután mondhatni eltévedünk Astra egy iránytűhöz hasonló valamit kezd el babrálni. Ezután az azon lévő fényeket követjük. Hirtelen eltűnik az ijedtségük és magabiztosabbnak látszanak. Viszont amikor Metarikku rálép egy nagyobb fadarabra ami ezáltal eltörik akkor mérges tekinteteket kapok válaszul. Én csak a sárkányomra nézek unott fejjel és tovább követem őket. Ahogy haladunk a végtelennek tűnő dzsungelben egy alak emelkedik ki a hatalmas levelek közül. Kezeimet kiveszem a zsebemből és Metarikku-hoz szólok, telepatikusan: (sorry nem tudom hogy fogalmazzam ezt meg jobban vagy hogy hogyan kéne) - Állj készen bármilyen támadásra. Ha körbevettek minket akkor a szárnyaiddal védd meg mindhármunkat. Utána pedig nyugodtan tombold ki magad... egyet se hagyj életben.
Ezután előlrelépek a két lányt pedig finom visszábbhúzom a válluknál fogva. Így Metarikku őket is könnyedén megtudja majd védeni. Majd megkezdem a kommunikációt. Nem várok nagy sikert de remélem azért valamennyire csak megérti valahogy.
- Üdvözletem! Te beszéled a nyelvünket?
Közben pedig próbálok valamit mutogatni hátha megérti mit akarok.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Toumamora
Közzétéve: Nov 21, 2021 22:46:49 GMT 1
Post by Raven on Nov 21, 2021 22:46:49 GMT 1
Amikor előre lépsz és megszólalsz a nő a földhöz üti a botját, de ezután sem tesz semi más fenyegető dolgot. Miután feltetted a kérdésedet a saját furcsa nyelvén mond valamit, hallkan, de még így is nagyon hangosnak hatt a csendben.
-Ez Teyacapan földje, menjetek el!- Mondja, halkan, de határozottan.
Astra odasúgja mögüled.
-Furcsa hogy beszéli a nyelvet. És ilyen szépen. Miért nem támad meg minket?- Kérdezi. Alig tudsz rá válaszolni, amikor Emma elléd lép.
-Tudsz beszélni a nyelvünkön! Ki tanított meg rá?- Kérdezi, valahogy mindenkinek az az érzése, hogy túl hangosan, még a fák is mintha összerezzennének a hirtelen zajra.
-Maradj csöndben!- Szól rá a nő.- Az istenek iránti tiszteletből adok nektek egy esélyt, hogy haza menjetek, de a csöndet nem törhetitek meg.
-Nem megyünk sehova amíg az apámat meg nem találjuk!-Mondja a lány majdnem kiabálva. A Qualachuk nő behunyja a szemét aztán ismét kinyitja, mint aki kényszeríti magát, hogy nyugodt maradjon.
-Ha itt is volt már halott. Teyacapan nem enged el senkit, aki betör ide.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 3, 2022 16:30:11 GMT 1
Post by Raven on Aug 3, 2022 16:30:11 GMT 1
Toumamora dzsungelei sűrűek és végtelenek, mindenki jól tudja, hogy számtalan veszély leselkedik bennük. A törzsek erősek és agresszívak, és néha még maguk a fák is embereket esznek. Akinek van esze inkább elkerüli az erdőt, akik pedig itt maradnak jól tudják mivel kell szembenézniük. Az olyanok számára pedig, mint a kígyó testű bestia, kifejezetten nehéz élet vár. Ugyan képes elejteni a törzsek tagjai közül, ha szerencséje van és egyedül találja őket, de a vadászaik ritkán járnak egyedül és nem ritkán más kivételes bestiák is megfordulnak az erdőben. Ma reggel is egy ilyen jelenlétét érezte meg. Akkora energiát árasztott magából az érkezése, hogy tökéletesen megtudtad mondani hol érte el az erdőt. A hozzád legközelebb eső Qualauch városban. Itt azt hiszem teljesen helyénvaló a város szó, mivel valóban mesterien megépített kő épületekről beszélünk, sőt még egy templomuk is van valamelyik sok nevű sárkány istenüknek.
A város közelében eddig előbb vagy utóbb mindig akadt mit enned, ha most elhagyod a területet lehet nagyon sokáig kell keresned, egy másikat hasonló előnyökkel, másrészt, bárminek is érezted meg reggel az energiáját, biztos lehetsz benne, hogy nagyhatalmú, és nem fogja csak úgy átengedni neked a területet.
|
|
KiddoHUN
Kezdő tollforgató
Utoljára online: Jan 23, 2023 20:47:30 GMT 1
Mar 26, 2022 13:10:58 GMT 1
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 5, 2022 10:45:33 GMT 1
Post by KiddoHUN on Aug 5, 2022 10:45:33 GMT 1
Az emberek sincsenek teljes biztonságban, hogyha nincsenek tisztában a dzsungel törvényeivel. Ez a kígyó testű bestia egy sneisz, aki kíváncsian szemléli a környezetét, amelyben él, és a kétlábúak iránt igazán nagy érdeklődést mutat. A rajtuk lévő díszítőelem igazán csodálatosak és szemrevalóak, ezért Kysseis is megpróbálkozott lemásolni a látottakat, amikkel magát is tarkítja. Sokszor végig kíséri a vadászatukat, ennek köszönhetően meg tudta figyelni, mégis milyen módszerekkel készítik el, a testüket takaró holmikat. A fiatal sneisz igaz nincs olyan speciális eszközök birtokában, de hamar megtanulta azok elkészítését, hogy az állatok mely részét kell felhasználnia, illetve milyen folyamatok után jutnak el a végeredményig. Igaz volt néhány sikertelen próbálkozás, de végül Kysseis is el tudta készíteni a saját "ruháit" ahogyan a kétlábúak hivatkoztak rá. Illetve a testére mintákat rajzolt, a természetben is fellelhető festékek segítségével. Viszont ennek következtében jobban bele tud olvadni a környezetébe, miközben egy cseppet sem akadályozza a mozgásban, vagy a vadászatában. A fajtársaival ellentétben ilyesmire nem igazán pazaroltak energiát, és csupán a saját ösztöneikre hallgatnak, hogy megélhessék a holnapot. De ez a sneisz lehet képes lesz megtanulni azt is, hogy miként éljen, s ne csak túléljen, mint a többi erdőlakó társa. Természetesen az eddigi ismeretei egy cseppet sem fakultak, hogy nehogy valamelyik más ragadozó ebédje legyen, és ennek elkerülésére érdekében a eszközei is szépen lassan gyarapodott. Íj, nyíl, dárdák és mérgek is képzik a mindennapi felszereléseit. Kysseis is szép lassan megtanulta, kihasználni az erdő adta lehetőségeket és még egy otthonra is lelt egy barlang formájában. Sikeresen meg is éli a száz-kilencvenkettedik holdtöltét, ami annyit tesz, hogy éppen most töltötte be a tizenhatodik életévét, vagyis hamarosan eléri a felnőttkort és méreteit egyaránt. Jelenleg a teljes hossza éppen nyolc méter.
A következő reggelen valami furcsa érzés járja át, minden porcikáját, miközben a félelem járja az egész testét. De végül erőt vesz magán, és a józan ész ellenére, ahelyett, hogy elmenekülne, ismét a kíváncsiság uralkodik el rajta, és megnézi mégis mi az a rettenetes jelenség. Kysseis nemigen szeretné feladni a területét, mivel az a bizonytalanság is túl sok kockázattal járna, ezért nem szívesen adná fel az élethelyét! Ha szükséges megküzd érte, mert különben a lelkét kockáztatja, azzal meg ugyanúgy halálra ítélné magát.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 13, 2022 15:19:50 GMT 1
Post by Raven on Aug 13, 2022 15:19:50 GMT 1
Már messziről hallod a zenét, ahogy pedig egyre közelebb kerülsz szinte riasztóvá válik a dobszó. Még be se kell menned a városba, ahogy eléred a kaput azonnal megérzed a hatalmat szinte közvetlenül feletted. a kő fal tetelyén az egyik koponya mellet ott áll egy rejtélyes alak, a dzsungelt pásztázza a tekintetével.
Úgy tűnik nem tulajdonít nagy figyelmet neked, de szinte biztos lehetsz benne, hogy észrevett. Nemsokára pedig két másik alak is csatlakozik hozzá, két emberi nő. Az egyikük egy sámán ezt még ebből a távolságból is könnyedén meg tudod mondani, a másik pedig egy harcos.
-Valami baj van mester?- Szólítja meg a mágus, az alak felé se pillant, tovább fürkészi a rengeteget, olyan mozdulatlanul, hogy még a testén viselt arany se csillan meg, a napfényben. - Lassan elkezdődik az ünnepély, csatlakoznunk kéne a többiekhez. Bármi is van odakint, nem jelent számunkra fenyegetést, már nem csak a falak, de a te fényed is megóv bennünket.- Miközben a két nő igyekszik az alakot behízelegni a városba egy gally roppan meg melletted. Mire odanézel pedig el is ér a támadás, a férfi botján egy vércsík indul el, te pedig akárhogy szeretnél is, képtelen vagy megmozdulni. Az izmaid többet nem hajlandóak engedelmeskedni neked, a sámán varázslatának a hatása alá kerültél. Mellette még ott van két három vadász akiknek a jelenlétét ő rejthette el előlled, különben biztosan észre vetted volna őket.
-Úgy tűnik remek ajándékot találtunk Xadeorth-nak, Az Arany Fény egészen biztos elégedet lesz.
|
|
KiddoHUN
Kezdő tollforgató
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 13, 2022 18:41:25 GMT 1
Post by KiddoHUN on Aug 13, 2022 18:41:25 GMT 1
Kysseis egyre inkább halad az ismeretlen felé, miközben valamiféle furcsa "hangot" vagyis dallamot hall meg, ami egészen a csontjáig hatol, és egyből elönti a félelem, de a kíváncsiság még mindig erősebben dominál a leányzóban. Mintha a szívem ki akarna ugrani a helyéről, annyira erőteljes... Sosem volt ennyire közel a városhoz, de most van lehetősége megcsodálni a hatalmas territóriumukat, és a semmiből kinövő építményeket. A "várost", mint szót nem igazán ismeri, viszont a látottak alapján nemigen lehet fészeknek mondani, ahol élnek a kétlábúak. Mikor rápillant a hatalmas kapura egyből az a fenséges erő nehezedik rá, amely mintha összeakarná nyomni a fiatal sneiszt. Nem sokkal később találkozik a tekintette néhány lakóval, akik, mintha ügyet sem vetnének Kysseisre, és a saját ügyes-bajos gondjaikkal vannak elfoglalva. Az egyik szemmel láthatóan egy őrszem, aki a társait figyelmezteti a közelgő veszélyre. Bár úgy néz ki elsőre, hogy a nőstény sneiszt nem tekintik veszélyforrásnak. Jaj ne! Észrevett, vagy... Furcsa mód, vagy inkább szerencsére látszólag nem foglalkoznak az idegen leányzóval. Azonban nemsokára még két nő is felbukkan, egy sámán és egy harcos személyükben. Az előbbit már volt szerencsére megfigyelni, viszont ha opcionális egyikőjükkel sem szeretne szemtől szemben megküzdeni. Végül Kysseis arra következtetésre jut fejemben, hogy most jobb lenne tovább állni, mert bármi is van itt túlságosan is veszélyes. Egyszer csak, egy reccsenésre lesz figyelmes a hóhajú, és már venné is fel a védekező állását, de már túl késő, hogy bármit is tudjon reagálni. Egy botot lát maga előtt, mintha vérezne. A sneisz testéből, mintha minden erő kiszállt volna, vagy még rosszabb, hogy "átvették" felette az uralmat, vagyis nem több egy élőbábnál, amivel vagyis akivel azt csinálhatnak, amit akarnak. Kysseis legbelül halálosan retteg, amiért a sámán mágiájának a csapdájába esett, ám mind ezek ellenére amennyire lehet, igyekszik leplezni a félelmeit, miközben keresi az alkalmat, hogy kiszabadulhasson a fogságból. (Bár ehhez minimum egy csodára lenne szükség...) ,,Ajándék" lenne a sneisz? Vagyis nem kell sokáig az elméjét azzal terhelnie, hogy elképzelje mégis milyen sors vár rá hamarosan. Kár, hogy nem ismeri azt a közmondást, hogy ,,aki kíváncsi, az hamar megöregszik." Lehet ez alkalommal jobban járt volna, hogyha az ösztöneire hallgat, ahelyett, hogy azzal szembemegy. Viszont hiába pecsételődött meg a Sorsa ettől a pillanattól fogva, de Kysseis a kilátástalan helyzet ellenére sem hajlandó feladni! Amennyiben az elméje még szabad, és van lehetősége továbbítani valakinek a gondolatait, az- az illető csak annyit fog érteni "hallani a fejében." hogy... Engedj el!" Tisztában van azzal teljes mértékben a leányzó, hogy közel nulla az esélye a szabadulásra, de a szemében ott a láng, hogy a végsőkig küzd. (Másfelől nem igazán ismeri amúgy se a kérlek szót, bár nem mintha itt tanulná meg ennek a szónak a jelentését, illetve az is biztos, hogy teljesen figyelmen kívül hagynák a kérését...)
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 14, 2022 12:22:54 GMT 1
Post by Raven on Aug 14, 2022 12:22:54 GMT 1
A vadászok lassan óvatosan merészkednek csak közel, annak ellenére is, hogy a sámán varázslata nem gyengül meg egy pillanatra sem. És akárhogyan is kiáltozol fejben, úgy tűnik senki sem fogja a jeleket. Miután óvatosan a közeledbe merészkednek egy hálóval megkötöznek, biztos ami biztos bár ez sem egyszerű művelet, ahogy az sem hogy utána becipeljenek a városba. Alig lépnek csak át a kapun és érzed, hogy újra tudsz mozogni, a sámán varázslata meggyengült, úgy tűnik egyszerűen képtelen tovább fentartani, bár a hálók továbbra is tartanak, de az izmaid újra neked engedelmeskednek. A harcosok közül kettő szorosabban fogja a hálót körülötted amint észreveszik, hogy tudsz mozogni, a harmadik pedig rögtön előreszegezett fegyverrel a sámán elé ugrik hogy őt védje, ha sikerülne kiszabadulnod és őt támadnod. Nem sokára pedig két másik lándzsával felszerelt harcos is a segítségükre siet.
|
|
KiddoHUN
Kezdő tollforgató
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 15, 2022 10:42:30 GMT 1
Post by KiddoHUN on Aug 15, 2022 10:42:30 GMT 1
A tehetetlenségnél nem sok rosszabb érzelem van a világon, mikor szembesülünk a saját gyengeségünkkel, és behódolunk valami más akaratának, elfogadva a saját sorsunkat, hiszen látszólag nincs mód a változásra! A fiatal sneiszben az érzések hada tombol, melyeket nem is lehet igazán szétszeparálni, főleg, amikor csak "várja" magatehetetlenül, hogy elkapják. Sajnálatos módon senkihez nem jutnak el a gondolatai, ami csak fokozza a lány frusztrációját, miközben a lakók egy hálót csavarnak rá. Kysseis gondolatai szép lassan vörös aránylatot vesz fel, mikor elkezd a harag és a düh felszínre törni benne, mert képtelen elfogadni, hogy eképpen érjen véget az élete. Ilyenkor már képtelenség racionálisan gondolkozni, hiszen csak egy valami lebeg a szeme előtt; a túlélés bármi áron! Nemsokára a kétlábúak birodalmában belül találja magát, ami talán csodálatosnak is mondható, viszont nem ez a remek pillanat, hogy gyönyörködjön a látnivalóban. Egyszer csak, valami váratlan dolog történik, és a kisujját képes mozgatni, mintha a paralízis hatása elkezdene gyengülni. Nem is kell több a hóhajúnak, pontosan erre a csodára volt szüksége. El is kezd mozogni rángatózni, hogy a fogvatartóinak ne legyen olyan egyszerű dolguk, hogy megtartsák Kysseis több, mint egy mázsáját. Remélhetőleg sikerül kiszabadulni a hálófogásból. De ha ez meg is történne, akkor is a neheze még csak most fog kezdődni. Amennyiben mégis sikerül kiszabadulni, az őt cipelő egyikére lecsap, aki a legközelebb van hozzá, hogy elvegye annak fegyverét. Jelen pillanatban csak akadályoknak tekinti őket, amiken túl kell lendülnie. A kétségbeesés eluralkodik rajta, és nincs más választása, muszáj ölnie, különben vele végeznek. (Bár nem szívesen teszi/tenné ebben a formában, hisz azok onnantól csupán elvesztegetett életek...) A harcost remélhetőleg meglepetésként éri, amelyikre rátámad, hogy elvegye annak fegyverét. A hatalmas súlyával ránehezedik, kipréselve az áldozatából a levegőt, majd ostorszerűen a következő ellenfelére támad a kígyótestével, hogyha sikeresen ráméri az ütést, ott bizony bordák fognak törni és a belső szervek is súlyosan sérülni fognak, mivel több tonnányi súlyt kellene elviselnie az illetőnek. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a fegyverét a mágust védelmező felé dobja a szerzett fegyvert kiiktatva ezzel a harmadik személyt, majd rugószerűen ráveti magát a mágusra, akit egyből megharap. A sneisz mérge nem halálos, de másodpercek alatt hat és megbénítja az ellenfelét. Hogyha minden a tervek szerint halad, abban az esetben megpróbálja a kétlábúak területét elhagyni minél hamarabb, feltéve ha még időben ki tud jutni, mielőtt a kaput bezárják. Rengeteg a bizonytalanság a tervében, viszont, talán elég gyors lehet, hogy a tervét véghez vigye. Azonban bárhol is hibázzon, újra fog kalkulálni, csak élje túl...
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 17, 2022 18:15:58 GMT 1
Post by Raven on Aug 17, 2022 18:15:58 GMT 1
Akár hogy vergődik is Kysseis, nem tudja elszakítani a hálót a harcosok pedig elég jó erőben vannak, hogy képesek legyen visszatartani még a kígyó lány nem kevés súlyát is. Ennek ellenére is sikerül elég közel vergődnie magát az egyik harcoshoz, hogy felé támadjon, bár még sikerül az utolsó pillanatban elugrania előle, de valamennyit lazul a háló ezzel a mozdulattal, amit kihasználva a lánynak végre van esélye szabadulni. Habár még nem teljesen szabad de jórészt sikerül kiszabadulnia a hálóból. Amikor a fegyveres lándzsájáért nyúl viszont kiderül, hogy a férfi sokkal gyorsabb, ezért egy kecses mozdulattal kicsúszik a lány útjából. A háló még mindig fogságban tartja az egyik karját és a farkát, hiába próbál kiszabadulni, de legalább a farkával sikerül odacsapnia, sikerül is eltalálnia az egyik embert, aki tartja a hálót, nem biztos, hogy súlyos sérüléseket szerzet, de az biztos, hogy elvszíti az egyensúlyát és a földre kerül. Ezzel pedig sikerül kiszabadítani még egy kart, habár a lány alsótestét még mindig tartja a háló, így már elég nagy szabadsága van, hogy harcoljon az életéért. A lány pedig nagyon jól méri fel a helyzetet amikor a legfontosabb tagra, a mágusra összpontosít és felé vetődik, hogy megharapja. A mágusnak nincs elég ereje, sem pedig ideje, egy újabb varázslatra a lány fogai pedig szinte el is érik a mágus vállát, amikor hátulról elkapják a tarkóját. Az aki megragadta a lányt, nem csakhogy elég erős, hogy tartsa és visszahúzza, de még a lány nem éppen könnyű testét is képes felemelni azzal a fél kezével. Lerántják Kysseis-t a férfiról aztán egy pár másodperc gondolkodás után a harcosok közé, de elég messzire tőlük, ledobják a földre. Még mielőtt felkelhetne a földről a kapu tetején látott férfi fölé áll. "Nem ajánlom, hogy bármivel próbálkozz!" A figyelmeztetés szinte menydörgésként zúg végig a lény koponyájában.
|
|
KiddoHUN
Kezdő tollforgató
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 20, 2022 20:41:01 GMT 1
Post by KiddoHUN on Aug 20, 2022 20:41:01 GMT 1
Sajnos nem úgy mennek dolgok, ahogyan azt Kysseis eltervezte fejben, habár nincs is olyan sok lehetősége, amiből gazdálkodhatna, viszont muszáj cselekednie, különben nem éri meg a holnapot. Vagy netalántán itt ér véget a pályafutása? Az nem lehet! Ebbe nehezen tudna bárki belenyugodni, és foggal körömmel küzd érte. A fogvatartói létszámfölényben vannak és úgy néz, ki egyenként is erősebbek a leányzónál, ettől függetlenül megpróbálja kihasználni a meglepetés erejét, azonban nem képes a fegyvert elkobozni, mert a kétlábú időben kapcsol, és sajnálatos módon a háló fogságából se tudott kiszabadulni, emiatt a kígyótestével mért csapás nem olyan erejű, mint amire számított volna. Ám, mégis pont elegendő, hogy némi teret nyerjen magának, amilyen gyorsan csak tudja a szabad kezével leveszi magáról a hálót, és amint esélye adódik egyből ráveti magát a mágusra, már majdnem, hogy eléri, mikor valami váratlan éri. A tarkóját, "valami" elkapja, és mintha nem is a valóság lenne, a felsőteste megemelkedik magától. (A lány nyolc méter hosszát, képtelenség lenne teljesen felemelni.) Ennek ellenére, a sokk miatt képtelen bármit reagálni, és csak rángatózni képes magatehetetlenül. Pár pillanattal később megismerheti a repülés élményét, mikor óriási helyváltoztatásra kényszerítik a sneiszt, és ahogyan mondás is tartja, minél nagyobb annál nagyobbat esik. A teste a földnek csapódik nagy erővel, így elképzelhető az is, hogy valamilyen csontja törni fog, és a testét súlyosan lehorzsolja, míg csúszik a földön. Nagy fájdalmai vannak Kysseisnek, de ennek ellenére továbbra sem akarja feladni... míg nem az a bizonyos félelmetes kétlábú nem jelenik meg előtte, akinek "gondolatai" villámcsapásként érik a leányzót. A hóhajú remegő kézzel ökölbe szorítja a kezét, de ennél többre már nem képes, teljesen elhagyja az ereje, mert a rettegés teljesen megbénítja. A szívében hiába van még ott a láng, hogyha a teste már nem akar engedelmeskedni. Mindent megtett, ami az erejéből telt, de sajnos nem rendelkezik elég erővel, hogy képes legyen a Sorsán változtatni... Szóval itt lenne a vég?
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 21, 2022 17:52:54 GMT 1
Post by Raven on Aug 21, 2022 17:52:54 GMT 1
A fegyveresek közelebb sétálnak a lányhoz de amikor a mellette álló férfi int egyet megállnak.
-Minek hoztátok ide ezt a lényt?- Kérdezi. A sámán leborulva válaszol.
-Áldozatnak szántuk. Ajándéknak neked, hatalmas Xadeorth.- A férfi ismét végignéz rajtad, aztán körbe néz a harcosokon.
-Nekem nincs rá szükségem, csak nézetek rá, egyszerű szörnyeteg semmi más. A benne lévő mágia arra is alig elég, hogy tudata legyen.
-De a szörnyeteg már több emberrel végzet. Apró ár ez, hogy neked kedveskedjünk.
-Nekem már van kígyóm.- Mondja a férfi, ekkor veszed észre a vállára feltekeredő fekete óriáskígyót, az állat pedig mintha csak értené az elhangzottakat bólint is egyet.
-Akkor is több embert megölt.- Mondja az egyik harcos.- Számodra talán nem elég erős, de a sámánunk talán fel tudja használni.- A férfi egy pár másodpercig gondolkozik az elhangzotakon, ismét rád néz, aztán rájuk és végül bólint.
-Rendben, ahogy szeretnétek.
|
|
KiddoHUN
Kezdő tollforgató
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 22, 2022 13:40:09 GMT 1
Post by KiddoHUN on Aug 22, 2022 13:40:09 GMT 1
Egyesek értetlenül állnak a nőstény sneiszhez, és nem mellesleg tudnak az áldozatairól. Talán tisztában vannak azzal, hogy nem egy mindennapi bestiával hozta össze őket a Sors. Kysseis a földön erőlködik, de a sebei nem hagyják, hogy fel tudjon egyenesedni, hallja a szavakat, amiket mondanak "fölötte", még talán egy két szót el is tud csípni, de nem igazán érti a kétlábúak nyelvét, de nem kell zseninek lennie ahhoz, hogy rájöjjön épp róla van szó. A szörny hallatán felkapja fejét, ami már hallhatott tőlük, és nem igazán bír pozitív jelentéssel, sőt mi több, degradáló. Nem vagyok szörny. Kysseis vagyok! A hóhajú csak mérgesen sziszeg, miközben a gondolatait megpróbálja közvetíteni Xadeorth felé. (Talán a hatalmasság a felszínesség miatt rosszul ítélte meg a leányzót? - Elképzelhető, hogy ez még szerencsének is mondható, és nem ő veszi kezelésbe a lánykát...) Lehet nem most kéne önérzetesnek lennie, de most már úgyis mindegy, hamarosan minden el fog sötétülni. A haláltól nem fél, csupán nem tudja elképzelni a vég eljövetelét... Minden feketeségbe fog burkolózni? Az okos kígyó láttán meg csak egy erőtlen mosolyt erőltet az arcára. De már tovább is adják a kis beszéd után a sneiszt, mintha csak valamiféle butykos volna. Bár nem mintha érdekelné őket, a leányzó Sorsa, de miért is tennék? A farkas sem moralizál, mikor elkapja a nyulat, csak sajnos Kysseis még bele sem gondol abba, mégis milyen megpróbáltatások fogják érni, mielőtt végleg kileheli a lelkét, és átadja magát az örökkévalóságnak! (Az bizony nagyon hosszú idő.) Miután a sámán színe elé vitték, hallhat egy mondatot a fejében, feltéve ha figyel és nem ignorálja a leányzót. Meg fogok halni? Teszi fel a kérdést, mintha csak választ várna valakitől, és azt mondja... nem... Viszont nincs senki, aki felette lévő kaszást elüldözhetné még jó hosszú időre.
|
|
Raven
Szerepjátékok Istene
|
Toumamora
Közzétéve: Aug 23, 2022 22:26:14 GMT 1
Post by Raven on Aug 23, 2022 22:26:14 GMT 1
-És akkor mi van?- Kérdez vissza hangosan a férfi, mikor megemlíted a neved.- Kysseis, ember, Itztli, nekem mind egyre megy.- Közben féltérdre ereszkedik melléd, ha kell, hogy csökkentse a magasság különbséget, a kígyó a vállán pedig ismét helyeslően bólint egyet. A következő kérdésedre is ő válaszol miközben az állad alá nyúl.- Lehet. Számít? Többet számít mint az embereké akiket megöltél?- Kérdezi. A kígyó közben csak kíváncsian nyújtogatja a nyelvét, a szemeiben szokatlan intelligencia csillog. Amíg a férfi melletted van egyik fegyveres sem lép közelebb, mind tisztában van vele, hogy ameddig ő ott van, egyrészt nem tehetsz semmit, másrészt, ha mégis, és a férfi nem tudja megállítani, akkor ők sem.
|
|